Wimbledon

Het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld is natuurlijk Wimbledon. Het is één van de vier Grand Slam-tennistoernooien en wordt op gras gespeeld. Wimbledon duurt doorgaans twee weken en wordt meestal gehouden begin juli.

Dit jaar wordt Wimbledon gespeeld van 3 t/m 16 juli.

Wimbledon op tv bij Eurosport

Net zoals bij Roland Garros heeft Eurosport niet de exclusieve uitzendrechten op Wimbledon in haar bezit, want Wimbledon zal ook live op tv zijn bij Ziggo Sport.

Als je geen Ziggo Abonnee bent dan kun je Wimbledon zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal. Abonnees van Ziggo kunnen dus via Ziggo Sport naar Wimbledon kijken.  

Wimbledon live op tv bij Ziggo Sport

Wimbledon wordt van 3 t/m 16 juli gespeeld. Gedurende deze twee weken komt Ziggo Sport Tennis dagelijks van 12:30 tot 21:00 uur met een live programma vanuit London. Op elke speeldag zal vanaf 22.00 uur een samenvatting met de belangrijkste ontwikkelingen en analyses van de speeldag door Ziggo Sport Tennis worden uitgezonden.

Wimbledon op tv (overige uitzendingen)

Do 15 april 2021 | 16:30 Borg/McEnroe IMDb: 6.9

15/04 - IMDB * 6.9 - Film, Het verhaal volgt de heftige rivaliteit tussen de tennissterren Bjorn Borg en John McEnroe, in de jaren zeventig en tachtig. Beide spelers stonden bekend als technisch begaafde tennissers. Maar waar Borg koelbloedig en ...

Het verhaal volgt de heftige rivaliteit tussen de tennissterren Bjorn Borg en John McEnroe, in de jaren zeventig en tachtig. Beide spelers stonden bekend als technisch begaafde tennissers. Maar waar Borg koelbloedig en bijna emotieloos op de baan stond, was McEnroe het 'enfant terrible' van de tenniswereld. Hun rivaliteit kende zijn grote hoogtepunt met de legendarische Wimbledon-finale uit het jaar 1980. Borg/McEnroe is een Zweedse, Deense en Finse sport- en dramafilm uit het jaar 2017. De hoofdrollen worden vertolkt door Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason en Stellan Skarsgård. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/borgmcenroe

Vr 16 april 2021 | 06:30 Borg - McEnroe

Wimbledon Classic 1980 De Wimbledon finale van 1980 is de geschiedenisboeken ingegaan als 1 van de meest bewogen tenniswedstrijden ooit. De tie-break in de 4e set staat nog steeds bekend als de Moeder aller Tie-breaks.

Vr 16 april 2021 | 23:30 Documentaire: Hingis vs Novotna

Wimbledon Classic 1997 In deze documentairereeks worden belangrijke momenten uit het rijke Wimbledon-geschiedenis besproken. In deze aflevering de finale tussen Martina Hingis en Jana Novotná van 1997.