Roda JC

Roda JC op tv

Roda JC is een voetbalclub die uitkomt in de Eredivisie. De eredivisiewedstrijden van Roda JC worden uitgezonden door FOX Sports en zijn in samenvatting te zien in NOS Studio Sport Eredivisie.

Roda JC Kerkrade

De voetbalclub Roda JC Kerkrade is opgericht in 1962 als gevolg van een fusie tussen Roda Sport en Rapid JC. JC staat voor Juliana Combinatie. Rapid JC was namelijk een fusieclub van Rapid '54 en Juliana. Twee keer wist Roda JC de KNVB Beker te winnen. Dat gebeurde in 1997 en 2000. Sinds 1973 speelt Roda JC, op het seizoen 2014/2015 na, ieder jaar in de eredivisie.

Roda Jc op tv (overige uitzendingen)

Di 9 juni 2020 | 13:30 DOC: Pierre Vermeulen - Op gevoel

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 25 van 43 Pierre Vermeulen werd geboren en groeide op naast Kaalheide. Voetballen bij Roda was logisch. Later won hij met Feyenoord zowel de beker als de landstitel. In het allereerste kampioenselftal van Paris SG, in 1986, was Vermeulen linksbuiten. Het verschil tussen de huidige speler op die positie van de Parijse club, Neymar, en die van Vermeulen is enorm groot. De extraverte Braziliaan lijkt in niets op de ingetogen Limburger die samen met zijn vrouw Lonny de fanshop van zijn club Roda JC bestiert. Pierre Vermeulen is zoals hij voetbalde, op gevoel.

Roda Jc gemist

Eerder Vandaag | 06:30 DOC: Arnold Hendriks: pecunia non olet

Seizoen 2015-2016 - Aflevering 46 van 60 Bijna 30 jaar was, de in 2017 overleden, Arnold Hendriks de stille (en vaak ook luidruchtige) financiële kracht achter Roda JC. De autoritaire textielbaron uit Kerkrade geldt als een autodidact op voetbalgebied en ontdekte talrijke binnen- en buitenlandse voetballers. In de FOX Sports DOC 'pecunia non olet' (geld stinkt niet) gunt suikeroom Hendriks ons een mooi inkijkje in zijn leven. Een documentaire over clubliefde, veel geld, macht en een groot verdriet. Allemaal verenigd in de persoon Arnold 'Nol' Hendriks.