Je vindt hier de programma's van Ridders op tv We hebben de volgende programma's voor Ridders Galavant: Overmorgen - Galavant komt toevallig zijn vader Arnold Galavant tegen, in het bijzijn van Richard en Roberta. Richard. Railroad Alaska: Overmorgen - Train from Hell, Seizoen 2 Aflevering 10 Train from Hell: In het voorjaar moeten de off gridders alle. Railroad Alaska: Overmorgen - Train from Hell, Seizoen 2 Aflevering 10 Train from Hell: In het voorjaar moeten de off gridders alle. Mijn ridder en ik: 26/09 - Tekenfilm, Seizoen 1 Aflevering 151 Frans Belgische animatieserie. Fans van de zwaan. Jimmy, Cat en Bjorn zijn. Dora: 27/09 - Seizoen 6 Aflevering 19 Dora’s ridderavontuur: Dora en Boots luisteren naar een verhaal over ridders en willen. Blaze en de Monsterwielen: 28/09 - Seizoen 3 Aflevering 4 Opladen: Blaze en AJ zijn bij de ridders in het koninkrijk. Een draak steelt het. Mijn ridder en ik: 29/09 - Tekenfilm, Seizoen 1 Aflevering 3 Frans Belgische animatieserie. Heksenjacht. Als de boze heks op Henri na alle. Zack & Quack: 02/10 - Seizoen 1 Aflevering 4 De Ridders van Pop A Lot / De Popperang 3000: Als Quack verkouden wordt terwijl iedereen. ALVINNN!!! En de Chipmunks: 02/10 - Seizoen 2 Aflevering 19 Ridders / De slangenbezweerder: Nadat hij hoort van de ridders van de ronde tafel, wil. ALVINNN!!! En de Chipmunks: 02/10 - Seizoen 2 Aflevering 19 Ridders / De slangenbezweerder: Nadat hij hoort van de ridders van de ronde tafel, wil.

Ridders op tv (overige uitzendingen NL)

Do 26 september 2019 | 12:48 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 151 - Frans-Belgische animatieserie. Fans van de zwaan. Jimmy, Cat en Bjorn zijn van plan Henri en Bad Jack vriendschap te laten sluiten, zodat de kinderen Boze Ridders kunnen spelen zonder angst dat hun vaders die vijanden van elkaar zijn daarachter komen.

Zo 29 september 2019 | 15:58 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Frans-Belgische animatieserie. Heksenjacht. Als de boze heks op Henri na alle ridders in een kikker verandert, is hij de enige die het koninkrijk nog kan redden. Jimmy bedenkt een perfect plan om de heks te verslaan. Maar zijn perfecte plan is wellicht niet helemaal perfect...

Ridders op tv (overige uitzendingen)

Overmorgen | 09:05 Galavant

Galavant komt toevallig zijn vader Arnold Galavant tegen, in het bijzijn van Richard en Roberta. Richard maakt zich op voor de strijd en traint op de ridderschool, terwijl Galavant de man die hem als kind heeft verstoten beter leert kennen. Madalena probeert van Gareths verjaardag de mooiste ooit te maken. Isabella keert terug naar Hortensia en verbant Woodworm. Sid, nu een gezochte man in Valencia, vlucht naar The Forest Of Coincidence.

Overmorgen | 09:45 Railroad Alaska

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Train from Hell: In het voorjaar moeten de off-gridders alle zeilen bijzetten om hun hutten te repareren. Het vrachtteam treft voorbereidingen voor de gevaarlijkste lading van het jaar.

Overmorgen | 10:30 Railroad Alaska

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Train from Hell: In het voorjaar moeten de off-gridders alle zeilen bijzetten om hun hutten te repareren. Het vrachtteam treft voorbereidingen voor de gevaarlijkste lading van het jaar.

Vr 27 september 2019 | 05:00 Dora

Seizoen 6 - Aflevering 19 - Dora’s ridderavontuur: Dora en Boots luisteren naar een verhaal over ridders en willen zelf ook ridders worden. Een ridder moet anderen helpen en daarom gaan ze samen met het paard Rocinante en de ezel Grijsje op weg naar een prinses die hulp nodig heeft.

Za 28 september 2019 | 04:30 Blaze en de Monsterwielen

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Opladen: Blaze en AJ zijn bij de ridders in het koninkrijk. Een draak steelt het koninklijke oplaadstation en dus kunnen de ridders niet meer opladen. Ze zitten zonder energie en vallen in slaap. Blaze en AJ gaan achter de draak aan.

Wo 2 oktober 2019 | 18:10 Zack & Quack

Seizoen 1 - Aflevering 4 - De Ridders van Pop-A-Lot / De Popperang 3000: Als Quack verkouden wordt terwijl iedereen Ridders van Pop-A-Lot speelt, vertrekt de galante heer Zack op een zoektocht om de ingrediënten te vinden voor het magische medicijn. / Als Zack een nieuwe boemerang krijgt, vergeet hij daardoor zijn maatje Quack. Maar als Quack in de problemen zit, realiseert Zack zich dat zijn vriendschap met Quack het allerbelangrijkste is.

Wo 2 oktober 2019 | 19:45 ALVINNN!!! En de Chipmunks

Seizoen 2 - Aflevering 19 - Ridders / De slangenbezweerder: Nadat hij hoort van de ridders van de ronde tafel, wil Theodore een ridder worden, en probeert zonder succes goede daden te doen. // Alvin en Simon maken een nepslang om Dave van zijn angst voor slangen af te helpen. Maar wat gebeurt er wanneer Dave een echte slang ziet?

Wo 2 oktober 2019 | 19:55 ALVINNN!!! En de Chipmunks

Seizoen 2 - Aflevering 19 - Ridders / De slangenbezweerder: Nadat hij hoort van de ridders van de ronde tafel, wil Theodore een ridder worden, en probeert zonder succes goede daden te doen. // Alvin en Simon maken een nepslang om Dave van zijn angst voor slangen af te helpen. Maar wat gebeurt er wanneer Dave een echte slang ziet?

Do 3 oktober 2019 | 11:45 Blaze en de Monsterwielen

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Opladen: Blaze en AJ zijn bij de ridders in het koninkrijk. Een draak steelt het koninklijke oplaadstation en dus kunnen de ridders niet meer opladen. Ze zitten zonder energie en vallen in slaap. Blaze en AJ gaan achter de draak aan.

Ridders gemist

Do 13 juni 2019 | 21:35 Terug: DWDD Summerschool

13/06 - Cultuurmagazine, De komende weken is voor het derde jaar DWDD Summerschool te zien op NPO 1. Elke donderdag om 21:40 uur geeft een bekende Nederlander een gastcollege over kunst en cultuur uit hun eigen vakgebied. De...

De komende weken is voor het derde jaar DWDD Summerschool te zien op NPO 1. Elke donderdag om 21:40 uur geeft een bekende Nederlander een gastcollege over kunst en cultuur uit hun eigen vakgebied. De komende weken komen zanger Waylon over de Outlaws in de countrymuziek, Femke van der Laan over verdriet en Diederik van Vleuten over James Cook vertellen. In de eerste aflevering neemt Bart Van Loo je mee naar de Lage Landen in de middeleeuwen (1369-1467). Hij vertelt over de extravagante banketten, uitgekiende huwelijkspolitiek en nobele ridders. Wat werd er geserveerd, was er ook muziek, wat waren de regels van het riddertoernooi?

Di 17 oktober 2017 | 20:32 Shrek The Third IMDb: 6.1

17/10/17 - IMDB * 6.1 - Animatiefilm: Shrek en Fiona bereiden zich braaf voor op hun rol als koning en koningin van Far Far Away, maar eigenlijk willen ze niets liever dan naar hun moeras terugkeren. De koning is niet blind voor hun verlangens en komt aanzetten met een eventuele oplossing: als Shrek en Fiona een rechtmatige troonopvolger vinden, moeten ze zelf het land niet besturen. Shrek, Donkey en Puss in Boots doorkruisen het rijk op zoek naar de jonge, rebelse koning Arthur, die een neef is van koningin Lilian en...

Animatiefilm: Shrek en Fiona bereiden zich braaf voor op hun rol als koning en koningin van Far Far Away, maar eigenlijk willen ze niets liever dan naar hun moeras terugkeren. De koning is niet blind voor hun verlangens en komt aanzetten met een eventuele oplossing: als Shrek en Fiona een rechtmatige troonopvolger vinden, moeten ze zelf het land niet besturen. Shrek, Donkey en Puss in Boots doorkruisen het rijk op zoek naar de jonge, rebelse koning Arthur, die een neef is van koningin Lilian en binnenkort zijn diploma haalt. Op de terugweg verzint Shrek het verhaal van de ridders van de ronde tafel en Donkey speelt de rol van Vrouwe van het Meer die het zwaard Excalibur aan de jonge koning schenkt. Intussen besluit Prince Charming dat de tijd rijp is voor een staatsgreep. In afwachting van haar echtgenoot en zijn kompanen organiseert Fiona het verzet.

Ma 25 april 2016 | 13:48 RTLLN: o.a. Philippe Geubels

25/04/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Philippe Geubels Tien jaar geleden vulde Philippe Geubels nog vakken in de lokale supermarkt, de Colruyt. Vandaag vult de Belgische komiek moeiteloos alle...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Philippe Geubels Tien jaar geleden vulde Philippe Geubels nog vakken in de lokale supermarkt, de Colruyt. Vandaag vult de Belgische komiek moeiteloos alle theaters in de Lage Landen. Zijn succesrecept: een uitgestreken gezicht, een nasale stem, grotdroge humor en vooral messcherpe oneliners. Geubels viert zijn 10 jaar op de planken op een typisch Belgische manier: met bier en humor. - William Simpson Game of Thrones is een van de meest populaire tv series in de wereld. In de serie strijden koningen, koninginnen en ridders en mythische figuren om de felbegeerde ‘Iron Throne’. Aanstaande zondag zal het 6e seizoen in première gaan. William Simpson staat als storyboard tekenaar aan de wieg van de mystieke wereld waarin de serie zich afspeelt. Vanavond vertelt hij hoe zijn tekeningen echt beeld worden. - Jan Versteegh en Marlijn Weerdenburg Jan Versteegh en Marlijn Weerdenburg staan morgen in de finale van de zangcompetitie ‘It Takes 2’. Onder de vleugels van Waylon en Trijntje Oosterhuis hebben hun stemmen zich behoorlijk ontwikkeld. Vanavond blikken ze vooruit op de finale en bespreken ze of er ruimte is voor een muzikale carrière naast hun huidige werkzaamheden. Natuurlijk treden ze ook op. - Clouseau Clouseau beloofde een paar weken geleden aan Humberto om een Rode Duivels-nummer te schrijven. Het doel; de steun van het Oranjelegioen aan de Belgische voetbalploeg voor het EK komende zomer. Kris en Koen Wauters namen de tijd om een overtuigend nummer te schrijven. Vanavond laten ze het eindresultaat ‘De Lage Landen worden kampioen’ horen.

Za 23 april 2016 | 00:57 RTLLN: o.a. Philippe Geubels

23/04/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Philippe Geubels Tien jaar geleden vulde Philippe Geubels nog vakken in de lokale supermarkt, de Colruyt. Vandaag vult de Belgische komiek moeiteloos alle...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Philippe Geubels Tien jaar geleden vulde Philippe Geubels nog vakken in de lokale supermarkt, de Colruyt. Vandaag vult de Belgische komiek moeiteloos alle theaters in de Lage Landen. Zijn succesrecept: een uitgestreken gezicht, een nasale stem, grotdroge humor en vooral messcherpe oneliners. Geubels viert zijn 10 jaar op de planken op een typisch Belgische manier: met bier en humor. - William Simpson Game of Thrones is een van de meest populaire tv series in de wereld. In de serie strijden koningen, koninginnen en ridders en mythische figuren om de felbegeerde ‘Iron Throne’. Aanstaande zondag zal het 6e seizoen in première gaan. William Simpson staat als storyboard tekenaar aan de wieg van de mystieke wereld waarin de serie zich afspeelt. Vanavond vertelt hij hoe zijn tekeningen echt beeld worden. - Jan Versteegh en Marlijn Weerdenburg Jan Versteegh en Marlijn Weerdenburg staan morgen in de finale van de zangcompetitie ‘It Takes 2’. Onder de vleugels van Waylon en Trijntje Oosterhuis hebben hun stemmen zich behoorlijk ontwikkeld. Vanavond blikken ze vooruit op de finale en bespreken ze of er ruimte is voor een muzikale carrière naast hun huidige werkzaamheden. Natuurlijk treden ze ook op. - Clouseau Clouseau beloofde een paar weken geleden aan Humberto om een Rode Duivels-nummer te schrijven. Het doel; de steun van het Oranjelegioen aan de Belgische voetbalploeg voor het EK komende zomer. Kris en Koen Wauters namen de tijd om een overtuigend nummer te schrijven. Vanavond laten ze het eindresultaat ‘De Lage Landen worden kampioen’ horen.

Vr 22 april 2016 | 22:33 RTLLN: o.a. Philippe Geubels

22/04/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Philippe Geubels Tien jaar geleden vulde Philippe Geubels nog vakken in de lokale supermarkt, de Colruyt. Vandaag vult de Belgische komiek moeiteloos alle...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Philippe Geubels Tien jaar geleden vulde Philippe Geubels nog vakken in de lokale supermarkt, de Colruyt. Vandaag vult de Belgische komiek moeiteloos alle theaters in de Lage Landen. Zijn succesrecept: een uitgestreken gezicht, een nasale stem, grotdroge humor en vooral messcherpe oneliners. Geubels viert zijn 10 jaar op de planken op een typisch Belgische manier: met bier en humor. - William Simpson Game of Thrones is een van de meest populaire tv series in de wereld. In de serie strijden koningen, koninginnen en ridders en mythische figuren om de felbegeerde ‘Iron Throne’. Aanstaande zondag zal het 6e seizoen in première gaan. William Simpson staat als storyboard tekenaar aan de wieg van de mystieke wereld waarin de serie zich afspeelt. Vanavond vertelt hij hoe zijn tekeningen echt beeld worden. - Jan Versteegh en Marlijn Weerdenburg Jan Versteegh en Marlijn Weerdenburg staan morgen in de finale van de zangcompetitie ‘It Takes 2’. Onder de vleugels van Waylon en Trijntje Oosterhuis hebben hun stemmen zich behoorlijk ontwikkeld. Vanavond blikken ze vooruit op de finale en bespreken ze of er ruimte is voor een muzikale carrière naast hun huidige werkzaamheden. Natuurlijk treden ze ook op. - Clouseau Clouseau beloofde een paar weken geleden aan Humberto om een Rode Duivels-nummer te schrijven. Het doel; de steun van het Oranjelegioen aan de Belgische voetbalploeg voor het EK komende zomer. Kris en Koen Wauters namen de tijd om een overtuigend nummer te schrijven. Vanavond laten ze het eindresultaat ‘De Lage Landen worden kampioen’ horen.

Za 9 april 2011 | 23:10 Help, mijn man is ridder

09/04/11 - Vandaag zendt RTL 4 het eenmalige programma ‘Help, mijn man is ridder!’ uit. Het is bedoeld als making off van de musical ‘Spamalot’, maar dat wordt afgewisseld met persiflages op...

Vandaag zendt RTL 4 het eenmalige programma ‘Help, mijn man is ridder!’ uit. Het is bedoeld als making-off van de musical ‘Spamalot’, maar dat wordt afgewisseld met persiflages op televisieprogramma’s. Het eenmalige programma is gemaakt door Owen Schumacher en Paul Groot, bekend van hun eigen programma ‘Koefnoen’. “Ze laten zien waarover ‘Spamalot’ gaat en wie de typetjes zijn, maar het wordt gecombineerd met persiflages,” aldus Albert Verlinde over het programma op Q-Music. “Ze rijden rond als de ‘Spamalot Bastards’, spelen ‘Wie van de Nie’ en doen ‘RTL Boulevard’ na.” De dubbelrol van Albert Verlinde zal op de hak worden genomen en Willem Nijholt gaat met Fris Sissing ‘Op zoek naar God’, die middels de stem van Herman Finkers eveneens een rol heeft in de musical. Daarnaast werden hoofdrolspelers Johnny Kraaijkamp Jr., Linda Wagenmakers, Pepijn Gunneweg en Owen Schumacher en Paul Groot zelf gevolgd in het repetitieproces. De musical ‘Spamalot’ is gebaseerd op het script van de film ‘Monty Python and the holy grail’ uit 1975, waarin koning Arthur op zoek gaat naar de heilige graal. Naast zijn bediende Patsy, wordt hij onderweg door steeds meer ridders vergezeld in zijn zoektocht. Schrijver Eric Idle neemt in zijn musical een loopje met zowel de legende als de (musical-)mores van Broadway. Op 14 april gaat ‘Spamalot’ in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam in première.

Za 29 januari 2011 | 22:05 Cabaret: Eric van Sauers, Ridders

29/01/11 - Registratie van de cabaret show van Eric van Sauers. `Ridder` is een dappere strijd van de eenling in een hem onbekende wereld. Een wereld die ik met open vizier en onverschrokken te lijf zal gaan. Om...

Registratie van de cabaret-show van Eric van Sauers. `Ridder` is een dappere strijd van de eenling in een hem onbekende wereld. Een wereld die ik met open vizier en onverschrokken te lijf zal gaan. Om u en het vaderland te dienen. Druipend van de edelheid en eenzaamheid die ridders zo eigen is. Ik kan niet anders. Want ik ben nou eenmaal die ridder. Een heel bescheiden ridder. Ik zal uw huidige kijk op het leven doorklieven en u meenemen in een wereld die zowel bruut als ontroerend kan zijn. Vaker bruut. Zullen de vrouwen van mij houden, zullen de mannen mij bewonderen? Waarschijnlijk wel, maar zeker is het niet. Want de ridder heeft geen andere keuze dan zijn eigen weg te gaan. Eric van Sauers studeerde in 1993 af aan de Amsterdamse toneelschool. Op zijn aandringen sluit zijn goede vriend Thomas Acda zich aan bij de Comedytrain en uiteindelijk volgt hij zelf ook. Zijn stand-up ervaring doet zich gelden bij het Camerettenfestival 1997 dat hij glansrijk wint. Het half uur-durend optreden werkt hij uit tot zijn eerste avondvullende voorstelling die in oktober 1998 in première ging. Als acteur is Van Sauers veelvuldig te zien op televisie. Zo speelt hij in ’Bureau Kruislaan’ en heeft hij gastrollen in ’Pleidooi’, ’De Millecam-show’, Theo van Goghs ’Au’ en ’Schoon goed’. Voor Teleac/NOT speelt hij mee met ’Huisje, boompje, beestje’, met Thomas Acda als ongeziene poppenspeler. Verder schrijft hij teksten voor kinderseries op televisie, de programma’s van Sylvia Millecam en Gert-Jan Dröge. Sinds 1996 is hij eindredacteur en regisseur (met Koos Terpstra) van het satirische televisieprogramma ’Dit was het nieuws’.

Gisteren 14:35 Achter de Dijken: Vrijheid

Aflevering 2 - Reportagereeks waarin Leo Blokhuis de Nederlandse vrijheidsgeschiedenis ontrafelt. Eeuwenoude sporen. Leo Blokhuis gaat terug naar de tijd van ridders en Romeinen. Sporen van de drang naar vrijheid zijn millennia oud. Leo reist naar kastelen en kloosters en vaart over de ooit ontwaterde Friese meren.

Gisteren 11:05 Nella De Ridderprinses

Seizoen 2 - Aflevering 10 - De Ridders Van De Sprankeltafel / De Ridders Redden De Dag: Nella en haar vriendjes worden op een mysterieuze missie gestuurd om de Ridderlijke verrassing van Tante Winnie te ontdekken. // Als Nella en haar vriendjes nieuwe Ridderlijke spullen krijgen, vindt Blaine zijn cadeau maar niks.

Eergisteren 21:00 Zack & Quack

Seizoen 1 - Aflevering 4 - De Ridders van Pop-A-Lot / De Popperang 3000: Als Quack verkouden wordt terwijl iedereen Ridders van Pop-A-Lot speelt, vertrekt de galante heer Zack op een zoektocht om de ingrediënten te vinden voor het magische medicijn. / Als Zack een nieuwe boemerang krijgt, vergeet hij daardoor zijn maatje Quack. Maar als Quack in de problemen zit, realiseert Zack zich dat zijn vriendschap met Quack het allerbelangrijkste is.

Eergisteren 20:25 Achter de Dijken: Vrijheid

Aflevering 2 - Reportagereeks waarin Leo Blokhuis de Nederlandse vrijheidsgeschiedenis ontrafelt. Eeuwenoude sporen. Leo Blokhuis gaat terug naar de tijd van ridders en Romeinen. Sporen van de drang naar vrijheid zijn millennia oud. Leo reist naar kastelen en kloosters en vaart over de ooit ontwaterde Friese meren.

Zo 8 september 2019 | 16:13 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 129 - Frans-Belgische animatieserie. Terug naar school. Als Colbert Jimmy en de ridders betrapt terwijl ze hun opdrachten ruilen om de missie te krijgen met de meeste overwinningspunten, is Colbert woedend en draagt de ridders op om terug te gaan naar de schildknaapopleiding om te leren wat echt ridderschap is. Maar als de cycloop en andere reuzen aanvallen omdat ze een lading splinternieuwe wapenrustingen willen stelen, moeten de ridders gebruikmaken van hun teambuilding-vaardigheden die ze op school geleerd hebben om de reuzen te verslaan.

Zo 18 augustus 2019 | 09:10 LEGO NEXO Knights

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Spannende animatieserie over een groep jonge ridders. Angst of geen angst

Za 17 augustus 2019 | 16:10 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 151 - Frans-Belgische animatieserie. Fans van de zwaan. Jimmy, Cat en Bjorn zijn van plan Henri en Bad Jack vriendschap te laten sluiten, zodat de kinderen Boze Ridders kunnen spelen zonder angst dat hun vaders die vijanden van elkaar zijn daarachter komen.

Wo 7 augustus 2019 | 14:34 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 139 - Frans-Belgische animatieserie. Jack slaapt. Terwijl Bad Jack eindelijk slaapt, moet Bjorn zijn schat bewaken. Bjorn roept de hulp in van Jimmy en Cat, die voorstelt om, om dieven weg te houden, te doen alsof Bad Jack wakker is door te doen alsof hij een konvooi met een diamant voor de koningin aanvalt. Maar Bjorn kan zich niet inhouden en steelt de kostbare steen echt. Henri, Wilfried en de andere ridders gaan meteen de confrontatie met Bad Jack aan. De waarheid komt aan het licht en ze nemen de schat van Jack in beslag, en dan is het aan Jimmy, Cat en Henri om alles recht te zetten.

Zo 4 augustus 2019 | 08:54 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Frans-Belgische animatieserie. Heksenjacht. Als de boze heks op Henri na alle ridders in een kikker verandert, is hij de enige die het koninkrijk nog kan redden. Jimmy bedenkt een perfect plan om de heks te verslaan. Maar zijn perfecte plan is wellicht niet helemaal perfect...

Za 27 juli 2019 | 15:36 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Frans-Belgische animatieserie. Wapenstilstand. Als de koningin aangeeft dat ze haar ridders wel even rust zou willen geven tijdens een intense, langdurige strijd tegen de Schurken, stelt Jimmy voor een wapenstilstand te sluiten en hun vijanden uit te nodigen voor een minstreelconcert. Maar als de spanningen tussen de vijanden oplopen, is het aan Jimmy, Henri, Cat en Bjorn om de vrede te bewaren en ervoor te zorgen dat de wapenstilstand voor de koningin goed uitpakt.

Ma 15 juli 2019 | 07:45 Apennoten

Aflevering 26 - Kinderprogramma. Ridder Jan. Een groepje kinderen heeft op school het liedje Ridder Jan geleerd. Ze komen naar de studio om te vertellen over ridders, verkleden en vroeger. Cora van der Vrande komt langs met haar draailier. Ze heeft zich ook helemaal aangekleed alsof ze uit de middeleeuwen komt. Samen zingen en spelen ze het liedje nog eens.

Zo 7 juli 2019 | 15:22 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 151 - Frans-Belgische animatieserie. Fans van de zwaan. Jimmy, Cat en Bjorn zijn van plan Henri en Bad Jack vriendschap te laten sluiten, zodat de kinderen Boze Ridders kunnen spelen zonder angst dat hun vaders die vijanden van elkaar zijn daarachter komen.

Zo 16 juni 2019 | 09:50 DWDD Summerschool

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Magazine waarin bekende Nederlanders een gastcollege geven over kunst en cultuur uit hun eigen vakgebied. Bart Van Loo - Leven als een Bourgondiër. Bart Van Loo neemt ons mee naar de Lage Landen in de middeleeuwen (1369-1467) en vertelt ons over de extravagante banketten, uitgekiende huwelijkspolitiek en nobele ridders. Wat werd er geserveerd, was er ook muziek, wat waren de regels van het riddertoernooi? Party like it's 1454.

Zo 16 juni 2019 | 08:54 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Frans-Belgische animatieserie. Heksenjacht. Als de boze heks op Henri na alle ridders in een kikker verandert, is hij de enige die het koninkrijk nog kan redden. Jimmy bedenkt een perfect plan om de heks te verslaan. Maar zijn perfecte plan is wellicht niet helemaal perfect...

Do 13 juni 2019 | 21:50 DWDD Summerschool

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Magazine waarin bekende Nederlanders een gastcollege geven over kunst en cultuur uit hun eigen vakgebied. Bart van Loo - Leven als een Bourgondiër. Bart Van Loo neemt ons mee naar de Lage Landen in de middeleeuwen (1369-1467) en vertelt ons over de extravagante banketten, uitgekiende huwelijkspolitiek en nobele ridders. Wat werd er geserveerd, was er ook muziek, wat waren de regels van het riddertoernooi? Party like it's 1454.

Za 18 mei 2019 | 15:35 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 139 - Frans-Belgische animatieserie. Jack slaapt. Terwijl Bad Jack eindelijk slaapt, moet Bjorn zijn schat bewaken. Bjorn roept de hulp in van Jimmy en Cat, die voorstelt om, om dieven weg te houden, te doen alsof Bad Jack wakker is door te doen alsof hij een konvooi met een diamant voor de koningin aanvalt. Maar Bjorn kan zich niet inhouden en steelt de kostbare steen echt. Henri, Wilfried en de andere ridders gaan meteen de confrontatie met Bad Jack aan. De waarheid komt aan het licht en ze nemen de schat van Jack in beslag, en dan is het aan Jimmy, Cat en Henri om alles recht te zetten.

Za 11 mei 2019 | 15:21 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 129 - Frans-Belgische animatieserie. Terug naar school. Als Colbert Jimmy en de ridders betrapt terwijl ze hun opdrachten ruilen om de missie te krijgen met de meeste overwinningspunten, is Colbert woedend en draagt de ridders op om terug te gaan naar de schildknaapopleiding om te leren wat echt ridderschap is. Maar als de cycloop en andere reuzen aanvallen omdat ze een lading splinternieuwe wapenrustingen willen stelen, moeten de ridders gebruikmaken van hun teambuilding-vaardigheden die ze op school geleerd hebben om de reuzen te verslaan.

Zo 5 mei 2019 | 23:00 Mankind: The Story Of All Of Us

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks. Empires. In de stad Jeruzalem wordt een man gekruisigd: Jezus van Nazareth. Na zijn dood ontstaat een wereldreligie. Maar het christendom was er nooit geweest zonder het Romeinse Rijk. Dankzij een enorm netwerk van wegen en vaarroutes kunnen goederen en ideeën de drie continenten overreizen. De boodschap van Jezus verandert de mensheid. Tegenwoordig is één op de drie mensen christen. Rome wordt ingenomen door barbaren en Europa treedt een donker tijdperk tegemoet. Maar aan de rand van het oude rijk veranderen twee nieuwe machten de wereld. De Arabieren verenigen zich in een hang naar goud onder de vlag van de islam. De Vikingen verjongen de steden van Europa, reizen naar Amerika en worden christelijke ridders. We zijn klaar voor de volgende strijd tussen beschavingen: de kruistochten.

Za 20 april 2019 | 15:21 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Frans-Belgische animatieserie. Heksenjacht. Als de boze heks op Henri na alle ridders in een kikker verandert, is hij de enige die het koninkrijk nog kan redden. Jimmy bedenkt een perfect plan om de heks te verslaan. Maar zijn perfecte plan is wellicht niet helemaal perfect...

Zo 14 april 2019 | 15:23 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 48 - Frans-Belgische animatieserie. Geen kaas van gegeten. Als door de impulsiviteit van Cat zij, Jimmy en Henri gevangen worden genomen door de Heks en de Zwarte Ratten, moet Cat de Heks naar Epic rijden en doen alsof zij de oma van Cat is, terwijl Henri en Jimmy een manier moeten bedenken om aan de Ratten te ontkomen...

Zo 7 april 2019 | 15:25 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 139 - Frans-Belgische animatieserie. Jack slaapt. Terwijl Bad Jack eindelijk slaapt, moet Bjorn zijn schat bewaken. Bjorn roept de hulp in van Jimmy en Cat, die voorstelt om, om dieven weg te houden, te doen alsof Bad Jack wakker is door te doen alsof hij een konvooi met een diamant voor de koningin aanvalt. Maar Bjorn kan zich niet inhouden en steelt de kostbare steen echt. Henri, Wilfried en de andere ridders gaan meteen de confrontatie met Bad Jack aan. De waarheid komt aan het licht en ze nemen de schat van Jack in beslag, en dan is het aan Jimmy, Cat en Henri om alles recht te zetten.

Za 6 april 2019 | 22:00 Knight Fight

Show. Knights Of The Round Table. Zes krijgers stellen hun wapenuitrusting samen voor de legendarische koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. De laatste twee vechters nemen het tegen elkaar op in een laatste duel en moeten een bijzondere strijdbijl gebruiken.

Wo 3 april 2019 | 21:00 Knight Fight

Show. Knights Of The Round Table. Zes krijgers stellen hun wapenuitrusting samen voor de legendarische koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. De laatste twee vechters nemen het tegen elkaar op in een laatste duel en moeten een bijzondere strijdbijl gebruiken.

Ma 25 maart 2019 | 12:55 Mike de ridder

Seizoen 2 - Aflevering 39 - Canadees-Britse animatieserie. Mike de ridder en de ridderschool. Omdat Evie toverles krijgt, besluit Mike om zijn vriendjes Ridderles te geven. Zal het hem lukken om echte ridders van ze te maken?

Za 23 maart 2019 | 15:26 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Frans-Belgische animatieserie. Wapenstilstand. Als de koningin aangeeft dat ze haar ridders wel even rust zou willen geven tijdens een intense, langdurige strijd tegen de Schurken, stelt Jimmy voor een wapenstilstand te sluiten en hun vijanden uit te nodigen voor een minstreelconcert. Maar als de spanningen tussen de vijanden oplopen, is het aan Jimmy, Henri, Cat en Bjorn om de vrede te bewaren en ervoor te zorgen dat de wapenstilstand voor de koningin goed uitpakt.

Vr 22 maart 2019 | 12:25 Apennoten

Aflevering 26 - Kinderprogramma. Ridder Jan. Een groepje kinderen heeft op school het liedje Ridder Jan geleerd. Ze komen naar de studio om te vertellen over ridders, verkleden en vroeger. Cora van der Vrande komt langs met haar draailier. Ze heeft zich ook helemaal aangekleed alsof ze uit de middeleeuwen komt. Samen zingen en spelen ze het liedje nog eens.

Zo 24 februari 2019 | 19:45 3 op reis

Seizoen 12 - Aflevering 23 - Avontuurlijk reismagazine. Engeland - Sicilië. Chris begint aan een roadtrip door het zuiden van Engeland. Hij start in de Cotswolds, een prachtig gebied op tweeënhalf uur rijden van Londen. Dit is de Britse countryside op haar best, waar de tradities van de high society nog springlevend zijn. Chris gaat langs bij een familie die nog steeds in een kasteel woont, rijdt rond in een klassieke auto uit de jaren 30, en bezoekt een country fair. Nienke eindigt haar reis in Sicilië. Ze heeft geluk, want de Sicilianen vieren Ferragosto, van oorsprong een oogstfeest. Nienke wordt door een familie op het platteland uitgenodigd mee te lunchen, en bezoekt paardenraces waarbij ridders een middeleeuws spel naspelen.

Zo 10 februari 2019 | 21:40 Great Continental Railway Journeys

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Reisreportagereeks (2016) waarin Michael Portillo Europa per trein doorkruist. Riga to Tampere. Gewapend met zijn reisgids trekt Michael Portillo naar het uiterste noorden van Europa, waar hij de vriestemperaturen van de Baltische Zee trotseert en gaat kanovaren op de meren van Finland. Op zijn weg van de Letse hoofdstad Riga naar Tampere, het Manchester van Finland, ontmoet Michael middeleeuwse ridders in Tallinn, bakt hij worsten in Helsinki en proeft hij braambessenlikeur onder de middernachtszon in Finland.

Di 5 februari 2019 | 14:25 Noddy, de detective

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Animatieserie. Noddy en de zaak van de dreigende draak. De Ridders van het Fabelbos zijn in alle staten want er is een Dreigende Draak gesignaleerd. Noddy gelooft niet in draken en gaat op onderzoek uit.

Ma 3 december 2018 | 20:29 Shrek the Third IMDb: 6.1

03/12/18 - IMDB * 6.1 - Animatiefilm, Shrek the Third is een Amerikaanse computeranimatiefilm, onder regie van Chris Miller en Raman Hui. Het is de derde film uit de Shrek reeks. Stemmen worden vertolkt door Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy en Antonio Banderas. Shrek en Fiona bereiden zich braaf voor op hun rol als koning en koningin van Far Far Away, maar eigenlijk willen ze niets liever dan naar hun moeras terugkeren. De koning is niet blind voor hun verlangens en komt aanzetten met een eventuele oplossing: als Shrek en...

Shrek the Third is een Amerikaanse computeranimatiefilm, onder regie van Chris Miller en Raman Hui. Het is de derde film uit de Shrek-reeks. Stemmen worden vertolkt door Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy en Antonio Banderas. Shrek en Fiona bereiden zich braaf voor op hun rol als koning en koningin van Far Far Away, maar eigenlijk willen ze niets liever dan naar hun moeras terugkeren. De koning is niet blind voor hun verlangens en komt aanzetten met een eventuele oplossing: als Shrek en Fiona een rechtmatige troonopvolger vinden, moeten ze zelf het land niet besturen. Shrek, Donkey en Puss in Boots doorkruisen het rijk op zoek naar de jonge, rebelse koning Arthur, die een neef is van koningin Lilian en binnenkort zijn diploma haalt. Op de terugweg verzint Shrek het verhaal van de ridders van de ronde tafel en Donkey speelt de rol van Vrouwe van het Meer die het zwaard Excalibur aan de jonge koning schenkt. Intussen besluit Prince Charming dat de tijd rijp is voor een staatsgreep. In afwachting van haar echtgenoot en zijn kompanen organiseert Fiona het verzet. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/shrek-the-third

Za 17 november 2018 | 12:44 Marvel's Avengers Assemble

Amerikaanse animatieserie. Guardians & Ruimte Ridders

Wo 7 november 2018 | 04:15 Mankind: The Story Of All Of Us

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks. Empires. In de stad Jeruzalem wordt een man gekruisigd: Jezus van Nazareth. Na zijn dood ontstaat een wereldreligie. Maar het christendom was er nooit geweest zonder het Romeinse Rijk. Dankzij een enorm netwerk van wegen en vaarroutes kunnen goederen en ideeën de drie continenten overreizen. De boodschap van Jezus verandert de mensheid. Tegenwoordig is één op de drie mensen christen. Rome wordt ingenomen door barbaren en Europa treedt een donker tijdperk tegemoet. Maar aan de rand van het oude rijk veranderen twee nieuwe machten de wereld. De Arabieren verenigen zich in een hang naar goud onder de vlag van de islam. De Vikingen verjongen de steden van Europa, reizen naar Amerika en worden christelijke ridders. We zijn klaar voor de volgende strijd tussen beschavingen: de kruistochten.

Di 6 november 2018 | 15:50 Mankind: The Story Of All Of Us

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks. Empires. In de stad Jeruzalem wordt een man gekruisigd: Jezus van Nazareth. Na zijn dood ontstaat een wereldreligie. Maar het christendom was er nooit geweest zonder het Romeinse Rijk. Dankzij een enorm netwerk van wegen en vaarroutes kunnen goederen en ideeën de drie continenten overreizen. De boodschap van Jezus verandert de mensheid. Tegenwoordig is één op de drie mensen christen. Rome wordt ingenomen door barbaren en Europa treedt een donker tijdperk tegemoet. Maar aan de rand van het oude rijk veranderen twee nieuwe machten de wereld. De Arabieren verenigen zich in een hang naar goud onder de vlag van de islam. De Vikingen verjongen de steden van Europa, reizen naar Amerika en worden christelijke ridders. We zijn klaar voor de volgende strijd tussen beschavingen: de kruistochten.

Di 6 november 2018 | 07:55 Mankind: The Story Of All Of Us

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks. Empires. In de stad Jeruzalem wordt een man gekruisigd: Jezus van Nazareth. Na zijn dood ontstaat een wereldreligie. Maar het christendom was er nooit geweest zonder het Romeinse Rijk. Dankzij een enorm netwerk van wegen en vaarroutes kunnen goederen en ideeën de drie continenten overreizen. De boodschap van Jezus verandert de mensheid. Tegenwoordig is één op de drie mensen christen. Rome wordt ingenomen door barbaren en Europa treedt een donker tijdperk tegemoet. Maar aan de rand van het oude rijk veranderen twee nieuwe machten de wereld. De Arabieren verenigen zich in een hang naar goud onder de vlag van de islam. De Vikingen verjongen de steden van Europa, reizen naar Amerika en worden christelijke ridders. We zijn klaar voor de volgende strijd tussen beschavingen: de kruistochten.

Zo 23 september 2018 | 15:50 Mankind: The Story Of All Of Us

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks. Empires. In de stad Jeruzalem wordt een man gekruisigd: Jezus van Nazareth. Na zijn dood ontstaat een wereldreligie. Maar het christendom was er nooit geweest zonder het Romeinse Rijk. Dankzij een enorm netwerk van wegen en vaarroutes kunnen goederen en ideeën de drie continenten overreizen. De boodschap van Jezus verandert de mensheid. Tegenwoordig is één op de drie mensen christen. Rome wordt ingenomen door barbaren en Europa treedt een donker tijdperk tegemoet. Maar aan de rand van het oude rijk veranderen twee nieuwe machten de wereld. De Arabieren verenigen zich in een hang naar goud onder de vlag van de islam. De Vikingen verjongen de steden van Europa, reizen naar Amerika en worden christelijke ridders. We zijn klaar voor de volgende strijd tussen beschavingen: de kruistochten.

Ma 17 september 2018 | 15:50 Mankind: The Story Of All Of Us

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks. Empires. In de stad Jeruzalem wordt een man gekruisigd: Jezus van Nazareth. Na zijn dood ontstaat een wereldreligie. Maar het christendom was er nooit geweest zonder het Romeinse Rijk. Dankzij een enorm netwerk van wegen en vaarroutes kunnen goederen en ideeën de drie continenten overreizen. De boodschap van Jezus verandert de mensheid. Tegenwoordig is één op de drie mensen christen. Rome wordt ingenomen door barbaren en Europa treedt een donker tijdperk tegemoet. Maar aan de rand van het oude rijk veranderen twee nieuwe machten de wereld. De Arabieren verenigen zich in een hang naar goud onder de vlag van de islam. De Vikingen verjongen de steden van Europa, reizen naar Amerika en worden christelijke ridders. We zijn klaar voor de volgende strijd tussen beschavingen: de kruistochten.

Zo 16 september 2018 | 20:29 The Last Sharknado - It's About Time IMDb: 3.9

16/09/18 - IMDB * 3.9 - Tv-film, Gil is vastbesloten om zijn familie weer tot leven te brengen. Hij stuurt Fin terug in de tijd om te voorkomen dat er sharknado's ontstaan. Onderweg moet Fin de strijd aangaan met dinosaurussen, ridders, cowboys en een robotversie van zijn vrouw, April. Dit keer draait het niet om hóé maar om wannéér hij de sharknado's moet stoppen.

Gil is vastbesloten om zijn familie weer tot leven te brengen. Hij stuurt Fin terug in de tijd om te voorkomen dat er sharknado's ontstaan. Onderweg moet Fin de strijd aangaan met dinosaurussen, ridders, cowboys en een robotversie van zijn vrouw, April. Dit keer draait het niet om hóé maar om wannéér hij de sharknado's moet stoppen.

Wo 15 augustus 2018 | 11:40 Mike de ridder

Seizoen 2 - Aflevering 39 - Canadees-Britse animatieserie. Mike de ridder en de ridderschool. Omdat Evie toverles krijgt, besluit Mike om zijn vriendjes Ridderles te geven. Zal het hem lukken om echte ridders van ze te maken?

Di 24 juli 2018 | 20:34 Shrek the Third IMDb: 6.0

24/07/18 - IMDB * 6.0 - Animatiefilm, Amerikaanse animatiefilm (2007). Shrek en Fiona bereiden zich braaf voor op hun rol als koning en koningin van Far Far Away, maar eigenlijk willen ze niets liever dan naar hun moeras terugkeren. De koning is niet blind voor hun verlangens en komt aanzetten met een eventuele oplossing: als Shrek en Fiona een rechtmatige troonopvolger vinden, moeten ze zelf het land niet besturen. Shrek, Donkey en Puss in Boots doorkruisen het rijk op zoek naar de jonge, rebelse koning Arthur, die een neef is van...

Amerikaanse animatiefilm (2007). Shrek en Fiona bereiden zich braaf voor op hun rol als koning en koningin van Far Far Away, maar eigenlijk willen ze niets liever dan naar hun moeras terugkeren. De koning is niet blind voor hun verlangens en komt aanzetten met een eventuele oplossing: als Shrek en Fiona een rechtmatige troonopvolger vinden, moeten ze zelf het land niet besturen. Shrek, Donkey en Puss in Boots doorkruisen het rijk op zoek naar de jonge, rebelse koning Arthur, die een neef is van koningin Lilian en binnenkort zijn diploma haalt. Op de terugweg verzint Shrek het verhaal van de ridders van de ronde tafel en Donkey speelt de rol van Vrouwe van het Meer die het zwaard Excalibur aan de jonge koning schenkt. Intussen besluit Prince Charming dat de tijd rijp is voor een staatsgreep. In afwachting van haar echtgenoot en zijn kompanen organiseert Fiona het verzet.

Wo 11 juli 2018 | 20:00 Maggie & Bianca Fashion Friends

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Ridders en prinsessen: Tijdens de viering van Ridderschap Dag op school, moeten de MoodBoards een bruidsjurk creëren om de beroemde en lastige styliste, Jemine Ballet, tevreden te stellen.

Vr 6 juli 2018 | 20:15 King Arthur IMDb: 6.3

06/07/18 - IMDB * 6.3 - Avonturenfilm: In de vijfde eeuw raakt het Romeinse Rijk in verval en trekken de Romeinen zich terug van de Britse Eilanden. Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel Lancelot, Galahad, Bors, Tristan en Gawain zijn vijftien jaar in dienst van de Romeinen geweest. Ze krijgen hun vrijheid terug, maar dienen nog een laatste opdracht te volbrengen.

Avonturenfilm: In de vijfde eeuw raakt het Romeinse Rijk in verval en trekken de Romeinen zich terug van de Britse Eilanden. Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan en Gawain - zijn vijftien jaar in dienst van de Romeinen geweest. Ze krijgen hun vrijheid terug, maar dienen nog een laatste opdracht te volbrengen.

Di 12 juni 2018 | 18:00 Mankind: The Story Of All Of Us

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks. Empires. In de stad Jeruzalem wordt een man gekruisigd: Jezus van Nazareth. Na zijn dood ontstaat een wereldreligie. Maar het christendom was er nooit geweest zonder het Romeinse Rijk. Dankzij een enorm netwerk van wegen en vaarroutes kunnen goederen en ideeën de drie continenten overreizen. De boodschap van Jezus verandert de mensheid. Tegenwoordig is één op de drie mensen christen. Rome wordt ingenomen door barbaren en Europa treedt een donker tijdperk tegemoet. Maar aan de rand van het oude rijk veranderen twee nieuwe machten de wereld. De Arabieren verenigen zich in een hang naar goud onder de vlag van de islam. De Vikingen verjongen de steden van Europa, reizen naar Amerika en worden christelijke ridders. We zijn klaar voor de volgende strijd tussen beschavingen: de kruistochten.

Ma 11 juni 2018 | 22:00 Mankind: The Story Of All Of Us

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks. Empires. In de stad Jeruzalem wordt een man gekruisigd: Jezus van Nazareth. Na zijn dood ontstaat een wereldreligie. Maar het christendom was er nooit geweest zonder het Romeinse Rijk. Dankzij een enorm netwerk van wegen en vaarroutes kunnen goederen en ideeën de drie continenten overreizen. De boodschap van Jezus verandert de mensheid. Tegenwoordig is één op de drie mensen christen. Rome wordt ingenomen door barbaren en Europa treedt een donker tijdperk tegemoet. Maar aan de rand van het oude rijk veranderen twee nieuwe machten de wereld. De Arabieren verenigen zich in een hang naar goud onder de vlag van de islam. De Vikingen verjongen de steden van Europa, reizen naar Amerika en worden christelijke ridders. We zijn klaar voor de volgende strijd tussen beschavingen: de kruistochten.

Ma 11 juni 2018 | 14:15 Noddy, de detective

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Animatieserie. Noddy en de zaak van de dreigende draak. De Ridders van het Fabelbos zijn in alle staten want er is een Dreigende Draak gesignaleerd. Noddy gelooft niet in draken en gaat op onderzoek uit.

Vr 27 april 2018 | 14:30 Mike de ridder

Seizoen 2 - Aflevering 39 - Canadees-Britse animatieserie: Mike de ridder en de ridderschool: Omdat Evie toverles krijgt, besluit Mike om zijn vriendjes Ridderles te geven. Zal het hem lukken om echte ridders van ze te maken?

Zo 8 april 2018 | 23:30 King Arthur IMDb: 6.3

08/04/18 - IMDB * 6.3 - Avonturenfilm, Amerikaans Iers Britse avonturenfilm: In de vijfde eeuw raakt het Romeinse Rijk in verval en trekken de Romeinen zich terug van de Britse Eilanden. Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel Lancelot, Galahad, Bors, Tristan en Gawain zijn vijftien jaar in dienst van de Romeinen geweest. Ze krijgen hun vrijheid terug, maar dienen nog een laatste opdracht te volbrengen. In het gebied waar net een Saksische invasie heeft plaatsgevonden, moeten ze een beschermeling van de paus redden. Onderweg moeten...

Amerikaans-Iers-Britse avonturenfilm: In de vijfde eeuw raakt het Romeinse Rijk in verval en trekken de Romeinen zich terug van de Britse Eilanden. Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan en Gawain - zijn vijftien jaar in dienst van de Romeinen geweest. Ze krijgen hun vrijheid terug, maar dienen nog een laatste opdracht te volbrengen. In het gebied waar net een Saksische invasie heeft plaatsgevonden, moeten ze een beschermeling van de paus redden. Onderweg moeten ze door de wouden van de machtige Merlijn, de aanvoerder van de Woads, barbaren die zich altijd verzet hebben tegen de Romeinse overheerser.

Zo 8 april 2018 | 22:30 King Arthur IMDb: 6.3

08/04/18 - IMDB * 6.3 - Avonturenfilm, Amerikaans Iers Britse avonturenfilm: In de vijfde eeuw raakt het Romeinse Rijk in verval en trekken de Romeinen zich terug van de Britse Eilanden. Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel Lancelot, Galahad, Bors, Tristan en Gawain zijn vijftien jaar in dienst van de Romeinen geweest. Ze krijgen hun vrijheid terug, maar dienen nog een laatste opdracht te volbrengen. In het gebied waar net een Saksische invasie heeft plaatsgevonden, moeten ze een beschermeling van de paus redden. Onderweg moeten...

Amerikaans-Iers-Britse avonturenfilm: In de vijfde eeuw raakt het Romeinse Rijk in verval en trekken de Romeinen zich terug van de Britse Eilanden. Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan en Gawain - zijn vijftien jaar in dienst van de Romeinen geweest. Ze krijgen hun vrijheid terug, maar dienen nog een laatste opdracht te volbrengen. In het gebied waar net een Saksische invasie heeft plaatsgevonden, moeten ze een beschermeling van de paus redden. Onderweg moeten ze door de wouden van de machtige Merlijn, de aanvoerder van de Woads, barbaren die zich altijd verzet hebben tegen de Romeinse overheerser.

Do 8 maart 2018 | 19:55 3 op Reis Midweek

Seizoen 3 - Aflevering 43 - Toeristisch magazine: Unexpected (4/5): Het zijn vaak de onverwachtse dingen die een reis onvergetelijk maken, en daarom staat deze hele week in het teken van dat onverwachtse. Waldemar Torenstra is in een land dat totaal anders is dan je in eerste instantie zou denken: hij laat zich verrassen in Ethiopië. Vandaag komt hij aan in de stad Gondar, het 'Camelot van Afrika', met zelfs nog een middeleeuws kasteel dat zo van Koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel had kunnen zijn.

Ma 5 maart 2018 | 21:20 Ridders van Gelre

Afl. 20 - Aan het begin van de negentiende eeuw is het definitief gedaan met het hertogdom Gelre. Het hertogdom wordt de provincie Gelderland.

Ma 5 maart 2018 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 20 - Aan het begin van de negentiende eeuw is het definitief gedaan met het hertogdom Gelre. Het hertogdom wordt de provincie Gelderland.

Ma 5 maart 2018 | 19:20 Ridders van Gelre

Afl. 20 - Aan het begin van de negentiende eeuw is het definitief gedaan met het hertogdom Gelre. Het hertogdom wordt de provincie Gelderland.

Za 3 maart 2018 | 16:26 Marvel's Guardians of the Galaxy

Seizoen 2 - Amerikaanse animatieserie: Ridders met Zwarte Helmen

Di 27 februari 2018 | 08:45 Noddy, de detective

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Animatieserie: Noddy en de zaak van de dreigende draak: De Ridders van het Fabelbos zijn in alle staten want er is een Dreigende Draak gesignaleerd. Noddy gelooft niet in draken en gaat op onderzoek uit.

Ma 26 februari 2018 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 19 ? Nijmegen en Wageningen zijn nu dé universiteitssteden van Gelderland. Maar dat was niet altijd zo. De eerste echte Gelderse universiteit stond namelijk in Harderwijk. 150 jaar lang was Harderwijk een echte universiteitsstad.

Ma 26 februari 2018 | 19:20 Ridders van Gelre

Afl. 19 ? Nijmegen en Wageningen zijn nu dé universiteitssteden van Gelderland. Maar dat was niet altijd zo. De eerste echte Gelderse universiteit stond namelijk in Harderwijk. 150 jaar lang was Harderwijk een echte universiteitsstad.

Ma 19 februari 2018 | 21:20 Ridders van Gelre

Afl. 18 ? Gelre speelde de hoofdrol bij het einde van de oorlog tussen de Franse Zonnekoning Lodewijk de Veertiende en prins Willem de Derde van Oranje-Nassau.

Ma 19 februari 2018 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 18 ? Gelre speelde de hoofdrol bij het einde van de oorlog tussen de Franse Zonnekoning Lodewijk de Veertiende en prins Willem de Derde van Oranje-Nassau.

Ma 19 februari 2018 | 19:20 Ridders van Gelre

Afl. 18 ? Gelre speelde de hoofdrol bij het einde van de oorlog tussen de Franse Zonnekoning Lodewijk de Veertiende en prins Willem de Derde van Oranje-Nassau.

Ma 5 februari 2018 | 21:20 Ridders van Gelre

Afl. 17 ? Nergens in Gelderland komt de Tachtigjarige Oorlog zo tot leven als in Groenlo. Al jarenlang spelen de inwoners de Slag om Grolle uit 1627 na.

Ma 5 februari 2018 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 17 ? Nergens in Gelderland komt de Tachtigjarige Oorlog zo tot leven als in Groenlo. Al jarenlang spelen de inwoners de Slag om Grolle uit 1627 na.

Ma 5 februari 2018 | 19:20 Ridders van Gelre

Afl. 17 ? Nergens in Gelderland komt de Tachtigjarige Oorlog zo tot leven als in Groenlo. Al jarenlang spelen de inwoners de Slag om Grolle uit 1627 na.

Wo 31 januari 2018 | 17:09 Inazuma Eleven

Animatieserie: De Knights of Queen, de ridders van Engeland!

Ma 29 januari 2018 | 21:20 Ridders van Gelre

Afl. 16 ? Met de akte van Verlatinghe begon het zwarte deccenium (1581-1591) van Gelre. Het hertogdom raakte verdeeld in twee stukken. Het Overkwartier bleef Spaans en katholiek. Het noorden werd één van de zeven provincies van de Nederlandse republiek én protestants.

Ma 29 januari 2018 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 16 ? Met de akte van Verlatinghe begon het zwarte deccenium (1581-1591) van Gelre. Het hertogdom raakte verdeeld in twee stukken. Het Overkwartier bleef Spaans en katholiek. Het noorden werd één van de zeven provincies van de Nederlandse republiek én protestants.

Ma 22 januari 2018 | 21:20 Ridders van Gelre

Afl. 15 ? Willem van Oranje staat bekend als de Vader des Vaderlands. Maar de Tachtigjarige Oorlog die hij ontketende tegen de koning van Spanje, die ook Hertog van Gelre was, bracht het hertogdom Gelre weinig goeds.

Ma 22 januari 2018 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 15 ? Willem van Oranje staat bekend als de Vader des Vaderlands. Maar de Tachtigjarige Oorlog die hij ontketende tegen de koning van Spanje, die ook Hertog van Gelre was, bracht het hertogdom Gelre weinig goeds.

Vr 19 januari 2018 | 18:35 Het Klokhuis

Seizoen 31 - Aflevering 3991 - Jongerenprogramma: Schermen: De tijd van de ridders en zwaardvechten is voorbij. Vechten met wapens is nog steeds populair, alleen doen we het tegenwoordig als sport, zoals schermen. Sosha krijgt les van Olympisch topschermer Bas Verwijlen. Hij laat zien hoe je een duel aangaat met de verschillende wapens: sabel, floret en degen. En Ard en Fjodor schermen op hun eigen manier.

Ma 15 januari 2018 | 21:20 Ridders van Gelre

Afl. 14 ? In 1543 veroverde Keizer Karel de Vijfde het Hertogdom Gelre en voegde het definitief toe aan de Nederlanden. De Geldersen probeerden toch zoveel mogelijk hun zelfstandigheid te behouden.

Ma 15 januari 2018 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 14 ? In 1543 veroverde Keizer Karel de Vijfde het Hertogdom Gelre en voegde het definitief toe aan de Nederlanden. De Geldersen probeerden toch zoveel mogelijk hun zelfstandigheid te behouden.

Ma 15 januari 2018 | 19:20 Ridders van Gelre

Afl. 14 ? In 1543 veroverde Keizer Karel de Vijfde het Hertogdom Gelre en voegde het definitief toe aan de Nederlanden. De Geldersen probeerden toch zoveel mogelijk hun zelfstandigheid te behouden.

Ma 15 januari 2018 | 14:25 Mike de ridder

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Canadees-Britse animatieserie: Mike de ridder en de nachtvlucht: Mike en Richard willen Mike zijn vliegmachine ook 's nachts gebruiken. De draken waarschuwen hen dat het moeilijk is in het donker te vliegen. Hierop verzamelen de twee jonge ridders een aantal drakenstenen om hun vlucht te verlichten. Deze stenen gaven echter ook de weg aan naar de drakenberg, waardoor de draken verdwalen.

Ma 8 januari 2018 | 21:20 Ridders van Gelre

Afl. 13 ? Willem II de Rijke was hertog van Gelre. Toen zijn vader overleed, werd hij ook hertog van Kleef, Gulik en Berg en graaf van Mark en Ravensberg. Samen met Maarten van Rossem boekte Willem grote overwinningen op Keizer Karel.

Ma 8 januari 2018 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 13 ? Willem II de Rijke was hertog van Gelre. Toen zijn vader overleed, werd hij ook hertog van Kleef, Gulik en Berg en graaf van Mark en Ravensberg. Samen met Maarten van Rossem boekte Willem grote overwinningen op Keizer Karel.

Ma 8 januari 2018 | 19:20 Ridders van Gelre

Afl. 13 ? Willem II de Rijke was hertog van Gelre. Toen zijn vader overleed, werd hij ook hertog van Kleef, Gulik en Berg en graaf van Mark en Ravensberg. Samen met Maarten van Rossem boekte Willem grote overwinningen op Keizer Karel.

Ma 1 januari 2018 | 08:15 Jasper & Julia en de Dappere Ridders IMDb: 6.1

01/01/18 - IMDB * 6.1 - Animatiefilm: De klunzige jongen Jasper probeert ridder te worden en gaat samen met zijn stoere vriendin Julia op zoek naar het magische zwaard van zijn grootvader.

Animatiefilm: De klunzige jongen Jasper probeert ridder te worden en gaat samen met zijn stoere vriendin Julia op zoek naar het magische zwaard van zijn grootvader.

Ma 11 december 2017 | 21:20 Ridders van Gelre

Afl. 12 - Graaf Otto von La Rosée uit Beieren is een rechtstreekse afstammeling van de Gelderse graven en hertogen. Samen met zijn vrouw bezoekt hij het land van zijn voorvaderen: Gelderland.

Ma 11 december 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

Afl. 12 - Graaf Otto von La Rosée uit Beieren is een rechtstreekse afstammeling van de Gelderse graven en hertogen. Samen met zijn vrouw bezoekt hij het land van zijn voorvaderen: Gelderland.

Ma 4 december 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

Ridders van Gelre en de opkomst, glorie en ondergang van het Hertogdom Gelre

Ma 4 december 2017 | 19:20 Ridders van Gelre

Ridders van Gelre en de opkomst, glorie en ondergang van het Hertogdom Gelre

Za 2 december 2017 | 16:25 Marvel's Guardians of the Galaxy

Seizoen 2 - Amerikaanse animatieserie: Ridders met Zwarte Helmen

Ma 27 november 2017 | 21:20 Ridders van Gelre

Hertog Adolf van Gelre greep de macht door zijn vader Arnoud gevangen te nemen. Arnoud was kwaad en maakte Karel de Stoute van Bourgondië tot zijn opvolger. Gelre en Bourgondië raakten verwikkeld een strijd om de Gelderse troon.

Ma 27 november 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

Hertog Adolf van Gelre greep de macht door zijn vader Arnoud gevangen te nemen. Arnoud was kwaad en maakte Karel de Stoute van Bourgondië tot zijn opvolger. Gelre en Bourgondië raakten verwikkeld een strijd om de Gelderse troon.

Ma 27 november 2017 | 19:20 Ridders van Gelre

Hertog Adolf van Gelre greep de macht door zijn vader Arnoud gevangen te nemen. Arnoud was kwaad en maakte Karel de Stoute van Bourgondië tot zijn opvolger. Gelre en Bourgondië raakten verwikkeld een strijd om de Gelderse troon.

Ma 20 november 2017 | 21:20 Ridders van Gelre

De Gelderse burgers en ridders grepen 600 jaar geleden de macht met de Verbondsbrieven. Dat was het begin van een parlementaire monarchie. Hertog Arnoud werd gevangengenomen door zijn zoon Adolf.

Ma 20 november 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

De Gelderse burgers en ridders grepen 600 jaar geleden de macht met de Verbondsbrieven. Dat was het begin van een parlementaire monarchie. Hertog Arnoud werd gevangengenomen door zijn zoon Adolf.

Ma 13 november 2017 | 21:20 Ridders van Gelre

Maria van Gelre was een Franse prinses die in 1405 trouwde met de hertog van Gelre en Gulik, Reinoud de Vierde. Ze liet een uniek gebedenboek maken in klooster Mariënborn in Arnhem.

Ma 13 november 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

Maria van Gelre was een Franse prinses die in 1405 trouwde met de hertog van Gelre en Gulik, Reinoud de Vierde. Ze liet een uniek gebedenboek maken in klooster Mariënborn in Arnhem.

Zo 12 november 2017 | 10:30 Jasper & Julia en de Dappere Ridders IMDb: 6.1

12/11/17 - IMDB * 6.1 - Animatiefilm: De klunzige jongen Jasper probeert ridder te worden en gaat samen met zijn stoere vriendin Julia op zoek naar het magische zwaard van zijn grootvader.

Animatiefilm: De klunzige jongen Jasper probeert ridder te worden en gaat samen met zijn stoere vriendin Julia op zoek naar het magische zwaard van zijn grootvader.

Zo 12 november 2017 | 10:30 Jasper & Julia en de Dappere Ridders

In het koninkrijk waar Jasper woont, wordt alles bepaald door ambtenaren en juristen die steeds weer nieuwe wetten verzinnen. Vroeger waren er heldhaftige ridders, maar sinds Jaspers opa, heer Roland, werd vermoord door een andere ridder, zijn ridders verboden in het land. Jaspers vader is als hoofdjurist de belangrijkste raadgever van de koningin en hij wil dat Jasper rechten gaat studeren om ook jurist te worden. Maar Jasper droomt er al zijn hele leven van om ridder te worden en als hij hoort dat boze krachten samenspannen om de macht te grijpen, besluit hij zijn droom na te jagen.

Ma 6 november 2017 | 21:20 Ridders van Gelre

Na het overlijden van Reinoud III en Eduard, wordt Willem de nieuwe hertog van Gelre. Hierdoor komen de hertogdommen Gelre en Gulik samen. Hertog Willem hield zich bezig met oorlog voeren, kruistochten en stedenbouw.

Ma 6 november 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

Na het overlijden van Reinoud III en Eduard, wordt Willem de nieuwe hertog van Gelre. Hierdoor komen de hertogdommen Gelre en Gulik samen. Hertog Willem hield zich bezig met oorlog voeren, kruistochten en stedenbouw.

Ma 30 oktober 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

In het hertogdom vochten ridders om de opvolging van hertog Reinoud II. De ridderfamilie Van Heeckeren streed voor Reinoud de Derde en de Bronckhorsters voor zijn broer Eduard.

Ma 23 oktober 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

De Hanze bracht Gelre veel rijkdom en macht. Gelre werd door de Duitse Keizer verheven van graafschap tot hertogdom. Hij deed dit om zijn eigen positie in de Honderdjarige Oorlog te versterken.

Ma 23 oktober 2017 | 19:20 Ridders van Gelre

De Hanze bracht Gelre veel rijkdom en macht. Gelre werd door de Duitse Keizer verheven van graafschap tot hertogdom. Hij deed dit om zijn eigen positie in de Honderdjarige Oorlog te versterken.

Zo 22 oktober 2017 | 15:50 Face off

Talentenjacht 'Face off' is een afvalrace over de wereld van special-effectsgrimeurs en hun onbegrensde verbeelding, waardoor ze fantastische levende kunstwerken kunnen cre?ren. Je ziet protheses, 3D-ontwerp, animatronics, sculpting en nog veel meer.Dit legendarische Leven en Dood-seizoen bereikt z'n climax in een finale die de artiesten meevoert naar de fascinerende wereld der ridders. Land van herkomst: VS

Ma 16 oktober 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

Roermond, Venlo en Echt waren ooit Gelderse steden in het Overkwartier. Reinoud de Eerste van Gelre wilde het middeleeuwse hertogdom Limburg ook toevoegen aan Gelre, maar verloor tijdens de Slag bij Woeringen. Na de slag stond Reinoud bekend als de Gekke Graaf van Gelre.

Ma 9 oktober 2017 | 21:20 Ridders van Gelre

Bas Steman en René Arendsen reizen de provincie door om de Gelderse geschiedenis op de kaart te zetten. Ze zoeken naar de mooiste historische verhalen waar iedere Gelderlander trots op mag zijn.

Ma 2 oktober 2017 | 21:20 Ridders van Gelre

Bas Steman en René Arendsen reizen de provincie door om de Gelderse geschiedenis op de kaart te zetten. Ze zoeken naar de mooiste historische verhalen waar iedere Gelderlander trots op mag zijn.

Zo 1 oktober 2017 | 09:14 Super Wings

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Animatieserie over het vliegtuigje Jett: Ridders van papier: Het schattige vliegtuigje Jett vliegt de wereld rond om pakketjes te bezorgen bij kinderen. Als Jett problemen tegenkomt, wordt hij geholpen door zijn vrienden Dizzy, Jerome en Donnie. Ze hebben speciale krachten waardoor ze niet alleen vliegen, maar ook kunnen klimmen, rennen, tillen, graven en zelfs diepzeeduiken. Samen ontdekken ze nieuwe landen en leren ze allerlei culturen kennen.

Do 28 september 2017 | 10:44 Matt Hatter

Animatieserie: Ridders van het Multiversum

Ma 25 september 2017 | 21:20 Ridders van Gelre

Bas Steman en René Arendsen reizen de provincie door om de Gelderse geschiedenis op de kaart te zetten. Ze zoeken naar de mooiste historische verhalen waar iedere Gelderlander trots op mag zijn.

Ma 25 september 2017 | 20:20 Ridders van Gelre

Bas Steman en René Arendsen reizen de provincie door om de Gelderse geschiedenis op de kaart te zetten. Ze zoeken naar de mooiste historische verhalen waar iedere Gelderlander trots op mag zijn.

Ma 25 september 2017 | 19:20 Ridders van Gelre

Bas Steman en René Arendsen reizen de provincie door om de Gelderse geschiedenis op de kaart te zetten. Ze zoeken naar de mooiste historische verhalen waar iedere Gelderlander trots op mag zijn.

Za 19 augustus 2017 | 16:46 Marvel Avengers Assemble

AnimatieserieGuardians & Ruimte Ridders

Di 15 augustus 2017 | 14:00 Mike de ridder

Seizoen 2 - Aflevering 39 - Canadees-Britse animatieserie: Mike de ridder en de ridderschool: Omdat Evie toverles krijgt, besluit Mike om zijn vriendjes Ridderles te geven. Zal het hem lukken om echte ridders van ze te maken?

Wo 12 juli 2017 | 11:40 Noddy, de detective

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Animatiereeks: Noddy en de zaak van de dreigende draak: De Ridders van het Fabelbos zijn in alle staten want er is een Dreigende Draak gesignaleerd. Noddy gelooft niet in draken en gaat op onderzoek uit.

Di 11 juli 2017 | 09:45 Outrageous Kid Parties

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Maverick's Mystic Magic Party: Betty wil van haar tuin een Middeleeuws koninkrijk maken, compleet met zwaardvechtende ridders en een drakentaart, om te vieren dat haar zoon de kleuterschool heeft voltooid.

Di 27 juni 2017 | 15:55 Outrageous Kid Parties

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Maverick's Mystic Magic Party: Betty wil van haar tuin een Middeleeuws koninkrijk maken, compleet met zwaardvechtende ridders en een drakentaart, om te vieren dat haar zoon de kleuterschool heeft voltooid.

Ma 26 juni 2017 | 21:12 Verhalen van Kasteel Helmond

Kastelen, ridders, jonkvrouwen. Als jongetje fietste Wim Daniëls op weg naar school langs het Kasteel van Helmond en dat prikkelde zijn fantasie. Tegenwoordig is het een museum en voor deze ene keer is Wim Daniëls de gids. In 'Verhalen van Kasteel Helmond? geeft hij een rondleiding aan de hand van de vier families die in het Kasteel hebben gewoond. Verhalen over kindbruidjes en drinkende vrijgezelle broers. Allemaal Verhalen van Kasteel Helmond.

Ma 26 juni 2017 | 19:12 Verhalen van Kasteel Helmond

Kastelen, ridders, jonkvrouwen. Als jongetje fietste Wim Daniëls op weg naar school langs het Kasteel van Helmond en dat prikkelde zijn fantasie. Tegenwoordig is het een museum en voor deze ene keer is Wim Daniëls de gids. In 'Verhalen van Kasteel Helmond? geeft hij een rondleiding aan de hand van de vier families die in het Kasteel hebben gewoond. Verhalen over kindbruidjes en drinkende vrijgezelle broers. Allemaal Verhalen van Kasteel Helmond.

Za 3 juni 2017 | 11:00 Outrageous Kid Parties

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Maverick's Mystic Magic Party: Betty wil van haar tuin een Middeleeuws koninkrijk maken, compleet met zwaardvechtende ridders en een drakentaart, om te vieren dat haar zoon de kleuterschool heeft voltooid.

Di 30 mei 2017 | 22:20 King Arthur IMDb: 6.3

30/05/17 - IMDB * 6.3 - Avonturenfilm, In de vijfde eeuw raakt het Romeinse Rijk in verval en trekken de Romeinen zich terug van de Britse Eilanden. Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel Lancelot, Galahad, Bors, Tristan en Gawain zijn vijftien jaar in dienst van de Romeinen geweest. Ze krijgen hun vrijheid terug, maar dienen nog een laatste opdracht te volbrengen. In het gebied waar net een Saksische invasie heeft plaatsgevonden, moeten ze een beschermeling van de paus redden. Onderweg moeten ze door de wouden van de machtige...

In de vijfde eeuw raakt het Romeinse Rijk in verval en trekken de Romeinen zich terug van de Britse Eilanden. Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan en Gawain - zijn vijftien jaar in dienst van de Romeinen geweest. Ze krijgen hun vrijheid terug, maar dienen nog een laatste opdracht te volbrengen. In het gebied waar net een Saksische invasie heeft plaatsgevonden, moeten ze een beschermeling van de paus redden. Onderweg moeten ze door de wouden van de machtige Merlijn, de aanvoerder van de Woads, barbaren die zich altijd verzet hebben tegen de Romeinse overheerser.

Zo 26 februari 2017 | 22:10 Great Continental Railway Journeys

Gewapend met zijn reisgids trekt Michael Portillo naar het uiterste noorden van Europa, waar hij de vriestemperaturen van de Baltische Zee trotseert en gaat kanovaren op de meren van Finland. Op zijn weg van de Letse hoofdstad Riga naar Tampere, het Manchester van Finland, ontmoet Michael middeleeuwse ridders in Tallinn, bakt hij worsten in Helsinki en proeft hij braambessenlikeur onder de middernachtszon in Finland.

Vr 8 april 2011 | 01:40 met o.a. Reinout Oerlemans

Tafeldame is Halina Reijn. Verder de volgende gasten en onderwerpen: -Abdelkader Benali Abdelkader Benali presenteert vanaf zondag het nieuwe boekenprogramma 'Benali Boekt'. Naast televisieprogramma is het ook een digitaal magazine dat te zien is op de iPad. Benali, zelf schrijver, gaat op zoek naar de bron van het schrijverschap. In openhartige gesprekken bespreekt hij de thema’s in het werk van zes Nederlandse schrijvers: Connie Palmen, Thomas Rosenboom, Tommy Wieringa, Doeschka Meijsing, Leon de Winter en Ramsey Nasr. Vanaf zondag 10 april om 23:00 uur te zien bij de NTR. 1e uitz. gaat over Connie Palmen. -Reinout Oerlemans en Lennert Hillege Vandaag is de cast van Nova Zembla bekend gemaakt. Nova Zembla is een film over de ontdekkingstocht van Willem Barentsz aan het eind van de 16e eeuw. Het is na 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter' de tweede film geregisseerd door Reinout Oerlemans. Het is de eerste Nederlandse film die in 3D wordt gefilmd. De crew heeft op onder meer IJsland en Spitsbergen gezocht naar goede filmlocaties. De opnames zullen in de zomer van 2011 plaatsvinden. Vandaag zijn Reinout Oerlemans en cameraman Lennert Hillege te gast. -Owen Schumacher en Paul Groot Monty Python's Spamalot is een komische musical, gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Net als de film is de musical een parodie op het verhaal van King Arthur, maar er worden een aantal musicalparodieën aan toegevoegd. De titel 'Spamalot' komt overigens uit een scène van de film, waarin de ridders zingen: 'We eat ham, and jam and spam a lot.' Eric Idle, één van de zes Monty Python-leden, schreef het libretto en de liederen en hij werkte met John Du Prez aan de muziek. Te gast zijn Paul Groot en Owen Schumacher die schitteren in de musical. Zaterdag 9 april is er op RTL4 om 23:10 uur een special omtrent Spamalot op tv. -Muziek is er van Trijntje Oosterhuis Trijntje is in de jaren '90 bekend geworden door de band 'Total Touch' die ze samen met haar broer Tjeerd formeerde. Nummers als 'Touch me here' en 'Somebody else's lover' zijn grote hits uit hun beginperiode. Na het laatste optreden van 'Total Touch' in 2001 heeft ze zich helemaal gericht op haar solocarrière. Verder werkte ze samen met grote namen uit de muziekindustrie als: Lionel Ritchie en Burt Bacharach.

Do 7 april 2011 | 23:45 met o.a. Reinout Oerlemans

Tafeldame is Halina Reijn. Verder de volgende gasten en onderwerpen: -Abdelkader Benali Abdelkader Benali presenteert vanaf zondag het nieuwe boekenprogramma 'Benali Boekt'. Naast televisieprogramma is het ook een digitaal magazine dat te zien is op de iPad. Benali, zelf schrijver, gaat op zoek naar de bron van het schrijverschap. In openhartige gesprekken bespreekt hij de thema’s in het werk van zes Nederlandse schrijvers: Connie Palmen, Thomas Rosenboom, Tommy Wieringa, Doeschka Meijsing, Leon de Winter en Ramsey Nasr. Vanaf zondag 10 april om 23:00 uur te zien bij de NTR. 1e uitz. gaat over Connie Palmen. -Reinout Oerlemans en Lennert Hillege Vandaag is de cast van Nova Zembla bekend gemaakt. Nova Zembla is een film over de ontdekkingstocht van Willem Barentsz aan het eind van de 16e eeuw. Het is na 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter' de tweede film geregisseerd door Reinout Oerlemans. Het is de eerste Nederlandse film die in 3D wordt gefilmd. De crew heeft op onder meer IJsland en Spitsbergen gezocht naar goede filmlocaties. De opnames zullen in de zomer van 2011 plaatsvinden. Vandaag zijn Reinout Oerlemans en cameraman Lennert Hillege te gast. -Owen Schumacher en Paul Groot Monty Python's Spamalot is een komische musical, gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Net als de film is de musical een parodie op het verhaal van King Arthur, maar er worden een aantal musicalparodieën aan toegevoegd. De titel 'Spamalot' komt overigens uit een scène van de film, waarin de ridders zingen: 'We eat ham, and jam and spam a lot.' Eric Idle, één van de zes Monty Python-leden, schreef het libretto en de liederen en hij werkte met John Du Prez aan de muziek. Te gast zijn Paul Groot en Owen Schumacher die schitteren in de musical. Zaterdag 9 april is er op RTL4 om 23:10 uur een special omtrent Spamalot op tv. -Muziek is er van Trijntje Oosterhuis Trijntje is in de jaren '90 bekend geworden door de band 'Total Touch' die ze samen met haar broer Tjeerd formeerde. Nummers als 'Touch me here' en 'Somebody else's lover' zijn grote hits uit hun beginperiode. Na het laatste optreden van 'Total Touch' in 2001 heeft ze zich helemaal gericht op haar solocarrière. Verder werkte ze samen met grote namen uit de muziekindustrie als: Lionel Ritchie en Burt Bacharach.

Do 7 april 2011 | 19:30 met o.a. Reinout Oerlemans

Tafeldame is Halina Reijn. Verder de volgende gasten en onderwerpen: -Abdelkader Benali Abdelkader Benali presenteert vanaf zondag het nieuwe boekenprogramma 'Benali Boekt'. Naast televisieprogramma is het ook een digitaal magazine dat te zien is op de iPad. Benali, zelf schrijver, gaat op zoek naar de bron van het schrijverschap. In openhartige gesprekken bespreekt hij de thema’s in het werk van zes Nederlandse schrijvers: Connie Palmen, Thomas Rosenboom, Tommy Wieringa, Doeschka Meijsing, Leon de Winter en Ramsey Nasr. Vanaf zondag 10 april om 23:00 uur te zien bij de NTR. 1e uitz. gaat over Connie Palmen. -Reinout Oerlemans en Lennert Hillege Vandaag is de cast van Nova Zembla bekend gemaakt. Nova Zembla is een film over de ontdekkingstocht van Willem Barentsz aan het eind van de 16e eeuw. Het is na 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter' de tweede film geregisseerd door Reinout Oerlemans. Het is de eerste Nederlandse film die in 3D wordt gefilmd. De crew heeft op onder meer IJsland en Spitsbergen gezocht naar goede filmlocaties. De opnames zullen in de zomer van 2011 plaatsvinden. Vandaag zijn Reinout Oerlemans en cameraman Lennert Hillege te gast. -Owen Schumacher en Paul Groot Monty Python's Spamalot is een komische musical, gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Net als de film is de musical een parodie op het verhaal van King Arthur, maar er worden een aantal musicalparodieën aan toegevoegd. De titel 'Spamalot' komt overigens uit een scène van de film, waarin de ridders zingen: 'We eat ham, and jam and spam a lot.' Eric Idle, één van de zes Monty Python-leden, schreef het libretto en de liederen en hij werkte met John Du Prez aan de muziek. Te gast zijn Paul Groot en Owen Schumacher die schitteren in de musical. Zaterdag 9 april is er op RTL4 om 23:10 uur een special omtrent Spamalot op tv. -Muziek is er van Trijntje Oosterhuis Trijntje is in de jaren '90 bekend geworden door de band 'Total Touch' die ze samen met haar broer Tjeerd formeerde. Nummers als 'Touch me here' en 'Somebody else's lover' zijn grote hits uit hun beginperiode. Na het laatste optreden van 'Total Touch' in 2001 heeft ze zich helemaal gericht op haar solocarrière. Verder werkte ze samen met grote namen uit de muziekindustrie als: Lionel Ritchie en Burt Bacharach.

 Meer