Zwaar op tv (tv-tips)

Vandaag | 20:45 Ik Vertrek

Fam. Van Zadelhoff - Frankrijk - AVROTROS Marian van Zadelhoff is naar eigen zeggen 'gemaakt om te baren en te zorgen'. Samen met haar man Mike kreeg ze vijf kinderen en nam ze ook nog twee pleegkinderen in huis. Nu de meesten op eigen benen staan, besluit het stel met de jongste twee, Yara en Richard, naar Frankrijk te vertrekken. In Saint Julien Le Petit kochten ze een oud pand met een stuk grond. Daar willen ze een gastenverblijf bouwen en een lodgetent neerzetten. Het budget is beperkt en daarom wil Mike - die naar eigen zeggen heel handig is - alles zelf gaan doen. Marian zal de eerste maanden met de kinderen in Nederland blijven om de kost te verdienen, terwijl Mike aan hun toekomst werkt. Voor Marian valt het leven in Nederland zonder haar Mike zwaar. Ze wil het liefst zo snel mogelijk naar Frankrijk. Yara en Richard staan echter niet te trappelen om zonder hun broers en zussen naar een klein slaperig Frans dorp te vertrekken. Zij blijven het liefst in Nederland.

Vr 21 augustus 2020 | 18:40 The Bold And The Beautiful

Seizoen 33 - Aflevering 8335 Steffy heeft het veel zwaarder dan ze laat merken en zit nu al aan haar laatste pijnstiller. Brooke vertelt Donna het verhaal van Ridge in Las Vegas en geeft toe dat ze heeft verloren van Shauna.

Vandaag | 22:28 Professor T.

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 13 - Een fatale vergissing De hoofdbibliothecaris van de universiteit wordt op een receptie vergiftigd. Mogelijk werd het verkeerde slachtoffer vermoord. Het echte doelwit is een ambtenaar van de stad die een milieurapport heeft vervalst. Als gevolg daarvan is het dochtertje van een jong gezin zwaar ziek geworden. De speurders verdenken de vader.

Morgen | 22:10 Detectives: The Typist

Aflevering 5 van 5 - KRO-NCRV Sabine Menken biecht haar betrokkenheid bij de verdwijning van de minderjarige Sandra op. Het speurwerk van Anna Liebig brengt Freya steeds verder in het nauw. Freya moet beslissen wat voor haar zwaarder weegt: haar rechtvaardigheidsgevoel of haar verlangen naar een normaal leven. Een confrontatie met Murat werpt een nieuw licht op de verdwijning van Freya's dochter Marie, elf jaar geleden.

Ma 17 augustus 2020 | 20:30 The Lord of the Rings: The Return of the King IMDb: 8.9

17/08 - IMDB * 8.9 - Film, The Lord of the Rings: The Return of the King is het derde deel van Peter Jacksons filmtrilogie The Lord of the Rings, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van J.R.R. Tolkien. Tijdens de Oscars van 2004 was hij ...

The Lord of the Rings: The Return of the King is het derde deel van Peter Jacksons filmtrilogie The Lord of the Rings, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van J.R.R. Tolkien. Tijdens de Oscars van 2004 was hij genomineerd voor elf Oscars. De film verzilverde alle nominaties (waaronder die van beste film). De duistere legers van Sauron belegeren de hoofdstad van Gondor, in een poging het mensenras uit te roeien. Het eens zo grote koninkrijk heeft een nieuwe koning nodig, maar zal Aragorn (Viggo Mortensen) de zware last van zijn roeping kunnen volgen? Samen met Gandalf (Ian McKellen) bereidt koning Theoden zijn soldaten voor op de zwaarste veldslag ooit. Maar zelfs met al hun moed en krachten zijn ze niet opgewassen tegen de vijand. Alle hoop is gevestigd op Frodo (Elijah Wood), de kleine hobbit die de Ring in de vuurzee van Mount Doom moet werpen, om daarmee de overheersing van Sauron te stoppen. Hoe dichter hij bij zijn doel komt, des te moeilijker wordt zijn taak. Want de Ring met magische krachten laat zich niet zomaar vernietigen. 'Return of the King' is het langverwachte slot van misschien wel de grootste trilogie uit de literatuur én de filmgeschiedenis! Gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien, is 'Lord of the Rings' is het magnum opus van de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson ('Braindead') die samen met zijn vrouw Fran Walsh en Philippa Boyens het haast onverfilmbare epos bewerkte tot een scenario. De drie films werden tegelijkertijd opgenomen en zorgden voor een hechte band tussen de acteurs, onder wie Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom en Christopher Lee. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-lord-of-the-rings-the-return-of-the-king

Je vindt hier de programma's van Zwaar op tv We hebben de volgende programma's voor Zwaar Ik Vertrek: Informatief, Fam. Van Zadelhoff Frankrijk AVROTROS Marian van Zadelhoff is naar eigen zeggen 'gemaakt om te baren en te. The Bold And The Beautiful: 21/08 - Drama, Serie, Soap, Seizoen 33 Aflevering 8335 Steffy heeft het veel zwaarder dan ze laat merken en zit nu al. Professor T.: Serie/soap, Seizoen 1 Aflevering 2 van 13 Een fatale vergissing De hoofdbibliothecaris van de universiteit wordt op een. Detectives: The Typist: Morgen - Serie, Aflevering 5 van 5 KRO NCRV Sabine Menken biecht haar betrokkenheid bij de verdwijning van de. The Lord of the Rings: The Return of the King: 17/08 - IMDB * 8.9 - Film, The Lord of the Rings: The Return of the King is het derde deel van Peter Jacksons filmtrilogie The Lord of the Rings, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van J.R.R. Tolkien. Tijdens de Oscars van 2004 was hij. Chicago Fire: Serie/soap, Seizoen 5 Trading in Scuttlebutt Wanneer de hulpdiensten naar de plaats van een zwaar verkeersongeval. Professor T.: Serie/soap, Seizoen 1 Aflevering 2 van 13 Een fatale vergissing open audiodescriptie De hoofdbibliothecaris van de. De Wonderlijke Wereld van Gumball: Animatie, Aflevering 501 Broertjes Gumball is zo verliefd op Penny dat hij haar ten huwelijk wil vragen. Maar Darwin. De Wonderlijke Wereld van Gumball: Animatie, Aflevering 502 Mannen Gumball is zo verliefd op Penny dat hij haar ten huwelijk wil vragen. Maar Darwin voelt. Jersey Shore Family Vacation: Amusement, Seizoen 3 Aflevering 28 The Speech Part 1 Angelina en Chris zeggen ja. Vinny maakt bezwaar. En de toespraak. Brooklyn Guns: Film, Mikki Levy diende een levenslange gevangenisstraf uit in een van de zwaarste gevangenissen in Israël. Maar als hij onverhoopt vervroegd vrij komt, verhuist Mikki naar New York in de hoop op een nieuwe start. Samen met zijn oom uit Brooklyn. Hoop Dreams: Documentaire, VPRO Documentaire van Steve James over twee veertienjarige jongens, William Gates en Arthur Agee, die. Mao Mao: Helden met een puur hart: Animatie, Aflevering 116 Lievelingswapen Mao Mao is bang dat zijn zwaard een veredelde poedelprijs is en wil daarom de. Niko en het Lichtzwaard: Jeugd, Seizoen 1 Aflevering 13 Van de Desolate Diepten Niko en het Leger van Licht vechten een spetterende laatste.

Zwaar op tv (overige uitzendingen NL)

Morgen | 01:18 The X-Files Essential Collection

Seizoen 4 - Aflevering 14 van 24 - Memento Mori Scully probeert te aanvaarden dat ze uitbehandeld is voor kanker. Mulder en de Lone Gunmen breken in in een zwaarbeveiligd laboratorium op zoek naar een middel dat haar leven kan redden.

Morgen | 06:25 Op1 Beiroet

Seizoen 1 - Aflevering 205 van 207 - BNNVARA/EO/MAX/VPRO/WNL Een speciale extra uitzending in het teken van de landelijke Actiedag Giro555 voor Beiroet. Vorige week dinsdag is de hoofdstad van Libanon getroffen door een zware explosie. Een explosie die aan ruim 200 mensen het leven kostte en die in een klap 300.000 mensen dakloos maakte. Samen met Giro555 vragen we uw steun voor de hulpverlening aan de zwaar getroffen Libanese bevolking. Hoe het land eraan toe is en wat onze hulp kan bijdragen, daarover praten Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen. Dat doen zij met onder andere Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en oud inwoonster van Beiroet: Sigrid Kaag. Zij werkte als speciaal VN-gezant jarenlang in de Libanese hoofdstad. * Met Midden-Oostendeskundige Farah Bazzi en oud-correspondent in het Midden-Oosten Sander van Hoorn bespreken we hoe het land er voor deze explosie aan toe was en waarom onze hulp nu zo hard nodig is. * Garance Reus is Actievoorzitter van Giro 555. Zij vertelt namens de samenwerkende hulporganisaties wat zij kunnen doen van het geld dat wordt ingezameld. * Presentator Danny Ghosen reisde speciaal voor ons af naar zijn geboortestad en laat ons indrukwekkende beelden zien vanuit een toegetakeld Beiroet. * Ook te gast zijn Rosalyn Saab en Sara Jaber. Zij zijn allebei van Libanese afkomst en hebben nog veel familie in en rond Beiroet.

Morgen | 07:04 B.O.Z.: Pokémon De Film: Kyurem vs. Het Zwaard Der Gerechtigheid

Tijdens een treinreis zien Ash en zijn vrienden een gewonde Pokémon. Ze willen hem te hulp schieten, maar de trein wordt aangevallen door de legendarische Pokémon Kyurem. Het lukt onze helden om de gewonde Pokémon in veiligheid te brengen. Hij blijkt de mythische Pokémon Keldeo te zijn, die zijn vrienden de Zwaarden der Gerechtigheid uit de klauwen van Kyurem wil redden. Het ziet er somber uit, want Kyurem kan zich transformeren in de machtige Witte óf Zwarte Kyurem. Is Keldeo moedig genoeg om dit gevaar te trotseren?

Morgen | 18:34 In Overtreding

Seizoen 1 - Aflevering 6 Dierenagenten Nicole en Denie gaan af op een spoedmelding over een zwaan die zwaargewond zou zijn. Jan van de dierenbescherming onderzoekt een aantal koikarpers waarmee het niet goed zou gaan. Ondertussen gaat zijn collega Eduard voor een hercontrole naar een zeer vervuilde woning

Morgen | 19:50 Klaas Kan Alles

Aflevering 1 van 52 - Kan Klaas een auto optillen en wegsmijten? - KRO-NCRV Klaas start meteen met één van de zwaarste fysieke uitdagingen tot nu toe, namelijk: Kan Klaas een auto optillen en wegsmijten? Als eerste gaat Klaas langs bij Alex Moonen, hij was vier keer de sterkste man van Nederland en heeft ervaring met het optillen van auto's. Maar wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom roept Klaas ook de hulp in van werktuigbouwkundige Minke Berghuis van de Universiteit van Twente. Met het zogenaamde 'hefboomprincipe' lukt het Klaas om de auto op te krikken. Om zijn missie te kunnen halen reist Klaas af naar Oakland, Amerika. Daar heeft Matt Oehrlein samen met Gui Cavalcanti een gigantische robot ontwikkeld en gebouwd. Deze robot doet je denken aan Transformers en Robocop. Samen met een co-piloot bestuurt Klaas deze robot. Tijdens de opnames dreigt de robot in brand te vliegen. Lukt het Klaas toch nog op zijn missie te volbrengen? Verder stapt Klaas voor één dag in de voetsporen van concertfotograaf Raymond van Olphen. The Rolling Stones, Mumford and Sons, Madonna: je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft ze voor zijn lens gehad. Als officiële fotograaf voor 3FM, Radio 2 én diverse artiesten heeft Raymond de afgelopen vijftien jaar zijn sporen zeker verdiend. Klaas heeft wel wat ervaring met fotografie, maar concertfotografie is een vak apart. Tijdens Pinkpop krijgt Klaas de opdracht om foto's te maken van zangeres Davina Michelle. Radio-dj Frank van der Lende bepaalt welke foto's geschikt zijn voor de website van 3FM. Zit er een geslaagde foto van Klaas tussen? Verder crosst Klaas met zes BN'ers in een zwaar gepantserd voertuig van het Nederlandse leger: De bushmaster. Onderweg krijgen ze vijf wetenschappelijke vragen. Degene die de meeste wetenschappelijke vragen goed heeft en de snelste tijd neer zet, wint eeuwige roem. De BN'ers die aan de tand worden gevoeld zijn: Iris Amber Stenger, Edson Da Graça, Moïse Trustfull, Mert Ugurdiken, Daan Boom en Stijn Fransen.

Overmorgen | 08:55 Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters

Een nieuwe held ontwaakt Rowan ontdekt dat hij de gave heeft de stukken van het kyber zwaard op te kunnen sporen. Hij krijgt hulp van de jedi Naare, die onder één hoedje speelt met Darth Vader en de Keizer.

Overmorgen | 09:19 Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters

De Mijnen van Graballa Terwijl Naare een Kordi bakkeleien over Rowan, trekt deze erop uit om een kyber zwaard kristal te zoeken. Hij wordt echter gevangen door Graballa de Hutt die ook interesse heeft in de kristallen.

Overmorgen | 14:40 Sprookjes

Assepoester Er was eens een mooi en gelukkig meisje. Zij leefde met haar vader, stiefmoeder en twee stiefzussen in een groot huis. Zij had een rustig leven tot haar vader stierf. Na zijn dood werd zij verstoten door haar stiefmoeder en stiefzussen. Plots was ze alleen nog goed genoeg om zwaar huishoudelijk werk te doen voor de drie vrouwen. Op een dag verkondigde de koning dat hij een bal voor zijn zoon zou organiseren. Alle meisjes uit het rijk werden uitgenodigd, ook Assepoester en de stiefzussen.

Overmorgen | 15:00 The Doctors

Seizoen 10 - Aflevering 46 van 170 De onderwerpen zijn: Een gevangene is misschien te zwaar voor de gevangenis, seksuele intimidatie, een gemeenschap werkt samen nadat twee jongens beide ouders hebben verloren, een overlevende van borstkanker krijgt een schokkende verrassing.

Overmorgen | 23:40 Reportage: Ik kan niet stoppen met eten

Meer dan een half miljard volwassenen is te dik en jaarlijks sterven er drie miljoen mensen aan de gevolgen van obesitas. John, Michael en Alayna zijn zwaarlijvig en eten zoveel dat hun leven in gevaar is. Het drietal praat over hun ervaringen. Obesitas is een chronische, moeilijk te genezen ziekte waarvoor een jarenlange behandeling voor nodig is.

Zwaar op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 19:55 Chicago Fire

Seizoen 5 - Trading in Scuttlebutt Wanneer de hulpdiensten naar de plaats van een zwaar verkeersongeval worden geroepen, moet Boden een belangrijke beslissing nemen en op die manier ingaan tegen de instructies van Anderson. Die neemt dit bijzonder slecht op en hij werkt zijn frustraties uit op Boden en Firehouse 51. Daarnaast denkt Severide na over zijn toekomst.

Vandaag | 21:00 Professor T.

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 13 - Een fatale vergissing - open audiodescriptie De hoofdbibliothecaris van de universiteit wordt op een receptie vergiftigd. Mogelijk werd het verkeerde slachtoffer vermoord. Het echte doelwit is een ambtenaar van de stad die een milieurapport heeft vervalst. Als gevolg daarvan is het dochtertje van een jong gezin zwaar ziek geworden. De speurders verdenken de vader.

Vandaag | 22:49 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Aflevering 501 - Broertjes Gumball is zo verliefd op Penny dat hij haar ten huwelijk wil vragen. Maar Darwin voelt zich zwaar gepasseerd door zijn maatje en wordt vreselijk jaloers. Hij probeert de vriendschap te saboteren. /Oma Jojo heeft een vriendje, maar dat vind Richard verschrikkelijk. Hij is bang haar te verliezen.

Vandaag | 23:33 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Aflevering 502 - Mannen Gumball is zo verliefd op Penny dat hij haar ten huwelijk wil vragen. Maar Darwin voelt zich zwaar gepasseerd door zijn maatje en wordt vreselijk jaloers. Hij probeert de vriendschap te saboteren. /Oma Jojo heeft een vriendje, maar dat vind Richard verschrikkelijk. Hij is bang haar te verliezen.

Vandaag | 23:35 Jersey Shore Family Vacation

Seizoen 3 - Aflevering 28 - The Speech Part 1 Angelina en Chris zeggen ja. Vinny maakt bezwaar. En de toespraak van de meiden voor de bruid leidt tot boegeroep uit de hele zaal.

Morgen | 01:45 Hoop Dreams

VPRO Documentaire van Steve James over twee veertienjarige jongens, William Gates en Arthur Agee, die maar van één ding dromen: professioneel basketballer worden. Talent hebben ze zeker, maar alleen daarmee red je het niet. William en Arthur groeien op in een kansarme buurt van Chicago. Door hun goede basketbalspel vallen ze op en mogen ze uitkomen voor het schoolteam van de prestigieuze school St. Joseph. Maar de verwachtingen van hun ouders en de school wegen zwaar op hun schouders.

Morgen | 07:30 Storage Wars

Seizoen 11 - Aflevering 3 - Crate Balls of Fire Terug in Santa Ana staan de opkopers tegenover tien boxen die allemaal van dezelfde eigenaar zijn. Dave sleept bijna de helft ervan in de wacht, terwijl Ivy een aardige winst opstrijkt. Maar uiteindelijk moeten Mary en Kenny zwaar tillen.

Morgen | 09:00 Schatten van Via Belgica

Voerendaal Zo’n 2000 jaar geleden liep er dwars door Zuid-Limburg een Romeinse weg. De Via Belgica. Die liep van Noord-Frankrijk tot in Keulen. Over die weg liepen soldaten, handelaars en de lokale bevolking - misschien wel één van je voorouders. Wat is er nog over van dat Romeins verleden? In deze (8-delige) serie gaan we op zoek naar de schatten van de Via Belgica. Voor de hele route van de Via Belgica geldt dat we ongeveer weten hoe en waar deze gelopen heeft. Echter, in Voerendaal weten we het zeker. Waarom? Dat zien we in deze aflevering. We komen bovendien te weten hoe zwaar het was voor een Romeinse generaal om te moeten vechten in een ijzeren harnas. En, bij lekker eten, hoort een goed glas wijn. Zo dachten de Romeinen er ook al over. En dus gaan we wijnproeven, op z’n Romeins.

Morgen | 10:02 The Island With Bear Grylls

Seizoen 4 - Aflevering 5 Na vier weken op het eiland zijn de schipbreukelingen gezamenlijk 160 kilo afgevallen en worden ze zwaar op de proef gesteld in hun laatste dagen op het eiland.

Morgen | 10:23 Fairly Odd Parents

Morgen - Film, Fairly Odd Parents gaat over het tienjarige jongetje Timmy die het zwaar te verduren heeft: ouders die nooit naar hem luisteren en een gemene oppas. Gelukkig heeft hij zijn twee feeën peetouders die hem helpen.

Fairly Odd Parents gaat over het tienjarige jongetje Timmy die het zwaar te verduren heeft: ouders die nooit naar hem luisteren en een gemene oppas. Gelukkig heeft hij zijn twee feeën-peetouders die hem helpen.

Morgen | 10:50 Schatten van Via Belgica

Voerendaal Zo’n 2000 jaar geleden liep er dwars door Zuid-Limburg een Romeinse weg. De Via Belgica. Die liep van Noord-Frankrijk tot in Keulen. Over die weg liepen soldaten, handelaars en de lokale bevolking - misschien wel één van je voorouders. Wat is er nog over van dat Romeins verleden? In deze (8-delige) serie gaan we op zoek naar de schatten van de Via Belgica. Voor de hele route van de Via Belgica geldt dat we ongeveer weten hoe en waar deze gelopen heeft. Echter, in Voerendaal weten we het zeker. Waarom? Dat zien we in deze aflevering. We komen bovendien te weten hoe zwaar het was voor een Romeinse generaal om te moeten vechten in een ijzeren harnas. En, bij lekker eten, hoort een goed glas wijn. Zo dachten de Romeinen er ook al over. En dus gaan we wijnproeven, op z’n Romeins.

Morgen | 13:11 Het Verbond voor Magische Zaken

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ridder te voet Waarin een oud harnas met daarin de geest van zijn eigenaar op zoek gaat naar zijn eertijds gestolen zwaard.

Morgen | 15:25 Forged in Fire

Seizoen 5 - Aflevering 3 - The Kelewang De metaalsmeden moeten van boorkoppen en een stuk zacht staal hun kenmerkende zwaarden maken. Slechts twee smeden gaan door en krijgen de opdracht het mooie, maar dodelijke Indonesische zwaard de Kelewang na te maken.

Morgen | 15:43 ThunderCats Brul!

Aflevering 9 van 52 - Verloren Zwaard Lion-O wordt eraan herinnerd dat hij het zwaard van Omen voor het slapen gaan moet aansluiten op de Catsbasis, anders komt de basis zonder stroom te zitten. Dat moet te doen zijn; Lion-O zal het zwaard heus niet per ongeluk verliezen. Toch?!

Morgen | 17:00 Schatten van Via Belgica

Voerendaal Zo’n 2000 jaar geleden liep er dwars door Zuid-Limburg een Romeinse weg. De Via Belgica. Die liep van Noord-Frankrijk tot in Keulen. Over die weg liepen soldaten, handelaars en de lokale bevolking - misschien wel één van je voorouders. Wat is er nog over van dat Romeins verleden? In deze (8-delige) serie gaan we op zoek naar de schatten van de Via Belgica. Voor de hele route van de Via Belgica geldt dat we ongeveer weten hoe en waar deze gelopen heeft. Echter, in Voerendaal weten we het zeker. Waarom? Dat zien we in deze aflevering. We komen bovendien te weten hoe zwaar het was voor een Romeinse generaal om te moeten vechten in een ijzeren harnas. En, bij lekker eten, hoort een goed glas wijn. Zo dachten de Romeinen er ook al over. En dus gaan we wijnproeven, op z’n Romeins.

Morgen | 19:00 Schatten van Via Belgica

Voerendaal Zo’n 2000 jaar geleden liep er dwars door Zuid-Limburg een Romeinse weg. De Via Belgica. Die liep van Noord-Frankrijk tot in Keulen. Over die weg liepen soldaten, handelaars en de lokale bevolking - misschien wel één van je voorouders. Wat is er nog over van dat Romeins verleden? In deze (8-delige) serie gaan we op zoek naar de schatten van de Via Belgica. Voor de hele route van de Via Belgica geldt dat we ongeveer weten hoe en waar deze gelopen heeft. Echter, in Voerendaal weten we het zeker. Waarom? Dat zien we in deze aflevering. We komen bovendien te weten hoe zwaar het was voor een Romeinse generaal om te moeten vechten in een ijzeren harnas. En, bij lekker eten, hoort een goed glas wijn. Zo dachten de Romeinen er ook al over. En dus gaan we wijnproeven, op z’n Romeins.

Morgen | 19:25 Barely Lethal

Morgen - Comedy, Film, Megan Walsh traint al haar hele leven voor geheim agent aan de Hardman school. Tijdens een missie ziet ze hoe andere tieners lol hebben en normale levens leiden. Als ze dan ook nog eens per ongeluk van de radar verdwijnt, ...

Megan Walsh traint al haar hele leven voor geheim agent aan de Hardman school. Tijdens een missie ziet ze hoe andere tieners lol hebben en normale levens leiden. Als ze dan ook nog eens per ongeluk van de radar verdwijnt, grijpt ze haar kans. Megan gaat ervandoor, laat zich adopteren door een pleeggezin en schrijft zich in op een normale school. Maar de complexiteit van het leven op de middelbare school valt haar zwaarder dan verwacht.

Morgen | 20:40 Aspe

Seizoen 1 - Zoenoffer Op de terugwandeling van het galabal van de jonge Brugse balie stoten Pieter Van In en Hannelore Martens in het Minnewaterpark op Jos Viaene. De jongeman is zwaar toegetakeld en wordt meer dood dan levend naar het ziekenhuis overgebracht. Jos lijkt het slachtoffer van een aanranding, ware het niet dat in zijn fietstas het veiligheidsplan van het Groeninge Musuem zit. En op dat plan staan verschillende cijfercodes en de naam Jaime Ruiz geschreven. Deze Spanjaard werkt als vicerector van het Europacollege naast het museum, maar beweert Viaene niet te kennen. Van In geeft Ruiz het voordeel van de twijfel en concentreert zich op de vrienden van Jos, de failliete antiquair Jacobus, het succesvollle fotomodel Els en Olivier Boedt, zoon van de veiligheidschef van het Groeninge Musuem. Het onderzoek van de hoofdinspecteur wordt doorkruist door de moord op Jos, die in het ziekenhuis door het hoofd wordt geschoten nog voor hij een verklaring kon afleggen. En ook commissiaris De Kee toont zich een stoorzender. Hij eist dat Van In over de veiligheid waakt van Pilar Aznar, de dochter van de Spaanse premier die in Brugge het academisch jaar van het Europacollege komt openen. Van In heeft geen zin om te babysitten en schakelt Carine Neels als waakhond in. Hij stort zich op de zaak Viaene, maar moet een zijsprong maken wanneer 'Het Laatste Oordeel', het wereldberoemde doek van Jeroen Bosch, wordt gestolen. Volgens Versavel is de kunstdiefstal niets meer dan een afleidingsmanoeuvre. En dat hij het bij het rechte eind heeft, blijkt enkele uren later wanneer de Spaanse staatsveiligheid laat weten dat El Matador, een moordenaar van de ETA, zich in Brugge bevindt.

Morgen | 22:00 Schatten van Via Belgica

Voerendaal Zo’n 2000 jaar geleden liep er dwars door Zuid-Limburg een Romeinse weg. De Via Belgica. Die liep van Noord-Frankrijk tot in Keulen. Over die weg liepen soldaten, handelaars en de lokale bevolking - misschien wel één van je voorouders. Wat is er nog over van dat Romeins verleden? In deze (8-delige) serie gaan we op zoek naar de schatten van de Via Belgica. Voor de hele route van de Via Belgica geldt dat we ongeveer weten hoe en waar deze gelopen heeft. Echter, in Voerendaal weten we het zeker. Waarom? Dat zien we in deze aflevering. We komen bovendien te weten hoe zwaar het was voor een Romeinse generaal om te moeten vechten in een ijzeren harnas. En, bij lekker eten, hoort een goed glas wijn. Zo dachten de Romeinen er ook al over. En dus gaan we wijnproeven, op z’n Romeins.

Overmorgen | 00:29 Helicopter ER

Seizoen 1 - Aflevering 16 Helikopter 98 haast zich naar een bizar ongeluk op de A1 waarbij een auto van de brug af is gereden en in vlammen uit is gebarsten. In de Dales is een fietser zwaargewond geraakt nadat hij op Buttertubs Pass tegen een stenen muur is gereden.

Overmorgen | 01:25 Helicopter ER

Seizoen 2 Het urgentieteam zit met een zwaargewonde motorrijder vast in een drukke winkelstraat te Doncaster.

Overmorgen | 03:38 De Pinguïns van Madagascar

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Niet aanraken / Hard gekookte Eggy De pinguïns krijgen te maken met een schaap, Randy. Hij heeft het op de kinderboerderij erg zwaar. // Plotseling staat Eggy bij de pinguïns voor de deur. Voor dit kleine kuikentje hebben de pinguïns gezorgd toen hij nog in het ei zat.

Overmorgen | 06:20 Hoop Dreams

VPRO Documentaire van Steve James over twee veertienjarige jongens, William Gates en Arthur Agee, die maar van één ding dromen: professioneel basketballer worden. Talent hebben ze zeker, maar alleen daarmee red je het niet. William en Arthur groeien op in een kansarme buurt van Chicago. Door hun goede basketbalspel vallen ze op en mogen ze uitkomen voor het schoolteam van de prestigieuze school St. Joseph. Maar de verwachtingen van hun ouders en de school wegen zwaar op hun schouders.

Overmorgen | 06:48 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Aflevering 1172 - Het Hart Meneer Robinson laat ontvallen dat hij niet echt dol is op Gumball en Darwin en zij zijn zwaar beledigd. Meneer Robinson begint ze toch een beetje te missen en probeert weer vrienden te worden. Dit lukt niet echt totdat Gumball en Darwin er achter komen dat zijn hart hem tegenhoudt. Ze besluiten zijn hart te overladen met liefde.

Overmorgen | 08:55 Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters

Een nieuwe held ontwaakt Rowan ontdekt dat hij de gave heeft de stukken van het kyber zwaard op te kunnen sporen. Hij krijgt hulp van de jedi Naare, die onder één hoedje speelt met Darth Vader en de Keizer.

Overmorgen | 09:19 Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters

De Mijnen van Graballa Terwijl Naare een Kordi bakkeleien over Rowan, trekt deze erop uit om een kyber zwaard kristal te zoeken. Hij wordt echter gevangen door Graballa de Hutt die ook interesse heeft in de kristallen.

Overmorgen | 13:30 Inspector Morse

Aflevering 7 van 33 - Last bus to Woodstock Morse moet de moord onderzoeken op de achttienjarige Sylvia Kane. Het meisje werkte voor een verzekeringsmaatschappij en was al liftend naar een kroeg in Woodstock gegaan, waar ze een afspraakje had met haar vriend John Sanders. Omdat ze zo lang wegbleef, was John buiten een kijkje gaan nemen en toen had hij op de parking van de pub haar zwaar mishandelde lichaam gevonden In de handtas van het meisje vindt Morse een gecodeerde brief , die was geadresseerd aan Sylvia's baas Jennifer Coleby. Een oudere dame heeft gezien hoe Sylvia werd opgepikt door een rode auto. Die blijkt toe te behoren aan Margaret Crowther, de vrouw van een eminente prof. De zaak wordt nog ingewikkelder wanneer blijkt dat de briefomslag wel aan Jennifer Coleby was gericht, maar eigenlijk niet voor haar was bedoeld en dat er een aanzienlijke som geld uit verdwenen is...

Overmorgen | 15:30 Top Gear

Seizoen 24 Matt LeBlanc mag als eerste de Ford GT, de explosieve nieuwe Amerikaanse superauto, uittesten. Chris Harris en Sabine Schmitz nemen het tegen elkaar op in een van de zwaarste wedstrijden voor motorvoertuigen die er bestaan: een buggyrace door de woestijn van Californië.

Overmorgen | 19:55 The Shawshank Redemption IMDb: 9.3

Overmorgen - IMDB * 9.3 - Film, The Shawshank Redemption is een Amerikaanse speelfilm uit 1994 geregisseerd door Frank Darabont naar het korte verhaal Rita Hayworth And The Shawshank Redemption van Stephen King. De hoofdrolspelers zijn Tim Robbins ...

The Shawshank Redemption is een Amerikaanse speelfilm uit 1994 geregisseerd door Frank Darabont naar het korte verhaal Rita Hayworth And The Shawshank Redemption van Stephen King. De hoofdrolspelers zijn Tim Robbins en Morgan Freeman. Diverse critici beschouwen deze film als een van de beste films aller tijden. Bankier Andy Dufresne wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar wordt desondanks veroordeeld tot tweemaal levenslang. Na het vonnis verdwijnt Dufresne achter de tralies van de Shawshank-gevangenis, waar de streng religieuze gevangenisdirecteur Warden Norton de plak zwaait. Dufresne krijgt het er zwaar te verduren, maar houdt zich sterk. Daardoor komt hij in de gunst van zijn gerespecteerde medegevangene Red, die al twintig jaar vastzit. Red heeft zich neergelegd bij zijn lot, maar Dufresne gebruikt zijn kennis en kunde om de levensomstandigheden in de gevangenis te verbeteren. Zo bouwt hij de gevangenisbibliotheek uit en krijgt hij speciale privileges als hij de bewakers helpt met hun belastingaangifte. Het ziet ernaar uit dat hij de rest van zijn dagen in Shawshank zal slijten. Of toch niet? Regisseur Frank Darabont heeft een voorliefde voor het werk van Stephen King. Zowel zijn debuutfilm 'The Woman in the Room' uit 1983, als zijn doorbraak 'The Shawshank Redemption' en het drama 'The Green Mile' zijn gebaseerd op verhalen van King. Overigens heeft 'The Shawshank Redemption' niets met horror of fantasy te maken, een genre waarin het meeste werk van King onder valt. Darabont, die ook veel werk doet als scriptschrijver, bewerkte zelf het verhaal tot een scenario. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-shawshank-redemption

Ma 17 augustus 2020 | 00:41 Regenboog Vlinder Eenhoorn Kitten

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Excali-Bert / Rattigheid Felicity trekt het zwaard Excalibert uit de steen, maar dit zwaard is alleen maar uit op oorlog en vechten. // Rudy wurmt zich er als sidekick tussen bij MegaMiauw en SuperLucha. Maar dan valt De Nachtschade aan en loopt hij ze alleen maar in de weg.

Ma 17 augustus 2020 | 03:55 Schubert - Winterreise

Dat Franz Schuberts liederencyclus ‘Winterreise’ een meesterwerk is, bewijst het aantal boeken en opnames van en over dit werk alleen al. De centrale vraag die specialisten vaak oproepen bij dit werk is of het überhaupt wel een liederencyclus is. De 24 liederen waaruit de cyclus bestaat, met teksten van dichter Wilhelm Müller werden in twee verschillende lichtingen gepubliceerd: een in februari 1827 en een in oktober van hetzelfde jaar. Het verhaal lijkt vrij simpel: een jongeman wordt afgewezen en daarna midden in de winter op een doelloze reis gaat. De sfeer van de liederen is echter zwaar en mistroostig.

Ma 17 augustus 2020 | 04:13 The Island With Bear Grylls

Seizoen 4 - Aflevering 5 Na vier weken op het eiland zijn de schipbreukelingen gezamenlijk 160 kilo afgevallen en worden ze zwaar op de proef gesteld in hun laatste dagen op het eiland.

Ma 17 augustus 2020 | 06:26 The Island With Bear Grylls

Seizoen 4 - Aflevering 5 Na vier weken op het eiland zijn de schipbreukelingen gezamenlijk 160 kilo afgevallen en worden ze zwaar op de proef gesteld in hun laatste dagen op het eiland.

Ma 17 augustus 2020 | 06:30 Army of One

17/08 - Comedy, Film, Na een bezoekje van god besluit de excentrieke parttime bouwvakker Gary eigenhandig af te rekenen met Osama Bin Laden. Als de overheid het niet doet, dan doet hij het wel. Gewapend met een goedkoop zwaard en een deltavlieger ...

Na een bezoekje van god besluit de excentrieke parttime bouwvakker Gary eigenhandig af te rekenen met Osama Bin Laden. Als de overheid het niet doet, dan doet hij het wel. Gewapend met een goedkoop zwaard en een deltavlieger met de Amerikaanse vlag erop trekt hij door de gevaarlijkste delen van Pakistan op zoek naar het kopstuk van Al Qaida. Maar dankzij verwaarloosde medische problemen zijn hallucinaties steeds moeilijker van realiteit te onderscheiden. Of had hij daar sowieso al enige problemen mee?

Ma 17 augustus 2020 | 06:57 Niko en het Lichtzwaard

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Een dag in Carondolet Tijdens het verjaardagsfeest van Koningin Lyra vermoedt Niko dat de Duisternis een vreemd insect op hem heeft afgestuurd.

Ma 17 augustus 2020 | 12:00 Ancient Aliens

Seizoen 12 - Aflevering 3 - Element 115 Is een exotisch superzwaar element de sleutel tot de toekomst van de mensheid tussen de sterren? Volgens natuurkundige Bob Lazar is 'Element 115' de brandstofbron voor een buitenaards ruimtevaartuig dat hij voor de Amerikaanse overheid onderzocht.

Ma 17 augustus 2020 | 12:40 ALVINNN!!! En de Chipmunks

Seizoen 4 - Aflevering 16 - Luis-bevoegdheid De Chipmunks krijgen vrij, omdat juf Smith vindt dat de ouders maar eens moeten merken hoe zwaar lesgeven eigenlijk is.

Ma 17 augustus 2020 | 13:25 Chicago Fire

Seizoen 5 - Trading in Scuttlebutt Wanneer de hulpdiensten naar de plaats van een zwaar verkeersongeval worden geroepen, moet Boden een belangrijke beslissing nemen en op die manier ingaan tegen de instructies van Anderson. Die neemt dit bijzonder slecht op en hij werkt zijn frustraties uit op Boden en Firehouse 51. Daarnaast denkt Severide na over zijn toekomst.

Ma 17 augustus 2020 | 21:00 Professor T.

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 13 - De doorlichting - open audiodescriptie De inspectrice van een school-evaluatieteam wordt thuis vermoord. Op het eerste gezicht is het een roofmoord, maar inspecteur Donckers heeft haar twijfels. Zij ontdekt met T. dat de directeur van de school die werd doorgelicht een motief heeft. Mogelijk zou de school een slecht rapport krijgen. Maar ook de echtgenoot van de inspectrice is een mogelijke dader. Zij zouden namelijk gaan scheiden en daar zou de man financieel zwaar onder lijden.

Ma 17 augustus 2020 | 22:49 Huize Herrie

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Daar kwam een zus aan / Taakstrijd Lincoln past het weekend op Frank, de spin en lieveling van zijn klas. // Alle kinderen hebben een taak in huis. Lincoln vindt zijn taak, vuilnis buiten zetten, te zwaar in vergelijk met de taken van zijn zussen.

 Meer

Zwaar gemist

Eerder Vandaag | 16:25 Brooklyn Guns

Film, Mikki Levy diende een levenslange gevangenisstraf uit in een van de zwaarste gevangenissen in Israël. Maar als hij onverhoopt vervroegd vrij komt, verhuist Mikki naar New York in de hoop op een nieuwe start. Samen met zijn oom uit Brooklyn ...

Mikki Levy diende een levenslange gevangenisstraf uit in een van de zwaarste gevangenissen in Israël. Maar als hij onverhoopt vervroegd vrij komt, verhuist Mikki naar New York in de hoop op een nieuwe start. Samen met zijn oom uit Brooklyn klopt de harde realiteit van een ex-gevangene aan. Hij wordt meegesleept in een brute strijd met de Russische maffia. Dit dwingt hem om zijn duistere verleden en overlevingsvaardigheden die hij in de gevangenis heeft opgedaan, weer in te zetten. Mikki beklimt agressief de rangen van de onderwereld, maar zal zijn vasthoudende drive hem helpen...

Eerder Vandaag | 13:05 Hoop Dreams

VPRO Documentaire van Steve James over twee veertienjarige jongens, William Gates en Arthur Agee, die maar van één ding dromen: professioneel basketballer worden. Talent hebben ze zeker, maar alleen daarmee red je het niet. William en Arthur groeien op in een kansarme buurt van Chicago. Door hun goede basketbalspel vallen ze op en mogen ze uitkomen voor het schoolteam van de prestigieuze school St. Joseph. Maar de verwachtingen van hun ouders en de school wegen zwaar op hun schouders.

Eerder Vandaag | 09:28 Mao Mao: Helden met een puur hart

Aflevering 116 - Lievelingswapen Mao Mao is bang dat zijn zwaard een veredelde poedelprijs is en wil daarom de waarde van zijn wapen bewijzen.

Eerder Vandaag | 06:57 Niko en het Lichtzwaard

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Van de Desolate Diepten Niko en het Leger van Licht vechten een spetterende laatste strijd en ontdekken de ware kracht achter Nar-Est.