Stro op tv (tv-tip)

Vandaag | 22:45 Op1

Onderwerpen van deze uitzending - “Belastingen, belastingen, belastingen! De rest is bullshit.” Met die woorden maakte historicus Rutger Bregman vorig jaar grote indruk op het World Economic Forum in Davos. Die oproep lijkt nu zijn vruchten af te werpen, want een groep van 121 miljonairs en miljardairs heeft andere superrijken in een petitie opgeroepen stelling te nemen tegen belastingontwijking en in te stemmen met belastingverhoging voor de allerrijksten. Bij Op1 praten we hierover met miljonair Elske Doets, directeur-eigenaar van Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017. - Negen jaar leidde Peter Vandermeersch een redactie vol mondige journalisten van NRC Handelsblad, nu leidt hij het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media in Dublin, met eersterangs uitzicht op de Brexit die volgende week eindelijk plaats gaat vinden. Aan tafel bij Op1 vertelt hij hoe zijn Ierse avontuur hem tot nu toe bevalt en hoe daar wordt toegeleefd naar 31 januari, als het Verenigd Koninkrijk om middernacht uit de EU zal stappen. - Twee acrobaten van het Wereldkerstcircus zijn op 3 januari ernstig gewond geraakt na een val van tien meter. Het Russische echtpaar ‘Sky Angels’ viel tijdens een trapeze-act. De vrouw, Kristina, moest na de val een dubbele operatie aan haar nek ondergaan en voelde haar benen niet meer. Langzaamaan komt het gevoel in haar benen terug, ze mag binnenkort het ziekenhuis verlaten. Haar man Rustem schuift met circuseigenaren Henk van der Meijden en Monica Strotmann aan bij Op1. Hoe kon dit drama gebeuren? - Dierenrechtenorganisatie Dier & Recht heeft kritiek op dierensporten en vooral op paardensport: het zou dierenmishandeling zijn. Drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven stelt de critici gerust: ‘paarden kunnen niet faken,’ zegt ze in haar Telegraaf-column. Vlak voor de start van Jumping Amsterdam kwam de discussie op gang. Bij Op1 schuift Anky aan en legt uit waarom paardensport geen dierenmishandeling is en wat er dag in dag uit wordt gedaan om het de edeldieren zo goed mogelijk te laten hebben. - Motorcoureur Edwin Straver (48) is afgelopen nacht overleden. Hij crashte vorige week in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally, een loodzware woestijnrally die dit jaar wordt gehouden in Saoedi-Arabië. Bij Op1 schuift motorcoureur Mirjam Pol aan. Zij reed in drie continenten de Dakar Rally uit. Ze komt praten over de dood van Edwin Straver en de gevaren van de wedstrijd die zij voor de zevende keer voltooide.

Je vindt hier de programma's van Stro op tv We hebben de volgende programma's voor Stro Op1: Praatprogramma over de actualiteit, Onderwerpen van deze uitzending “Belastingen, belastingen, belastingen! De rest is. CSI: New York: Als er bloed uit de waterkranen van een gebouw stroomt, proberen Mac en Lindsay de oorzaak te achterhalen. Ze ontdekken. Op1: Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending “Belastingen, belastingen, belastingen!. NASA's Unexplained Files: Pluto Under Pressure, Seizoen 3 Aflevering 1 Pluto Under Pressure: Verloren opnamen onthullen Apollo astronauten die. Bid & Destroy: Brian, Lee en het team van Danley Demolition krijgen groen licht voor de sloop van een huis aan een meer, maar volgens. Paw Patrol: Burgemeester Goodway krijgt van burgemeester Humdinger een stinkende bloem. Ryder en de pups moeten haar terugbrengen. Bid & Destroy: Brian en Lee bekijken een huis met brandschade. Ze krijgen één dag de tijd, maar de eigenaar wil dat de fundering. CSI: New York: Als er bloed uit de waterkranen van een gebouw stroomt, proberen Mac en Lindsay de oorzaak te achterhalen. Ze ontdekken. Still Going Strong: Yay het is weekend! Maar ben je eigenlijk kapot van het feesten en moet je nog een paar uurtjes de dansvloer op? XITE. Bong Appetit: Seizoen 1 Aflevering 3 van 10 Molecular Marijuana Chef kok Marcel Vigneron bereidt een met cannabis geïnfuseerde.

Stro op tv (overige uitzendingen NL)

Morgen | 00:15 Op1

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - “Belastingen, belastingen, belastingen! De rest is bullshit.” Met die woorden maakte historicus Rutger Bregman vorig jaar grote indruk op het World Economic Forum in Davos. Die oproep lijkt nu zijn vruchten af te werpen, want een groep van 121 miljonairs en miljardairs heeft andere superrijken in een petitie opgeroepen stelling te nemen tegen belastingontwijking en in te stemmen met belastingverhoging voor de allerrijksten. Bij Op1 praten we hierover met miljonair Elske Doets, directeur-eigenaar van Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017. - Negen jaar leidde Peter Vandermeersch een redactie vol mondige journalisten van NRC Handelsblad, nu leidt hij het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media in Dublin, met eersterangs uitzicht op de Brexit die volgende week eindelijk plaats gaat vinden. Aan tafel bij Op1 vertelt hij hoe zijn Ierse avontuur hem tot nu toe bevalt en hoe daar wordt toegeleefd naar 31 januari, als het Verenigd Koninkrijk om middernacht uit de EU zal stappen. - Twee acrobaten van het Wereldkerstcircus zijn op 3 januari ernstig gewond geraakt na een val van tien meter. Het Russische echtpaar ‘Sky Angels’ viel tijdens een trapeze-act. De vrouw, Kristina, moest na de val een dubbele operatie aan haar nek ondergaan en voelde haar benen niet meer. Langzaamaan komt het gevoel in haar benen terug, ze mag binnenkort het ziekenhuis verlaten. Haar man Rustem schuift met circuseigenaren Henk van der Meijden en Monica Strotmann aan bij Op1. Hoe kon dit drama gebeuren? - Dierenrechtenorganisatie Dier & Recht heeft kritiek op dierensporten en vooral op paardensport: het zou dierenmishandeling zijn. Drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven stelt de critici gerust: ‘paarden kunnen niet faken,’ zegt ze in haar Telegraaf-column. Vlak voor de start van Jumping Amsterdam kwam de discussie op gang. Bij Op1 schuift Anky aan en legt uit waarom paardensport geen dierenmishandeling is en wat er dag in dag uit wordt gedaan om het de edeldieren zo goed mogelijk te laten hebben. - Motorcoureur Edwin Straver (48) is afgelopen nacht overleden. Hij crashte vorige week in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally, een loodzware woestijnrally die dit jaar wordt gehouden in Saoedi-Arabië. Bij Op1 schuift motorcoureur Mirjam Pol aan. Zij reed in drie continenten de Dakar Rally uit. Ze komt praten over de dood van Edwin Straver en de gevaren van de wedstrijd die zij voor de zevende keer voltooide.

Morgen | 05:05 Storage Wars: Canada

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Realityreeks over mensen die in beslag genomen opslagboxen opkopen. Bigger Stronger Meaner Dumber. Op veilingen verspreid over heel Canada bieden kopers met een flinke beurs dagelijks tegen elkaar op om in beslag genomen en vergeten opslagboxen op te kopen.

Morgen | 18:00 De Sterkste Man

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Verslag van de Strongman Champions League, die uit een serie van zestien wedstrijden bestaat. De sterksten van de wereld moeten onder meer vliegtuigen trekken en zware voorwerpen als boomstammen en betonballen tillen

Morgen | 18:25 Storage Wars: Canada

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Realityreeks over mensen die in beslag genomen opslagboxen opkopen. Bigger Stronger Meaner Dumber. Op veilingen verspreid over heel Canada bieden kopers met een flinke beurs dagelijks tegen elkaar op om in beslag genomen en vergeten opslagboxen op te kopen.

Overmorgen | 10:06 Atomic Puppet

Seizoen 1 - Canadees-Franse animatieserie. Mookie aan de macht / Aapstronaut. De 12-jarige Joey is grote fan van superheld Captain Atomic. Wanneer Atomic zijn krachten verliest en in een handpop transformeert, lijkt alle hoop voor de stad verloren. Tot ze beslissen om samen als superheldenduo Atomic Puppet tegen het kwaad te strijden.

Overmorgen | 12:20 Welkom in de jaren 60

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Nederlandse historische komische jeugdserie. Wetenschap. De grote astronaut Neill Armstrong zit op de bank bij Dorine, en vertelt alles over de uitvindingen in 'zijn' jaren 60. Maar dan komt zijn grote rivaal op: de Rus Yuri Gagarin. Wordt het ruzie?

Overmorgen | 14:30 Goodwood Festival of Speed

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Autosportmagazine. Verslag van dit festival waarbij exotische sportauto's en historische racewagens naar het landgoed Goodwood House worden gebracht, waar het massaal toegestroomde publiek de bolides van dichtbij kan bekijken.

Stro op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 21:25 CSI: New York

Als er bloed uit de waterkranen van een gebouw stroomt, proberen Mac en Lindsay de oorzaak te achterhalen. Ze ontdekken het lichaam van een vrouwelijke portier in een watertank. Deze zaak leidt naar een zestal sterfgevallen onder verdachte omstandigheden. Stella en Hawkes treffen een slachtoffer op een speelplaats aan. Is het moord of een ongeluk?

Morgen | 00:20 NASA's Unexplained Files

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Pluto Under Pressure: Verloren opnamen onthullen Apollo-astronauten die onverklaarbare geluiden op de maan horen. Een vreemd object in de baan van de aarde begint een Russisch ruimtevaartuig te stalken.

Morgen | 01:00 Bid & Destroy

Brian, Lee en het team van Danley Demolition krijgen groen licht voor de sloop van een huis aan een meer, maar volgens Lee verliezen ze erop.

Morgen | 01:24 Paw Patrol

Burgemeester Goodway krijgt van burgemeester Humdinger een stinkende bloem. Ryder en de pups moeten haar terugbrengen naar Boerengat. // Er stort een ruimtecapsule in de baai met daarin een aap als astronaut.

Morgen | 01:30 Bid & Destroy

Brian en Lee bekijken een huis met brandschade. Ze krijgen één dag de tijd, maar de eigenaar wil dat de fundering intact blijft.

Morgen | 02:40 CSI: New York

Als er bloed uit de waterkranen van een gebouw stroomt, proberen Mac en Lindsay de oorzaak te achterhalen. Ze ontdekken het lichaam van een vrouwelijke portier in een watertank. Deze zaak leidt naar een zestal sterfgevallen onder verdachte omstandigheden. Stella en Hawkes treffen een slachtoffer op een speelplaats aan. Is het moord of een ongeluk?

Morgen | 03:00 Still Going Strong

Yay het is weekend! Maar ben je eigenlijk kapot van het feesten en moet je nog een paar uurtjes de dansvloer op? XITE zal je erdoorheen slepen met Still Going Strong.

Morgen | 03:20 Bong Appetit

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 10 - Molecular Marijuana Chef-kok Marcel Vigneron bereidt een met cannabis geïnfuseerde maaltijd met gebruikmaking van moleculaire gastronomie.

Morgen | 03:40 Treehouse Masters

Seizoen 7 - Aflevering 18 - A Treehouse Production: Pete ontwerpt voor een vriend een boomhut die als B&B gaat dienen. Hij laat zijn creativiteit de vrije loop met een waterval die van het balkon omlaag naar een vijver stroomt.

Morgen | 06:05 Donal's Meals in Minutes

Donal Skehan laat zien hoe je zijn favoriete maaltijden moet bereiden. Hij kookt onder andere bœuf stroganoff, vis met soja en gember en rijst, en krokant varkensvlees met sugarsnaps.

Morgen | 06:41 Blaze en de Monsterwielen

Starla en Blaze komen in de stromende regen een familie koeien tegen. Starla wil ze graag een plek geven bij haar op de boerderij. Om weer thuis te komen maken ze gebruik van de stroming in de rivier en warme luchtstromen in de lucht.

Morgen | 16:00 Rapunzel: De Serie S3

De terugkeer van Strongbow: Eugene dreigt van het rechte pad af te gaan.

Morgen | 16:23 Flin & Flo

Flin wil dolgraag vallende sterren zien, maar heeft er nog geen een kunnen spotten. Daarom is hij erg teleurgesteld. Om Flin op te beuren, maakt Flo het heel gezellig in de Draco en vertelt hij over zijn avontuur met Astro, de Komeetdraak.

Morgen | 18:45 Teen Mom 2

Kailyn en de jongens nemen afscheid van de hond. Sean trekt bij Jade in, met verrassend resultaat. Briana praat met John over hun stroeve relatie. Chelsea krijgt een schokkende vraag van Adams moeder. Leah wordt herinnerd aan Jeremy.

Morgen | 21:35 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Het internet werkt niet meer. Het blijkt dat Richard meelift op de aansluiting van de buren. Nu lijkt het dat die dat hebben ontdekt en de toegangscode hebben veranderd. Gumball en Darwin brengen eerst computeractiviteiten in het echte leven en proberen dan meneer Robinson te hacken om achter het nieuwe wachtwoord te komen. Dan blijkt dat er niets is veranderd maar dat een grote hoeveelheid toolbars de internettoegankelijkheid blokkeert. Anaïs maakt dat ongedaan en het internet kan weer gebruikt worden! Maar dan valt de stroom uit....

Morgen | 21:50 What Women Want

Morgen - Macho reclamemaker Nick (Mel Gibson) heeft geen flauw benul wat vrouwen willen. Daarom kan hij geen reclame voor ze maken en gaat de baan die hij wil naar een vrouw: Darcy McGuire (Helen Hunt). Daar baalt hij vreselijk van. Dan krijgt Nick ...

Macho reclamemaker Nick (Mel Gibson) heeft geen flauw benul wat vrouwen willen. Daarom kan hij geen reclame voor ze maken en gaat de baan die hij wil naar een vrouw: Darcy McGuire (Helen Hunt). Daar baalt hij vreselijk van. Dan krijgt Nick een stroomstoot. Tot zijn grote schrik hoort hij daarna overal vrouwenstemmen, maar de dames doen hun mond niet open: Nick hoort wat vrouwen denken! Hun verlangens, wensen en intiemste gedachten zijn geen geheim meer voor hem. Natuurlijk misbruikt hij zijn geheime wapen maximaal.

Overmorgen | 01:00 Bid & Destroy

Het team wil een papierfabriek slopen, maar de toren mag de aangrenzende gebouwen en natuurlijk de teamleden zelf niet raken.

Overmorgen | 01:30 Bid & Destroy

Brian en Lee mogen een verlaten pension slopen. Maar wanneer er olietanks in de kelder worden aangetroffen, wordt het werk stilgelegd.

Overmorgen | 01:48 Blaze en de Monsterwielen

Starla en Blaze komen in de stromende regen een familie koeien tegen. Starla wil ze graag een plek geven bij haar op de boerderij. Om weer thuis te komen maken ze gebruik van de stroming in de rivier en warme luchtstromen in de lucht.

Overmorgen | 03:00 Still Going Strong

Yay het is weekend! Maar ben je eigenlijk kapot van het feesten en moet je nog een paar uurtjes de dansvloer op? XITE zal je erdoorheen slepen met Still Going Strong.

Overmorgen | 03:45 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Het internet werkt niet meer. Het blijkt dat Richard meelift op de aansluiting van de buren. Nu lijkt het dat die dat hebben ontdekt en de toegangscode hebben veranderd. Gumball en Darwin brengen eerst computeractiviteiten in het echte leven en proberen dan meneer Robinson te hacken om achter het nieuwe wachtwoord te komen. Dan blijkt dat er niets is veranderd maar dat een grote hoeveelheid toolbars de internettoegankelijkheid blokkeert. Anaïs maakt dat ongedaan en het internet kan weer gebruikt worden! Maar dan valt de stroom uit....

Overmorgen | 05:30 TEMKO - Darkness Rises

Hoe klinkt de ruimte? Dat vroeg componist Aart Strootman, artist in residence bij Theaters Tilburg en winnaar van de Gaudeamus Prijs 2017, zich af. Hij ging te rade bij de laatste data die de NASA in 2003 ontving van ruimtesonde Pioneer 10 en vertaalde deze geluiden naar mysterieuze muziek voor zijn ensemble TEMKO. De ijle lange lijnen, de korte explosies, de elektronica en de stemmen gaven alles bij elkaar inderdaad een kosmische ervaring. Vorig jaar bewerkte Strootman deze indringende partituur op verzoek van philharmonie zuidnederland voor zijn eigen TEMKO en orkest. Het resultaat was zo mogelijk nog indringender. Wat mede te danken was aan de videobeelden vol ruimte-impressies die Dries Alkemade bij de muziek maakte. Omdat er vele verzoeken kwamen om het programma nog eens te herhalen, keert Darkness Rises nu onveranderd terug als onderdeel van November Music. Net als vorig jaar staat het geheel onder leiding van dirigent Karel Deseure. Een geestverruimende ervaring voor iedereen die dit programma nog niet gezien en gehoord heeft en een mooie gelegenheid om weer nieuwe lagen te ontdekken voor hen die er eerder ook al bij waren.

Overmorgen | 06:00 Ben 10

Op een tocht door het Nationale Park moeten de Tennysons de stoom-aangedreven generator van Stoom Smythe af zien te zetten voordat hij het stroomnet opblaast.

Overmorgen | 07:00 Mickey en de Roadsterracers

Het spook van de bistro / Koekoe in Parijs: Goofy-dogs-dief! / De Handige Hulpjes terug in Parijs.

Overmorgen | 10:06 Atomic Puppet

Mookie aan de macht / Aapstronaut: Mookie is ineens veel sterker! / De ruimte-aap is terug!

Overmorgen | 11:00 Gold Rush: White Water

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Thunder Falls: Dakota Fred en zijn zoon Dustin zetten hun leven op het spel in de hoop een fortuin aan goud op te duiken van de bodem van een snelstromende bergrivier in Alaska.

Overmorgen | 12:45 Miraculous - Verhalen over Ladybug & Cat Noir S3

Animaestro: Ladybug en Cat Noir krijgen een nieuwe regisseur.

Overmorgen | 14:25 CSI: New York

Als er bloed uit de waterkranen van een gebouw stroomt, proberen Mac en Lindsay de oorzaak te achterhalen. Ze ontdekken het lichaam van een vrouwelijke portier in een watertank. Deze zaak leidt naar een zestal sterfgevallen onder verdachte omstandigheden. Stella en Hawkes treffen een slachtoffer op een speelplaats aan. Is het moord of een ongeluk?

Overmorgen | 15:00 Estée In Parijs

Verspilling van eten vindt chef Estée echt doodzonde. Het liefste gebruikt ze alles van het dier. In Frankrijk is dat heel normaal. Het dier wordt van kop tot staart verwerkt in delicatessen zoals andouillete, fromage de tête, of boudin noir. Deze delicatessen vind je niet alleen in exclusieve zaken, maar in de meeste restaurants en bistro’s.

Overmorgen | 15:14 X-Ray Mega Airport

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Crossroads of the World: Dagelijks landen er op Frankfurt International Airport vliegtuigen uit vijf verschillende continenten. Kijk mee hoe de goederen- en passagiersstromen worden beheerd.

Ma 27 januari 2020 | 01:00 Bid & Destroy

Brian en Lee gaan naar een verlaten huis waar een vreemde sfeer hangt. In de kelder krijgen ze de schrik van hun leven.

Ma 27 januari 2020 | 01:30 Bid & Destroy

Brian en Lee nemen een klus aan van Dan, een vriend van Lee. Maar het huis is zo te zien al leeggehaald. Valt er nog wat te halen?

Ma 27 januari 2020 | 02:00 Gold Rush: White Water

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Thunder Falls: Dakota Fred en zijn zoon Dustin zetten hun leven op het spel in de hoop een fortuin aan goud op te duiken van de bodem van een snelstromende bergrivier in Alaska.

Ma 27 januari 2020 | 02:00 Jane got a gun

Overmorgen - Na een gruwelijk verleden met de hypergewelddadige Bishop Boys bende heeft Jane Hammond een nieuw leven opgebouwd met haar man Bill. Maar als hij op een dag naar huis komt strompelen met meerdere kogels in zijn lijf is het duidelijk dat ...

Na een gruwelijk verleden met de hypergewelddadige Bishop Boys-bende heeft Jane Hammond een nieuw leven opgebouwd met haar man Bill. Maar als hij op een dag naar huis komt strompelen met meerdere kogels in zijn lijf is het duidelijk dat Jane zich wederom in het vaarwater van de nietsontziende bende en hun leider Colin bevindt. Met de Bishop Boys vrijwel zeker in aantocht wendt Jane zich wanhopig tot haar ex-verloofde Dan. Kan hij haar helpen haar familie te beschermen terwijl ze ook nog wordt geteisterd door trauma's uit het verleden?

Ma 27 januari 2020 | 04:45 Lip Sync Battle UK

Seizoen 2 Aflevering 2 - Alexander Armstrong vs Jimmy Carr Sterren gaan de strijd met elkaar aan met playbacken als wapen, en het publiek is de jury. Vanavond nemen de populaire comedians Jimmy Carr en Alexander Armstrong het tegen elkaar op.

Ma 27 januari 2020 | 04:55 Estée In Parijs

Verspilling van eten vindt chef Estée echt doodzonde. Het liefste gebruikt ze alles van het dier. In Frankrijk is dat heel normaal. Het dier wordt van kop tot staart verwerkt in delicatessen zoals andouillete, fromage de tête, of boudin noir. Deze delicatessen vind je niet alleen in exclusieve zaken, maar in de meeste restaurants en bistro’s.

Ma 27 januari 2020 | 06:45 100 Miles from Nowhere

Seizoen 1 - Aflevering 2 - River of No Return: Matt, Danny en Blake ondernemen een tocht van 120 km door de ongerepte wildernis van Idaho. Kunnen ze de besneeuwde bergen en gevaarlijke stroomversnellingen overwinnen?

Ma 27 januari 2020 | 08:24 NASA's Unexplained Files

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Return of the Moon Bugs: Apollo 12-astronauten keren terug om iets levends van de maan mee te brengen en de NASA volgt een asteroïde in de richting van de aarde en komt tot een schokkende ontdekking.

Ma 27 januari 2020 | 08:55 Craig van de Kreek

Een jongen zegt dat hij het 'eerste' bij de stronk was

Ma 27 januari 2020 | 09:12 NASA's Unexplained Files

Aflevering 3 - Rise of the Ice Creatures: Een foto van Apollo 17 lijkt een Amerikaanse militaire buitenpost op de maan te laten zien. Is er leven in de oceanen van de manen van Jupiter? Neil Armstrong loopt reëel gevaar.

Ma 27 januari 2020 | 12:00 How It's Made

Seizoen 16 - Aflevering 11 - Episode 11: Vraag je je wel eens af hoe producten zoals bimetaal thermometers, hummus en strooien sombrero's worden gemaakt? In deze serie nemen we weer alledaagse voorwerpen onder de loep.

Ma 27 januari 2020 | 16:05 CSI: New York

Als er bloed uit de waterkranen van een gebouw stroomt, proberen Mac en Lindsay de oorzaak te achterhalen. Ze ontdekken het lichaam van een vrouwelijke portier in een watertank. Deze zaak leidt naar een zestal sterfgevallen onder verdachte omstandigheden. Stella en Hawkes treffen een slachtoffer op een speelplaats aan. Is het moord of een ongeluk?

Ma 27 januari 2020 | 16:54 Paw Patrol

Alex raakt zijn rugzak kwijt op zijn eerste schooldag! Ryder en de Paw Patroll helpen hem met zoeken // Chase is vandaag jarig en de pups plannen een suprise party. Alleen door de storm valt de stroom uit. De Paw Patroll moeten het probleem oplossen.

 Meer

Stro gemist

Eerder Vandaag | 19:53 Peppa Pig

Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

Eerder Vandaag | 17:40 NASA's Unexplained Files

Aflevering 3 - Rise of the Ice Creatures: Een foto van Apollo 17 lijkt een Amerikaanse militaire buitenpost op de maan te laten zien. Is er leven in de oceanen van de manen van Jupiter? Neil Armstrong loopt reëel gevaar.

Eerder Vandaag | 16:50 NASA's Unexplained Files

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Return of the Moon Bugs: Apollo 12-astronauten keren terug om iets levends van de maan mee te brengen en de NASA volgt een asteroïde in de richting van de aarde en komt tot een schokkende ontdekking.

Eerder Vandaag | 12:32 Claudio Abbado & Orchestra Mozart

In 2004 richtte dirigent Claudio Abbado het Orchestra Mozart op in Bologna. Dit orkest brengt veelbelovend jong talent samen met gevestigde solisten. Onder hen Johani Gonzales, een jonge bassist uit één van de slechtste wijken van Caracas, maar ook de beroemde Duitse trompettist Reinhold Friedrich. In deze documentaire volgen we de Europese tournee van dit orkest uit 2012 en 2013. Zodoende krijgen we een uniek inkijkje in de werkwijze van maestro Abbado, maar ook zien we hoe het leven van een klassieke muzikant er tegenwoordig uitziet. De film toont vanuit een muzikaal én een menselijk oogpunt zowel het openbare als het privéleven van een groep musici: Maria Francesca Latella, Federica Vignoni, Lucas Navarro, Alois Posch, Reinhold Friedrich, Alessio Allegrini, en Johane Gonzalez. De documentaire bevat een lang en niet eerder vertoond interview met maestro Abbado. Ook zijn er veel beelden te zien van concerten en repetities in Bologna, Luzern, Wenen, Madrid en Palermo.

Eerder Vandaag | 11:11 Schubert - Winterreise

Dat Franz Schuberts liederencyclus ‘Winterreise’ een meesterwerk is, bewijst het aantal boeken en opnames van en over dit werk alleen al. De centrale vraag die specialisten vaak oproepen bij dit werk is of het überhaupt wel een liederencyclus is. De 24 liederen waaruit de cyclus bestaat, met teksten van dichter Wilhelm Müller werden in twee verschillende lichtingen gepubliceerd: een in februari 1827 en een in oktober van hetzelfde jaar. Het verhaal lijkt vrij simpel: een jongeman wordt afgewezen en daarna midden in de winter op een doelloze reis gaat. De sfeer van de liederen is echter zwaar en mistroostig.

Eerder Vandaag | 09:20 Forged in Fire

Vier metaalsmeden moeten uit oud reddingsgereedschap een multifunctioneel wapen smeden. Eenmaal gereed worden de messen aan een zware testronde onderworpen.

Eerder Vandaag | 09:15 Ringel Singel 19

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Nederlandse animatieserie. Toen de stroom uitviel

Eerder Vandaag | 09:12 NASA's Unexplained Files

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Pluto Under Pressure: Verloren opnamen onthullen Apollo-astronauten die onverklaarbare geluiden op de maan horen. Een vreemd object in de baan van de aarde begint een Russisch ruimtevaartuig te stalken.

Eerder Vandaag | 08:25 Ancient Aliens

In 2017 kwam een voorwerp via een zo ongebruikelijke weg ons zonnestelsel binnen dat astronomen dachten dat het buitenaards was. Dat doet een belangrijke vraag rijzen: hebben we een plan voor als we buitenaards leven tegenkomen?

Eerder Vandaag | 08:08 Finding Prince Charming

Robert mag drie mannen uitkiezen voor een romantisch driegangendiner. Dat leidt tot grote jaloezie onder degenen die niet door Robert worden uitgekozen. Maar zij krijgen de kans om indruk te maken op Robert tijdens een intensieve work-out in de sportschool. Ondanks zijn gespierde lichaam is Paul niet echt sportief, noch is hij in staat om lekker te relaxen en lol te trappen. Aan het einde van de aflevering zal een van de kandidaten zijn stropdas moeten inleveren.

Eerder Vandaag | 07:00 The Front

Hollywood is in de greep van de anticommunistische heksenjacht van McCarthy. Ook schrijver Arthur Miller kan niet meer onder zijn eigen naam werken. Hij biedt de klungelige Howard Prince (Woody Allen) tien procent van zijn gage als diens naam ...

- Hollywood is in de greep van de anticommunistische heksenjacht van McCarthy. Ook schrijver Arthur Miller kan niet meer onder zijn eigen naam werken. Hij biedt de klungelige Howard Prince (Woody Allen) tien procent van zijn gage als diens naam gebruikt mag worden als auteur van een nieuw tv-programma. Howard aanvaardt Millers voorstel en binnen de kortste keren is hij de stroman van een heel stel schrijvers. Hij maakt bliksemsnel carrière als een van de meest veelbelovende literaire talenten, maar al vlug gaat zijn roem zich tegen hem keren en worden ook hem communistische sympathieën aangewreven.

Eerder Vandaag | 06:00 Händel - Te Deum de Dettingen (HV 283)

Patrick Debrabande dirigeert het koor Vox Mago in een uitvoering van Händels Dettingen Te Deum (HWV 283). Het werk werd voor de eerste keer uitgevoerd op 27 november 1743 in Londen in aanwezigheid van George II, naar aanleiding van de overwinning in de slag om Dettingen. Het werk is een grootse krijgshaftige lofrede en bevat achttien korte solo's en koren. Na een korte instrumentale prelude opent het werk met een triomfantelijk koor met trompetten en pauken. Het is gecomponeerd voor vijfstemmig koor waarbij de sopranen zijn opgesplitst. Solisten zijn Bart Uvyn (alt), Denzil Delaere (tenor), Helena Maes (sopraan) en Joris Stroobants (bas). Opgenomen in de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatiekerk te Gent in 2018.

 Meer