Wetenschap op tv (tv-tip)

Morgen | 21:41 De grote klimaatkwis

Morgen - Informatief, Harm Edens test de kennis van bekende Nederlanders op het gebied van klimaatverandering. In twee ...

Harm Edens test de kennis van bekende Nederlanders op het gebied van klimaatverandering. In twee teams spelen zij de kwis met vragen over eten en drinken, huishouden en vervoer. De deelnemers zijn: - Cabaretier Pieter Derks - Cabaretier Jörgen Raymann - Presentatrice Dyantha Brooks - Cabaretier Rayen Panday - Presentatrice Merel Westrik - Operazangeres Francis van Broekhuizen Zelf bijdragen Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt tussendoor over de meest recente innovaties en onderzoeken en geeft tips hoe je zelf praktisch kunt bijdragen aan een beter klimaat. Klimaatneutraal Veel Nederlanders gebruiken al zuinige elektrische apparaten of zijn overgestapt naar led-verlichting, scheiden hun afval en wonen in een goed geïsoleerd huis. Ook de zes panelleden zetten stappen om bij te dragen aan een beter milieu. Speciaal voor het programma hebben zij zich een week lang ingespannen om zo klimaatneutraal mogelijk te leven. Is dat gelukt? En wat hebben ze daarvoor gedaan?

Wetenschap

Wetenschap op tv

Op deze pagina is een verzameling van tv-programma's en films te zien waarin de wetenschap op de een of andere manier voorkomt. Van programma's met wetenschappelijke onderzoeken, proefjes of documentaires tot programma's waarin wetenschappers te gast zijn en films over wetenschappers.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 17:10 Tijd voor MAX

Informatief, Seizoen 2020 Aflevering 153 van 204 In het boek '50 Jaar FC Utrecht, 50 verhalen vanuit het hart' worden ...

Seizoen 2020 - Aflevering 153 van 204 In het boek '50 Jaar FC Utrecht, 50 verhalen vanuit het hart' worden onder andere de verhalen van mister FC Utrecht Leo van Veen en worstverkoper Rob Mommersteeg verteld. Beiden schuiven aan. * Zondag is de Memorial Day of Canada. Op deze dag worden de Canadezen die sneuvelden bij de bevrijding van Nederland herdacht in Bergen op Zoom. Bij ons Ines Coppoolse, ambassadeur van Canada. * Eind deze maand start De grote klimaatkwis op NPO 1. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt in de show over de meest recente innovaties en onderzoeken en geeft tips hoe mensen kunnen bijdragen aan een beter klimaat. We praten erover. * Morgen staat Heel Holland Bakt Kids in het teken van Halloween. Met Robèrt van Beckhoven kijken we vast vooruit. * Rob Dekay treedt op.

Morgen | 17:50 Socutera

Aflevering 43 van 55 - Diabetes Fonds - SOCUTERA Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes en aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doet het fonds via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Morgen | 20:24 Socutera

Aflevering 43 van 55 - Diabetes Fonds - SOCUTERA Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes en aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doet het fonds via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Wetenschap op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 07:42 Annedroids

Seizoen 1 - Aflevering 2 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Vandaag | 08:15 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Secrets Of The Acropolis De Akropolis torent al duizenden jaren boven Athene uit. Wetenschappers onderzoeken hoe de tempel is gebouwd, hoe hij eruit heeft gezien en hoe het kan dat hij nog overeind staat.

Vandaag | 09:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 10:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 11:30 Mr. Nobody

Film, Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn geheugen is ...

Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn geheugen is gewist door ouderdom, maar onder hypnose komen zijn herinneringen terug. Mr. Nobody herleeft zijn jeugd en de onmogelijke keuzes die hij heeft moeten maken. Vanaf dat moment splitst zijn leven zich op en beleeft hij drie mogelijke varianten van zijn bestaan.

Vandaag | 11:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 12:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 13:30 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Secrets Of The Acropolis De Akropolis torent al duizenden jaren boven Athene uit. Wetenschappers onderzoeken hoe de tempel is gebouwd, hoe hij eruit heeft gezien en hoe het kan dat hij nog overeind staat.

Vandaag | 13:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 14:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 15:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 16:45 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 17:35 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 17:45 The Young and Prodigious T.S. Spivet IMDb: 7.1

IMDB * 7.1 - Film, 'The Young and Prodigious T.S. Spivet' is een Australische, Canadese en Franse drama en avonturenfilm uit het jaar 2013. Met Kyle Catlett, Helena Bonham Carter en Robert Maillet in de hoofdrol. Deze productie is gebaseerd op de ...

'The Young and Prodigious T.S. Spivet' is een Australische, Canadese en Franse drama- en avonturenfilm uit het jaar 2013. Met Kyle Catlett, Helena Bonham Carter en Robert Maillet in de hoofdrol. Deze productie is gebaseerd op de gelauwerde bestseller 'The Selected Works Of T.S. Spivet' van Reif Larsen uit 2009. De avonturen van de jongen T.S. Spivet. Hij woont op een ranch in Montana met zijn moeder die geobsedeerd is door de morfologie van kevers, zijn vader (een cowboy die honderd jaar te laat is geboren) en zijn 14-jarige zus die ervan droomt Miss America te worden. T.S. is een wonderkind met een passie voor cartografie en wetenschappelijke uitvindingen. Op een dag krijgt hij een onverwacht telefoontje van het Smithsonian Museum. Hij krijgt te horen dat hij de winnaar van een zeer prestigieuze prijs is voor zijn ontdekking van een machine die uit zichzelf blijft bewegen. Hij wordt uitgenodigd op een receptie waar hij een speech moet geven. Zonder iemand op de hoogte te brengen trekt hij met een goederentrein door de Verenigde Staten met als eindbestemming Washington DC. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-and-prodigious-ts-spivet

Vandaag | 17:50 Ancient Aliens

Seizoen 12 - Aflevering 15 - They Came From The Pleiades Over de hele wereld zijn er in vele oude culturen verhalen over voorouders die vanuit het Plejaden-sterrencluster naar de aarde kwamen. Kan de wetenschap verklaren dat de oorsprong van de mensheid niet op aarde ligt, maar op 400 lichtjaren afstand?

Vandaag | 18:30 The Big Bang Theory

Seizoen 3 - Aflevering 18 - The Pants Alternative Sheldon ontdekt dat hij een belangrijke en prestigieuze wetenschapsprijs gewonnen heeft. Hij ziet het echter niet zitten om een speech te geven voor de hele universiteit en hij overweegt de award te weigeren, zodat hij niet voor een grote groep moet spreken. Penny wil hem helpen zijn zelfvertrouwen terug te winnen en vraagt ook zijn andere vrienden hun duit in het zakje te doen.

Vandaag | 18:35 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Vandaag | 19:06 Blue's Clues

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Proefjes met Blue Josh en Blue duiken de wetenschap in en doen allerlei leuke proefjes om meer te leren over hoe de wereld in elkaar zit. Maar welk proefje wil Blue nou echt graag doen? Josh speelt Blue's Clues om erachter te komen.

Vandaag | 19:35 The Lazarus Effect

Film, Wetenschappers en echtpaar Zoe en Frank werken samen met student onderzoekers aan een middel om doden weer tot leven te wekken. Wanneer de zoveelste test op een dode hond opeens succesvol is, willen ze hun ontdekking naar buiten brengen. Maar ...

Wetenschappers en echtpaar Zoe en Frank werken samen met student-onderzoekers aan een middel om doden weer tot leven te wekken. Wanneer de zoveelste test op een dode hond opeens succesvol is, willen ze hun ontdekking naar buiten brengen. Maar de universiteit waar ze werken is niet blij met de ontwikkelingen en stopt de tests. De groep wil niet stoppen op zo'n cruciaal moment en gaat op eigen houtje verder. Maar dan gebeurt het ondenkbare: tijdens een nieuw experiment sterft Zoe. Frank is radeloos en besluit hun pas ontdekte serum toe te dienen aan zijn dode geliefde.

Vandaag | 19:35 Annedroids

Seizoen 1 - Aflevering 1 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Vandaag | 20:36 Ik was erbij

In de serie Ik Was Erbij worden bij opvallende (amateur)filmpjes uit het archief mensen gezocht die iets over deze beelden kunnen vertellen. Met onder andere de brand in het iconische gebouw van Kunst & Wetenschappen in Den Haag in 1964, beren op de brommer, Speeltuin Drievliet, wonderbaarlijke visvangst, Sloop van het Seinpost gebouw en de bevrijding Den Haag.

Vandaag | 21:45 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Secrets Of The Acropolis De Akropolis torent al duizenden jaren boven Athene uit. Wetenschappers onderzoeken hoe de tempel is gebouwd, hoe hij eruit heeft gezien en hoe het kan dat hij nog overeind staat.

Morgen | 00:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 01:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 02:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 03:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 04:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 05:13 Science of Stupid

Seizoen 8 - Aflevering 3 van 16 In elke aflevering van Science of Stupid wordt de wetenschap achter ongelukken in amateurclips geanalyseerd. Dit keer zien we een opblaasbare glijbaan, en een poging tot een kitesurfsalto.

Morgen | 05:37 Man V Animal

Seizoen 1 - Aflevering 4 van 12 - Attack Of The Killer Bees Een uitheemse diersoort verhuist naar de Verenigde Staten nadat een wetenschappelijk experiment helemaal fout is gegaan.

Morgen | 05:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 06:25 How Do They Do It?

Seizoen 14 - Aflevering 6 - Crash Testing, Delftware, Umbrellas Botsproeven vormen een merkwaardige combinatie van destructie en wetenschap. En hoe wordt het ingewikkelde mechaniek van een opvouwbare paraplu in elkaar gezet?

Morgen | 06:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 07:00 The A-Team

Seizoen 5 - Quarterback Sneak The A-Team maakt gebruik van een footballwedstrijd als dekmantel om een chemische oorlogvoeringswetenschapper uit Oost-Duitsland te ontmaskeren.

Morgen | 07:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 07:56 Annedroids

Seizoen 1 - Aflevering 3 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Morgen | 08:15 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Secrets Of The Acropolis De Akropolis torent al duizenden jaren boven Athene uit. Wetenschappers onderzoeken hoe de tempel is gebouwd, hoe hij eruit heeft gezien en hoe het kan dat hij nog overeind staat.

Morgen | 08:48 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 13:38 Incredible Engineering Blunders: Fixed

Seizoen 1 - Aflevering 4 Wist je dat je met een wolkenkrabber een auto kunt laten smelten? Justin bezoekt het Walkie Talkie-gebouw in Londen om de wetenschap achter een bizarre bouwblunder te onderzoeken.

Morgen | 15:00 A Wrinkle in Time IMDb: 4.2

Morgen - IMDB * 4.2 - Film, A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. Met ...

A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. Met hoofdrollen voor voormalig talkshowhost Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling en Chris Pine. Centraal staat het bijzondere verhaal van de jonge Meg Murry, haar briljante broer Charles Wallace en hun vriend Calvin. Zij ondernemen gezamenlijk een spannend en gevaarlijk avontuur naar andere dimensies om hun vader terug naar huis te halen. Die verdween namelijk nadat hij een schokkende wetenschappelijke ontdekking deed. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/a-wrinkle-in-time

Morgen | 17:41 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 18:30 NASA's Unexplained Files

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Ghosts On A Comet Als een Chinese maanrover afbreekt, wijst een NASA-wetenschapper op mysterieus materiaal dat de Apollo-missies, tientallen jaren eerder, leek te saboteren.

Morgen | 18:41 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 19:20 How the Universe Works

Seizoen 8 - Aflevering 7 - How To Build A Planet Enkele van de grootste denkers en theoretici op aarde onderzoeken de grenzen van de menselijke kennis en geven uitleg over de wetenschap achter de wetten van het heelal.

Morgen | 19:35 Annedroids

Seizoen 1 - Aflevering 2 Kinderserie over de 11-jarige Anne. Ze is een genie en wetenschapper en heeft haar eigen robots ontwikkeld. Nick ontdekt Annes geheime laboratorium en vraagt aan zijn buurmeisje Shania om ervoor te zorgen dat Anne en haar robot hun vrienden worden. Samen helpen ze bij het oplossen van Annes wetenschappelijke problemen.

Morgen | 19:41 Universiteit van Nederland

Wetenschap

Morgen | 20:00 Downsizing IMDb: 5.7

Morgen - IMDB * 5.7 - Comedy, Film, Downsizing is een komedie en dramafilm uit het jaar 2017. Deze productie is geregisseerd door Alexander Payne ('Paris, Je T'Aime'). Met Matt Damon en Christoph Waltz in de hoofdrol. Moeder Aarde heeft grote ...

Downsizing is een komedie- en dramafilm uit het jaar 2017. Deze productie is geregisseerd door Alexander Payne ('Paris, Je T'Aime'). Met Matt Damon en Christoph Waltz in de hoofdrol. Moeder Aarde heeft grote problemen. Als oplossing voor de overbevolking en de grote klimaatveranderingen bedenken Noorse wetenschappers een manier om organisch materiaal te krimpen. Uit financiële overwegingen besluit het echtpaar Paul en Audrey uit de lagere middenklasse om zich aan het bijzondere experiment te wagen. Eens gekrompen kunnen ze met hun spaargeld een luxueus leven leiden in een verkleinde mensenwereld, met de voordelen dat ze minder land en voedsel verspillen en minder afval produceren. Maar niet alles gaat volgens plan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/downsizing

Morgen | 20:41 Universiteit van Nederland

Wetenschap

 Meer