Wetenschap

Wetenschap op tv

Op deze pagina is een verzameling van tv-programma's en films te zien waarin de wetenschap op de een of andere manier voorkomt. Van programma's met wetenschappelijke onderzoeken, proefjes of documentaires tot programma's waarin wetenschappers te gast zijn en films over wetenschappers.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 20:00 Rampage IMDb: 6.1

IMDB * 6.1 - Film, 'Rampage' draait om een heroïsche primatoloog wiens beste vriend een zeldzame albino silverback gorilla is genaamd George. Maar wanneer een experimenteel serum verkeerd uitpakt beginnen George en andere wezens enorm te groeien, ...

'Rampage' draait om een heroïsche primatoloog wiens beste vriend een zeldzame albino silverback gorilla is genaamd George. Maar wanneer een experimenteel serum verkeerd uitpakt beginnen George en andere wezens enorm te groeien, erop uit om alles om hen heen te vernietigen... Davis Okoye gaat er samen met een genetische wetenschapper achteraan om hen te stoppen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/rampage

Vandaag | 23:04 Andries en de wetenschappers

Seizoen 2021 - Aflevering 3 van 4 - Prof. dr. Miranda Klaver - EO Prof. dr. Miranda Klaver is hoogleraar antropologie van religie (religiewetenschapper) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Morgen | 02:43 Buitenhof

Informatief, Seizoen 2021 Aflevering 39 van 43 AVROTROS/BNNVARA/VPRO Met de records aan coronabesmettingen dreigt code ...

Seizoen 2021 - Aflevering 39 van 43 - AVROTROS/BNNVARA/VPRO Met de records aan coronabesmettingen dreigt code zwart voor het Limburgse Zuyderland ziekenhuis. Een gesprek met ziekenhuisdirecteur David Jongen over een ziekenhuis in crisis. * Hoe leren we met het virus leven? Hierover veldepidemioloog Amrish Baidjoe, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker, hoogleraar ouderengeneeskunde in Kopenhagen Rudi Westendorp en de voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters Liesbeth Spies. * En de vooraanstaand wetenschapper en schrijver Michael Ignatieff schreef een boek over datgene wat we nu misschien wel het meest nodig hebben: Troost.

Morgen | 09:29 Buitenhof

Morgen - Informatief, Seizoen 2021 Aflevering 39 van 43 AVROTROS/BNNVARA/VPRO Met de records aan coronabesmettingen ...

Seizoen 2021 - Aflevering 39 van 43 - AVROTROS/BNNVARA/VPRO Met de records aan coronabesmettingen dreigt code zwart voor het Limburgse Zuyderland ziekenhuis. Een gesprek met ziekenhuisdirecteur David Jongen over een ziekenhuis in crisis. * Hoe leren we met het virus leven? Hierover veldepidemioloog Amrish Baidjoe, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker, hoogleraar ouderengeneeskunde in Kopenhagen Rudi Westendorp en de voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters Liesbeth Spies. * En de vooraanstaand wetenschapper en schrijver Michael Ignatieff schreef een boek over datgene wat we nu misschien wel het meest nodig hebben: Troost.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 18:24 Alleen Elvis blijft bestaan

Seizoen 9 - Aflevering 8 - Marleen Temmerman Exacte wetenschap was niet een van haar grootste sterktes. Marleen Temmerman was vooral geïnteresseerd in taal, politiek en economie. Toch koos ze op haar 18e voor geneeskunde. Ze wilde per se naar het buitenland om via ontwikkelingswerk iets te doen aan de ongelijkheid in de wereld. Vandaag, vijftig jaar later, is prof. dr. Marleen Temmerman alom bekend als de gynaecologe die zich wereldwijd inzet voor de gezondheid en de rechten van vrouwen.

Vandaag | 19:51 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 237 - Gaan op die maan SpongeBob, Parel en Octina zijn wetenschapsscouts en gaan samen met Sandy naar de maan.

Vandaag | 21:37 Great American Railroad Journeys

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Talkeetna to Juneau Michael reist van de voormalige goudzoekersnederzetting Talkeetna verder via de spectaculaire Hurricane Gulch-brug, waar hij geniet van de bergen en gletsjers. In het Denali Nationaal Park ontdekt Michael hoe fotografen de pracht van het landschap honderden jaren geleden vastlegden. In Fairbanks komt Michael aan het eindpunt van de Alaska Railroad en ontdekt hij hoe de goudzoekers daar destijds te werk gingen. In Poker Flat gaat hij op stap met wetenschappers die het noorderlicht bestuderen. Eindigen doet hij vandaag in Juneau waar hij meer te weten komt over het leven van Eliza Scidmore, de vrouwelijke auteur van zijn Appleton's.

Vandaag | 22:45 Annedroids

Seizoen 4 - Aflevering 13 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Vandaag | 23:30 How the Universe Works

Seizoen 8 - Aflevering 7 - How To Build A Planet Enkele van de grootste denkers en theoretici op aarde onderzoeken de grenzen van de menselijke kennis en geven uitleg over de wetenschap achter de wetten van het heelal.

Morgen | 00:20 How the Universe Works

Seizoen 8 - Aflevering 8 - Earth's Cosmic Journey De aarde draait om een denkbeeldige schuine as terwijl zij in een baan rond de zon draait. Experts en wetenschappers leggen uit hoe de planeet zich door de Melkweg beweegt.

Morgen | 08:25 De Fungies!

Aflevering 1 van 21 - Vogelstrijd De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Morgen | 08:35 De Fungies!

Aflevering 9 van 21 - Slimheidsbloem De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Morgen | 09:25 Buitenhof

Morgen - Informatief, Seizoen 2021 Aflevering 39 van 41 AVROTROS/BNNVARA/VPRO Met de records aan coronabesmettingen ...

Seizoen 2021 - Aflevering 39 van 41 - AVROTROS/BNNVARA/VPRO Met de records aan coronabesmettingen dreigt code zwart voor het Limburgse Zuyderland ziekenhuis. Een gesprek met ziekenhuisdirecteur David Jongen over een ziekenhuis in crisis. * Hoe leren we met het virus leven? Hierover veldepidemioloog Amrish Baidjoe, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker, hoogleraar ouderengeneeskunde in Kopenhagen Rudi Westendorp en de voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters Liesbeth Spies. * En de vooraanstaand wetenschapper en schrijver Michael Ignatieff schreef een boek over datgene wat we nu misschien wel het meest nodig hebben: Troost.

Morgen | 09:38 How the Universe Works

Seizoen 7 - Aflevering 6 - Did The Big Bang Really Happen? Nieuwe inzichten geven wetenschappers reden om te twijfelen of de Big Bang wel echt heeft plaatsgevonden. Mogelijk was dit de oorsprong van vele multiversa.

Morgen | 10:44 The Last Orangutan Eden

Aflevering 1 van 1 Ga met ecoloog en avonturier Chris Morgan mee op reis naar het geheime rijk van de intelligentste primaten van Azië - de orang-oetan. Ga diep de hete, door bloedzuigers geteisterde jungle van Noord-Sumatra in om een heilige plaats met orang-oetans bloot te leggen. In deze diepgaande verkenning van de wereld van de orang-oetans worden Avontuur en wetenschap met elkaar gecombineerd. Gewapend met geavanceerde cameratechnologie, helpt Chris biologen in hun zoektocht naar het verborgen leven van een geïsoleerde populatie Sumatraanse orang-oetans.

Morgen | 10:50 Teen Titans Go!

Aflevering 12 van 52 - Persoonlijk Dossier De Titans lijken weer op school te zitten wanneer ze elkaar dingen leren over wetenschap en grammatica.

Morgen | 14:26 Mysteries of the Missing

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Forbidden City Of Gold Onderzoekers, wetenschappers en deskundigen maken gebruik van de nieuwste technologie om de meest onverklaarbare en schokkende verdwijningen uit de geschiedenis op te lossen.

Morgen | 15:14 Mysteries of the Missing

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Curse Of The Bermuda Triangle Onderzoekers, wetenschappers en deskundigen maken gebruik van de nieuwste technologie om onverklaarbare en schokkende verdwijningen op te lossen.

Morgen | 15:25 De Fungies!

Aflevering 33 van 45 - En Coole James dan? De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Morgen | 15:35 De Fungies!

Aflevering 33 van 45 - Commandant Laser De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Morgen | 16:02 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 9 - The Search for a Second Earth Ooit wordt het leven op Aarde onmogelijk en moeten we een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Wetenschappers ontwikkelen raketmotoren om ons ver weg te brengen.

Morgen | 19:08 Young Sheldon

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Dolomite, Apple Slices, and a Mystery Woman Sheldon raakt bevriend met een oudere leerling die hem een nieuwe tak van de wetenschap laat ontdekken. Mary en George zijn het niet eens over hoe ze om moeten gaan met Sheldons sociale leven.

Morgen | 21:32 The Last Orangutan Eden

Aflevering 1 van 1 Ga met ecoloog en avonturier Chris Morgan mee op reis naar het geheime rijk van de intelligentste primaten van Azië - de orang-oetan. Ga diep de hete, door bloedzuigers geteisterde jungle van Noord-Sumatra in om een heilige plaats met orang-oetans bloot te leggen. In deze diepgaande verkenning van de wereld van de orang-oetans worden Avontuur en wetenschap met elkaar gecombineerd. Gewapend met geavanceerde cameratechnologie, helpt Chris biologen in hun zoektocht naar het verborgen leven van een geïsoleerde populatie Sumatraanse orang-oetans.

Morgen | 22:36 Annedroids

Seizoen 4 - Aflevering 1 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Overmorgen | 00:43 Universiteit van Nederland

Word je blind van je beeldscherm? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 01:43 Universiteit van Nederland

Word je blind van je beeldscherm? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 02:00 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Starman Ooit zal een ruimteramp het leven op Aarde onmogelijk maken. We moeten dan een nieuw thuis tussen de sterren zoeken. Maak kennis met de wetenschappers die dat mogelijk maken.

Overmorgen | 02:05 Drain The Oceans: Perfect Storm

Aflevering 1 van 1 Extreem weer, zoals storm en torenhoge golven, bedreigt schepen en zeelui al eeuwenlang. Wat weten we over de effecten van Moeder Natuur en wat kan de wetenschap onthullen over scheepswrakken?

Overmorgen | 02:43 Universiteit van Nederland

Word je blind van je beeldscherm? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 03:21 The Last Orangutan Eden

Aflevering 1 van 1 Ga met ecoloog en avonturier Chris Morgan mee op reis naar het geheime rijk van de intelligentste primaten van Azië - de orang-oetan. Ga diep de hete, door bloedzuigers geteisterde jungle van Noord-Sumatra in om een heilige plaats met orang-oetans bloot te leggen. In deze diepgaande verkenning van de wereld van de orang-oetans worden Avontuur en wetenschap met elkaar gecombineerd. Gewapend met geavanceerde cameratechnologie, helpt Chris biologen in hun zoektocht naar het verborgen leven van een geïsoleerde populatie Sumatraanse orang-oetans.

Overmorgen | 03:43 Universiteit van Nederland

Word je blind van je beeldscherm? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 04:43 Universiteit van Nederland

Word je blind van je beeldscherm? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 05:37 Science of Stupid

Seizoen 3 - Aflevering 18 van 34 De show die wetenschap combineert met de meest spectaculaire en pijnlijke video’s van gebruikers is terug voor een derde seizoen.

Overmorgen | 05:43 Universiteit van Nederland

Word je blind van je beeldscherm? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 08:25 De Fungies!

Aflevering 8 van 21 - Foutloos De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Overmorgen | 08:35 De Fungies!

Aflevering 10 van 21 - Enge Kampvuur Verhalen De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Overmorgen | 09:39 Universiteit van Nederland

Waarom duren ongemakkelijke momenten zo lang? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 10:39 Universiteit van Nederland

Waarom duren ongemakkelijke momenten zo lang? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 11:39 Universiteit van Nederland

Waarom duren ongemakkelijke momenten zo lang? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 12:39 Universiteit van Nederland

Waarom duren ongemakkelijke momenten zo lang? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 13:15 The Lazarus Effect

Overmorgen - Film, Wetenschappers en echtpaar Zoe en Frank werken samen met student onderzoekers aan een middel om doden weer tot leven te wekken. Wanneer de zoveelste test op een dode hond opeens succesvol is, willen ze hun ontdekking naar buiten ...

Wetenschappers en echtpaar Zoe en Frank werken samen met student-onderzoekers aan een middel om doden weer tot leven te wekken. Wanneer de zoveelste test op een dode hond opeens succesvol is, willen ze hun ontdekking naar buiten brengen. Maar de universiteit waar ze werken is niet blij met de ontwikkelingen en stopt de tests. De groep wil niet stoppen op zo'n cruciaal moment en gaat op eigen houtje verder. Maar dan gebeurt het ondenkbare: tijdens een nieuw experiment sterft Zoe. Frank is radeloos en besluit hun pas ontdekte serum toe te dienen aan zijn dode geliefde.

Overmorgen | 13:39 Universiteit van Nederland

Waarom duren ongemakkelijke momenten zo lang? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 14:26 Mysteries of the Missing

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Lost Colony Of Roanoke Onderzoekers, wetenschappers en deskundigen maken gebruik van de nieuwste technologie om onverklaarbare en schokkende verdwijningen op te lossen.

Overmorgen | 14:39 Universiteit van Nederland

Waarom duren ongemakkelijke momenten zo lang? Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven.

Overmorgen | 15:14 Mysteries of the Missing

Seizoen 1 - Aflevering 7 - The Men Who Beat Alcatraz Onderzoekers, wetenschappers en deskundigen maken gebruik van de nieuwste technologie om onverklaarbare en schokkende verdwijningen op te lossen.

Overmorgen | 15:25 De Fungies!

Aflevering 34 van 45 - Meneer Boomhut De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Overmorgen | 15:35 De Fungies!

Aflevering 35 van 45 - Pam Blijft Maar Rennen De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Overmorgen | 18:07 Naked Mole-Rat: Nature's Weirdest Superhero

Aflevering 1 van 1 Ondanks zijn uiterlijk, moet de naakte molrot worden benijd. Hij is nooit ziek en bijna ongevoelig voor pijn. Wetenschappers willen weten waarom.

Overmorgen | 18:30 Young Sheldon

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Killer Asteroids, Oklahoma, and a Frizzy Hair Machine Als Sheldon de wetenschapswedstrijd teleurstellend verliest, neemt z'n leven een andere wending.

Overmorgen | 20:30 The Bourne Legacy IMDb: 6.6

Overmorgen - IMDB * 6.6 - Film, The Bourne Legacy is een Amerikaanse actiefilm annex thriller uit 2012 van Tony Gilroy met in de hoofdrollen onder meer Jeremy Renner en Rachel Weisz. Nadat Jason Bourne de media heeft ingelicht over Treadstone, ...

The Bourne Legacy is een Amerikaanse actiefilm annex thriller uit 2012 van Tony Gilroy met in de hoofdrollen onder meer Jeremy Renner en Rachel Weisz. Nadat Jason Bourne de media heeft ingelicht over Treadstone, probeert de CIA al zijn sporen uit te wissen. Onder bevel van Eric Byer wordt de verwante operatie Outcome stopgezet, een clandestiene proef om agenten bijna onverslaanbaar te maken door pillen en genetische modificaties. Alle deelnemers van dit experiment zijn een doelwit geworden. Tijdens een trainingsmissie in Alaska weet Outcome-agent Aaron Cross een aanslag op zijn leven te omzeilen. Om te kunnen overleven, zal hij echter aan meer pillen moeten komen. Alleen wetenschapper Marta Shearing, die eveneens betrokken is bij Outcome, kan hem hierbij helpen. Tijdens hun vlucht zit de CIA hen echter op de hielen en zijn ze hun leven continu niet zeker. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-bourne-legacy

 Meer

Wetenschap gemist

Eerder Vandaag | 12:11 Buitenhof

Informatief, Seizoen 2021 Aflevering 39 van 43 AVROTROS/BNNVARA/VPRO Met de records aan coronabesmettingen dreigt code ...

Seizoen 2021 - Aflevering 39 van 43 - AVROTROS/BNNVARA/VPRO Met de records aan coronabesmettingen dreigt code zwart voor het Limburgse Zuyderland ziekenhuis. Een gesprek met ziekenhuisdirecteur David Jongen over een ziekenhuis in crisis. * Hoe leren we met het virus leven? Hierover veldepidemioloog Amrish Baidjoe, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker, hoogleraar ouderengeneeskunde in Kopenhagen Rudi Westendorp en de voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters Liesbeth Spies. * En de vooraanstaand wetenschapper en schrijver Michael Ignatieff schreef een boek over datgene wat we nu misschien wel het meest nodig hebben: Troost.

Eerder Vandaag | 17:10 Teen Titans Go!

Aflevering 12 van 52 - Persoonlijk Dossier De Titans lijken weer op school te zitten wanneer ze elkaar dingen leren over wetenschap en grammatica.

Eerder Vandaag | 15:35 De Fungies!

Aflevering 10 van 21 - Enge Kampvuur Verhalen De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Eerder Vandaag | 15:25 De Fungies!

Aflevering 8 van 21 - Foutloos De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Eerder Vandaag | 12:04 Young Sheldon

Seizoen 1 - Aflevering 6 - A Patch, a Modem, and a Zantac Als een vertegenwoordiger van NASA Sheldons wetenschap verwerpt, is Sheldon erop uit zijn ongelijk te bewijzen.

Eerder Vandaag | 12:00 The Curse of Oak Island

Seizoen 8 - Aflevering 24 - Silver Lining Terwijl de winter op Oak Island neerdaalt, met dit jaar voor het zoeken nog maar een paar dagen te gaan, is het team euforisch als wetenschappelijke gegevens erop wijzen dat er een enorme hoeveelheid zilver in de Money Pit zit.

Eerder Vandaag | 10:00 Young Sheldon

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Pilot for Air Het is voor de negenjarige Sheldon Cooper niet makkelijk om op te groeien in Oost-Texas. Het is niet altijd handig om een genie te zijn dat gevorderde wiskunde en wetenschap aankan, in een land waar de kerk en football de boventoon voeren.

Eerder Vandaag | 08:35 De Fungies!

Aflevering 7 van 21 - De Scoop De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Eerder Vandaag | 08:25 De Fungies!

Aflevering 6 van 21 - Home Run De Fungies! Ze leven in een perfecte, prehistorische utopie. Ze gaan naar Fungie School, hebben Fungie banen, spelen Fungiebal en hebben veel plezier! Maar Seth, een 10-jarig paddestoeljongetje, verlangt naar een ander soort plezier. Hij houdt van wetenschap en onderzoek. Hij houdt ervan zijn ontdekkingen te delen met zijn mede-Fungies. Op zoek naar wetenschappelijk avontuur creëert Seth hilarische problemen voor zichzelf en zijn stad! Maar Seth lost elk probleem dat hij creëert op ingenieuze wijze op met een eigenzinnige, emotionele zienswijze.

Eerder Vandaag | 07:44 Jongen Meisje Hond Kat Muis Kaas

Wetenschappelijk Onmogelijk Meisje dreigt de hele zomer naar natuurkunde-bijles te moeten als ze geen indrukwekkend project inlevert. Ze steelt uitvindingen van Muis om indruk te maken op juf Van Straaten.

Eerder Vandaag | 07:12 How the Universe Works

Seizoen 8 - Aflevering 6 - Secrets Of Time Travel De grootste genieën ter wereld verkennen de grenzen van de menselijke kennis en verklaren de wetenschap achter de wetten van het heelal.

 Meer