Wetenschap

Wetenschap op tv

Op deze pagina is een verzameling van tv-programma's en films te zien waarin de wetenschap op de een of andere manier voorkomt. Van programma's met wetenschappelijke onderzoeken, proefjes of documentaires tot programma's waarin wetenschappers te gast zijn en films over wetenschappers.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 13:00 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 12 van 61 - 1/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Vandaag | 13:30 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 12 van 61 - 2/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Vandaag | 14:10 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 12 van 61 - 3/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Vandaag | 14:50 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 12 van 61 - 4/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Vandaag | 18:20 The Big Bang Theory

Seizoen 6 - Aflevering 18 van 24 - Contractual Obligation Implementation De vrienden Sheldon, Leonard, Raj en Howard zijn echte geeks met een voorliefde voor wiskunde en fysica. Ze snappen alles op het gebied van natuur- en scheikunde en van zwaartekracht tot atomen. Maar voeg atomen samen tot een vrouw en het bevattingsvermogen van de mannen komt tot stilstand. Gelukkig hebben ze hun blonde buurvrouw Penny die lang niet zo slim is, maar wel de sociale vaardigheden beheerst. In deze aflevering proberen Leonard, Sheldon en Howard de meiden om te praten om de wetenschap in te gaan. Ondertussen plant Raj zijn date met Lucy.

Vandaag | 18:40 Het Klokhuis

Seizoen 31 - Biokunst - NTR Pascal gaat kijken in het Bio Art laboratorium van Jalila Essaidi. Hier komen kunst, natuur en wetenschap samen. Wist je dat je van koeienmest textiel kunt maken? En dat mensenhuid kogels tegen kan houden wanneer het gemengd is met spinnenzijde? De cowboys vinden zichzelf te stoer voor vaderdag.

Morgen | 13:00 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 13 van 61 - 1/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Morgen | 20:30 Spy Kids 2: Island of Lost Dreams IMDb: 5.1

Morgen - IMDB * 5.1 - Film, Spanning, Spy Kids 2: Island of Lost Dreams is een Amerikaanse familie en avonturenfilm uit het jaar 2002. Deze productie is het vervolg op de eerste film 'Spy Kids' en geregisseerd door Robert Rodriguez (bekend van de ...

Spy Kids 2: Island of Lost Dreams is een Amerikaanse familie- en avonturenfilm uit het jaar 2002. Deze productie is het vervolg op de eerste film 'Spy Kids' en geregisseerd door Robert Rodriguez (bekend van de films 'Alita: Battle Angel' en 'From Dusk till Dawn'). Met Antonio Banderas in de hoofdrol. Een spannend nieuw avontuur met Carmen en Juni: hun gevaarlijke nieuwe missie brengt hen naar een mysterieus eiland waar ze een inventieve wetenschapper en zijn denkbeeldige wezens ontmoeten. Ondertussen moeten ze het opnemen tegen hun rivalen Gary en Gerti. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/spy-kids-2-island-of-lost-dreams

Overmorgen | 13:55 Knappe Koppen

Seizoen 01 - Aflevering 9 van 15 - Proefdieren - AVROTROS De vraag van vandaag is van Sem. Hij wil weten of we proefdieren nog wel nodig hebben. Sem is student archeologie. Hij houdt zich naast zijn studie in toenemende mate bezig met een bewuster leven en is sinds kort ook vegetariër. In deze tijd vindt hij het idee van proefdieren achterhaald. Maar hoe zit het eigenlijk? In het Trippenhuis, de zetel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van de Wetenschappen, krijgt Sem antwoord op zijn vraag in de vorm van een privécollege van Christine Mummery. Zij is een wereldwijde autoriteit op het gebied van onderzoek naar stamcellen en mini-organen. Christine Mummery is hoogleraar ontwikkelingsbiologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum en staat aan het hoofd van een onderzoeksteam dat miniatuurorganen uit menselijke stamcellen maakt. Zij kan Sems vraag zeker beantwoorden.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 10:55 Twenty Twenty-Four

Film, De eenzame wetenschapper Roy zit opgesloten in Plethura, een ondergrondse bunker die bedoeld is als bescherming voor een wereldwijde kernramp. Zijn enige gezelschap is de intelligente computerconsole 'Arthur'. Na enkele vreemde en ...

De eenzame wetenschapper Roy zit opgesloten in Plethura, een ondergrondse bunker die bedoeld is als bescherming voor een wereldwijde kernramp. Zijn enige gezelschap is de intelligente computerconsole 'Arthur'. Na enkele vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen begint een steeds meer paranoïde Roy de confrontatie aan te gaan met het angstaanjagende vooruitzicht dat hij mogelijk niet alleen in de bunker zal zijn. Roy wordt gedwongen zijn eigen geestelijke gezondheid in twijfel te trekken maar heeft uiteindelijk geen andere keuze dan de werkelijke terreur van Plethura het hoofd te bieden.

Vandaag | 11:46 Be Cool Scooby-Doo!

Aflevering 13 van 52 - Warm Welkom voor de Wetenschap Als een ingenieuze robot het gebouw van een hyper modern, high-tech bedrijf overneemt, moet de gang een gecomputeriseerd mysterie oplossen. Tegelijkertijd een mooie les over de afhankelijkheid van moderne techniek.

Vandaag | 12:00 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Medieval Cathedral Mysteries Een middeleeuws bouwkundig wonder zou mogelijk de resten van de drie Wijzen uit het Oosten herbergen. Wetenschappers en deskundigen duiken in het mysterie van deze religieuze plek.

Vandaag | 12:30 CSI: New York

Time's up De dood van een studente blijkt te maken te hebben met een onderzoek naar een nieuw medicijn. Een verwarde man sterft op het politiebureau. Hij blijkt een wetenschapper te zijn die werkte aan een tijdmachine. Vlak voor hij stierf, voorspelde hij de dood van ene Kevin Murray om 9.45 uur. Kan het team Kevin vinden en zijn dood voorkomen?

Vandaag | 14:41 When Sharks Attack: Tourist Traps

Aflevering 1 van 1 Miljoenen mensen reizen jaarlijks naar de stranden voor een vakantie in het paradijs, maar voor sommige ongelukkige toeristen kan een korte vakantie het einde van hun leven betekenen. Op populaire toeristische bestemmingen zorgen haaien voor een golf van angst. Kunnen wetenschappers de oorzaak achter deze haaienaanvallen achterhalen voordat het te laat is?

Vandaag | 15:41 Unikitty

Aflevering 35 van 104 - Magische Tragedie Nadat Richard een goochelshow gedaan heeft, raakt Dokter Fox geobsedeerd en wil weten hoe zijn onwetenschappelijke trucs werken. Maar wanneer zij en haar briljante brein achter Richard´s goochelgeheimen komt, dreigt ze de pracht van magie te verpesten.

Vandaag | 16:05 Quantico

Seizoen 3 - Bullet Train Het team beschermt een wetenschapper die een technologie heeft ontwikkeld die dodelijke gevolgen kan hebben als ze in de verkeerde handen terechtkomt. Ryan en Shelby komen iets te weten over Alex dat een verandering in haar persoonlijk leven kan teweegbrengen.

Vandaag | 16:50 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 9 - The Search for a Second Earth Ooit wordt het leven op Aarde onmogelijk en moeten we een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Wetenschappers ontwikkelen raketmotoren om ons ver weg te brengen.

Vandaag | 19:35 Annedroids

Aflevering 9 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Vandaag | 20:59 Lost Cities With Albert Lin

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 6 - Ghost City of The Pacific Wetenschapper Albert Lin reist af naar Micronesia en gaat naar de oude stad Nan Madol. Hij bekijkt de tombes, tempels en religieuze locaties.

Morgen | 00:20 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Starman Ooit zal een ruimteramp het leven op Aarde onmogelijk maken. We moeten dan een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Maak kennis met de wetenschappers die dat mogelijk maken.

Morgen | 00:52 Lost Cities With Albert Lin

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 6 - El Dorado City of Gold Wetenschapper Albert Lin reist af naar Colombia in Zuid-Amerika om daar de geheimen van de El Dorado te onthullen.

Morgen | 01:43 Air Crash Investigation

Seizoen 10 - Aflevering 2 van 13 - The Plane That Flew Too High In 2005 kwamen 160 mensen om toen West Caribbean Airways Vlucht 708 neerstortte. Dit betekende ook het einde van de noodlijdende maatschappij.

Morgen | 02:30 Air Crash Investigation

Seizoen 13 - Aflevering 2 van 11 - Niki Lauda: Tragedy In The Air Eigenaar Niki Lauda van Lauda Air ondersteunt het onderzoeksteam om te achterhalen waarom vlucht 004 na een duikvlucht neerstortte.

Morgen | 02:32 Angelo Rules

Aflevering 9 van 46 - Niet Zo Wetenschappelijk Angelo en Lola moeten een project doen... met MANETTI! Kunnen ze een project bedenken waar zelfs hij aan kan meewerken?

Morgen | 03:14 When Sharks Attack: Tourist Traps

Aflevering 1 van 1 Miljoenen mensen reizen jaarlijks naar de stranden voor een vakantie in het paradijs, maar voor sommige ongelukkige toeristen kan een korte vakantie het einde van hun leven betekenen. Op populaire toeristische bestemmingen zorgen haaien voor een golf van angst. Kunnen wetenschappers de oorzaak achter deze haaienaanvallen achterhalen voordat het te laat is?

Morgen | 03:45 Codes and Conspiracies

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Ancient Astronauts Hebben aliens geholpen bij de bouw van de piramiden? En komt het idee over 'astronauten' van de Zwitserse auteur Erich von Daniken, die vraagtekens zette bij religie en wetenschap?

Morgen | 05:13 Science of Stupid

Seizoen 7 - Aflevering 2 van 20 Dallas Campbell presenteert de show die serieuze wetenschap combineert met de meeste bizarre en spectaculaire filmpjes ooit. Wat gaat er mis met rupsvoertuigen, eenwielers en kajaks?

Morgen | 06:10 The Big Bang Theory

De tv-serie The Big Bang Theory gaat over de vier vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappali. Ze werken bij Caltech en zijn allemaal bovengemiddeld slimme wetenschappers. Ze vormen het prototype nerd: ze houden van wiskunde en fysica, spelen graag computerspelletjes, lezen stripboeken en kijken naar sciencefiction-films en -series. De nieuwe overbuurvrouw Penny gooit hun levens behoorlijk op de kop. Ze mag dan wel niet zo slim zijn, ze is in sociaal opzicht veel verder ontwikkeld dan de mannen. Penny wil graag actrice worden en langzaam wordt ze vrienden met haar overburen.

Morgen | 06:58 The Boss Baby: Back in Business

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Bah Wanneer een wetenschapper van Baby Corp per ongeluk het stankloze serum verandert in een stankversterker, roept Kleine Baas Tims hulp in om de boel te verfrissen.

Morgen | 08:12 America's Wild Spaces

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 6 - Mysteries of Death Valley Reis mee met JT Reynolds, onderzoeker in Death Valley, en ontmoet de wetenschappers die deze wilde plek beschermen.

Morgen | 08:15 Annedroids

Aflevering 10 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Morgen | 08:24 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 9 - The Search for a Second Earth Ooit wordt het leven op Aarde onmogelijk en moeten we een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Wetenschappers ontwikkelen raketmotoren om ons ver weg te brengen.

Morgen | 12:00 Ancient Aliens

Seizoen 9 - Aflevering 14 - Alien Hunters Nu zoeken geleerden, wetenschappers en regeringen openlijk naar buitenaards bestaan, maar het onderzoek daarnaar is al jaren gaande. In 1947 dwongen vreemde gebeurtenissen hooggeplaatste leden van de VS-regering naar buitenaards bestaan te zoeken.

Morgen | 12:06 Teenage Mutant Ninja Turtles

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Aap uit de Mouw Donatello en April onderzoeken de verdwijning van een wetenschapper, maar komen zo terecht in een vreemde zaak met een paranormale aap in de hoofdrol.

Morgen | 19:35 Annedroids

Aflevering 11 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Morgen | 20:10 The Big Bang Theory

Seizoen 8 - The Anxiety Optimization Sheldons wetenschappelijk onderzoek zit muurvast. Hij denkt zich beter te kunnen concentreren als hij stress heeft en wil dat de anderen hem daarbij helpen. Howard bedenkt ondertussen een spel dat Raj in verlegenheid brengt.

Morgen | 23:00 Poisonous Liaisons

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Malignant Narcissists Gif is al lang een wapen in gevallen van verdediging, om jaloezie te overwinnen, om een erfenis te krijgen en in crimes passionnels. Poisonous Liaisons onthult de geschiedenis en de wetenschap van vergif in relatie met moderne misdaden.

Morgen | 23:30 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 9 - The Search for a Second Earth Ooit wordt het leven op Aarde onmogelijk en moeten we een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Wetenschappers ontwikkelen raketmotoren om ons ver weg te brengen.

Overmorgen | 01:00 Lost Cities With Albert Lin

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 6 - Ghost City of The Pacific Wetenschapper Albert Lin reist af naar Micronesia en gaat naar de oude stad Nan Madol. Hij bekijkt de tombes, tempels en religieuze locaties.

Overmorgen | 03:30 Judith Rakers' Inselgeschichten - spezial

Moderatorin und "tagesschau"-Sprecherin Judith Rakers hat bei ihren Inselreportagen das Leben auf den bei Urlaubern beliebten norddeutschen Inseln kennengelernt, dort viele Einheimische getroffen und vorgestellt. Jetzt hat sich alles verändert: Es herrscht gähnende Leere dort, wo Strände und Promenaden sonst voller Menschen sind. Das Coronavirus hat auch die Inseln im Griff. Sie sind für Touristen gesperrt, die Einheimischen sollen sie möglichst nicht verlassen. Judith Rakers zeigt Highlights aus den Inselporträts und fragt per Videochat bei den Insulanerinnen und Insulanern nach, wie sich deren Alltag durch die Corona-Pandemie verändert hat. Viele Menschen auf den Inseln in Nord- und Ostsee leben vom Tourismus. Die Saison würde eigentlich zu Ostern starten. Doch jetzt ist mit großen Einnahmeeinbußen für eine unbestimmte Zeit zu rechnen. Aber nicht nur das: Der Zusammenhalt der Inselfamilien, gerade außerhalb der Saison, ist gemeinhin sehr groß.

Overmorgen | 05:10 Ancient Aliens

Seizoen 9 - Aflevering 14 - Alien Hunters Nu zoeken geleerden, wetenschappers en regeringen openlijk naar buitenaards bestaan, maar het onderzoek daarnaar is al jaren gaande. In 1947 dwongen vreemde gebeurtenissen hooggeplaatste leden van de VS-regering naar buitenaards bestaan te zoeken.

Overmorgen | 05:10 Science of Stupid

Seizoen 7 - Aflevering 3 van 20 Serieuze wetenschap wordt gecombineerd met knotsgekke en spectaculaire kijkersfilmpjes. In deze aflevering: fiasco's in de sneeuw, op wielerbanen en met een kapotte elektriciteitskabel.

Overmorgen | 05:22 America's Wild Spaces

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 6 - Mysteries of Death Valley Reis mee met JT Reynolds, onderzoeker in Death Valley, en ontmoet de wetenschappers die deze wilde plek beschermen.

Overmorgen | 06:00 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Medieval Cathedral Mysteries Een middeleeuws bouwkundig wonder zou mogelijk de resten van de drie Wijzen uit het Oosten herbergen. Wetenschappers en deskundigen duiken in het mysterie van deze religieuze plek.

Overmorgen | 07:55 Huize Herrie

Seizoen 4 - Aflevering 14 - Sportmaatjes / Geri-Antiek Het wereldkampioenschap American football is op tv en Lynn kijkt uiteraard. Ze komt er achter dat buurman Grauw ook kijkt en ook een fan is van de Lions. // Lisa wil dat Pap-Pap nog heel lang blijft leven, en bedenkt met behulp van wetenschap een plan om dat te laten lukken.

Overmorgen | 08:12 Annedroids

Aflevering 12 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Overmorgen | 11:07 Caught in the Act

Seizoen 6 - Aflevering 3 van 10 Zo heb je dieren nog nooit gezien: wetenschappers zien vreemd gedrag op Marion Island, wilde honden maken jacht op een luipaard en een jonge olifant jaagt veertien leeuwen weg.

Overmorgen | 13:38 Incredible Engineering Blunders: Fixed

Seizoen 1 - Aflevering 4 Wist je dat je met een wolkenkrabber een auto kunt laten smelten? Justin bezoekt het Walkie Talkie-gebouw in Londen om de wetenschap achter een bizarre bouwblunder te onderzoeken.

Overmorgen | 15:14 Aliens - The Definitive Guide

Seizoen 1 - Aflevering 2 - How to Prepare Ontdek of buitenaardse wezens de aarde zouden bezoeken en hoe we ons op deze gebeurtenis moeten voorbereiden. Met het nieuwste onderzoek van vooraanstaande wetenschappers.

Overmorgen | 19:38 Annedroids

Aflevering 13 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

 Meer

Wetenschap gemist

Eerder Vandaag | 09:36 Air Crash Investigation

Seizoen 10 - Aflevering 4 van 13 - Breakup Over Texas Vlucht 2574 van Continental Express explodeerde in de lucht in 1991. Kan een fout in de administratie de oorzaak ophelderen?

Eerder Vandaag | 09:12 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Starman Ooit zal een ruimteramp het leven op Aarde onmogelijk maken. We moeten dan een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Maak kennis met de wetenschappers die dat mogelijk maken.

Eerder Vandaag | 08:47 Air Crash Investigation

Seizoen 10 - Aflevering 3 van 13 - Split Decision De ramp met Arrow Air Vlucht 1285 was de ergste in Canada. De oorzaak leek ijsvorming, maar een minderheidsrapport kwam tot een andere conclusie.

Eerder Vandaag | 08:10 Annedroids

Aflevering 8 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Eerder Vandaag | 08:10 Quantico

Seizoen 3 - Bullet Train Het team beschermt een wetenschapper die een technologie heeft ontwikkeld die dodelijke gevolgen kan hebben als ze in de verkeerde handen terechtkomt. Ryan en Shelby komen iets te weten over Alex dat een verandering in haar persoonlijk leven kan teweegbrengen.

Eerder Vandaag | 06:00 Science of Stupid

Seizoen 7 - Aflevering 2 van 20 Dallas Campbell presenteert de show die serieuze wetenschap combineert met de meeste bizarre en spectaculaire filmpjes ooit. Wat gaat er mis met rupsvoertuigen, eenwielers en kajaks?

Eerder Vandaag | 02:32 Air Crash Investigation

Seizoen 13 - Aflevering 1 van 11 - Total Engine Failure Wanneer een motor van British Midland vlucht 92 in brand vliegt, proberen de piloten te landen. De tweede motor valt echter ook uit.

Eerder Vandaag | 00:00 Matière grise

Les yeux grands ouverts ! Dans la nature, la vie n'est pas toujours tendre. La seule règle qui prévale, c'est la loi du plus fort. C'est une lutte quotidienne pour rester en vie, surtout quand le monde entier est contre vous. Les animaux qui n'y parviennent pas ne vivent pas très longtemps. Chaque être vivant a donc développé des outils pour chasser ou, au contraire, échapper à ses ennemis. Et parmi ces outils, les yeux et l'acuité visuelle représentent des éléments de tout premier choix... En réalité, chaque oeil voit légèrement différemment. Notre cerveau prend des images en 2D, légèrement différentes, fournies par chacun de nos yeux et les assemble pour en faire une image en 3D

Gisteren 23:15 Stunde Null - Wettlauf mit dem Virus

Nach dem erfolgreichen ersten Teil der Doku "Stunde Null" vor zwei Wochen gleichen die Autoren im zweiten Teil die verschiedenen Maßnahmen einzelner Länder rund um den Globus mit den aktuellen Empfehlungen von Forschern ab. Dazu begeben sie sich auch in die Epizentren der Coronakrise und sprechen mit Betroffenen. Dabei suchen sie nach seriösen Hinweisen, welche Wege am ehesten und schnellsten aus der globalen Krise führen können.

Gisteren 20:05 The Big Bang Theory

Seizoen 6 - Aflevering 18 van 24 - Contractual Obligation Implementation De vrienden Sheldon, Leonard, Raj en Howard zijn echte geeks met een voorliefde voor wiskunde en fysica. Ze snappen alles op het gebied van natuur- en scheikunde en van zwaartekracht tot atomen. Maar voeg atomen samen tot een vrouw en het bevattingsvermogen van de mannen komt tot stilstand. Gelukkig hebben ze hun blonde buurvrouw Penny die lang niet zo slim is, maar wel de sociale vaardigheden beheerst. In deze aflevering proberen Leonard, Sheldon en Howard de meiden om te praten om de wetenschap in te gaan. Ondertussen plant Raj zijn date met Lucy.

Gisteren 14:35 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 11 van 58 - 4/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Gisteren 14:05 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 11 van 58 - 3/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Gisteren 13:35 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 11 van 58 - 2/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Gisteren 13:00 Zapplive Extra

Seizoen 2020 - Aflevering 11 van 58 - 1/4 - KRO-NCRV Liveshow die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Met een breed scala aan educatieve programma's biedt dit ruimte aan ouders en docenten terwijl kinderen toch de mogelijkheid krijgen iets te leren.

Gisteren 04:51 Science of Stupid

Seizoen 5 - Aflevering 2 van 20 In deze aflevering kijken we hoe je jezelf voor schut kunt zetten tijdens het kanoën, springen over netten of met trucs op krukken.

Gisteren 02:21 Air Crash Investigation

Seizoen 13 - Aflevering 2 van 11 - Niki Lauda: Tragedy In The Air Eigenaar Niki Lauda van Lauda Air ondersteunt het onderzoeksteam om te achterhalen waarom vlucht 004 na een duikvlucht neerstortte.

Gisteren 01:35 Air Crash Investigation

Seizoen 13 - Aflevering 1 van 11 - Total Engine Failure Wanneer een motor van British Midland vlucht 92 in brand vliegt, proberen de piloten te landen. De tweede motor valt echter ook uit.

Eergisteren 23:35 Mr. Nobody

31/03 - Film, Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn ...

Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn geheugen is gewist door ouderdom, maar onder hypnose komen zijn herinneringen terug. Mr. Nobody herleeft zijn jeugd en de onmogelijke keuzes die hij heeft moeten maken. Vanaf dat moment splitst zijn leven zich op en beleeft hij drie mogelijke varianten van zijn bestaan.

Eergisteren 20:04 Air Crash Investigation

Seizoen 12 - Aflevering 2 van 10 - Speed Trap Militaire onderzoekers stellen samen met de luchtvaartinspectie vast waarom een F-4 Phantom in botsing kwam met een DC-9 van Hughes Airwest.

Eergisteren 17:50 Klaas kan alles

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas blikken omgooien op een afstand van 50 meter?. Kan Klaas blikken omgooien met een kerstboomkanon? Klaas gaat ook een duel aan met bokser Peter Mullenberg en hij is voor één dag muziektolk.

Eergisteren 13:00 Zapplive Extra

Aflevering 10 - Jeugdmagazine. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma's die gaan over onder anderen biologie, wetenschap en natuur. Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en worden tips gegeven hoe je de dagen thuis het beste doorkomt.

Eergisteren 10:15 Air Crash Investigation

Seizoen 8 - Aflevering 2 van 8 - Cockpit Chaos De crash van Northwest Airlines Vlucht 255 was de op één na ergste ramp uit de Amerikaanse geschiedenis. Had men de ramp kunnen voorkomen?

Eergisteren 09:53 Science of Stupid

Seizoen 7 - Aflevering 6 van 20 In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's met een geflambeerd gerecht, op een kinderfiets of een confrontatie met een zandhoos.

Eergisteren 09:30 Science of Stupid

Seizoen 7 - Aflevering 12 van 20 In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's met "modderrijden" in terreinwagens, in rondjes dansen of op een te kleine fiets rijden.

Eergisteren 08:40 Air Crash Investigation

Seizoen 8 - Aflevering 1 van 8 - Panic On The Runway Hoe kon een kleine brand op de startbaan van Manchester Airport uitlopen op een ramp met 55 slachtoffers? Een onderzoek naar de ramp uit 1985.

 Meer