Je vindt hier de programma's van Vergeving op tv We hebben de volgende programma's voor Vergeving Nederland Zingt Dichtbij: 27/09 - Muziek, Seizoen 2019 Aflevering 3 van 10 Tiny de Jong EO Tiny de Jong is 89 jaar en doet thuis nog alles zelf.. Geloofsgesprek: Informatief, Seizoen 2020 Aflevering 35 van 51 Wiel Wiertz KRO Een bedevaart kan mensen helen en opnieuw verbinden,.

Vergeving op tv (overige uitzendingen NL)

Zo 27 september 2020 | 11:45 Nederland Zingt Dichtbij

Seizoen 2019 - Aflevering 3 van 10 - Tiny de Jong - EO Tiny de Jong is 89 jaar en doet thuis nog alles zelf. Een keer per week gaat ze met haar wandelstok met de tram en de metro naar mensen bij wie ze al 35 jaar strijkt. Jurjen ten Brinke gaat met haar mee om te ontdekken hoe het kan dat deze krasse, oude dame zo actief en positief in het leven staat. Want Tiny leefde jarenlang met veel verdriet en boosheid nadat ze haar man en kind verloor. Jurjen wil graag weten hoe vergeving haar leven heeft veranderd.

Vergeving gemist

Eerder Vandaag | 16:05 Geloofsgesprek

Seizoen 2020 - Aflevering 35 van 51 - Wiel Wiertz - KRO Een bedevaart kan mensen helen en opnieuw verbinden, maar is niet mogelijk in deze coronatijd. In Kevelaer vertelt pastoor en vicaris Wiel Wiertz over vergeving, geloven en vernieuwing in de huidige tijd. Wiel Wiertz is de pastoor van Hulst en vicaris van het bisdom Breda. Vanuit die functie is hij hoofdverantwoordelijke voor de bedevaart naar Kevelaer. Normaal gaan ze in Breda met vijf bussen naar deze bijzondere plek van Maria, maar in coronatijd is niets normaal. Daarom gaat Wiel Wiertz nu met een klein groepje, omdat een bedevaart bij het kerkelijk jaar hoort. En het sluit aan bij de missionaire kerk die het bisdom Breda wil zijn: zoek de mensen op, laat de mensen ervaren dat God met ons optrekt. Dan vertelt Wiel Wiertz een persoonlijk verhaal. Hij had een conflict en kon dat niet goedmaken, wat hij ook probeerde. Vergeving kun je vragen, maar moet je geschonken worden. En op een van de trappen van de bedevaartskerk van Kevelaer gebeurde het: degene die tekort was gedaan, reikte hem de hand en schonk hem vergeving. Zo kan een bedevaart mensen helen en opnieuw verbinden. God is daar nooit ver weg.