Status op tv (tv-tip)

Vandaag | 20:29 New Kids Turbo IMDb: 6.4

IMDB * 6.4 - Film, Spanning, actie, komedie, Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord Brabantse dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, ...

Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord-Brabantse dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. Deze komedie is gebaseerd op de gelijknamige serie sketches die op televisie te zien was en die zich afspelen in Maaskantje. Door de populariteit van 'New Kids' is dit Noord-Brabantse plaatsje inmiddels een toeristentrekpleister geworden. De door Reinout Oerlemans geproduceerde film verbrak op de premièredag het omzetrecord van alle ooit in de bioscoop uitgebracht Nederlandse films en bereikte eveneens in recordtijd de status van Diamanten Film voor 1 miljoen bezoekers. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/new-kids-turbo

Je vindt hier de programma's van Status op tv We hebben de volgende programma's voor Status New Kids Turbo: IMDB * 6.4 - Film, Spanning, actie, komedie, Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord Brabantse dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert,. Re:: Informatief, Aflevering 559 Ein Leopard in der Badewanne, ein Luchs im Wohnzimmer. Viele Russen hegen eine ausgeprägte. Re:: Morgen - Informatief, Aflevering 559 Ein Leopard in der Badewanne, ein Luchs im Wohnzimmer. Viele Russen hegen eine. Chappie: Morgen - IMDB * 6.8 - Film, Chappie is een Amerikaanse en Mexicaanse actie en sciencefictionfilm uit het jaar 2015. Deze productie is geregisseerd door Neill Blomkamp (bekend van films als 'Elysium' en 'District 9'). Met acteurs Hugh Jackman en Dev. ESPN Film: White and Blue and White: Morgen - Sport, Seizoen 2018 Aflevering 8 van 130 De Argentijnse voetballer Osvaldo "Ossie" Ardiles vertrok. The Fall of the Krays: Overmorgen - Film, Het vervolg van The Rise of the Krays (2015). De wankele geestelijke toestand van de Kray broers zorgt voor onzekerheid in hun bedrijfsplannen. Nu hun imperium is opgezet moeten de broers ervoor vechten om hun bedrijf en hun. ESPN Film: Winning Time: Overmorgen - Sport, Seizoen 2018 Aflevering 25 van 130 In de halve finale van de Eastern Conference van 1995,. Hollywood Love Story: 04/06 - Serie/soap, Seizoen 1 Aflevering 7 van 8 Angel Angel is een niet geregistreerde immigrant die commercieel. Cayman Went: 05/06 - Film, Nu de kijkcijfers van zijn tv show Diver Down dalen, moet acteur Josh Anders zijn geld op een andere manier zien te verdienen. Josh wordt gevraagd door vastgoedmakelaar Martin Perkins om drie bewoners van het eiland Cayman Brac ervan. New Kids Turbo: 05/06 - IMDB * 6.4 - Comedy, Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord Brabantse dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie.

Status op tv (overige uitzendingen NL)

Vr 5 juni 2020 | 20:30 Z Doc: Het Succesverhaal Van DJ Kygo

Aflevering 1 Documentaire over het succes van de Noorse dj en remixer Kyrre Gørvell-Dahll, beter bekend als dj Kygo. We volgen hem tijdens de voorbereidingen op zijn show in het gigantische Barclays Center in Brooklyn, New York. Kygo schreef geschiedenis toen hij op de muziekdiensten in een recordtijd een miljard streams wist te behalen. Maar hij wil weten of hij naast het succes dat hij heeft met streaming, ook succesvol is buiten de digitale wereld. De show in het Barclays Center is voor hem een test om zijn status buiten de digitale wereld te meten.

Ma 8 juni 2020 | 23:30 Z Doc: Het Succesverhaal Van DJ Kygo

Aflevering 1 Documentaire over het succes van de Noorse dj en remixer Kyrre Gørvell-Dahll, beter bekend als dj Kygo. We volgen hem tijdens de voorbereidingen op zijn show in het gigantische Barclays Center in Brooklyn, New York. Kygo schreef geschiedenis toen hij op de muziekdiensten in een recordtijd een miljard streams wist te behalen. Maar hij wil weten of hij naast het succes dat hij heeft met streaming, ook succesvol is buiten de digitale wereld. De show in het Barclays Center is voor hem een test om zijn status buiten de digitale wereld te meten.

Za 13 juni 2020 | 20:35 Belgravia

Aflevering 6 van 6 - KRO-NCRV Nu blijkt dat Charles geen bastaard is, maar de wettige erfgenaam van de Brockenhursts, verandert alles. Maria is zich stug blijven verzetten tegen haar geplande huwelijk met John Bellasis, en nu is de weg ineens vrij voor een huwelijk met haar geliefde Charles. John is echter in één klap alles kwijt, van zijn status tot zijn erfenis. Hij ziet maar één uitweg, en probeert Oliver daarin mee te slepen.

Zo 14 juni 2020 | 23:20 Leve het bruine monster

AVROTROS Documentaire van regisseur Sherman de Jesus en scenarioschrijver Hans Heesen waarin de geschiedenis van het Nederlandse voetbal tot aan de invoering van het profvoetbal wordt belicht (1890-1956). Aan de hand van historisch beeldmateriaal wordt de aanvankelijke onschuld van het voetbal en de toenemende maatschappelijke status van de spelers in die periode getoond. Enkele hoogtepunten uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis komen daarbij aan de orde. De documentaire laat de beleving van het voetbal bij spelers, supporters en pers zien. Met teksten van Dico van der Meer, Cees Buddingh, Charivarius, Hans Heesen, Nico Scheepmaker, Jan Tetteroo, Willem Wilmink en Jules Deelder, voorgelezen door de acteurs Huub Stapel en Gijs Scholten van Aschat.

Status op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 19:40 Re:

Aflevering 559 Ein Leopard in der Badewanne, ein Luchs im Wohnzimmer. Viele Russen hegen eine ausgeprägte Leidenschaft für exotische Tiere. Während einige Käufer sie als Statussymbol halten, machen andere mit ihnen ein Geschäft. Raubkatzen werden gern für extravagante Fotoshootings gebucht - ein Hobby, das teuer und gefährlich ist.

Morgen | 12:15 Re:

Aflevering 559 Ein Leopard in der Badewanne, ein Luchs im Wohnzimmer. Viele Russen hegen eine ausgeprägte Leidenschaft für exotische Tiere. Während einige Käufer sie als Statussymbol halten, machen andere mit ihnen ein Geschäft. Raubkatzen werden gern für extravagante Fotoshootings gebucht - ein Hobby, das teuer und gefährlich ist.

Morgen | 19:00 Chappie IMDb: 6.8

Morgen - IMDB * 6.8 - Film, Chappie is een Amerikaanse en Mexicaanse actie en sciencefictionfilm uit het jaar 2015. Deze productie is geregisseerd door Neill Blomkamp (bekend van films als 'Elysium' en 'District 9'). Met acteurs Hugh Jackman en Dev ...

Chappie is een Amerikaanse en Mexicaanse actie- en sciencefictionfilm uit het jaar 2015. Deze productie is geregisseerd door Neill Blomkamp (bekend van films als 'Elysium' en 'District 9'). Met acteurs Hugh Jackman en Dev Patel in de hoofdrol. In de nabije toekomst wordt de misdaad bedwongen door een onderdrukkende gemechaniseerde politiemacht. Maar nu vecht de bevolking terug. Als één politierobot (met de naam Chappie) wordt gestolen en opnieuw wordt geprogrammeerd, is hij de eerste robot die zelf kan denken en voelen. Wanneer de machtige, verwoestende overheid de bijzondere robot als een gevaar voor de orde en mensheid gaan zien, laten ze zich door niets tegenhouden om de status quo te waarborgen en om ervoor te zorgen dat Chappie de laatste van zijn soort zal zijn. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/chappie

Overmorgen | 05:06 ESPN Film: White and Blue and White

Seizoen 2018 - Aflevering 8 van 130 De Argentijnse voetballer Osvaldo "Ossie" Ardiles vertrok na het WK van 1978 als wereldkampioen naar het Engelse Tottenham Hotspur en verwierf er een cultstatus. Maar toen op 2 april 1982 Argentijnse troepen neerstreken op de door de Britten bestuurde Falklandeilanden, keerde Ardiles twee dagen later in onzekerheid terug naar huis.

Overmorgen | 19:05 The Fall of the Krays

Overmorgen - Film, Het vervolg van The Rise of the Krays (2015). De wankele geestelijke toestand van de Kray broers zorgt voor onzekerheid in hun bedrijfsplannen. Nu hun imperium is opgezet moeten de broers ervoor vechten om hun bedrijf en hun ...

Het vervolg van The Rise of the Krays (2015). De wankele geestelijke toestand van de Kray broers zorgt voor onzekerheid in hun bedrijfsplannen. Nu hun imperium is opgezet moeten de broers ervoor vechten om hun bedrijf en hun beruchte status te behouden. De obsessie van een politieagent voor de broers zorgt ervoor dat Ronnie en Reggie hem op een dwaalspoor moeten zetten om hem af te leiden van hun gevaarlijke geestelijke toestand.

Overmorgen | 23:45 ESPN Film: Winning Time

Seizoen 2018 - Aflevering 25 van 130 In de halve finale van de Eastern Conference van 1995, verstevigde Reggie Miller zijn status als aartsvijand in New York. Met nog maar een paar seconden op de klok besliste Miller met acht punten in 8,9 seconden wedstrijd 1 in de serie. Hiermee zorgt Miller in zijn eentje voor een van de spectaculairste playoff-ontknopingen ooit.

Do 4 juni 2020 | 14:30 Hollywood Love Story

Seizoen 1 - Aflevering 7 van 8 - Angel Angel is een niet-geregistreerde immigrant die commercieel fotograaf wil worden. De immigratiestatus van zijn familie - en die van hem - is onzeker in het Amerika van Trump.

Vr 5 juni 2020 | 11:45 Cayman Went

05/06 - Film, Nu de kijkcijfers van zijn tv show Diver Down dalen, moet acteur Josh Anders zijn geld op een andere manier zien te verdienen. Josh wordt gevraagd door vastgoedmakelaar Martin Perkins om drie bewoners van het eiland Cayman Brac ervan ...

Nu de kijkcijfers van zijn tv-show Diver Down dalen, moet acteur Josh Anders zijn geld op een andere manier zien te verdienen. Josh wordt gevraagd door vastgoedmakelaar Martin Perkins om drie bewoners van het eiland Cayman Brac ervan te overtuigen dat ze hun land moeten verkopen. De excentrieke eilander Rodgers Bowman blijkt echter niet onder de indruk van Josh' sterrenstatus. En naarmate Josh de mensen van Cayman Brac beter leert kennen, begint hij zich af te vragen waar het met zijn leven naartoe moet.

Vr 5 juni 2020 | 19:35 New Kids Turbo IMDb: 6.4

05/06 - IMDB * 6.4 - Comedy, Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord Brabantse dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie ...

Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord-Brabantse dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. Deze komedie is gebaseerd op de gelijknamige serie sketches die op televisie te zien was en die zich afspelen in Maaskantje. Door de populariteit van 'New Kids' is dit Noord-Brabantse plaatsje inmiddels een toeristentrekpleister geworden. De door Reinout Oerlemans geproduceerde film verbrak op de premièredag het omzetrecord van alle ooit in de bioscoop uitgebracht Nederlandse films en bereikte eveneens in recordtijd de status van Diamanten Film voor 1 miljoen bezoekers. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/new-kids-turbo

Za 6 juni 2020 | 01:45 ESPN Film: Winning Time

Seizoen 2018 - Aflevering 25 van 130 In de halve finale van de Eastern Conference van 1995, verstevigde Reggie Miller zijn status als aartsvijand in New York. Met nog maar een paar seconden op de klok besliste Miller met acht punten in 8,9 seconden wedstrijd 1 in de serie. Hiermee zorgt Miller in zijn eentje voor een van de spectaculairste playoff-ontknopingen ooit.

Zo 7 juni 2020 | 17:30 Corona, die große Verschwörung?

"Wenn es mir lange gut geht, dann schöpfe ich Hoffnung und denke, vielleicht haben sich die Ärzte ja doch geirrt und ich bin geheilt." Im Februar 2016 bekommt Ines Volkmann mit 47 Jahren die Diagnose Gebärmutterhalskrebs im fortgeschrittenen Stadium. Zwölf Stunden dauert die Operation. Alles wird ihr aus dem Unterleib entfernt - nur den Krebs bekommen die Ärzte nicht zu fassen. Der medizinische Status lautet: Unheilbar! Das heißt: Ines Volkmann wartet auf den Tod. Doch niemand kann ihr sagen, wann der Krebs wiederkommt, wann sie sterben muss. In drei Monaten, in einem Jahr, in zwei Jahren? "Ich fühle mich wie eine tickende Zeitbombe, die irgendwann hochgeht." Der Film begleitet Ines Volkmann mehrere Monate. Wir erleben sie zwischen den CT-Untersuchungen, wie sie versucht, so etwas wie Alltag zu leben und ihre Todesangst zu verdrängen. Sie geht arbeiten, macht Sport, verbringt Zeit mit Familie und Freunden, lenkt sich ab, so gut sie kann. "Ein halbes Jahr ist verdammt kurz.

Di 9 juni 2020 | 03:10 The Fall of the Krays

09/06 - Film, Het vervolg van The Rise of the Krays (2015). De wankele geestelijke toestand van de Kray broers zorgt voor onzekerheid in hun bedrijfsplannen. Nu hun imperium is opgezet moeten de broers ervoor vechten om hun bedrijf en hun beruchte ...

Het vervolg van The Rise of the Krays (2015). De wankele geestelijke toestand van de Kray broers zorgt voor onzekerheid in hun bedrijfsplannen. Nu hun imperium is opgezet moeten de broers ervoor vechten om hun bedrijf en hun beruchte status te behouden. De obsessie van een politieagent voor de broers zorgt ervoor dat Ronnie en Reggie hem op een dwaalspoor moeten zetten om hem af te leiden van hun gevaarlijke geestelijke toestand.

Di 9 juni 2020 | 12:10 Cayman Went

09/06 - Film, Nu de kijkcijfers van zijn tv show Diver Down dalen, moet acteur Josh Anders zijn geld op een andere manier zien te verdienen. Josh wordt gevraagd door vastgoedmakelaar Martin Perkins om drie bewoners van het eiland Cayman Brac ervan ...

Nu de kijkcijfers van zijn tv-show Diver Down dalen, moet acteur Josh Anders zijn geld op een andere manier zien te verdienen. Josh wordt gevraagd door vastgoedmakelaar Martin Perkins om drie bewoners van het eiland Cayman Brac ervan te overtuigen dat ze hun land moeten verkopen. De excentrieke eilander Rodgers Bowman blijkt echter niet onder de indruk van Josh' sterrenstatus. En naarmate Josh de mensen van Cayman Brac beter leert kennen, begint hij zich af te vragen waar het met zijn leven naartoe moet.

Di 9 juni 2020 | 12:30 DOC: Iedereen houdt van Gini

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 22 van 43 Georginio Wijnaldum speelt bij Liverpool, een van de grootste clubs ter wereld. Een stap die met een goed doordacht plan via Feyenoord en PSV tot stand kwam. En met de juiste mensen om zich heen. Alle betrokkenen zien zijn ontwikkeling en status groeien en hopen collectief nog een ding: een leidersrol in Oranje. Hoe dan ook: iedereen houdt van hem, als voetballer en als mens.

Wo 10 juni 2020 | 11:53 De Thundermans

Seizoen 3 - Aflevering 20 - Terug Naar School Phoebe en Max hebben een toets in groep 8 gemist, omdat Max destijds een vrij weekend had 'geritseld'. Ze moeten terug naar school om de toets alsnog te doen, anders raakt Phoebe haar heldenstatus kwijt en draait Max de Jeugdgevangenis in

Do 11 juni 2020 | 09:20 Hollywood Love Story

Seizoen 1 - Aflevering 7 van 8 - Angel Angel is een niet-geregistreerde immigrant die commercieel fotograaf wil worden. De immigratiestatus van zijn familie - en die van hem - is onzeker in het Amerika van Trump.

Do 11 juni 2020 | 14:30 My House

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 10 - Coldest Winter Ever Er staat veel op het spel op The Coldest Winter Ever Ball en reputatie, status en geld liggen voor het grijpen. Tati wandelt zonder huis en Alex wandelt voor het eerst als een legende.

Do 11 juni 2020 | 18:05 Samba IMDb: 6.7

11/06 - IMDB * 6.7 - Film, Samba is een Franse drama en komediefilm uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Olivier Nakache en Éric Toledano (bekend van de prachtige film 'Intouchables'). Met onder andere Omar Sy en Charlotte ...

Samba is een Franse drama- en komediefilm uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Olivier Nakache en Éric Toledano (bekend van de prachtige film 'Intouchables'). Met onder andere Omar Sy en Charlotte Gainsbourg in de hoofdrol. Hoofdpersonage 'Samba' is een Senegalese man die reeds tien jaar in Frankrijk woont en leeft van slechte bijbaantjes. Alice, een ambtenaar, heeft last van een burn-out. Terwijl Samba op allerlei manieren een verblijfsvergunning probeert te krijgen, probeert Alice vrijwilligerswerk te doen bij een vrijwilligersorganisatie die mensen zonder verblijfsvergunning of status ondersteunt. Beiden willen ze uit hun precaire situatie komen, tot op een dag hun pad zich kruist. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/samba

Vr 12 juni 2020 | 11:50 Samba IMDb: 6.7

12/06 - IMDB * 6.7 - Film, Samba is een Franse drama en komediefilm uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Olivier Nakache en Éric Toledano (bekend van de prachtige film 'Intouchables'). Met onder andere Omar Sy en Charlotte ...

Samba is een Franse drama- en komediefilm uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Olivier Nakache en Éric Toledano (bekend van de prachtige film 'Intouchables'). Met onder andere Omar Sy en Charlotte Gainsbourg in de hoofdrol. Hoofdpersonage 'Samba' is een Senegalese man die reeds tien jaar in Frankrijk woont en leeft van slechte bijbaantjes. Alice, een ambtenaar, heeft last van een burn-out. Terwijl Samba op allerlei manieren een verblijfsvergunning probeert te krijgen, probeert Alice vrijwilligerswerk te doen bij een vrijwilligersorganisatie die mensen zonder verblijfsvergunning of status ondersteunt. Beiden willen ze uit hun precaire situatie komen, tot op een dag hun pad zich kruist. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/samba

Vr 12 juni 2020 | 18:45 Fight Club IMDb: 8.8

12/06 - IMDB * 8.8 - Misdaad, Film, Verzekeringsinspecteur Jack lijdt aan chronische slapeloosheid en is een trouw bezoeker van praatgroepen. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen en de ontmoeting met Tyler Durden, een ...

Verzekeringsinspecteur Jack lijdt aan chronische slapeloosheid en is een trouw bezoeker van praatgroepen. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen en de ontmoeting met Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie, komt als geroepen. Samen richten zij een vechtclub op waarin mannen die genoeg hebben van de huidige maatschappij hun woede en angsten kwijtraken door met elkaar op de (blote) vuist te gaan. Het bevrijdend effect daarvan op de mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, die al snel gevaarlijke vormen aanneemt. David Fincher leverde met deze thriller een meesterwerk af en dat was opmerkelijk na de grote hit 'Se7en'. Wederom vertolkt Brad Pitt, ditmaal samen met Edward Norton ('American History X') de hoofdrol in deze film die langzamerhand een cult status heeft bereikt. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/fight-club

Vr 12 juni 2020 | 23:00 ESPN Film: Winning Time

Seizoen 2018 - Aflevering 25 van 130 In de halve finale van de Eastern Conference van 1995, verstevigde Reggie Miller zijn status als aartsvijand in New York. Met nog maar een paar seconden op de klok besliste Miller met acht punten in 8,9 seconden wedstrijd 1 in de serie. Hiermee zorgt Miller in zijn eentje voor een van de spectaculairste playoff-ontknopingen ooit.

Za 13 juni 2020 | 13:20 Stormwind - 3: op weg naar Ora IMDb: 6.0

13/06 - IMDB * 6.0 - Film, Duitse jeugdfilm: Mika is een paardenfluisteraar van naam geworden. Met haar hengst Stormwind vertrekt ze op een dag naar Andalusië, de geboortestreek van Stormwind. Daar ontdekken ze een magische oase, waar een groep ...

Duitse jeugdfilm: Mika is een paardenfluisteraar van naam geworden. Met haar hengst Stormwind vertrekt ze op een dag naar Andalusië, de geboortestreek van Stormwind. Daar ontdekken ze een magische oase, waar een groep wilde paarden komt drinken. Een groot bedrijf heeft echter haar oog laten vallen op de oase met haar bronwater. Mika en haar vrienden willen voorkomen dat de oase zal worden geëxploiteerd en ervoor zorgen dat deze een beschermde status krijgt. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/stormwind-3-op-weg-naar-ora

Za 13 juni 2020 | 13:22 ESPN Film: Winning Time

Seizoen 2018 - Aflevering 25 van 130 In de halve finale van de Eastern Conference van 1995, verstevigde Reggie Miller zijn status als aartsvijand in New York. Met nog maar een paar seconden op de klok besliste Miller met acht punten in 8,9 seconden wedstrijd 1 in de serie. Hiermee zorgt Miller in zijn eentje voor een van de spectaculairste playoff-ontknopingen ooit.

Zo 14 juni 2020 | 06:48 Monteverdi - Vespro della Beata Vergine

Claudio Monteverdi (1567-1643) completeerde De Mariavespers (Italiaans: Vespro della Beata Vergine) op 43-jarige leeftijd. De verzameling muziekstukken voor zang en diverse instrumenten werd in 1610 uitgegeven door Ricardo Amadino te Venetië. Monteverdi ambieerde met dit werk een verbeterde positie aan het hof van Gonzaga te Mantua te bemachtigen. De Mariavespers wordt beschouwd als het eerste grote religieuze meesterwerk van de barokperiode. Na zijn innovatieve L’Orfeo (1607) bevestigt Monteverdi met dit werk definitief zijn status als de grootste componist van zijn tijd. Sir John Elliot Gardiner dirigeerde het werk voor de eerste keer in 1964. De Mariavespers deed Gardiner besluiten om het Monteverdi Choir op te richten, dat de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde koren ter wereld. Ter ere van het 50-jarig jubileum van het koor stond andermaal de Mariavespers op het programma tijdens een concert in de Chapelle Royale de Versailles in 2014. Het Monteverdi Choir wordt bijgestaan door de English Baroque Soloists en Les Pages du Centre de Musique Baroque de Versailles. Solisten zijn Silvia Frigato, Emanuela Galli, Raffaele Pè, Krystian Adam, Nicholas Mulroy, Gareth Treseder, Alexander Ashworth en Robert Davies.

Zo 14 juni 2020 | 17:10 Paläste für das Volk

Aflevering 3 van 4 Die Reihe erzählt die bisweilen bizarren Geschichten der gigantischen sozialistischen Volkspaläste und die der Menschen, die sie bauten, sie instand halten und in ihren Kindheitserinnerungen tragen. Protagonisten sind der Palast der Wissenschaften in Moskau, der Palast Serbiens in Belgrad, der Kulturpalast in Sofia und der Parlamentspalast in Bukarest. Diese Paläste für das Volk, einst für eine revolutionäre Ewigkeit gebaut, haben ihre Auftraggeber überdauert und suchen nun nach neuer Bedeutung und Verwendung in einer Welt ohne Könige. Eine abenteuerliche Schlossführung in vier Teilen. "Ich brauche etwas Großes, etwas sehr Großes." Der steingewordene Fiebertraum Ceausescus kostet Rumänien noch heute ein Vermögen und Bukarest große Teile seiner Altstadt. Doch trotz der Entbehrungen und des Leids, die der Bau mit sich brachte, ist das Gebäude heute Sitz der rumänischen Regierung und avanciert zum nationalen Statussymbol des jungen EU-Landes.

Zo 14 juni 2020 | 17:15 Midsomer Murders

Seizoen 12 - Aflevering 13 van 14 - The Great and The Good: Part 1 Deel 1/2. De lokale school wordt door het afnemende aantal kinderen met sluiting bedreigd. Een groep 'lunchende dames' beconcurreert elkaar op moorddadige wijze voor de status van gulste gever.

Zo 14 juni 2020 | 18:10 Midsomer Murders

Seizoen 12 - Aflevering 14 van 14 - The Great and The Good: Part 2 Deel 2/2. De lokale school wordt door het afnemende aantal kinderen met sluiting bedreigd. Een groep 'lunchende dames' beconcurreert elkaar op moorddadige wijze voor de status van gulste gever.

Zo 14 juni 2020 | 23:35 Sportclub Story

Claudio Pizarro: aufgewachsen in Peru, im Leben angekommen in Deutschland. Der Profifußballer ist Torjäger, Titelsammler, Spaßvogel. Alles basiert auf Disziplin. Gelehrt vom Vater. Pizarros Pferde in Lima heißen Klassenerhalt oder Allianz Arena. Er ist mehr Deutscher als Peruaner. Auch, weil er sich hier in die Herzen vieler Fans gespielt hat. Ein Status, den er in seiner Heimat Peru nie erreicht hat. Nach zwei Jahrzehnten beendet Pizarro seine Karriere und bleibt der Mensch, der den Fußball liebt.

 Meer