Je vindt hier de programma's van Vastgelopen op tv We hebben de volgende programma's voor Vastgelopen Onrecht!: 27/11 - Documentaire, Aflevering 8 Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht. Onrecht!: 28/11 - Documentaire, Aflevering 8 Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht. Paw Patrol: 28/11 - Seizoen 1 Aflevering 1 Puppies plonzen / Puppies Herfstfestival: Kapitein Turbo zijn boot is vastgelopen tegen. Wheeler Dealers: 02/12 - Porsche Boxster, Seizoen 10 Aflevering 4 Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche. Wheeler Dealers: 02/12 - Porsche Boxster, Seizoen 10 Aflevering 4 Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche.

Vastgelopen op tv (overige uitzendingen NL)

Wo 27 november 2019 | 21:05 Onrecht!

Aflevering 8 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 28 november 2019 | 01:30 Onrecht!

Aflevering 8 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Vastgelopen op tv (overige uitzendingen)

Do 28 november 2019 | 23:05 Paw Patrol

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Puppies plonzen / Puppies Herfstfestival: Kapitein Turbo zijn boot is vastgelopen tegen een rots. Ryder en de Paw Patrol redden de boot. // Er komt een sneeuwstorm aan maar er moet nog veel fruit worden geplukt op de boerderij van boerin Yumi. Ryder en de Paw Patrol schieten te hulp.

Ma 2 december 2019 | 17:00 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Ma 2 december 2019 | 17:25 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Vastgelopen gemist

Wo 9 oktober 2019 | 21:05 Nieuw: Onrecht!

09/10 - Documentaire, In het nieuwe programma Onrecht worden slachtoffers van onrecht geholpen om alsnog hun recht te halen. Vanaf vanavond elke woensdag om 21:05 uur op NPO 3. Malafide Of het nu gaat om een malafide...

In het nieuwe programma Onrecht worden slachtoffers van onrecht geholpen om alsnog hun recht te halen. Vanaf vanavond elke woensdag om 21:05 uur op NPO 3. Malafide Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Vastgelopen zaak Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Brutaliteit en humor Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Di 3 september 2019 | 01:15 EenVandaag: o.a. gevolgen slaapstoornissen bij pubers

03/09 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Frustrerend, een puber die het bed niet uit komt? Nou, die kan daar zelf niet zo veel aan doen De gevolgen van slaapstoornissen bij pubers zijn groter...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Frustrerend, een puber die het bed niet uit komt? Nou, die kan daar zelf niet zo veel aan doen De gevolgen van slaapstoornissen bij pubers zijn groter dan gedacht. Het gezinsleven en sociale contacten kunnen er behoorlijk ontwricht door raken. Artsen pleiten bij de start van het schooljaar voor meer aandacht en erkenning van puber-slaapproblemen. "Ik zie dat het middernacht wordt, 1 uur, 2 uur en soms nog later voordat ik eindelijk inslaap." Pippa (13) heeft soms de grootste moeite om in slaap te komen. "Dan pieker ik steeds meer, maak me zorgen hoe het de volgende dag zal gaan. Ja, en die gaat dan natuurlijk niet best, als je minder dan 5 uur hebt geslapen." Martin duikt verloren trouwringen op: 'De emotie die het teweegbrengt is onvoorstelbaar' Martin van Hees lijdt aan een spierziekte en kan daardoor niet meer aan een baan komen. Hij zet nu zijn duikhobby in om verloren trouwringen, sieraden of andere erfstukken terug te vinden. Wat begon als een intitiatief van Martin, groeide uit tot de stichting Gevonden-Verloren, waar inmiddels 36 vrijwilligers zich voor inzetten. Gezamenlijk vonden ze al meer dan duizend verloren trouwringen terug. "En dan vergeet je nog de honderden mobieltjes, sleutels en andere sieraden", vertelt Martin, die zelf ook waardevolle spullen opduikt. Nederlandse douane-expert reist af naar Brussel met brexitoplossing: 'Dit kan een doorbraak zijn' Theresa May moest niets van zijn plannen hebben, maar Boris Johnson heeft zich er al meerdere keren positief over uitgesproken. Zo komt douane-expert Hans Maessen mogelijk met dé oplossing voor het Ierse grensprobleem, dat een brexitdeal in de weg staat. Met een pak papier reist Maessen vandaag af naar Brussel, voor een ontmoeting met de 'brexit taskforce' van de EU. In de stapel zit een oplossing voor het probleem met de Ierse gren: hét grote struikelblok waar de brexit op is vastgelopen. Beide partijen willen dat de grens openblijft om een terugkeer van de problemen in de jaren 80 en 90 daar te voorkomen. Ze zijn het alleen niet eens over hoe dat moet gebeuren. Daarom dreigt een brexit zonder deal op 31 oktober.

Vr 31 mei 2019 | 01:20 EenVandaag: o.a. de Mount Everest toen en nu

31/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EenVandaag: De Mount Everest toen en nu: 'De zuurstoffles heeft veel verpest' Bij het zien van de 'file foto' op Mount Everest moet hij lachen, zij eerder huilen....

Herhaling. Vanavond onder andere in EenVandaag: - De Mount Everest toen en nu: 'De zuurstoffles heeft veel verpest' Bij het zien van de 'file-foto' op Mount Everest moet hij lachen, zij eerder huilen. Toen bergbeklimmers Frank Moll en Katja Staartjes zelf de hoogste berg ter wereld beklommen hadden ze de bergtop voor zich alleen. "Wij zijn geluksvogels geweest." In de afgelopen week stierven er tien mensen op de Mount Everest, een recordaantal. De beklimming van de hoogste berg ter wereld (8.848 meter) is mateloos populair onder bergbeklimmers. Stond je vroeger nog alleen op de bergtop, sta je nu in de file om de top te bereiken. - De vriend van Claudia werd ineens vermoord: 'Wist ik maar waarom' Marlon Fidanque werd 3 jaar geleden in zijn voortuin in Apeldoorn doodgeschoten, voor de ogen van zijn hoogzwangere vriendin Claudia. Zijn kinderen zagen hem sterven. Onderzoek naar de dader is inmiddels vastgelopen. Bijna 1800 moordzaken zijn na langdurig en uitgebreid onderzoek nog altijd onopgelost. Zaterdag houden nabestaanden een stille tocht in Almere, om meer aandacht te vragen voor deze zogenaamde cold cases. Ook de moord op Marlon Fidanque is zo'n zaak.

Wo 19 december 2018 | 02:00 Nieuwsuur: o.a. noodklok over vastlopen asielketen

19/12/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Noodklok geluid over vastlopen asielketen De asielketen is totaal vastgelopen, zeggen asieladvocaten en vluchtelingenorganisaties vanavond in Nieuwsuur....

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Noodklok geluid over vastlopen asielketen De asielketen is totaal vastgelopen, zeggen asieladvocaten en vluchtelingenorganisaties vanavond in Nieuwsuur. Opmerkelijk genoeg sluiten de bestuursrechters in Nederland die de afgewezen asielzaken behandelen, zich daarbij aan. Door het personeelstekort bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) komt de dienst vaak zelfs niet meer opdagen in de rechtbank. - Wat houden christelijke normen en waarden in? Aan de vooravond van Kerst verdiepen we ons in de positie van christenen in Nederland. Voor de zesdelige serie 'De Onderstroom' sprak verslaggever Jan Eikelboom (zelf domineeszoon) met dominees, kerkgangers, de nieuwe bisschop van Roermond en bezocht hij kerken van diverse pluimage. In de aflevering van vandaag staan de christelijke normen en waarden centraal. In de politiek gaat het daar nogal eens over, maar wat zijn die normen en waarden volgens christenen zelf? - Kamerdebat over de toekomst van Lelystad Airport De Tweede Kamer debatteert vandaag over de toekomst van Lelystad Airport. Vrijdag werd bekend dat de luchthaven mogelijk toch wordt opengesteld voor vliegmaatschappijen die niet op Schiphol vliegen. De uitbreiding van Lelystad Airport was eerder alleen bedoeld om vakantievluchten over te nemen van Schiphol. Maar minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) werd daarover onlangs op de vingers getikt door de Europese Commissie. Die gaat niet akkoord met het voorstel van de minister om op Lelystad alleen maatschappijen toe te laten die van Schiphol komen. - Groeiende protesten tegen Hongaarse 'slavenwet' In Hongarije zwellen de protesten tegen een omstreden nieuwe wet verder aan. Demonstranten, vakbonden en oppositiepartijen noemen de wet, waardoor werkgevers hun werknemers 400 uur per jaar mogen laten overwerken, een 'slavenwet'. Het maximum aantal overuren stond op 250 uur. Het parlement nam de wet van de Hongaarse premier Viktor Orbán vorige week aan. Volgens de premier is de wet nodig om de krapte op de vergrijzende arbeidsmarkt te bestrijden. Dat zou Hongarije aantrekkelijker maken voor buitenlandse bedrijven, zoals de Duitse auto-industrie. - Nieuwsuur Sport Voetbal: WK clubs:River Plate-Al Ain Voetbal: ODIN'59 speelt woensdag in de beker tegen Heerenveen

Wo 19 december 2018 | 01:10 Nieuwsuur: o.a. noodklok over vastlopen asielketen

19/12/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Noodklok geluid over vastlopen asielketen De asielketen is totaal vastgelopen, zeggen asieladvocaten en vluchtelingenorganisaties vanavond in Nieuwsuur....

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Noodklok geluid over vastlopen asielketen De asielketen is totaal vastgelopen, zeggen asieladvocaten en vluchtelingenorganisaties vanavond in Nieuwsuur. Opmerkelijk genoeg sluiten de bestuursrechters in Nederland die de afgewezen asielzaken behandelen, zich daarbij aan. Door het personeelstekort bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) komt de dienst vaak zelfs niet meer opdagen in de rechtbank. - Wat houden christelijke normen en waarden in? Aan de vooravond van Kerst verdiepen we ons in de positie van christenen in Nederland. Voor de zesdelige serie 'De Onderstroom' sprak verslaggever Jan Eikelboom (zelf domineeszoon) met dominees, kerkgangers, de nieuwe bisschop van Roermond en bezocht hij kerken van diverse pluimage. In de aflevering van vandaag staan de christelijke normen en waarden centraal. In de politiek gaat het daar nogal eens over, maar wat zijn die normen en waarden volgens christenen zelf? - Kamerdebat over de toekomst van Lelystad Airport De Tweede Kamer debatteert vandaag over de toekomst van Lelystad Airport. Vrijdag werd bekend dat de luchthaven mogelijk toch wordt opengesteld voor vliegmaatschappijen die niet op Schiphol vliegen. De uitbreiding van Lelystad Airport was eerder alleen bedoeld om vakantievluchten over te nemen van Schiphol. Maar minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) werd daarover onlangs op de vingers getikt door de Europese Commissie. Die gaat niet akkoord met het voorstel van de minister om op Lelystad alleen maatschappijen toe te laten die van Schiphol komen. - Groeiende protesten tegen Hongaarse 'slavenwet' In Hongarije zwellen de protesten tegen een omstreden nieuwe wet verder aan. Demonstranten, vakbonden en oppositiepartijen noemen de wet, waardoor werkgevers hun werknemers 400 uur per jaar mogen laten overwerken, een 'slavenwet'. Het maximum aantal overuren stond op 250 uur. Het parlement nam de wet van de Hongaarse premier Viktor Orbán vorige week aan. Volgens de premier is de wet nodig om de krapte op de vergrijzende arbeidsmarkt te bestrijden. Dat zou Hongarije aantrekkelijker maken voor buitenlandse bedrijven, zoals de Duitse auto-industrie. - Nieuwsuur Sport Voetbal: WK clubs:River Plate-Al Ain Voetbal: ODIN'59 speelt woensdag in de beker tegen Heerenveen

Di 18 december 2018 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. noodklok over vastlopen asielketen

18/12/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Noodklok geluid over vastlopen asielketen De asielketen is totaal vastgelopen, zeggen asieladvocaten en vluchtelingenorganisaties vanavond in Nieuwsuur. Opmerkelijk...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Noodklok geluid over vastlopen asielketen De asielketen is totaal vastgelopen, zeggen asieladvocaten en vluchtelingenorganisaties vanavond in Nieuwsuur. Opmerkelijk genoeg sluiten de bestuursrechters in Nederland die de afgewezen asielzaken behandelen, zich daarbij aan. Door het personeelstekort bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) komt de dienst vaak zelfs niet meer opdagen in de rechtbank. - Wat houden christelijke normen en waarden in? Aan de vooravond van Kerst verdiepen we ons in de positie van christenen in Nederland. Voor de zesdelige serie 'De Onderstroom' sprak verslaggever Jan Eikelboom (zelf domineeszoon) met dominees, kerkgangers, de nieuwe bisschop van Roermond en bezocht hij kerken van diverse pluimage. In de aflevering van vandaag staan de christelijke normen en waarden centraal. In de politiek gaat het daar nogal eens over, maar wat zijn die normen en waarden volgens christenen zelf? - Kamerdebat over de toekomst van Lelystad Airport De Tweede Kamer debatteert vandaag over de toekomst van Lelystad Airport. Vrijdag werd bekend dat de luchthaven mogelijk toch wordt opengesteld voor vliegmaatschappijen die niet op Schiphol vliegen. De uitbreiding van Lelystad Airport was eerder alleen bedoeld om vakantievluchten over te nemen van Schiphol. Maar minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) werd daarover onlangs op de vingers getikt door de Europese Commissie. Die gaat niet akkoord met het voorstel van de minister om op Lelystad alleen maatschappijen toe te laten die van Schiphol komen. - Groeiende protesten tegen Hongaarse 'slavenwet' In Hongarije zwellen de protesten tegen een omstreden nieuwe wet verder aan. Demonstranten, vakbonden en oppositiepartijen noemen de wet, waardoor werkgevers hun werknemers 400 uur per jaar mogen laten overwerken, een 'slavenwet'. Het maximum aantal overuren stond op 250 uur. Het parlement nam de wet van de Hongaarse premier Viktor Orbán vorige week aan. Volgens de premier is de wet nodig om de krapte op de vergrijzende arbeidsmarkt te bestrijden. Dat zou Hongarije aantrekkelijker maken voor buitenlandse bedrijven, zoals de Duitse auto-industrie. - Nieuwsuur Sport Voetbal: WK clubs:River Plate-Al Ain Voetbal: ODIN'59 speelt woensdag in de beker tegen Heerenveen

Vr 31 augustus 2018 | 01:20 EenVandaag: o.a. was vroeger alles beter?

31/08/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Volle kerken en veel respect, was vroeger alles beter? Op zondagochtend naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dominee Carel ter...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Volle kerken en veel respect, was vroeger alles beter? Op zondagochtend naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dominee Carel ter Linden, bekend als hofpredikant van de Koninklijke familie, en dominee van de zuidas Ruben van Zwieten, over religie vroeger en nu. Wat vinden zij, was vroeger alles beter? - 'Cold case-onderzoek nationaal coördineren' Zaak na zaak wordt opgelost door nieuwe DNA-technieken. Marianne Vaatstra, Milica van Doorn en recent nog de cold case Nicky Verstappen. Stuk voor stuk vastgelopen dossiers die na een match alsnog in beweging kwamen. DNA lijkt het ei van columbus voor de 1774 zaken die nog wachten op een oplossing. Hoe reëel is die verwachting? - Polio-patiënten: 'Wij zijn levende illustratie van gevaar van niet vaccineren' Patiënten die lijden aan de ziekte polio in Nederland doen een emotionele oproep aan ouders om hun kinderen in te enten. Dit doen ze in een open brief namens Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Aanleiding hiervoor is de steeds verder oplopende discussie over vaccineren van de afgelopen tijd. De patientenvereniging schrijft in de brief: “Wij volgen de discussie over vaccineren met toenemende verbijstering. Wij weten namelijk uit ervaring wat het is om niet gevaccineerd te zijn en kampen ons hele leven al met de gevolgen al met de gevolgen daarvan. Wij werden namelijk door het poliovirus getroffen voordat het vaccin werd uitgevonden.” - VVD-Kamerlid Ten Broeke stapt op na relatie met jonge medewerkster: 'Het was niet oké' Tweede Kamerlid Han ten Broeke geeft zijn Kamerlidmaatschap voor de VVD per direct op. Hij heeft hiertoe besloten na berichtgeving in HP de Tijd over een relatie die hij in 2013 met een jongere medewerkster van de fractie heeft gehad. Uit het artikel blijkt dat de medewerkster van de VVD-fractie, die toen 25 jaar was, Han ten Broeke in 2013 beschuldigd heeft van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens Ten Broeke was daarvan geen sprake, maar hadden de twee wel een relatie.

Do 30 augustus 2018 | 18:15 EenVandaag: o.a. was vroeger alles beter?

30/08/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Volle kerken en veel respect, was vroeger alles beter? Op zondagochtend naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dominee Carel ter Linden,...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Volle kerken en veel respect, was vroeger alles beter? Op zondagochtend naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dominee Carel ter Linden, bekend als hofpredikant van de Koninklijke familie, en dominee van de zuidas Ruben van Zwieten, over religie vroeger en nu. Wat vinden zij, was vroeger alles beter? - 'Cold case-onderzoek nationaal coördineren' Zaak na zaak wordt opgelost door nieuwe DNA-technieken. Marianne Vaatstra, Milica van Doorn en recent nog de cold case Nicky Verstappen. Stuk voor stuk vastgelopen dossiers die na een match alsnog in beweging kwamen. DNA lijkt het ei van columbus voor de 1774 zaken die nog wachten op een oplossing. Hoe reëel is die verwachting? - Polio-patiënten: 'Wij zijn levende illustratie van gevaar van niet vaccineren' Patiënten die lijden aan de ziekte polio in Nederland doen een emotionele oproep aan ouders om hun kinderen in te enten. Dit doen ze in een open brief namens Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Aanleiding hiervoor is de steeds verder oplopende discussie over vaccineren van de afgelopen tijd. De patientenvereniging schrijft in de brief: “Wij volgen de discussie over vaccineren met toenemende verbijstering. Wij weten namelijk uit ervaring wat het is om niet gevaccineerd te zijn en kampen ons hele leven al met de gevolgen al met de gevolgen daarvan. Wij werden namelijk door het poliovirus getroffen voordat het vaccin werd uitgevonden.” - VVD-Kamerlid Ten Broeke stapt op na relatie met jonge medewerkster: 'Het was niet oké' Tweede Kamerlid Han ten Broeke geeft zijn Kamerlidmaatschap voor de VVD per direct op. Hij heeft hiertoe besloten na berichtgeving in HP de Tijd over een relatie die hij in 2013 met een jongere medewerkster van de fractie heeft gehad. Uit het artikel blijkt dat de medewerkster van de VVD-fractie, die toen 25 jaar was, Han ten Broeke in 2013 beschuldigd heeft van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens Ten Broeke was daarvan geen sprake, maar hadden de twee wel een relatie.

Wo 6 juni 2018 | 01:15 EenVandaag: o.a. jongerenproject in Rotterdam succesvol

06/06/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Jongerenproject in Rotterdam haalt driekwart uit de bijstand Op zijn drieëntwintigste is Edson helemaal vastgelopen. Hij heeft geen vaste...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Jongerenproject in Rotterdam haalt driekwart uit de bijstand Op zijn drieëntwintigste is Edson helemaal vastgelopen. Hij heeft geen vaste verblijfplaats, is afhankelijk van een bijstandsuitkering en weet niet hoe het verder moet. "Ik voelde me een spook. Als je geen adres hebt, stapelen de aanmaningen zich op omdat je niet bereikbaar bent. Ik was het overzicht kwijt en zelfs opstaan werd al een opgave." Voor jongeren zoals Edson waagde de gemeente Rotterdam zich vijf jaar geleden aan een nieuw project. Het geheim: investeerders betalen voor de intensieve begeleiding om jongeren aan een baan, een onderneming of een opleiding te helpen. Met succes: driekwart van de jongeren is op dit moment niet meer afhankelijk van een uitkering. - Supersnel 5G netwerk loopt mogelijk vertraging op Het streven om binnen vijf jaar in heel Nederland gebruik te kunnen maken van het supersnelle en stabiele 5G-netwerk, loopt mogelijk flinke vertraging op. De veiling van zogeheten 5G frequenties zou eind 2019 moeten plaatsvinden, maar staatssecretaris Keijzer waarschuwt dat dit mogelijk maanden later wordt. Op dit moment is het zo dat 5G niet uitgerold kan worden in de noordelijke helft van Nederland omdat dit de mogelijkheden van Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD zou bemoeilijken. De frequenties zouden de opvang van dataverkeer, die in het Friese Burum plaatsvindt, verstoren. - Hacken van zonnepanelen kan leiden tot Europese stroomstoring De stroomvoorziening in heel Europa – ook in Nederland - loopt gevaar door een beveiligingslek in zonnepanelen. De ict-beveiliging van omvormers, apparaten die nodig zijn om zonne-energie geschikt te maken voor het stroomnet, zijn nog steeds te hacken, blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ITsec. Ethisch hacker Willem Westerhof van ITsec ontdekte anderhalf jaar geleden een behoorlijk aantal kwetsbaarheden bij omvormers van het Duitse merk SMA. Zonder al te veel moeite lukte het hem om binnen te dringen en kon hij zonnepanelen op afstand bedienen. Als meerdere kwaadwillenden zoiets op grote schaal op hetzelfde moment zouden doen, kunnen zij het stroomnetwerk op tilt laten staan en zelfs volledig platleggen. Niet alleen in Duitsland, maar alle landen die op het Europees stroomnetwerk zijn aangesloten. Reden genoeg om alarm te slaan over dit beveiligingslek, vond Westerhof.

Di 5 juni 2018 | 18:20 EenVandaag: o.a. jongerenproject in Rotterdam succesvol

05/06/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Jongerenproject in Rotterdam haalt driekwart uit de bijstand Op zijn drieëntwintigste is Edson helemaal vastgelopen. Hij heeft geen vaste verblijfplaats, is...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Jongerenproject in Rotterdam haalt driekwart uit de bijstand Op zijn drieëntwintigste is Edson helemaal vastgelopen. Hij heeft geen vaste verblijfplaats, is afhankelijk van een bijstandsuitkering en weet niet hoe het verder moet. "Ik voelde me een spook. Als je geen adres hebt, stapelen de aanmaningen zich op omdat je niet bereikbaar bent. Ik was het overzicht kwijt en zelfs opstaan werd al een opgave." Voor jongeren zoals Edson waagde de gemeente Rotterdam zich vijf jaar geleden aan een nieuw project. Het geheim: investeerders betalen voor de intensieve begeleiding om jongeren aan een baan, een onderneming of een opleiding te helpen. Met succes: driekwart van de jongeren is op dit moment niet meer afhankelijk van een uitkering. - Supersnel 5G netwerk loopt mogelijk vertraging op Het streven om binnen vijf jaar in heel Nederland gebruik te kunnen maken van het supersnelle en stabiele 5G-netwerk, loopt mogelijk flinke vertraging op. De veiling van zogeheten 5G frequenties zou eind 2019 moeten plaatsvinden, maar staatssecretaris Keijzer waarschuwt dat dit mogelijk maanden later wordt. Op dit moment is het zo dat 5G niet uitgerold kan worden in de noordelijke helft van Nederland omdat dit de mogelijkheden van Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD zou bemoeilijken. De frequenties zouden de opvang van dataverkeer, die in het Friese Burum plaatsvindt, verstoren. - Hacken van zonnepanelen kan leiden tot Europese stroomstoring De stroomvoorziening in heel Europa – ook in Nederland - loopt gevaar door een beveiligingslek in zonnepanelen. De ict-beveiliging van omvormers, apparaten die nodig zijn om zonne-energie geschikt te maken voor het stroomnet, zijn nog steeds te hacken, blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ITsec. Ethisch hacker Willem Westerhof van ITsec ontdekte anderhalf jaar geleden een behoorlijk aantal kwetsbaarheden bij omvormers van het Duitse merk SMA. Zonder al te veel moeite lukte het hem om binnen te dringen en kon hij zonnepanelen op afstand bedienen. Als meerdere kwaadwillenden zoiets op grote schaal op hetzelfde moment zouden doen, kunnen zij het stroomnetwerk op tilt laten staan en zelfs volledig platleggen. Niet alleen in Duitsland, maar alle landen die op het Europees stroomnetwerk zijn aangesloten. Reden genoeg om alarm te slaan over dit beveiligingslek, vond Westerhof.

Di 27 maart 2018 | 21:25 De Monitor: sektarische beweging op school

27/03/18 - Actualiteitenmagazine, Aanhangers van de zogenoemde Avatar beweging, een afsplitsing van Scientology, zijn actief op Nederlandse scholen. Tenminste zes zogenoemde democratische particuliere scholen zijn opgericht of zijn de...

Aanhangers van de zogenoemde Avatar-beweging, een afsplitsing van Scientology, zijn actief op Nederlandse scholen. Tenminste zes zogenoemde democratische particuliere scholen zijn opgericht of zijn de afgelopen jaren geleid door leden van Avatar. Op de democratische school De Ruimte in Soest zijn zelfs zes Avatars actief. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma De Monitor. Bekijk de promo op gids.tv/video/5517/de-monitor. Het meldpunt Sektesignaal, een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid, wil dat de Onderwijsinspectie onderzoek doet naar de verspreiding van het Avatar-gedachtegoed in het democratisch onderwijs. Op deze scholen bepalen leerlingen grotendeels zelf hoe, wat en wanneer ze leren. Er zijn relatief veel leerlingen te vinden die zijn vastgelopen in het regulier onderwijs. Democratisch onderwijs is voor hen vaak een laatste uitweg. Op de websites en in andere publicaties van de scholen is niets te vinden over Avatar. Avatar is een afsplitsing van de Scientology-kerk. De beweging kent in Nederland inmiddels ruim duizend zogenoemde Masters. Zij mogen trainingen geven in het programma. Avatar spreekt zelf over een zelfontwikkelingsprogramma, maar sektedeskundigen waarschuwen voor de beweging. Volgens Rick Alan Ross van het Amerikaanse Cult Education Institute voldoet Avatar aan de kenmerken van een destructieve sekte. Er is sprake van hersenspoeltechnieken bij Avatar en de organisatie is potentieel ‘destructief’ voor familierelaties, aldus Ross. De Ruimte in Soest is de oudste en grootste democratische school van Nederland. Op de website van Avatar schrijven staflid Heleen Groot en voormalig staflid Rijk van Rossum: ‘Op onze democratische scholen in Nederland, waar kinderen vrij zijn om te leren wat ze willen, gebruiken wij Avatar-instrumenten om echte vrijheid te creëren. Meer en meer kinderen van onze scholen, ouders en docenten zijn Avatar.’ De Monitor sprak met meerdere ouders die ook stellen dat het gedachtegoed van Avatar een rol speelt op De Ruimte. Zo schrijft een moeder: ‘Ik heb het als een poging tot hersenspoeling ervaren, het voortdurend spelen met de emoties van de ander. (…)Eigenlijk schrijft Avatar je voor hoe je de wereld moet waarnemen.’ Een andere moeder zegt verrast te zijn toen ze ontdekte welke rol Avatar speelde op De Ruimte. Volgens haar namen ouders hun kinderen mee naar Avatar-trainingen. ‘Ik had nog nooit van Avatar gehoord en ik kon er niets van terugvinden op de website van de school. Ik ben me toen gaan verdiepen in Avatar en schrok me rot. Nu snapte ik de gedragsverandering bij de kinderen.’ Naast De Ruimte hebben op vijf andere democratische scholen Avatars de afgelopen jaren belangrijke posities bekleed. Zo is de democratische school in Veldhoven geïnitieerd door een Avatar Master, zo schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina, en is de – inmiddels weer gesloten – Democratische School Utrecht opgericht door een Avatar. In Landsmeer en Amstelveen staat een Avatar aan de leiding van de plaatselijke democratische school. Al deze scholen stellen dat het Avatar-materiaal geen rol speelt op de school. Ook De Ruimte in Soest stelt dat het Avatar-materiaal geen rol speelt op de school, maar bevestigt dat zes medewerkers Avatar zijn. De school distantieert zich van de reactie die medewerkers Heleen Groot en Rijk van Rossum plaatsten op de website van Avatar. ‘Wij onderzoeken op dit moment hoe die verwijderd kan worden. Ze hebben dit vanuit hun enthousiasme geschreven, maar het is niet afgestemd met de school en als zodanig onjuist.’ Avatar reageert op haar Nederlandstalige website op beschuldigingen van hersenspoeltechnieken en sektarische praktijken: ‘Ironisch genoeg zijn degenen die dit soort beschuldigingen uiten meestal zelf schuldig aan het genoemde vergrijp.’

Ma 26 februari 2018 | 20:30 Terug: Dream School

26/02/18 - Show, In het tv programma Dream School proberen bekende Nederlanders schoolverlaters dit seizoen opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van bokslegende Lucia Rijker en rector Eric...

In het tv-programma Dream School proberen bekende Nederlanders schoolverlaters dit seizoen opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren les van onder anderen journalist en presentator Eva Jinek, acteur Ferry Doedens, neuropsycholoog Prof. Dr. Erik Scherder en ondernemer Duncan Stutterheim. De jongeren die centraal staan zijn tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Midden in de bosrijke omgeving van Hilversum ligt een klooster dat voor drie weken is omgetoverd tot de Dream School van kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde. Hun droom is dat het de docenten van Dream School wél lukt om door te dringen tot de drop outs. Maar deze jongeren zijn niet voor niets uitgevallen of verwijderd van hun scholen. Zowel de jongeren als de docenten gaan door een heftig proces en wekelijks worden diverse maatschappelijk urgente problemen pijnlijk zichtbaar.

Zo 15 oktober 2017 | 21:05 Tegenlicht: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

15/10/17 - Magazine, Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen. Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen. ‘Zorgeloos’...

Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen. Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen. ‘Zorgeloos’ is de naam van zijn nieuwste project: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers. Een persoonlijk portret van de man met een missie. Jos de Blok heeft een speciale gave. Hij doorziet systemen, ziet waar het mis gaat en hoe dat op te lossen. De Blok ontdekte zijn talent toen hij zelf in de zorg werkte en ervoer dat de sector zowel organisatorisch als financieel vastgelopen was. Uit frustratie en met de overtuiging dat hij wist hoe het beter kon, richtte hij Buurtzorg op, een thuiszorgorganisatie zonder managers. Het werd een eclatant succes met navolging in meer dan veertig landen; van Canada tot Zuid Korea. En De Blok werd de onverwachte winnaar van internationale ondernemersprijzen. Nu wordt hij gevraagd de organisatie-systemen van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, de politie en de rechterlijke macht door te lichten. En is hij begonnen om volgens de Buurtzorg-principes een ziektekostenverzekering, genaamd Zorgeloos, op te richten. Een intiem portret van de grote veranderaar van vastgelopen en alleen op rendement ingerichte organisaties. Hoe zou het nieuwe, zorgeloos Nederland van Jos de Blok eruit zien?

Di 3 oktober 2017 | 21:20 Terugblik: Dream School

03/10/17 - Informatief programma, Een jaar geleden namen zestien voortijdig schoolverlaters een grote stap. Stuk voor stuk vastgelopen, pakten ze nu de kans en gaven zich op voor Dream School. Hier kregen ze drie weken lang les van...

Een jaar geleden namen zestien voortijdig schoolverlaters een grote stap. Stuk voor stuk vastgelopen, pakten ze nu de kans en gaven zich op voor Dream School. Hier kregen ze drie weken lang les van uitzonderlijke en vaak ook bekende mensen. Onder de bezielende leiding van meervoudig wereldkampioen kickboksen Lucia Rijker en rector Eric van 't Zelfde doorliepen de jongeren dit pittige traject, waarin ze de leraren, elkaar en zichzelf geregeld tegenkwamen. Alles met als doel hun leven weer op de rit te krijgen. Nu, een jaar later is de klas weer terug op Dream School. Tijd om te kijken hoe het met ze gaat. Is Demi toch stylist geworden? Heeft Casper zijn baan nog of wil hij weer naar school? Doet Janaicha de opleiding waarvan ze droomde? Is Shawnee aangenomen na haar proefperiode? Heeft Tess besloten te gaan studeren? Wat heeft Manuela opgepakt? Houdt Brahim de opleiding Logistiek vol? Weet Prince wat hij wil? Hoe is het met Jordy na zijn stage bij Barbara Baarsma? Heeft Sarah haar eigen onderbroekenlijn doorgezet? Is het Coraleigh gelukt een opleiding te vinden? Wat doen Robert en Pieter Paul? Hoe is het Jordy na het verlies van Donilio? Werkt Thicia nog in de bediening? Lucia en Eric horen niet alleen gretig al hun verhalen aan, ze hebben ook nog een les in petto voor de jongeren.

Ma 22 mei 2017 | 10:00 Buitenhof: o.a. Henk Kamp over formatie

22/05/17 - Informatief programma, Vanavond onder andere in Buitenhof: Henk Kamp over formatie en overnames Minister van Economische Zaken Henk Kamp springt in de bres voor bedrijven in nood. Elk Nederlands bedrijf dat door een...

Vanavond onder andere in Buitenhof: - Henk Kamp over formatie en overnames Minister van Economische Zaken Henk Kamp springt in de bres voor bedrijven in nood. Elk Nederlands bedrijf dat door een overname wordt bedreigd, moet de bescherming van de overheid kunnen inroepen, stelt hij. Zijn vijandige overnames nu voorgoed verleden tijd? En gaat dat het geplaagde AkzoNobel helpen? Uiteraard gaat het gesprek ook over de formatie. - Jan Terlouw Jan Terlouw heeft als voormalig partijleider van D66 twee keer meegedaan aan formatieonderhandelingen. Hoe kijkt hij naar de vastgelopen formatie? De oud-politicus, kernfysicus en kinderboekenschrijver is sinds zijn pleidooi in DWDD om vertrouwen in elkaar te hebben en moraal terug te brengen in de politiek uitgegroeid tot het geweten van Nederland. Signaleert hij beweging in de samenleving? - Digitale onveiligheid Het rapport van de Rekenkamer was deze week vernietigend: de overheid heeft haar digitale beveiliging nog altijd niet orde. En dat terwijl vorige week een massale cyberaanval talloze computersystemen platlegde, inclusief ziekenhuizen in Engeland en parkeergarages in Nederland. Hoe veilig zijn de gegevens van burgers bij de overheid? Daarover een gesprek met technologie- en privacy-expert Ancilla van de Leest.

Ma 22 mei 2017 | 01:55 Buitenhof: o.a. Henk Kamp over formatie

22/05/17 - Informatief programma, Vanavond onder andere in Buitenhof: Henk Kamp over formatie en overnames Minister van Economische Zaken Henk Kamp springt in de bres voor bedrijven in nood. Elk Nederlands bedrijf dat door een...

Vanavond onder andere in Buitenhof: - Henk Kamp over formatie en overnames Minister van Economische Zaken Henk Kamp springt in de bres voor bedrijven in nood. Elk Nederlands bedrijf dat door een overname wordt bedreigd, moet de bescherming van de overheid kunnen inroepen, stelt hij. Zijn vijandige overnames nu voorgoed verleden tijd? En gaat dat het geplaagde AkzoNobel helpen? Uiteraard gaat het gesprek ook over de formatie. - Jan Terlouw Jan Terlouw heeft als voormalig partijleider van D66 twee keer meegedaan aan formatieonderhandelingen. Hoe kijkt hij naar de vastgelopen formatie? De oud-politicus, kernfysicus en kinderboekenschrijver is sinds zijn pleidooi in DWDD om vertrouwen in elkaar te hebben en moraal terug te brengen in de politiek uitgegroeid tot het geweten van Nederland. Signaleert hij beweging in de samenleving? - Digitale onveiligheid Het rapport van de Rekenkamer was deze week vernietigend: de overheid heeft haar digitale beveiliging nog altijd niet orde. En dat terwijl vorige week een massale cyberaanval talloze computersystemen platlegde, inclusief ziekenhuizen in Engeland en parkeergarages in Nederland. Hoe veilig zijn de gegevens van burgers bij de overheid? Daarover een gesprek met technologie- en privacy-expert Ancilla van de Leest.

Zo 21 mei 2017 | 12:10 Buitenhof: o.a. Henk Kamp over formatie

21/05/17 - Informatief programma, Vanavond onder andere in Buitenhof: Henk Kamp over formatie en overnames Minister van Economische Zaken Henk Kamp springt in de bres voor bedrijven in nood. Elk Nederlands bedrijf dat door een...

Vanavond onder andere in Buitenhof: - Henk Kamp over formatie en overnames Minister van Economische Zaken Henk Kamp springt in de bres voor bedrijven in nood. Elk Nederlands bedrijf dat door een overname wordt bedreigd, moet de bescherming van de overheid kunnen inroepen, stelt hij. Zijn vijandige overnames nu voorgoed verleden tijd? En gaat dat het geplaagde AkzoNobel helpen? Uiteraard gaat het gesprek ook over de formatie. - Jan Terlouw Jan Terlouw heeft als voormalig partijleider van D66 twee keer meegedaan aan formatieonderhandelingen. Hoe kijkt hij naar de vastgelopen formatie? De oud-politicus, kernfysicus en kinderboekenschrijver is sinds zijn pleidooi in DWDD om vertrouwen in elkaar te hebben en moraal terug te brengen in de politiek uitgegroeid tot het geweten van Nederland. Signaleert hij beweging in de samenleving? - Digitale onveiligheid Het rapport van de Rekenkamer was deze week vernietigend: de overheid heeft haar digitale beveiliging nog altijd niet orde. En dat terwijl vorige week een massale cyberaanval talloze computersystemen platlegde, inclusief ziekenhuizen in Engeland en parkeergarages in Nederland. Hoe veilig zijn de gegevens van burgers bij de overheid? Daarover een gesprek met technologie- en privacy-expert Ancilla van de Leest.

Za 20 mei 2017 | 01:40 Nieuwsuur: o.a. voorjaarscongres VVD

20/05/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Voorjaarscongres VVD De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Voorjaarscongres VVD De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede Kamerverkiezingen en vooruit kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Maar die agendapunten lijken te worden overschaduwd door het vertrek van voorzitter Henry Keizer, de "ontluisterende" uitspraken over bezuinigingen in de advocatuur van voormalig staatssecretaris Fred Teeven, en de vastgelopen formatie. Premier Mark Rutte houdt vanavond op het congres een toespraak. Nieuwsuur is erbij in Arnhem met analyse van politiek verslaggever Dominique van der Heyde. - Interview met hoofdaanklager Neurenberg-processen De 97-jarige Benjamin Ferencz, die D-Day en het Ardennenoffensief overleefde, kreeg al tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om oorlogsmisdaden door de Duitsers te onderzoeken. Als een van de eersten stuitte hij op de gruwelen in de concentratiekampen. Hij werd hoofdaanklager in de Neurenberg-processen waar Nazi-kopstukken terechtstonden. Er zijn weinig mensen met een groter geloof in het internationale recht. "Law not war", is de uitspraak waar hij bekend om werd. Vorige week was hij voor een kort bezoek aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. In de stad van Vrede en Recht is een straat naast het Vredespaleis naar hem vernoemd. In Nieuwsuur een interview met Benjamin Ferencz. - Erdogan ziet hoe beveiligers inslaan op betogers Er circuleren nieuwe beelden van de Turkse president Erdogan die dinsdag toeziet hoe zijn beveiligers demonstranten bij de Turkse ambassade in Washington in elkaar slaan. Verscheidene mensen raakten daarbij gewond. De gevechten braken uit kort nadat de president bij de ambassade aankwam. Op de beelden is te zien dat de limousine van Erdogan bij de ambassade staat en de beveiliging naar de demonstranten kijkt. Een beveiliger praat door de open portier van de auto met iemand in de auto. Daarna geeft hij een teken aan een andere man, waarna te zien is hoe mannen in pakken inbeuken op de demonstranten. - Wie wordt de nieuwe president in Iran? Iraniërs kiezen vandaag een nieuwe president. De grootste kanshebbers zijn de huidige president, de gematigde Hassan Rohani, en de conservatieve geestelijke Ebrahim Raisi. Na een verhitte campagnestrijd staat Rohani bovenaan in de peilingen. In Nieuwsuur het laatste nieuws vanuit Iran. - Nieuwsuur Sport Wielrennen: Giro d'Italia Voetbal: persdag bij Man United met het oog op de EL-finale

Za 20 mei 2017 | 00:45 Nieuwsuur: o.a. voorjaarscongres VVD

20/05/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Voorjaarscongres VVD De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Voorjaarscongres VVD De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede Kamerverkiezingen en vooruit kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Maar die agendapunten lijken te worden overschaduwd door het vertrek van voorzitter Henry Keizer, de "ontluisterende" uitspraken over bezuinigingen in de advocatuur van voormalig staatssecretaris Fred Teeven, en de vastgelopen formatie. Premier Mark Rutte houdt vanavond op het congres een toespraak. Nieuwsuur is erbij in Arnhem met analyse van politiek verslaggever Dominique van der Heyde. - Interview met hoofdaanklager Neurenberg-processen De 97-jarige Benjamin Ferencz, die D-Day en het Ardennenoffensief overleefde, kreeg al tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om oorlogsmisdaden door de Duitsers te onderzoeken. Als een van de eersten stuitte hij op de gruwelen in de concentratiekampen. Hij werd hoofdaanklager in de Neurenberg-processen waar Nazi-kopstukken terechtstonden. Er zijn weinig mensen met een groter geloof in het internationale recht. "Law not war", is de uitspraak waar hij bekend om werd. Vorige week was hij voor een kort bezoek aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. In de stad van Vrede en Recht is een straat naast het Vredespaleis naar hem vernoemd. In Nieuwsuur een interview met Benjamin Ferencz. - Erdogan ziet hoe beveiligers inslaan op betogers Er circuleren nieuwe beelden van de Turkse president Erdogan die dinsdag toeziet hoe zijn beveiligers demonstranten bij de Turkse ambassade in Washington in elkaar slaan. Verscheidene mensen raakten daarbij gewond. De gevechten braken uit kort nadat de president bij de ambassade aankwam. Op de beelden is te zien dat de limousine van Erdogan bij de ambassade staat en de beveiliging naar de demonstranten kijkt. Een beveiliger praat door de open portier van de auto met iemand in de auto. Daarna geeft hij een teken aan een andere man, waarna te zien is hoe mannen in pakken inbeuken op de demonstranten. - Wie wordt de nieuwe president in Iran? Iraniërs kiezen vandaag een nieuwe president. De grootste kanshebbers zijn de huidige president, de gematigde Hassan Rohani, en de conservatieve geestelijke Ebrahim Raisi. Na een verhitte campagnestrijd staat Rohani bovenaan in de peilingen. In Nieuwsuur het laatste nieuws vanuit Iran. - Nieuwsuur Sport Wielrennen: Giro d'Italia Voetbal: persdag bij Man United met het oog op de EL-finale

Vr 19 mei 2017 | 22:30 Nieuwsuur: o.a. voorjaarscongres VVD

19/05/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Voorjaarscongres VVD De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Voorjaarscongres VVD De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede Kamerverkiezingen en vooruit kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Maar die agendapunten lijken te worden overschaduwd door het vertrek van voorzitter Henry Keizer, de "ontluisterende" uitspraken over bezuinigingen in de advocatuur van voormalig staatssecretaris Fred Teeven, en de vastgelopen formatie. Premier Mark Rutte houdt vanavond op het congres een toespraak. Nieuwsuur is erbij in Arnhem met analyse van politiek verslaggever Dominique van der Heyde. - Interview met hoofdaanklager Neurenberg-processen De 97-jarige Benjamin Ferencz, die D-Day en het Ardennenoffensief overleefde, kreeg al tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om oorlogsmisdaden door de Duitsers te onderzoeken. Als een van de eersten stuitte hij op de gruwelen in de concentratiekampen. Hij werd hoofdaanklager in de Neurenberg-processen waar Nazi-kopstukken terechtstonden. Er zijn weinig mensen met een groter geloof in het internationale recht. "Law not war", is de uitspraak waar hij bekend om werd. Vorige week was hij voor een kort bezoek aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. In de stad van Vrede en Recht is een straat naast het Vredespaleis naar hem vernoemd. In Nieuwsuur een interview met Benjamin Ferencz. - Erdogan ziet hoe beveiligers inslaan op betogers Er circuleren nieuwe beelden van de Turkse president Erdogan die dinsdag toeziet hoe zijn beveiligers demonstranten bij de Turkse ambassade in Washington in elkaar slaan. Verscheidene mensen raakten daarbij gewond. De gevechten braken uit kort nadat de president bij de ambassade aankwam. Op de beelden is te zien dat de limousine van Erdogan bij de ambassade staat en de beveiliging naar de demonstranten kijkt. Een beveiliger praat door de open portier van de auto met iemand in de auto. Daarna geeft hij een teken aan een andere man, waarna te zien is hoe mannen in pakken inbeuken op de demonstranten. - Wie wordt de nieuwe president in Iran? Iraniërs kiezen vandaag een nieuwe president. De grootste kanshebbers zijn de huidige president, de gematigde Hassan Rohani, en de conservatieve geestelijke Ebrahim Raisi. Na een verhitte campagnestrijd staat Rohani bovenaan in de peilingen. In Nieuwsuur het laatste nieuws vanuit Iran. - Nieuwsuur Sport Wielrennen: Giro d'Italia Voetbal: persdag bij Man United met het oog op de EL-finale

Vr 19 mei 2017 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. voorjaarscongres VVD

19/05/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Voorjaarscongres VVD De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Voorjaarscongres VVD De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede Kamerverkiezingen en vooruit kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Maar die agendapunten lijken te worden overschaduwd door het vertrek van voorzitter Henry Keizer, de "ontluisterende" uitspraken over bezuinigingen in de advocatuur van voormalig staatssecretaris Fred Teeven, en de vastgelopen formatie. Premier Mark Rutte houdt vanavond op het congres een toespraak. Nieuwsuur is erbij in Arnhem met analyse van politiek verslaggever Dominique van der Heyde. - Interview met hoofdaanklager Neurenberg-processen De 97-jarige Benjamin Ferencz, die D-Day en het Ardennenoffensief overleefde, kreeg al tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om oorlogsmisdaden door de Duitsers te onderzoeken. Als een van de eersten stuitte hij op de gruwelen in de concentratiekampen. Hij werd hoofdaanklager in de Neurenberg-processen waar Nazi-kopstukken terechtstonden. Er zijn weinig mensen met een groter geloof in het internationale recht. "Law not war", is de uitspraak waar hij bekend om werd. Vorige week was hij voor een kort bezoek aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. In de stad van Vrede en Recht is een straat naast het Vredespaleis naar hem vernoemd. In Nieuwsuur een interview met Benjamin Ferencz. - Erdogan ziet hoe beveiligers inslaan op betogers Er circuleren nieuwe beelden van de Turkse president Erdogan die dinsdag toeziet hoe zijn beveiligers demonstranten bij de Turkse ambassade in Washington in elkaar slaan. Verscheidene mensen raakten daarbij gewond. De gevechten braken uit kort nadat de president bij de ambassade aankwam. Op de beelden is te zien dat de limousine van Erdogan bij de ambassade staat en de beveiliging naar de demonstranten kijkt. Een beveiliger praat door de open portier van de auto met iemand in de auto. Daarna geeft hij een teken aan een andere man, waarna te zien is hoe mannen in pakken inbeuken op de demonstranten. - Wie wordt de nieuwe president in Iran? Iraniërs kiezen vandaag een nieuwe president. De grootste kanshebbers zijn de huidige president, de gematigde Hassan Rohani, en de conservatieve geestelijke Ebrahim Raisi. Na een verhitte campagnestrijd staat Rohani bovenaan in de peilingen. In Nieuwsuur het laatste nieuws vanuit Iran. - Nieuwsuur Sport Wielrennen: Giro d'Italia Voetbal: persdag bij Man United met het oog op de EL-finale

Ma 13 februari 2017 | 02:15 Nieuwsuur: o.a. baanonzekerheid in Nederland

13/02/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: ’Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid” Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - ’Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid” Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 3: baanonzekerheid. Veel flexwerkers zijn minder tevreden met zichzelf, het werk en hun leven. Dit heeft niet alleen persoonlijke gevolgen, maar ook gevolgen voor de maatschappij als geheel. - Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog? Cyberaanvallen nemen toe. Nederlandse ministeries en justitie zijn daarbij ook doelen. Het spoor van deze aanvallen leidt volgens deskundigen onder andere naar Rusland. Het Nederlands kabinet constateert dat conflicten ook met digitale middelen kunnen worden uitgevoerd. Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog?

Ma 13 februari 2017 | 00:45 Nieuwsuur: o.a. baanonzekerheid in Nederland

13/02/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: ’Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid” Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - ’Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid” Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 3: baanonzekerheid. Veel flexwerkers zijn minder tevreden met zichzelf, het werk en hun leven. Dit heeft niet alleen persoonlijke gevolgen, maar ook gevolgen voor de maatschappij als geheel. - Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog? Cyberaanvallen nemen toe. Nederlandse ministeries en justitie zijn daarbij ook doelen. Het spoor van deze aanvallen leidt volgens deskundigen onder andere naar Rusland. Het Nederlands kabinet constateert dat conflicten ook met digitale middelen kunnen worden uitgevoerd. Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog?

Zo 12 februari 2017 | 23:30 Nieuwsuur: o.a. baanonzekerheid in Nederland

12/02/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: ’Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid” Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - ’Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid” Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 3: baanonzekerheid. Veel flexwerkers zijn minder tevreden met zichzelf, het werk en hun leven. Dit heeft niet alleen persoonlijke gevolgen, maar ook gevolgen voor de maatschappij als geheel. - Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog? Cyberaanvallen nemen toe. Nederlandse ministeries en justitie zijn daarbij ook doelen. Het spoor van deze aanvallen leidt volgens deskundigen onder andere naar Rusland. Het Nederlands kabinet constateert dat conflicten ook met digitale middelen kunnen worden uitgevoerd. Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog?

Zo 12 februari 2017 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. baanonzekerheid in Nederland

12/02/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: ’Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid” Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - ’Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid” Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 3: baanonzekerheid. Veel flexwerkers zijn minder tevreden met zichzelf, het werk en hun leven. Dit heeft niet alleen persoonlijke gevolgen, maar ook gevolgen voor de maatschappij als geheel. - Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog? Cyberaanvallen nemen toe. Nederlandse ministeries en justitie zijn daarbij ook doelen. Het spoor van deze aanvallen leidt volgens deskundigen onder andere naar Rusland. Het Nederlands kabinet constateert dat conflicten ook met digitale middelen kunnen worden uitgevoerd. Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog?

Zo 12 februari 2017 | 12:05 Nieuwsuur: o.a. Fillon in opspraak vanwege corruptie

12/02/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over goedbetaalde parlementsbanen voor zijn vrouw en kinderen. Hij haalt mogelijk niet eens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen die in mei dit jaar plaatshebben. Maar Fillon staat niet alleen. Europacorrespondent Saskia Dekkers onderzoekt waarom Franse politici regelmatig betrokken zijn bij affaires. - Wat gaat er veranderen voor zzp'ers? Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 2: Hoe kan een nieuw kabinet de problemen oplossen? In de studio reageert hoogleraar Europees arbeidsrecht Ferdinand Grapperhaus.

Zo 12 februari 2017 | 01:15 Nieuwsuur: o.a. Fillon in opspraak vanwege corruptie

12/02/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over goedbetaalde parlementsbanen voor zijn vrouw en kinderen. Hij haalt mogelijk niet eens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen die in mei dit jaar plaatshebben. Maar Fillon staat niet alleen. Europacorrespondent Saskia Dekkers onderzoekt waarom Franse politici regelmatig betrokken zijn bij affaires. - Wat gaat er veranderen voor zzp'ers? Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 2: Hoe kan een nieuw kabinet de problemen oplossen? In de studio reageert hoogleraar Europees arbeidsrecht Ferdinand Grapperhaus.

Zo 12 februari 2017 | 00:05 Nieuwsuur: o.a. Fillon in opspraak vanwege corruptie

12/02/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over goedbetaalde parlementsbanen voor zijn vrouw en kinderen. Hij haalt mogelijk niet eens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen die in mei dit jaar plaatshebben. Maar Fillon staat niet alleen. Europacorrespondent Saskia Dekkers onderzoekt waarom Franse politici regelmatig betrokken zijn bij affaires. - Wat gaat er veranderen voor zzp'ers? Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 2: Hoe kan een nieuw kabinet de problemen oplossen? In de studio reageert hoogleraar Europees arbeidsrecht Ferdinand Grapperhaus.

Za 11 februari 2017 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. Fillon in opspraak vanwege corruptie

11/02/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over goedbetaalde parlementsbanen voor zijn vrouw en kinderen. Hij haalt mogelijk niet eens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen die in mei dit jaar plaatshebben. Maar Fillon staat niet alleen. Europacorrespondent Saskia Dekkers onderzoekt waarom Franse politici regelmatig betrokken zijn bij affaires. - Wat gaat er veranderen voor zzp'ers? Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 2: Hoe kan een nieuw kabinet de problemen oplossen? In de studio reageert hoogleraar Europees arbeidsrecht Ferdinand Grapperhaus.

Wo 11 januari 2017 | 21:20 Nieuw: Dream School

11/01/17 - Show, In Dream School proberen bekende Nederlanders 16 schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van coach Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren...

In Dream School proberen bekende Nederlanders 16 schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van coach Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren drie weken les van o.a. Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, schrijver Abdelkader Benali, profvoetballer John Heitinga en cabaretière Karin Bloemen. De jongeren die centraal staan zijn tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Midden in de bosrijke omgeving van Hilversum ligt een klooster dat voor drie weken is omgetoverd tot de Dream School van kickbokster Lucia Rijker. Wekelijks zijn er heftige confrontaties tussen zowel leerlingen en docenten als tussen leerlingen onderling. Diverse maatschappelijk urgente problemen worden pijnlijk zichtbaar. De namen van de docenten zijn: Barbara Baarsma (Economie), Abdelkader Benali (Nederlands), Jeroen van den Berg (Stagebegeleider), Joris Bijdendijk (Koken), Karin Bloemen (Drama), Lange Frans (Muziek/Rappen), Frank van de Goot (Pathologie), John Heitinga (Sport), Jeanine Hennis-Plasschaert (Politiek), Hugo Heymans (Geneeskunde), Frank E Hollywood (Kunst), Donatello Piras (Debatteren), Arjan Postma (Biologie), Wilco van Rooijen (Klimmen), Maarten van Rossem (Geschiedenis), Shaker (Dansen), Patricia Steur (Fotografie), Jack de Vries (Politiek), Peter R. de Vries (Criminologie), Inez Weski (Recht). In de eerste aflevering worstelt strafpleiter Inez Weski zich door een rumoerige les recht, heeft voormalig spindoctor en staatssecretaris Jack de Vries moeite om de discussie over Geert Wilders in bedwang te houden, laat professor Heymans zich niet gek maken door bizarre vragen tijdens een les anatomie en probeert een aantal jongeren een loopje te nemen met kunstenaar Frank E Hollywood. Maar als Lucia de groep stevig aanpakt tijdens een boksles, tonen ze verrassend veel inzicht in hun eigen gedrag.

Vr 2 december 2016 | 01:20 EénVandaag: o.a. stormloop kunstgrasvelden zonder SBR-rubber

02/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden zonder SBR rubber Kun je nog met een gerust hart een potje voetballen op kunstgras? Het iets wat veel ouders en...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden zonder SBR-rubber Kun je nog met een gerust hart een potje voetballen op kunstgras? Het iets wat veel ouders en voetbalverenigingen zich afvragen sinds het programma Zembla berichtte over de hoge concentratie van kankerverwekkende stoffen in de rubberen korrels die op dit soort velden liggen. Toch vallen ook deze hoge concentraties binnen de wettelijke normen, omdat de rubberkorrels niet worden gezien als consumentenproduct. Veel wetenschappers zijn het daar echter niet mee eens. Dat de stoffen schadelijk zijn staat dus niet ter discussie, maar waar nog wel veel onduidelijkheid over bestaat is hoe groot de blootstelling mag zijn voordat het ook echt gezondheidsproblemen veroorzaakt. Om hier antwoord op te krijgen heeft het RIVM een officieel onderzoek ingesteld dat nog voor het einde van dit jaar moet zijn afgerond. - Samsom versus Asscher: wie kiezen de PvdA-leden? Binnen de PvdA woedt een strijd om het lijsttrekkerschap bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. PvdA-leden mogen hun stem uitbrengen op Diederik Samsom of zijn uitdager, vice-premier Lodewijk Asscher. In een reeks debatten ‘in het land’ proberen de kandidaten duidelijk te maken dat er iets te kiezen valt, ook al waren beiden nauw betrokken bij het kabinetsbeleid van de afgelopen vier jaar. De stembussen zijn inmiddels geopend, en op vrijdag 9 december maakt het partijbestuur van de PvdA de winnaar bekend. - DNA match, case closed? Terwijl haar dochtertje in bed lag, werd de jonge moeder Miriam Sharon vermoord in haar eigen huis. 26 jaar geleden in Den Haag. Het leek er op dat de dader nooit gepakt zou worden. Maar onlangs zorgde een DNA-match opnieuw voor de doorbraak in een vastgelopen onderzoek. Het is daarmee de oudste cold casezaak waarin een verdachte werd aangehouden. Net als in steeds meer coldcases, dankzij nieuwe DNA-technieken. Maar is de zaak daarmee opgelost? Het is de zoveelste cold case zaak die opgelost lijkt te worden met DNA. Alleen al in de maand november werden in twee zaken verdachten gearresteerd die door DNA-afname alsnog tegen de lamp liepen. Zo lijkt de Postbank-moord na dertien jaar opgelost doordat de verdachte alsnog in de databank belandde na een ander misdrijf. Ook in de zaak van de in 2001 vermoordde Jan van Mosselvelde kon in België een arrestatie worden verricht. - Veteranen protesteren tegen pensioenproblemen Uit protest sturen meer dan 84 ex-militairen hun medaille naar de Tweede Kamer. Ze doen dit als protest tegen pensioenproblemen. Ze sturen brieven, onderscheidingen en medailles om hun ontevredenheid te uiten over het uitblijven van de sluitende oudedagsvoorziening. Ruim 16.000 ex-militairen of ambtenaren in dienst van Defensie hebben problemen met hun pensioenen. Door de ophoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar valt er een gat voor veteranen en ex-burgermedewerkers. Over dit zogenoemde AOW-gat wordt volgende week gestemd en met de protesten proberen de veteranen en hun naasten de druk op te voeren. - Nieuwstrend: Terlouw heeft een boodschap voor Nederland 'De kinderen konden gewoon de voordeuren opentrekken en bij elkaar binnenlopen. Volwassenen ook. We vertrouwden elkaar. Er hangen tegenwoordig geen touwtjes meer uit de brievenbus. We vertrouwen elkaar niet meer.' Oud-politicus en (kinder)boekenschrijver Jan Terlouw kreeg in De Wereld Draait door gisteren ruim baan om een emotionele boodschap aan de kijker af te leveren. Het verhaal van de nu 85-jarige Terlouw gaat over vertrouwen, het klimaat en democratie. Zijn lezing wordt op sociale media alom geprezen.

Do 1 december 2016 | 18:15 EénVandaag: o.a. stormloop kunstgrasvelden zonder SBR-rubber

01/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden zonder SBR rubber Kun je nog met een gerust hart een potje voetballen op kunstgras? Het iets wat veel ouders en...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden zonder SBR-rubber Kun je nog met een gerust hart een potje voetballen op kunstgras? Het iets wat veel ouders en voetbalverenigingen zich afvragen sinds het programma Zembla berichtte over de hoge concentratie van kankerverwekkende stoffen in de rubberen korrels die op dit soort velden liggen. Toch vallen ook deze hoge concentraties binnen de wettelijke normen, omdat de rubberkorrels niet worden gezien als consumentenproduct. Veel wetenschappers zijn het daar echter niet mee eens. Dat de stoffen schadelijk zijn staat dus niet ter discussie, maar waar nog wel veel onduidelijkheid over bestaat is hoe groot de blootstelling mag zijn voordat het ook echt gezondheidsproblemen veroorzaakt. Om hier antwoord op te krijgen heeft het RIVM een officieel onderzoek ingesteld dat nog voor het einde van dit jaar moet zijn afgerond. - Samsom versus Asscher: wie kiezen de PvdA-leden? Binnen de PvdA woedt een strijd om het lijsttrekkerschap bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. PvdA-leden mogen hun stem uitbrengen op Diederik Samsom of zijn uitdager, vice-premier Lodewijk Asscher. In een reeks debatten ‘in het land’ proberen de kandidaten duidelijk te maken dat er iets te kiezen valt, ook al waren beiden nauw betrokken bij het kabinetsbeleid van de afgelopen vier jaar. De stembussen zijn inmiddels geopend, en op vrijdag 9 december maakt het partijbestuur van de PvdA de winnaar bekend. - DNA match, case closed? Terwijl haar dochtertje in bed lag, werd de jonge moeder Miriam Sharon vermoord in haar eigen huis. 26 jaar geleden in Den Haag. Het leek er op dat de dader nooit gepakt zou worden. Maar onlangs zorgde een DNA-match opnieuw voor de doorbraak in een vastgelopen onderzoek. Het is daarmee de oudste cold casezaak waarin een verdachte werd aangehouden. Net als in steeds meer coldcases, dankzij nieuwe DNA-technieken. Maar is de zaak daarmee opgelost? Het is de zoveelste cold case zaak die opgelost lijkt te worden met DNA. Alleen al in de maand november werden in twee zaken verdachten gearresteerd die door DNA-afname alsnog tegen de lamp liepen. Zo lijkt de Postbank-moord na dertien jaar opgelost doordat de verdachte alsnog in de databank belandde na een ander misdrijf. Ook in de zaak van de in 2001 vermoordde Jan van Mosselvelde kon in België een arrestatie worden verricht. - Veteranen protesteren tegen pensioenproblemen Uit protest sturen meer dan 84 ex-militairen hun medaille naar de Tweede Kamer. Ze doen dit als protest tegen pensioenproblemen. Ze sturen brieven, onderscheidingen en medailles om hun ontevredenheid te uiten over het uitblijven van de sluitende oudedagsvoorziening. Ruim 16.000 ex-militairen of ambtenaren in dienst van Defensie hebben problemen met hun pensioenen. Door de ophoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar valt er een gat voor veteranen en ex-burgermedewerkers. Over dit zogenoemde AOW-gat wordt volgende week gestemd en met de protesten proberen de veteranen en hun naasten de druk op te voeren. - Nieuwstrend: Terlouw heeft een boodschap voor Nederland 'De kinderen konden gewoon de voordeuren opentrekken en bij elkaar binnenlopen. Volwassenen ook. We vertrouwden elkaar. Er hangen tegenwoordig geen touwtjes meer uit de brievenbus. We vertrouwen elkaar niet meer.' Oud-politicus en (kinder)boekenschrijver Jan Terlouw kreeg in De Wereld Draait door gisteren ruim baan om een emotionele boodschap aan de kijker af te leveren. Het verhaal van de nu 85-jarige Terlouw gaat over vertrouwen, het klimaat en democratie. Zijn lezing wordt op sociale media alom geprezen.

Ma 14 november 2016 | 22:10 Nieuw: Schuldig

14/11/16 - Documentaire, Hoop, wanhoop en veerkracht in een buurt verbonden door schulden; vanaf vanavond staat de Vogelbuurt centraal in de nieuwe zesdelige documentaireserie Schuldig. Regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould...

Hoop, wanhoop en veerkracht in een buurt verbonden door schulden; vanaf vanavond staat de Vogelbuurt centraal in de nieuwe zesdelige documentaireserie Schuldig. Regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould raakten de afgelopen 10 jaar nauw betrokken bij de bewoners van deze volksbuurt in Amsterdam-Noord, waar schulden aan de orde van de dag zijn. Wanbetalers, deurwaarders, hulpverleners, schuldeisers en de lokale politiek komen allemaal voorbij in Schuldig. Door in te zoomen op deze microkosmos, toont de serie de dagelijkse strijd tegen ongeopende rekeningen en een vastgelopen systeem. In ‘Schuldig’ leren we ze allemaal persoonlijk kennen: de wanbetaler, deurwaarder, hulpverlener, schuldeiser en wethouder - onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hun motieven verschillen maar ze delen het verlangen om een oplossing te vinden voor het probleem. De zesdelige serie toont hun veerkracht, hoop en humor, maar ook de absurditeit van een geldverslindend circus waarin iedereen een eigen rol heeft. Van een kale kip kun je niet plukken. Dus wie draait er op voor de rekening?

Wo 5 oktober 2016 | 22:10 Nieuw: Face to Face

05/10/16 - Reality-show, In het nieuwe EO programma Face to Face zetten mensen met een vastgelopen relatie een eerste stap richting herstel. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen. "Het is ontroerend om te zien wat...

In het nieuwe EO-programma Face to Face zetten mensen met een vastgelopen relatie een eerste stap richting herstel. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen. "Het is ontroerend om te zien wat er gebeurt als mensen stoppen met praten en elkaar écht gaan aankijken. Ik dacht eerst: ‘Hoe ga ik dat doen, een programma maken met mensen die niks mogen zeggen?’ Maar het is heel bijzonder om te zien hoe iets open kan breken en het mensen verder kan helpen." In elke aflevering bezoekt Bert vrienden, liefdespartners en familieleden met een vastgelopen relatie. Hij gaat in gesprek met de deelnemers: wat is er gebeurd waardoor de spanning zo hoog is opgelopen? Bert: "Als beide personen bereid zijn om écht contact met elkaar te maken, elkaar écht aan te kijken, zonder weg te vluchten voor de emotie, zonder te vluchten in woorden, dan gebeurt er iets bijzonders." Onder leiding van Bert van Leeuwen zetten de twee een eerste stap op weg naar herstel. Ze kijken elkaar tien minuten lang recht in de ogen zonder daarbij te spreken. Met een face-to-face confrontatie kan een diepgeworteld conflict worden doorbroken. "Door elkaar lang aan te blijven kijken komen er allerlei emoties naar boven die je niet langer meer voor jezelf en de ander kunt verstoppen. Het is het begin van een bijzonder proces!", vertelt Van Leeuwen. Tijdens de ‘face-to-facesessies’ helpt psychologe Barbara Nanninga de processen en emoties te duiden. Zij heeft haar sporen onder andere verdiend met programma’s als Help Mijn Man Heeft een Hobby, Diagnose Gezocht en Mijn Leven in Puin. In de eerste aflevering zien we Nicole en haar ooit zo dierbare vriendin Yvonne. Na een heftige ruzie gaf Yvonne twee jaar geleden aan het contact te willen verbreken. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gezien of gesproken. Nicole mist haar vriendin. Zal een face-to-face gesprek hen helpen om hun vriendschap een tweede kans te geven? Later zien we ook Jacqueline en haar vader Kees. Zij wil niets liever dan de band met haar vader herstellen. Ze leed aan een eetstoornis en na een jarenlange periode van ruzie en verdriet is de ooit zo hechte vader-dochterband nooit meer zo geworden als toen. Lukt het hen om met een face-to-face-ontmoeting dichter bij elkaar te komen en de zwarte periode achter hen te laten?

Wo 9 maart 2016 | 13:46 RTLLN: o.a. Yentl & De Boer

09/03/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Yentl & De Boer Yentl & De Boer wonnen vorig jaar de Annie M.G. Schmidtprijs 2014, de prijs voor beste theaterlied van het jaar. Dat was voor het muzikale...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Yentl & De Boer Yentl & De Boer wonnen vorig jaar de Annie M.G. Schmidtprijs 2014, de prijs voor beste theaterlied van het jaar. Dat was voor het muzikale cabaretduo het startschot voor een waanzinnig jaar waarin het ene hoogtepunt aan het andere geregen werd. Vanavond maken ze in RTL Late Night de zes genomineerden voor 2015 bekend! - Peter van den Hurk Paragnost Peter van der Hurk werd in 2008 bekend bij het grote publiek doordat hij de paranormale talentenjacht ‘Het Zesde Zintuig’ won. Vervolgens zorgde hij als vaste paragnost van het programma ‘Het Zesde Zintuig – Plaats Delict’ voor meerdere doorbraken in vastgelopen politie-onderzoeken. Nu hij 30 jaar in het vak zit, keert de paragnost terug naar de kleinere zalen om daar zoveel mogelijk toeschouwers te helpen. Vanavond vertelt het ‘Medium van het jaar 2015’ over deze tour en zijn nieuwe aankomende boek. - Evgeniy Levchenko 'De emancipatie in Nederland is doorgeslagen' en 'Hollandse vrouwen gedragen zich als mannen'. Naar aanleiding van deze quotes kreeg oud-voetballer Evgeniy Levchenko afgelopen weekend veel kritiek over zich heen. Vandaag, op Internationale Vrouwendag, schuift Levchenko aan om te praten over zijn visie op de verhouding tussen mannen en vrouwen in Nederland. Waren zijn uitspraken seksistisch of juist romantisch bedoeld? - Gavin James Gavin James kennen we in Nederland met name van zijn cover van ‘The Book of Love’, maar dat is zeker niet het enige wat de Ierse singer-songwriter in huis heeft. Zijn debuutalbum ‘Bitter Pill’ heeft in Ierland al platina gehaald en is vanaf vrijdag wereldwijd verkrijgbaar. Vanavond in RTL Late Night speelt Gavin het voor hem zeer emotionele nummer ’22’ over zijn pestverleden en vertelt hij het verhaal erachter.

Wo 9 maart 2016 | 00:56 RTLLN: o.a. Yentl & De Boer

09/03/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Yentl & De Boer Yentl & De Boer wonnen vorig jaar de Annie M.G. Schmidtprijs 2014, de prijs voor beste theaterlied van het jaar. Dat was voor het muzikale...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Yentl & De Boer Yentl & De Boer wonnen vorig jaar de Annie M.G. Schmidtprijs 2014, de prijs voor beste theaterlied van het jaar. Dat was voor het muzikale cabaretduo het startschot voor een waanzinnig jaar waarin het ene hoogtepunt aan het andere geregen werd. Vanavond maken ze in RTL Late Night de zes genomineerden voor 2015 bekend! - Peter van den Hurk Paragnost Peter van der Hurk werd in 2008 bekend bij het grote publiek doordat hij de paranormale talentenjacht ‘Het Zesde Zintuig’ won. Vervolgens zorgde hij als vaste paragnost van het programma ‘Het Zesde Zintuig – Plaats Delict’ voor meerdere doorbraken in vastgelopen politie-onderzoeken. Nu hij 30 jaar in het vak zit, keert de paragnost terug naar de kleinere zalen om daar zoveel mogelijk toeschouwers te helpen. Vanavond vertelt het ‘Medium van het jaar 2015’ over deze tour en zijn nieuwe aankomende boek. - Evgeniy Levchenko 'De emancipatie in Nederland is doorgeslagen' en 'Hollandse vrouwen gedragen zich als mannen'. Naar aanleiding van deze quotes kreeg oud-voetballer Evgeniy Levchenko afgelopen weekend veel kritiek over zich heen. Vandaag, op Internationale Vrouwendag, schuift Levchenko aan om te praten over zijn visie op de verhouding tussen mannen en vrouwen in Nederland. Waren zijn uitspraken seksistisch of juist romantisch bedoeld? - Gavin James Gavin James kennen we in Nederland met name van zijn cover van ‘The Book of Love’, maar dat is zeker niet het enige wat de Ierse singer-songwriter in huis heeft. Zijn debuutalbum ‘Bitter Pill’ heeft in Ierland al platina gehaald en is vanaf vrijdag wereldwijd verkrijgbaar. Vanavond in RTL Late Night speelt Gavin het voor hem zeer emotionele nummer ’22’ over zijn pestverleden en vertelt hij het verhaal erachter.

Di 8 maart 2016 | 22:34 RTLLN: o.a. Yentl & De Boer

08/03/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Yentl & De Boer Yentl & De Boer wonnen vorig jaar de Annie M.G. Schmidtprijs 2014, de prijs voor beste theaterlied van het jaar. Dat was voor het muzikale...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Yentl & De Boer Yentl & De Boer wonnen vorig jaar de Annie M.G. Schmidtprijs 2014, de prijs voor beste theaterlied van het jaar. Dat was voor het muzikale cabaretduo het startschot voor een waanzinnig jaar waarin het ene hoogtepunt aan het andere geregen werd. Vanavond maken ze in RTL Late Night de zes genomineerden voor 2015 bekend! - Peter van den Hurk Paragnost Peter van der Hurk werd in 2008 bekend bij het grote publiek doordat hij de paranormale talentenjacht ‘Het Zesde Zintuig’ won. Vervolgens zorgde hij als vaste paragnost van het programma ‘Het Zesde Zintuig – Plaats Delict’ voor meerdere doorbraken in vastgelopen politie-onderzoeken. Nu hij 30 jaar in het vak zit, keert de paragnost terug naar de kleinere zalen om daar zoveel mogelijk toeschouwers te helpen. Vanavond vertelt het ‘Medium van het jaar 2015’ over deze tour en zijn nieuwe aankomende boek. - Evgeniy Levchenko 'De emancipatie in Nederland is doorgeslagen' en 'Hollandse vrouwen gedragen zich als mannen'. Naar aanleiding van deze quotes kreeg oud-voetballer Evgeniy Levchenko afgelopen weekend veel kritiek over zich heen. Vandaag, op Internationale Vrouwendag, schuift Levchenko aan om te praten over zijn visie op de verhouding tussen mannen en vrouwen in Nederland. Waren zijn uitspraken seksistisch of juist romantisch bedoeld? - Gavin James Gavin James kennen we in Nederland met name van zijn cover van ‘The Book of Love’, maar dat is zeker niet het enige wat de Ierse singer-songwriter in huis heeft. Zijn debuutalbum ‘Bitter Pill’ heeft in Ierland al platina gehaald en is vanaf vrijdag wereldwijd verkrijgbaar. Vanavond in RTL Late Night speelt Gavin het voor hem zeer emotionele nummer ’22’ over zijn pestverleden en vertelt hij het verhaal erachter.

Do 26 november 2015 | 23:05 Docu: Welkom thuis

26/11/15 - Documentaire, In Welkom thuis kijkt filmmaker Frans Bromet met zijn zus Carla naar de vele ruzies die zich in hun familie hebben afgespeeld. Eén vete, die na de Tweede Wereldoorlog aan de joodse kant van zijn...

In Welkom thuis kijkt filmmaker Frans Bromet met zijn zus Carla naar de vele ruzies die zich in hun familie hebben afgespeeld. Eén vete, die na de Tweede Wereldoorlog aan de joodse kant van zijn familie is ontstaan, is nog steeds niet opgehelderd en bijgelegd. Terwijl Bromet in Israël de oorsprong van het familieconflict ontrafelt, ontdekt hij overeenkomsten tussen zijn ruziënde familieleden en het Israëlisch-Palestijns conflict. Als een klein misverstand al leidt tot een lang slepende ruzie in zijn eigen familie, kunnen de grote problemen in het Midden-Oosten dan wel ooit worden opgelost? Welkom Thuis ging afgelopen maandag op het IDFA (International Documentary Festival Amsterdam) in première. Bromet ontdekt dat tante Annie, inmiddels ver in de negentig, aliya heeft gedaan: ze is geëmigreerd naar Israël. In de hoop antwoorden te krijgen zoekt hij haar op. Tot zijn verrassing ontdekt hij dat hij meer familieleden in Israël heeft. De kleinzonen van tante Annie, Simon en Jacob en hun kinderen, hebben ook aliya gedaan. Simon woont in Jeruzalem, Jacob in een settlement op de Westbank. Naast verschillende ooggetuigen in Nederland worden zijn achterneven Simon en Jacob belangrijke sleutels in Bromet’s zoektocht. Langzaam wordt duidelijker wat er is gebeurd. Alles speelt zich af rondom de verbandstoffenfabriek van Jacques, die de oorlog niet heeft overleeft. Na de deportatie in 1943 van Jacques en Annie naar het concentratiekamp Auschwitz, neemt Bromet’s vader Ben de verbandstoffenfabriek van zijn broer over. Annie overleeft Auschwitz, komt terug en eist het eigendom van de verbandstoffenfabriek op tot groot ongenoegen van Bromet's vader. Maar of dat de aanleiding is voor de familievete blijft de vraag. In Israël maakt Frans kennis met een aantal andere Nederlandse joden die net als tante Annie, Simon en Jacob aliya hebben gedaan. De meesten voelen zich ondanks de vele bedreigingen veiliger in Israël dan in Europa. In de hem typerende stijl vraagt Bromet waarom ze Nederland wilden verlaten voor een land met zoveel dreiging en geweld. En hoe kijken ze aan tegen de politieke rol van Israël in de Palestijnse kwestie? Is de internationale kritiek terecht of moet de beeldvorming worden genuanceerd? Ondanks dat ze Israël zien als Het Beloofde Land waar ze zich veilig voelen en zelfs bereid zijn voor te sterven, hoopt iedereen nog steeds op vrede. Ten aanzien van de familievete maken Simon en Jacob duidelijk dat zij helemaal niet geïnteresseerd zijn in de precieze gang van zaken. Het belangrijkste is dat zij Bromet als familielid hebben kunnen ontmoeten en dat zij zich niet hebben laten frustreren door vervelende gebeurtenissen in het verleden. Is dat niet de beste manier om een vastgelopen conflict te lijf te gaan? Zouden zij daarmee een voorbeeld kunnen zijn voor de oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict?

Zo 28 juni 2015 | 01:25 Nieuwsuur: o.a. onderhandelingen Griekenland

28/06/15 - Actualiteitenmagazine, Onderwerpen: Griekenland speelt hoog spel De onderhandelingen in Brussel over de redding van Griekenland zijn vastgelopen. De landen van de Eurogroep willen het referendum niet afwachten dat de...

Onderwerpen: -Griekenland speelt hoog spel De onderhandelingen in Brussel over de redding van Griekenland zijn vastgelopen. De landen van de Eurogroep willen het referendum niet afwachten dat de Griekse regering wil houden over het hervormings- en bezuinigingspakket van de geldschieters. Als het referendum doorgaat, is dat volgende week zondag. In Nieuwsuur vanavond het laatste nieuws. -Lodewijk Asscher over zijn nieuwe Wet Werk en Zekerheid Werkgevers moeten werknemers eerder in vaste dienst nemen, maar daarentegen mensen die in vaste dienst zijn, makkelijker kunnen ontslaan. Dat is het doel van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, die op 1 juli ingaat. De wet moet de doorgeschoten flexibilisering op de arbeidsmarkt aan banden leggen. Nu hoeven werkgevers mensen pas na drie jaar in vaste dienst te nemen. De nieuwe wet verkort dat naar twee jaar. Het kabinet verwacht dat bedrijven eerder personeel in vaste dienst nemen als ze er ook sneller en goedkoper weer van af kunnen. Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is vanavond te gast. Want de vraag is of de wet niet onbedoeld een averechts effect heeft?

Zo 28 juni 2015 | 00:45 Nieuwsuur: o.a. onderhandelingen Griekenland

28/06/15 - Actualiteitenmagazine, Onderwerpen: Griekenland speelt hoog spel De onderhandelingen in Brussel over de redding van Griekenland zijn vastgelopen. De landen van de Eurogroep willen het referendum niet afwachten dat de...

Onderwerpen: -Griekenland speelt hoog spel De onderhandelingen in Brussel over de redding van Griekenland zijn vastgelopen. De landen van de Eurogroep willen het referendum niet afwachten dat de Griekse regering wil houden over het hervormings- en bezuinigingspakket van de geldschieters. Als het referendum doorgaat, is dat volgende week zondag. In Nieuwsuur vanavond het laatste nieuws. -Lodewijk Asscher over zijn nieuwe Wet Werk en Zekerheid Werkgevers moeten werknemers eerder in vaste dienst nemen, maar daarentegen mensen die in vaste dienst zijn, makkelijker kunnen ontslaan. Dat is het doel van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, die op 1 juli ingaat. De wet moet de doorgeschoten flexibilisering op de arbeidsmarkt aan banden leggen. Nu hoeven werkgevers mensen pas na drie jaar in vaste dienst te nemen. De nieuwe wet verkort dat naar twee jaar. Het kabinet verwacht dat bedrijven eerder personeel in vaste dienst nemen als ze er ook sneller en goedkoper weer van af kunnen. Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is vanavond te gast. Want de vraag is of de wet niet onbedoeld een averechts effect heeft?

Za 27 juni 2015 | 23:20 Nieuwsuur: o.a. onderhandelingen Griekenland

27/06/15 - Actualiteitenmagazine, Onderwerpen: Griekenland speelt hoog spel De onderhandelingen in Brussel over de redding van Griekenland zijn vastgelopen. De landen van de Eurogroep willen het referendum niet afwachten dat de...

Onderwerpen: -Griekenland speelt hoog spel De onderhandelingen in Brussel over de redding van Griekenland zijn vastgelopen. De landen van de Eurogroep willen het referendum niet afwachten dat de Griekse regering wil houden over het hervormings- en bezuinigingspakket van de geldschieters. Als het referendum doorgaat, is dat volgende week zondag. In Nieuwsuur vanavond het laatste nieuws. -Lodewijk Asscher over zijn nieuwe Wet Werk en Zekerheid Werkgevers moeten werknemers eerder in vaste dienst nemen, maar daarentegen mensen die in vaste dienst zijn, makkelijker kunnen ontslaan. Dat is het doel van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, die op 1 juli ingaat. De wet moet de doorgeschoten flexibilisering op de arbeidsmarkt aan banden leggen. Nu hoeven werkgevers mensen pas na drie jaar in vaste dienst te nemen. De nieuwe wet verkort dat naar twee jaar. Het kabinet verwacht dat bedrijven eerder personeel in vaste dienst nemen als ze er ook sneller en goedkoper weer van af kunnen. Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is vanavond te gast. Want de vraag is of de wet niet onbedoeld een averechts effect heeft?

Za 27 juni 2015 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. onderhandelingen Griekenland

27/06/15 - Actualiteitenmagazine, Onderwerpen: Griekenland speelt hoog spel De onderhandelingen in Brussel over de redding van Griekenland zijn vastgelopen. De landen van de Eurogroep willen het referendum niet afwachten dat de...

Onderwerpen: -Griekenland speelt hoog spel De onderhandelingen in Brussel over de redding van Griekenland zijn vastgelopen. De landen van de Eurogroep willen het referendum niet afwachten dat de Griekse regering wil houden over het hervormings- en bezuinigingspakket van de geldschieters. Als het referendum doorgaat, is dat volgende week zondag. In Nieuwsuur vanavond het laatste nieuws. -Lodewijk Asscher over zijn nieuwe Wet Werk en Zekerheid Werkgevers moeten werknemers eerder in vaste dienst nemen, maar daarentegen mensen die in vaste dienst zijn, makkelijker kunnen ontslaan. Dat is het doel van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, die op 1 juli ingaat. De wet moet de doorgeschoten flexibilisering op de arbeidsmarkt aan banden leggen. Nu hoeven werkgevers mensen pas na drie jaar in vaste dienst te nemen. De nieuwe wet verkort dat naar twee jaar. Het kabinet verwacht dat bedrijven eerder personeel in vaste dienst nemen als ze er ook sneller en goedkoper weer van af kunnen. Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is vanavond te gast. Want de vraag is of de wet niet onbedoeld een averechts effect heeft?

Do 16 april 2015 | 22:15 Terug: Werk aan de winkel

16/04/15 - Reality-reeks, Werk Aan De Winkel is terug! Ook dit seizoen helpen Olcay Gulsen en Frank de Ruwe de bloemist op de hoek, of dat ene kledingzaakje in de straat. Deze kleine winkeliers houden 't hoofd maar nét boven...

Werk Aan De Winkel is terug! Ook dit seizoen helpen Olcay Gulsen en Frank de Ruwe de bloemist op de hoek, of dat ene kledingzaakje in de straat. Deze kleine winkeliers houden 't hoofd maar nét boven water. En zien soms de toekomst somber in... Maar hulp is onderweg! Olcay en Frank doen er álles aan om de vastgeroeste winkeliers weer te laten knallen! Ze proberen hun er bovenop te helpen door een nieuw zakelijk en creatief plan te bedenken! De crisis valt soms zwaar en de concurrentie van grote winkelketens, webshops en hippe winkels dreigt de kleine authentieke zaakjes de kop te kosten. Met een nieuwe inrichting en aanpak hopen ze weer nieuwe klanten kunnen aanspreken! In deze eerste uitzending: Na het plotselinge overlijden van haar man staat bloemiste Marga uit Dordrecht er alleen voor met haar zaak. Bloemen zijn haar grote passie, maar ze is creatief vastgelopen. Olcay Gulsen en Frank de Ruwe schieten haar te hulp.

Zo 12 april 2015 | 21:05 Tegenlicht: Experimenteren met gratis geld

12/04/15 - Magazine, Van Alaska, via Groningen en Duitsland tot in India. Overal in de wereld wordt geëxperimenteerd met alternatieven voor het stelsel van sociale zekerheid. Overal in de wereld wordt geëxperimenteerd met...

Van Alaska, via Groningen en Duitsland tot in India. Overal in de wereld wordt geëxperimenteerd met alternatieven voor het stelsel van sociale zekerheid. Overal in de wereld wordt geëxperimenteerd met een alternatief voor het vastgelopen bestaande stelsel van sociale zekerheid. Men gelooft niet meer in centraal georganiseerde, lange termijn planning maar denkt dat verandering alleen tot stand gebracht kan worden door kleinschalige sociale experimenten van onderop. Voorvechters van de herverdeling van onze welvaart en van het loskoppelen van werk en inkomen zetten zich hiervoor in. Zij zijn op heel verschillende plaatsen en met uiteenlopende methodes aan het experimenteren met het verstrekken van gratis geld. Zo is de jonge Duitse Michael Bohmeyer begonnen met het crowdfunden voor een onvoorwaardelijk basisinkomen. In New York komt Michael in contact met de durfinvesteerder Albert Wenger. Tenslotte voert de reis van VPRO Tegenlicht langs experimenten met gratis geld naar Alaska. Sinds 1982 profiteren alle inwoners van Alaska direct van de opbrengsten uit de olie- en gasvoorraden door de uitbetaling van een jaarlijks dividend. Geheel vrij te besteden. VPRO Tegenlicht over de noodzaak van sociale experimenten binnen de sociale zekerheid waardoor mensen zelf aan de slag kunnen gaan op basis van eigen talenten en kwaliteiten.

Zo 7 december 2014 | 02:05 EénVandaag: majoor Gijs Tuinman

07/12/14 - Nieuwsuitzending, Vanavond in EénVandaag: Weduwe vermoorde GGZ directeur doet noodoproep De weduwe van de vermoorde GGZ directeur Rob Zweekhorst roept vanavond in EenVandaag het publiek op alle informatie te delen die...

Vanavond in EénVandaag: -Weduwe vermoorde GGZ-directeur doet noodoproep De weduwe van de vermoorde GGZ directeur Rob Zweekhorst roept vanavond in EenVandaag het publiek op alle informatie te delen die kan leiden tot het oplossen van de moord op haar man. Het onderzoek naar de dader is vastgelopen. Nieuwe informatie kan hier mogelijk verandering in brengen. -De week van majoor Gijs Tuinman Hij leidde meerdere riskante operaties in Afghanistan en werd afgelopen week door Koning Willem Alexander onderscheiden wegens heldhaftig en moedig optreden onderscheiden met de Militaire Willems-Orde: majoor Gijs Tuinman. EenVandaag volgende hem in de aanloop naar de uitreiking.

Za 6 december 2014 | 18:20 EénVandaag: majoor Gijs Tuinman

06/12/14 - Nieuwsuitzending, Vanavond in EénVandaag: Weduwe vermoorde GGZ directeur doet noodoproep De weduwe van de vermoorde GGZ directeur Rob Zweekhorst roept vanavond in EenVandaag het publiek op alle informatie te delen die...

Vanavond in EénVandaag: -Weduwe vermoorde GGZ-directeur doet noodoproep De weduwe van de vermoorde GGZ directeur Rob Zweekhorst roept vanavond in EenVandaag het publiek op alle informatie te delen die kan leiden tot het oplossen van de moord op haar man. Het onderzoek naar de dader is vastgelopen. Nieuwe informatie kan hier mogelijk verandering in brengen. -De week van majoor Gijs Tuinman Hij leidde meerdere riskante operaties in Afghanistan en werd afgelopen week door Koning Willem Alexander onderscheiden wegens heldhaftig en moedig optreden onderscheiden met de Militaire Willems-Orde: majoor Gijs Tuinman. EenVandaag volgende hem in de aanloop naar de uitreiking.

Zo 6 april 2014 | 01:00 EénVandaag: o.a. criminaliteit Marokkaanse Nederlanders

06/04/14 - Nieuwsuitzending, Onderwerpen: Criminaliteit Marokkaanse Nederlanders: de oorzaken Twee Marokkaans Nederlandse mannen kwamen vorige week om het leven toen ze een overval wilden plegen op een juwelier in Deurne....

Onderwerpen: -Criminaliteit Marokkaanse Nederlanders: de oorzaken Twee Marokkaans-Nederlandse mannen kwamen vorige week om het leven toen ze een overval wilden plegen op een juwelier in Deurne. Hulpverleners en de politie proberen een beeld te krijgen waarom de mannen het criminele pad op gingen. -Afghanistan kiest nieuwe president Afghanistan kiest vandaag een nieuwe president als opvolger van Hamid Karzai. De stembusgang verloopt onder strenge veiligheidsmaatregelen; en ondanks de dreiging van geweld staan in het hele land lange rijen voor de stembureaus. -WOI: het lijden van de soldaat in de loopgraven Honderd jaar geleden werd Europa ondergedompeld in een ellendige tijd. Een oorlog die niemand had gewild mondde uit in een inferno voor de soldaten die elkaar bevochten vanuit loopgraven in een vastgelopen front.

Za 5 april 2014 | 18:15 EénVandaag: o.a. criminaliteit Marokkaanse Nederlanders

05/04/14 - Nieuwsuitzending, Onderwerpen: Criminaliteit Marokkaanse Nederlanders: de oorzaken Twee Marokkaans Nederlandse mannen kwamen vorige week om het leven toen ze een overval wilden plegen op een juwelier in Deurne....

Onderwerpen: -Criminaliteit Marokkaanse Nederlanders: de oorzaken Twee Marokkaans-Nederlandse mannen kwamen vorige week om het leven toen ze een overval wilden plegen op een juwelier in Deurne. Hulpverleners en de politie proberen een beeld te krijgen waarom de mannen het criminele pad op gingen. -Afghanistan kiest nieuwe president Afghanistan kiest vandaag een nieuwe president als opvolger van Hamid Karzai. De stembusgang verloopt onder strenge veiligheidsmaatregelen; en ondanks de dreiging van geweld staan in het hele land lange rijen voor de stembureaus. -WOI: het lijden van de soldaat in de loopgraven Honderd jaar geleden werd Europa ondergedompeld in een ellendige tijd. Een oorlog die niemand had gewild mondde uit in een inferno voor de soldaten die elkaar bevochten vanuit loopgraven in een vastgelopen front.

Vr 22 november 2013 | 20:25 Slot: André op Aarde

22/11/13 - Serie documentaires, Laatste aflevering: Naar de haaien? André gaat naar Indonesië en ziet een zorgwekkende ontwikkeling: de groeiende aanwezigheid van de mens overal op aarde. Jakarta is het meest bizarre voorbeeld van...

Laatste aflevering: Naar de haaien? André gaat naar Indonesië en ziet een zorgwekkende ontwikkeling: de groeiende aanwezigheid van de mens overal op aarde. Jakarta is het meest bizarre voorbeeld van een stad die volledig is vastgelopen. Er is permanent file in het verkeer. Op Bali is sprake van een enorm afvalprobleem. Milieubewuste inwoners nemen hier het heft in eigen hand. Op het eiland Komodo is nog wel een gezond evenwicht tussen mens en natuur. André gaat hier diepzeeduiken, maar ontdekt dan dat ook bij dit eiland de natuur al is aangetast. Hij ziet dat de kleurenrijkdom van koraal op sommige plekken aan het verbleken is. Zelfs de haaien moeten al een beter heenkomen zoeken om te overleven.

Do 31 januari 2013 | 19:00 Hart van Nederland - Vroege editie

31/01/13 - Uitleg Duits ziekenhuis over affaire Jansen Steur Opvallende wending in vastgelopen moordzaak Arabische sjeiks lopen weg met Hollands raampje Beatrix is jarig, maar welke taart hoort daarbij?

Uitleg Duits ziekenhuis over affaire Jansen-Steur Opvallende wending in vastgelopen moordzaak Arabische sjeiks lopen weg met Hollands raampje Beatrix is jarig, maar welke taart hoort daarbij?

Di 30 oktober 2012 | 20:30 Nieuw: Pro Deo

30/10/12 - Realityserie, In het nieuwe RTL 4 programma ‘Pro Deo' strijdt Martijn Krabbé vanaf dinsdag 30 oktober, acht weken lang voor gerechtigheid. Want gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. Met hulp van vier...

In het nieuwe RTL-4 programma ‘Pro Deo' strijdt Martijn Krabbé vanaf dinsdag 30 oktober, acht weken lang voor gerechtigheid. Want gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. Met hulp van vier Nederlandse topadvocaten, te weten Mr. Jan-Hein Kuijpers, Mr. Mariëlle van Essen, Mr. Cees Korvinus en Mr. Oscar Hammerstein, doet Martijn Krabbé elke aflevering al het mogelijke om een lang slepend conflict tot een goed eind te brengen. Deze topadvocaten stellen zich belangeloos beschikbaar om op te komen voor mensen die zijn vastgelopen en (juridische) steun hard nodig hebben. Hen wordt de mogelijkheid geboden om het geschil op te lossen en hun leven weer op te pakken. De rol van Martijn is die van onpartijdige derde, van mediator. Hij pleegt hoor en wederhoor en begint zijn zoektocht naar waarheidsvinding bij de briefschrijver. Wat is het probleem? Hoe heeft het zover kunnen komen? Wat is er al geprobeerd om de zaak op te lossen? Wie zijn de betrokkenen? Hij legt de verschillende zaken voor aan het team van advocaten. Zij maken een inschatting van de mogelijkheden en gaan met elkaar in discussie over de beste oplossing. Een van de advocaten besluit de zaak aan te nemen en zich in te spannen om het geschil tot een goed einde te brengen. In alle gevallen doet de advocaat dit gratis: pro deo. Zowel het juridische gevecht van de advocaten als Martijns zoektocht naar het hele verhaal wordt met de camera gevolgd. Spanning en emotie wisselen elkaar af, want wie heeft er gelijk en wie krijgt er gelijk? En is het zetten van een punt achter de zaak uiteindelijk niet de ultieme overwinning?

Zo 8 april 2012 | 21:30 Start: Peter R. de Vries, misdaadverslaggever

08/04/12 - Misdaadprogramma, Nog acht afleveringen resteren de televisiekijker van het roemruchte, al zeventien jaar lopende tv programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, voordat de presentator er begin juni een punt...

Nog acht afleveringen resteren de televisiekijker van het roemruchte, al zeventien jaar lopende tv-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, voordat de presentator er begin juni een punt achter zet. Maar voor het zover is belooft hij de kijker nog acht keer een spraakmakende aflevering van zijn programma, waarin hij een doorbraak probeert te forceren in een aantal vastgelopen, onopgeloste moord- en verdwijningszaken. De afgelopen maanden is De Vries met zijn team – en de verborgen camera – op pad geweest en dat heeft, zo zegt hij, verrassende resultaten opgeleverd. Verdwijning van Rose In de eerste aflevering zien we hoe De Vries het dossier van de 36-jarige Rose Sulaiman ontrafelt, die in Thailand met de nu 41-jarige Nederlander Bert den D. was getrouwd en in 2007 spoorloos verdween. Haar echtgenoot beweerde dat zij terug naar haar ouders in Maleisië was gegaan, maar tot verwondering van iedereen was ze zonder afscheid te nemen vertrokken en had ze zelfs haar 3-jarig zoontje bij haar man achtergelaten. Kort na haar verdwijning keerde Den D. met het kind terug naar Nederland, waar hij ongestoord een nieuw bestaan opbouwde. Moord In Thailand ontdekte Peter dat Rose helemaal niet naar haar ouders was vertrokken, maar gruwelijk is vermoord en dat echtgenoot Bert den D. op een aantal cruciale punten aantoonbaar heeft gelogen. Maar inmiddels zijn er bijna vijf jaar verstreken en lijkt het er op dat de autoriteiten in Nederland en Thailand weinig doen aan de zaak, terwijl de nabestaanden nooit zijn geïnformeerd en zelfs geen flauw idee hadden waar Den D. met het kind van Rose was gebleven. Confrontatie In de uitzending trekt Peter bij de autoriteiten aan de bel en zorgt er voor dat men in actie komt. In Nederland confronteert hij Bert den D. met zijn bevindingen en de vele vragen die de rol van de echtgenoot oproepen.

Zo 1 april 2012 | 02:15 Nieuwsuur

01/04/12 - Onderwerpen: 'Subsidieer nieuwbouwwoning' Om de volledig vastgelopen woningmarkt vlot te trekken wil Hans de Boer, oud voorzitter van MKB Nederland, dat de overheid de premie A regeling opnieuw...

Onderwerpen: -'Subsidieer nieuwbouwwoning' Om de volledig vastgelopen woningmarkt vlot te trekken wil Hans de Boer, oud-voorzitter van MKB Nederland, dat de overheid de premie A-regeling opnieuw invoert. -Amerika overspoeld met veteranen De oorlog in Irak is voorbij, die in Afghanistan nadert zijn einde. Met de terugtrekking keren veel veteranen terug naar de Verenigde Staten en dit zorgt voor veel problemen. -Rondleiding door splinternieuw filminstituut EYE Koningin Beatrix opent aanstaande woensdag de nieuwe locatie van EYE. Nieuwsuur krijgt alvast een rondleiding.

Zo 1 april 2012 | 01:20 Nieuwsuur

01/04/12 - Onderwerpen: 'Subsidieer nieuwbouwwoning' Om de volledig vastgelopen woningmarkt vlot te trekken wil Hans de Boer, oud voorzitter van MKB Nederland, dat de overheid de premie A regeling opnieuw...

Onderwerpen: -'Subsidieer nieuwbouwwoning' Om de volledig vastgelopen woningmarkt vlot te trekken wil Hans de Boer, oud-voorzitter van MKB Nederland, dat de overheid de premie A-regeling opnieuw invoert. -Amerika overspoeld met veteranen De oorlog in Irak is voorbij, die in Afghanistan nadert zijn einde. Met de terugtrekking keren veel veteranen terug naar de Verenigde Staten en dit zorgt voor veel problemen. -Rondleiding door splinternieuw filminstituut EYE Koningin Beatrix opent aanstaande woensdag de nieuwe locatie van EYE. Nieuwsuur krijgt alvast een rondleiding.

Za 31 maart 2012 | 22:00 Nieuwsuur

31/03/12 - Onderwerpen: 'Subsidieer nieuwbouwwoning' Om de volledig vastgelopen woningmarkt vlot te trekken wil Hans de Boer, oud voorzitter van MKB Nederland, dat de overheid de premie A regeling opnieuw...

Onderwerpen: -'Subsidieer nieuwbouwwoning' Om de volledig vastgelopen woningmarkt vlot te trekken wil Hans de Boer, oud-voorzitter van MKB Nederland, dat de overheid de premie A-regeling opnieuw invoert. -Amerika overspoeld met veteranen De oorlog in Irak is voorbij, die in Afghanistan nadert zijn einde. Met de terugtrekking keren veel veteranen terug naar de Verenigde Staten en dit zorgt voor veel problemen. -Rondleiding door splinternieuw filminstituut EYE Koningin Beatrix opent aanstaande woensdag de nieuwe locatie van EYE. Nieuwsuur krijgt alvast een rondleiding.

Vr 3 februari 2012 | 21:30 Terug: Vermist

03/02/12 - Vermist, een van de succesvolle pijlers van de TROS, is vanaf vanavond weer te zien op de vrijdagavond. De frequentie wordt verhoogd; in plaats van tweewekelijks is Vermist met enkele onderbrekingen...

Vermist, een van de succesvolle pijlers van de TROS, is vanaf vanavond weer te zien op de vrijdagavond. De frequentie wordt verhoogd; in plaats van tweewekelijks is Vermist - met enkele onderbrekingen - iedere week te zien. Jaap Jongbloed en zijn team speuren wereldwijd naar vermiste personen, ontvoerde kinderen, slachtoffers van loverboys, roots van adoptiekinderen en blazen nieuw leven in vastgelopen vermissingszaken. Vermist besteedt in de uitzending van vrijdag 3 februari onder andere aandacht aan twee meeslepende verhalen: -Urks meisje vindt moeder in Frans Guyana. De zesjarige Tijanna woont bijna haar hele leventje al bij een pleeggezin in Urk. Ze is in 2005 geboren in de Scheveningse gevangenis waar haar uit Frans Guyana afkomstige moeder een straf uitzat voor drugshandel. Na haar vrijlating zwierf de moeder met haar baby door Amsterdam om ineens spoorloos te verdwijnen. De bijna éénjarige Tijanna bleef achter bij een kennis die het kind naar de politie bracht. Tijanna is gelukkig in Urk, maar het knaagt aan haar dat ze haar moeder niet kent: 'Ik wil weten wie mijn moeder is en ik wil niet dat ze dood is', vertrouwde het meisje Jaap Jongbloed toe. We gingen op zoek en ontdekten dat Tijanna's moeder in 2006 door een bende werd gedwongen drugs te smokkelen en in een Braziliaanse cel belandde. Daar hielden alle sporen op. Maar na de oproep van Tijanna kwam er een telefoontje uit Frans Guyana. Een vrouw beweert de moeder van Tijanna te zijn. De vraag van Tijanna of haar moeder nog leeft, lijkt beantwoord maar de grote vraag blijft: 'Waarom heeft zij nooit naar Tijanna gezocht?' Met een DNA-test zijn we naar Zuid-Amerika gereisd om antwoorden te krijgen voor de benieuwde Tijanna. - Mijn kinderen zien en sterven. Waar in de zestiger jaren voor veel emigranten Australië 'het land van de onbegrensde mogelijkheden' is, was het voor Kitty een vat vol ellende, armoe, drama en dood. Kitty woonde met haar man Theo en drie kinderen down under toen het noodlot toesloeg. Kitty was zwanger van de vierde en Theo kocht pillen om de vrucht af te drijven. De tweejarige Margaret zag de pillen aan voor snoepjes en overleefde de snoeppartij niet. Ook het huwelijk overleefde dit drama niet en Theo vertrok, Kitty alleen achterlatend met de kinderen. Toen jeugdzorg het drietal afnam was voor Kitty het Australische avontuur ten einde. Ze keerde terug naar Nederland: 'Er is mij verteld dat ik mijn kinderen nooit meer mocht zien. Emmers vol tranen heb ik gehuild.' Momenteel gaat Kitty's gezondheid achteruit en ze heeft nog één wens: 'Ik wil ze alledrie nog eenmaal terugzien voor er iets met me gebeurt. Dan kan ik rustig heengaan.'.

Wo 18 januari 2012 | 20:00 Terzake

18/01/12 - Nieuws en duiding, De scherpe tanden van de fiscus. Er zijn twee typen Belgen: zij die hun belastingen betalen, en zij die complexe constructies opzetten en zo goed als niets betalen. U kent ze wel. Nette dames en...

- De scherpe tanden van de fiscus. Er zijn twee typen Belgen: zij die hun belastingen betalen, en zij die complexe constructies opzetten en zo goed als niets betalen. U kent ze wel. Nette dames en heren, met grijze haren en zwarte luxewagens. Maar op papier verdienen ze nauwelijks iets. Hoe kan dat toch? Jan De Meulemeester praat met Danny Bruggeman, een belastinginspecteur die zich bezighoudt met schimmige vennootschappen. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez zit in de studio. - De wereld versus Philippe Muyters. Vlaams minister van Financiën Muyters heeft het verkorven. In een mail beschuldigt hij de oppositie ervan bepaalde hervormingen tegen te houden. De reacties blijven niet uit. Zelfs de meerderheid steigert. En excuses helpen niet. Want Muyters botst wel vaker. Bart Verhulst trekt naar het Vlaams Parlement en peilt naar reacties. - Vlaanderen, de vijand. Hoogleraar Magda Michielsens heeft het niet begrepen op de Franstalige zender RTBF. Met name de politieke talkshow ‘Mise au point’ moet het ontgelden. Boordevol vergif over alles wat Vlaams is, luidt de conclusie van haar studie. Een harde waarheid of opgeklopte feiten? Stefaan Meerbergen vraagt het aan Michielsens zelf en gaat langs bij politoloog Dave Sinardet. - Vos stopt ermee. Speurder Eddy Vos zet een punt achter het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Een misdaadverhaal met 28 doden. En voorlopig zonder einde. Vos wil naar een andere dienst verhuizen. In de studio komt hij uitleggen waarom hij zich 16 jaar lang in het dossier heeft vastgebeten. en waarom de zoektocht is vastgelopen.

Za 2 juli 2011 | 07:55 KvdB: o.a. Piet Hein Donner

02/07/11 - Talkshow, In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. Mensen die dit jaar...

In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. -Mensen die dit jaar een huis willen kopen hebben geluk, want de overdrachtsbelasting wordt met terugwerkende kracht fors verlaagd. Minister Donner wil hiermee de vastgelopen woningmarkt weer op gang helpen. Vanavond legt hij uit wat volgens hem de gevolgen zullen zijn voor woningmarkt het en hoe het kabinet dit cadeautje aan woningkopers gaat betalen. -Afgelopen half jaar was weer een roerige en interessante periode in de Nederlandse politiek. Vanaf vandaag gaat politiek Den Haag met zomerreces en dus is het tijd om de balans op te maken. Dit doen we vanavond met parlementair verslaggever Frits Wester. Hoe heeft kabinet-Rutte gefunctioneerd? -Vandaag en morgen is het groot feest in Monaco. Prins Albert, de vorst van het ministaatje, treedt in het huwelijk met de 20 jaar jongere Charlene Wittstock. Maar begin deze week leek het feest bijna niet door te gaan. Charlene zou huilend het paleis zijn uit gevlucht, om vlak voor de bruiloft toch weer terug te keren om alsnog met haar prins te trouwen. Marlène de Wouters, koningshuisdeskundige voor onder andere de VRT in België, heeft vandaag het burgerlijk huwelijk verslagen en komt vertellen over alle perikelen in Monaco.

Za 2 juli 2011 | 00:15 KvdB: o.a. Piet Hein Donner

02/07/11 - Talkshow, In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. Mensen die dit jaar...

In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. -Mensen die dit jaar een huis willen kopen hebben geluk, want de overdrachtsbelasting wordt met terugwerkende kracht fors verlaagd. Minister Donner wil hiermee de vastgelopen woningmarkt weer op gang helpen. Vanavond legt hij uit wat volgens hem de gevolgen zullen zijn voor woningmarkt het en hoe het kabinet dit cadeautje aan woningkopers gaat betalen. -Afgelopen half jaar was weer een roerige en interessante periode in de Nederlandse politiek. Vanaf vandaag gaat politiek Den Haag met zomerreces en dus is het tijd om de balans op te maken. Dit doen we vanavond met parlementair verslaggever Frits Wester. Hoe heeft kabinet-Rutte gefunctioneerd? -Vandaag en morgen is het groot feest in Monaco. Prins Albert, de vorst van het ministaatje, treedt in het huwelijk met de 20 jaar jongere Charlene Wittstock. Maar begin deze week leek het feest bijna niet door te gaan. Charlene zou huilend het paleis zijn uit gevlucht, om vlak voor de bruiloft toch weer terug te keren om alsnog met haar prins te trouwen. Marlène de Wouters, koningshuisdeskundige voor onder andere de VRT in België, heeft vandaag het burgerlijk huwelijk verslagen en komt vertellen over alle perikelen in Monaco.

Vr 1 juli 2011 | 23:00 KvdB: o.a. Piet Hein Donner

01/07/11 - Talkshow, In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. Mensen die dit jaar...

In Knevel en van den Brink Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner, parlementair verslaggever voor RTL Frits Wester, koningshuisdeskundige in België Marlène de Wouters. -Mensen die dit jaar een huis willen kopen hebben geluk, want de overdrachtsbelasting wordt met terugwerkende kracht fors verlaagd. Minister Donner wil hiermee de vastgelopen woningmarkt weer op gang helpen. Vanavond legt hij uit wat volgens hem de gevolgen zullen zijn voor woningmarkt het en hoe het kabinet dit cadeautje aan woningkopers gaat betalen. -Afgelopen half jaar was weer een roerige en interessante periode in de Nederlandse politiek. Vanaf vandaag gaat politiek Den Haag met zomerreces en dus is het tijd om de balans op te maken. Dit doen we vanavond met parlementair verslaggever Frits Wester. Hoe heeft kabinet-Rutte gefunctioneerd? -Vandaag en morgen is het groot feest in Monaco. Prins Albert, de vorst van het ministaatje, treedt in het huwelijk met de 20 jaar jongere Charlene Wittstock. Maar begin deze week leek het feest bijna niet door te gaan. Charlene zou huilend het paleis zijn uit gevlucht, om vlak voor de bruiloft toch weer terug te keren om alsnog met haar prins te trouwen. Marlène de Wouters, koningshuisdeskundige voor onder andere de VRT in België, heeft vandaag het burgerlijk huwelijk verslagen en komt vertellen over alle perikelen in Monaco.

Zo 26 juni 2011 | 02:40 EénVandaag

26/06/11 - Actualiteiten, Onderwerpen: Vught gaat gebukt onder geluidsoverlast De gemeente Vught, ooit uitgeroepen tot beste woongemeente van Nederland, heeft te maken met ernstige geluidshinder veroorzaakt door de N65, de A2...

Onderwerpen: -Vught gaat gebukt onder geluidsoverlast De gemeente Vught, ooit uitgeroepen tot beste woongemeente van Nederland, heeft te maken met ernstige geluidshinder veroorzaakt door de N65, de A2 en twee spoorlijnen. Het verkeer gaat dwars door de woonwijken waardoor de inwoners van de stad gebukt gaan onder overlast van het geluid en trillingen. -Overdrachtsbelasting van de baan? Het is de gruwel van iedere huizenkoper: de overdrachtsbelasting. Bij ieder verkocht huis vloeien er direct duizenden euro’s naar de schatkist. Dat leverde nooit problemen op omdat de huizenprijzen jarenlang bleven stijgen. Maar nu de woningmarkt is vastgelopen, blijven verkopers soms met een flinke restschuld zitten door de overdrachtsbelasting. Hierdoor laten de starters het massaal afweten op de huizenmarkt. -Eerste Nederlandse veteranentocht voor erkenning Ongeveer 200 veteranen zijn vandaag met de motor aangekomen op het Malieveld. Hun tweedaagse tocht richting Den Haag begon gisteren in de vier uithoeken van Nederland en was de aanloop naar de zevende Veteranendag die vandaag plaatsvindt. Met tour willen ze meer waardering en bekendheid voor Nederlandse veteranen. EenVandaag reed met de bikers mee.

Za 25 juni 2011 | 18:20 EénVandaag

25/06/11 - Actualiteiten, Onderwerpen: Vught gaat gebukt onder geluidsoverlast De gemeente Vught, ooit uitgeroepen tot beste woongemeente van Nederland, heeft te maken met ernstige geluidshinder veroorzaakt door de N65, de A2...

Onderwerpen: -Vught gaat gebukt onder geluidsoverlast De gemeente Vught, ooit uitgeroepen tot beste woongemeente van Nederland, heeft te maken met ernstige geluidshinder veroorzaakt door de N65, de A2 en twee spoorlijnen. Het verkeer gaat dwars door de woonwijken waardoor de inwoners van de stad gebukt gaan onder overlast van het geluid en trillingen. -Overdrachtsbelasting van de baan? Het is de gruwel van iedere huizenkoper: de overdrachtsbelasting. Bij ieder verkocht huis vloeien er direct duizenden euro’s naar de schatkist. Dat leverde nooit problemen op omdat de huizenprijzen jarenlang bleven stijgen. Maar nu de woningmarkt is vastgelopen, blijven verkopers soms met een flinke restschuld zitten door de overdrachtsbelasting. Hierdoor laten de starters het massaal afweten op de huizenmarkt. -Eerste Nederlandse veteranentocht voor erkenning Ongeveer 200 veteranen zijn vandaag met de motor aangekomen op het Malieveld. Hun tweedaagse tocht richting Den Haag begon gisteren in de vier uithoeken van Nederland en was de aanloop naar de zevende Veteranendag die vandaag plaatsvindt. Met tour willen ze meer waardering en bekendheid voor Nederlandse veteranen. EenVandaag reed met de bikers mee.

Zo 22 mei 2011 | 04:20 EénVandaag

22/05/11 - Actualiteiten, Met de volgende onderwerpen: Griekenland failliet, hoe kon het zo ver komen? Hoe kon het zover komen met Griekenland? Hoe kan het dat het land zo goed als failliet is? Waar, wanneer en door wie ging...

Met de volgende onderwerpen: -Griekenland failliet, hoe kon het zo ver komen? Hoe kon het zover komen met Griekenland? Hoe kan het dat het land zo goed als failliet is? Waar, wanneer en door wie ging het mis? Drie Griekenlandkenners geven hun visie. Zij zijn verontwaardigd over het naar hun mening populistische beeld dat van de Grieken wordt geschetst. -Is ons kiessysteem achterhaald? Maandag is het D-Day voor het Kabinet Rutte. Dan wordt duidelijk of de coalitie de benodigde meerderheid van 38 van de 75 zetels in de Eerste Kamer krijgt of niet. Dit weekend zal er nog druk gebeld worden met de Statenleden over hun stemgedrag, want nog nooit was het zo spannend. -Woningen voor de helft van de prijs op de markt Hoe trek je de vastgelopen woningmarkt vlot? Woningcooperatie DudokWonen in Hilversum denkt de oplossing te hebben gevonden Honderden woningzoekenden schreven zich vanochtend in bij DudokWonen voor een koophuis. Als eerste coöperatie in Nederland heeft DudokWonen besloten mensen met een smalle beurs financieel te steunen in het verwerven van een onderkomen. Ze krijgen maximaal de helft van de prijs voorgeschoten, en hoeven pas bij eventuele latere verkoop het bedrag te retourneren.nl

Za 21 mei 2011 | 18:20 EénVandaag

21/05/11 - Actualiteiten, Met de volgende onderwerpen: Griekenland failliet, hoe kon het zo ver komen? Hoe kon het zover komen met Griekenland? Hoe kan het dat het land zo goed als failliet is? Waar, wanneer en door wie ging...

Met de volgende onderwerpen: -Griekenland failliet, hoe kon het zo ver komen? Hoe kon het zover komen met Griekenland? Hoe kan het dat het land zo goed als failliet is? Waar, wanneer en door wie ging het mis? Drie Griekenlandkenners geven hun visie. Zij zijn verontwaardigd over het naar hun mening populistische beeld dat van de Grieken wordt geschetst. -Is ons kiessysteem achterhaald? Maandag is het D-Day voor het Kabinet Rutte. Dan wordt duidelijk of de coalitie de benodigde meerderheid van 38 van de 75 zetels in de Eerste Kamer krijgt of niet. Dit weekend zal er nog druk gebeld worden met de Statenleden over hun stemgedrag, want nog nooit was het zo spannend. -Woningen voor de helft van de prijs op de markt Hoe trek je de vastgelopen woningmarkt vlot? Woningcooperatie DudokWonen in Hilversum denkt de oplossing te hebben gevonden Honderden woningzoekenden schreven zich vanochtend in bij DudokWonen voor een koophuis. Als eerste coöperatie in Nederland heeft DudokWonen besloten mensen met een smalle beurs financieel te steunen in het verwerven van een onderkomen. Ze krijgen maximaal de helft van de prijs voorgeschoten, en hoeven pas bij eventuele latere verkoop het bedrag te retourneren.nl

Eerder Vandaag | 01:25 Onrecht!

Aflevering 7 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Gisteren 21:10 Onrecht!

Aflevering 7 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 14 november 2019 | 01:25 Onrecht!

Aflevering 6 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Wo 13 november 2019 | 21:10 Onrecht!

Aflevering 6 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 7 november 2019 | 01:20 Onrecht!

Aflevering 5 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Wo 6 november 2019 | 21:05 Onrecht!

Aflevering 5 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 31 oktober 2019 | 01:10 Onrecht!

Aflevering 4 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Wo 30 oktober 2019 | 21:00 Onrecht!

Aflevering 4 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 24 oktober 2019 | 01:25 Onrecht!

Aflevering 3 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Wo 23 oktober 2019 | 21:05 Onrecht!

Aflevering 3 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 17 oktober 2019 | 01:35 Onrecht!

Aflevering 2 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Wo 16 oktober 2019 | 21:05 Onrecht!

Aflevering 2 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 10 oktober 2019 | 01:30 Onrecht

Aflevering 1 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 10 oktober 2019 | 01:25 Onrecht!

Herhaling. In het nieuwe programma Onrecht worden slachtoffers van onrecht geholpen om alsnog hun recht te halen. Vanaf vanavond elke woensdag om 21:05 uur op NPO 3. Malafide Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Vastgelopen zaak Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Brutaliteit en humor Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Wo 9 oktober 2019 | 21:05 Onrecht

Aflevering 1 - Reportagereeks waarin slachtoffers van onrecht worden geholpen om alsnog hun recht te halen. Of het nu gaat om een malafide autoverkoper, een dubieuze rij-instructeur of om een absolute horrorstage, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen hun verhaal aan, doen onderzoek en brengen -eigenwijs en op eigen wijze- hun vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, een gezonde dosis brutaliteit en de nodige humor gaan ze het onrecht te lijf.

Do 5 september 2019 | 22:30 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Za 27 juli 2019 | 22:00 Social Animals IMDb: 5.2

27/07 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Zo 14 juli 2019 | 13:55 Social Animals IMDb: 5.2

14/07 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Di 9 juli 2019 | 22:30 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Di 9 juli 2019 | 22:20 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Do 30 mei 2019 | 22:05 Social Animals IMDb: 5.2

30/05 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Vr 24 mei 2019 | 05:40 Social Animals IMDb: 5.2

24/05 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Zo 12 mei 2019 | 11:50 Million Dollar Listing: NY

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks. Don't Touch Me, Bro. Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Wo 8 mei 2019 | 13:25 Million Dollar Listing: NY

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks. Don't Touch Me, Bro. Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Di 7 mei 2019 | 14:10 Million Dollar Listing: NY

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks. Don't Touch Me, Bro. Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Do 2 mei 2019 | 19:00 The Incredible Dr. Pol

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Knights Of The Round Stable: Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Di 30 april 2019 | 22:45 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Realityreeks (2019). In deze extra aflevering vertellen de jongeren over hoe het nu met ze gaat. Hoe hebben de leerlingen de intensieve weken ervaren en wat hebben ze ervan geleerd? Het slotfestival op de laatste dag is een bijzondere afsluiting waarin ouders en vrienden zien wat de jongeren hebben gedaan. Eric en Lucia kijken samen met de leerlingen terug op deze periode.

Di 30 april 2019 | 02:10 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Realityreeks (2019). In deze extra aflevering vertellen de jongeren over hoe het nu met ze gaat. Hoe hebben de leerlingen de intensieve weken ervaren en wat hebben ze ervan geleerd? Het slotfestival op de laatste dag is een bijzondere afsluiting waarin ouders en vrienden zien wat de jongeren hebben gedaan. Eric en Lucia kijken samen met de leerlingen terug op deze periode.

Ma 29 april 2019 | 21:55 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Realityreeks (2019). In deze extra aflevering vertellen de jongeren over hoe het nu met ze gaat. Hoe hebben de leerlingen de intensieve weken ervaren en wat hebben ze ervan geleerd? Het slotfestival op de laatste dag is een bijzondere afsluiting waarin ouders en vrienden zien wat de jongeren hebben gedaan. Eric en Lucia kijken samen met de leerlingen terug op deze periode.

Wo 24 april 2019 | 23:00 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Realityreeks (2019). Bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van 't Zelfde nemen een groep voortijdig schoolverlaters onder hun hoede. Ze proberen deze vastgelopen jongeren weer in beweging te krijgen.

Di 23 april 2019 | 02:10 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Realityreeks (2019). Bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van 't Zelfde nemen een groep voortijdig schoolverlaters onder hun hoede. Ze proberen deze vastgelopen jongeren weer in beweging te krijgen.

Ma 22 april 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Realityreeks (2019). Bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van 't Zelfde nemen een groep voortijdig schoolverlaters onder hun hoede. Ze proberen deze vastgelopen jongeren weer in beweging te krijgen.

Zo 21 april 2019 | 11:25 Social Animals IMDb: 5.2

21/04 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Wo 17 april 2019 | 23:30 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Realityreeks (2019). De les van majoor Marco Kroon en zijn soldaten brengt bij Chantal een belangrijke doorbraak teweeg. Cheyenne laat sinds het gesprek met Lucia en Eric een heel andere, positieve kant van zichzelf zien. Ook Whitney sluit de les goed af, maar verschijnt naderhand toch niet op haar stage en twijfelt over haar verdere deelname. In de tweede les van Wilfred Genee komt het tot een behoorlijke confrontatie, waarna ook andere leerlingen het laten afweten op hun stage.

Di 16 april 2019 | 02:05 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Realityreeks (2019). De les van majoor Marco Kroon en zijn soldaten brengt bij Chantal een belangrijke doorbraak teweeg. Cheyenne laat sinds het gesprek met Lucia en Eric een heel andere, positieve kant van zichzelf zien. Ook Whitney sluit de les goed af, maar verschijnt naderhand toch niet op haar stage en twijfelt over haar verdere deelname. In de tweede les van Wilfred Genee komt het tot een behoorlijke confrontatie, waarna ook andere leerlingen het laten afweten op hun stage.

Ma 15 april 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Realityreeks (2019). De les van majoor Marco Kroon en zijn soldaten brengt bij Chantal een belangrijke doorbraak teweeg. Cheyenne laat sinds het gesprek met Lucia en Eric een heel andere, positieve kant van zichzelf zien. Ook Whitney sluit de les goed af, maar verschijnt naderhand toch niet op haar stage en twijfelt over haar verdere deelname. In de tweede les van Wilfred Genee komt het tot een behoorlijke confrontatie, waarna ook andere leerlingen het laten afweten op hun stage.

Vr 12 april 2019 | 23:40 Social Animals IMDb: 5.2

12/04 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Wo 10 april 2019 | 22:40 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Realityreeks (2019). Voorbij je horizon. Floortje Dessing laat de leerlingen hun eigen reis naar het einde van de wereld voorbereiden. Lodewijk Asscher ontdekt een aantal heuse debattalenten in de klas.

Di 9 april 2019 | 01:55 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Realityreeks (2019). Voorbij je horizon. Floortje Dessing laat de leerlingen hun eigen reis naar het einde van de wereld voorbereiden. Lodewijk Asscher ontdekt een aantal heuse debattalenten in de klas.

Ma 8 april 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Realityreeks (2019). Voorbij je horizon. Floortje Dessing laat de leerlingen hun eigen reis naar het einde van de wereld voorbereiden. Lodewijk Asscher ontdekt een aantal heuse debattalenten in de klas.

Za 6 april 2019 | 19:10 Social Animals IMDb: 5.2

06/04 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Wo 3 april 2019 | 22:35 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Realityreeks (2019). Belemmerende overtuigingen. De ICT-excursie van Ronilla Snellen van FutureNL verrast de jongeren. Hetzelfde gebeurt bij de les van PvdA-partijleider Lodewijk Asscher, die de leerlingen een verkiezingsprogramma laat schrijven.

Di 2 april 2019 | 01:55 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Realityreeks (2019). De ICT-excursie van Ronilla Snellen van FutureNL verrast de jongeren. Hetzelfde gebeurt bij de les van PvdA-partijleider Lodewijk Asscher, die de leerlingen een verkiezingsprogramma laat schrijven.

Ma 1 april 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Realityreeks (2019). De ICT-excursie van Ronilla Snellen van FutureNL verrast de jongeren. Hetzelfde gebeurt bij de les van PvdA-partijleider Lodewijk Asscher, die de leerlingen een verkiezingsprogramma laat schrijven.

Za 30 maart 2019 | 14:15 Social Animals IMDb: 5.2

30/03 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Wo 27 maart 2019 | 22:35 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Realityreeks (2019). Seksuologe Goedele Liekens stelt in haar les over seksueel overschrijdend gedrag een aantal belangrijke momenten ter discussie. Whitney loopt de les uit omdat het te dichtbij komt. Lucia wil haar juist laten verbinden met de groep, maar het gesprek hierover leidt tot onenigheid. Ook Chess heeft een pittig gesprek met Lucia en mist daardoor het grootste gedeelte van de tweede kookles van chefkok Ron Blaauw, die verder een goede sessie heeft met de rest van klas. Ook de les van fotograaf Ahmet Polat valt bij de meeste leerlingen weer in de smaak, al heeft Marvin er wel de pest in. Tijdens de tweede les van schrijfster Griet Op de Beeck komt het gedicht van Tatanka hard aan bij haar klasgenoten en ook Olcay Gulsen verrast met haar levensverhaal, dat behoorlijk op dat van sommige leerlingen lijkt.

Di 26 maart 2019 | 02:00 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Realityreeks (2019). Seksuologe Goedele Liekens stelt in haar les over seksueel overschrijdend gedrag een aantal belangrijke momenten ter discussie. Whitney loopt de les uit omdat het te dichtbij komt. Lucia wil haar juist laten verbinden met de groep, maar het gesprek hierover leidt tot onenigheid. Ook Chess heeft een pittig gesprek met Lucia en mist daardoor het grootste gedeelte van de tweede kookles van chefkok Ron Blaauw, die verder een goede sessie heeft met de rest van klas. Ook de les van fotograaf Ahmet Polat valt bij de meeste leerlingen weer in de smaak, al heeft Marvin er wel de pest in. Tijdens de tweede les van schrijfster Griet Op de Beeck komt het gedicht van Tatanka hard aan bij haar klasgenoten en ook Olcay Gulsen verrast met haar levensverhaal, dat behoorlijk op dat van sommige leerlingen lijkt.

Ma 25 maart 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Realityreeks (2019). Seksuologe Goedele Liekens stelt in haar les over seksueel overschrijdend gedrag een aantal belangrijke momenten ter discussie. Whitney loopt de les uit omdat het te dichtbij komt. Lucia wil haar juist laten verbinden met de groep, maar het gesprek hierover leidt tot onenigheid. Ook Chess heeft een pittig gesprek met Lucia en mist daardoor het grootste gedeelte van de tweede kookles van chefkok Ron Blaauw, die verder een goede sessie heeft met de rest van klas. Ook de les van fotograaf Ahmet Polat valt bij de meeste leerlingen weer in de smaak, al heeft Marvin er wel de pest in. Tijdens de tweede les van schrijfster Griet Op de Beeck komt het gedicht van Tatanka hard aan bij haar klasgenoten en ook Olcay Gulsen verrast met haar levensverhaal, dat behoorlijk op dat van sommige leerlingen lijkt.

Za 23 maart 2019 | 09:55 Social Animals IMDb: 5.2

23/03 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Di 19 maart 2019 | 01:55 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Realityreeks (2019). Trijntje Oosterhuis laat de leerlingen solo zingen. Bij Duncan Stutterheim en Steven Grevenstuk verrast Joëlle met verrassende ideeën, maar duldt daar geen kritiek op. Hoe je daarmee omgaat leren zij en haar klasgenoten van majoor Marco Kroon, die een ontroerende gast meebrengt. Wilfred Genees directe benadering komt bij Cheyenne hard aan.

Ma 18 maart 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Realityreeks (2019). Trijntje Oosterhuis laat de leerlingen solo zingen. Bij Duncan Stutterheim en Steven Grevenstuk verrast Joëlle met verrassende ideeën, maar duldt daar geen kritiek op. Hoe je daarmee omgaat leren zij en haar klasgenoten van majoor Marco Kroon, die een ontroerende gast meebrengt. Wilfred Genees directe benadering komt bij Cheyenne hard aan.

Ma 18 maart 2019 | 13:30 Million Dollar Listing: NY

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks. Don't Touch Me, Bro. Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Zo 17 maart 2019 | 15:50 Million Dollar Listing: NY

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks. Don't Touch Me, Bro. Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Vr 15 maart 2019 | 14:25 Million Dollar Listing: NY

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks. Don't Touch Me, Bro. Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Do 14 maart 2019 | 17:30 Social Animals IMDb: 5.2

14/03 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Di 12 maart 2019 | 02:00 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Realityreeks (2019). Actrice Imanuelle Grives gaat door met haar les over zelfbewustzijn en zelfvertrouwen en doet daarbij een gewaagde oefening waarbij ze één leerling midden in de groep plaatst. Schrijver en coach Kasper van der Meulen werkt met de groep aan hun focus. Maar als Tim zijn tips om te wiebelen of te frummelen om je beter te concentreren wel heel letterlijk neemt, zorgt dit voor ergernis, zowel bij klasgenoten als bij Lucia. Tatanka mist al deze lessen, want ze komt een halve dag te laat.

Ma 11 maart 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Realityreeks (2019). Actrice Imanuelle Grives gaat door met haar les over zelfbewustzijn en zelfvertrouwen en doet daarbij een gewaagde oefening waarbij ze één leerling midden in de groep plaatst. Schrijver en coach Kasper van der Meulen werkt met de groep aan hun focus. Maar als Tim zijn tips om te wiebelen of te frummelen om je beter te concentreren wel heel letterlijk neemt, zorgt dit voor ergernis, zowel bij klasgenoten als bij Lucia. Tatanka mist al deze lessen, want ze komt een halve dag te laat.

Ma 11 maart 2019 | 11:30 Social Animals IMDb: 5.2

11/03 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Di 5 maart 2019 | 02:00 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Realityreeks (2019). Whitney wordt voor een ultimatum gesteld. Ze trekt zich terug en mist de les van Ferry Zandvliet, een overlever van de aanslag op de Bataclan in Parijs. Sterrenchef Ron Blaauw wil de jongeren vooral leren samenwerken. Dat gaat goed, behalve tussen Marvin en Tatanka. De les van fotograaf Ahmet Polat gaat beter, zowel voor Tatanka als voor Zoey. Actrice Imanuelle Grives wil de jongeren door acteeroefeningen meer zelfvertrouwen meegeven. De oefening van rector Eric met Eljereau vormt een bepalend moment in het proces van Eljereau.

Ma 4 maart 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Realityreeks (2019). Whitney wordt voor een ultimatum gesteld. Ze trekt zich terug en mist de les van Ferry Zandvliet, een overlever van de aanslag op de Bataclan in Parijs. Sterrenchef Ron Blaauw wil de jongeren vooral leren samenwerken. Dat gaat goed, behalve tussen Marvin en Tatanka. De les van fotograaf Ahmet Polat gaat beter, zowel voor Tatanka als voor Zoey. Actrice Imanuelle Grives wil de jongeren door acteeroefeningen meer zelfvertrouwen meegeven. De oefening van rector Eric met Eljereau vormt een bepalend moment in het proces van Eljereau.

Di 26 februari 2019 | 02:00 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Realityreeks (2019). De les van haarsnijders en barbiers Schorem valt goed. De les van schrijfster Griet Op de Beeck roept echter zoveel emoties op dat Marvin moeite heeft om van de joints af te blijven. Whitney en Joëlle raken hierover in een heftige discussie.

Ma 25 februari 2019 | 21:25 Dream School

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Realityreeks (2019). De les van haarsnijders en barbiers Schorem valt goed. De les van schrijfster Griet Op de Beeck roept echter zoveel emoties op dat Marvin moeite heeft om van de joints af te blijven. Whitney en Joëlle raken hierover in een heftige discussie.

Ma 18 februari 2019 | 15:50 Social Animals IMDb: 5.2

18/02 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Do 14 februari 2019 | 11:30 Social Animals IMDb: 5.2

14/02 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Vr 8 februari 2019 | 08:00 Social Animals IMDb: 5.2

08/02 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Di 22 januari 2019 | 11:25 Social Animals IMDb: 5.2

22/01 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Wo 9 januari 2019 | 21:50 Social Animals IMDb: 5.2

09/01 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/social-animals

Di 25 december 2018 | 17:20 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Di 25 december 2018 | 17:00 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Di 25 december 2018 | 10:40 Social Animals IMDb: 5.2

25/12/18 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/social-animals

Ma 17 december 2018 | 13:50 Social Animals IMDb: 5.2

17/12/18 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/social-animals

Zo 2 december 2018 | 05:10 Social Animals IMDb: 5.2

02/12/18 - IMDB * 5.2 - Komedie, Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/social animals

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/social-animals

Za 24 november 2018 | 09:10 The Incredible Dr. Pol

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Knights Of The Round Stable: Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Do 22 november 2018 | 17:00 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Di 6 november 2018 | 01:10 Social Animals IMDb: 5.2

06/11/18 - IMDB * 5.2 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Vr 2 november 2018 | 14:40 Social Animals IMDb: 5.2

02/11/18 - IMDB * 5.2 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Za 27 oktober 2018 | 19:10 Social Animals IMDb: 5.2

27/10/18 - IMDB * 5.2 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Di 23 oktober 2018 | 19:00 The Incredible Dr. Pol

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Knights Of The Round Stable: Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Ma 15 oktober 2018 | 11:05 Social Animals IMDb: 5.2

15/10/18 - IMDB * 5.2 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Za 13 oktober 2018 | 07:00 Social Animals IMDb: 5.2

13/10/18 - IMDB * 5.2 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zo 7 oktober 2018 | 02:35 Social Animals IMDb: 5.2

07/10/18 - IMDB * 5.2 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Di 2 oktober 2018 | 08:25 Social Animals IMDb: 5.1

02/10/18 - IMDB * 5.1 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Vr 28 september 2018 | 14:35 Social Animals IMDb: 5.1

28/09/18 - IMDB * 5.1 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Do 20 september 2018 | 05:40 Social Animals IMDb: 5.1

20/09/18 - IMDB * 5.1 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Ma 17 september 2018 | 00:05 Social Animals IMDb: 5.1

17/09/18 - IMDB * 5.1 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Di 11 september 2018 | 16:00 Social Animals IMDb: 5.1

11/09/18 - IMDB * 5.1 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Za 8 september 2018 | 00:40 Social Animals IMDb: 5.1

08/09/18 - IMDB * 5.1 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zo 2 september 2018 | 20:30 Social Animals IMDb: 5.2

02/09/18 - IMDB * 5.2 - Komedie , Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Zoë (Noel Wells) is stoned, gebroken en vastgelopen in een reeks van onenightstands. Terwijl ze haar falende zaken probeert te redden wordt ze voor het eerst verliefd, op Paul (Josh Radnor). Er is echter één probleem, Paul is getrouwd met Jane. Gaandeweg leert ze wat volwassenheid werkelijk betekent.

Di 28 augustus 2018 | 19:05 The Incredible Dr. Pol

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Knights Of The Round Stable: Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Zo 22 juli 2018 | 13:35 Brainwash Talks

Seizoen 4 - Aflevering 6 - Magazine. Albert Jan Kruiter: De bureaucratie voorbij. Albert Jan Kruiter is niet alleen onderzoeker, maar ondersteunt met zijn Instituut voor Publieke Waarden ook burgers die vastgelopen zijn in het bureaucratisch moeras. Een 19e-eeuwse Franse filosoof is daarbij zijn baken: Alexis de Tocqueville is volgens Kruiter actueler dan ooit.

Vr 20 juli 2018 | 20:00 The Incredible Dr. Pol

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Knights Of The Round Stable: Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Do 5 juli 2018 | 19:00 The Incredible Dr. Pol

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Knights Of The Round Stable: Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Do 21 juni 2018 | 09:25 VPRO Tegenlicht

Aflevering 26 - Reportagereeks. Zorgeloos leven volgens Jos de Blok. Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk omdat de kosten maar blijven stijgen. Jos de Blok, oprichter van 'Buurtzorg', wil daar verandering in brengen. 'Buurtzorg' is een thuiszorgorganisatie zonder managers en werd een eclatant succes met navolging in meer dan veertig landen. Nu wordt hij gevraagd de organisatiesystemen van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, de politie en de rechterlijke macht door te lichten. Volgende dezelfde principes is De Blok begonnen om 'Zorgeloos' op te richten: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers. Een intiem portret van de grote veranderaar van vastgelopen en alleen op rendement ingerichte organisaties. Hoe zou het nieuwe, zorgeloos Nederland van Jos de Blok eruit zien?

Do 7 juni 2018 | 19:00 The Incredible Dr. Pol

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Knights Of The Round Stable: Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Zo 3 juni 2018 | 08:50 Lost and Found

03/06/18 - Tv-drama, Nederlands tv drama. Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede Wereldoorlog roman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Nederlands tv-drama. Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede Wereldoorlog-roman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Za 2 juni 2018 | 20:50 Lost and Found

02/06/18 - Tv-drama, Nederlands tv drama. Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede Wereldoorlog roman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Nederlands tv-drama. Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede Wereldoorlog-roman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Vr 25 mei 2018 | 22:30 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Za 5 mei 2018 | 03:40 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Zo 15 april 2018 | 16:20 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Zo 15 april 2018 | 15:35 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Do 29 maart 2018 | 13:25 De Monitor

Herhaling. Aanhangers van de zogenoemde Avatar-beweging, een afsplitsing van Scientology, zijn actief op Nederlandse scholen. Tenminste zes zogenoemde democratische particuliere scholen zijn opgericht of zijn de afgelopen jaren geleid door leden van Avatar. Op de democratische school De Ruimte in Soest zijn zelfs zes Avatars actief. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma De Monitor. Bekijk de promo op gids.tv/video/5517/de-monitor. Het meldpunt Sektesignaal, een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid, wil dat de Onderwijsinspectie onderzoek doet naar de verspreiding van het Avatar-gedachtegoed in het democratisch onderwijs. Op deze scholen bepalen leerlingen grotendeels zelf hoe, wat en wanneer ze leren. Er zijn relatief veel leerlingen te vinden die zijn vastgelopen in het regulier onderwijs. Democratisch onderwijs is voor hen vaak een laatste uitweg. Op de websites en in andere publicaties van de scholen is niets te vinden over Avatar. Avatar is een afsplitsing van de Scientology-kerk. De beweging kent in Nederland inmiddels ruim duizend zogenoemde Masters. Zij mogen trainingen geven in het programma. Avatar spreekt zelf over een zelfontwikkelingsprogramma, maar sektedeskundigen waarschuwen voor de beweging. Volgens Rick Alan Ross van het Amerikaanse Cult Education Institute voldoet Avatar aan de kenmerken van een destructieve sekte. Er is sprake van hersenspoeltechnieken bij Avatar en de organisatie is potentieel ‘destructief’ voor familierelaties, aldus Ross. De Ruimte in Soest is de oudste en grootste democratische school van Nederland. Op de website van Avatar schrijven staflid Heleen Groot en voormalig staflid Rijk van Rossum: ‘Op onze democratische scholen in Nederland, waar kinderen vrij zijn om te leren wat ze willen, gebruiken wij Avatar-instrumenten om echte vrijheid te creëren. Meer en meer kinderen van onze scholen, ouders en docenten zijn Avatar.’ De Monitor sprak met meerdere ouders die ook stellen dat het gedachtegoed van Avatar een rol speelt op De Ruimte. Zo schrijft een moeder: ‘Ik heb het als een poging tot hersenspoeling ervaren, het voortdurend spelen met de emoties van de ander. (…)Eigenlijk schrijft Avatar je voor hoe je de wereld moet waarnemen.’ Een andere moeder zegt verrast te zijn toen ze ontdekte welke rol Avatar speelde op De Ruimte. Volgens haar namen ouders hun kinderen mee naar Avatar-trainingen. ‘Ik had nog nooit van Avatar gehoord en ik kon er niets van terugvinden op de website van de school. Ik ben me toen gaan verdiepen in Avatar en schrok me rot. Nu snapte ik de gedragsverandering bij de kinderen.’ Naast De Ruimte hebben op vijf andere democratische scholen Avatars de afgelopen jaren belangrijke posities bekleed. Zo is de democratische school in Veldhoven geïnitieerd door een Avatar Master, zo schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina, en is de – inmiddels weer gesloten – Democratische School Utrecht opgericht door een Avatar. In Landsmeer en Amstelveen staat een Avatar aan de leiding van de plaatselijke democratische school. Al deze scholen stellen dat het Avatar-materiaal geen rol speelt op de school. Ook De Ruimte in Soest stelt dat het Avatar-materiaal geen rol speelt op de school, maar bevestigt dat zes medewerkers Avatar zijn. De school distantieert zich van de reactie die medewerkers Heleen Groot en Rijk van Rossum plaatsten op de website van Avatar. ‘Wij onderzoeken op dit moment hoe die verwijderd kan worden. Ze hebben dit vanuit hun enthousiasme geschreven, maar het is niet afgestemd met de school en als zodanig onjuist.’ Avatar reageert op haar Nederlandstalige website op beschuldigingen van hersenspoeltechnieken en sektarische praktijken: ‘Ironisch genoeg zijn degenen die dit soort beschuldigingen uiten meestal zelf schuldig aan het genoemde vergrijp.’

Wo 14 maart 2018 | 06:00 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Vr 23 februari 2018 | 22:05 Lost and Found

23/02/18 - Tv-drama, Nederlands tv drama: Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede Wereldoorlog roman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Nederlands tv-drama: Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede Wereldoorlog-roman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Wo 21 februari 2018 | 20:25 Lost and Found

21/02/18 - Drama, Nederlands drama: Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede Wereldoorlog roman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Nederlands drama: Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede Wereldoorlog-roman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?

Do 15 februari 2018 | 18:00 The Incredible Dr. Pol

Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Do 8 februari 2018 | 13:25 De Monitor

Aflevering 2 - Reportagemagazine: Uitwassen particulier onderwijs: Steeds meer ouders kiezen voor duur particulier onderwijs voor hun kind. In twee jaar tijd is het aantal leerlingen op particuliere scholen met een vijfde gegroeid. Een bewuste keuze van ouders, maar niet altijd een vrije keuze. Voor sommige ouders is particulier onderwijs een laatste redmiddel. Hun kind is vastgelopen in het regulier onderwijs, voelt zich er niet thuis of krijgt niet de ondersteuning die het nodig heeft. Particulier onderwijs is dan soms een oplossing. Maar de eisen die aan particuliere scholen worden gesteld zijn een stuk minder streng. Zo hoeven zij niet verplicht een eindtoets (lagere school) of examens (middelbare school) aan te bieden en is er geen minimum aantal lesuren. Bovendien hebben particuliere scholen geen zorgplicht, wat betekent dat zij niet verplicht zijn om ook leerlingen met gedrags- of leerproblemen een passende plek te bieden.

Di 6 februari 2018 | 21:30 De Monitor

Aflevering 2 - Reportagemagazine: Uitwassen particulier onderwijs: Steeds meer ouders kiezen voor duur particulier onderwijs voor hun kind. In twee jaar tijd is het aantal leerlingen op particuliere scholen met een vijfde gegroeid. Een bewuste keuze van ouders, maar niet altijd een vrije keuze. Voor sommige ouders is particulier onderwijs een laatste redmiddel. Hun kind is vastgelopen in het regulier onderwijs, voelt zich er niet thuis of krijgt niet de ondersteuning die het nodig heeft. Particulier onderwijs is dan soms een oplossing. Maar de eisen die aan particuliere scholen worden gesteld zijn een stuk minder streng. Zo hoeven zij niet verplicht een eindtoets (lagere school) of examens (middelbare school) aan te bieden en is er geen minimum aantal lesuren. Bovendien hebben particuliere scholen geen zorgplicht, wat betekent dat zij niet verplicht zijn om ook leerlingen met gedrags- of leerproblemen een passende plek te bieden.

Wo 24 januari 2018 | 14:25 Wheeler Dealers

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Porsche Boxster: Mike koopt voor £1000 een beschimmelde Porsche Boxster met vastgelopen remmen en talloze andere mankementen. Kan Edd de auto zodanig opknappen dat ze er winst op kunnen maken?

Vr 19 januari 2018 | 02:45 Million Dollar Listing: NY

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks: Don't Touch Me, Bro: Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Do 18 januari 2018 | 12:15 Million Dollar Listing: NY

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks: Don't Touch Me, Bro: Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Vr 12 januari 2018 | 23:20 W.E IMDb: 6.3

12/01/18 - IMDB * 6.3 - Romantisch drama, Brits romantisch drama: Engeland, 1936. De Amerikaanse Wallis Simpson, die al twee keer getrouwd is geweest, verovert het hart van koning Edward VIII. Edward krijgt van de Anglicaanse Kerk en de minister president echter te horen dat hij niet met Wallis kan trouwen en tegelijkertijd koning blijven. Hij besluit af te treden voor de vrouw die hij liefheeft. New York, 1998. Wally Winthrop, een jonge vrouw die worstelt met haar vastgelopen huwelijk met de onbetrouwbare psychiater William, zoekt...

Brits romantisch drama: Engeland, 1936. De Amerikaanse Wallis Simpson, die al twee keer getrouwd is geweest, verovert het hart van koning Edward VIII. Edward krijgt van de Anglicaanse Kerk en de minister-president echter te horen dat hij niet met Wallis kan trouwen en tegelijkertijd koning blijven. Hij besluit af te treden voor de vrouw die hij liefheeft. New York, 1998. Wally Winthrop, een jonge vrouw die worstelt met haar vastgelopen huwelijk met de onbetrouwbare psychiater William, zoekt troost in haar fascinatie voor Wallis Simpson, naar wie ze bovendien ooit vernoemd werd. Het toeval wil dat er een veiling van spullen van Wallis op handen is en Wally laat geen mogelijkheid onbenut om de collectie te bewonderen en weg te dromen bij de prachtige spullen.

Wo 10 januari 2018 | 11:15 Plain Jane

Stef voelt zich alsof haar leven is vastgelopen. Louise helpt haar het zelfvertrouwen te vinden dat nodig is om Richard te vertellen wat ze voor hem voelt.

Di 26 december 2017 | 19:26 Paw Patrol

Kapitein Turbo zijn boot is vastgelopen tegen een rots. Ryder en de Paw Patrol redden de boot. // Er komt een sneeuwstorm aan maar er moet nog veel fruit worden geplukt op de boerderij van boerin Yumi. Ryder en de Paw Patrol schieten te hulp.

Wo 6 december 2017 | 19:00 The Incredible Dr Pol

Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Za 2 december 2017 | 12:55 Million Dollar Listing: New York

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks: Don't Touch Me, Bro: Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Di 28 november 2017 | 11:55 Million Dollar Listing: New York

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks: Don't Touch Me, Bro: Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Ma 27 november 2017 | 13:40 Million Dollar Listing: New York

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse realityreeks: Don't Touch Me, Bro: Luis wil Ryan weer aan de onderhandelingstafel lokken, nadat de onderhandelingen zijn vastgelopen inzake Luis' poging om Central Park South 230 van Ryans cliënt te kopen.

Ma 30 oktober 2017 | 17:30 Psychic Matchmaker

Seizoen 1 - Aflevering 2 - I Need a Man: Deborah doet een reading bij een nieuwe klant die is vastgelopen door problemen uit haar jeugd. Ondertussen hoopt haar echtgenoot dat ze haar gave voor een avond kan uitschakelen.

Vr 20 oktober 2017 | 10:50 The Incredible Dr Pol

Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Do 19 oktober 2017 | 09:15 Tegenlicht

Aflevering 26 - Documentairemagazine: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok: Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk omdat de kosten maar blijven stijgen. Jos de Blok, oprichter van 'Buurtzorg', wil daar verandering in brengen. 'Buurtzorg' is een thuiszorgorganisatie zonder managers en werd een eclatant succes met navolging in meer dan veertig landen. Nu wordt hij gevraagd de organisatiesystemen van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, de politie en de rechterlijke macht door te lichten. Volgende dezelfde principes is De Blok begonnen om 'Zorgeloos' op te richten: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers. Een intiem portret van de grote veranderaar van vastgelopen en alleen op rendement ingerichte organisaties. Hoe zou het nieuwe, zorgeloos Nederland van Jos de Blok eruit zien?

Wo 9 augustus 2017 | 19:00 The Incredible Dr Pol

Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Zo 6 augustus 2017 | 19:30 The Incredible Dr Pol

Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Vr 21 juli 2017 | 23:00 The Incredible Dr Pol

Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Vr 26 mei 2017 | 16:10 De Kennis van Nu

Elisabeth van Nimwegen ontmoet klinisch psychologe Rosalind Watts, verbonden aan het Londense Imperial College. Zij was de vertrouwenspersoon van de patiënten met ernstige depressies die deelnamen aan het experiment waarbij zij behandeld werden met een hoge dosis psilocybine. Neurowetenschapper Robin Carhart-Harris is ervan overtuigd dat psychedelica veilige en krachtige middelen kunnen zijn om mensen met een vastgelopen gedachtenpatroon te helpen. Ook zijn Nederlandse collega Mendel Kaelen wil taboes over de inzet van geestverruimende middelen doorbreken.

Wo 17 mei 2017 | 07:15 The Incredible Dr Pol

Een vastgelopen geboorte op McConnell Farms wordt extra ingewikkeld als het team zich realiseert dat de moeder een tweeling krijgt.

Do 12 januari 2017 | 01:20 Nieuw: Dream School

In Dream School proberen bekende Nederlanders 16 schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van coach Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren drie weken les van o.a. Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, schrijver Abdelkader Benali, profvoetballer John Heitinga en cabaretière Karin Bloemen. De jongeren die centraal staan zijn tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Midden in de bosrijke omgeving van Hilversum ligt een klooster dat voor drie weken is omgetoverd tot de Dream School van kickbokster Lucia Rijker. Wekelijks zijn er heftige confrontaties tussen zowel leerlingen en docenten als tussen leerlingen onderling. Diverse maatschappelijk urgente problemen worden pijnlijk zichtbaar. De namen van de docenten zijn: Barbara Baarsma (Economie), Abdelkader Benali (Nederlands), Jeroen van den Berg (Stagebegeleider), Joris Bijdendijk (Koken), Karin Bloemen (Drama), Lange Frans (Muziek/Rappen), Frank van de Goot (Pathologie), John Heitinga (Sport), Jeanine Hennis-Plasschaert (Politiek), Hugo Heymans (Geneeskunde), Frank E Hollywood (Kunst), Donatello Piras (Debatteren), Arjan Postma (Biologie), Wilco van Rooijen (Klimmen), Maarten van Rossem (Geschiedenis), Shaker (Dansen), Patricia Steur (Fotografie), Jack de Vries (Politiek), Peter R. de Vries (Criminologie), Inez Weski (Recht). In de eerste aflevering worstelt strafpleiter Inez Weski zich door een rumoerige les recht, heeft voormalig spindoctor en staatssecretaris Jack de Vries moeite om de discussie over Geert Wilders in bedwang te houden, laat professor Heymans zich niet gek maken door bizarre vragen tijdens een les anatomie en probeert een aantal jongeren een loopje te nemen met kunstenaar Frank E Hollywood. Maar als Lucia de groep stevig aanpakt tijdens een boksles, tonen ze verrassend veel inzicht in hun eigen gedrag.

Za 18 april 2015 | 13:15 Terug: Werk aan de winkel

Werk Aan De Winkel is terug! Ook dit seizoen helpen Olcay Gulsen en Frank de Ruwe de bloemist op de hoek, of dat ene kledingzaakje in de straat. Deze kleine winkeliers houden 't hoofd maar nét boven water. En zien soms de toekomst somber in... Maar hulp is onderweg! Olcay en Frank doen er álles aan om de vastgeroeste winkeliers weer te laten knallen! Ze proberen hun er bovenop te helpen door een nieuw zakelijk en creatief plan te bedenken! De crisis valt soms zwaar en de concurrentie van grote winkelketens, webshops en hippe winkels dreigt de kleine authentieke zaakjes de kop te kosten. Met een nieuwe inrichting en aanpak hopen ze weer nieuwe klanten kunnen aanspreken! In deze eerste uitzending: Na het plotselinge overlijden van haar man staat bloemiste Marga uit Dordrecht er alleen voor met haar zaak. Bloemen zijn haar grote passie, maar ze is creatief vastgelopen. Olcay Gulsen en Frank de Ruwe schieten haar te hulp.

Do 16 april 2015 | 09:15 Tegenlicht: Experimenteren met gratis geld

Van Alaska, via Groningen en Duitsland tot in India. Overal in de wereld wordt geëxperimenteerd met alternatieven voor het stelsel van sociale zekerheid. Overal in de wereld wordt geëxperimenteerd met een alternatief voor het vastgelopen bestaande stelsel van sociale zekerheid. Men gelooft niet meer in centraal georganiseerde, lange termijn planning maar denkt dat verandering alleen tot stand gebracht kan worden door kleinschalige sociale experimenten van onderop. Voorvechters van de herverdeling van onze welvaart en van het loskoppelen van werk en inkomen zetten zich hiervoor in. Zij zijn op heel verschillende plaatsen en met uiteenlopende methodes aan het experimenteren met het verstrekken van gratis geld. Zo is de jonge Duitse Michael Bohmeyer begonnen met het crowdfunden voor een onvoorwaardelijk basisinkomen. In New York komt Michael in contact met de durfinvesteerder Albert Wenger. Tenslotte voert de reis van VPRO Tegenlicht langs experimenten met gratis geld naar Alaska. Sinds 1982 profiteren alle inwoners van Alaska direct van de opbrengsten uit de olie- en gasvoorraden door de uitbetaling van een jaarlijks dividend. Geheel vrij te besteden. VPRO Tegenlicht over de noodzaak van sociale experimenten binnen de sociale zekerheid waardoor mensen zelf aan de slag kunnen gaan op basis van eigen talenten en kwaliteiten.

Do 8 mei 2014 | 00:50 RTLLN: o.a. Erica Terpstra

Vanavond in RTL Late Night: -Erica Terpstra Voor Erica Terpstra kan komend weekend al niet meer stuk, want de Dalai Lama bezoekt Nederland. Als een groupie reist Erica de Nobelprijswinnaar achterna. Ze beschouwt zichzelf als zijn grootste Nederlandse fan. Een paar jaar geleden ging haar grootste droom in vervulling en mocht zij haar boeddhistische leraar interviewen voor haar reisshow Erica op Reis. Wat maakt deze geestelijk leider van Tibet toch zo bijzonder en hoe krijgt hij zelfs de vrolijkste en uitbundigste vrouw van Nederland muisstil? -Susanne Dijksterhuis Je bent 29 jaar, in de bloei van je leven, denkt volop na over trouwen en kindjes en dan krijg je een klap te verwerken: je hebt borstkanker. RTL-presentatrice Susanne Dijksterhuis kan er jammer genoeg over meepraten. Vier weken geleden werd bij haar de diagnose gesteld en ze belandde in de mallemolen. Niet meer mogen menstrueren, vervroegd in de overgang en volgende week een borstamputatie. Ondanks alles komt er een oerkracht in Susanne naar boven en gaat ze koste wat kost deze ziekte overwinnen! -Peter R. de Vries en Josien de Vries Groot nieuws vandaag in de vermissingszaak in Venray. In de bossen bij Arcen zijn de stoffelijke overschotten gevonden van Karim Fourkour en Fouad Bendella, de twee Marokkaanse mannen die sinds mei 2006 werden vermist. Maandag besprak misdaadverslaggever Peter R. de Vries de graafwerkzaamheden nog bij ons in de studio. Kan de zaak nu worden afgesloten? Ook is Josien de Vries te gast. Het onderzoek naar haar vermiste man Henry de Vries is vastgelopen en dat is een harde dobber.

Wo 7 mei 2014 | 22:30 RTLLN: o.a. Erica Terpstra

Vanavond in RTL Late Night: -Erica Terpstra Voor Erica Terpstra kan komend weekend al niet meer stuk, want de Dalai Lama bezoekt Nederland. Als een groupie reist Erica de Nobelprijswinnaar achterna. Ze beschouwt zichzelf als zijn grootste Nederlandse fan. Een paar jaar geleden ging haar grootste droom in vervulling en mocht zij haar boeddhistische leraar interviewen voor haar reisshow Erica op Reis. Wat maakt deze geestelijk leider van Tibet toch zo bijzonder en hoe krijgt hij zelfs de vrolijkste en uitbundigste vrouw van Nederland muisstil? -Susanne Dijksterhuis Je bent 29 jaar, in de bloei van je leven, denkt volop na over trouwen en kindjes en dan krijg je een klap te verwerken: je hebt borstkanker. RTL-presentatrice Susanne Dijksterhuis kan er jammer genoeg over meepraten. Vier weken geleden werd bij haar de diagnose gesteld en ze belandde in de mallemolen. Niet meer mogen menstrueren, vervroegd in de overgang en volgende week een borstamputatie. Ondanks alles komt er een oerkracht in Susanne naar boven en gaat ze koste wat kost deze ziekte overwinnen! -Peter R. de Vries en Josien de Vries Groot nieuws vandaag in de vermissingszaak in Venray. In de bossen bij Arcen zijn de stoffelijke overschotten gevonden van Karim Fourkour en Fouad Bendella, de twee Marokkaanse mannen die sinds mei 2006 werden vermist. Maandag besprak misdaadverslaggever Peter R. de Vries de graafwerkzaamheden nog bij ons in de studio. Kan de zaak nu worden afgesloten? Ook is Josien de Vries te gast. Het onderzoek naar haar vermiste man Henry de Vries is vastgelopen en dat is een harde dobber.

Di 4 maart 2014 | 11:00 Eén op Eén

Sven Kockelmann ontvangt vanavond in Eén op Eén forensisch expert Richard Eikelenboom. De internationaal befaamde DNA-analist veegt de vloer aan met het forensische onderzoek naar de dood van Els Borst. Hij vindt het onbegrijpelijk dat pas twee dagen na de dood van de politica een moordonderzoek op gang kwam. Eikelenboom doet wereldwijd vaak onderzoek naar vastgelopen moordzaken. Hij waarschuwt ook voor het gebruik van antidepressiva. ‘Van het slikken van die middelen kun je waanideeën krijgen en gaan moorden.’

Di 4 maart 2014 | 01:15 Eén op Eén

Sven Kockelmann ontvangt vanavond in Eén op Eén forensisch expert Richard Eikelenboom. De internationaal befaamde DNA-analist veegt de vloer aan met het forensische onderzoek naar de dood van Els Borst. Hij vindt het onbegrijpelijk dat pas twee dagen na de dood van de politica een moordonderzoek op gang kwam. Eikelenboom doet wereldwijd vaak onderzoek naar vastgelopen moordzaken. Hij waarschuwt ook voor het gebruik van antidepressiva. ‘Van het slikken van die middelen kun je waanideeën krijgen en gaan moorden.’

Ma 3 maart 2014 | 20:25 Eén op Eén

Sven Kockelmann ontvangt vanavond in Eén op Eén forensisch expert Richard Eikelenboom. De internationaal befaamde DNA-analist veegt de vloer aan met het forensische onderzoek naar de dood van Els Borst. Hij vindt het onbegrijpelijk dat pas twee dagen na de dood van de politica een moordonderzoek op gang kwam. Eikelenboom doet wereldwijd vaak onderzoek naar vastgelopen moordzaken. Hij waarschuwt ook voor het gebruik van antidepressiva. ‘Van het slikken van die middelen kun je waanideeën krijgen en gaan moorden.’

Zo 18 maart 2012 | 12:10 Buitenhof: o.a. Rinnooy Kan

Onderwerpen en gasten: -Alexander Rinnooy Kan Na zes jaar voorzitterschap kondigt Alexander Rinnooy Kan aan te vertrekken bij de Sociaal Economische Raad (SER). In Buitenhof een gesprek over de vraag of ons poldermodel is vastgelopen, nu werkgevers direct zaken doen met het kabinet en de vakbeweging in grote verwarring is over de eigen toekomst. -Alfastudies Vreemde talen studeren wordt straks een stuk lastiger omdat een groot aantal alfa opleidingen fors wordt ingekrompen. Maarten Asscher, gerenommeerd boekverkoper en schrijver maakt zich grote zorgen over de gevolgen. Wie kan er straks nog Portugese of Italiaanse teksten vertalen?Wat begrijpen volgende generaties nog van klassieke culturen? -Op de schop In discussies over de onderhandelingen in het Catshuis wordt ontwikkelingssamenwerking steevast genoemd als bezuinigingspost. Louise Fresco, hoogleraar duurzaamheid aan de Universiteit van Amsterdam, en René Grotenhuis, directeur van Cordaid, praten over nut, noodzaak en gevolgen van bezuinigingen. En over de vraag: hoe zou ontwikkelingshulp moeten worden vormgegeven, als die nu niet zou bestaan? -Columnist: Max Pam.

Zo 5 juni 2011 | 12:10 Buitenhof: o.a. Nout Wellink

Met: -Meer taken voor de gemeenten De Nederlandse gemeenten liggen op ramkoers met het kabinet nu zij woensdag mogelijk tegen het nieuwe bestuursakkoord zullen stemmen. De bezuinigingen op de sociale werkplaatsen is voor veel wethouders een brug te ver. In Buitenhof de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Piet Hein Donner. Ziet de bewindsman nog een mogelijkheid om de gemeenten over de streep te trekken? En wat gaat de minister doen aan de vastgelopen cao onderhandelingen voor de rijksambtenaren? -Het einde van een tijdperk In Buitenhof een afscheidsinterview met de president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink. 14 jaar lang heeft Wellink aan het hoofd gestaan van de Nederlandse Centrale Bank. Een tijd, waarin de financiële sector bloei maar ook diepe neergang kende.

 Meer