Bekijk de uitzending van 1 voor de verkiezingen terug

Vr 7 september 2012 | 23:00 1 voor de verkiezingen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 1 voor de verkiezingen gemist? Bekijk hier naar 1 voor de verkiezingen gemist.

1 voor de verkiezingen

Datum
Vr 7 september 2012
Tijd
23:00 tot 00:05
Zender
NPO 1
Presentatie
Andries Knevel, Tijs van den Brink
Twitter hashtag
#1VDV
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8061858

Vanavond in ’1 voor de Verkiezingen’:

-Strafpleiter Bram Moszkowicz is nog een zwevende kiezer. Een ding is duidelijk: SP leider Roemer kan niet op zijn stem rekenen. Maar aan welke lijsttrekker wel zijn steun geeft volgende week woensdag is nog onzeker. Vanavond vult hij in ’1 voor de verkiezingen’ het kieskompas in.

-Kay van de Linde is spindoctor. Hij houdt zich vooral bezig met persstrategie en crisiscommunicatie. De kneepjes van het vak leerde hij in de Verenigde Staten. In Nederland was hij o.a. actief betrokken bij de opkomst van Pim Fortuyn in diens periode als lijsttrekker van Leefbaar Nederland.

In deze aflevering van 1 voor de Verkiezingen geeft Kay van de Linde zijn visie op meest opvallende recente ontwikkelingen van de verkiezingscampagne 2012.

-SP-leider Emile Roemer boekt grote zetelwinst in de peilingen. Zijn partij gaat van 15 naar 26 zetels. Toch wordt Roemer door velen nu als de verliezer afgeschilderd. Wat is er de afgelopen weken gebeurt? Kan Emile Roemer het tij nog keren? En waarom neemt Roemer niet meer afstand van de PvdA?

Heeft hij te vroeg gepiekt? Is de SP slachtoffer van de peilingen-gekte? Of zal de SP nog verbaast doen staan op 12 september?

-Al jarenlang geldt Hennie van der Most als een van meest succesvolle ondernemers van Nederland. Hij begint als "krullenjongen" in een metaalfabriek maar weet zich op te werken tot directeur van een groot zakenimperium. Net als veel andere ondernemers pleit Van der Most voor een zakenkabinet.

-Politiek commentator Wouke van Scherrenburg buigt zich vandaag over de rol die oud-partijpolitici spelen in de campagne. In Amerika is Bill Clinton het lichtende voorbeeld van een partijcoryfee die zich vierkant achter de lijsttrekker plaatst. In Nederland lijken de mastodonten soms minder trouw aan de huidige partijkoers...

1 voor de verkiezingen op tv

.