Wouters op tv (tv-tip)

Vandaag | 20:25 Volle Zalen: Jack Wouterse

Cultuurmagazine, In deze aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas acteur Jack Wouterse, bekend van onder andere ...

In deze aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas acteur Jack Wouterse, bekend van onder andere Grijpstra & De Gier en All Stars. Levensstijl Wouterse was jarenlang verslaafd aan drank, cocaïne en eten. Door zijn mateloze levensstijl - hij was honderdtachtig kilo - lag de dood op de loer. Penseel en schildersezel Cornald Maas zoekt Wouterse op in Spanje, waar hij sinds drie jaar een flink deel van het jaar doorbrengt. De acteur is er in de weer met penseel en schildersezel, relaxt in een hangmat en wandelt door de heuvels. Theater In 2018 maakte Wouterse geheel in zijn eentje de theatervoorstelling 'De Laatste', een zeer persoonlijke voorstelling over ouder worden en hoe verder te leven na het verlies van je geliefde. Dit najaar staat hij samen met vriend en acteur Arjan Ederveen in het theater.

Je vindt hier de programma's van Wouters op tv We hebben de volgende programma's voor Wouters Volle Zalen: Jack Wouterse: Cultuurmagazine, In deze aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas acteur Jack Wouterse, bekend van onder andere. Volle Zalen: Morgen - Cultuurmagazine, Herhaling. In deze aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas acteur Jack Wouterse, bekend. Volle Zalen: 16/11 - Cultuurmagazine, Aflevering 3 Reportagemagazine dat een unieke blik biedt achter de schermen van de Nederlandse.

Wouters op tv (overige uitzendingen NL)

Morgen | 16:10 Volle Zalen

Herhaling. In deze aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas acteur Jack Wouterse, bekend van onder andere Grijpstra & De Gier en All Stars. Levensstijl Wouterse was jarenlang verslaafd aan drank, cocaïne en eten. Door zijn mateloze levensstijl - hij was honderdtachtig kilo - lag de dood op de loer. Penseel en schildersezel Cornald Maas zoekt Wouterse op in Spanje, waar hij sinds drie jaar een flink deel van het jaar doorbrengt. De acteur is er in de weer met penseel en schildersezel, relaxt in een hangmat en wandelt door de heuvels. Theater In 2018 maakte Wouterse geheel in zijn eentje de theatervoorstelling 'De Laatste', een zeer persoonlijke voorstelling over ouder worden en hoe verder te leven na het verlies van je geliefde. Dit najaar staat hij samen met vriend en acteur Arjan Ederveen in het theater.

Za 16 november 2019 | 09:45 Volle Zalen

Aflevering 3 - Reportagemagazine dat een unieke blik biedt achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Jack Wouterse. Cornald Maas zoekt Jack Wouterse op in Spanje, waar hij sinds drie jaar een flink deel van het jaar doorbrengt. In 2018 maakte Wouterse geheel in zijn eentje de theatervoorstelling 'De Laatste', een zeer persoonlijke voorstelling over ouder worden en hoe verder te leven na het verlies van je geliefde. Dit najaar staat hij samen met vriend en acteur Arjan Ederveen in het theater met 'Zin', het afsluitende deel van een drieluik van beide heren.

Wouters gemist

Di 1 oktober 2019 | 01:15 EenVandaag: o.a. Marianne Thieme zette PvdD op de kaart

01/10 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Marianne Thieme zette de Partij voor de Dieren op de kaart zonder ooit 'one of the guys' te worden Zeventien jaar lang was Marianne Thieme het gezicht...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Marianne Thieme zette de Partij voor de Dieren op de kaart zonder ooit 'one of the guys' te worden Zeventien jaar lang was Marianne Thieme het gezicht van de Partij voor de Dieren. Nu legt ze haar partijleiderschap neer. "Ze is volledig zichzelf gebleven en paste zich niet aan aan de Haagse mores", zegt politicoloog Julia Wouters. De eerste poging van Marianne Thieme in 2003 om in de Tweede Kamer te komen, strandde nog. Het was haar laatste nederlaag, want in 2006 was ze wel succesvol en behaalde ze twee zetels met haar Partij voor de Dieren. Bij de laatste verkiezing breidde ze dat aantal uit naar vijf. "Ze is een sterke vrouw die het soms moeilijk had tussen al die mannelijke lijsttrekkers", zegt politicoloog Julia Wouters over Thieme. Wouters schreef het boek 'De zijkant van de macht' met als ondertitel 'Waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten'. Ze sprak Marianne Thieme uitgebreid voor haar boek. Elizabeth Warren, mogelijk de eerste vrouwelijke president van Amerika De volgende Amerikaanse president kan zomaar een hoogleraar uit Massachusetts zijn. Democraat Elizabeth Warren staat namelijk bovenaan de peilingen en zou daarmee Trump kunnen verslaan bij de volgende verkiezingen. In enkele peilingen staat ze al bovenaan. Waar Joe Biden de eerdere grote favoriet van de Democratische Partij was, is Elizabeth Warren hem nu voorbijgestreefd. Maar, wie is deze vrouw? Directeur blijft zich verzetten tegen sluiten jeugdgevangenis: slecht voor reïntegratie De jeugdgevangenis in Veenhuizen gaat dicht. Jonge gedetineerden uit Groningen, Friesland of Drenthe moeten voortaan hun straf uitzitten in Nijmegen of in Lelystad, ver van hun vertrouwde omgeving. Terugval in oude gewoontes ligt hierdoor op de loer. Harry Dijkstra is directeur van de justitiële jeugdinrichting Elker in Veenhuizen. Zijn gevangenis moet dicht. Alle pleidooien bij de politiek, en een brandbrief van 32 burgemeesters hebben niet geholpen. Minister Dekker voor Rechtsbescherming is onverbiddelijk. Donderdag stemt de Tweede Kamer weliswaar nog over het voorstel, maar het lijkt een gelopen race. En dat is volgens Dijkstra absoluut niet slim. Mailen is veel minder duurzaam dan je waarschijnlijk denkt Dat mailen duurzamer is dan een brief per post versturen, is een aanname die je waarschijnlijk bestempelt als feit. Toch beweerde afgelopen weekend presentator Harm Edens in Dit was het Nieuws, dat mailen veel vervuilender is dan een kaartje sturen. Wetenschapsjournalist, Anna Gimbrère, opperde het onderwerp in Dit was het Nieuws. Zij stelde dat het ouderwets sturen van een kaartje, veel beter voor het milieu is dan mailen. "Wil je het echt weten?", vroeg Edens. "Ja, post sturen is veel beter voor het milieu."

Wo 5 december 2018 | 20:00 Terzake: o.a. Peter de Roover

05/12/18 - Nieuws en duiding, Live uitzending, Vanavond onder andere in Terzake: Peter de Roover, Stefan Sottiaux en Jan Wouters (KU Leuven) over politieke pirouettes en al dan niet juridisch glad ijs in Marrakesh & New York.

Vanavond onder andere in Terzake: Peter de Roover, Stefan Sottiaux en Jan Wouters (KU Leuven) over politieke pirouettes en al dan niet juridisch glad ijs in Marrakesh & New York.

Za 24 november 2018 | 20:01 Terug: Oh, Wat Een Jaar!

24/11/18 - Show, Pruiken, plaksnorren en natuurlijk de felbegeerde pot guldens keren terug in het nieuwe seizoen van Oh, Wat Een Jaar! Linda de Mol gaat vanaf vanavond weer elke zaterdag vanaf 20:00 uur, samen met...

Pruiken, plaksnorren en natuurlijk de felbegeerde pot guldens keren terug in het nieuwe seizoen van Oh, Wat Een Jaar! Linda de Mol gaat vanaf vanavond weer elke zaterdag vanaf 20:00 uur, samen met captains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge, terug in de tijd voor deze nostalgische spelshow. Volledig in de look & feel van het betreffende jaar gaan de mannen, bijgestaan door wekelijks een andere BN'er, de strijd met elkaar aan om erachter te komen wie de meeste kennis over dit jaar heeft en zo de pot met guldens weet te veroveren. In de eerste aflevering betreden Carly Wijs en Rolf Wouters de retro studio en graven zij in hun geheugen naar het jaar 1980. De gast-BN'ers van dit seizoen zijn verder onder anderen Olcay Gulsen (1992), Anita Witzier (1971), Danny de Munk (1988) Jack van Gelder (1966) en Myrna Goossen (1975). De teams spelen verschillende spellen waarin trends, groot nieuws en tv-fragmenten van dat jaar naar voren komen. Zo proberen zij in te schatten hoe het panel van honderd jongeren naar verschillende elementen uit de periode kijken. Nieuw dit seizoen is de spelronde waarbij de kandidaten gezichten moeten herkennen uit het betreffende jaar. Ook staat er iedere week weer een gastartiest klaar om de grootste hits uit deze periodes te laten horen. Eva Cleven en Gijs Staverman betreden in de eerste aflevering het toneel als Spargo om de hit You and Me uit 1980 te zingen. In een zinderende finale wordt uiteindelijk gestreden om de pot met guldens. Deze wordt in euro's uitgereikt aan het publiek dat juist gokte op het winnende team.

Ma 17 september 2018 | 10:00 Buitenhof: o.a. Jesse Klaver

17/09/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Jesse Klaver Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Een vooruitblik met de fractieleider...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Jesse Klaver Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Een vooruitblik met de fractieleider van GroenLinks, Jesse Klaver. - Vrouwen op de arbeidsmarkt Nederland bungelt onderaan alle Europese ranglijsten als het gaat om vrouwen op de arbeidsmarkt. Dat kost de Nederlandse economie minstens 114 miljard, berekende adviesorganisatie McKinsey in een rapport dat deze week verscheen. Hoe kan het dat Nederlandse vrouwen zoveel minder werken dan het Europese gemiddelde en dat er zo weinig vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten? In Buitenhof een discussie met Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid voor de VVD, management consultant Bercan Günel en Julia Wouters, publicist en voormalig politiek adviseur van Lodewijk Asscher. - Koos van Dam Oud-gezant in Syrië Koos van Dam over de Nederlandse steun aan Syrische oppositiepartijen, waarvan volgens Carla del Ponte, voormalig lid van de VN-onderzoekscommissie naar Syrië, bekend was dat ze oorlogsmisdaden pleegden.

Ma 17 september 2018 | 02:00 Buitenhof: o.a. Jesse Klaver

17/09/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Jesse Klaver Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Een vooruitblik met de fractieleider...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Jesse Klaver Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Een vooruitblik met de fractieleider van GroenLinks, Jesse Klaver. - Vrouwen op de arbeidsmarkt Nederland bungelt onderaan alle Europese ranglijsten als het gaat om vrouwen op de arbeidsmarkt. Dat kost de Nederlandse economie minstens 114 miljard, berekende adviesorganisatie McKinsey in een rapport dat deze week verscheen. Hoe kan het dat Nederlandse vrouwen zoveel minder werken dan het Europese gemiddelde en dat er zo weinig vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten? In Buitenhof een discussie met Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid voor de VVD, management consultant Bercan Günel en Julia Wouters, publicist en voormalig politiek adviseur van Lodewijk Asscher. - Koos van Dam Oud-gezant in Syrië Koos van Dam over de Nederlandse steun aan Syrische oppositiepartijen, waarvan volgens Carla del Ponte, voormalig lid van de VN-onderzoekscommissie naar Syrië, bekend was dat ze oorlogsmisdaden pleegden.

Zo 16 september 2018 | 15:30 Buitenhof: o.a. Jesse Klaver

16/09/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Jesse Klaver Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Een vooruitblik met de fractieleider...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Jesse Klaver Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Een vooruitblik met de fractieleider van GroenLinks, Jesse Klaver. - Vrouwen op de arbeidsmarkt Nederland bungelt onderaan alle Europese ranglijsten als het gaat om vrouwen op de arbeidsmarkt. Dat kost de Nederlandse economie minstens 114 miljard, berekende adviesorganisatie McKinsey in een rapport dat deze week verscheen. Hoe kan het dat Nederlandse vrouwen zoveel minder werken dan het Europese gemiddelde en dat er zo weinig vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten? In Buitenhof een discussie met Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid voor de VVD, management consultant Bercan Günel en Julia Wouters, publicist en voormalig politiek adviseur van Lodewijk Asscher. - Koos van Dam Oud-gezant in Syrië Koos van Dam over de Nederlandse steun aan Syrische oppositiepartijen, waarvan volgens Carla del Ponte, voormalig lid van de VN-onderzoekscommissie naar Syrië, bekend was dat ze oorlogsmisdaden pleegden.

Zo 16 september 2018 | 12:10 Buitenhof: o.a. Jesse Klaver

16/09/18 - Actualiteitenmagazine, Vandaag onder andere in Buitenhof: Jesse Klaver Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Een vooruitblik met de fractieleider van...

Vandaag onder andere in Buitenhof: - Jesse Klaver Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Een vooruitblik met de fractieleider van GroenLinks, Jesse Klaver. - Vrouwen op de arbeidsmarkt Nederland bungelt onderaan alle Europese ranglijsten als het gaat om vrouwen op de arbeidsmarkt. Dat kost de Nederlandse economie minstens 114 miljard, berekende adviesorganisatie McKinsey in een rapport dat deze week verscheen. Hoe kan het dat Nederlandse vrouwen zoveel minder werken dan het Europese gemiddelde en dat er zo weinig vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten? In Buitenhof een discussie met Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid voor de VVD, management consultant Bercan Günel en Julia Wouters, publicist en voormalig politiek adviseur van Lodewijk Asscher. - Koos van Dam Oud-gezant in Syrië Koos van Dam over de Nederlandse steun aan Syrische oppositiepartijen, waarvan volgens Carla del Ponte, voormalig lid van de VN-onderzoekscommissie naar Syrië, bekend was dat ze oorlogsmisdaden pleegden.

Wo 31 januari 2018 | 22:20 Terug: Het Mooiste Meisje van de Klas

31/01/18 - Realityreeks, De komende twee woensdagen zijn twee nieuwe afleveringen van Het Mooiste Meisje van de Klas te zien op NPO 1. Vanavond het verhaal van Hilda van der Meulen (1971), die opgroeide in het Friese dorpje...

De komende twee woensdagen zijn twee nieuwe afleveringen van Het Mooiste Meisje van de Klas te zien op NPO 1. Vanavond het verhaal van Hilda van der Meulen (1971), die opgroeide in het Friese dorpje Oudeschoot. Hilda heeft een onbevangen en avontuurlijke jeugd, waarin de paardensport centraal staat. Door de jongens op de openbare Mavo in Heerenveen wordt ze aanbeden, maar zij zijn niet de enigen. Als Hilda tijdens een avondje stappen de bekende Vlaamse popster Koen Wouters van Clouseau tegen het lijf loopt, is hij zó onder de indruk dat hij dezelfde nacht nog een liedje over haar schrijft... De meeste klasgenoten hebben voor het laatst iets van Hilda vernomen toen zij in 1993 tot Miss Nederland werd gekroond. Daarna is Hilda uitgevlogen en heeft ze jaren geleefd tussen de high society van Londen en LA. Wat heeft haar mooie uiterlijk haar gebracht? En wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Hilda jaren later toch weer terugkeert naar haar geboortegrond?

Do 16 november 2017 | 13:45 RTLLN: o.a. Epke Zonderland

16/11/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Epke Zonderland Bij de grootste topsporters moet alles kloppen om mee te doen voor de medailles. Genoeg trainingsuren maken, mentaal scherp zijn en...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Epke Zonderland Bij de grootste topsporters moet alles kloppen om mee te doen voor de medailles. Genoeg trainingsuren maken, mentaal scherp zijn en focus op dat ene doel is dan natuurlijk van belang. Maar een cruciaal detail is de juiste voeding. Epke Zonderland doet al jaren mee in de top van het turnen en weet als geen ander welk verschil de juiste voeding kan maken. Hij schuift samen met Erik te Velthuis aan: hij is de chef-kok op Sportcentrum Papendal en is dagelijks bezig om sporters op het gebied van voeding op wereldniveau te krijgen. - William Rutten Topfotograaf William Rutten heeft in de afgelopen 30 jaar de grootste nationale en internationale sterren voor zijn lens gehad. De beste foto’s zijn gebundeld in zijn allereerste boek: PicStory. In dit boek deelt William niet alleen het eindresultaat van zijn foto’s, hij beschrijft ook de meest hilarische backstage belevenissen en boeiende avonturen die bij de foto’s horen. Vanavond geeft William ons alvast een voorproefje. - Manon Wouters en Patrick van Dijk Aanstaande vrijdag is het Wereld Prematurendag en vanavond praten we hierover met kersverse ouders Manon Wouters en Patrick van Dijk. Afgelopen oktober beviel Manon na 26 weken van zoon Boan. Hij woog op dat moment slechts 865 gram. Dankzij intensieve zorg op de afdeling neonatologie is Boan flink aangesterkt, maar het blijft een onzekere periode. Inmiddels is Boan 4 weken oud en weegt hij 1200 gram. Patrick en Manon vertellen over de roerige maand die achter hun ligt. Daarnaast is Hans Goudoever (directeur EMMA Kinderziekenhuis AMC) aanwezig om te vertellen over de afdeling neonatologie. AMC en VU starten deze week de nieuwe campagne 'Maak ons nog beter' om de allerkleinste vechtersbaasjes onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. - Bas Welling Het lukt politici en bewindslieden maar niet om ons bewust te maken van het klimaatprobleem. Momenteel vindt de klimaattop plaats in Bonn, sterker nog: de klimaattop is al bijna afgelopen! Maar we horen en zien er weinig over. Volgens Bas Welling 'mede-eigenaar Wefilm' is creativiteit dé oplossing om maatschappelijke thema’s zoals het klimaat op de kaart te zetten.

Do 16 november 2017 | 00:56 RTLLN: o.a. Epke Zonderland

16/11/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Epke Zonderland Bij de grootste topsporters moet alles kloppen om mee te doen voor de medailles. Genoeg trainingsuren maken, mentaal scherp zijn en...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Epke Zonderland Bij de grootste topsporters moet alles kloppen om mee te doen voor de medailles. Genoeg trainingsuren maken, mentaal scherp zijn en focus op dat ene doel is dan natuurlijk van belang. Maar een cruciaal detail is de juiste voeding. Epke Zonderland doet al jaren mee in de top van het turnen en weet als geen ander welk verschil de juiste voeding kan maken. Hij schuift samen met Erik te Velthuis aan: hij is de chef-kok op Sportcentrum Papendal en is dagelijks bezig om sporters op het gebied van voeding op wereldniveau te krijgen. - William Rutten Topfotograaf William Rutten heeft in de afgelopen 30 jaar de grootste nationale en internationale sterren voor zijn lens gehad. De beste foto’s zijn gebundeld in zijn allereerste boek: PicStory. In dit boek deelt William niet alleen het eindresultaat van zijn foto’s, hij beschrijft ook de meest hilarische backstage belevenissen en boeiende avonturen die bij de foto’s horen. Vanavond geeft William ons alvast een voorproefje. - Manon Wouters en Patrick van Dijk Aanstaande vrijdag is het Wereld Prematurendag en vanavond praten we hierover met kersverse ouders Manon Wouters en Patrick van Dijk. Afgelopen oktober beviel Manon na 26 weken van zoon Boan. Hij woog op dat moment slechts 865 gram. Dankzij intensieve zorg op de afdeling neonatologie is Boan flink aangesterkt, maar het blijft een onzekere periode. Inmiddels is Boan 4 weken oud en weegt hij 1200 gram. Patrick en Manon vertellen over de roerige maand die achter hun ligt. Daarnaast is Hans Goudoever (directeur EMMA Kinderziekenhuis AMC) aanwezig om te vertellen over de afdeling neonatologie. AMC en VU starten deze week de nieuwe campagne 'Maak ons nog beter' om de allerkleinste vechtersbaasjes onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. - Bas Welling Het lukt politici en bewindslieden maar niet om ons bewust te maken van het klimaatprobleem. Momenteel vindt de klimaattop plaats in Bonn, sterker nog: de klimaattop is al bijna afgelopen! Maar we horen en zien er weinig over. Volgens Bas Welling 'mede-eigenaar Wefilm' is creativiteit dé oplossing om maatschappelijke thema’s zoals het klimaat op de kaart te zetten.

Wo 15 november 2017 | 22:30 RTLLN: o.a. Epke Zonderland

15/11/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Epke Zonderland Bij de grootste topsporters moet alles kloppen om mee te doen voor de medailles. Genoeg trainingsuren maken, mentaal scherp zijn en focus op...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Epke Zonderland Bij de grootste topsporters moet alles kloppen om mee te doen voor de medailles. Genoeg trainingsuren maken, mentaal scherp zijn en focus op dat ene doel is dan natuurlijk van belang. Maar een cruciaal detail is de juiste voeding. Epke Zonderland doet al jaren mee in de top van het turnen en weet als geen ander welk verschil de juiste voeding kan maken. Hij schuift samen met Erik te Velthuis aan: hij is de chef-kok op Sportcentrum Papendal en is dagelijks bezig om sporters op het gebied van voeding op wereldniveau te krijgen. - William Rutten Topfotograaf William Rutten heeft in de afgelopen 30 jaar de grootste nationale en internationale sterren voor zijn lens gehad. De beste foto’s zijn gebundeld in zijn allereerste boek: PicStory. In dit boek deelt William niet alleen het eindresultaat van zijn foto’s, hij beschrijft ook de meest hilarische backstage belevenissen en boeiende avonturen die bij de foto’s horen. Vanavond geeft William ons alvast een voorproefje. - Manon Wouters en Patrick van Dijk Aanstaande vrijdag is het Wereld Prematurendag en vanavond praten we hierover met kersverse ouders Manon Wouters en Patrick van Dijk. Afgelopen oktober beviel Manon na 26 weken van zoon Boan. Hij woog op dat moment slechts 865 gram. Dankzij intensieve zorg op de afdeling neonatologie is Boan flink aangesterkt, maar het blijft een onzekere periode. Inmiddels is Boan 4 weken oud en weegt hij 1200 gram. Patrick en Manon vertellen over de roerige maand die achter hun ligt. Daarnaast is Hans Goudoever (directeur EMMA Kinderziekenhuis AMC) aanwezig om te vertellen over de afdeling neonatologie. AMC en VU starten deze week de nieuwe campagne 'Maak ons nog beter' om de allerkleinste vechtersbaasjes onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. - Bas Welling Het lukt politici en bewindslieden maar niet om ons bewust te maken van het klimaatprobleem. Momenteel vindt de klimaattop plaats in Bonn, sterker nog: de klimaattop is al bijna afgelopen! Maar we horen en zien er weinig over. Volgens Bas Welling 'mede-eigenaar Wefilm' is creativiteit dé oplossing om maatschappelijke thema’s zoals het klimaat op de kaart te zetten.

Ma 30 oktober 2017 | 20:00 Terzake: o.a. Ivan de Vadder over Puigdemont

30/10/17 - Nieuws en duiding, Vanavond onder andere in Terzake: Ivan de Vadder en Professor Jan Wouters over Charles Puigdemont en Bart Aerts sprak met Naomi Klein.

Vanavond onder andere in Terzake: Ivan de Vadder en Professor Jan Wouters over Charles Puigdemont en Bart Aerts sprak met Naomi Klein.

Ma 16 januari 2017 | 11:25 DWDD: o.a. Tex de Wit

16/01/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende grootmeester en verbrak in 2013 het FIDE-ratinglijst record van Garri Kasparov. Hij wordt wel de ‘Mozart van het schaakspel’ genoemd. Carlsen is in Nederland voor het Tata Steel toernooi in Velsen–Noord. Schaakfan Tex de Wit sprak zijn idool voor DWDD. - Ons beeld van Willem van Oranje klopt niet Willem van Oranje is de nobele Vader des Vaderlands, die onbaatzuchtig streed voor zijn uitgeknepen en vervolgde landgenoten. Dat leert generatie na generatie op school. Aron Brouwer (25) en Marthijn Wouters (23) stellen in hun biografie over Willem van Oranje dat dit beeld niet klopt. Zij bestudeerden 13.000 brieven en kwamen tot de conclusie dat Oranje een opportunist was met dictatoriale trekjes. De auteurs twijfelen niet aan zijn diplomatieke gaven, of aan zijn kwaliteiten als krijgsheer, maar laten zien dat zijn eigen belangen altijd voorop stonden. Zo sloot Oranje zich pas bij de calvinisten aan toen hij de loyaliteit van andere opstandelingen verloor. Zullen de geschiedenisboeken worden herschreven? Aan tafel: Aron Brouwer en Marthijn Wouters. - De musicalfilm: Gijs Scholten van Aschat De musicalfilm, niets meer dan een guilty pleasure, zeker in ‘serieuze’ filmkringen. De film ‘Lalaland’ brengt daar nu verandering in. Jubelende recensies alom en onderscheiden met maar liefst zeven Golden Globes! Eindelijk erkenning voor het genre dat ons ‘Edelweiss’ en ‘Singing in the Rain’ bracht? Gijs Scholten van Aschat is groot fan. - Muziek: Linde Schöne In 2014 tekende ze als eerste vrouw én zangeres bij het hiphoplabel Noah’s Ark, van rapper Jiggy Djé. Twee jaar later kwam haar debuut EP 'Liefde van de Vloer' uit. Ze stond al in het voorprogramma van Eefje de Visser en Diggy Dex en is morgen te zien op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Vanavond speelt ze bij ons in de studio haar single 'Ik loop': Linde Schöne! - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

Za 14 januari 2017 | 02:00 DWDD: o.a. Tex de Wit

14/01/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende grootmeester en verbrak in 2013 het FIDE-ratinglijst record van Garri Kasparov. Hij wordt wel de ‘Mozart van het schaakspel’ genoemd. Carlsen is in Nederland voor het Tata Steel toernooi in Velsen–Noord. Schaakfan Tex de Wit sprak zijn idool voor DWDD. - Ons beeld van Willem van Oranje klopt niet Willem van Oranje is de nobele Vader des Vaderlands, die onbaatzuchtig streed voor zijn uitgeknepen en vervolgde landgenoten. Dat leert generatie na generatie op school. Aron Brouwer (25) en Marthijn Wouters (23) stellen in hun biografie over Willem van Oranje dat dit beeld niet klopt. Zij bestudeerden 13.000 brieven en kwamen tot de conclusie dat Oranje een opportunist was met dictatoriale trekjes. De auteurs twijfelen niet aan zijn diplomatieke gaven, of aan zijn kwaliteiten als krijgsheer, maar laten zien dat zijn eigen belangen altijd voorop stonden. Zo sloot Oranje zich pas bij de calvinisten aan toen hij de loyaliteit van andere opstandelingen verloor. Zullen de geschiedenisboeken worden herschreven? Aan tafel: Aron Brouwer en Marthijn Wouters. - De musicalfilm: Gijs Scholten van Aschat De musicalfilm, niets meer dan een guilty pleasure, zeker in ‘serieuze’ filmkringen. De film ‘Lalaland’ brengt daar nu verandering in. Jubelende recensies alom en onderscheiden met maar liefst zeven Golden Globes! Eindelijk erkenning voor het genre dat ons ‘Edelweiss’ en ‘Singing in the Rain’ bracht? Gijs Scholten van Aschat is groot fan. - Muziek: Linde Schöne In 2014 tekende ze als eerste vrouw én zangeres bij het hiphoplabel Noah’s Ark, van rapper Jiggy Djé. Twee jaar later kwam haar debuut EP 'Liefde van de Vloer' uit. Ze stond al in het voorprogramma van Eefje de Visser en Diggy Dex en is morgen te zien op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Vanavond speelt ze bij ons in de studio haar single 'Ik loop': Linde Schöne! - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

Za 14 januari 2017 | 00:30 DWDD: o.a. Tex de Wit

14/01/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende grootmeester en verbrak in 2013 het FIDE-ratinglijst record van Garri Kasparov. Hij wordt wel de ‘Mozart van het schaakspel’ genoemd. Carlsen is in Nederland voor het Tata Steel toernooi in Velsen–Noord. Schaakfan Tex de Wit sprak zijn idool voor DWDD. - Ons beeld van Willem van Oranje klopt niet Willem van Oranje is de nobele Vader des Vaderlands, die onbaatzuchtig streed voor zijn uitgeknepen en vervolgde landgenoten. Dat leert generatie na generatie op school. Aron Brouwer (25) en Marthijn Wouters (23) stellen in hun biografie over Willem van Oranje dat dit beeld niet klopt. Zij bestudeerden 13.000 brieven en kwamen tot de conclusie dat Oranje een opportunist was met dictatoriale trekjes. De auteurs twijfelen niet aan zijn diplomatieke gaven, of aan zijn kwaliteiten als krijgsheer, maar laten zien dat zijn eigen belangen altijd voorop stonden. Zo sloot Oranje zich pas bij de calvinisten aan toen hij de loyaliteit van andere opstandelingen verloor. Zullen de geschiedenisboeken worden herschreven? Aan tafel: Aron Brouwer en Marthijn Wouters. - De musicalfilm: Gijs Scholten van Aschat De musicalfilm, niets meer dan een guilty pleasure, zeker in ‘serieuze’ filmkringen. De film ‘Lalaland’ brengt daar nu verandering in. Jubelende recensies alom en onderscheiden met maar liefst zeven Golden Globes! Eindelijk erkenning voor het genre dat ons ‘Edelweiss’ en ‘Singing in the Rain’ bracht? Gijs Scholten van Aschat is groot fan. - Muziek: Linde Schöne In 2014 tekende ze als eerste vrouw én zangeres bij het hiphoplabel Noah’s Ark, van rapper Jiggy Djé. Twee jaar later kwam haar debuut EP 'Liefde van de Vloer' uit. Ze stond al in het voorprogramma van Eefje de Visser en Diggy Dex en is morgen te zien op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Vanavond speelt ze bij ons in de studio haar single 'Ik loop': Linde Schöne! - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

Vr 13 januari 2017 | 19:45 DWDD: o.a. Tex de Wit

13/01/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende grootmeester en verbrak in 2013 het FIDE-ratinglijst record van Garri Kasparov. Hij wordt wel de ‘Mozart van het schaakspel’ genoemd. Carlsen is in Nederland voor het Tata Steel toernooi in Velsen–Noord. Schaakfan Tex de Wit sprak zijn idool voor DWDD. - Ons beeld van Willem van Oranje klopt niet Willem van Oranje is de nobele Vader des Vaderlands, die onbaatzuchtig streed voor zijn uitgeknepen en vervolgde landgenoten. Dat leert generatie na generatie op school. Aron Brouwer (25) en Marthijn Wouters (23) stellen in hun biografie over Willem van Oranje dat dit beeld niet klopt. Zij bestudeerden 13.000 brieven en kwamen tot de conclusie dat Oranje een opportunist was met dictatoriale trekjes. De auteurs twijfelen niet aan zijn diplomatieke gaven, of aan zijn kwaliteiten als krijgsheer, maar laten zien dat zijn eigen belangen altijd voorop stonden. Zo sloot Oranje zich pas bij de calvinisten aan toen hij de loyaliteit van andere opstandelingen verloor. Zullen de geschiedenisboeken worden herschreven? Aan tafel: Aron Brouwer en Marthijn Wouters. - De musicalfilm: Gijs Scholten van Aschat De musicalfilm, niets meer dan een guilty pleasure, zeker in ‘serieuze’ filmkringen. De film ‘Lalaland’ brengt daar nu verandering in. Jubelende recensies alom en onderscheiden met maar liefst zeven Golden Globes! Eindelijk erkenning voor het genre dat ons ‘Edelweiss’ en ‘Singing in the Rain’ bracht? Gijs Scholten van Aschat is groot fan. - Muziek: Linde Schöne In 2014 tekende ze als eerste vrouw én zangeres bij het hiphoplabel Noah’s Ark, van rapper Jiggy Djé. Twee jaar later kwam haar debuut EP 'Liefde van de Vloer' uit. Ze stond al in het voorprogramma van Eefje de Visser en Diggy Dex en is morgen te zien op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Vanavond speelt ze bij ons in de studio haar single 'Ik loop': Linde Schöne! - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

Vr 13 januari 2017 | 19:00 DWDD: o.a. Tex de Wit

13/01/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Tex de Wit ontmoet Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken Magnus Carlsen is de huidig wereldkampioen schaken. De Noor werd op zijn dertiende grootmeester en verbrak in 2013 het FIDE-ratinglijst record van Garri Kasparov. Hij wordt wel de ‘Mozart van het schaakspel’ genoemd. Carlsen is in Nederland voor het Tata Steel toernooi in Velsen–Noord. Schaakfan Tex de Wit sprak zijn idool voor DWDD. - Ons beeld van Willem van Oranje klopt niet Willem van Oranje is de nobele Vader des Vaderlands, die onbaatzuchtig streed voor zijn uitgeknepen en vervolgde landgenoten. Dat leert generatie na generatie op school. Aron Brouwer (25) en Marthijn Wouters (23) stellen in hun biografie over Willem van Oranje dat dit beeld niet klopt. Zij bestudeerden 13.000 brieven en kwamen tot de conclusie dat Oranje een opportunist was met dictatoriale trekjes. De auteurs twijfelen niet aan zijn diplomatieke gaven, of aan zijn kwaliteiten als krijgsheer, maar laten zien dat zijn eigen belangen altijd voorop stonden. Zo sloot Oranje zich pas bij de calvinisten aan toen hij de loyaliteit van andere opstandelingen verloor. Zullen de geschiedenisboeken worden herschreven? Aan tafel: Aron Brouwer en Marthijn Wouters. - De musicalfilm: Gijs Scholten van Aschat De musicalfilm, niets meer dan een guilty pleasure, zeker in ‘serieuze’ filmkringen. De film ‘Lalaland’ brengt daar nu verandering in. Jubelende recensies alom en onderscheiden met maar liefst zeven Golden Globes! Eindelijk erkenning voor het genre dat ons ‘Edelweiss’ en ‘Singing in the Rain’ bracht? Gijs Scholten van Aschat is groot fan. - Muziek: Linde Schöne In 2014 tekende ze als eerste vrouw én zangeres bij het hiphoplabel Noah’s Ark, van rapper Jiggy Djé. Twee jaar later kwam haar debuut EP 'Liefde van de Vloer' uit. Ze stond al in het voorprogramma van Eefje de Visser en Diggy Dex en is morgen te zien op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Vanavond speelt ze bij ons in de studio haar single 'Ik loop': Linde Schöne! - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

Wo 21 september 2016 | 20:05 Terzake: o.a. Hendrik Vuye

21/09/16 - Nieuws en duiding, De balorige N VA'ers Hendrik Vuye en Veerle Wouters hebben hun conclusie getrokken na een urenlang gesprek met voorzitter Bart De Wever. Ze stappen uit de partij en zetelen voortaan in het parlement...

De balorige N-VA'ers Hendrik Vuye en Veerle Wouters hebben hun conclusie getrokken na een urenlang gesprek met voorzitter Bart De Wever. Ze stappen uit de partij en zetelen voortaan in het parlement als onafhankelijke. De N-VA zelf betreurt het opstappen van hen beiden, maar houdt tegelijk vast aan het confederaal project. Veerle Wouters en Hendrik Vuye zitten bij Kathleen Cools.

Za 28 november 2015 | 20:30 Live finale: Het beste idee van Nederland

28/11/15 - Show, Acht finalisten nemen het met hun uitvindingen vanavond live tegen elkaar op in de finale van Het Beste Idee van Nederland: de Belly Fit, de Float Assist, de Chillisit, de Bottle Drezz, de Personal...

Acht finalisten nemen het met hun uitvindingen vanavond live tegen elkaar op in de finale van Het Beste Idee van Nederland: de Belly Fit, de Float Assist, de Chillisit, de Bottle Drezz, de Personal Care Set, de Makkeliek, het Keuken Plus Kastje en de Elektrische Klapstandaard voor de scooter. De finalisten krijgen hulp van getalenteerde studenten van The New School die onder andere meegewerkt hebben aan het maken van promotiefilmpjes met daarin een aantal bekende Nederlanders. De winnaar ziet zijn of haar uitvinding in productie gaan en ontvangt een geldbedrag van €10.000. Het Beste Idee van Nederland werkt dit jaar samen met The New School, een vierjarige Hbo-opleiding Marketing & Communicatie. Er is speciaal een extra vak ontwikkeld, waarbij getalenteerde tweedejaarsstudenten concepten hebben bedacht voor de finalisten. Zo hebben ze gewerkt aan artwork, een slogan en een pakkend promotiefilmpje voor elk idee. Verschillende bekende gezichten spelen een rol in deze promotiefilmpjes. Zo is Patty Brard te zien in het hilarische filmpje van de Makkeliek (een handige emmerkar), speelt Monique Smit in een filmpje van de Belly Fit met Kees Tol als stem van de baby (revolutionaire zwangerschapskleding) en legt Thuis op zondag-kok Sandra Ysbrandy het grote gemak van het Keuken Plus Kastje uit. De ruim zeventig ideeën die door waren na de voorronde zijn getest op haalbaarheid en originaliteit. Er bleven slechts acht uitvinders over die de strenge selectie gehaald hebben en het tegen elkaar opnemen met hun idee: 1. Marielle Schipper - Belly Fit: zwangerschapskleding die gewicht verplaatst naar de schouders 2. Hans Bokhove - Float Assist: opblaasbaar persoonlijk drijfsysteem dat mensen in het water redt. 3. Marie Wilbrenninck - Chillisit: compacte hoofdsteun voor een stoel tijdens het reizen. 4. Diana Hakkert – Keuken Plus Kastje: ruimtebesparend verticaal kastje voor het opbergen van kruiden. 5. Urmy Neslo en de Bottle Drezz: anti-knoei babyfles waar een slabbetje aan vastzit. 6. Angelique Bakker en de Makkeliek: opklapbare emmerkar op werkhoogte voor het schoonmaken. 7. Herman Wouters - Personal Care set: andere opzetstukken voor de elektrische tandenborstel. 8. Rein Hendriks – Elektrische Klapstandaard: anti-diefstal standaard voor scooters.

Di 14 juli 2015 | 01:45 Nieuwsuur: o.a. 'Agreekment' met veel voorwaarden

14/07/15 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Een 'Agreekment' met veel voorwaarden "We kunnen zeggen dat we na zeventien uur onderhandelen tot een 'agreekment' zijn gekomen", zei EU president Tusk vanmorgen na...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Een 'Agreekment' met veel voorwaarden "We kunnen zeggen dat we na zeventien uur onderhandelen tot een 'agreekment' zijn gekomen", zei EU-president Tusk vanmorgen na uren onderhandelen. Griekenland moet fors hervormen en in ruil daarvoor stellen de geldschieters de komende drie jaar tussen de 82 en 86 miljard euro beschikbaar via het Europese noodfonds ESM. In Nieuwsuur de achtergronden bij het laatste nieuws met bijdragen van correspondenten Saskia Dekkers en Arjan Noorlander en verslaggever Eva Wiesing. En te gast is Tom de Bruijn, voormalig vertegenwoordiger en lid van de taskforce Griekenland en wethouder in Den Haag en met Rik Wouters van het Kadaster in Nederland. - Tsipras zoekt steun voor deal De Griekse premier Tsipras moet er alles aan doen om de bezuinigings- en hervormingsplannen door het parlement te loodsen. Binnen zijn partij Syriza heerst veel weerstand tegen de deal waarmee hij uit Brussel is thuisgekomen, ondanks de toezegging dat de geldschieters voor de derde maal een reeks noodkredieten ter beschikking stellen. Bovendien voelt de kleine coalitiepartij Onafhankelijke Grieken ook weinig voor de hervormingen. Nieuwsuur bezoekt voor de tweede keer de redactie van de partijkrant van Syriza. En spreekt opnieuw met journaliste en politica Anastasia Giamali.

Di 14 juli 2015 | 00:50 Nieuwsuur: o.a. 'Agreekment' met veel voorwaarden

14/07/15 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Een 'Agreekment' met veel voorwaarden "We kunnen zeggen dat we na zeventien uur onderhandelen tot een 'agreekment' zijn gekomen", zei EU president Tusk vanmorgen na...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Een 'Agreekment' met veel voorwaarden "We kunnen zeggen dat we na zeventien uur onderhandelen tot een 'agreekment' zijn gekomen", zei EU-president Tusk vanmorgen na uren onderhandelen. Griekenland moet fors hervormen en in ruil daarvoor stellen de geldschieters de komende drie jaar tussen de 82 en 86 miljard euro beschikbaar via het Europese noodfonds ESM. In Nieuwsuur de achtergronden bij het laatste nieuws met bijdragen van correspondenten Saskia Dekkers en Arjan Noorlander en verslaggever Eva Wiesing. En te gast is Tom de Bruijn, voormalig vertegenwoordiger en lid van de taskforce Griekenland en wethouder in Den Haag en met Rik Wouters van het Kadaster in Nederland. - Tsipras zoekt steun voor deal De Griekse premier Tsipras moet er alles aan doen om de bezuinigings- en hervormingsplannen door het parlement te loodsen. Binnen zijn partij Syriza heerst veel weerstand tegen de deal waarmee hij uit Brussel is thuisgekomen, ondanks de toezegging dat de geldschieters voor de derde maal een reeks noodkredieten ter beschikking stellen. Bovendien voelt de kleine coalitiepartij Onafhankelijke Grieken ook weinig voor de hervormingen. Nieuwsuur bezoekt voor de tweede keer de redactie van de partijkrant van Syriza. En spreekt opnieuw met journaliste en politica Anastasia Giamali.

Ma 13 juli 2015 | 22:25 Nieuwsuur: o.a. 'Agreekment' met veel voorwaarden

13/07/15 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Een 'Agreekment' met veel voorwaarden "We kunnen zeggen dat we na zeventien uur onderhandelen tot een 'agreekment' zijn gekomen", zei EU president Tusk vanmorgen na...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Een 'Agreekment' met veel voorwaarden "We kunnen zeggen dat we na zeventien uur onderhandelen tot een 'agreekment' zijn gekomen", zei EU-president Tusk vanmorgen na uren onderhandelen. Griekenland moet fors hervormen en in ruil daarvoor stellen de geldschieters de komende drie jaar tussen de 82 en 86 miljard euro beschikbaar via het Europese noodfonds ESM. In Nieuwsuur de achtergronden bij het laatste nieuws met bijdragen van correspondenten Saskia Dekkers en Arjan Noorlander en verslaggever Eva Wiesing. En te gast is Tom de Bruijn, voormalig vertegenwoordiger en lid van de taskforce Griekenland en wethouder in Den Haag en met Rik Wouters van het Kadaster in Nederland. - Tsipras zoekt steun voor deal De Griekse premier Tsipras moet er alles aan doen om de bezuinigings- en hervormingsplannen door het parlement te loodsen. Binnen zijn partij Syriza heerst veel weerstand tegen de deal waarmee hij uit Brussel is thuisgekomen, ondanks de toezegging dat de geldschieters voor de derde maal een reeks noodkredieten ter beschikking stellen. Bovendien voelt de kleine coalitiepartij Onafhankelijke Grieken ook weinig voor de hervormingen. Nieuwsuur bezoekt voor de tweede keer de redactie van de partijkrant van Syriza. En spreekt opnieuw met journaliste en politica Anastasia Giamali.

Ma 13 juli 2015 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. 'Agreekment' met veel voorwaarden

13/07/15 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Een 'Agreekment' met veel voorwaarden "We kunnen zeggen dat we na zeventien uur onderhandelen tot een 'agreekment' zijn gekomen", zei EU president Tusk vanmorgen na...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Een 'Agreekment' met veel voorwaarden "We kunnen zeggen dat we na zeventien uur onderhandelen tot een 'agreekment' zijn gekomen", zei EU-president Tusk vanmorgen na uren onderhandelen. Griekenland moet fors hervormen en in ruil daarvoor stellen de geldschieters de komende drie jaar tussen de 82 en 86 miljard euro beschikbaar via het Europese noodfonds ESM. In Nieuwsuur de achtergronden bij het laatste nieuws met bijdragen van correspondenten Saskia Dekkers en Arjan Noorlander en verslaggever Eva Wiesing. En te gast is Tom de Bruijn, voormalig vertegenwoordiger en lid van de taskforce Griekenland en wethouder in Den Haag en met Rik Wouters van het Kadaster in Nederland. - Tsipras zoekt steun voor deal De Griekse premier Tsipras moet er alles aan doen om de bezuinigings- en hervormingsplannen door het parlement te loodsen. Binnen zijn partij Syriza heerst veel weerstand tegen de deal waarmee hij uit Brussel is thuisgekomen, ondanks de toezegging dat de geldschieters voor de derde maal een reeks noodkredieten ter beschikking stellen. Bovendien voelt de kleine coalitiepartij Onafhankelijke Grieken ook weinig voor de hervormingen. Nieuwsuur bezoekt voor de tweede keer de redactie van de partijkrant van Syriza. En spreekt opnieuw met journaliste en politica Anastasia Giamali.

Do 14 mei 2015 | 20:31 Nieuw: Van etter tot engel: Moeder & dochter

14/05/15 - Reality-reeks, Een moeizame ouder kindrelatie komt in de beste families voor. De koppels die meedoen aan het nieuwe realityprogramma ‘Van Etter Tot Engel: Moeder & Dochter’ weten er alles van. De acht moeders en hun...

Een moeizame ouder-kindrelatie komt in de beste families voor. De koppels die meedoen aan het nieuwe realityprogramma ‘Van Etter Tot Engel: Moeder & Dochter’ weten er alles van. De acht moeders en hun dochters die zich hebben opgegeven, kunnen hun problemen niet meer zelf oplossen. In Zuid-Afrika, ver weg van huis en vastgeroeste gewoonten, doen de duo’s een ultieme poging om hun ernstig verstoorde relatie onder ogen te zien en hun band voor altijd te herstellen. Hoe dit uitpakt, is vanaf vanavond te zien bij RTL 5. In de op zichzelf staande afleveringen staan per week een moeder en dochter centraal. Monique en haar achttienjarige dochter Kya hebben samen een heftig verleden en dat heeft een behoorlijke impact op hun relatie. Monique was tot twaalf jaar geleden verslaafd aan heroïne en kon daardoor niet voor Kya en haar oudere broer zorgen. Kya en haar broer verbleven bij hun opa en oma en in verschillende instellingen. Inmiddels is Monique al jaren clean en wil ze dolgraag een goede band met Kya opbouwen, maar dit blijkt moeilijk door alles wat er is gebeurd. Er is weinig vertrouwen tussen de twee en Kya neemt niets van Monique aan. Monique wil dolgraag dat Kya haar als moeder ziet, maar voelt zich machteloos door het ontwijkende gedrag van haar dochter. De achttienjarige Martine is ook een grote zorg voor haar moeder Esther. Ze gedraagt zich volgens haar als een kind van veertien, is brutaal en ze liegt. Haar man, de stiefvader van Martine, vindt dat ze haar dochter strenger moet aanpakken. Martine is niet meer gelukkig thuis en wil het liefst zo snel mogelijk op zichzelf wonen. Toch hebben ze samen de wens om weer op één lijn te komen en hun band te herstellen. Meedoen aan het programma is voor Monique, Esther en de andere zes moeders een laatste redmiddel, want ze weten niet meer wat ze met hun dochters aan moeten. De duo’s reizen af naar Zuid-Afrika in de veronderstelling dat ze samen de natuur in trekken. Ze weten niet dat ze apart van elkaar back to basic gaan. Telefoons, sanitair en andere luxe artikelen zijn uit den boze. Hoe is het voor de moeders en dochters om individueel op pad te gaan, één met de natuur te zijn én elkaar halverwege toch weer tegen te komen? Daarnaast leren de deelnemers meer over de Ubuntu-filosofie, die veel Zuid-Afrikanen aanhangen. Deze Zuid-Afrikaanse wijsheid draait om respect in alle opzichten en het belang van familiebanden. De dames maken kennis met stamhoofden die hen meer uitleggen over deze wijsheid. Met Ubuntu in gedachten, kunnen de dames wellicht op een andere manier naar elkaar kijken. Tijdens hun reis krijgen de stellen begeleiding van psychologen Meike Wouters en Anoek Drieman. Zij proberen te ontdekken wat er achter de problemen zit en hoe de moeders en dochters uiteindelijk weer samen door het leven kunnen gaan.

Do 2 april 2015 | 09:00 Terzake: o.a. Tewerkstelling gehandicapten

02/04/15 - Nieuws en duiding, Onderwerpen: Tewerkstelling gehandicapten Hoe moeilijk is het om als zwak begaafde een fulltime job uit te oefenen op de reguliere arbeidsmarkt? Roel Nollet bekeek het verhaal van Jonathan die tot...

Onderwerpen: Tewerkstelling gehandicapten Hoe moeilijk is het om als zwak begaafde een fulltime job uit te oefenen op de reguliere arbeidsmarkt? Roel Nollet bekeek het verhaal van Jonathan die tot voor kort werkte in het OCMW Zelzate, maar wegens besparingen nu nog maar halftijds kan werken. Stafmedewerker handicap en arbeid Jos Wouters komt naar onze studio om te praten over het responsabiliseringsbeleid en de tewerkstelling van gehandicapten. Afvalhandel In Brussel woedt een heuse handel in afval. Kranten worden expres niet verdeeld om ze te verkopen als gerecycleerd papier, autowrakken worden illegaal verscheept, voorwerpen worden gesmolten om in te dienen als ijzer,… Stefan Meerbergen liep een dag in het spoor van Net Brussel, en stuitte op enkele opmerkelijke inbreuken. Verkiezingen Nigeria Oppositieleider Muhammadu Buhari heeft de presidentsverkiezingen in Nigeria gewonnen. Kersvers Nigeriaans president Muhammadu Buhari heeft een dictatoriaal verleden, maar heeft naar eigen zeggen intussen het democratische licht gezien. Kan hij voor de nieuwe wind zorgen die Nigeria zo broodnodig heeft? Christopher Oliha (voorzitter Nigeriaanse gemeenschap in België) bespreekt de toekomst van het land. In gesprek met Juliette Binoche Julliete Binoche, Franse actrice en danseres, is in ons land. Ze speelt de titelrol in de Griekse tragedie ‘Antigone’. Annelies Beck sprak met de boeiende artieste over de betekenis van Antigone en over het plezier van het acteren.

Wo 1 april 2015 | 20:00 Terzake: o.a. Tewerkstelling gehandicapten

01/04/15 - Nieuws en duiding, Onderwerpen: Tewerkstelling gehandicapten Hoe moeilijk is het om als zwak begaafde een fulltime job uit te oefenen op de reguliere arbeidsmarkt? Roel Nollet bekeek het verhaal van Jonathan die tot...

Onderwerpen: Tewerkstelling gehandicapten Hoe moeilijk is het om als zwak begaafde een fulltime job uit te oefenen op de reguliere arbeidsmarkt? Roel Nollet bekeek het verhaal van Jonathan die tot voor kort werkte in het OCMW Zelzate, maar wegens besparingen nu nog maar halftijds kan werken. Stafmedewerker handicap en arbeid Jos Wouters komt naar onze studio om te praten over het responsabiliseringsbeleid en de tewerkstelling van gehandicapten. Afvalhandel In Brussel woedt een heuse handel in afval. Kranten worden expres niet verdeeld om ze te verkopen als gerecycleerd papier, autowrakken worden illegaal verscheept, voorwerpen worden gesmolten om in te dienen als ijzer,… Stefan Meerbergen liep een dag in het spoor van Net Brussel, en stuitte op enkele opmerkelijke inbreuken. Verkiezingen Nigeria Oppositieleider Muhammadu Buhari heeft de presidentsverkiezingen in Nigeria gewonnen. Kersvers Nigeriaans president Muhammadu Buhari heeft een dictatoriaal verleden, maar heeft naar eigen zeggen intussen het democratische licht gezien. Kan hij voor de nieuwe wind zorgen die Nigeria zo broodnodig heeft? Christopher Oliha (voorzitter Nigeriaanse gemeenschap in België) bespreekt de toekomst van het land. In gesprek met Juliette Binoche Julliete Binoche, Franse actrice en danseres, is in ons land. Ze speelt de titelrol in de Griekse tragedie ‘Antigone’. Annelies Beck sprak met de boeiende artieste over de betekenis van Antigone en over het plezier van het acteren.

Za 1 november 2014 | 20:00 Special: Ik Hou Van RTL

01/11/14 - Spelshow, ‘Ik Hou Van Holland’ gaat vanavond van start met een speciale, extra lange uitzending die volledig in het teken staat van het 25 jarig jubileum van RTL. In ‘25 jaar RTL: Ik Hou Van RTL’ spelen twaalf...

‘Ik Hou Van Holland’ gaat vanavond van start met een speciale, extra lange uitzending die volledig in het teken staat van het 25-jarig jubileum van RTL. In ‘25 jaar RTL: Ik Hou Van RTL’ spelen twaalf RTL 4-coryfeeën van vroeger en nu de bekende, gezellige én een aantal spiksplinternieuwe ‘Ik Hou Van Holland’-spellen onder leiding van de vaste teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis. De twaalf RTL-coryfeeën die meedoen zijn Viola Holt, Catherine Keyl, Rolf Wouters, Ursul de Geer, John Williams, Daphne Deckers, Mireille Bekooij, Hans van Willigenburg, Albert Verlinde, Irene Moors, Nicolette van Dam en Ruud Feltkamp. De presentatie van deze feestelijke uitzending is uiteraard in de vertrouwde handen van Linda de Mol. Tijdens de tweeënhalf uur durende uitzending wordt er teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de jarige zender aan de hand van historische tv-fragmenten. Ook de vragen, de liedjes van de ‘I Luv Holland’-band en de verrassende optredens van beroemde sterren staan geheel in het teken van 25 jaar RTL. Speciaal voor deze uitzending zijn er twee nieuwe spellen in het leven geroepen: ‘herken de lach’, waarbij er geraden moet worden van welke BN’er de lach is en ‘7 tegen 7’ waarbij alle gasten van die avond tijdens een vragenvuur als team en één voor één tegenover elkaar opgesteld worden. Julia van der Toorn brengt live het nummer ten gehore waarmee ze auditie deed voor de ‘The Voice’, ‘Oops, I did it again’. Verder treden Jimmy Geduld, Winston Gerschtanowitz, Cas Jansen, Michiel de Zeeuw en Herman Boerman op. Zij deden in 1997 mee als The Village People in de ‘Sterrenplaybackshow’ en kruipen speciaal voor ‘Ik Hou Van RTL’ opnieuw in de huid van deze act. Volgende week zaterdag gaat het reguliere ‘Ik Hou Van Holland’-seizoen van start. In de eerste aflevering zijn onder anderen Jim Bakkum, Dave Mantel, Esmée van Kampen en Janny van der Heijden te gast bij Linda. In de rest van de reeks komen Joep Sertons, Patty Brard, Andy en Melisa van der Meijde, Freek Bartels, Mark van Eeuwen, Carly Wijs, zanger Nielson en vele anderen langs. Naast de vertrouwde spelelementen, zitten er dit seizoen twee nieuwe spellen in. In ‘raad het lied: zing het boek’ zingt de teamcaptain een andere tekst op een bekend (Nederlands) liedje. De tekst kan bijvoorbeeld uit een Jip en Janneke-verhaaltje komen of uit een biografie van een Bekende Nederlander. Nieuw finaleonderdeel is het ‘tienletterwoord’. Op het scherm verschijnt een door elkaar gehusseld tienletterwoord. Beide teams moeten een zo lang mogelijk woord met deze letters zien te maken. Beter nog natuurlijk is het raden van het woord dat door elkaar gehusseld is. Het team dat het langste woord maakt, mag een draai aan het rad geven.

Za 8 maart 2014 | 20:20 Nieuw: De Deal

08/03/14 - Thrillerserie, De driedelige miniserie ‘De Deal’ is een actuele politieke thriller op het snijvlak van politiek en journalistiek en op de grens van feit en fictie. ‘De Deal’ duikt achter de schermen van het huidige...

De driedelige miniserie ‘De Deal’ is een actuele politieke thriller op het snijvlak van politiek en journalistiek en op de grens van feit en fictie. ‘De Deal’ duikt achter de schermen van het huidige politieke landschap, waar wantrouwen regeert. De jonge journaliste Fenna, die als buitenstaander in deze arena infiltreert, raakt geïnfecteerd door de spelregels van dit schimmige en paranoïde universum. De jonge journalist Fenna Zielhorst infiltreert in de populistische Vrijheidspartij door te solliciteren als fractie-assistent. Zij vermoedt een geheime politieke deal en wil deze onthullen om zo te voorkomen dat de charismatische politieke leider Wouters de verkiezingen wint. Gaandeweg raakt ze meer en meer verstrikt in een politiek steekspel, een internationaal web vol leugens, bedrog en zelfs een politieke moord vanwege een verregaande politieke deal. Een deal die de hoofdrolspelers koste wat het kost geheim willen houden. Dan blijkt dat wat begon als een overmoedige actie, gevaarlijker is dan gedacht. Zeker wanneer Fenna ontdekt dat er een aanslag op de politieke leider dreigt. Fenna komt voor een dilemma te staan: de politieke krachten die achter de aanslag zitten ontmaskeren of toch achter de geheime politieke deal komen? Intussen begint de verkiezingskoorts op te lopen. Fenna weet niet meer wie ze kan vertrouwen en zelf wordt ze ook gewantrouwd. Tegelijk raakt ze in de ban van de partijleider, die niet alleen paranoïde trekjes vertoont en onvoorspelbaar en grillig is, maar ook charismatisch en charmant. De avond voor de verkiezingen, tijdens het slotdebat, dreigt haar dubbelspel aan het licht te komen. En dat kan haar duur komen te staan. Niemand mag immers te weten komen wat zij weet.

Di 10 december 2013 | 21:10 Docu: Stroom van talent

10/12/13 - Kunstdocumentaire., Tweedelige documentaire over de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (KASK) en haar al even gerenommeerde modeafdeling, die respectievelijk 350 jaar en een halve eeuw bestaan. Het...

Tweedelige documentaire over de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (KASK) en haar al even gerenommeerde modeafdeling, die respectievelijk 350 jaar en een halve eeuw bestaan. Het tweeluik blikt door de ogen van bekende oud-leerlingen terug op de roemrijke geschiedenis van beide kunstinstellingen. (in het kader van de jubileumviering 'Happy Birthday Dear Academy') Van Jacob Jordaens over Vincent Van Gogh tot Renaat Braem en Luc Tuymans: allemaal hebben ze ooit gestudeerd aan de KASK. Maar wat maakt de Academie nu zo bijzonder? Waarom heeft ze na 350 jaar nog altijd naam en faam, ook buiten onze landsgrenzen? En waarom levert de Academie zoveel succesvolle en spraakmakende kunstenaars af? In het eerste deel van 'Stroom van talent' herbeleven we de boeiende geschiedenis van de KASK door de ogen van bekende alumni als Panamarenko, Fred Bervoets, Adriaan Raemdonck, Anne-Mie Van Kerckhoven, Guy Cassiers, Jan Fabre, Wouters & Hendrix, Luc Tuymans, Daan, Peter Weidenbaum, Cindy Wright en Kati Heck. Daarnaast brengt historicus Jan Lampo de geschiedenis van de Academie tot leven aan de hand van adembenemend archiefmateriaal, oude geschriften en meesterlijke kunstwerken.

Do 7 november 2013 | 22:30 RTL Late Night

07/11/13 - Latenighttalkshow, Vanavond in RTL Late Night: Albert Verlinde Na zo’n elf maanden jagen is het deze week dan toch gelukt: Sylvie Meis doet vanavond haar verhaal als eerste bij RTL Boulevard. En daarmee komt er...

Vanavond in RTL Late Night: -Albert Verlinde Na zo’n elf maanden jagen is het deze week dan toch gelukt: Sylvie Meis doet vanavond haar verhaal als eerste bij RTL Boulevard. En daarmee komt er voorlopig een einde aan de soap die op Nieuwjaarsdag begon. -Marlene de Wouters De Belgische koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde, brengen morgen een bezoek aan Nederland. Het vorstenpaar wordt ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Maar hoe gaat het met onze Koninklijke buren? De mooie Vlaamse royalty deskundige Marlene de Wouters vertelt ons alles over het Belgisch koningspaar. -Eric Corton Als ambassadeur voor Serious Request bezocht Eric Corton afgelopen zomer het Rode Kruis in Malawi om te zien hoe de organisatie hulp verleende met het geld van Serious Request 2012. Vandaag maakte hij bekend wat deze actie precies heeft opgeleverd. Mogen we spreken van een succes? En wat heeft Serious Request 2013 voor ons in petto? -Goedele Liekens It’s Goedele Time! En het zijn spannende dagen voor onze mooie seksuologe, want op dit moment bekijkt de belangrijkste medicijn-instantie ter wereld of de vrouwenpil veilig is. Hoe staan de zaken ervoor? Ook mag ze ons uitleggen wat de clitoris guerillabeweging is. En waarom zij zichzelf maar al te graag aansluit..

Za 20 juli 2013 | 01:30 Knevel & Van den Brink

20/07/13 - Talkshow, Naast Tijs van den Brink schuift dagelijks een andere gastpresentator aan. Vanavond is dat historicus Maarten van Rossem. De manier waarop de overheid de crisis te lijf gaat is weinig constructief en...

Naast Tijs van den Brink schuift dagelijks een andere gastpresentator aan. Vanavond is dat historicus Maarten van Rossem. -De manier waarop de overheid de crisis te lijf gaat is weinig constructief en werkt averechts. Aldus econoom Bas Jacobs in het blad MAARTEN. -Zondag is het zover: de Belgische koning Albert II doet abdicatie van de troon en wordt opgevolgd door zijn zoon Philippe. Royaltydeskundige Marlene de Wouters praat ons bij. -Na de series over psychiaters, voetbaltrainers, advocaten, politici en artsen komt de NTR maandag met een nieuwe serie van Kijken in de ziel, waarin Coen Verbraak praat met topondernemers. -Hij stond bekend als de bedrijvendokter: de succesvolle zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen. Vandaag werd hij veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Jort Kelder deed zaken met hem en vertelt.

Vr 19 juli 2013 | 23:10 Knevel & Van den Brink

19/07/13 - Talkshow, Naast Tijs van den Brink schuift dagelijks een andere gastpresentator aan. Vanavond is dat historicus Maarten van Rossem. De manier waarop de overheid de crisis te lijf gaat is weinig constructief en...

Naast Tijs van den Brink schuift dagelijks een andere gastpresentator aan. Vanavond is dat historicus Maarten van Rossem. -De manier waarop de overheid de crisis te lijf gaat is weinig constructief en werkt averechts. Aldus econoom Bas Jacobs in het blad MAARTEN. -Zondag is het zover: de Belgische koning Albert II doet abdicatie van de troon en wordt opgevolgd door zijn zoon Philippe. Royaltydeskundige Marlene de Wouters praat ons bij. -Na de series over psychiaters, voetbaltrainers, advocaten, politici en artsen komt de NTR maandag met een nieuwe serie van Kijken in de ziel, waarin Coen Verbraak praat met topondernemers. -Hij stond bekend als de bedrijvendokter: de succesvolle zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen. Vandaag werd hij veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Jort Kelder deed zaken met hem en vertelt.

Wo 30 januari 2013 | 16:00 Pauw & Witteman Herhaling

30/01/13 - Actuele talkshow - herhaling, Vanavond bij Pauw & Witteman: Op 30 april 2013 zal kroonprins Willem Alexander gekroond worden tot koning der Nederlanden. Zijn moeder koningin Beatrix kondigde gisteren in een toespraak haar...

Vanavond bij Pauw & Witteman: -Op 30 april 2013 zal kroonprins Willem-Alexander gekroond worden tot koning der Nederlanden. Zijn moeder koningin Beatrix kondigde gisteren in een toespraak haar abdicatie aan. Haar troonsafstand werd uitgebreid in Pauw & Witteman besproken. De Belgische Marlène de Wouters is royalty-deskundige. In Pauw & Witteman gaat zij vanavond in op de troonopvolging in Europese koningshuizen. -De rechtbank doet vandaag uitspraak in het grote Amsterdamse liquidatieproces Passage. Tegen 6 van de 11 verdachten heeft het Openbaar Ministerie levenslang geëist. Voorzitter van het college van procureurs-generaal Herman Bolhaar bespreekt vanavond de aanpak van het OM in deze zaak en de uitspraak in het liquidatieproces. -Correspondent in Teheran voor NRC Handelsblad Thomas Erdbrink speelt mee in de Iraanse film The Wooden Bridge. De film is verboden in Iran, waar de overheid strikt censuur toepast. Iraanse filmmakers en kunstenaars moeten erg voorzichtig zijn. Vanavond is Thomas Erdbrink bij Pauw & Witteman te gast, Naast zijn rol in de film praat hij ook over de recente ophangingen in Iran.

Wo 30 januari 2013 | 00:15 Pauw & Witteman

30/01/13 - Actuele talkshow, Vanavond bij Pauw & Witteman: Op 30 april 2013 zal kroonprins Willem Alexander gekroond worden tot koning der Nederlanden. Zijn moeder koningin Beatrix kondigde gisteren in een toespraak haar...

Vanavond bij Pauw & Witteman: -Op 30 april 2013 zal kroonprins Willem-Alexander gekroond worden tot koning der Nederlanden. Zijn moeder koningin Beatrix kondigde gisteren in een toespraak haar abdicatie aan. Haar troonsafstand werd uitgebreid in Pauw & Witteman besproken. De Belgische Marlène de Wouters is royalty-deskundige. In Pauw & Witteman gaat zij vanavond in op de troonopvolging in Europese koningshuizen. -De rechtbank doet vandaag uitspraak in het grote Amsterdamse liquidatieproces Passage. Tegen 6 van de 11 verdachten heeft het Openbaar Ministerie levenslang geëist. Voorzitter van het college van procureurs-generaal Herman Bolhaar bespreekt vanavond de aanpak van het OM in deze zaak en de uitspraak in het liquidatieproces. -Correspondent in Teheran voor NRC Handelsblad Thomas Erdbrink speelt mee in de Iraanse film The Wooden Bridge. De film is verboden in Iran, waar de overheid strikt censuur toepast. Iraanse filmmakers en kunstenaars moeten erg voorzichtig zijn. Vanavond is Thomas Erdbrink bij Pauw & Witteman te gast, Naast zijn rol in de film praat hij ook over de recente ophangingen in Iran.

Di 29 januari 2013 | 23:00 Pauw & Witteman

29/01/13 - Actuele talkshow, Vanavond bij Pauw & Witteman: Op 30 april 2013 zal kroonprins Willem Alexander gekroond worden tot koning der Nederlanden. Zijn moeder koningin Beatrix kondigde gisteren in een toespraak haar...

Vanavond bij Pauw & Witteman: -Op 30 april 2013 zal kroonprins Willem-Alexander gekroond worden tot koning der Nederlanden. Zijn moeder koningin Beatrix kondigde gisteren in een toespraak haar abdicatie aan. Haar troonsafstand werd uitgebreid in Pauw & Witteman besproken. De Belgische Marlène de Wouters is royalty-deskundige. In Pauw & Witteman gaat zij vanavond in op de troonopvolging in Europese koningshuizen. -De rechtbank doet vandaag uitspraak in het grote Amsterdamse liquidatieproces Passage. Tegen 6 van de 11 verdachten heeft het Openbaar Ministerie levenslang geëist. Voorzitter van het college van procureurs-generaal Herman Bolhaar bespreekt vanavond de aanpak van het OM in deze zaak en de uitspraak in het liquidatieproces. -Correspondent in Teheran voor NRC Handelsblad Thomas Erdbrink speelt mee in de Iraanse film The Wooden Bridge. De film is verboden in Iran, waar de overheid strikt censuur toepast. Iraanse filmmakers en kunstenaars moeten erg voorzichtig zijn. Vanavond is Thomas Erdbrink bij Pauw & Witteman te gast, Naast zijn rol in de film praat hij ook over de recente ophangingen in Iran.

Ma 19 november 2012 | 20:00 Terzake

19/11/12 - Nieuws en duiding, Onderwerpen: We beginnen onze uitzending met Gaza. Het Palestijns Israëlisch conflict laait weer op met desastreuze gevolgen voor de burgerbevolking. Onze verslaggever Rudi Vranckx is in Gaza en...

Onderwerpen: -We beginnen onze uitzending met Gaza. Het Palestijns-Israëlisch conflict laait weer op met desastreuze gevolgen voor de burgerbevolking. Onze verslaggever Rudi Vranckx is in Gaza en maakte een verslag over de begrafenis van een aantal burgerslachtoffers. In de studio heeft Lieven Verstraete een gesprek met professor internationaal volkenrecht Jan Wouters van de KULeuven. Kan er ooit een einde komen aan dit decennialang conflict? -Ook vandaag werden de begrotingsonderhandelingen onverminderd voortgezet. Een eventuele loonbevriezing doet het meeste stof opwaaien. De voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, Rudy De Leeuw, komt uitleggen waarom dit een erg slecht idee is.

Za 19 mei 2012 | 00:15 KvdB: o.a. Van Haersma Buma

19/05/12 - Talkshow, Vanavond bij Knevel & Van den Brink: Kersverse lijsttrekker van het CDA: Sybrand van Haersma Buma, Journalist en televisiepresentator Jort Kelder, Royaltydeskundige Marlène de Wouters.

Vanavond bij Knevel & Van den Brink: -Kersverse lijsttrekker van het CDA: Sybrand van Haersma Buma, -Journalist en televisiepresentator Jort Kelder, -Royaltydeskundige Marlène de Wouters.

Vr 18 mei 2012 | 23:00 KvdB: o.a. Van Haersma Buma

18/05/12 - Talkshow, Vanavond bij Knevel & Van den Brink: Kersverse lijsttrekker van het CDA: Sybrand van Haersma Buma, Journalist en televisiepresentator Jort Kelder, Royaltydeskundige Marlène de Wouters.

Vanavond bij Knevel & Van den Brink: -Kersverse lijsttrekker van het CDA: Sybrand van Haersma Buma, -Journalist en televisiepresentator Jort Kelder, -Royaltydeskundige Marlène de Wouters.

Di 6 maart 2012 | 21:10 Docu: De pil van dokter Peeters

06/03/12 - Documentaire, Naar aanleiding van de internationale Vrouwendag op 8 maart zendt Canvas De pil van dokter Peeters uit . De documentaire De pil van dokter Peeters is een historische kroniek van Bart Beckers en Karl...

Naar aanleiding van de internationale Vrouwendag op 8 maart zendt Canvas De pil van dokter Peeters uit . De documentaire De pil van dokter Peeters is een historische kroniek van Bart Beckers en Karl van den Broeck over het pionierswerk van de Vlaamse gynaecoloog Dr. Ferdinand Peeters, die eind jaren '50, begin jaren '60 in het grootste geheim de eerste bruikbare anticonceptiepil ontwikkelde. Journalist Karl van den Broeck en regisseur Bart Beckers zochten en vonden vier vrouwen die in 1959-'60 de experimentele pil van dokter Peeters uitprobeerden. Margriet Lievens (81), Elisabeth Wouters (79), Lutgard Cambré (80) en Carolina Wouters (80) denken met veel warmte terug aan dr. Peeters die sommigen van hen het leven redde door hen de controle te geven over hun eigen vruchtbaarheid. De herinnering aan de zwijgzame dokter met zijn onafscheidelijke sigaar die altijd de kant van de vrouwen koos, is nog altijd zeer levendig. In De pil van dokter Peeters gaat Marc Peeters op zoek naar de precieze rol die zijn vader gespeeld heeft in de medische geschiedenis. Hij bezoekt oud-collega's zoals gynaecoloog Harry Van Der Pas, Karel Dergent (Ortho Pharmaceutica), Fons Uytterhoeven (CM), Luc De Broe (Schering België). Hij reist ook naar het Schering-archief in Berlijn waar archivaris Thore Grimm documenten opdist die duidelijk de doorslaggevende bijdrage van Nand Peeters bewijzen. Professor Jean-Jacques Amy, hoofd van de dienst gynaecologie van de Vrije Universiteit Brussel, plaatst het belang van Dr. Nand Peeters in perspectief. Volgens hem werd het hoog tijd dat de wetenschappelijke wereld zijn pioniersrol erkend. Het laatste woord is voor Dr. Dirk Janssens, de laatste associé van Dr. Peeters. “Hopelijk spreken we binnenkort van de PPP, de Pincus-Peeters Pil”, zegt hij.

Za 2 juli 2011 | 07:55 KvdB: o.a. Piet Hein Donner

02/07/11 - Talkshow, In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. Mensen die dit jaar...

In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. -Mensen die dit jaar een huis willen kopen hebben geluk, want de overdrachtsbelasting wordt met terugwerkende kracht fors verlaagd. Minister Donner wil hiermee de vastgelopen woningmarkt weer op gang helpen. Vanavond legt hij uit wat volgens hem de gevolgen zullen zijn voor woningmarkt het en hoe het kabinet dit cadeautje aan woningkopers gaat betalen. -Afgelopen half jaar was weer een roerige en interessante periode in de Nederlandse politiek. Vanaf vandaag gaat politiek Den Haag met zomerreces en dus is het tijd om de balans op te maken. Dit doen we vanavond met parlementair verslaggever Frits Wester. Hoe heeft kabinet-Rutte gefunctioneerd? -Vandaag en morgen is het groot feest in Monaco. Prins Albert, de vorst van het ministaatje, treedt in het huwelijk met de 20 jaar jongere Charlene Wittstock. Maar begin deze week leek het feest bijna niet door te gaan. Charlene zou huilend het paleis zijn uit gevlucht, om vlak voor de bruiloft toch weer terug te keren om alsnog met haar prins te trouwen. Marlène de Wouters, koningshuisdeskundige voor onder andere de VRT in België, heeft vandaag het burgerlijk huwelijk verslagen en komt vertellen over alle perikelen in Monaco.

Za 2 juli 2011 | 00:15 KvdB: o.a. Piet Hein Donner

02/07/11 - Talkshow, In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. Mensen die dit jaar...

In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. -Mensen die dit jaar een huis willen kopen hebben geluk, want de overdrachtsbelasting wordt met terugwerkende kracht fors verlaagd. Minister Donner wil hiermee de vastgelopen woningmarkt weer op gang helpen. Vanavond legt hij uit wat volgens hem de gevolgen zullen zijn voor woningmarkt het en hoe het kabinet dit cadeautje aan woningkopers gaat betalen. -Afgelopen half jaar was weer een roerige en interessante periode in de Nederlandse politiek. Vanaf vandaag gaat politiek Den Haag met zomerreces en dus is het tijd om de balans op te maken. Dit doen we vanavond met parlementair verslaggever Frits Wester. Hoe heeft kabinet-Rutte gefunctioneerd? -Vandaag en morgen is het groot feest in Monaco. Prins Albert, de vorst van het ministaatje, treedt in het huwelijk met de 20 jaar jongere Charlene Wittstock. Maar begin deze week leek het feest bijna niet door te gaan. Charlene zou huilend het paleis zijn uit gevlucht, om vlak voor de bruiloft toch weer terug te keren om alsnog met haar prins te trouwen. Marlène de Wouters, koningshuisdeskundige voor onder andere de VRT in België, heeft vandaag het burgerlijk huwelijk verslagen en komt vertellen over alle perikelen in Monaco.

Vr 1 juli 2011 | 23:00 KvdB: o.a. Piet Hein Donner

01/07/11 - Talkshow, In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. Mensen die dit jaar...

In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. -Mensen die dit jaar een huis willen kopen hebben geluk, want de overdrachtsbelasting wordt met terugwerkende kracht fors verlaagd. Minister Donner wil hiermee de vastgelopen woningmarkt weer op gang helpen. Vanavond legt hij uit wat volgens hem de gevolgen zullen zijn voor woningmarkt het en hoe het kabinet dit cadeautje aan woningkopers gaat betalen. -Afgelopen half jaar was weer een roerige en interessante periode in de Nederlandse politiek. Vanaf vandaag gaat politiek Den Haag met zomerreces en dus is het tijd om de balans op te maken. Dit doen we vanavond met parlementair verslaggever Frits Wester. Hoe heeft kabinet-Rutte gefunctioneerd? -Vandaag en morgen is het groot feest in Monaco. Prins Albert, de vorst van het ministaatje, treedt in het huwelijk met de 20 jaar jongere Charlene Wittstock. Maar begin deze week leek het feest bijna niet door te gaan. Charlene zou huilend het paleis zijn uit gevlucht, om vlak voor de bruiloft toch weer terug te keren om alsnog met haar prins te trouwen. Marlène de Wouters, koningshuisdeskundige voor onder andere de VRT in België, heeft vandaag het burgerlijk huwelijk verslagen en komt vertellen over alle perikelen in Monaco.

Wo 6 november 2019 | 17:00 Witse

Seizoen 9 - Aflevering 4 - Misdaadserie. Babs. Schepen Vercammen wordt vermoord aangetroffen op een golfterrein. Aan verdachten geen gebrek: een milieuactivist die tegen de geplande uitbreiding was, de voorzitster van de golfclub die door Vercammen opzijgeschoven werd, en dan is er nog Babs De Wulf. Zij is de enige overblijvende concurrente voor het voorzitterschap, die nu vrij spel heeft.

Di 5 november 2019 | 17:10 Witse

Seizoen 9 - Aflevering 3 - Misdaadserie. Moederliefde. In een uitgebrand tuinhuis wordt het lijk gevonden van Sven Wouters, een sociaal assistent. Al snel blijkt de brand te zijn aangestoken om de moord op Sven te verdoezelen. Witse zoekt aanknopingspunten op het werk van Sven, een instelling voor recidive jongeren. Of moet het motief dichter bij huis gezocht worden? Of bij een jaloerse ex?

Zo 27 oktober 2019 | 17:05 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Za 29 juni 2019 | 13:55 Door andere ogen

Aflevering 1 - Documentairereeks waarin door de ogen van anderen portretten worden geschetst van bijzondere personen. Theresa May. Theresa May wordt geschetst als zeer ambitieuze vrouw. Patricia Frankland, publicist Julia Wouters, hoogleraar Gareth Davies en correspondent Lia van Bekhoven schetsen een beeld van de Britse premier.

Wo 26 juni 2019 | 15:25 Door andere ogen

Aflevering 1 - Documentairereeks waarin door de ogen van anderen portretten worden geschetst van bijzondere personen. Theresa May. Theresa May wordt geschetst als zeer ambitieuze vrouw. Patricia Frankland, publicist Julia Wouters, hoogleraar Gareth Davies en correspondent Lia van Bekhoven schetsen een beeld van de Britse premier.

Vr 7 juni 2019 | 21:00 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Za 18 mei 2019 | 21:00 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Wo 1 mei 2019 | 18:40 Het Klokhuis

Seizoen 29 - Aflevering 3829 - Jongerenmagazine. Letterkunst. Eva bezoekt letterkunstenaar Job Wouters. Hij ontwerpt en maakt letters. Waarom werkt hij het liefst met letters? En welke technieken gebruikt hij? Eva ontdekt hoe letters kunnen schreeuwen en fluisteren.

Do 18 april 2019 | 20:40 Van algemeen nut

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Talkshow. Marcel Vanthilt zal vrijdag 13 mei 2005 niet gauw vergeten. Hij mocht toen zijn eerste grote liveshow presenteren op Eén. En zoals het hoort op een vrijdag de dertiende: alles wat fout kon lopen, liep ook fout. Steven vond in het archief ook een eeneiige tweeling die vlotjes uit de kleren gaat. Daarnaast een bijzonder jonge Marlène de Wouters, die de Duitse taal aantrekkelijk wil maken. En een nog jongere Isabelle A, die 28 jaar geleden grofweg werd uitgejouwd.

Za 23 maart 2019 | 01:30 FOX Sports DOC

Aflevering 16 - Sportdocumentaire. DOC: Een type Wouters

Za 16 maart 2019 | 22:16 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Za 2 maart 2019 | 21:02 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Vr 1 maart 2019 | 10:00 Koffietijd

Aankomend weekend is het carnavalsweekend! Elke carnavalsvereniging heeft traditioneel gezien een Prins Carnaval. Om daarvoor een prinses aan te stellen is niet gebruikelijk en in de meeste verenigingen zelfs een taboe. Jeanny Wouters woont in Baarle-Nassau en zit bij carnavalsvereniging De Grenszuukers. Hier is ze van 2016 tot en met 2018 Prinses Carnaval geweest. Ook Marieke van Druenen en Désirée van de Kerkhof zijn te gast om te vertellen over hun ervaring als Prinses Carnaval. Zanger Nielson is als mens gegroeid en wilde zichzelf als muzikant opnieuw uitvinden. Zijn laatste album kwam uit in oktober en staat voor de vernieuwde Nielson. Nielson komt langs bij Koffietijd om te praten over de twee Edisons die hij afgelopen maand won. Verder komt hij praten over Wie is de Mol? en over hoe het nu met hem gaat. Dit weekend barst het feest weer los onder de rivieren tijdens carnaval. Dan hoor je alle carnavalshits weer door de speakers van kroegen. Gaston Starreveld heeft dit jaar ook een carnavalshit uitgebracht: Het feest kan beginnen, Gaston is binnen! En natuurlijk maken we er in de studio een feestje van en gaat Gaston zijn hit zingen!

Za 23 februari 2019 | 13:50 Door andere Ogen

Aflevering 1 - Documentairereeks (2019). Theresa May. Theresa May wordt geschetst als zeer ambitieuze vrouw. Patricia Frankland, publicist Julia Wouters, hoogleraar Gareth Davies en correspondent Lia van Bekhoven schetsen een beeld van de Britse premier.

Za 23 februari 2019 | 08:00 Professors op pad

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Natuurmagazine. De Pelen. De heren gaan naar de Pelen, waar boswachter Mirjam Wouters hen meeneemt in het hoogveengebied De Mariapeel. Het gebied ademt de geschiedenis uit van de turfwinning. De planten en dieren die hier leven hebben zich aangepast om in dit ruige gebied te overleven. Mirjam laat zien hoe vroeger turf werd gestoken en legt de functie uit van de kudde van de Nederlandse landgeit voor het gebied.

Vr 22 februari 2019 | 19:45 Professors op pad

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Natuurmagazine. De Pelen. De heren gaan naar de Pelen, waar boswachter Mirjam Wouters hen meeneemt in het hoogveengebied De Mariapeel. Het gebied ademt de geschiedenis uit van de turfwinning. De planten en dieren die hier leven hebben zich aangepast om in dit ruige gebied te overleven. Mirjam laat zien hoe vroeger turf werd gestoken en legt de functie uit van de kudde van de Nederlandse landgeit voor het gebied.

Zo 17 februari 2019 | 19:15 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Zo 3 februari 2019 | 17:02 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Ma 14 januari 2019 | 21:00 FOX Sports DOC

Aflevering 16 - Sportdocumentaire. DOC: Een type Wouters

Wo 9 januari 2019 | 22:30 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Ma 7 januari 2019 | 12:00 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Zo 6 januari 2019 | 21:15 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Zo 6 januari 2019 | 20:00 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Zo 6 januari 2019 | 13:40 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Zo 6 januari 2019 | 00:00 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Za 5 januari 2019 | 22:00 DOC: Een type Wouters

FOX Sports DOC

Zo 30 december 2018 | 17:10 Vrede op aarde

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Talkshow (2018) waarin Sven de Leijer met gasten terugblikt op het afgelopen jaar. Studiogasten: Wouter Beke, Marlène De Wouters en Marc Didden.

Vr 28 december 2018 | 15:00 Achter Gesloten Deuren

Seizoen 4 - Aflevering 39 - Nederlandse scriptedrealityreeks. Een schuld uit het verleden. Wouters leven is veranderd sinds hij zijn vrouw Carina heeft leren kennen. Zij weet niets van de gokverslaving waar hij in het verleden mee worstelde. Hoewel Wouter nu niet meer gokt, heeft hij het verleden nog niet helemaal achter zich kunnen laten.

Do 27 december 2018 | 21:30 Vrede op aarde

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Talkshow (2018) waarin Sven de Leijer met gasten terugblikt op het afgelopen jaar. Studiogasten: Wouter Beke, Marlène De Wouters en Marc Didden.

Do 27 december 2018 | 17:50 Achter Gesloten Deuren

Seizoen 4 - Aflevering 39 - Nederlandse scriptedrealityreeks. Een schuld uit het verleden. Wouters leven is veranderd sinds hij zijn vrouw Carina heeft leren kennen. Zij weet niets van de gokverslaving waar hij in het verleden mee worstelde. Hoewel Wouter nu niet meer gokt, heeft hij het verleden nog niet helemaal achter zich kunnen laten.

Zo 16 december 2018 | 07:35 De Zoo

Seizoen 1 - Aflevering 30 - Britse realityreeks. Wouters top tien

Zo 25 november 2018 | 18:36 Oh, Wat Een Jaar!

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Retrotainmentshow met Linda de Mol. Carly Wijs en Rolf Wouters betreden de retrostudio en graven in hun geheugen naar het jaar 1980.

Di 21 augustus 2018 | 18:50 Achter Gesloten Deuren

Seizoen 4 - Aflevering 39 - Nederlandse scriptedrealityreeks. Een schuld uit het verleden. Wouters leven is veranderd sinds hij zijn vrouw Carina heeft leren kennen. Zij weet niets van de gokverslaving waar hij in het verleden mee worstelde. Hoewel Wouter nu niet meer gokt, heeft hij het verleden nog niet helemaal achter zich kunnen laten.

Do 16 augustus 2018 | 19:45 Achter Gesloten Deuren

Seizoen 4 - Aflevering 39 - Nederlandse scriptedrealityreeks. Een schuld uit het verleden. Wouters leven is veranderd sinds hij zijn vrouw Carina heeft leren kennen. Zij weet niets van de gokverslaving waar hij in het verleden mee worstelde. Hoewel Wouter nu niet meer gokt, heeft hij het verleden nog niet helemaal achter zich kunnen laten.

Vr 20 juli 2018 | 21:15 Professors op pad

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Natuurmagazine. Vandaag gaan de heren naar de Pelen waar boswachter Mirjam Wouters ze meeneemt in het hoogveengebied De Mariapeel. Het gebied ademt de geschiedenis uit van de turfwinning. De planten en dieren die hier leven, hebben zich aangepast om in dit ruige gebied te overleven. Mirjam laat zien hoe vroeger turf werd gestoken en legt de functie uit van de kudde van de Nederlandse Landgeit voor het gebied.

Zo 15 juli 2018 | 08:15 De Zoo

Seizoen 1 - Aflevering 30 - Britse realityreeks. Wouters top tien

Wo 14 maart 2018 | 22:25 Durven falen

Aflevering 6 - Documentairereeks (2018) waarin twaalf ondernemers getuigen over hun mislukkingen: Wim en Gino: Games ontwikkelen was het jonge leven van Wim Wouters, bier brouwen de passie van Gino Vantieghem. Ze kregen de kans van hun leven en grepen die met beide handen. Wim Wouters zag op een dag een merkwaardig Roodkapje-personage passeren in een game-ontwerp van een jonge medewerker. Hij besefte meteen dat dit een echt sprookje kon worden voor zijn gamestudio GriN. Gino Vantieghem neemt brouwerij Liefmans over en wil dit biericoon uit de schulden halen en weer volop laten bruisen.

Di 20 februari 2018 | 14:20 Het Mooiste Meisje van de Klas

Hilda van der Meulen (1971) groeit op in het Friese dorpje Oudeschoot. Ze heeft een onbevangen en avontuurlijke jeugd, waarin de paardensport centraal staat. Door de jongens op de openbare Mavo in Heerenveen wordt ze aanbeden, maar zij zijn niet de enigen. Als Hilda tijdens een avondje stappen de bekende Vlaamse popster Koen Wouters van Clouseau tegen het lijf loopt, is hij zó onder de indruk dat hij dezelfde nacht nog een liedje over haar schrijft... De meeste klasgenoten hebben voor het laatst iets van Hilda vernomen toen zij in 1993 tot Miss Nederland werd gekroond. Daarna is Hilda uitgevlogen en heeft ze jaren geleefd tussen de high society van Londen en LA. Wat heeft haar mooie uiterlijk haar gebracht? En wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Hilda jaren later toch weer terugkeert naar haar geboortegrond?

Za 10 februari 2018 | 22:00 Witse

Seizoen 9 - Aflevering 3 - Misdaadserie: Moederliefde: In een uitgebrand tuinhuis wordt het lijk gevonden van Sven Wouters, een sociaal assistent. Al snel blijkt de brand te zijn aangestoken om de moord op Sven te verdoezelen. Witse zoekt aanknopingspunten op het werk van Sven, een instelling voor recidive jongeren. Of moet het motief dichter bij huis gezocht worden? Of bij een jaloerse ex?

Ma 25 december 2017 | 01:10 Witse

Vlaamse misdaadserie rond een eigenzinnige en gedreven speurder bij de Federale Recherche in Halle. In een uitgebrand tuinhuis wordt het lijk gevonden van Sven Wouters, een sociaal assistent. Al snel blijkt de brand te zijn aangestoken om de moord op Sven te verdoezelen. Witse zoekt aanknopingspunten op het werk van Sven, een instelling voor recidive jongeren. Of moet het motief dichter bij huis gezocht worden? Of bij een jaloerse ex? | IMDb rating: 8/10. | Kijkwijzer: Let op met kinderen tot 12 jaar, programma bevat geweld, angst en grof taalgebruik.

Zo 24 december 2017 | 20:25 Witse

Vlaamse misdaadserie rond een eigenzinnige en gedreven speurder bij de Federale Recherche in Halle. In een uitgebrand tuinhuis wordt het lijk gevonden van Sven Wouters, een sociaal assistent. Al snel blijkt de brand te zijn aangestoken om de moord op Sven te verdoezelen. Witse zoekt aanknopingspunten op het werk van Sven, een instelling voor recidive jongeren. Of moet het motief dichter bij huis gezocht worden? Of bij een jaloerse ex? | IMDb rating: 8/10. | Kijkwijzer: Let op met kinderen tot 12 jaar, programma bevat geweld, angst en grof taalgebruik.

Zo 24 december 2017 | 20:25 Witse

In een uitgebrand tuinhuis wordt het lijk gevonden van Sven Wouters. Al snel blijkt de brand te zijn aangestoken om de moord op Sven te verdoezelen.

Zo 22 oktober 2017 | 12:05 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 10 - Improvisatieprogramma voor jongeren: Je hebt staan bekken, En je tong hing toevallig in z'n mond, Omdat ik een aap za: 'Je hebt staan bekken' met Bob Ott en Nasrdin Dchar. Bob is heel slecht in wiskunde, maar krijgt een goede beoordeling. 'En je tong hing toevallig in z'n mond' met Shahine El Hamus en Yannick van de Velde. Shahine raakt in verwarring als hij zijn oudere broer uit een homobar ziet komen. 'Omdat ik een aap zag!' met Mirre Licht en Eva Van der Gucht. Mirre is woedend als haar moeder, een beroemd schrijfster, op tv vertelt over de dood van haar dochter.

Zo 22 oktober 2017 | 12:00 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 10 - Improvisatieprogramma voor jongeren: Je hebt staan bekken, En je tong hing toevallig in z'n mond, Omdat ik een aap za: 'Je hebt staan bekken' met Bob Ott en Nasrdin Dchar. Bob is heel slecht in wiskunde, maar krijgt een goede beoordeling. 'En je tong hing toevallig in z'n mond' met Shahine El Hamus en Yannick van de Velde. Shahine raakt in verwarring als hij zijn oudere broer uit een homobar ziet komen. 'Omdat ik een aap zag!' met Mirre Licht en Eva Van der Gucht. Mirre is woedend als haar moeder, een beroemd schrijfster, op tv vertelt over de dood van haar dochter.

Zo 15 oktober 2017 | 12:05 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 9 - Improvisatieprogramma voor jongeren: Hoe oud wil je dat ik ben?, Meestal stelt 't niks voor, Jij houdt vast aan het f: 'Hoe oud wìl je dat ik ben?' met Mirre Licht en Sanne den Hartogh. 'Meestal stelt 't niks voor' met Juna de Leeuw en Saskia Temmink. 'Jij houdt vast aan het fucking lot' met Nasrdin Dchar, Shahine El Hamus en Sanne den Hartogh.

Zo 8 oktober 2017 | 12:05 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 8 - Improvisatieprogramma voor jongeren: Je moet echt meer ballen hebben, Omdat zij mijn enige vriendin is, Die vind ik e

Zo 1 oktober 2017 | 12:05 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 7 - Improvisatieprogramma voor jongeren: Ik ben verliefd op je, Mensen hoeven niet zo te sterven, Al die wijven, jongen..

Zo 24 september 2017 | 12:10 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 6 - Improvisatieprogramma voor jongeren: Ik vind je gewoon echt stom, Ik wil met jou mee, nu!, Dan heb ik de wereld gered: 'Ik vind je gewoon echt stom' met Mirre Licht en Sanne den Hartogh. Mirre chat al een tijdje met een leuke jongen. Maar is deze 'Jan' wel zo leuk? 'Ik wil met jou mee, nu!' met Shahine El Hamus en Stefan de Walle. Wat vind Shahine erger: dat zijn ouders gaan scheiden of dat ze bij elkaar blijven? 'Dan heb ik de wereld gered' met Teun Stokkel en Achmed Akkabi. Teun heeft een geweldig ecologisch plan ontwikkeld dat alom geprezen wordt. Hij kan het geld van zijn steenrijke, maar doodzieke oom daarbij goed gebruiken.

Zo 17 september 2017 | 12:05 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 5 - Improvisatieprogramma voor jongeren: Ik ga dit niet in een keer weggooien, Hij ging opeens foto's sturen, Ik ben nog: 'Ik ga dit niet in één keer weggooien' met Bob Ott en Stefan de Walle. Stefan krijgt een fantastisch bod op zijn strandstoelenverhuurbedrijf. Het is echter de grote droom van zoon Bob om later de zaak over te nemen. 'Hij ging opeens foto's sturen' met Aiko Beemsterboer en Nasrdin Dchar. Is Rick wel de Rick van Facebook met wie Aiko heeft afgesproken? 'Ik ben nog plat en groen' met Saar Ellerbroek en Sanne en Hartogh. Zal een borstvergroting iets veranderen aan de onzekerheid die Saar over haar lichaam heeft?

Vr 15 september 2017 | 22:40 Achter de dijken extra

Willem van Oranje is de nobele Vader des Vaderlands, die onbaatzuchtig streed voor zijn uitgeknepen en vervolgde landgenoten. Dat leert generatie na generatie op school. Aron Brouwer (25) en Marthijn Wouters (23) stellen in hun biografie over Willem van Oranje dat dit beeld niet klopt. Zij bestudeerden 13.000 brieven en kwamen tot de conclusie dat Oranje een opportunist was met dictatoriale trekjes. De auteurs twijfelen niet aan zijn diplomatieke gaven, of aan zijn kwaliteiten als krijgsheer, maar laten zien dat zijn eigen belangen altijd voorop stonden. Zo sloot Oranje zich pas bij de calvinisten aan toen hij de loyaliteit van andere opstandelingen verloor. Zullen de geschiedenisboeken worden herschreven?

Zo 3 september 2017 | 12:15 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 3 - Improvisatieprogramma voor jongerenDat noemt men dan een moeder, Ik wilde weg, snap je dat?, We zitten allemaal in

Di 22 augustus 2017 | 21:20 De leukste Beste Vrienden

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Spel waarbij twee bekende vriendenduo's de strijd met elkaar aangaan in het buitenland: Sardinië: Gasten: Ruth Beeckmans & Sarah Vangeel en Rob Vanoudenhoven & Marlène de Wouters.

Zo 20 augustus 2017 | 12:05 De vloer op Jr

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Improvisatieprogramma voor jongeren: 't Zijn toch levende wezens ?!, 8 Kilo blauw goud en een bontjas...: ''t Zijn toch levende wezens?!' met Mirre Licht en Stefan de Walle. Is het bevrijden van proefdieren echt de enige oplossing voor het dierenleed? '8 kilo blauw goud en een bontjas' met Yannick van de Velde en Juna de Leeuw. Juna krijgt prachtige cadeaus van haar vriendje. Zij ziet daar geen kwaad in, maar broer Yannick vindt het verdacht. 'Ik voel me niet fijn, nu al' met Koen van der Molen en Achmed Akkabi. Vluchtelingen helpen op Lesbos of oude mensen in Nederland. Wat vindt Koen belangrijker?

Do 26 mei 2016 | 16:18 Zolang ik leef

De situatie van Wouter gaat snel achteruit en Jan, Klarine, Christine en Joyce maken zich zorgen over hem. In het ziekenhuis krijgen Wouter en zijn vrouw Cindy te horen dat de artsen niets meer voor hem kunnen doen en dat hij snel zal overlijden. Vlak voor Wouters overlijden zoekt Peter hem op in het ziekenhuis, waar Wouter vertelt hoe hij zich voelt en hoe hij aankijkt tegen zijn naderende dood.

Wo 25 mei 2016 | 21:30 Zolang ik leef

De situatie van Wouter gaat snel achteruit en Jan, Klarine, Christine en Joyce maken zich zorgen over hem. In het ziekenhuis krijgen Wouter en zijn vrouw Cindy te horen dat de artsen niets meer voor hem kunnen doen en dat hij snel zal overlijden. Vlak voor Wouters overlijden zoekt Peter hem op in het ziekenhuis, waar Wouter vertelt hoe hij zich voelt en hoe hij aankijkt tegen zijn naderende dood.

Ma 17 maart 2014 | 16:00 Pauw & Witteman Herhaling

Vanavond in Pauw & Witteman: -Alexander Pechtold In debat met Diederik Samsom over de economie en de slag om de stad -Diederik Samsom In debat met Alexander Pechtold over de economie en de slag om de stad -Frank Wouters Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Arthur van den Hudding Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Theo Jansen Over zijn levensgrote bewegende kunstwerken

Za 15 maart 2014 | 11:40 Pauw & Witteman

Vanavond in Pauw & Witteman: -Alexander Pechtold In debat met Diederik Samsom over de economie en de slag om de stad -Diederik Samsom In debat met Alexander Pechtold over de economie en de slag om de stad -Frank Wouters Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Arthur van den Hudding Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Theo Jansen Over zijn levensgrote bewegende kunstwerken

Za 15 maart 2014 | 00:15 Pauw & Witteman

Vanavond in Pauw & Witteman: -Alexander Pechtold In debat met Diederik Samsom over de economie en de slag om de stad -Diederik Samsom In debat met Alexander Pechtold over de economie en de slag om de stad -Frank Wouters Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Arthur van den Hudding Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Theo Jansen Over zijn levensgrote bewegende kunstwerken

Vr 14 maart 2014 | 23:40 Pauw & Witteman

Vanavond in Pauw & Witteman: -Alexander Pechtold In debat met Diederik Samsom over de economie en de slag om de stad -Diederik Samsom In debat met Alexander Pechtold over de economie en de slag om de stad -Frank Wouters Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Arthur van den Hudding Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Theo Jansen Over zijn levensgrote bewegende kunstwerken

Vr 14 maart 2014 | 23:00 Pauw & Witteman

Vanavond in Pauw & Witteman: -Alexander Pechtold In debat met Diederik Samsom over de economie en de slag om de stad -Diederik Samsom In debat met Alexander Pechtold over de economie en de slag om de stad -Frank Wouters Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Arthur van den Hudding Vicepresident VNV over het verdwenen vliegtuig -Theo Jansen Over zijn levensgrote bewegende kunstwerken

Ma 17 juni 2013 | 09:25 Brandpunt

Onderwerpen: -Boze ouders die de school van hun kind aanklagen. We kennen het uit Amerika, maar ook is hier is het inmiddels geen taboe meer. Voor het minste of geringste staat de school voor de rechter. Of het nu gaat om een gescheurde spijkerbroek of een tegenvallend schooladvies. Hella van der Wijst over hoe het veilige schoolplein dreigt te veranderen in een juridisch strijdtoneel tussen ouders en school. -Deze week werd het nieuws in Zuid-Afrika weer beheerst door berichten over de verslechterende gezondheidstoestand van Nelson Mandela. De94-jarige voormalig president werd opnieuw opgenomen met een longontsteking. Wouter Kurpershoek vertelt het verhaal van zijn bijzondere relatie met Christo Brand. 10 jaar waren de mannen op elkaar aangewezen in de gevangenis op Robbeneiland, waar Mandela vast zat. De twee mannen zijn in alle opzichten tegenpolen: de een is een jurist met koninklijk bloed en de ander een boerenzoon uit de blanke onderklasse. Desondanks groeide hun relatie tegen de regels van het apartheidsregime uit tot een langdurige vriendschap. -Aanstaande vrijdag is het precies 25 jaar geleden. Nog exacter: 21 juni 1988, 3 minuten voor tien. Er gebeurt iets dat dit land voor altijd zal veranderen. De nationale tijdgeest, bepaald door een voetbalmoment. Een steekpassje van Jan Wouters bereikt Marco van Basten, die vallend Eike Immel passeert. We verslaan de Duitsers en Nederland ontploft. In de nadagen van de sombere jaren tachtig beleven we De Moeder aller Overwinningen. Een land dat zijn identiteit grotendeels ontleent aan afkeer van Duitsers, schudt het van zich af en zet een nieuwe muts op. Fons de Poel over de geboorte van de Oranjekoorts.

Zo 16 juni 2013 | 22:15 Brandpunt

Onderwerpen: -Boze ouders die de school van hun kind aanklagen. We kennen het uit Amerika, maar ook is hier is het inmiddels geen taboe meer. Voor het minste of geringste staat de school voor de rechter. Of het nu gaat om een gescheurde spijkerbroek of een tegenvallend schooladvies. Hella van der Wijst over hoe het veilige schoolplein dreigt te veranderen in een juridisch strijdtoneel tussen ouders en school. -Deze week werd het nieuws in Zuid-Afrika weer beheerst door berichten over de verslechterende gezondheidstoestand van Nelson Mandela. De94-jarige voormalig president werd opnieuw opgenomen met een longontsteking. Wouter Kurpershoek vertelt het verhaal van zijn bijzondere relatie met Christo Brand. 10 jaar waren de mannen op elkaar aangewezen in de gevangenis op Robbeneiland, waar Mandela vast zat. De twee mannen zijn in alle opzichten tegenpolen: de een is een jurist met koninklijk bloed en de ander een boerenzoon uit de blanke onderklasse. Desondanks groeide hun relatie tegen de regels van het apartheidsregime uit tot een langdurige vriendschap. -Aanstaande vrijdag is het precies 25 jaar geleden. Nog exacter: 21 juni 1988, 3 minuten voor tien. Er gebeurt iets dat dit land voor altijd zal veranderen. De nationale tijdgeest, bepaald door een voetbalmoment. Een steekpassje van Jan Wouters bereikt Marco van Basten, die vallend Eike Immel passeert. We verslaan de Duitsers en Nederland ontploft. In de nadagen van de sombere jaren tachtig beleven we De Moeder aller Overwinningen. Een land dat zijn identiteit grotendeels ontleent aan afkeer van Duitsers, schudt het van zich af en zet een nieuwe muts op. Fons de Poel over de geboorte van de Oranjekoorts.

Zo 11 december 2011 | 13:55 NOS Studio Sport

-Voetbal: overzicht van de al gespeelde eredivisiewedstrijden. -Voetbal: voorbeschouwing op de eredivisiewedstrijden van zondag vanuit De Galgenwaard, met uitgebreid aandacht voor de wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord. Reportages en interviews met o.a. Jan Wouters en Ronald Koeman. -Zwemmen: flitsen van de halve finales 50 meter vrij (vrouwen) de 50 meter vlinderslag (mannen) op het EK kortebaan in Sczezin, Polen. -Atletiek: aandacht voor het EK Cross Country (mannen en vrouwen) in Velenje, Slovenië. Speciale aandacht voor de Nederlandse deelnemers Adrienne Herzog en Khalid Choukoud. -Hockey: aandacht voor de Champions Trophy (mannen) in Nieuw-Zeeland. -Judo: aandacht voor het Grand Slamtoernooi in Tokio, Japan. -Zeilen: aandacht voor de afsluitende medal races (Olympische klassen) op het WK in Perth, Australië. -Volleybal: samenvatting van de topper Doetinchem-Zwolle (mannen). -Aandacht voor het overige sportnieuws.

Zo 11 december 2011 | 13:10 NOS Studio Sport

-Voetbal: overzicht van de al gespeelde eredivisiewedstrijden. -Voetbal: voorbeschouwing op de eredivisiewedstrijden van zondag vanuit De Galgenwaard, met uitgebreid aandacht voor de wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord. Reportages en interviews met o.a. Jan Wouters en Ronald Koeman. -Zwemmen: flitsen van de halve finales 50 meter vrij (vrouwen) de 50 meter vlinderslag (mannen) op het EK kortebaan in Sczezin, Polen. -Atletiek: aandacht voor het EK Cross Country (mannen en vrouwen) in Velenje, Slovenië. Speciale aandacht voor de Nederlandse deelnemers Adrienne Herzog en Khalid Choukoud. -Hockey: aandacht voor de Champions Trophy (mannen) in Nieuw-Zeeland. -Judo: aandacht voor het Grand Slamtoernooi in Tokio, Japan. -Zeilen: aandacht voor de afsluitende medal races (Olympische klassen) op het WK in Perth, Australië. -Volleybal: samenvatting van de topper Doetinchem-Zwolle (mannen). -Aandacht voor het overige sportnieuws.

Za 26 november 2011 | 00:05 Shownieuws - Late editie

Vandaag: - Collega's over overlijden styliste Coco de Meyere - Koen Wouters in The Voice of Vlaanderen - De Lama's weer samen op de planken

Zo 24 juli 2011 | 22:45 Le testament amoureux de Nel

Een poëtisch portret van schilder en beeldhouwer Rik Wouters. Het verhaal begint in 1960. Nel Wouters is dan 74. Ze schrijft brieven waarin ze getuigt over de liefde van haar leven: haar man, de schilder Rik Wouters, die in 1916 stierf aan kanker en de traumatische gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Hij was toen 34 jaar en had net zijn volle maturiteit bereikt als schilder en beeldhouwer.

Zo 23 januari 2011 | 00:30 NOS Studio Sport Eredivisie

Het laatste sportnieuws en de samenvattingen van de gespeelde Eredivisiewedstrijden. -Feyenoord - De Graafschap commentaar: Jeroen Elshoff -Willem II - Vitesse commentaar: Ronald van der Geer -NEC - NAC commentaar: Arno Vermeulen -Heracles - AZ commentaar: Philip Kooke -PAARDENSPORT: Jumping Amsterdam, wereldbekerwedstrijden dressuur -SCHAATSEN: Samenvatting van het WK sprint in Heerenveen, dag 1 -TENNIS: Australian Open -BOBSLEEEN: World Cup / EK in Winterberg, 2 mansbob -SKIEN: Afdaling mannen om de wereldbeker in Kitzbühl -VOETBAL: Reportage over assistent-trainer van FC Utrecht Jan Wouters als vooruitblik op de Eredivisiewedstrijd van zijn club tegen Ajax aanstaande zondag

Za 22 januari 2011 | 23:30 NOS Studio Sport

-PAARDENSPORT: Jumping Amsterdam, wereldbekerwedstrijden dressuur -SCHAATSEN: Samenvatting van het WK sprint in Heerenveen, dag 1 -TENNIS: Australian Open -BOBSLEEEN: World Cup / EK in Winterberg, 2 mansbob -SKIEN: Afdaling mannen om de wereldbeker in Kitzbühl -VOETBAL: Reportage over assistent-trainer van FC Utrecht Jan Wouters als vooruitblik op de Eredivisiewedstrijd van zijn club tegen Ajax aanstaande zondag

Vr 10 september 2010 | 20:30 Voetbal International

Gast: Wouter Bos. Bos schitterde meerdere malen bij VI Oranje aan tafel en wist zijn visie op Voetbal luid en duidelijk over te brengen. Vanavond is hij wederom te gast bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Wat zijn Wouters bevindingen over de huidige kwalificatiereeks van Oranje? En hoe ziet hij de ontwikkelingen in de Eredivisie. Wellicht heeft hij zelfs tips voor de formatie.

 Meer