Je vindt hier de programma's van Zweden op tv We hebben de volgende programma's voor Zweden Sibelius – Symfonie Nr. 3: Muziek, In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu studeerde. Glass - Concert voor twee piano’s: 01/04 - Muziek, Als onderdeel van hun nieuwe samenwerking met componist Philip Glass, die bekend staat om zijn. Sibelius – Symfonie Nr. 1: 02/04 - Muziek, In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu. The American: 03/04 - IMDB * 6.3 - Misdaad, Film, The American is een Amerikaanse misdaad en dramafilm uit het jaar 2010. Deze productie is geregisseerd door de Nederlandse regisseur en fotograaf Anton Corbijn. Met in de hoofdrol George Clooney, Thekla Reuten en. Way Of Living: 04/04 - Life-stylemagazine, Seizoen 9 Aflevering 9 Woon en lifestylemagazine waarin andere manieren van wonen en leven. Wat Beren Leren: 05/04 - Animatie, Aflevering 40 van 148 Babyberen in het vliegtuig De babyberen beleven elk hun eigen avontuur aan. Sibelius - Symfonie Nr. 4: 09/04 - Muziek, In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu. Jaap van Zweden dirigeert Symphonie Fantastique: 09/04 - Muziek, De ontmoeting tussen de Franse componist Hector Berlioz en de knappe actrice Harriet Smithson leidde. The Bridge: 10/04 - IMDB * 8.6 - Serie, The Bridge (originele titel Bron [Zweeds] of Broen [Deens]) is een Zweeds Deense. Biatlon: World Cup in Östersund: Gisteren - Sport, 15km Individueel Vrouwen Zweden. Biatlon: World Cup in Östersund: Gisteren - Sport, 7,5km Sprint Vrouwen Zweden. Biatlon: World Cup in Östersund: Gisteren - Sport, 10km Sprint Mannen Zweden. Herhalingen NOS Journaal: Gisteren - Informatief, NOS Twee IC patiënten naar Münster * Thalys naar Parijs niet meer direct * Meer dan 2000. Wat Beren Leren: Eergisteren - Animatie, Aflevering 40 van 148 Babyberen in het vliegtuig De babyberen beleven elk hun eigen avontuur.

Zweden op tv (overige uitzendingen NL)

Za 4 april 2020 | 12:00 Way Of Living

Seizoen 9 - Aflevering 9 - Woon- en lifestylemagazine waarin andere manieren van wonen en leven onderzocht worden. Zweden-kenner Han Kruys neemt Sanne en Arno op sleeptouw. Hij toont hun de mooiste facetten van dit prachtige land. Sanne reist vervolgens door naar Hinterglemm, om er een kijkje te nemen bij de Worldcup Skiën. Uiteraard nemen Sanne en Arno ook weer een kijkje in de Ardennen. Ze bezoeken het pittoreske stadje Huy en maken laten het zeer ludieke tweepersoons vakantiehuis zien waar ze logeren.

Zweden op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 10:04 Sibelius – Symfonie Nr. 3

In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef-dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu studeerde piano en cello aan de Sibelius Academy en het Turku conservatorium in het Zuidwesten van Zweden. Hij begon met dirigeren en ook dit deed hij vooral aan de Sibelius Academy. Met het Fins Radio Symfonie Orkest gaf hij al in 2012 vele concerten en bleek een logische vervanger voor Sakari Oramo die in 2012 zijn contract, na vele jaren dienst als dirigent én concertmeester, liet aflopen. Het orkest is gespecialiseerd in het uitvoeren van Finse muziek, maar voert ook de grote werken van onder andere Gustav Mahler en Béla Bartók uit. De Finse componist Jean Sibelius is de favoriet van het orkest en de dirigent. Samen met de Finse publieke omroep (Yle) besloten zij om alle zeven symfonieën van Sibelius op te nemen en uit te zenden. Voorafgaand aan de symfonie ziet u een korte gesproken introductie over de desbetreffende symfonie, waarna de symfonie in zijn geheel te beluisteren is. De Derde Symfonie uit 1907 van Sibelius werd zijn minst populaire van de zeven. Hij laat de grootse klanken voor wat ze zijn en kiest in deze symfonie voor een kleiner orkest met een ingetogener en helderder geluid. Zoals vaak bij kleine orkesten domineren de strijkers en laten zij in alle delen steeds nieuw thematisch materiaal horen.

Morgen | 02:35 Glass - Concert voor twee piano’s

Als onderdeel van hun nieuwe samenwerking met componist Philip Glass, die bekend staat om zijn repetitieve minimalistische composities, spelen de Franse zussen Katia en Marielle Labèque de Europese première van Glass’ Concert voor twee piano’s met de Orchestre de Paris. Het programma wordt vervolgd met de Vijfde Symfonie van Dimitri Sjostakovitsj (1906-1976) onder leiding van Jaap van Zweden, de huidige dirigent van het New York Philharmonic.

Overmorgen | 16:50 Sibelius – Symfonie Nr. 1

In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef-dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu studeerde piano en cello aan de Sibelius Academy en het Turku conservatorium in het Zuidwesten van Zweden. Hij begon met dirigeren en ook dit deed hij vooral aan de Sibelius Academy. Met het Fins Radio Symfonie Orkest gaf hij al in 2012 vele concerten en bleek een logische vervanger voor Sakari Oramo die in 2012 zijn contract, na vele jaren dienst als dirigent én concertmeester, liet aflopen. Het orkest is gespecialiseerd in het uitvoeren van Finse muziek, maar voert ook de grote werken van onder andere Gustav Mahler en Béla Bartók uit. De Finse componist Jean Sibelius is de favoriet van het orkest en de dirigent. Samen met de Finse publieke omroep (Yle) besloten zij om alle zeven symfonieën van Sibelius op te nemen en uit te zenden. Voorafgaand aan de symfonie ziet u een korte gesproken introductie over de desbetreffende symfonie, waarna de symfonie in zijn geheel te beluisteren is. Jean Sibelius voltooide zijn Eerste Symfonie in 1889. Met zijn Eerste Symfonie bestendigde Sibelius zijn goede reputatie in zijn vaderland. Finland had hem eerder al geëerd met een beperkte maar levenslange toelage, die deels was toegekend omdat hij werd gepasseerd als directeur van de muziekafdeling van de universiteit Helsinki. Maar na zijn Eerste Symfonie verkreeg Sibelius ook bekendheid buiten Finland. Een aantal van zijn werken werd voor het eerst in Berlijn uitgevoerd, waaronder zijn bekende Vioolconcert. Richard Strauss dirigeerde bij die gelegenheid.

Vr 3 april 2020 | 23:25 The American IMDb: 6.3

03/04 - IMDB * 6.3 - Misdaad, Film, The American is een Amerikaanse misdaad en dramafilm uit het jaar 2010. Deze productie is geregisseerd door de Nederlandse regisseur en fotograaf Anton Corbijn. Met in de hoofdrol George Clooney, Thekla Reuten en ...

The American is een Amerikaanse misdaad en dramafilm uit het jaar 2010. Deze productie is geregisseerd door de Nederlandse regisseur en fotograaf Anton Corbijn. Met in de hoofdrol George Clooney, Thekla Reuten en Violante Placido. Tijdens een opdracht in Zweden ontsnapt de Amerikaanse huurmoordenaar en wapenexpert Jack ternauwernood aan een aanslag door twee andere moordenaars. Na dat incident reist hij naar Rome. Zijn opdrachtgever Pavel stuurt hem door naar een stadje in de Abruzzen om er een tijdje onder te duiken, tot het Zweedse probleem is 'opgelost'. Ondertussen moet hij een gesofisticeerd wapen maken voor zijn Belgische collega Mathilde. Jack sluit vriendschap met een plaatselijke priester en begint een relatie met de prostituee Clara. Geleidelijk aan laat hij zijn voorzichtigheid varen en dat komt hem duur te staan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-american

Zo 5 april 2020 | 13:31 Wat Beren Leren

Aflevering 40 van 148 - Babyberen in het vliegtuig De babyberen beleven elk hun eigen avontuur aan boord van een vliegtuig naar Zweden.

Do 9 april 2020 | 16:52 Sibelius - Symfonie Nr. 4

In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef-dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu studeerde piano en cello aan de Sibelius Academy en het Turku conservatorium in het Zuidwesten van Zweden. Hij begon met dirigeren en ook dit deed hij vooral aan de Sibelius Academy. Met het Fins Radio Symfonie Orkest gaf hij al in 2012 vele concerten en bleek een logische vervanger voor Sakari Oramo die in 2012 zijn contract, na vele jaren dienst als dirigent én concertmeester, liet aflopen. Het orkest is gespecialiseerd in het uitvoeren van Finse muziek, maar voert ook de grote werken van onder andere Gustav Mahler en Béla Bartók uit. De Finse componist Jean Sibelius is de favoriet van het orkest en de dirigent. Samen met de Finse publieke omroep (Yle) besloten zij om alle zeven symfonieën van Sibelius op te nemen en uit te zenden. Voorafgaand aan de symfonie ziet u een korte gesproken introductie over de desbetreffende symfonie, waarna de symfonie in zijn geheel te beluisteren is. Nadat er bij Sibelius in 1908 keelkanker werd geconstateerd veranderde niet alleen zijn levensstijl, maar ook zijn manier van componeren. Met angst voor de dood stopte hij met het gebruik van alcohol en tabak en zijn harmonieën werd grauw en somber. Er klinken donkere thema’s en onderwerpen als duivels en dood komen bij het luisteren van deze muziek als beeld naar boven.

Do 9 april 2020 | 18:03 Jaap van Zweden dirigeert Symphonie Fantastique

De ontmoeting tussen de Franse componist Hector Berlioz en de knappe actrice Harriet Smithson leidde tot een van Berlioz’ beroemdste werken. Nadat Berlioz’ haar Shakespeare had zien spelen was hij op slag verliefd: hij stuurde haar ontelbare liefdesbrieven maar zij beantwoorde er geen één. Berlioz’ hart was gebroken en hij componeerde zijn Symphonie fantastique: Épisode de la vie d'un Artiste...en cinq parties (Symfonie fantastique: Episode uit het leven van een artiest… in vijf delen). Het werk vertelt het verhaal van een jonge artiest die tijdens een aanval van liefdesverdriet zelfmoord probeert te plegen maar niet genoeg gif inneemt: in plaats van te sterven hallucineert hij enkel. Door dit verhaal in de muziek en de uitgebreide orkestbezetting (onder andere vier harpen en een klok), was dit een revolutionair werk.

Vr 10 april 2020 | 23:05 The Bridge IMDb: 8.6

The Bridge (originele titel Bron [Zweeds] of Broen [Deens]) is een Zweeds-Deense misdaadserie. LijkHet eerste seizoen van The Bridge begint met de ontdekking van een lijk in het midden van de Sontbrug, die Malmö met Kopenhagen verbindt, waardoor een gezamenlijk onderzoek noodzakelijk is. CastSofia Helin speelt de Zweedse politie-detective Saga Norén alle vier seizoenen. In het eerste en tweede seizoen wordt haar Deense tegenspeler Martin Rohde gespeeld door Kim Bodnia. In het derde en vierde seizoen speelt Thure Lindhardt het personage Henrik Sabroe. SeizoenenEr zijn vier seizoenen met in totaal 38 afleveringen van The Bridge gemaakt. In Zweden werd de serie uitgezonden op SVT1 en in Denemarken op DR1.

Zweden gemist

Gisteren 21:57 Biatlon: World Cup in Östersund

Biatlon: World Cup in Östersund. 15km Individueel Vrouwen - Zweden

Gisteren 21:00 Biatlon: World Cup in Östersund

Biatlon: World Cup in Östersund. 7,5km Sprint Vrouwen - Zweden

Gisteren 18:55 Biatlon: World Cup in Östersund

Biatlon: World Cup in Östersund. 10km Sprint Mannen - Zweden

Gisteren 00:10 Herhalingen NOS Journaal

NOS - Twee IC-patiënten naar Münster * Thalys naar Parijs niet meer direct * Meer dan 2000 coronadoden in VS * Zweden treft nog weinig maatregelen * Ruimere coronaregeling ondernemers * Alle Britten krijgen brief Johnson * Lockdown India werkt averechts * Belgen verbonden door drone * Speciale kerkdienst in Leiden * Cruiseschip mag door Panamakanaal * Paus roept op tot medeleven patiënten * Laatste vlucht Boeing 747 geland * Het weer

Eergisteren 13:37 Wat Beren Leren

Aflevering 40 van 148 - Babyberen in het vliegtuig De babyberen beleven elk hun eigen avontuur aan boord van een vliegtuig naar Zweden.