Je vindt hier de programma's van Pianist op tv We hebben de volgende programma's voor Pianist Beethoven - Pianosonate Nr. 9, Op. 14, Nr. 1: Muziek, De Italiaanse pianist Riccardo Schwartz is geboren in 1986 te Milaan en volgde zijn pianostudies aan het. Big Nightmare Music: Muziek, De Russische violist Aleksey Igudesman en de Brits Koreaanse pianist Huyng ki Joo debuteerden in 2004 als. Waldbühne 2003 - A Gershwin Night: Muziek, De Waldbühne in Berlijn, één van Europa's mooiste amfitheaters, vormt de thuishaven van de zomerconcerten. Brahms - Vioolsonate Nr. 3, op. 108: Muziek, Tijdens een concert vanuit de kerk van Verbier bundelen de Griekse violist Leonidas Kavakos en de Chinese. Basique le concert: Muziek, Laurent Voulzy Basique propose de découvrir Laurent Voulzy en concert au Mont Saint Michel ! C'est un rêve. Prokofiev Piano Concerto No.2 & Snow Maiden Suite: Muziek, Mikhail Pletnev leidt het Russian National Orchestra en pianist Boris Berezovski in uitvoeringen van Prokofievs. Lang Lang in Versailles: Morgen - Muziek, Klassieke muziek, NTR Pianist Lang Lang speelt Chopin en Tsjajkovski, in 2015 opgenomen in Galerie des. Nobuyuki Tsujii at White Nights: Morgen - Muziek, Pianist Nobuyuki Tsujii, die sinds zijn geboorte blind is, gelooft dat er "binnen de muziek geen. Gala vanuit Berlijn - 2011: Morgen - Muziek, Tijdens deze editie van het nieuwjaarsconcert verwelkomen de Berliner Philharmoniker en chef dirigent. Oecumenische kerkdienst: Overmorgen - Informatief, Live registratie van de kerkdienst vanuit Giethoorn. Deze eerste Pinksterdag kunnen. Trio's: Tsjaikovski, Op. 50 & Shostakovich, Op. 67: Muziek, Het Trio Zadig is ontstaan toen twee jeugdvrienden uit Frankrijk, Boris Borgolotto (viool) en Marc Girard.

Pianist op tv (overige uitzendingen NL)

Overmorgen | 11:00 Eucharistieviering/Eurovisie

Seizoen 2020 - Aflevering 3 van 4 - Eurovisieviering 1e Pinksterdag, Charleroi, België - KRO De eucharistieviering in Eurovisie op Pinksteren komt vanuit een virtuele studio in Charleroi. Voorganger is Didier Croonenberghs o.p., pastoraal verantwoordelijke voor de radio- en televisievieringen in Franstalig België. Hij verzorgt ook de homilie. Cantores Jasmine Daoud en Guillaume Houcke en pianist Emmanuel Clacens verzorgen de muzikale begeleiding. Rechtstreeks commentaar door Guido Honnay.

Overmorgen | 20:55 Crime Scene Investigation

Ghost town Onder leiding van Nick zoekt het CSI-team naar de moordenaar van een pornoproducent. De hoofdverdachte blijkt de adoptiezoon van seriemoordenaar Paul Millander te zijn. Langston en Catherine ontdekken iets vreemds in het lichaam van een overleden pianist. Ze zijn bang dat hij het eerste slachtoffer is van een nieuwe seriemoordenaar.

Pianist op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 13:15 Beethoven - Pianosonate Nr. 9, Op. 14, Nr. 1

De Italiaanse pianist Riccardo Schwartz is geboren in 1986 te Milaan en volgde zijn pianostudies aan het Conservatorium van Milaan als student van Riccardo Risaliti, Leonardo Leonardi en Annibale Rebaudengo. Na zijn afstuderen vervolgde Schwartz zijn studies aan de Accademia Pianistica te Imola. Gedurende zijn carrière soleerde Schwartz al onder de begeleiding van dirigenten als Gustav Kuhn en Yuri Temirkanov. Een van Schwartzs grootste projecten tot nu toe is een concertcyclus van Ludwig van Beethovens 32 pianosonates.

Vandaag | 14:02 Big Nightmare Music

De Russische violist Aleksey Igudesman en de Brits-Koreaanse pianist Huyng-ki Joo debuteerden in 2004 als dynamisch duo met de komische show ‘A Little Nightmare Music’, een knipoog naar Mozarts ‘Eine Kleine Nachtmusik’. Sindsdien is het tweetal niet meer weg te denken uit het internationale klassieke muziekleven. Igudesman en Joo reizen de hele wereld over en zijn te zien op vele festivals, waar ze samenwerken met artiesten binnen én ver buiten het klassieke genre. In hun meest recente show, ‘Big Nightmare Music’, wordt het duo vergezeld door het voltallige Bergen Philharmonic Orchestra. Naast de bekende grappen uit hun eerdere duoshows, zoals ‘Bond Mozart’, ‘Alla Molto Turca’ en ‘Cleaning vs. Riverdancing’, bevat de show ook nieuwe hilarische sketches waarbij alle leden van het orkest worden betrokken, van de concertmeester tot aan leden van de slagwerksectie toe. Deze uitvoering in de Grieghallen in het Noorse Bergen staat onder de muzikale leiding van dirigent Andrew Litton.

Vandaag | 16:59 Waldbühne 2003 - A Gershwin Night

De Waldbühne in Berlijn, één van Europa's mooiste amfitheaters, vormt de thuishaven van de zomerconcerten van de Berliner Philharmoniker. Met een capaciteit van 20.000 zitplaatsen behoren deze zomerconcerten tot de populairste klassieke-muziekevenementen ter wereld. In 2003 voerden dirigent Seiji Ozawa en de Berliner Philharmoniker samen werken uit van George Gershwin, waarbij het jazzpianist Marcus Roberts en zijn trio een bijzondere opwachting maakten. Hun album "Gershwin For Lovers" stond een half jaar in de Top 10 van de Billboard Jazz List. Samen met Ozawa en het orkest zorgen ze voor een magische fusie van klassieke muziek en jazz en voorzien ze de swingende muziek van Gershwin van mix aan stijlen.

Vandaag | 19:29 Brahms - Vioolsonate Nr. 3, op. 108

Tijdens een concert vanuit de kerk van Verbier bundelen de Griekse violist Leonidas Kavakos en de Chinese pianiste Yuja Wang de krachten in interpretaties van vioolsonates van Johannes Brahms. Kavakos werd in 1985 in één klap wereldberoemd door op 18-jarige leeftijd de eerste prijs te winnen tijdens het prestigieuze Sibeliusconcours. Samen met Yuja Wang, een van de populairste pianisten van deze tijd, vormt hij een meesterlijk kamermuziekduo. Op het programma staan Brahms' ‘Regensonate’ Op. 78, ‘Thunersonate’ Op. 100 en de laatste vioolsonate, Op. 108.

Vandaag | 23:40 Basique le concert

Laurent Voulzy Basique propose de découvrir Laurent Voulzy en concert au Mont-Saint-Michel ! C'est un rêve qui se réalise pour le chanteur. Laurent Voulzy s'est produit en septembre 2019 pour la première fois à l'abbaye du Mont-Saint-Michel. Habitué des édifices religieux, Laurent Voulzy avait déjà chanté à la basilique de Saint-Denis ou à Saint Johns Smith Square Church, près de Westminster, à Londres. Mais depuis des années, son espoir le plus fou était de jouer au Mont-Saint-Michel. C'est donc dans ce lieu incontournable que Laurent Voulzy, accompagné d'un pianiste et d'une harpiste, a offert les plus belles chansons de son répertoire. Au programme, "Le rêve du pêcheur", "Belem", "La baie des fourmis", "Belle île en mer", "Le pouvoir des fleurs", "Jeanne", "Le soleil donne"

Morgen | 04:52 Prokofiev Piano Concerto No.2 & Snow Maiden Suite

Mikhail Pletnev leidt het Russian National Orchestra en pianist Boris Berezovski in uitvoeringen van Prokofievs Pianoconcert Nr. 2 en Rimski-Korsakovs Snow Maiden Suite. Berezovski werd in 1990 tot winnaar uitgeroepen van het prestigieuze Internationale Tsjaikovski Concours. Dit concertprogramma is geproduceerd door de Moscow Philharmonic Society, welke volgens de in St. Petersburg geboren componist Sjostakovitsj een significante rol speelde in de ontwikkeling van het Russische artistieke leven. De evenementen van het instituut zijn in de loop der jaren bezocht door miljoenen muziekliefhebbers en duizenden musici. De Mosow Philharmonic Society is opgericht in 1922 door de toenmalige commissaris van cultuur Anatoly Lunacharski en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste concertinstituut van Rusland.

Morgen | 11:55 Lang Lang in Versailles

NTR Pianist Lang Lang speelt Chopin en Tsjajkovski, in 2015 opgenomen in Galerie des Glaces in het Paleis van Versailles.

Morgen | 14:01 Nobuyuki Tsujii at White Nights

Pianist Nobuyuki Tsujii, die sinds zijn geboorte blind is, gelooft dat er "binnen de muziek geen grenzen zijn.” Op zijn 12e maakte hij zijn veelgeprezen recitaldebuut in de Suntory Hall in Tokyo. In 2009 won Nobuyuki de gouden medaille op de Van Cliburn International Piano Competition, en in november 2011 debuteerde hij in Carnegie Hall. In dit programma speelt Nobuyuki Tsujii voor het eerst samen met Maestro Valery Gergiev, in een live-opname vanuit het Mariinskitheater in Sint-Petersburg. Op het programma: Tsjaikovski - Pianoconcert Nr. 1, Rachmaninov - Prelude Op. 32 No. 12, Tsujii - Elegie voor alle slachtoffers van de aardbeving en tsunami op 11 maart 2011, Tsjaikovski - November, Sjostakovich - Symfonie Nr. 14.

Morgen | 17:50 Gala vanuit Berlijn - 2011

Tijdens deze editie van het nieuwjaarsconcert verwelkomen de Berliner Philharmoniker en chef-dirigent Sir Simon Rattle de Russische meesterpianist Evgeny Kissin. Kissins muzikaliteit, diepgaande interpretaties en uitzonderlijke virtuositeit maken hem tot een van de voornaamste pianisten van zijn generatie. In dit concert is Kissin de solist in Griegs Pianoconcert in a-klein. Daarnaast staan volgende werken op het programma: Dvořáks Slavische Dans Nr. 1, Griegs Symfonische Dans Nr. 2, Op. 64, een georkestreerde versie van Ravels Alborada del gracioso, R. Strauss’ dans uit Salome en delen uit Stravinsky’s The Firebird. Er wordt afgesloten met Brahms’ Hongaarse Dans Nr. 1.

Overmorgen | 10:00 Oecumenische kerkdienst

Live registratie van de kerkdienst vanuit Giethoorn. Deze eerste Pinksterdag kunnen kerkgangers op RTV Oost een live oecumenische dienst bijwonen vanuit de doopsgezinde gemeente van Giethoorn. Voorgangers zijn: ds. Gerke van Hiele van de Doopsgezinde gemeente en pastoor Ton Huitink. Het gaat om een viering met gezang, gebeden, lofprijzing en schriftlezingen. Pianiste en zangeres Barbara Lok verleent haar medewerking.

Overmorgen | 11:00 Erediensten

Seizoen 2020 - R.K. eredienst in eurovisie De eucharistieviering in eurovisie op Pinksteren komt vanuit een virtuele RTBF-studio in Charleroi. Voorganger is Didier Croonenberghs, op., pastoraal verantwoordelijke voor de radio- en televisievieringen in Franstalig België. Hij verzorgt ook de homilie. Cantores Jasmine Daoud en Guillaume Houcke en pianist Emmanuel Clacens staan in voor de muzikale begeleiding. Commentaar: Guido Honnay (EBU - RTBF)

Overmorgen | 12:22 Sjostakovitsj - Pianotrio No. 2, Op. 67

Het Trio Zadig is ontstaan toen twee jeugdvrienden uit Frankrijk, Boris Borgolotto (viool) en Marc Girard Garcia (cello) besloten om samen met de Amerikaanse pianist Ian Barber de krachten te bundelen. Tot vandaag de dag heeft het trio meerdere internationale prijzen gewonnen op concoursen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en de Verenigde Staten. In dit concert vanuit het Auditorium St. Pierre des Cuisines te Toulouse, interpreteert het trio verschillende werken van Russische componisten. Op het programma staan Tsjaikovksi’s Pianotrio in a-klein, Op. 50 en Dmitri Sjostakovitsjs’ Pianotrio Nr. 2 in e-klein, Op. 67.

Overmorgen | 15:33 Met je Hart Matinee

Iedere laatste zondag van de maand zendt ONS in samenwerking met stichting Met je Hart een speciaal matinee uit om onze kijkers in corona-tijd een hart onder de riem te steken. Het matinee met de titel Met je Hart Matinee is te zien van 15:30 tot 17:00 uur. Presentatrice Hella van der Wijst zoekt vanuit haar woonkamer contact met bekende en minder bekende Nederlanders in het land en muzikant Lars Zebregs speelt verzoeknummers van de ouderen. Van der Wijst is ambassadeur van stichting Met je Hart. Een stichting die zich inzet om kwetsbare ouderen met elkaar te verbinden. Vanuit de stichting worden ouderen door het hele land benaderd om hun verzoeknummers op te geven die gespeeld zullen worden in het Met je Hart Matinee. Daarnaast zal geschakeld worden naar de woonkamers van bekende Nederlanders die op hun eigen manier een bijdrage zullen leveren. Presentatrice Hella van der Wijst is bekend van programma’s als Geloof Hoop en Liefde en Ik Mis Je. Zij wordt terzijde gestaan door zanger en pianist Lars Zebregs.

Overmorgen | 17:22 Roberto Giordano speelt Brahms en Beethoven

In dit recital voert de Italiaanse pianist Roberto Giordana Brahms’ Sechs Klavierstücke (Op. 118) uit, gevolgd door twee Beethovensonates: De bekende ‘Mondscheinsonate’ No. 14, (Op. 27 Nr. 2) en Pianosonate Nr. 31 (Op. 110), één van Beethovens late sonates. Brahms voltooide de verzameling Klavierstücke in 1893 en droeg ze op aan Clara Schumann. Het is de voorlaatste compositie die Brahms voltooide. Dit concert is opgenomen in de Villa Visconti Borromei Litta te Lainate, Italië in 2017. Regie van Pietro Tagliaferri.

Overmorgen | 22:47 Beethoven - Pianosonate Nr. 10, Op. 14, Nr. 2

De Italiaanse pianist Riccardo Schwartz is geboren in 1986 te Milaan en volgde zijn pianostudies aan het Conservatorium van Milaan als student van Riccardo Risaliti, Leonardo Leonardi en Annibale Rebaudengo. Na zijn afstuderen vervolgde Schwartz zijn studies aan de Accademia Pianistica te Imola. Gedurende zijn carrière soleerde Schwartz al onder de begeleiding van dirigenten als Gustav Kuhn en Yuri Temirkanov. Een van Schwartzs grootste projecten tot nu toe is een concertcyclus van Ludwig van Beethovens 32 pianosonates.

Ma 1 juni 2020 | 12:17 Lang Lang – The Third Dimension

De Chinese pianist Lang Lang speelt enkele van de meest geliefde stukken uit binnen het pianorepertoire. Op het programma staan het eerste deel van Beethovens 'Appassionata' Pianosonate, Op. 57, het ‘Precipato’ uit Prokofievs Pianosonate Nr. 7 en ‘Evocation’ uit Albeniz’ Iberia (Boek 1). Lang Lang sluit af met een krachtige uitvoering van Chopins ‘Heroïsche’ Polonaise, Op. 53.

Ma 1 juni 2020 | 15:56 Beethoven - Pianosonate Nr. 11, Op. 22

De Italiaanse pianist Riccardo Schwartz is geboren in 1986 te Milaan en volgde zijn pianostudies aan het Conservatorium van Milaan als student van Riccardo Risaliti, Leonardo Leonardi en Annibale Rebaudengo. Na zijn afstuderen vervolgde Schwartz zijn studies aan de Accademia Pianistica te Imola. Gedurende zijn carrière soleerde Schwartz al onder de begeleiding van dirigenten als Gustav Kuhn en Yuri Temirkanov. Een van Schwartzs grootste projecten tot nu toe is een concertcyclus van Ludwig van Beethovens 32 pianosonates.

Ma 1 juni 2020 | 16:25 Brahms - Drie vioolsonates, Op. 78, 100 & 108

Tijdens een concert vanuit de kerk van Verbier bundelen de Griekse violist Leonidas Kavakos en de Chinese pianiste Yuja Wang de krachten in interpretaties van vioolsonates van Johannes Brahms. Kavakos werd in 1985 in één klap wereldberoemd door op 18-jarige leeftijd de eerste prijs te winnen tijdens het prestigieuze Sibeliusconcours. Samen met Yuja Wang, een van de populairste pianisten van deze tijd, vormt hij een meesterlijk kamermuziekduo. Op het programma staan Brahms' ‘Regensonate’ Op. 78, ‘Thunersonate’ Op. 100 en de laatste vioolsonate, Op. 108.

Ma 1 juni 2020 | 20:30 Lang Lang in Versailles

NTR Pianist Lang Lang speelt Chopin en Tsjajkovski, in 2015 opgenomen in Galerie des Glaces in het Paleis van Versailles.

Di 2 juni 2020 | 02:37 Brahmsavond

Paavo Järvi dirigeert het Orchestre de Paris en pianist Nicholas Angelich in een concert gewijd aan muziek van Johannes Brahms. Op het programma staan de Akademische Festouvertüre, Op. 80 en het Pianoconcert Nr. 1, Op. 15. Solist Nicholas Angelich werd door de Huffington Post geprezen als "one of the greatest living interpreters of Brahms". Dit concert is opgenomen in de Salle Pleyel te Parijs in 2014.

Di 2 juni 2020 | 03:42 Europakonzert 2010 - Oxford

Al decennialang viert de Berliner Philharmoniker haar verjaardag op 1 mei met een jaarlijks ‘Europakonzert’. In 2010 vond het Europakonzert plaats in het Engelse Oxford. Onder leiding van de beroemde pianist en dirigent Daniel Barenboim speelt het orkest een gevarieerd programma met onder meer Johannes Brahms’ Symfonie Nr. 1. De jonge Amerikaanse celliste Alisa Weilerstein, die met haar gepassioneerde en nauwkeurige spel de aandacht van de klassieke muziekwereld wist te trekken, voegt zich bij het orkest voor een adembenemende uitvoering van Edward Elgars Celloconcert.

Di 2 juni 2020 | 11:45 Lang Lang in Versailles

NTR Pianist Lang Lang speelt Chopin en Tsjajkovski, in 2015 opgenomen in Galerie des Glaces in het Paleis van Versailles.

Di 2 juni 2020 | 19:06 Tsjaikovski - Pianotrio, Op. 50

Het Trio Zadig is ontstaan toen twee jeugdvrienden uit Frankrijk, Boris Borgolotto (viool) en Marc Girard Garcia (cello) besloten om samen met de Amerikaanse pianist Ian Barber de krachten te bundelen. Tot vandaag de dag heeft het trio meerdere internationale prijzen gewonnen op concoursen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en de Verenigde Staten. In dit concert vanuit het Auditorium St. Pierre des Cuisines te Toulouse, interpreteert het trio verschillende werken van Russische componisten. Op het programma staan Tsjaikovksi’s Pianotrio in a-klein, Op. 50 en Dmitri Sjostakovitsjs’ Pianotrio Nr. 2 in e-klein, Op. 67.

Di 2 juni 2020 | 22:03 Mozart on Tour - Aflevering 7: Wenen - I

De dertiendelige serie ‘Mozart on Tour’ geeft inzicht in de reizen die Wolfgang Amadeus Mozart gedurende zijn leven ondernam door Europa. In Wenen maakte Mozart zijn hoogste toppen en diepste dalen mee van zijn hele leven. Zo werd hij voortdurend opgejaagd door aartsbisschop Colloredo van Salzburg, die hem uiteindelijk ontsloeg. Mozart was te trots te smeken om zijn positie terug te krijgen, en stond moederziel alleen met lege handen. In Wenen kwam hij de getalenteerde dochters Weber weer tegen, die hij eerder ontmoet had in Mannheim. Na de dood van vader Fridolin hadden de Webers zich in Wenen gevestigd. Wolfgang werd verliefd op Constanze, die zich vol in de liefde stortte. Hun relatie en huwelijk werd een van de grootste liefdesverhalen in de geschiedenis. Pianist Deszö Ránki is de solist in Mozarts Pianoconcert Nr. 17, KV 453. Het English Chamber Orchestra staat onder leiding van Jeffrey Tate. Het concert is opgenomen in het keizerlijk paleis Schloss Schönbrunn in Wenen.

Di 2 juni 2020 | 23:04 Classical:NEXT 2019 - Tagg & Petersen

Het Kathleen Tagg / Andre Petersen pianoduo brengt twee van Zuid-Afrika's meest geroemde pianisten samen: een experimenteel-klassieke pianiste en een jazzartiest vormen een unieke en hoogstpersoonlijke samenwerking. Geïnspireerd door de rijke klanken van klassieke muziek, Zuid-Afrikaanse jazz en traditionele muziek uit het Afrika ten zuiden van de Sahara, laat dit explosieve duo horen welk geluid twee piano's samen kunnen bewerkstelligen. het duo brengt een combinatie van uitgeschreven composities en improvisatie, voorzien van een energieke en vermakelijke mix van eigen composities en werken van iconische Zuid-Afrikaanse jazzcomponisten als Abdullah Ibrahim, Bheki en Moses Molelekwa. In deze uitvoering tijdens Classical:NEXT! 2019 vanuit De Doelen, Rotterdam brengt Tagg / Petersen de werken "Bheki Mseleku", "Angola", "African Dawn / Cape Doctor", "Second Time Around", "Rapela", "Time Watchers" en "Berimbau" ten gehore.

Wo 3 juni 2020 | 07:58 Pedaalpianoconcert

Pianist Roberto Prosseda is niet alleen vingervlug, maar hij beschikt ook over vliegende voeten! Hij bespeelt namelijk de zogenaamde ‘pedaalpiano’. Dit instrument beschikt over een toetsenbord, net als een traditioneel kerkorgel, waarmee de voeten de noten uit het laagste register bedienen. De pedaalpiano is een afstammeling van het pedaalklavichord en het pedaalclavecimbel. Roberto Prosseda blies de pedaalpiano in 2011 nieuw leven in, toen hij de eerste moderne uitvoering van Charles Gounods Concert voor pedalpiano en orkest voor zijn rekening nam. Op zijn repertoire staan verder werken voor pedaalpiano van Robert Schumann, Alexandre Pierre François Boëly, en Charles-Valentin Alkan, en bovendien meer eigentijds werk van Ennio Morricone, Michael Nyman, en Cristian Carrara. In deze uitzending vertolkt Roberto Prosseda Schumanns ‘4 Skizzen für den Pedalflügel’ en ‘6 Studien in kanonischer Form für den Pedalflügel, Op. 56’, Boëly’s ‘Fantaisie et Fugue Op. 18 No. 6’, en Alkans ‘Benedictus op. 54 pour piano-pédalier in D minor’.

Wo 3 juni 2020 | 08:56 Beethoven - Pianosonate Nr. 12, Op. 26

De Italiaanse pianist Riccardo Schwartz is geboren in 1986 te Milaan en volgde zijn pianostudies aan het Conservatorium van Milaan als student van Riccardo Risaliti, Leonardo Leonardi en Annibale Rebaudengo. Na zijn afstuderen vervolgde Schwartz zijn studies aan de Accademia Pianistica te Imola. Gedurende zijn carrière soleerde Schwartz al onder de begeleiding van dirigenten als Gustav Kuhn en Yuri Temirkanov. Een van Schwartzs grootste projecten tot nu toe is een concertcyclus van Ludwig van Beethovens 32 pianosonates.

Wo 3 juni 2020 | 11:18 Pianomania - Beatrice Rana

De jonge Italiaanse pianiste Beatrice Rana (1993) verzorgt een kleurrijk pianorecital vanuit het Grand Auditorium van de Calouste Gulbenkian Foundation te Lissabon in 2018. Rana opent met twee werken van Robert Schumann. Diens Blumenstück (Op. 19) is een kort pianowerk uit 1839 en relatief onbekend vergeleken met de pianowerken uit zijn eerdere opusnummers. Hierna volgen Schumanns technisch veeleisende Sinfonische Etüden (Op. 13), waarin een thema gebaseerd op een melodie van Baron von Fricken wordt gevolgd door zestien variaties. Na Schumann maakt Rana een stap naar de twintigste eeuw met de vijfdelige pianosuite ‘Miroirs’ van Maurice Ravel. Ieder deel van de suite is opgedragen aan een lid van de impressionistische groep Les Apaches. Het concert wordt afgesloten met Guido Agosti’s bewerking van Igor Stravinsky’s Firebird Suite.

Wo 3 juni 2020 | 12:59 Brahms - Vioolsonate Nr. 3, op. 108

Tijdens een concert vanuit de kerk van Verbier bundelen de Griekse violist Leonidas Kavakos en de Chinese pianiste Yuja Wang de krachten in interpretaties van vioolsonates van Johannes Brahms. Kavakos werd in 1985 in één klap wereldberoemd door op 18-jarige leeftijd de eerste prijs te winnen tijdens het prestigieuze Sibeliusconcours. Samen met Yuja Wang, een van de populairste pianisten van deze tijd, vormt hij een meesterlijk kamermuziekduo. Op het programma staan Brahms' ‘Regensonate’ Op. 78, ‘Thunersonate’ Op. 100 en de laatste vioolsonate, Op. 108.

Wo 3 juni 2020 | 14:04 Misha Fomin in het Concertgebouw

Sinds zijn spectaculaire debuutrecital in Het Concertgebouw van Amsterdam in 2002 is pianist Misha Fomin niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zowel de binnen- als buitenlandse pers prijst zijn spel om zijn natuurlijk vloeiende virtuositeit, rijke kleurenpalet en grote muzikale intelligentie. In dit concert, opgenomen in het Amsterdamse Concertgebouw, voert Fomin onder meer Modest Moessorgski’s Schilderijen van een Tentoonstelling uit. De verschillende delen worden afgewisseld door een thema dat Promenade heet en waarmee wordt uitgedrukt hoe men langzaam naar het volgende schilderij kuiert. De verschillende promenades zijn variaties op hetzelfde thema, dat ook in twee andere delen (Cum mortus in linguq mortua en De grote poort van Kiev) terugkeert. Moessorgski schreef deze cyclus in 1874 in slechts drie weken tijd. Toen Moessorgski de tentoonstelling van zijn vriend en schilder Viktor Hartmann na diens dood bezocht, schreef hij aan een vriend dat hij nauwelijks de tijd had de prachtige klanken en ideeën die daar in de lucht hingen over te nemen en op papier te zetten.

Wo 3 juni 2020 | 16:01 Lang Lang in Versailles

NTR Pianist Lang Lang speelt Chopin en Tsjajkovski, in 2015 opgenomen in Galerie des Glaces in het Paleis van Versailles.

Wo 3 juni 2020 | 16:41 Trio's: Tsjaikovski, Op. 50 & Shostakovich, Op. 67

Het Trio Zadig is ontstaan toen twee jeugdvrienden uit Frankrijk, Boris Borgolotto (viool) en Marc Girard Garcia (cello) besloten om samen met de Amerikaanse pianist Ian Barber de krachten te bundelen. Tot vandaag de dag heeft het trio meerdere internationale prijzen gewonnen op concoursen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en de Verenigde Staten. In dit concert vanuit het Auditorium St. Pierre des Cuisines te Toulouse, interpreteert het trio verschillende werken van Russische componisten. Op het programma staan Tsjaikovksi’s Pianotrio in a-klein, Op. 50 en Dmitri Sjostakovitsjs’ Pianotrio Nr. 2 in e-klein, Op. 67.

Wo 3 juni 2020 | 19:30 Legato - Marc-André Hamelin, een portret

We leven in een ,,renaissance van de piano”, zoals de New York Times het onlangs omschreef. Met virtuoos spel en originele repertoirekeuzes brengt een jonge generatie pianisten het instrument opnieuw tot leven. Ze vullen de standaard klassieke meesterwerken aan met minder gespeeld werk en ontdekken onbekende componisten. De serie Legato laat het publiek kennismaken met de meest fascinerende muzikanten van deze nieuwe generatie – met hun speelstijl, werkwijze en persoonlijke eigenaardigheden. Iedere aflevering zoomt in op één pianist en één onderdeel van het vak. Samen geven de portretten een inzichtelijk totaalbeeld van de huidige staat van de klassieke pianokunst. Marc-André Hamelin uit Canada staat bekend om zijn muzikale virtuositeit en verfijnde pianotechnieken. In de New York Times werd een van zijn optredens zelfs geprezen als ,,de ultieme perfectie”.

Do 4 juni 2020 | 08:33 Sjostakovitsj - Pianotrio No. 2, Op. 67

Het Trio Zadig is ontstaan toen twee jeugdvrienden uit Frankrijk, Boris Borgolotto (viool) en Marc Girard Garcia (cello) besloten om samen met de Amerikaanse pianist Ian Barber de krachten te bundelen. Tot vandaag de dag heeft het trio meerdere internationale prijzen gewonnen op concoursen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en de Verenigde Staten. In dit concert vanuit het Auditorium St. Pierre des Cuisines te Toulouse, interpreteert het trio verschillende werken van Russische componisten. Op het programma staan Tsjaikovksi’s Pianotrio in a-klein, Op. 50 en Dmitri Sjostakovitsjs’ Pianotrio Nr. 2 in e-klein, Op. 67.

Do 4 juni 2020 | 09:12 Mozart - Symfonie Nr. 35, KV. 385

De Berliner Philharmoniker onder leiding van maestro Claudio Abbado verzorgt de eerste editie van het Europakonzert te Praag in 1991. Sindsdien wordt jaarlijks op 1 mei een concert gehouden in een andere Europese stad om de culturele samenwerking in Europa te bevorderen en de oprichting van het orkest te vieren op 1 mei 1882. Solisten tijdens deze eerste editie zijn sopraan Cheryl Studer en pianist Bruno Canino. Op het programma staan verscheidene werken van W. A. Mozart, zoals de ouverture en enkele aria’s uit de opera Don Giovanni, Symfonie Nr. 29 (KV. 201), "Ch'io mi scordi di te?” voor sopraan, piano en orkest (KV. 505) en Symfonie Nr. 35 (KV. 385).

Do 4 juni 2020 | 10:34 Pianomania - Elisabeth Leonskaja

Elisbeth Leonskaja (1945) speelt Ludwig van Beethovens laatste drie pianosonates (Op. 109, 110 en 110) tijdens een concert in het Grand Auditorium van de Calouste Gulbenkian Foundation te Lissabon in 2018. Leonskaja studeerde aan het Conservatorium van Moskou en won als student al vele internationale prijzen. In 1978 verliet de pianiste de Sojet-Unie om zich in Wenen te vestigen. Met de drie pianosonates luidt Beethoven niet alleen eigenhandig de romantiek in, maar verlegt hij ook de grenzen van wat voorheen de aanvaarde parameters van de sonatevorm waren geweest. Beethovens pianosonates plaveiden de weg voor de komende generatie componisten. Zo werd het voor Franz Liszt mogelijk om zijn grote sonate in b-klein te componeren.

Do 4 juni 2020 | 12:35 Rachmaninov & Gershwin: Rapsodies

Konstantin Khvatynets dirigeert het National Philharmonisch Orkest van Rusland en pianist Boris Berezovski. Dit concert vond plaats in de Tsjaikovskizaal te Moskou. Op het programma staan George Gershwins geliefde Rhapsody in Blue en Rachmaninovs Rapsodie op een thema van Paganini. Dit concertprogramma is geproduceerd door de Moscow Philharmonic Society, welke volgens de in St. Petersburg geboren componist Sjostakovitsj een significante rol speelde in de ontwikkeling van het Russische artistieke leven. De evenementen van het instituut zijn in de loop der jaren bezocht door miljoenen muziekliefhebbers en duizenden musici. De Moscow Philharmonic Society is opgericht in 1922 door de toenmalige commissaris van cultuur Anatoly Lunacharski en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste concertinstituut van Rusland.

Do 4 juni 2020 | 19:10 Pianorecital, deel II

De Italiaanse pianist Roberto Prosseda staat bekend om zijn vertolkingen van de muziek van Felix Mendelssohn. Zijn optredens in de Philharmonie in Berlin, het Gewandhaus in Leipzig, de Wigmore Hall en de Royal Festival Hall in Londen, het Teatro alla Scala in Milaan, het Teatro La Fenice in Venice, en de Tchaikovsky Hall in Moskou leverden hem jubelende recensies op. In deze uitzending speelt hij ‘6 Lieder ohne Worte’, ‘Variations Sérieuses in d minor’, en ‘Fantasie in fis mineur’ van Felix Mendelssohn.

Vr 5 juni 2020 | 07:50 Lang Lang in Versailles

NTR Pianist Lang Lang speelt Chopin en Tsjajkovski, in 2015 opgenomen in Galerie des Glaces in het Paleis van Versailles.

Vr 5 juni 2020 | 13:10 Lang Lang in Versailles

NTR Pianist Lang Lang speelt Chopin en Tsjajkovski, in 2015 opgenomen in Galerie des Glaces in het Paleis van Versailles.

Vr 5 juni 2020 | 13:58 Classical Film Music

De Briste dirigent en pianist Wayne Marshall dirigeert het Orchestre national d’Île-de-France in een concert dat geheel gewijd is aan filmmuziek. Het uitgebreide programma opent met de ouverture van Rossini’s La gazza ladra en sluit af met Brahms’ bekende Hongaarse Dans Nr. 5. Ook wordt het publiek verblijd met uitvoeringen van Moessorgski’s Een nacht op de Kale Berg, Gershwins Rhapsody in Blue, Duke Ellingtons Jam Blues, Wagners Ride of the Valkyries, Barbers Adagio for Strings, Rimsky-Korsakovs Flight of the Bumblebee en het geliefde Adagietto uit Mahlers Vijfde Symfonie. Ieder werk dat vanavond op de lessenaar staat heeft zijn weg naar het witte doek gevonden. Het concert is opgenomen in Salle Pleyel te Parijs in 2004.

Vr 5 juni 2020 | 15:40 Beethoven - Pianosonate Nr. 13, Op. 27, Nr. 1

De Italiaanse pianist Riccardo Schwartz is geboren in 1986 te Milaan en volgde zijn pianostudies aan het Conservatorium van Milaan als student van Riccardo Risaliti, Leonardo Leonardi en Annibale Rebaudengo. Na zijn afstuderen vervolgde Schwartz zijn studies aan de Accademia Pianistica te Imola. Gedurende zijn carrière soleerde Schwartz al onder de begeleiding van dirigenten als Gustav Kuhn en Yuri Temirkanov. Een van Schwartzs grootste projecten tot nu toe is een concertcyclus van Ludwig van Beethovens 32 pianosonates.

Vr 5 juni 2020 | 20:30 Vioolsonates - Debussy, Ravel & Beethoven

In dit prachtige concert vanuit de Tsjaikovskizaal te Moskou presenteren twee exceptionele Russische solisten een programma met werken van Debussy, Ravel en Beethoven. Violist Vadim Repin werd in 1989 op 17-jarige leeftijd de jongste winnaar van het Koningin Elizabeth Concours in Brussel. Samen met pianist Nikolaï Luganski presenteert hij een programma vol virtuositeit. Op het programma staan Debussy's Vioolsonate in G (L 140), Ravels Vioolsonate Nr. 2 en Beethovens Vioolsonate in A groot, Op. 47. Dit concertprogramma is geproduceerd door de Moscow Philharmonic Society, welke volgens de in St. Petersburg geboren componist Sjostakovitsj een significante rol speelde in de ontwikkeling van het Russische artistieke leven. De evenementen van het instituut zijn in de loop der jaren bezocht door miljoenen muziekliefhebbers en duizenden musici. De Moscow Philharmonic Society is opgericht in 1922 door de toenmalige commissaris van cultuur Anatoly Lunacharski en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste concertinstituut van Rusland.

Vr 5 juni 2020 | 21:56 Beethoven - Pianosonate Nr. 9, Op. 14, Nr. 1

De Italiaanse pianist Riccardo Schwartz is geboren in 1986 te Milaan en volgde zijn pianostudies aan het Conservatorium van Milaan als student van Riccardo Risaliti, Leonardo Leonardi en Annibale Rebaudengo. Na zijn afstuderen vervolgde Schwartz zijn studies aan de Accademia Pianistica te Imola. Gedurende zijn carrière soleerde Schwartz al onder de begeleiding van dirigenten als Gustav Kuhn en Yuri Temirkanov. Een van Schwartzs grootste projecten tot nu toe is een concertcyclus van Ludwig van Beethovens 32 pianosonates.

Za 6 juni 2020 | 00:15 La vie secrète des chansons

Je n'ai pas d'ami comme toi Nous avons tous écouté des milliers de fois des chansons qui célébraient l'amitié. Avec notre bande de copains, on s'est tous, comme Patrick Bruel, "donné rendez-vous dans dix ans". Comme Stephan Eicher, on a un jour chanté à son meilleur pote "Je n'ai pas d'ami comme toi". On a tous pleuré en écoutant Georges Brassens déclarer son amour à ses potes dans "Les copains d'abord". L'amitié dans la chanson française est donc un thème inspirant pour les artistes et fédérateur pour nous, auditeurs. Mais que connaissons-nous vraiment de ces célèbres chansons d'amitié ? Comment sont-elles nées et pour qui ont-elles été écrites ? Quelle histoire, quel secret dissimulent-elles ? Saviez-vous, par exemple, que la joyeuse "petite cantate" de Barbara, est un message d'amour à sa chère et tendre amie, la pianiste Liliane Benelli, disparue trop tôt ? Vous doutiez-vous que "la meilleure amie" de Lorie n'avait rien d'une chanson de commande pour plaire aux jeunes ados, mais qu'elle célèbre, au contraire, une belle et longue amitié encore d'actualité aujourd'hui ?

Za 6 juni 2020 | 01:30 Basique le concert

Laurent Voulzy Basique propose de découvrir Laurent Voulzy en concert au Mont-Saint-Michel ! C'est un rêve qui se réalise pour le chanteur. Laurent Voulzy s'est produit en septembre 2019 pour la première fois à l'abbaye du Mont-Saint-Michel. Habitué des édifices religieux, Laurent Voulzy avait déjà chanté à la basilique de Saint-Denis ou à Saint Johns Smith Square Church, près de Westminster, à Londres. Mais depuis des années, son espoir le plus fou était de jouer au Mont-Saint-Michel. C'est donc dans ce lieu incontournable que Laurent Voulzy, accompagné d'un pianiste et d'une harpiste, a offert les plus belles chansons de son répertoire. Au programme, "Le rêve du pêcheur", "Belem", "La baie des fourmis", "Belle île en mer", "Le pouvoir des fleurs", "Jeanne", "Le soleil donne"

Za 6 juni 2020 | 01:40 Lang Lang in Versailles

NTR Pianist Lang Lang speelt Chopin en Tsjajkovski, in 2015 opgenomen in Galerie des Glaces in het Paleis van Versailles.

Za 6 juni 2020 | 03:48 Gala vanuit Berlijn - 2011

Tijdens deze editie van het nieuwjaarsconcert verwelkomen de Berliner Philharmoniker en chef-dirigent Sir Simon Rattle de Russische meesterpianist Evgeny Kissin. Kissins muzikaliteit, diepgaande interpretaties en uitzonderlijke virtuositeit maken hem tot een van de voornaamste pianisten van zijn generatie. In dit concert is Kissin de solist in Griegs Pianoconcert in a-klein. Daarnaast staan volgende werken op het programma: Dvořáks Slavische Dans Nr. 1, Griegs Symfonische Dans Nr. 2, Op. 64, een georkestreerde versie van Ravels Alborada del gracioso, R. Strauss’ dans uit Salome en delen uit Stravinsky’s The Firebird. Er wordt afgesloten met Brahms’ Hongaarse Dans Nr. 1.

 Meer

Pianist gemist

Eerder Vandaag | 11:13 Trio's: Tsjaikovski, Op. 50 & Shostakovich, Op. 67

Het Trio Zadig is ontstaan toen twee jeugdvrienden uit Frankrijk, Boris Borgolotto (viool) en Marc Girard Garcia (cello) besloten om samen met de Amerikaanse pianist Ian Barber de krachten te bundelen. Tot vandaag de dag heeft het trio meerdere internationale prijzen gewonnen op concoursen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en de Verenigde Staten. In dit concert vanuit het Auditorium St. Pierre des Cuisines te Toulouse, interpreteert het trio verschillende werken van Russische componisten. Op het programma staan Tsjaikovksi’s Pianotrio in a-klein, Op. 50 en Dmitri Sjostakovitsjs’ Pianotrio Nr. 2 in e-klein, Op. 67.