Je vindt hier de programma's van Onmogelijke op tv We hebben de volgende programma's voor Onmogelijke Stuk: Documentaire, Gezondheid/opvoeding, Seizoen 01 Aflevering 4 van 4 Deel vier VPRO Veertiger Niels heeft een zware. Detectives: Shetland: Morgen - Serie, Seizoen 4 Aflevering 6 van 6 KRO NCRV Shetlander Thomas Malone zit al 23 jaar vast voor de moord op. Meyerbeer - Les Huguenots: Morgen - Muziek, De dramatische gebeurtenissen omtrent Bartholomeüsnacht, waarin ongeveer 3000 protestanten werden. Detectives: Shetland: Morgen - Serie, Seizoen 4 Aflevering 6 van 6 KRO NCRV Shetlander Thomas Malone zit al 23 jaar vast voor de moord op. Michiel de Ruyter: Overmorgen - Film, Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als zijn opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met. De Blacklist: compilatie: Overmorgen - Jeugd, Seizoen 1 Tom Waes vist zes 'onmogelijke' checks op uit de Checklist en samen met de inzenders. Purcell - The Indian Queen: 31/05 - Muziek, Regisseur Peter Sellars vervaardigt een frisse en hedendaagse versie van de opera The Indian Queen,. Kursk: 31/05 - IMDB * 6.6 - Film, De film vertelt het waargebeurde verhaal van ramp in 2000 met de K 141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven. Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele. The Place: 01/06 - Film, Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God. Death in Paradise: 01/06 - Serie/soap, Seizoen 4 Aflevering 4 van 8 Een aanstaande bruid wordt op de laatste avond van haar. M: Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Vanavond is het zover: de allereerste bemande commerciële. De Blacklist: Jeugd, Seizoen 1 Tom Waes vist zes 'onmogelijke' checks op uit de Checklist en samen met de inzenders probeert hij ze. Mr. Nobody: Film, Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn geheugen is.

Onmogelijke op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 22:55 Stuk

Seizoen 01 - Aflevering 4 van 4 - Deel vier - VPRO Veertiger Niels heeft een zware hersenbloeding gehad, waarna hij buiten bewustzijn raakte en een deel van zijn schedel verwijderd moest worden. Voor zijn omgeving lijkt het er soms op dat zijn karaktereigenschappen veranderd zijn, of uitvergroot. Hoewel het een onmogelijke opgave lijkt, krijgt Daan krijgt het voor elkaar het weekendje kamperen met zijn vrienden door te laten gaan. Toch realiseert hij zich dat er iets veranderd is. Monique maakt zich toenemende zorgen over haar zoon en zoekt naar nieuwe manieren om hem te helpen. Voor Daan, Paul en Basir komt het moment waarop ze het revalidatiecentrum moeten verlaten steeds dichterbij.

Do 4 juni 2020 | 20:30 The Courier IMDb: 4.5

04/06 - IMDB * 4.5 - Thriller, The Courier is een Amerikaanse misdaad en actiefilm uit het jaar 2012. Met Jeffrey Dean Morgan, Til Schweiger en Mickey Rourke in de hoofdrol. Een miljoen dollar krijgt een koerier als hij een koffer kan afleveren. In ...

The Courier is een Amerikaanse misdaad- en actiefilm uit het jaar 2012. Met Jeffrey Dean Morgan, Til Schweiger en Mickey Rourke in de hoofdrol. Een miljoen dollar krijgt een koerier als hij een koffer kan afleveren. In een gevaarlijke wereld die niet op vragen zit te wachten, is hij de beste die er is en met het leven van zijn enige vriend dat ook op het spel staat, kan hij zich absoluut geen fout veroorloven. Het grote probleem is alleen dat de koffer afgeleverd dient te worden bij de de meest gevreesde en ongrijpbare huurmoordenaar van de onderwereld. Opgejaagd door huurmoordenaars en foute FBI-agenten begint de koerier aan een onmogelijke en spannende zoektocht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-courier-2012

Ma 8 juni 2020 | 21:30 Bridge of Spies

08/06 - Drama, De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan. Een succesvolle advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren. Hij ...

De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan. Een succesvolle advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren. Hij moet onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot.

Onmogelijke op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 20:00 Detectives: Shetland

Seizoen 4 - Aflevering 6 van 6 - KRO-NCRV Shetlander Thomas Malone zit al 23 jaar vast voor de moord op Lizzie Kilmuir als hij in hoger beroep wordt vrijgesproken. Maar de plaatselijke bevolking is niet zo overtuigd van zijn onschuld, zeker niet als er vlak na zijn vrijlating nog iemand onder vrijwel identieke omstandigheden wordt vermoord. Inspecteur Jimmy Perez ziet zich voor de bijna onmogelijke taak gesteld om Malone te beschermen én onderzoek te doen naar beide moorden.

Overmorgen | 00:00 Meyerbeer - Les Huguenots

De dramatische gebeurtenissen omtrent Bartholomeüsnacht, waarin ongeveer 3000 protestanten werden vermoord door katholieken, is de context van deze historische ‘grand opera’ van Giacomo Meyerbeer. De protestantse Raoul is verliefd op de katholieke Valentine: een onmogelijke liefde. Niet alleen staat de kwestie van het geloof tussen de twee geliefden in, Valentine is bovendien beloofd aan katholieke Comte de Nevers, zijn vijand... Dit werk genoot een ongekende populariteit vlak na de eerste uitvoering, maar raakte daarna in de vergetelheid. Deze productie van de Deutsche Oper Berlin (1991) is een triomfantelijke comeback voor dit tijdloos werk, gepresenteerd in een eigentijds jasje. Solisten: Angela Denning (Margarethe von Valois), Lucy Peacock (Valentine), Richard Leech (Raoul von Nangis), Hartmut Welker (Graf von Saint-Bris), Camille Capasso (Urban), Martin Blasius (Marcel). Dirigent: Stefan Soltesz.Regisseur: John Dew.

Overmorgen | 00:15 Detectives: Shetland

Seizoen 4 - Aflevering 6 van 6 - KRO-NCRV Shetlander Thomas Malone zit al 23 jaar vast voor de moord op Lizzie Kilmuir als hij in hoger beroep wordt vrijgesproken. Maar de plaatselijke bevolking is niet zo overtuigd van zijn onschuld, zeker niet als er vlak na zijn vrijlating nog iemand onder vrijwel identieke omstandigheden wordt vermoord. Inspecteur Jimmy Perez ziet zich voor de bijna onmogelijke taak gesteld om Malone te beschermen én onderzoek te doen naar beide moorden.

Overmorgen | 12:55 Michiel de Ruyter

Overmorgen - Film, Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als zijn opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met ...

Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als zijn opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met zijn vlaggenschip de Zeven Provinciën de Engelsen te verslaan. In de Republiek is echter een interne machtsstrijd losgebroken tussen enerzijds de republikeinen met als aanvoerder Johan de Witt en anderzijds de Orangisten die prins Willem III op de troon willen plaatsen. Als De Witt wordt vermoord en Willem III als stadhouder is geïnstalleerd wordt De Ruyter op een onmogelijke missie gestuurd.

Overmorgen | 18:00 De Blacklist: compilatie

Seizoen 1 Tom Waes vist zes 'onmogelijke' checks op uit de Checklist en samen met de inzenders probeert hij ze toch te verwezenlijken. Elke week komt één Blacklist-check aan bod.

Zo 31 mei 2020 | 14:01 Purcell - The Indian Queen

Regisseur Peter Sellars vervaardigt een frisse en hedendaagse versie van de opera The Indian Queen, Henry Purcells (1659-1695) laatste meesterwerk. Sellars herschreef de tekst van de opera om het verhaal in een 21e-eeuws perspectief te zetten en baseerde zich daarbij op een boek van de Nicaraguaanse schrijver Rosario Aguilar. Deze nieuwe versie werd voor het eerst uitgevoerd in de Russische stad Perm in 2013. Het originele verhaal van John Dryden speelt zich af aan het hof van Lima en Mexico voor de Spaanse invasie. Daar ontwikkelt zich een onmogelijke liefde tussen de koningin van de Azteken en een Inca-generaal. De persoonlijke visie van Sellars is van een meer politieke aard. Muziek, dans, literatuur, theater en beeldende kunsten worden met elkaar verweven. De nieuwe opera beschrijft het eerste contact tussen de Europeanen en de Nieuwe Wereld in een persoonlijke vertelling van de Spaanse kolonialisatie (‘Conquista’), gezien door de ogen van twee vrouwen die een nieuwe cultuur scheppen. MusicAeterna staat onder muzikale leiding van Teodor Currentzis. Deze productie is opgenomen in het Teatro Real in 2013. Solisten zijn Vince Yi, Julia Bullock, Markus Brutscher, Nadine Koutcher, Noah Stewart, Christophe Dumaux en Luthando Qave.

Zo 31 mei 2020 | 16:25 Kursk IMDb: 6.6

31/05 - IMDB * 6.6 - Film, De film vertelt het waargebeurde verhaal van ramp in 2000 met de K 141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven. Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele ...

De film vertelt het waargebeurde verhaal van ramp in 2000 met de K-141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven. Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele explosies. 23 bemanningsleden overleven de ramp en wachten wanhopig op hulp terwijl hun zuurstof op dreigt te raken. Ondertussen vechten familieleden wanhopig tegen politieke obstakels en onmogelijke kansen om hen te redden. De Russische overheid heeft vijf dagen lang elke vorm van aangeboden hulp door buitenlandse regeringen geweigerd alvorens toestemming te geven aan Britse en Noorse overheden. Kostbare minuten verstreken. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/kursk

Ma 1 juni 2020 | 01:25 The Place

01/06 - Film, Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God ...

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden...de zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar hervonden geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen. Hoeveel hebben ze er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen?

Ma 1 juni 2020 | 17:05 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 4 van 8 Een aanstaande bruid wordt op de laatste avond van haar vrijgezellenfeest vermoord. DI Goodman probeert een schijnbaar onmogelijke moord op te lossen.

Di 2 juni 2020 | 02:10 Teenage Mutant Ninja Turtles

Seizoen 4 - Aflevering 13 - Het Eeuwige Vuur Het team moet onmogelijke obstakels overwinnen om het laatste stuk van de Zwarte Gat Generator in handen te krijgen.

Di 2 juni 2020 | 09:35 Death in Paradise

Seizoen 4 - Aflevering 4 van 8 Een aanstaande bruid wordt op de laatste avond van haar vrijgezellenfeest vermoord. DI Goodman probeert een schijnbaar onmogelijke moord op te lossen.

Di 2 juni 2020 | 10:05 The Place

02/06 - Film, Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God ...

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden...de zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar hervonden geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen. Hoeveel hebben ze er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen?

Di 2 juni 2020 | 18:35 Kursk IMDb: 6.6

02/06 - IMDB * 6.6 - Film, De film vertelt het waargebeurde verhaal van ramp in 2000 met de K 141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven. Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele ...

De film vertelt het waargebeurde verhaal van ramp in 2000 met de K-141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven. Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele explosies. 23 bemanningsleden overleven de ramp en wachten wanhopig op hulp terwijl hun zuurstof op dreigt te raken. Ondertussen vechten familieleden wanhopig tegen politieke obstakels en onmogelijke kansen om hen te redden. De Russische overheid heeft vijf dagen lang elke vorm van aangeboden hulp door buitenlandse regeringen geweigerd alvorens toestemming te geven aan Britse en Noorse overheden. Kostbare minuten verstreken. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/kursk

Do 4 juni 2020 | 11:10 Mr. Nobody

04/06 - Film, Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn ...

Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn geheugen is gewist door ouderdom, maar onder hypnose komen zijn herinneringen terug. Mr. Nobody herleeft zijn jeugd en de onmogelijke keuzes die hij heeft moeten maken. Vanaf dat moment splitst zijn leven zich op en beleeft hij drie mogelijke varianten van zijn bestaan.

Do 4 juni 2020 | 22:30 Botched

Seizoen 1 - Aflevering 1 Plastisch chirurgen Paul Nassif en Terry Dubrow wagen zich aan de meest onmogelijke hersteloperaties om gruwelijk mislukte cosmetische ingrepen recht te zetten.

Vr 5 juni 2020 | 02:20 Botched

Seizoen 1 - Aflevering 1 Plastisch chirurgen Paul Nassif en Terry Dubrow wagen zich aan de meest onmogelijke hersteloperaties om gruwelijk mislukte cosmetische ingrepen recht te zetten.

Vr 5 juni 2020 | 02:20 Michiel de Ruyter

05/06 - Film, Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als zijn opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met zijn ...

Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als zijn opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met zijn vlaggenschip de Zeven Provinciën de Engelsen te verslaan. In de Republiek is echter een interne machtsstrijd losgebroken tussen enerzijds de republikeinen met als aanvoerder Johan de Witt en anderzijds de Orangisten die prins Willem III op de troon willen plaatsen. Als De Witt wordt vermoord en Willem III als stadhouder is geïnstalleerd wordt De Ruyter op een onmogelijke missie gestuurd.

Vr 5 juni 2020 | 14:50 Mr. Nobody

05/06 - Film, Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn ...

Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn geheugen is gewist door ouderdom, maar onder hypnose komen zijn herinneringen terug. Mr. Nobody herleeft zijn jeugd en de onmogelijke keuzes die hij heeft moeten maken. Vanaf dat moment splitst zijn leven zich op en beleeft hij drie mogelijke varianten van zijn bestaan.

Vr 5 juni 2020 | 20:30 Moon Landing: The Lost Tapes

Seizoen 1 - Aflevering 1 Op 16 juli 1969 probeerden drie astronauten het onmogelijke: met een gecontroleerde explosie de aarde verlaten, op een ander hemellichaam landen en weer terugkeren. 50 jaar later is er nieuw materiaal, waaronder films die decennia waren opgeborgen.

Za 6 juni 2020 | 00:45 Moon Landing: The Lost Tapes

Seizoen 1 - Aflevering 1 Op 16 juli 1969 probeerden drie astronauten het onmogelijke: met een gecontroleerde explosie de aarde verlaten, op een ander hemellichaam landen en weer terugkeren. 50 jaar later is er nieuw materiaal, waaronder films die decennia waren opgeborgen.

Za 6 juni 2020 | 22:47 Io Sono L'Amore

In het stijlvolle, operatekse drama io sono l'amore stort een met een Italiaanse industrieel getrouwde vrouw (Tilda Swinton) zich in een onmogelijke liefdesrelatie.

Zo 7 juni 2020 | 03:26 Io Sono L'Amore

In het stijlvolle, operatekse drama io sono l'amore stort een met een Italiaanse industrieel getrouwde vrouw (Tilda Swinton) zich in een onmogelijke liefdesrelatie.

Zo 7 juni 2020 | 12:00 Holland Opera: King Lear

NTR Opera naar één van Shakespeare's meest intense familiedrama's. Muziek van Guiseppe Verdi en Fons Merkies, uitgevoerd door Holland Opera, Het Jong Nederlands Blazers Ensemble & 155. Welke vader stelt zijn dochters de onmogelijke vraag wie het meest van hem houdt? King Lear. De koning die vader is maar weigert zijn bastaardzoon te erkennen. King Lear wordt aan het einde van zijn leven geteisterd door bange dromen. Dromen waarin zijn volk hem niet langer herkent en hij zijn land verliest. Als hij besluit zijn erfenis bij leven te verdelen breekt er een verbeten strijd uit binnen de familie. Giuseppe Verdi hield van Shakespeare en had al op jonge leeftijd de wens om ooit King Lear te componeren. Wel vond hij het stuk te lang en te ingewikkeld. Na een prettige samenwerking rond 'Un ballo in Maschera' vroeg hij Antonia Somma een libretto te schrijven. Na opmerkingen van Verdi volgde er zelfs een tweede versie. Toch liet Verdi het 30 jaar op zijn bureau liggen. Hij durfde het stuk niet te componeren omdat hij bang was om, net als Lear zelf, waanzinnig te worden. Er zijn aanwijzingen dat Verdi schetsen had voor King Lear en die gebruikte voor zijn laatste opera Othello. Niet zo vreemd, omdat een aantal karakters in King Lear sterk lijken op die in Othello. Er is verwantschap tussen Jago de intrigant en Edmund de bastaardzoon en uiteraard tussen de pure Desdemona en Cordelia, de jongste dochter van Lear. De enige die eerlijk tegen hem is. Met deze kennis, originele Shakespeare teksten, muziek uit Verdi's MacBeth, Othello en Requiem en een aantal nieuwe composities van Fons Merkies, stelde Niek Idelenburg een partituur samen en arrangeerde alles voor vijf solisten, koor en blazersensemble, elektrische gitaar en uitgebreid slagwerk.

Ma 8 juni 2020 | 04:20 Botched

Seizoen 1 - Aflevering 1 Plastisch chirurgen Paul Nassif en Terry Dubrow wagen zich aan de meest onmogelijke hersteloperaties om gruwelijk mislukte cosmetische ingrepen recht te zetten.

Ma 8 juni 2020 | 05:44 Teenage Mutant Ninja Turtles

Seizoen 4 - Aflevering 13 - Het Eeuwige Vuur Het team moet onmogelijke obstakels overwinnen om het laatste stuk van de Zwarte Gat Generator in handen te krijgen.

Ma 8 juni 2020 | 11:45 Kursk IMDb: 6.6

08/06 - IMDB * 6.6 - Film, De film vertelt het waargebeurde verhaal van ramp in 2000 met de K 141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven. Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele ...

De film vertelt het waargebeurde verhaal van ramp in 2000 met de K-141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven. Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele explosies. 23 bemanningsleden overleven de ramp en wachten wanhopig op hulp terwijl hun zuurstof op dreigt te raken. Ondertussen vechten familieleden wanhopig tegen politieke obstakels en onmogelijke kansen om hen te redden. De Russische overheid heeft vijf dagen lang elke vorm van aangeboden hulp door buitenlandse regeringen geweigerd alvorens toestemming te geven aan Britse en Noorse overheden. Kostbare minuten verstreken. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/kursk

Ma 8 juni 2020 | 21:30 Bridge of Spies

08/06 - Drama, De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan. Een succesvolle advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren. Hij ...

De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan. Een succesvolle advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren. Hij moet onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot.

Di 9 juni 2020 | 09:30 Michiel de Ruyter

09/06 - Film, Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als zijn opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met zijn ...

Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als zijn opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met zijn vlaggenschip de Zeven Provinciën de Engelsen te verslaan. In de Republiek is echter een interne machtsstrijd losgebroken tussen enerzijds de republikeinen met als aanvoerder Johan de Witt en anderzijds de Orangisten die prins Willem III op de troon willen plaatsen. Als De Witt wordt vermoord en Willem III als stadhouder is geïnstalleerd wordt De Ruyter op een onmogelijke missie gestuurd.

Di 9 juni 2020 | 10:20 The UnXplained With William Shatner

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Incredible Survivors Hoe overleven sommige mensen het onmogelijke, zoals vliegtuigongelukken of temperaturen onder het vriespunt? Hoe kunnen zij bovenmenselijke prestaties volbrengen, terwijl ze in gevaar zijn?

Di 9 juni 2020 | 20:30 Holland Opera: King Lear

NTR Opera naar één van Shakespeare's meest intense familiedrama's. Muziek van Guiseppe Verdi en Fons Merkies, uitgevoerd door Holland Opera, Het Jong Nederlands Blazers Ensemble & 155. Welke vader stelt zijn dochters de onmogelijke vraag wie het meest van hem houdt? King Lear. De koning die vader is maar weigert zijn bastaardzoon te erkennen. King Lear wordt aan het einde van zijn leven geteisterd door bange dromen. Dromen waarin zijn volk hem niet langer herkent en hij zijn land verliest. Als hij besluit zijn erfenis bij leven te verdelen breekt er een verbeten strijd uit binnen de familie. Giuseppe Verdi hield van Shakespeare en had al op jonge leeftijd de wens om ooit King Lear te componeren. Wel vond hij het stuk te lang en te ingewikkeld. Na een prettige samenwerking rond 'Un ballo in Maschera' vroeg hij Antonia Somma een libretto te schrijven. Na opmerkingen van Verdi volgde er zelfs een tweede versie. Toch liet Verdi het 30 jaar op zijn bureau liggen. Hij durfde het stuk niet te componeren omdat hij bang was om, net als Lear zelf, waanzinnig te worden. Er zijn aanwijzingen dat Verdi schetsen had voor King Lear en die gebruikte voor zijn laatste opera Othello. Niet zo vreemd, omdat een aantal karakters in King Lear sterk lijken op die in Othello. Er is verwantschap tussen Jago de intrigant en Edmund de bastaardzoon en uiteraard tussen de pure Desdemona en Cordelia, de jongste dochter van Lear. De enige die eerlijk tegen hem is. Met deze kennis, originele Shakespeare teksten, muziek uit Verdi's MacBeth, Othello en Requiem en een aantal nieuwe composities van Fons Merkies, stelde Niek Idelenburg een partituur samen en arrangeerde alles voor vijf solisten, koor en blazersensemble, elektrische gitaar en uitgebreid slagwerk.

Wo 10 juni 2020 | 10:50 Holland Opera: King Lear

NTR Opera naar één van Shakespeare's meest intense familiedrama's. Muziek van Guiseppe Verdi en Fons Merkies, uitgevoerd door Holland Opera, Het Jong Nederlands Blazers Ensemble & 155. Welke vader stelt zijn dochters de onmogelijke vraag wie het meest van hem houdt? King Lear. De koning die vader is maar weigert zijn bastaardzoon te erkennen. King Lear wordt aan het einde van zijn leven geteisterd door bange dromen. Dromen waarin zijn volk hem niet langer herkent en hij zijn land verliest. Als hij besluit zijn erfenis bij leven te verdelen breekt er een verbeten strijd uit binnen de familie. Giuseppe Verdi hield van Shakespeare en had al op jonge leeftijd de wens om ooit King Lear te componeren. Wel vond hij het stuk te lang en te ingewikkeld. Na een prettige samenwerking rond 'Un ballo in Maschera' vroeg hij Antonia Somma een libretto te schrijven. Na opmerkingen van Verdi volgde er zelfs een tweede versie. Toch liet Verdi het 30 jaar op zijn bureau liggen. Hij durfde het stuk niet te componeren omdat hij bang was om, net als Lear zelf, waanzinnig te worden. Er zijn aanwijzingen dat Verdi schetsen had voor King Lear en die gebruikte voor zijn laatste opera Othello. Niet zo vreemd, omdat een aantal karakters in King Lear sterk lijken op die in Othello. Er is verwantschap tussen Jago de intrigant en Edmund de bastaardzoon en uiteraard tussen de pure Desdemona en Cordelia, de jongste dochter van Lear. De enige die eerlijk tegen hem is. Met deze kennis, originele Shakespeare teksten, muziek uit Verdi's MacBeth, Othello en Requiem en een aantal nieuwe composities van Fons Merkies, stelde Niek Idelenburg een partituur samen en arrangeerde alles voor vijf solisten, koor en blazersensemble, elektrische gitaar en uitgebreid slagwerk.

Wo 10 juni 2020 | 12:10 The Place

10/06 - Film, Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God ...

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden...de zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar hervonden geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen. Hoeveel hebben ze er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen?

 Meer

Onmogelijke gemist

Eerder Vandaag | 09:35 M

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Vanavond is het zover: de allereerste bemande commerciële ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Vanavond is het zover: de allereerste bemande commerciële raket gaat de ruimte in Wat gaan ze doen in de ruimte? En wat doet de commercie met de ruimtevaart? Samen met ruimtekenners (en fanaten) Govert Schilling, Pepijn Schoneveld en Marjolijn van Heemstra bespreken we deze unieke lancering. Multimiljonair Jeffrey Epstein ontweek door zelfmoord zijn gerechte straf Macht en veel geld: Jeffrey Epstein kon zich jarenlang de meest afschuwelijke misdaden permitteren. Hij misbruikte tientallen, zo niet honderden, meisjes en jonge vrouwen. Omdat hij vrienden had in hoge kringen, wist hij jarenlang gevangenisstraf te ontlopen. In 2019 pleegde hij zelfmoord in zijn cel, waar hij zat op verdenking van mensenhandel en van het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes. Honderden slachtoffers bleven achter, zonder gerechtigheid. Zij doen in een nieuwe documentaireserie op Netflix hun verhaal. Strafrechtadvocaat Natacha Harlequin en journalist bij Nieuwsuur Eelco Bosch van Rosenthal praten ons bij. De songtitel geldt niet voor henzelf: WIES treedt op met 'Radiostilte' Eerder stonden ze al op het podium van Paradiso, de Melkweg en TivoliVredenburg en vorig jaar wisten ze de 3FM Talent Award in de wacht te slepen. Vanavond treedt de drie-eenheid WIES op bij M met het nummer 'Radiostilte'. Actiz wil versoepeling van de bezoekregels in verpleeghuizen: gaat dat lukken? De bezoekregels in verpleeghuizen zijn streng met de uitbraak van de coronacrisis. Het zorgt voor onmogelijke keuzes: met een vaste bezoeker per bewoner moeten veel mensen kiezen tussen hun kinderen of partners. Ko Heijboer mocht vandaag weer voor de eerste keer op bezoek bij zijn dementerende vrouw en de moeder van Eline Weber woont ook in een verpleeghuis waardoor ze haar lang niet kon opzoeken. Dat moet anders, vindt Actiz bestuurslid Conny Helder.

Eerder Vandaag | 16:57 De Blacklist

Seizoen 1 Tom Waes vist zes 'onmogelijke' checks op uit de Checklist en samen met de inzenders probeert hij ze toch te verwezenlijken. Elke week komt één Blacklist-check aan bod.

Eerder Vandaag | 10:05 Mr. Nobody

Film, Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn geheugen is ...

Het is het jaar 2092 en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. De stokoude Mr. Nobody is de laatste sterveling op aarde en de hele wereld kijkt mee hoe hij in een ziekenhuis zijn einde voelt naderen. Zijn geheugen is gewist door ouderdom, maar onder hypnose komen zijn herinneringen terug. Mr. Nobody herleeft zijn jeugd en de onmogelijke keuzes die hij heeft moeten maken. Vanaf dat moment splitst zijn leven zich op en beleeft hij drie mogelijke varianten van zijn bestaan.