Surfen

Surfen op tv

Surfen is een watersport waarbij op een board of surfplank gebruik wordt gemaakt van de golfen om vooruit te komen en te blijven drijven. Andere surfsporten, naast golfsuren, zijn bijvoorbeeld windsurfen en kitesurfen.

Golfsurfen heeft op tv tot nu toe weinig aandacht gekregen. Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2020 zal golfsurfen een van de nieuwe disciplines zijn. Tijdens dat toernooi zullen Eurosport en de NOS verslag doen.

Windsurfen heeft in Nederland al veel aandacht gekregen, voornamelijk door de presentaties van Dorian van Rijsselberghe. De tweevoudig Olympisch en eenmalig wereldkampioen in het windsurfen of plankzeilen is regelmatig op tv te zien in reportages van NOS Studio Sport.

Surfen op tv (overige uitzendingen NL)

Di 27 augustus 2019 | 08:55 Nelli en Nora

Seizoen 1 - Aflevering 42 - Animatieserie. Kitesurfen. Het waait erg hard en het gezin gaat naar het strand. Ze hebben vier vliegers meegenomen. Als ze die aan het boogyboard vastmaken dan kunnen ze kitesurfen!

Surfen op tv (overige uitzendingen)

Zo 25 augustus 2019 | 16:30 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 18 - Pups Redden een Stadskatje / Pups Redden een Wolksurfer: Katie en Cali gaan bij Everest logeren, maar Cali vind het niet zo leuk en loopt weg. // Er staat een harde westenwind en Durfal Danny X gaat kitesurfen. De wind blaast hem alle kanten op.

Wo 28 augustus 2019 | 04:10 SpongeBob

Seizoen 6 - Aflevering 11 - Het geheim van Kahuna Laguna: SpongeBob, Patrick, Meneer Krabs en Sandy worden tijdens een dagje aan het strand gepakt door een golf en kilometers ver weggeslingert. Ze ontmoeten de surfgoeroe JKL. Hij leert ze surfen zodat ze naar huis terug kunnen.

Wo 28 augustus 2019 | 21:50 Top Wing

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Surfen in de grot / Team Top Wing helpt Ronda: Shelley en T. komen speciaal naar Big Swirl-eiland om te gaan grotsurfen. Brody kan niet mee, want hij moet zijn puffin-duik oefenen. En die komt later goed van pas!. // De leden van Team Top Wing leren vandaag hoe je iemand kunt helpen. Gelukkig kan Rhonda wel wat hulp gebruiken.

Vr 30 augustus 2019 | 02:15 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 18 - Pups Redden een Stadskatje / Pups Redden een Wolksurfer: Katie en Cali gaan bij Everest logeren, maar Cali vind het niet zo leuk en loopt weg. // Er staat een harde westenwind en Durfal Danny X gaat kitesurfen. De wind blaast hem alle kanten op.

Za 31 augustus 2019 | 07:15 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Pups maken jam / Pups redden een windsurfende big: Een mierenplaag verpest bijna het jam festival dat meneer Porter heeft georganiseerd. // Cornelius, de ondeugende big van boer Al wil niets liever dan het strand en het water op, maar daarmee brengt hij zichzelf (en anderen) in gevaar.

Za 31 augustus 2019 | 13:40 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Pups maken jam / Pups redden een windsurfende big: Een mierenplaag verpest bijna het jam festival dat meneer Porter heeft georganiseerd. // Cornelius, de ondeugende big van boer Al wil niets liever dan het strand en het water op, maar daarmee brengt hij zichzelf (en anderen) in gevaar.

Za 31 augustus 2019 | 18:35 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Pups maken jam / Pups redden een windsurfende big: Een mierenplaag verpest bijna het jam festival dat meneer Porter heeft georganiseerd. // Cornelius, de ondeugende big van boer Al wil niets liever dan het strand en het water op, maar daarmee brengt hij zichzelf (en anderen) in gevaar.

Zo 1 september 2019 | 10:55 **** That's Delicious

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Culinair magazine met Action Bronson. New York Summer in the Winter. Action Bronson en zijn team gaan vissen met hot dogs, hebben een kookwedstrijd met lobsters en surfen in de sneeuw. Het hoeft niet warm te zijn om in de winter van de zomer te genieten.

Surfen gemist

Ma 4 februari 2019 | 20:35 Terug: Down the Road

04/02 - Documentaire, Na de talloze mooie reacties op het eerste seizoen van Down the road, pakte Dieter Coppens voorbije zomer opnieuw zijn koffer om met zes nieuwe reisgenoten aan een groot avontuur te beginnen. Op 6...

Na de talloze mooie reacties op het eerste seizoen van Down the road, pakte Dieter Coppens voorbije zomer opnieuw zijn koffer om met zes nieuwe reisgenoten aan een groot avontuur te beginnen. Op 6 september verzamelden Charlotte, Julie, Maud, Geoffrey, Maarten en Yens op de oprit van Dieter om de reis van hun leven te maken. Hoe dat verliep, is vanaf vanavond elke maandag om 20:35 uur te zien in Down the road op de Vlaamse zender Eén. Dit jaar wordt Dieter bijgestaan door begeleidster Saar. Samen trekken ze 21 dagen door Zuid-Afrika. Ze starten in Kaapstad, volgen een stuk van de Garden Route en eindigen boven Johannesburg in het natuurpark Pilanesberg. De avontuurlijke trip zit vol nieuwe ervaringen: surfen, ziplinen, een safari en een ballonvaart zijn maar enkele van de onvergetelijke activiteiten op het programma. Maar de groep geniet minstens even hard van de kleine momenten samen. Zoals samen koken, babbelen rond het kampvuur, meezingen in de auto en samen giechelen op de kamer. Elke week leren ze elkaar én zichzelf beter kennen, groeit hun vriendschap, en verleggen ze hun eigen grenzen. Tien weken lang kunnen ook de kijkers hen beter leren kennen en genieten van hun avonturen.

Do 27 september 2018 | 15:35 Pauw: o.a. Martin Gaus

27/09/18 - Actuele talkshow - herhaling, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Martin Gaus Goed nieuws voor de bekende hondentrainer Martin Gaus: er is een nieuwe nier voor hem gevonden. Momenteel moet hij drie keer per week aan de...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Martin Gaus Goed nieuws voor de bekende hondentrainer Martin Gaus: er is een nieuwe nier voor hem gevonden. Momenteel moet hij drie keer per week aan de dialyse en functioneren zijn nieren voor 7 procent. Bij PAUW vertelt hij vanavond zijn verhaal, samen met de vrouw die haar nier aan hem doneert. - Roderick Pijls Na een voorbereiding van meer dan een jaar is het Roderick Pijls gelukt. De kitesurfer is over een gloeiend heet gifmeer in Tanzania gevaren, zonder gewond te raken. Het water in Lake Natron was meer dan 60 graden Celsius en giftig. De reis ernaar toe was lang en zwaar, het surfen was gevaarlijk, maar uiteindelijk is het gelukt een prachtige foto te maken. Vanavond vertelt hij over zijn avontuur, samen met fotograaf Rein Rijke. - Michiel van Erp, Chris Peters en Minne Koole Niemand in de stad opent morgen het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het is het speelfilmdebuut van regisseur Michiel van Erp, bekend van de serie Ramses en diverse veelgeprezen documentaires. ‘Een film die irriteert, steekt, raakt en ontroert’, recenseerde De Volkskrant vandaag. De film, naar de roman van Philip Huff, gaat over studenten, vriendschap, seks, vader-zoon-relaties en nachtzwemmen. Michiel, en hoofdrolspelers Chris Peters en Minne Koole (het is ook zijn speelfilmdebuut) vertellen vanavond over de stunts, de voorbereiding op naaktscènes, de motieven en de muziek. - Nadia Moussaid. "De situatie bereikt een kookpunt", zegt de VN. "Het is zelfs zo erg dat kinderen pogingen tot zelfdoding doen", bericht Artsen zonder Grenzen. Het gaat over het Griekse eiland Lesbos. Het eiland en de vluchtelingenkampen stromen vol, want mensen kunnen geen kant op. Registratie duurt lang en het is nog maar de vraag of mensen dan Europa binnen mogen. Afgelopen week leek er enige verlichting te komen; zo’n 500 mensen mochten naar het vasteland. Tegelijkertijd komen er nog elke dag bootjes met vluchtelingen aan. Afgelopen maand al 2000 mensen. Nadia Moussaid, verslaggever van Brandpunt+, kreeg toegang tot Moria en vertelt vanavond aan tafel over de schrijnende situatie.

Do 27 september 2018 | 00:25 Pauw: o.a. Martin Gaus

27/09/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Martin Gaus Goed nieuws voor de bekende hondentrainer Martin Gaus: er is een nieuwe nier voor hem gevonden. Momenteel moet hij drie keer per week aan de...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Martin Gaus Goed nieuws voor de bekende hondentrainer Martin Gaus: er is een nieuwe nier voor hem gevonden. Momenteel moet hij drie keer per week aan de dialyse en functioneren zijn nieren voor 7 procent. Bij PAUW vertelt hij vanavond zijn verhaal, samen met de vrouw die haar nier aan hem doneert. - Roderick Pijls Na een voorbereiding van meer dan een jaar is het Roderick Pijls gelukt. De kitesurfer is over een gloeiend heet gifmeer in Tanzania gevaren, zonder gewond te raken. Het water in Lake Natron was meer dan 60 graden Celsius en giftig. De reis ernaar toe was lang en zwaar, het surfen was gevaarlijk, maar uiteindelijk is het gelukt een prachtige foto te maken. Vanavond vertelt hij over zijn avontuur, samen met fotograaf Rein Rijke. - Michiel van Erp, Chris Peters en Minne Koole Niemand in de stad opent morgen het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het is het speelfilmdebuut van regisseur Michiel van Erp, bekend van de serie Ramses en diverse veelgeprezen documentaires. ‘Een film die irriteert, steekt, raakt en ontroert’, recenseerde De Volkskrant vandaag. De film, naar de roman van Philip Huff, gaat over studenten, vriendschap, seks, vader-zoon-relaties en nachtzwemmen. Michiel, en hoofdrolspelers Chris Peters en Minne Koole (het is ook zijn speelfilmdebuut) vertellen vanavond over de stunts, de voorbereiding op naaktscènes, de motieven en de muziek. - Nadia Moussaid. "De situatie bereikt een kookpunt", zegt de VN. "Het is zelfs zo erg dat kinderen pogingen tot zelfdoding doen", bericht Artsen zonder Grenzen. Het gaat over het Griekse eiland Lesbos. Het eiland en de vluchtelingenkampen stromen vol, want mensen kunnen geen kant op. Registratie duurt lang en het is nog maar de vraag of mensen dan Europa binnen mogen. Afgelopen week leek er enige verlichting te komen; zo’n 500 mensen mochten naar het vasteland. Tegelijkertijd komen er nog elke dag bootjes met vluchtelingen aan. Afgelopen maand al 2000 mensen. Nadia Moussaid, verslaggever van Brandpunt+, kreeg toegang tot Moria en vertelt vanavond aan tafel over de schrijnende situatie.

Wo 26 september 2018 | 23:00 Pauw: o.a. Martin Gaus

26/09/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Pauw: Martin Gaus Goed nieuws voor de bekende hondentrainer Martin Gaus: er is een nieuwe nier voor hem gevonden. Momenteel moet hij drie keer per week aan de dialyse en...

Vanavond onder andere in Pauw: - Martin Gaus Goed nieuws voor de bekende hondentrainer Martin Gaus: er is een nieuwe nier voor hem gevonden. Momenteel moet hij drie keer per week aan de dialyse en functioneren zijn nieren voor 7 procent. Bij PAUW vertelt hij vanavond zijn verhaal, samen met de vrouw die haar nier aan hem doneert. - Roderick Pijls Na een voorbereiding van meer dan een jaar is het Roderick Pijls gelukt. De kitesurfer is over een gloeiend heet gifmeer in Tanzania gevaren, zonder gewond te raken. Het water in Lake Natron was meer dan 60 graden Celsius en giftig. De reis ernaar toe was lang en zwaar, het surfen was gevaarlijk, maar uiteindelijk is het gelukt een prachtige foto te maken. Vanavond vertelt hij over zijn avontuur, samen met fotograaf Rein Rijke. - Michiel van Erp, Chris Peters en Minne Koole Niemand in de stad opent morgen het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het is het speelfilmdebuut van regisseur Michiel van Erp, bekend van de serie Ramses en diverse veelgeprezen documentaires. ‘Een film die irriteert, steekt, raakt en ontroert’, recenseerde De Volkskrant vandaag. De film, naar de roman van Philip Huff, gaat over studenten, vriendschap, seks, vader-zoon-relaties en nachtzwemmen. Michiel, en hoofdrolspelers Chris Peters en Minne Koole (het is ook zijn speelfilmdebuut) vertellen vanavond over de stunts, de voorbereiding op naaktscènes, de motieven en de muziek. - Nadia Moussaid. "De situatie bereikt een kookpunt", zegt de VN. "Het is zelfs zo erg dat kinderen pogingen tot zelfdoding doen", bericht Artsen zonder Grenzen. Het gaat over het Griekse eiland Lesbos. Het eiland en de vluchtelingenkampen stromen vol, want mensen kunnen geen kant op. Registratie duurt lang en het is nog maar de vraag of mensen dan Europa binnen mogen. Afgelopen week leek er enige verlichting te komen; zo’n 500 mensen mochten naar het vasteland. Tegelijkertijd komen er nog elke dag bootjes met vluchtelingen aan. Afgelopen maand al 2000 mensen. Nadia Moussaid, verslaggever van Brandpunt+, kreeg toegang tot Moria en vertelt vanavond aan tafel over de schrijnende situatie.

Zo 29 oktober 2017 | 20:30 Nieuw: Into the Waves

29/10/17 - Reality-show, Into the waves is een nieuw avontuurlijk reality programma waarin negen bekende Nederlanders de strijd met elkaar aangaan om de beste surfer te worden. In deze afvalrace, onder leiding van presentator...

Into the waves is een nieuw avontuurlijk reality-programma waarin negen bekende Nederlanders de strijd met elkaar aangaan om de beste surfer te worden. In deze afvalrace, onder leiding van presentator Kay Nambiar en Nederlands kampioen surfen Kaspar Hamminga, worden de BN’ers getest op hun surfskills zoals uithoudingsvermogen, concentratie, kracht en lef. Helemaal volgens de surf-lifestyle gaan de kandidaten back to basic tijdens een echte surftrip. Ze leven, slapen en eten met elkaar in surfbusjes en reizen langs de Europese kust om erachter te komen wie zich uiteindelijk de beste surfer mag noemen. Maar liefst negen sportieve bekende Nederlanders gaan de uitdaging op de plank met elkaar aan: Chef’Special-zanger Joshua Nolet, model en influencer Nochtli Peralta Alvarez, tv-persoonlijkheid Donny Roelvink, presentatrice en actrice Sonja Silva, zanger en presentator Tim Douwsma, actrice en model Touriya Haoud, rapper en acteur Maurits ‘Negativ’ Delchot, tv-persoonlijkheid Christina Curry en acteur Miro Kloosterman. De roadtrip leidt hen van Zuid-Frankrijk naar het surfers paradise op het Portugese eiland Madeira. Hoe zij het ervan afbrengen in de woeste golven is vanaf vanavond elke zondagavond te zien bij Veronica.

Ma 7 augustus 2017 | 22:50 Soul Surfer IMDb: 7.1

07/08/17 - IMDB * 7.1 - Biografie, Biografisch drama: Het leven van de jonge Bethany Hamilton staat in het teken van surfen. Ze is erg getalenteerd en kan het ver schoppen, maar dan verliest ze haar arm bij een aanval van een haai. Met de hulp van haar vrienden en familie vindt Bethany de wilskracht om door te zetten en opnieuw het water in te gaan.

Biografisch drama: Het leven van de jonge Bethany Hamilton staat in het teken van surfen. Ze is erg getalenteerd en kan het ver schoppen, maar dan verliest ze haar arm bij een aanval van een haai. Met de hulp van haar vrienden en familie vindt Bethany de wilskracht om door te zetten en opnieuw het water in te gaan.

Wo 28 september 2016 | 20:33 Jeroen in California - Songs of Life: Nick Schilder

28/09/16 - Reality-show, Nick Schilder komt langs in de tijdelijke villa in Malibu. Samen met Jeroen gaat hij vissen, surfen en sporten ze op Muscle Beach. Ze genieten van het toeren door het prachtige Malibu en doen niet...

Nick Schilder komt langs in de tijdelijke villa in Malibu. Samen met Jeroen gaat hij vissen, surfen en sporten ze op Muscle Beach. Ze genieten van het toeren door het prachtige Malibu en doen niet alleen inspiratie op voor het lied 'Sorry', maar is er ook ruimschoots tijd voor mooie persoonlijke gesprekken.

Wo 21 september 2016 | 20:33 Jeroen in California: Nicky Romero

21/09/16 - Reality-show, Jeroen haalt Nicky Romero op in de Omnia Nightclub in Las Vegas, waar Nicky op dat moment optreedt. Terug in Malibu gaan ze surfen, karten en toeren door de prachtige omgeving. Hierbij doen ze niet...

Jeroen haalt Nicky Romero op in de Omnia Nightclub in Las Vegas, waar Nicky op dat moment optreedt. Terug in Malibu gaan ze surfen, karten en toeren door de prachtige omgeving. Hierbij doen ze niet alleen inspiratie op voor de track 'Bulletproof', maar hebben ze ook mooie en persoonlijke gesprekken.

Wo 14 september 2016 | 20:33 Jeroen in California: Typhoon

14/09/16 - Reality-show, Typhoon maakt in de uitzending van deze week de oversteek naar Californië. Jeroen en Typhoon bezoeken de stad Compton, gaan surfen en zoeken platen uit bij Freak Beat Records. Tijdens het sporten,...

Typhoon maakt in de uitzending van deze week de oversteek naar Californië. Jeroen en Typhoon bezoeken de stad Compton, gaan surfen en zoeken platen uit bij Freak Beat Records. Tijdens het sporten, shoppen en toeren door het mooie Malibu doen ze niet alleen inspiratie op voor de Track 'Simpel', maar is er ook ruimschoots tijd voor mooie, persoonlijke gesprekken. In ‘Jeroen In California - Songs Of Life’ ontvangt gastheer Jeroen elke week een artiest aan de andere kant van de wereld, waarmee hij samen persoonlijke verhalen gaat vertalen naar muziek. Ze gaan op pad voor de nodige lokale uitjes om inspiratie op te doen en verkennen de prachtige omgeving. Daarbij krijgt de kijker een zeer persoonlijke kant van Jeroen te zien, want tijdens elk verblijf is ook ruimschoots tijd voor intieme gesprekken.

Di 13 september 2016 | 11:25 DWDD: o.a. Twan Huys

13/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Clinton onder vuur Twan Huys Donald Trump en Hillary Clinton zijn niet de jongsten. Met respectievelijk 70 en 68 jaar moet het keiharde campagnevoeren...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Clinton onder vuur - Twan Huys Donald Trump en Hillary Clinton zijn niet de jongsten. Met respectievelijk 70 en 68 jaar moet het keiharde campagnevoeren wel een wissel trekken op hun gezondheid. Clinton werd zondag onwel tijdens een 9/11 herdenking en dat leidde tot wilde speculaties over haar gezondheid. Naar nu blijkt een longontsteking. Dit alles kwam bovenop een rel op vrijdag, Trump aanhangers waren volgens Clinton onder meer hopeloos en racistisch. Ze maakte er excuses voor. Zal Clintons voorsprong verdampen? Aan tafel: Twan Huys. - Boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ Via de likes die je op facebook geeft, de zoekopdrachten op Google en de gesprekken die je met je telefoon voert, geef je allerlei informatie prijs. Zodra je begint te surfen op internet word je gevolgd door bedrijven, die jouw gegevens verzamelen om deze vervolgens te verkopen. Een kant van het internet die je niet ziet. Journalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis van De Correspondent schreven het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ en leggen daarin bloot welke gegevens je allemaal weggeeft. Vanavond zijn zij bij ons te gast. - Het Amerikaanse avontuur van Chef'Special Getekend worden bij een groot Amerikaans label, de droom van elke band. Chef’Special lukte het, zij werden in 2014 getekend bij Atlantic. Ze zijn net terug uit de States, waar ze opnamen in grote studio’s waar ook sterren als Kanye West en Bruno Mars hun platen maken. Ook toerden ze in het voorprogramma van de Amerikaanse band Twenty One Pilots kris kras door het immense land. Hoe is het met onze voormalige huisband Chef’Special? - Tafeldame: Nynke de Jong Vanavond is Nynke de side-kick van Matthijs.

Di 13 september 2016 | 02:30 DWDD: o.a. Twan Huys

13/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Clinton onder vuur Twan Huys Donald Trump en Hillary Clinton zijn niet de jongsten. Met respectievelijk 70 en 68 jaar moet het keiharde campagnevoeren...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Clinton onder vuur - Twan Huys Donald Trump en Hillary Clinton zijn niet de jongsten. Met respectievelijk 70 en 68 jaar moet het keiharde campagnevoeren wel een wissel trekken op hun gezondheid. Clinton werd zondag onwel tijdens een 9/11 herdenking en dat leidde tot wilde speculaties over haar gezondheid. Naar nu blijkt een longontsteking. Dit alles kwam bovenop een rel op vrijdag, Trump aanhangers waren volgens Clinton onder meer hopeloos en racistisch. Ze maakte er excuses voor. Zal Clintons voorsprong verdampen? Aan tafel: Twan Huys. - Boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ Via de likes die je op facebook geeft, de zoekopdrachten op Google en de gesprekken die je met je telefoon voert, geef je allerlei informatie prijs. Zodra je begint te surfen op internet word je gevolgd door bedrijven, die jouw gegevens verzamelen om deze vervolgens te verkopen. Een kant van het internet die je niet ziet. Journalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis van De Correspondent schreven het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ en leggen daarin bloot welke gegevens je allemaal weggeeft. Vanavond zijn zij bij ons te gast. - Het Amerikaanse avontuur van Chef'Special Getekend worden bij een groot Amerikaans label, de droom van elke band. Chef’Special lukte het, zij werden in 2014 getekend bij Atlantic. Ze zijn net terug uit de States, waar ze opnamen in grote studio’s waar ook sterren als Kanye West en Bruno Mars hun platen maken. Ook toerden ze in het voorprogramma van de Amerikaanse band Twenty One Pilots kris kras door het immense land. Hoe is het met onze voormalige huisband Chef’Special? - Tafeldame: Nynke de Jong Vanavond is Nynke de side-kick van Matthijs.

Di 13 september 2016 | 00:05 DWDD: o.a. Twan Huys

13/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Clinton onder vuur Twan Huys Donald Trump en Hillary Clinton zijn niet de jongsten. Met respectievelijk 70 en 68 jaar moet het keiharde campagnevoeren...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Clinton onder vuur - Twan Huys Donald Trump en Hillary Clinton zijn niet de jongsten. Met respectievelijk 70 en 68 jaar moet het keiharde campagnevoeren wel een wissel trekken op hun gezondheid. Clinton werd zondag onwel tijdens een 9/11 herdenking en dat leidde tot wilde speculaties over haar gezondheid. Naar nu blijkt een longontsteking. Dit alles kwam bovenop een rel op vrijdag, Trump aanhangers waren volgens Clinton onder meer hopeloos en racistisch. Ze maakte er excuses voor. Zal Clintons voorsprong verdampen? Aan tafel: Twan Huys. - Boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ Via de likes die je op facebook geeft, de zoekopdrachten op Google en de gesprekken die je met je telefoon voert, geef je allerlei informatie prijs. Zodra je begint te surfen op internet word je gevolgd door bedrijven, die jouw gegevens verzamelen om deze vervolgens te verkopen. Een kant van het internet die je niet ziet. Journalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis van De Correspondent schreven het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ en leggen daarin bloot welke gegevens je allemaal weggeeft. Vanavond zijn zij bij ons te gast. - Het Amerikaanse avontuur van Chef'Special Getekend worden bij een groot Amerikaans label, de droom van elke band. Chef’Special lukte het, zij werden in 2014 getekend bij Atlantic. Ze zijn net terug uit de States, waar ze opnamen in grote studio’s waar ook sterren als Kanye West en Bruno Mars hun platen maken. Ook toerden ze in het voorprogramma van de Amerikaanse band Twenty One Pilots kris kras door het immense land. Hoe is het met onze voormalige huisband Chef’Special? - Tafeldame: Nynke de Jong Vanavond is Nynke de side-kick van Matthijs.

Ma 12 september 2016 | 19:00 DWDD: o.a. Twan Huys

12/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Clinton onder vuur Twan Huys Donald Trump en Hillary Clinton zijn niet de jongsten. Met respectievelijk 70 en 68 jaar moet het keiharde campagnevoeren...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Clinton onder vuur - Twan Huys Donald Trump en Hillary Clinton zijn niet de jongsten. Met respectievelijk 70 en 68 jaar moet het keiharde campagnevoeren wel een wissel trekken op hun gezondheid. Clinton werd zondag onwel tijdens een 9/11 herdenking en dat leidde tot wilde speculaties over haar gezondheid. Naar nu blijkt een longontsteking. Dit alles kwam bovenop een rel op vrijdag, Trump aanhangers waren volgens Clinton onder meer hopeloos en racistisch. Ze maakte er excuses voor. Zal Clintons voorsprong verdampen? Aan tafel: Twan Huys. - Boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ Via de likes die je op facebook geeft, de zoekopdrachten op Google en de gesprekken die je met je telefoon voert, geef je allerlei informatie prijs. Zodra je begint te surfen op internet word je gevolgd door bedrijven, die jouw gegevens verzamelen om deze vervolgens te verkopen. Een kant van het internet die je niet ziet. Journalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis van De Correspondent schreven het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ en leggen daarin bloot welke gegevens je allemaal weggeeft. Vanavond zijn zij bij ons te gast. - Het Amerikaanse avontuur van Chef'Special Getekend worden bij een groot Amerikaans label, de droom van elke band. Chef’Special lukte het, zij werden in 2014 getekend bij Atlantic. Ze zijn net terug uit de States, waar ze opnamen in grote studio’s waar ook sterren als Kanye West en Bruno Mars hun platen maken. Ook toerden ze in het voorprogramma van de Amerikaanse band Twenty One Pilots kris kras door het immense land. Hoe is het met onze voormalige huisband Chef’Special? - Tafeldame: Nynke de Jong Vanavond is Nynke de side-kick van Matthijs.

Wo 7 september 2016 | 20:30 Nieuw: All Inclusive

07/09/16 - Datingprogramma, Twaalf jonge alleenstaande ouders pakken hun koffers en reizen, in het nieuwe AVROTROS programma All Inclusive, af naar de zon. De mannen en vrouwen hebben elkaar nog nooit ontmoet maar hebben één...

Twaalf jonge alleenstaande ouders pakken hun koffers en reizen, in het nieuwe AVROTROS-programma All Inclusive, af naar de zon. De mannen en vrouwen hebben elkaar nog nooit ontmoet maar hebben één ding gemeen; ze staan open voor een nieuwe liefde. In Turkije, ver weg van huis, krijgen ze de kans om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of er wellicht meer is. Dat hun tienerkinderen meereizen en hun mening niet onder stoelen of banken steken, maakt het er misschien niet makkelijker op. Juist zij weten als geen ander wat past bij hun vader of moeder. Eenoudergezinnen zijn een steeds vaker voorkomend fenomeen in Nederland. 1 op de 4 huwelijken eindigt in een echtscheiding. Met het nog steeds toenemende aantal echtscheidingen blijft het iets wat steeds meer speelt in onze maatschappij. Met als gevolg: veel alleenstaande ouders. Inmiddels al meer dan een half miljoen in Nederland! Als alleenstaande ouder word je in het dagelijkse leven vaak hard geconfronteerd met het gevoel er alleen voor te staan. In de vakantie is dat gevoel vaak nog sterker: je ziet alleen maar gezinnen, en als je kinderen op bed liggen aan het einde van de dag, zit jij alleen in je hotelkamer. De ouders in All Inclusive zijn gelijkgestemden die voor dezelfde keuzes staan en soms ook dezelfde lastige, maar oh zo herkenbare momenten beleven met opgroeiende pubers. De ouders leren elkaar, soms met en soms zonder hun kinderen, op de verschillende activiteiten kennen. Zo gaan ze bijvoorbeeld surfen, quad rijden, snorkelen en een avondje uit. Ook ondernemen de ouders één op één activiteiten met elkaar, zoals een bezoekje aan de hamam en een kookcursus. Onder het toeziend oog van hun kinderen ontdekken zij of deze vakantie niet alleen zon, zee en gezelligheid oplevert maar wellicht ook een nieuwe liefde.

Wo 31 augustus 2016 | 20:32 Nieuw: Jeroen In California - Songs Of Life

31/08/16 - Reality-show, Voor Jeroen van Koningsbrugge betekent een sabbatical een dream come true. Hoog tijd om er eens een tijdje tussenuit te knijpen en met zijn gezin van het goede leven te genieten. En waar kan dat nou...

Voor Jeroen van Koningsbrugge betekent een sabbatical een dream come true. Hoog tijd om er eens een tijdje tussenuit te knijpen en met zijn gezin van het goede leven te genieten. En waar kan dat nou beter dan op Malibu: het exotische strand van LA: city of dreams. Een half jaar genieten ze samen van alles wat Californië te bieden heeft. Ook gebruikt Jeroen zijn tijd om met zijn allerbeste muziekvrienden te werken aan zijn langgekoesterde droom: het opnemen van een door hemzelf en zijn vrouw bedachte en geproduceerde RTL 4-programma ‘Jeroen In California: Songs Of Life’. In zijn tijdelijke villa in Los Angeles ontvangt hij vanaf vanavpnd elke week een bekende artiest om samen te werken aan zijn debuutalbum. Waylon, VanVelzen, Typhoon, Nicky Romero, Nick Schilder, Gers Pardoel, Thomas Acda en Bart van der Weide en Dennis Huige (Racoon) vertalen samen met Jeroen persoonlijke verhalen naar muziek. In de eerste aflevering maakt Waylon de oversteek naar Californië. Jeroen gaat samen met hem naar Norman’s Rare Guitars om te jammen met de aanwezige artiesten. Ook kopen ze een cowboyhoed in Country General Store en gaan ze op bezoek bij de Darden Sisters. Tijdens het surfen, shoppen en toeren door het prachtige Malibu, doen ze niet alleen inspiratie op voor de eerste track The Whiskey Ain’t Working, maar is er ook ruimschoots tijd voor mooie, persoonlijke gesprekken. Het album ‘Songs of Life’ bevat in totaal negen nummers, inclusief de leader song. Direct na elke aflevering wordt het bijbehorende nummer uitgebracht in iTunes en Spotify. Het volledige album zal na de laatste uitzending op woensdag 19 oktober digitaal beschikbaar zijn en tevens in beperkte oplage fysiek verschijnen. Jeroen: “Ik heb de afgelopen maanden mijn sabbatical mogen vieren en tussendoor heb ik ook nog met acht geweldige muzikale vrienden een erg persoonlijk programma en album mogen maken. Alle nummers zijn gebaseerd op onderwerpen die dicht bij mijzelf en de gast staan. We hebben inspiratie trips gemaakt en vooral heel erg genoten van het zonnige leven in Malibu. Ik kijk erg uit naar de eerste uitzending en de release van mijn debuut album”.

Ma 8 augustus 2016 | 18:15 EénVandaag: o.a. baas AMC vertrekt naar Londen

08/08/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Baas AMC vertrekt naar Londen Marcel Levi, de baas van het AMC in Amsterdam, vertrekt op 1 januari naar Londen. Daar wordt hij de hoogste baas van het prestigieuze...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Baas AMC vertrekt naar Londen Marcel Levi, de baas van het AMC in Amsterdam, vertrekt op 1 januari naar Londen. Daar wordt hij de hoogste baas van het prestigieuze University College London Hospitals, een samenwerkingsverband van vijf academische ziekenhuizen. In EenVandaag vanavond een portret van een workaholic die iedere werkdag om 5 uur ‘s ochtends in het donker naar zijn werk fietst. Ondanks alle drukke bestuurstaken is Marcel Levi in de eerste plaats dokter. Ook in het AMC trekt hij nog geregeld als internist zijn doktersjas aan. Als bestuurder staat hij bekend om zijn uitgesproken meningen over de zorg en is hij nooit te beroerd om heilige huisjes omver te schoppen. - In de Schaduw van Goud: Dorian van Rijsselberghe Het was nog even spannend of hij dit jaar wel op een surfplank op de Spelen zou staan. In 2012 werd het windsurfen geschrapt van het Olympisch programma en overwoog Dorian van Rijsselberghe de stap te maken naar kitesurfen. Gelukkig voor Dorian werd de beslissing teruggedraaid, dus verdedigt hij in Rio zijn Olympische titel. Vanavond rond 18:00 uur is hij aan de beurt in de RS:X-klasse. We zoeken Dorian op, bij de plek waar hij leerde surfen op Texel. - 'Erdogan probeert ons onder druk te zetten’ Morgen ontvangt de Russische president Poetin zijn collega Recep Tayyip Erdogan. De Turkse president zet met iedere journalist of wetenschapper die hij in eigen land aanpakt de relatie met Europa en Amerika verder onder druk. Poetin hoopt daarvan te profiteren. In EenVandaag een gesprek met hoogleraar Turkse taal en cultuur Erik-Jan Zürcher. Naast de internationale druk op Erdogan sinds de militaire coup van 15 juli, staat Erdogan steeds meer alleen terwijl de problemen aan de grenzen nog steeds levensgroot zijn. “In het zuiden grenst Turkije aan Syrië, daar ziet Erdogan nog geen oplossing. Hij wil ook af van de Koerden, maar daar wil de VS niet aan meewerken, omdat zij met de Koerden samenwerken”, aldus Zürcher. - Nieuwstrend: keizer Japan stopt ermee De Japanse keizer heeft een toespraak gehouden waarin hij aanstuurt op abdicatie. Dat is opvallend, want volgens de grondwet moet hij tot zijn dood op de troon blijven zitten. Keizer Akihito is de 125e keizer van de oudste monarchie ter wereld, die teruggaat tot 600 voor Christus.Verschillende van die 125 keizers en keizerinnen abdiceerden om van hun pensioen te genieten. Dat mag nu dus niet meer, maar Akihito is een moderne keizer met een sterke eigen wil, zegt japankenner Rien Seegers in EenVandaag. De beoogde opvolger van Akihito is zijn zoon, de 56-jarige kroonprins Naruhito. In Groot-Brittanië worden op Twitter veel opmerkingen gemaakt over de mogelijkheid dat er ook in het Britse koningshuis overgegaan zal worden tot abdicatie.

Wo 30 maart 2016 | 22:35 Nieuw: Dark Net IMDb: 7.6

30/03/16 - IMDB * 7.6 - Documentaire, Porno, Tinder, Facebook en laserkatten. Maar ook een hoop criminele gasten. Wat ze gemeen hebben? INTERNET. Een beetje surfen is gevaarlijker dan je denkt... Dat zie je vanaf vanavond wekelijks in de...

Porno, Tinder, Facebook en laserkatten. Maar ook een hoop criminele gasten. Wat ze gemeen hebben? INTERNET. Een beetje surfen is gevaarlijker dan je denkt... Dat zie je vanaf vanavond wekelijks in de nieuwe achtdelige documentaire-serie Dark Net. Vanavond de eerste aflevering: Crush. Technologie heeft nieuwe mogelijkheden geopend voor het aangaan van fysieke en seksuele relaties. We kunnen op nieuwe manieren contact leggen. Is virtueel contact wel een positieve stap voorwaarts?

Wo 23 september 2015 | 20:25 Zembla: telefoonverslaving

23/09/15 - Documentaire, In Zembla Internationaal, een documentaire uit Canada over onze telefoonverslaving. Het digitale tijdperk is een walhalla voor de 'informatie junk'. Met de smartphone en de tablet kunnen we overal het...

In Zembla Internationaal, een documentaire uit Canada over onze telefoonverslaving. Het digitale tijdperk is een walhalla voor de 'informatie-junk'. Met de smartphone en de tablet kunnen we overal het internet op en raken langzaam data-verslaafd. De telefoon en tablet zijn altijd binnen handbereik; we kunnen er geen genoeg van krijgen. Zelfs niet als we door de groeiende stroom digitale informatie, foto's en filmpjes het overzicht compleet kwijt raken. Terwijl we online zijn, verzamelen spionnen stiekem informatie over ons, en verkopen dat aan de hoogste bieder. Maar ook dat weerhoudt ons er niet van te blijven surfen. Toch komt er langzaam een tegenbeweging op gang: mensen gaan op 'data-dieet'. In Amerika kan dat kan nu zelfs in zogenaamde digi-afkickkampen. Zembla Internationaal onderzoekt: Waar eindigt onze verslaving aan data?

Ma 1 juni 2015 | 19:55 Nieuw: 3 Op Reis Backpack

01/06/15 - Toeristisch magazine, Veertig dagen lang hebben Geraldine Kemper, Jan Versteegh en achttien reislustige vloggers langs tientallen Europese steden en dorpen gereisd voor het nieuwe BNN programma 3 op Reis Backpack. Met een...

Veertig dagen lang hebben Geraldine Kemper, Jan Versteegh en achttien reislustige vloggers langs tientallen Europese steden en dorpen gereisd voor het nieuwe BNN-programma 3 op Reis Backpack. Met een minimaal budget hebben ze het ultieme reisavontuur beleefd. Hasj roken op het graf van Jim Morrison, vastzitten in de catacomben van Parijs, gratis drank regelen en zwemmen in één van de duurste hotels. Dit en nog veel meer is vanaf maandag te zien in het nieuwe programma van BNN. 3 Op Reis Backpack is vanaf vanavond vier weken lang iedere werkdag om 19.55 uur te zien bij BNN op NPO 3. Jan is razend enthousiast: ‘De hele reis was één groot avontuur! We sliepen vrijwel iedere dag op een andere plek en hebben zoveel mooie dingen gedaan. Van een dubbele looping in een zweefvliegtuig, het op dezelfde dag skiën in de sneeuw én surfen in de zee tot zomaar mogen overnachten op een heel dik jacht. Ik wist niet dat Europa zo fantastisch mooi was.’ In het nieuwe BNN-programma 3 op Reis Backpack gaan Geraldine Kemper en Jan Versteegh met achttien gelukkige kijkers van Amsterdam tot Athene. Ze bezoeken de mooiste plekken, slapen onder andere bij couchsurfers en in een tent langs de Loire. De kijkers die met ze meereizen maken vlogs voor backpack.bnn.nl. De vlogger met de meeste stemmen maakt kans om een reis voor 'het grote' 3 Op Reis te presenteren.

Do 7 maart 2013 | 02:10 Nieuwsuur

07/03/13 - Onderwerpen: Ook Rabo toprenner Boogerd bekent Als achtste oud wielrenner van de Rabobankploeg heeft ook Michael Boogerd bekend dat hij doping heeft gebruikt. Tien jaar lang en op eigen houtje, zegt...

Onderwerpen: -Ook Rabo-toprenner Boogerd bekent Als achtste oud-wielrenner van de Rabobankploeg heeft ook Michael Boogerd bekend dat hij doping heeft gebruikt. Tien jaar lang en op eigen houtje, zegt hij. -"Chavez leeft, de strijd gaat door" Venezuela rouwt om de dood van Hugo Chávez. De socialistische president was in eigen land en in het buitenland omstreden. -Europees klimaatbeleid werkt niet Het klimaatbeleid, gebaseerd op het verhandelen van 'emissie-rechten', is een totale mislukking, zeggen vele betrokkenen -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Dione de Graaff: VOETBAL Achtste finales Champions League SURFEN WK RSX in Buzios, Brazilië

Do 7 maart 2013 | 00:45 Nieuwsuur

07/03/13 - Onderwerpen: Ook Rabo toprenner Boogerd bekent Als achtste oud wielrenner van de Rabobankploeg heeft ook Michael Boogerd bekend dat hij doping heeft gebruikt. Tien jaar lang en op eigen houtje, zegt...

Onderwerpen: -Ook Rabo-toprenner Boogerd bekent Als achtste oud-wielrenner van de Rabobankploeg heeft ook Michael Boogerd bekend dat hij doping heeft gebruikt. Tien jaar lang en op eigen houtje, zegt hij. -"Chavez leeft, de strijd gaat door" Venezuela rouwt om de dood van Hugo Chávez. De socialistische president was in eigen land en in het buitenland omstreden. -Europees klimaatbeleid werkt niet Het klimaatbeleid, gebaseerd op het verhandelen van 'emissie-rechten', is een totale mislukking, zeggen vele betrokkenen -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Dione de Graaff: VOETBAL Achtste finales Champions League SURFEN WK RSX in Buzios, Brazilië

Wo 6 maart 2013 | 22:00 Nieuwsuur

06/03/13 - Onderwerpen: Ook Rabo toprenner Boogerd bekent Als achtste oud wielrenner van de Rabobankploeg heeft ook Michael Boogerd bekend dat hij doping heeft gebruikt. Tien jaar lang en op eigen houtje, zegt...

Onderwerpen: -Ook Rabo-toprenner Boogerd bekent Als achtste oud-wielrenner van de Rabobankploeg heeft ook Michael Boogerd bekend dat hij doping heeft gebruikt. Tien jaar lang en op eigen houtje, zegt hij. -"Chavez leeft, de strijd gaat door" Venezuela rouwt om de dood van Hugo Chávez. De socialistische president was in eigen land en in het buitenland omstreden. -Europees klimaatbeleid werkt niet Het klimaatbeleid, gebaseerd op het verhandelen van 'emissie-rechten', is een totale mislukking, zeggen vele betrokkenen -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Dione de Graaff: VOETBAL Achtste finales Champions League SURFEN WK RSX in Buzios, Brazilië

Wo 6 maart 2013 | 02:10 Nieuwsuur

06/03/13 - Onderwerpen: Kamer buigt zich over bezuinigingen De Tweede Kamer debatteert vanavond over de bezuinigingsplannen voor 2014. Het kabinet kan voorlopig op weinig steun rekenen. De visie van de minister...

Onderwerpen: -Kamer buigt zich over bezuinigingen De Tweede Kamer debatteert vanavond over de bezuinigingsplannen voor 2014. Het kabinet kan voorlopig op weinig steun rekenen. -De visie van de minister van Defensie Ze is de eerste vrouw op het departement en ook de jongste minister van Defensie ooit: Jeanine Hennis-Plasschaert. En juist dit jaar staat de krijgsmacht voor een enorme opgave. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Jeroen Stomphorst: VOETBAL Achtste finales Champions League SURFEN WK RSX

Wo 6 maart 2013 | 00:45 Nieuwsuur

06/03/13 - Onderwerpen: Kamer buigt zich over bezuinigingen De Tweede Kamer debatteert vanavond over de bezuinigingsplannen voor 2014. Het kabinet kan voorlopig op weinig steun rekenen. De visie van de minister...

Onderwerpen: -Kamer buigt zich over bezuinigingen De Tweede Kamer debatteert vanavond over de bezuinigingsplannen voor 2014. Het kabinet kan voorlopig op weinig steun rekenen. -De visie van de minister van Defensie Ze is de eerste vrouw op het departement en ook de jongste minister van Defensie ooit: Jeanine Hennis-Plasschaert. En juist dit jaar staat de krijgsmacht voor een enorme opgave. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Jeroen Stomphorst: VOETBAL Achtste finales Champions League SURFEN WK RSX

Di 5 maart 2013 | 22:00 Nieuwsuur

05/03/13 - Onderwerpen: Kamer buigt zich over bezuinigingen De Tweede Kamer debatteert vanavond over de bezuinigingsplannen voor 2014. Het kabinet kan voorlopig op weinig steun rekenen. De visie van de minister...

Onderwerpen: -Kamer buigt zich over bezuinigingen De Tweede Kamer debatteert vanavond over de bezuinigingsplannen voor 2014. Het kabinet kan voorlopig op weinig steun rekenen. -De visie van de minister van Defensie Ze is de eerste vrouw op het departement en ook de jongste minister van Defensie ooit: Jeanine Hennis-Plasschaert. En juist dit jaar staat de krijgsmacht voor een enorme opgave. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Jeroen Stomphorst: VOETBAL Achtste finales Champions League SURFEN WK RSX

Vr 26 oktober 2012 | 21:35 Terug: Vermist

26/10/12 - Vanaf vanavond is Vermist weer te zien op Nederland 1. Voor deze nieuwe reeks is een unieke samenwerking tot stand gekomen: Jaap Jongbloed, het team van Vermist en de rockband 'We, the Firm' bundelen...

Vanaf vanavond is Vermist weer te zien op Nederland 1. Voor deze nieuwe reeks is een unieke samenwerking tot stand gekomen: Jaap Jongbloed, het team van Vermist en de rockband 'We, the Firm' bundelen de krachten om vermiste kinderen op te sporen. 'We, the Firm' brengt vanavond de single ‘Here I Stand' uit, een nummer dat gaat over het missen van iemand van wie je houdt. In de bijbehorende clip worden beelden getoond van vijf vermiste kinderen, de clip vertelt hun verhaal. Tijdens de uitzending van Vermist wordt de single en bijbehorende clip gelanceerd. De opbrengst van de single wordt gebruikt om in de toekomst ook acties voor andere vermiste kinderen te kunnen financieren. Daarnaast wordt ingespeeld op de actualiteit: zodra een van de kinderen wordt gevonden, wordt de clip direct aangepast. Deze actie wordt ondersteund door Amber Alert en het KLPD en toegejuicht door de achterblijvers van vermiste kinderen. In Vermist zoekt Jaap Jongbloed samen met zijn team wereldwijd naar vermiste personen. De redactie zet zich in voor de opsporing van ontvoerde kinderen en loverboyslachtoffers. Daarnaast worden langlopende vermissingen onder de loep genomen en meer dan ooit wordt gebruik gemaakt van social media en tips van oplettende kijkers. We, the Firm bestaat sinds begin 2012. De band maakt eerlijke, recht door het midden Amerikaans georiënteerde rock. Catchy refreinen, koortjes, gitaar hooks, dikke drum breaks, maar ook intieme ballads met strijkers zoals de eerste single 'Here I Stand'. Muziek maken is voor We, the Firm meer dan alleen 'willen rocken', het is een band met een missie. Zanger/gitarist Jeroen van Woezik is kort geleden vader geworden van een dochter. Tijdens het surfen op internet werd hij geraakt door de hoeveelheid vermiste kinderen en de onmacht en onzekerheid voor achterblijvers. Jeroen besprak het met de bandleden en We, the Firm besloot zijn steentje bij te willen dragen. De band bestaat uit: Jeroen van Woezik (zang/gitaar), Matthijs van Vliet (gitaar), Coen van Vliet (bas) en Davy Wessels (drums). Verder in VERMIST: -Adoptie brengt Suelen tot innemen overdosis De in Brazilië geboren Suelen had nooit geadopteerd willen worden. Als achtjarig meisje kwam ze in een liefdevol Nederlands gezin terecht, maar ze kampte met een hechtingsstoornis en liep van huis weg. Toen pas besefte ze dat ze zich niet thuis voelde in Nederland en verloor zich in alcohol en drugs. Nu gaat het veel beter met Suelen. De geboorte van haar dochtertje dit jaar is de bekroning van haar succesvolle opmars naar het geluk. Suelen: “Nu mis ik nog maar één iemand: mijn biologische moeder”. VERMIST gaat helpen met zoeken naar de oma van haar kind. -Vijf jaar na ontvoering meldt Nordin zich bij VERMIST “Help me, mijn vader slaat me. Ik zoek mijn moeder”. Met deze noodkreet meldt Nordin zich bij VERMIST. Zijn moeder Cindy is uitzinnig van vreugde na een teken van leven van haar zoon. In 2007 is de toen negenjarige Nordin door zijn vader meegenomen en verstopt in Marokko. Het weerzien via skype tussen moeder en zoon is hartverscheurend. Als blijkt dat Nordin van school wordt gehouden en naar zijn moeder wil, is Cindy niet te houden. VERMIST reist met haar naar Marokko waar haar een bizar avontuur wacht.

Wo 14 maart 2012 | 20:30 Terug: Tussen kunst & kitsch

14/03/12 - Vanaf vanavond zijn er nieuwe afleveringen van de AVRO serie Tussen Kunst & Kitsch te zien op Nederland 1. Vanuit museum Bronbeek in Arnhem presenteert Nelleke van der Krogt de eerste aflevering van...

Vanaf vanavond zijn er nieuwe afleveringen van de AVRO-serie Tussen Kunst & Kitsch te zien op Nederland 1. Vanuit museum Bronbeek in Arnhem presenteert Nelleke van der Krogt de eerste aflevering van deze succesvolle serie, waar ook dit jaar Neerlands bekendste kunstexperts aan meewerken. In de aftrap van het nieuwe seizoen zijn er weer veel interessante objecten te zien. Zo taxeert expert Frans Leidelmeijer een speciale aardewerk schotel met een afbeelding van een gestileerde tulp uit 1895 en expert Martijn Akkerman heeft een bijzonder paar 18e eeuwse zilveren oorhangers met diamanten in zijn handen. Hoeveel zou dat bronzen beeldje uit de Romeinse tijd waard zijn? Of die porseleinen schaal van Delftse makelij? Wie naar Tussen Kunst & Kitsch kijkt, kan voortaan ook zelf de waarde schatten van de voorwerpen die op de tafel langskomen bij presentatrice Nelleke van der Krogt. Met de nieuwe Tussen Kunst & Kitsch-app taxeert de kijker zelf voorwerpen via een laptop, tablet of smartphone. Door met een browser naar het internetadres live.avro.nl te surfen, bepaalt de kijker de prijs van het voorwerp dat op dat moment bij Tussen Kunst & Kitsch in de uitzending te zien is. Ook is er de mogelijkheid om tegen andere kijkers te spelen met een Facebook- of Twitter-account. Een scorelijst brengt zo de besttaxerende kijkers van het sociale netwerk en van Nederland in beeld.

Zo 12 februari 2012 | 02:40 EenVandaag

12/02/12 - Nieuwsblok, Onderwerpen: Nederland massaal het ijs op Nederland bindt vandaag en morgen massaal de ijzers onder, want het is waarschijnlijk het laatste weekend dat op natuurijs kan worden geschaatst. Al komt de...

Onderwerpen: -Nederland massaal het ijs op Nederland bindt vandaag en morgen massaal de ijzers onder, want het is waarschijnlijk het laatste weekend dat op natuurijs kan worden geschaatst. Al komt de Elfstedentocht er niet: het is dringen geblazen op het ijs. -Drugs en wapens via TOR eenvoudig beschikbaar Kinderporno, drugs en wapens: via het TOR-netwerk zijn ze kinderlijk eenvoudig te krijgen. Het TOR-netwerk, een mogelijkheid om volledig anoniem te kunnen surfen, maakt opsporing lastig. Het Openbaar Ministerie en het Team High Tech Crime willen meer bevoegdheden om dit soort cybercriminaliteit te bestrijden. -100 jaar Titanic: de Nederlandse opvarenden De ramp met de Titanic vond bijna honderd jaar geleden plaats. Tegenwoordig is bij een scheepsramp de eerste vraag: zijn er ook Nederlanders bij betrokken? Honderd jaar geleden was dat allerminst duidelijk. Maar had het beroemde schip ook Nederlandse passagiers?

Za 11 februari 2012 | 18:20 EenVandaag

11/02/12 - Nieuwsblok, Onderwerpen: Nederland massaal het ijs op Nederland bindt vandaag en morgen massaal de ijzers onder, want het is waarschijnlijk het laatste weekend dat op natuurijs kan worden geschaatst. Al komt de...

Onderwerpen: -Nederland massaal het ijs op Nederland bindt vandaag en morgen massaal de ijzers onder, want het is waarschijnlijk het laatste weekend dat op natuurijs kan worden geschaatst. Al komt de Elfstedentocht er niet: het is dringen geblazen op het ijs. -Drugs en wapens via TOR eenvoudig beschikbaar Kinderporno, drugs en wapens: via het TOR-netwerk zijn ze kinderlijk eenvoudig te krijgen. Het TOR-netwerk, een mogelijkheid om volledig anoniem te kunnen surfen, maakt opsporing lastig. Het Openbaar Ministerie en het Team High Tech Crime willen meer bevoegdheden om dit soort cybercriminaliteit te bestrijden. -100 jaar Titanic: de Nederlandse opvarenden De ramp met de Titanic vond bijna honderd jaar geleden plaats. Tegenwoordig is bij een scheepsramp de eerste vraag: zijn er ook Nederlanders bij betrokken? Honderd jaar geleden was dat allerminst duidelijk. Maar had het beroemde schip ook Nederlandse passagiers?

Di 13 december 2011 | 20:30 Frozen Planet: Zomer IMDb: 9.5

13/12/11 - IMDB * 9.5 - Aflevering: Zomer Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed...

Aflevering: Zomer Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen grootbrengen. In de zomer hebben onze ijsberen het zwaar. Hun ijswereld smelt weg en de jongen halen hun eerste natte pak. Sommige beren sparen energie door te luieren op een zonnebed van ijs, terwijl anderen eieren gaan stelen in een kolonie noordse sterns. Dat komt hun op een bombardement van scherpe snavels te staan. Op de toendra wordt een nog zwaardere strijd geleverd: een kudde muskusossen komt een kalf te hulp dat voor zijn leven vecht tegen een duo poolwolven. Maar de zomer brengt ook verrassingen, zoals een kolonie van 400.000 koningspinguïns ervaart als ze te maken krijgen met een onverwacht probleem: warmte. De groten gaan surfen, terwijl de wollige kuikens een verkoelend modderbad nemen. Iets verderop vecht een Kaapse pelsrob op leven en dood met een rivaal. De plukken vliegen in het rond terwijl de pups wanhopig uit de buurt van de duellerende kolossen proberen te blijven. Verder naar het zuiden wordt een dwergvinvis tussen de ijsschotsen opgejaagd door een groep orka's. Zo'n dramatische achtervolging, die hier meer dan twee uur duurt, is nooit eerder op film vastgelegd. De orka's jagen de dwergvinvis om de beurt op tot hij uitgeput raakt. Uiteindelijk moet hij zich gewonnen geven? Tot slot waggelen de komische adéliepinguïns terug naar hun kolonie van een half miljoen, alsof ze met een sleutel opgedraaid zijn. De pluizige kuikens moeten constant gevoed en beschermd worden, want vanuit de lucht loeren roofzuchtige jagers op ze. Als een onbeschermd kuiken wordt meegegrist, ontstaat er een even dramatisch als spectaculair luchtgevecht.

Do 6 oktober 2011 | 22:20 Nieuw: Docureeks Elements

06/10/11 - Documentaire, Water, aarde, vuur en lucht: ieder van ons heeft dagelijks te maken met de vier klassieke natuurelementen. Maar sommige mensen hebben er een heel bijzondere en intense band mee. In de documentaire...

Water, aarde, vuur en lucht: ieder van ons heeft dagelijks te maken met de vier klassieke natuurelementen. Maar sommige mensen hebben er een heel bijzondere en intense band mee. In de documentaire reeks Elements volgt Dimitri Van Zeebroeck (bekend van de veelgeprezen Canvasreeks Weerwolven) twaalf mensen uit alle hoeken van de wereld tijdens hun confrontatie met de natuurkrachten. Met freediver William Trubridge duiken we in het diepblauwe water van de Bahamas. Wereldkampioene surfen Alizé Arnaud trotseert de golven in Portugal. Jean-Pierre Coopman is kustvisser in Oostende, Florentino Ignacio landbouwer in de Atacama-woestijn in Chili en Volodimir Federovitch mijnwerker in Oekraïne. Koorddanser Freddy Nock loopt over kabels hoog in de Zwitserse Alpen. Met Thomas de Dorlodot gaan we deltavliegen in Marokko en met vulkanoloog Guy de Saint-Cyr trekken we naar Indonesië, Vanuatu en Hawaii. Ji Sheng Hui kuist de ruiten van wolkenkrabbers in Shanghai. Navashi Govender is brandweervrouw in het Kruger Park, Zuid-Afrika, en Thomas Rose hoofdchirurg van het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek. Aflevering 1: Glazenwasser Ji Sheng Hui leeft en werkt bij wijze van spreken in de lucht. Dagelijks poetst hij de ramen van de hoogste wolkenkrabbers in Shanghai (China). Met behulp van touwen plakt hij als het ware tegen de torenhoge gevels en balanceert hij tussen adembenemende hoogten en duizelingwekkende diepten. Dimitri Van Zeebroeck trotseerde het gevaar en kroop mee op de hoogste hotels ter wereld, zoals het Marriott hotel aan Tomorrow Square. Zorgvuldig observeert en registreert hij het werk van Ji Sheng Hui. Het is een riskant en tot de verbeelding sprekend beroep. Ji Sheng Hui vertelt met een opmerkelijke openheid hoe hij en zijn zoon daarmee omgaan. Hij beschrijft de steeds veranderende skyline van Shanghai, de luchtkwaliteit, het gevaar dat altijd om de hoek loert, de nonchalance die desondanks kan optreden en zijn bijzondere band met collega Li Zhung Cha. Het verhaal van een gewone man met een uitzonderlijk beroep. Zoals iedereen streeft Ji Sheng Hui naar familiaal geluk en een goede toekomst, en om dat te bereiken is hij bereid om zijn leven en zijn lot dagelijks toe te verrtouwen aan een dun touw.

Zo 2 oktober 2011 | 20:00 Nieuw: Obese

02/10/11 - In het nieuwe RTL 4 programma 'Obese' worden zes personen met morbide obesitas een jaar lang gevolgd. In hun strijd tegen de kilo's met als doel hun leven weer op gang te krijgen, worden ze bijgestaan...

In het nieuwe RTL 4-programma 'Obese' worden zes personen met morbide obesitas een jaar lang gevolgd. In hun strijd tegen de kilo's met als doel hun leven weer op gang te krijgen, worden ze bijgestaan door een team van deskundigen. In 300 dagen proberen zij de helft van hun gewicht te verliezen. Wendy van Dijk presenteert ‘Obese' en in elke aflevering staat er één deelnemer centraal. De deelnemers van ‘Obese' wegen minimaal het dubbele van wat hun gewicht zou moeten zijn. Afvallen is een serieuze zaak, want hun gezondheid loopt direct gevaar. Ook sociaal gezien zitten ze behoorlijk in de knoop. Het leven dat ze nu leiden bemoeilijkt relaties en isolement dreigt. In de eerste aflevering overvalt Wendy Danny Bouman om hem het goede nieuws te vertellen. Hij is één van de zes kandidaten die de kans krijgt om in één jaar weer een normaal leven te leiden. Danny is 40 jaar, ondernemer en weegt 270 kilo. Vroeger was sporten zijn uitlaatklep, nu is dat eten. Zijn grote wens is om weer te kunnen surfen. Danny is verslaafd aan eten, heeft een slechte conditie en heeft zijn hele leven aangepast aan zijn omvang. Danny grijpt deze kans met beide handen aan, want zoals hij zelf zegt is dit zijn laatste redmiddel. Overgewicht grijpt als een besmettelijke ziekte om zich heen. Naar verwachting zal dit in 2015 het grootste gezondheidsprobleem van de wereld zijn. In Nederland lijden inmiddels 250.000 mensen (cijfers Nederlandse Obesitas Kliniek) aan extreem overgewicht of morbide obesitas. Het is bijna onmogelijk om hier zelf vanaf te komen terwijl de kans op vroegtijdig overlijden groot is.

Eerder Vandaag | 08:50 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 18 - Pups Redden een Stadskatje / Pups Redden een Wolksurfer: Katie en Cali gaan bij Everest logeren, maar Cali vind het niet zo leuk en loopt weg. // Er staat een harde westenwind en Durfal Danny X gaat kitesurfen. De wind blaast hem alle kanten op.

Ma 5 augustus 2019 | 18:00 SOKO München

Seizoen 1 - Aflevering 6/12 (6) - Eine Joggerin entdeckt eine Leiche im Eisbach. Offensichtlich ist der junge Mann beim Surfen auf der Eisbachwelle ertrunken. Aber er war Profi-Surfer, und ein Unfall ist zu unwahrscheinlich. Bei der Obduktion findet Doc Weissenböck Salzwasser in Lunge und Magen des Toten. Es sieht so aus, als sei Carsten Röber in einer Wanne mit Badesalz ertränkt worden. Die Kommissare ermitteln im Umfeld der Dreharbeiten für den Werbefilm einer Biersorte. Der Tote stand mit zwei Konkurrenten im Wettbewerb darum, die Werbe-Ikone für diese Biersorte zu werden. Ins Visier der Ermittler geraten Dennis Schwarz und Max Nolting sowie Röbers früherer Trainer Bertl Bachmeier und Werbechef Fredl Huber. Aber auch Josef Admir, der Bruder von Röbers Freundin, zählt zu den Verdächtigen.

Zo 28 juli 2019 | 07:46 Surfen

Kinderprogramma

Vr 19 juli 2019 | 22:45 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Brits-Franse detectiveserie. Hidden Secrets. Wanneer inspecteur Goodman ervan overtuigd is dat er meer zit achter de dood van een surfinstructeur, verdiept zijn team zich in de wereld van het surfen. Dwayne doet zijn best om indruk te maken op de nieuwe brigadier.

Do 11 juli 2019 | 22:50 Avatar: De Legende Van Aang

Seizoen 1 - Aflevering 4 - De Krijgers van Kyoshi: Aaang, Katara en Sokka belanden op het eiland Kuoshi, waar Aang gaat surfen op reuzenkarpers. Tot hij bijna gepakt wordt door een zeemonster, de Unagi. Als ze willen vertrekken, worden ze gevangen door de vrouwelijke krijgers van Kyoshi, die denken dat ze Vuurspionnen zijn. Als Kyoshi een van de eerdere incarnaties van de Avatar blijkt te zijn, is alles in orde. Aang wordt aanbeden, Katara vindt dat maar niks en Sokka krijgt gevechtstraining van Suki, een vrouwelijke krijger. Maar Vuurprins Zuko krijgt lucht van het feit dat Aang op Kyoshi is, en gaat erop af, wat leidt tot een vurig treffen.

Di 9 juli 2019 | 13:30 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Di 9 juli 2019 | 09:05 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Ma 8 juli 2019 | 17:55 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Ma 24 juni 2019 | 11:55 Olivia

Seizoen 1 - Aflevering 48 - Animatieserie over het varkentje Olivia. Olivia gaat naar het strand. Oma neemt Olivia en Ian mee voor een strandweekend. Ze wil hen onder meer leren surfen. Op het strand aangekomen zien zij een houten schutting die 't strand in twee helften splitst. Dit is het werk van Annet, de vroegere en tevens verbitterde vriendin van oma. Zij heeft zo een deel van 't strand voor zichzelf zodat ze zich hier kan terugtrekken.

Zo 19 mei 2019 | 12:00 Die 100 größten Überraschungen der Welt

Außerdem wartet ein Superhelden-Fotoshooting auf todkranke Kinder, ein Paragleiter beweist, wie überraschend genau er dieses Gerät fliegen kann und in einer britischen Fernsehshow ist sogar der Moderator überrascht von so viel Böswilligkeit. Und wie kann ein blinder Surfer auf den Wellen vor der portugiesischen Küste reiten? 'Die 100 größten Überraschungen der Welt' beantworten diese und viele weitere Fragen. Die Ranking-Show zeigt in einhundert Kurzgeschichten u.a.: Blinder Surfer: Der spanische Surfer Aitor Francesena ist blind und lässt dennoch nicht abhalten ins Wasser zu springen. Trotz der Einschränkung liebt er das Surfen. Brautstrauß Antrag: Bei einer Hochzeit in Missouri USA erlebt diese Brautjungfer eine große Überraschung. Sie bekommt den Brautstrauß direkt und den Antrag ihres Freundes auch. Paraglider: Der Gleitschirmflieger Jean Baptiste Chandelier ist ein Meister seines Fachs. Er überrascht Leute immer wieder mit seinen Flugfähigkeiten. Prothesen-Vater: Der Brite Ben Ryan hilft seinen Sohn, der nach der Geburt eine Hand verloren hat. Überraschend entscheidet er sich zum Ingenieur ausbilden zu lassen, nur um dem Sohn perfekte Prothesen zu entwerfen. Superhelden Fotoshooting: Die kranken Kinder sind überrascht. Um sie aufzubauen fotografiert der Fotograf Josh Rossi sie in Heldenkostümen. Auf den Hochglanzbildern wirken sie wie echte Superstars und können ihre teils schweren Krankheiten vergessen. Überraschungs-Tattoo: In dem britischen Format 'Just Tattoo of us' lassen sich beste Freunde und Freundinnen gegenseitig Tattoos stechen, ohne zu wissen was der andere für ein Motiv gewählt hat. Das Ergebnis ist überraschend und schockierend.

Za 18 mei 2019 | 23:00 Die 100 größten Überraschungen der Welt

Außerdem wartet ein Superhelden-Fotoshooting auf todkranke Kinder, ein Paragleiter beweist, wie überraschend genau er dieses Gerät fliegen kann und in einer britischen Fernsehshow ist sogar der Moderator überrascht von so viel Böswilligkeit. Und wie kann ein blinder Surfer auf den Wellen vor der portugiesischen Küste reiten? 'Die 100 größten Überraschungen der Welt' beantworten diese und viele weitere Fragen. Die Ranking-Show zeigt in einhundert Kurzgeschichten u.a.: Blinder Surfer: Der spanische Surfer Aitor Francesena ist blind und lässt dennoch nicht abhalten ins Wasser zu springen. Trotz der Einschränkung liebt er das Surfen. Brautstrauß Antrag: Bei einer Hochzeit in Missouri USA erlebt diese Brautjungfer eine große Überraschung. Sie bekommt den Brautstrauß direkt und den Antrag ihres Freundes auch. Paraglider: Der Gleitschirmflieger Jean Baptiste Chandelier ist ein Meister seines Fachs. Er überrascht Leute immer wieder mit seinen Flugfähigkeiten. Prothesen-Vater: Der Brite Ben Ryan hilft seinen Sohn, der nach der Geburt eine Hand verloren hat. Überraschend entscheidet er sich zum Ingenieur ausbilden zu lassen, nur um dem Sohn perfekte Prothesen zu entwerfen. Superhelden Fotoshooting: Die kranken Kinder sind überrascht. Um sie aufzubauen fotografiert der Fotograf Josh Rossi sie in Heldenkostümen. Auf den Hochglanzbildern wirken sie wie echte Superstars und können ihre teils schweren Krankheiten vergessen. Überraschungs-Tattoo: In dem britischen Format 'Just Tattoo of us' lassen sich beste Freunde und Freundinnen gegenseitig Tattoos stechen, ohne zu wissen was der andere für ein Motiv gewählt hat. Das Ergebnis ist überraschend und schockierend.

Do 16 mei 2019 | 23:25 Wellen-Rebellinnen

Aflevering 2 - Aneesha ist mit 15 die jüngste Surferin Indiens. Weil sie Profi werden will, hat die Familie ihres Vaters sie verstoßen. Nur ihre Mutter unterstützt sie – und Yogis, die beim Surfen auf dem Meer Erleuchtung suchen. Gemeinsam mit Dörthe Eickelberg reisen sie zu den größten Surfmeisterschaften des Landes. Die älteste Surferin Europas trifft Dörthe in England. An der Küste Cornwalls stürzt sich Gwyn Haslock fast jeden Tag ins Wasser – auch im Winter. "Die Leute warten immer auf die perfekte Welle. Die gibt es nicht", sagt die 72-Jährige. "Ich geh einfach rein uns surfe!" In den 60ern war Gwyn die erste Frau bei den britischen Meisterschaften. Heute kann manch junge Surferin Lebensweisheit und Gelassenheit von ihr lernen. Auf Hawaii will Dörthe Eickelberg schließlich an ihre eigenen Grenzen gehen und einmal mit der Weltmeisterin im Big-Wave-Surfen raus aufs Meer. Paige Alms reitet auf Hawaiis berühmten Riesen-Wellen, die bis zu 20 Meter hoch sein können. Dörthe würden für den Anfang 3-Meter-Wellen genügen. Wird sie ihre Ängste überwinden?

Do 9 mei 2019 | 23:40 Wellen-Rebellinnen

Eerste aflevering. Sabah Abu Ghanem ist die einzige Frau in Gaza, die surft. Denn in ihrer Kultur sind Surferinnen eine Provokation. Bald könnte sie ihre letzte Welle reiten, denn sie soll heiraten. Dann entscheidet ihr Mann über sie. Dörthe Eickelberg taucht mit Sabah ein in ihr Leben mitten im Ramadan und hofft bis zuletzt, noch einmal mit ihr gemeinsam surfen zu gehen. In Südafrika trifft Dörthe Eickelberg die einzige schwarze Surferin am Strand von Durban: Suthu Makiwane. Auch sie sorgt für Irritationen: Surfen gilt immer noch als "Weißen-Sport" und das Wasser hat eine tiefe religiöse Bedeutung für viele Afrikaner. Doch Suthu muss sich gegen noch stärkere Vorurteile und Widerstände durchsetzen: Sie liebt eine Frau. Und damit lebt sie in Südafrika gefährlich.

Di 7 mei 2019 | 10:00 My Super Sweet World Class

Seizoen 2 - Aflevering 2 - The Hamptons –Jason (J Po): Thema: Hamptons Pool Party Pro. Jason is een hippe surfer en een echte playboy, en van plan het beste feest te geven dat ooit in de Hamptons gehouden is. Zijn beste vriend Ryan is zijn partyplanner, dus wat kan er dan nog mis gaan? J Po is wel goed in surfen, maar niet echt in dansen. Hij wil graag indruk maken op zijn gasten met een paar ingewikkelde danspasjes, maar het hele gebeuren lijkt op een kleine ramp uit te lopen. En tot overmaat van ramp begint zijn partyplanner Ryan wel heel erg laat aan de voorbereidingen. J Po is normaal een relaxte gozer, maar dit feestje zou hem wel eens zijn goede humeur EN zijn vriendschap met Ryan kunnen kosten…

Za 27 april 2019 | 22:40 Soul Surfer IMDb: 7.1

27/04 - IMDB * 7.1 - Biografie, Soul Surfer is een biografische dramafilm uit het jaar 2011. Deze productie is geregisseerd door Sean McNamara. Hoofdrollen worden vertolkt door AnnaSophia Robb, Dennis Quaid en Helen Hunt. Het leven van de jonge Bethany Hamilton staat in het teken van surfen. Ze is erg getalenteerd en kan het ver schoppen, maar dan verliest ze haar arm bij een aanval van een haai. Met de hulp van haar vrienden en familie vindt Bethany de wilskracht om door te zetten en opnieuw het water in te gaan. Kijk waar je...

Soul Surfer is een biografische dramafilm uit het jaar 2011. Deze productie is geregisseerd door Sean McNamara. Hoofdrollen worden vertolkt door AnnaSophia Robb, Dennis Quaid en Helen Hunt. Het leven van de jonge Bethany Hamilton staat in het teken van surfen. Ze is erg getalenteerd en kan het ver schoppen, maar dan verliest ze haar arm bij een aanval van een haai. Met de hulp van haar vrienden en familie vindt Bethany de wilskracht om door te zetten en opnieuw het water in te gaan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/soul-surfer

Za 27 april 2019 | 01:50 SpongeBob

Seizoen 6 - Aflevering 11 - Het geheim van Kahuna Laguna: SpongeBob, Patrick, Meneer Krabs en Sandy worden tijdens een dagje aan het strand gepakt door een golf en kilometers ver weggeslingert. Ze ontmoeten de surfgoeroe JKL. Hij leert ze surfen zodat ze naar huis terug kunnen.

Za 20 april 2019 | 22:00 The Shallows IMDb: 6.3

20/04 - IMDB * 6.3 - The Shallows, 'The Shallows' volgt de studente geneeskunde Nancy Adams. Ze reist naar de plek in Mexico waar haar moeder graag ging surfen toen die zwanger was van Nancy. Ze wil zo haar overleden moeder beter leren kennen. Op de plek aangekomen wordt Nancy plotseling aangevallen door een enorme witte haai. In al haar paniek vlucht ze naar een kleine rots in de zee, nog geen 200 meter van het strand. Zou ze het toch nog aandurven om de oversteek te wagen? Kijk waar je deze film kunt streamen op...

'The Shallows' volgt de studente geneeskunde Nancy Adams. Ze reist naar de plek in Mexico waar haar moeder graag ging surfen toen die zwanger was van Nancy. Ze wil zo haar overleden moeder beter leren kennen. Op de plek aangekomen wordt Nancy plotseling aangevallen door een enorme witte haai. In al haar paniek vlucht ze naar een kleine rots in de zee, nog geen 200 meter van het strand. Zou ze het toch nog aandurven om de oversteek te wagen? Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-shallows

Za 13 april 2019 | 15:00 Science of Stupid

Seizoen 5 - Aflevering 13 - Science of Stupid S5 13: In deze aflevering zien we op hoeveel manieren je jezelf kunt verwonden en vernederen terwijl je op een bankje in het park springt, gaat paaldansen of gaat surfen.

Vr 5 april 2019 | 20:55 **** That's Delicious

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Culinair magazine met Action Bronson. New York Summer in the Winter. Action Bronson en zijn team gaan vissen met hot dogs, hebben een kookwedstrijd met lobsters en surfen in de sneeuw. Het hoeft niet warm te zijn om in de winter van de zomer te genieten.

Vr 5 april 2019 | 15:30 Science of Stupid

Seizoen 5 - Aflevering 13 - Science of Stupid S5 13: In deze aflevering zien we op hoeveel manieren je jezelf kunt verwonden en vernederen terwijl je op een bankje in het park springt, gaat paaldansen of gaat surfen.

Zo 24 maart 2019 | 11:55 Soul Surfer IMDb: 7.1

24/03 - IMDB * 7.1 - Soul Surfer is een biografische dramafilm uit het jaar 2011. Deze productie is geregisseerd door Sean McNamara. Hoofdrollen worden vertolkt door AnnaSophia Robb, Dennis Quaid en Helen Hunt. Het leven van de jonge Bethany Hamilton staat in het teken van surfen. Ze is erg getalenteerd en kan het ver schoppen, maar dan verliest ze haar arm bij een aanval van een haai. Met de hulp van haar vrienden en familie vindt Bethany de wilskracht om door te zetten en opnieuw het water in te gaan. Kijk waar je...

Soul Surfer is een biografische dramafilm uit het jaar 2011. Deze productie is geregisseerd door Sean McNamara. Hoofdrollen worden vertolkt door AnnaSophia Robb, Dennis Quaid en Helen Hunt. Het leven van de jonge Bethany Hamilton staat in het teken van surfen. Ze is erg getalenteerd en kan het ver schoppen, maar dan verliest ze haar arm bij een aanval van een haai. Met de hulp van haar vrienden en familie vindt Bethany de wilskracht om door te zetten en opnieuw het water in te gaan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/soul-surfer

Wo 13 maart 2019 | 19:40 Re:

Der kleine portugiesische Küstenort Nazaré ist das Mekka der Big-Wave-Surfer. Hier rollen die größten Wellen der Welt an Land. Die spektakuläre Brandung macht den Ort zum Anziehungspunkt für Extremsurfer und Zuschauer. Sebastian Steudtner ist einer der besten Big-Wave-Surfer der Welt und der einzige deutsche Profi, der diese Sportart ausübt. Er hat seinen Wohnsitz von Nürnberg nach Portugal verlegt, um dort keinen Tag zu verpassen, an dem er die "perfekte Welle" surfen kann. Bereits zweimal hat Steudtner den "XXL Big Wave Award" gewonnen, den Preis für die höchste gesurfte Welle des Jahres. Für Surfer eine Art Oscar. Doch wie entstehen sie eigentlich, die größten Wellen der Welt? Grund ist ein Unterwassercanyon mit bis zu 5.000 Metern Tiefe und 200 Kilometern Länge, der genau vor den Klippen Nazarés endet. Zugleich ein einzigartiges Naturphänomen. Der Bürgermeister des Ortes, Walter Chicharro, ist froh, eine Möglichkeit gefunden zu haben, nun auch in den tristen Wintermonaten Touristen in den Ort zu locken. Denn mit den Ausnahmesportlern kommen viele Schaulustige, die den tosenden Atlantik aus sicherer Distanz bestaunen. Auch wenn Sebastian Steudtner das Big-Wave-Surfen für weniger gefährlich als Fahrradfahren hält – es kommt immer wieder zu schweren Unfällen. Die Brasilianerin Maya Gabeira bezahlte 2013 den Ritt ihres Lebens fast mit dem Tod. Um den Sport sicherer zu machen, hat Sebastian Steudtner ein ausgeklügeltes Sicherheitssystem entwickelt und absolviert ein hartes Trainingsprogramm.

Zo 10 maart 2019 | 05:40 Science of Stupid

Seizoen 5 - Aflevering 13 - Science of Stupid S5 13: In deze aflevering zien we op hoeveel manieren je jezelf kunt verwonden en vernederen terwijl je op een bankje in het park springt, gaat paaldansen of gaat surfen.

Di 5 maart 2019 | 20:30 Soul Surfer IMDb: 7.1

05/03 - IMDB * 7.1 - Biografie, Soul Surfer is een biografische dramafilm uit het jaar 2011. Deze productie is geregisseerd door Sean McNamara. Hoofdrollen worden vertolkt door AnnaSophia Robb, Dennis Quaid en Helen Hunt. Het leven van de jonge Bethany Hamilton staat in het teken van surfen. Ze is erg getalenteerd en kan het ver schoppen, maar dan verliest ze haar arm bij een aanval van een haai. Met de hulp van haar vrienden en familie vindt Bethany de wilskracht om door te zetten en opnieuw het water in te gaan. Kijk waar je...

Soul Surfer is een biografische dramafilm uit het jaar 2011. Deze productie is geregisseerd door Sean McNamara. Hoofdrollen worden vertolkt door AnnaSophia Robb, Dennis Quaid en Helen Hunt. Het leven van de jonge Bethany Hamilton staat in het teken van surfen. Ze is erg getalenteerd en kan het ver schoppen, maar dan verliest ze haar arm bij een aanval van een haai. Met de hulp van haar vrienden en familie vindt Bethany de wilskracht om door te zetten en opnieuw het water in te gaan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/soul-surfer

Zo 24 februari 2019 | 19:25 Zapp echt Gebeurd

Aflevering 5 - Reportagemagazine met reportages waarin de rechten van kinderen centraal staan. Mensjesrechten: Waar het leven strandt. De 11-jarige Javed komt bijna niet meer thuis en gaat niet naar school. Samen met zijn vriend Shahidul verdient hij wat geld door strandgasten te masseren of spullen te verkopen. Surfen vindt Javed geweldig. Zijn droom is om een professional te worden. Maar om bij de surfclub te mogen blijven, moet Javed naar school.

Za 23 februari 2019 | 13:45 Rosamunde Pilcher: Gefährliche Brandung

Frisch an die Küste strafversetzt, verliebt sich Pfarrer Paul (Philipp Brenninkmeyer) in eine alleinerziehende Architektin (Julia Stemberger). Aber die hat einen Verehrer, und Paul hat eine eifersüchtige Haushälterin mit Hang zum Intrigenspinnen. Ums Surfen geht’s nebenher auch, daher der Titel.

Ma 11 februari 2019 | 20:35 Down the Road

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Humaninterestreeks. Dieter heeft in Zuid-Afrika twee dagen vol avontuur op strand en zee voor de groep georganiseerd. De zes tonen meteen wat ze in hun mars hebben bij het surfen, walvissen spotten en het sandboarden. Het zijn allemaal activiteiten die niet helemaal zonder gevaar zijn. Maarten is er dan ook niet gerust in.

Ma 4 februari 2019 | 01:00 Rockpalast

Sie gelten zu Recht als die Erfinder des rauen Garage-Rocks. 1960 in Tacoma, USA gegründet, waren sie stilbildend, wenn es darum ging Wut, Verzweiflung, "teenage angst" und jugendliches Begehren sowie Texte über Autos, Mädchen, Surfen, Drogen und Horror-Monster in passender Weise herauszuschreien. Schnell und ohne Kompromisse, roh und aggressiv rockten und rocken sie ihre dreiminütigen Kracher durch ihren keiner eitlen Nabelschau verdächtigen Musikkosmos – kein Wunder, dass sie als Vorläufer des Punk gelten. Der Gesang eher Gebell, die Gitarren mächtig übersteuert, das rumpelnde Schlagzeug ein Muster an Reduktion und Effektivität: Die Eigenkompositionen "Witch", "Psycho", "Strychnine", "Cinderella" und "He's Waitin' " gelten als Klassiker und Paradebeispiele für den Garagenrock der 1960er. Zwar wurden The Sonics nie so berühmt wie einige ihrer Zeitgenossen, weniger einflussreich auf Genrationen von neuen, jungen Bands waren sie jedoch nicht. Kaum eine Garage-Rock-Band die sich jemals ohne eine Coverversion der Sonics auf die Bühne getraut hätte. Helden des Sixties-Fuzzpunks, sind die als exzessive Performer bekannten Sonics inspirative Vorreiter sowohl der Punk- als auch der Grunge-Bewegung und dabei von nachfolgenden Bands wie Cramps, Dead Boys, Fuzztones, Mudhoney, Nirvana, White Stripes oder Flaming Lips explizit als Vorbilder genannt wurden. Festhalten, hier wird gefuzzpunkt als sei das digitale Zeitalter nie angebrochen.

Za 26 januari 2019 | 16:00 W wie Wissen

Zum Surfen, zum Hüpfen in der Brandung – Wellen machen Spaß. Doch woher kommen sie eigentlich? Wellen sind Energie. Ebbe, Flut und Wind bringen die Wassermoleküle in Schwingung. Bei Oberflächenwellen bewegen sich die Wassermoleküle auf kreisförmigen Bahnen, der Durchmesser steht dabei senkrecht auf der Wasseroberfläche. Trifft das Meer auf die Küste, werden die unteren Wasserteilchen gebremst, die oberen nicht – das sind die Flachwasserwellen. Und die können riesig werden. An keinem Strand der Welt schlagen höhere Wellen auf als in Nazaré in Portugal. Über 30 Meter hoch sind die Monsterwellen, die hier in den Wintermonaten brechen. Big Wave Surfer aus aller Welt warten auf die nächste Riesenwelle, Rekorde werden aufgestellt, Touristen beobachten das Spektakel. "W wie Wissen" hat sich die Szene mal angeschaut. Am 5. Juni 1858 türmten sich die Wassermassen vor Dänemark und der deutschen Nordseeküste. Ohne Vorwarnung rollte eine sechs Meter hohe Flutwelle an dem warmen, windstillen Sommertag auf die Küstenregion zu. Der Geograf Jürgen Newig von der Kieler Christian-Albrechts-Universität erforscht diesen Tsunami und stützt sich auf zeitgenössische Berichte von Menschen, die das Ereignis auf Sylt, Wangerooge und Helgoland beobachteten. Er nimmt an, dass die Riesenwelle durch einen Hangabrutsch im Atlantik entstanden ist. "W wie Wissen" geht der Frage nach, ob so etwas heute wieder passieren könnte. Wie genau aber entstehen derartige Monsterwellen? Bei Experimenten im Wellenkanal lässt sich das nachvollziehen. Das ist auch wichtig bei der großen Frage, wie Menschen die enorme Energie des Meeres besser nutzen können. Oft schienen dabei Forscher und Ingenieure in den letzten Jahrzehnten kurz vor dem Durchbruch zu stehen, der Bau von großen Kraftwerken wurde geplant oder angekündigt. Doch bisher ist es noch nicht gelungen, diese Energie in großem Maßstab zu nutzen. Ein Problem: Die Technik ist teuer und auch reparaturanfällig, weil das Salzwasser die Turbinen angreift. Forscher tüfteln jedoch immer weiter an neuen Konzepten.

Ma 31 december 2018 | 19:20 Mickey Mouse

Shifting Gears: Het is een goede dag om te gaan autorijden. Maar Mickey besluit om te gaan surfen...

Wo 19 december 2018 | 18:50 Wadgasten

Documentaireserie over muziek, natuur en het leven op het waddeneiland Vlieland. Met portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de waddenomgeving. Een hiphopact op het surfkamp. Hiphop collectief The Cool Quest is kind aan huis op Vlieland en dus vertrok de Zwolse band naar Harlingen om de boot op te stappen. De surfboardjes worden gewaxed en bij gebrek aan golven maakte surfen plaats voor Stand Up Paddelen. The Cool Quest maakt funky hiphop met een toevoeging van soul en jazz. De band zet een ijzersterke sessie neer en trok een behoorlijk publiek aan, dat zichtbaar genoot van de muziek en het mooie weer.

Di 18 december 2018 | 22:25 Wadgasten

Documentaireserie over muziek, natuur en het leven op het waddeneiland Vlieland. Met portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de waddenomgeving. Een hiphopact op het surfkamp. Hiphop collectief The Cool Quest is kind aan huis op Vlieland en dus vertrok de Zwolse band naar Harlingen om de boot op te stappen. De surfboardjes worden gewaxed en bij gebrek aan golven maakte surfen plaats voor Stand Up Paddelen. The Cool Quest maakt funky hiphop met een toevoeging van soul en jazz. De band zet een ijzersterke sessie neer en trok een behoorlijk publiek aan, dat zichtbaar genoot van de muziek en het mooie weer.

Ma 17 december 2018 | 19:00 **** That's Delicious

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Culinair magazine met Action Bronson. New York Summer in the Winter. Action Bronson en zijn team gaan vissen met hot dogs, hebben een kookwedstrijd met lobsters en surfen in de sneeuw. Het hoeft niet warm te zijn om in de winter van de zomer te genieten.

Wo 12 december 2018 | 03:30 Chicks on Boards

Eerste aflevering. Surfen als weibliche Unabhängkeitserklärung: Für die 30-jährige Suthu ist der Ritt auf der Welle Ausdruck ihres Freiheitsdranges. Doch zu viel davon kann für schwarze Frauen in Südafrika gefährlich werden. Auftakt zum Fünfteiler über Beach Girls weltweit.

Di 11 december 2018 | 20:30 **** That's Delicious

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Culinair magazine met Action Bronson. New York Summer in the Winter. Action Bronson en zijn team gaan vissen met hot dogs, hebben een kookwedstrijd met lobsters en surfen in de sneeuw. Het hoeft niet warm te zijn om in de winter van de zomer te genieten.

Di 11 december 2018 | 16:45 Checkpoint

Aflevering 1 - Jongerenmagazine. Is het mogelijk om een boot andersom te dopen? Kan je surfen zonder golven? En kan je vuurwerk ook gebruiken om je tand mee te trekken? Rachel en het testteam zoeken het voor je uit.Â

Za 8 december 2018 | 16:00 Tamina auf den Kanaren

Besonders im trüben deutschen Winter sind die Kanarischen Inseln ein beliebtes Reiseziel. Alle sieben Hauptinseln, die geografisch zu Afrika und politisch zu Spanien gehören, bieten Sonne satt. Doch jede hat ihren ganz eigenen Reiz. Tamina Kallert stellt die "Inseln des ewigen Frühlings" vor: Auf Gran Canaria lernt sie die Kultur der Urkanarier kennen und besucht die beliebtesten Touristenzentren. Auf Teneriffa geht sie auf Walbeobachtung und spielt mit Seehunden im Tierpark "Loro Parque". Auf La Palma trifft sie den deutschen Komponisten Frank Duval, der seit über 20 Jahren auf der Insel lebt. Auf Lanzarote erfährt sie viel über den vulkanischen Ursprung der Kanaren. Auf Gran Canaria lernt sie das Surfen. Auf El Hierro stellt sie die einzigartigen Riesenechsen, auf La Gomera die Pfeifensprache "El Silbo" vor.

Ma 3 december 2018 | 17:10 Chicks on Boards

Eerste aflevering. Surfen als weibliche Unabhängkeitserklärung: Für die 30-jährige Suthu ist der Ritt auf der Welle Ausdruck ihres Freiheitsdranges. Doch zu viel davon kann für schwarze Frauen in Südafrika gefährlich werden. Auftakt zum Fünfteiler über Beach Girls weltweit.

Wo 28 november 2018 | 14:00 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 28 november 2018 | 07:45 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Di 27 november 2018 | 18:55 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Za 24 november 2018 | 07:55 Mighty Ships

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Quantum of the Seas: Ze is 's werelds meest innovatieve cruiseschip, gevuld met groot speelgoed: gasten kunnen de trapezes gebruiken, surfen of zelfs skydiven zonder het schip te hoeven verlaten.

Do 15 november 2018 | 20:15 mareTV

Einmal im Jahr kommt es an Südafrikas Ostküste zu einem weltweit einzigartigen Naturschauspiel: Dann ziehen dort gewaltige Sardinenschwärme entlang. Abed Khan und seine 30 Mann starke Truppe machen mit beim "Sardine Run", dem großen Sardinen-Rennen. Mit Jeeps und Schlauchbooten im Schlepp brettern sie die Küste entlang und versuchen, den richtigen Moment abzupassen, um ihre Netze auszuwerfen. Pünktlich zum "Sardine Run" hat auch die Behörde viel zu tun, die ausschließlich für einen Meeresbewohner zuständig ist: den Hai. Das KwaZulu-Natal Sharks Board hat die Aufgabe, die Raubtiere von der Badeküste fernzuhalten, ohne dabei Arten wie beispielsweise den "Großen Weißen" in ihrem Bestand zu gefährden. Kilometerlange Netze haben Mark Anderson-Reade und seine Leute deshalb vor den Stränden im Meer gespannt. Zum "Sardine Run" müssen sie sie alle wieder einholen, um die Sardinenschwärme und andere Fische nicht zu gefährden. Der Hafen von Durban ist für viele Kapitäne eine Herausforderung, denn die Einfahrt ist besonders schmal. Deshalb benötigt jeder Frachter die Hilfe der Hafenschlepper. Fast immer ist hier eine Frau am Ruder. Portia Miya meistert brenzlige Situationen mit weiblicher Finesse. Und Wortwitz, falls mal wieder ein Machospruch von der Brücke kommt. "Wunder" nennen die Einheimischen die Wasserlandschaft nördlich von Durban, eine weitläufige Seenplatte, die in eine Lagune am Indischen Ozean mündet. Der iSimangaliso Wetland Park ist Heimat von Flusspferden, Nashörnern, Buckelwalen und Elefanten. Tony Hewitt muss hier als Wildhüter jeden Tag nach seinen Schützlingen schauen, denn die meisten Arten sind gefährdet. Umweltzerstörung und Wilderer machen den Wildtieren und Ranger Tony zu schaffen. Die Küste vor Durban gilt als eines der besten Surfreviere der Welt. Auch S'lindile hat das Surfen entdeckt. Allerdings nicht zum Zeitvertreib, sondern für einen guten Zweck. Sie bringt Kindern aus den Elendsvierteln das Surfen bei. Ausgestattet mit Surfbrett und Neoprenanzug geht sie einmal in der Woche in die Townships von Durban und überzeugt Kinder, mal für eine Probestunde am Strand vorbeizuschauen. Mit Erfolg: bis zu 40 Kinder kommen jeden Tag. Durban ist die drittgrößte Stadt Südafrikas und Anziehungspunkt für zahlreiche Einwanderer. Rund eine Million indischstämmige Bewohner prägen die Metropole, vor allem mit ihren Gewürzen: "Höllenfeuer für die Schwiegermutter" ist noch eine der milderen Sorten.

Di 6 november 2018 | 00:40 I Was Prey

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Attacked In Alaska: Greg Matthews en zijn broers kruisen in Alaska het pad van een beer. En Ella Murphy wordt in Australië tijdens het surfen aangevallen door een mysterieuze belager.

Ma 5 november 2018 | 21:30 Mickey Mouse

Shifting Gears: Het is een goede dag om te gaan autorijden. Maar Mickey besluit om te gaan surfen...

Ma 5 november 2018 | 21:00 I Was Prey

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Attacked In Alaska: Greg Matthews en zijn broers kruisen in Alaska het pad van een beer. En Ella Murphy wordt in Australië tijdens het surfen aangevallen door een mysterieuze belager.

Ma 29 oktober 2018 | 19:40 Re:

Die Leidensgeschichte von Alan beginnt nach Einsätzen im Falklandkrieg und zwei Golfkriegen. Der Navy-Soldat ist zunehmend aggressiv, hat Schlafprobleme und fühlt sich oft antriebslos. Alan wird aus dem Dienst entlassen. Doch erst Jahre später, nach einem Suizidversuch, erhält er endlich eine Diagnose: Er leidet unter einer komplexen posttraumatischen Belastungsstörung. Seine Rettung ist die gemeinnützige Organisation "Surf Action" in Cornwall, die auf Kriegsveteranen spezialisiert ist. Wenn Alan surft, spürt er keine Wut mehr, keine Angst. Es geht nur noch um eins: die nächste Welle. Auch andere Hilfsorganisationen haben erkannt, dass Surfen die traumatisierten Soldaten zwar nicht heilen, wohl aber die Symptome lindern kann. In einem einwöchigen Surfkurs in Bude helfen sich Veteranen gegenseitig zurück ins Leben. Die meisten Teilnehmer der Gemeinschaftsinitiative "Operation Surf UK", darunter auch Ex-Soldatinnen, stehen das erste Mal auf einem Surfboard. Hilft ihnen der Wassersport, zumindest zeitweise dem Krieg im Kopf zu entkommen? Alan arbeitet heute jeden Sonntag als Freiwilliger für die "Family Ocean Therapy" von Surf Action. Dort hilft Alan auch dem Veteran Simon. Die Familie des vierfachen Vaters wäre fast an seinem Trauma zerbrochen. Simon trank zu viel, war oft laut und aufbrausend oder zog wochenlang aus dem gemeinsamen Haus aus, weil er den Lärm der Kinder nicht ertragen konnte. Schließlich fand er Hilfe bei Surf Action. Bei seinen jüngeren Kindern will er nun nachholen, was er den Älteren verwehren musste: ein guter Vater zu sein.

Do 18 oktober 2018 | 18:45 Het Klokhuis

Seizoen 31 - Aflevering 4051 - Jongerenprogramma. Roggen. Wat weinig mensen weten, is dat er in hartje Utrecht bijna driehonderd jonge stekelroggen rondzwemmen. Niet in de grachten maar in een speciaal kweekcentrum. Sommige roggensoorten worden namelijk bedreigd. Jonge roggetjes worden uitgezet in de Noordzee maar eerst moeten ze zelf leren jagen, en Sosha mag daarbij zijn! Varkentje Rund gebruikt een rog om te surfen.

Wo 10 oktober 2018 | 12:20 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Di 9 oktober 2018 | 18:50 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Za 29 september 2018 | 16:00 W wie Wissen

Zum Surfen, zum Hüpfen in der Brandung – Wellen machen Spaß. Doch woher kommen sie eigentlich? Wellen sind Energie. Ebbe, Flut und Wind bringen die Wassermoleküle in Schwingung. Bei Oberflächenwellen bewegen sich die Wassermoleküle auf kreisförmigen Bahnen, der Durchmesser steht dabei senkrecht auf der Wasseroberfläche. Trifft das Meer auf die Küste, werden die unteren Wasserteilchen gebremst, die oberen nicht – das sind die Flachwasserwellen. Und die können riesig werden. An keinem Strand der Welt schlagen höhere Wellen auf als in Nazaré in Portugal. Über 30 Meter hoch sind die Monsterwellen, die hier in den Wintermonaten brechen. Big Wave Surfer aus aller Welt warten auf die nächste Riesenwelle, Rekorde werden aufgestellt, Touristen beobachten das Spektakel. "W wie Wissen" hat sich die Szene mal angeschaut. Am 5. Juni 1858 türmten sich die Wassermassen vor Dänemark und der deutschen Nordseeküste. Ohne Vorwarnung rollte eine sechs Meter hohe Flutwelle an dem warmen, windstillen Sommertag auf die Küstenregion zu. Der Geograf Jürgen Newig von der Kieler Christian-Albrechts-Universität erforscht diesen Tsunami und stützt sich auf zeitgenössische Berichte von Menschen, die das Ereignis auf Sylt, Wangerooge und Helgoland beobachteten. Er nimmt an, dass die Riesenwelle durch einen Hangabrutsch im Atlantik entstanden ist. "W wie Wissen" geht der Frage nach, ob so etwas heute wieder passieren könnte. Wie genau aber entstehen derartige Monsterwellen? Bei Experimenten im Wellenkanal lässt man das nachvollziehen. Das ist auch wichtig bei der großen Frage, wie Menschen die enorme Energie des Meeres besser nutzen können. Oft schienen dabei Forscher und Ingenieure in den letzten Jahrzehnten kurz vor dem Durchbruch zu stehen, der Bau von großen Kraftwerken wurde geplant oder angekündigt. Doch bisher ist es noch nicht gelungen, diese Energie in großem Maßstab zu nutzen. Ein Problem: Die Technik ist teuer und auch reparaturanfällig, weil das Salzwasser die Turbinen angreift. Forscher tüfteln jedoch immer weiter an neuen Konzepten.

Ma 24 september 2018 | 03:15 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Zo 23 september 2018 | 14:15 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Do 13 september 2018 | 14:15 die nordstory

Sie haben sich ihren Lebenstraum erfüllt und sich im hohen Norden selbstständig gemacht: der Sternekoch auf der Hallig, der Himbeerbauer hinterm Nordseedeich und die Ziegenhalterin in der Nähe von Lübeck. Spitzenkoch Erik Brack war acht Jahre lang Küchenchef auf dem Traumschiff, der "MS Deutschland", und gewöhnt an volle Speisesäle. Jetzt ist alles anders: Seine Gäste müssen erst einmal vier Kilometer Anreise über den Deich und durchs Wattenmeer in Kauf nehmen, wenn sie in seinem Restaurant essen wollen. Er hat den Hallig Krog auf der Hamburger Hallig in Nordfriesland übernommen. Und obwohl seine Gäste bei Sturmflut manchmal nicht zu ihm herüberkommen können, liebt Erik Brack die Selbstständigkeit und die steife Nordseebrise. Ein paar Kilometer weiter südlich lebt Tobias Jürgens, ein ganz und gar untypischer Bauernsohn. Sein Traum: eine florierende Himbeerplantage hinterm Deich in Vollerwiek auf der Halbinsel Eiderstedt. Er möchte damit auf dem elterlichen Hof seinen eigenen Lebensunterhalt verdienen. Doch für die empfindlichen Früchte ist das raue Küstenklima ein Problem. Gerade bei stürmischen Wetterlagen schlagen zwei Herzen in "HimbeerTobis" Brust: Einerseits hat er Angst vor Schäden an den Pflanzen, andererseits nutzt er jede freie Minute, um seiner zweiten großen Leidenschaft nachzugehen, dem Surfen. In der Nähe von Lübeck hat Monika Henne ihren Traum verwirklicht: Sie hat ihren Job als Buchhalterin gekündigt und sich auf einem alten Bauernhof in Zarpen als Ziegenhalterin selbstständig gemacht. Sie liebt ihre Tiere. Jeder einzelnen der 150 Ziegen hat sie in ihrem Stall auf die Welt geholfen und ihr einen Namen gegeben. Aus der Milch stellt sie Käse und andere Lebensmittel her. In ihrem kleinen Hofladen verkauft sie Ziegenfleisch und Milchprodukte. Und: Einmal im Monat kann man sich auf Bestellung von Hobbyköchin Monika mit einem "Ziegenmenü" verwöhnen lassen. Die schönste Zeit im Jahr aber ist für sie die Lammzeit.

Wo 5 september 2018 | 16:00 Mighty Ships

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Quantum of the Seas: Ze is 's werelds meest innovatieve cruiseschip, gevuld met groot speelgoed: gasten kunnen de trapezes gebruiken, surfen of zelfs skydiven zonder het schip te hoeven verlaten.

Wo 29 augustus 2018 | 20:20 United Shades of America

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Amerikaanse documentairereeks. Inheems Hawaï. Kamau bezoekt de eilanden van Hawaï. Niet alles gaat daar over surfen en hula dansen.

Di 28 augustus 2018 | 20:15 Abenteuer Erde

Eerste aflevering. Man kennt sie als Fernsehstars und Entertainer in Delfinarien: Delfine gehören zu den beliebtesten und bekanntesten Tieren der Welt. Doch unser Wissen stammt größtenteils von Tieren in Gefangenschaft. Wie leben Delfine in den Weiten der Ozeane? Was macht ihren Erfolg aus? Um ihre Geheimnisse zu entschlüsseln, setzt der britische Filmproduzent John Downer eine ganze Menagerie kleiner Spione auf die Delfine an: Ferngesteuerte Kameraroboter, gut getarnt als Meerestiere – von einer Schildkröte über Nautilus, Thunfisch und Rochen bis hin zu einer Kamera, die aussieht wie ein kleiner Delfin. Ihre Verkleidung ist so perfekt, dass manche Fische sie zum Fressen gerne mögen. Delfine fallen auf die Verkleidung nicht herein. Ihr Echolot verrät ihnen, dass in den Tiergehäusen nichts Fressbares steckt: Sie senden dazu Ultraschallaute aus und machen sich ein perfektes Bild von deren Echos. Doch sie erkennen ebenso rasch, dass von den tierischen Agenten keine Gefahr ausgeht, und lassen sie vertrauensvoll an sich heran. Ein Tümmlerweibchen führt sogar ihr gerade geborenes Jungtier vor. Die Kameraspione dokumentieren, wie der junge Delfin seine ersten Erfahrungen mit einem Stachelrochen macht und wie er probiert, per Ultraschall Fische unter dem Sand zu orten. Er lebt und lernt wohlbehütet im Schoß seiner großen Familie – einem starken Team. Es beschützt ihn vor aufdringlichen Männchen und treibt Stachelmakrelen so geschickt zusammen, dass die einzelnen Delfine nur noch abzusahnen brauchen. Je nach Region entwickeln Tümmler ganz unterschiedliche Jagdmethoden und setzen dabei vor allem auf Teamarbeit: Vor Südflorida etwa formt ein Delfin Ringe aus Schlamm, seine Kumpanen versammeln sich ringsum und fangen die daraus flüchtenden Fische einfach auf. Die Kameraspione begleiten ihre Zielobjekte allerdings nicht nur durch den Ernst des Lebens: Mehr als wahrscheinlich jedes andere wildlebende Tier lieben es Delfine, sich aus purer Lebenslust die Zeit mit Spielen und Springen zu vertreiben. Eine Schule junger Tümmler etwa kommt regelmäßig vor Südafrikas Küste zusammen, um zu surfen. Und beim Springen avancieren manche zu echten Akrobaten. Die Spitzenkönner der Meere aber sind Spinner-Delfine – vom englischen Wort "to spin", drehen. Sie schießen aus dem Wasser und vollführen bis zu siebenfache Schrauben. Die Kameraspione filmen ihr Verhalten inmitten einer Megaschule aus über 3.000 Tieren – die größten Delfinansammlungen weltweit. Aussicht auf große Fischschwärme bringen sie zusammen, aber sie nutzen die Zeit auch für die Partnersuche – nach Art der Delfine mit einem Fable für die freie Liebe. Während des Filmens erlebt sogar einer der Kameradelfine eine ganz persönliche Romanze. Mit seiner zweiteiligen Dokumentation wird John Downer erneut seinem Anspruch gerecht: Durch den Einsatz seiner schon legendären Spionagekameras im Tiergewand führt er den Zuschauer in die Welt der Delfine, wie der sie so noch nicht gesehen hat. Ein neuer Höhepunkt in einer großartigen Reihe echt tierischer Spionagegeschichten.

Di 28 augustus 2018 | 19:40 Re:

Aflevering 262 - Armut, Arbeitslosigkeit und Ausgrenzung: Die Lebenswirklichkeit der Jugendlichen ist trist. Der Weg in die organisierte Kriminalität scheint unausweichlich. Der Anti-Mafia-Verein "Libera" versucht, den jungen Straftätern Auswege aus der Abwärtsspirale zu zeigen. Auf Sizilien organisiert er ein Sommercamp für Jugendliche, die mit dem Gesetz in Konflikt geraten und jetzt auf Bewährung sind. Hier begleitet Fatima aus Genua die Kids bei sportlichen Aktivitäten wie Kanufahren, Surfen oder Segeln. Vor zwei Jahren war sie selbst Teilnehmerin, heute betreut sie als Freiwillige von Libera Jugendliche, die mit Drogen gedealt und Raubüberfälle begangen haben. Höhepunkt des Sommercamps ist der Besuch einer ehemaligen Mafia-Familie in Trapani, die inzwischen mit den Behörden zusammenarbeitet. Ihr Mut, trotz Drohungen und Anfeindungen der Gewaltspirale ein Ende zu setzten, beeindruckt die Jugendlichen. Können die ehemaligen Mitglieder der Jugendgangs ihre eigene kriminelle Vergangenheit hinter sich lassen?

Di 28 augustus 2018 | 08:55 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Ma 27 augustus 2018 | 16:45 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 22 augustus 2018 | 21:04 Mickey Mouse

Shifting Gears: Het is een goede dag om te gaan autorijden. Maar Mickey besluit om te gaan surfen...

Zo 19 augustus 2018 | 18:00 ZDF.reportage

Urlaubs-Schnäppchenjäger wissen längst: In Bulgarien, am Schwarzen Meer, "urlaubt" es sich am preiswertesten. Unterkunft und Verpflegung sind hier so günstig wie nirgendwo sonst in Europa. Für manche ist Bulgarien schon das neue Mallorca: "Bulle statt Malle". Der Tourismus boomt: Ob günstige Familienferien, wilde Party-Nächte, erschwingliche Luxusreisen – große Reiseveranstalter verbuchen mittlerweile einen zweistelligen Zuwachs an Touristen. Über 600 000 Urlauber tummeln sich jährlich an Gold- und Sonnenstrand. Für viele Touristen ist Bulgarien mittlerweile die angesagte Alternative zu Spanien und Italien. Auch für die Tillys aus Berlin. Die Familie hat ein All-inclusive-Angebot gefunden: eine Woche am legendären Sonnenstrand im guten Mittelklassehotel mit großer Poollandschaft. Während Robert sich für einen Aktivurlaub wappnet – mit Gleitschirmfliegen, Surfen, Fitness -, will Mama Daniela einfach mal relaxen: "Wir machen das erste Mal Urlaub in Bulgarien und sind total gespannt, was uns erwartet. Ob günstig immer gleich negativ ist? Ich persönlich denke, dass man allem etwas Positives abgewinnen kann." Vor allem wollen sie mit ihren Zwillingsmädchen auch das Hinterland erkunden: die romantischen Bergdörfer mit ihren landestypischen Spezialitäten. Aber Bulgarien begeistert die Deutschen nicht nur als Urlaubsland. Auch die Immobilienbranche boomt. Denn Häuser und Wohnungen direkt am Meer bekomme man hier noch zum Schnäppchenpreis, verrät Maklerin Luisa K.: "Wir freuen uns, dass es immer mehr deutsche Kunden gibt. Die meisten sind sehr freundlich und erstaunt über unsere Immobilienpreise."

Za 11 augustus 2018 | 19:25 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Wetenschappelijk magazine voor de jeugd. Kan Klaas surfen zonder golven?. Kan Klaas surfen zonder golven? Als eerste gaat Klaas langs bij Rick Daman. Hij is expert op het gebied van het suppen, oftwel stand up paddling: staand peddelen op een surfplank. Het lukt Klaas om te blijven staan op een surfplank, maar het gaat hem nog niet snel genoeg. Dus roept hij hulp in van Europees skimboard-kampioen Adrien Raza. Maar de echte oplossing om deze missie te halen komt uit Duitsland: een elektrisch surfboard waarmee Klaas met ruim 40 km/h door het water kan surfen. Klaas gaat ook een duel aan met de 23-jarige bowlingkampioen Ramon Hilferink. Hij haalde brons op de Europese kampioenschappen en behaalde de vijfde plek bij WK jeugd.

Vr 20 juli 2018 | 04:30 American Chopper

Seizoen 4 - Aflevering 100 - Australia - Part 1: De Teutuls gaan op vakantie naar Australië. De mannen gaan surfen, beklimmen de Sydney Harbour-brug en worden door Russell Crowe uitgenodigd voor een rondleiding op zijn farm.

Di 17 juli 2018 | 11:15 Zoostraat 64

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Animatieserie over de 7-jarige Loesje, die naast de dierentuin woont. Het verhaal van de grote waterpoelgolf. De kangoeroes Joey, Jimmy en Phoebe willen surfen. Maar in de waterpoel zijn geen golven. Dan horen ze van Wally dat er volgens de legende op de waterpoel af en toe een grote golf verschijnt. Ze gaan zitten wachten, maar verliezen hun geduld en gaan weg. Alleen Joey blijft wachten. En uiteindelijk verschijnt de grote golf.

Ma 16 juli 2018 | 15:20 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Ma 16 juli 2018 | 07:50 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Vr 13 juli 2018 | 19:50 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Zo 27 mei 2018 | 11:25 Die 100 größten Überraschungen der Welt

Außerdem wartet ein Superhelden-Fotoshooting auf todkranke Kinder, ein Paragleiter beweist, wie überraschend genau er dieses Gerät fliegen kann und in einer britischen Fernsehshow ist sogar der Moderator überrascht von so viel Böswilligkeit. Und wie kann ein blinder Surfer auf den Wellen vor der portugiesischen Küste reiten? 'Die 100 größten Überraschungen der Welt' beantworten diese und viele weitere Fragen. Die Ranking-Show zeigt in einhundert Kurzgeschichten u.a.: Blinder Surfer: Der spanische Surfer Aitor Francesena ist blind und lässt dennoch nicht abhalten ins Wasser zu springen. Trotz der Einschränkung liebt er das Surfen. Brautstrauß Antrag: Bei einer Hochzeit in Missouri USA erlebt diese Brautjungfer eine große Überraschung. Sie bekommt den Brautstrauß direkt und den Antrag ihres Freundes auch. Paraglider: Der Gleitschirmflieger Jean Baptiste Chandelier ist ein Meister seines Fachs. Er überrascht Leute immer wieder mit seinen Flugfähigkeiten. Prothesen-Vater: Der Brite Ben Ryan hilft seinen Sohn, der nach der Geburt eine Hand verloren hat. Überraschend entscheidet er sich zum Ingenieur ausbilden zu lassen, nur um dem Sohn perfekte Prothesen zu entwerfen. Superhelden Fotoshooting: Die kranken Kinder sind überrascht. Um sie aufzubauen fotografiert der Fotograf Josh Rossi sie in Heldenkostümen. Auf den Hochglanzbildern wirken sie wie echte Superstars und können ihre teils schweren Krankheiten vergessen. Überraschungs-Tattoo: In dem britischen Format 'Just Tattoo of us' lassen sich beste Freunde und Freundinnen gegenseitig Tattoos stechen, ohne zu wissen was der andere für ein Motiv gewählt hat. Das Ergebnis ist überraschend und schockierend.

Za 26 mei 2018 | 23:00 Die 100 größten Überraschungen der Welt

Außerdem wartet ein Superhelden-Fotoshooting auf todkranke Kinder, ein Paragleiter beweist, wie überraschend genau er dieses Gerät fliegen kann und in einer britischen Fernsehshow ist sogar der Moderator überrascht von so viel Böswilligkeit. Und wie kann ein blinder Surfer auf den Wellen vor der portugiesischen Küste reiten? 'Die 100 größten Überraschungen der Welt' beantworten diese und viele weitere Fragen. Die Ranking-Show zeigt in einhundert Kurzgeschichten u.a.: Blinder Surfer: Der spanische Surfer Aitor Francesena ist blind und lässt dennoch nicht abhalten ins Wasser zu springen. Trotz der Einschränkung liebt er das Surfen. Brautstrauß Antrag: Bei einer Hochzeit in Missouri USA erlebt diese Brautjungfer eine große Überraschung. Sie bekommt den Brautstrauß direkt und den Antrag ihres Freundes auch. Paraglider: Der Gleitschirmflieger Jean Baptiste Chandelier ist ein Meister seines Fachs. Er überrascht Leute immer wieder mit seinen Flugfähigkeiten. Prothesen-Vater: Der Brite Ben Ryan hilft seinen Sohn, der nach der Geburt eine Hand verloren hat. Überraschend entscheidet er sich zum Ingenieur ausbilden zu lassen, nur um dem Sohn perfekte Prothesen zu entwerfen. Superhelden Fotoshooting: Die kranken Kinder sind überrascht. Um sie aufzubauen fotografiert der Fotograf Josh Rossi sie in Heldenkostümen. Auf den Hochglanzbildern wirken sie wie echte Superstars und können ihre teils schweren Krankheiten vergessen. Überraschungs-Tattoo: In dem britischen Format 'Just Tattoo of us' lassen sich beste Freunde und Freundinnen gegenseitig Tattoos stechen, ohne zu wissen was der andere für ein Motiv gewählt hat. Das Ergebnis ist überraschend und schockierend.

Zo 20 mei 2018 | 14:00 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Za 19 mei 2018 | 09:40 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Series 4, Episode 2: Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Di 3 april 2018 | 09:45 Mighty Ships

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Quantum of the Seas: Ze is 's werelds meest innovatieve cruiseschip, gevuld met groot speelgoed: gasten kunnen de trapezes gebruiken, surfen of zelfs skydiven zonder het schip te hoeven verlaten.

Di 3 april 2018 | 09:25 Mighty Ships

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Quantum of the Seas: Ze is 's werelds meest innovatieve cruiseschip, gevuld met groot speelgoed: gasten kunnen de trapezes gebruiken, surfen of zelfs skydiven zonder het schip te hoeven verlaten.

Vr 30 maart 2018 | 22:00 The Shallows IMDb: 6.3

30/03/18 - IMDB * 6.3 - Horror , Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 14 maart 2018 | 00:55 The Shallows IMDb: 6.3

14/03/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Vr 2 maart 2018 | 13:15 mareTV

Grünes Land und schroffe Felsen, sanft und exotisch: Tasmanien, Australiens bekannteste und größte Insel, ist vielseitig wie ein kleiner Kontinent. Der sechste australische Bundesstaat ist eine faszinierende Welt, umtost von der Tasmanischen See, zerzaust vom stetigen Westwind und bewohnt von höchst eigenwilligen Menschen. Vor rund 200 Jahren wurde "Australiens kleiner Kontinent" zur neuen Heimat von Strafgefangenen, Auswanderern, Glückssuchern und Exzentrikern. "mareTV" begibt sich auf die Spuren ihrer Nachfahren. Stewart Gibson ist seit seiner Kindheit fasziniert von der Riesensurfwelle am sogenannten Shipstern Bluff. Von den Wellenreitern wird dieser Spot an der Südostküste der Insel auch Devils Point genannt. Unter abenteuerlichen Bedingungen hat Stewart begonnen, Fotos von seinen Freunden zu machen, die in der Welle surfen. Jetzt lebt er davon. Immer wieder zieht es ihn raus in die Welle. Ein höchst gefährliches Unternehmen. Stewarts Kumpel James hat zum Glück ein seetüchtiges Boot und bringt den mutigen Wellenreiter an den Rand der brechenden Woge hinaus. Danach beginnt der entspannte Teil des Tages: nach Hummern und Meeresschnecken tauchen. Darren und Jamie müssen jeden Morgen in die Spur, um den Weg für die West Coast Wilderness Railway frei zu machen. Mitten durch den tasmanischen Urwald führt die Bahnstrecke, auf der einst Kupfererz und Gold aus den Bergen an die Küste transportiert wurden. Heute fährt hier ein Passagierzug unter Dampf. Zur Sicherheit der Fahrgäste wird die Strecke täglich kontrolliert. Darren und Jamie, die mit ihrem Lkw auf Schienen fahren, haben schon viel erlebt und jede Menge schweres Werkzeug dabei. Lose Bolzen, umgestürzte Bäume, kleine Erdrutsche, die beiden müssen auf alles vorbereitet sein auf der wilden Strecke durch den Dschungel. Die Schienen sind also sicher. Aber auf Tasmaniens Straßen ist "Roadkill" ein großes Problem. Ausgerechnet hier, wo es noch weltweit einmalige Tiere mit klangvollen Namen wie Wallaby, Quoll, Bettong oder Wombat gibt. Greg Irons hat sich zum Ziel gesetzt, diese faszinierenden Wesen zu retten. Mit einem einmaligen Notrufdienst. Ständig klingelt sein Telefon, dann melden Autofahrer Tiere, die angefahren worden sind. Dann rast Greg los. Er ist für die Südküste zuständig und für die Baby- Wombats, die regelmäßig dort gefunden werden. Die pensionierte Lehrerin Linda gibt den Findelkindern ein Zuhause pausenlose Zuneigung, denn sonst würden die Kleinen eingehen. Die "Windeward Bound" ist das einzige Segelschulschiff in Tasmanien. Auf einem Zehn-Tage-Törn für Teenager sollen den Jugendlichen erste Segelerfahrung, Mannschaftsgeist und ein Gefühl für die Kraft der Elemente vermittelt werden. Der Haken dabei: Es tobt gerade ein Sturm durch die Bucht vor Hobart. Aber Kapitänin Sarah Parry, die früher mal ein Mann war, hat das Schiff im Griff! Die 70-Jährige mit den hochgesteckten Haaren, den Perlen im Ohr und den auffällig lackierten Fingernägeln hat als Brian Perry lange in der australischen Navy gedient. Die sechsköpfige Stammbesatzung der "Windeward Bound" besteht nur aus Frauen. Für 20 Jugendliche beginnt hier die Reise ihres Lebens: mit Knotenkunde an Deck, Segeltraining in den Wanten und Anker setzen bei Sturm. Alles unter der Anleitung von Kapitänin Sarah, die trotz ihres schillernden Äußeren eine absolute Respektsperson ist. Zu Fuß schlägt sich Miguel de Salas durch die Wildnis der Westküste der Insel. Er ist auf der Suche nach Gold. Mit Spitzhacke am Gürtel, Schaufel und Metalldetektor in der Hand läuft er die Bäche ab. Miguel hofft auf einen großen Fund, denn Tasmanien ist reich an Bodenschätzen. Und er wird nicht enttäuscht.

Do 1 maart 2018 | 20:15 mareTV

Grünes Land und schroffe Felsen, sanft und exotisch: Tasmanien, Australiens bekannteste und größte Insel, ist vielseitig wie ein kleiner Kontinent. Der sechste australische Bundesstaat ist eine faszinierende Welt, umtost von der Tasmanischen See, zerzaust vom stetigen Westwind und bewohnt von höchst eigenwilligen Menschen. Vor rund 200 Jahren wurde "Australiens kleiner Kontinent" zur neuen Heimat von Strafgefangenen, Auswanderern, Glückssuchern und Exzentrikern. "mareTV" begibt sich auf die Spuren ihrer Nachfahren. Stewart Gibson ist seit seiner Kindheit fasziniert von der Riesensurfwelle am sogenannten Shipstern Bluff. Von den Wellenreitern wird dieser Spot an der Südostküste der Insel auch Devils Point genannt. Unter abenteuerlichen Bedingungen hat Stewart begonnen, Fotos von seinen Freunden zu machen, die in der Welle surfen. Jetzt lebt er davon. Immer wieder zieht es ihn raus in die Welle. Ein höchst gefährliches Unternehmen. Stewarts Kumpel James hat zum Glück ein seetüchtiges Boot und bringt den mutigen Wellenreiter an den Rand der brechenden Woge hinaus. Danach beginnt der entspannte Teil des Tages: nach Hummern und Meeresschnecken tauchen. Darren und Jamie müssen jeden Morgen in die Spur, um den Weg für die West Coast Wilderness Railway frei zu machen. Mitten durch den tasmanischen Urwald führt die Bahnstrecke, auf der einst Kupfererz und Gold aus den Bergen an die Küste transportiert wurden. Heute fährt hier ein Passagierzug unter Dampf. Zur Sicherheit der Fahrgäste wird die Strecke täglich kontrolliert. Darren und Jamie, die mit ihrem Lkw auf Schienen fahren, haben schon viel erlebt und jede Menge schweres Werkzeug dabei. Lose Bolzen, umgestürzte Bäume, kleine Erdrutsche, die beiden müssen auf alles vorbereitet sein auf der wilden Strecke durch den Dschungel. Die Schienen sind also sicher. Aber auf Tasmaniens Straßen ist "Roadkill" ein großes Problem. Ausgerechnet hier, wo es noch weltweit einmalige Tiere mit klangvollen Namen wie Wallaby, Quoll, Bettong oder Wombat gibt. Greg Irons hat sich zum Ziel gesetzt, diese faszinierenden Wesen zu retten. Mit einem einmaligen Notrufdienst. Ständig klingelt sein Telefon, dann melden Autofahrer Tiere, die angefahren worden sind. Dann rast Greg los. Er ist für die Südküste zuständig und für die Baby- Wombats, die regelmäßig dort gefunden werden. Die pensionierte Lehrerin Linda gibt den Findelkindern ein Zuhause pausenlose Zuneigung, denn sonst würden die Kleinen eingehen. Die "Windeward Bound" ist das einzige Segelschulschiff in Tasmanien. Auf einem Zehn-Tage-Törn für Teenager sollen den Jugendlichen erste Segelerfahrung, Mannschaftsgeist und ein Gefühl für die Kraft der Elemente vermittelt werden. Der Haken dabei: Es tobt gerade ein Sturm durch die Bucht vor Hobart. Aber Kapitänin Sarah Parry, die früher mal ein Mann war, hat das Schiff im Griff! Die 70-Jährige mit den hochgesteckten Haaren, den Perlen im Ohr und den auffällig lackierten Fingernägeln hat als Brian Perry lange in der australischen Navy gedient. Die sechsköpfige Stammbesatzung der "Windeward Bound" besteht nur aus Frauen. Für 20 Jugendliche beginnt hier die Reise ihres Lebens: mit Knotenkunde an Deck, Segeltraining in den Wanten und Anker setzen bei Sturm. Alles unter der Anleitung von Kapitänin Sarah, die trotz ihres schillernden Äußeren eine absolute Respektsperson ist. Zu Fuß schlägt sich Miguel de Salas durch die Wildnis der Westküste der Insel. Er ist auf der Suche nach Gold. Mit Spitzhacke am Gürtel, Schaufel und Metalldetektor in der Hand läuft er die Bäche ab. Miguel hofft auf einen großen Fund, denn Tasmanien ist reich an Bodenschätzen. Und er wird nicht enttäuscht.

Ma 26 februari 2018 | 21:05 The Mentalist

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Amerikaanse misdaadserie: Red Tide: Wanneer het lichaam van een tienermeisje aanspoelt op een strand in Californië, duiken Jane en zijn team in de wereld van het surfen. Het slachtoffer heeft zoet water in haar longen, wat erop wijst dat ze elders werd omgebracht en nadien in de oceaan is gegooid. Jane vermoedt dat de vier jongens, waarmee de tiener voor het laatst gezien is, meer weten dan ze zeggen. Wanneer ook de bewaker van een flatgebouw diezelfde nacht van het leven wordt beroofd, bedenkt Jane een val om met zijn vaardigheden de waarheid te achterhalen.

Ma 26 februari 2018 | 14:00 Tamina auf den Kanaren

Besonders im trüben deutschen Winter sind die Kanarischen Inseln ein beliebtes Reiseziel. Alle sieben Hauptinseln, die geografisch zu Afrika und politisch zu Spanien gehören, bieten Sonne satt. Doch jede hat ihren ganz eigenen Reiz. Tamina Kallert stellt die "Inseln des ewigen Frühlings" vor: Auf Gran Canaria lernt sie die Kultur der Urkanarier kennen und besucht die beliebtesten Touristenzentren. Auf Teneriffa geht sie auf Walbeobachtung und spielt mit Seehunden im Tierpark "Loro Parque". Auf La Palma trifft sie den deutschen Komponisten Frank Duval, der seit über 20 Jahren auf der Insel lebt. Auf Lanzarote erfährt sie viel über den vulkanischen Ursprung der Kanaren. Auf Gran Canaria lernt sie das Surfen. Auf El Hierro stellt sie die einzigartigen Riesenechsen, auf La Gomera die Pfeifensprache "El Silbo" vor.

Ma 26 februari 2018 | 08:30 Johnny Kapahala: Back on Board IMDb: 5.8

Komische jeugdfilm: Johnny Kapahala, een tiener die kampioen snowboarden is in Vermont, keert terug naar Oahu is Hawaii, voor het huwelijk van zijn held, zijn grootvader en lokale surflegende Johnny Tsunami en ook wil hij nog eens een keertje surfen op de golven van Kauai. Wanneer Johnny aankomt ontmoet hij zijn familie, inclusief 'Uncle Chris', de 12-jarige zoon van zijn nieuwe stiefmoeder die zich erg stoort aan het aankomende huwelijk. De enige interesse van Chris is om deel te nemen aan mountainboarding in een groep die geleid wordt door een echte jonge bullebak. Wanneer de grootvader van Johnny en zijn nieuwe echtgenote een winkel openen in benodigdheden voor surfers en mountainboarders, zijn zij al snel in een oorlog verwikkeld met een andere rivaliserende winkeleigenaar die hun zaak wil laten sluiten.

Zo 25 februari 2018 | 22:45 The Shallows IMDb: 6.3

25/02/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 21 februari 2018 | 05:05 The Shallows IMDb: 6.3

21/02/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Ma 19 februari 2018 | 08:30 Johnny Kapahala: Back on Board IMDb: 5.8

19/02/18 - IMDB * 5.8 - Jeugdfilm, Komische jeugdfilm: Johnny Kapahala, een tiener die kampioen snowboarden is in Vermont, keert terug naar Oahu is Hawaii, voor het huwelijk van zijn held, zijn grootvader en lokale surflegende Johnny Tsunami en ook wil hij nog eens een keertje surfen op de golven van Kauai. Wanneer Johnny aankomt ontmoet hij zijn familie, inclusief 'Uncle Chris', de 12 jarige zoon van zijn nieuwe stiefmoeder die zich erg stoort aan het aankomende huwelijk. De enige interesse van Chris is om deel te nemen aan...

Komische jeugdfilm: Johnny Kapahala, een tiener die kampioen snowboarden is in Vermont, keert terug naar Oahu is Hawaii, voor het huwelijk van zijn held, zijn grootvader en lokale surflegende Johnny Tsunami en ook wil hij nog eens een keertje surfen op de golven van Kauai. Wanneer Johnny aankomt ontmoet hij zijn familie, inclusief 'Uncle Chris', de 12-jarige zoon van zijn nieuwe stiefmoeder die zich erg stoort aan het aankomende huwelijk. De enige interesse van Chris is om deel te nemen aan mountainboarding in een groep die geleid wordt door een echte jonge bullebak. Wanneer de grootvader van Johnny en zijn nieuwe echtgenote een winkel openen in benodigdheden voor surfers en mountainboarders, zijn zij al snel in een oorlog verwikkeld met een andere rivaliserende winkeleigenaar die hun zaak wil laten sluiten.

Za 17 februari 2018 | 23:30 Science of Stupid

In deze aflevering zien we op hoeveel manieren je jezelf kunt verwonden en vernederen terwijl je op een bankje in het park springt, gaat paaldansen of gaat surfen.

Vr 16 februari 2018 | 08:05 NY Ink

Aflevering 3 - While Ami's Away, the Client's Will Play: Mike vergelijkt zijn bouw met een bodybuilder, die de studio bezoekt voor een tatoeage als eerbetoon aan zijn dochter. Later gaat het team surfen bij Rockaway Beach.

Do 15 februari 2018 | 15:25 The Shallows IMDb: 6.3

15/02/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Di 13 februari 2018 | 03:25 The Shallows IMDb: 6.3

13/02/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Ma 12 februari 2018 | 00:15 Querbeat "Fettes Q" - live in Köln

"Nie mehr Fastelovend!" Wenn Querbeat auf der Bühne steht, tanzt die ganze Halle mit. Die laute und bunte Brassband wurde im Kölner Karneval mit Kombinationen aus Karnevalsliedern und Pop- und Sambarhythmen bekannt. Alle Hits werden hier aus tausend Kehlen gesungen: "Nie Mehr Fastelovend", die akustische Hochzeit von Brassismus, Pop und Karneval, "Tschingderassabum" oder "Stonn op un danz" - eine Aufforderung, die sich niemand im Palladium zweimal sagen lassen musste. Diese Songs sind echte Klassiker geworden. Die Musiker von Querbeat surfen ganz oben auf der Welle und schreiben ihre Regeln inzwischen einfach selbst. Es ist schwer vorstellbar, dass man sich dieses Konzert sitzend im Wohnzimmer anschaut. Theoretisch geht das aber jetzt.

Vr 9 februari 2018 | 11:05 The Shallows IMDb: 6.3

09/02/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Vr 9 februari 2018 | 08:05 NY Ink

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Living the Dream: Jessica veroorzaakt problemen als ze Tommy tatoeages laat zien die ze in haar eigen tijd zet. Tim heeft heimwee en gaat met Ami surfen bij de minder bekende stranden van New York.

Zo 4 februari 2018 | 13:35 The Shallows IMDb: 6.3

04/02/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 1 februari 2018 | 23:55 The Shallows IMDb: 6.3

01/02/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 1 februari 2018 | 09:25 Zoostraat 64

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Animatieserie over de 7-jarige Loesje, die naast de dierentuin woont: Het verhaal van de grote waterpoelgolf: De kangoeroes Joey, Jimmy en Phoebe willen surfen. Maar in de waterpoel zijn geen golven. Dan horen ze van Wally dat er volgens de legende op de waterpoel af en toe een grote golf verschijnt. Ze gaan zitten wachten, maar verliezen hun geduld en gaan weg. Alleen Joey blijft wachten. En uiteindelijk verschijnt de grote golf.

Wo 31 januari 2018 | 08:10 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 31 januari 2018 | 06:00 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Di 30 januari 2018 | 02:05 The Shallows. IMDb: 6.3

30/01/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen? S

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen? S

Za 27 januari 2018 | 23:45 Querbeat "Fettes Q" - live in Köln

"Nie mehr Fastelovend!" Wenn Querbeat auf der Bühne steht, tanzt die ganze Halle mit. Die laute und bunte Brassband wurde im Kölner Karneval mit Kombinationen aus Karnevalsliedern und Pop- und Sambarhythmen bekannt. Am Samstag, den 27.01. von 23.45 Uhr bis 01.15 Uhr zeigt der WDR einen Mitschnitt ihres Live-Konzerts "Fettes Q" im Kölner Palladium. Eine gigantische Show mit viel Herzblut, Konfetti und guter Laune. Alle Hits werden hier aus tausend Kehlen gesungen: "Nie Mehr Fastelovend", die akustische Hochzeit von Brassismus, Pop und Karneval, "Tschingderassabum" oder "Stonn op un danz" - eine Aufforderung, die sich niemand im Palladium zweimal sagen lassen musste. Diese Songs sind echte Klassiker geworden. Die Musiker von Querbeat surfen ganz oben auf der Welle und schreiben ihre Regeln inzwischen einfach selbst. Es ist schwer vorstellbar, dass man sich dieses Konzert sitzend im Wohnzimmer anschaut. Theoretisch geht das aber jetzt.

Za 27 januari 2018 | 07:10 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Do 25 januari 2018 | 14:40 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Do 25 januari 2018 | 05:05 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 24 januari 2018 | 18:00 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Di 23 januari 2018 | 01:05 The Shallows IMDb: 6.3

23/01/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Vr 19 januari 2018 | 20:15 Die Inselärztin - Neustart auf Mauritius

Laufzeit: 88 Min. Filipa Wagner hält nichts mehr in Deutschland. Traumhafte Strände, türkisfarbener Ozean und ein Halbtagesjob in einem Luxushotel - so sieht der neue Arbeitsplatz der „Inselärztin" aus. In ihrem „alten" Leben war Filipa Chirurgin an der Universitätsklinik in Frankfurt - immer unter Hochdruck und doch nicht in der Lage, jedes Leben zu retten. Nun wagt sie den „Neustart auf Mauritius". Anja Knauer spielt die Titelfigur dieses modernen Medicals, die ins Paradies flüchtet, aber erkennen muss, dass man nicht vor Problemen davonlaufen kann und seine Berufung überall mit hinnimmt. Denn schon bald kümmert sich die „Inselärztin" nicht mehr nur um harmlose Wehwehchen der Gäste, sondern um lebensbedrohliche Erkrankungen. Unter der Regie von Peter Stauch spielt Anja Knauer im Ensemble mit Tobias Licht, Helmut Zierl, Tyron Ricketts, Dennensch Zoudé, Valentina Sauca und anderen. * In einem Luxusressort auf Mauritius startet Ärztin Dr. Filipa Wagner (Anja Knauer) ganz neu durch. Eine Praxis mit Strandblick, Sprechstunden in homöopathischen Dosen und nur kleine Wehwehchen von entspannten Urlaubern. Zwischendurch: Entspannen und Surfen mit dem smarten Barkeeper Mike (Tyron Ricketts). So lässt es sich leben. Aber Filipa ist nicht ganz freiwillig an das andere Ende der Welt gereist. Ihr neuer Chef, Hoteldirektor Kulovits (Helmut Zierl), freut sich, seinen Gästen die beste medizinische Versorgung bieten zu können. Doch schon der erste Notfall, als sich der Kellner Jimmy (Selam Tadese) lebensgefährlich verletzt, bringt Filipa an ihre Grenzen. Die übergibt den Patienten nur allzu gerne dem Krankenhaus vor Ort. Mit den üblichen medizinischen Behandlungsmethoden sieht der Chefarzt der Inselklinik, Dr. Daniel Bucher (Tobias Licht), allerdings wenig Chancen, das Leben des Familienvaters zu retten. So leicht kann Filipa dann doch nicht aufgeben. Allerdings muss sie sich dafür erneut der Verantwortung stellen, die sie bei ihrer Flucht ins Urlaubsparadies eigentlich hinter sich lassen wollte.

Vr 19 januari 2018 | 05:05 The Shallows IMDb: 6.3

19/01/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 17 januari 2018 | 03:45 The Shallows IMDb: 6.3

17/01/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 10 januari 2018 | 05:05 The Shallows IMDb: 6.3

10/01/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 6 januari 2018 | 02:00 The Shallows IMDb: 6.3

06/01/18 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Di 2 januari 2018 | 04:40 Wo die wilden Kerle leben

Alaska - das bedeutet Weite, Natur und Einsamkeit. Auf einer Fläche, die viermal so groß ist wie Deutschland, leben gerade einmal 700 000 Menschen. In dieser Weite sind sie auf Buschpiloten angewiesen. Sie sind die Taxis Alaskas, liefern Post aus, bringen Ärzte zum Einsatzort, Touristen in die Nationalparks oder zum Aussteiger Andy Hütten. Der Österreicher lebt seit 1993 in Alaska. 20 Jahre lang ist er in der Weltspitze bei Schlittenhunderennen mitgefahren. Heute zeigt er Touristen die Wildnis oder liefert Medikamente in die entlegensten Winkel aus. Seine Hunde seien sein Leben, seine Familie. Wir begleiten ihn auf einer seiner Touren. Wenn er von Alaska erzählt, gerät er ins Schwärmen: "Diese Weite befreit. Deshalb bin ich nach einem Rennen einfach hier geblieben." Viele Touristen kommen im Sommer nach Alaska, dabei sei der Winter hier zwar eiskalt, aber wunderschön und friedlich. Nur um diese Jahreszeit kann man die Nordlichter sehen und mit viel Glück sogar Polarbären. Die Surfer rund um Scott Dickerson lassen sich von dieser Kälte allerdings nicht abhalten. Surfen in Alaska, für viele ein Traum. In Homer geht es per Boot aufs Meer. Eine Surftour der etwas anderen Art: Kein Sandstrand, sondern schneebedeckte Gipfel umgeben uns. "Hawaii kann jeder. Wer sich hier bei den eisigen Temperaturen ins Wasser traut, wird mit menschenleeren Wellen und einer einzigartigen Natur belohnt", schwärmt Scott. Zum Beweis surft er für uns die Wellen auf und ab. In Wiseman, einem kleinen 29-Seelen-Dörfchen, lebt Jack Raekoff. Er ist hier geboren, seine Eltern wanderten einst nach Alaska aus, ließen sich in Wiseman als Trapper und Jäger nieder. Hier gibt es keine Läden oder Restaurants. Jack lebt heute noch von der Jagd, von Beeren und selbst angebautem Gemüse. Von Zeit zu Zeit bekommt er vom Buschpiloten ein paar Sachen geliefert. Und natürlich ein paar Nachrichten. Trotz seines zurückgezogenen Lebens setzt sich Jack mit der Politik in Alaska auseinander, vor allem mit den Ölbohrungen und der Ausbeutung der Arktis. Direkt neben Wiseman verläuft der 666 Kilometer lange Dalton Highway, der als Versorgungsstrecke für den Bau der Nordalaska-Ölpipeline gebaut wurde. Eine ewige Fahrt - um uns ist nichts als Weite. Langsam beginnen wir die Dimensionen Alaskas zu begreifen, aber auch die Härten, die das Leben in diesem Land mit sich bringt. Kälte und Eis machen selbst den hartgesottenen Truckern zu schaffen. Der Beruf zählt weltweit zu den gefährlichsten. "Hier fühlt man sich wie am Ende der Welt", sind sich die Fahrer einig, die wir an einem der wenigen Truckstops bei einer warmen Mahlzeit treffen. Ob Touristen, Auswanderer oder echte Kerle wie Surfer, Buschpiloten und Eistrucker - sie alle fasziniert das pure, einfache Leben in der grandiosen Landschaft Alaskas, wo man noch etwas von der Unberührtheit der Natur, ihrer Schönheit und ihrer unerbittlichen Härte erahnen kann.

Vr 29 december 2017 | 11:25 The Shallows IMDb: 6.3

29/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Di 26 december 2017 | 02:15 The Shallows IMDb: 6.3

26/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Ma 25 december 2017 | 15:15 Wise men still seek Him

Amerikaanse romantische komedie. Jackie werkt op de redactie van New Yorker Magazine. Op een dag besluit haar zoon Angelo te stoppen met zijn studie. Hij wil een tijd gaan surfen in Californië, in de hoop erachter te komen wat hij nu eigenlijk wil met zijn leven. De bezorgde Jackie besluit Angelo achterna te reizen naar Los Angeles. Maar daarmee gooit zij haar eigen gevoelsleven flink overhoop. Ze sluit vriendschap met een limousinechauffeur, herontdekt haar seksualiteit met een jonge surfleraar en begint voorzichtig weer wat meer vertrouwd te worden met haar zoon én met zichzelf.

Vr 22 december 2017 | 00:40 The Shallows IMDb: 6.3

22/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Ma 18 december 2017 | 16:25 Norderney? mit Judith Rakers

Mit Weltmeister Marian Hund geht Judith Rakers Kite surfen, mit Mickie Krause erkundet sie das Nachtleben und bekämpft den Kater mit einer Joggingrunde am Strand. Zum Boßeln, einer Art Open-Air-Kegeln, lädt Kabarettist Max Herbrechter, und beim Shantychor Döntje-Singers muss sich Rakers erst mal beim Bierzapfen beweisen. ? Uriger Inseltrip.

Ma 18 december 2017 | 11:55 The Shallows IMDb: 6.3

18/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 16 december 2017 | 15:40 The Shallows IMDb: 6.3

16/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Di 12 december 2017 | 22:45 The Shallows IMDb: 6.3

12/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 10 december 2017 | 11:40 The Shallows IMDb: 6.3

10/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Vr 8 december 2017 | 08:10 The Shallows IMDb: 6.3

08/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 6 december 2017 | 14:00 Visites Privées

- Surfen - Villa Eugénie - Het huwelijk van Lodewijk XIV in Saint-Jean-de-Luz Met bijdragen van Charles Bourla, Elsa Grangier, Audrey Tinthoin.

Wo 6 december 2017 | 01:40 The Shallows IMDb: 6.3

06/12/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 2 december 2017 | 16:00 Tamina auf den Kanaren

Besonders im trüben deutschen Winter sind die Kanarischen Inseln ein beliebtes Reiseziel. Alle sieben Hauptinseln, die geografisch zu Afrika und politisch zu Spanien gehören, bieten Sonne satt. Doch jede hat ihren ganz eigenen Reiz. Tamina Kallert stellt die "Inseln des ewigen Frühlings" vor: Auf Gran Canaria lernt sie die Kultur der Urkanarier kennen und besucht die beliebtesten Touristenzentren. Auf Teneriffa geht sie auf Walbeobachtung und spielt mit Seehunden im Tierpark "Loro Parque". Auf La Palma trifft sie den deutschen Komponisten Frank Duval, der seit über 20 Jahren auf der Insel lebt. Auf Lanzarote erfährt sie viel über den vulkanischen Ursprung der Kanaren. Auf Gran Canaria lernt sie das Surfen. Auf El Hierro stellt sie die einzigartigen Riesenechsen, auf La Gomera die Pfeifensprache "El Silbo" vor.

Za 2 december 2017 | 12:15 Weltreisen

Wer in Kamtschatka aufs Surfbrett steigt, der ist hart wie Stahl. Schön-Wetter-Surfern dürfte hier schnell das Lächeln gefrieren. Aber genau das macht das Surfen in Kamtschatka so einzigartig. Eine kleine eingeschworene Gemeinde russischer Surfer will die jungen Russen begeistern: nicht nur für das Surfen, sondern auch für einen freien Lebensstil. Als Träumer und Spinner ecken sie bei den älteren Russen an, die erleben, wie schwer es auf Kamtschatka für die Fischindustrie geworden ist. Nach und nach verschwinden die Trawler. Es bleibt wenig außer langen Wintern mit Eis und Schnee, ohne Zukunftsaussichten. Anton Morozow hält dagegen: Zum dritten Mal organisiert der 28-Jährige ein Surfercamp mitten in Kamtschatka. Bei bis zu minus 15 Grad brechen die Surfer die eisigen Wellen und träumen von einer ganzen Industrie rund um das Surfen. Jedes Jahr kommen mehr Surfer aus aller Welt und stellen sich den Wellen, denn selbst im Hochsommer beträgt die Wassertemperatur gerade einmal zwölf Grad.

Wo 29 november 2017 | 02:05 The Shallows IMDb: 6.3

29/11/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 19 november 2017 | 11:25 The Shallows IMDb: 6.3

19/11/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 16 november 2017 | 14:20 The Shallows IMDb: 6.3

16/11/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 11 november 2017 | 14:30 Norderney? mit Judith Rakers

Mit Weltmeister Marian Hund geht Judith Rakers Kite surfen, mit Mickie Krause erkundet sie das Nachtleben und bekämpft den Kater mit einer Joggingrunde am Strand. Zum Boßeln, einer Art Open-Air-Kegeln, lädt Kabarettist Max Herbrechter, und beim Shantychor Döntje-Singers muss sich Rakers erst mal beim Bierzapfen beweisen. ? Uriger Inseltrip.

Di 7 november 2017 | 15:00 die nordstory

Sie haben sich ihren Lebenstraum erfüllt und sich im hohen Norden selbstständig gemacht: der Sternekoch auf der Hallig, der Himbeerbauer hinterm Nordseedeich und die Ziegenhalterin in der Nähe von Lübeck. Spitzenkoch Erik Brack war acht Jahre lang Küchenchef auf dem Traumschiff, der "MS Deutschland", und gewöhnt an volle Speisesäle. Jetzt ist alles anders: Seine Gäste müssen erst einmal vier Kilometer Anreise über den Deich und durchs Wattenmeer in Kauf nehmen, wenn sie in seinem Restaurant essen wollen. Er hat den Hallig Krog auf der Hamburger Hallig in Nordfriesland übernommen. Und obwohl seine Gäste bei Sturmflut manchmal nicht zu ihm herüberkommen können, liebt Erik Brack die Selbstständigkeit und die steife Nordseebrise. Ein paar Kilometer weiter südlich lebt Tobias Jürgens, ein ganz und gar untypischer Bauernsohn. Sein Traum: eine florierende Himbeerplantage hinterm Deich in Vollerwiek auf der Halbinsel Eiderstedt. Er möchte damit auf dem elterlichen Hof seinen eigenen Lebensunterhalt verdienen. Doch für die empfindlichen Früchte ist das raue Küstenklima ein Problem. Gerade bei stürmischen Wetterlagen schlagen zwei Herzen in "HimbeerTobis" Brust: Einerseits hat er Angst vor Schäden an den Pflanzen, andererseits nutzt er jede freie Minute, um seiner zweiten großen Leidenschaft nachzugehen, dem Surfen. In der Nähe von Lübeck hat Monika Henne ihren Traum verwirklicht: Sie hat ihren Job als Buchhalterin gekündigt und sich auf einem alten Bauernhof in Zarpen als Ziegenhalterin selbstständig gemacht. Sie liebt ihre Tiere. Jeder einzelnen der 150 Ziegen hat sie in ihrem Stall auf die Welt geholfen und ihr einen Namen gegeben. Aus der Milch stellt sie Käse und andere Lebensmittel her. In ihrem kleinen Hofladen verkauft sie Ziegenfleisch und Milchprodukte. Und: Einmal im Monat kann man sich auf Bestellung von Hobbyköchin Monika mit einem "Ziegenmenü" verwöhnen lassen. Die schönste Zeit im Jahr aber ist für sie die Lammzeit.

Za 4 november 2017 | 13:30 The Shallows IMDb: 6.3

04/11/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Vr 3 november 2017 | 05:10 The Shallows IMDb: 6.3

03/11/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 2 november 2017 | 04:15 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 1 november 2017 | 14:15 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 1 november 2017 | 06:10 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Di 31 oktober 2017 | 22:55 The Shallows IMDb: 6.3

31/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 29 oktober 2017 | 07:05 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Zo 29 oktober 2017 | 02:50 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Za 28 oktober 2017 | 22:30 The Shallows IMDb: 6.3

28/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 28 oktober 2017 | 08:40 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Do 26 oktober 2017 | 03:45 The Shallows IMDb: 6.3

26/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 25 oktober 2017 | 16:15 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 25 oktober 2017 | 12:20 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Di 24 oktober 2017 | 19:55 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Ma 23 oktober 2017 | 01:55 The Shallows IMDb: 6.3

23/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 21 oktober 2017 | 06:00 NY Ink

Aflevering 3 - While Ami's Away, the Client's Will Play: Mike vergelijkt zijn bouw met een bodybuilder, die de studio bezoekt voor een tatoeage als eerbetoon aan zijn dochter. Later gaat het team surfen bij Rockaway Beach.

Vr 20 oktober 2017 | 23:35 Tracks

* Bodysurf Surfen ohne Board? Nur mit Schwimmflossen und der Kraft ihrer Arme bezwingen Bodysurfer die reißendsten Ozeane. Der Bodysurf-Virus hat sich mittlerweile von den Stränden von Hawaii bis an die Küste des französischen Baskenlandes ausgebreitet und auch die europäischen Wellenreiter infiziert. * Kogonada In seinen "Supercuts" zerschneidet der Künstler Kogonada die Filme großer Regisseure, um sie ganz anders zusammenzufügen und ihnen neuen Sinn zu verleihen. Nach drei Millionen Klicks konnte er nun endlich seinen ersten Langfilm "Columbus" finanzieren. * Ruben Östlund Treffen mit Ruben Östlund, Gewinner der Goldenen Palme bei den letzten Filmfestspielen von Cannes. In seinem 6. Spielfilm "The Square" beschäftigt sich der 43-jährige Schwede mit dem Vorzeigeland für Gleichberechtigung.+ * Rincon Sapiência Rincon Sapiência wuchs in einem "Cohab" auf, einem jener geometrischen, vom Staat errichteten Favelas in São Paulo. Mit 17 Jahren wurde er Rapper und Vegetarier, heute wirft er als Sprachrohr der afro-brasilianischen Community und aller anderen Benachteiligten der brasilianischen Gesellschaft einen neuen Blick auf sein Land. "Tracks" traf ihn beim von Vincent Cassel organisierten Festival Onda Carioca. * Taro Izumi Der 39-jährige japanische Künstler Taro Izumi verwandelt Ausstellungsräume in Tempel der Absurdität. So schuf er ein Gänsespiel in Lebensgröße, bei dem man einen Verdauungskanal durchquert und sich mithilfe von Holzstrukturen einmal so fühlen kann wie ein Profifußballer beim Fallrückzieher. * Maulwürfe Diese Woche erweitert "Tracks" sein Live-Angebot auf insektenfressende Säugetiere! Bei diesem Konzert kriechen fünf Riesen-Maulwürfe aus ihren Höhlengängen und folgen den Anweisungen von Regisseur Philippe Quesne.

Do 19 oktober 2017 | 13:40 The Shallows IMDb: 6.3

19/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Di 17 oktober 2017 | 12:30 Les Enfants De La Mer

De avonturier Nicolas Vanier begeleidt Marie en Jérémie bij hun kennismaking met de kust van de Aquitaine. Een menselijk avontuur met een ecologisch tintje. Ze ontdekken het andere gezicht van surfen, bezoeken oesterparken, beklimmen het duin van Pilat en verkennen het landgoed Certes. Met Nicolas Vanier.

Di 17 oktober 2017 | 00:10 The Shallows IMDb: 6.3

17/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Ma 16 oktober 2017 | 13:40 NY Ink

Aflevering 3 - While Ami's Away, the Client's Will Play: Mike vergelijkt zijn bouw met een bodybuilder, die de studio bezoekt voor een tatoeage als eerbetoon aan zijn dochter. Later gaat het team surfen bij Rockaway Beach.

Zo 15 oktober 2017 | 05:05 The Shallows IMDb: 6.3

15/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 12 oktober 2017 | 02:35 The Shallows IMDb: 6.3

12/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Di 10 oktober 2017 | 05:10 NY Ink

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Living the Dream: Jessica veroorzaakt problemen als ze Tommy tatoeages laat zien die ze in haar eigen tijd zet. Tim heeft heimwee en gaat met Ami surfen bij de minder bekende stranden van New York.

Ma 9 oktober 2017 | 13:40 NY Ink

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Living the Dream: Jessica veroorzaakt problemen als ze Tommy tatoeages laat zien die ze in haar eigen tijd zet. Tim heeft heimwee en gaat met Ami surfen bij de minder bekende stranden van New York.

Vr 6 oktober 2017 | 12:05 The Shallows IMDb: 6.3

06/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 4 oktober 2017 | 21:00 Norderney? mit Judith Rakers

Mit Weltmeister Marian Hund geht Judith Rakers Kite surfen, mit Mickie Krause erkundet sie das Nachtleben und bekämpft den Kater mit einer Joggingrunde am Strand. Zum Boßeln, einer Art Open-Air-Kegeln, lädt Kabarettist Max Herbrechter, und beim Shantychor Döntje-Singers muss sich Rakers erst mal beim Bierzapfen beweisen. ? Uriger Inseltrip.

Wo 4 oktober 2017 | 05:05 The Shallows IMDb: 6.3

04/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Ma 2 oktober 2017 | 19:25 Proefkonijnen

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Populairwetenschappelijk programma: Jan Versteegh en Geraldine Kemper kijken of een mens als dier kan leven en of je kunt surfen op een dijkdoorbraak. Verder onderzoeken ze of ze over een brug van kleding kunnen lopen en testen ze in een eigen productentest of muizenplakstrips stevig genoeg zijn om een mens te houden. In de studio beantwoordt een kijker de vraag of je een bad zoet kunt maken met zout en bij welk gewicht een trampoline scheurt. Ook kijken ze hoe snel bacteriën zich verspreiden.

Zo 1 oktober 2017 | 03:30 The Shallows IMDb: 6.3

01/10/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 28 september 2017 | 23:50 Apocalypse Now Redux

Saigon, 1969: Nach Wochen der Untätigkeit wird Captain Willard ins vietnamesische Hauptquartier der CIA gerufen. Der vom Krieg gezeichnete Soldat, für das zivile Leben längst untauglich geworden, erhält einen prekären Spezialauftrag. Es geht um den hoch dekorierten, vormals geachteten Walter E. Kurtz, Absolvent der elitären Militärakademie in Westpoint. Der Colonel ist unkontrollierbar geworden, er behandelt seine Einheit wie eine Privatarmee und lässt sich im kambodschanischen Dschungel wie ein Gott verehren. In den Augen der militärischen Führung ist Kurtz verrückt geworden. Willard soll ihn finden und töten. Mit einer Handvoll Soldaten macht er sich in einem kleinen Patrouillenboot auf den Weg. Je weiter die Männer auf ihrer Flussfahrt kommen, desto unwirklicher erscheint ihnen das Kriegsgeschehen. Wenn der zynische Colonel Kilgore ein ganzes Dorf ausradieren lässt, nur damit seine Leute surfen können - wie verrückt mag dann erst Kurtz sein? Nach einer gespenstischen Zwischenstation bei französischen Plantagenbesitzern trifft Willard schließlich auf einen Eingeborenenstamm und einen völlig überdrehten amerikanischen Fotoreporter. Der Wegrand ist mit aufgespießten Köpfen gesäumt, und in den Bäumen hängen Leichen: Er ist angekommen im "Herz der Finsternis", wie Joseph Conrads Erzählung heißt, die Coppola zu seinem Film inspirierte.

Wo 27 september 2017 | 05:00 The Shallows IMDb: 6.3

27/09/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 24 september 2017 | 01:50 The Shallows IMDb: 6.3

24/09/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 23 september 2017 | 12:55 Klaas kan alles

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Wetenschappelijk magazine voor de jeugd: Kan Klaas surfen zonder golven?

Wo 20 september 2017 | 02:15 The Shallows IMDb: 6.3

20/09/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 17 september 2017 | 21:00 Apocalypse Now Redux

Saigon, 1969: Nach Wochen der Untätigkeit wird Captain Willard ins vietnamesische Hauptquartier der CIA gerufen. Der vom Krieg gezeichnete Soldat, für das zivile Leben längst untauglich geworden, erhält einen prekären Spezialauftrag. Es geht um den hoch dekorierten, vormals geachteten Walter E. Kurtz, Absolvent der elitären Militärakademie in Westpoint. Der Colonel ist unkontrollierbar geworden, er behandelt seine Einheit wie eine Privatarmee und lässt sich im kambodschanischen Dschungel wie ein Gott verehren. In den Augen der militärischen Führung ist Kurtz verrückt geworden. Willard soll ihn finden und töten. Mit einer Handvoll Soldaten macht er sich in einem kleinen Patrouillenboot auf den Weg. Je weiter die Männer auf ihrer Flussfahrt kommen, desto unwirklicher erscheint ihnen das Kriegsgeschehen. Wenn der zynische Colonel Kilgore ein ganzes Dorf ausradieren lässt, nur damit seine Leute surfen können - wie verrückt mag dann erst Kurtz sein? Nach einer gespenstischen Zwischenstation bei französischen Plantagenbesitzern trifft Willard schließlich auf einen Eingeborenenstamm und einen völlig überdrehten amerikanischen Fotoreporter. Der Wegrand ist mit aufgespießten Köpfen gesäumt, und in den Bäumen hängen Leichen: Er ist angekommen im "Herz der Finsternis", wie Joseph Conrads Erzählung heißt, die Coppola zu seinem Film inspirierte.

Do 14 september 2017 | 08:00 The Shallows IMDb: 6.3

14/09/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Di 12 september 2017 | 03:30 The Shallows IMDb: 6.3

12/09/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 23 augustus 2017 | 22:55 Surfen im Eis

Wer in Kamtschatka surft, der ist hart wie Stahl. Schön-Wetter-Surfern dürfte hier schnell das Lächeln gefrieren. Aber genau das macht es so einzigartig. Das hofft eine kleine eingeschworene Gemeinde russischer Surfer. Sie wollen die jungen Russen begeistern: Nicht nur für das Surfen, sondern auch für einen freien Lebensstil. Als Träumer und Spinner ecken sie bei den älteren Russen an, die erleben, wie schwer es auf Kamtschatka für die Fischindustrie geworden ist. Nach und nach verschwinden die Trawler und es bleibt wenig außer langen Wintern mit Eis und Schnee, ohne Zukunftsaussichten. Anton hält dagegen: Bei bis zu minus 15° brechen sie die eisigen Wellen und träumen von einer ganzen Industrie rund um das Surfen.

Ma 21 augustus 2017 | 19:25 WISO

WISO-Tipp: Work & Travel Jobben und Reisen im Ausland Kellnern in Melbourne, dann surfen vor der Küste Sydneys. Skilifte in den Rocky Mountains betreuen und danach Kanufahren auf dem Ontariosee in Kanada. Das ist "Work & Travel" ? Arbeiten und Reisen. Die meisten reisen nach dem Abitur oder der Ausbildung mehrere Monate durch Australien, Südamerika oder Kanada. Finanziert mit Aushilfsjobs. Möglich ist das in den Ländern, mit denen Deutschland ein sogenanntes Working-Holiday-Abkommen abgeschlossen hat. Insgesamt elf Länder, verteilt auf fast alle Kontinente. Möglich für Menschen zwischen 18 und 30 Jahren und höchstens zwölf Monate lang. Viele reisen zu zweit und suchen die Unterstützung einer Agentur. Aber wie hilfreich sind Agenturen ? oder geht es auch ohne? Was sind die Voraussetzungen für ein Working-Holiday-Visum? Welche Versicherungen muss man abschließen, wie funktioniert die Jobsuche ? und wer hilft, wenn etwas schiefgeht? Alle wichtigen Infos zur richtigen Planung rund um "Work & Travel", mit Details zu Steuernummern, Bankkonten und auch Tipps zum Umgang mit Heimweh im WISO-Tipp.

Zo 20 augustus 2017 | 03:25 The Shallows IMDb: 6.3

20/08/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Vr 18 augustus 2017 | 03:45 The Shallows IMDb: 6.3

18/08/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 13 augustus 2017 | 05:05 The Shallows IMDb: 6.3

13/08/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 10 augustus 2017 | 22:00 The Shallows IMDb: 6.3

10/08/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Wo 9 augustus 2017 | 08:10 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 9 augustus 2017 | 05:30 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 9 augustus 2017 | 01:30 The Shallows IMDb: 6.3

09/08/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 5 augustus 2017 | 16:55 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Za 5 augustus 2017 | 07:35 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Vr 4 augustus 2017 | 02:00 The Shallows IMDb: 6.3

04/08/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 3 augustus 2017 | 01:15 3 op reis Midweek

Seizoen 1 - Aflevering 23 - Reisreeks: Eva Koreman maakt de oversteek van Tarifa naar Tanger, Marokko. Ze bezoekt het legendarische café Hafa, loopt door de straten van de Grand Souk en ontdekt het lokale strandleven. Eenmaal terug in Tarifa, slaapt ze in een typische Marokkaanse riad. We blikken terug op Chris die gaat snorkelen in Maleisië en op Geraldine in Essaouira waar ze gaat surfen met surfdudes Simo en Sofian.

Wo 2 augustus 2017 | 19:55 3 op reis Midweek

Seizoen 1 - Aflevering 23 - Reisreeks: Eva Koreman maakt de oversteek van Tarifa naar Tanger, Marokko. Ze bezoekt het legendarische café Hafa, loopt door de straten van de Grand Souk en ontdekt het lokale strandleven. Eenmaal terug in Tarifa, slaapt ze in een typische Marokkaanse riad. We blikken terug op Chris die gaat snorkelen in Maleisië en op Geraldine in Essaouira waar ze gaat surfen met surfdudes Simo en Sofian.

Wo 2 augustus 2017 | 16:05 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 2 augustus 2017 | 11:25 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Wo 2 augustus 2017 | 00:35 The Shallows IMDb: 6.3

02/08/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Di 1 augustus 2017 | 17:10 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Ma 31 juli 2017 | 02:05 The Shallows IMDb: 6.3

31/07/17 - IMDB * 6.3 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 30 juli 2017 | 07:01 Chasing Mavericks IMDb: 7.2

30/07/17 - IMDB * 7.2 - Drama, Sportdrama, gebaseerd op waargebeurde feiten: Surflegende Frosty stemt er met enige tegenzin in toe om de jonge surfer Jay alle kneepjes van het surfen te leren. Terwijl Jay tijdens het uitputtende trainingsregime van Frosty wordt klaargestoomd voor de hoogste golven, groeit de band tussen de jongen en zijn mentor. Beiden putten hieruit de kracht om met hun dagelijkse problemen om te gaan. Frosty leert om een betere vader te zijn voor zijn kinderen en Jay krijgt de steun die hij thuis mist.

Sportdrama, gebaseerd op waargebeurde feiten: Surflegende Frosty stemt er met enige tegenzin in toe om de jonge surfer Jay alle kneepjes van het surfen te leren. Terwijl Jay tijdens het uitputtende trainingsregime van Frosty wordt klaargestoomd voor de hoogste golven, groeit de band tussen de jongen en zijn mentor. Beiden putten hieruit de kracht om met hun dagelijkse problemen om te gaan. Frosty leert om een betere vader te zijn voor zijn kinderen en Jay krijgt de steun die hij thuis mist.

Zo 23 juli 2017 | 00:20 The Shallows

23/07/17 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 20 juli 2017 | 01:35 The Shallows IMDb: 6.4

20/07/17 - IMDB * 6.4 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 16 juli 2017 | 02:10 The Shallows IMDb: 6.4

16/07/17 - IMDB * 6.4 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Zo 9 juli 2017 | 22:35 The Shallows IMDb: 6.4

09/07/17 - IMDB * 6.4 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Za 8 juli 2017 | 20:30 The Shallows IMDb: 6.4

08/07/17 - IMDB * 6.4 - Actie, Film, Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Do 29 juni 2017 | 21:05 The Mentalist

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Amerikaanse misdaadreeks: Red Tide: Wanneer het lichaam van een tienermeisje aanspoelt op een strand in Californië, duiken Jane en zijn team in de wereld van het surfen. Het slachtoffer heeft zoet water in haar longen, wat erop wijst dat ze elders werd omgebracht en nadien in de oceaan is gegooid. Jane vermoedt dat de vier jongens, waarmee de tiener voor het laatst gezien is, meer weten dan ze zeggen. Wanneer ook de bewaker van een flatgebouw diezelfde nacht van het leven wordt beroofd, bedenkt Jane een val om met zijn vaardigheden de waarheid te achterhalen.

Do 22 juni 2017 | 15:00 die nordstory

Sie haben sich ihren Lebenstraum erfüllt und sich im hohen Norden selbstständig gemacht: der Sternekoch auf der Hallig, der Himbeerbauer hinterm Nordseedeich und die Ziegenhalterin in der Nähe von Lübeck. Spitzenkoch Erik Brack war acht Jahre lang Küchenchef auf dem Traumschiff, der "MS Deutschland", und gewöhnt an volle Speisesäle. Jetzt ist alles anders: Seine Gäste müssen erst einmal vier Kilometer Anreise über den Deich und durchs Wattenmeer in Kauf nehmen, wenn sie in seinem Restaurant essen wollen. Er hat den Hallig Krog auf der Hamburger Hallig in Nordfriesland übernommen. Und obwohl seine Gäste bei Sturmflut manchmal nicht zu ihm herüberkommen können, liebt Erik Brack die Selbstständigkeit und die steife Nordseebrise. Ein paar Kilometer weiter südlich lebt Tobias Jürgens, ein ganz und gar untypischer Bauernsohn. Sein Traum: eine florierende Himbeerplantage hinterm Deich in Vollerwiek auf der Halbinsel Eiderstedt. Er möchte damit auf dem elterlichen Hof seinen eigenen Lebensunterhalt verdienen. Doch für die empfindlichen Früchte ist das raue Küstenklima ein Problem. Gerade bei stürmischen Wetterlagen schlagen zwei Herzen in "HimbeerTobis" Brust: Einerseits hat er Angst vor Schäden an den Pflanzen, andererseits nutzt er jede freie Minute, um seiner zweiten großen Leidenschaft nachzugehen, dem Surfen. In der Nähe von Lübeck hat Monika Henne ihren Traum verwirklicht: Sie hat ihren Job als Buchhalterin gekündigt und sich auf einem alten Bauernhof in Zarpen als Ziegenhalterin selbstständig gemacht. Sie liebt ihre Tiere. Jeder einzelnen der 150 Ziegen hat sie in ihrem Stall auf die Welt geholfen und ihr einen Namen gegeben. Aus der Milch stellt sie Käse und andere Lebensmittel her. In ihrem kleinen Hofladen verkauft sie Ziegenfleisch und Milchprodukte. Und: Einmal im Monat kann man sich auf Bestellung von Hobbyköchin Monika mit einem "Ziegenmenü" verwöhnen lassen. Die schönste Zeit im Jahr aber ist für sie die Lammzeit.

Ma 19 juni 2017 | 19:25 WISO

Mit dem Smartphone auf Reisen Sicher online im Urlaub Das Smartphone ist inzwischen immer dabei - auch im Urlaub. Laut Statistik nutzen 58,5 Prozent aller deutschen Urlauber offene WLANs und Hotspots in Hotels oder Restaurants, um zu surfen oder sogar ihre Online-Banking-Geschäfte zu erledigen. Damit sind diese Daten in solch unsicheren Netzwerken ungeschützt verfügbar. Die Daten können nicht nur gestohlen werden, sondern es droht auch eine Virenverseuchung. Die Folge: gehackte E-Mail-Accounts oder hohe finanzielle Schäden, wenn Konten gehackt werden. Was Sie tun müssen, um im Urlaub sicher online zu gehen, erfahren Sie im "WISO"-Tipp.

Zo 11 juni 2017 | 13:55 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Vr 9 juni 2017 | 16:30 Death in Paradise

Het team treedt de wereld van het surfen binnen als DI Goodman ervan overtuigd is dat er meer achter de moord op een surfinstructeur zit. 2/8

Ma 5 juni 2017 | 08:35 Zoostraat 64

De kangoeroes Joey, Jimmy en Phoebe willen surfen. Maar in de waterpoel zijn geen golven. Dan horen ze van Wally dat er volgens de legende op de waterpoel af en toe een grote golf verschijnt. Ze gaan zitten wachten, maar verliezen hun geduld en gaan weg. Alleen Joey blijft wachten. En uiteindelijk verschijnt de grote golf.

Za 27 mei 2017 | 17:25 Klaas kan alles

Kan Klaas surfen zonder golven? Als eerste gaat Klaas langs bij Rick Daman. Hij is expert op het gebied van het suppen, oftwel stand up paddling: staand peddelen op een surfplank.

Zo 23 oktober 2016 | 00:30 Jeroen in California - Songs of Life

Bart van der Weide en Dennis Huige van Racoon genieten van Jeroens gastvrijheid. Samen met hem gaan ze een filmscène uit een cowboyfilm in de Paramount Studio's opnemen, eten ze een hamburger bij Sonic Burger en gaan ze surfen. Ze doen hierbij niet alleen inspiratie op voor de track 'Left Behind', maar hebben ook alle tijd voor mooie en persoonlijke gesprekken.

Wo 19 oktober 2016 | 20:32 Jeroen in California - Songs of Life

Bart van der Weide en Dennis Huige van Racoon genieten van Jeroens gastvrijheid. Samen met hem gaan ze een filmscène uit een cowboyfilm in de Paramount Studio's opnemen, eten ze een hamburger bij Sonic Burger en gaan ze surfen. Ze doen hierbij niet alleen inspiratie op voor de track 'Left Behind', maar hebben ook alle tijd voor mooie en persoonlijke gesprekken.

Zo 16 oktober 2016 | 01:03 Jeroen in California - Songs of Life

Thomas Acda vertrekt naar Californië om samen met Jeroen te genieten van al het moois dat Malibu te bieden heeft. Samen gaan ze surfen, schieten op een schietbaan en toeren langs de huizen van bekende Amerikanen. Tijdens deze activiteiten doen ze niet alleen inspiratie op voor de track 'Naturally', maar is er ook ruimschoots tijd voor mooie en persoonlijke gesprekken.

Wo 12 oktober 2016 | 20:33 Jeroen in California: Thomas Acda

Thomas Acda vertrekt naar Californië om samen met Jeroen te genieten van al het moois dat Malibu te bieden heeft. Samen gaan ze surfen, schieten op een schietbaan en toeren langs de huizen van bekende Amerikanen. Tijdens deze activiteiten doen ze niet alleen inspiratie op voor de track 'Naturally', maar is er ook ruimschoots tijd voor mooie en persoonlijke gesprekken.

Zo 9 oktober 2016 | 00:20 Jeroen in California - Songs of Life

Gers Pardoel vertrekt naar het mooie Californië om samen met Jeroen de track 'Invincible' op te nemen. Om inspiratie op te doen, gaan ze surfen en toeren met LA Bike Tours door Los Angeles via een droge rivierbedding. Ook gaan ze hamburgers eten bij In-N-Out Burger en skaten op een skatepark. Tijdens al deze activiteiten is er ruim de tijd voor mooie, persoonlijke gesprekken.

Wo 5 oktober 2016 | 20:31 Jeroen in California - Songs of Life

Gers Pardoel vertrekt naar het mooie Californië om samen met Jeroen de track 'Invincible' op te nemen. Om inspiratie op te doen, gaan ze surfen en toeren met LA Bike Tours door Los Angeles via een droge rivierbedding. Ook gaan ze hamburgers eten bij In-N-Out Burger en skaten op een skatepark. Tijdens al deze activiteiten is er ruim de tijd voor mooie, persoonlijke gesprekken.

Zo 2 oktober 2016 | 00:19 Jeroen in California - Songs of Life: Nick Schilder

Nick Schilder komt langs in de tijdelijke villa in Malibu. Samen met Jeroen gaat hij vissen, surfen en sporten ze op Muscle Beach. Ze genieten van het toeren door het prachtige Malibu en doen niet alleen inspiratie op voor het lied 'Sorry', maar is er ook ruimschoots tijd voor mooie persoonlijke gesprekken.

Do 1 september 2016 | 14:00 Nieuw: Jeroen In California - Songs Of Life

Voor Jeroen van Koningsbrugge betekent een sabbatical een dream come true. Hoog tijd om er eens een tijdje tussenuit te knijpen en met zijn gezin van het goede leven te genieten. En waar kan dat nou beter dan op Malibu: het exotische strand van LA: city of dreams. Een half jaar genieten ze samen van alles wat Californië te bieden heeft. Ook gebruikt Jeroen zijn tijd om met zijn allerbeste muziekvrienden te werken aan zijn langgekoesterde droom: het opnemen van een door hemzelf en zijn vrouw bedachte en geproduceerde RTL 4-programma ‘Jeroen In California: Songs Of Life’. In zijn tijdelijke villa in Los Angeles ontvangt hij vanaf vanavpnd elke week een bekende artiest om samen te werken aan zijn debuutalbum. Waylon, VanVelzen, Typhoon, Nicky Romero, Nick Schilder, Gers Pardoel, Thomas Acda en Bart van der Weide en Dennis Huige (Racoon) vertalen samen met Jeroen persoonlijke verhalen naar muziek. In de eerste aflevering maakt Waylon de oversteek naar Californië. Jeroen gaat samen met hem naar Norman’s Rare Guitars om te jammen met de aanwezige artiesten. Ook kopen ze een cowboyhoed in Country General Store en gaan ze op bezoek bij de Darden Sisters. Tijdens het surfen, shoppen en toeren door het prachtige Malibu, doen ze niet alleen inspiratie op voor de eerste track The Whiskey Ain’t Working, maar is er ook ruimschoots tijd voor mooie, persoonlijke gesprekken. Het album ‘Songs of Life’ bevat in totaal negen nummers, inclusief de leader song. Direct na elke aflevering wordt het bijbehorende nummer uitgebracht in iTunes en Spotify. Het volledige album zal na de laatste uitzending op woensdag 19 oktober digitaal beschikbaar zijn en tevens in beperkte oplage fysiek verschijnen. Jeroen: “Ik heb de afgelopen maanden mijn sabbatical mogen vieren en tussendoor heb ik ook nog met acht geweldige muzikale vrienden een erg persoonlijk programma en album mogen maken. Alle nummers zijn gebaseerd op onderwerpen die dicht bij mijzelf en de gast staan. We hebben inspiratie trips gemaakt en vooral heel erg genoten van het zonnige leven in Malibu. Ik kijk erg uit naar de eerste uitzending en de release van mijn debuut album”.

Do 24 september 2015 | 19:45 Zembla: telefoonverslaving

In Zembla Internationaal, een documentaire uit Canada over onze telefoonverslaving. Het digitale tijdperk is een walhalla voor de 'informatie-junk'. Met de smartphone en de tablet kunnen we overal het internet op en raken langzaam data-verslaafd. De telefoon en tablet zijn altijd binnen handbereik; we kunnen er geen genoeg van krijgen. Zelfs niet als we door de groeiende stroom digitale informatie, foto's en filmpjes het overzicht compleet kwijt raken. Terwijl we online zijn, verzamelen spionnen stiekem informatie over ons, en verkopen dat aan de hoogste bieder. Maar ook dat weerhoudt ons er niet van te blijven surfen. Toch komt er langzaam een tegenbeweging op gang: mensen gaan op 'data-dieet'. In Amerika kan dat kan nu zelfs in zogenaamde digi-afkickkampen. Zembla Internationaal onderzoekt: Waar eindigt onze verslaving aan data?

Do 24 september 2015 | 10:10 Zembla: telefoonverslaving

In Zembla Internationaal, een documentaire uit Canada over onze telefoonverslaving. Het digitale tijdperk is een walhalla voor de 'informatie-junk'. Met de smartphone en de tablet kunnen we overal het internet op en raken langzaam data-verslaafd. De telefoon en tablet zijn altijd binnen handbereik; we kunnen er geen genoeg van krijgen. Zelfs niet als we door de groeiende stroom digitale informatie, foto's en filmpjes het overzicht compleet kwijt raken. Terwijl we online zijn, verzamelen spionnen stiekem informatie over ons, en verkopen dat aan de hoogste bieder. Maar ook dat weerhoudt ons er niet van te blijven surfen. Toch komt er langzaam een tegenbeweging op gang: mensen gaan op 'data-dieet'. In Amerika kan dat kan nu zelfs in zogenaamde digi-afkickkampen. Zembla Internationaal onderzoekt: Waar eindigt onze verslaving aan data?

Di 2 september 2014 | 19:00 Hart van Nederland - Vroege Editie

Deventer in de ban van reeks autobranden Rechtszaak tegen Bonnie & Clyde begonnen Minister Frans Timmermans aast op droomtransfer Kiten, surfen, zeilen? Ga toch hooverboarden!

Wo 6 maart 2013 | 18:45 NOS Sportjournaal

Presentatie: Dione de Graaff VOETBAL Achtste finales Champions League WIELRENNEN Parijs - Nice SURFEN WK RSX in Buzios, Brazilie

Ma 4 maart 2013 | 18:45 NOS Sportjournaal

Presentatie: Jeroen Stomphorst WIELRENNEN Parijs - Nice SURFEN WK RSX in Buzios Verslag: Erik van Dijk

Zo 3 maart 2013 | 18:15 NOS Studio Sport

Presenatie: Jeroen Stomphorst VOETBAL Reportage over Manchester United SCHAATSEN Finale Wereldbeker in Erfurt WIELRENNEN Parijs - Nice TAFELTENNIS NK Commentaar: Mark Brasser HOCKEY Amsterdam - Kampong SURFEN WK RSX in Buzios HONKBAL World Baseball Classic, Taiwan - Nederland

Wo 5 oktober 2011 | 22:30 Obese

In het nieuwe RTL 4-programma 'Obese' worden zes personen met morbide obesitas een jaar lang gevolgd. In hun strijd tegen de kilo's met als doel hun leven weer op gang te krijgen, worden ze bijgestaan door een team van deskundigen. In 300 dagen proberen zij de helft van hun gewicht te verliezen. Wendy van Dijk presenteert ‘Obese' en in elke aflevering staat er één deelnemer centraal. De deelnemers van ‘Obese' wegen minimaal het dubbele van wat hun gewicht zou moeten zijn. Afvallen is een serieuze zaak, want hun gezondheid loopt direct gevaar. Ook sociaal gezien zitten ze behoorlijk in de knoop. Het leven dat ze nu leiden bemoeilijkt relaties en isolement dreigt. In de eerste aflevering overvalt Wendy Danny Bouman om hem het goede nieuws te vertellen. Hij is één van de zes kandidaten die de kans krijgt om in één jaar weer een normaal leven te leiden. Danny is 40 jaar, ondernemer en weegt 270 kilo. Vroeger was sporten zijn uitlaatklep, nu is dat eten. Zijn grote wens is om weer te kunnen surfen. Danny is verslaafd aan eten, heeft een slechte conditie en heeft zijn hele leven aangepast aan zijn omvang. Danny grijpt deze kans met beide handen aan, want zoals hij zelf zegt is dit zijn laatste redmiddel. Overgewicht grijpt als een besmettelijke ziekte om zich heen. Naar verwachting zal dit in 2015 het grootste gezondheidsprobleem van de wereld zijn. In Nederland lijden inmiddels 250.000 mensen (cijfers Nederlandse Obesitas Kliniek) aan extreem overgewicht of morbide obesitas. Het is bijna onmogelijk om hier zelf vanaf te komen terwijl de kans op vroegtijdig overlijden groot is. Herhaling van zondag 2 oktober.

 Meer