Bekijk de uitzending van 1 voor de verkiezingen terug

Ma 3 september 2012 | 23:00 1 voor de verkiezingen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van 1 voor de verkiezingen gemist? Bekijk hier naar 1 voor de verkiezingen gemist.

1 voor de verkiezingen

Datum
Ma 3 september 2012
Tijd
23:00 tot 23:55
Zender
NPO 1
Presentatie
Andries Knevel, Tijs van den Brink
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8042492

Vanavond start het nieuwe journalistieke samenwerkingsprogramma '1 voor de verkiezingen'. Middenin het hart van de Nederlandse verkiezingsstrijd slaan ‘Knevel & Van den Brink' (EO) en ‘Pauw & Witteman' (VARA) de handen ineen.

Andries Knevel en Tijs van den Brink starten de reeks met een debat tussen Mark Rutte en Emile Roemer, volgens de peilingen de twee gedoodverfde premierskandidaten. Het programma komt live vanuit een grote tent in het centrum van Utrecht, bij het plein ‘De Rechtbank'.

Vanuit een speciaal verkiezingspaviljoen in Utrecht schuiven dagelijks politieke kopstukken en BN'ers aan om in het programma live de politieke actualiteit te bespreken. Daarnaast schuift Wouke van Scherrenburg dagelijks aan, met als speciale taak te letten op verkiezingsretoriek en het checken van feiten.

Het publiek krijgt een politiek voorprogramma, waarin de verkiezingscampagnes besproken worden en Maarten van Rossem enkele keren een politieke conference houdt. De voorprogramma's zijn via de site live te volgen.

Tijdens de uitzending hebben de kijkers mogelijkheid voor interactie via het tweede scherm.

1 voor de verkiezingen op tv

Mark rutte debat utrecht emile roemer verkiezingen live roemer politiek uitzending tent maarten van rossem kopstukken centrum emile scherm start andries knevel tijs van den brink wouke van scherrenburg peilingen plein hart verkiezingscampagnes.
Promo - 1 voor de verkiezingen