Wetenschap op tv (tv-tips)

Morgen | 21:00 Docu: Lost Beasts of the Ice Age

Morgen - Kan de mammoet weer tot leven worden gebracht middels de laatste kloontechnieken? Een team van internationale ...

Kan de mammoet weer tot leven worden gebracht middels de laatste kloontechnieken? Een team van internationale wetenschappers is hard op weg. In de documentaire Lost Beasts of the Ice Age reizen zij af naar het ijskoude noorden van Siberië waar ze de best bewaarde dierenschatten van de ijstijd blootleggen: welpjes van de holenleeuw, een wolharige neushoorn, een reuzenwolf en delen van de vermaarde mammoet. Tijdens hun werk proberen ze het antwoord te vinden op een van de grootste mysteries van de ijstijd: hoe het kan dat de mammoet ooit is uitgestorven? Na het veldwerk keren de wetenschappers terug naar hun labaratoria in London, Stockholm, Boston, Detroit en Maine om hun bevindingen te beoordelen. Harvard-professor George Church en Dr. Love Dalen ontdekken DNA dat in zo'n goede conditie is dat het klonen zo maar eens realiteit kan gaan worden.

Wo 27 maart 2019 | 21:25 Live: Geef om je hersenen

27/03 - Magazine, Speciale live uitzending van Omroep MAX en de Hersenstichting om aandacht te vragen voor het belang ...

Speciale live-uitzending van Omroep MAX en de Hersenstichting om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek. Met indrukwekkende verhalen, bijzondere optredens en alles over de werking van ons brein. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Bart Chabot gaat als verslaggever op pad en brengt op geheel eigen wijze veelbelovende onderzoeken onder de aandacht. In een avondvullend programma nemen neuropsychologen Erik Scherder, Margriet Sitskoorn en neurowetenschapper Ysbrand van der Werf ons mee in hun enthousiasme over de werking van het brein. Wat is de relatie tussen het belang van sociale contacten en het goed functioneren van onze hersenen? Wat is het effect van slecht slapen op ons brein? Met welk gedrag bouw je weerstand op tegen schade in je hersenen? En wat als je hersenen je in de steek laten en hun functie verliezen?

Wetenschap

Wetenschap op tv

Op deze pagina is een verzameling van tv-programma's en films te zien waarin de wetenschap op de een of andere manier voorkomt. Van programma's met wetenschappelijke onderzoeken, proefjes of documentaires tot programma's waarin wetenschappers te gast zijn en films over wetenschappers.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 17:49 Socutera

Aflevering 13 - Voorlichting. KNCV Tuberculosefonds. Het KNCV Tuberculosefonds zet zich in voor het (mede) ontwikkelen van nationaal en internationaal beleid, het ondersteunen van landen bij de ontwikkeling en uitvoering van de tbc-bestrijding en het opzetten en uitvoeren van beleid voor deskundigheidsbevordering, waaronder training en het initiëren en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Vandaag | 19:55 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Wetenschappelijk magazine (2018) met Klaas van Kruistum. Kan Klaas op twee plekken tegelijk zijn?. De onmogelijke missie van deze week is: kan Klaas op twee plekken tegelijk zijn? Klaas wordt uitgedaagd om een lezing te geven over quantummechanica, maar dan op twee verschillende plaatsen en hetzelfde tijdstip.

Vandaag | 20:25 Socutera

Aflevering 13 - Voorlichting. KNCV Tuberculosefonds. Het KNCV Tuberculosefonds zet zich in voor het (mede) ontwikkelen van nationaal en internationaal beleid, het ondersteunen van landen bij de ontwikkeling en uitvoering van de tbc-bestrijding en het opzetten en uitvoeren van beleid voor deskundigheidsbevordering, waaronder training en het initiëren en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Morgen | 09:40 Willem Wever

Aflevering 11 - Jongerenmagazine (2019) met Tess Milne en Jesse Mensah. Megan, Thijmen en Marit vuren hun vragen op Mark Rutte af en wetenschapper Diederik legt uit hoe rook ontstaat. In de rubriek 'Toen was ik 12' het verhaal van Sandra. Zij was vroeger superfan van de popgroep Doe Maar. Haar wereld stortte in toen de groep in 1984 uit elkaar ging.

Morgen | 11:20 VPRO Boeken

Aflevering 12 - Boekenmagazine (2019). Boekenweekthema De moeder de vrouw. Aflevering geheel in het teken van het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw'. Carolina Lo Galbo praat met Marja Pruis, die een nieuwe feministische canon samenstelde, en met literatuurwetenschapper en feministe van het eerste uur Maaike Meijer. Zij werkt aan een studie over de culturele verbeelding van mannelijkheid. Jeroen van Kan ontvangt Volkskrantcolumnist Aleid Truijens, die aan een biografie van Hella Haasse werkt, en schrijver en columnist voor De Groene Amsterdammer Niña Weijers.

Morgen | 13:35 Brainwash Talks

Seizoen 6 - Aflevering 12 - Magazine (2019) met lezingen van filosofen, wetenschappers en schrijvers. Avinash Changa: Virtual reality. Ondernemer Avinash Changa voorziet dat virtual reality een revolutie zal brengen op het gebied van angsten overwinnen en mensen dichter bij elkaar brengen.

Overmorgen | 02:40 Bones

Seizoen 8 - Aflevering 17 - Amerikaanse dramaserie. The Fact In The Fiction. Dr. Oliver Wells, de nieuwe stagiair van het Jefferson Institute, vindt een menselijk hoofd. Brennan ontdekt dat het gaat om de resten van Benji Garcia, een jonge wetenschapper met een bijzondere interesse voor tijdrijzen. Wells' excentrieke opvattingen hierover zorgen voor een frisse wind binnen het team. Vooral Brennan stelt zich heel wat ruimdenkender op, al gaat ze hier volgens Booth te ver in.

Overmorgen | 11:05 DWDD: o.a. Ivo Niehe

Overmorgen - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: TV Show met Speaker Britse ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - TV Show met Speaker Britse Lagerhuis Aan tafel zit Ivo Niehe. Terwijl de Europese Unie gisteren akkoord ging met uitstel van de Brexit, ging Ivo voor zijn TV Show op Reis langs bij één van de meest opvallende verschijningen in het Britse Lagerhuis: mister Speaker ofwel mister John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis. - 84e Boekenweek start met Boekenbal Aan de vooravond van de Boekenweek wordt traditiegetrouw het Boekenbal gehouden. En inmiddels ook traditie; aan de DWDD-tafel schuiven schrijfsters aan die in hun beste gala outfit op weg naar het bal zijn. Het thema van de 84e Boekenweek is ‘De moeder, de vrouw’, wat vinden Heleen van Royen, Saskia Noort, Roxane van Iperen, Alma Mathijsen en Fidan Ekiz van het thema? - Finale Robbie van Leeuwen Sessies We zijn aangekomen bij het laatste deel van de Robbie van Leeuwen Sessies: een ode aan de schrijver van Shocking Blue’s wereldhit ‘Venus’ en talloze andere hits. Tijd voor een feestelijke afsluiting! Aan tafel zitten Robbie van Leeuwen en Rudy Bennett; op het podium staat het voltallige Jazz Orchestra of the Concertgebouw, aangevuld met de vocalen van het ZO! Gospel Choir. - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Wetenschap op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 17:40 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Starman: Ooit zal een ruimteramp het leven op Aarde onmogelijk maken. We moeten dan een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Maak kennis met de wetenschappers die dat mogelijk maken.

Vandaag | 19:38 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Vandaag | 19:38 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Vandaag | 20:05 Naked Mole-Rat: Nature's Weirdest Superhero

Naked Mole-Rat: Nature's Weirdest Superhero: Ondanks zijn uiterlijk, moet de naakte molrot worden benijd. Hij is nooit ziek en bijna ongevoelig voor pijn. Wetenschappers willen weten waarom.

Vandaag | 20:05 The Big Bang Theory

'The Monetary Insufficiency.' (s 11/ep 22) Sheldon gaat naar Vegas om geld te winnen voor de wetenschap. Penny en Bernadette helpen Amy bij het kiezen van haar trouwkleed, maar haar vreselijke smaak gooit roet in het eten.

Vandaag | 21:50 Strip the Cosmos

Aflevering 2 - Extreme Stars: Met behulp van CGI-animatie en wetenschappelijke missies verkennen we de verborgen geheimen van het heelal. Planeten, manen en sterrenstelsels worden laag voor laag afgepeld.

Vandaag | 23:00 NASA's Unexplained Files

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Curse Of The Gas Giant: Camera's van de NASA hebben talloze mysterieuze vliegende voorwerpen vastgelegd. Astronauten en wetenschappers verkennen het idee dat er leven bestaat buiten onze planeet.

Vandaag | 23:05 Naked Mole-Rat: Nature's Weirdest Superhero

Naked Mole-Rat: Nature's Weirdest Superhero: Ondanks zijn uiterlijk, moet de naakte molrot worden benijd. Hij is nooit ziek en bijna ongevoelig voor pijn. Wetenschappers willen weten waarom.

Vandaag | 23:30 Science of Stupid

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Science Of Stupid 2, 8: De show die wetenschap combineert met de vreemdste, meest spectaculaire en pijnlijke gebruiker-gegenereerde video’s die ooit zijn opgenomen.

Morgen | 05:40 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 15 - Science of Stupid, 15: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Morgen | 06:00 Nazca Lines: The Buried Secrets

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Nazca Lines: Ancient Secrets: Kijk mee hoe moderne wetenschappers onderzoek doen naar de reusachtige geometrische figuren die 2000 jaar geleden op de dorre pampa's in Peru zijn gemaakt door het Nazca-volk.

Morgen | 06:50 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Morgen | 06:50 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Morgen | 07:45 Matière Grise

'Peut-on devenir immortel ?.' Is het mogelijk onsterfelijk te worden? Sinds het bestaan van de mensheid worden er pogingen ondernomen om te komen tot wat nog steeds ondenkbaar is: het eeuwige leven. De jonge Russische miljardair Dmitry Itskov heeft - om dit doel te bereiken - een ngo opgericht 'Initiative 2045', met een twintigtal wetenschappers en ingenieurs, die zich allemaal achter hetzelfde doel scharen.

Morgen | 08:34 Matière grise docs

Wetenschappelijk magazine. La science des crash-tests

Morgen | 09:10 Elena van Avalor

Class Act: Isabel krijgt les van haar favoriete wetenschapper.

Morgen | 10:55 Nella and the Princess Knight

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Nella's Dooltoffe Avontuur - De Castlehaven Inpakstrijd: Nella en haar vriendjes verdwalen in Minatori. - Castlehaven's Koninklijke Wetenschapstentoonstelling begint en Nella en Garret kunnen maar niet bedenken wat ze zullen maken. Als ze ook niet naar elkaar luisteren, veroorzakt dat problemen.

Morgen | 11:00 Caught in the Act

Seizoen 6 - Aflevering 3 - Caught in the Act, 3: Zo heb je dieren nog nooit gezien: wetenschappers zien vreemd gedrag op Marion Island, wilde honden maken jacht op een luipaard en een jonge olifant jaagt veertien leeuwen weg.

Morgen | 12:18 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Morgen | 12:18 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Morgen | 18:05 Science of Stupid

Seizoen 6 - Aflevering 15 - Episode 15: In deze aflevering horen we alles over de wetenschap achter de halfpipe, de geheimen van partypoppers en hoe je kunt voorkomen dat je jezelf verwondt of vernedert tijdens het worstelen.

Morgen | 18:30 Science of Stupid

Seizoen 6 - Aflevering 16 - Episode 16: In deze aflevering horen we alles over de wetenschap achter orkanen, hoe je over een richel moet skiën en hoe je achteruit kunt rennen zonder jezelf voor paal te zetten.

Morgen | 19:30 Codes and Conspiracies

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Ancient Astronauts: Hebben aliens geholpen bij de bouw van de piramiden? En komt het idee over 'astronauten' van de Zwitserse auteur Erich von Daniken, die vraagtekens zette bij religie en wetenschap?

Morgen | 20:00 Drain The Oceans: Deep Dive

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Sunken Cities: Verloren beschavingen en mysterieuze gezonken steden zijn verdwenen onder de golven. Door baanbrekende nieuwe technieken leggen wetenschappers delen van deze plekken voor het eerst bloot.

Morgen | 20:33 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Morgen | 20:33 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Morgen | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 9 - Mind Blown: Een selectie van de spectaculairste videoclips van bizarre uitvindingen en creaties, zoals een dubbele zonsondergang en tattoos met geluid. Dit is wetenschap in zijn puurste vorm.

Morgen | 23:18 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Morgen | 23:18 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Puppy Dog Tails And Crocodile Jaws: Wetenschappers leggen uit wat het kwispelen bij honden werkelijk betekent. En ontdek wat het geheim is van de krachtige kaken van een krokodil - en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Overmorgen | 00:00 Science of Stupid

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Idiots Take Flight: Wetenschap wordt gecombineerd met de spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond polsstokhoogspringen, schansspringen en van een berg rollen in een prullenbak.

Overmorgen | 00:20 The Big Brain Theory

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Triathlabots: Twee groepen wetenschappers moeten een schijnbaar onmogelijk technisch probleem oplossen. Het team met het beste design gaat door en de verliezers moeten voor de jury verschijnen.

Overmorgen | 00:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Overmorgen | 05:12 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Starman: Ooit zal een ruimteramp het leven op Aarde onmogelijk maken. We moeten dan een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Maak kennis met de wetenschappers die dat mogelijk maken.

Overmorgen | 05:40 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Science of Stupid, 18: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Overmorgen | 06:26 Strip the Cosmos

Aflevering 2 - Extreme Stars: Met behulp van CGI-animatie en wetenschappelijke missies verkennen we de verborgen geheimen van het heelal. Planeten, manen en sterrenstelsels worden laag voor laag afgepeld.

Overmorgen | 06:50 Vice

Seizoen 6 - Aflevering 18 - Reportagereeks. A New Leaf & Quantum Supremacy. Charlet Dubic onderzoekt de strijd voor een cocaïne-vrij Colombia. Taylor Wilson ontmoet de wetenschappers op het snijvlak van een nieuw computertijdperk.

Overmorgen | 09:38 Strip the Cosmos

Aflevering 2 - Extreme Stars: Met behulp van CGI-animatie en wetenschappelijke missies verkennen we de verborgen geheimen van het heelal. Planeten, manen en sterrenstelsels worden laag voor laag afgepeld.

Overmorgen | 10:40 Rabbids Invasie

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Padvinder Knijnies//Jurassic Knijnie//Knijnie Boe: De Knijnies maken kennis met een padvinder en besluiten hem in alles na te doen. Arme padvinder//Twee wetenschappers ontdekken een ingevroren prehistorisch knijnie//De knijnies spelen met een speeltje dat boe zegt en een opblaasband

Overmorgen | 10:50 Rabbids Invasie

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Padvinder Knijnies//Jurassic Knijnie//Knijnie Boe: De Knijnies maken kennis met een padvinder en besluiten hem in alles na te doen. Arme padvinder//Twee wetenschappers ontdekken een ingevroren prehistorisch knijnie//De knijnies spelen met een speeltje dat boe zegt en een opblaasband

Overmorgen | 11:10 Vice

Seizoen 6 - Aflevering 18 - Reportagereeks. A New Leaf & Quantum Supremacy. Charlet Dubic onderzoekt de strijd voor een cocaïne-vrij Colombia. Taylor Wilson ontmoet de wetenschappers op het snijvlak van een nieuw computertijdperk.

Overmorgen | 12:50 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Starman: Ooit zal een ruimteramp het leven op Aarde onmogelijk maken. We moeten dan een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Maak kennis met de wetenschappers die dat mogelijk maken.

Overmorgen | 14:26 Strip the Cosmos

Aflevering 2 - Extreme Stars: Met behulp van CGI-animatie en wetenschappelijke missies verkennen we de verborgen geheimen van het heelal. Planeten, manen en sterrenstelsels worden laag voor laag afgepeld.

 Meer

Wetenschap gemist

Eerder Vandaag | 03:40 DWDD: o.a. Ivo Niehe

Gisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: TV Show met Speaker Britse ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - TV Show met Speaker Britse Lagerhuis Aan tafel zit Ivo Niehe. Terwijl de Europese Unie gisteren akkoord ging met uitstel van de Brexit, ging Ivo voor zijn TV Show op Reis langs bij één van de meest opvallende verschijningen in het Britse Lagerhuis: mister Speaker ofwel mister John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis. - 84e Boekenweek start met Boekenbal Aan de vooravond van de Boekenweek wordt traditiegetrouw het Boekenbal gehouden. En inmiddels ook traditie; aan de DWDD-tafel schuiven schrijfsters aan die in hun beste gala outfit op weg naar het bal zijn. Het thema van de 84e Boekenweek is ‘De moeder, de vrouw’, wat vinden Heleen van Royen, Saskia Noort, Roxane van Iperen, Alma Mathijsen en Fidan Ekiz van het thema? - Finale Robbie van Leeuwen Sessies We zijn aangekomen bij het laatste deel van de Robbie van Leeuwen Sessies: een ode aan de schrijver van Shocking Blue’s wereldhit ‘Venus’ en talloze andere hits. Tijd voor een feestelijke afsluiting! Aan tafel zitten Robbie van Leeuwen en Rudy Bennett; op het podium staat het voltallige Jazz Orchestra of the Concertgebouw, aangevuld met de vocalen van het ZO! Gospel Choir. - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Eerder Vandaag | 00:40 DWDD: o.a. Ivo Niehe

Gisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: TV Show met Speaker Britse ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - TV Show met Speaker Britse Lagerhuis Aan tafel zit Ivo Niehe. Terwijl de Europese Unie gisteren akkoord ging met uitstel van de Brexit, ging Ivo voor zijn TV Show op Reis langs bij één van de meest opvallende verschijningen in het Britse Lagerhuis: mister Speaker ofwel mister John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis. - 84e Boekenweek start met Boekenbal Aan de vooravond van de Boekenweek wordt traditiegetrouw het Boekenbal gehouden. En inmiddels ook traditie; aan de DWDD-tafel schuiven schrijfsters aan die in hun beste gala outfit op weg naar het bal zijn. Het thema van de 84e Boekenweek is ‘De moeder, de vrouw’, wat vinden Heleen van Royen, Saskia Noort, Roxane van Iperen, Alma Mathijsen en Fidan Ekiz van het thema? - Finale Robbie van Leeuwen Sessies We zijn aangekomen bij het laatste deel van de Robbie van Leeuwen Sessies: een ode aan de schrijver van Shocking Blue’s wereldhit ‘Venus’ en talloze andere hits. Tijd voor een feestelijke afsluiting! Aan tafel zitten Robbie van Leeuwen en Rudy Bennett; op het podium staat het voltallige Jazz Orchestra of the Concertgebouw, aangevuld met de vocalen van het ZO! Gospel Choir. - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Gisteren 19:10 DWDD: o.a. Ivo Niehe

Gisteren - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: TV Show met Speaker Britse Lagerhuis Aan ...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - TV Show met Speaker Britse Lagerhuis Aan tafel zit Ivo Niehe. Terwijl de Europese Unie gisteren akkoord ging met uitstel van de Brexit, ging Ivo voor zijn TV Show op Reis langs bij één van de meest opvallende verschijningen in het Britse Lagerhuis: mister Speaker ofwel mister John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis. - 84e Boekenweek start met Boekenbal Aan de vooravond van de Boekenweek wordt traditiegetrouw het Boekenbal gehouden. En inmiddels ook traditie; aan de DWDD-tafel schuiven schrijfsters aan die in hun beste gala outfit op weg naar het bal zijn. Het thema van de 84e Boekenweek is ‘De moeder, de vrouw’, wat vinden Heleen van Royen, Saskia Noort, Roxane van Iperen, Alma Mathijsen en Fidan Ekiz van het thema? - Finale Robbie van Leeuwen Sessies We zijn aangekomen bij het laatste deel van de Robbie van Leeuwen Sessies: een ode aan de schrijver van Shocking Blue’s wereldhit ‘Venus’ en talloze andere hits. Tijd voor een feestelijke afsluiting! Aan tafel zitten Robbie van Leeuwen en Rudy Bennett; op het podium staat het voltallige Jazz Orchestra of the Concertgebouw, aangevuld met de vocalen van het ZO! Gospel Choir. - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Gisteren 11:05 DWDD: o.a. Trijntje Oosterhuis

Gisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Trijntje Oosterhuis Nieuw werk ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Trijntje Oosterhuis Nieuw werk van Trijntje Oosterhuis! Vanavond vertelt ze er alles over en ze neemt Diggy Dex en Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) mee. - Update biografie Cruijff: Auke Kok Al ons hele 14e seizoen komt de legendarische nummer 14, Johan Cruijff, op gezette tijden in onze uitzending voorbij. Ook volgen we Auke Kok op de voet: hij schrijft de definitieve biografie over Cruijff. Het lijvige boek moet na de zomer klaar zijn, dus krijgen we voor de laatste keer een tussenstand. En omdat aanstaande zondag Cruijffs sterfdag is, sluiten we af met een schitterende ode van Michiel Borstlap. - Tafeldame: Antoinnette Scheulderman Vanavond is Antoinnette Scheulderman de sidekick van Matthijs.

Gisteren 04:05 DWDD: o.a. Trijntje Oosterhuis

Eergisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Trijntje Oosterhuis Nieuw werk ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Trijntje Oosterhuis Nieuw werk van Trijntje Oosterhuis! Vanavond vertelt ze er alles over en ze neemt Diggy Dex en Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) mee. - Update biografie Cruijff: Auke Kok Al ons hele 14e seizoen komt de legendarische nummer 14, Johan Cruijff, op gezette tijden in onze uitzending voorbij. Ook volgen we Auke Kok op de voet: hij schrijft de definitieve biografie over Cruijff. Het lijvige boek moet na de zomer klaar zijn, dus krijgen we voor de laatste keer een tussenstand. En omdat aanstaande zondag Cruijffs sterfdag is, sluiten we af met een schitterende ode van Michiel Borstlap. - Tafeldame: Antoinnette Scheulderman Vanavond is Antoinnette Scheulderman de sidekick van Matthijs.

Gisteren 03:10 DWDD: o.a. Trijntje Oosterhuis

Eergisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Trijntje Oosterhuis Nieuw werk ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Trijntje Oosterhuis Nieuw werk van Trijntje Oosterhuis! Vanavond vertelt ze er alles over en ze neemt Diggy Dex en Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) mee. - Update biografie Cruijff: Auke Kok Al ons hele 14e seizoen komt de legendarische nummer 14, Johan Cruijff, op gezette tijden in onze uitzending voorbij. Ook volgen we Auke Kok op de voet: hij schrijft de definitieve biografie over Cruijff. Het lijvige boek moet na de zomer klaar zijn, dus krijgen we voor de laatste keer een tussenstand. En omdat aanstaande zondag Cruijffs sterfdag is, sluiten we af met een schitterende ode van Michiel Borstlap. - Tafeldame: Antoinnette Scheulderman Vanavond is Antoinnette Scheulderman de sidekick van Matthijs.

Gisteren 02:15 DWDD: o.a. Trijntje Oosterhuis

Eergisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Trijntje Oosterhuis Nieuw werk ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Trijntje Oosterhuis Nieuw werk van Trijntje Oosterhuis! Vanavond vertelt ze er alles over en ze neemt Diggy Dex en Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) mee. - Update biografie Cruijff: Auke Kok Al ons hele 14e seizoen komt de legendarische nummer 14, Johan Cruijff, op gezette tijden in onze uitzending voorbij. Ook volgen we Auke Kok op de voet: hij schrijft de definitieve biografie over Cruijff. Het lijvige boek moet na de zomer klaar zijn, dus krijgen we voor de laatste keer een tussenstand. En omdat aanstaande zondag Cruijffs sterfdag is, sluiten we af met een schitterende ode van Michiel Borstlap. - Tafeldame: Antoinnette Scheulderman Vanavond is Antoinnette Scheulderman de sidekick van Matthijs.

Gisteren 01:15 DWDD: o.a. Trijntje Oosterhuis

Eergisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Trijntje Oosterhuis Nieuw werk ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Trijntje Oosterhuis Nieuw werk van Trijntje Oosterhuis! Vanavond vertelt ze er alles over en ze neemt Diggy Dex en Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) mee. - Update biografie Cruijff: Auke Kok Al ons hele 14e seizoen komt de legendarische nummer 14, Johan Cruijff, op gezette tijden in onze uitzending voorbij. Ook volgen we Auke Kok op de voet: hij schrijft de definitieve biografie over Cruijff. Het lijvige boek moet na de zomer klaar zijn, dus krijgen we voor de laatste keer een tussenstand. En omdat aanstaande zondag Cruijffs sterfdag is, sluiten we af met een schitterende ode van Michiel Borstlap. - Tafeldame: Antoinnette Scheulderman Vanavond is Antoinnette Scheulderman de sidekick van Matthijs.

Gisteren 00:20 DWDD: o.a. Trijntje Oosterhuis

Eergisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Trijntje Oosterhuis Nieuw werk ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Trijntje Oosterhuis Nieuw werk van Trijntje Oosterhuis! Vanavond vertelt ze er alles over en ze neemt Diggy Dex en Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) mee. - Update biografie Cruijff: Auke Kok Al ons hele 14e seizoen komt de legendarische nummer 14, Johan Cruijff, op gezette tijden in onze uitzending voorbij. Ook volgen we Auke Kok op de voet: hij schrijft de definitieve biografie over Cruijff. Het lijvige boek moet na de zomer klaar zijn, dus krijgen we voor de laatste keer een tussenstand. En omdat aanstaande zondag Cruijffs sterfdag is, sluiten we af met een schitterende ode van Michiel Borstlap. - Tafeldame: Antoinnette Scheulderman Vanavond is Antoinnette Scheulderman de sidekick van Matthijs.

Eergisteren 22:20 Nieuw: Timeline

Eergisteren - Spel, Vanaf vanavond is de nieuwe spelshow Timeline elke donderdag om 22:20 uur te zien op NPO 1. ...

Vanaf vanavond is de nieuwe spelshow Timeline elke donderdag om 22:20 uur te zien op NPO 1. Presentator Eric van Sauers ontvangt wekelijks Raoul Heertje en Lieven Scheire als teamcaptains en twee wisselende gasten. Ze moeten zaken in de de juiste chronologische volgorde, de juiste Timeline, plaatsen. De meeste onderwerpen gaan over geschiedenis en wetenschap. Timeline gaat niet alleen over feiten en volgordes, maar ook over de verhalen daarachter. Raoul Heertje, comedian en schrijver, en Lieven Scheire, onder meer bekend van zijn wetenschapsprogramma's op de Vlaamse tv, bespreken de verhalen achter de onderwerpen. Lees meer over het programma op gids.tv/programma/timeline.

Eergisteren 19:00 DWDD: o.a. Trijntje Oosterhuis

Eergisteren - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Trijntje Oosterhuis Nieuw werk van ...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Trijntje Oosterhuis Nieuw werk van Trijntje Oosterhuis! Vanavond vertelt ze er alles over en ze neemt Diggy Dex en Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) mee. - Update biografie Cruijff: Auke Kok Al ons hele 14e seizoen komt de legendarische nummer 14, Johan Cruijff, op gezette tijden in onze uitzending voorbij. Ook volgen we Auke Kok op de voet: hij schrijft de definitieve biografie over Cruijff. Het lijvige boek moet na de zomer klaar zijn, dus krijgen we voor de laatste keer een tussenstand. En omdat aanstaande zondag Cruijffs sterfdag is, sluiten we af met een schitterende ode van Michiel Borstlap. - Tafeldame: Antoinnette Scheulderman Vanavond is Antoinnette Scheulderman de sidekick van Matthijs.

Eergisteren 11:05 De Wereld Draait Door: o.a. Theo Maassen

Eergisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Nieuwe jeugdserie 'Zeven ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Nieuwe jeugdserie 'Zeven Kleine Criminelen' Afgelopen zondag ging de nieuwe VPRO jeugdserie 'Zeven Kleine Criminelen' van start. In de serie voor jong en oud bedenken zeven jongeren een plan om een bank te overvallen. Hun grootste obstakel is de bankdirecteur, gespeeld door Theo Maassen. Vanavond zitten de zeven hoofdrolspelers samen met Maassen aan tafel. - Karen Uhlenbeck eerste vrouw die 'Nobelprijs' voor de wiskunde wint De Amerikaanse Karen Uhlenbeck (76) is de eerste vrouw die de Abelprijs heeft gewonnen, een prestigieuze prijs voor de wiskunde. De Abelprijs is ingesteld als een soort Nobelprijs voor de wiskunde. De jury roemt Uhlenbecks werk en zegt dat zij de wiskunde drastisch heeft veranderd, en prijst haar voor haar strijd voor meer diversiteit binnen de wetenschap en de wiskunde. Aan tafel zitten econometrist en journalist voor de Correspondent Sanne Blauw, natuurkundige Rasa Muller en sterren- en natuurkundige en redacteur voor New Scientist Ans Hekkenberg. - Boek van de Maand maart 2019 Aanstaande zaterdag begint de Boekenweek en daarom kiezen onze vier boekhandelaren uit de grote stapel romans, non-fictie, poëzie, biografieën en essaybundels, vandaag al hét boek van de maand. Aan tafel ons vaste boekenpanel: Iris Meijer, Jeroen Schwartz, Margreet de Haan en Tim van den Hoed. - Huisdichter Nico Dijkshoorn Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn. - Tafeldame: Anna Gimbrere Vanavond is Anna Gimbrere de side-kick van Matthijs.

Eerder Vandaag | 16:05 De wilde ruimte

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Wetenschappelijk magazine (2019) met Anna Gimbrere. Space is not for pussies. Welke eigenschappen heb je nodig om een goede astronaut te worden? De jonge Amerikaanse astronaute Jessica Meir zit middenin haar jarenlange training en heeft maar één ambitie: naar de maan. Onder water, bij NASA in Houston, oefent ze haar eerste ruimtestappen. Anna Gimbrère bezoekt ook André Kuipers om te praten over zijn ervaringen in de ruimte en hoe hij die beleving ook op aarde terug kan halen. Voor degenen die er geweest zijn, is het een klare zaak: als je eenmaal vanuit de ruimte de aarde hebt gezien, verandert dat je leven.

Eerder Vandaag | 15:37 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Frans-Belgische animatieserie. De tovenaars. Als Jimmy en Cat gebruikmaken van de natuurwetenschap om de Toverkunst-fair op school te winnen, denken hun klasgenoten dat ze meesters zijn in de Duistere Kunsten. Maar als de slechte tovenaar van Epic dit hoort, daagt hij Jimmy en Cat uit voor een krachtmeting.

Eerder Vandaag | 14:30 Nella and the Princess Knight

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Nella's Dooltoffe Avontuur - De Castlehaven Inpakstrijd: Nella en haar vriendjes verdwalen in Minatori. - Castlehaven's Koninklijke Wetenschapstentoonstelling begint en Nella en Garret kunnen maar niet bedenken wat ze zullen maken. Als ze ook niet naar elkaar luisteren, veroorzakt dat problemen.

Eerder Vandaag | 14:20 Checkpoint

Aflevering 9 - Populairwetenschappelijk jeugdmagazine. Kan je een ontbijtje maken in het schommelschip van een pretpark? En stel dat je een band wilt beginnen, maar hebt geen geld voor dure instrumenten. Kun je die dan zelf voor een prikkie maken?

Eerder Vandaag | 12:50 The Big Brain Theory

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Triathlabots: Twee groepen wetenschappers moeten een schijnbaar onmogelijk technisch probleem oplossen. Het team met het beste design gaat door en de verliezers moeten voor de jury verschijnen.

Eerder Vandaag | 12:00 Wicked Inventions

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Swiss Army Knife/ Winglet/ Saddle: Boeiende populairwetenschappelijke serie over alledaagse voorwerpen die een bijzondere of verrassende oorsprong hebben.

Eerder Vandaag | 11:30 Science of Stupid

Seizoen 2 - Aflevering 19 - Science Of Stupid 2, 19: De show die wetenschap combineert met de vreemdste, meest spectaculaire en pijnlijke gebruiker-gegenereerde video’s die ooit zijn opgenomen.

Eerder Vandaag | 10:55 Nella and the Princess Knight

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Nella's Dooltoffe Avontuur - De Castlehaven Inpakstrijd: Nella en haar vriendjes verdwalen in Minatori. - Castlehaven's Koninklijke Wetenschapstentoonstelling begint en Nella en Garret kunnen maar niet bedenken wat ze zullen maken. Als ze ook niet naar elkaar luisteren, veroorzakt dat problemen.

Eerder Vandaag | 06:45 Codes and Conspiracies

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Ancient Astronauts: Hebben aliens geholpen bij de bouw van de piramiden? En komt het idee over 'astronauten' van de Zwitserse auteur Erich von Daniken, die vraagtekens zette bij religie en wetenschap?

Eerder Vandaag | 06:00 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Science of Stupid, 8: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Eerder Vandaag | 05:40 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Science of Stupid, 12: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Eerder Vandaag | 05:00 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Science of Stupid, 8: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Gisteren 05:20 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Science of Stupid, 8: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Gisteren 05:00 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Science of Stupid, 7: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

 Meer