Vanavond op tv (tv-tips)

Vandaag | 21:05 Start: Earth's natural wonders IMDb: 7.4

IMDB * 7.4 - Natuurmagazine, Vanaf vanavond is het eerste seizoen van de Britse natuurdocumentairereeks drie zaterdagen ...

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van de Britse natuurdocumentairereeks drie zaterdagen om 21:05 uur te zien op NPO 2. In de drie weken daarna wordt het nieuwe seizoen uitgezonden. Deze serie vertelt het verhaal van de wonderbaarlijkste plekken die onze planeet rijk is, met aandacht voor de grote natuurwonderen van de aarde en de bijzondere levens van de mensen en wezens die er wonen. In deze wetenschappelijke en natuurhistorische documentaire kun je opgaan in verbluffende landschappen en meeleven met de bijzondere verhalen van de bewoners: van Sherpa’s die zich met gevaar voor eigen leven een weg banen over verraderlijke gletsjers op de Mount Everest tot Indonesische vissers die samenwerken met walvishaaien om vissen te vangen in de vulkanische Ring van Vuur in de Stille Oceaan. Deze documentaireserie laat met nieuwe technieken zien hoe de dynamische krachten de prachtige landschappen op onze planeet hebben gevormd en nog steeds veranderen.

Morgen | 22:00 Nieuw: Soof seizoen 2

Morgen - Dramaserie, Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de Nederlandse dramaserie Soof te zien. Elke zondag wordt ...

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de Nederlandse dramaserie Soof te zien. Elke zondag wordt om 22:00 uur een nieuwe aflevering uitgezonden op RTL 4. De belangrijkste personages zijn dit seizoen opnieuw Soof (gespeeld door Lies Visschedijk), haar ex-partner Kasper (Fedja van Hûet) en haar moeder Hansje (Anneke Blok). Een nieuw gezicht is Victor, producent/regisseur van Soofs nieuwe tv-kookprogramma én tevens haar nieuwe lover. Hij wordt gespeeld door Robert de Hoog. In het nieuwe seizoen proberen Soof en Kasper elkaar los te laten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl Kasper het leven met een pasgeboren baby opnieuw uitvindt met Josine (Elise Schaap), is Soof druk in de weer met haar vader. Lees meer over deze serie op gids.tv/3599/nieuwe-seizoen-soof.

Vandaag | 21:40 Frans Bauer in China: Macau

Realityreeks, In de zesde aflevering van Frans Bauer in China zijn Frans en Mariska Bauer in Macau, een voormalige ...

In de zesde aflevering van Frans Bauer in China zijn Frans en Mariska Bauer in Macau, een voormalige Portugese kolonie in het zuidoosten van China. De reportageserie in China is na vanavond nog twee zaterdagen te zien op NPO 1. Macau staat ook wel bekend als het Las Vegas van China met zijn vele casino's en luxe hotels. Daarna verlaten Frans en Mariska het zuiden van China. Ze reizen bijna 1700 kilometer naar de havenstad Qingdao. Dit was ooit een klein vissersstadje, maar is in de laatste 100 jaar uitgegroeid tot een miljoenenstad die erg geliefd is vanwege zijn stranden. In een van de buitenwijken van de stad bezoeken ze een vuurwerkwinkel. Ook ontmoeten ze de Nederlandse voetbaltrainer Robin Westerman. China is enorm aan het investeren om zichzelf als voetballand te ontwikkelen. Het doel is om in 2030 wereldkampioen te worden.

Morgen | 23:10 Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Morgen - Sportreportage, Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van ...

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret brengt het programma een ode aan Van Hanegem. De focus ligt op zijn actieve voetbaljaren, van de jaren zestig tot 1983, het jaar van zijn afscheid. Willem van Hanegem was zeer geliefd. Als voetballer en daarbuiten, samen met Truus, de eerste voetbalvrouw. Maar Willem was ook bikkelhard, een treiteraar, kortom een onmogelijk mens. Onderliggende vraag is: waarom houden wij toch van die 'klootzak'? Lees meer over dit programma op gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Vandaag | 21:00 Terug: American Chopper

Road Warrior, Vanaf vanavond is het tweede seizoen van het programma American Chopper elke zaterdag om 21:00 uur te ...

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van het programma American Chopper elke zaterdag om 21:00 uur te zien op Discovery Channel. Vader en zoon Teutel zijn weer on speaking terms zijn en laten opnieuw hun waanzinnige bouwwerken zien in American Chopper. Elk in hun eigen shop creëren ze de meest extreme custom bikes voor grote klanten. Maar dat gaat niet altijd van een leien dakje. Zo bouwt Junior in het nieuwe seizoen een ‘trike’ voor een carport-bedrijf, maar als vlak voor de presentatie de wielen geleverd worden, blijken er maar twee te zijn in plaats van drie. Senior werkt ondertussen in de werkplaats aan een motor voor de organisator van de wereldwijde Spartan Race. Omdat die geen tijd heeft te overleggen over het ontwerp en de motor wel snel af moet zijn, begint Paul Teutel maar vast met bouwen op eigen inzicht. Een risicovolle stap, zeker als later de opdrachtgever toch iets anders wil. Vader en zoon voltooien ook samen de Yankee Bike die ze samen aan het restaureren zijn en die de twee kemphanen weer dichter bij elkaar heeft gebracht. Om die reden vindt Junior het ook wel jammer dat de motor bijna klaar is. Maar de band tussen de twee lijkt inmiddels wel hersteld.

Di 19 februari 2019 | 21:40 Nieuw: Ik durf het bijna niet te vragen

19/02 - Magazine, Vanaf vanavond is het nieuwe programma Ik durf het bijna niet te vragen te zien op NPO 3. Elke ...

Vanaf vanavond is het nieuwe programma Ik durf het bijna niet te vragen te zien op NPO 3. Elke aflevering komen onbegrepen Nederlanders aan het woord. Wekelijks staat een groep mensen centraal, zoals in de eerste aflevering naturisten en nudisten. Ze geven antwoorden op (indringende) vragen en vertellen waarom vooroordelen en stigma's niet terecht zijn. Over blootlopers wordt bijvoorbeeld wel gezegd dat ze de hele dag seks hebben en exhibitionisten zijn. Wat klopt er van die stigma's en wat is absolute onzin? Daarover komen de nudisten en naturisten aan het woord. Lees meer over dit programma op gids.tv/programma/ik-durf-het-bijna-niet-te-vragen.

Wo 20 februari 2019 | 20:25 Nieuw: Het leven van Hitler

20/02 - Geschiedkundige documentaire, Vanaf vanavond is de vierdelige Duitse historische documentaireserie 'Het leven ...

Vanaf vanavond is de vierdelige Duitse historische documentaireserie 'Het leven van Hitler, een blauwdruk voor dictators' elke woensdag om 20:25 uur te zien op NPO 2. De serie toont meer dan ooit hoe het dagelijkse Europese leven er uit zag tussen 1889 en 1945. Met veel archiefbeelden wordt het leven van Hitler in beeld gebracht, van zijn jeugd tot zijn dood. De internationale documentaire was het afgelopen jaar al in het buitenland te zien. Deel één gaat over de periode waarin Hitler perioden krijgt op de middelbare school en als gevangene Mein Kampf schrijft. Lees meer over de rest van de documentaireserie op gids.tv/programma/het-leven-van-hitler-een-blauwdruk-voor-dictators.

Overmorgen | 20:25 Terug: Door Andere Ogen

Overmorgen - Documentaire, Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Door Andere Ogen, waarin programmamaker ...

Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Door Andere Ogen, waarin programmamaker Fons de Poel bekende personen portretteert. De drijfveren van de geportretteerden worden geschetst door met vrienden en bekenden van der persoon in kwestie en met deskundigen over hem of haar te spreken. De mensen die aan bod komen zijn bekenden uit onder andere de politiek, sport en de televisiewereld. In de eerste aflevering van dit seizoen wordt de premier van het Verenigd Koninkrijk, Theresa May, geportretteerd. Zij heeft de taak om het VK door het brexitproces te begeleiden.

Wo 20 februari 2019 | 20:30 Terug: Foute Boel

20/02 - Reality-show, Onderzoeksjournalist Jens Olde Kalter is vanaf vanavond terug met zijn programma Foute Boel, ...

Onderzoeksjournalist Jens Olde Kalter is vanaf vanavond terug met zijn programma Foute Boel, waarin de problemen in de woningverhuur in beeld brengt. Olde Kalter komt in actie voor mensen die te maken hebben met heftige huurconflicten. Hij confronteert huisjesmelkers met hun acties. Aan de andere kant gaat hij langs bij huurders die er thuis een puinzooi van maken. In Foute Boel is te zien hoe huisbazen hun eigen regels en wetten maken en er praktijken op nahouden die het daglicht niet kunnen verdragen. Het gaat om huisjesmelkers die te pas en te onpas in de woning van de huurder staan, maar ook om situaties waarbij de elektra wordt afgesloten, sloten worden vervangen, ontlasting aan deurposten wordt gesmeerd of de complete huisraad op straat wordt gezet. Lees meer over dit programma op gids.tv/programma/foute-boel.

Overmorgen | 19:45 Terug: Met het Mes op Tafel

Overmorgen - Quiz, Vanaf vanavond is de kennisquiz Met het mes op Tafel, gepresenteerd door Herman van der Zandt, weer ...

Vanaf vanavond is de kennisquiz Met het mes op Tafel, gepresenteerd door Herman van der Zandt, weer terug op tv. De kandidaten pokeren met antwoorden op vragen. Niet alleen kennis is van belang. Wie weinig weet, kan namelijk proberen zijn tegenstanders weg te bluffen. Met het Mes op Tafel is elke maandag tot en met donderdag rond 19:50 uur te zien op NPO 2. Op donderdag spelen de winnaars van maandag tot en met woensdag tegen elkaar in de finale.

Wat is er op televisie vanavond?

Wat is er op tv vanavond?

Op deze website kun je zien wat er op tv is vanavond, maar ook morgen, overmorgen, volgende week en zelfs wat er gisteren op tv was.

We hebben de volgende snelkoppelingen om te zien wat er vanavond op tv is:

  • Ga naar de homepage van tvgids om te kijken welke redactionele aanraders we hebben gemaakt voor je.
  • Ga naar de films op tv sectie voor de films van vanavond.
  • Ga naar de nu & straks sectie om te zien wat er nu op tv is.
  • Ga naar de primetime pagina om te zien wat er vanavond op tv is.

Vanavond op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 23:00 The Graham Norton Show

Seizoen 24 - Aflevering 18 - Britse humoristische talkshow. Graham Norton ontvangt vanavond Felicity Jones en Armie Hammer, die komen vertellen over 'On the Basis of Sex'. Andere genodigden zijn Stephen Merchant, Rob Beckett en Calvin Harris. Rag'n'Bone Man zorgt voor het muzikale intermezzo.

Overmorgen | 11:00 DWDD: o.a. Tom Egbers

Overmorgen - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Voetballer Willem van Hanegem ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Voetballer Willem van Hanegem 75 jaar Woensdag 20 februari wordt een van de beste voetballers die ons land heeft gekend 75: Willem van Hanegem. Reden voor een feestje. Donderdag is er een feestelijke avond in De Doelen in Utrecht en worden twee documentaires over Van Hanegem uitgezonden: zondag van Andere Tijden Sport, en dinsdag van TV Rijnmond. Aan tafel Tom Egbers van Andere Tijden Sport en Frank Stout van TV Rijnmond. - Rembrandtjaar 2019 Het is Rembrandtjaar! 350 jaar geleden overleed onze beroemde schilder. Reden voor het Rijksmuseum om een grote expositie te organiseren die gisteren werd geopend door 150 naamgenoten van Rembrandt. Maar er is meer: fotograaf Julius Rooymans en modeontwerper Hans Ubbink maken met lookalikes een reconstructie van de Nachtwacht: Nachtwacht 360. Onno Blom is bezig met een biografie, die in het najaar verschijnt. - Korte film BECOMING - Jan van IJken Jan van IJken is fotograaf en filmmaker, die zich focust op natuur, microscopie en de relatie tussen mens en dier. In zijn korte film BECOMING toont hij het wonderlijke ontstaan van leven: op microscopisch niveau zien we de ‘making of’ van een salamander. De film ging viral en werd alom bejubeld. - De Robbie van Leeuwen Sessies, aflevering 5 Gitarist Robbie van Leeuwen schreef de monsterhit ‘Venus’ van Shocking Blue. Hij was begin januari te gast, het begin van een nieuwe rubriek: de Robbie van Leeuwen Sessies. Elke vrijdag vragen we een band om een nummer uit Robbies oeuvre te spelen. We trapten af met Rudy Bennett, Robbies muzikale boezemvriend, daarna stonden Son Mieux, Rondé en Indian Askin op de bühne. Vanavond is de beurt aan LAKSHMI! - Tafeldame: Georgina Verbaan Georgina is vanavond de sidekick van Matthijs.

Overmorgen | 13:45 RTL Late Night Met Twan Huys: o.a. Romy Monteiro

Overmorgen - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Romy Monteiro De ...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Romy Monteiro De carrière van Romy Monteiro gaat als een speer totdat ze eind vorig jaar vanwege gezondheidsproblemen haar allereerste solovoorstelling All At Once noodgedwongen moet annuleren. Ook privé gaat het niet voor de wind als Romy en haar Django besluiten hun verloving te verbreken. - Fred van Leer Zestig nieuwe shows zijn aangekondigd voor de theatervoorstelling van Fred van Leer. Leer van Fred Live, zoals de show zo toepasselijk is genoemd, is een razend succes. En: er komen nog steeds nieuwe shows bij! - Jonathan Zandbergen en Lizet Kruyff Snert hoort vanaf vandaag officieel bij het Nederlandse erfgoed. Chefkok Jonathan Zandbergen en culinair historicus Lizet Kruyff leggen uit wat het oer-Hollandse gerecht zo bijzonder maakt. - Gijs Staverman Over drie maanden barst het grootste muziekspektakel ter wereld weer los: het Eurovisie Songfestival. Steeds meer nummers van deelnemende landen worden bekend. Vanavond blikken we vooruit met radio-dj Gijs Staverman. - Lex Uiting Verslaggever Lex Uiting brengt weer de meest opvallende regionieuwtjes.

Overmorgen | 15:55 Jinek: o.a. Ferd Grapperhaus

Overmorgen - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Minister Grapperhaus ...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: - Minister Grapperhaus schroeft de aanpak van drugscriminelen op, hij vertelt hoe De onder- en bovenwereld dreigen steeds verder verstrengeld te raken. Volgens minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is de belangrijkste oorzaak de grootschalige drugs- en productiehandel. Het gevolg is dat burgemeesters soms bedreigd worden en niet meer veilig over straat kunnen. Grapperhaus voert zijn oorlog tegen deze zogeheten ondermijnende criminaliteit verder op. Vanavond licht hij zijn plannen toe. - Steractrice Lotte Verbeek gaat als een speer in de VS, vanavond schuift ze aan Actrice Lotte Verbeek stond nietsvermoedend te spelen op theaterfestival Oerol toen een Amerikaanse agent haar in het vizier kreeg. Hij bood haar een rol aan in de Amerikaanse successerie The Borgias. Daarmee kreeg haar internationale carrière een vliegende start. Ze was daarna onder meer te zien in The Blacklist, Agent Carter en Outlander. Haar carrière is inmiddels zo internationaal, dat wij bijna zouden vergeten dat zij ook gewoon een meisje uit Venlo is. Vanavond is ze te gast! - Nick & Simon zijn alweer 13 jaar samen en spelen vanavond hun nieuwe single ‘Pak maar mijn hand, Rosanne en kijk omhoog’. Grote kans dat er plots een melodietje je hersenpan binnendringt. Nick & Simon maken al 13 jaar samen muziek, en veel nummers blijven heel catchy hangen. Hoe doen ze dat toch? En zijn ze het niet zat om altijd als duo gezien te worden? Vanavond zijn de heren te gast en spelen ze hun nieuwe single ‘Hier en nu’.

Za 23 februari 2019 | 23:05 The Graham Norton Show

Seizoen 24 - Aflevering 14 - Britse humoristische talkshow. Graham Norton ontvangt vanavond Laura Linney, die schittert in 'My Name Is Lucy Barton'. Ook de Ierse actrice Saoirse Ronna en de rijzende ster Timothee Chalamet zijn te gast.

Wo 27 februari 2019 | 11:35 Florrie's Draakjes

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Animatieserie. Oepsiebellen. Het is zover: vanavond is het Grote Bal, met taart, muziek, dansen en de mooiste kandelaar ooit! Maar het noodlot slaat toe: Florrie en Drakenvriendje laten hem in duizend stukjes uiteen vallen. Wat nu? Geen Groot Bal zonder kandelaar!

Vanavond op tv (overige uitzendingen)

Overmorgen | 13:50 The Carbonaro Effect

Seizoen 1 - Aflevering 24 - 3D Galastical Morphin Ranging Power Tents: Vanavond laat Michael een verkoper op de rommelmarkt schrikken wanneer hij een spin die in acryl geconserveerd is, weer tot leven werkt.

Overmorgen | 14:20 The Graham Norton Show

Graham Norton verwelkomt vanavond Mark Wahlberg, die in de nieuwe 'Transformers'-film te zien is. Tom Holland, die binnenkort zijn hoogsteigen 'Spider-Man'-film krijgt, en Woody Harrelson en Andy Serkis, de sterren van 'War for the Planet of the Apes', zijn ook van de partij. De muziek wordt geleverd door Alison Moyet met haar single 'Reassuring Pinches'.

Di 19 februari 2019 | 07:10 The Carbonaro Effect

Seizoen 1 - Aflevering 24 - 3D Galastical Morphin Ranging Power Tents: Vanavond laat Michael een verkoper op de rommelmarkt schrikken wanneer hij een spin die in acryl geconserveerd is, weer tot leven werkt.

Di 19 februari 2019 | 23:20 Champions League Hoogtepunten

Hoogtepunten van Olympique Lyon - FC Barcelona, heenwedstrijd van de andere achtste finale die vanavond werd afgewerkt.

Wo 20 februari 2019 | 05:20 Shimmer & Shine

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Sterrennacht Slaapfeestje / Wilde Tapijtjacht: Vanavond vliegt er een Wens-ster door de hemel van Zahramay Falls! Het geestje die hem vangt mag zijn eigen wens doen! Shimmer en Shine staan op het punt de Wens-Ster te vangen als Zeta hem zo voor hun neus wegkaapt! Nu is het aan Shimmer, Shine en Leah om de ster terug te krijgen voor Zeta een wens kan doen! // Het nieuwe magische tapijt van Zac kan allerlei coole dingen, inclusief iets met de naam: De Gekke Zac Stand: als je het magische wachtwoord zegt, zeilt het tapijt als een speer door de lucht! Als Zac de Gekke Zac Stand aan Shimmer, Shine en Leah laat zien, wordt het zo'n wilde boel dat het tapijt ervan door gaat en tegen Zeta en Nazboo aanbotst. Zeta pikt het magische tapijt van Kaz in zodat ze voortaan zelf een tovertapijt heeft. Nu moeten Shimmer, Shine, Leah, Kaz en Zac samenwerken om het tapijt terug te krijgen van Zeta!

Do 21 februari 2019 | 23:40 Live: Sporza: Europa League Magazine

Live: Aflevering 2 - Samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League. 16e finales (terugwedstrijden). Presentatie: Ruben Van Gucht

Vr 22 februari 2019 | 19:25 Sporza: Europa League Magazine

Aflevering 2 - Samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League. 16e finales (terugwedstrijden). Presentatie: Ruben Van Gucht

Zo 24 februari 2019 | 02:35 Shimmer & Shine

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Sterrennacht Slaapfeestje / Wilde Tapijtjacht: Vanavond vliegt er een Wens-ster door de hemel van Zahramay Falls! Het geestje die hem vangt mag zijn eigen wens doen! Shimmer en Shine staan op het punt de Wens-Ster te vangen als Zeta hem zo voor hun neus wegkaapt! Nu is het aan Shimmer, Shine en Leah om de ster terug te krijgen voor Zeta een wens kan doen! // Het nieuwe magische tapijt van Zac kan allerlei coole dingen, inclusief iets met de naam: De Gekke Zac Stand: als je het magische wachtwoord zegt, zeilt het tapijt als een speer door de lucht! Als Zac de Gekke Zac Stand aan Shimmer, Shine en Leah laat zien, wordt het zo'n wilde boel dat het tapijt ervan door gaat en tegen Zeta en Nazboo aanbotst. Zeta pikt het magische tapijt van Kaz in zodat ze voortaan zelf een tovertapijt heeft. Nu moeten Shimmer, Shine, Leah, Kaz en Zac samenwerken om het tapijt terug te krijgen van Zeta!

Zo 24 februari 2019 | 20:00 Twee tot de zesde macht

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Quiz. Culinair. BV's: Véronique De Kock & Wim Opbrouck. Duo 1: Sofie Nullens & Robin Reusens. Duo 2: Pieter Knockaert & Sarah Andries. Jeroen Meus debuteert vanavond als presentator in het zesde seizoen van de quizklassieker 'Twee tot de zesde macht'. Speciaal voor zijn vuurdoop is die overgoten met een culinair sausje. De aflevering wordt op smaak gebracht door Véronique De Kock en Wim Opbrouck, die het opnemen tegen twee minder bekende, maar even sympathieke Vlamingen. Jeroen kruidt het geheel met sappige vragen, weetjes en een snuifje humor.