Zenders op Tvgids.tv

Politie op tv (tv-tips)

Morgen | 19:45 Docu: Hart van de democratie

Morgen - Documentaire, Deze documentaire werd in 2018 en 2019 opgenomen binnen de muren van het Haagse Binnenhof, ver ...

Deze documentaire werd in 2018 en 2019 opgenomen binnen de muren van het Haagse Binnenhof, ver voor het coronatijdperk, en onderzoekt hoe onze democratie werkt en laat zien dat die behoorlijk onder druk staat. De vraag die centraal staat is of en hoe onze democratie overeind blijft. De docu is in maart al eens uitgezonden op de late vrijdagavond en wordt nu primetime herhaald. Renovatie In het gebouw waar onze democratie dagelijks wordt beproefd, is achter de gordijnen het verval ontluisterend zichtbaar. De renovatie van Het Binnenhof duldt nauwelijks uitstel. Kloof De makers van de documentaire onderzoeken de veelbesproken kloof tussen burger en politiek. De journalistieke hoofdpersonen, de ervaren Kees Boonman en de nieuwe politiek verslaggever Charlotte Nijs, bewegen zich ieder op eigen wijze door het gebouw en langs de actualiteit. Verstrengelde relatie Op speelse en indringende wijze analyseren de makers de waan van de dag en onthullen zij de verstrengelde relatie tussen pers en politiek. Het resultaat is een film, waarin zowel kritisch als met warmte en mededogen het gevecht op de belangrijkste vierkante kilometer van Nederland gedurende een vol jaar is vastgelegd. Bekijk de documentaire nu al op gids.tv/v189013/hart-van-de-democratie.

Overmorgen | 21:25 Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde'

Overmorgen - Informatief, In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de ...

In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'. Geweld en vernieling In februari 2014 is Nederland in rep en roer door het criminele duo Antonio Marcos van der P. en Enise Merve B., die al snel bekend komen te staan als 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'. Het koppel laat een spoor van geweld en vernieling achter in onder andere het Drentse Echten, Meppel en op een camping bij Enschede. Klopjacht De Nederlandse politie zoekt met man en macht naar de twee. Na een intensieve klopjacht wordt het stel in een Duitse hotelkamer in de boeien geslagen. De onderzoeksleiders van de politie, de Officier van Justitie en andere directbetrokkenen vertellen onder leiding van Rick Nieman hoe ze deze landelijke klopjacht tot een goed einde wisten te brengen en beantwoorden zij vragen van het publiek. Bekijk de vorige afleveringen van Misdaadcollege op gids.tv/programma/misdaadcollege.

Je vindt hier de programma's van Politie op tv We hebben de volgende programma's voor Politie Docu: Hart van de democratie: Morgen - Documentaire, Deze documentaire werd in 2018 en 2019 opgenomen binnen de muren van het Haagse Binnenhof, ver. Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde': Overmorgen - Informatief, In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de. Op1: Dilan Yeşilgöz, Annemarie van Gaal en meer: Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending De 19 jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak. Café Lazarus: Informatief, Seizoen 2020 Leugens en waarachtigheid EO De Pools Belgische filosoof en schrijver Alicja Gescinska. Grave Secrets: Serie, Seizoen 1 Aflevering 9 A Curve In The Road Het lijkt erop dat de bus van Wendy Kratzert in een slip is geraakt,. Misdaadcollege: Informatief, Seizoen 2 Aflevering 2 van 4 De ontdekking van een grote internationale zakkenrollersbende van kinderen. Business Class: Informatief, Aflevering 39 Businessprogramma waarin Harry Mens de actualiteit op zakelijk, politiek en financieel. Nieuwsuur: o.a. wereldwijde protesten tegen racisme: Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Wereldwijde protesten tegen racisme Ook vandaag staan er. Op1: Dilan Yeşilgöz, Annemarie van Gaal en meer: Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending De 19 jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak. Buitenhof: Tjibbe Joustra en meer: Informatief, Seizoen 2020 Aflevering 23 van 43 AVROTROS/BNNVARA/VPRO Interviewprogramma met maatschappelijke en.

Politie op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 06:00 Op1: Dilan Yeşilgöz, Annemarie van Gaal en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending De 19 jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - De 19-jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak wordt lastiggevallen op straat en startte een petitie, die in twee dagen tijd duizenden keren werd ondertekend. Zij wil dat de aanpak van straatintimidatie hoger op de politieke agenda komt. Iemand die daarvoor moet gaan zorgen, is VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yeşilgöz. - Wat doet tien weken corona-lockdown met ons koopgedrag? Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat we massaal dezelfde dingen in dezelfde periode kopen. Columnist en ondernemer Annemarie van Gaal analyseert ons koopgedrag in crisistijd en geeft tips om geld te besparen én te verdienen. - Crystal meth maakt een snelle opmars in Nederland. In nog geen vier jaar tijd heeft de productie van een van de meest verslavende harddrugs zich stevig verankerd in ons land. Vorig jaar rolde de politie negen labs op, in 2016 slechts één. Dit jaar zijn er tot nu toe al zeven ontdekt. Vanochtend vroeg werd er vermoedelijk weer een crystal meth-lab opgerold. Bij Op1 praat Hoofd Dienst Landelijke Recherche, Andy Kraag erover. - In het nieuwe seizoen van ‘Het echte leven in de dierentuin’ nemen we een kijkje in het geheime leven van de dieren in Ouwehands Dierenpark. Verborgen camera’s volgen de dieren na sluitingstijd en op plekken waar bezoekers niet mogen komen. Zo zien we de liefdesgeschiedenis van de ons aller bekende reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya, maar er is nog veel meer… Directeur Robin de Lange en manager dierverzorging en bioloog José Kok geven ons vanavond een voorproefje.

Vandaag | 06:45 Café Lazarus

Seizoen 2020 - Leugens en waarachtigheid - EO De Pools-Belgische filosoof en schrijver Alicja Gescinska bezoekt het café. Ze schrijft het essay voor de maand van de filosofie (april) met de naam 'Kinderen van Apate - over leugens en waarachtigheid'. Alicja houdt hierin een pleidooi voor de herwaardering van waarachtigheid in tijden van fake news en factfree politics. Ze neemt de gelauwerde Belgische schrijver en activist David Van Reybrouck mee. Marleen praat met hen over waarachtigheid, betrokkenheid en het terugwinnen van vertrouwen in de politiek. Berget Lewis brengt de soul in deze uitzending.

Vandaag | 10:05 Misdaadcollege

Seizoen 2 - Aflevering 2 van 4 - De ontdekking van een grote internationale zakkenrollersbende van kinderen - WNL Bendes rondreizende zakkenrollers en winkeldieven vormen al jaren een groot probleem in Amsterdam. In 2014 slaat een politieagent alarm als hij steeds maar weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit de Balkan. Soms nog geen 10 jaar oud. Deze kinderen worden aangestuurd door volwassenen en van stad naar stad gezeuld om te stelen. Politie en Justitie besluiten een landelijk onderzoeksteam op te zetten en houden uiteindelijk twee personen aan uit een criminele familie die kinderen gebruikt om misdrijven te plegen.

Vandaag | 10:28 Business Class

Aflevering 39 Businessprogramma waarin Harry Mens de actualiteit op zakelijk, politiek en financieel-economisch gebied bespreekt met bekende en minder bekende gasten. Suze Mens verzorgt reportages op locatie in binnen- en buitenland.

Vandaag | 12:10 Buitenhof: Tjibbe Joustra en meer

Seizoen 2020 - Aflevering 23 van 43 - AVROTROS/BNNVARA/VPRO Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.

Vandaag | 13:32 According To Jim

Seizoen 2 - Aflevering 13 van 28 - You Gotta Love Somebody (Part 1) Danny, een vriendin van Jim en Cheryl komt op bezoek. Ze brengt haar partner mee die politieagent is. Cheryl beseft dat Laraine Danny leuk vind en hoopt dat hij haar zal vragen voor het politie gala.

Vandaag | 13:35 DierenDetectives

Seizoen 1 - Aflevering 11 van 13 - Hond Buster - NTR Irak. Tijdens een missie in Irak vallen explosievenhond Buster en zijn team een huis binnen. Buster blijft maar blaffen bij een lege kast, hij weigert met zijn baasje mee te komen. Wat blijkt? Onder de kast zit een geheim luik waar kilo's explosieven zijn verstopt. Buster heeft door ongehoorzaam te zijn vele levens gered. Waarom luisterde hij niet naar zijn baas? Hoe leer je een hond om explosieven door een luik heen te ruiken? Daarvoor gaan Boaz en Milan zelf op training bij een politieschool. Jamey en Lina onderzoeken hoe je het beste vrienden kan worden met een hond. En Layla struint het internet af op zoek naar de vetste filmpjes en feitjes over honden.

Vandaag | 22:45 Jaws IMDb: 8.0

IMDB * 8.0 - Misdaad, Film, Spanning, Thriller: Steven Spielbergs baanbrekende blockbuster over een reusachtige mensenetende witte haai die de stranden van een vakantie eiland teistert. Het strand van het kleine Amerikaanse toeristische vakantie ...

Thriller: Steven Spielbergs baanbrekende blockbuster over een reusachtige mensenetende witte haai die de stranden van een vakantie-eiland teistert. Het strand van het kleine Amerikaanse toeristische vakantie-eiland Amity wordt geterroriseerd door een enorme witte haai. De burgermeester wil echter niets aan de grote klok hangen omdat hij bang is dat de toeristen weg zullen blijven. Wanneer dood en verderf volgt en nog meer slachtoffers vallen, neemt de politie het roer in eigen handen. Een politiechef met watervrees (Roy Scheider), een wetenschapper (Richard Dreyfuss) en een stoere haaienjager (Robert Shaw) gaan er met een kleine sleepboot op uit om het monster te vangen. Het trio begint vol goede moed aan de jacht, maar komt er al gauw achter dat het vangen van de haai nog een stuk lastiger wordt dan ze dachten. Regisseur Steven Spielberg had in het begin van de jaren '70 in kleine kring al bekendheid verworven met 'Duel' en 'The Sugarland Express', maar zijn echte doorbraak volgde in 1975. Met 'Jaws', een thriller over een reusachtige witte haai die onschuldige zwemmers aanvalt, scoorde hij een wereldhit en de periode van de 'blockbuster' was geboren, met groots opgezette en uitgebrachte films voor een voornamelijk jong bioscooppubliek die honderden miljoenen dollars opleverden. Wat 'Jaws' vooral legendarische maakte, was de muziek van componist John Williams. De haai zelf komt in het eerste uur van de film nauwelijks in beeld, maar het dreigende geluid zorgde toch voor een beklemmende spanning. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/jaws

Morgen | 00:05 Major Crimes

Seizoen 5 - Aflevering 4 van 21 - Skin Deep De politieafdeling Major Crimes werkt samen met Justitie om verdachten van misdaden achter de tralies te krijgen. De rechercheurs moeten echter nog wennen aan het feit dat hun geliefde Brenda Leigh Johnson is vertrokken en dat Captain Sharon Raydor nu de afdeling leidt. Wanneer Flynn op zoek gaat naar de aankoop van een nieuw huis en input zoekt bij Provenza en Buzz, leidt een onverwachte wending van gebeurtenissen tot een nieuw onderzoek voor Major Crimes.

Morgen | 00:20 Buitenhof: Tjibbe Joustra en meer

Morgen - Informatief, Seizoen 2020 Aflevering 23 van 43 AVROTROS/BNNVARA/VPRO Interviewprogramma met maatschappelijke ...

Seizoen 2020 - Aflevering 23 van 43 - AVROTROS/BNNVARA/VPRO Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.

Morgen | 00:39 Business Class

Aflevering 39 Businessprogramma waarin Harry Mens de actualiteit op zakelijk, politiek en financieel-economisch gebied bespreekt met bekende en minder bekende gasten. Suze Mens verzorgt reportages op locatie in binnen- en buitenland.

Morgen | 00:50 Blue Bloods

Seizoen 7 - Aflevering 19 van 22 - Love Lost Frank Reagan is hoofd van het New York Police Department. Hij gaat met zijn afdeling net zo slim te werk als met zijn familie, die ook werkzaam zijn bij de politie van New York. Ook al hebben de familieleden een hechte band, de verschillende generaties hebben zo hun eigen werkwijze. De ex-man van Erin vertegenwoordigt de persoon die ze probeert te veroordelen voor moord.

Morgen | 01:00 Madam Secretary

Seizoen 3 - Aflevering 23 van 23 - Article 5 Voormalig CIA-analist Elizabeth McCord wordt door de Amerikaanse president gevraagd om minister van Buitenlandse Zaken te worden. In die rol moet ze gecompliceerde binnen- en buitenlandse politieke kwesties zien op te lossen door vastberaden en geraffineerd te werk te gaan. Elizabeth gaat naar Brussel om de hulp van de NAVO te zoeken in het stoppen van Rusland wanneer de Russen Bulgarije dreigen binnen te vallen.

Morgen | 07:10 Goedemorgen Nederland

Seizoen 2020 - Aflevering 110 van 128 - WNL Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws uit de media en compacte reportages. Met aandacht voor politiek, economie, veiligheid en entertainment. Afwisselend gepresenteerd door: Welmoed Sijtsma, Maaike Timmerman, Lisette Wellens en Nikki Herr.

Morgen | 07:40 Goedemorgen Nederland

Seizoen 2020 - Aflevering 110 van 128 - WNL Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws uit de media en compacte reportages. Met aandacht voor politiek, economie, veiligheid en entertainment. Afwisselend gepresenteerd door: Welmoed Sijtsma, Maaike Timmerman, Lisette Wellens en Nikki Herr.

Morgen | 08:01 LEGO City

Aflevering 1 Animatieserie over situaties die in de stad voorkomen, zoals taferelen over de politie, de brandweer, de luchthaven of de wegenbouw. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt in LEGO City voorbij.

Morgen | 08:10 Goedemorgen Nederland

Seizoen 2020 - Aflevering 110 van 128 - WNL Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws uit de media en compacte reportages. Met aandacht voor politiek, economie, veiligheid en entertainment. Afwisselend gepresenteerd door: Welmoed Sijtsma, Maaike Timmerman, Lisette Wellens en Nikki Herr.

Morgen | 08:40 Goedemorgen Nederland

Seizoen 2020 - Aflevering 158 van 338 - WNL Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws uit de media en compacte reportages. Met aandacht voor politiek, economie, veiligheid en entertainment. Afwisselend gepresenteerd door: Welmoed Sijtsma, Maaike Timmerman, Lisette Wellens en Nikki Herr.

Morgen | 09:15 Goedemorgen Nederland

Seizoen 2020 - Aflevering 251 van 338 - WNL Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws uit de media en compacte reportages. Met aandacht voor politiek, economie, veiligheid en entertainment. Afwisselend gepresenteerd door: Welmoed Sijtsma, Maaike Timmerman, Lisette Wellens en Nikki Herr.

Morgen | 09:40 Goedemorgen Nederland

Seizoen 2020 - Aflevering 286 van 338 - WNL Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws uit de media en compacte reportages. Met aandacht voor politiek, economie, veiligheid en entertainment. Afwisselend gepresenteerd door: Welmoed Sijtsma, Maaike Timmerman, Lisette Wellens en Nikki Herr.

Morgen | 12:26 Politieke Partijen: SP

Aflevering 213 van 599 - PP

Morgen | 12:30 Stop! Politie

Aflevering 27 Realityserie waarin de verkeerspolitie wordt gevolgd. 24 uur per dag, 7 dagen in de week zijn de mannen en vrouwen van de verkeerspolitie onderweg. Het rijgedrag van automobilisten wordt al decennia gevolgd met behulp van de camera's in de politievoertuigen. Dat niet iedereen zich netjes aan de regels houdt, is duidelijk.

Morgen | 13:15 Stop! Politie

Aflevering 6 Realityserie waarin de verkeerspolitie wordt gevolgd. 24 uur per dag, 7 dagen in de week zijn de mannen en vrouwen van de verkeerspolitie onderweg. Het rijgedrag van automobilisten wordt al decennia gevolgd met behulp van de camera's in de politievoertuigen. Dat niet iedereen zich netjes aan de regels houdt, is duidelijk.

Morgen | 13:41 LEGO City

Aflevering 2 Animatieserie over situaties die in de stad voorkomen, zoals taferelen over de politie, de brandweer, de luchthaven of de wegenbouw. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt in LEGO City voorbij.

Morgen | 13:55 Beau: Jamai, Ali B. en meer

Morgen - Amusement, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Wordt het Dax, Rogier, Jasmijn of Sham? Eindelijk is het ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Wordt het Dax, Rogier, Jasmijn of Sham? Eindelijk is het zover: met Martijn Krabbe en Jamai Loman maken we bekend wie de winnaar is van The Voice Kids! Ook coaches Sanne Hans, Anouk, Ilse DeLange en Ali B schuiven aan. - Het was een roerige politieke week: Burgemeester Femke Halsema kwam onder vuur te liggen, premier Mark Rutte erkent dat racisme in Nederland een probleem is en krijgt de HEMA steun van de overheid? Bij Beau bespreken we het met journalist Jort Kelder. .

Morgen | 15:00 De Buurtpolitie

Seizoen 5 - Aflevering 26 van 55 In De Buurtpolitie volgt de kijker hoe de agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Dit varieert van grote interventies op touw te zetten tot simpelweg een luisterend oor te bieden.

Morgen | 15:25 De Buurtpolitie

Seizoen 5 - Aflevering 27 van 55 In De Buurtpolitie volgt de kijker hoe de agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Dit varieert van grote interventies op touw te zetten tot simpelweg een luisterend oor te bieden.

Morgen | 17:55 Politieke Partijen: PVV

Aflevering 220 van 599 - PP

Morgen | 18:30 #forever

Seizoen 02 - Aflevering 1 van 224 - Echte vrienden - AVROTROS Dex wil niets liever dan bij Meral zijn, maar hij voelt zich gedwongen om bij het politiebureau op Noa te wachten. Noa is doodsbang dat de politie haar schuldig vindt aan het feit dat Stephan in elkaar is geslagen...

Morgen | 20:03 The X-Files Essential Collection

Seizoen 1 - Aflevering 24 van 24 - The Erlenmeyer Flask Deep Throat stuurt Mulder naar een plaats delict. De politie is daar op zoek naar een verdachte die aan arrestatie ontsnapt is door in de rivier te springen.

Overmorgen | 00:00 Madam Secretary

Seizoen 3 - Aflevering 23 van 23 - Article 5 Voormalig CIA-analist Elizabeth McCord wordt door de Amerikaanse president gevraagd om minister van Buitenlandse Zaken te worden. In die rol moet ze gecompliceerde binnen- en buitenlandse politieke kwesties zien op te lossen door vastberaden en geraffineerd te werk te gaan. Elizabeth gaat naar Brussel om de hulp van de NAVO te zoeken in het stoppen van Rusland wanneer de Russen Bulgarije dreigen binnen te vallen.

Overmorgen | 07:10 Goedemorgen Nederland

Seizoen 2020 - Aflevering 111 van 128 - WNL Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws uit de media en compacte reportages. Met aandacht voor politiek, economie, veiligheid en entertainment. Afwisselend gepresenteerd door: Welmoed Sijtsma, Maaike Timmerman, Lisette Wellens en Nikki Herr.

 Meer

Politie op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 09:00 Grave Secrets

Seizoen 1 - Aflevering 9 - A Curve In The Road Het lijkt erop dat de bus van Wendy Kratzert in een slip is geraakt, maar na nadere inspectie komt de politie tot de conclusie dat het geen noodlottig ongeluk was, maar moord.

Vandaag | 10:40 Nieuwsuur: o.a. wereldwijde protesten tegen racisme

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Wereldwijde protesten tegen racisme Ook vandaag staan er ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Wereldwijde protesten tegen racisme Ook vandaag staan er demonstraties gepland tegen racisme. In de Amerikaanse hoofdstad Washington worden vandaag tienduizenden deelnemers verwacht. Het stadsbestuur zou met de komst van 100.000 tot 200.000 demonstranten rekening houden. In Amsterdam is een tweede demonstratie aangekondigd tegen politiegeweld en racisme. Dat protest moet plaatsvinden op woensdag 10 juni op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost. Hoe kijken we na een week vol demonstraties terug? We praten erover met Mitchell Esajas, een van de organisatoren van de demonstraties. De verzoening bij Denk Ze maakten elkaar uit voor intimiderend, rancuneus, incompetent, manipulatief, verrader en broedermoordenaar. Maar opeens hadden de drie Tweede Kamerleden van Denk zich weer verzoend. Vandaag mogen ze aan de leden uitleggen hoe geloofwaardig dat is. Vanwege de coronaregels kunnen maar dertig mensen aanwezig zijn op de Algemene Ledenvergadering, de rest volgt de ALV digitaal. Verpleegkundige Charles overleed aan covid-19 De coronacrisis laat diepe sporen na bij zorgverleners. Ze staan met de handen aan het bed en zien de ziekte van dichtbij. En het raakt hen soms ook persoonlijk. De afgelopen maanden overleden elf zorgmedewerkers aan het virus. Eén van hen is de 66-jarige Amsterdamse IC-verpleegkundige: Charles Hertel. Hoij was gezond en fit en toch overleed hij aan covid-19. Een aantal maanden voordat hij kon gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

Vandaag | 11:25 Op1: Dilan Yeşilgöz, Annemarie van Gaal en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending De 19 jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - De 19-jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak wordt lastiggevallen op straat en startte een petitie, die in twee dagen tijd duizenden keren werd ondertekend. Zij wil dat de aanpak van straatintimidatie hoger op de politieke agenda komt. Iemand die daarvoor moet gaan zorgen, is VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yeşilgöz. - Wat doet tien weken corona-lockdown met ons koopgedrag? Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat we massaal dezelfde dingen in dezelfde periode kopen. Columnist en ondernemer Annemarie van Gaal analyseert ons koopgedrag in crisistijd en geeft tips om geld te besparen én te verdienen. - Crystal meth maakt een snelle opmars in Nederland. In nog geen vier jaar tijd heeft de productie van een van de meest verslavende harddrugs zich stevig verankerd in ons land. Vorig jaar rolde de politie negen labs op, in 2016 slechts één. Dit jaar zijn er tot nu toe al zeven ontdekt. Vanochtend vroeg werd er vermoedelijk weer een crystal meth-lab opgerold. Bij Op1 praat Hoofd Dienst Landelijke Recherche, Andy Kraag erover. - In het nieuwe seizoen van ‘Het echte leven in de dierentuin’ nemen we een kijkje in het geheime leven van de dieren in Ouwehands Dierenpark. Verborgen camera’s volgen de dieren na sluitingstijd en op plekken waar bezoekers niet mogen komen. Zo zien we de liefdesgeschiedenis van de ons aller bekende reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya, maar er is nog veel meer… Directeur Robin de Lange en manager dierverzorging en bioloog José Kok geven ons vanavond een voorproefje.

Vandaag | 14:50 How It's Made

Seizoen 25 - Aflevering 3 - Wood Watches, Steel Bicycles We nemen weer uiteenlopende alledaagse producten onder de loep. Kijk mee hoe de productie van onder andere rauw dierenvoer en replica's van antieke politielantaarns verloopt.

Vandaag | 22:00 The 1990s: The Deadliest Decade

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Lone Star Wanneer Doris Angleton in haar huis wordt doodgeschoten, vermoedt de politie een verband met het gokbedrijf van haar man. Maar dan blijkt dat Doris een geheime affaire had.

Morgen | 04:15 Detectives: Unforgotten

Seizoen 3 - Aflevering 4 van 6 - KRO-NCRV Het onderzoek naar de dood van Hayley Reid richt zich op de inbraak in een kerk op oudejaarsavond 2000. Cassie en Sunny beginnen te vermoeden dat de vier mannen niet de waarheid vertellen, maar de vraag is waarom. James Hollis heeft tegenover Amy verzwegen dat hij is gehoord door de politie in verband met de dood van Hayley Reid. Ook de pers krijgt er lucht van. Tim Finch wordt onder druk gezet door zijn ex-vrouw.

Morgen | 09:00 Home Sweet Homicide

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Murder For Sale De succesvolle makelaar Beverly Carter verdwijnt na een afspraak met een nieuwe klant. De politie onderzoekt of iemand een reden had om haar kwaad te doen. Wat is er gebeurd?

Morgen | 10:40 Til Death Do Us Part

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Love, Sex, And Trucking In 2013 verleent de politie assistentie bij een schokkend incident. Wat aanvankelijk een tragisch ongeval lijkt, blijkt al snel een misdrijf met ontrouw als motief.

Morgen | 15:10 Disappeared

Seizoen 5 - Aflevering 75 - The Soldier's Wife Toen Bethany vermist raakte was ze zwanger van haar minnaar. De politie spreekt met haar bedrogen echtgenoot en haar nieuwe liefde - maar vertellen ze beiden de waarheid?

Morgen | 15:15 Misdaadcollege

Seizoen 2 - Aflevering 2 van 4 - De ontdekking van een grote internationale zakkenrollersbende van kinderen - WNL Bendes rondreizende zakkenrollers en winkeldieven vormen al jaren een groot probleem in Amsterdam. In 2014 slaat een politieagent alarm als hij steeds maar weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit de Balkan. Soms nog geen tien jaar oud. Deze kinderen worden aangestuurd door volwassenen en van stad naar stad gezeuld om te stelen. Politie en Justitie besluiten een landelijk onderzoeksteam op te zetten en houden uiteindelijk twee personen aan uit een criminele familie die kinderen gebruikt om misdrijven te plegen.

Morgen | 18:00 Evil Talks: Chilling Confessions

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Suicide Or Murder? De politie van Houston probeert waarheid van leugens te onderscheiden wanneer een man beweert dat de zelfmoord van een vrouw moord was. Wat volgt is een huiveringwekkend verhoor.

Morgen | 20:55 Public Enemy

Seizoen 2 - Aflevering 9 van 10 - KRO-NCRV Michaël kampt met de naweeën van de rampzalig verlopen politieactie. Als Chloé een vage foto van de ontvoerder in handen krijgt, ziet ze daarop een bekend detail. Lucas helpt haar de identiteit van de dader te vinden. Langzaam wordt duidelijk wat hem precies beweegt. Béranger bewijst Mimi een dienst, tot grote woede van haar broer. Jessica doorzoekt Pauls werkkamer en komt tot een schokkende ontdekking.

Morgen | 21:00 The Wonderland Murders

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Blood In The Water Op Eerste Kerstdag treft de politie het levenloze, gruwelijk verminkte lichaam van een vrouw aan. Kunnen ze de dader opsporen voordat hij weer toeslaat?

Morgen | 23:00 Dead of Night

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Heat Of The Night Rechercheurs, getuigen en overlevenden vertellen over een huiveringwekkend misdrijf dat midden in de nacht plaatsvond. Vervolgens wordt dieper ingegaan op het politieonderzoek.

Overmorgen | 01:00 Dead of Night

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Nothing To Hide De 21-jarige Nicole Hutchings komt niet thuis na een Halloweenfeest. Na verloop van tijd komen er geheimen naar boven die de politie op het spoor zetten van twee verdachten.

Overmorgen | 01:05 Public Enemy

Seizoen 2 - Aflevering 9 van 10 - KRO-NCRV Michaël kampt met de naweeën van de rampzalig verlopen politieactie. Als Chloé een vage foto van de ontvoerder in handen krijgt, ziet ze daarop een bekend detail. Lucas helpt haar de identiteit van de dader te vinden. Langzaam wordt duidelijk wat hem precies beweegt. Béranger bewijst Mimi een dienst, tot grote woede van haar broer. Jessica doorzoekt Pauls werkkamer en komt tot een schokkende ontdekking.

Overmorgen | 01:55 Dead of Night

Seizoen 2 - Aflevering 3 - That's My Brother Morris Davis en Suzette Pritchard worden met buitensporig veel geweld vermoord. De politie heeft geen enkele verdachte op het oog, totdat een tip voor een doorbraak zorgt.

Overmorgen | 04:15 Misdaadcollege

Seizoen 2 - Aflevering 2 van 4 - De ontdekking van een grote internationale zakkenrollersbende van kinderen - WNL Bendes rondreizende zakkenrollers en winkeldieven vormen al jaren een groot probleem in Amsterdam. In 2014 slaat een politieagent alarm als hij steeds maar weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit de Balkan. Soms nog geen tien jaar oud. Deze kinderen worden aangestuurd door volwassenen en van stad naar stad gezeuld om te stelen. Politie en Justitie besluiten een landelijk onderzoeksteam op te zetten en houden uiteindelijk twee personen aan uit een criminele familie die kinderen gebruikt om misdrijven te plegen.

 Meer