Wetenschap op tv (tv-tip)

Ma 25 januari 2021 | 20:30 Live: NOS Klimaattop NL

25/01 - Informatief, Live uitzending vanuit het Waddencentrum op de Afsluitdijk vanwege de internationale klimaattop ...

Live-uitzending vanuit het Waddencentrum op de Afsluitdijk vanwege de internationale klimaattop van 25 en 26 januari in Den Haag. Herman van der Zandt en weerman en polair meteoroloog Peter Kuipers Munneke laten zien waar we nu staan als het gaat om klimaatverandering en onze mogelijke toekomst. Stortbuien Het doel van de top is zorgen dat de wereld beter is voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Van de stijgende zeespiegel tot drogere landbouwgronden en steden die het water van stortbuien niet meer kunnen verwerken. Jongeren Veel wereldleiders doen online mee, net als bedrijven, wetenschappers en jongeren. In de uitzending krijgen veel jongeren en jonge wetenschappers die werken aan het Nederland van de toekomst de kans om hun verhaal te doen. (Foto: Frans van Zijst/ANP)

Wetenschap

Wetenschap op tv

Op deze pagina is een verzameling van tv-programma's en films te zien waarin de wetenschap op de een of andere manier voorkomt. Van programma's met wetenschappelijke onderzoeken, proefjes of documentaires tot programma's waarin wetenschappers te gast zijn en films over wetenschappers.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 09:13 RTL Boulevard

Seizoen 21 - Aflevering 19 - Edsilia ziet 't niet meer gebeuren: het Songfestival kan niet doorgaan. -'Married At First Sight' scoort! Maar hoe ziet die wetenschap erachter nu in elkaar? * Marco Borsato mist zijn hobby en passie. * Discussie in royaltyland: heeft de koning een essentieel beroep en krijgt hij dus eerder een vaccinatie?

Vandaag | 13:22 Ducktales

De gevaarlijke chemie van Sandra Gans Met de hulp van Kwik en Webby, krijgt Karel een afspraakje met een andere wetenschapper, maar komt er al snel achter dat ze gevaarlijke plannen heeft voor Roboduck.

Vandaag | 15:30 Willem Wever

Seizoen najaar 2019 - Aflevering 5 van 8 - KRO-NCRV Frederique wil weten of robots al het werk van dokters gaan overnemen en Julie vraagt zich af wat een foley artist is. Wetenschapper Diederik legt de Wet van Bernoulli uit en op basisschool De Schaapskooi in Nijverdal wordt een spannende challenge tussen een leerkracht en een leerling gespeeld.

Vandaag | 21:30 Over Gewicht

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 8 - Honger Kees en Edsilia duiken in de wereld van eetlustremmers. Kan het de honger stoppen, of maakt het alleen je portemonnee lichter? Kees gaat langs bij professor dr. Renger Witkamp voor wetenschappelijke antwoorden. Terwijl Edsilia op bezoek gaat bij Bastiaan van Schaik om te praten over de effecten van zijn fysieke maagbandoperatie, laat de nuchtere Kees onder hypnose een virtuele maagband zetten. En dan, intermittent fasting, werkt het echt? Edsilia gaat langs bij de goeroe van het vasten; dr. Samefko Ludidi.

Morgen | 08:49 Ducktales

De gevaarlijke chemie van Sandra Gans Met de hulp van Kwik en Webby, krijgt Karel een afspraakje met een andere wetenschapper, maar komt er al snel achter dat ze gevaarlijke plannen heeft voor Roboduck.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 07:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 08:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 09:12 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Mystery Of Planet 9 Wetenschappers vermoeden het bestaan van een mysterieuze negende planeet aan de rand van ons zonnestelsel. Heeft de planeet manen waar leven mogelijk is?

Vandaag | 09:40 M: Tom-Jan Meeus, Don Ceder en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen deze uitzending Afgetreden kabinet flink onder vuur in heftig toeslagendebat Het ...

Herhaling. Onderwerpen deze uitzending Afgetreden kabinet flink onder vuur in heftig toeslagendebat Het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire 'Ongekend Onrecht' zorgde voor het aftreden van Rutte III. Vandaag debatteert de Kamer over het falen bij de Belastingdienst en van het kabinet. We bespreken het straks met politiek columnist van NRC Tom-Jan Meeus, advocaat Don Ceder en gedupeerde Samantha-Kaye Morris. Jeugdherinneringen aan een 'liefdesoorlog' met Frénk van der Linden Vijftig jaar geleden gingen zijn ouders met veel strijd uit elkaar; het begin van een liefdesoorlog tussen moeder Erica en vader Jan. Journalist Frénk van der Linden schreef - na hun dood - brieven aan zijn beide ouders. Daaruit ontstond het boek En altijd maar verlangen. Is de verwerking van de scheiding na vijftig jaar voltooid? We vragen het Frénk straks bij M. Wie zijn de Nederlandse heldinnen van Amber, Abdelkader en Anna? Sterke ridders, geniale wetenschappers en dappere koningen; de helden in kinderboeken zijn bijna altijd een man. Daar moet volgens de bedenkers van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' verandering in komen. Honderd verhalen over vrouwelijke rolmodellen werden gebundeld en het boek is vol lof ontvangen.

Vandaag | 09:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 10:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 11:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 12:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 13:22 Ducktales

De gevaarlijke chemie van Sandra Gans Met de hulp van Kwik en Webby, krijgt Karel een afspraakje met een andere wetenschapper, maar komt er al snel achter dat ze gevaarlijke plannen heeft voor Roboduck.

Vandaag | 13:30 Unikitty

Aflevering 34 van 40 - Muziek Clips Unikitty organiseert een live muziekvideo festival voor de inwoners van het koninkrijk en presenteert de top 4 muziekvideo's. Unikitty en Hawkodile werken samen voor een death-metal picknick-gevechtsvideo, Dr Fox zingt een jaren 80 synth-pop jam over het creëren van de perfecte danspartner doormiddel van wetenschap, Puppycorn zingt een krankzinnig onzin nummer over zijn perfecte dag en Richard sluit onverwachts de show met het beste lied, een zinderende metal rockballade met veel solo's en gepassioneerd gedans.

Vandaag | 13:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 14:30 Ghostbusters IMDb: 7.8

IMDB * 7.8 - Comedy, Film, Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als spokenjagers (Ghostbusters), en zich bezig te gaan houden met het ...

Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als spokenjagers (Ghostbusters), en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer er een portaal naar een andere dimensie wordt ontdekt, is er meer dan genoeg werk voor de Ghostbusters. Drie jaar na de legerkomedie 'Stripes' werkte regisseur Ivan Reitman opnieuw samen met Bill Murray (Dr. Peter Venkman) en Harold Ramis (Dr. Egon Spengler) voor de kaskraker 'Ghostbusters'. Ramis schreef het scenario samen met Dan Aykroyd (Dr. Raymond Stantz), Murray's oude maatje uit Saturday Night Live. 'Ghostbusters' betekende tevens de lancering van de filmcarrière van de sukkelige komiek Rick Moranis. De love interest werd gespeeld door Sigourney Weaver. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/ghostbusters-1984

Vandaag | 14:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 15:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 16:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 17:41 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 18:41 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 19:07 Blue's Clues

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Proefjes met Blue Josh en Blue duiken de wetenschap in en doen allerlei leuke proefjes om meer te leren over hoe de wereld in elkaar zit. Maar welk proefje wil Blue nou echt graag doen? Josh speelt Blue's Clues om erachter te komen.

Vandaag | 19:44 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 20:00 New Looney Tunes

Aflevering 16 van 104 - Bugsvoet Bugs maakt een rustig uitstapje totdat hij wederom verzeild raakt in het conflict tussen de wetenschappers en Bigfoot.

Vandaag | 20:44 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 21:35 Hollands licht

AVROTROS Documentaire. Is het Hollandse licht anders dan het licht boven andere landen? Als je kijkt naar de landschappen in schilderijen van Hollandse meesters als Vermeer, Van Ruisdael en Mondriaan zou je haast denken van wel. In de internationaal bekroonde documentaire Hollands licht wordt de mythe en werkelijkheid van het Hollandse licht ontrafeld door een internationaal gezelschap van vooraanstaande kunstenaars, kunsthistorici en wetenschappers.

Vandaag | 21:44 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 22:25 Star Trek: Generations IMDb: 6.6

IMDB * 6.6 - Film, Captain Jean Luc Picard en de crew van de Enterprise D komen in een zwaar gevecht met Soren, een wetenschapper die sterren vernietigt in een poging om toegang te krijgen tot de mysterieuze Nexus. Data die sinds kort een emotie ...

Captain Jean-Luc Picard en de crew van de Enterprise-D komen in een zwaar gevecht met Soren, een wetenschapper die sterren vernietigt in een poging om toegang te krijgen tot de mysterieuze Nexus. Data die sinds kort een emotie chip in zich heeft, zorgt ervoor dat Geordi gevangen wordt genomen. Nu moet Captain Jean-Luc Picard deze schurk stoppen voordat hij alle sterren vernietigt. Star Trek: Generations is een Amerikaanse sciencefiction- en actiefilm uit het jaar 1994. Deze productie is geregisseerd door David Carson (bekend van de film 'The 10th Kingdom'). De hoofdrollen worden vertolkt door Patrick Stewart, Jonathan Frakes en William Shatner. Deze 'Star Trek: Generations' is de zevende Star Trek-film, en de eerste Star Trek-film gebaseerd op 'The Next Generation'. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/star-trek-generations

Vandaag | 22:44 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 23:44 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 00:20 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Mystery Of Planet 9 Wetenschappers vermoeden het bestaan van een mysterieuze negende planeet aan de rand van ons zonnestelsel. Heeft de planeet manen waar leven mogelijk is?

Morgen | 00:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 01:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 02:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 03:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 04:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 05:12 Science of Stupid

Seizoen 1 - Aflevering 14 van 14 - Wall Running Face Plants Wetenschap wordt gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond abseilen, tegen muren oplopen en vliegen met een jetpack.

Morgen | 05:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 06:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 07:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 08:42 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 08:49 Ducktales

De gevaarlijke chemie van Sandra Gans Met de hulp van Kwik en Webby, krijgt Karel een afspraakje met een andere wetenschapper, maar komt er al snel achter dat ze gevaarlijke plannen heeft voor Roboduck.

Morgen | 09:35 Twenty Twenty-Four

Morgen - Film, De eenzame wetenschapper Roy zit opgesloten in Plethura, een ondergrondse bunker die bedoeld is als bescherming voor een wereldwijde kernramp. Zijn enige gezelschap is de intelligente computerconsole 'Arthur'. Na enkele vreemde en ...

De eenzame wetenschapper Roy zit opgesloten in Plethura, een ondergrondse bunker die bedoeld is als bescherming voor een wereldwijde kernramp. Zijn enige gezelschap is de intelligente computerconsole 'Arthur'. Na enkele vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen begint een steeds meer paranoïde Roy de confrontatie aan te gaan met het angstaanjagende vooruitzicht dat hij mogelijk niet alleen in de bunker zal zijn. Roy wordt gedwongen zijn eigen geestelijke gezondheid in twijfel te trekken maar heeft uiteindelijk geen andere keuze dan de werkelijke terreur van Plethura het hoofd te bieden.

Morgen | 09:39 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 10:39 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 11:39 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 12:39 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 13:38 Unchained Reaction

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Fire and Ice Mythbusters Adam en Jamie dagen een team van raketwetenschappers en een team van special effects-kunstenaars uit om een kettingreactie te bouwen met het thema 'vuur en ijs'.

Morgen | 13:39 Universiteit van Nederland

Wetenschap

 Meer