Je vindt hier de programma's van Twente op tv We hebben de volgende programma's voor Twente DOC: Topjaar zonder prijzen: 05/06 - Sport, Seizoen 2015 2016 Aflevering 23 van 60 In ruim twaalf maanden tijd speelt Twente drie finales (in de. DOC: De Twentse derby: 05/06 - Sport, Seizoen 2016 2017 Aflevering 33 van 75 Harde overtredingen, memorabele doelpunten en verrassende. DOC: De derde thermometer - FC Twente in Moskou: 06/06 - Sport, Seizoen 2015 2016 Aflevering 24 van 60 Wie was nou eigenlijk de tegenstander van FC Twente op 17. DOC: Vrijgevochten - De jeugdjaren van Gertjan Verbeek: 09/06 - Sport, Seizoen 2017 2018 Aflevering 29 van 43 Gertjan Verbeek verhuist als driejarig kind van Deventer naar. Klaas Kan Alles: 09/06 - Jeugd, Aflevering 1 van 45 Kan Klaas een auto optillen en wegsmijten? KRO NCRV Klaas start meteen met één van. DOC: Theo! Gewoon niks.: 10/06 - Sport, Seizoen 2018 2019 Aflevering 35 van 45 Theo is Theo. Zo wordt Theo Janssen structureel unaniem. DOC: De Beer van de Meer: 12/06 - Sport, Seizoen 2019 2020 Aflevering 42 van 45 Als keeper van Ajax verdedigt Piet Schrijvers negen jaar lang het. DOC: Alles voor Twente: 12/06 - Sport, Seizoen 2019 2020 Aflevering 31 van 45 FC Twente heeft 28 officiële supportersverenigingen. Dat is. DOC: Een dag om nooit te vergeten: 14/06 - Sport, Seizoen 2014 2015 Aflevering 18 van 53 Na 25 jaar betaald voetbal nam Sander Boschker in 2014 afscheid. Mr. Frank Visser doet uitspraak: Informatief, Seizoen 4 Aflevering 5 van 28 In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor. Het Oversticht: Informatief, Historie over ontstaan Technische Hogeschool Twente (later UT). Kort na de Tweede Wereldoorlog werd. Het Oversticht: Informatief, Historie over ontstaan Technische Hogeschool Twente (later UT). Kort na de Tweede Wereldoorlog werd.

Twente op tv (overige uitzendingen NL)

Di 9 juni 2020 | 17:20 Klaas Kan Alles

Aflevering 1 van 45 - Kan Klaas een auto optillen en wegsmijten? - KRO-NCRV Klaas start meteen met één van de zwaarste fysieke uitdagingen tot nu toe, namelijk: Kan Klaas een auto optillen en wegsmijten? Als eerste gaat Klaas langs bij Alex Moonen, hij was vier keer de sterkste man van Nederland en heeft ervaring met het optillen van auto's. Maar wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom roept Klaas ook de hulp in van werktuigbouwkundige Minke Berghuis van de Universiteit van Twente. Met het zogenaamde 'hefboomprincipe' lukt het Klaas om de auto op te krikken. Om zijn missie te kunnen halen reist Klaas af naar Oakland, Amerika. Daar heeft Matt Oehrlein samen met Gui Cavalcanti een gigantische robot ontwikkeld en gebouwd. Deze robot doet je denken aan Transformers en Robocop. Samen met een co-piloot bestuurt Klaas deze robot. Tijdens de opnames dreigt de robot in brand te vliegen. Lukt het Klaas toch nog om zijn missie te volbrengen? Verder stapt Klaas voor één dag in de voetsporen van concertfotograaf Raymond van Olphen. The Rolling Stones, Mumford and Sons, Madonna: je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft ze voor zijn lens gehad. Als officiële fotograaf voor 3FM, Radio 2 én diverse artiesten heeft Raymond de afgelopen vijftien jaar zijn sporen zeker verdiend. Klaas heeft wel wat ervaring met fotografie, maar concertfotografie is een vak apart. Tijdens Pinkpop krijgt Klaas de opdracht om foto's te maken van zangeres Davina Michelle. Radio-dj Frank van der Lende bepaalt welke foto's geschikt zijn voor de website van 3FM. Zit er een geslaagde foto van Klaas tussen? Verder crosst Klaas met zes BN'ers in een zwaar gepantserd voertuig van het Nederlandse leger, de bushmaster. Onderweg krijgen ze vijf wetenschappelijke vragen. Degene die de meeste wetenschappelijke vragen goed heeft en de snelste tijd neerzet, wint eeuwige roem. De BN'ers die aan de tand worden gevoeld zijn: Iris Amber Stenger, Edson Da Graça, Moïse Trustfull, Mert Ugurdiken, Daan Boom en Stijn Fransen.

Twente op tv (overige uitzendingen)

Vr 5 juni 2020 | 07:37 DOC: Topjaar zonder prijzen

Seizoen 2015-2016 - Aflevering 23 van 60 In ruim twaalf maanden tijd speelt Twente drie finales (in de breedste zin van het woord) op drie verschillende fronten. Een topjaar voor de Enschedese club. Maar de uitkomst is steeds teleurstellend: Twente grijpt naast de titel in 1974 en verliest een jaar later de bekerfinale én de strijd om de UEFA Cup. Een topjaar zonder één beker.

Vr 5 juni 2020 | 16:00 DOC: De Twentse derby

Seizoen 2016-2017 - Aflevering 33 van 75 Harde overtredingen, memorabele doelpunten en verrassende ontknopingen; duels tussen FC Twente en Heracles Almelo zijn zelden saai. Een burenruzie tussen de – van oudsher – textielbaronnen uit Enschede en de harde werkers uit Almelo, grote broer tegen kleine broer. Met betrokkenen van toen en nu wordt teruggeblikt op een aantal historische ontmoetingen. De Twentse derby, een wedstrijd die telt in Tukkerland.

Za 6 juni 2020 | 13:00 DOC: De derde thermometer - FC Twente in Moskou

Seizoen 2015-2016 - Aflevering 24 van 60 Wie was nou eigenlijk de tegenstander van FC Twente op 17 februari 2011? Was het Rubin Kazan, in de zestiende finales van de Europa League, bij een bizarre temperatuur van -18 graden? Of werd het echte gevecht achter de schermen gevoerd, tegen de UEFA? In de documentaire De Derde Thermometer – FC Twente in Moskou kijken betrokkenen terug op een krankzinnig duel, dat nooit gespeeld had mogen worden.

Di 9 juni 2020 | 14:00 DOC: Vrijgevochten - De jeugdjaren van Gertjan Verbeek

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 29 van 43 Gertjan Verbeek verhuist als driejarig kind van Deventer naar Enschede. Daar ontstaat zijn liefde voor FC Twente. Maar naast de zorgeloosheid van een sportieve jeugd is er ook strijd. Met teamgenoten die niet hetzelfde fanatisme op kunnen brengen als hij. Met iedereen die hem in een keurslijf probeert te dwingen. En met zijn vader, met wiens autoritaire opvoeding de tiener Verbeek zich steeds minder kan verenigen.

Wo 10 juni 2020 | 15:00 DOC: Theo! Gewoon niks.

Seizoen 2018-2019 - Aflevering 35 van 45 Theo is Theo. Zo wordt Theo Janssen structureel unaniem omschreven door iedereen met wie hij leeft en werkt. In deze FOX Sports DOC is de markante oud-speler van Vitesse, FC Twente en Ajax op zijn best. Onaangepast, onnavolgbaar en af en toe ongrijpbaar.

Vr 12 juni 2020 | 06:00 DOC: De Beer van de Meer

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 42 van 45 Als keeper van Ajax verdedigt Piet Schrijvers negen jaar lang het doel in stadion De Meer. Zijn indrukwekkende postuur en zijn enorme uitstraling onder de lat leveren hem al snel de geuzennaam ‘Beer van de Meer’ op. In de gelijknamige film kijkt Piet Schrijvers terug op zijn rijke carrière, die hem via DWS, FC Twente en Ajax in Oranje brengt. Hoewel de herinneringen hem dierbaar zijn, kost het Schrijvers wel moeite om ze gedetailleerd op te vissen en dat blijkt een reden te hebben. De Beer van de Meer lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Het levert een zeer persoonlijk en intiem portret op van één van de beste keepers van Nederland.

Vr 12 juni 2020 | 13:00 DOC: Alles voor Twente

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 31 van 45 FC Twente heeft 28 officiële supportersverenigingen. Dat is ongekend in Nederland. Naast De Vriendenkring en Vak-P uit Enschede zijn er ook supportersverenigingen in dorpen diep in de regio. En juist bij de gratie van de inmiddels 28 verenigingen is de achterban van FC Twente trouwer en sterker dan ooit. De 29e is in Glanerbrug in de maak. Joffrey Vogelzang en Wouter Middelhof krijgen als aspirant-lid een jaar de tijd om zich te bewijzen.

Zo 14 juni 2020 | 14:00 DOC: Een dag om nooit te vergeten

Seizoen 2014-2015 - Aflevering 18 van 53 Na 25 jaar betaald voetbal nam Sander Boschker in 2014 afscheid als keeper van FC Twente. Bij zijn afscheidswedstrijd maakten vele roemruchte namen uit het clubverleden hun opwachting.

Twente gemist

Eerder Vandaag | 11:15 Mr. Frank Visser doet uitspraak

Seizoen 4 - Aflevering 5 van 28 In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: Mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. In Almelo woont de rasechte tukker Jopie. Alweer 17 jaar geleden krijgt hij een nieuwe buurman en sindsdien is het in Twente niets dan trammelant. En dat allemaal om een stukje grond. De buurman in kwestie, Rigoberto, is zich van geen kwaad bewust. Sterker nog: hij weet niet beter of het betwiste stukje grond hoort gewoon bij zijn huis, dus waar zeurt Jopie over? Hoogste tijd dat Mr. Visser naar Twente afreist om dit conflict grondig te onderzoeken.

Eerder Vandaag | 09:35 Het Oversticht

Historie over ontstaan Technische Hogeschool Twente (later UT). Kort na de Tweede Wereldoorlog werd duidelijk dat het aantal technische hogescholen in Nederland snel moest worden uitgebreid. Niettemin kwam een voorstel voor de vestiging van een hogeschool in het oosten van het land pas in 1957 op de agenda van de Tweede Kamer te staan. Na Zwolle kwam met name Deventer in beeld als vestigingsplaats voor de TH. Daarop reageerde in 1960 het Actiecomité Enschede met een pamflettenactie, omdat men vond dat Twente als derde industriegebied van Nederland recht had op hoger onderwijs. Na een hevige strijd viel de keuze uiteindelijk op Enschede. De stad schonk Landgoed Drienerlo aan het Rijk voor het symbolische bedrag van één gulden, waarna de bouw van de TH Twente op 1 september 1961 kon beginnen. Vorig jaar bestond de Universiteit Twente veertig jaar. In Het Oversticht aandacht voor de strijd die is gevoerd rond de vestigingsplaats van de Overijsselse Technische Hogeschool.

Eerder Vandaag | 08:35 Het Oversticht

Historie over ontstaan Technische Hogeschool Twente (later UT). Kort na de Tweede Wereldoorlog werd duidelijk dat het aantal technische hogescholen in Nederland snel moest worden uitgebreid. Niettemin kwam een voorstel voor de vestiging van een hogeschool in het oosten van het land pas in 1957 op de agenda van de Tweede Kamer te staan. Na Zwolle kwam met name Deventer in beeld als vestigingsplaats voor de TH. Daarop reageerde in 1960 het Actiecomité Enschede met een pamflettenactie, omdat men vond dat Twente als derde industriegebied van Nederland recht had op hoger onderwijs. Na een hevige strijd viel de keuze uiteindelijk op Enschede. De stad schonk Landgoed Drienerlo aan het Rijk voor het symbolische bedrag van één gulden, waarna de bouw van de TH Twente op 1 september 1961 kon beginnen. Vorig jaar bestond de Universiteit Twente veertig jaar. In Het Oversticht aandacht voor de strijd die is gevoerd rond de vestigingsplaats van de Overijsselse Technische Hogeschool.