Zenders op Tvgids.tv

Toon op tv (tv-tips)

Overmorgen | 23:05 Docu: Raymond!

Overmorgen - Het Uur van de Wolf: RAYMOND! (NTR), De documentaire Raymond! toont het beste van het muzikale werk en het ...

De documentaire Raymond! toont het beste van het muzikale werk en het levensverhaal vol filosofie en gebroken liefdes van Raymond van het Groenewoud, een van de grootste Nederlandstalige liedjesschrijvers. Hij is deze maand 70 geworden. Drift Raymonds zonen, ex-vrouwen en collega-artiesten vertellen zonder gêne over de man achter die liedjes, over drift en ontrouw, over ambitie en onweerstaanbare passie. Hits Ook einzelgänger Raymond zelf neemt geen blad voor de mond. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met hits, zoals Je veux de l'amour, Maria Maria ik hou van jou, Cha Cha Cha en Twee meisjes.

Ma 2 maart 2020 | 20:30 Docu: Rusland en de MH17

02/03 - Rusland en de MH17 (WNL), In de documentaire Rusland en de MH17 bekijkt schrijver en journalist Pieter ...

In de documentaire Rusland en de MH17 bekijkt schrijver en journalist Pieter Waterdrinker het Rusland van Vladimir Poetin door zijn eigen ogen. Rookgordijn Waterdrinker woont samen met zijn Russische vrouw Julia al meer dan twintig jaar in Rusland. Zijn leven is sinds de ramp met de MH17, vijf jaar geleden, totaal veranderd. Pieter ziet met eigen ogen hoe Russische staatsmedia een rookgordijn optrekken rond het neerschieten van het vliegtuig, waarbij 298 mensen om het leven kwamen, onder wie 193 Nederlanders. Strafproces Vijf jaar na het neerschieten van de MH17 begint op 9 maart in Den Haag het strafproces tegen vier verdachten: drie Russen en een Oekraïner. Volgens onderzoekers kwam de raket waarmee de Boeing werd neergeschoten uit Rusland, maar president Poetin ontkent in alle toonaarden. Poetin Hoe komt het dat Rusland zo anders aankijkt tegen naar het neerschieten van de MH17 en hoe lukt het president Poetin om al meer dan twintig jaar aan de macht te blijven? Pieter Waterdrinker bezoekt in Sint-Petersburg het huis waar de familie Poetin woonde, de kerk waar Poetin tijdens de communistische jaren illegaal werd gedoopt en hij bezoekt een militaire academie, waar jonge kinderen worden opgeleid voor het leger.

Je vindt hier de programma's van Toon op tv We hebben de volgende programma's voor Toon Docu: Raymond!: Overmorgen - Het Uur van de Wolf: RAYMOND! (NTR), De documentaire Raymond! toont het beste van het muzikale werk en het. Docu: Rusland en de MH17: 02/03 - Rusland en de MH17 (WNL), In de documentaire Rusland en de MH17 bekijkt schrijver en journalist Pieter. Idioten op de weg: Docusoap, Seizoen 2 Aflevering 10 Realityreeks over de meest bizarre en gevaarlijke situaties op de weg. Het gaat. Wine Party Pool: Best Builds, Seizoen 1 Aflevering 12 Best Builds: Anthony Archer Wills presenteert de beste fragmenten van Pool Master,. Wine Party Pool: Best Builds, Seizoen 1 Aflevering 12 Best Builds: Anthony Archer Wills presenteert de beste fragmenten van Pool Master,. ALVINNN!!! en de Chipmunks: Brittany besluit te gaan schilderen. Alvin en z'n vrienden vinden het maar niks, maar wanneer er een auto over een. Wheeler Dealers: Mike's Pride And Joy, Seizoen 15 Aflevering 27 Mike's Pride And Joy: In deze aflevering heeft Mike voor Ant een Porsche. Wheeler Dealers: Mike's Pride And Joy, Seizoen 15 Aflevering 27 Mike's Pride And Joy: In deze aflevering heeft Mike voor Ant een Porsche. Toon Marty: Een universele afstandsbediening zorgt ervoor dat Marty, Holly en Burnie alles zelf kunnen bedienen en de boel goed in. Toon Marty: Als Marty 'het' wordt denkt hij dat dat een grote eer is en een leuk spelletje. Maar dan ontdekt hij dat 'het' een.

Toon op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 14:00 Idioten op de weg

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Realityreeks over de meest bizarre en gevaarlijke situaties op de weg. Het gaat regelmatig helemaal mis, doordat niet iedereen zich aan de verkeersregels houdt. Automobilisten leggen met hun eigen camera's de domste acties vast die ooit op het asfalt zijn vertoond. Van een gekantelde vrachtwagen die in één keer beide weghelften blokkeert, tot een bestuurder die de kiepwagen een nieuwe invulling geeft.

Morgen | 08:10 Shaun het schaap

Seizoen 1 - Britse animatieserie. Koele boel?. Shaun is een bijzonder schaap dat niet meegaat met de kudde en menselijk gedrag vertoont. Hij bezit de intelligentie, creativiteit en het gedrag van een mens. Elke aflevering neemt Shaun de kudde weer mee op avontuur. De schaapherdershond Bitzer probeert de kudde tevergeefs in bedwang te houden. In het weiland staan onder andere de ondeugende varkens, Timmy het lammetje en Shirley het enorme schaap dat overal en altijd eet.

Morgen | 08:40 De tafel van K3

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Show waarin de meisjes van K3 kinderen uitnodigen om vragen te stellen. Kapster. Hanne, Klaasje en Marthe klappen de spiegel uit, want vandaag krijgen ze bezoek van kapster Hester. Zij beantwoordt alle vragen over kapsels. Ze toont je ook hoe je een feestelijke coupe maakt en Marthe mag proefkonijn zijn.

Morgen | 13:30 Idioten op de weg

Seizoen 2 - Aflevering 11 - Realityreeks over de meest bizarre en gevaarlijke situaties op de weg. Het gaat regelmatig helemaal mis, doordat niet iedereen zich aan de verkeersregels houdt. Automobilisten leggen met hun eigen camera's de domste acties vast die ooit op het asfalt zijn vertoond. Van een gekantelde vrachtwagen die in één keer beide weghelften blokkeert, tot een bestuurder die de kiepwagen een nieuwe invulling geeft.

Morgen | 14:00 Idioten op de weg

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Realityreeks over de meest bizarre en gevaarlijke situaties op de weg. Het gaat regelmatig helemaal mis, doordat niet iedereen zich aan de verkeersregels houdt. Automobilisten leggen met hun eigen camera's de domste acties vast die ooit op het asfalt zijn vertoond. Van een gekantelde vrachtwagen die in één keer beide weghelften blokkeert, tot een bestuurder die de kiepwagen een nieuwe invulling geeft.

Morgen | 22:10 Nu te Zien! (AVROTROS)

De lijn als het fundament van de moderne kunst, dat is te zien in het Rijksmuseum Twenthe. Kunstenaars als Pablo Picasso, Henri Matisse, Toorop en Jacoba van Heemskerck kozen aan het begin van de twintigste eeuw voor de lijn als hun ultieme gereedschap. Museumdirecteur van het Centraal Museum Bart Rutten neemt een kijkje op de tentoonstelling Picasso & Matisse. Beauty is a line, in Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Morgen | 23:00 The Walking Dead

Seizoen 10 - Aflevering 9 - Amerikaanse horrorserie. Squeeze. Het is lente. De gemeenschappen hebben te kampen met de nasleep van Alpha's afschuwelijke vertoon van macht. Ze respecteren de nieuwe grenzen, maar gaan over tot het vormen van milities.

Overmorgen | 16:05 Show me what you got

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Zakenmagazine dat een blik werpt achter de schermen van verschillende organisaties. In 'Show Me What You Got!' kijken we mee in de keuken van diverse organisaties in uiteenlopende sectoren. Goede werkgeverschap, inspirerende ondernemerschap en enorme passie voor het vak voeren de boventoon in dit nieuwe SBS6-programma. En de presentatoren? Die steken graag de handen uit de mouwen om jullie thuis te laten zien wat het werk precies inhoudt!

Overmorgen | 22:15 The Godfather: Part II IMDb: 9.0

Overmorgen - IMDB * 9.0 - crime, The Godfather: Part II is het legendarische vervolg op het eerste deel The Godfather uit het jaar 1972. Deze filmklassieker werd wederom geregisseerd door Francis Ford Coppola. Hoofdrollen worden vertolkt door Al ...

The Godfather: Part II is het legendarische vervolg op het eerste deel The Godfather uit het jaar 1972. Deze filmklassieker werd wederom geregisseerd door Francis Ford Coppola. Hoofdrollen worden vertolkt door Al Pacino, Robert De Niro en Robert Duvall. In dit tweede deel van de beroemde maffia-trilogie lopen twee verhaallijnen door elkaar. Michael Corleone (Al Pacino) is de nieuwe peetvader, die zijn illegale zaken wil uitbreiden naar het westen van Amerika. Om zijn doel te bereiken is hij bereid al zijn tegenstanders uit de weg te ruimen, hoe dicht deze ook aan hem verwant zijn. Door zijn handelswijze maakt Michael veel vijanden, onder wie de machtige joodse zakenman Hyman Roth. Michael probeert op slinkse wijze ook van hem af te komen. In flashbacks wordt het verhaal van Michaels vader Vito Corleone (Robert De Niro) getoond, die als negenjarige jongen vanaf Sicilië naar Amerika vlucht en daar zijn status als peetvader opbouwt. Hoewel vervolgfilms vrijwel altijd als minder sterk dan het origineel worden beschouwd, vormt het tweede deel uit de 'Godfather'-trilogie hierop een uitzondering. De film werd in 1974 bekroond met de Oscar voor Beste Film. Tevens ontving Robert De Niro het felbegeerde beeldje voor zijn bijrol van de jonge Vito Corleone. Regisseur Francis Ford Coppola liet zich 15 jaar later overhalen nog een derde deel te maken. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-godfather-part-ii

Zo 1 maart 2020 | 12:55 Show me what you got

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Zakenmagazine dat een blik werpt achter de schermen van verschillende organisaties. In 'Show Me What You Got!' kijken we mee in de keuken van diverse organisaties in uiteenlopende sectoren. Goede werkgeverschap, inspirerende ondernemerschap en enorme passie voor het vak voeren de boventoon in dit nieuwe SBS6-programma. En de presentatoren? Die steken graag de handen uit de mouwen om jullie thuis te laten zien wat het werk precies inhoudt!

Toon op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 15:30 Wine Party Pool

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Best Builds: Anthony Archer-Wills presenteert de beste fragmenten van Pool Master, maar ook niet eerder getoonde beelden en een kijkje achter de schermen bij de eerste drie afleveringen.

Vandaag | 15:30 Wine Party Pool

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Best Builds: Anthony Archer-Wills presenteert de beste fragmenten van Pool Master, maar ook niet eerder getoonde beelden en een kijkje achter de schermen bij de eerste drie afleveringen.

Vandaag | 15:44 ALVINNN!!! en de Chipmunks

Brittany besluit te gaan schilderen. Alvin en z'n vrienden vinden het maar niks, maar wanneer er een auto over een schilderij rijdt blijkt dat toch de goede toon aan te slaan…

Vandaag | 22:20 Wheeler Dealers

Seizoen 15 - Aflevering 27 - Mike's Pride And Joy: In deze aflevering heeft Mike voor Ant een Porsche 911 SC uit 1982 om op te knappen. De twee kijken ook terug op hun bloopers, plus een aantal niet eerder getoonde momenten.

Vandaag | 22:30 Wheeler Dealers

Seizoen 15 - Aflevering 27 - Mike's Pride And Joy: In deze aflevering heeft Mike voor Ant een Porsche 911 SC uit 1982 om op te knappen. De twee kijken ook terug op hun bloopers, plus een aantal niet eerder getoonde momenten.

Vandaag | 23:33 Toon Marty

Een universele afstandsbediening zorgt ervoor dat Marty, Holly en Burnie alles zelf kunnen bedienen en de boel goed in de maling kunnen nemen. Maar als ze batterijen opgaan zitten ze vast in de slow-motion-stand waardoor ze hun acties onder ogen moeten zien of voor altijd in slow-motion blijven.

Vandaag | 23:43 Toon Marty

Als Marty 'het' wordt denkt hij dat dat een grote eer is en een leuk spelletje. Maar dan ontdekt hij dat 'het' een levensbedreigende ziekte is in Toonstad en samen met Burnie gaat hij op zoek naar de wijze boom om 'het' kwijt te raken.

Morgen | 07:30 Kleine Roy

Fictiereeks over de avonturen van de vijfjarige Roy O'Brien, een enthousiaste, nieuwsgierige en speelse kleine jongen. Roy is net als andere kinderen van zijn leeftijd, alleen ... hij is een cartoon!

Morgen | 08:05 The Eichmann Show

Morgen - The Eichmann Show, Het proces van Adolf Eichmann de architect van de Endlösung, de man die de massale deportatie en uitroeiing van 6 miljoen Joden organiseerde was een uniek en buitengewoon moment in de zowel de politieke geschiedenis als ...

Het proces van Adolf Eichmann - de architect van de Endlösung, de man die de massale deportatie en uitroeiing van 6 miljoen Joden organiseerde - was een uniek en buitengewoon moment in de zowel de politieke geschiedenis als die van de televisie. Deze film toont het drama achter de schermen. Hoe een op de zwarte lijst geplaatste documentairemaker (Anthony LaPaglia) en een baanbrekende tv-producent (Martin Freeman) enorme obstakels overwonnen toen zij de getuigenis van een van de beruchtste nazi's van de Tweede Wereldoorlog wilden vastleggen.

Morgen | 10:30 Bandslam

Morgen - Bandslam, Will Burton is niets anders gewend dan dat hij door zijn schoolgenoten wordt getreiterd of volledig genegeerd. Op zijn nieuwe school raakt hij echter bevriend met mede outsider Sam. Als vervolgens de populaire ex cheerleader ...

Will Burton is niets anders gewend dan dat hij door zijn schoolgenoten wordt getreiterd of volledig genegeerd. Op zijn nieuwe school raakt hij echter bevriend met mede-outsider Sam. Als vervolgens de populaire ex-cheerleader Charlotte interesse toont, is Will even helemaal de weg kwijt. Charlotte is onder de indruk van zijn uitgebreide muziekkennis en vraagt Will om het management van haar rockband op zich te nemen. Het doel: haar arrogante ex-vriend Ben verslaan tijdens de battle-of-the-bands.

Morgen | 17:00 Wheeler Dealers

Seizoen 13 - Aflevering 18 - Best Of #2: Mike en Edd bekijken een paar auto's in de garage. Ze bespreken enkele recente projecten en laten aan de hand van niet eerder vertoonde beelden zien hoe die zijn verlopen.

Morgen | 17:20 Wheeler Dealers

Seizoen 13 - Aflevering 18 - Best Of #2: Mike en Edd bekijken een paar auto's in de garage. Ze bespreken enkele recente projecten en laten aan de hand van niet eerder vertoonde beelden zien hoe die zijn verlopen.

Morgen | 20:35 OK K.O.! Jij wordt een held

KO bevindt zich op een mysterieuze plek, maar hij krijgt hulp van andere helden van Cartoon Network.

Morgen | 22:43 Bach – Das wohltemperierte Klavier 2: Nr. 1 t/m 12

Toen Johann Sebastian Bach in 1722 in het Duitse Köthen woonde, bracht hij een boek met preludes en fuga's in alle 24 majeur- en mineurtoonsoorten uit. Deze verzameling kreeg de naam Das wohltemperierte Klavier, Boek Een, BWV 846–869. Ongeveer twintig jaar later stelde Bach in Leipzig een vergelijkbare bundel samen, nu bekend als Das wohltemperierte Klavier, Boek Twee, BWV 870-893. Bach schreef deze reeks composities voor het 'klavier', wat zowel op klavecimbel, klavechord, of orgel kan duiden. Deze werken zijn zeer bepalend gebleken voor de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek. In deze uitzending speelt Nikolai Demidenko Preludes en Fuga’s Nrs. 1 t/m 12 (BWV 870-881) uit Boek Twee van Bachs Das wohltemperierte Klavier. De opname vond plaats in het Palazzo Labia in Venetië, Italië, in 2010.

Morgen | 23:33 Toon Marty

Marty en Burnie ontdekken de chill plek van Holly, een leeg gebied zonder Toons, en veranderen het in hun waanzinnige Bro-zone. Als zij het ontdekt is ze furieus, totdat ze haar uitnodigen om samen met hen heerlijk te bro-en!

Morgen | 23:44 Toon Marty

Als Marty alle ideeën lampjes van Toonstad opmaakt wordt iedereen dom en levenloos, hij reist met Burnie naar de vulkaan om de bron van alle lichtjes te vinden, en vind een vieze, oude worm die alle nieuwe lichtjes uitpoept.

Overmorgen | 00:11 De Wonderlijke Wereld van Gumball

De leerlingen van Emore Junior High krijgen te maken met een zeer strenge schoolinspecteur die het niet eens is met het ‘cartoon-leven’ wat ze leiden. Maar wie wil er nu ‘normaal’ zijn? Gumball en Darwin absoluut niet.

Overmorgen | 00:12 De Wonderlijke Wereld van Gumball

De leerlingen van Emore Junior High krijgen te maken met een zeer strenge schoolinspecteur die het niet eens is met het ‘cartoon-leven’ wat ze leiden. Maar wie wil er nu ‘normaal’ zijn? Gumball en Darwin absoluut niet.

Overmorgen | 04:41 De Wonderlijke Wereld van Gumball

De leerlingen van Emore Junior High krijgen te maken met een zeer strenge schoolinspecteur die het niet eens is met het ‘cartoon-leven’ wat ze leiden. Maar wie wil er nu ‘normaal’ zijn? Gumball en Darwin absoluut niet.

Overmorgen | 06:25 Teen Titans Go!

De Titans gaan naar een dribbel tentoonstelling van LeBron James. Eenmaal aangekomen in het pretpark zijn ze de enige. Er blijkt een monster te zijn die de gasten weg houdt uit het pretpark. De Titans gaan op zoek naar het monster en willen hem ontmaskeren.

Overmorgen | 06:50 Unikitty

Tijdens een leuke vuurwerkshow komen Unikitty en Master Frown vast te zitten in een toren van Unikitty's paleis. Unikitty beschouwt dit als een kans om erachter te komen waarom Master Frown altijd zo'n chagrijn is. Unikitty hoopt dat Master Frown voor een keer zijn ware gevoelens toont! Ze probeert allerlei tactieken; een liedje, een dans, zelfs een vuurpijl met een gezicht erop van "Professor Piew Piew, gediplomeerd therapeut". Unikitty slaagt er niet in en in haar woede zet ze de toren en al het vuurwerk in brand. In een poging om niet levend te verbranden, vertelt Meester Frown aan Unikitty een verhaal over een jongere Master Frown die een speciale lolly kreeg voor zijn verjaardag, maar dat deze na een grillige reeks van gebeurtenissen vlak voor zijn ogen werd gebroken. Unikitty schreeuwt het uit en blust het vuur met haar tranen. Dan onthult ze dat dit alles opzet was om Master Frown aan het praten te krijgen over zijn gevoelens.

Overmorgen | 07:30 Kleine Roy

Fictiereeks over de avonturen van de vijfjarige Roy O'Brien, een enthousiaste, nieuwsgierige en speelse kleine jongen. Roy is net als andere kinderen van zijn leeftijd, alleen ... hij is een cartoon!

Overmorgen | 11:17 Bach - Partita's voor viool (BWV 1001-1006)

Wanneer Gidon Kremer terugkeert naar de partita’s van Bach is dat een groots gebeuren. Kremers eerste opname dateert alweer van een kwart eeuw geleden. In deze opname uit 2006 gaat Kremer andermaal de uitdaging aan: Bachs Sonates en Partita’s voor solo viool (BWV 1001-1006), welke door de violist zelf worden omschreven als de “Himalaya van het klassieke vioolrepertoire”. De werken hebben een grote inspiratie gevormd voor werken voor viool van latere generaties componisten. In deze uitvoering toont Kremer zijn gevoel voor spontaniteit en gaat hij risico’s zeker niet uit de weg. Zonder uit de bocht te schieten bewaart Kremer zijn structurele oplettendheid en doet hij op unieke wijze recht aan de polyfonische rijkdom en danselementen van de composities, door deze te voorzien van reflecterende diepgang.

Overmorgen | 15:30 Unikitty

Tijdens een leuke vuurwerkshow komen Unikitty en Master Frown vast te zitten in een toren van Unikitty's paleis. Unikitty beschouwt dit als een kans om erachter te komen waarom Master Frown altijd zo'n chagrijn is. Unikitty hoopt dat Master Frown voor een keer zijn ware gevoelens toont! Ze probeert allerlei tactieken; een liedje, een dans, zelfs een vuurpijl met een gezicht erop van "Professor Piew Piew, gediplomeerd therapeut". Unikitty slaagt er niet in en in haar woede zet ze de toren en al het vuurwerk in brand. In een poging om niet levend te verbranden, vertelt Meester Frown aan Unikitty een verhaal over een jongere Master Frown die een speciale lolly kreeg voor zijn verjaardag, maar dat deze na een grillige reeks van gebeurtenissen vlak voor zijn ogen werd gebroken. Unikitty schreeuwt het uit en blust het vuur met haar tranen. Dan onthult ze dat dit alles opzet was om Master Frown aan het praten te krijgen over zijn gevoelens.

Overmorgen | 18:30 Top Gear

Een man die kan vliegen met de hulp van een raket neemt het op tegen een rallywagen en er is een eerbetoon aan Saab.

Overmorgen | 22:10 Top Gear

Een man die kan vliegen met de hulp van een raket neemt het op tegen een rallywagen en er is een eerbetoon aan Saab.

Zo 1 maart 2020 | 01:35 Angelo Rules

Tracy zweert de prijs voor de beste vertoonbeurt te winnen om Angelo dwars te zitten. Zal Angelo toch met een beter idee komen?

Zo 1 maart 2020 | 05:25 Fools' Parade

01/03 - Fools' Parade, In 1935 komen drie criminelen na veertig jaar gevangenis weer vrij in West Virginia. Mattie heeft in de tussentijd 25.000 dollar gespaard en wil samen met twee makkers een winkel beginnen. Het feit dat ze midden in de ...

In 1935 komen drie criminelen na veertig jaar gevangenis weer vrij in West Virginia. Mattie heeft in de tussentijd 25.000 dollar gespaard en wil samen met twee makkers een winkel beginnen. Het feit dat ze midden in de crisisjaren over zo'n kapitaal beschikken is een doorn in het oog van Uncle Dog Council, de hoofdbewaker van de gevangenis en een toonbeeld van hypocrisie. Hij laat het er dan ook niet bij zitten en wil de drie uitschakelen.

Zo 1 maart 2020 | 05:33 Bach - Das wohltemperierte Klavier 1: Nr. 22

Toen Johann Sebastian Bach in 1722 in het Duitse Köthen woonde, bracht hij een boek met preludes en fuga's in alle 24 majeur- en mineurtoonsoorten uit. Deze verzameling kreeg de naam Das wohltemperierte Klavier, Boek Een, BWV 846–869. Ongeveer twintig jaar later stelde Bach in Leipzig een vergelijkbare bundel samen, nu bekend als Das wohltemperierte Klavier, Boek Twee, BWV 870-893. Bach schreef deze reeks composities voor het 'klavier', wat zowel op klavecimbel, klavechord, of orgel kan duiden. Deze werken zijn zeer bepalend gebleken voor de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek. In deze uitzending speelt Joanna MacGregor Preludes en Fuga’s Nrs. 13 t/m 24 (BWV 858-869) uit Boek Een van Bachs Das wohltemperierte Klavier. De opname vond plaats in het Palau Güell in Barcelona, Spanje, in 2010.

Zo 1 maart 2020 | 07:30 Kleine Roy

Fictiereeks over de avonturen van de vijfjarige Roy O'Brien, een enthousiaste, nieuwsgierige en speelse kleine jongen. Roy is net als andere kinderen van zijn leeftijd, alleen ... hij is een cartoon!

Zo 1 maart 2020 | 09:00 Hoop & Leven

Een programma waarin Hoop centraal staat. Door middel van waargebeurde levensverhalen van mensen, wordt aangetoond dat er in het leven nog altijd hoop kan bestaan.

Zo 1 maart 2020 | 09:45 Bach – Das wohltemperierte Klavier 2: Nr. 2

Toen Johann Sebastian Bach in 1722 in het Duitse Köthen woonde, bracht hij een boek met preludes en fuga's in alle 24 majeur- en mineurtoonsoorten uit. Deze verzameling kreeg de naam Das wohltemperierte Klavier, Boek Een, BWV 846–869. Ongeveer twintig jaar later stelde Bach in Leipzig een vergelijkbare bundel samen, nu bekend als Das wohltemperierte Klavier, Boek Twee, BWV 870-893. Bach schreef deze reeks composities voor het 'klavier', wat zowel op klavecimbel, klavechord, of orgel kan duiden. Deze werken zijn zeer bepalend gebleken voor de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek. In deze uitzending speelt Nikolai Demidenko Preludes en Fuga’s Nrs. 1 t/m 12 (BWV 870-881) uit Boek Twee van Bachs Das wohltemperierte Klavier. De opname vond plaats in het Palazzo Labia in Venetië, Italië, in 2010.

Zo 1 maart 2020 | 10:10 Wheeler Dealers

Seizoen 13 - Aflevering 18 - Best Of #2: Mike en Edd bekijken een paar auto's in de garage. Ze bespreken enkele recente projecten en laten aan de hand van niet eerder vertoonde beelden zien hoe die zijn verlopen.

Zo 1 maart 2020 | 10:30 Wheeler Dealers

Seizoen 13 - Aflevering 18 - Best Of #2: Mike en Edd bekijken een paar auto's in de garage. Ze bespreken enkele recente projecten en laten aan de hand van niet eerder vertoonde beelden zien hoe die zijn verlopen.

Zo 1 maart 2020 | 11:15 De Vijf en de Verborgen Piramide

01/03 - De Vijf en de Verborgen Piramide, Bernhard, de vader van Julian, Dick en Anne, organiseert een tentoonstelling over het oude Egypte. Na een confrontatie met een inbreker ontdekken De Vijf een amulet die ooit eigendom was van farao Tutalun I, ...

Bernhard, de vader van Julian, Dick en Anne, organiseert een tentoonstelling over het oude Egypte. Na een confrontatie met een inbreker ontdekken De Vijf een amulet die ooit eigendom was van farao Tutalun I, wiens kostbare schat nooit gevonden is. Op de amulet staan aanwijzingen over de locatie van Tutaluns verborgen piramide. Samen vliegen ze naar Caïro om de amulet over te dragen aan het Oudheidkundig Instituut. Maar dan wordt Bernhard plotseling gearresteerd; hij wordt ervan beschuldigd dat hij de amulet heeft gestolen en vervangen met een vervalsing! De Vijf moeten de echte dader vinden om Bernhard's onschuld te bewijzen.

Zo 1 maart 2020 | 19:25 Komen Eten

Dirk (63) uit Rumst is gepensioneerd en speelt in zijn vrije tijd geregeld tafeltennis. Hij is zeer competitief en wil altijd winnen. Ook voor 'Komen Eten' zal hij meer dan zijn best doen. Zijn menu presenteert Dirk op een filmdoosje, want hij en zijn vrouw zijn echte filmfreaks. Dirk is na al die jaren nog steeds smoorverliefd op zijn echtgenote, en dat toont hij haar ook graag. Hij heeft zelfs op een muur in huis zijn liefde aan zijn vrouw verklaard. Een echte romanticus dus. Net zoals Pieter, heeft ook Dirk een muzikale act voor zijn gasten voorbereid.

Zo 1 maart 2020 | 21:00 The Black Dahlia

01/03 - The Black Dahlia, Een jonge politieagent die net om de hoek komt kijken, ontdekt met zijn team uiteengereten vrouwelijke lichamen in Los Angeles. Het betreft hier actrices die op een auditie afkwamen, maar daar door een drietal mannen werden ...

Een jonge politieagent die net om de hoek komt kijken, ontdekt met zijn team uiteengereten vrouwelijke lichamen in Los Angeles. Het betreft hier actrices die op een auditie afkwamen, maar daar door een drietal mannen werden afgeslacht. De moordzaak vertoont vergelijkingen met de onopgeloste Zwarte Dahlia moordzaak uit 1947. De moordenaars schijnen het lugubere bloedbad van het Hollywoodsterretje Betty Short, ook bekend als De Black Dahlia, na te bootsen.

Zo 1 maart 2020 | 22:05 Gremlins 2: The New Batch IMDb: 6.4

01/03 - IMDB * 6.4 - comedy, Gremlins 2: The New Batch (Alternatieve titel: Gremlins 2: De Nieuwe Bende) is een Amerikaanse komedie en horrorfilm uit het jaar 1990. Deze productie is geregisseerd door Joe Dante. De hoofdrollen worden vertolkt door ...

Gremlins 2: The New Batch (Alternatieve titel: Gremlins 2: De Nieuwe Bende) is een Amerikaanse komedie- en horrorfilm uit het jaar 1990. Deze productie is geregisseerd door Joe Dante. De hoofdrollen worden vertolkt door Zach Galligan, Phoebe Cates en Christopher Lee. Zes jaar nadat de invasie van de Gremlins Kingston Falls op stelten heeft gezet, wonen Billy en Kate in New York. Allebei werken ze in het futuristische complex van de excentrieke miljardair Donald Clamp. In zijn laboratorium wordt er bovendien geëxperimenteerd met de mogwai Gizmo, het schattige knuffeldier dat de oorzaak was voor het ontstaan van de Gremlins. Een nieuwe invasie van de kleine monsters lijkt in de maak. Deze film is net als de eerste film Gremlins (1984) een horror-komedie. Joe Dante wilde deze productie echter meer cartoonachtig maken. Het verhaal is dan ook duidelijk minder duister van ondertoon dan dat van de eerste film en bevat meer slapstick elementen. De film bevat veel parodieën, waaronder ook een dikke knipoog naar zijn voorganger. Andere films die geparodieerd worden onder andere de Rambo films, The Wizard of Oz, Marathon Man en The Phantom of the Opera. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/gremlins-2-the-new-batch

Zo 1 maart 2020 | 23:05 Debussy - Trois Nocturnes

Sinds 1991 speelt de Berliner Philharmoniker ieder jaar een Europaconcert in een verschillende Europese stad. Hiermee herdenkt het orkest de oprichting van het orkest op 1 mei 1882, en vieren de musici het gedeelde erfgoed van de Oude Wereld. De editie van 1998 vond plaats op een fascinerende, unieke locatie: het Vasamuseum in Stockholm. Dit maritieme museum stelt de Vasa tentoon: dit enorme, 17e-eeuws schip, dat 69 meter lang en 12 meter breed was en 1210 ton woog, kapseisde en zonk al op haar eerste reis in 1628. Hiermee is het museum de perfecte achtergrond voor de Berliner Philharmoniker onder leiding van Claudio Abbado, die een muziekprogramma uitvoeren dat perfect aansluit op deze maritieme omgeving. Claude Debussy's Nocturnes dragen met impressionistische tonen van licht en kleur bij aan een indrukwekkend concert.

Ma 2 maart 2020 | 05:26 Bach – Das wohltemperierte Klavier 2: Nr. 4

Toen Johann Sebastian Bach in 1722 in het Duitse Köthen woonde, bracht hij een boek met preludes en fuga's in alle 24 majeur- en mineurtoonsoorten uit. Deze verzameling kreeg de naam Das wohltemperierte Klavier, Boek Een, BWV 846–869. Ongeveer twintig jaar later stelde Bach in Leipzig een vergelijkbare bundel samen, nu bekend als Das wohltemperierte Klavier, Boek Twee, BWV 870-893. Bach schreef deze reeks composities voor het 'klavier', wat zowel op klavecimbel, klavechord, of orgel kan duiden. Deze werken zijn zeer bepalend gebleken voor de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek. In deze uitzending speelt Nikolai Demidenko Preludes en Fuga’s Nrs. 1 t/m 12 (BWV 870-881) uit Boek Twee van Bachs Das wohltemperierte Klavier. De opname vond plaats in het Palazzo Labia in Venetië, Italië, in 2010.

 Meer

Toon gemist

Eerder Vandaag | 13:30 Idioten op de weg

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Realityreeks over de meest bizarre en gevaarlijke situaties op de weg. Het gaat regelmatig helemaal mis, doordat niet iedereen zich aan de verkeersregels houdt. Automobilisten leggen met hun eigen camera's de domste acties vast die ooit op het asfalt zijn vertoond. Van een gekantelde vrachtwagen die in één keer beide weghelften blokkeert, tot een bestuurder die de kiepwagen een nieuwe invulling geeft.

Eerder Vandaag | 10:47 Bach - Das wohltemperierte Klavier I: Nr. 1 t/m 12

Toen Johann Sebastian Bach in 1722 in het Duitse Köthen woonde, bracht hij een boek met preludes en fuga's in alle 24 majeur- en mineurtoonsoorten uit. Deze verzameling kreeg de naam Das wohltemperierte Klavier, Boek Een, BWV 846–869. Ongeveer twintig jaar later stelde Bach in Leipzig een vergelijkbare bundel samen, nu bekend als Das wohltemperierte Klavier, Boek Twee, BWV 870-893. Bach schreef deze reeks composities voor het 'klavier', wat zowel op klavecimbel, klavechord, of orgel kan duiden. Deze werken zijn zeer bepalend gebleken voor de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek. In deze uitzending speelt Andrej Gavrilov Preludes en Fuga’s Nrs. 1 t/m 12 (BWV 846-857) uit Boek Een van Bachs Das wohltemperierte Klavier. De opname vond plaats in de New Art Gallery in Walsall, Engeland, in 2010.

Eerder Vandaag | 10:00 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Nadat zoon Kees uit de auto van Johnnie op straat is gevallen, vertoont hij opeens voorbeeldig gedrag. Hij praat netjes en helpt de buurtbewoners. Dit tot grote ergernis van de familie. Johnnie zal hem helpen om zijn geheugen terug te krijgen.

Eerder Vandaag | 08:10 Shaun het schaap

Seizoen 1 - Britse animatieserie. Echte plakkers. Shaun is een bijzonder schaap dat niet meegaat met de kudde en menselijk gedrag vertoont. Hij bezit de intelligentie, creativiteit en het gedrag van een mens. Elke aflevering neemt Shaun de kudde weer mee op avontuur. De schaapherdershond Bitzer probeert de kudde tevergeefs in bedwang te houden. In het weiland staan onder andere de ondeugende varkens, Timmy het lammetje en Shirley het enorme schaap dat overal en altijd eet.

Eerder Vandaag | 07:30 Kleine Roy

Fictiereeks over de avonturen van de vijfjarige Roy O'Brien, een enthousiaste, nieuwsgierige en speelse kleine jongen. Roy is net als andere kinderen van zijn leeftijd, alleen ... hij is een cartoon!

Eerder Vandaag | 07:30 Kleine Roy

Fictiereeks over de avonturen van de vijfjarige Roy O'Brien, een enthousiaste, nieuwsgierige en speelse kleine jongen. Roy is net als andere kinderen van zijn leeftijd, alleen ... hij is een cartoon!

Eerder Vandaag | 07:05 The Galileo Project: Music of the Spheres

Het Tafelmusik Baroque Orchestra, ookwel bekend onder de naam Tafelmusik, is een in Toronto gehuisvest barokorkest, gespecialiseerd in oude muziek. Het ensemble staat onder de muzikale leiding van violiste Jeanne Lamon. In Galileo Project: Music of the Spheres (‘De Muziek der Sferen’) staat muziek van Monteverdi, Vivaldi, Bach en Händel op het programma. De uitvoering wordt op de achtergrond voorzien van beelden waarop onder meer de Hubble-telescoop, NASA en Canadese astronauten te bewonderen zijn. Ontdek deze interessante combinatie tussen kunst, wetenschap en cultuur uit de 17e en 18e eeuw in een betoverend concert dat een eerbetoon vormt aan Galileo’s eerste demonstratie van de telescoop. Acteur Shaun Smyth is de verteller in een magische decor ontworpen door Marshal Pynkoski, waarin de musici rond lijken te zweven. Geproduceerd en geschreven door Alison Mackey.

Eerder Vandaag | 07:00 Bandslam

Bandslam, Will Burton is niets anders gewend dan dat hij door zijn schoolgenoten wordt getreiterd of volledig genegeerd. Op zijn nieuwe school raakt hij echter bevriend met mede outsider Sam. Als vervolgens de populaire ex cheerleader Charlotte ...

Will Burton is niets anders gewend dan dat hij door zijn schoolgenoten wordt getreiterd of volledig genegeerd. Op zijn nieuwe school raakt hij echter bevriend met mede-outsider Sam. Als vervolgens de populaire ex-cheerleader Charlotte interesse toont, is Will even helemaal de weg kwijt. Charlotte is onder de indruk van zijn uitgebreide muziekkennis en vraagt Will om het management van haar rockband op zich te nemen. Het doel: haar arrogante ex-vriend Ben verslaan tijdens de battle-of-the-bands.

Eerder Vandaag | 06:00 A Salute to Brasil

Kristjan Järvi dirigeert het Orchestre de Paris in een concertprogramma dat een eerbetoon is aan Braziliaanse muziek. Op het programma staan onder meer Arturo Márquez’ Danzón No. 2, Paul Aragãos Concerto Nazareth en Yamandu Costa’s Passeios Suite. Onder de solisten zijn gitarist Yamandu Costa en accordeonist Alessandro ‘Bebê’ Kramer. Opgenomen in La Salle Pleyel te Parijs in 2014.

Gisteren 23:43 Toon Marty

Marty komt erachter dat alles zich in Toonstad na zonsopgang vanzelf herstelt. Hij gaat zich met Burnie en Holly totaal te buiten en veroorzaakt zelfs de dood van Jack, en dan blijkt Toonstad zich die dag niet vanzelf te herstellen..

Gisteren 23:33 Toon Marty

Omdat ze iemand missen voor hun zanggroep maakt Marty van verschillende onderdelen Blub. Blub is een geweldige zanger maar 'n opdringerig figuur die iedereen irriteert. Blub heeft een vriend nodig want anders zitten ze met hem opgescheept.

Eergisteren 23:43 Toon Marty

Wanneer Burnie de slechtste (en enige) knipbeurt in de geschiedenis van Toonstad ooit krijgt, gaat zijn haar op het criminele pad terwijl de haarlok van Marty op een eenzame zoektocht gaat naar zijn baasje.

Eergisteren 23:33 Toon Marty

Marty, Holly en Burnie willen alledrie een wagen voor de optocht bouwen en eindigen met de wagen op de maan. Ze moeten eindelijk samenwerken en de Glitter en Glamour van Marty omhelzen om terug te kunnen keren.

Eergisteren 22:25 Meesterlijke Klassiekers

'Kalfsblanquette.' Sterrenchef Peter Goossens doet de grootste klassiekers uit onze keuken alle eer aan doen: van stoofvlees tot waterzooi, van kaaskroketten tot vol-au-vent, en toon hoe je deze gerechten op z'n best op tafel tovert.

 Meer