Schaatsen op tv (tv-tip)

Overmorgen | 20:30 Camping Coppens: inburgeren in Zweden

Overmorgen - Drama, Het gezin van de Belg Staf Coppens en zijn Nederlandse vrouw Monique is zich langzaam maar zeker ...

Het gezin van de Belg Staf Coppens en zijn Nederlandse vrouw Monique is zich langzaam maar zeker aan het inburgeren in Zweden. Schaatsen Ze verhuizen naar hun nieuwe droomhuis, kerst wordt in beperkte kring gevierd en ze kunnen iets doen waar ze lang naar hebben uitgekeken: schaatsen op het bevroren Stora Bör-meer. Vergunning Er is nog reden voor feest: de langverwachte vergunning voor de aankoop van de camping ligt onder de kerstboom. Je kunt alle afleveringen van Camping Coppens terugkijken op KIJK.nl en via gids.tv/programma/camping-coppens.

Schaatsen

Schaatsen op tv (wereldbekerfinale)

In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 maart wordt het schaatsseizoen afgesloten met de wereldbekerfinale in Minsk.

Wereldbekerfinale schaatsen op tv

De wereldbekerfinale wordt deels live op tv uitgezonden door de NOS op NPO 1 en is volledig te zien via de livestream op NOS.nl. Lees meer informatie over de WB-finale.

Schaatsen

De schaatssport kent vele vormen. Van ijshockey en kunstschaatsen tot shorttrack en marathonschaatsen. Maar het meest bekeken op tv is het langebaanschaatsen. De NOS doet daar het hele seizoen verslag van in de uitzendingen van NOS Studio Sport op de publieke omroep.

Jarenlang was Mart Smeets het boegbeeld van de schaatssport bij de NOS. Dione de Graaff nam de presentatie van hem over en doet tegenwoordig de presentatie op locatie of vanuit Hilversum. Erben Wennemars is vaak sidekick, net als andere (oud-)shaatsers.

Wedstrijden algemeen

Er zijn veel verschillende wedstrijden te zien, zoals het NK, EK, de Olympische Winterspelen, het WK en de World Cup (wereldbeker) schaatsen. Deze wedstrijden worden vaak opgedeeld in verschillende toernooien. De drie bekendste categorieën zijn afstand, sprint en allround. Het WK afstanden kent bijvoorbeeld per individuele afstand een kampioen, terwijl een allround-toernooi wordt gewonnen door de schaatser die de meeste punten (kortste tijd) heeft verzameld op meerdere afstanden samen. Een sprinttoernooi gaat alleen over de kortste afstanden.

De bekendste ijsbaan van Nederland is Thialf in Heerenveen. Andere snelle banen zijn Calgary, Salt Lake City en Nagano.

Schaatsen op tv (overige uitzendingen NL)

Wo 4 augustus 2021 | 13:40 Camping Coppens: inburgeren in Zweden

Herhaling. Het gezin van de Belg Staf Coppens en zijn Nederlandse vrouw Monique is zich langzaam maar zeker aan het inburgeren in Zweden. Schaatsen Ze verhuizen naar hun nieuwe droomhuis, kerst wordt in beperkte kring gevierd en ze kunnen iets doen waar ze lang naar hebben uitgekeken: schaatsen op het bevroren Stora Bör-meer. Vergunning Er is nog reden voor feest: de langverwachte vergunning voor de aankoop van de camping ligt onder de kerstboom. Je kunt alle afleveringen van Camping Coppens terugkijken op KIJK.nl en via gids.tv/programma/camping-coppens.

Vr 6 augustus 2021 | 11:40 Babar en de belevenissen van Badou

Seizoen 2 - Aflevering 43 van 52 - Celestad bevriest - NTR Rhudi schept op dat 'ie heel goed kan schaatsen, maar wil dat niet laten zien, omdat er geen ijsbaan is. Dan besluit Chiku een vriesmachien te maken waarmee ze de vijver bij de Grot bevriest. Nu kan Rhudi zijn trucs laten zien, maar hij blijkt helemaal niet te kunnen schaatsen. Hij valt vrijwel onmiddellijk om en valt op de afstandsbediening van de vriesmachien, die vervolgens op hol slaat en half Celestetad bevriest. Samen met Babar weten Chiku en Badou de vriesmachien te stoppen. Babar leert hen dat het altijd beter is om machines te gebruiken met een volwassene erbij. Maar ja, nu de vijver tóch is bevroren, kunnen ze net zo goed een schaatsfeest geven.

Schaatsen op tv (overige uitzendingen)

Overmorgen | 12:26 Telekids Mini's: Fien & Teun

Seizoen 2 - Schoon schaatsen Kinderprogramma over Fien en Teun. Zij wonen met hun ouders op een boerderij in het dorpje Molenwaard. Samen met het varkentje Sebastiaan, de koe Rosa en het blije hondje Pim beleven Fien en Teun elke dag wel een avontuur. Ze zingen graag vrolijke meezingliedjes en er worden vragen beantwoord als: Geven bruine koeien chocolademelk? Hoe komen er gaatjes in kaas? Hoe word je groter?

Wo 4 augustus 2021 | 16:32 Miraculous - Verhalen over Ladybug & Cat Noir

Vriezer IJsdans-leraar Philippe is boos omdat zijn ijsbaan gesloten dreigt te worden. Havikmot akumeert hem tot Vriezer, die al schaatsend de straten van Parijs bevriest.

Vr 6 augustus 2021 | 02:55 Ice Castles

06/08 - Film, De jonge Alexis Winston is een toptalent in het kunstschaatsen. Totdat een tragisch ongeluk ervoor lijkt te zorgen dat ze al haar verwachtingen moet laten varen om ooit het wereldpodium te betreden. Maar met de hulp van degenen die ...

De jonge Alexis Winston is een toptalent in het kunstschaatsen. Totdat een tragisch ongeluk ervoor lijkt te zorgen dat ze al haar verwachtingen moet laten varen om ooit het wereldpodium te betreden. Maar met de hulp van degenen die haar liefhebben, kan ze zichzelf en iedereen om haar heen bewijzen dat het nog niet te laat is om haar dromen uit te laten komen.

Vr 6 augustus 2021 | 20:08 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 32 - Schaatsenrijden Peppa gaat schaatsen, maar moet het eerst nog even onder de knie krijgen. Gelukkig legt Mama Big uit wat ze moet doen. Maar er is altijd baas boven baas, kleine George blijkt een natuurtalent! En daar is Peppa gelukkig trots op.