Wetenschap op tv (tv-tip)

Vandaag | 18:15 EenVandaag: o.a. 100 jaar, en dan?

Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: 100 jaar, en dan? Theo vond zijn leven zinloos, tot hij ...

Vanavond onder andere in EénVandaag: 100 jaar, en dan? Theo vond zijn leven zinloos, tot hij meedeed aan Alzheimer-onderzoek Na zijn 100ste verjaardag vond Theo van Duin zijn leven zinloos geworden. "Mijn vrienden zijn dood, mijn leeftijdgenoten zijn dood. Ik was een eenzame oude man." De uitnodiging voor een onderzoek veranderde alles. Theo van Duin is inmiddels 102 en heeft naar eigen zeggen 'van alles gedaan'. Hij gaf les in radartechniek, werkte voor Philips en zette onderwijsprogramma's op in ontwikkelingslanden. Een avontuurlijk leven. Honden kunnen sterven van verdriet na overlijden baasje Een jonge, kerngezonde buldog stierf dit weekend slechts een kwartier nadat zijn Schotse eigenaar Stuart Hutchison overleed. Volgens weduwe Danielle komt dat door het verdriet van de Franse Buldog. Maar kan een hond echt sterven door een gebroken hart? Volgens dierwetenschapper Bonne Beerda van de Universiteit Wageningen kan het inderdaad zo zijn dat de hond van Stuart stierf van verdriet: "Theoretisch gezien is het mogelijk. Het is bekend dat dieren door stress heel acuut kunnen overlijden. Het verdwijnen van het baasje kan voor een hond een hele stressvolle situatie opleveren." Politie reageert te laat op interne bezwaren en dat kost jaarlijks honderdduizenden euro's De Nationale Politie was afgelopen jaar ruim 770.000 euro kwijt aan dwangsommen aan eigen agenten. Reden is het te laat reageren op bezwaren en aansprakelijkstellingen. "Onverteerbaar", vindt Jan Struijs van politievakbond NPB. Uit cijfers in handen van EenVandaag blijkt dat wettelijke termijnen door de politie in 2018 ruim 500 keer werden overschreden. "Het betreft veelal bezwaren van een kwetsbare groep mensen, bijvoorbeeld agenten met PTSS", zegt vakbondsman Struijs. "Naast aanzienlijke materiële schade is er ook veel mentale schade."

Wetenschap

Wetenschap op tv

Op deze pagina is een verzameling van tv-programma's en films te zien waarin de wetenschap op de een of andere manier voorkomt. Van programma's met wetenschappelijke onderzoeken, proefjes of documentaires tot programma's waarin wetenschappers te gast zijn en films over wetenschappers.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 18:30 The A-Team

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Amerikaanse actieserie. Quarterback Sneak. Het A-Team gebruikt een American football-wedstrijd als dekmantel om een oorlogswetenschapper uit Oost-Duitsland te smokkelen.

Vandaag | 20:00 The Big Bang Theory

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Amerikaanse komische serie. Pants Alternative. Sheldon ontdekt dat hij een belangrijke en prestigieuze wetenschapsprijs gewonnen heeft. Hij ziet het echter niet zitten om een speech te geven voor de hele universiteit en hij overweegt de award te weigeren, zodat hij niet voor een grote groep moet spreken. Penny wil hem helpen zijn zelfvertrouwen terug te winnen en vraagt ook zijn andere vrienden om hun duit in het zakje te doen.

Morgen | 01:20 EenVandaag: o.a. 100 jaar, en dan?

Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: 100 jaar, en dan? Theo vond zijn leven zinloos, ...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: 100 jaar, en dan? Theo vond zijn leven zinloos, tot hij meedeed aan Alzheimer-onderzoek Na zijn 100ste verjaardag vond Theo van Duin zijn leven zinloos geworden. "Mijn vrienden zijn dood, mijn leeftijdgenoten zijn dood. Ik was een eenzame oude man." De uitnodiging voor een onderzoek veranderde alles. Theo van Duin is inmiddels 102 en heeft naar eigen zeggen 'van alles gedaan'. Hij gaf les in radartechniek, werkte voor Philips en zette onderwijsprogramma's op in ontwikkelingslanden. Een avontuurlijk leven. Honden kunnen sterven van verdriet na overlijden baasje Een jonge, kerngezonde buldog stierf dit weekend slechts een kwartier nadat zijn Schotse eigenaar Stuart Hutchison overleed. Volgens weduwe Danielle komt dat door het verdriet van de Franse Buldog. Maar kan een hond echt sterven door een gebroken hart? Volgens dierwetenschapper Bonne Beerda van de Universiteit Wageningen kan het inderdaad zo zijn dat de hond van Stuart stierf van verdriet: "Theoretisch gezien is het mogelijk. Het is bekend dat dieren door stress heel acuut kunnen overlijden. Het verdwijnen van het baasje kan voor een hond een hele stressvolle situatie opleveren." Politie reageert te laat op interne bezwaren en dat kost jaarlijks honderdduizenden euro's De Nationale Politie was afgelopen jaar ruim 770.000 euro kwijt aan dwangsommen aan eigen agenten. Reden is het te laat reageren op bezwaren en aansprakelijkstellingen. "Onverteerbaar", vindt Jan Struijs van politievakbond NPB. Uit cijfers in handen van EenVandaag blijkt dat wettelijke termijnen door de politie in 2018 ruim 500 keer werden overschreden. "Het betreft veelal bezwaren van een kwetsbare groep mensen, bijvoorbeeld agenten met PTSS", zegt vakbondsman Struijs. "Naast aanzienlijke materiële schade is er ook veel mentale schade."

Morgen | 09:15 VPRO Tegenlicht

Aflevering 9 - Reportagemagazine waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Exit Slotervaartziekenhuis. Reportage (2019) van Jos de Putter en Sarah van der Lely over de impact van marktwerking en de ontreddering van de gezondheidszorg aan de hand van het faillissement van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Op de dag dat Sarah van der Lely in het Slotervaartziekenhuis haar coschappen start, wordt het failliet verklaard. Ze legt met een kleine camera vast hoe het ziekenhuis op een fiasco afstevent.

Morgen | 13:22 Socutera

Aflevering 32 - Informatief magazine rond goede doelen. Alzheimer Nederland. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie door te investeren in wetenschappelijk onderzoek. De organisatie biedt ook ondersteuning en komt op voor betere zorg aan mensen met dementie en hun naasten.

Morgen | 22:40 House

Seizoen 6 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Ignorance Is Bliss. Wetenschapper Jimmy Sidas is een genie, maar hij kiest er bewust voor om als koerier te werken. Hij wil niet leven met de druk die een job in de wetenschap met zich mee zou brengen. Hij is liever gelukkig dan briljant. Op een dag komt Jimmy tot de vaststelling dat hij zijn naam niet meer kan schrijven. Hij wordt opgenomen met allerlei vreemde symptomen. House en zijn team nemen het onderzoek voor hun rekening. Ondertussen probeert House ook nog een breuk te forceren tussen Cuddy en haar vriend Lucas.

Overmorgen | 19:25 First Dates Ireland

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Datingshow waarin singles aan elkaar worden voorgesteld in een restaurant. Afgestudeerd muzikant Jordan heeft zijn gitaar meegenomen naar het First Dates-restaurant. Als zijn date goed gaat, wil hij haar een serenade brengen, maar wat vindt de genderfluïde studente nanowetenschappen Úna daarvan? Alexandra heeft drie regels: Geen sigaretten, geen alcohol en geen seks. Haar date, parttime model Shane, leert een hoop van haar tijdens hun etentje. Kunstinstallateur Keith drukt de broedse verlangens van zijn date Erinna meteen de kop in door mee te delen dat hij het syndroom van Asperger heeft en zich heeft laten steriliseren. De doorgaans zelfverzekerde crisismanager Killian is bloednerveus tijdens zijn date met de hopeloze romantica Michelle. En vanaf het moment dat ze elkaar voor het eerst zien is meteen duidelijk dat visagiste Frankie en winkeleigenaar Nathan al eerder een intiem onderonsje hebben gehad.

Overmorgen | 19:55 The Big Bang Theory

Seizoen 3 - Aflevering 21 - Amerikaanse komische serie. Plimpton Stimulation. Sheldon heeft Elisabeth Plimpton, een knappe vrouwelijke professor, uitgenodigd om enkele dagen in hun appartement te logeren. Leonard is al jarenlang fan van de wereldberoemde wetenschapster. Al snel blijkt dat zij ook een boontje heeft voor hem en ze duikt 's nachts op in zijn slaapkamer.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 17:00 Multiplicity IMDb: 6.1

IMDB * 6.1 - Science fiction, Doug Kinney staat onder een grote druk: zijn werk, zijn vrouw en zijn dochter zorgen ervoor dat hij weinig tijd voor zichzelf overhoudt. Wanneer hij door een wetenschapper benaderd wordt met een voorstel om zichzelf te ...

Doug Kinney staat onder een grote druk: zijn werk, zijn vrouw en zijn dochter zorgen ervoor dat hij weinig tijd voor zichzelf overhoudt. Wanneer hij door een wetenschapper benaderd wordt met een voorstel om zichzelf te klonen, pakt hij deze kans met beide handen aan.

Vandaag | 19:45 De magie van wetenschap

Vandaag | 20:10 A Wrinkle in Time IMDb: 4.2

IMDB * 4.2 - Sf-avonturenfilm, A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. Met ...

A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. Met hoofdrollen voor voormalig talkshowhost Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling en Chris Pine. Centraal staat het bijzondere verhaal van de jonge Meg Murry, haar briljante broer Charles Wallace en hun vriend Calvin. Zij ondernemen gezamenlijk een spannend en gevaarlijk avontuur naar andere dimensies om hun vader terug naar huis te halen. Die verdween namelijk nadat hij een schokkende wetenschappelijke ontdekking deed. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/a-wrinkle-in-time

Vandaag | 22:50 The Predator IMDb: 5.4

IMDB * 5.4 - Sf-film, De jacht verplaatst zich van de ruimte naar de straten van de buitenwijken. De gevaarlijkste jagers van het universum hebben zichzelf genetisch verbeterd met het DNA van andere soorten. Wanneer een klein jongetje per ongeluk ...

De jacht verplaatst zich van de ruimte naar de straten van de buitenwijken. De gevaarlijkste jagers van het universum hebben zichzelf genetisch verbeterd met het DNA van andere soorten. Wanneer een klein jongetje per ongeluk hun terugkeer naar de aarde triggert, kunnen alleen een groep ex-soldaten en een ontevreden docent wetenschappen het einde van de mensheid voorkomen. De moordmachines willen maar één ding, en dat is de wereld veroveren. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-predator

Morgen | 00:20 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 5 - What Is Nothing?: Kan er zoiets bestaan als niets? Misschien onthullen wetenschappers waar onze kosmos van gemaakt is, hoe die uit het niets kwam en wanneer hij weer implodeert tot een grote leegte.

Morgen | 00:50 Godzilla IMDb: 6.4

IMDB * 6.4 - Actiedrama, Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende ...

Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/godzilla

Morgen | 05:12 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 5 - What Is Nothing?: Kan er zoiets bestaan als niets? Misschien onthullen wetenschappers waar onze kosmos van gemaakt is, hoe die uit het niets kwam en wanneer hij weer implodeert tot een grote leegte.

Morgen | 06:10 De magie van wetenschap

Morgen | 08:53 Elena van Avalor

Science Unfair: Isabel mag naar een wetenschapsbeurs.

Morgen | 11:00 Rabbids Invasie

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Rabbid vlucht naar de maan, De Rabbid Spelen, Rabbid experiment nummer 98005-c: blauwe Rabbid.: De Rabbids housen een stel wedstrijden om een vlucht naar de ruimte te winnen / De Rabbids dagen elkaar uit tot een reeks fysieke uitdagingen. / De wetenschappers experimenteren met een groep Rabbids door een van hen blauw te verven.

Morgen | 11:05 Rabbids Invasie

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Rabbid vlucht naar de maan, De Rabbid Spelen, Rabbid experiment nummer 98005-c: blauwe Rabbid.: De Rabbids housen een stel wedstrijden om een vlucht naar de ruimte te winnen / De Rabbids dagen elkaar uit tot een reeks fysieke uitdagingen. / De wetenschappers experimenteren met een groep Rabbids door een van hen blauw te verven.

Morgen | 12:50 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 5 - What Is Nothing?: Kan er zoiets bestaan als niets? Misschien onthullen wetenschappers waar onze kosmos van gemaakt is, hoe die uit het niets kwam en wanneer hij weer implodeert tot een grote leegte.

Morgen | 13:15 Multiplicity IMDb: 6.1

Morgen - IMDB * 6.1 - Science fiction, Doug Kinney staat onder een grote druk: zijn werk, zijn vrouw en zijn dochter zorgen ervoor dat hij weinig tijd voor zichzelf overhoudt. Wanneer hij door een wetenschapper benaderd wordt met een voorstel om ...

Doug Kinney staat onder een grote druk: zijn werk, zijn vrouw en zijn dochter zorgen ervoor dat hij weinig tijd voor zichzelf overhoudt. Wanneer hij door een wetenschapper benaderd wordt met een voorstel om zichzelf te klonen, pakt hij deze kans met beide handen aan.

Morgen | 16:05 The Durrells

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Als Gerrie zijn slaapkamer verandert in een centrum voor wetenschappelijke onderwijs, realiseert de familie zich hoe gepassioneerd hij is door dieren. Leslie treft een verkeerd publiek. 4/6

Morgen | 16:50 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Can We Eliminate Evil?: Wetenschappers verkennen de krachten van onze innerlijke demonen, om de bron van het kwaad in het brein te neutraliseren. Kunnen meedogenloze psychopaten hiermee worden behandeld?

Overmorgen | 00:20 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Can We Eliminate Evil?: Wetenschappers verkennen de krachten van onze innerlijke demonen, om de bron van het kwaad in het brein te neutraliseren. Kunnen meedogenloze psychopaten hiermee worden behandeld?

Overmorgen | 03:05 Teenage Mutant Ninja Turtles

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Aap uit de Mouw: Donatello en April onderzoeken de verdwijning van een wetenschapper, maar komen zo terecht in een vreemde zaak met een paranormale aap in de hoofdrol.

Overmorgen | 03:45 Codes and Conspiracies

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Ancient Astronauts: Hebben aliens geholpen bij de bouw van de piramiden? En komt het idee over 'astronauten' van de Zwitserse auteur Erich von Daniken, die vraagtekens zette bij religie en wetenschap?

Overmorgen | 05:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Science of Stupid Cars and Trucks: De wetenschap neemt het op tegen domheid om te kijken wie er meer pk heeft. Het wiel bestaat al meer dan 5000 jaar, maar veel mensen moeten nog leren hoe je die niet moet gebruiken.

Overmorgen | 05:00 The Durrells

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Als Gerrie zijn slaapkamer verandert in een centrum voor wetenschappelijke onderwijs, realiseert de familie zich hoe gepassioneerd hij is door dieren. Leslie treft een verkeerd publiek. 4/6

Overmorgen | 05:12 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Can We Eliminate Evil?: Wetenschappers verkennen de krachten van onze innerlijke demonen, om de bron van het kwaad in het brein te neutraliseren. Kunnen meedogenloze psychopaten hiermee worden behandeld?

Overmorgen | 06:30 Guess Who's Coming to Dinner IMDb: 7.8

Overmorgen - IMDB * 7.8 - Tragikomedie, Joanna Drayton, een jonge blanke vrouw, wordt verliefd op John Prentice, een zwarte wetenschapper. Wanneer ze besluiten om te trouwen, komt dit als een schok aan bij haar burgerlijke ouders. De bruidegom wil ...

Joanna Drayton, een jonge blanke vrouw, wordt verliefd op John Prentice, een zwarte wetenschapper. Wanneer ze besluiten om te trouwen, komt dit als een schok aan bij haar burgerlijke ouders. De bruidegom wil echter pas trouwen als hij de toestemming krijgt van zijn toekomstige schoonouders.

Overmorgen | 11:00 Rabbids Invasie

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Rabbid vlucht naar de maan, De Rabbid Spelen, Rabbid experiment nummer 98005-c: blauwe Rabbid.: De Rabbids housen een stel wedstrijden om een vlucht naar de ruimte te winnen / De Rabbids dagen elkaar uit tot een reeks fysieke uitdagingen. / De wetenschappers experimenteren met een groep Rabbids door een van hen blauw te verven.

Overmorgen | 11:25 The Durrells

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Als Gerrie zijn slaapkamer verandert in een centrum voor wetenschappelijke onderwijs, realiseert de familie zich hoe gepassioneerd hij is door dieren. Leslie treft een verkeerd publiek. 4/6

Overmorgen | 12:50 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Can We Eliminate Evil?: Wetenschappers verkennen de krachten van onze innerlijke demonen, om de bron van het kwaad in het brein te neutraliseren. Kunnen meedogenloze psychopaten hiermee worden behandeld?

Overmorgen | 14:00 The Predator IMDb: 5.4

Overmorgen - IMDB * 5.4 - Sf-film, De jacht verplaatst zich van de ruimte naar de straten van de buitenwijken. De gevaarlijkste jagers van het universum hebben zichzelf genetisch verbeterd met het DNA van andere soorten. Wanneer een klein jongetje ...

De jacht verplaatst zich van de ruimte naar de straten van de buitenwijken. De gevaarlijkste jagers van het universum hebben zichzelf genetisch verbeterd met het DNA van andere soorten. Wanneer een klein jongetje per ongeluk hun terugkeer naar de aarde triggert, kunnen alleen een groep ex-soldaten en een ontevreden docent wetenschappen het einde van de mensheid voorkomen. De moordmachines willen maar één ding, en dat is de wereld veroveren. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-predator

Overmorgen | 14:30 De magie van wetenschap

Overmorgen | 16:50 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Mysteries of the Subconscious: Het onderbewustzijn staat bekend als de bron van onze diepste angsten en verlangens. Maar wetenschappers hebben ontdekt hoe het ons kan beschermen en onze lichamen kan genezen.

Overmorgen | 20:35 The Man from U.N.C.L.E. IMDb: 7.3

Overmorgen - IMDB * 7.3 - Actiekomedie, De jaren 60. CIA agent Napoleon Solo (Henry Cavill) en KGB agent Illya Kuryakin (Armie Hammer) nemen deel aan een gezamenlijke missie tegen een mysterieuze criminele organisatie die werkt aan het opbouwen van ...

De jaren 60. CIA-agent Napoleon Solo (Henry Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Armie Hammer) nemen deel aan een gezamenlijke missie tegen een mysterieuze criminele organisatie die werkt aan het opbouwen van kernwapens. Hun enige aanwijzing is de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper, die de sleutel is tot het infiltreren van de criminele organisatie. Wat volgt is een race tegen de klok om hem te vinden, zodat een wereldwijde catastrofe voorkomen kan worden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-from-uncle

Overmorgen | 21:00 NASA's Unexplained Files

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Secrets Of The Alien Signals: Met de camera's van NASA zijn talloze vliegende objecten vastgelegd. In interviews bespreken astronauten en wetenschappers de mogelijkheid dat er buitenaards leven bestaat.

Overmorgen | 23:30 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 17 - Aflevering 17: Met behulp van wetenschap wordt in dit programma het gevaarlijkste habitat van allemaal verkend: de drukke stad. Dallas Campbell onderzoekt grote gevaren, zoals roltrappen en verkeersopstoppingen.

Za 24 augustus 2019 | 00:20 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Mysteries of the Subconscious: Het onderbewustzijn staat bekend als de bron van onze diepste angsten en verlangens. Maar wetenschappers hebben ontdekt hoe het ons kan beschermen en onze lichamen kan genezen.

Za 24 augustus 2019 | 00:50 What Happened Next?

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Episode 14: Serie waarin gezocht wordt naar de wetenschappelijke verklaring achter een aantal grappige en verbijsterende filmpjes van ongelukken, verwoestingen en mislukte stunts.

Za 24 augustus 2019 | 01:30 What Happened Next?

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Episode 14: Serie waarin gezocht wordt naar de wetenschappelijke verklaring achter een aantal grappige en verbijsterende filmpjes van ongelukken, verwoestingen en mislukte stunts.

Za 24 augustus 2019 | 02:00 NASA's Unexplained Files

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Secrets Of The Alien Signals: Met de camera's van NASA zijn talloze vliegende objecten vastgelegd. In interviews bespreken astronauten en wetenschappers de mogelijkheid dat er buitenaards leven bestaat.

Za 24 augustus 2019 | 05:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Science of Stupid In The Urban Jungle: Met behulp van wetenschap wordt in dit programma het gevaarlijkste habitat van allemaal verkend: de drukke stad. Dallas Campbell onderzoekt grote gevaren, zoals roltrappen en verkeersopstoppingen.

Za 24 augustus 2019 | 05:12 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Mysteries of the Subconscious: Het onderbewustzijn staat bekend als de bron van onze diepste angsten en verlangens. Maar wetenschappers hebben ontdekt hoe het ons kan beschermen en onze lichamen kan genezen.

Za 24 augustus 2019 | 06:50 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Elephant Noses And Ancient Animals: Nieuw wetenschappelijk onderzoek en demonstraties laten zien waarom de olifant een slurf heeft. En ontdek hoe het komt dat sommige dieren zo oud worden en waarom katten spinnen.

Za 24 augustus 2019 | 06:50 How Do Animals Do That

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Elephant Noses And Ancient Animals: Nieuw wetenschappelijk onderzoek en demonstraties laten zien waarom de olifant een slurf heeft. En ontdek hoe het komt dat sommige dieren zo oud worden en waarom katten spinnen.

Za 24 augustus 2019 | 11:00 Science of Stupid 7

Seizoen 6 - Aflevering 7 - Episode 7: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond vissen en de handstand doen op een stoel.

Za 24 augustus 2019 | 11:30 Science of Stupid 7

Seizoen 6 - Aflevering 8 - Episode 8: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond jetskiën over land, fietsen en koorddansen.

Za 24 augustus 2019 | 12:55 A Wrinkle in Time IMDb: 4.2

24/08 - IMDB * 4.2 - Sf-avonturenfilm, A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. ...

A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. Met hoofdrollen voor voormalig talkshowhost Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling en Chris Pine. Centraal staat het bijzondere verhaal van de jonge Meg Murry, haar briljante broer Charles Wallace en hun vriend Calvin. Zij ondernemen gezamenlijk een spannend en gevaarlijk avontuur naar andere dimensies om hun vader terug naar huis te halen. Die verdween namelijk nadat hij een schokkende wetenschappelijke ontdekking deed. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/a-wrinkle-in-time

 Meer

Wetenschap gemist

Za 17 augustus 2019 | 22:30 Verslag: Lowlands 2019

17/08 - Muziekprogramma, Verslag van muzikale hoogtepunten en nieuwe ontdekkingen op het Lowlands festival door Eva Koreman, Sagid Carter en Tim den Besten. Deel 2 Volgende week zaterdag is om 22:30 uur het tweede deel van...

Verslag van muzikale hoogtepunten en nieuwe ontdekkingen op het Lowlands festival door Eva Koreman, Sagid Carter en Tim den Besten. Deel 2 Volgende week zaterdag is om 22:30 uur het tweede deel van het verslag van Lowlands 2019 te zien. Festival Elk jaar strijken in Biddinghuizen duizenden Lowlanders neer voor A Campingflight to Lowlands Paradise, een drie dagen durend festival vol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst.

Do 1 augustus 2019 | 01:10 EenVandaag: o.a. boerkaverbod staat voor de deur

01/08 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Boerkaverbod staat voor de deur: 'Niet handhaven is van de gekke' Ziekenhuizen, overheidsgebouwen en het openbaar vervoer zijn vanaf morgen verboden gebied als je...

Vanavond onder andere in EénVandaag: Boerkaverbod staat voor de deur: 'Niet handhaven is van de gekke' Ziekenhuizen, overheidsgebouwen en het openbaar vervoer zijn vanaf morgen verboden gebied als je een boerka of andere gezichtsbedekkende kleding draagt. Toch lijkt handhaving van het verbod een moeilijke zaak te gaan worden. CDA-Kamerlid Harry van der Molen noemt dat 'van de gekke'. Verschillende instanties hebben laten weten dat handhaven van het verbod geen prioriteit heeft. "Maar de wet is de wet en die dient gehandhaafd te worden", zegt Van der Molen. Hij gaat dat, namens zijn partij, voorleggen aan minister Grapperhaus van Justitie. Vrouwen aan de top bij familiebedrijven Er zijn steeds meer vrouwen die de baas worden van een groot familiebedrijf. Er ontstaat op deze manier meer diversiteit, wat leidt tot betere beslissingen. Een voorbeeld hiervan is Kristel Groenenboom, die op haar 23ste het containerbedrijf van haar vader overnam. Ze krijgt wel nog vaak te maken met vooroordelen: "Veel mensen denken nog steeds dat ik de secretaresse ben." Noordpoolgebied wordt geteisterd door enorme bosbranden Het Noordpoolgebied heeft steeds vaker te maken met grote bosbraden. Hierdoor zit daar een flinke piek in de CO2-uitstoot. Hoe komt dat eigenlijk? De wetenschap in of toch dj worden? Als wonderkind kan het allebei Laurent Simons is 9 jaar, heeft een IQ van 145, en heeft zijn vwo-diploma al een jaar op zak. Hij begint aan het tweede jaar van zijn universitaire studie. Erik van den Boom maakte iets vergelijkbaars mee: hij was 14 toen hij aan zijn studie begon. Toch werkt Erik nu als dj. Als Erik Arbores was hij de jongste dj die ooit op het Amsterdam Dance Event stond. Daarin heeft Laurent nog iets met hem gemeen: hij produceert ook technomuziek. In de studio ontmoeten de 'wonderkinderen' elkaar. Erik laat aan Laurent zien hoe hij te werk gaat.

Ma 22 juli 2019 | 22:45 Docu: De Hoofdprijs

22/07 - Documentaire, De documentaire De Hoofdprijs volgt de komst van het eerste en enige medicijn voor de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Astrofie). Spierkracht Zo'n 500 Nederlanders met SMA verliezen...

De documentaire De Hoofdprijs volgt de komst van het eerste en enige medicijn voor de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Astrofie). Spierkracht Zo'n 500 Nederlanders met SMA verliezen iedere dag iets van hun spierkracht tot ze daar uiteindelijk aan zullen overlijden. Medicijn Er is een medicijn dat het proces mogelijk kan verbeteren of zelfs kan stoppen. Maar omdat het medicijn extreem duur is krijgen de meeste SMA-patiënten het niet. Het is de vraag of dat moment ooit gaat komen. Interviews Met aangrijpende interviews en door er op cruciale momenten met de camera bij te zijn, krijg je mee hoe de wereld van SMA-patiënten zich beweegt tussen hoop en wanhoop. Aangrijpend De patiënten leven met een dodelijke ziekte én de wetenschap dat er een medicijn is dat ze kan helpen, maar wat ze niet krijgen. Naast aangrijpende verhalen van patiënten, zien we het politieke spel waarbij de minister de strijd aangaat met de machtige farmaceut.

Ma 15 juli 2019 | 05:00 Nieuwsuur: o.a. wetenschap linkt extreem weer aan klimaatverandering

15/07 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Wetenschap linkt extreem weer aan klimaatverandering Afgelopen juni was wereldwijd de heetste ooit gemeten. Ook werden er verschillende Europese weerrecords...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Wetenschap linkt extreem weer aan klimaatverandering Afgelopen juni was wereldwijd de heetste ooit gemeten. Ook werden er verschillende Europese weerrecords gebroken. Deze extreme hitte leidde onder andere tot natuurbranden in Spanje, verlaging van de maximumsnelheid op Duitse wegen en uitstel van nationale schoolexamens in Frankrijk. Door de toegenomen CO2-concentratie is het de afgelopen 120 jaar gemiddeld bijna 2 graden warmer geworden in Nederland. En als het gemiddeld warmer is krijg je ook meer uitschieters. Nieuwe kliniek op Curaçao moet zorg leveren aan onverzekerde Venezolaanse vluchtelingen Venezolaanse migranten zonder verblijfspapieren en vluchtelingen op Curaçao kunnen sinds deze week voor medische zorg terecht in een nieuwe kliniek in Willemstad. Daar krijgen ze gratis huisartsenzorg, prenatale zorg, kraamzorg, anticonceptie, en zorg voor hiv en diabetes aangeboden. In de uitzending een reportage. Massale uitzet van migranten in de Verenigde Staten Dit weekend zou een landelijke operatie moeten beginnen om illegale migranten aan te houden. Dat zei president Trump afgelopen vrijdag. Daarmee wil de regering nieuwe migranten in Midden-Amerika ontmoedigen om naar de VS te komen. Maar of de uitzet al is begonnen is nog niet duidelijk. Veel Democratische burgemeesters hebben gezegd niet mee te willen werken en hulplijnen te openen om mensen op hun rechten te wijzen.We spreken met correspondent Verenigde Staten, Arjen van der Horst, over de stand van zaken.

Ma 15 juli 2019 | 03:25 Nieuwsuur: o.a. wetenschap linkt extreem weer aan klimaatverandering

15/07 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Wetenschap linkt extreem weer aan klimaatverandering Afgelopen juni was wereldwijd de heetste ooit gemeten. Ook werden er verschillende Europese weerrecords...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Wetenschap linkt extreem weer aan klimaatverandering Afgelopen juni was wereldwijd de heetste ooit gemeten. Ook werden er verschillende Europese weerrecords gebroken. Deze extreme hitte leidde onder andere tot natuurbranden in Spanje, verlaging van de maximumsnelheid op Duitse wegen en uitstel van nationale schoolexamens in Frankrijk. Door de toegenomen CO2-concentratie is het de afgelopen 120 jaar gemiddeld bijna 2 graden warmer geworden in Nederland. En als het gemiddeld warmer is krijg je ook meer uitschieters. Nieuwe kliniek op Curaçao moet zorg leveren aan onverzekerde Venezolaanse vluchtelingen Venezolaanse migranten zonder verblijfspapieren en vluchtelingen op Curaçao kunnen sinds deze week voor medische zorg terecht in een nieuwe kliniek in Willemstad. Daar krijgen ze gratis huisartsenzorg, prenatale zorg, kraamzorg, anticonceptie, en zorg voor hiv en diabetes aangeboden. In de uitzending een reportage. Massale uitzet van migranten in de Verenigde Staten Dit weekend zou een landelijke operatie moeten beginnen om illegale migranten aan te houden. Dat zei president Trump afgelopen vrijdag. Daarmee wil de regering nieuwe migranten in Midden-Amerika ontmoedigen om naar de VS te komen. Maar of de uitzet al is begonnen is nog niet duidelijk. Veel Democratische burgemeesters hebben gezegd niet mee te willen werken en hulplijnen te openen om mensen op hun rechten te wijzen.We spreken met correspondent Verenigde Staten, Arjen van der Horst, over de stand van zaken.

Di 18 juni 2019 | 21:15 Govert naar de grenzen van het heelal: maanlanding

18/06 - Wetenschappelijke documentaire, De laatste aflevering van Govert naar de grenzen van het heelal gaat over de maanlanding, voor veel mensen dé gebeurtenis van de vorige eeuw. Het was grensverleggend en vandaag de dag nog altijd...

De laatste aflevering van Govert naar de grenzen van het heelal gaat over de maanlanding, voor veel mensen dé gebeurtenis van de vorige eeuw. Het was grensverleggend en vandaag de dag nog altijd inspirerend. De wetenschap stort zich tegenwoordig met evenveel enthousiasme op de verdere verkenning van het heelal. Govert duikt in de geschiedenis van het Apollo-programma, waarbij de mens de maan bezocht. Hij bezoekt verschillende locaties in de Verenigde Staten waar de Apollo-maanlandingen op een wetenschappelijke manier werden voorbereid. Ook geeft Govert ons een blik in de toekomst van de ruimtevaart en de sterrenkunde, want de maanlanding heeft onze verkenningsdrang aangewakkerd. Govert ontmoet experts en bezoekt locaties in de Verenigde Staten, Chili en Nederland, waar op dit moment de basis wordt gelegd voor deze nieuwe kosmische uitdagingen.

Vr 31 mei 2019 | 22:25 Slot: Het eeuwige leven van Jan Mulder

31/05 - Documentaire, Vanavond is de laatste aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder. Hierin verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven. In de zesde aflevering verdiept Jan zich in de nano...

Vanavond is de laatste aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder. Hierin verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven. In de zesde aflevering verdiept Jan zich in de nano-elektronica. In de meest steriele omgeving van Nederland krijgt Jan Mulder eindelijk echt een beeld van het eeuwige leven. De nano-elektronica onderzoeken aan de Universiteit Twente zijn serieus hoopgevend. Jan zoekt een expert op, om door te rekenen wat een samenleving aan zou moeten met mensen die ineens onwaarschijnlijk oud worden. Met zijn vriend Remco Campert zoekt Jan naar een antwoord in de poëzie, terwijl hij onderweg is naar de plek waar alle vragen ontstonden en alle antwoorden gegeven werden: huis.

Ma 20 mei 2019 | 10:00 Buitenhof: o.a. afscheidsinterview Buma

20/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn politieke carrière? Maakt hij zich zorgen over de verruwing van de politiek en de opkomst van populistische partijen? En hoe ziet hij zijn toekomst als burgemeester van Leeuwarden? - Europese verkiezingen Aan de vooravond van de Europese verkiezingen op 23 mei hebben we een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese. Hoe zit het met het vertrouwen van de kiezers in Europa, wordt het debat over Europa overschaduwd door de flanken en wie wil eigenlijk een Nexit? - Kwaliteit van de wetenschap We hebben te veel vertrouwen in de wetenschap. Dat schrijft Rosanne Hertzberger in haar boek Het grote niets. De kwaliteit van het onderzoek rammelt en wetenschap heeft de rol van religie overgenomen. In Buitenhof gaat Hertzberger in debat met de president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Wim van Saarloos.

Ma 20 mei 2019 | 03:35 Buitenhof: o.a. afscheidsinterview Buma

20/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn politieke carrière? Maakt hij zich zorgen over de verruwing van de politiek en de opkomst van populistische partijen? En hoe ziet hij zijn toekomst als burgemeester van Leeuwarden? - Europese verkiezingen Aan de vooravond van de Europese verkiezingen op 23 mei hebben we een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese. Hoe zit het met het vertrouwen van de kiezers in Europa, wordt het debat over Europa overschaduwd door de flanken en wie wil eigenlijk een Nexit? - Kwaliteit van de wetenschap We hebben te veel vertrouwen in de wetenschap. Dat schrijft Rosanne Hertzberger in haar boek Het grote niets. De kwaliteit van het onderzoek rammelt en wetenschap heeft de rol van religie overgenomen. In Buitenhof gaat Hertzberger in debat met de president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Wim van Saarloos.

Ma 20 mei 2019 | 02:05 Buitenhof: o.a. afscheidsinterview Buma

20/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn politieke carrière? Maakt hij zich zorgen over de verruwing van de politiek en de opkomst van populistische partijen? En hoe ziet hij zijn toekomst als burgemeester van Leeuwarden? - Europese verkiezingen Aan de vooravond van de Europese verkiezingen op 23 mei hebben we een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese. Hoe zit het met het vertrouwen van de kiezers in Europa, wordt het debat over Europa overschaduwd door de flanken en wie wil eigenlijk een Nexit? - Kwaliteit van de wetenschap We hebben te veel vertrouwen in de wetenschap. Dat schrijft Rosanne Hertzberger in haar boek Het grote niets. De kwaliteit van het onderzoek rammelt en wetenschap heeft de rol van religie overgenomen. In Buitenhof gaat Hertzberger in debat met de president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Wim van Saarloos.

Zo 19 mei 2019 | 15:35 Buitenhof: o.a. afscheidsinterview Buma

19/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn politieke carrière? Maakt hij zich zorgen over de verruwing van de politiek en de opkomst van populistische partijen? En hoe ziet hij zijn toekomst als burgemeester van Leeuwarden? - Europese verkiezingen Aan de vooravond van de Europese verkiezingen op 23 mei hebben we een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese. Hoe zit het met het vertrouwen van de kiezers in Europa, wordt het debat over Europa overschaduwd door de flanken en wie wil eigenlijk een Nexit? - Kwaliteit van de wetenschap We hebben te veel vertrouwen in de wetenschap. Dat schrijft Rosanne Hertzberger in haar boek Het grote niets. De kwaliteit van het onderzoek rammelt en wetenschap heeft de rol van religie overgenomen. In Buitenhof gaat Hertzberger in debat met de president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Wim van Saarloos.

Zo 19 mei 2019 | 12:10 Buitenhof: o.a. afscheidsinterview Buma

19/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Vandaag onder andere in Buitenhof: Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn politieke...

Vandaag onder andere in Buitenhof: - Afscheidsinterview met Sybrand Buma Zondag in Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn politieke carrière? Maakt hij zich zorgen over de verruwing van de politiek en de opkomst van populistische partijen? En hoe ziet hij zijn toekomst als burgemeester van Leeuwarden? - Europese verkiezingen Aan de vooravond van de Europese verkiezingen op 23 mei hebben we een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese. Hoe zit het met het vertrouwen van de kiezers in Europa, wordt het debat over Europa overschaduwd door de flanken en wie wil eigenlijk een Nexit? - Kwaliteit van de wetenschap We hebben te veel vertrouwen in de wetenschap. Dat schrijft Rosanne Hertzberger in haar boek Het grote niets. De kwaliteit van het onderzoek rammelt en wetenschap heeft de rol van religie overgenomen. In Buitenhof gaat Hertzberger in debat met de president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Wim van Saarloos.

Vr 17 mei 2019 | 22:30 Het eeuwige leven van Jan Mulder: genetische manipulatie

17/05 - Documentaire, In de vierde aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder uit verkent Jan Mulder de wereld van de genetische manipulatie. In zijn zoektocht naar de mogelijkheid van eeuwig leven bewandelt Mulder...

In de vierde aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder uit verkent Jan Mulder de wereld van de genetische manipulatie. In zijn zoektocht naar de mogelijkheid van eeuwig leven bewandelt Mulder het gladde pad van de genetische manipulatie. Kunnen we onze genen zo (her)programmeren dat ons lichaam niet meer ouder wordt of doodgaat? De vooruitzichten lijken gunstig. Jans buurman, de wereldvermaarde klavecimbelbouwer Cees Bom, zet Jan weer met beide benen op de grond, door hem te wijzen op het goddelijke dat nu al voor iedereen bereikbaar is. Na deze aflevering is Het eeuwige leven van Jan Mulder nog twee keer op vrijdag rond 22:25 uur te zien op NPO 1.

Za 11 mei 2019 | 20:00 Poldark: start seizoen 2

11/05 - Dramaserie, Vanaf vanavond zendt NPO 2 opnieuw het tweede seizoen van de Britse historische dramaserie Poldark uit. De tien afleveringen zijn elke week om 20:00 uur te zien. Vanavond start het tweede seizoen met...

Vanaf vanavond zendt NPO 2 opnieuw het tweede seizoen van de Britse historische dramaserie Poldark uit. De tien afleveringen zijn elke week om 20:00 uur te zien. Vanavond start het tweede seizoen met een dubbele aflevering. Ross bereidt zich voor op de rechtszitting, in de wetenschap dat George hem de doodstraf wil bezorgen. Demelza probeert hem uit alle macht te steunen. Francis heeft last van een slecht geweten en doet een poging zich met Ross te verzoenen. Dwight krijgt te maken met een buitengewoon veeleisende patiënte. Francis vertelt Verity wat hij op zijn kerfstok heeft en neemt een drastisch besluit.

Do 2 mei 2019 | 02:05 Nieuwsuur: o.a. machtsovername Venezuela mislukt?

02/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Machtsovername Venezuela mislukt? De Venezolaanse president Maduro zegt dat de couppoging is mislukt. "Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Machtsovername Venezuela mislukt? De Venezolaanse president Maduro zegt dat de couppoging is mislukt. "Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het verdedigen van de vrede", zei hij in een televisietoespraak. Oppositieleider Juan Guaidó riep militairen gisteren op zijn kant te kiezen, maar het lijkt er niet op dat het leger hem massaal steunt. Hij wil dat zijn aanhangers vandaag opnieuw de straat op gaan. Het is vandaag Dag van de Arbeid en heel Venezuela is vrij. Vanavond bespreken we alle ontwikkelingen met correspondent Marc Bessems. - In 2030 aardgasvrij Alle huizen in Nederland moeten uiteindelijk van het gas af. Huizen en gebouwen duurzaam verwarmen is nodig om de klimaatdoelen van Parijs te halen. In 2050 moet het zover zijn, maar de gemeente Amersfoort wil al in 2030 CO2-neutraal zijn, besloot de gemeenteraad tien jaar geleden. In een reportage kijken we hoe het staat met de groene ambities van Amersfoort. - Moeten atletes hun testosteronspiegels reguleren? De internationale atletiekfederatie IAAF mag een testosteronlimiet instellen voor atletes op de 400 en 800 meter. Dat heeft het internationaal sporttribunaal CAS woensdag bepaald in de zaak die door de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya was aangespannen. Semenya (tweevoudig olympisch kampioen op de 800 meter) was het niet eens met nieuwe regels van de IAAF dat atletes met een van nature hoge testosteronspiegel medicijnen moeten slikken om de waarde te verlagen. Die sporters, onder wie Semenya, hebben volgens het IAAF een te groot voordeel. Het College voor de Rechten van de Mens van de VN zegt dat de regels mogelijk in strijd zijn met mensenrechten, maar het CAS heeft de regels dus toch goedgekeurd. Oud-hordeloper Gregory Sedoc is te gast. Hij maakt een televisieprogramma over wetenschap en sport. - Nieuwsuur Sport Atletiek: uitspraak CAS in zaak IAAF versus Caster Semenya Voetbal: beladen bekerfinale België KV Mechelen-AA Gent

Do 2 mei 2019 | 01:05 Nieuwsuur: o.a. machtsovername Venezuela mislukt?

02/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Machtsovername Venezuela mislukt? De Venezolaanse president Maduro zegt dat de couppoging is mislukt. "Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Machtsovername Venezuela mislukt? De Venezolaanse president Maduro zegt dat de couppoging is mislukt. "Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het verdedigen van de vrede", zei hij in een televisietoespraak. Oppositieleider Juan Guaidó riep militairen gisteren op zijn kant te kiezen, maar het lijkt er niet op dat het leger hem massaal steunt. Hij wil dat zijn aanhangers vandaag opnieuw de straat op gaan. Het is vandaag Dag van de Arbeid en heel Venezuela is vrij. Vanavond bespreken we alle ontwikkelingen met correspondent Marc Bessems. - In 2030 aardgasvrij Alle huizen in Nederland moeten uiteindelijk van het gas af. Huizen en gebouwen duurzaam verwarmen is nodig om de klimaatdoelen van Parijs te halen. In 2050 moet het zover zijn, maar de gemeente Amersfoort wil al in 2030 CO2-neutraal zijn, besloot de gemeenteraad tien jaar geleden. In een reportage kijken we hoe het staat met de groene ambities van Amersfoort. - Moeten atletes hun testosteronspiegels reguleren? De internationale atletiekfederatie IAAF mag een testosteronlimiet instellen voor atletes op de 400 en 800 meter. Dat heeft het internationaal sporttribunaal CAS woensdag bepaald in de zaak die door de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya was aangespannen. Semenya (tweevoudig olympisch kampioen op de 800 meter) was het niet eens met nieuwe regels van de IAAF dat atletes met een van nature hoge testosteronspiegel medicijnen moeten slikken om de waarde te verlagen. Die sporters, onder wie Semenya, hebben volgens het IAAF een te groot voordeel. Het College voor de Rechten van de Mens van de VN zegt dat de regels mogelijk in strijd zijn met mensenrechten, maar het CAS heeft de regels dus toch goedgekeurd. Oud-hordeloper Gregory Sedoc is te gast. Hij maakt een televisieprogramma over wetenschap en sport. - Nieuwsuur Sport Atletiek: uitspraak CAS in zaak IAAF versus Caster Semenya Voetbal: beladen bekerfinale België KV Mechelen-AA Gent

Vr 26 april 2019 | 22:30 Nieuw: Het eeuwige leven van Jan Mulder

26/04 - Documentaire, In de nieuwe, zesdelige documentaireserie Het eeuwige leven van Jan Mulder verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven. Hij maakt tijdens zijn intensieve zoektocht kennis met...

In de nieuwe, zesdelige documentaireserie Het eeuwige leven van Jan Mulder verkent Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven. Hij maakt tijdens zijn intensieve zoektocht kennis met wetenschappers en futurologen. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap en de kunst. Ook voert Mulder confronterende gesprekken met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, met een machtige conclusie als resultaat. De vraag 'waarom zou je eeuwig willen leven?’ wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Vr 26 april 2019 | 15:35 Pauw: o.a. Jan Mulder

26/04 - Actuele talkshow - herhaling, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Jan Mulder Jan Mulder wil nog lang niet dood. Sterker nog, hij wil voor altijd blijven leven, eeuwig leven. Voor een serie heeft hij onderzoek gedaan naar hoe...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Jan Mulder Jan Mulder wil nog lang niet dood. Sterker nog, hij wil voor altijd blijven leven, eeuwig leven. Voor een serie heeft hij onderzoek gedaan naar hoe ver de wetenschap al is om dat te bereiken. Vanavond vertelt hij erover bij PAUW. - Saskia Belleman Na elf maanden is er vandaag eindelijk opheldering gekomen over de affaire tussen twee hooggeplaatste kopstukken van het Openbaar Ministerie: OM-topman Marc van Nimwegen en ondergeschikte Marianne Bloos, hoofdofficier van justitie. De commissie-Fokkens deed bijna een jaar lang onderzoek naar de relatie en de gevolgen en de conclusies liegen er niet om. Rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman was bij de presentatie en is vanavond te gast bij PAUW. - Overlast op buslijn door asielzoekers Vervoersbedrijf Qbuzz is helemaal klaar met de overlastgevende asielzoekers op buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel. Op deze lijn reizen regelmatig lastige asielzoekers mee. Nadat gisteren dit filmpje opdook is de maat vol. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moet volgens het busbedrijf nu een oplossing bedenken. Aan tafel bij PAUW voorzitter van de ondernemingsraad van Qbuzz Jaap Franken. - Lilianne Ploumen en Kees van Helden De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen om een plan van pro-life organisatie Schreeuw om Leven. Deze anti-abortus club wil met een camper voor de klinieken zogenaamde counselinggesprekken voeren om vrouwen te weerhouden van abortus. Lilianne Ploumen stelde hier vragen over en wil bufferzones voor de klinieken. Kees van Helden is de directeur van Schreeuw om Leven. Vanavond schuiven ze aan bij Pauw. - Vertrouwensbreuk bij Forum voor Democratie Philip de Witt Wijnen interviewde samen met zijn collega Petra de Koning Henk Otten. Hij was de mede-oprichter en tot gisteren de penningmeester van Forum. Het interview stond zaterdag in het NRC en sindsdien is het onrustig in de partij. Vanavond gaf hij via Twitter aan zich per direct terug te trekken als bestuurslid. Welke machtsstrijd speelt zich af tussen Thierry Baudet en Henk Otten? Politiek journalist de Witt Wijnen praat ons bij.

Vr 26 april 2019 | 00:20 Pauw: o.a. Jan Mulder

26/04 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Jan Mulder Jan Mulder wil nog lang niet dood. Sterker nog, hij wil voor altijd blijven leven, eeuwig leven. Voor een serie heeft hij onderzoek gedaan naar hoe...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Jan Mulder Jan Mulder wil nog lang niet dood. Sterker nog, hij wil voor altijd blijven leven, eeuwig leven. Voor een serie heeft hij onderzoek gedaan naar hoe ver de wetenschap al is om dat te bereiken. Vanavond vertelt hij erover bij PAUW. - Saskia Belleman Na elf maanden is er vandaag eindelijk opheldering gekomen over de affaire tussen twee hooggeplaatste kopstukken van het Openbaar Ministerie: OM-topman Marc van Nimwegen en ondergeschikte Marianne Bloos, hoofdofficier van justitie. De commissie-Fokkens deed bijna een jaar lang onderzoek naar de relatie en de gevolgen en de conclusies liegen er niet om. Rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman was bij de presentatie en is vanavond te gast bij PAUW. - Overlast op buslijn door asielzoekers Vervoersbedrijf Qbuzz is helemaal klaar met de overlastgevende asielzoekers op buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel. Op deze lijn reizen regelmatig lastige asielzoekers mee. Nadat gisteren dit filmpje opdook is de maat vol. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moet volgens het busbedrijf nu een oplossing bedenken. Aan tafel bij PAUW voorzitter van de ondernemingsraad van Qbuzz Jaap Franken. - Lilianne Ploumen en Kees van Helden De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen om een plan van pro-life organisatie Schreeuw om Leven. Deze anti-abortus club wil met een camper voor de klinieken zogenaamde counselinggesprekken voeren om vrouwen te weerhouden van abortus. Lilianne Ploumen stelde hier vragen over en wil bufferzones voor de klinieken. Kees van Helden is de directeur van Schreeuw om Leven. Vanavond schuiven ze aan bij Pauw. - Vertrouwensbreuk bij Forum voor Democratie Philip de Witt Wijnen interviewde samen met zijn collega Petra de Koning Henk Otten. Hij was de mede-oprichter en tot gisteren de penningmeester van Forum. Het interview stond zaterdag in het NRC en sindsdien is het onrustig in de partij. Vanavond gaf hij via Twitter aan zich per direct terug te trekken als bestuurslid. Welke machtsstrijd speelt zich af tussen Thierry Baudet en Henk Otten? Politiek journalist de Witt Wijnen praat ons bij.

Do 25 april 2019 | 02:25 Nieuwsuur: o.a. kansen en gevaren van China's wetenschap

25/04 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: De kansen en gevaren van China's wetenschap China wil in 2049, als het honderd jaar bestaat, de belangrijkste technologische en wetenschappelijke...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - De kansen en gevaren van China's wetenschap China wil in 2049, als het honderd jaar bestaat, de belangrijkste technologische en wetenschappelijke wereldmacht zijn. De Chinese ambities worden steeds meer als een bedreiging gezien. Het Nederlandse kabinet komt binnenkort met een China-strategie. We zijn te lang naïef geweest, stelt de ene na de andere politieke partij, maar het gevaar van doorslaan naar paranoia ligt op de loer. Chinese topwetenschappers komen naar Nederland om hier te promoveren met een beurs op zak van de Chinese overheid. Die samenwerking met China brengt de Nederlandse universiteiten grote kansen en voordelen. Maar er zijn ook risico's. Hoe bedreigend zijn de wetenschappelijke ambities van president Xi Jinping nu eigenlijk voor de Nederlandse universiteiten? In Nieuwsuur vanavond een reportage. - 5G-netwerk: zorgen over stralingsgevaar 5G komt eraan. En er gaan wilde verhalen rond: de nieuwe generatie mobiel internet zou een bedreiging zijn voor mens en dier. Er is geen onweerlegbaar bewijs dat het schadelijk is voor de gezondheid, maar er is ook nog geen bewijs dat het honderd procent veilig is. Nederland begint in 2020 met de uitrol van de nieuwe generatie mobiel internet. Tegenstanders van 5G maken zich zorgen. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat ze ziek worden van elektromagnetische straling, maar deze aandoening is niet erkend. Vanavond in de uitzending een reportage over deze zorgen voor stralingsgevaar. - Hard meningsverschil over Sea Watch 3 Sea Watch 3 is het schip dat migranten oppikt uit de Middellandse Zee. Per 1 april moet het schip aan strengere veiligheidseisen voldoen, dit kost veel geld wat ervoor zorgt dat het schip nu niet kan varen. Sea Watch heeft daarom een kort geding aangespannen tegen minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Gisteravond was er een debat in de Kamer en coalitiepartijen staan op dit punt lijnrecht tegenover elkaar. D66 en ChristenUnie zijn het met Sea Watch eens, CDA en VVD zijn het met ze oneens. Nieuwsuur spreekt met Sea Watch Nederland en met Kamerleden van VVD en D66. Ook spreken we met Hanne Beirens, plaatsvervangend directeur van denktank Migration Policy Europe. - Aandeelhouders tikken ING op de vingers Gisteravond weigerde een grote meerderheid van bijna twee derde van de aandeelhouders goedkeuring te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen van de bank voor het gevoerde beleid in 2018. De voornaamste reden is dat ING vorig jaar een enorme schikking van 775 miljoen euro trof met het Openbaar Ministerie. De aandeelhouders vonden dat zij slecht zijn geïnformeerd rondom de witwasaffaire. Voor een reportage spreken we met pensioenfonds ABP (aandeelhouder van ING) en de Vereniging van Effectenbezitters. In de studio blikken we samen met onze huiseconoom Mathijs Bouman terug op de aandeelhoudersvergadering. - Nieuwsuur Sport Wielrennen: Waalse Pijl Voetbal: PSV-coach Mark van Bommel

Do 25 april 2019 | 01:30 Nieuwsuur: o.a. kansen en gevaren van China's wetenschap

25/04 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: De kansen en gevaren van China's wetenschap China wil in 2049, als het honderd jaar bestaat, de belangrijkste technologische en wetenschappelijke...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - De kansen en gevaren van China's wetenschap China wil in 2049, als het honderd jaar bestaat, de belangrijkste technologische en wetenschappelijke wereldmacht zijn. De Chinese ambities worden steeds meer als een bedreiging gezien. Het Nederlandse kabinet komt binnenkort met een China-strategie. We zijn te lang naïef geweest, stelt de ene na de andere politieke partij, maar het gevaar van doorslaan naar paranoia ligt op de loer. Chinese topwetenschappers komen naar Nederland om hier te promoveren met een beurs op zak van de Chinese overheid. Die samenwerking met China brengt de Nederlandse universiteiten grote kansen en voordelen. Maar er zijn ook risico's. Hoe bedreigend zijn de wetenschappelijke ambities van president Xi Jinping nu eigenlijk voor de Nederlandse universiteiten? In Nieuwsuur vanavond een reportage. - 5G-netwerk: zorgen over stralingsgevaar 5G komt eraan. En er gaan wilde verhalen rond: de nieuwe generatie mobiel internet zou een bedreiging zijn voor mens en dier. Er is geen onweerlegbaar bewijs dat het schadelijk is voor de gezondheid, maar er is ook nog geen bewijs dat het honderd procent veilig is. Nederland begint in 2020 met de uitrol van de nieuwe generatie mobiel internet. Tegenstanders van 5G maken zich zorgen. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat ze ziek worden van elektromagnetische straling, maar deze aandoening is niet erkend. Vanavond in de uitzending een reportage over deze zorgen voor stralingsgevaar. - Hard meningsverschil over Sea Watch 3 Sea Watch 3 is het schip dat migranten oppikt uit de Middellandse Zee. Per 1 april moet het schip aan strengere veiligheidseisen voldoen, dit kost veel geld wat ervoor zorgt dat het schip nu niet kan varen. Sea Watch heeft daarom een kort geding aangespannen tegen minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Gisteravond was er een debat in de Kamer en coalitiepartijen staan op dit punt lijnrecht tegenover elkaar. D66 en ChristenUnie zijn het met Sea Watch eens, CDA en VVD zijn het met ze oneens. Nieuwsuur spreekt met Sea Watch Nederland en met Kamerleden van VVD en D66. Ook spreken we met Hanne Beirens, plaatsvervangend directeur van denktank Migration Policy Europe. - Aandeelhouders tikken ING op de vingers Gisteravond weigerde een grote meerderheid van bijna twee derde van de aandeelhouders goedkeuring te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen van de bank voor het gevoerde beleid in 2018. De voornaamste reden is dat ING vorig jaar een enorme schikking van 775 miljoen euro trof met het Openbaar Ministerie. De aandeelhouders vonden dat zij slecht zijn geïnformeerd rondom de witwasaffaire. Voor een reportage spreken we met pensioenfonds ABP (aandeelhouder van ING) en de Vereniging van Effectenbezitters. In de studio blikken we samen met onze huiseconoom Mathijs Bouman terug op de aandeelhoudersvergadering. - Nieuwsuur Sport Wielrennen: Waalse Pijl Voetbal: PSV-coach Mark van Bommel

Wo 24 april 2019 | 22:20 Nieuwsuur: o.a. kansen en gevaren van China's wetenschap

24/04 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: De kansen en gevaren van China's wetenschap China wil in 2049, als het honderd jaar bestaat, de belangrijkste technologische en wetenschappelijke...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - De kansen en gevaren van China's wetenschap China wil in 2049, als het honderd jaar bestaat, de belangrijkste technologische en wetenschappelijke wereldmacht zijn. De Chinese ambities worden steeds meer als een bedreiging gezien. Het Nederlandse kabinet komt binnenkort met een China-strategie. We zijn te lang naïef geweest, stelt de ene na de andere politieke partij, maar het gevaar van doorslaan naar paranoia ligt op de loer. Chinese topwetenschappers komen naar Nederland om hier te promoveren met een beurs op zak van de Chinese overheid. Die samenwerking met China brengt de Nederlandse universiteiten grote kansen en voordelen. Maar er zijn ook risico's. Hoe bedreigend zijn de wetenschappelijke ambities van president Xi Jinping nu eigenlijk voor de Nederlandse universiteiten? In Nieuwsuur vanavond een reportage. - 5G-netwerk: zorgen over stralingsgevaar 5G komt eraan. En er gaan wilde verhalen rond: de nieuwe generatie mobiel internet zou een bedreiging zijn voor mens en dier. Er is geen onweerlegbaar bewijs dat het schadelijk is voor de gezondheid, maar er is ook nog geen bewijs dat het honderd procent veilig is. Nederland begint in 2020 met de uitrol van de nieuwe generatie mobiel internet. Tegenstanders van 5G maken zich zorgen. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat ze ziek worden van elektromagnetische straling, maar deze aandoening is niet erkend. Vanavond in de uitzending een reportage over deze zorgen voor stralingsgevaar. - Hard meningsverschil over Sea Watch 3 Sea Watch 3 is het schip dat migranten oppikt uit de Middellandse Zee. Per 1 april moet het schip aan strengere veiligheidseisen voldoen, dit kost veel geld wat ervoor zorgt dat het schip nu niet kan varen. Sea Watch heeft daarom een kort geding aangespannen tegen minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Gisteravond was er een debat in de Kamer en coalitiepartijen staan op dit punt lijnrecht tegenover elkaar. D66 en ChristenUnie zijn het met Sea Watch eens, CDA en VVD zijn het met ze oneens. Nieuwsuur spreekt met Sea Watch Nederland en met Kamerleden van VVD en D66. Ook spreken we met Hanne Beirens, plaatsvervangend directeur van denktank Migration Policy Europe. - Aandeelhouders tikken ING op de vingers Gisteravond weigerde een grote meerderheid van bijna twee derde van de aandeelhouders goedkeuring te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen van de bank voor het gevoerde beleid in 2018. De voornaamste reden is dat ING vorig jaar een enorme schikking van 775 miljoen euro trof met het Openbaar Ministerie. De aandeelhouders vonden dat zij slecht zijn geïnformeerd rondom de witwasaffaire. Voor een reportage spreken we met pensioenfonds ABP (aandeelhouder van ING) en de Vereniging van Effectenbezitters. In de studio blikken we samen met onze huiseconoom Mathijs Bouman terug op de aandeelhoudersvergadering. - Nieuwsuur Sport Wielrennen: Waalse Pijl Voetbal: PSV-coach Mark van Bommel

Zo 7 april 2019 | 20:02 Terug: Married At First Sight

07/04 - Reality-show, Vanavond start het nieuwe seizoen van het realityprogramma Married At First Sight, waarin singles die elkaar nog nooit hebben gezien aan elkaar worden gekoppeld. Het team van experts heeft alle 1500...

Vanavond start het nieuwe seizoen van het realityprogramma Married At First Sight, waarin singles die elkaar nog nooit hebben gezien aan elkaar worden gekoppeld. Het team van experts heeft alle 1500 aanmeldingen voor het programma bekeken en tien deelnemers geselecteerd. Na alle voorbereidingen zijn de koppels elkaar pas bij het altaar. Daarna gaan ze op huwelijksreis en gaat het experiment ook nog verder met een verplichte 'samenwoonfase' daarna. Peter van der Vorst presenteert het nieuwe seizoen elke zondagavond vanaf 20:00 uur op RTL 4.

Eerder Vandaag | 16:50 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 3 - Aflevering 5 - What Is Nothing?: Kan er zoiets bestaan als niets? Misschien onthullen wetenschappers waar onze kosmos van gemaakt is, hoe die uit het niets kwam en wanneer hij weer implodeert tot een grote leegte.

Eerder Vandaag | 12:05 Rampage IMDb: 6.1

IMDB * 6.1 - Sf-actiefilm, 'Rampage' draait om een heroïsche primatoloog wiens beste vriend een zeldzame albino silverback gorilla is genaamd George. Maar wanneer een experimenteel serum verkeerd uitpakt beginnen George en andere wezens enorm te ...

'Rampage' draait om een heroïsche primatoloog wiens beste vriend een zeldzame albino silverback gorilla is genaamd George. Maar wanneer een experimenteel serum verkeerd uitpakt beginnen George en andere wezens enorm te groeien, erop uit om alles om hen heen te vernietigen... Davis Okoye gaat er samen met een genetische wetenschapper achteraan om hen te stoppen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/rampage

Eerder Vandaag | 07:50 Married With Secrets

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Obsession Has Its Price: Bill Douglas is professor aan een universiteit in Boston. Zijn interesse ligt echter niet bij de wetenschap, maar bij een prostituee. Uiteindelijk leidt zijn dubbelleven tot moord.

Gisteren 16:05 Married With Secrets

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Obsession Has Its Price: Bill Douglas is professor aan een universiteit in Boston. Zijn interesse ligt echter niet bij de wetenschap, maar bij een prostituee. Uiteindelijk leidt zijn dubbelleven tot moord.

Zo 18 augustus 2019 | 21:15 Op naar de 100!

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Reportagereeks over oud worden. Marcel Vanthilt stelt zijn lichaam ten dienste van de wetenschap en ondergaat als proefkonijn alle mogelijke behandelingen en therapieën.

Zo 18 augustus 2019 | 12:40 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 2 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas een tsunami overleven?. Klaas van Kruistum krijgt een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. Hij gaat 'onmogelijke' uitdagingen aan, oefent de meest moeilijke beroepen uit en daagt mensen die toppers zijn in hun beroep uit om het tegen hem op te nemen.

Za 17 augustus 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Za 17 augustus 2019 | 18:15 The Big Bang Theory

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Amerikaanse komische serie. Gorilla Experiment. Nu Bernadette regelmatig over de vloer komt bij Leonard en Sheldon en duidelijk snapt waar zij het over hebben, vindt Penny het vervelend dat zij de enige is die geen verstand heeft van wetenschap. Ze vraagt Sheldon om haar wat fysicakennis bij te brengen. Ondertussen denkt Howard dat Leonard zijn vriendin van hem wil afsnoepen.

Za 17 augustus 2019 | 13:20 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas blikken omgooien op een afstand van 50 meter?. Kan Klaas blikken omgooien op een afstand van 50 meter? Als eerste gaat Klaas langs bij discuswerpster Corinne Nugter. Zij is meervoudig Nederlands kampioen discuswerpen. Ze traint dagelijks met als doel het behalen van het WK 2019 en de Olympische Spelen 2020. Met haar ervaring lukt het om een stapel blikken op die afstand om te gooien. Voor Klaas is dit nog iets te veel gevraagd. Vervolgens probeert Klaas het met een drone. Toine en Egbert hebben een soort dropsysteem bedacht waardoor de drone een lading kan loslaten.

Za 17 augustus 2019 | 12:50 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas ongezien een selfie maken met Rico Verhoeven?. Klaas krijgt via een videoboodschap de missie van deze week van kickbokser Rico Verhoeven. Kan Klaas ongezien een selfie maken met Rico Verhoeven? Als eerste gaat Klaas langs bij privédetective Nico van den Dries. Van hem leert Klaas hoe en waar hij Rico kan vinden. Vervolgens gaat Klaas langs bij gadgetexpert van Bright, David Lemereis. Hij staat bekend om z'n legendarische uitpakparty's. Hij test samen met Klaas diverse selfie-gadgets. Maar de oplossing om deze missie te laten slagen komt uit een onverwachte hoek.

Za 17 augustus 2019 | 12:00 The Story of God with Morgan Freeman 3

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Visions of God: Spreekt God tot ons door visioenen? Kan de wetenschap uitleggen wat we goddelijke inspiratie noemen? Van inheemse visites tot heilzame wateren gezegend door een katholieke heilige, ontmoet Morgan Freeman mensen over de hele wereld die geloven dat ze een boodschap uit de hemel hebben ontvangen.

Vr 16 augustus 2019 | 23:30 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 15 - Aflevering 15: De wetenschap neemt het op tegen domheid om te kijken wie er meer pk heeft. Het wiel bestaat al meer dan 5000 jaar, maar veel mensen moeten nog leren hoe je die niet moet gebruiken.

Vr 16 augustus 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 16 augustus 2019 | 19:50 The Big Bang Theory

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Amerikaanse komische serie. Gorilla Experiment. Nu Bernadette regelmatig over de vloer komt bij Leonard en Sheldon en duidelijk snapt waar zij het over hebben, vindt Penny het vervelend dat zij de enige is die geen verstand heeft van wetenschap. Ze vraagt Sheldon om haar wat fysicakennis bij te brengen. Ondertussen denkt Howard dat Leonard zijn vriendin van hem wil afsnoepen.

Do 15 augustus 2019 | 22:35 Nu te Zien!

Seizoen 3 - Aflevering 31 - Kunstmagazine. Kasteel Ruurlo. Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, ervaart in Genk in België de unieke wereld van kunstenaar Koen Vanmechelen. Hij creëerde in zijn nieuwe project Labiomista een combinatie tussen kunst, wetenschap en dieren. Voor kippen blijkt een bijzondere hoofdrol weggelegd.

Do 15 augustus 2019 | 20:00 The Big Bang Theory

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Amerikaanse komische serie. Gorilla Experiment. Nu Bernadette regelmatig over de vloer komt bij Leonard en Sheldon en duidelijk snapt waar zij het over hebben, vindt Penny het vervelend dat zij de enige is die geen verstand heeft van wetenschap. Ze vraagt Sheldon om haar wat fysicakennis bij te brengen. Ondertussen denkt Howard dat Leonard zijn vriendin van hem wil afsnoepen.

Wo 14 augustus 2019 | 20:00 The Big Bang Theory

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Amerikaanse komische serie. Adhesive Duck Deficiency. Terwijl Leonard, Howard en Rajesh gaan kamperen om in optimale omstandigheden te kunnen genieten van een meteorenstorm, blijft Sheldon alleen thuis achter. Plots hoort hij een kreet: Penny is uitgegleden in haar badkuip en heeft haar arm bezeerd. Sheldon helpt de naakte Penny zichzelf aan te kleden en wil haar met de wagen naar het ziekenhuis brengen, maar met geen van beide heeft hij veel ervaring.

Ma 12 augustus 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Zo 11 augustus 2019 | 21:10 Op naar de 100!

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks over oud worden. Marcel Vanthilt stelt zijn lichaam ten dienste van de wetenschap en ondergaat als proefkonijn alle mogelijke behandelingen en therapieën.

Zo 11 augustus 2019 | 12:55 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 7 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas een parcours over een ruw terrein met obstakels afleggen?. Kan Klaas een parcours afleggen over een ruw terrein? Met één voertuig moet hij de volgende obstakels passeren: een steile helling, een greppel en een rotsblok. Als eerste probeert Klaas het met een 'shredder', dit is een soort 'segway op rupsbanden'

Za 10 augustus 2019 | 13:25 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas Alberto Stegeman ontmaskeren?. De missie is: Kan Klaas Alberto Stegeman ontmaskeren? Alberto is tv-presentator en bekend als undercover-journalist. Op een gemaskerd bal in een kasteel is Alberto van plan een beeldje te stelen. Lukt het Klaas om Alberto op tijd te ontmaskeren? Als eerste krijgt Klaas les van Leen van der Plas. Leen is ex-rechercheur en is gespecialiseerd in predictive profiling. Predictive profiling is een techniek om afwijkend gedrag van personen er snel uit te kunnen pikken. Vervolgens krijgt Klaas hulp van een computerprogramma dat verdacht gedrag herkent. Tenslotte roept hij de hulp in van Peter Hoekstra. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwikkelen van gezichtsherkenning.

Za 10 augustus 2019 | 13:00 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas een superheld zijn?. Als eerste gaat Klaas langs bij Cosplay Gene. Hij gebruikt kostuums en accessoires om een superheld uit te beelden. Hij maakt alles zelf. Klaas mag zijn transformerpak aantrekken om te ervaren hoe het is om superheld te zijn. Maar wat is een superheld zonder superpowers? Daarvoor gaat hij langs bij Arjan van Drunen. Hij heeft voor Klaas een vlammenwerper ontworpen, waarmee Klaas vuur uit zijn handen kan laten komen. Maar om echt een superheld te worden, moet Klaas naar Japan. Daar staat een gigantische robot van 8,5 meter hoog.

Vr 9 augustus 2019 | 23:00 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 12 - Aflevering 12: In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's met "modderrijden" in terreinwagens, in rondjes dansen of op een te kleine fiets rijden.

Do 8 augustus 2019 | 09:20 VPRO Tegenlicht

Aflevering 5 - Reportagemagazine waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Beste reizigers. Reportage (2019) van Nirit Peled over hoe we in de toekomst zullen omgaan met seksuele diversiteit, gender en geslacht. Al vanaf de geboorte worden we in hokjes geplaatst en ons begrip van de wereld is veelal opgebouwd uit tweeledige tegenstellingen die elkaar lijken uit te sluiten. Maar er komt meer ruimte voor mensen die zich niet met het één of het ander identificeren. De grenzen tussen man en vrouw vervagen.

Wo 7 augustus 2019 | 23:55 Je zal maar uitverkoren zijn

Aflevering 3 - Documentairereeks over de bijdragen die Joden aan de moderne samenleving hebben geleverd. De keuze tussen goed en kwaad. Het Jodendom gaat niet uit van een conflict tussen goed en kwaad, maar van een strijd in de mens zelf. Dit innerlijke gevecht komt tot uiting in muziek, wetenschap en stand-upcomedy. De Amsterdamse moppentapper Max Tailleur zei het zo: 'Ik lach om niet huilen'.

Di 6 augustus 2019 | 18:15 Outback

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Driedelige reisexploratiereeks over The Kimberley, een ruige en verlaten regio in Noordwest-Australië. The Return of the Wet. Het is verstikkend heet in Kimberley. Alles en iedereen beweegt met voorzichtige passen, behalve goudzoekers John en Steve. De schaarse waterputten zitten vol dieren. Neem bijvoorbeeld Windjana Gorge, een oase vol krokodillen waar mensen in naam van de wetenschap doorheen waden. Ook aan de kust is het een drukke bedoening. Duizenden vogels komen erheen, maar ze belanden al te vaak in de netten van sluwe vogelliefhebbers. De luchtvochtigheid neemt intussen zienderogen toe, met als resultaat een stevige portie onweer en regen. Parkwachter Albert Wiggan brengt een welkomstlied, want met de regen komt er ook nieuw leven naar de regio en begint een nieuw seizoen.

Ma 5 augustus 2019 | 23:00 The Story of God with Morgan Freeman 3

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Visions of God: Spreekt God tot ons door visioenen? Kan de wetenschap uitleggen wat we goddelijke inspiratie noemen? Van inheemse visites tot heilzame wateren gezegend door een katholieke heilige, ontmoet Morgan Freeman mensen over de hele wereld die geloven dat ze een boodschap uit de hemel hebben ontvangen.

Zo 4 augustus 2019 | 21:15 Op naar de 100!

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks over oud worden. Marcel Vanthilt stelt zijn lichaam ten dienste van de wetenschap en ondergaat als proefkonijn alle mogelijke behandelingen en therapieën.

Zo 4 augustus 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Crowd Pleasers: Een top 20 van video's vol spannende wetenschap, met onverwachte ontmoetingen in het wild, de snelste skateboarder ter wereld en een trapeze op honderd meter hoogte.

Zo 4 augustus 2019 | 15:35 Je zal maar uitverkoren zijn

Aflevering 3 - Documentairereeks over de bijdragen die Joden aan de moderne samenleving hebben geleverd. De keuze tussen goed en kwaad. Het Jodendom gaat niet uit van een conflict tussen goed en kwaad, maar van een strijd in de mens zelf. Dit innerlijke gevecht komt tot uiting in muziek, wetenschap en stand-upcomedy. De Amsterdamse moppentapper Max Tailleur zei het zo: 'Ik lach om niet huilen'.

Zo 4 augustus 2019 | 13:25 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas een salto maken met een rijdende auto?. Kan Klaas een salto maken met een rijdende auto? Maakt hij betere sushi dan een Japanse chef? Hij treedt ook voor een dag in de voetsporen van een olifantenpedicure.

Zo 4 augustus 2019 | 13:00 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas op twee plekken tegelijk zijn?. De onmogelijke missie van deze week is: kan Klaas op twee plekken tegelijk zijn? Klaas wordt uitgedaagd om een lezing te geven over quantummechanica, maar dan op twee verschillende plaatsen en hetzelfde tijdstip.

Zo 4 augustus 2019 | 05:00 Science of Stupid 7

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Science Of Stupid 2, 14: De show die wetenschap combineert met de vreemdste, meest spectaculaire en pijnlijke gebruiker-gegenereerde video’s die ooit zijn opgenomen.

Za 3 augustus 2019 | 13:25 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 2 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas sneller zwemmen dan Jesse Puts?. Kan Klaas sneller zwemmen dan Jesse Puts? Hij strijdt ook tegen een Nederlands kampioen straatmaken en gaat één dag door het leven als ninja.

Za 3 augustus 2019 | 13:00 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas blijven staan bij een tornado?. De skills van Klaas worden meteen op de proef gesteld: Kan Klaas blijven staan bij een tornado?. Maar dat is toch onmogelijk? Juist en daarom een perfecte missie voor Klaas. Daarvoor klopt hij eerst aan bij oud-weerman en stormjager Reinier van den Berg. Wat is een tornado precies? En bij hoeveel km/h moet hij dan blijven staan? In een bioscoop laat Reinier indrukwekkende beelden van voorbijrazende tornado's zien. Klaas begint zich serieus af te vragen of hij bestand is tegen zo'n gevaarte. Om vast een beetje te oefenen gaat hij langs bij een van de grootste windtunnels ter wereld. In deze 46-meter lange windtunnel in Eindhoven gaat Klaas de kracht van wind ervaren. Om zijn missie te halen heeft Klaas iets slims bedacht. Hij reist af naar Engeland waar hij op een vliegtuig mag staan. Op 300 meter hoogte kan hij de kracht van een echte tornado ervaren.

Vr 2 augustus 2019 | 23:00 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 10 - Aflevering 10: In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's met een donut rijden op een quad, dobberen op een wildwaterbaan en fitnessen met een medicijnbal.

Do 1 augustus 2019 | 09:15 VPRO Tegenlicht

Aflevering 6 - Reportagemagazine waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Deltaplan waterstof. Kan men, als Nederland van het aardgas af gaat, het bestaande gasnet gebruiken voor groene waterstof? De Gasunie, netbeheerders en producenten zien een nieuwe kans voor Nederland.

Wo 31 juli 2019 | 21:01 Les pouvoirs extraordinaires du corps humain

Gezondheidsmagazine. Vieillir jeune : comment vivre jusqu'à 120 ans ?. Wat zijn de geheimen van een zo lang mogelijk, fit en gezond leven? Een op de drie kinderen die vandaag geboren wordt, zal waarschijnlijk 100 jaar oud worden. Maar hoe kunnen we rustig verouderen? Ongeveer 20% van de oorzaken van veroudering zijn genetisch bepaald, het is dus mogelijk om in te grijpen. Adriana Karembeu en Michel Cymes brengen verslag uit over de laatste medische en technologische ontwikkelingen op dit gebied. Samen met Dr. Gilbert Deray, stellen zij deze recente wetenschap genaamd "epigenetica" in vraag.

Di 30 juli 2019 | 00:00 Secrets of Area 51

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Secrets of Area 51: 22 spelers, twee doelen en één bal: voetbal is een feest en echt een internationale sport. Wij hebben een team onderzoekers geselecteerd om te laten zien dat met wetenschap iedereen beter kan worden.

Ma 29 juli 2019 | 19:45 Young Sheldon

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Dolomite, Apple Slices, and a Mystery Woman: Sheldon raakt bevriend met een oudere leerling die hem een nieuwe tak van de wetenschap laat ontdekken. Mary en George zijn het niet eens over hoe ze om moeten gaan met Sheldons sociale leven.

Zo 28 juli 2019 | 21:10 Op naar de 100!

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks over oud worden. Marcel Vanthilt stelt zijn lichaam ten dienste van de wetenschap en ondergaat als proefkonijn alle mogelijke behandelingen en therapieën.

Zo 28 juli 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 5 - Supercharged: De slimste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je een graafmachine op drijfhout laten balanceren, of gewichten optillen met een papieren ketting?

Zo 28 juli 2019 | 17:40 Topdoks

Aflevering 7 - Magazine over het menselijk lichaam. Rachel trekt een middagje op met Sana. Sana houdt van hockey en muziek maken. En van racen in haar rolstoel. Elbert steelt iets uit een winkel. Niet voor de heb, maar voor de wetenschap natuurlijk. En in het lab leggen Elbert en Rachel uit hoe ons poepgat werkt.

Zo 28 juli 2019 | 13:25 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas zweven met een vliegend tapijt?. Kan Klaas zweven met een vliegend tapijt? Verder is er ook een duel met een biljarter en Klaas is voor één dag kasteelbeheerder van slot Loevestein.

Za 27 juli 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Za 27 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 53 - Riva: Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken demonstreren de kracht en materialen die nodig zijn om de nieuwste autocreaties te ontwikkelen. In Megafactories: Supercars komen Porsche 911, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Corvette ZR1, Pagani, Mustang, Nissan Gt-R, Tesla Model S, Lexus LFA en de Gumpert Apollo met fascinerende beelden aan bod.

Vr 26 juli 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Di 23 juli 2019 | 23:05 Food Factory USA

Seizoen 2 - Aflevering 21 - The Curd is the Word: Je hebt een supergeheim recept en een waterval nodig om gefrituurde kaasbolletjes te maken. Verder: een grote vraag naar koeienvlaaien en de wetenschap achter knettersnoep.

Di 23 juli 2019 | 05:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Flip Flops and Power Purges: The Science of Stupid combineert keiharde wetenschap met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste acties in zelfgemaakte filmpjes. In deze aflevering: gewichten, vuurwapens en autosprongen.

Ma 22 juli 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Zo 21 juli 2019 | 21:10 Op naar de 100!

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reportagereeks over oud worden. Marcel Vanthilt stelt zijn lichaam ten dienste van de wetenschap en ondergaat als proefkonijn alle mogelijke behandelingen en therapieën.

Zo 21 juli 2019 | 18:05 Welkom in de Gouden Eeuw

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Nederlandse komische sketchserie. Wetenschap. Hoofdgast: Hugo de Groot (Porgy Franssen), zijn kist en vrouw. Met de sketches De vlooien van Van Leeuwenhoek, De kerken van de Keyser en Spinoza tegen Descartes: strijd der filosofen. Humor waar je wat van opsteekt, want alles is 'echt waar'!

Za 20 juli 2019 | 14:20 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas onzichtbaar worden?. Kan Klaas onzichtbaar worden? Als eerste gaat Klaas langs bij de TU Delft. Professor doctor Sylvia Pont doet onderzoek naar hoe wij waarnemen, dus hoe wij horen, voelen, proeven, ruiken en zien. Ook het onzichtbaar maken van objecten hoort daarbij. Door te spelen met verschillende lenzen kan ze een stukje van Klaas onzichtbaar maken.

Za 20 juli 2019 | 12:00 The Story of God with Morgan Freeman 3

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Visions of God: Spreekt God tot ons door visioenen? Kan de wetenschap uitleggen wat we goddelijke inspiratie noemen? Van inheemse visites tot heilzame wateren gezegend door een katholieke heilige, ontmoet Morgan Freeman mensen over de hele wereld die geloven dat ze een boodschap uit de hemel hebben ontvangen.

Zo 14 juli 2019 | 21:05 Op naar de 100!

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Reportagereeks over oud worden. Marcel Vanthilt stelt zijn lichaam ten dienste van de wetenschap en ondergaat als proefkonijn alle mogelijke behandelingen en therapieën.

Zo 14 juli 2019 | 06:20 Secrets of Area 51

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Secrets of Area 51: 22 spelers, twee doelen en één bal: voetbal is een feest en echt een internationale sport. Wij hebben een team onderzoekers geselecteerd om te laten zien dat met wetenschap iedereen beter kan worden.

Za 13 juli 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Za 13 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Armored Troop Carrier: Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken demonstreren de kracht en materialen die nodig zijn om de nieuwste autocreaties te ontwikkelen. In Megafactories: Supercars komen Porsche 911, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Corvette ZR1, Pagani, Mustang, Nissan Gt-R, Tesla Model S, Lexus LFA en de Gumpert Apollo met fascinerende beelden aan bod.

Vr 12 juli 2019 | 23:30 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 12 - Aflevering 12: In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's met "modderrijden" in terreinwagens, in rondjes dansen of op een te kleine fiets rijden.

Vr 12 juli 2019 | 23:00 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 11 - Aflevering 11: In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's tijdens het beklimmen van een rotswand, salto's doen op wakeboards of in een bak met schuimblokken duiken.

Vr 12 juli 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Do 11 juli 2019 | 02:40 Broodje gezond

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?. In deze aflevering onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris wat er waar is van de stelling 'Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?'. Biologische groenten worden steeds populairder, maar in de wetenschap is veel onduidelijkheid over het effect van biologische groenten op de gezondheid. Zijn ze daadwerkelijk voedzamer en minder schadelijk dan de bespoten niet-biologische variant? Of is dit een fabeltje?

Wo 10 juli 2019 | 19:55 Broodje gezond

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?. In deze aflevering onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris wat er waar is van de stelling 'Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?'. Biologische groenten worden steeds populairder, maar in de wetenschap is veel onduidelijkheid over het effect van biologische groenten op de gezondheid. Zijn ze daadwerkelijk voedzamer en minder schadelijk dan de bespoten niet-biologische variant? Of is dit een fabeltje?

Di 9 juli 2019 | 21:45 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. De erfenis van de maanlanding. De maanlanding is voor veel mensen dé gebeurtenis van de vorige eeuw. Het was grensverleggend en vandaag de dag nog altijd inspirerend. De wetenschap stort zich tegenwoordig met evenveel enthousiasme op de verdere verkenning van het heelal. Govert duikt in de geschiedenis van het Apollo-programma, waarbij de mens de maan bezocht.

Ma 8 juli 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Ma 8 juli 2019 | 02:48 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Zo 7 juli 2019 | 12:35 Ik mis je

Aflevering 14 - Reportagereeks waarin overleden mensen worden geportretteerd. Het werd geen traditionele uitvaart toen de vader van Mariati Hollander stierf. Toen hij een hersentumor kreeg, werkte hij mee aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Daarom besliste hij om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.

Za 6 juli 2019 | 19:20 Invisible Killers

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Influenza: Verken de complexe wetenschap achter een virus dat constant evolueert. Op welke manier vormt de veranderlijke aard van het griepvirus een bedreiging voor de mensheid?

Za 6 juli 2019 | 15:14 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Vr 5 juli 2019 | 16:15 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas een kluis kraken?. Kan Klaas een kluis kraken? Verder een duel met de populaire DJ Julian Jordan. Klaas is ook voor één dag cowboy in het Amerikaanse El Paso.

Vr 5 juli 2019 | 16:02 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Vr 5 juli 2019 | 11:40 De outsiders

Aflevering 2 - Reportagereeks over mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Gezondheid. Als mensen ziek zijn, is het goed geregeld in Nederland. Toch zijn er mensen die geen vertrouwen hebben in de medische wetenschap. Zij zoeken hun remedies buiten de gangbare gezondheidszorg. Tim den Besten ontmoet drie van deze 'outsiders'.

Do 4 juli 2019 | 20:10 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Do 4 juli 2019 | 16:20 Jacobine

Aflevering 8 - Talkshow over de actualiteit en 'de zin' in samenleving en cultuur. Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?. De toename van stress in onze samenleving is een actueel onderwerp. Met name jongeren bezwijken op steeds jongere leeftijd aan de stress. Uit een onderzoek onder studenten op de Christelijke hogeschool Windesheim bleek dat een kwart van de ondervraagde studenten last heeft van burn-outklachten, vaak veroorzaakt door prestatiedruk. Hoe groot is de druk op jongeren, waar komt die druk vandaan en hoe kunnen we jongeren weerbaarder maken? Te gast: Psychiater Bram Bakker, minister van OCW Arie Slob en studente Sanne Touw, die recent een burn-out kreeg.

Wo 3 juli 2019 | 12:50 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Wo 3 juli 2019 | 00:20 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Di 2 juli 2019 | 21:50 What Could Possibly Go Wrong?

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Concrete Canoe Challenge: Kevin en Grant onderzoeken de wetenschap achter snelheid en ontwerpen een turbo-skateboard, waarbij ze gebruikmaken van Kevins supersonische raketbrandstof. Wat kan er misgaan?

Di 2 juli 2019 | 21:40 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. Terug naar de oerknal. Hoe is het heelal ontstaan? Als je je verdiept in de kosmos is dat misschien wel de meest prangende vraag van allemaal. Sinds de acceptatie van het fenomeen 'oerknal' probeert de wetenschap steeds dichter bij dit moment te komen, zo'n 13,8 miljard jaar geleden. Govert neemt ons mee op een reis terug in de tijd, om zo dicht mogelijk bij de geboorte van het universum te komen.

Di 2 juli 2019 | 21:00 Invisible Killers

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Influenza: Verken de complexe wetenschap achter een virus dat constant evolueert. Op welke manier vormt de veranderlijke aard van het griepvirus een bedreiging voor de mensheid?

Di 2 juli 2019 | 18:30 Invisible Killers

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Influenza: Verken de complexe wetenschap achter een virus dat constant evolueert. Op welke manier vormt de veranderlijke aard van het griepvirus een bedreiging voor de mensheid?

Di 2 juli 2019 | 16:50 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Di 2 juli 2019 | 00:00 Secrets of Area 51

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Secrets of Area 51: 22 spelers, twee doelen en één bal: voetbal is een feest en echt een internationale sport. Wij hebben een team onderzoekers geselecteerd om te laten zien dat met wetenschap iedereen beter kan worden.

Zo 30 juni 2019 | 11:40 Welkom in de jaren 60

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Historische komische serie. Wetenschap. De grote astronaut Neill Armstrong zit op de bank bij Dorine, en vertelt alles over de uitvindingen in 'zijn' jaren 60. Maar dan komt zijn grote rivaal op: de Rus Yuri Gagarin. Wordt het ruzie?

Zo 30 juni 2019 | 08:00 Jacobine

Aflevering 8 - Talkshow over de actualiteit en 'de zin' in samenleving en cultuur. Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?. De toename van stress in onze samenleving is een actueel onderwerp. Met name jongeren bezwijken op steeds jongere leeftijd aan de stress. Uit een onderzoek onder studenten op de Christelijke hogeschool Windesheim bleek dat een kwart van de ondervraagde studenten last heeft van burn-outklachten, vaak veroorzaakt door prestatiedruk. Hoe groot is de druk op jongeren, waar komt die druk vandaan en hoe kunnen we jongeren weerbaarder maken? Te gast: Psychiater Bram Bakker, minister van OCW Arie Slob en studente Sanne Touw, die recent een burn-out kreeg.

Zo 30 juni 2019 | 06:55 Upside Down IMDb: 6.4

30/06 - IMDB * 6.4 - Drama, Upside Down is een Canadese en Franse fantasie en dramafilm uit het jaar 2012. Deze productie is geregisseerd door Juan Solanas. De hoofdrollen worden vertolkt door Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall. Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eden (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar...

Upside Down is een Canadese en Franse fantasie- en dramafilm uit het jaar 2012. Deze productie is geregisseerd door Juan Solanas. De hoofdrollen worden vertolkt door Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall. Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eden (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar nooit meer zal zien, wanneer hij haar op televisie ziet. Hij begint een zoektocht om zijn liefde van ze leven weer in zijn armen te sluiten. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/upside-down

Za 29 juni 2019 | 17:30 Jacobine

Aflevering 8 - Talkshow over de actualiteit en 'de zin' in samenleving en cultuur. Wat te doen tegen de toename van burn-out onder jongeren?. De toename van stress in onze samenleving is een actueel onderwerp. Met name jongeren bezwijken op steeds jongere leeftijd aan de stress. Uit een onderzoek onder studenten op de Christelijke hogeschool Windesheim bleek dat een kwart van de ondervraagde studenten last heeft van burn-outklachten, vaak veroorzaakt door prestatiedruk. Hoe groot is de druk op jongeren, waar komt die druk vandaan en hoe kunnen we jongeren weerbaarder maken? Te gast: Psychiater Bram Bakker, minister van OCW Arie Slob en studente Sanne Touw, die recent een burn-out kreeg.

Za 29 juni 2019 | 10:15 YES ik ben!

Aflevering 3 - Reportagereeks over de kracht en de keerzijde van positief denken. Het placebo-effect. Kunnen gedachten je gezondheid beïnvloeden? Placebo's blijken te werken. Er zijn zelfs diverse trainingen gebaseerd op de idee dat wie zijn eigen gedachten verandert, de wereld om zich heen ook ziet opfleuren. Wat zegt de medische wetenschap hierover? Stine Jensen woont in de Verenigde Staten een 'faith healing' bij en onderzoekt de krachten die de wereld van 'prosperity evangelism' bijzonder maken. Kan ze zo misschien zelf van haar migraine af komen? Wetenschapsjournalist Erik Vance vergelijkt het placebo-effect met de virtual reality bril. Je weet dat je niet in een achtbaan zit, maar toch word je misselijk. Schrijver en ras-scepticus Barbara Ehrenreich bestrijdt de gedachte dat als je maar positief denkt, je je ziekte kunt overwinnen.

Vr 28 juni 2019 | 23:30 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 8 - Aflevering 8: In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's door op een opblaasbare band af te dalen van een sneeuwschans, op quads door het water te rijden en dieren die proberen te traplopen.

Vr 28 juni 2019 | 23:25 Ridiculousness

Seizoen 11 - Aflevering 15 - Chanel And Sterling LX: In deze nieuwe aflevering van Ridiculousness gaan Rob, Chanel en Steelo op safari met Amateur Geographic, trekken ze hun eigen realiteit in twijfel bij Foutjes In De Simulatie en experimenteren ze met Goedkope Wetenschap.

Vr 28 juni 2019 | 23:00 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 7 - Aflevering 7: In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's met springen op een sneeuwscooter, fietsen op een pump track en vuur maken.

Vr 28 juni 2019 | 16:25 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas een nacht door brengen bij -30 graden?. Kan Klaas een nacht doorbrengen bij -30 graden? Verdr is er ook een duel met Nederlands beste golfster, en Klaas is voor één dag donutbakker in Seattle.

Ma 24 juni 2019 | 20:05 Young Sheldon

Seizoen 1 - Aflevering 6 - A Patch, a Modem, and a Zantac: Als een vertegenwoordiger van NASA Sheldons wetenschap verwerpt, is Sheldon erop uit zijn ongelijk te bewijzen.

Zo 23 juni 2019 | 23:00 Mankind the Story of All of Us

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Documentairereeks over het ontstaan van de mensheid en de mijlpalen die naar onze moderne wereld hebben geleid. Revolutions. De mensheid begint aan een nieuw tijdperk van verkenning en temt de wildernis. In Noord-Amerika, Siberië en Australië worden oude tradities weggevaagd uit naam van commercie en wetenschap. Binnen honderd jaar maakt de irrationale angst die in Salem nog voor een heksenjacht zorgde, plaats voor een zeer rationele roep om vrijheid. De Amerikaanse revolutionairen confronteren een machtig rijk. De strijd om de moderne wereld begint. Twee grote revoluties vinden tegelijkertijd plaats. De Amerikaanse revolutie draait om politieke dromen en persoonlijke vrijheid. De industriële revolutie vervangt spierkracht door machines en bevrijdt de mensheid van de beperkingen van de natuur. Maar onze oudste vijanden, bacteriën, gedijen in industriële steden. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog clashen beide revoluties. 's Werelds eerste industriële oorlog is een strijd om de definitie van 'vrijheid'.

Zo 23 juni 2019 | 23:00 Mankind the Story of All of Us

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Documentairereeks over het ontstaan van de mensheid en de mijlpalen die naar onze moderne wereld hebben geleid. Revolutions. De mensheid begint aan een nieuw tijdperk van verkenning en temt de wildernis. In Noord-Amerika, Siberië en Australië worden oude tradities weggevaagd uit naam van commercie en wetenschap. Binnen honderd jaar maakt de irrationale angst die in Salem nog voor een heksenjacht zorgde, plaats voor een zeer rationele roep om vrijheid. De Amerikaanse revolutionairen confronteren een machtig rijk. De strijd om de moderne wereld begint. Twee grote revoluties vinden tegelijkertijd plaats. De Amerikaanse revolutie draait om politieke dromen en persoonlijke vrijheid. De industriële revolutie vervangt spierkracht door machines en bevrijdt de mensheid van de beperkingen van de natuur. Maar onze oudste vijanden, bacteriën, gedijen in industriële steden. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog clashen beide revoluties. 's Werelds eerste industriële oorlog is een strijd om de definitie van 'vrijheid'.

Zo 23 juni 2019 | 19:30 YES ik ben!

Aflevering 3 - Reportagereeks over de kracht en de keerzijde van positief denken. Het placebo-effect. Kunnen gedachten je gezondheid beïnvloeden? Placebo's blijken te werken. Er zijn zelfs diverse trainingen gebaseerd op de idee dat wie zijn eigen gedachten verandert, de wereld om zich heen ook ziet opfleuren. Wat zegt de medische wetenschap hierover? Stine Jensen woont in de Verenigde Staten een 'faith healing' bij en onderzoekt de krachten die de wereld van 'prosperity evangelism' bijzonder maken. Kan ze zo misschien zelf van haar migraine af komen? Wetenschapsjournalist Erik Vance vergelijkt het placebo-effect met de virtual reality bril. Je weet dat je niet in een achtbaan zit, maar toch word je misselijk. Schrijver en ras-scepticus Barbara Ehrenreich bestrijdt de gedachte dat als je maar positief denkt, je je ziekte kunt overwinnen.

Zo 23 juni 2019 | 18:05 Klaas kan alles

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Wetenschappelijk magazine (2018) met Klaas van Kruistum. Kan Klaas onzichtbaar worden?. Klaas van Kruistum krijgt een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. Hij gaat 'onmogelijke' uitdagingen aan, oefent de meest moeilijke beroepen uit en daagt mensen die toppers zijn in hun beroep uit om het tegen hem op te nemen.

Zo 23 juni 2019 | 13:20 Upside Down IMDb: 6.4

23/06 - IMDB * 6.4 - Drama, Upside Down is een Canadese en Franse fantasie en dramafilm uit het jaar 2012. Deze productie is geregisseerd door Juan Solanas. De hoofdrollen worden vertolkt door Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall. Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eden (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar...

Upside Down is een Canadese en Franse fantasie- en dramafilm uit het jaar 2012. Deze productie is geregisseerd door Juan Solanas. De hoofdrollen worden vertolkt door Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall. Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eden (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar nooit meer zal zien, wanneer hij haar op televisie ziet. Hij begint een zoektocht om zijn liefde van ze leven weer in zijn armen te sluiten. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/upside-down

Za 22 juni 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Za 22 juni 2019 | 10:50 Govert naar de grenzen van het heelal

De laatste aflevering van Govert naar de grenzen van het heelal gaat over de maanlanding, voor veel mensen dé gebeurtenis van de vorige eeuw. Het was grensverleggend en vandaag de dag nog altijd inspirerend. De wetenschap stort zich tegenwoordig met evenveel enthousiasme op de verdere verkenning van het heelal. Govert duikt in de geschiedenis van het Apollo-programma, waarbij de mens de maan bezocht. Hij bezoekt verschillende locaties in de Verenigde Staten waar de Apollo-maanlandingen op een wetenschappelijke manier werden voorbereid. Ook geeft Govert ons een blik in de toekomst van de ruimtevaart en de sterrenkunde, want de maanlanding heeft onze verkenningsdrang aangewakkerd. Govert ontmoet experts en bezoekt locaties in de Verenigde Staten, Chili en Nederland, waar op dit moment de basis wordt gelegd voor deze nieuwe kosmische uitdagingen.

Vr 21 juni 2019 | 23:30 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 6 - Aflevering 6: In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's met een geflambeerd gerecht, op een kinderfiets of een confrontatie met een zandhoos.

Vr 21 juni 2019 | 23:00 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 5 - Aflevering 5: In deze aflevering: de wetenschap achter fiasco's met paardrijden door het water, een radiografisch bestuurbaar vliegtuigje en het onderschatten van de kracht van eb en vloed.

Vr 21 juni 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 21 juni 2019 | 16:25 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas in maximaal 2.30 uur de hele Afsluitdijk over wandelen?. Kan Klaas in maximaal twee en half uur de hele Afsluitdijk over wandelen? De Afsluitdijk is 30 km lang, dus moet hij gemiddeld twaalf kilometer per uur wandelen.

Vr 21 juni 2019 | 16:10 Govert naar de grenzen van het heelal

De laatste aflevering van Govert naar de grenzen van het heelal gaat over de maanlanding, voor veel mensen dé gebeurtenis van de vorige eeuw. Het was grensverleggend en vandaag de dag nog altijd inspirerend. De wetenschap stort zich tegenwoordig met evenveel enthousiasme op de verdere verkenning van het heelal. Govert duikt in de geschiedenis van het Apollo-programma, waarbij de mens de maan bezocht. Hij bezoekt verschillende locaties in de Verenigde Staten waar de Apollo-maanlandingen op een wetenschappelijke manier werden voorbereid. Ook geeft Govert ons een blik in de toekomst van de ruimtevaart en de sterrenkunde, want de maanlanding heeft onze verkenningsdrang aangewakkerd. Govert ontmoet experts en bezoekt locaties in de Verenigde Staten, Chili en Nederland, waar op dit moment de basis wordt gelegd voor deze nieuwe kosmische uitdagingen.

Wo 19 juni 2019 | 12:00 Ancient Aliens

Seizoen 9 - Aflevering 7 - The Next Humans

Ma 17 juni 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Zo 16 juni 2019 | 23:10 Ridiculousness

Seizoen 10 - Aflevering 16 - Nerdiculousness: Deze nieuwe Ridiculousness-special is opgedragen aan de slimme mensen die onze wereld verbeteren. Rob, Steelo en Chanel bekijken wat minder bekende Nerd-mijlpalen en zien de duistere kant van de wetenschap in Experimenterreur.

Zo 16 juni 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Savage Skills: De slimste en dapperste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je met een boot een wheelie maken en bestaan er ook offroad-schaatsen?

Zo 16 juni 2019 | 20:10 Street Science

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Red Hot Nickel Ball: Kevin onderzoekt de wetenschap achter voedsel. Hij laat zien hoe je kunt koken met een gloeiendhete nikkelen kogel en hoe je van een tros bananen een piano kunt maken.

Zo 16 juni 2019 | 12:40 Ik mis je

Aflevering 14 - Reportagereeks waarin overleden mensen worden geportretteerd. Het werd geen traditionele uitvaart toen de vader van Mariati Hollander stierf. Toen hij een hersentumor kreeg, werkte hij mee aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Daarom besliste hij om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.

Za 15 juni 2019 | 18:20 Ik mis je

Aflevering 14 - Reportagereeks waarin overleden mensen worden geportretteerd. Het werd geen traditionele uitvaart toen de vader van Mariati Hollander stierf. Toen hij een hersentumor kreeg, werkte hij mee aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Daarom besliste hij om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.

Za 15 juni 2019 | 10:50 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. Terug naar de oerknal. Hoe is het heelal ontstaan? Als je je verdiept in de kosmos is dat misschien wel de meest prangende vraag van allemaal. Sinds de acceptatie van het fenomeen 'oerknal' probeert de wetenschap steeds dichter bij dit moment te komen, zo'n 13,8 miljard jaar geleden. Govert neemt ons mee op een reis terug in de tijd, om zo dicht mogelijk bij de geboorte van het universum te komen.

Za 15 juni 2019 | 01:15 You Have Been Warned

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Makers or Fakers: Internetfilmpjes worden met behulp van de wetenschap op echtheid onderzocht, met onder andere een basejump onder water, een remtest met een tank en een adembenemend trickshot.

Vr 14 juni 2019 | 23:00 Science of Stupid 7

Seizoen 7 - Aflevering 3 - Aflevering 3: Serieuze wetenschap wordt gecombineerd met knotsgekke en spectaculaire kijkersfilmpjes. In deze aflevering: fiasco's in de sneeuw, op wielerbanen en met een kapotte elektriciteitskabel.

Vr 14 juni 2019 | 16:25 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas de ruimte in?. Klaas zoekt een antwoord op de vraag: 'Kan Klaas de ruimte in?'. Astronaut André Kuipers weet als geen ander hoe het is in de ruimte en hoe je daar moet komen. Hij maakt Klaas duidelijk dat jarenlange voorbereiding nodig is om dit te realiseren. Helaas heeft Klaas die tijd niet en moet hij dus op zoek naar een creatieve oplossing om zijn missie te laten slagen.

Vr 14 juni 2019 | 16:10 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. Terug naar de oerknal. Hoe is het heelal ontstaan? Als je je verdiept in de kosmos is dat misschien wel de meest prangende vraag van allemaal. Sinds de acceptatie van het fenomeen 'oerknal' probeert de wetenschap steeds dichter bij dit moment te komen, zo'n 13,8 miljard jaar geleden. Govert neemt ons mee op een reis terug in de tijd, om zo dicht mogelijk bij de geboorte van het universum te komen.

Di 11 juni 2019 | 21:50 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. Wij zijn sterrenstof. Govert laat zien dat sterrenkunde helemaal geen ver-van-mijn-bedshow is. Of het nu gaat om de zoektocht naar verre sterrenstelsels, de vragen rondom de oorsprong van het heelal, of het onderzoek aan de geboorte van nieuwe sterren. Astronomie heeft alles te maken met ons eigen bestaan, hier en nu. Ewine van Dishoeck legt uit dat dezelfde moleculen waaruit ons lichaam is opgebouwd ontstaan in verre, ijle gaswolken tussen de sterren. In het Sackler-laboratorium in Leiden bootst ze met haar team het heelal na om het ontstaan van deze moleculen beter te kunnen begrijpen. Maar ook aan de andere kant van onze planeet, in Chili, wordt gedetailleerd onderzoek gedaan aan deze moleculen, ver weg in onze kosmos. Met de grootste telescoop ter wereld, het ALMA-observatorium van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht, speurt de wetenschap het heelal af, op zoek naar die organische moleculen.

Di 11 juni 2019 | 21:15 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. Terug naar de oerknal. Hoe is het heelal ontstaan? Als je je verdiept in de kosmos is dat misschien wel de meest prangende vraag van allemaal. Sinds de acceptatie van het fenomeen 'oerknal' probeert de wetenschap steeds dichter bij dit moment te komen, zo'n 13,8 miljard jaar geleden. Govert neemt ons mee op een reis terug in de tijd, om zo dicht mogelijk bij de geboorte van het universum te komen.

Zo 9 juni 2019 | 06:20 Secrets of Area 51

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Secrets of Area 51: 22 spelers, twee doelen en één bal: voetbal is een feest en echt een internationale sport. Wij hebben een team onderzoekers geselecteerd om te laten zien dat met wetenschap iedereen beter kan worden.

Za 8 juni 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 7 juni 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 7 juni 2019 | 16:25 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas een tsunami overleven?. Kan Klaas een tsunami overleven? Als eerste gaat Klaas naar Delft. Daar staat een enorm apparaat waarmee golven gemaakt worden. Daar leert Klaas wat een tsunami eigenlijk is. In een wildwaterbaan ervaart Klaas met meervoudig Nederlands kampioen wildwaterkano-slalom en wildwaterexpert, Maarten Hermans, hoe sterk de kracht van water is. In Seattle heeft Klaas de ultieme oplossing om een tsunami te overleven: de 'survival capsule'.

Do 6 juni 2019 | 14:35 Op naar de 100!

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks over oud worden. Verjonging. Volgens de wetenschap is een verjongingspil nog slechts een kwestie van tijd. In de VS ontmoet Marcel een man die op zichzelf experimenteert met medicijnen om langer te leven. Hij slikt en spuit op eigen initiatief, zelfs al is het effect van de middelen nog niet bewezen of de veiligheid ervan voor mensen niet gegarandeerd. Marcel gaat ook op visite bij dokter Thierry Hertoghe, die hem een wel heel uitgebreide hormonenbehandeling voorschrijft. Ten slotte klopt hij aan bij 'Iceman' Wim Hof, een man die zweert bij koudetraining om zijn immuniteit te versterken en ziektes te overwinnen.

Wo 5 juni 2019 | 20:40 Op naar de 100!

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks over oud worden. Verjonging. Volgens de wetenschap is een verjongingspil nog slechts een kwestie van tijd. In de VS ontmoet Marcel een man die op zichzelf experimenteert met medicijnen om langer te leven. Hij slikt en spuit op eigen initiatief, zelfs al is het effect van de middelen nog niet bewezen of de veiligheid ervan voor mensen niet gegarandeerd. Marcel gaat ook op visite bij dokter Thierry Hertoghe, die hem een wel heel uitgebreide hormonenbehandeling voorschrijft. Ten slotte klopt hij aan bij 'Iceman' Wim Hof, een man die zweert bij koudetraining om zijn immuniteit te versterken en ziektes te overwinnen.

Ma 3 juni 2019 | 23:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Science of Stupid In The Urban Jungle: Met behulp van wetenschap wordt in dit programma het gevaarlijkste habitat van allemaal verkend: de drukke stad. Dallas Campbell onderzoekt grote gevaren, zoals roltrappen en verkeersopstoppingen.

Ma 3 juni 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Ma 3 juni 2019 | 21:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 22 - A Swedish Science Thing and the Equation for Toast: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Zo 2 juni 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 9 - Super Weird: De slimste en dapperste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je een stofzuiger als didgeridoo gebruiken, en kun je een mechanisch superheldenpak maken?

Zo 2 juni 2019 | 19:20 Weird Connections

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Lying: Ontdek welke wonderlijke en bizarre experimenten worden uitgevoerd in naam van de wetenschap. Deze aflevering laat zien hoe je gezichtsuitdrukking kan verraden wat je denkt.

Zo 2 juni 2019 | 18:55 Weird Connections

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Bottomless Bowl of Soup: Uit naam van de wetenschap worden de meest wonderlijke en bizarre experimenten uitgevoerd. Wat hebben ze in de praktijk opgeleverd aan nieuwe ontdekkingen?

Zo 2 juni 2019 | 18:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Science of Stupid At The Gym: In deze aflevering boksen wetenschap en domheid tegen elkaar op. Dallas Campbell laat met behulp van super-slowmotionbeelden zien wat er misgaat in zelfgemaakte fitnessfilmpjes.

Zo 2 juni 2019 | 06:25 Het eeuwige leven van Jan Mulder

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks over de mogelijkheden van het eeuwige leven. Jan Mulders zoektocht voert hem langs de wetenschap, de kunst en confronterende gesprekken, met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, naar de plek waar hij uiteindelijk tot een machtige conclusie komt.

Vr 31 mei 2019 | 16:20 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Wetenschappelijk magazine waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Kan Klaas ongezien een selfie maken met Rico Verhoeven?. Als eerste gaat Klaas langs bij privé-detective Nico van den Dries. Van hem leert Klaas hoe en waar hij Rico kan vinden. Vervolgens gaat Klaas langs bij gadgetexpert van Bright, David Lemereis.

Vr 31 mei 2019 | 05:40 Science of Stupid 7

Seizoen 2 - Aflevering 23 - Science Of Stupid 2, 23: De show die wetenschap combineert met de vreemdste, meest spectaculaire en pijnlijke gebruiker-gegenereerde video’s die ooit zijn opgenomen.

Do 30 mei 2019 | 15:00 Science of Stupid 7

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Science of Stupid, 4: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Do 30 mei 2019 | 00:20 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 6 - Aflevering 5 - Can Time Go Backwards?: We bewegen ons vrij door de ruimte, maar in de tijd kunnen we alleen maar vooruit. Zal de wetenschap ooit in staat zijn de klok terug te draaien?

Wo 29 mei 2019 | 16:50 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 6 - Aflevering 5 - Can Time Go Backwards?: We bewegen ons vrij door de ruimte, maar in de tijd kunnen we alleen maar vooruit. Zal de wetenschap ooit in staat zijn de klok terug te draaien?

Wo 29 mei 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Science Of Stupid 2, 9: De show die wetenschap combineert met de vreemdste, meest spectaculaire en pijnlijke gebruiker-gegenereerde video’s die ooit zijn opgenomen.

Ma 27 mei 2019 | 17:00 Great American Thaw

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Natuurdocumentairereeks over de seizoenswisselingen in het Yellowstone-natuurpark. De barre winter. Grizzlyberen verlaten hun winterschuilplaatsen vroegtijdig, hongerige wolven proberen een eland neer te halen in de voor dit tijdstip ondiepe sneeuw en de jacht van de laplanduil wordt verstoord door het ijs. De winter in Yellowstone is een van de strengste ter wereld, maar in 2016 werden klimaatrecords gebroken en de natuur heeft zich moeten aanpassen. In deze aflevering gaan we dieper in op de wetenschap achter de winter, zoals waarom de unieke geologie van Yellowstone tandproblemen veroorzaakt bij sommige grazers.

Zo 26 mei 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 8 - Overachievers: De slimste en dapperste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je een fles openen met een vogelveer, en kun je je medemens gebruiken als snowboard?

Za 25 mei 2019 | 11:10 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. Wij zijn sterrenstof. Govert laat zien dat sterrenkunde helemaal geen ver-van-mijn-bedshow is. Of het nu gaat om de zoektocht naar verre sterrenstelsels, de vragen rondom de oorsprong van het heelal, of het onderzoek aan de geboorte van nieuwe sterren. Astronomie heeft alles te maken met ons eigen bestaan, hier en nu. Ewine van Dishoeck legt uit dat dezelfde moleculen waaruit ons lichaam is opgebouwd ontstaan in verre, ijle gaswolken tussen de sterren. In het Sackler-laboratorium in Leiden bootst ze met haar team het heelal na om het ontstaan van deze moleculen beter te kunnen begrijpen. Maar ook aan de andere kant van onze planeet, in Chili, wordt gedetailleerd onderzoek gedaan aan deze moleculen, ver weg in onze kosmos. Met de grootste telescoop ter wereld, het ALMA-observatorium van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht, speurt de wetenschap het heelal af, op zoek naar die organische moleculen.

Za 25 mei 2019 | 07:25 Het eeuwige leven van Jan Mulder

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks. Jan Mulders zoektocht voert hem langs de wetenschap, de kunst en confronterende gesprekken, met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, naar de plek waar hij uiteindelijk tot een machtige conclusie komt.

Vr 24 mei 2019 | 22:25 Het eeuwige leven van Jan Mulder

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks over de mogelijkheden van het eeuwige leven. Jan Mulder is vastbesloten eeuwig te willen blijven leven en verdiept zich in de robotica. Welke lichaamsdelen en organen zijn er al te vervangen, en veel belangrijker: hoelang duurt het nog voordat we echt alles uit het lichaam kunnen namaken? En dan de volgende stap: hoe behouden we ons bewustzijn? Goede vriend van Jan Mulder, Wim T. Schippers, heeft gedachten over wat het bewustzijn precies inhoudt. Net als Jans hoofd stopt met tollen, maakt hij kennis met het kunstduo LA Raeven, dat wel heel ver gaat met het implementeren van de robotica.

Vr 24 mei 2019 | 22:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Science of Stupid In The Urban Jungle: Met behulp van wetenschap wordt in dit programma het gevaarlijkste habitat van allemaal verkend: de drukke stad. Dallas Campbell onderzoekt grote gevaren, zoals roltrappen en verkeersopstoppingen.

Vr 24 mei 2019 | 16:10 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. Wij zijn sterrenstof. Govert laat zien dat sterrenkunde helemaal geen ver-van-mijn-bedshow is. Of het nu gaat om de zoektocht naar verre sterrenstelsels, de vragen rondom de oorsprong van het heelal, of het onderzoek aan de geboorte van nieuwe sterren. Astronomie heeft alles te maken met ons eigen bestaan, hier en nu. Ewine van Dishoeck legt uit dat dezelfde moleculen waaruit ons lichaam is opgebouwd ontstaan in verre, ijle gaswolken tussen de sterren. In het Sackler-laboratorium in Leiden bootst ze met haar team het heelal na om het ontstaan van deze moleculen beter te kunnen begrijpen. Maar ook aan de andere kant van onze planeet, in Chili, wordt gedetailleerd onderzoek gedaan aan deze moleculen, ver weg in onze kosmos. Met de grootste telescoop ter wereld, het ALMA-observatorium van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht, speurt de wetenschap het heelal af, op zoek naar die organische moleculen.

Di 21 mei 2019 | 21:15 Govert naar de grenzen van het heelal

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Wetenschappelijke documentairereeks over de kosmos. Wij zijn sterrenstof. Govert laat zien dat sterrenkunde helemaal geen ver-van-mijn-bedshow is. Of het nu gaat om de zoektocht naar verre sterrenstelsels, de vragen rondom de oorsprong van het heelal, of het onderzoek aan de geboorte van nieuwe sterren. Astronomie heeft alles te maken met ons eigen bestaan, hier en nu. Ewine van Dishoeck legt uit dat dezelfde moleculen waaruit ons lichaam is opgebouwd ontstaan in verre, ijle gaswolken tussen de sterren. In het Sackler-laboratorium in Leiden bootst ze met haar team het heelal na om het ontstaan van deze moleculen beter te kunnen begrijpen. Maar ook aan de andere kant van onze planeet, in Chili, wordt gedetailleerd onderzoek gedaan aan deze moleculen, ver weg in onze kosmos. Met de grootste telescoop ter wereld, het ALMA-observatorium van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht, speurt de wetenschap het heelal af, op zoek naar die organische moleculen.

Di 21 mei 2019 | 15:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Science of Stupid Cars and Trucks: De wetenschap neemt het op tegen domheid om te kijken wie er meer pk heeft. Het wiel bestaat al meer dan 5000 jaar, maar veel mensen moeten nog leren hoe je die niet moet gebruiken.

Zo 19 mei 2019 | 21:00 Encounters at the End of the World

Regisseur Werner Herzog reist naar het ijskoude Antarctica waar duizend mensen dicht op elkaar wonen en hun lichamelijke en geestelijke gezondheid riskeren voor de wetenschap.

Zo 19 mei 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 7 - Only Natural: De slimste en dapperste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je een onderwaterkas ontwerpen waarmee je in zee gewassen kunt verbouwen?

Zo 19 mei 2019 | 17:00 Science of Stupid 7

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Science of Stupid, 5: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Zo 19 mei 2019 | 16:40 Science of Stupid 7

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Science of Stupid, 4: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Zo 19 mei 2019 | 08:00 Het eeuwige leven van Jan Mulder

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reportagereeks. Jan Mulder wil eeuwig leven, maar daarvoor moet hij eerst jonger zien te worden, is hem verteld. Dat klinkt onmogelijk, maar aan de Universiteit Utrecht wordt al gewerkt aan het verjongen van cellen. Is dat misschien iets voor Jan? En misschien nog wel belangrijker: Jan leert tijdens zijn zoektocht iets waarmee hij de mooiste vrouw aller tijden - Sophia Loren - kan overhalen om samen met hem de eeuwigheid in te stappen?

Za 18 mei 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 17 mei 2019 | 22:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Science of Stupid Cars and Trucks: De wetenschap neemt het op tegen domheid om te kijken wie er meer pk heeft. Het wiel bestaat al meer dan 5000 jaar, maar veel mensen moeten nog leren hoe je die niet moet gebruiken.

Vr 17 mei 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 17 mei 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Idiots Take Flight: Wetenschap wordt gecombineerd met de spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond polsstokhoogspringen, schansspringen en van een berg rollen in een prullenbak.

Do 16 mei 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Chainsaw Hurricanes: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond bungeejumpen, jongleren en vliegeren.

Ma 13 mei 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Ma 13 mei 2019 | 21:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 19 - Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Ma 13 mei 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Bucking Amateurs: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond tubing, rodeorijden en op de kop hangen.

Zo 12 mei 2019 | 18:55 Magic of Science

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Dry Ice Bomb: Wayne laat met zijn gedachten een fles ontploffen, Billy toont haar paranormale krachten en Ben voorspelt bestellingen aan de bar. Wat is de wetenschap achter de trucs?

Za 11 mei 2019 | 11:30 Science of Stupid 7

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Science of Stupid, 12: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Za 11 mei 2019 | 11:10 Sportlab Sedoc

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Reportagereeks (2019) over innovaties in de topsport. Grens. Tot de dag van vandaag lijkt het alsof er constant nieuwe wereldrecords worden gevestigd. Topsporters trainen dagelijks om altijd weer sneller, sterker en beter te worden. Welke rol speelt wetenschap en technologie hierbij? En hoe ver kunnen we daarin gaan? Kunnen grenzen oneindig verlegd worden of lopen we een keer echt tegen onze grens aan? En bij welke sporten kunnen de meeste grenzen verlegd worden? Sedoc gaat op onderzoek, praat met zwemmer Maarten van der Weijden en ervaart aan den lijve hoe een hamstringblessure in de toekomst voorkomen kan worden.

Vr 10 mei 2019 | 22:30 Het eeuwige leven van Jan Mulder

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks. Jan Mulder krijgt tijdens zijn zoektocht naar het eeuwige leven steun uit onverwachte hoek: Mister Ajax Sjaak Swart blijkt minstens zo tegen de dood te zijn als Jan zelf. Gelukkig is er een Engelse wetenschapper die Jan verzekert dat hij 1000 jaar oud kan worden. Maar in wat voor wereld komt hij dan te leven? Een gespecialiseerd bureau heeft een schets gemaakt van Jans leefomgeving over een eeuw. En zelfs die blijkt totaal anders dan wat hij gewend is. Kan Jan zoveel verandering wel aan?

Vr 10 mei 2019 | 16:10 Sportlab Sedoc

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Reportagereeks (2019) over innovaties in de topsport. Grens. Tot de dag van vandaag lijkt het alsof er constant nieuwe wereldrecords worden gevestigd. Topsporters trainen dagelijks om altijd weer sneller, sterker en beter te worden. Welke rol speelt wetenschap en technologie hierbij? En hoe ver kunnen we daarin gaan? Kunnen grenzen oneindig verlegd worden of lopen we een keer echt tegen onze grens aan? En bij welke sporten kunnen de meeste grenzen verlegd worden? Sedoc gaat op onderzoek, praat met zwemmer Maarten van der Weijden en ervaart aan den lijve hoe een hamstringblessure in de toekomst voorkomen kan worden.

Vr 10 mei 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Big Tires, Monster Fails: Wetenschap wordt gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond karatetrappen, bunny hops en snowboarden op het water.

Do 9 mei 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 7 - The Motion of the Ocean: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond het slopen van gebouwen, sleeën en airbags.

Wo 8 mei 2019 | 15:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Science of Stupid At The Gym: In deze aflevering boksen wetenschap en domheid tegen elkaar op. Dallas Campbell laat met behulp van super-slowmotionbeelden zien wat er misgaat in zelfgemaakte fitnessfilmpjes.

Di 7 mei 2019 | 21:15 Sportlab Sedoc

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Reportagereeks (2019) over innovaties in de topsport. Grens. Tot de dag van vandaag lijkt het alsof er constant nieuwe wereldrecords worden gevestigd. Topsporters trainen dagelijks om altijd weer sneller, sterker en beter te worden. Welke rol speelt wetenschap en technologie hierbij? En hoe ver kunnen we daarin gaan? Kunnen grenzen oneindig verlegd worden of lopen we een keer echt tegen onze grens aan? En bij welke sporten kunnen de meeste grenzen verlegd worden? Sedoc gaat op onderzoek, praat met zwemmer Maarten van der Weijden en ervaart aan den lijve hoe een hamstringblessure in de toekomst voorkomen kan worden.

Ma 6 mei 2019 | 23:10 Prosecution

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Britse documentairereeks over het werk van openbare aanklagers. The Babes in the Wood Murders. Op 9 oktober 1986 worden twee 9-jarige meisjes vermist. Kort daarna worden Karen en Nicola dood teruggevonden, ze zijn seksueel misbruikt en gewurgd, net buiten Brighton. De politie arresteert de 20-jarige Russell Bishop, maar een volksjury spreekt de man al na twee uur proces vrij. Pas in 2005, na een wetswijziging, kreeg de familie van Karen en Nicola weer uitzicht op een nieuw proces. Politie en wetenschap maken nu gebruik van nieuwe technieken om op zoek te gaan naar bewijsmateriaal, in de hoop dat gerechtigheid alsnog kan geschieden voor de onfortuinlijke meisjes.

Ma 6 mei 2019 | 21:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 18 - Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Zo 5 mei 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 5 - Supercharged: De slimste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je een graafmachine op drijfhout laten balanceren, of gewichten optillen met een papieren ketting?

Zo 5 mei 2019 | 21:00 The Story of God with Morgan Freeman 3

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Visions of God: Spreekt God tot ons door visioenen? Kan de wetenschap uitleggen wat we goddelijke inspiratie noemen? Van inheemse visites tot heilzame wateren gezegend door een katholieke heilige, ontmoet Morgan Freeman mensen over de hele wereld die geloven dat ze een boodschap uit de hemel hebben ontvangen.

Zo 5 mei 2019 | 13:55 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 17 - Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Za 4 mei 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Za 4 mei 2019 | 12:30 Het eeuwige leven van Jan Mulder

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reportagereeks (2019) waarin Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven verkent. Jan Mulder verkent de mogelijkheden van het eeuwige leven. De zoektocht van Jan Mulder voert hem langs de wetenschap, de kunst en confronterende gesprekken, met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, naar de plek waar hij uiteindelijk tot een machtige conclusie komt. De vraag: 'waarom zou je eeuwig willen leven?' wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Za 4 mei 2019 | 11:30 Science of Stupid 7

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Science of Stupid, 8: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Za 4 mei 2019 | 00:30 Het eeuwige leven van Jan Mulder

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reportagereeks (2019) waarin Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven verkent. Jan Mulder verkent de mogelijkheden van het eeuwige leven. De zoektocht van Jan Mulder voert hem langs de wetenschap, de kunst en confronterende gesprekken, met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, naar de plek waar hij uiteindelijk tot een machtige conclusie komt. De vraag: 'waarom zou je eeuwig willen leven?' wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Vr 3 mei 2019 | 22:25 Het eeuwige leven van Jan Mulder

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reportagereeks (2019) waarin Jan Mulder de mogelijkheden van het eeuwige leven verkent. Jan Mulder verkent de mogelijkheden van het eeuwige leven. De zoektocht van Jan Mulder voert hem langs de wetenschap, de kunst en confronterende gesprekken, met goede vrienden als Kees van Kooten en Wim T. Schippers, naar de plek waar hij uiteindelijk tot een machtige conclusie komt. De vraag: 'waarom zou je eeuwig willen leven?' wordt bij elk van Jan zijn ontmoetingen anders beantwoord. Dit dwingt hem tot reflectie en duikt hij dieper in zichzelf dan hij vooraf had kunnen denken.

Vr 3 mei 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Do 2 mei 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Roof Jumping: To Infinity and Below: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe kun je jezelf het best pijnigen op de fiets, de loopband en op het dak?

Ma 29 april 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Ma 29 april 2019 | 21:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 17 - Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Zo 28 april 2019 | 23:20 De outsiders

Aflevering 2 - Reportagereeks (2019) over mensen die kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Gezondheid. Als mensen ziek zijn, is het goed geregeld in Nederland. Toch zijn er mensen die geen vertrouwen hebben in de medische wetenschap. Zij zoeken hun remedies buiten de gangbare gezondheidszorg. Tim den Besten ontmoet drie van deze 'outsiders'.

Zo 28 april 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 4 - Quantum Leaps: De slimste en dapperste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je een echte lightsaber maken? Wat heb je nodig om over sneeuw te fietsen?

Zo 28 april 2019 | 18:30 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Roof Jumping: To Infinity and Below: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe kun je jezelf het best pijnigen op de fiets, de loopband en op het dak?

Zo 28 april 2019 | 18:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Flip Flops and Power Purges: The Science of Stupid combineert keiharde wetenschap met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste acties in zelfgemaakte filmpjes. In deze aflevering: gewichten, vuurwapens en autosprongen.

Zo 28 april 2019 | 17:00 Science of Stupid 7

Seizoen 4 - Aflevering 11 - Episode 11: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op de sneeuwkat, het skateboard of in een gewaad?

Zo 28 april 2019 | 16:35 Science of Stupid 7

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Episode 10: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met springen, longboarden of in parkeergarages?

Zo 28 april 2019 | 16:00 Science of Stupid 7

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Episode 9: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op met skisalto's, limbodansen en met tokkelen?

Zo 28 april 2019 | 15:35 Science of Stupid 7

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Episode 8: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met klauteren, wheelies en met taart gooien?

Zo 28 april 2019 | 15:00 Science of Stupid 7

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Episode 7: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op hellingen, met paardrijden en met twerken?

Zo 28 april 2019 | 13:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 14 - A Nuclear Reactor and a Boy Called Lovey: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Zo 28 april 2019 | 12:40 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 13 - David, Goliath and a Yoo-hoo from the Back: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Za 27 april 2019 | 11:30 Science of Stupid 7

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Science of Stupid, 8: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Za 27 april 2019 | 11:05 Sportlab Sedoc

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks (2019) over innovaties in de topsport. Pieken. Voor sporters draait alles om dat ene moment: die ene wedstrijd, die ene sprong of die ene penalty. Dan moet je presteren, dan moet je pieken. Hoe kom je tot de perfecte prestatie, krijg je controle over alle externe omstandigheden en de juiste mindset? En welke rol speelt technologie en wetenschap hierbij?

Vr 26 april 2019 | 18:25 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 14 - A Nuclear Reactor and a Boy Called Lovey: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Vr 26 april 2019 | 18:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 13 - David, Goliath and a Yoo-hoo from the Back: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Vr 26 april 2019 | 16:10 Sportlab Sedoc

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks (2019) over innovaties in de topsport. Pieken. Voor sporters draait alles om dat ene moment: die ene wedstrijd, die ene sprong of die ene penalty. Dan moet je presteren, dan moet je pieken. Hoe kom je tot de perfecte prestatie, krijg je controle over alle externe omstandigheden en de juiste mindset? En welke rol speelt technologie en wetenschap hierbij?

Vr 26 april 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 6 - Aflevering 8 - Episode 8: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond jetskiën over land, fietsen en koorddansen.

Vr 26 april 2019 | 01:20 De outsiders

Aflevering 2 - Reportagereeks (2019) over mensen die kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Gezondheid. Als mensen ziek zijn, is het goed geregeld in Nederland. Toch zijn er mensen die geen vertrouwen hebben in de medische wetenschap. Zij zoeken hun remedies buiten de gangbare gezondheidszorg. Tim den Besten ontmoet drie van deze 'outsiders'.

Do 25 april 2019 | 21:00 De outsiders

Aflevering 2 - Reportagereeks (2019) over mensen die kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Gezondheid. Als mensen ziek zijn, is het goed geregeld in Nederland. Toch zijn er mensen die geen vertrouwen hebben in de medische wetenschap. Zij zoeken hun remedies buiten de gangbare gezondheidszorg. Tim den Besten ontmoet drie van deze 'outsiders'.

Do 25 april 2019 | 15:30 Science of Stupid 7

Seizoen 6 - Aflevering 7 - Episode 7: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond vissen en de handstand doen op een stoel.

Do 25 april 2019 | 05:00 Science of Stupid 7

Seizoen 6 - Aflevering 7 - Episode 7: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond vissen en de handstand doen op een stoel.

Di 23 april 2019 | 21:15 Sportlab Sedoc

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks (2019) over innovaties in de topsport. Pieken. Voor sporters draait alles om dat ene moment: die ene wedstrijd, die ene sprong of die ene penalty. Dan moet je presteren, dan moet je pieken. Hoe kom je tot de perfecte prestatie, krijg je controle over alle externe omstandigheden en de juiste mindset? En welke rol speelt technologie en wetenschap hierbij?

Di 23 april 2019 | 05:10 Ancient Aliens

Documentairereeks. The Next Humans. Nu er dankzij de wetenschap nieuwe technieken voorhanden zijn, geloven theoretici dat we in de voetsporen van onze alien-scheppers treden.

Ma 22 april 2019 | 18:25 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 15 - A Math Emergency and Perky Palms: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Ma 22 april 2019 | 18:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 14 - A Nuclear Reactor and a Boy Called Lovey: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Ma 22 april 2019 | 17:30 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 13 - David, Goliath and a Yoo-hoo from the Back: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Ma 22 april 2019 | 12:00 Ancient Aliens

Documentairereeks. The Next Humans. Nu er dankzij de wetenschap nieuwe technieken voorhanden zijn, geloven theoretici dat we in de voetsporen van onze alien-scheppers treden.

Ma 22 april 2019 | 08:45 Young Sheldon

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Dolomite, Apple Slices, and a Mystery Woman: Sheldon raakt bevriend met een oudere leerling die hem een nieuwe tak van de wetenschap laat ontdekken. Mary en George zijn het niet eens over hoe ze om moeten gaan met Sheldons sociale leven.

Ma 22 april 2019 | 02:00 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Ma 22 april 2019 | 00:05 Ridiculousness

Seizoen 11 - Aflevering 15 - Chanel And Sterling LX: In deze nieuwe aflevering van Ridiculousness gaan Rob, Chanel en Steelo op safari met Amateur Geographic, trekken ze hun eigen realiteit in twijfel bij Foutjes In De Simulatie en experimenteren ze met Goedkope Wetenschap.

Zo 21 april 2019 | 23:15 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Zo 21 april 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 3 - This Changes Everything: De slimste en dapperste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je geblinddoekt een pijl opvangen, of touwtjespringen met een touw van gesmolten glas?

Zo 21 april 2019 | 17:35 Science of Stupid

Episode 12: In deze aflevering horen we alles over de wetenschap achter Parkour, de gevaren van varen op een boot en de manieren waarop je jezelf kunt verwonden door met een fiets van een richel te springen.

Zo 21 april 2019 | 15:35 Science of Stupid

Seizoen 6 - Aflevering 8 - Episode 8: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond jetskiën over land, fietsen en koorddansen.

Zo 21 april 2019 | 15:05 Science of Stupid

Seizoen 6 - Aflevering 7 - Episode 7: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond vissen en de handstand doen op een stoel.

Zo 21 april 2019 | 13:30 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 15 - A Math Emergency and Perky Palms: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Za 20 april 2019 | 19:45 Street Science

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Rocket Blast: Kevin en zijn team onderzoeken de wetenschap achter raketten. Met ongebruikelijke materialen schieten ze zelfgemaakte projectielen naar duizelingwekkende hoogtes.

Za 20 april 2019 | 14:26 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Di 16 april 2019 | 21:15 Sportlab Sedoc

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks (2019) over innovaties in de topsport. Meten is Weten. Het is makkelijker dan ooit om je sportprestaties te meten, bijvoorbeeld met een app die je hardlooptijd bijhoudt of een smartwatch die je hartslag meet. Hoe zetten topsporters nieuwe meettechnieken in om beter te presteren? En kan al dat meten je echt aan de overwinning helpen? Voetbalclub PEC Zwolle transformeerde onlangs van verliezer naar winnaar. Is deze transformatie te danken aan de nieuwe trainer Jaap Stam, of is het succes te danken aan slimme data-analisten? Baanwielrenkampioen Harrie Lavreysen gebruikt hightech-materiaal, ontwikkeld met het gebruik van data, en turner Bram Verhofstad gebruikt juist materiaal dat data kan generen om zijn oefeningen te perfectioneren. Gregory bespreekt met hen de impact hiervan op hun sportprestaties.

Di 16 april 2019 | 20:30 Argo IMDb: 7.7

16/04 - IMDB * 7.7 - Thriller, Argo is een Amerikaanse thriller en dramafilm uit het jaar 2012. Deze productie is geregisseerd door Ben Affleck. Met hoofdrollen voor Ben Affleck, Bryan Cranston en Alan Arkin. Op 4 november 1979, op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran. Ze gijzelen 52 mensen. Tijdens de chaos slagen zes Amerikanen erin te ontsnappen en onder te duiken in het huis van de Canadese ambassadeur. In de wetenschap dat het slechts een kwestie van tijd is...

Argo is een Amerikaanse thriller- en dramafilm uit het jaar 2012. Deze productie is geregisseerd door Ben Affleck. Met hoofdrollen voor Ben Affleck, Bryan Cranston en Alan Arkin. Op 4 november 1979, op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran. Ze gijzelen 52 mensen. Tijdens de chaos slagen zes Amerikanen erin te ontsnappen en onder te duiken in het huis van de Canadese ambassadeur. In de wetenschap dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zes worden ontdekt en gedood, wordt CIA-agent Tony Mendez ingeschakeld. Mendez is exfiltratie-expert en komt met een gevaarlijk plan om de zes te bevrijden. Deze thriller is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Argo werd in 2013 bekroond met drie Bafta's voor respectievelijk beste regie, beste montage en beste film van het jaar. Ook won de film Oscars in de categorieën Beste Film, Beste Scenario en Beste Montage. Regisseur Ben Affleck, die ook de hoofdrol speelt, maakte eerder de geprezen thrillers 'Gone Baby Gone' (2007) en 'The Town' (2010). Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/argo

Di 16 april 2019 | 12:50 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Ma 15 april 2019 | 21:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 15 - A Math Emergency and Perky Palms: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Ma 15 april 2019 | 18:10 The Big Bang Theory

Seizoen 7 - Aflevering 10 - Amerikaanse komische serie. The Discovery Dissipation. Sheldon zit in zak en as nadat zijn toevallige bijdrage aan de wetenschap weerlegd werd. Leonard en Amy moeten alles uit de kast halen om hem uit de put te krijgen. Raj is intussen genoodzaakt om een week bij Howard en Bernadette te logeren.

Ma 15 april 2019 | 16:50 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 7 - The Dark Matter Enigma: Donkere materie is voor de wetenschap een van de grootste mysteriën van nu. Worden gigantische zwarte gaten en massale sterfte hierdoor veroorzaakt?

Ma 15 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 11 - Episode 11: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op de sneeuwkat, het skateboard of in een gewaad?

Zo 14 april 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Unusual Suspects: De slimste en dapperste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je je aankleden met behulp van een spuitbus, of lunchen in een vliegende badkuip?

Zo 14 april 2019 | 21:00 Encounters at the End of the World

Regisseur Werner Herzog reist naar het ijskoude Antarctica waar duizend mensen dicht op elkaar wonen en hun lichamelijke en geestelijke gezondheid riskeren voor de wetenschap.

Zo 14 april 2019 | 17:40 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 6 - Episode 6: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met de boot, de fiets of met tafelkleedtrekken?

Zo 14 april 2019 | 17:05 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Episode 5: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op een vulkaan, de trapeze of in een mini-auto?

Zo 14 april 2019 | 16:40 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Episode 4: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met vangen, op de motor of op het skateboard?

Zo 14 april 2019 | 16:05 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Episode 3: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met salto's, monstertrucks en op een kinderstep?

Zo 14 april 2019 | 15:40 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Episode 2: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best in het zwembad, met ATV's en op hellingen?

Zo 14 april 2019 | 15:05 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Episode 1: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op ski's, met salto's en met parkeren?

Zo 14 april 2019 | 13:30 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 14 - A Nuclear Reactor and a Boy Called Lovey: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Zo 14 april 2019 | 05:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Episode 4: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met vangen, op de motor of op het skateboard?

Za 13 april 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Za 13 april 2019 | 11:30 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Science of Stupid, 4: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Vr 12 april 2019 | 22:30 Ridiculousness

Seizoen 10 - Aflevering 16 - Nerdiculousness: Deze nieuwe Ridiculousness-special is opgedragen aan de slimme mensen die onze wereld verbeteren. Rob, Steelo en Chanel bekijken wat minder bekende Nerd-mijlpalen en zien de duistere kant van de wetenschap in Experimenterreur.

Vr 12 april 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 12 april 2019 | 19:55 The Big Bang Theory

Seizoen 7 - Aflevering 10 - Amerikaanse komische serie. The Discovery Dissipation. Sheldon zit in zak en as nadat zijn toevallige bijdrage aan de wetenschap weerlegd werd. Leonard en Amy moeten alles uit de kast halen om hem uit de put te krijgen. Raj is intussen genoodzaakt om een week bij Howard en Bernadette te logeren.

Vr 12 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Episode 10: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met springen, longboarden of in parkeergarages?

Do 11 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Episode 9: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op met skisalto's, limbodansen en met tokkelen?

Wo 10 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Episode 8: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met klauteren, wheelies en met taart gooien?

Di 9 april 2019 | 23:55 Ridiculousness

Seizoen 10 - Aflevering 16 - Nerdiculousness: Deze nieuwe Ridiculousness-special is opgedragen aan de slimme mensen die onze wereld verbeteren. Rob, Steelo en Chanel bekijken wat minder bekende Nerd-mijlpalen en zien de duistere kant van de wetenschap in Experimenterreur.

Ma 8 april 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Ma 8 april 2019 | 21:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 14 - A Nuclear Reactor and a Boy Called Lovey: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Ma 8 april 2019 | 19:05 The Story of Europe

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Duitse documentairereeks over de geschiedenis van Europa. Achievements and Rewards. De geschiedenis van Europa kent veel duistere kantjes, maar de cultuur verspreidt zich over heel de wereld. Het oude continent wordt koploper in de kunst, literatuur en wetenschap. Al sinds de Oude Grieken brengt Europa heel wat grote denkers en creatieve genieën voort, van Aristoteles tot Michelangelo en Einstein, van Beethoven tot de Beatles. We hebben ontelbaar vele meesterwerken, ontdekkingen en uitvindingen te danken aan hen, gaande van de stoommachine tot het World Wide Web.

Zo 7 april 2019 | 21:00 You Have Been Warned

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Savage Skills: De slimste en dapperste mensen gebruiken wetenschap om hun skills te perfectioneren. Kun je met een boot een wheelie maken en bestaan er ook offroad-schaatsen?

Zo 7 april 2019 | 20:10 The Story of Europe

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Duitse documentairereeks over de geschiedenis van Europa. Achievements and Rewards. De geschiedenis van Europa kent veel duistere kantjes, maar de cultuur verspreidt zich over heel de wereld. Het oude continent wordt koploper in de kunst, literatuur en wetenschap. Al sinds de Oude Grieken brengt Europa heel wat grote denkers en creatieve genieën voort, van Aristoteles tot Michelangelo en Einstein, van Beethoven tot de Beatles. We hebben ontelbaar vele meesterwerken, ontdekkingen en uitvindingen te danken aan hen, gaande van de stoommachine tot het World Wide Web.

Zo 7 april 2019 | 15:40 Science of Stupid

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Episode 2: In deze aflevering horen we alles over de wetenschap achter bobsleeën, de gevaren van de salto achterover uit stilstand en manieren waarop je jezelf kunt vernederen en verwonden op een swegway.

Zo 7 april 2019 | 13:30 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 13 - David, Goliath and a Yoo-hoo from the Back: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Zo 7 april 2019 | 00:30 Maartje & Kine - De Goldberg Machine

Komische show. Het conservatorium duo Maartje en Kine duikt in de wereld van de wetenschap. Uitvindingen, toekomstdromen, kettingreacties, geen formule is hen te Einstein, geen experiment te Newton.

Za 6 april 2019 | 23:30 Science of Stupid

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Episode 2: In deze aflevering horen we alles over de wetenschap achter bobsleeën, de gevaren van de salto achterover uit stilstand en manieren waarop je jezelf kunt vernederen en verwonden op een swegway.

Vr 5 april 2019 | 22:30 Science of Stupid

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Science of Stupid At The Gym: In deze aflevering boksen wetenschap en domheid tegen elkaar op. Dallas Campbell laat met behulp van super-slowmotionbeelden zien wat er misgaat in zelfgemaakte fitnessfilmpjes.

Vr 5 april 2019 | 20:29 Upside Down IMDb: 6.4

05/04 - IMDB * 6.4 - Drama, Upside Down is een Canadese en Franse fantasie en dramafilm uit het jaar 2012. Deze productie is geregisseerd door Juan Solanas. De hoofdrollen worden vertolkt door Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall. Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eden (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar...

Upside Down is een Canadese en Franse fantasie- en dramafilm uit het jaar 2012. Deze productie is geregisseerd door Juan Solanas. De hoofdrollen worden vertolkt door Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall. Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eden (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar nooit meer zal zien, wanneer hij haar op televisie ziet. Hij begint een zoektocht om zijn liefde van ze leven weer in zijn armen te sluiten. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/upside-down

Vr 5 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Episode 5: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op een vulkaan, de trapeze of in een mini-auto?

Do 4 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Episode 4: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met vangen, op de motor of op het skateboard?

Wo 3 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Episode 3: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best met salto's, monstertrucks en op een kinderstep?

Di 2 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Episode 2: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best in het zwembad, met ATV's en op hellingen?

Ma 1 april 2019 | 21:00 Young Sheldon

Seizoen 2 - Aflevering 13 - David, Goliath and a Yoo-hoo from the Back: Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Ma 1 april 2019 | 18:10 The Big Bang Theory

Seizoen 6 - Aflevering 18 - Amerikaanse komische serie. Contractual Obligation Implementation. Raj regelt een date met Lucy in de hoop dat ze zo hun sociale angsten kunnen overwinnen. Leonard, Sheldon en Howard geven intussen les over wetenschap aan scholieren, terwijl Penny, Amy en Bernadette een dagje samen naar Disneyland gaan.

Ma 1 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Episode 1: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op ski's, met salto's en met parkeren?

Ma 1 april 2019 | 11:05 DWDD: laatste van seizoen 14

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: De laatste van seizoen 14 Vanavond alweer de laatste uitzending van dit seizoen. Ons veertiende! Met mooie, ontroerende, grappige en verbazingwekkende gesprekken, en natuurlijk onze vaste rubrieken; de TV Draait Door, YUNG DWDD en de odes aan Cruijff. Uiteraard was er ook veel muziek, onder meer: de Robbie van Leeuwen Sessies, Elton John x Paul Simon en Songs in the Key of Life. En die rubriek vormt de leidraad voor onze seizoensafsluiter: wij vroegen een aantal van onze gasten welk liedje bij welk sleutelmoment in hun leven hoort. - Muziek: Ruben Hein en Jeangu Macrooy De naam 'Songs in the Key of Life' is natuurlijk ontleend aan het legendarische album van Stevie Wonder uit 1974, dus spelen Ruben Hein en Jeangu Macrooy een nummer van hem. Uiteraard weer voorzien van een animatie door Aimée de Jongh. - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Za 30 maart 2019 | 23:00 Science of Stupid

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Science Of Stupid 2, 9: De show die wetenschap combineert met de vreemdste, meest spectaculaire en pijnlijke gebruiker-gegenereerde video’s die ooit zijn opgenomen.

Za 30 maart 2019 | 21:45 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Za 30 maart 2019 | 19:55 Klaas Kan Alles

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Wetenschappelijk magazine (2018) met Klaas van Kruistum. Kan Klaas een salto maken met een rijdende auto?. Kan Klaas een salto maken met een rijdende auto? Maakt hij betere sushi dan een Japanse chef? Hij treedt ook voor een dag in de voetsporen van een olifantenpedicure.

Vr 29 maart 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 29 maart 2019 | 19:45 DWDD: laatste van seizoen 14

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: De laatste van seizoen 14 Vanavond alweer de laatste uitzending van dit seizoen. Ons veertiende! Met mooie, ontroerende, grappige en verbazingwekkende gesprekken, en natuurlijk onze vaste rubrieken; de TV Draait Door, YUNG DWDD en de odes aan Cruijff. Uiteraard was er ook veel muziek, onder meer: de Robbie van Leeuwen Sessies, Elton John x Paul Simon en Songs in the Key of Life. En die rubriek vormt de leidraad voor onze seizoensafsluiter: wij vroegen een aantal van onze gasten welk liedje bij welk sleutelmoment in hun leven hoort. - Muziek: Ruben Hein en Jeangu Macrooy De naam 'Songs in the Key of Life' is natuurlijk ontleend aan het legendarische album van Stevie Wonder uit 1974, dus spelen Ruben Hein en Jeangu Macrooy een nummer van hem. Uiteraard weer voorzien van een animatie door Aimée de Jongh. - Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Vr 29 maart 2019 | 05:00 Science of Stupid

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Big Tires, Monster Fails: Wetenschap wordt gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond karatetrappen, bunny hops en snowboarden op het water.

Vr 29 maart 2019 | 00:00 Science of Stupid

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Flip Flops and Power Purges: The Science of Stupid combineert keiharde wetenschap met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste acties in zelfgemaakte filmpjes. In deze aflevering: gewichten, vuurwapens en autosprongen.

Ma 25 maart 2019 | 00:00 Science of Stupid

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Idiots Take Flight: Wetenschap wordt gecombineerd met de spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond polsstokhoogspringen, schansspringen en van een berg rollen in een prullenbak.

Zo 24 maart 2019 | 18:30 Science of Stupid

Seizoen 6 - Aflevering 16 - Episode 16: In deze aflevering horen we alles over de wetenschap achter orkanen, hoe je over een richel moet skiën en hoe je achteruit kunt rennen zonder jezelf voor paal te zetten.

Zo 24 maart 2019 | 18:05 Science of Stupid

Seizoen 6 - Aflevering 15 - Episode 15: In deze aflevering horen we alles over de wetenschap achter de halfpipe, de geheimen van partypoppers en hoe je kunt voorkomen dat je jezelf verwondt of vernedert tijdens het worstelen.

Za 23 maart 2019 | 23:30 Science of Stupid

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Science Of Stupid 2, 8: De show die wetenschap combineert met de vreemdste, meest spectaculaire en pijnlijke gebruiker-gegenereerde video’s die ooit zijn opgenomen.

Do 21 maart 2019 | 05:00 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Science of Stupid, 4: De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Ma 18 maart 2019 | 00:00 Science of Stupid

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Bucking Amateurs: In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond tubing, rodeorijden en op de kop hangen.

Zo 17 maart 2019 | 05:00 Science of Stupid

Episode 12: In deze aflevering horen we alles over de wetenschap achter Parkour, de gevaren van varen op een boot en de manieren waarop je jezelf kunt verwonden door met een fiets van een richel te springen.

Za 16 maart 2019 | 23:00 Science of Stupid

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Science Of Stupid 2, 5: De show die wetenschap combineert met de vreemdste, meest spectaculaire en pijnlijke gebruiker-gegenereerde video’s die ooit zijn opgenomen.

 Meer