Onderzoek op tv (tv-tips)

Vr 12 juni 2020 | 22:20 Detectivenacht: Silent Witness

Seizoen 21 - Aflevering 1 van 5 - Moment of surrender - KRO-NCRV Terwijl het team onderzoek doet naar de dood van een geheimzinnige man die in een afgelegen reservoir wordt gevonden, moeten Nikki en Jack zien om te gaan met de nasleep van hun Mexico-beproeving.

Wo 10 juni 2020 | 20:35 Nieuw: Vera seizoen 9

10/06 - Serie, Vanaf vanavond is het vierdelige negende seizoen van de Britse detectiveserie Vera elke woensdag om ...

Vanaf vanavond is het vierdelige negende seizoen van de Britse detectiveserie Vera elke woensdag om 20:30 uur te zien op NPO 1. Ruige schoonheid De serie gaat over Vera Stanhope, die in de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland misdaden onderzoek die alleen zij kan oplossen. Raadsel Als in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een jonge forensisch psychologe vermoord wordt aangetroffen op een afvalstort, is het aan inspecteur Vera om de dader te vinden. Het slachtoffer lijkt geen vijanden gehad te hebben, dus het is een raadsel wie haar zo bruut om het leven heeft gebracht. Schaduw Uiteindelijk komt Vera op het spoor van een oude moordzaak die nog altijd een schaduw werpt over deze hechte gemeenschap.

Morgen | 19:45 Docu: Hart van de democratie

Morgen - Documentaire, Deze documentaire werd in 2018 en 2019 opgenomen binnen de muren van het Haagse Binnenhof, ver ...

Deze documentaire werd in 2018 en 2019 opgenomen binnen de muren van het Haagse Binnenhof, ver voor het coronatijdperk, en onderzoekt hoe onze democratie werkt en laat zien dat die behoorlijk onder druk staat. De vraag die centraal staat is of en hoe onze democratie overeind blijft. De docu is in maart al eens uitgezonden op de late vrijdagavond en wordt nu primetime herhaald. Renovatie In het gebouw waar onze democratie dagelijks wordt beproefd, is achter de gordijnen het verval ontluisterend zichtbaar. De renovatie van Het Binnenhof duldt nauwelijks uitstel. Kloof De makers van de documentaire onderzoeken de veelbesproken kloof tussen burger en politiek. De journalistieke hoofdpersonen, de ervaren Kees Boonman en de nieuwe politiek verslaggever Charlotte Nijs, bewegen zich ieder op eigen wijze door het gebouw en langs de actualiteit. Verstrengelde relatie Op speelse en indringende wijze analyseren de makers de waan van de dag en onthullen zij de verstrengelde relatie tussen pers en politiek. Het resultaat is een film, waarin zowel kritisch als met warmte en mededogen het gevecht op de belangrijkste vierkante kilometer van Nederland gedurende een vol jaar is vastgelegd. Bekijk de documentaire nu al op gids.tv/v189013/hart-van-de-democratie.

Overmorgen | 20:40 Nieuw: Jezus van Nazareth verovert de wereld

Overmorgen - Informatief, In deze historische reisserie volgt presentator Kefah Allush de voetsporen van de apostelen, ...

In deze historische reisserie volgt presentator Kefah Allush de voetsporen van de apostelen, Jezus' volgelingen van het eerste uur. In vier afleveringen, op dinsdag om 20:45 uur op NPO 2, onderzoekt Allush hoe de boodschap van één man de hele wereld kan veroveren. Revolutionaire boodschap Het einde van Jezus' leven betekende geen stille dood voor zijn ideeën. Zijn volgelingen trokken na de dood van Jezus van Nazareth, met gevaar voor eigen leven, de wereld in en verkondigden zijn revolutionaire boodschap. Wie waren zij en wat dreef hen? Kefah Allush treedt in de voetsporen van twee van hen, Petrus en Taddeüs. Judas Tijdens zijn reis door Israël probeert Allush er in de eerste aflevering achter te komen wat Judas, misschien wel de meest intrigerende apostel, tot diens verraad van Jezus dreef. Vervolgens bezoekt hij de mogelijke plekken waar Jezus ten hemel gevaren is en waar de apostelen de Heilige Geest hebben ontvangen.

Do 11 juni 2020 | 20:35 Docu: Zweden doen het anders

11/06 - Documentaire, Het coronavirus heeft de wereld in z'n greep. Veel landen reageren met een lockdown, maar in ...

Het coronavirus heeft de wereld in z'n greep. Veel landen reageren met een lockdown, maar in Zweden blijven scholen en horeca gewoon open. Waarom? Journalisten Thomas Erdbrink en Sander Schimmelpenninck onderzoeken het in deze eenmalige special. Lockdown Vol verbazing kijken we sinds een paar weken naar de Zweden. Tijdens de coronacrisis gaat de wereld in lockdown, maar in Zweden zijn scholen en horeca gewoon open. Het dagelijks leven én de economie moeten zo min mogelijk ontwricht worden, dat is het uitgangspunt van de regering. Vertrouwen Correspondent Thomas Erdbrink heeft Iran verruild voor Noord-Europa als standplaats. Voor The New York Times doet hij verslag van de aanpak van het coronavirus in Zweden. Met verbazing en verwondering kijkt hij naar de kracht van de welvaartsstaat en het vertrouwen van de burgers in elkaar en in hun overheid. Viroloog Hij spreekt de viroloog die achter het Zweedse plan zit, migranten die extra hard zijn geraakt door de coronacrisis, een twaalfjarige Pippi Langkous-actrice over de rechten van het kind om naar school te blijven gaan en met Björn van Abba. Horeca Quote-hoofdredacteur en Op1-presentator Sander Schimmelpenninck bezoekt Zweden al jaren wekelijks voor zijn geliefde. Schimmelpenninck bezoekt het platteland van Grebbestad, waar zijn vriendin oesters duikt. Met zijn schoonfamilie heeft hij het over vertrouwen in de overheid en met lokale horecaondernemers bespreekt hij de situatie daar.

Wo 10 juni 2020 | 22:55 Docu: Push

10/06 - Documentaire, In veel grote steden worden de oorspronkelijke bewoners verdreven, omdat de prijzen van de ...

In veel grote steden worden de oorspronkelijke bewoners verdreven, omdat de prijzen van de woningen omhoog schieten. Komt dat door de nieuwe, rijke bewoners of is er iets anders aan de hand? Onderzoek In grote steden overal in de wereld gebeurt hetzelfde: huizenprijzen schieten omhoog, maar de lonen van de bewoners niet. Wat zit daar achter? Filmmaker Fredrik Gertten volgt Leilani Farha die voor de VN internationaal onderzoek doet naar huisvesting. Identieke problemen Veel grote steden hebben identieke problemen. Farha gaat naar locaties in Groot-Brittannië, Spanje, Chili en Zuid-Korea. Hier wordt in wijken waar voorheen niemand wilde wonen de huur verdriedubbeld, zodat de oorspronkelijke wijkbewoners moeten verhuizen. Ziel Een stadscentrum is meer dan alleen een toplocatie voor mensen met geld. Een wijk heeft een ziel die verdwijnt wanneer oorspronkelijke bewoners massaal verdwijnen. In verschillende steden willen stadsbewoners een betere regelgeving. Misschien is dan het tij nog te keren. Misschien is alleen een duw in de juiste richting nodig.

Overmorgen | 21:25 Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde'

Overmorgen - Informatief, In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de ...

In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'. Geweld en vernieling In februari 2014 is Nederland in rep en roer door het criminele duo Antonio Marcos van der P. en Enise Merve B., die al snel bekend komen te staan als 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'. Het koppel laat een spoor van geweld en vernieling achter in onder andere het Drentse Echten, Meppel en op een camping bij Enschede. Klopjacht De Nederlandse politie zoekt met man en macht naar de twee. Na een intensieve klopjacht wordt het stel in een Duitse hotelkamer in de boeien geslagen. De onderzoeksleiders van de politie, de Officier van Justitie en andere directbetrokkenen vertellen onder leiding van Rick Nieman hoe ze deze landelijke klopjacht tot een goed einde wisten te brengen en beantwoorden zij vragen van het publiek. Bekijk de vorige afleveringen van Misdaadcollege op gids.tv/programma/misdaadcollege.

Do 11 juni 2020 | 20:55 Start: Tygo in de psychiatrie

11/06 - Informatief, NPO 3 herhaalt de komende donderdagen rond 20:55 uur het vierdelige programma Tygo in de ...

NPO 3 herhaalt de komende donderdagen rond 20:55 uur het vierdelige programma Tygo in de psychiatrie, waarin Tygo Gernandt in de complexe en gesloten wereld van de psychiatrie duikt. Hij onderzoekt hoe psychische labels worden opgeplakt en of dit de juiste manier is. Label Tygo begint zijn zoektocht door met hulp van psychiater Jan van Os te achterhalen hoe iemand een label krijgt. Gaan we ervan uit en kunnen we ervan uitgaan dat een diagnose altijd juist is? Juiste hulp Daarnaast ontmoet hij Jason, een 21-jarige jongen die dertien labels heeft. Tot op de dag van vandaag heeft hij ondanks zijn labels nog niet de juiste hulp kunnen krijgen. Verkeerde diagnoses Ook de 37-jarige Jeroen krijgt bezoek van Tygo. Bij hem zijn vanaf zijn elfde verkeerde diagnoses gesteld. Hij is door de bijhorende medicatie het contact met de werkelijkheid verloren. Je kunt alle afleveringen van Tygo in de psychiatrie nu al bekijken op gids.tv/programma/tygo-in-de-psychiatrie.

Je vindt hier de programma's van Onderzoek op tv We hebben de volgende programma's voor Onderzoek Detectivenacht: Silent Witness: 12/06 - Serie, Seizoen 21 Aflevering 1 van 5 Moment of surrender KRO NCRV Terwijl het team onderzoek doet naar de dood. Nieuw: Vera seizoen 9: 10/06 - Serie, Vanaf vanavond is het vierdelige negende seizoen van de Britse detectiveserie Vera elke woensdag om. Docu: Hart van de democratie: Morgen - Documentaire, Deze documentaire werd in 2018 en 2019 opgenomen binnen de muren van het Haagse Binnenhof, ver. Nieuw: Jezus van Nazareth verovert de wereld: Overmorgen - Informatief, In deze historische reisserie volgt presentator Kefah Allush de voetsporen van de apostelen,. Docu: Zweden doen het anders: 11/06 - Documentaire, Het coronavirus heeft de wereld in z'n greep. Veel landen reageren met een lockdown, maar in. Docu: Push: 10/06 - Documentaire, In veel grote steden worden de oorspronkelijke bewoners verdreven, omdat de prijzen van de. Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde': Overmorgen - Informatief, In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de. Start: Tygo in de psychiatrie: 11/06 - Informatief, NPO 3 herhaalt de komende donderdagen rond 20:55 uur het vierdelige programma Tygo in de. Tattoo Hunter: Amusement, Seizoen 1 Aflevering 1 Hawaii Tatoeage antropoloog Lars Krutak onderzoekt de betekenis van. Op1: Dilan Yeşilgöz, Annemarie van Gaal en meer: Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending De 19 jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak.

Onderzoek op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 06:00 Op1: Dilan Yeşilgöz, Annemarie van Gaal en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending De 19 jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - De 19-jarige Myrthe van der Houwen is het zat dat ze zo vaak wordt lastiggevallen op straat en startte een petitie, die in twee dagen tijd duizenden keren werd ondertekend. Zij wil dat de aanpak van straatintimidatie hoger op de politieke agenda komt. Iemand die daarvoor moet gaan zorgen, is VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yeşilgöz. - Wat doet tien weken corona-lockdown met ons koopgedrag? Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat we massaal dezelfde dingen in dezelfde periode kopen. Columnist en ondernemer Annemarie van Gaal analyseert ons koopgedrag in crisistijd en geeft tips om geld te besparen én te verdienen. - Crystal meth maakt een snelle opmars in Nederland. In nog geen vier jaar tijd heeft de productie van een van de meest verslavende harddrugs zich stevig verankerd in ons land. Vorig jaar rolde de politie negen labs op, in 2016 slechts één. Dit jaar zijn er tot nu toe al zeven ontdekt. Vanochtend vroeg werd er vermoedelijk weer een crystal meth-lab opgerold. Bij Op1 praat Hoofd Dienst Landelijke Recherche, Andy Kraag erover. - In het nieuwe seizoen van ‘Het echte leven in de dierentuin’ nemen we een kijkje in het geheime leven van de dieren in Ouwehands Dierenpark. Verborgen camera’s volgen de dieren na sluitingstijd en op plekken waar bezoekers niet mogen komen. Zo zien we de liefdesgeschiedenis van de ons aller bekende reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya, maar er is nog veel meer… Directeur Robin de Lange en manager dierverzorging en bioloog José Kok geven ons vanavond een voorproefje.

Vandaag | 10:05 Misdaadcollege

Seizoen 2 - Aflevering 2 van 4 - De ontdekking van een grote internationale zakkenrollersbende van kinderen - WNL Bendes rondreizende zakkenrollers en winkeldieven vormen al jaren een groot probleem in Amsterdam. In 2014 slaat een politieagent alarm als hij steeds maar weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit de Balkan. Soms nog geen 10 jaar oud. Deze kinderen worden aangestuurd door volwassenen en van stad naar stad gezeuld om te stelen. Politie en Justitie besluiten een landelijk onderzoeksteam op te zetten en houden uiteindelijk twee personen aan uit een criminele familie die kinderen gebruikt om misdrijven te plegen.

Vandaag | 12:15 DierenDetectives

Seizoen 1 - Aflevering 8 van 9 - Hond Norman - NTR USA. Norman, een blinde hond, en zijn baas wandelen op het strand als Norman opeens begint te rennen. Hij heeft iets gehoord wat geen mens heeft opgevangen: de hulproep van een meisje dat aan het verdrinken is. Meer dan 100 meter rent de blinde hond over het strand voordat hij de zee inspringt. Hij zwemt naar de plek waar het geschreeuw vandaan komt. De drenkeling grijpt hem bij de halsband en hij sleept haar naar de kant. Hoe kon de blinde hond Norman het meisje vinden? Begreep hij dat zij in nood was? Om hier antwoord op te krijgen gaan Boaz en Milan kijken bij reddingshonden in opleiding. Jamey en Lina onderzoeken hoe je als blinde de weg kunt vinden. En Layla struint het internet af op zoek naar de vetste filmpjes en feitjes over honden.

Vandaag | 12:45 DierenDetectives

Seizoen 1 - Aflevering 9 van 9 - Geit Mandy - NTR Australië. De 78-jarige boer Noël ligt met een gebroken heup in een weiland ver van zijn boerderij. Hij schreeuwt om hulp maar niemand hoort hem. Tot op een gegeven moment zijn geit Mandy komt aangesneld. Ze houdt hem warm tijdens de koude nachten en laat hem van haar melk drinken. Zou Noël het overleefd hebben zonder Mandy? Om hier achter te komen gaan Boaz en Milan zelf onderzoeken hoe lang ze het zelf volhouden in de kou. Jamey en Lina testen hoe voedzaam geitenmelk nou eigenlijk is. En Layla struint het internet af op zoek naar de vetste filmpjes en feitjes over geiten.

Vandaag | 13:05 DierenDetectives

Seizoen 1 - Aflevering 10 van 10 - Papegaai Willy - NTR USA. Het is 's ochtends vroeg als peuter Hannah voor de televisie zit te eten. Als haar oppas Meagan even naar het toilet gaat, hoort ze opeens de huispapegaai Willy tekeer gaan. Hij klappert met zijn vleugels en gilt: Mama baby! De oppas rent naar de woonkamer en ziet dat Hannah bijna stikt. Meagan is nog net op tijd om haar te redden. Begreep Willy dat het kindje hulp nodig had? Wat ging er om in het hoofd van de papegaai? Om hier antwoord op te krijgen gaan Sem en Felix op bezoek bij een gespecialiseerde papegaaienarts. Jamey en Lina onderzoeken hoe papegaaien praten. En Layla struint het internet af op zoek naar de tofste filmpjes en feitjes over papegaaien.

Vandaag | 13:35 DierenDetectives

Seizoen 1 - Aflevering 11 van 13 - Hond Buster - NTR Irak. Tijdens een missie in Irak vallen explosievenhond Buster en zijn team een huis binnen. Buster blijft maar blaffen bij een lege kast, hij weigert met zijn baasje mee te komen. Wat blijkt? Onder de kast zit een geheim luik waar kilo's explosieven zijn verstopt. Buster heeft door ongehoorzaam te zijn vele levens gered. Waarom luisterde hij niet naar zijn baas? Hoe leer je een hond om explosieven door een luik heen te ruiken? Daarvoor gaan Boaz en Milan zelf op training bij een politieschool. Jamey en Lina onderzoeken hoe je het beste vrienden kan worden met een hond. En Layla struint het internet af op zoek naar de vetste filmpjes en feitjes over honden.

Vandaag | 14:00 DierenDetectives

Seizoen 1 - Aflevering 12 van 13 - Dromedaris Humphrey - NTR Australië. Dromedaris Humphrey woont met allemaal afgedankte dieren op een zorgboerderij. Als 's nachts de dijk doorbreekt en alle dieren lijken te verdrinken slaat hij alarm. Het gezin dat de boerderij runt, wordt wakker en kan nog net op tijd alle dieren uit hun stallen redden. Wilde Humphrey echt alarm slaan of was hij in paniek? Om hier antwoord op te krijgen gaan Boaz en Milan naar de enige echte kamelenboerderij van Nederland. Lina onderzoekt hoeveel lawaai zij moet maken om Jamey wakker te krijgen. En Layla struint het internet af op zoek naar de vetste filmpjes en feitjes over de dromedaris.

Vandaag | 14:25 DierenDetectives

Seizoen 1 - Aflevering 13 van 13 - Olifant Ning Nong - NTR Thailand. Het Engelse meisje Amber is op vakantie in Thailand. Ze sluit daar vriendschap met baby-olifant Ning Nong. Op een dag gedraagt Ning Nong zich vreemd. Hij beweegt druk en probeert Amber op zijn rug te krijgen. Als ze zit, rukt hij zich los van zijn bewakers en vlucht de bergen in. Daar is het meisje veilig voor de enorme vloedgolf die enkele minuten later de kust overspoelt en 10.000 mensen doodt. Hoe wist Ning Nong dat er een tsunami zou komen? Wilde hij echt Amber redden? Om hier antwoord op te krijgen gaan Boaz en Milan op bezoek bij deze vriendelijke reuzen. Jamey en Lina onderzoeken op welke afstand dieren trillingen voelen. En Layla struint het internet af op zoek naar de vetste filmpjes en feiten over olifanten.

Vandaag | 14:45 De Kennis van Nu

Seizoen 11 - Aflevering 7 van 10 - Stikstofvreters - NTR De Kennis van Nu duikt in de chemie achter het stikstofprobleem en bezoekt veehouders - want vooral varkens en koeien lijken de grote veroorzakers. Er bestaan al technieken om de problemen te beperken: water bij mest, stallen met filters, beter voer en zelfs steenmeel strooien om de problemen in natuurgebieden te verminderen. Dat lijkt een stuk meer effect te hebben dan door met z'n allen 100 kilometer per uur te rijden. Dus er is hoop. Hoe zit dat precies? De Kennis van Nu gaat op onderzoek in de wereld van de stikstofvreters.

Vandaag | 15:25 Van greppel tot voorgrond - De Joden van Oekraïne

EO Journaliste Rachel Levy en regisseur David Djindjikhachvili onderzoeken de toekomst van joden in een land dat al eeuwenlang wordt geplaagd door hevig antisemitisme. Des te opvallender is dat een ruime meerderheid van de Oekraïners in 2019 voor een joodse president koos, de jonge televisiekomiek Volosymyr Zelensky.

Vandaag | 16:35 Magnum, P.I.

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 18 - Don't Eat the Snow in Hawaii (1) Magnum P.I. was ooit lid van de Navy Seals maar heeft nu een praktijk als privédetective in Hawaii. Hij woont op een duur landgoed en verzorgt daar de beveiliging. Daarnaast onderzoekt hij spraakmakende zaken. Magnum's oude marine-buddy is dood en de marine zegt dat hij een cocaïne-smokkelaar was. Magnum wil bewijzen dat zijn buddy is ingelijst.

Vandaag | 16:50 NCIS

Seizoen 10 - Aflevering 17 van 24 - Prime Suspect Na de dood van Eli David en Jackie Vance, komen Leon en Ziva er al snel achter dat Mossad Deputy Director Ilan Bodnar achter de aanval zit en op wraak uit is. Tegen orders van Homeland Security in, gaat Ziva op onderzoek uit. Dit heeft een groot onderzoek tot gevolg door de Department of Defense. Haar methoden zorgen ervoor dat het team haar intenties in twijfel trekt. Gibbs’ kapper twijfelt aan de betrokkenheid van zijn zoon bij een misdaad, door de mediahype rond de nog niet geïdentificeerde dader. Hij vraagt Gibbs’ hulp.

Vandaag | 17:30 Magnum, P.I.

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 18 Magnum P.I. was ooit lid van de Navy Seals maar heeft nu een praktijk als privédetective in Hawaii. Hij woont op een duur landgoed en verzorgt daar de beveiliging. Daarnaast onderzoekt hij spraakmakende zaken. Magnum blijft om te leren over de uitwerking van zijn overleden Naval pal. Hij zoekt een vrouwelijke drugsdealer, een Arabische goudkoper en een gangster.

Vandaag | 17:40 NCIS

Seizoen 10 - Aflevering 18 van 24 - Seek Na de dood van Eli David en Jackie Vance, komen Leon en Ziva er al snel achter dat Mossad Deputy Director Ilan Bodnar achter de aanval zit en op wraak uit is. Tegen orders van Homeland Security in, gaat Ziva op onderzoek uit. Dit heeft een groot onderzoek tot gevolg door de Department of Defense. Haar methoden zorgen ervoor dat het team haar intenties in twijfel trekt. In deze aflevering: Nadat een marinier overlijdt aan zijn verwondingen in Afghanistan, vraagt zijn vrouw aan de NCIS om de omstandigheden rondom zijn dood te onderzoeken. Directeur Vance heeft al verschillende mogelijke kinderjuffen ondervraagd, maar het lijkt of iets hem weerhoudt van het maken van een beslissing.

Vandaag | 18:25 Magnum, P.I.

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 18 - China Doll Magnum P.I. was ooit lid van de Navy Seals maar heeft nu een praktijk als privédetective in Hawaii. Hij woont op een duur landgoed en verzorgt daar de beveiliging. Daarnaast onderzoekt hij spraakmakende zaken. Magnum wordt ingehuurd om 'The Soul of Soong', een oude Chinese vaas, te beschermen totdat deze bij de eigenaar kan worden afgeleverd.

Vandaag | 18:35 NCIS

Seizoen 10 - Aflevering 19 van 24 - Squall Na de dood van Eli David en Jackie Vance, komen Leon en Ziva er al snel achter dat Mossad Deputy Director Ilan Bodnar achter de aanval zit en op wraak uit is. Tegen orders van Homeland Security in, gaat Ziva op onderzoek uit. Dit heeft een groot onderzoek tot gevolg door de Department of Defense. Haar methoden zorgen ervoor dat het team haar intenties in twijfel trekt. In deze aflevering brengt een grote storm het team aan boord van de USS Borealis, waar een dode al gauw vermoord blijkt te zijn. De spanning stijgt wanneer blijkt dat McGee's vervreemde vader ook aan boord was ten tijde van het incident.

Vandaag | 19:30 Magnum, P.I.

Seizoen 1 - Aflevering 4 van 18 - Thank Heaven for Little Girls, and Big Ones Too Magnum P.I. was ooit lid van de Navy Seals maar heeft nu een praktijk als privédetective in Hawaii. Hij woont op een duur landgoed en verzorgt daar de beveiliging. Daarnaast onderzoekt hij spraakmakende zaken. Vijf kleine schoolmeisjes uit Vermont vragen Magnum om hun vermiste leraar te vinden.

Vandaag | 19:35 NCIS

Seizoen 10 - Aflevering 20 van 24 - Chasing Ghosts Na de dood van Eli David en Jackie Vance, komen Leon en Ziva er al snel achter dat Mossad Deputy Director Ilan Bodnar achter de aanval zit en op wraak uit is. Tegen orders van Homeland Security in, gaat Ziva op onderzoek uit. Dit heeft een groot onderzoek tot gevolg door de Department of Defense. Haar methoden zorgen ervoor dat het team haar intenties in twijfel trekt. In deze aflevering vraagt een marine reservist het team om hulp wanneer haar man vermist blijkt te zijn. Tony vermoedt dat Ziva een riskante wraakactie aan het opzetten is voor haar vaders dood. In deze aflevering:

Vandaag | 19:40 Natuur op 2: Bultruggen: een detectiveverhaal

EO Een springende bultrug kwam op de kajak terecht. Die brak doormidden en de toeristen werden mee de diepte in getrokken. Wonder boven wonder overleefden ze het. Het verhaal was overal ter wereld voorpaginanieuws. Natuurfilmmaker Tom Mustill was aan boord van de kajak. Na die ervaring ging hij op onderzoek uit. Was het een ongeluk of had de bultrug het expres gedaan? In zijn zoektocht naar antwoorden spreekt Tom met ooggetuigen, vindt hij bijzonder beeldmateriaal en vertellen deskundigen hem meer over deze bijzondere dieren.

Vandaag | 20:00 Crime Scene Investigation

Bloodsport Een succesvolle en geliefde Americanfootballcoach van de universiteit stort vlak voor zijn huis in elkaar. Hij blijkt te zijn vermoord met een trofee. Sara and Greg doen onderzoek naar de dood van een vrouw die is gevonden in een te water geraakte auto.

Vandaag | 20:40 Tokidoki

Seizoen 02 - Aflevering 4 van 4 - Genki - VPRO Genki betekent zoiets als levensenergie. Japanners moeten een hoop genki hebben, want bijna nergens ter wereld worden mensen zo oud. Maar sommige Japanners gaan vroegtijdig dood door overwerken. Paulien Cornelisse onderzoekt het geheim van het oud worden in een heetwaterbron en op een dorpsfeest. Verder spreekt ze de weduwe van een man die zelfmoord pleegde, omdat hij de druk op zijn werk niet aankon. En ze ontmoet jonge mensen die de drukte van de stad hebben verruild voor de rust van de rijstvelden.

Vandaag | 21:25 NCIS

Seizoen 16 - Aflevering 22 van 24 - ...and Executioner Special Agent Leroy Gibbs en zijn team onderzoekt misdaden die te maken hebben met de Amerikaanse marine. Van moord en spionage tot terrorisme en diefstal, alles wordt onderzocht. In deze aflevering heeft NCIS een geheime bankrekening van de overheid gevonden die een landelijk netwerk van burgerwacht beloont, dus moet het team bepalen wie als rechter en jury optreedt.

Vandaag | 22:20 NCIS: New Orleans

Seizoen 4 - Aflevering 9 van 24 - Hard Knock Life Special agent Dwayne Pride onderzoekt met zijn team drugsdeals, moorden, verkrachtingen en andere misdaden op die verband houden met de marine van New Orleans. Pride twijfelt over het bewijs dat aantoont dat straatkinderen verdachten zijn van de moord op een onderofficier.

Vandaag | 23:00 Dus ik volg

Seizoen 2019 - Aflevering 1 van 4 - De geboorte van de volger - HUMAN Volgen kan beginnen als een tamelijk onschuldige aanbidding, maar wat als zo'n adoratie extremere vormen aanneemt? Als je autonomie in het geding komt? Stine Jensen onderzoekt de mens als groepsdier. Filosoof en journalist Doortje Smithuijsen houdt zich bezig met het fenomeen influencers. De Vlaamse criminoloog Anja Hermans raakte als tiener in de ban van het Animal Liberation Front en pleegde in opdracht van de charismatische leider heftige aanslagen. Wat was het kantelpunt? Hoogleraar boeddhisme en zenleraar André van der Braak raakte op zijn zeventiende in de ban van de Amerikaanse goeroe Andrew Cohen. Hij verbrak zijn relatie, zei zijn ouders en zijn baan vaarwel en kocht een enkeltje USA. Elf jaar later keerde hij gedesillusioneerd terug naar Nederland.

Morgen | 00:05 Major Crimes

Seizoen 5 - Aflevering 4 van 21 - Skin Deep De politieafdeling Major Crimes werkt samen met Justitie om verdachten van misdaden achter de tralies te krijgen. De rechercheurs moeten echter nog wennen aan het feit dat hun geliefde Brenda Leigh Johnson is vertrokken en dat Captain Sharon Raydor nu de afdeling leidt. Wanneer Flynn op zoek gaat naar de aankoop van een nieuw huis en input zoekt bij Provenza en Buzz, leidt een onverwachte wending van gebeurtenissen tot een nieuw onderzoek voor Major Crimes.

Morgen | 10:15 De Krant Van Morgen

Gezondheid Steeds meer vermogende particulieren investeren in medisch onderzoek en innovatie in de zorg, zonder winstoogmerk. Trendwatcher Philip Idenburg en investeerders Stephan Nanninga en Emilie van Karnebeek vertellen waarom zij geld, tijd en energie stoppen in de toekomst van de zorg in Nederland.

Morgen | 11:10 Tijd voor MAX: Sjors van der Panne, Inez Lips en meer

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Sjors van der Panne treedt op! Hoe doe je dat, goed ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Sjors van der Panne treedt op! - Hoe doe je dat, goed troosten? Inez Lips en Cobi Klappe stelden zichzelf die vraag en gingen op onderzoek uit. Samen schreven zij het boek Troost die ertoe doet… en Inez is bij ons te gast. - De jury prijst haar om haar veelzijdigheid, grote ambitie en een inspirerende en brede blik. Blokfluitist Lucie Horsch krijgt zondag als allerjongste ooit de Nederlandse muziekprijs uitgereikt.

Morgen | 11:35 Telekids Mini's: Tumble Leaf

Aflevering 1 Kinderserie over het nieuwsgierige blauwe vosje Mos. Door te spelen en spullen te onderzoeken, leert hij hoe de dingen werken. Mos ontdekt de wereld, beleeft avonturen en ontmoet daarbij nieuwe vriendjes.

 Meer

Onderzoek op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:00 Tattoo Hunter

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Hawaii Tatoeage-antropoloog Lars Krutak onderzoekt de betekenis van lichaamsverfraaiende rituelen. Van kannibalen tot krijgers, Lars beschrijft deze unieke culturen voordat ze verdwijnen.

Vandaag | 06:45 Tattoo Hunter

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Philippines Antropoloog en tatoeage-expert Lars Krutak onderzoekt de betekenissen achter lichaamsverfraaiende rituelen bij kannibalen en krijgers, voordat deze unieke culturen verdwijnen.

Vandaag | 07:30 Tattoo Hunter

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Thailand Antropoloog en tatoeage-expert Lars Krutak onderzoekt de betekenissen achter lichaamsverfraaiende rituelen bij kannibalen en krijgers, voordat deze unieke culturen verdwijnen.

Vandaag | 10:30 Extreme Engineering

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Panama Canal Danny Forster onderzoekt het indrukwekkende $5,25 miljard kostende project om het Panamakanaal te verbreden en het in zijn oude glorie te herstellen.

Vandaag | 13:38 How It's Made: Dream Cars

Seizoen 2 - Aflevering 9 - KTM X-Bow Heb je je ooit afgevraagd hoe exclusieve auto's worden gemaakt? Het team van 'How It's Made' onderzoekt de herkomst, de werking en de technische specificaties van droomauto's.

Vandaag | 14:02 How It's Made: Dream Cars

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Tesla Model S Heb je je ooit afgevraagd hoe exclusieve auto's worden gemaakt? Het team van 'How It's Made' onderzoekt de herkomst, de werking en de technische specificaties van droomauto's.

Vandaag | 15:55 Chasing Ocean Giants

Seizoen 1 - Aflevering 4 - From Russia With Bowheads Patrick gaat in Rusland op zoek naar een Groenlandse walvis. Na een bijna-doodervaring enkele jaren eerder met deze soort is hij vastbesloten om hun gedrag te onderzoeken.

Vandaag | 17:35 Chasing Ocean Giants

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Maldives Patrick gaat naar de Maldiven om met de reuzenmanta te duiken. Hij is getuige van de legendarische 'manta-tornado' en onderzoekt het gedrag van deze indrukwekkende rog.

Vandaag | 18:00 Extreme Engineering

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Panama Canal Danny Forster onderzoekt het indrukwekkende $5,25 miljard kostende project om het Panamakanaal te verbreden en het in zijn oude glorie te herstellen.

Vandaag | 19:20 Incredible Engineering Blunders: Fixed

Seizoen 1 - Aflevering 1 Voormalig luchtvaartingenieur Justin Cunningham onderzoekt hoe de Glasgow Tower weer kan draaien. Tomo Umewaka probeert te voorkomen dat de luchthaven van Osaka in zee verdwijnt.

Vandaag | 19:30 Chasing Ocean Giants

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Killer Whales Of Norway Patrick gaat naar Noorwegen, waar hij hoopt met orka's te kunnen duiken. Tijdens zijn verblijf onderzoekt hij hoe deze dieren hun jachtgedrag aanpassen aan de omstandigheden.

Vandaag | 20:10 Mysteries of the Missing

Seizoen 1 - Aflevering 7 - The Men Who Beat Alcatraz Onderzoekers, wetenschappers en deskundigen maken gebruik van de nieuwste technologie om onverklaarbare en schokkende verdwijningen op te lossen.

Vandaag | 21:00 Mysteries of the Missing

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Flight Of Terror Onderzoekers, wetenschappers en deskundigen maken gebruik van de nieuwste technologie om onverklaarbare en schokkende verdwijningen op te lossen.

Morgen | 03:36 Through the Wormhole with Morgan Freeman

Seizoen 7 - Aflevering 6 - Is The Force With Us? Morgan Freeman onderzoekt samen met de knapste wetenschappers op aarde enkele mysteries waar de mensheid zich al eeuwen het hoofd over breekt.

Morgen | 04:24 How It's Made: Dream Cars

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Audi S8 Heb je je weleens afgevraagd hoe luxe auto's worden gemaakt? Het team gaat op onderzoek uit naar het ontstaan, de eigenschappen en de technische aspecten van de mooiste wagens.

Morgen | 04:48 How It's Made: Dream Cars

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Ultima Evolution Heb je je weleens afgevraagd hoe luxe auto's worden gemaakt? Het team gaat op onderzoek uit naar het ontstaan, de eigenschappen en de technische aspecten van de mooiste wagens.

Morgen | 05:12 How It's Made: Dream Cars

Seizoen 2 - Aflevering 9 - KTM X-Bow Heb je je ooit afgevraagd hoe exclusieve auto's worden gemaakt? Het team van 'How It's Made' onderzoekt de herkomst, de werking en de technische specificaties van droomauto's.

Morgen | 05:36 How It's Made: Dream Cars

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Tesla Model S Heb je je ooit afgevraagd hoe exclusieve auto's worden gemaakt? Het team van 'How It's Made' onderzoekt de herkomst, de werking en de technische specificaties van droomauto's.

Morgen | 07:30 Extreme Engineering

Seizoen 5 - Aflevering 2 - Dallas Cowboys Stadium Het mooie nieuwe footballstadion van de Dallas Cowboys wordt het grootste in de VS, met plaats voor 100.000 fans in het 30 hectare grote gebouw. Danny Forster gaat op onderzoek.

Morgen | 08:15 Extreme Engineering

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Rebuilding New York City's Subway Danny Forster reist naar New York en onderzoekt het belangrijkste bouwproject in de geschiedenis van de stad, de $15 miljard kostende uitbreiding van het metrosysteem.

Morgen | 11:15 Extreme Engineering

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Navy Amphibious Warship Danny onderzoekt de constructie van de indrukwekkende LPD17, een enorm landingsschip dat ontworpen is om onder meer helikopters en hovercrafts te vervoeren.

Morgen | 12:00 Extreme Engineering

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Rebuilding New York City's Subway Danny Forster reist naar New York en onderzoekt het belangrijkste bouwproject in de geschiedenis van de stad, de $15 miljard kostende uitbreiding van het metrosysteem.

 Meer