Je vindt hier de programma's van Omar op tv We hebben de volgende programma's voor Omar House: Dramaserie, Seizoen 5 Aflevering 12 Amerikaanse ziekenhuisserie. Painless. Dr. Cameron ontfermt zich over de. The Immortals: Beckenbauer, Ronaldinho & Romario en Sir Bobby Charlton: Morgen - Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering: de grootste van. Ink Master: Morgen - Seizoen 8 Aflevering 15 No One is Safe: De strijd om de 100 mille en de titel Ink Master bereikt z'n. The Immortals: Beckenbauer, Ronaldinho & Romario en Sir Bobby Charlton: Morgen - Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering: de grootste van. The Immortals: Beckenbauer, Ronaldinho & Romario en Sir Bobby Charlton: Morgen - Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering: de grootste van. Ziemlich beste Freunde: Morgen - Komödie, Ziemlich unsinnig, die ganze Geschichte noch mal zu erzählen. Rund neun Millionen Zuschauer haben. House: Morgen - Dramaserie, Seizoen 5 Aflevering 13 Amerikaanse ziekenhuisserie. Big Baby. Dr. Cuddy heeft moeite om een band. House: Overmorgen - Dramaserie, Seizoen 5 Aflevering 14 Amerikaanse ziekenhuisserie. The Greater Good. De beroemde ex. Het Filosofisch Kwintet: 28/07 - Praatprogramma, Aflevering 5 Talkshow waarin denkers hun licht laten schijnen over woorden waarmee we. Het Filosofisch Kwintet: 29/07 - Praatprogramma, Aflevering 5 Talkshow waarin denkers hun licht laten schijnen over woorden waarmee we.

Omar op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 22:45 House

Seizoen 5 - Aflevering 12 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Painless. Dr. Cameron ontfermt zich over de financiële zaken van Dr. House. In ruil vraagt zij Dr. House om de toestand van patiënt Jeff onder de loep te nemen. Jeff heeft voortdurend ondraaglijke pijn en probeerde meermaals zelfmoord te plegen. Dr. House kan hiervan meespreken, zelf lijdt hij ook onder de onophoudelijke pijn in zijn been. De pijn verlichten door een bad te nemen is echter geen optie: de waterleiding in zijn huis is stuk. Bovendien kan hij niet rekenen op de hulp van Dr. Cuddy: het combineren van haar job met het pleegmoederschap blijkt moeilijker dan verwacht. Ondertussen probeert Thirteen Dr. Foreman te ontwijken, maar die geeft niet zo gemakkelijk op en tracht haar te overhalen om samen iets te gaan eten.

Morgen | 22:40 House

Seizoen 5 - Aflevering 13 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Big Baby. Dr. Cuddy heeft moeite om een band met haar pleegbaby op te bouwen en besluit meer tijd met haar door te brengen. Cameron neemt wat dagelijkse taken van haar over, waaronder House in het oog houden. Meteen ontstaat er een kat-en-muisspelletje tussen House en Cameron. Dat komt echter niet ten goede van kinderverzorgster Sarah, die plots bloed begon te spuwen en flauwviel in haar klas. Ondertussen worstelt Foreman met een ethisch dilemma: hij wil Thirteen helpen, maar zo zou hij dan wel de resultaten van de klinische proeven vertekenen.

Overmorgen | 23:30 House

Seizoen 5 - Aflevering 14 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Greater Good. De beroemde ex-kankeronderzoekster Dana Miller wordt opgenomen in het Princeton Hospital. Ze gaf haar levensreddende job op om haar eigen geluk na te kunnen streven. Dat zet Dr. Taub en Dr. Wilson aan het denken. Terwijl Dr. House de oorzaak van Dana's ernstige inwendige bloedingen probeert te achterhalen, ondervindt hij weerstand van de op wraak beluste Dr. Cuddy. Bovendien moet hij met een gehalveerd team werken, want Dr. Foremans goedbedoelde beslissing heeft desastreuze gevolgen voor Thirteen.

Zo 28 juli 2019 | 12:10 Het Filosofisch Kwintet

Aflevering 5 - Talkshow waarin denkers hun licht laten schijnen over woorden waarmee we worstelen. Woorden waarmee we worstelen: Diversiteit. Veel bedrijven en instellingen streven tegenwoordig naar diversiteit. Maar wat betekent dat woord nu echt? Gaat het alleen om selecteren op uiterlijke kenmerken, of gaat het om het omarmen van onderlinge verschillen? En hoe komen we tot diversiteit? Te gast zijn auteur/essayist Stephan Sanders, filosoof Haroon Sheikh en Renée Frissen, oprichter van Open Embassy. Stamgast: Philipp Blom.

Ma 29 juli 2019 | 02:20 Het Filosofisch Kwintet

Aflevering 5 - Talkshow waarin denkers hun licht laten schijnen over woorden waarmee we worstelen. Woorden waarmee we worstelen: Diversiteit. Veel bedrijven en instellingen streven tegenwoordig naar diversiteit. Maar wat betekent dat woord nu echt? Gaat het alleen om selecteren op uiterlijke kenmerken, of gaat het om het omarmen van onderlinge verschillen? En hoe komen we tot diversiteit? Te gast zijn auteur/essayist Stephan Sanders, filosoof Haroon Sheikh en Renée Frissen, oprichter van Open Embassy. Stamgast: Philipp Blom.

Ma 29 juli 2019 | 23:30 House

Seizoen 5 - Aflevering 15 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Unfaithful. House stelt Foreman en Thirteen een ultimatum: of één van hen neemt ontslag, of ze beëindigen hun relatie. In afwachting van hun beslissing besluit hij een blik te werpen op een onderzoek dat snel afgehandeld kan worden. Pastoor Danny wordt met hallucinaties in het ziekenhuis opgenomen. Wanneer diens teen plots afsterft, beseft het doktersteam dat er meer aan de hand is. Dr. Taub gaat ervan uit dat de complicaties te maken hebben met de veelbesproken reputatie van de patiënt. In het verleden werd hij immers beschuldigd van pedofilie. Tussen de onderzoeken door spelen House en Cuddy een schizofreen spelletje met als inzet een uitnodiging tot de Joodse naamceremonie van baby Rachel.

Di 30 juli 2019 | 22:45 House

Seizoen 5 - Aflevering 16 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Softer Side. Tiener Jackson werd geboren met een genetische afwijking, waardoor hij zowel vrouwelijke als mannelijke cellen heeft. Als hij na een basketbalwedstrijd ineenzakt, brengen zijn ouders hem onmiddellijk naar het Princetonziekenhuis. Ze vragen wel aan het doktersteam diens interseksualiteit te verzwijgen. Terwijl Thirteen het hier moeilijk mee heeft, gaat House overal gewillig mee akkoord. Hij is zowaar in een goed humeur, wat Wilson en Cuddy achterdochtig maakt. Foreman en Thirteen vinden het vreemd dat Taub en Kutner er eerder dan House achter komen dat ze nog steeds een relatie hebben.

Wo 31 juli 2019 | 22:45 House

Seizoen 5 - Aflevering 17 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Social Contract. Op een belangrijk zakendiner begint Nick Greenwald plots ongewild zijn diepste gedachten te delen met zijn tafelgenoten. Dit blijkt echter slechts één symptoom te zijn. Dr. House en zijn team kunnen de zoektocht naar de onderliggende oorzaak beginnen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot, aangezien Nick altijd meteen zegt wat in hem opkomt. Vooral zijn gezin lijdt zwaar onder zijn kwetsende, en vaak ook beledigende, waarheden. In een poging om iets te verbergen voor House, neemt Wilson het daarentegen minder nauw met de waarheid. Deze haalt dan ook alles uit de kast om te weten te komen wat er met zijn beste vriend aan de hand is.

Do 1 augustus 2019 | 22:40 House

Seizoen 5 - Aflevering 18 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Here Kitty. Zwarte kat Debbie slaapt enkel bij stervende mensen. Wanneer de kat bij verpleegster Morgan komt slapen, gelooft die dat ook haar laatste uren geslagen zijn. Voor Houses ogen veinst ze een aanval. Aangezien House is geïntrigeerd door het mysterie van de doodskat, besluit hij Morgan op te nemen in het ziekenhuis. Dit ondanks Cuddy's vraag Morgan zo snel mogelijk te ontslaan. Terwijl House voluit experimenteert met de kat en Kutners bijgeloof, wordt Morgan echter echt ziek. Taub worstelt met financiële problemen. Hij hoopt dat een oude schoolkennis hem misschien een kans kan geven om opnieuw een succesvol leven op te bouwen.

Vr 2 augustus 2019 | 22:40 House

Seizoen 5 - Aflevering 19 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Locked In. Lee kan zijn lichaam niet meer bewegen, enkel zijn ogen functioneren nog. Vanuit zijn ziekenhuisbed ontdekt hij dat hij met zijn fiets tegen een open autoportier knalde en hersendood werd verklaard. Daar is dr. House, die toevallig in het bed naast Lee terecht kwam na een motorongeluk, het echter niet mee eens. Het lock-in-syndroom lijkt hem meer waarschijnlijk. Om zijn gelijk te bewijzen, laat hij Lee bij wijze van communicatie knipperen met zijn ogen en zet hij zijn doktersteam aan de slag om de mogelijke oorzaak van zijn hersenschade te achterhalen. Vooral Taub zal zijn best moeten doen: House dreigt hem immers te ontslaan wegens een gebrek aan motivatie. Ondertussen probeert Wilson uit te vissen waarom House in het geheim met zijn motor naar New York was gereden.

Zo 4 augustus 2019 | 12:30 My Little Pony Equestria Girls: Legend of Everfree IMDb: 6.5

04/08 - IMDB * 6.5 - Tekenfilm, Canterlot High gaat op een trip naar Camp Everfree. Ze worden verrast als ze ontdekken dat een magische kracht vreemde dingen veroorzaakt rond het kamp. Met behulp van de 'Mane 6' en vooral Sunset Shimmer, moet ...

Canterlot High gaat op een trip naar Camp Everfree. Ze worden verrast als ze ontdekken dat een magische kracht vreemde dingen veroorzaakt rond het kamp. Met behulp van de 'Mane 6' en vooral Sunset Shimmer, moet Twilight Sparkle de duistere Midnight Sparkle in haarzelf confronteren en haar nieuwe magische capaciteiten omarmen om het kamp te redden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/my-little-pony-equestria-girls-legend-of-everfree

Zo 4 augustus 2019 | 16:25 De Nieuwe Buur

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks over Europeanen en de vluchtelingen die hun nieuwe buren worden. Portugal - Het derde laantje. In Ponta Delgada op de Portugese Azoren liggen enkele laantjes van waaruit je meteen naar de zee kan lopen. Vroeger huisden er de vissers. Nu wonen daar hun nazaten. Behalve in het 'derde laantje'. Daar heeft de overheid de afgelopen tijd Roma gehuisvest. De lokale bewoners zijn hier niet over geraadpleegd. Maar al snel wordt duidelijk dat de vrolijke muziek en dans niet door iedereen worden omarmd.

Ma 5 augustus 2019 | 22:40 House

Seizoen 5 - Aflevering 20 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Simple Explanation. Charlotte en Eddie zijn twee oudere, liefhebbende gepensioneerden. Eddie lijdt echter aan longkanker en is stervende. Plots stort Charlotte, die altijd voor Eddie gezorgd heeft, zelf in. Terwijl haar toestand verslechtert, blijft die van Eddie op onverklaarbare wijze stabiel. Dr. House en zijn team staan dus tegenover twee medische mysteries. Deze verbleken echter bij een onverwacht verlies voor het doktersteam. Iedereen is van zijn melk, vooral dr. House. Hij stort zich dan maar op waar hij goed in is: de puzzel oplossen die niemand opgelost krijgt.

Di 6 augustus 2019 | 22:30 House

Seizoen 5 - Aflevering 21 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Saviors. Milieuactivist Doug valt neer en kan zich niet meer bewegen. Dr. Cameron wil er zeker van zijn dat dr. House deze zaak aanneemt. Daarom stelt ze haar vakantie met dr. Chase uit. Chase denkt echter dat er andere redenen zijn voor dit uitstel. House profiteert van de situatie om Cameron met het onderzoek te belasten. Zelf is hij druk bezig met het onderzoeken van Wilsons mysterieuze dieet. Ondertussen gaat het van kwaad naar erger met patiënt Doug, wiens radeloze vrouw het hem erg kwalijk neemt dat hij het milieu boven zijn eigen zoon verkiest.

 Meer

Omar op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 07:00 The Immortals: Beckenbauer, Ronaldinho & Romario en Sir Bobby Charlton

Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering: de grootste van alle Duitse voetballers, Franz Beckenbauer, Ronaldinho en Romario de twee Braziliaanse tovenaars en Engeland's beste ooit uit het enige winnende team van het land, Sir Bobby Charlton.

Morgen | 11:45 Ink Master

Seizoen 8 - Aflevering 15 - No One is Safe: De strijd om de 100 mille en de titel Ink Master bereikt z'n hoogtepunt als de vier beste tatoeëerders een keiharde tattoomarathon aangaan.

Morgen | 13:15 The Immortals: Beckenbauer, Ronaldinho & Romario en Sir Bobby Charlton

Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering: de grootste van alle Duitse voetballers, Franz Beckenbauer, Ronaldinho en Romario de twee Braziliaanse tovenaars en Engeland's beste ooit uit het enige winnende team van het land, Sir Bobby Charlton.

Morgen | 19:30 The Immortals: Beckenbauer, Ronaldinho & Romario en Sir Bobby Charlton

Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering: de grootste van alle Duitse voetballers, Franz Beckenbauer, Ronaldinho en Romario de twee Braziliaanse tovenaars en Engeland's beste ooit uit het enige winnende team van het land, Sir Bobby Charlton.

Morgen | 22:00 Ziemlich beste Freunde

Ziemlich unsinnig, die ganze Geschichte noch mal zu erzählen. Rund neun Millionen Zuschauer haben die ungewöhnliche Männerfreundschaft des querschnittsgelähmten Pariser Aristokraten Philippe (François Cluzet) und seines Pflegers Driss (Omar Sy) 2012 schon im Kino begleitet. Sollten Sie Details wie den heiteren Geburtstagscontest zwischen den berühmtesten Partituren der klassischen Musik (Philippe) und dem "Boogie Wonderland" von Earth, Wind and Fire (Driss) dennoch nicht kennen oder gar vergessen haben: unbedingt nachholen. Diese ziemlich besten Freunde haben nichts von ihrem Witz und ihrer Lebendigkeit verloren. Der Kinohit der Herzen erzählt eine wahre Geschichte nach. 2017 folgte das amerikanische Remake "Mein Bester & Ich" mit Bryan Cranston.

Zo 4 augustus 2019 | 07:54 La recette de Guy Martin

Culinair magazine. Foie gras, figues pochées au vin des Corbières et romarin

Di 6 augustus 2019 | 11:50 Ink Master

Seizoen 9 - Aflevering 15 - Marathon to the Finale: De beste vier shops strijden tegen elkaar in een tattoomarathon om één van de drie plekken in de livefinale te bemachtigen.

Di 6 augustus 2019 | 16:00 Hot Roads World's Most Dangerous Roads 2

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Road To Death In The Andes: De Carratera de la muerte - de weg naar de dood - is een van de dodelijkste wegen ter wereld. Wij rijden mee met vrachtwagenchauffeur Omar en zijn bijrijder Jaime op hun rit over de Andes.

Omar gemist

Di 11 juni 2019 | 01:45 Nieuwsuur: o.a. studenten in de stress

11/06 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in M: Studenten in de stress Het ministerie van Onderwijs gaat grootschalig onderzoek laten doen naar psychische problemen onder studenten in het hoger onderwijs. Er...

Herhaling. Vanavond onder andere in M: - Studenten in de stress Het ministerie van Onderwijs gaat grootschalig onderzoek laten doen naar psychische problemen onder studenten in het hoger onderwijs. Er zijn al langer zorgen over toenemende stress onder studenten vanwege onder meer het leenstelsel, prestatiedruk en sociale media. Te gast is Henk Kummeling, rector magnificus van de Universiteit Utrecht. - Twee Nederlandse weeskinderen van IS-strijders overgedragen In het door Koerden gecontroleerde noordoostelijke deel van Syrië zijn gisteren twee Nederlandse weeskinderen van IS'ers overgedragen aan een delegatie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt een hooggeplaatste functionaris van de autonome Koerdische regio. Betekent dit dat Nederland tóch bereid is actief mee te werken aan het terughalen van IS-kinderen? In de uitzending spreken we de advocaat van de twee overgedragen kinderen André Seebregts, deradicaliseringsexpert Omar Ramadan en criminoloog Marion van San, die veel contact heeft met vrouwen in kampen in Syrië en Irak.

Di 11 juni 2019 | 01:00 Nieuwsuur: o.a. studenten in de stress

11/06 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in M: Studenten in de stress Het ministerie van Onderwijs gaat grootschalig onderzoek laten doen naar psychische problemen onder studenten in het hoger onderwijs. Er...

Herhaling. Vanavond onder andere in M: - Studenten in de stress Het ministerie van Onderwijs gaat grootschalig onderzoek laten doen naar psychische problemen onder studenten in het hoger onderwijs. Er zijn al langer zorgen over toenemende stress onder studenten vanwege onder meer het leenstelsel, prestatiedruk en sociale media. Te gast is Henk Kummeling, rector magnificus van de Universiteit Utrecht. - Twee Nederlandse weeskinderen van IS-strijders overgedragen In het door Koerden gecontroleerde noordoostelijke deel van Syrië zijn gisteren twee Nederlandse weeskinderen van IS'ers overgedragen aan een delegatie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt een hooggeplaatste functionaris van de autonome Koerdische regio. Betekent dit dat Nederland tóch bereid is actief mee te werken aan het terughalen van IS-kinderen? In de uitzending spreken we de advocaat van de twee overgedragen kinderen André Seebregts, deradicaliseringsexpert Omar Ramadan en criminoloog Marion van San, die veel contact heeft met vrouwen in kampen in Syrië en Irak.

Vr 24 mei 2019 | 20:35 Nieuw: Polizei Potsdam

24/05 - Krimi, Vanaf vanavond is de Duitse misdaadserie Polizei Potsman elke vrijdag om 20:30 uur te zien op NPO 1. De serie gaat over Luna Kunath en Sophie Pohlmann. Zij werken als inspecteur bij de recherche van...

Vanaf vanavond is de Duitse misdaadserie Polizei Potsman elke vrijdag om 20:30 uur te zien op NPO 1. De serie gaat over Luna Kunath en Sophie Pohlmann. Zij werken als inspecteur bij de recherche van Potsdam. De twee zijn goede vriendinnen, maar leiden totaal verschillende levens. De alleenstaande Luna is een ervaren politievrouw, die desondanks wat naïef in het leven staat. Sophie is getrouwd en moeder, maar haar hang naar harmonie zit haar soms in de weg. Samen met hun collega's proberen ze lastige moordzaken op te lossen. In de eerste aflevering wordt in de autowasinstallatie van een tankstation het levenloze lichaam van Dr. Bernd Feser gevonden. De man kreeg door de voorruit een kogel in het hoofd. Naast hem zit een hond op de passagiersstoel. De gechoqueerde weduwe van het slachtoffer beweert dat haar man in het buitenland had moeten zijn. Ze hadden elkaar 's ochtends nog gebeld. De hond heeft ze bovendien nog nooit gezien.

Do 9 mei 2019 | 02:00 Nieuwsuur: o.a. VNG wil meer geld voor jeugdzorg

09/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: VNG wil meer geld voor jeugdzorg Gemeenten willen een half miljard euro extra van de regering voor hun taken in de jeugdzorg. Ze krijgen nu te weinig...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - VNG wil meer geld voor jeugdzorg Gemeenten willen een half miljard euro extra van de regering voor hun taken in de jeugdzorg. Ze krijgen nu te weinig geld om die taken goed uit te voeren, stellen ze. In 2015 namen de gemeenten zorgtaken van het Rijk over. Tegelijkertijd ging het budget voor deze taken met 450 miljoen euro omlaag. In de jaren daarna groeide de vraag naar jeugdzorg, zonder dat het kabinet extra geld beschikbaar stelde. "Als het kabinet niet bereid is om gemeenten voldoende tegemoet te komen, is het de vraag of wij onze inwoners kunnen geven waar ze recht op hebben", schrijven gemeenten, verenigd in de VNG, in een brief aan alle Nederlanders. In de uitzending aandacht voor de problemen in de jeugdzorg en de roep van de gemeenten om meer geld. - Beurssucces voor vleesvervangers De beursgang van het Amerikaanse vleesvervangersbedrijf Beyond Meat is een groot succes; de koers is als een komeet omhooggeschoten. De plantaardige burgers, gemaakt met gele erwten en bietensap (voor het spoortje vleesbloed), sissen en smaken bijna als gewoon vlees, zeggen kenners. Wij gaan langs bij een chef-kok en spreken onze economisch duider Mathijs Bouman. - Heeft het ICC nog genoeg gezag om Bashir te berechten? Waar moet de gevallen president Omar al-Bashir worden berecht, in Sudan of in Den Haag? Het Internationaal Strafhof (ICC) wil de oud-dictator berechten voor onder meer genocide in Darfur. Maar het Sudanese leger weigert de oud-president over te dragen en wil hem liever in eigen land voor een rechtbank brengen. Sudanese burgers zijn verdeeld. Een deel vertrouwt het ICC niet, anderen vertrouwen de eigen rechters niet. Veel Sudanezen die tegen Bashir demonstreerden, staan net zo wantrouwig tegenover de nieuwe militaire machtshebbers. Vanavond een reportage van Bram Vermeulen en een gesprek met auteur Tjitske Lingsma. Zij schreef een boek over het Strafhof: All Rise: De grote ambities van het Internationaal Strafhof en de weerbarstige werkelijkheid. - LHBT in Libanon Homoseksualiteit is strafbaar in een groot deel van het Midden-Oosten. Ook in het relatief liberale Libanon, waar de wet nog steeds 'tegennatuurlijke seks' verbiedt. Toch lijkt hier beweging in te zitten. Een militaire aanklager vroeg onlangs vrijspraak voor vier militairen, verdacht omdat ze anale seks zouden hebben gehad. De rechters waren het eens met de aanklager omdat de wet 'tegennatuurlijke seks' niet specificeert. Ook vind je in hoofdstad Beiroet gayclubs en homovriendelijke bars. Tegelijkertijd kun je nog steeds worden opgepakt als je voor je geaardheid uitkomt. In de uitzending een reportage waarin Libanese gays vertellen over de complexe situatie. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Ajax-Tottenham Hotspur Voetbal: het mirakel van Anfield

Do 9 mei 2019 | 01:10 Nieuwsuur: o.a. VNG wil meer geld voor jeugdzorg

09/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: VNG wil meer geld voor jeugdzorg Gemeenten willen een half miljard euro extra van de regering voor hun taken in de jeugdzorg. Ze krijgen nu te weinig...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - VNG wil meer geld voor jeugdzorg Gemeenten willen een half miljard euro extra van de regering voor hun taken in de jeugdzorg. Ze krijgen nu te weinig geld om die taken goed uit te voeren, stellen ze. In 2015 namen de gemeenten zorgtaken van het Rijk over. Tegelijkertijd ging het budget voor deze taken met 450 miljoen euro omlaag. In de jaren daarna groeide de vraag naar jeugdzorg, zonder dat het kabinet extra geld beschikbaar stelde. "Als het kabinet niet bereid is om gemeenten voldoende tegemoet te komen, is het de vraag of wij onze inwoners kunnen geven waar ze recht op hebben", schrijven gemeenten, verenigd in de VNG, in een brief aan alle Nederlanders. In de uitzending aandacht voor de problemen in de jeugdzorg en de roep van de gemeenten om meer geld. - Beurssucces voor vleesvervangers De beursgang van het Amerikaanse vleesvervangersbedrijf Beyond Meat is een groot succes; de koers is als een komeet omhooggeschoten. De plantaardige burgers, gemaakt met gele erwten en bietensap (voor het spoortje vleesbloed), sissen en smaken bijna als gewoon vlees, zeggen kenners. Wij gaan langs bij een chef-kok en spreken onze economisch duider Mathijs Bouman. - Heeft het ICC nog genoeg gezag om Bashir te berechten? Waar moet de gevallen president Omar al-Bashir worden berecht, in Sudan of in Den Haag? Het Internationaal Strafhof (ICC) wil de oud-dictator berechten voor onder meer genocide in Darfur. Maar het Sudanese leger weigert de oud-president over te dragen en wil hem liever in eigen land voor een rechtbank brengen. Sudanese burgers zijn verdeeld. Een deel vertrouwt het ICC niet, anderen vertrouwen de eigen rechters niet. Veel Sudanezen die tegen Bashir demonstreerden, staan net zo wantrouwig tegenover de nieuwe militaire machtshebbers. Vanavond een reportage van Bram Vermeulen en een gesprek met auteur Tjitske Lingsma. Zij schreef een boek over het Strafhof: All Rise: De grote ambities van het Internationaal Strafhof en de weerbarstige werkelijkheid. - LHBT in Libanon Homoseksualiteit is strafbaar in een groot deel van het Midden-Oosten. Ook in het relatief liberale Libanon, waar de wet nog steeds 'tegennatuurlijke seks' verbiedt. Toch lijkt hier beweging in te zitten. Een militaire aanklager vroeg onlangs vrijspraak voor vier militairen, verdacht omdat ze anale seks zouden hebben gehad. De rechters waren het eens met de aanklager omdat de wet 'tegennatuurlijke seks' niet specificeert. Ook vind je in hoofdstad Beiroet gayclubs en homovriendelijke bars. Tegelijkertijd kun je nog steeds worden opgepakt als je voor je geaardheid uitkomt. In de uitzending een reportage waarin Libanese gays vertellen over de complexe situatie. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Ajax-Tottenham Hotspur Voetbal: het mirakel van Anfield

Wo 8 mei 2019 | 22:20 Nieuwsuur: o.a. VNG wil meer geld voor jeugdzorg

08/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: VNG wil meer geld voor jeugdzorg Gemeenten willen een half miljard euro extra van de regering voor hun taken in de jeugdzorg. Ze krijgen nu te weinig...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - VNG wil meer geld voor jeugdzorg Gemeenten willen een half miljard euro extra van de regering voor hun taken in de jeugdzorg. Ze krijgen nu te weinig geld om die taken goed uit te voeren, stellen ze. In 2015 namen de gemeenten zorgtaken van het Rijk over. Tegelijkertijd ging het budget voor deze taken met 450 miljoen euro omlaag. In de jaren daarna groeide de vraag naar jeugdzorg, zonder dat het kabinet extra geld beschikbaar stelde. "Als het kabinet niet bereid is om gemeenten voldoende tegemoet te komen, is het de vraag of wij onze inwoners kunnen geven waar ze recht op hebben", schrijven gemeenten, verenigd in de VNG, in een brief aan alle Nederlanders. In de uitzending aandacht voor de problemen in de jeugdzorg en de roep van de gemeenten om meer geld. - Beurssucces voor vleesvervangers De beursgang van het Amerikaanse vleesvervangersbedrijf Beyond Meat is een groot succes; de koers is als een komeet omhooggeschoten. De plantaardige burgers, gemaakt met gele erwten en bietensap (voor het spoortje vleesbloed), sissen en smaken bijna als gewoon vlees, zeggen kenners. Wij gaan langs bij een chef-kok en spreken onze economisch duider Mathijs Bouman. - Heeft het ICC nog genoeg gezag om Bashir te berechten? Waar moet de gevallen president Omar al-Bashir worden berecht, in Sudan of in Den Haag? Het Internationaal Strafhof (ICC) wil de oud-dictator berechten voor onder meer genocide in Darfur. Maar het Sudanese leger weigert de oud-president over te dragen en wil hem liever in eigen land voor een rechtbank brengen. Sudanese burgers zijn verdeeld. Een deel vertrouwt het ICC niet, anderen vertrouwen de eigen rechters niet. Veel Sudanezen die tegen Bashir demonstreerden, staan net zo wantrouwig tegenover de nieuwe militaire machtshebbers. Vanavond een reportage van Bram Vermeulen en een gesprek met auteur Tjitske Lingsma. Zij schreef een boek over het Strafhof: All Rise: De grote ambities van het Internationaal Strafhof en de weerbarstige werkelijkheid. - LHBT in Libanon Homoseksualiteit is strafbaar in een groot deel van het Midden-Oosten. Ook in het relatief liberale Libanon, waar de wet nog steeds 'tegennatuurlijke seks' verbiedt. Toch lijkt hier beweging in te zitten. Een militaire aanklager vroeg onlangs vrijspraak voor vier militairen, verdacht omdat ze anale seks zouden hebben gehad. De rechters waren het eens met de aanklager omdat de wet 'tegennatuurlijke seks' niet specificeert. Ook vind je in hoofdstad Beiroet gayclubs en homovriendelijke bars. Tegelijkertijd kun je nog steeds worden opgepakt als je voor je geaardheid uitkomt. In de uitzending een reportage waarin Libanese gays vertellen over de complexe situatie. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Ajax-Tottenham Hotspur Voetbal: het mirakel van Anfield

Wo 8 mei 2019 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. VNG wil meer geld voor jeugdzorg

08/05 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: VNG wil meer geld voor jeugdzorg Gemeenten willen een half miljard euro extra van de regering voor hun taken in de jeugdzorg. Ze krijgen nu te weinig geld om die...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - VNG wil meer geld voor jeugdzorg Gemeenten willen een half miljard euro extra van de regering voor hun taken in de jeugdzorg. Ze krijgen nu te weinig geld om die taken goed uit te voeren, stellen ze. In 2015 namen de gemeenten zorgtaken van het Rijk over. Tegelijkertijd ging het budget voor deze taken met 450 miljoen euro omlaag. In de jaren daarna groeide de vraag naar jeugdzorg, zonder dat het kabinet extra geld beschikbaar stelde. "Als het kabinet niet bereid is om gemeenten voldoende tegemoet te komen, is het de vraag of wij onze inwoners kunnen geven waar ze recht op hebben", schrijven gemeenten, verenigd in de VNG, in een brief aan alle Nederlanders. In de uitzending aandacht voor de problemen in de jeugdzorg en de roep van de gemeenten om meer geld. - Beurssucces voor vleesvervangers De beursgang van het Amerikaanse vleesvervangersbedrijf Beyond Meat is een groot succes; de koers is als een komeet omhooggeschoten. De plantaardige burgers, gemaakt met gele erwten en bietensap (voor het spoortje vleesbloed), sissen en smaken bijna als gewoon vlees, zeggen kenners. Wij gaan langs bij een chef-kok en spreken onze economisch duider Mathijs Bouman. - Heeft het ICC nog genoeg gezag om Bashir te berechten? Waar moet de gevallen president Omar al-Bashir worden berecht, in Sudan of in Den Haag? Het Internationaal Strafhof (ICC) wil de oud-dictator berechten voor onder meer genocide in Darfur. Maar het Sudanese leger weigert de oud-president over te dragen en wil hem liever in eigen land voor een rechtbank brengen. Sudanese burgers zijn verdeeld. Een deel vertrouwt het ICC niet, anderen vertrouwen de eigen rechters niet. Veel Sudanezen die tegen Bashir demonstreerden, staan net zo wantrouwig tegenover de nieuwe militaire machtshebbers. Vanavond een reportage van Bram Vermeulen en een gesprek met auteur Tjitske Lingsma. Zij schreef een boek over het Strafhof: All Rise: De grote ambities van het Internationaal Strafhof en de weerbarstige werkelijkheid. - LHBT in Libanon Homoseksualiteit is strafbaar in een groot deel van het Midden-Oosten. Ook in het relatief liberale Libanon, waar de wet nog steeds 'tegennatuurlijke seks' verbiedt. Toch lijkt hier beweging in te zitten. Een militaire aanklager vroeg onlangs vrijspraak voor vier militairen, verdacht omdat ze anale seks zouden hebben gehad. De rechters waren het eens met de aanklager omdat de wet 'tegennatuurlijke seks' niet specificeert. Ook vind je in hoofdstad Beiroet gayclubs en homovriendelijke bars. Tegelijkertijd kun je nog steeds worden opgepakt als je voor je geaardheid uitkomt. In de uitzending een reportage waarin Libanese gays vertellen over de complexe situatie. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Ajax-Tottenham Hotspur Voetbal: het mirakel van Anfield

Do 2 mei 2019 | 22:35 Nieuwsuur: o.a. medicijn voor kinderen met autisme

02/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Kinderen met autisme socialer door nieuw medicijn Een nieuwe neusspray maakt kinderen met autisme socialer, schrijven onderzoekers deze week. Na een...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Kinderen met autisme socialer door nieuw medicijn Een nieuwe neusspray maakt kinderen met autisme socialer, schrijven onderzoekers deze week. Na een maand gebruik van de spray met vasopressine herkennen ze gezichtsuitdrukkingen en emoties van anderen beter. Hoe groot is deze doorbraak? En hoe staan mensen met autisme zelf tegenover de medische ontwikkelingen? We spreken onder andere hoogleraar Wouter Staal, expert op het gebied van ontwikkelingsstoornissen. En we spreken met Lieke Lamb, moeder van een dochter met autisme. - Het einde van gratis bezorging? Zowel Zalando als H&M gaan in sommige landen verzendkosten rekenen bij kleine online bestellingen. Een trendbreuk: tot nu toe vonden grote webshops klantenbinding belangrijker, wat zorgde voor hoge omzetten maar magere winsten. Hoe zit het met de online winkels in Nederland? En zijn de huidige verdienmodellen van webshops houdbaar? - Kabinet onderneemt nog geen stappen tegen Oekraïne Het kabinet sluit stappen tegen Oekraïne in de nasleep van de MH17-ramp nog steeds niet uit. Maar is (nog) geen "overtuigend juridisch bewijs'' om het land succesvol aansprakelijk te stellen voor het niet volledig sluiten van zijn luchtruim voor of op 17 juli 2014. Dat meldt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Is het een logische afweging om Oekraïne nu niet aansprakelijk te stellen. Te gast is Marieke de Hoon, universitair docent internationaal recht. - Amsterdam wil benzine- en dieselauto's verbieden in 2030 Benzine- en dieselauto's zijn vanaf 2030 niet meer welkom in Amsterdam. De stad wil het verkeer emissievrij maken door milieuzones uit te breiden en uitstootvrije gebieden in te voeren. Amsterdamse autobezitters worden bij de overgang geholpen met subsidies en ontheffingen. De gemeente gaat het laadpalennetwerk in de stad uitbreiden. Wie een elektrische auto koopt, kan een laadpaal aanvragen. Verkeerswethouder Sharon Dijkstra licht haar plannen toe. Bertho Eckhardt van de bond van autoverkopers en garages vertelt in de studio wat hij van het plan vindt. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Joris Mathijsen over Willem II in aanloop naar finale KNVB-beker

Ma 11 maart 2019 | 22:31 House: start seizoen 1 IMDb: 8.7

11/03 - IMDB * 8.7 - Dramaserie, Vanaf vanavond wordt het allereerste seizoen van de Amerikaanse dramaserie House opnieuw uitgezonden op RTL 8. Elke werkdag is er rond 22:30 uur een aflevering te zien. De Amerikaanse dramaserie House...

Vanaf vanavond wordt het allereerste seizoen van de Amerikaanse dramaserie House opnieuw uitgezonden op RTL 8. Elke werkdag is er rond 22:30 uur een aflevering te zien. De Amerikaanse dramaserie House gaat over de controversiële, geniale dokter Gregory House. Vanwege zijn cynische, starre houding botst hij voortdurend met zijn collega's en patiënten. Hij dwingt respect af door samen met zijn team ingewikkelde medische vraagstukken op te lossen en levens te redden. In de eerste aflevering slaat de 29-jarige kleuterjuf Rebecca plots wartaal uit. De kindjes in haar klas vinden het gebrabbel grappig, tot de juf een aanval krijgt. Rebecca wordt in het ziekenhuis opgenomen, waar ze terechtkomt op de afdeling diagnostiek van de briljante dokter Gregory House. Hij geniet een uitstekende reputatie omdat hij de meest ingewikkelde medische vraagstukken kan oplossen, ware het niet dat hij beroerd wordt van patiënten en nauwelijks consultaties houdt. Rebecca kan hij echter niet weigeren, want zij is het nichtje van zijn medewerker James Wilson. Er bestaat geen twijfel over dat de jonge vrouw een hersenletsel heeft, maar op de scans is er geen tumor te zien en ze reageert niet op de bestraling.

Gisteren 22:32 House

Seizoen 5 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Joy to the World. Tijdens een schooloptreden valt de gepeste, zestienjarige Natalie onverklaarbaar flauw. Dr. Cuddy en Dr. Kutner voelen zich, elk voor hun eigen redenen, persoonlijk aangesproken en doen er alles aan om het onderzoek tot een goed einde te brengen. De spanning tussen Dr. House en Dr. Cuddy is echter nog steeds te snijden, wat zich afzet op het humeur van Dr. House. Dr. Wilson daagt hem dan ook uit om, omwille van het aankomende kerstfeest, voor één keer eens aardig te zijn tegen zijn patiënten. Ondertussen tikt Thirteen Dr. Foreman op de vingers over zijn omgang met de andere Huntingtonpatiënten tijdens de klinische proeven.

Eergisteren 23:02 House

Seizoen 5 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Let Them Eat Cake. Tijdens de opnames van een infomercial over natuurlijk en gezond fit worden, stort fitnessgoeroe Emmy in. Dr. Taub ontfemt zich over haar, aangezien de andere teamleden andere zaken aan hun hoofd hebben. Zo begint Thirteen aan de klinische proeven voor de ziekte van Huntington onder leiding van Dr. Foreman. Ze heeft het echter moeilijk om de confrontatie met andere Huntington-patiënten aan te gaan. Dr. House is dan weer druk bezig met het boycotten van de renovaties van Dr. Cuddy's bureau.

Za 20 juli 2019 | 19:30 Fahrt ins Risiko

Eerste aflevering. Es ist eine faszinierende Reise durch fast sämtliche Klimazonen Südamerikas – von der tropischen Tiefebene bis zum Hochgebirge der Anden. Auf der 533 Kilometer langen Strecke überwindet die Straße im Westen Boliviens mehr als 4.000 Höhenmeter. Ein Abschnitt hat den Beinamen "La Carretera de la Muerte" – "die Todesstraße". Wegen zahlreicher Unfälle und Toten galt sie noch bis vor wenigen Jahren als gefährlichste Straße der Welt. Einmalige Landschaften und grandiose Ausblicke eröffnen sich auf dem Weg von Ixiamas, einem kleinen Ort in der tropischen Savanne, bis zur Millionenmetropole La Paz, dem höchstgelegenen Regierungssitz der Erde. Durch schier endlosen Dschungel, dichte Nebelbänke, hohe Berge und tiefe Schluchten schlängelt sich die Straße. Über Schotter und Staub führt der Verkehr. Zwischen Felswand und Abgrund passt oftmals nur ein Fahrzeug. An vielen Stellen ist die Straße so eng, dass entgegenkommende Autos zurücksetzen müssen, wenn sie aneinander vorbei wollen. Die Dokumentation begleitet einen Lkw-Fahrer auf seiner dramatischen Reise. Omar Perea kennt die Tücken der Straße – es ist seine Hausstrecke. Regelmäßig liefert er Holz aus den Tropen in die Andenmetropole. Auf einem Holzponton überquert er den Río Beni, einen Zufluss zum Amazonas, trifft auf Koka-Bauern, kämpft sich durch die Yungas-Berge und gedenkt der Toten, die die Straße immer wieder fordert, und begegnet Mountainbikern, die sich an der Fahrt in die Tiefe berauschen. Faszination und Schrecken liegen bei allen, die sich auf diese Straße begeben, eng beieinander. Sie genießen den einmaligen Blick auf die grandiose Landschaft. Oft trennen sie aber nur wenige Zentimeter vom Abgrund. Beeindruckende Flugaufnahmen und die Nähe zu den Fahrern vermitteln einen spannenden und unmittelbaren Eindruck von der "Todesstraße in den Anden".

Vr 19 juli 2019 | 22:30 House

Seizoen 5 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Last Resort. In het Princeton Plainsboro Teaching Hospital zitten de wachtzalen vol en Jason is ten einde raad. Om eindelijk zijn diagnose te krijgen, gijzelt hij Dr. House, Thirteen, een verpleegster en enkele patiënten. Het ziekenhuis wordt ontruimd en een speciale politie-eenheid komt ter plaatse. Onder schot gehouden door Jason heeft Dr. House geen andere keuze dan Jasons eisen in te willigen. Zo brengt hij echter de andere gijzelaars in groot gevaar.

Do 18 juli 2019 | 22:38 House

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Emancipation. Een 16-jarige arbeidster begint bloed te spuwen op de werkvloer. Aangezien ze op zo'n jonge leeftijd al geruime tijd zelfstandig is, denken Dr. House en zijn team meteen aan drugs en daarbijhorende hartproblemen. Het team komt echter dingen te weten over het meisje die een heel ander licht werpen op de zaak. Ondertussen heeft Dr. House geen oren naar Dr. Foremans plannen zijn assistentie te verlenen bij een aantal klinische testen.

Wo 17 juli 2019 | 22:31 House

Seizoen 5 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The itch. Een man met ernstige pleinvrees wordt ziek. Hij durft zijn woning niet te verlaten, dus gaat het team op huisbezoek. Wanneer zijn conditie achteruit gaat, bedenkt het team een plan om hem toch naar het ziekenhuis te krijgen. Cameron en Chase werken ondertussen aan hun relatie en House wordt helemaal gek van de jeuk.

Wo 17 juli 2019 | 16:00 Hot Roads World's Most Dangerous Roads 2

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Road To Death In The Andes: De Carratera de la muerte - de weg naar de dood - is een van de dodelijkste wegen ter wereld. Wij rijden mee met vrachtwagenchauffeur Omar en zijn bijrijder Jaime op hun rit over de Andes.

Di 16 juli 2019 | 22:45 House

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Joy. Een alleenstaande vader heeft last van black-outs en slaapwandelen. Wanneer Thirteen en Dr. Taub hem volgen tijdens een van zijn slaapwandelsessies, blijkt hij onbewust drugs te gaan kopen. De drugs kunnen er echter niet de oorzaak van zijn dat Jerry plots begint bloed te zweten. Ondertussen kijkt Dr. Cuddy uit naar de geboorte van haar baby. De adoptie is echter zeer tegen de zin van Dr. House en hij doet er dan ook alles aan om haar van gedachten te doen veranderen. Hij lijkt daarin te slagen als er plots complicaties opduiken met Bekka, de biologische moeder. Dr. Cuddy wordt voor een hartverscheurende keuze gesteld.

Ma 15 juli 2019 | 22:59 House

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Lucky Thirteen. Na een wild feestje krijgt Thirteens onenightstand, Spencer, een aanval in haar appartement. Eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat de mix van XTC en alcohol daar niets mee te maken heeft. Dr. House ziet zijn kans schoon om Thirteen te jennen en ontfermt zich over de patiënt. Terwijl Spencers nieren en longen bezwijken, krijgt Thirteen het zwaar te verduren. Ondertussen herneemt privédetective Lucas in opdracht van Dr. House zijn onderzoek naar Dr. Wilson. Hij ontdekt iets wat Dr. House niet verwacht had.

Vr 12 juli 2019 | 22:44 House

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Wanneer de moeder van dr. House belt om hem te vertellen dat zijn vader is overleden, is het team met stomheid geslagen door de gelatenheid van de dokter. Dr. Cuddy en dr. Wilson hebben echter zo hun eigen methode om hem te dwingen de begrafenis bij te wonen. Ondertussen wordt Nicole, een alcoholiste die in China op zoek ging naar haar biologische ouders, binnengebracht in het Princeton Hospital. In China werd ze behandeld voor SARS, maar deze ziekte stemt niet volledig overeen met de symptomen. Dr. House leidt het onderzoek via de telefoon, tot hij op weg naar de begrafenis samen met dr. Wilson wordt gearresteerd.

Do 11 juli 2019 | 22:43 House

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Adverse events. Brandon is een getalenteerd schilder, maar zijn laatste schilderij ziet er wat vreemd uit. Iets vertekende zijn zicht. Toch is er niets te zien op de hersenscans en zijn de tests op drugs negatief. Terwijl het doktersteam de oorzaak van Brandons symptomen probeert te achterhalen, pakt dr. House graag uit met de gênante details die privédetective Lucas over zijn teamleden te weten kwam. Vooral de informatie over dr. Taubs vrouw vindt hij interessant. Lucas is dan weer eerder geïnteresseerd in de verschijning van dr. Cuddy en spitst zich met veel plezier op haar doen en laten toe.

Do 11 juli 2019 | 19:05 Jerusalem: The Making of a Holy City

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentairereeks over de geschiedenis van de Heilige Stad Jeruzalem. Wellspring of Holiness. Simon Sebag Montefiore gaat op zoek naar de wortels van Jeruzalem en probeert te achterhalen hoe deze heilige plek zo belangrijk is geworden voor zowel joden, christenen als moslims. Alles begint bij de Kanaänieten, de bewoners van de stad ten tijde van de joodse heerschappij o.l.v. koning David. Jeruzalem zou ook een belangrijke rol spelen bij het leven en de dood van Jezus Christus, de periode waarin de joden door de Romeinen werden weggejaagd. In de 7de eeuw ten slotte wordt de stad veroverd door moslims, onder leiding van kalief Omar ibn al-Chattab.

Wo 10 juli 2019 | 22:44 House

Seizoen 5 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Not cancer. Vier verschillende mensen, enkel verbonden door dezelfde orgaandonor, storten in. De enige overlevende is muzikant Frank. Vreemd genoeg lijken de oorzaken van hun instorting niets te maken te hebben met de getransplanteerde organen. Wanneer Frank toch sterft, lijkt Apple, een vijfde persoon die een orgaan kreeg van de sinistere donor, gedoemd. Alle sporen leiden naar kanker, maar volgens Dr. House is het geen kanker.

Di 9 juli 2019 | 22:37 House

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Dying changes everything. Twee maanden na de dood van Amber keert dokter Wilson terug naar het Princeton Plainsboro Teaching Hospital. Hij heeft Ambers dood echter nog steeds niet kunnen verwerken en besluit zijn ontslag in te dienen. Als de assistente van een gekende feministe plots hallucinaties krijgt tijdens een meeting, weigert House haar zelf te behandelen. Zo probeert hij Wilson onder druk te zetten om op zijn beslissing terug te komen. Thirteen ziet de staking van House staking als haar grote kans om zich te bewijzen, maar het team heeft twijfels over haar visie.

Ma 8 juli 2019 | 22:42 House

Seizoen 4 - Aflevering 16 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Wilson's Heart. Amber is er erg aan toe: haar nieren zijn zwaar beschadigd bij het busongeval en haar hartslag is veel te hoog. Om haar hart niet verder te belasten, besluiten House en Wilson het stil te leggen en haar lichaamstemperatuur met ijs te verlagen. Met de tijd die ze hiermee winnen, kunnen ze op zoek gaan naar de oorzaak van haar aandoening. De juiste diagnose stellen bij een patiënt zonder hartslag is echter allesbehalve gemakkelijk. Bovendien gaat het om iemand die ze goed kennen.

Ma 8 juli 2019 | 03:40 Next of Kin

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Omar probeert zich erin te mengen en Danny te redden maar hij brengt de hele terrorismebestrijdingsoperatie in gevaar. Nu de terreurcel in gevaar is en ondergedoken, is het vertrouwen van de politie in Danny ernstig aangetast. 5/6

Zo 7 juli 2019 | 23:55 Next of Kin

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Omar probeert zich erin te mengen en Danny te redden maar hij brengt de hele terrorismebestrijdingsoperatie in gevaar. Nu de terreurcel in gevaar is en ondergedoken, is het vertrouwen van de politie in Danny ernstig aangetast. 5/6

Vr 5 juli 2019 | 22:40 House

Seizoen 4 - Aflevering 15 - Amerikaanse ziekenhuisserie. House's Head. House raakt betrokken bij een zwaar busongeval. Hij heeft een ernstige hersenschudding opgelopen en kan zich amper iets herinneren van het ongeval. Toch is hij er van overtuigd dat hij iemand op de bus zag met levensbedreigende symptomen. Ondanks de ernst van zijn eigen verwondingen, weigert House te rusten voor hij heeft achterhaald welke passagier er ziek is.

Vr 5 juli 2019 | 22:25 Burnt IMDb: 6.6

05/07 - IMDB * 6.6 - Tragikomedie, Burnt is een Amerikaanse drama en komediefilm uit 2015, geregisseerd door John Wells. De hoofdrol is vertolkt door acteur Bradley Cooper (A Star is Born). Adam Jones (Bradley Cooper) is een arrogante chef kok die zijn Parijse restaurant met Michelinsterren is kwijtgeraakt. Nadat hij enige tijd niet in de keuken heeft gestaan besluit hij zijn team weer samen te brengen in Londen, met als doel het beste restaurant ooit op te richten. Zijn plan: de verloren drie prestigieuze sterren terug te halen....

Burnt is een Amerikaanse drama- en komediefilm uit 2015, geregisseerd door John Wells. De hoofdrol is vertolkt door acteur Bradley Cooper (A Star is Born). Adam Jones (Bradley Cooper) is een arrogante chef-kok die zijn Parijse restaurant met Michelinsterren is kwijtgeraakt. Nadat hij enige tijd niet in de keuken heeft gestaan besluit hij zijn team weer samen te brengen in Londen, met als doel het beste restaurant ooit op te richten. Zijn plan: de verloren drie prestigieuze sterren terug te halen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/burnt

Vr 5 juli 2019 | 20:35 Polizei Potsdam

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Duitse misdaadserie. Das Geständnis. Kioskuitbater Till Drewke wordt neergeschoten tijdens een overval. Omdat er niets gestolen blijkt, lijkt roofmoord als motief uitgesloten. Terwijl ter plekke nog een ooggetuige verhoord wordt, wordt de dader al geïdentificeerd. Tijdens zijn poging om het moordwapen van de hand te doen, werd het gezicht van de man geregistreerd door een biometrisch bewakingssysteem.

Do 4 juli 2019 | 22:47 House

Seizoen 4 - Aflevering 14 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Living the Dream. Wanneer House merkt dat zijn favoriete soapacteur zich vreemd gedraagt op tv, besluit hij de man te kidnappen voor een onderzoek. Pas na lang aandringen stemt de acteur in met een oogtest, die de oorzaak van zijn troebel zicht moet achterhalen. Ondertussen krijgt dokter Cuddy een onverwachte inspectie over de vloer.

Wo 3 juli 2019 | 22:47 House

Seizoen 4 - Aflevering 13 - Amerikaanse ziekenhuisserie. No more Mr Nice Guy. Het verplegend personeel van het Plainsboro Princetonziekenhuis is in staking. Daardoor moeten House en zijn collega's aan de slag op de spoedafdeling. House merkt een man op die opvallend vriendelijk blijft tegen de artsen, hoewel hij al uren op een consultatie wacht. House is ervan overtuigd dat de vriendelijkheid van de man een symptoom is van een ernstige, mysterieuze ziekte.

Di 2 juli 2019 | 22:15 House

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Don't ever change. Een 38-jarige vrouw wordt onwel tijdens haar huwelijksfeest. Het team van House ontdekt dat ze zich nog maar zes maanden geleden heeft bekeerd tot het joodse geloof en dat ze voordien verslaafd was aan heroïne. Ondertussen is House vastbesloten om Wilsons relatie met Amber tot op het bot uit te spitten.

Ma 1 juli 2019 | 23:32 House

Seizoen 4 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Frozen. Dokter Cate Milton bevindt zich op de Zuidpool wanneer ze plots zwaar ziek wordt. Door de barre weersomstandigheden kan ze niet geëvacueerd worden. Via een rechtstreekse webcamverbinding moeten House, Foreman en Wilson de juiste diagnose proberen te stellen. Ze denken eerst aan een nierprobleem, maar dan krijgt hun patiënte plots zware ademhalingsproblemen. Ondertussen geeft House zijn team de opdracht ervoor te zorgen dat hij kabeltelevisie krijgt.

Vr 28 juni 2019 | 23:01 House

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. It's a Wonderful Lie. House heeft eindelijk de nieuwe leden van zijn team gekozen. Samen proberen ze te achterhalen wat er mis is met een vrouw die plotseling last kreeg van verlammingsverschijnselen. De toestand van de vrouw wordt met de dag slechter en House denkt dat ze belangrijke informatie achterhoudt. Ondertussen geeft House zijn eigen draai aan een kersttraditie.

Vr 28 juni 2019 | 20:35 Polizei Potsdam

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Duitse misdaadserie. Een grote fout. In een vruchtbaarheidskliniek wordt dr. Deusser, een succesvolle fertiliteitsarts, vermoord. De dader weet te ontkomen, waarna het rechercheteam zich begeeft in de wereld van ongewenst kinderloze stellen. Inspecteurs Luna Kunath en Sophie Pohlmann moeten achterhalen wat een collega van Deusser lijkt te verbergen, en waarom Deussers verloofde geen sluitend alibi heeft

Do 27 juni 2019 | 22:46 House

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Games. Dokter House moet van dokter Cuddy vaart zetten achter zijn zoektocht naar twee nieuwe teamleden. Om de vier overgebleven stagiairs een laatste keer op de proef te stellen, besluit hij punkrocker Jimmy Quidd uit de spoeddienst weg te halen. Die lijdt aan ernstige interne bloedingen, wat veroorzaakt kan zijn door zijn drugs- en alcoholmisbruik. Maar House is ervan overtuigd dat er een andere oorzaak is voor zijn toestand.

Do 27 juni 2019 | 16:00 Hot Roads World's Most Dangerous Roads 2

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Road To Death In The Andes: De Carratera de la muerte - de weg naar de dood - is een van de dodelijkste wegen ter wereld. Wij rijden mee met vrachtwagenchauffeur Omar en zijn bijrijder Jaime op hun rit over de Andes.

Wo 26 juni 2019 | 22:46 House

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. You Don't Want to Know. Een illusionist ontsnapt op het nippertje aan de dood tijdens een optreden. Hij krijgt een hartaanval in een watertank en wordt door twee stagiairs van House gered, die toevallig in de nachtclub aanwezig zijn. De stagiairs willen het onderzoek aan House voorleggen, maar die vindt de hartproblemen van de goochelaar niet interessant genoeg. In plaats daarvan geeft hij zijn team de opdracht het slipje van Cuddy te bemachtigen. De stagiair die daar in slaagt, mag twee van zijn collega's voor eliminatie nomineren. House zal een van hen ontslaan.

Di 25 juni 2019 | 23:11 House

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Ugly. Een filmploeg maakt een documentaire over Kenny, een tiener met een zwaar misvormd gezicht. Hij staat op het punt geopereerd te worden door dokter Chase. Tijdens de ingreep krijgt Kenny een hartaanval en kan hij maar net worden gered. House besluit de zaak onder de loep te nemen, maar daar krijgt hij al snel spijt van. Het volledige onderzoeksproces zal immers op band worden vastgelegd door de cameracrew.

Ma 24 juni 2019 | 22:48 House

Seizoen 4 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Whatever it takes. Racepilote Casey Alfonso verliest het bewustzijn na afloop van een belangrijke dragrace. Hoewel het er sterk naar uitziet dat ze enkel lijdt aan uitdroging door de extreme hitte, geeft House zijn team de opdracht niets aan het toeval over te laten en de vrouw te onderzoeken. Zelf wordt House door de CIA gevraagd om de vermoedelijke vergiftiging van een geheim agent onder de loep te nemen. De CIA is echter bijzonder karig met achtergrondinformatie over de man en diens laatste missie, waardoor House onorthodoxe onderzoeksmethodes moet aanwenden om zijn diagnose te stellen...

Vr 21 juni 2019 | 22:43 House

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Mirror, mirror. Nog voor House en zijn medewerkers een patiënt met ernstige ademhalingsproblemen kunnen behandelen, verrast dokter Cuddy hen met de mededeling dat ze dokter Eric Foreman opnieuw heeft aangenomen. Hij kan niet ontslagen worden en zal House en zijn stagiairs voortaan nauwlettend in de gaten houden. House is daar allesbehalve gelukkig mee en besluit Cuddy het leven zuur te maken. Ondertussen wordt duidelijk dat hun patiënt er erger aan toe is dan ze dachten: zijn bloed is aan het stollen. Bovendien blijkt hij het gedrag en de persoonlijkheid na te bootsen van iedereen die hij ontmoet.

Vr 21 juni 2019 | 20:35 Polizei Potsdam

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Duitse misdaadserie. Vals spel. Door de moord op de voetbaltrainer van de jeugdploeg van Potsdam 01 krijgt het SOKO-team een verrassende inkijk in de harde wereld van het professionele vrouwenvoetbal. De 24-jarige Jonas Dahl werd dood teruggevonden in de kleedkamer. Een moordwapen valt nergens te bespeuren. Het grote aantal mogelijke daders in de onoverzichtelijke voetbalbiotoop maakt het onderzoek er niet makkelijker op.

Do 20 juni 2019 | 22:26 House

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Guardian Angels. De 24-jarige Irene Walesa wordt het ziekenhuis binnengebracht met stuiptrekkingen en hallucinaties. Ze beweert overleden mensen te kunnen zien en met hen te kunnen communiceren. House geeft zijn team van stagiairs de opdracht enkele tests uit te voeren. Wanneer die negatief blijken te zijn en de hallucinaties blijven toenemen, zitten de artsen met de handen in het haar. House weigert te geloven dat de vrouw daadwerkelijk geesten kan zien en besluit zich met de zaak bezig te houden.

Wo 19 juni 2019 | 22:46 House

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. 97 Seconds. Voor het onderzoek van de 37-jarige rolstoelpatiënt Thomas Stark, die bij het oversteken van de weg plots flauwviel, verdeelt House de tien overgebleven kandidaten in twee groepen. Bovendien staat hij aan de grond genageld wanneer een van zijn patiënten zich in zijn praktijk probeert te elektrocuteren. Die beweert achteraf dat hij een week voordien betrokken was bij een auto-ongeval en 97 seconden klinisch dood werd verklaard.

Di 18 juni 2019 | 23:05 House

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Right Stuff. Een 30-jarige gevechtspilote roept de hulp in van dokter House nadat ze in een vluchtsimulator het gevoel kreeg dat ze geluiden kon zien. Ze biedt hem 50.000 dollar aan om haar te helpen en zijn onderzoek geheim te houden. Ze komt immers in aanmerking voor een belangrijke NASA-missie en vreest door haar aandoening aan de kant geschoven te worden. House besluit al zijn stagiairs in te schakelen om de juiste diagnose te stellen.

Ma 17 juni 2019 | 22:27 House

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Alone. Als een kantoorgebouw instort, moet House met spoed een jonge vrouw behandelen die de ramp heeft overleefd. Door haar ernstige verwondingen kan ze alleen nog communiceren door te knipperen met haar ogen. Cuddy oefent druk uit op House en vindt dat hij een nieuw team moet samenstellen. Hij heeft daar geen zin in en bespreekt zijn theorieën met de conciërge. Maar langzamerhand realiseert House zich dat hij deze patiënt niet in zijn eentje kan genezen.

Ma 17 juni 2019 | 16:00 Hot Roads World's Most Dangerous Roads 2

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Road To Death In The Andes: De Carratera de la muerte - de weg naar de dood - is een van de dodelijkste wegen ter wereld. Wij rijden mee met vrachtwagenchauffeur Omar en zijn bijrijder Jaime op hun rit over de Andes.

Vr 14 juni 2019 | 23:01 House

Seizoen 3 - Aflevering 24 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Human Error. Twee Cubaanse vluchtelingen - Esteban en Marina Hernandez - riskeren lijf en leden om per boot de Verenigde Staten te bereiken. Aan de kustwacht die hen uit het water plukt, vragen ze een ontmoeting te regelen met dokter House. Marina is ernstig ziek, maar in haar thuisland slaagden artsen er niet in een precieze diagnose te stellen. House en zijn collega's kennen echter niet veel meer geluk. Ondertussen heeft de werking van Houses team zwaar te lijden onder Foremans nakende vertrek. Maar in plaats van in te praten op Foreman, gaat House de confrontatie aan met Chase. Hij besluit hem te bedanken voor bewezen diensten.

Vr 14 juni 2019 | 20:35 Polizei Potsdam: aflevering 4

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Duitse misdaadserie. Vals spel. Door de moord op de voetbaltrainer van de jeugdploeg van Potsdam 01 krijgt het SOKO-team een verrassende inkijk in de harde wereld van het professionele vrouwenvoetbal. De 24-jarige Jonas Dahl werd dood teruggevonden in de kleedkamer. Een moordwapen valt nergens te bespeuren. Het grote aantal mogelijke daders in de onoverzichtelijke voetbalbiotoop maakt het onderzoek er niet makkelijker op.

Do 13 juni 2019 | 22:27 House

Seizoen 3 - Aflevering 23 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The jerk. House en zijn team onderzoeken de onhandelbare zestienjarige schaakkampioen Nate Harrison. De tiener maakt het team het leven zuur tijdens hun onderzoek. Foreman ontdekt dat iemand zijn sollicitatiegesprek met het New York Mercy Hospital heeft afgezegd. Hij verdenkt House, maar die blijft halsstarrig ontkennen.

Wo 12 juni 2019 | 22:47 House

Seizoen 3 - Aflevering 22 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Resignation. Een 19-jarig meisje hoest bloed op tijdens haar karateles. In het ziekenhuis vinden de dokters niets dat interne bloedingen kan veroorzaken. Ze raakte niet geblesseerd tijdens de training en al haar organen lijken perfect te werken. Hoe meer tests House zijn team laat uitvoeren, hoe meer hij ervan overtuigd is dat hun jonge patiënte een mysterieuze infectie heeft opgelopen. Maar hij heeft geen bewijzen om zijn diagnose kracht bij te zetten. Ondertussen houdt Forman voet bij stuk. Hij neemt ontslag.

Wo 12 juni 2019 | 00:00 Warum wir bleiben – Der Kampf der Nuba im Sudan

Seit Ende 2018 protestieren im Sudan Tausende Menschen gegen den autokratischen Präsidenten Omar al-Baschir, der sich vor 30 Jahren an die Macht putschte. Die Lage im Sudan ist desolat – Millionen Menschen leben am Rande des Existenzminimums, fast zwei Millionen sind Vertriebene im eigenen Land, in dem al-Baschir Minderheiten mit aller Gewalt unterdrückt. Eine dieser Minderheiten ist das Volk der Nuba, die an der Grenze zum Südsudan für mehr Selbstbestimmung kämpfen. 2011 eskalierte der Konflikt. Seitdem beginnt in den Nuba-Bergen Jahr für Jahr im November, wenn die Regenzeit endet, eine neue Kampf-Saison. Was aber macht es mit den Menschen, wenn sie nichts anderes kennen als Krieg, Zerstörung und Vertreibung? Die Dokumentation erzählt die Geschichten von vier Menschen aus den Nuba-Bergen: Al Bagir ist ein junger, aufstrebender Rebellenkommandant, der seinen Traum zu studieren dem Freiheitskampf der Nuba geopfert hat; Moskito ist Journalist, der von der Kriegsfront berichtet und hofft, dass die Welt sein Volk nicht vergisst; Hannan ist Mutter von drei Kindern, die 2016 nach einem Angriff auf ihr Dorf ihr Zuhause verloren hat und sich trotzdem nicht als Opfer, sondern als Revolutionärin versteht – und da ist die 18-jährige Schülerin Jordania, für die Bildung nichts weniger als Widerstand bedeutet. Zurzeit herrscht in den Bergen ein unsicherer Waffenstillstand, aber die Lösung des Konflikts oder gar ein Frieden ist weit entfernt.

Di 11 juni 2019 | 22:42 House

Seizoen 3 - Aflevering 21 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Family. Wilson roept de hulp in van House wanneer het tienjarige broertje van een leukemiepatiënt amper enkele dagen voor zijn cruciale beenmergtransplantatie plots ziek blijkt te zijn. Zolang de jongen ziek is, kan hij niet geopereerd worden. De tijd dringt voor zijn broer. House en zijn collega's moeten tot het uiterste gaan om de ziekte zo snel mogelijk op te sporen én te genezen. De eerste symptomen wijzen op een infectie, maar zolang die niet doorbreekt, kunnen de artsen van het Plainsboroziekenhuis geen precieze remedie voorschrijven. House besluit daarom het ziekteproces te versnellen.

Di 11 juni 2019 | 00:50 Boxing Libreville

Gabun 2016: Während in der Hauptstadt Libreville die Wahlkampagne auf Hochtouren läuft, trainiert der junge Boxer Christ jeden Tag unermüdlich – er will unbedingt die diesjährige Meisterschaft gewinnen. Seinen kargen Lebensunterhalt verdient er sich nachts als Rausschmeißer in Diskotheken. Mit Einfühlungsvermögen fängt der Dokumentarfilm den Alltag von Christ ein, der um seine materielle Existenz kämpfen muss und trotz der prekären Lebensverhältnisse nicht verzweifelt. Zur gleichen Zeit spielt sich im urbanen Chaos von Libreville ein anderer Kampf ab: die Präsidentschaftswahl. Wie bereits zuvor in anderen afrikanischen Ländern hoffen die Menschen auch in Gabun auf einen demokratischen Wandel: Möglicherweise wird der scheidende Präsident Ali Bongo – Sohn Omar Bongos, der von 1967 bis zu seinem Tod Präsident war – nicht wiedergewählt. Die Menschen wollen die wirtschaftlichen und sozialen Missstände nicht länger hinnehmen und machen ihrer Wut lautstark Luft. Manche sind der über 50-jährigen Herrschaft überdrüssig, andere prangern den betrügerischen Ablauf der Wahlen an. Doch eines ist sicher: Die beiden Hauptrivalen sind kampfbereit. Letztlich setzen Armee und Ausgangssperre den Hoffnungen der Bevölkerung ein Ende. In Libreville traut keiner dem anderen, die Stimmung schlägt in Paranoia um. Die Ausreise von Christs Verlobter Raphaëlle nach Frankreich ist ein weiterer Schlag, den der Boxer hinnehmen muss. Die Politik steht in "Boxing Libreville" im Hintergrund; nur nachts ist sie Thema in Gesprächen oder im Radio, das noch läuft, wenn schon alle schlafen. Und doch bestimmt die Politik das Leben von Christ und seiner Verlobten.

Ma 10 juni 2019 | 22:17 House

Seizoen 3 - Aflevering 20 - Amerikaanse ziekenhuisserie. House training. Een 28-jarige vrouw verliest het bewustzijn tijdens een kaartspelletje op straat en wordt naar House en zijn team gebracht. Foreman is ervan overtuigd dat de vrouw drugsverslaafd is, ook al bewijzen toxicologische tests het tegendeel. Wanneer er andere zorgwekkende symptonen opduiken, moet hij zijn diagnose bijstellen. De situatie van de vrouw wordt een persoonlijke aangelegenheid voor Foreman.

Zo 9 juni 2019 | 01:05 Untouchable

A millionaire is left quadriplegic after an accident, and sets about recruiting a personal carer. He is struck by the brash attitude of an ex-convict from Paris's housing projects who makes no secret of not actually wanting the job. The wealthy man persuades him to take the position, and a close friendship develops. Comedy drama, with Francois Cluzet and Omar Sy. In French.

Vr 7 juni 2019 | 22:28 House

Seizoen 3 - Aflevering 19 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Act your age. Dokter House onderzoekt de zesjarige Lucy, die met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis wordt opgenomen. House en zijn collega's staan verstomd wanneer ze ontdekken dat het meisje een hartaandoening heeft die nagenoeg uitsluitend bij bejaarden voorkomt. De symptomen van de ziekte worden al snel gevolgd door nog meer ouderdomsverschijnselen, zoals slecht zicht en reuma. Aanvankelijk denkt het team van House aan een infectie of een bijzonder vroege vorm van reuma, maar deze hypotheses worden van tafel geveegd wanneer het meisje plots getroffen wordt door een beroerte.

Vr 7 juni 2019 | 20:40 Polizei Potsdam: aflevering 3

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Duitse misdaadserie. Koude vissen. Op een ochtend zijn alle vissen van forellenkweker Stefan Malchow dood. Als Malchow korte tijd later met een dodelijke steekwond in zijn kwekerij wordt gevonden, worden Luna en Sophie van de recherche van Potsdam ingeschakeld. Zij moeten uitzoeken wie zou kunnen profiteren van de dood van de forellenkweker. Een duister geheim vormt een belangrijke aanwijzing.

Do 6 juni 2019 | 22:33 House

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Airborne. Terwijl House en Cuddy een medische conferentie in Singapore bijwonen, neemt Wilson tijdelijk de taken van zijn collega over. Hij onderzoekt een 58-jarige vrouw die met stuiptrekkingen wordt opgenomen. De vrouw blijkt net terug te zijn van een reis naar Caracas, waar ze een tatoeage liet zetten, drugs gebruikte en seks had met een wildvreemde man.

Wo 5 juni 2019 | 22:40 House

Seizoen 3 - Aflevering 17 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Fetal position. Rockfotografe Emma Sloan is vijf maanden zwanger wanneer ze een beroerte krijgt. Vlak nadat ze in het ziekenhuis wordt opgenomen, ontdekt House dat haar nieren niet naar behoren functioneren. Uit een scan blijkt dat er iets mis is met haar baby. Maar om precies te achterhalen wat er aan de hand is, stelt House voor om de foetus volledig te verdoven, zodat er een MRI-scan kan genomen worden. Dokter Cuddy heeft haar twijfels bij deze risicovolle ingreep.

Di 4 juni 2019 | 22:14 House

Seizoen 3 - Aflevering 16 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Top secret. House onderzoekt een 34-jarige oorlogsveteraan die beweert dat hij het Golfoorlogsyndroom heeft. Hoewel House weinig geloof hecht aan zijn verhaal, is hij bijzonder geïnteresseerd in de zaak. Hij herkent diens gezicht immers uit een droom. De symptomen van de patiënt doen aanvankelijk vermoeden dat hij kanker heeft.

Di 4 juni 2019 | 15:30 Just Tattoo Of Us

Seizoen 3 - Aflevering 2 - 302: Vandaag wordt Scotty T ingewijd en zijn kont wordt voor altijd gebrandmerkt. Curf en Omar houden van extreem getreiter en de competitieve broers Fran en Nic leggen hun familieband in de knoop.

Ma 3 juni 2019 | 22:47 House

Seizoen 3 - Aflevering 15 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Half-wit. House behandelt de 35-jarige Patrick Obyedkov, een muzikaal genie. Tijdens zijn laatste pianoconcert verstijfden zijn vingers. De krampen in zijn vingers worden gevolgd door oncontroleerbare aanvallen en ernstige hartritmestoornissen. Scans brengen interne bloedingen aan het licht en doen vermoeden dat de rechterhelft van Patricks hersenen aan het afsterven is.

Vr 31 mei 2019 | 22:45 House

Seizoen 3 - Aflevering 14 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Insensitive. Op een koude winteravond wordt de auto van de jonge Hannah Morgenthal en haar moeder gegrepen door een vrachtwagen. House vermoedt dat Hannah aan een zeldzame ziekte lijdt, waardoor ze geen pijn kan voelen. Hij wil een biopsie op haar zenuwstelsel laten uitvoeren, maar stuit hierbij op verzet van Wilson.

Vr 31 mei 2019 | 20:35 Polizei Potsdam: aflevering 2

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Duitse misdaadserie. Een dienstbare geest. In het park stoot een jogster 's ochtends op het levenloze lichaam van de jonge Jeanette Lütge, opgehangen aan een boom. De lijkschouwing wijst uit dat ze geen zelfmoord pleegde, maar gewurgd werd. Wat later verschijnt Jeanettes beste vriendin Idil Dogan op het politiebureau. Ze past op Jeanettes zesjarige zoon Marius en is bang dat haar vriendin iets overkomen is.

Do 30 mei 2019 | 22:40 House

Seizoen 3 - Aflevering 13 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Needle in a Haystack. Tiener Stevie Lipa komt tijdens een vrijpartij in zijn wagen in ademnood. Bij een scan komen er onverklaarbare interne bloedingen aan het licht. Terwijl House en zijn team op zoek gaan naar de oorsprong van deze bloedingen, ontdekken ze dat hun patiënt afkomstig is uit een zigeurnerfamilie. Ondertussen vecht House een verbeten strijd uit met de nieuwe researcher van het ziekenhuis, dokter Julie Whitner. Als rolstoelpatiënte heeft zij recht op een parkeerplaats dichtbij de ingang. Hierdoor moet House zijn vertrouwde plek afstaan.

Wo 29 mei 2019 | 22:45 House

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Amerikaanse ziekenhuisserie. One Day, One Room. Cuddy is van mening dat House bij haar in het krijt staat en schrikt er daarom niet voor terug om hem voltijds in het ziekenhuis in te schakelen. House probeert daar op alle mogelijke manieren onderuit te komen: tijdens zijn spreekuur krijgt hij immers voortdurend mensen over de vloer die hem lastigvallen met allerlei oninteressante kwaaltjes. Cuddy slaagt er echter toch in hem te overtuigen aan de slag te gaan. House behandelt een hele reeks patiënten met seksueel overdraagbare ziekten en ontdekt hierbij toevallig dat een van hen, een jonge vrouw, het slachtoffer is van een verkrachting. Hij vraagt Cuddy om een psycholoog in te schakelen, maar daar wil de vrouw niet van weten: ze wil haar verhaal enkel aan House vertellen.

Di 28 mei 2019 | 22:47 House

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Words and Deeds. House en zijn collega's onderzoeken Derek Hoyt, een brandweerman die last heeft van desoriëntatie en voortdurend beeft. House vermoedt dat de aandoening een hormonale oorsprong heeft en begint een behandeling om de mannelijke menopauze tegen te gaan. Maar Hoyt reageert allergisch op de hormooninjecties en krijgt een woede-uitbarsting die Cameron bijna fataal wordt. Ondanks de ernst van de zaak ziet House zich genoodzaakt het onderzoek voorlopig uit handen te geven terwijl hij zich in een rehabilitatiekliniek laat opnemen. Terwijl hij afkickt van zijn verslaving aan pijnstillers, houden Chase, Foreman en Cameron hem op de hoogte van Hoyts toestand. Het gaat van kwaad naar erger met hun patiënt : hij wordt getroffen door een reeks hartaanvallen.

Ma 27 mei 2019 | 23:15 Good People IMDb: 5.5

27/05 - IMDB * 5.5 - Good People, Een jong Amerikaans koppel dat in Londen woont raakt diep in de schulden ten gevolge van een renovatie. Dan ontdekken ze dat de huurder in het appartement onder hen gestorven is en 200.000 dollar contant heeft achtergelaten. Het enige wat ze moeten doen is het geld grijpen en al hun problemen zijn opgelost. Dat doen ze dan ook. En dat is het moment waarop erge dingen gebeuren met goede mensen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/good people

Een jong Amerikaans koppel dat in Londen woont raakt diep in de schulden ten gevolge van een renovatie. Dan ontdekken ze dat de huurder in het appartement onder hen gestorven is en 200.000 dollar contant heeft achtergelaten. Het enige wat ze moeten doen is het geld grijpen en al hun problemen zijn opgelost. Dat doen ze dan ook. En dat is het moment waarop erge dingen gebeuren met goede mensen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/good-people

Ma 27 mei 2019 | 22:34 House

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Merry Little Christmas. Dokter House krijgt een voorstel van politieagent Michael Tritter. Wanneer hij bekent verslaafd te zijn aan pijnstillers en zichzelf aanmeldt in een rehabilitatiekliniek, wordt er geen verder gevolg gegeven aan het politieonderzoek dat tegen hem loopt. Een veroordeling kan House missen als kiespijn. Ondanks de dreiging van een gevangenisstraf en een mogelijke schorsing van zijn dokterslicentie, blijft House echter zijn onschuld verdedigen en hij stuurt de agent wandelen. House stort zich op het onderzoek van een 15-jarig meisje met dwerggroei, die aan mysterieuze longproblemen lijdt. Maar nog voor hij haar kan onderzoeken, wordt hij door Cuddy aan de kant geschoven. Zolang House de deal van Tritter niet aanvaardt, mag hij geen enkel onderzoek meer uitvoeren en krijgt hij geen pijnstillers meer.

Za 25 mei 2019 | 00:45 Leave to Remain IMDb: 6.3

25/05 - IMDB * 6.3 - Leave to Remain is een Britse dramafilm uit het jaar 2013. Deze film is geregisseerd door Bruce Goodison. Hoofdrollen worden vertolkt door Noof Ousellam, Zarrien Masieh en Yasmin Mwanza. Deze film gaat over Omar. Een charismatische tiener van Afghaanse afkomst. Hij staat op het punt om te horen wat er beslist zal worden over zijn vluchtelingenstatus, als de komst van een jongen uit het thuisland alles dreigt te veranderen. De uitspraak kan echter het verschil tussen leven en dood betekenen. Omar...

Leave to Remain is een Britse dramafilm uit het jaar 2013. Deze film is geregisseerd door Bruce Goodison. Hoofdrollen worden vertolkt door Noof Ousellam, Zarrien Masieh en Yasmin Mwanza. Deze film gaat over Omar. Een charismatische tiener van Afghaanse afkomst. Hij staat op het punt om te horen wat er beslist zal worden over zijn vluchtelingenstatus, als de komst van een jongen uit het thuisland alles dreigt te veranderen. De uitspraak kan echter het verschil tussen leven en dood betekenen. Omar staat voor een zware keuze. Moet hij de waarheid vertellen of een verhaal verzinnen? Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/leave-to-remain

Vr 24 mei 2019 | 22:32 House

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Finding Judas. De 6-jarige Alice schreeuwt zich de longen uit het lijf op een kermisattractie. Ze heeft buikpijn en wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. House vermoedt dat het meisje last heeft van galstenen en uit een scan blijkt dat hij het bij het rechte eind heeft. House raadt aan haar galblaas te laten verwijderen, maar de moeder van het meisje denkt daar duidelijk anders over. Door de tussenkomst van een rechter vindt de operatie toch plaats, maar al snel treden er complicaties op. Ondertussen blijft politieagent Michael Tritter druk zetten op de collega's van House. Door hun bankrekeningen te blokkeren wil hij hen dwingen uit de biecht te klappen over hun baas.

Do 23 mei 2019 | 22:38 House

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Whac-A-Mole. De 18-jarige Jack wordt naar het ziekenhuis gebracht na een hartaanval en heftig braken. House denkt al snel te weten wat hem mankeert en daagt zijn team uit de diagnose te stellen. Rechercheur Tritter maakt het Wilson onmogelijk zijn vak uit te oefenen, in de hoop een wig te drijven tussen hem en House.

Wo 22 mei 2019 | 22:44 House

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Son of Coma Guy. House vermoedt dat er iets mis is met Kyle, een jonge twintiger wiens vader Gabe al tien jaar in coma ligt. House heeft namelijk ontdekt dat de jongeman bepaalde bewegingen niet opmerkt. De arts besluit hem aan een eenvoudige test te onderwerpen. Alle symptomen wijzen in de richting van een erfelijke ziekte, maar er blijkt nog meer aan de hand te zijn. House wil zijn patiënt uithoren over de medische geschiedenis van zijn familie, maar krijgt hiertoe niet de kans omdat Kyles toestand er snel op achteruitgaat.

Di 21 mei 2019 | 22:20 House

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Que sera sera. Een man van 270 kilo, George Hagel, wordt in coma aangetroffen in zijn appartement en overgebracht naar het ziekenhuis. Om de precieze oorzaak van zijn toestand te achterhalen, moeten House en zijn collega's allerlei standaardproeven uitvoeren. Maar dat blijkt al snel onmogelijk door de zwaarlijvigheid van hun patiënt. Hoewel hun opties beperkt zijn, onderwerpt het artsenteam de hersenen van George aan een MRI-scan. Tijdens het scanneronderzoek ontwaakt hun patiënt echter. Nu hij volledig bij bewustzijn is en de artsen nog altijd geen verklaring hebben gevonden voor de mysterieuze coma, besluit George zichzelf genezen te verklaren en het ziekenhuis te verlaten. Zover laat dokter Cameron het echter niet komen: ze treft drastische maatregelen om zijn vertrek te verhinderen.

Ma 20 mei 2019 | 22:40 House

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Fools for love. Dokter House onderzoekt Tracy Dawson, een 20-jarige vrouw die met ademhalingsmoeilijkheden en buikpijn in het ziekenhuis wordt opgenomen nadat zij en haar echtgenoot Jeremy het slachtoffer werden van een gewelddadige overval. Tracy wordt eerst onderworpen aan een test die moet uitwijzen of haar symptomen niet veroorzaakt werden door stress. Maar nog voor de artsen dit onderzoek kunnen afronden, stuikt haar man Jeremy in elkaar in de observatieruimte. Hoewel de klachten van het jonge koppel niet volledig identiek zijn, vermoeden House en zijn team dat ze aan dezelfde aandoening lijden.

Vr 17 mei 2019 | 22:31 House

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Lines in the sand. Een autistische jongen blijft maar luid schreeuwen zonder dat daar een reden voor lijkt te zijn. Omdat andere artsen niet achter de oorzaak kunnen komen, gaat House op onderzoek uit. Cuddy heeft een verandering aangebracht aan het kantoor van House. Hij weigert het nog langer te gebruiken en gaat op zoek naar een nieuwe ruimte.

Do 16 mei 2019 | 22:38 House

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Informed Consent. House moet noodgedwongen teruggrijpen naar zijn wandelstok, maar hij lost geen woord tegen zijn collega's over de pijn die in zijn been is teruggekeerd. Hij spitst zijn aandacht volledig toe op zijn nieuwe patiënt, de 71-jarige Ezra Powell, een befaamd wetenschapper die met ernstige ademhalingsproblemen in het ziekenhuis werd opgenomen. House laat zijn team onmiddellijk enkele tests uitvoeren om Powells hart en longen te controleren. Die leveren hen echter geen precieze diagnose op. Ondertussen gaat de toestand van de man snel achteruit.

Wo 15 mei 2019 | 22:46 House

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Cane and Able. Dokter House denkt nog altijd dat hij een verkeerde diagnose heeft gesteld bij zijn vorige patiënt. Hierdoor heeft zijn ego een serieuze knauw gekregen. De pijn in zijn rechterbeen is bovendien teruggekeerd, maar dat probeert hij zo goed mogelijk te verstoppen voor zijn collega's. House besluit zich vol overgave op een nieuwe zaak te storten: de 7-jarige Clancy wordt in het ziekenhuis opgenomen met rectale bloedingen en beweert ontvoerd en gemarteld te zijn door aliens.

Di 14 mei 2019 | 23:11 House

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Meaning. Dokter House is volledig hersteld van de verwondingen die hij twee maanden geleden opliep bij de schietpartij en hij gaat opnieuw aan de slag in het ziekenhuis. Hij barst van de energie en besluit zijn aandacht te verdelen over twee verschillende onderzoeken. Zijn eerste bezoek brengt hij aan Caren, een 26-jarige vrouw die vanaf haar nek verlamd raakte bij het uitvoeren van een yoga-oefening. Op de scans en foto's vinden de artsen echter geen enkele aanleiding voor de verlamming terug.

Ma 13 mei 2019 | 22:42 House

Seizoen 2 - Aflevering 24 - Amerikaanse ziekenhuisserie. No reason. House behandelt Vince, een patiënt met een gezwollen tong. Tijdens een interne bespreking van deze zaak stormt er plots een woedende ex-patiënt zijn bureau binnen. De man haalt een pistool boven en schiet hem in koelen bloede neer. House overleeft de aanslag op zijn leven, maar weigert de voorgeschreven rustperiode in acht te nemen. Vanuit zijn ziekenbed zet hij zijn onderzoek naar Vince's mysterieuze aandoening verder. Dat hij ondertussen de kamer moet delen met de man die hem om het leven wou brengen, maakt het hem er niet makkelijker op. Terwijl hij Vince's onderzoek op de voet volgt, ontdekt hij dat er iets niet klopt: sinds de schietpartij is de pijn in zijn been plots verdwenen.

Zo 12 mei 2019 | 22:00 Hot Roads World's Most Dangerous Roads 2

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Road To Death In The Andes: De Carratera de la muerte - de weg naar de dood - is een van de dodelijkste wegen ter wereld. Wij rijden mee met vrachtwagenchauffeur Omar en zijn bijrijder Jaime op hun rit over de Andes.

Vr 10 mei 2019 | 22:58 House

Seizoen 2 - Aflevering 23 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Who's Your Daddy?. House loopt een oude bekende tegen het lijf in de gangen van het Princeton-ziekenhuis: zijn voormalige collega-muzikant Crandall. Die vertelt hem dat zijn zestienjarige dochter Leona in het ziekenhuis werd opgenomen. Leona is een slachtoffer van orkaan Katrina en lijdt sindsdien aan zware hallucinaties en hartritmestoornissen. House besluit haar onderzoek voor zijn rekening te nemen, ondanks zijn vermoeden dat het meisje gelogen heeft over haar band met Crandall en haar verblijfplaats gedurende de afgelopen maanden. De waarheid achterhalen is cruciaal bij het behandelen van haar aandoening.

Vr 10 mei 2019 | 21:20 Chocolat IMDb: 7.0

10/05 - IMDB * 7.0 - Drama, Chocolat (Alternatieve titel: Monsieur Chocolat) is een Franse biografische dramafilm uit het jaar 2016. De hoofdrollen worden vertolkt door Omar Sy en James Thierrée. Het begint allemaal met Rafael Padilla. Hij is geboren in 1860 in Cuba en bekend stond als de clown Chocolat. Hij was de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk die een groot succes had aan het einde van de 19e eeuw. De kenmerkende figuur van zijn tijd zorgde ervoor dat hij de lieveling van Montmartre werd, Toulouse Lautrec...

Chocolat (Alternatieve titel: Monsieur Chocolat) is een Franse biografische dramafilm uit het jaar 2016. De hoofdrollen worden vertolkt door Omar Sy en James Thierrée. Het begint allemaal met Rafael Padilla. Hij is geboren in 1860 in Cuba en bekend stond als de clown Chocolat. Hij was de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk die een groot succes had aan het einde van de 19e eeuw. De kenmerkende figuur van zijn tijd zorgde ervoor dat hij de lieveling van Montmartre werd, Toulouse Lautrec inspireerde en hij in de eerste films van de gebroeders Lumière verscheen. Tevens was het de eerste kunstenaar die in commercials verscheen. Chocolat stierf in anonimiteit in Bordeaux in 1917. Deze film schetst het vergeten verhaal van een buitengewone man. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/chocolat-2016

Do 9 mei 2019 | 22:39 House

Seizoen 2 - Aflevering 22 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Forever. Kara Mason is een jonge moeder die een onverklaarbare aanval krijgt terwijl ze haar zoontje Mikey een bad geeft, waardoor het kind bijna verdrinkt. Beiden belanden op de afdeling van dokter House en zijn team. Alles wijst erop dat de vrouw de aanval veinsde. Ondertussen gaat Foreman opnieuw aan de slag. Tot ieders verbazing heeft zijn bijna-doodervaring van hem een nieuw mens gemaakt: hij gaat niet langer in discussie om zijn gelijk te halen, iets wat dokter House mateloos stoort.

Wo 8 mei 2019 | 22:46 House

Seizoen 2 - Aflevering 21 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Euphoria (part 2). Na de dood van de politieagent denkt ook Foreman dat zijn laatste uur is geslagen. House wil zo snel mogelijk een autopsie uitvoeren op het lijk van de agent, maar dokter Cuddy vreest dat hierdoor nog meer mensen worden blootgesteld aan de mysterieuze, besmettelijke ziekte en ze stelt haar veto. Foreman weigert af te wachten tot zijn collega's een precieze diagnose hebben gesteld. Hij heeft zich verzoend met zijn lot en belt zijn vader op om zijn laatste uren met hem te kunnen doorbrengen.

Di 7 mei 2019 | 23:14 House

Seizoen 2 - Aflevering 20 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Euphoria (part 1). Een politieagent raakt levensgevaarlijk gewond bij de achtervolging van een verdachte en hij wordt in kritieke toestand opgenomen in het Princeton-ziekenhuis. De artsen staan voor een raadsel: ondanks het feit dat hun patiënt een schotwonde in het hoofd heeft opgelopen, kan hij niet stoppen met lachen. Bloedtesten kunnen geen duidelijkheid brengen waarom de man in een euforische toestand verkeert. Naarmate de uren verstrijken gaat het van kwaad naar erger met de agent : hij wordt gekweld door helse spierpijnen en verliest zijn gezichtsvermogen. Maar dat is nog niet alles: plots begint ook dokter Eric Foreman dezelfde symptomen te vertonen.

Ma 6 mei 2019 | 23:30 House

Seizoen 2 - Aflevering 19 - Amerikaanse ziekenhuisserie. House vs. God. Wanneer de 15-jarige gebedsgenezer Boyd met brandende maagpijn in het ziekenhuis wordt opgenomen, besluit House hem te onderzoeken. De jongen beweert met God te kunnen praten. House vermoedt dat de tiener louter een sluwe oplichter met bijzonder veel mensenkennis is. Maar wanneer Boyd een van Wilsons terminale kankerpatiënten aanraakt en haar tumor enkele dagen later kleiner blijkt te zijn, dreigt ook hij zijn mening te moeten herzien.

Zo 5 mei 2019 | 21:00 Kabarettgipfel

Bühne frei für das dritte grenzüberschreitende Gipfeltreffen des Kabaretts! Erstmals dabei sind Martina Schwarzmann, Klaus Eckel, Alex Kristan sowie Omar Sarsam. Und wieder im Team ist Doyen Lukas Resetarits. Im ersten von zwei Teilen widmen sich die Kabarettisten pointiert dem Themengebiet "Jugend und Bildung". Musikalisch unterstützt werden sie wieder vom A-cappella-Quartett "Die Echten". Die Landwirtin Martina Schwarzmann reiht sich mit Gitarre und typisch bayerischem Gleichmut ein in die Tradition des legendären Gerhard Polt. Omar Sarsam machte zuletzt bei den Kabarettsendungen "Was gibt es Neues?" und "Pratersterne" sowie auf diversen Kleinkunstbühnen Furore. Alex Kristan ist nicht nur begnadeter Parodist, sondern auch einer der erfolgreichsten heimischen Kabarettisten. Und der mehrfach preisgekrönte Klaus Eckel, Gewinner des Salzburger Stiers sowie des Österreichischen und Deutschen Kleinkunstpreises, wird mit seinen Pointen sicher wieder Hirn und Zwerchfell gleichzeitig strapazieren.

Vr 3 mei 2019 | 22:15 House

Seizoen 2 - Aflevering 18 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Sleeping dogs lie. De 25-jarige Hannah heeft al tien dagen geen oog meer dichtgedaan. In een wanhopige poging de slaap te vatten, neemt ze al haar slaappillen in. Hierdoor belandt ze op de spoedafdeling van het Princeton-ziekenhuis. Aanvankelijk wordt voor haar mysterieus slaapprobleem gedacht aan een oogziekte. Wanneer de vrouw plots te kampen krijgt met bloedingen, blijkt dat een verkeerde diagnose. Hannahs toestand gaat zienderogen achteruit en het wordt stilaan duidelijk dat ze een dringende levertransplantatie moet ondergaan. Een donor is snel gevonden: haar vriendin en partner Max heeft dezelfde bloedgroep en stemt in met een transplantatie. Maar dan stuit het team van dokter House op cruciale informatie over de persoonlijke relatie van de twee vrouwen, die Hannahs overlevingskansen zwaar kan beïnvloeden.

Do 2 mei 2019 | 22:41 House

Seizoen 2 - Aflevering 17 - Amerikaanse ziekenhuisserie. All in. Het Princetonziekenhuis organiseert een pokertoernooi voor het goede doel. House besluit de speeltafel onmiddellijk te verlaten wanneer hij hoort dat er net een zesjarige jongen op de spoedafdeling werd binnengebracht. Bepaalde symptomen doen hem immers sterk denken aan een zaak die hij twaalf jaar geleden behandelde. Toen slaagde hij er niet in het leven van een bejaarde patiënt te redden, maar hij is vastberaden de ziekte geen tweede dodelijke slachtoffer te laten maken. De eerste testresultaten ontkrachten zijn theorie echter.

Do 2 mei 2019 | 21:00 Hot Roads World's Most Dangerous Roads 2

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Road To Death In The Andes: De Carratera de la muerte - de weg naar de dood - is een van de dodelijkste wegen ter wereld. Wij rijden mee met vrachtwagenchauffeur Omar en zijn bijrijder Jaime op hun rit over de Andes.

Wo 1 mei 2019 | 22:46 House

Seizoen 2 - Aflevering 16 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Safe. De opstandige tiener Melinda komt in het ziekenhuis omdat ze geïnfecteerd is geraakt na een harttransplantatie, ondanks haar verblijf in een steriele kamer. Ze raakt verlamd en is in levensgevaar. House en zijn team moeten bemiddelen tussen Melinda, haar vriend en Melinda's overbeschermende moeder. House en Wilson zijn ondertussen druk bezig hun nieuwe woonsituatie te verbeteren.

Di 30 april 2019 | 22:36 House

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Clueless. House en zijn team buigen zich over een nieuwe patiënt die ademhalingsklachten heeft gekregen na een actief rollenspel met zijn vrouw in de slaapkamer. De symptomen wijzen op een metaalvergiftiging, maar tests geven een ander resultaat. Ondertussen is Wilson bij House ingetrokken en dat verloopt wat stroefjes.

Ma 29 april 2019 | 22:40 Hidalgo IMDb: 6.7

29/04 - IMDB * 6.7 - Avonturenfilm, Hidalgo is een Amerikaanse actie en avonturenfilm uit het jaar 2004. Deze productie is geregisseerd door Joe Johnston. De hoofdrollen worden vertolkt door Viggo Mortensen, Omar Sharif en Frank Collison. Het is het jaar 1890. De Amerikaanse cavalerieofficier Frank T. Hopkins heeft de reputatie een van de snelste en stoutmoedigste ruiters te zijn. Door zijn betrokkenheid bij het bloedbad van Wounded Knee wordt hij uit het leger ontslagen. Terwijl hij de kost verdient als ruiter bij een...

Hidalgo is een Amerikaanse actie- en avonturenfilm uit het jaar 2004. Deze productie is geregisseerd door Joe Johnston. De hoofdrollen worden vertolkt door Viggo Mortensen, Omar Sharif en Frank Collison. Het is het jaar 1890. De Amerikaanse cavalerieofficier Frank T. Hopkins heeft de reputatie een van de snelste en stoutmoedigste ruiters te zijn. Door zijn betrokkenheid bij het bloedbad van Wounded Knee wordt hij uit het leger ontslagen. Terwijl hij de kost verdient als ruiter bij een rondreizende Wild West Show komt Frank in contact met Aziz, een medewerker van de rijke bedoeïenensjeik Riyadh. Die nodigt Frank uit om deel te nemen aan de 'Ocean of Fire', een jaarlijkse uithoudingsrace van 3.000 mijl dwars door de verzengende Arabische woestijn. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/hidalgo

Ma 29 april 2019 | 22:19 House

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Sex kills. House behandelt de zestiger Henry, die met spoed een nieuw hart nodig heeft. Vanwege zijn leeftijd krijgt hij geen prioriteit op de transplantatielijst. House zet zijn zinnen op een orgaandonor die is overleden aan een mysterieuze, onbekende ziekte. Het hart van deze vrouw is afgekeurd voor donatie. Als House de doodsoorzaak weet te ontdekken, kan hij met haar hart mogelijk toch het leven van Henry redden.

Ma 29 april 2019 | 00:20 Inferno IMDb: 6.2

29/04 - IMDB * 6.2 - Inferno, In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/inferno

In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/inferno

Zo 28 april 2019 | 20:15 Inferno IMDb: 6.2

28/04 - IMDB * 6.2 - Inferno, In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/inferno

In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/inferno

Vr 26 april 2019 | 22:36 House

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Skin Deep. Een jong fotomodel is ingestort tijdens een modeshow en House ontdekt dat het meisje heroïne gebruikt. Hij laat haar afkicken, maar ze wordt alleen maar zieker. Het model blijkt een groot geheim te hebben. Een andere, mannelijke patiënt heeft veel oestrogeen in zijn lichaam en ervaart de zwangerschap van zijn vrouw levensecht, inclusief misselijkheid en weeën. House krijgt steeds meer pijn in zijn been en Wilson hoopt dat dat op herstel duidt.

Do 25 april 2019 | 22:48 House

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Afleiding. Tiener Adam wordt met ernstige brandwonden opgenomen in het Princeton ziekenhuis. De bloedtesten tonen aan dat er iets aan de hand is met zijn hersenen. House en zijn team moeten creatief te werk gaan omdat ze hun conventionele onderzoeksmethoden niet kunnen toepassen op het zwaarverbrande lichaam van Adam. Ondertussen is House vastbesloten te bewijzen dat de nieuwe medicatie tegen migraine, samengesteld door zijn aartsrivaal uit zijn studententijd, niet werkt. House neemt het geneesmiddel zelf, met alle gevolgen van dien.

Wo 24 april 2019 | 22:46 House

Seizoen 2 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Need To Know. House en zijn team onderzoeken een jonge huisvrouw, die probeert zwanger te worden en oncontroleerbare spasmes heeft. Als de artsen in de buurt van de diagnose komen, blijkt maar weer dat iedereen liegt. Cameron durft het resultaat van de hiv-test niet onder ogen te zien. De relatie tussen House en Stacy is sterker geworden na hun verblijf in Baltimore.

Wo 24 april 2019 | 22:30 What Have I Got?

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Chloe / Omar / Chris: Chloe is vastbesloten de extreme haargroei op haar gezicht in toom te houden. Transformer-fan Omar wordt wanhopig van zijn aandoening.

Di 23 april 2019 | 23:02 House

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Failure to Communicate. Journalist Fletcher Stone struikelt tijdens het afscheidsfeest van zijn uitgever en stoot zijn hoofd tegen de tafel. Naderhand kraamt hij wartaal uit. Fletcher wordt door zijn collega's naar het Princetonziekenhuis gebracht. Aangezien House en Stacy de stad uit zijn, staan Foreman, Chase en Cameron er alleen voor. Het trio bekvecht erop los en probeert de onmogelijke zinsconstructies van Fletcher te ontcijferen. Wanneer er zich vocht in zijn longen ophoopt, wordt het een strijd tegen de klok.

Ma 22 april 2019 | 22:35 House

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Deception. Gregory House brengt de dag door op de renbaan. Hij ontmoet er Anica, een leuke jonge vrouw met een vlotte babbel. Terwijl ze in spanning de paardenraces volgen, krijgt Anica opeens een aanval. House laat haar meteen naar het Princeton Ziekenhuis overbrengen. Hij en zijn team ontdekken dat Anica al heel wat dokters heeft geraadpleegd en dat voor tal van ziekten. De diagnose ligt dan ook voor de hand: Anica lijdt aan het Münchhausensyndroom, een mentale afwijking waarbij de patiënt medische klachten verzint of zichzelf verwondt om medische zorg en aandacht te krijgen.

Vr 19 april 2019 | 22:39 House

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Mistake. Kayla is de trotse mama van twee dochters. Ze kijkt dan ook vol bewondering naar het schooltoneelstuk van haar oogappels. Plots schreeuwt ze het uit van de buikpijn. Het medisch team van dokter House slaagt er niet in haar leven te redden. Zes maanden later worden dokters House en Chase op het matje geroepen door juriste Stacy. Zij moet in opdracht van Cuddy uitzoeken of één van beide dokters een fout heeft gemaakt, die tot Kayla's dood heeft geleid. Stacy vermoedt dat Chase belangrijke informatie achterhoudt en dat House de ware toedracht van de feiten verbloemt. Een bijzondere tuchtcommissie wordt aangesteld om uit te pluizen welke dokter in de fout is gegaan en om de professionele strafmaat te bepalen.

Vr 19 april 2019 | 20:28 The Prince IMDb: 4.6

19/04 - IMDB * 4.6 - Actiefilm, The Prince is een Amerikaanse actiethriller uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Brian A. Miller. Met in de hoofdrol Bruce Willis, John Cusack en Jason Patric. Ex crimineel Paul keert na jaren terug naar de onderwereld van New Orleans. Hij heeft een rustig leventje als automonteur aan de andere kant van Amerika, maar wanneer hij vermoedt dat zijn dochter Beth tegen haar wil wordt vastgehouden door The Pharmacy moet hij weten wat er speelt. Zijn oude collega's helpen hem op weg,...

The Prince is een Amerikaanse actiethriller uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Brian A. Miller. Met in de hoofdrol Bruce Willis, John Cusack en Jason Patric. Ex-crimineel Paul keert na jaren terug naar de onderwereld van New Orleans. Hij heeft een rustig leventje als automonteur aan de andere kant van Amerika, maar wanneer hij vermoedt dat zijn dochter Beth tegen haar wil wordt vastgehouden door The Pharmacy moet hij weten wat er speelt. Zijn oude collega's helpen hem op weg, maar lichten ook zijn aartsvijand Omar in. Een gevecht om zijn dochter loopt uit op een explosieve afrekening met zijn vorig bestaan. Het is aan Paul om te bewijzen dat hij nog niets verleerd is. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-prince-2014

Do 18 april 2019 | 22:44 House

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Jacht. Kalvin, een excentrieke homo, is besmet met het aidsvirus. Hij is er echter van overtuigd dat er nog een ander virus in zijn lichaam woekert. Kalvin laat zich niet afschepen door House en hij wacht de eigenzinnige dokter thuis op. Wanneer de jongeman het bewustzijn verliest na een tikje van Houses wandelstok, vertelt Kalvin aan dokter Cuddy dat House hem heeft aangevallen. House moet Kalvin onderzoeken en de feiten aan juriste Stacy voorleggen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om Stacy thuis op te zoeken en hij probeert te achterhalen wat ze nog voor hem voelt. Ondertussen in het ziekenhuis hoest Kalvin besmet bloed op.

Wo 17 april 2019 | 22:41 House

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Spin. Profwielrenner Jeff kreeg ademhalingsproblemen tijdens een wedstrijd en wordt in het ziekenhuis opgenomen. Dokter House weigert Jeff te behandelen, omdat hij ervan overtuigd is dat de sportman doping gebruikt. Maar zodra Jeff toegeeft dat hij pepmiddelen heeft genomen, raakt House geïntrigeerd. Hij vermoedt dat er een luchtbel in Jeffs aderen zit, waardoor hij nauwelijks kan ademhalen. Dokter Cameron vindt het niet kunnen dat de wielrenner aanbeden wordt door duizenden fans, maar doping gebruikt om zijn prestaties te verbeteren. Ze staat voor een dilemma: het doktersgeheim respecteren of met de volledige waarheid naar de pers stappen.

Wo 17 april 2019 | 16:25 Just Tattoo Of Us

Seizoen 3 - Aflevering 2 - 302: Vandaag wordt Scotty T ingewijd en zijn kont wordt voor altijd gebrandmerkt. Curf en Omar houden van extreem getreiter en de competitieve broers Fran en Nic leggen hun familieband in de knoop.

Di 16 april 2019 | 22:42 House

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Daddy's Boy. De tiener Carnell Hall die net is afgestudeerd aan een prestigieuze universiteit, begint plotseling te schokken tijdens een feest. De jongen en zijn ouders blijken niet eerlijk tegen elkaar te zijn. Ondertussen kampt House zelf ook met familieproblemen: zijn ouders komen op bezoek en daar probeert House onderuit te komen.

Ma 15 april 2019 | 22:24 House

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. TB or Not TB. Dokter Sebastian Charles staat aan het hoofd van een internationale humanitaire organisatie, die strijdt tegen de verspreiding van tuberculose in Afrika. Tijdens een vurig pleidooi om extra fondsen te bekomen van een Amerikaanse medicijnenfabrikant, verliest Charles het bewustzijn. Hij wordt onmiddellijk overgebracht naar het Princeton ziekenhuis. Charles is er zeker van dat ook hij aan tuberculose lijdt, maar dokter House houdt er een andere mening op na.

Zo 14 april 2019 | 21:30 The Gambler IMDb: 6

14/04 - IMDB * 6 - Misdaadthriller, Amerikaanse misdaadthriller. Jim Bennett, een docent op de UCLA, kampt met een destructieve gokverslaving en heeft enorme gokschulden. Wanneer zijn schulden blijven toenemen, probeert hij zijn geluk te beproeven in Las Vegas. Helaas verloopt het niet zoals hij had gehoopt, waardoor zijn toekomst in de handen van de maffia komt te liggen. Hij bedenkt echter al snel een plan om een fortuin te winnen door een van zijn studenten, een basketbalster, over te halen om een wedstrijd voor hem te regelen.

Amerikaanse misdaadthriller. Jim Bennett, een docent op de UCLA, kampt met een destructieve gokverslaving en heeft enorme gokschulden. Wanneer zijn schulden blijven toenemen, probeert hij zijn geluk te beproeven in Las Vegas. Helaas verloopt het niet zoals hij had gehoopt, waardoor zijn toekomst in de handen van de maffia komt te liggen. Hij bedenkt echter al snel een plan om een fortuin te winnen door een van zijn studenten, een basketbalster, over te halen om een wedstrijd voor hem te regelen.

Vr 12 april 2019 | 23:00 House

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Humpty Dumpty. De klusjesman van Cuddy valt van het dak. Zijn hand wordt paars en het lijkt erop dat deze aan het ontbinden is. House en Cuddy moeten snel actie ondernemen om de man te redden.

Do 11 april 2019 | 22:44 House

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Autopsy. Andie is een negenjarig meisje met kanker in een terminale fase. Ze slaat in paniek wanneer ze hallucineert in de badkamer. Haar behandelend arts, Wilson, vindt geen verklaring voor de waanbeelden en hij roept het advies van House in. Zijn team staat versteld van Andies uitzonderlijke moed en doorzettingsvermogen. Een dergelijke strijdlust bij een negenjarige vindt House echter verdacht. Hij vermoedt dat het een symptoom van een hersentumor is.

Wo 10 april 2019 | 22:42 House

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Acceptance. Een dag voor zijn executie krijgt de ter dood veroordeelde Clarence visioenen waarin al zijn slachtoffers opduiken. Hij kan deze confrontatie niet aan en verliest het bewustzijn. Dokter House is geïntrigeerd en hij probeert binnen de gevangenismuren een verklaring te vinden voor de veel te snelle hartslag van Clarence. Maar de medische zoektocht blijkt ingewikkelder dan gedacht en House laat hem overbrengen naar het Princeton Ziekenhuis. Dokter Cameron is hier niet over te spreken.

Di 9 april 2019 | 22:29 House

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Amerikaanse dramaserie. Honeymoon. Stacy, de ex-vrouw van House, wil dat haar nieuwe echtgenoot Mark zich laat opnemen in het Princeton Ziekenhuis. Mark maakt zich echter sterk dat hij niets mankeert, waardoor dokter House een slinkse manier moet bedenken om de man te laten opnemen. De spanning tussen de twee grote ego's is te snijden en de sarcastische opmerkingen vliegen in het rond. Dit tot grote ergernis van Stacy, die de kerk in het midden probeert te houden.

Ma 8 april 2019 | 22:38 House

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Amerikaanse dramaserie. Three Stories. Gregory House is de kluts kwijt wanneer zijn ex-vriendin Stacy hem opzoekt. Het wordt hem echter snel duidelijk dat ze niet voor hem als mens is gekomen. Haar echtgenoot is doodziek en heeft dringend hulp nodig. Dokter Lisa Cuddy heeft ook een verrassing voor de geniale dokter: hij moet een zieke professor vervangen en een lezing geven aan studenten geneeskunde. House laat hen de symptomen van drie patiënten bestuderen en geeft hen intrigerende inzichten in de geneeskunde en in zichzelf.

Vr 5 april 2019 | 22:37 House

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Amerikaanse dramaserie. Love Hurts. House maakt zich op voor zijn afspraakje met Cameron, waarbij zijn collega's in het ziekenhuis hem nauwlettend in de gaten houden. Intussen komt er een jonge man binnen die vreemd gedrag vertoont. Door toedoen van House krijgt hij een beroerte.

Do 4 april 2019 | 22:40 House

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Amerikaanse dramaserie. Kids. In het Princeton Ziekenhuis is het alle hens aan dek wanneer er meer dan duizend mensen voor de deur staan die mogelijk besmet zijn met hersenvliesontsteking. Alle artsen worden ingeschakeld en dit keer kan zelfs Gregory House niet ontsnappen. Hij is allesbehalve geïntrigeerd, tot hij een twaalfjarig meisje moet onderzoeken. Ze heeft alle symptomen van meningitis, maar dokter House vermoedt dat er meer aan de hand is. Dokter Cuddy geeft hem één uur om een diagnose te stellen. House heeft meer tijd nodig en hij schakelt Foreman en Chase in om op ingenieuze wijze dokter Cuddy urenlang te ontwijken. House haalt ook opgelucht adem wanneer medisch directeur Vogler ontslagen wordt en hij probeert dokter Cameron te overtuigen om terug aan de slag te gaan...

Wo 3 april 2019 | 22:44 House

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Amerikaanse dramaserie. Babies & Bathwater. Tijdens een politiecontrole verliest de hoogzwangere Naomi het bewustzijn. De vrouw van 39 heeft al drie miskramen gehad en wil dit geen vierde keer meemaken. In het ziekenhuis komt ze op de afdeling van dokter House terecht. Hij vermoedt dat zijn patiënte een zwangerschapsvergiftiging heeft. Ondertussen is medisch directeur Vogler op zoek naar een manier om de controversiële dokter House te ontslaan. Dokter Wilson gaat tegen Vogler in, maar toch verrast de strenge baas alle leden van de raad van bestuur met zijn beslissing.

Di 2 april 2019 | 23:15 House

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Amerikaanse dramaserie. Role Model. Senator Tom Wright droomt ervan om de eerste zwarte president van Amerika te worden. Tijdens een toespraak voor zijn verkiezingscampagne stuikt de man in elkaar en wordt hij in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis. Medisch directeur Vogler speelt het dossier door aan House én stelt de geniale dokter voor een ultimatum. House moet een speech voorbereiden ter lancering van Voglers nieuw farmaceutisch product. Als House weigert, wordt zijn dienst opgedoekt.

Ma 1 april 2019 | 23:27 House

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Amerikaanse dramaserie. Heavy. Dokter House en zijn team staan voor een nieuw medisch raadsel wanneer een tienjarig meisje geveld wordt door een hartaanval. House denkt dat het hart van het zwaarlijvige kind gestopt is door een overdosis dieetpillen, maar al snel wordt duidelijk dat dit een foute diagnose is. De eigenzinnige dokter wordt door de directie onder druk gezet om één van zijn medewerkers aan de deur te zetten. Wanneer House na lang piekeren een naam doorgeeft aan directeur Vogler, komt die plots met een ander plan voor de dag.

Ma 1 april 2019 | 23:20 Omar IMDb: 7.5

01/04 - IMDB * 7.5 - Politthriller, Omar (Adam Bakri) ist verliebt. Jeden Tag klettert er über die Mauer nach Israel, um Nadia zu sehen. Dann verübt Omar mit deren Bruder (Eyad Hourani) einen Anschlag, bei dem ein israelischer Soldat stirbt. Er wird verhaftet – und soll als Maulwurf für Israel arbeiten... Bewegendes Drama von Regisseur Hany Abu Assad ("Zwischen zwei Leben"), nominiert für den Auslands Oscar 2014.

Omar (Adam Bakri) ist verliebt. Jeden Tag klettert er über die Mauer nach Israel, um Nadia zu sehen. Dann verübt Omar mit deren Bruder (Eyad Hourani) einen Anschlag, bei dem ein israelischer Soldat stirbt. Er wird verhaftet – und soll als Maulwurf für Israel arbeiten... Bewegendes Drama von Regisseur Hany Abu-Assad ("Zwischen zwei Leben"), nominiert für den Auslands-Oscar 2014.

Vr 29 maart 2019 | 22:19 House

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Amerikaanse dramaserie. Mob Rules. De beruchte maffioso Joey Arnello besluit de kaarten van zijn 'familie' op tafel te leggen voor de rechter. Vlak voor zijn getuigenis, valt hij echter in zwijm. Dokter House krijgt een gerechtelijk bevel om bliksemsnel uit te zoeken of de bedreigde gangster al dan niet zijn inzinking veinst. House en zijn team onderzoeken alle mogelijkheden. Ondertussen probeert dokter Cuddy medisch directeur Vogler te overtuigen van House zijn kwaliteiten als dokter.

Do 28 maart 2019 | 22:43 House

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Amerikaanse dramaserie. Control. Zakenvrouw Carly Forlano moet een belangrijke vergadering vroegtijdig stopzetten wanneer ze plots haar rechterbeen niet meer kan bewegen. Uit de eerste testen van dokter House en zijn team blijkt de 32-jarige Carly ontzettend veel pijn te hebben, maar is er niets mis met haar spierweefsel of haar beenderstelsel. De artsen besluiten vervolgens te onderzoeken of de vrouw kanker heeft, maar ook die testen geven geen uitsluitsel over de oorzaak van haar pijn. Tijdens een nieuw scanneronderzoek krijgt Carly plots zware ademhalingsproblemen en hevige pijnscheuten in de borststreek. Ondanks het feit dat de vloeistof die werd aangetroffen in de longen van de vrouw nog onderzocht moet worden, aarzelt dokter House geen seconde om zijn patiënte op de wachtlijst te plaatsen voor een harttransplantatie.

Wo 27 maart 2019 | 22:45 House

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Amerikaanse dramaserie. Cursed. Gabriel Rilek is een twaalfjarige jongen die daags na een onschuldig spelletje met een ouijabord hevige koortsaanvallen en ademhalingsmoeilijkheden ontwikkelt. Hij denkt dat hij vervloekt is, maar dokter House houdt het op een longontsteking. House moet zijn diagnose echter bijstellen wanneer dokter Chase een mysterieuze huiduitslag ontdekt op de arm van de jongen. Gabriel vertelt de artsen dat hij enkele dagen voordien zijn arm heeft bezeerd toen hij met zijn vriendjes op een stoffige zolder zat. Een microscopisch onderzoek van de weefsels die Chase op de plaats van de valpartij heeft gevonden, wijst uit dat Gabriel besmet is met miltvuur.

Di 26 maart 2019 | 22:21 House

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Amerikaanse dramaserie. Sports Medicine. Baseballspeler Hank Wiggen breekt zijn bovenarm tijdens de opnames van een reclamefilmpje voor een nationale drugpreventiecampagne. Dokter House vermoedt dat - gezien het veelbesproken drugverleden van Wiggen - het gebruik van verboden middelen aan de oorzaak van de breuk ligt. Wiggen houdt echter vol niet hervallen te zijn in zijn oude gewoonten. Om het recent gebruik van steroïden uit te sluiten, laat dokter House een urinestaaltje van de topsporter afnemen. De resultaten van dit onderzoek bevestigen de beweringen van Wiggen, maar wijzen uit dat hij met een onrustwekkend nierprobleem kampt.

Ma 25 maart 2019 | 22:41 House

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Amerikaanse dramaserie. Detox. Terwijl Gregory House probeert te achterhalen waarom de inwendige bloeding van zijn zestienjarige patiënt niet stopt, daagt dokter Cuddy hem uit om een week lang geen pijnstillers te slikken. House beseft dat hij verslaafd is, maar aanvaardt de weddenschap zodra hij hoort dat de inzet een maand vakantie is. Hij krijgt het ontzettend moeilijk zonder zijn medicatie: hij vertoont afkickverschijnselen, hij neemt meer risico's dan gewoonlijk en hij neemt voor niemand een blad voor de mond.

Vr 22 maart 2019 | 22:33 House

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Amerikaanse dramaserie. Histories. Een jonge vrouw verliest het bewustzijn tijdens een razzia in een discotheek en wordt in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. Dokter Foreman is van mening dat de onhandelbare, dakloze vrouw haar aanvallen veinst om even een dak boven het hoofd te hebben. Haar toestand raakt een gevoelige snaar bij dokter Wilson en hij is vastbesloten om de angstige twintiger er bovenop te helpen. Foreman blijft argwanend, maar hij moet zijn wantrouwen aan de kant schuiven wanneer haar aanvallen levensbedreigend worden. House en zijn team staan voor een medisch raadsel, want ze kennen de identiteit van de vrouw niet en weten bijgevolg niets over haar medische achtergrond. Net wanneer House vermoedt dat de patiënte aan een besmettelijke hersenvliesontsteking lijdt, verdwijnt ze in het niet.

Vr 22 maart 2019 | 17:45 NCIS

Seizoen 7 - Aflevering 12 - Amerikaanse misdaadserie. Flesh and Blood. Tony's bankrekening is geblokkeerd. De bank in kwestie heeft hem verward met zijn vader Anthony DiNozzo Sr, die hij al enkele dagen niet kan bereiken. Maar dan duikt zijn vader uit het niets op. Wanneer de zoon van Prins Omar op het nippertje een moordaanslag overleeft, moet het team de decadente prins beschermen. De vader van Tony raakt betrokken bij de zaak en Gibbs twijfelt of Tony het onderzoek wel kan voeren. Tony ontdekt een ongelooflijk geheim over zijn vader.

Do 21 maart 2019 | 22:41 House

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Amerikaanse dramaserie. D n r. De legendarische jazzmuzikant John Giles valt in zwijm tijdens een studio-opname. Hij wordt opgenomen in het Princetonziekenhuis en weet dat zijn spierziekte hem het leven zal kosten. Giles wil koste wat het kost een langzame, pijnlijke dood vermijden en ondertekent een document waardoor het de dokters verboden wordt hem te reanimeren. Dokter House gaat echter niet akkoord en redt Johns leven wanneer hij een hartstilstand krijgt. De arts wordt voor de rechter gedaagd, maar tot eenieders verbazing verbetert de gezondheidstoestand van de patiënt. Het team van House is met verstomming geslagen en probeert dit medisch raadsel te verklaren. Ondanks alles groeit de verstandhouding tussen House en de muzikant. Hij stemt in met een behandeling, maar dokter Cuddy houdt er een andere mening op na.

Wo 20 maart 2019 | 22:24 House

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Amerikaanse dramaserie. Poison. Een student wordt tijdens de examenperiode getroffen door een mysterieuze vergiftiging. Dokter House en zijn team moeten uitzoeken welk virus of welke bacterie hiervoor verantwoordelijk is. House is ervan overtuigd dat drugs de oorzaak zijn, ondanks een negatieve drugtest. Hij stuurt Cameron en Chase naar het huis van de tiener om er verdovende middelen op te sporen. Wanneer de dokters terugkeren van een kale reis, wordt er een tweede slachtoffer binnengebracht met identieke symptomen. Dokter House moet snel het antwoord vinden op dit medisch raadsel, want de toestand van de jongens gaat snel achteruit.

Di 19 maart 2019 | 22:44 House

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Amerikaanse dramaserie. Fidelity. Ed maakt zich zorgen omdat zijn echtgenote Elise al vier dagen uitgeput in bed ligt. Hoewel ze gemiddeld achttien uur aan één stuk slaapt, geraakt ze er maar niet bovenop. Elise wordt in het ziekenhuis opgenomen, waar ze verschillende testen ondergaat. De resultaten geven geen uitsluitsel over de oorzaak van haar probleem en dus moet dokter House zich over de zaak buigen. Hij geeft de opdracht voor een nieuw bloedonderzoek en de zoveelste scan, maar die geven evenmin het antwoord op het neurologische probleem. Dokter House meent de sleutel van het medisch mysterie in handen te hebben als Elise begint te hallucineren en stelt de Afrikaanse slaapziekte als diagnose.

Ma 18 maart 2019 | 23:12 House

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Amerikaanse dramaserie. The Socratic Method. Een 38-jarige vrouw hoort stemmen in haar hoofd. Een jaar eerder is geconstateerd dat ze schizofreen is. Nu wordt ze opgenomen wegens scherpe pijn in haar been. Het blijkt dat ze een bloedprop heeft die richting haar organen gaat. House is gefascineerd door de zaak, vooral wanneer blijkt dat de vrouw bijzondere hulp krijgt van haar tienerzoon.

Za 16 maart 2019 | 19:30 NCIS

Seizoen 7 - Aflevering 12 - Amerikaanse misdaadserie. Flesh and Blood. Tony's bankrekening is geblokkeerd. De bank in kwestie heeft hem verward met zijn vader Anthony DiNozzo Sr, die hij al enkele dagen niet kan bereiken. Maar dan duikt zijn vader uit het niets op. Wanneer de zoon van Prins Omar op het nippertje een moordaanslag overleeft, moet het team de decadente prins beschermen. De vader van Tony raakt betrokken bij de zaak en Gibbs twijfelt of Tony het onderzoek wel kan voeren. Tony ontdekt een ongelooflijk geheim over zijn vader.

Vr 15 maart 2019 | 22:26 House

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Amerikaanse dramaserie. Damned If You Do. Zuster Augustine heeft vreemde rode vlekken op haar handen en ze vermoedt dat het stigmata zijn. Gregory House heeft een andere diagnose. Hij stelt dat de non allergisch is voor het afwasmiddel dat ze gebruikt, geeft haar een pilletje en schrijft haar een zalfje voor. Hij moet echter onmiddellijk ingrijpen wanneer de non acute ademhalingsproblemen en hartkloppingen krijgt. Lisa Cuddy vermoedt dat de briljante House een medische blunder heeft gemaakt en ze geeft hem vierentwintig uur om de reden van de hartritmestoornissen te achterhalen.

Vr 15 maart 2019 | 15:30 Just Tattoo Of Us

Seizoen 3 - Aflevering 2 - 302: Vandaag wordt Scotty T ingewijd en zijn kont wordt voor altijd gebrandmerkt. Curf en Omar houden van extreem getreiter en de competitieve broers Fran en Nic leggen hun familieband in de knoop.

Do 14 maart 2019 | 22:45 House

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Amerikaanse dramaserie. Maternity. Drie pasgeboren baby's worden ziek. House gelooft dat er een epidemie is, maar Cuddy is niet overtuigd. Hij weet haar echter zo ver te krijgen dat hij enkele onderzoeken mag doen. Dan verslechtert de gezondheid van de baby's en heeft House nog maar één dag de tijd om de kinderen te redden.

Do 14 maart 2019 | 20:15 FBI

Seizoen 1 - Aflevering 11/22 (11) - Bundesrichterin Chapman wurde ermordet. Nach Aussage ihres Mannes hatte sie keine Feinde, doch die Ermittlungen von Omar und Maggie enthüllen Brisantes...

Wo 13 maart 2019 | 22:30 House

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Amerikaanse dramaserie. Occam's Razor. De 22-jarige Brandon verliest het bewustzijn tijdens een passionele vrijpartij met zijn vriendin en belandt op de spoedafdeling. Hij heeft een hele waslijst klachten: keelpijn, huiduitslag, buikpijn, koorts, misselijkheid en lage bloeddruk. Het scanneronderzoek brengt niets aan het licht en geen enkel ziektepatroon heeft zoveel symptomen. Brandon wordt bijgevolg doorverwezen naar dokter House, hoofd van de afdeling diagnostiek. Hij maakt zich sterk dat de patiënt sinusitis heeft in combinatie met een slecht werkende schildklier.

Wo 13 maart 2019 | 20:30 Inferno IMDb: 6.2

13/03 - IMDB * 6.2 - Misdaadthriller, In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/inferno

In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/inferno

Di 12 maart 2019 | 22:34 House

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Amerikaanse dramaserie. Paternity. Dr. Cameron verzint een list om House een tiener die wordt getergd door nachtmerries te laten onderzoeken. Hij ziet weinig in de zaak en stuurt de jongen en zijn ouders al snel weg, maar dan valt hem iets op. Hij besluit de tiener, die onlangs bij het sporten een klap op zijn hoofd kreeg, te onderzoeken. House denkt dat de jongen last heeft van stress, maar de ziekte blijkt veel ernstiger dan gedacht.

Ma 11 maart 2019 | 10:00 My Teenage Wedding

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Bride vs Bro: Niemand vindt dat Jessica, 19, en Jorge, 18, moeten gaan trouwen. Zelfs Jorge's 13-jarige getuige en broertje Omar niet. Maar Jorge's bromance met zijn beste vriend Jimmy vormt nog de grootste bedreiging voor de grote dag!

Za 2 maart 2019 | 21:15 The Intouchables IMDb: 8.5

02/03 - IMDB * 8.5 - Tragikomedie, The Intouchables (de onaanraakbaren) is een Franse opbeurende komediefilm uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano over vriendschap, vertrouwen en menselijke mogelijkheden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over vriendschap tussen een miljonair (Francois Cluzet) en een ex bajesklant (Omar Sy). De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo. Van de film werd ook een succesvol muziekalbum uitgebracht met enkele nummers van...

The Intouchables (de onaanraakbaren) is een Franse opbeurende komediefilm uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano over vriendschap, vertrouwen en menselijke mogelijkheden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over vriendschap tussen een miljonair (Francois Cluzet) en een ex-bajesklant (Omar Sy). De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo. Van de film werd ook een succesvol muziekalbum uitgebracht met enkele nummers van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Als gevolg van een ongeval gaat miljonair Philippe (Cluzet) op zoek naar iemand om hem te helpen in het huishouden. Hij neemt een jonge man aan die opgegroeid is in de voorsteden van Parijs. Deze man - Driss (Omar Sy) - komt net uit de gevangenis en is totaal ongeschikt voor de baan. Samen zullen Philippe en Driss een middenweg moeten vinden tussen klassieke muziek en Earth Wind and Fire of tussen een kostuum en het trainingspak... Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-intouchables

Zo 24 februari 2019 | 11:20 VPRO Boeken

Aflevering 8 - Boekenmagazine (2019). Bette Dam en Joke Hermsen. Carolina Lo Galbo praat met Bette Dam over haar boek 'Op zoek naar de vijand' en met Joke Hermsen over haar essay 'Het tij keren'.

Wo 20 februari 2019 | 22:33 House

Seizoen 8 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Nobody's fault. Een lid van het team van House raakt gewond na een schermutseling met een patiënt. Dokter Walter Cofield, de mentor van Foreman, laat zijn licht over de zaak schijnen en probeert de ware reden achter het incident te achterhalen. Hij besluit House en zijn team volledig door te lichten.

Di 19 februari 2019 | 23:00 House

Seizoen 8 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Runaways. Het team behandelt een minderjarige patiënte die bovendien dakloos is. Wanneer haar symptomen verergeren, moeten ze tot een operatie overgaan. House heeft daarvoor echter ouderlijke toestemming nodig. Wanneer de moeder opdaagt, blijkt de moeder-dochterrelatie ingewikkelder dan gedacht en moet de moeder het verleden van zich afzetten om de beste beslissing te maken voor haar kind. Ondertussen heeft Taub moeite om een band te scheppen met zijn dochters en dreigt House de relatie tussen Foreman en een getrouwde vrouw te onthullen.

Ma 18 februari 2019 | 22:32 House

Seizoen 8 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Better half. House en zijn team krijgen te maken met een eigenaardige alzheimerpatiënt. De man ontsteekt om kleinigheden in een razernij en spuugt regelmatig bloed op. Ondertussen krijgt Wilson af te rekenen met een patiënte die beweert dat elke seksuele aantrekkingskracht uit haar huwelijk is verdwenen.

Vr 15 februari 2019 | 22:06 House

Seizoen 8 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Perils of Paranoia. Het team van House is gefascineerd door de zaak van een openbare aanklager die op het eerste gezicht aan een extreme vorm van angstaanvallen lijkt te lijden. Wanneer Adams en Park de woning van de man doorzoeken, ontdekken ze een verborgen arsenaal aan vuurwapens. Chase en Taub verdiepen zich in het privéleven van Foreman, terwijl Wilson geobsedeerd raakt om te bewijzen dat House iets verborgen houdt in zijn woning.

Do 14 februari 2019 | 22:25 House

Seizoen 8 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Dead & Buried. De toestand van een meisje met een allergische reactie verslechtert zienderogen. House heeft zich vastgebeten in de zaak van een overleden vierjarig jongetje en is tot alles bereid om de waarheid te achterhalen. Zelfs als dat betekent dat hij hiervoor opnieuw de cel in moet. Ondertussen stelt Park zich vragen bij het gedrag van Chase.

Wo 13 februari 2019 | 22:22 House

Seizoen 8 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Parents. Wanneer House en zijn team een tiener behandelen die dringend een beenmergtransplantatie nodig heeft, ontdekken ze een verontrustend familiegeheim. Taub heeft andere problemen aan zijn hoofd. Zijn ex-vrouw wil samen met hun dochter naar de andere kant van het land verhuizen. House zoekt naar manieren om van zijn elektronische enkelband verlost te geraken.

Di 12 februari 2019 | 23:33 House

Seizoen 8 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Confession. Chase en Taub keren terug bij het team. Bob Harris, een gerespecteerd en geliefd familieman, wordt plots ziek. Terwijl in het ziekenhuis naar een diagnose wordt gezocht, biecht hij al zijn duistere geheimen op, met alle gevolgen van dien voor zijn vrienden en familie. House probeert uit te zoeken of Taub wel degelijk de vader is van zijn twee dochtertjes.

Ma 11 februari 2019 | 23:19 House

Seizoen 8 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Risky Business. House behandelt een bedrijfsleider die ernstig ziek werd enkele dagen voor hij een belangrijke zakendeal moest afsluiten. House probeert de man te chanteren om zo extra fondsen te verkrijgen voor zijn afdeling. Foreman woont de disciplinaire zitting van Park bij. Adams doet een onthulling over haar verleden.

Za 9 februari 2019 | 14:20 Durchs wilde Kurdistan

Orientabenteuer (BRD/E 1965) nach Karl May. Kara Ben Nemsi (Lex Barker) gibt einem Despoten Saures. – Gedreht wurde in Spanien und Berlin. Mit Sam-Hawkins-Darsteller Ralf Wolter als Hadschi Halef Omar.

Vr 8 februari 2019 | 22:15 House

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Charity Case. House en Park krijgen te maken met Benjamin, een wel zeer vrijgevige patiënt die in elkaar stortte nadat hij een grote schenking deed aan een liefdadigheidsfonds. House denkt dat een diepere oorzaak aan de basis ligt van het altruïstische gedrag van de man. Wanneer Benjamin op de koop toe een orgaan aanbiedt om een andere patiënt te helpen, roept House de hulp in van Thirteen. House overtuigt dokter Adams om zijn team bij te staan.

Do 7 februari 2019 | 22:26 House

Seizoen 8 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Transplant. House, die voorwaardelijk vrij is, wordt door Foreman meegenomen naar Princeton Plainsboro om een patiënt te behandelen die dringend een longtransplantatie moet ondergaan. Tijdens de behandeling, die niet van een leien dakje loopt, krijgt House af te rekenen met een verlegen interim, het verlies van zijn vroegere team én de vijandigheid van Wilson.

Wo 6 februari 2019 | 22:27 House

Seizoen 8 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Twenty Vicodin. Er is een jaar voorbij sinds House met Wilsons wagen de woonkamer van Cuddy is binnengereden. Het grootste deel van die tijd heeft hij in de cel doorgebracht. Om voorwaardelijk vrij te komen, moet hij ervoor zorgen dat hij vijf dagen uit de problemen blijft. De omstandigheden zitten hem echter niet mee: hij krijgt het aan de stok met enkele medegevangenen.

Di 5 februari 2019 | 22:30 House

Seizoen 7 - Aflevering 23 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Moving On. De bekende artieste Afsoun Hamidi wordt opgenomen in het ziekenhuis. Het team ontdekt dat de vrouw bezig is met een documentaire en dat heel wat van haar symptomen verzonnen zijn. Terwijl House de afweging maakt of een behandeling nodig is, komt hij in een situatie terecht die zijn relatie met Cuddy en Wilson definitief zou kunnen veranderen.

Di 5 februari 2019 | 17:40 Norwegen – Im Rhythmus der Rentiere

Schätzungsweise 70.000 Samen leben jenseits des Polarkreises in den nördlichen Teilen Norwegens, Schwedens und Finnlands sowie auf der nordrussischen Kola-Halbinsel. Fischerei, Jagd, Beerenernte und Wanderviehwirtschaft sind das, wovon und wofür das Volk der Samen lebt. Sie haben eine gemeinsame Sprache – das zur finno-ugrischen Sprachfamilie gehörende Samisch und eine mehr als zehntausend Jahre alte gemeinsame Geschichte. Doch Protestantismus und Luthertum, Kolonisierung, Freihandel und Fortschritt in Form von Elektrizität und Technisierung haben die Wirklichkeit der Samen über die Jahrhunderte hinweg grundlegend verändert. Der politisch engagierte Nils Henrik Sara aus der norwegischen Finnmark ist Same. Er setzt sich für die Interessen von mehr als 3.000 Rentierzüchtern in Norwegen ein. ARTE begleitet ihn und seine Züchtergemeinschaft, Siida genannt, bei ihrem 58. Rentierauftrieb: Die Tiere werden Richtung Küste getrieben, wo sie den Sommer verbringen sollen. Auf ihrer 1.500 Kilometer langen Wanderung durch die Tundra muss die 1.300 Tiere zählende Herde zusammengehalten und mit Schneemobilen oder Geländewagen bewacht werden, Mahlzeiten müssen zubereitet und Nachtetappen geplant werden. Die Dokumentation veranschaulicht, was den Samen das Leben und die Arbeit als Rentierhirten im hohen Norden so schwermacht: der dramatische Klimawandel, die schwieriger werdende Suche nach Flechten, der Ausbau des Energie- und Bergbausektors, der Bau von Straßen und Ferienhäusern sowie politische Zwänge. Sie gibt aber auch intime Einblick in den naturverbundenen Alltag der Minderheit, untermalt mit traditionellem Gesang, dem samischen "Joik".

Ma 4 februari 2019 | 22:36 House

Seizoen 7 - Aflevering 22 - Amerikaanse ziekenhuisserie. After Hours. Thirteen wordt verrast door een bezoek van een vriendin uit de gevangenis die dringend medische hulp nodig heeft. Ze is bang gearresteerd te worden en wil niet naar het ziekenhuis. Thirteen vraagt Chase om hulp. De experimentele medicijnen die House gebruikt, blijken levensgevaarlijke bijwerkingen te hebben. Taub krijgt verrassend nieuws van zijn vriendin.

Vr 1 februari 2019 | 22:45 House

Seizoen 7 - Aflevering 21 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The fix. House gaat een weddenschap aan met Wilson over een bokswedstrijd. Wanneer de dokter de weddenschap verliest, krijgt hij van Wilson een dag de tijd om zijn schuld af te lossen. House raakt ervan overtuigd dat de bokser aan een aandoening lijdt die hem de zege heeft gekost. Terwijl House op zoek gaat naar bewijzen, probeert het team een bomdeskundige er terug bovenop te krijgen. House experimenteert met een nieuw medicijn.

Do 31 januari 2019 | 22:30 House

Seizoen 7 - Aflevering 20 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Changes. House en zijn team gaan de uitdaging aan om een lottomiljonair die aan verschillende vormen van kanker lijdt, te behandelen. House vraagt zich af of het de nieuwe decadente levensstijl van de man is die zijn ziekte heeft veroorzaakt. Ondertussen dreigt Cuddy's moeder Arlene om het ziekenhuis te vervolgen. Foreman en Chase bekvechten met elkaar.

Wo 30 januari 2019 | 22:35 House

Seizoen 7 - Aflevering 19 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Last Temptation. Masters staat voor een moeilijke keuze tijdens haar laatste dagen als student. Moet ze haar droom volgen en chirurg worden of moet ze ingaan op het exclusieve voorstel van House om zijn medische team definitief te versterken? Ondertussen onderzoekt het team de toestand van een 16-jarig meisje dat enkele dagen vooraleer ze de wereld zou rondzeilen in elkaar is gestuikt. Hoewel haar familie erop aandringt dat het meisje zo snel mogelijk te water kan gaan, neemt Masters een kordate beslissing.

Di 29 januari 2019 | 22:20 House

Seizoen 7 - Aflevering 18 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Dig. House ontdekt dat Thirteen het voorbije half jaar in de gevangenis heeft doorgebracht en hij wil koste wat het kost weten voor welke misdaad ze schuldig werd bevonden. Het team krijgt te maken met een leraar die bloed ophoest. Wanneer ze het huis van de man doorzoeken, doen ze enkele schokkende ontdekkingen.

Ma 28 januari 2019 | 22:27 House

Seizoen 7 - Aflevering 17 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Fall from grace. Een jonge dakloze man met een drugsverleden wordt zwaar toegetakeld teruggevonden in het park. De vreselijke littekens en brandwonden op zijn lichaam maken het werk van House en zijn team er niet makkelijker op. Bovendien weigert de man zijn ware identiteit te onthullen. Ondertussen neemt Cuddy Wilson in vertrouwen en vertelt ze hem dat ze spijt heeft van haar relatiebreuk met House, die op zijn beurt een prostituee wil helpen om een verblijfsvergunning te bemachtigen.

Vr 25 januari 2019 | 22:39 House

Seizoen 7 - Aflevering 16 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Out of the Chute. Het team behandelt een professionele stierentemmer die door een stier werd aangevallen. Ze trachten de oorzaak te achterhalen van de symptomen van de patiënt en zijn aanvallen. Het team kan hiervoor enkel op afstand rekenen op dr. House, hij is immers volop bezig met een andere zaak. Ondertussen valt Masters voor de charmes van de patiënt en vragen Wilson en Cuddy zich af of House zijn professioneel oordeel laat afhangen van de breuk met Cuddy.

Do 24 januari 2019 | 22:30 House

Seizoen 7 - Aflevering 15 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Bombshells. Cuddy krijgt ontnuchterend nieuws te horen waardoor ze de prioriteiten in haar leven op een rijtje zet. Tijdens een reeks dromen krijgt ze fragmenten van haar relatie met House te zien. Terwijl House zich concentreert op het welzijn van Cuddy, onderzoekt zijn team een tiener die steeds ergere symptomen vertoont. De littekens op zijn lichaam lijken erop te wijzen dat de jongen niet enkel met fysieke problemen te kampen heeft. Wanneer Taub zich toespitst op het privéleven van de tiener, doet hij een schokkende ontdekking.

Do 24 januari 2019 | 19:05 De weekenden

Aflevering 13 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. Kris is 50 geworden. Al moet hij om de twee weken voor zijn chemokuur naar het ziekenhuis, toch viert hij zijn verjaardag met een groot feest. Omar studeert laboratoriumtechnologie en heeft zijn examens afgelegd. De resultaten zijn echter niet naar verwachting en dat valt hem zwaar. Aude brengt een weekend door bij Marie thuis. Ze voelt zich erg goed in het gezelschap van haar 'schoonouders'. Voor Robin is eindelijk de grote dag aangebroken: vandaag gaat hij voor de geplande borstoperatie, terwijl Lut als een kloek over hem waakt.

Wo 23 januari 2019 | 22:40 House

Seizoen 7 - Aflevering 14 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Recession Proof. Een patiënt wordt opgenomen met ernstige huiduitslag door blootstelling aan chemicaliën. Terwijl ze de man behandelen, ontdekken House en zijn team dat diens vrouw nog steeds denkt dat haar echtgenoot een lucratief vastgoedkantoor leidt. Ondertussen leren Chase en Masters elkaar een lesje over relaties. Cuddy krijgt een award en wil dat House haar steunt tijdens de ceremonie. House wordt echter aan het denken gezet door zijn patiënt. Hij vreest dat zijn emoties hem afleiden van zijn werk, waardoor zijn vermogen om de juiste diagnose te stellen wordt aangetast.

Wo 23 januari 2019 | 21:20 De weekenden

Aflevering 13 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. Kris is 50 geworden. Al moet hij om de twee weken voor zijn chemokuur naar het ziekenhuis, toch viert hij zijn verjaardag met een groot feest. Omar studeert laboratoriumtechnologie en heeft zijn examens afgelegd. De resultaten zijn echter niet naar verwachting en dat valt hem zwaar. Aude brengt een weekend door bij Marie thuis. Ze voelt zich erg goed in het gezelschap van haar 'schoonouders'. Voor Robin is eindelijk de grote dag aangebroken: vandaag gaat hij voor de geplande borstoperatie, terwijl Lut als een kloek over hem waakt.

Di 22 januari 2019 | 22:41 House

Seizoen 7 - Aflevering 13 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Two Stories. House wordt gevraagd om te spreken tijdens de carrièredag op de lokale school. Nadat hij de leerlingen uit het vijfde leerjaar heeft geschokt met zijn expliciete medische verhalen, wordt hij ontboden op het bureau van de schooldirecteur. Twee leerlingen bieden House gratis relatieadvies aan.

Ma 21 januari 2019 | 23:42 House

Seizoen 7 - Aflevering 12 - Amerikaanse ziekenhuisserie. You Must Remember This. Een serveerster stuikt op het werk in elkaar en ze raakt verlamd. In het ziekenhuis wordt haar revalidatie bemoeilijkt door de jarenlange wrok die ze jegens haar oudere zus koestert. Ook Taub wordt op de proef gesteld, wanneer Foreman hem helpt tijdens de voorbereidingen van een medisch examen. Ondertussen ontdekt House Wilsons geheime compagnon wanneer hij zijn vriend weer op de datingmarkt wil helpen.

Za 19 januari 2019 | 19:05 De weekenden

Aflevering 12 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. Wanneer Jo niet thuis zit, woont hij bij zijn vriendin in Luik, samen met haar 17 poezen. Valerie steunt hem in zijn strijd tegen jongparkinson, in goede maar vooral in moeilijke tijden. Omar zit in de blok. Hij studeert laboratoriumtechnologie in Brugge en moet weldra examens afleggen. Jay heeft ondertussen zijn examen wiskunde opnieuw afgelegd. Hij moet en wil zijn diploma secundair onderwijs behalen, maar krijgt slecht nieuws. Kris moet naar het ziekenhuis. Hij staat voor een tweede chemokuur nu de tumor is teruggekeerd.

Vr 18 januari 2019 | 22:56 House

Seizoen 7 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Family Practice. Wanneer Cuddy's moeder Arlene wordt opgenomen in het Princeton-Plainsboroziekenhuis, wil ze niet dat House haar behandelt. Maar op vraag van Cuddy doen House en zijn team dit stiekem toch en ze ontdekken zo enkele geheimen die Arlene en haar andere dochter voor Cuddy verborgen hielden. De onethische aanpak van deze zaak houdt Masters meer bezig dan gewoonlijk. Ondertussen neemt Taub een halftijdse baan aan als medisch adviseur bij Rachels broer, een advocaat.

Vr 18 januari 2019 | 21:20 De weekenden

Aflevering 12 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. Wanneer Jo niet thuis zit, woont hij bij zijn vriendin in Luik, samen met haar 17 poezen. Valerie steunt hem in zijn strijd tegen jongparkinson, in goede maar vooral in moeilijke tijden. Omar zit in de blok. Hij studeert laboratoriumtechnologie in Brugge en moet weldra examens afleggen. Jay heeft ondertussen zijn examen wiskunde opnieuw afgelegd. Hij moet en wil zijn diploma secundair onderwijs behalen, maar krijgt slecht nieuws. Kris moet naar het ziekenhuis. Hij staat voor een tweede chemokuur nu de tumor is teruggekeerd.

Do 17 januari 2019 | 22:25 House

Seizoen 7 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Carrot or Stick. Een militaire stagiair en zijn drilsergeant vertonen dezelfde eigenaardige symptomen. Nadat ze in het Princeton-Plainsboroziekenhuis worden binnengebracht, gaan House en zijn team op zoek naar de oorzaak van hun klachten. Ondertussen wordt er een compromitterende foto van Chase op het net gepost en helpt House Cuddy met de inschrijving van haar dochtertje Rachel in een prestigieuze kleuterschool.

Wo 16 januari 2019 | 22:32 House

Seizoen 7 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Larger Than Life. Nadat een schijnbaar gezonde man een vrouw redt die op de sporen valt in een metrostation, stort hij in elkaar. Hij wordt opgenomen in het ziekenhuis, waar hij nog enkele aanvallen krijgt. Dr. House en zijn team gaan op zoek naar de oorzaak van de aanvallen. House probeert een etentje met Cuddy en haar eigenzinnige moeder te vermijden.

Di 15 januari 2019 | 22:30 House

Seizoen 7 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Small Sacrifices. Een man wordt in het ziekenhuis binnengebracht nadat hij zich zoals Jezus liet kruisigen. Cuddy heeft House nog steeds niet vergeven voor zijn leugen en ze wil dat hij meegaat naar het huwelijk van een collega. Op het huwelijk neemt Wilsons relatie met Sam een onverwachte wending. Ook Taub worstelt met huwelijksperikelen: hij verdenkt zijn vrouw ervan vreemd te gaan.

Ma 14 januari 2019 | 22:38 House

Seizoen 7 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. A Pox on Our House. Nadat een tiener tijdens een duikvakantie een 200 jaar oude medicijnfles in handen krijgt, wordt ze naar het ziekenhuis overgebracht met symptomen die wijzen op een pokkenbesmetting. House moet tijdens haar behandeling een moeilijke beslissing nemen die zijn eigen leven in gevaar brengt. Ondertussen ontfermen Wilson en Sam zich over een jonge kankerpatiënt.

Za 12 januari 2019 | 19:05 De weekenden

Aflevering 10 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. De warme zomer was moeilijk voor Jo. De hitte putte hem uit waardoor hij vaak tot acht uur tv keek. Dat dwangmatig gedrag is een bijwerking van zijn medicatie. Aude viert de tweede verjaardag van haar zoontje, maar ze is erg aangedaan wanneer ze de verjaardagskaart leest die haar overleden moeder geschreven heeft. Nu Lut met pensioen is geraakt haar sociale leven terug op gang en zegt ze op alles ja. Ze vult haar lege agenda met een computercursus en Spaanse les. Omar ging op vakantie naar de Ardennen, samen met een Belgisch koppel. Hij woonde bij hen in toen hij in België aankwam, en beschouwt hen als zijn tweede vader en moeder.

Vr 11 januari 2019 | 22:58 House

Seizoen 7 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Office Politics. House werft op aandringen van Cuddy de hoogbegaafde geneeskundestudente Martha M. Masters aan. Hij legt haar meteen op de rooster en probeert haar de morele waarden die ze op school mee kreeg uit het hoofd te praten. Ondertussen doet Martha haar best om mee te draaien met het team terwijl er een diagnose moet gesteld worden over een politieke campagnemanager die op mysterieuze wijze met leverproblemen en tijdelijke verlamming te kampen krijgt.

Vr 11 januari 2019 | 21:20 De weekenden

Aflevering 10 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. De warme zomer was moeilijk voor Jo. De hitte putte hem uit waardoor hij vaak tot acht uur tv keek. Dat dwangmatig gedrag is een bijwerking van zijn medicatie. Aude viert de tweede verjaardag van haar zoontje, maar ze is erg aangedaan wanneer ze de verjaardagskaart leest die haar overleden moeder geschreven heeft. Nu Lut met pensioen is geraakt haar sociale leven terug op gang en zegt ze op alles ja. Ze vult haar lege agenda met een computercursus en Spaanse les. Omar ging op vakantie naar de Ardennen, samen met een Belgisch koppel. Hij woonde bij hen in toen hij in België aankwam, en beschouwt hen als zijn tweede vader en moeder.

Do 10 januari 2019 | 22:28 House

Seizoen 7 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Unplanned Parenthood. House en zijn team staan voor een raadsel wanneer ze een pasgeboren baby met ademhalingsmoeilijkheden en leverproblemen behandelen. Ondertussen vraagt Cuddy House om op haar tweejarige dochtertje Rachel te passen, maar er loopt een en ander fout tijdens het babysitten en House roept noodgedwongen de hulp van Wilson in.

Wo 9 januari 2019 | 22:37 House

Seizoen 7 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Massage Therapy. House en zijn team doen een onverwachte ontdekking over een patiënte die na onophoudelijk braken naar het ziekenhuis wordt gebracht. Tijdens het onderzoek krijgt het team versterking van de vervangster van Thirteen, die niet direct in goede aarde valt bij House. Ondertussen moeten House en Cuddy hun eigen persoonlijke gewoonten opgeven om dichter naar elkaar toe te groeien.

Di 8 januari 2019 | 22:29 House

Seizoen 7 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Unwritten. Een schrijfster van populaire kinderboeken krijgt een beroerte net voor ze zelfmoord wil plegen. House en zijn team proberen haar te overtuigen om zich te laten behandelen en opnieuw voor het leven te kiezen, maar de dingen zijn niet wat ze lijken. Ondertussen gaan House en Cuddy op double date met Wilson en zijn vriendin.

Ma 7 januari 2019 | 22:45 House

Seizoen 7 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Selfish. Een 14-jarig meisje stort in tijdens een skateboardwedstrijd. Wanneer haar lichaam enige tijd later een donorlong afstoot, komen haar ouders voor een moeilijke beslissing te staan. Ondertussen vertelt House aan zijn team dat hij een relatie heeft met Cuddy.

Zo 6 januari 2019 | 03:20 Good People IMDb: 5.5

06/01 - IMDB * 5.5 - Thriller, Die Schulden drücken: In zwei Wochen droht Tom und Anna die Zwangsräumung. Dann liegt auch noch ihr Untermieter Ben nach einer Überdosis tot im Keller. Mit der Tasche voller Geld, die sie bei ihm finden, könnten Tom und Anna endlich ihre Schulden zurückbezahlen und ihren Babywunsch wahr machen. Doch ihre Familienträume werden jäh gestört, als der Gangster Jack Witkowski (Sam Spruell) auf den Plan tritt und die Kohle sucht... An der Vorhersehbarkeit dieses Malen nach Zahlen Plots vermögen auch...

Die Schulden drücken: In zwei Wochen droht Tom und Anna die Zwangsräumung. Dann liegt auch noch ihr Untermieter Ben nach einer Überdosis tot im Keller. Mit der Tasche voller Geld, die sie bei ihm finden, könnten Tom und Anna endlich ihre Schulden zurückbezahlen und ihren Babywunsch wahr machen. Doch ihre Familienträume werden jäh gestört, als der Gangster Jack Witkowski (Sam Spruell) auf den Plan tritt und die Kohle sucht... An der Vorhersehbarkeit dieses Malen-nach-Zahlen-Plots vermögen auch ausgewiesene Könner wie Franco und Hudson nichts zu ändern. Immerhin gefällt Omar Sy ("Ziemlich beste Freunde") als fieser Drogenboss.

Za 5 januari 2019 | 23:55 Good People IMDb: 5.5

05/01 - IMDB * 5.5 - Thriller, Die Schulden drücken: In zwei Wochen droht Tom und Anna die Zwangsräumung. Dann liegt auch noch ihr Untermieter Ben nach einer Überdosis tot im Keller. Mit der Tasche voller Geld, die sie bei ihm finden, könnten Tom und Anna endlich ihre Schulden zurückbezahlen und ihren Babywunsch wahr machen. Doch ihre Familienträume werden jäh gestört, als der Gangster Jack Witkowski (Sam Spruell) auf den Plan tritt und die Kohle sucht... An der Vorhersehbarkeit dieses Malen nach Zahlen Plots vermögen auch...

Die Schulden drücken: In zwei Wochen droht Tom und Anna die Zwangsräumung. Dann liegt auch noch ihr Untermieter Ben nach einer Überdosis tot im Keller. Mit der Tasche voller Geld, die sie bei ihm finden, könnten Tom und Anna endlich ihre Schulden zurückbezahlen und ihren Babywunsch wahr machen. Doch ihre Familienträume werden jäh gestört, als der Gangster Jack Witkowski (Sam Spruell) auf den Plan tritt und die Kohle sucht... An der Vorhersehbarkeit dieses Malen-nach-Zahlen-Plots vermögen auch ausgewiesene Könner wie Franco und Hudson nichts zu ändern. Immerhin gefällt Omar Sy ("Ziemlich beste Freunde") als fieser Drogenboss.

Za 5 januari 2019 | 23:15 The Intouchables IMDb: 8.5

05/01 - IMDB * 8.5 - Tragikomedie, The Intouchables (de onaanraakbaren) is een Franse opbeurende komediefilm uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano over vriendschap, vertrouwen en menselijke mogelijkheden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over vriendschap tussen een miljonair (Francois Cluzet) en een ex bajesklant (Omar Sy). De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo. Van de film werd ook een succesvol muziekalbum uitgebracht met enkele nummers van...

The Intouchables (de onaanraakbaren) is een Franse opbeurende komediefilm uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano over vriendschap, vertrouwen en menselijke mogelijkheden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over vriendschap tussen een miljonair (Francois Cluzet) en een ex-bajesklant (Omar Sy). De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo. Van de film werd ook een succesvol muziekalbum uitgebracht met enkele nummers van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Als gevolg van een ongeval gaat miljonair Philippe (Cluzet) op zoek naar iemand om hem te helpen in het huishouden. Hij neemt een jonge man aan die opgegroeid is in de voorsteden van Parijs. Deze man - Driss (Omar Sy) - komt net uit de gevangenis en is totaal ongeschikt voor de baan. Samen zullen Philippe en Driss een middenweg moeten vinden tussen klassieke muziek en Earth Wind and Fire of tussen een kostuum en het trainingspak... Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-intouchables

Za 5 januari 2019 | 19:05 De weekenden

Aflevering 8 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. Sinds Jo geopereerd is, kan hij beter voor zijn zoon zorgen. Zo gaat hij voor de eerste keer in lange tijd opnieuw zwemmen met Florian. Lut is ontroerd door de aanwezigheid van familie, vrienden en collega's op haar pensioenfeest, maar het zijn toch vooral de kleuters die haar afscheid onvergetelijk maken. Omar is geslaagd voor zijn examen Nederlands. Hij besluit zijn hogere studies aan te vatten in Brugge en dus moet hij snel verhuizen. Veerle staat voor de eerste keer op de markt met zelfgekweekte groenten. Bioboer zijn is een droom, maar tegelijkertijd mist ze haar vroegere sociale leven.

Vr 4 januari 2019 | 23:02 House

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Now What?. De dag nadat House een patiënt verloor, komt hij niet opdagen op het werk. Wilson maakt zich zorgen en gaat hem thuis opzoeken. Ondertussen genieten House en Cuddy van elkaars gezelschap en tasten ze de mogelijkheden van een relatie tussen hen beiden af. Zijn hun gevoelens voor elkaar sterk genoeg om House zijn stemmingswisselingen te overwinnen?

Vr 4 januari 2019 | 21:00 De weekenden

Aflevering 8 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. Sinds Jo geopereerd is, kan hij beter voor zijn zoon zorgen. Zo gaat hij voor de eerste keer in lange tijd opnieuw zwemmen met Florian. Lut is ontroerd door de aanwezigheid van familie, vrienden en collega's op haar pensioenfeest, maar het zijn toch vooral de kleuters die haar afscheid onvergetelijk maken. Omar is geslaagd voor zijn examen Nederlands. Hij besluit zijn hogere studies aan te vatten in Brugge en dus moet hij snel verhuizen. Veerle staat voor de eerste keer op de markt met zelfgekweekte groenten. Bioboer zijn is een droom, maar tegelijkertijd mist ze haar vroegere sociale leven.

Vr 4 januari 2019 | 11:05 Durchs wilde Kurdistan

Orientabenteuer (BRD/E 1965) nach Karl May. Kara Ben Nemsi (Lex Barker) gibt einem Despoten Saures. – Gedreht wurde in Spanien und Berlin. Mit Sam-Hawkins-Darsteller Ralf Wolter als Hadschi Halef Omar.

Do 3 januari 2019 | 22:26 House

Seizoen 6 - Aflevering 22 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Help Me. House, Cuddy en de hulporganisaties verstrekken medische hulp aan de slachtoffers van een ingestort huis. House vindt een vrouw die nog onder het puin ligt. Brandweerlui doen er alles aan om haar been te redden, maar wanneer er een tweede instorting plaatsvindt, lijkt dat niet meer zo eenvoudig. Ondertussen probeert het team van House in het ziekenhuis uit te zoeken wat er mis is met de man die het ongeluk veroorzaakte. Als klap op de vuurpijl vertelt Cuddy House dat ze gaat trouwen en dat nieuws valt niet bij iedereen in goede aarde.

Wo 2 januari 2019 | 22:29 House

Seizoen 6 - Aflevering 21 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Baggage. Tijdens een sessie met dr. Nolan vertelt House het verhaal van een vrouw die aankomt in het ziekenhuis van Princeton Plainsboro. Ze lijdt aan een onverklaarbare ziekte, maar ze is ook haar geheugen kwijt. House probeert de mysterieuze ziekte op te lossen, maar hij helpt haar ook in de zoektocht naar haar identiteit.

Di 1 januari 2019 | 22:29 House

Seizoen 6 - Aflevering 20 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Choice. Een toekomstige bruidegom raadpleegt House omdat hij geheimen uit een vorig huwelijk niet kan verwerken. Zijn vrouw in spe wil, alvorens met hem te trouwen, antwoord krijgen op verschillende vragen. Terwijl het gefrustreerde team een oplossing probeert te bieden aan dit jonge koppel, brengt House extra tijd door met zijn Princeton Plainsboro- collega's.

Di 1 januari 2019 | 15:00 Four Lions IMDb: 7.3

01/01 - IMDB * 7.3 - Tragikomedie, Frans Britse misdaadkomedie (2010). Omar is een toegewijd moslim en heeft voor zichzelf besloten een krachtig en ultiem statement te maken tegen een zondige samenleving. Het team van fundamentalisten dat Omar samenstelt is echter een verzameling van onnozele figuren met wel zeer onconventionele en lachwekkende ideeën.

Frans-Britse misdaadkomedie (2010). Omar is een toegewijd moslim en heeft voor zichzelf besloten een krachtig en ultiem statement te maken tegen een zondige samenleving. Het team van fundamentalisten dat Omar samenstelt is echter een verzameling van onnozele figuren met wel zeer onconventionele en lachwekkende ideeën.

Vr 28 december 2018 | 22:30 House

Seizoen 6 - Aflevering 19 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Open and shut. Het team van House neemt de zaak aan van Julia, die een open relatie heeft met haar man. Na een afspraak met een van haar vriendjes belandt ze in het ziekenhuis. Hoe complex de hele zaak ook lijkt, het hele team is verbouwereerd door het geluk van Julia. Ondertussen test House de relatie van Wilson en Sam.

Do 27 december 2018 | 22:34 House

Seizoen 6 - Aflevering 18 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Knight Fall. House en zijn team ontfermen zich over 'Sir William', een ridder die in elkaar zakte op een jaarbeurs en deel uitmaakt van een afgesloten gemeenschap. Leden van deze gemeenschap houden zich strikt aan de regels en de idealen van de renaissance. Foreman en Thirteen brengen een bezoek aan het middeleeuws dorp waar William woont. Wanneer ze ontdekken dat iedereen er middeleeuwse eetgewoonten op nahoudt, groeit het vermoeden dat William het slachtoffer van een bacteriële voedselvergiftiging is geworden. Ondertussen besluit Wilson zijn relatie met zijn ex-vrouw Sam een tweede kans te geven, tot grote ergernis van House.

Do 27 december 2018 | 19:10 De weekenden

Aflevering 5 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. Antonio laat zich testen bij de neuroloog. Hij wil weten hoe snel zijn dementie vordert. Omar neemt met pijn in het hart afscheid van zijn familie in Turkije. Hij wil zijn ouders trots maken door zijn toekomst hier verder uit te bouwen. Robin leest de neveneffecten van zijn hormoneninspuitingen in de bijsluiter: acné, haaruitval en gewichtstoename. Kersverse bioboerin Veerle ziet de eerste vruchten van de noeste arbeid. Aude is niet mee op weekend. Ze is geveld door een hersenvliesontsteking.

Wo 26 december 2018 | 22:07 House

Seizoen 6 - Aflevering 17 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Lockdown. Een pasgeboren baby verdwijnt uit zijn wieg in het Princeton-Plainsboro-ziekenhuis. Cuddy besluit het volledige gebouw meteen af te sluiten. Niemand mag het ziekenhuis nog binnen of buiten. Terwijl de politie elke kamer zorgvuldig controleert, brengt House de avond door in de kamer van een stervende patiënt. Die had House destijds gevraagd om zijn onderzoek te leiden, maar hij weigerde. Nu is het echter te laat om hem te redden. Ook Chase en Cameron brengen enkele uren in dezelfde kamer door.

Wo 26 december 2018 | 20:40 De weekenden

Aflevering 5 - Humaninterestreeks (2018) met Joris Hessels. Antonio laat zich testen bij de neuroloog. Hij wil weten hoe snel zijn dementie vordert. Omar neemt met pijn in het hart afscheid van zijn familie in Turkije. Hij wil zijn ouders trots maken door zijn toekomst hier verder uit te bouwen. Robin leest de neveneffecten van zijn hormoneninspuitingen in de bijsluiter: acné, haaruitval en gewichtstoename. Kersverse bioboerin Veerle ziet de eerste vruchten van de noeste arbeid. Aude is niet mee op weekend. Ze is geveld door een hersenvliesontsteking.

Di 25 december 2018 | 22:16 House

Seizoen 6 - Aflevering 16 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Black hole. De 17-jarige Abby verliest het bewustzijn na het drinken van vodka op een schooluitstap. Een hartprobleem, verergerd door het drankmisbruik van het meisje, zou aan de oorzaak van haar toestand kunnen liggen. Het team van House twijfelt tussen een bacteriële infectie en een zeldzame schimmelinfectie in haar hartkamer. Om een beter beeld te krijgen van haar aandoening, overwegen House en co. een echotest uit te voeren, maar de kans bestaat dat die een hartaanval zou veroorzaken.

Ma 24 december 2018 | 22:14 House

Seizoen 6 - Aflevering 15 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Private Lives. Een jonge vrouw die alle intieme details van haar privéleven op een blog publiceert, wordt in het ziekenhuis opgenomen met mysterieuze blauwe plekken in haar aangezicht. Een urinetest wijst bovendien uit dat er problemen met haar nieren zijn. Via het online-dagboek van de vrouw probeert het team van House allerhande symptomen te herkennen, die een diagnose van haar toestand mogelijk moeten maken. Ondertussen ontdekken House en Wilson enkele duistere geheimen van elkaar.

Vr 21 december 2018 | 22:45 House

Seizoen 6 - Aflevering 14 - Amerikaanse ziekenhuisserie. 5 to 9. Dr. Lisa Cuddy heeft dagelijks de handen meer dan vol met House, maar vandaag wordt haar geduld pas écht op de proef gesteld. Ze krijgt af te rekenen met de ontevreden Dr. Hourani, verzekeringsafgevaardigde Eli Morgan, die dreigt het contract met het ziekenhuis op te zeggen, en de advocaat van een patiënt wiens duim ongevraagd opnieuw aan zijn hand werd bevestigd en die de medische kosten voor deze ingreep weigert te betalen. Daarnaast loopt ook niet alles op wieltjes in haar privéleven.

Vr 21 december 2018 | 06:00 Juice

21/12/18 - Drama, Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Do 20 december 2018 | 22:30 House

Seizoen 6 - Aflevering 13 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Moving the Chains. Daryl Barylett, een getalenteerde footballspeler, gaat door het lint op de training. Zijn plotse woede-uitbarsting zou wel eens een medische oorzaak kunnen hebben, al vermoedt House dat zijn agressie eerder met het gebruik van steroïden te maken heeft. Die theorie wordt door de toxicologische tests van de spoeddienst weerlegd. Ondanks de negatieve testresultaten is House helemaal niet overtuigd dat Daryl clean is. Ondertussen probeert Foreman te achterhalen of hun patiënt recent hersenschade heeft opgelopen.

Wo 19 december 2018 | 22:10 House

Seizoen 6 - Aflevering 12 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Remorse. House en zijn team ontfermen zich over Valerie, een bijzonder aantrekkelijke zakenvrouw die met hevige pijnscheuten in haar oor kampt. Haar uiterlijk is zowat de enige reden voor House om deze zaak aan te nemen. Ook de andere mannen in zijn team zijn meteen door hun bevallige patiënte gecharmeerd. Thirteen hekelt de oppervlakkigheid van haar collega's en is vastberaden verder te kijken dan Valeries uiterlijke schoonheid.

Di 18 december 2018 | 22:15 House

Seizoen 6 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Down Low. Wanneer drugdealer Mickey in elkaar zakt tijdens het afhandelen van een belangrijke deal, wordt hij door zijn kompaan Eddie naar het Princeton Plainsboro-ziekenhuis gebracht. Mickey is bijzonder karig met het geven van persoonlijke informatie, waardoor House en zijn team op ouderwets detectivewerk zijn aangewezen om te achterhalen aan welke aandoening hij lijdt. Is zijn toestand te wijten aan een cocaïneverslaving of is er een andere oorzaak?

Ma 17 december 2018 | 23:05 House

Seizoen 6 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Wilson. Wilson gaat jagen met Tucker, een ex-patiënt. Deze uitstap is een jaarlijkse traditie om Tuckers overwinning in de strijd tegen kanker te vieren. Plots verliest Tucker echter elk gevoel in zijn arm. Dit zou kunnen wijzen op een beroerte of een terugkeer van de kanker. Testen in het Princeton Plainsboro-ziekenhuis doen echter vermoeden dat de oorzaak elders moet worden gezocht. Wanneer Wilson een koortsblaasje op de lip van Tuckers vriendin opmerkt, denkt hij dat zijn vriend een virus heeft opgelopen. House is het niet eens met Wilsons diagnose. Hij is ervan overtuigd dat Tucker opnieuw kanker heeft. Hij wil er zelfs geld op verwedden.

Vr 14 december 2018 | 22:20 House

Seizoen 6 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Ignorance Is Bliss. Wetenschapper Jimmy Sidas is een genie, maar hij kiest er bewust voor om als koerier te werken. Hij wil niet leven met de druk die een job in de wetenschap met zich mee zou brengen. Hij is liever gelukkig dan briljant. Op een dag komt Jimmy tot de vaststelling dat hij zijn naam niet meer kan schrijven. Hij wordt opgenomen met allerlei vreemde symptomen. House en zijn team nemen het onderzoek voor hun rekening. Ondertussen probeert House ook nog een breuk te forceren tussen Cuddy en haar vriend Lucas.

Do 13 december 2018 | 23:00 Trophées francophones du cinéma 2018

Divertissement

Do 13 december 2018 | 22:37 House

Seizoen 6 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Teamwork. Pornoacteur Hank Hardwick verliest het bewustzijn op de set van zijn nieuwste film. Hij heeft te kampen met zware oogpijn en wordt meteen naar het Princeton Plainsboro-ziekenhuis gebracht. House staat te popelen om deze zaak te onderzoeken. Zodra Cuddy hem zijn dokterslicentie teruggeeft, kan hij opnieuw aan de slag gaan. Maar door het plotse vertrek van Cameron en Chase heeft hij enkel Foreman om hem te assisteren bij zijn zoektocht naar de oorzaak van Hardwicks toestand.

Do 13 december 2018 | 17:45 Europa League preview magazine

Aflevering 6 - Voetbalmagazine (2018) dat vooruitblikt op de volgende speeldag in de UEFA Europa League. Groepsfase - matchdag 6

Wo 12 december 2018 | 22:10 House

Seizoen 6 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Known Unknowns. Een groep tienermeisjes dringt stiekem een rockconcert binnen. De drummer van de groep neemt twee van hen, Jordan en Phoebe, mee naar de backstageruimte. Wanneer de meisjes opnieuw samenkomen, zwellen Jordans handen en voeten plots op en valt ze flauw. Dokter House besluit het meisje te behandelen, maar ze is niet volledig eerlijk over wat er die avond is gebeurd.

Wo 12 december 2018 | 21:20 De weekenden

Vanavond start op de Vlaamse tv-zender Canvas het programma De weekenden, een humaninterestreeks met Joris Hessels over negen mensen die een cruciaal jaar tegemoet gaan en dat zelf in beeld brengen. Het gaat om mensen die tegen wil en dank de keuze maken om hun leven een andere richting uit te sturen, of die noodgedwongen de draad terug moeten opnemen. Negen verschillende levensverhalen die vaak ver uit elkaar liggen, maar onverwachts soms heel gelijkend zijn. Geregeld komen de negen een weekend samen om naar elkaar te luisteren en naar elkaars beelden te kijken. Joris Hessels, bekend van Radio Gaga, is gastheer, luisterend oor, compagnon de route en vriend. De weekenden is een verhaal over groepsdynamiek, verbondenheid en over de onvoorspelbaarheid van het leven. En de kijkers zijn daarvan de bevoorrechte getuigen. Twee afleveringen per week, die telkens het verslag zijn van één weekend. In totaal 14 afleveringen, steeds op woensdag en vrijdag om 21:20 uur op Canvas.

Di 11 december 2018 | 22:20 House

Seizoen 6 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Brave Heart. Het team van House onderzoekt een roekeloze politiedetective wiens vader, grootvader en overgrootvader allen op 40-jarige leeftijd aan een mysterieuze hartkwaal stierven. Maar er zijn geen symptomen die doen vermoeden dat hem hetzelfde lot wacht. Precies daarom is House er niet op gebrand deze zaak onder de loep te nemen. Intussen wordt Chase achtervolgd door de Dibala-zaak.

Ma 10 december 2018 | 22:15 House

Seizoen 6 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Instant Karma. Een steenrijke zakenman brengt zijn ernstig zieke zoontje naar het Princeton Plainsboroziekenhuis en eist dat Dr. House zich over de zaak ontfermt. De man is ervan overtuigd dat de mysterieuze maagaandoening van zijn zoon een straf is voor zijn persoonlijk financieel succes en hij overweegt zijn leven drastisch om te gooien om zijn zoon te redden. Ondertussen bereiden Foreman en Chase zich voor op een presentatie in de Dibala-zaak.

Zo 9 december 2018 | 17:05 Durchs wilde Kurdistan

Orientabenteuer (BRD/E 1965) nach Karl May. Kara Ben Nemsi (Lex Barker) gibt einem Despoten Saures. – Gedreht wurde in Spanien und Berlin. Mit Sam-Hawkins-Darsteller Ralf Wolter als Hadschi Halef Omar.

Vr 7 december 2018 | 22:15 House

Seizoen 6 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Tyrant. President Dibala - een bijzonder controversieel Afrikaans politicus - wordt opgenomen in het Princeton Plainsboro-ziekenhuis. House heeft zijn dokterslicentie nog niet terug, dus officieel heeft Foreman de leiding over dit onderzoek. Diens sterk uitgedunde team is niet bepaald gelukkig met de komst van de gewetenloze dictator. Ze hebben er moeite mee om een man te verzorgen die persoonlijk verantwoordelijk is voor tal van misdaden tegen de mensheid in zijn eigen land. Ondertussen probeert Wilson het bij te leggen met een lastige buurman.

Do 6 december 2018 | 22:37 House

Seizoen 6 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Epic Fail. House keert eindelijk terug naar het Princeton Plainsboro-ziekenhuis. Hij verrast vriend en vijand door aan te kondigen dat hij grote veranderingen in zijn leven zal doorvoeren. Een daarvan is de zoektocht naar een nieuwe, minder stressvolle job. Foreman neemt voorlopig zijn taken over. Samen met zijn team heeft hij alle moeite van de wereld om een diagnose te stellen voor een patiënt die er niet aan kan weerstaan om zijn symptomen op het internet te plaatsen.

Wo 5 december 2018 | 22:10 House

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Broken (part 2). House is er nog altijd niet in geslaagd om ontslagen te worden uit het psychiatrisch ziekenhuis. Hij heeft zich ondertussen neergelegd bij de behandelingswijze van Dr. Nolan en raakt steeds meer geïntrigeerd door Lydia, een familielid van een van zijn medepatiënten. Haar bezoekjes zijn steevast het hoogtepunt van zijn dag. House deelt een kus met haar, maar wanneer duidelijk wordt dat ze getrouwd is, besluit hij haar af te schepen. Een van beiden is immers gedoemd om vroeg of laat gekwetst te worden.

Di 4 december 2018 | 22:34 House

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Broken (part 1). House ontwaakt in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij heeft een pijnlijke ontwenning van zijn verslaving aan pijnstillers ondergaan, maar voelt zich nu beter en wil het ziekenhuis verlaten. Dr. Nolan vindt het nog te vroeg om hem opnieuw aan de slag te laten gaan. House legt zich neer bij de beslissing van de arts en besluit zich verder te laten behandelen om zo snel mogelijk zijn ontslag uit de kliniek te krijgen. In werkelijkheid wil hij het medisch personeel en zijn medepatiënten zo hard op de zenuwen werken dat ze hem ontslaan.

Ma 3 december 2018 | 22:12 House

Seizoen 5 - Aflevering 24 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Both Sides Now. Scotts hersenhelften zijn in twee gesplitst, waardoor zijn linker- en rechterhelft niet meer met elkaar kunnen communiceren. Zijn rechterhand blijkt zo zijn eigen willetje te hebben gekregen, wat tot vreemde toestanden leidt. House neemt de leiding van het diagnostisch doktersteam opnieuw over en start het onderzoek. Hij voelt zich als herboren nu hij is afgekickt van de pijnstillers. Ook zijn stomende nacht met dr. Cuddy heeft hier zeker iets mee te maken. Wanneer dr. Cuddy echter verklaart niets meer te willen dan een werknemer-werkgever relatie, probeert House haar voor zich te winnen door haar op stang te jagen. Hij ontdekt echter dat niets is wat het lijkt. Ondertussen lopen ook dr. Chase en dr. Cameron slechtgeluimd rond nu het sperma van Camerons dode echtgenoot hun trouwplannen in de war stuurde.

Vr 30 november 2018 | 22:25 House

Seizoen 5 - Aflevering 23 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Under My Skin. Penelope, de ster van het balletgezelschap, stort in op het podium en heeft ademhalingsproblemen. Ze wordt toegewezen aan dr. House, maar die voelt zich niet in staat om een onderzoek te leiden. Onder toezicht van dr. Wilson doet hij echter toch zijn uiterste best, maar de hallucinaties van Amber spelen hem te veel parten. Terwijl Dr. House een diagnose voor zichzelf probeert te stellen, is het doktersteam dus op zichzelf aangewezen om Penelopes leven en carrière te redden. Dr. Chase steekt een handje toe bij de risicovolle behandelingen, maar hij is er zelf ook niet helemaal bij. Zijn verloofde, dr. Cameron, wil namelijk het ingevroren sperma van haar dode echtgenoot bewaren.

Do 29 november 2018 | 22:30 House

Seizoen 5 - Aflevering 22 - Amerikaanse ziekenhuisserie. House Divided. Dr. House heeft amper geslapen sinds de dood van dr. Kutner. Daardoor krijgt hij levendige hallucinaties van Wilsons overleden vriendin Amber. De aanwezigheid van Amber lijkt een troef voor hem. Amber geeft House namelijk toegang tot de donkerste hoekjes van zijn geheugen en gidst hem door het onderzoek van de dove Seth, die last heeft van luide knallen in zijn oor. Ze helpt hem zelfs dr. Chases vrijgezellenavond te organiseren. Maar dan komt House in de problemen. Onder invloed van Amber bezorgt hij Seth ongewild een hoorimplantaat. En ook de vrijgezellenavond eindigt in mineur.

Do 29 november 2018 | 22:00 Krauses Glück

Als Bürgermeister Stübner (Boris Aljinovic) eine syrische Flüchtlingsfamilie im Gasthof der Krauses einquartiert, ist Integration in Brandenburg gefragt. Elsa (Carmen-Maja Antoni), die Schwester von Expolizist Horst Krause, muss erst mal lernen, dass man Opa Omar (Erden Arkan), seiner hochschwangeren Tochter Djamila und den drei Söhnen keine Buletten auftischt. Teenager Achmed bringt Krause als Spargelstecher unter, die Knirpse Jussuf und Mohammed bei Ersatzvati Schlunzke (Andreas Schmidt, †?17). Und den lokalen Ausländerfeinden sagt er auch schnell Bescheid... Alles ist einfacher in Krauses Dorf, auch der Kampf gegen Rassismus und die Mühen der Integration. Das mag man naiv finden, Bernd Böhlich gelingen in seinem fünften Krause-Film aber skurrile, teils poetische Szenen.

Wo 28 november 2018 | 23:25 Nachrichten aus Syrien – The War on My Phone

Sie haben es nach mühevoller, lebensgefährlicher Flucht aus den Kriegsgebieten ins sichere Europa geschafft, doch der Krieg bleibt bei ihnen – in den Nachrichten aus Syrien, die auf ihren Smartphones eintreffen: von Bombenangriffen, Gräueltaten des IS, von inhaftierten Freunden und verzweifelten Angehörigen. – Die schwer verdauliche Doku von Elke Sasse beobachtet Zena, Omar, Shahinaz und Amjad – vier Geflüchtete, die im vermeintlich idyllischen Exil täglich mit dem Horror daheim konfrontiert werden und nicht zur Ruhe kommen können. Ein extrem eindrücklicher, aufwühlender Film, den wir besonders Menschen ans Herz legen die Geflüchtete für "Asyltouristen" halten.

Wo 28 november 2018 | 22:07 House

Seizoen 5 - Aflevering 21 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Saviors. Milieuactivist Doug valt neer en kan zich niet meer bewegen. Dr. Cameron wil er zeker van zijn dat dr. House deze zaak aanneemt. Daarom stelt ze haar vakantie met dr. Chase uit. Chase denkt echter dat er andere redenen zijn voor dit uitstel. House profiteert van de situatie om Cameron met het onderzoek te belasten. Zelf is hij druk bezig met het onderzoeken van Wilsons mysterieuze dieet. Ondertussen gaat het van kwaad naar erger met patiënt Doug, wiens radeloze vrouw het hem erg kwalijk neemt dat hij het milieu boven zijn eigen zoon verkiest.

Di 27 november 2018 | 22:39 House

Seizoen 5 - Aflevering 20 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Simple Explanation. Charlotte en Eddie zijn twee oudere, liefhebbende gepensioneerden. Eddie lijdt echter aan longkanker en is stervende. Plots stort Charlotte, die altijd voor Eddie gezorgd heeft, zelf in. Terwijl haar toestand verslechtert, blijft die van Eddie op onverklaarbare wijze stabiel. Dr. House en zijn team staan dus tegenover twee medische mysteries. Deze verbleken echter bij een onverwacht verlies voor het doktersteam. Iedereen is van zijn melk, vooral dr. House. Hij stort zich dan maar op waar hij goed in is: de puzzel oplossen die niemand opgelost krijgt.

Di 27 november 2018 | 02:08 Dem Dem ! IMDb: 6.8

27/11/18 - IMDB * 6.8 - Kortfilm, Senegalese kortfilm (2017). Matar, een Senegalese visser, vindt op het strand in Dakar een Belgisch paspoort. Hij besluit het te gebruiken.

Senegalese kortfilm (2017). Matar, een Senegalese visser, vindt op het strand in Dakar een Belgisch paspoort. Hij besluit het te gebruiken.

Ma 26 november 2018 | 22:47 House

Seizoen 5 - Aflevering 19 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Locked In. Lee kan zijn lichaam niet meer bewegen, enkel zijn ogen functioneren nog. Vanuit zijn ziekenhuisbed ontdekt hij dat hij met zijn fiets tegen een open autoportier knalde en hersendood werd verklaard. Daar is dr. House, die toevallig in het bed naast Lee terecht kwam na een motorongeluk, het echter niet mee eens. Het lock-in-syndroom lijkt hem meer waarschijnlijk. Om zijn gelijk te bewijzen, laat hij Lee bij wijze van communicatie knipperen met zijn ogen en zet hij zijn doktersteam aan de slag om de mogelijke oorzaak van zijn hersenschade te achterhalen. Vooral Taub zal zijn best moeten doen: House dreigt hem immers te ontslaan wegens een gebrek aan motivatie. Ondertussen probeert Wilson uit te vissen waarom House in het geheim met zijn motor naar New York was gereden.

Ma 26 november 2018 | 15:20 Juice

26/11/18 - Drama , Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Zo 25 november 2018 | 18:30 Juice

25/11/18 - Drama , Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Vr 23 november 2018 | 23:08 House

Seizoen 5 - Aflevering 18 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Here Kitty. Zwarte kat Debbie slaapt enkel bij stervende mensen. Wanneer de kat bij verpleegster Morgan komt slapen, gelooft die dat ook haar laatste uren geslagen zijn. Voor Houses ogen veinst ze een aanval. Aangezien House is geïntrigeerd door het mysterie van de doodskat, besluit hij Morgan op te nemen in het ziekenhuis. Dit ondanks Cuddy's vraag Morgan zo snel mogelijk te ontslaan. Terwijl House voluit experimenteert met de kat en Kutners bijgeloof, wordt Morgan echter echt ziek. Taub worstelt met financiële problemen. Hij hoopt dat een oude schoolkennis hem misschien een kans kan geven om opnieuw een succesvol leven op te bouwen.

Do 22 november 2018 | 22:38 House

Seizoen 5 - Aflevering 17 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Social Contract. Op een belangrijk zakendiner begint Nick Greenwald plots ongewild zijn diepste gedachten te delen met zijn tafelgenoten. Dit blijkt echter slechts één symptoom te zijn. Dr. House en zijn team kunnen de zoektocht naar de onderliggende oorzaak beginnen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot, aangezien Nick altijd meteen zegt wat in hem opkomt. Vooral zijn gezin lijdt zwaar onder zijn kwetsende, en vaak ook beledigende, waarheden. In een poging om iets te verbergen voor House, neemt Wilson het daarentegen minder nauw met de waarheid. Deze haalt dan ook alles uit de kast om te weten te komen wat er met zijn beste vriend aan de hand is.

Wo 21 november 2018 | 22:12 House

Seizoen 5 - Aflevering 16 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Softer Side. Tiener Jackson werd geboren met een genetische afwijking, waardoor hij zowel vrouwelijke als mannelijke cellen heeft. Als hij na een basketbalwedstrijd ineenzakt, brengen zijn ouders hem onmiddellijk naar het Princetonziekenhuis. Ze vragen wel aan het doktersteam diens interseksualiteit te verzwijgen. Terwijl Thirteen het hier moeilijk mee heeft, gaat House overal gewillig mee akkoord. Hij is zowaar in een goed humeur, wat Wilson en Cuddy achterdochtig maakt. Foreman en Thirteen vinden het vreemd dat Taub en Kutner er eerder dan House achter komen dat ze nog steeds een relatie hebben.

Di 20 november 2018 | 22:30 House

Seizoen 5 - Aflevering 15 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Unfaithful. House stelt Foreman en Thirteen een ultimatum: of één van hen neemt ontslag, of ze beëindigen hun relatie. In afwachting van hun beslissing besluit hij een blik te werpen op een onderzoek dat snel afgehandeld kan worden. Pastoor Danny wordt met hallucinaties in het ziekenhuis opgenomen. Wanneer diens teen plots afsterft, beseft het doktersteam dat er meer aan de hand is. Dr. Taub gaat ervan uit dat de complicaties te maken hebben met de veelbesproken reputatie van de patiënt. In het verleden werd hij immers beschuldigd van pedofilie. Tussen de onderzoeken door spelen House en Cuddy een schizofreen spelletje met als inzet een uitnodiging tot de Joodse naamceremonie van baby Rachel.

Ma 19 november 2018 | 22:45 House

Seizoen 5 - Aflevering 14 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Greater Good. De beroemde ex-kankeronderzoekster Dana Miller wordt opgenomen in het Princeton Hospital. Ze gaf haar levensreddende job op om haar eigen geluk na te kunnen streven. Dat zet Dr. Taub en Dr. Wilson aan het denken. Terwijl Dr. House de oorzaak van Dana's ernstige inwendige bloedingen probeert te achterhalen, ondervindt hij weerstand van de op wraak beluste Dr. Cuddy. Bovendien moet hij met een gehalveerd team werken, want Dr. Foremans goedbedoelde beslissing heeft desastreuze gevolgen voor Thirteen.

Za 17 november 2018 | 13:45 Dog Eat Dog IMDb: 4.6

17/11/18 - IMDB * 4.6 - Misdaad , Wanneer drie wanhopige ex gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Wanneer drie wanhopige ex-gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Vr 16 november 2018 | 23:06 House

Seizoen 5 - Aflevering 13 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Big Baby. Dr. Cuddy heeft moeite om een band met haar pleegbaby op te bouwen en besluit meer tijd met haar door te brengen. Cameron neemt wat dagelijkse taken van haar over, waaronder House in het oog houden. Meteen ontstaat er een kat-en-muisspelletje tussen House en Cameron. Dat komt echter niet ten goede van kinderverzorgster Sarah, die plots bloed begon te spuwen en flauwviel in haar klas. Ondertussen worstelt Foreman met een ethisch dilemma: hij wil Thirteen helpen, maar zo zou hij dan wel de resultaten van de klinische proeven vertekenen.

Do 15 november 2018 | 22:37 House

Seizoen 5 - Aflevering 12 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Painless. Dr. Cameron ontfermt zich over de financiële zaken van Dr. House. In ruil vraagt zij Dr. House om de toestand van patiënt Jeff onder de loep te nemen. Jeff heeft voortdurend ondraaglijke pijn en probeerde meermaals zelfmoord te plegen. Dr. House kan hiervan meespreken, zelf lijdt hij ook onder de onophoudelijke pijn in zijn been. De pijn verlichten door een bad te nemen is echter geen optie: de waterleiding in zijn huis is stuk. Bovendien kan hij niet rekenen op de hulp van Dr. Cuddy: het combineren van haar job met het pleegmoederschap blijkt moeilijker dan verwacht. Ondertussen probeert Thirteen Dr. Foreman te ontwijken, maar die geeft niet zo gemakkelijk op en tracht haar te overhalen om samen iets te gaan eten.

Wo 14 november 2018 | 22:46 House

Seizoen 5 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Joy to the World. Tijdens een schooloptreden valt de gepeste, zestienjarige Natalie onverklaarbaar flauw. Dr. Cuddy en Dr. Kutner voelen zich, elk voor hun eigen redenen, persoonlijk aangesproken en doen er alles aan om het onderzoek tot een goed einde te brengen. De spanning tussen Dr. House en Dr. Cuddy is echter nog steeds te snijden, wat zich afzet op het humeur van Dr. House. Dr. Wilson daagt hem dan ook uit om, omwille van het aankomende kerstfeest, voor één keer eens aardig te zijn tegen zijn patiënten. Ondertussen tikt Thirteen Dr. Foreman op de vingers over zijn omgang met de andere Huntingtonpatiënten tijdens de klinische proeven.

Di 13 november 2018 | 23:06 House

Seizoen 5 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Let Them Eat Cake. Tijdens de opnames van een infomercial over natuurlijk en gezond fit worden, stort fitnessgoeroe Emmy in. Dr. Taub ontfemt zich over haar, aangezien de andere teamleden andere zaken aan hun hoofd hebben. Zo begint Thirteen aan de klinische proeven voor de ziekte van Huntington onder leiding van Dr. Foreman. Ze heeft het echter moeilijk om de confrontatie met andere Huntington-patiënten aan te gaan. Dr. House is dan weer druk bezig met het boycotten van de renovaties van Dr. Cuddy's bureau.

Ma 12 november 2018 | 23:30 Paradies! Paradies – Mein Vater, die Kurden und ich

Die junge Filmemacherin Kurdwin Ayub begleitetihren Vater Omar in den Irak – von wo er vor 25 Jahren floh... Sensibel, nah dran. 2016 mit dem "Carte Blanche"-Nachwuchspreis prämiert – und nun Auftakt zum 3sat-Begleitprogramm zur 42. Duisburger Filmwoche.

Ma 12 november 2018 | 22:45 House

Seizoen 5 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Last Resort. In het Princeton Plainsboro Teaching Hospital zitten de wachtzalen vol en Jason is ten einde raad. Om eindelijk zijn diagnose te krijgen, gijzelt hij Dr. House, Thirteen, een verpleegster en enkele patiënten. Het ziekenhuis wordt ontruimd en een speciale politie-eenheid komt ter plaatse. Onder schot gehouden door Jason heeft Dr. House geen andere keuze dan Jasons eisen in te willigen. Zo brengt hij echter de andere gijzelaars in groot gevaar.

Zo 11 november 2018 | 17:00 Dog Eat Dog IMDb: 4.6

11/11/18 - IMDB * 4.6 - Misdaad , Wanneer drie wanhopige ex gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Wanneer drie wanhopige ex-gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Vr 9 november 2018 | 22:43 House

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Emancipation. Een 16-jarige arbeidster begint bloed te spuwen op de werkvloer. Aangezien ze op zo'n jonge leeftijd al geruime tijd zelfstandig is, denken Dr. House en zijn team meteen aan drugs en daarbijhorende hartproblemen. Het team komt echter dingen te weten over het meisje die een heel ander licht werpen op de zaak. Ondertussen heeft Dr. House geen oren naar Dr. Foremans plannen zijn assistentie te verlenen bij een aantal klinische testen.

Do 8 november 2018 | 22:35 House

Seizoen 5 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The itch. Een man met ernstige pleinvrees wordt ziek. Hij durft zijn woning niet te verlaten, dus gaat het team op huisbezoek. Wanneer zijn conditie achteruit gaat, bedenkt het team een plan om hem toch naar het ziekenhuis te krijgen. Cameron en Chase werken ondertussen aan hun relatie en House wordt helemaal gek van de jeuk.

Wo 7 november 2018 | 22:45 House

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Joy. Een alleenstaande vader heeft last van black-outs en slaapwandelen. Wanneer Thirteen en Dr. Taub hem volgen tijdens een van zijn slaapwandelsessies, blijkt hij onbewust drugs te gaan kopen. De drugs kunnen er echter niet de oorzaak van zijn dat Jerry plots begint bloed te zweten. Ondertussen kijkt Dr. Cuddy uit naar de geboorte van haar baby. De adoptie is echter zeer tegen de zin van Dr. House en hij doet er dan ook alles aan om haar van gedachten te doen veranderen. Hij lijkt daarin te slagen als er plots complicaties opduiken met Bekka, de biologische moeder. Dr. Cuddy wordt voor een hartverscheurende keuze gesteld.

Di 6 november 2018 | 22:48 House

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Lucky Thirteen. Na een wild feestje krijgt Thirteens onenightstand, Spencer, een aanval in haar appartement. Eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat de mix van XTC en alcohol daar niets mee te maken heeft. Dr. House ziet zijn kans schoon om Thirteen te jennen en ontfermt zich over de patiënt. Terwijl Spencers nieren en longen bezwijken, krijgt Thirteen het zwaar te verduren. Ondertussen herneemt privédetective Lucas in opdracht van Dr. House zijn onderzoek naar Dr. Wilson. Hij ontdekt iets wat Dr. House niet verwacht had.

Ma 5 november 2018 | 23:05 House

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Wanneer de moeder van dr. House belt om hem te vertellen dat zijn vader is overleden, is het team met stomheid geslagen door de gelatenheid van de dokter. Dr. Cuddy en dr. Wilson hebben echter zo hun eigen methode om hem te dwingen de begrafenis bij te wonen. Ondertussen wordt Nicole, een alcoholiste die in China op zoek ging naar haar biologische ouders, binnengebracht in het Princeton Hospital. In China werd ze behandeld voor SARS, maar deze ziekte stemt niet volledig overeen met de symptomen. Dr. House leidt het onderzoek via de telefoon, tot hij op weg naar de begrafenis samen met dr. Wilson wordt gearresteerd.

Ma 5 november 2018 | 00:00 Ride Along IMDb: 6.2

05/11/18 - IMDB * 6.2 - Action comedy. Feckless school security guard Ben has to prove to hard as nails Atlanta cop James that he is good enough to marry his sister by joining him on patrol in the city. However, their pratfall crammed day results in them falling foul of the town's mysterious crime king Omar. With Ice Cube , Kevin Hart, John Leguizamo, Bruce McGill, and Tika Sumpter.(2014)

Action comedy. Feckless school security guard Ben has to prove to hard-as-nails Atlanta cop James that he is good enough to marry his sister by joining him on patrol in the city. However, their pratfall-crammed day results in them falling foul of the town's mysterious crime king Omar. With Ice Cube , Kevin Hart, John Leguizamo, Bruce McGill, and Tika Sumpter.(2014)

Vr 2 november 2018 | 22:39 House

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Adverse events. Brandon is een getalenteerd schilder, maar zijn laatste schilderij ziet er wat vreemd uit. Iets vertekende zijn zicht. Toch is er niets te zien op de hersenscans en zijn de tests op drugs negatief. Terwijl het doktersteam de oorzaak van Brandons symptomen probeert te achterhalen, pakt dr. House graag uit met de gênante details die privédetective Lucas over zijn teamleden te weten kwam. Vooral de informatie over dr. Taubs vrouw vindt hij interessant. Lucas is dan weer eerder geïnteresseerd in de verschijning van dr. Cuddy en spitst zich met veel plezier op haar doen en laten toe.

Do 1 november 2018 | 22:39 House

Seizoen 5 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Not cancer. Vier verschillende mensen, enkel verbonden door dezelfde orgaandonor, storten in. De enige overlevende is muzikant Frank. Vreemd genoeg lijken de oorzaken van hun instorting niets te maken te hebben met de getransplanteerde organen. Wanneer Frank toch sterft, lijkt Apple, een vijfde persoon die een orgaan kreeg van de sinistere donor, gedoemd. Alle sporen leiden naar kanker, maar volgens Dr. House is het geen kanker.

Wo 31 oktober 2018 | 22:44 House

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Dying changes everything. Twee maanden na de dood van Amber keert dokter Wilson terug naar het Princeton Plainsboro Teaching Hospital. Hij heeft Ambers dood echter nog steeds niet kunnen verwerken en besluit zijn ontslag in te dienen. Als de assistente van een gekende feministe plots hallucinaties krijgt tijdens een meeting, weigert House haar zelf te behandelen. Zo probeert hij Wilson onder druk te zetten om op zijn beslissing terug te komen. Thirteen ziet de staking van House staking als haar grote kans om zich te bewijzen, maar het team heeft twijfels over haar visie.

Wo 31 oktober 2018 | 10:10 Dog Eat Dog IMDb: 4.6

31/10/18 - IMDB * 4.6 - Misdaad , Wanneer drie wanhopige ex gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Wanneer drie wanhopige ex-gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Di 30 oktober 2018 | 22:31 House

Seizoen 4 - Aflevering 16 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Wilson's Heart. Amber is er erg aan toe: haar nieren zijn zwaar beschadigd bij het busongeval en haar hartslag is veel te hoog. Om haar hart niet verder te belasten, besluiten House en Wilson het stil te leggen en haar lichaamstemperatuur met ijs te verlagen. Met de tijd die ze hiermee winnen, kunnen ze op zoek gaan naar de oorzaak van haar aandoening. De juiste diagnose stellen bij een patiënt zonder hartslag is echter allesbehalve gemakkelijk. Bovendien gaat het om iemand die ze goed kennen.

Ma 29 oktober 2018 | 22:36 House

Seizoen 4 - Aflevering 15 - Amerikaanse ziekenhuisserie. House's Head. House raakt betrokken bij een zwaar busongeval. Hij heeft een ernstige hersenschudding opgelopen en kan zich amper iets herinneren van het ongeval. Toch is hij er van overtuigd dat hij iemand op de bus zag met levensbedreigende symptomen. Ondanks de ernst van zijn eigen verwondingen, weigert House te rusten voor hij heeft achterhaald welke passagier er ziek is.

Zo 28 oktober 2018 | 16:45 Krauses Glück

Als Bürgermeister Stübner (Boris Aljinovic) eine syrische Flüchtlingsfamilie im Gasthof der Krauses einquartiert, ist Integration in Brandenburg gefragt. Elsa (Carmen-Maja Antoni), die Schwester von Expolizist Horst Krause, muss erst mal lernen, dass man Opa Omar (Erden Arkan), seiner hochschwangeren Tochter Djamila und den drei Söhnen keine Buletten auftischt. Teenager Achmed bringt Krause als Spargelstecher unter, die Knirpse Jussuf und Mohammed bei Ersatzvati Schlunzke (Andreas Schmidt, †?17). Und den lokalen Ausländerfeinden sagt er auch schnell Bescheid... Alles ist einfacher in Krauses Dorf, auch der Kampf gegen Rassismus und die Mühen der Integration. Das mag man naiv finden, Bernd Böhlich gelingen in seinem fünften Krause-Film aber skurrile, teils poetische Szenen.

Zo 28 oktober 2018 | 08:50 Mein schönes Dorf im Senegal

Anna ist zwölf Jahre alt und wohnt in Popenguine, einem Dorf an der Küste im Süden des Senegals. Im Senegal helfen Kinder schon früh bei der Hausarbeit. Anna geht einkaufen, kocht, wäscht und verkauft die Fische ihrer Mutter auf dem Markt. Doch der Handel läuft nicht gut: "Es gibt nicht mehr viele Fische im Meer, das Fischen wird immer teurer und die Kutter müssen immer weiter hinausfahren", erklärt sie. Nach Schule, Markt und Hausarbeit widmet sich Anna ihren Freizeitbeschäftigungen. Zusammen mit ihren Freundinnen organisiert sie ein Sabaar, ein traditionelles Fest, bei dem die Mädchen nacheinander zu Trommelrhythmen tanzen. Ein anderes Mal kommentiert Anna einen Kinderringkampf am Strand von Popenguine, fährt ins Naturreservat und beobachtet die Tiere der Savanne. In Begleitung der Kamera trifft Anna auch den Lehrer, den Fischer, die Krämerin und den Schneider von Popenguine. Aus ihrer Perspektive und mit ihren Worten stellt sie die Menschen vor, die ihr Land und ihre Kultur repräsentieren.

Vr 26 oktober 2018 | 23:14 House

Seizoen 4 - Aflevering 14 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Living the Dream. Wanneer House merkt dat zijn favoriete soapacteur zich vreemd gedraagt op tv, besluit hij de man te kidnappen voor een onderzoek. Pas na lang aandringen stemt de acteur in met een oogtest, die de oorzaak van zijn troebel zicht moet achterhalen. Ondertussen krijgt dokter Cuddy een onverwachte inspectie over de vloer.

Do 25 oktober 2018 | 22:37 House

Seizoen 4 - Aflevering 13 - Amerikaanse ziekenhuisserie. No more Mr Nice Guy. Het verplegend personeel van het Plainsboro Princetonziekenhuis is in staking. Daardoor moeten House en zijn collega's aan de slag op de spoedafdeling. House merkt een man op die opvallend vriendelijk blijft tegen de artsen, hoewel hij al uren op een consultatie wacht. House is ervan overtuigd dat de vriendelijkheid van de man een symptoom is van een ernstige, mysterieuze ziekte.

Wo 24 oktober 2018 | 22:46 House

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Don't ever change. Een 38-jarige vrouw wordt onwel tijdens haar huwelijksfeest. Het team van House ontdekt dat ze zich nog maar zes maanden geleden heeft bekeerd tot het joodse geloof en dat ze voordien verslaafd was aan heroïne. Ondertussen is House vastbesloten om Wilsons relatie met Amber tot op het bot uit te spitten.

Di 23 oktober 2018 | 23:13 House

Seizoen 4 - Aflevering 11 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Frozen. Dokter Cate Milton bevindt zich op de Zuidpool wanneer ze plots zwaar ziek wordt. Door de barre weersomstandigheden kan ze niet geëvacueerd worden. Via een rechtstreekse webcamverbinding moeten House, Foreman en Wilson de juiste diagnose proberen te stellen. Ze denken eerst aan een nierprobleem, maar dan krijgt hun patiënte plots zware ademhalingsproblemen. Ondertussen geeft House zijn team de opdracht ervoor te zorgen dat hij kabeltelevisie krijgt.

Ma 22 oktober 2018 | 22:40 House

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Amerikaanse ziekenhuisserie. It's a Wonderful Lie. House heeft eindelijk de nieuwe leden van zijn team gekozen. Samen proberen ze te achterhalen wat er mis is met een vrouw die plotseling last kreeg van verlammingsverschijnselen. De toestand van de vrouw wordt met de dag slechter en House denkt dat ze belangrijke informatie achterhoudt. Ondertussen geeft House zijn eigen draai aan een kersttraditie.

Zo 21 oktober 2018 | 21:05 Four Lions IMDb: 7.3

21/10/18 - IMDB * 7.3 - Tragikomedie, Frans Britse misdaadkomedie (2010). Omar is een toegewijd moslim en heeft voor zichzelf besloten een krachtig en ultiem statement te maken tegen een zondige samenleving. Het team van fundamentalisten dat Omar samenstelt is echter een verzameling van onnozele figuren met wel zeer onconventionele en lachwekkende ideeën.

Frans-Britse misdaadkomedie (2010). Omar is een toegewijd moslim en heeft voor zichzelf besloten een krachtig en ultiem statement te maken tegen een zondige samenleving. Het team van fundamentalisten dat Omar samenstelt is echter een verzameling van onnozele figuren met wel zeer onconventionele en lachwekkende ideeën.

Vr 19 oktober 2018 | 22:14 House

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Games. Dokter House moet van dokter Cuddy vaart zetten achter zijn zoektocht naar twee nieuwe teamleden. Om de vier overgebleven stagiairs een laatste keer op de proef te stellen, besluit hij punkrocker Jimmy Quidd uit de spoeddienst weg te halen. Die lijdt aan ernstige interne bloedingen, wat veroorzaakt kan zijn door zijn drugs- en alcoholmisbruik. Maar House is ervan overtuigd dat er een andere oorzaak is voor zijn toestand.

Vr 19 oktober 2018 | 15:00 Juice

19/10/18 - Drama , Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Do 18 oktober 2018 | 22:37 House

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Amerikaanse ziekenhuisserie. You Don't Want to Know. Een illusionist ontsnapt op het nippertje aan de dood tijdens een optreden. Hij krijgt een hartaanval in een watertank en wordt door twee stagiairs van House gered, die toevallig in de nachtclub aanwezig zijn. De stagiairs willen het onderzoek aan House voorleggen, maar die vindt de hartproblemen van de goochelaar niet interessant genoeg. In plaats daarvan geeft hij zijn team de opdracht het slipje van Cuddy te bemachtigen. De stagiair die daar in slaagt, mag twee van zijn collega's voor eliminatie nomineren. House zal een van hen ontslaan.

Do 18 oktober 2018 | 18:55 Juice

18/10/18 - Drama , Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Vier vrienden blijven maar net binnen de grenzen van de wet, tot het noodlottige moment dat ze te ver gaan en op de vlucht moeten slaan.

Wo 17 oktober 2018 | 22:45 House

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Ugly. Een filmploeg maakt een documentaire over Kenny, een tiener met een zwaar misvormd gezicht. Hij staat op het punt geopereerd te worden door dokter Chase. Tijdens de ingreep krijgt Kenny een hartaanval en kan hij maar net worden gered. House besluit de zaak onder de loep te nemen, maar daar krijgt hij al snel spijt van. Het volledige onderzoeksproces zal immers op band worden vastgelegd door de cameracrew.

Di 16 oktober 2018 | 22:42 House

Seizoen 4 - Aflevering 6 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Whatever it takes. Racepilote Casey Alfonso verliest het bewustzijn na afloop van een belangrijke dragrace. Hoewel het er sterk naar uitziet dat ze enkel lijdt aan uitdroging door de extreme hitte, geeft House zijn team de opdracht niets aan het toeval over te laten en de vrouw te onderzoeken. Zelf wordt House door de CIA gevraagd om de vermoedelijke vergiftiging van een geheim agent onder de loep te nemen. De CIA is echter bijzonder karig met achtergrondinformatie over de man en diens laatste missie, waardoor House onorthodoxe onderzoeksmethodes moet aanwenden om zijn diagnose te stellen...

Di 16 oktober 2018 | 13:05 Dog Eat Dog IMDb: 4.6

16/10/18 - IMDB * 4.6 - Misdaad , Wanneer drie wanhopige ex gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Wanneer drie wanhopige ex-gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Ma 15 oktober 2018 | 22:33 House

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Mirror, mirror. Nog voor House en zijn medewerkers een patiënt met ernstige ademhalingsproblemen kunnen behandelen, verrast dokter Cuddy hen met de mededeling dat ze dokter Eric Foreman opnieuw heeft aangenomen. Hij kan niet ontslagen worden en zal House en zijn stagiairs voortaan nauwlettend in de gaten houden. House is daar allesbehalve gelukkig mee en besluit Cuddy het leven zuur te maken. Ondertussen wordt duidelijk dat hun patiënt er erger aan toe is dan ze dachten: zijn bloed is aan het stollen. Bovendien blijkt hij het gedrag en de persoonlijkheid na te bootsen van iedereen die hij ontmoet.

Za 13 oktober 2018 | 00:01 House

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Guardian Angels. De 24-jarige Irene Walesa wordt het ziekenhuis binnengebracht met stuiptrekkingen en hallucinaties. Ze beweert overleden mensen te kunnen zien en met hen te kunnen communiceren. House geeft zijn team van stagiairs de opdracht enkele tests uit te voeren. Wanneer die negatief blijken te zijn en de hallucinaties blijven toenemen, zitten de artsen met de handen in het haar. House weigert te geloven dat de vrouw daadwerkelijk geesten kan zien en besluit zich met de zaak bezig te houden.

Vr 12 oktober 2018 | 11:45 Demain tout commence IMDb: 7.4

12/10/18 - IMDB * 7.4 - Tragikomedie , Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder...

Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria nu in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen...

Do 11 oktober 2018 | 22:41 House

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Amerikaanse ziekenhuisserie. 97 Seconds. Voor het onderzoek van de 37-jarige rolstoelpatiënt Thomas Stark, die bij het oversteken van de weg plots flauwviel, verdeelt House de tien overgebleven kandidaten in twee groepen. Bovendien staat hij aan de grond genageld wanneer een van zijn patiënten zich in zijn praktijk probeert te elektrocuteren. Die beweert achteraf dat hij een week voordien betrokken was bij een auto-ongeval en 97 seconden klinisch dood werd verklaard.

Wo 10 oktober 2018 | 22:44 House

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The Right Stuff. Een 30-jarige gevechtspilote roept de hulp in van dokter House nadat ze in een vluchtsimulator het gevoel kreeg dat ze geluiden kon zien. Ze biedt hem 50.000 dollar aan om haar te helpen en zijn onderzoek geheim te houden. Ze komt immers in aanmerking voor een belangrijke NASA-missie en vreest door haar aandoening aan de kant geschoven te worden. House besluit al zijn stagiairs in te schakelen om de juiste diagnose te stellen.

Di 9 oktober 2018 | 22:58 House

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Alone. Als een kantoorgebouw instort, moet House met spoed een jonge vrouw behandelen die de ramp heeft overleefd. Door haar ernstige verwondingen kan ze alleen nog communiceren door te knipperen met haar ogen. Cuddy oefent druk uit op House en vindt dat hij een nieuw team moet samenstellen. Hij heeft daar geen zin in en bespreekt zijn theorieën met de conciërge. Maar langzamerhand realiseert House zich dat hij deze patiënt niet in zijn eentje kan genezen.

Ma 8 oktober 2018 | 22:34 House

Seizoen 3 - Aflevering 24 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Human Error. Twee Cubaanse vluchtelingen - Esteban en Marina Hernandez - riskeren lijf en leden om per boot de Verenigde Staten te bereiken. Aan de kustwacht die hen uit het water plukt, vragen ze een ontmoeting te regelen met dokter House. Marina is ernstig ziek, maar in haar thuisland slaagden artsen er niet in een precieze diagnose te stellen. House en zijn collega's kennen echter niet veel meer geluk. Ondertussen heeft de werking van Houses team zwaar te lijden onder Foremans nakende vertrek. Maar in plaats van in te praten op Foreman, gaat House de confrontatie aan met Chase. Hij besluit hem te bedanken voor bewezen diensten.

Za 6 oktober 2018 | 11:15 Dog Eat Dog IMDb: 4.6

06/10/18 - IMDB * 4.6 - Misdaad , Wanneer drie wanhopige ex gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Wanneer drie wanhopige ex-gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Vr 5 oktober 2018 | 23:08 House

Seizoen 3 - Aflevering 23 - Amerikaanse ziekenhuisserie. The jerk. House en zijn team onderzoeken de onhandelbare zestienjarige schaakkampioen Nate Harrison. De tiener maakt het team het leven zuur tijdens hun onderzoek. Foreman ontdekt dat iemand zijn sollicitatiegesprek met het New York Mercy Hospital heeft afgezegd. Hij verdenkt House, maar die blijft halsstarrig ontkennen.

Vr 5 oktober 2018 | 10:00 My Teenage Wedding

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Bride vs Bro: Niemand vindt dat Jessica, 19, en Jorge, 18, moeten gaan trouwen. Zelfs Jorge's 13-jarige getuige en broertje Omar niet. Maar Jorge's bromance met zijn beste vriend Jimmy vormt nog de grootste bedreiging voor de grote dag!

Vr 5 oktober 2018 | 00:10 Demain tout commence IMDb: 7.4

05/10/18 - IMDB * 7.4 - Tragikomedie , Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder...

Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria nu in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen...

Do 4 oktober 2018 | 22:36 House

Seizoen 3 - Aflevering 22 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Resignation. Een 19-jarig meisje hoest bloed op tijdens haar karateles. In het ziekenhuis vinden de dokters niets dat interne bloedingen kan veroorzaken. Ze raakte niet geblesseerd tijdens de training en al haar organen lijken perfect te werken. Hoe meer tests House zijn team laat uitvoeren, hoe meer hij ervan overtuigd is dat hun jonge patiënte een mysterieuze infectie heeft opgelopen. Maar hij heeft geen bewijzen om zijn diagnose kracht bij te zetten. Ondertussen houdt Forman voet bij stuk. Hij neemt ontslag.

Wo 3 oktober 2018 | 22:44 House

Seizoen 3 - Aflevering 21 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Family. Wilson roept de hulp in van House wanneer het tienjarige broertje van een leukemiepatiënt amper enkele dagen voor zijn cruciale beenmergtransplantatie plots ziek blijkt te zijn. Zolang de jongen ziek is, kan hij niet geopereerd worden. De tijd dringt voor zijn broer. House en zijn collega's moeten tot het uiterste gaan om de ziekte zo snel mogelijk op te sporen én te genezen. De eerste symptomen wijzen op een infectie, maar zolang die niet doorbreekt, kunnen de artsen van het Plainsboroziekenhuis geen precieze remedie voorschrijven. House besluit daarom het ziekteproces te versnellen.

Di 2 oktober 2018 | 22:34 House

Seizoen 3 - Aflevering 20 - Amerikaanse ziekenhuisserie. House training. Een 28-jarige vrouw verliest het bewustzijn tijdens een kaartspelletje op straat en wordt naar House en zijn team gebracht. Foreman is ervan overtuigd dat de vrouw drugsverslaafd is, ook al bewijzen toxicologische tests het tegendeel. Wanneer er andere zorgwekkende symptonen opduiken, moet hij zijn diagnose bijstellen. De situatie van de vrouw wordt een persoonlijke aangelegenheid voor Foreman.

Ma 1 oktober 2018 | 22:34 House

Seizoen 3 - Aflevering 19 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Act your age. Dokter House onderzoekt de zesjarige Lucy, die met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis wordt opgenomen. House en zijn collega's staan verstomd wanneer ze ontdekken dat het meisje een hartaandoening heeft die nagenoeg uitsluitend bij bejaarden voorkomt. De symptomen van de ziekte worden al snel gevolgd door nog meer ouderdomsverschijnselen, zoals slecht zicht en reuma. Aanvankelijk denkt het team van House aan een infectie of een bijzonder vroege vorm van reuma, maar deze hypotheses worden van tafel geveegd wanneer het meisje plots getroffen wordt door een beroerte.

Ma 1 oktober 2018 | 17:00 Just Tattoo Of Us

Seizoen 3 - Aflevering 2 - 302: Vandaag wordt Scotty T ingewijd en zijn kont wordt voor altijd gebrandmerkt. Curf en Omar houden van extreem getreiter en de competitieve broers Fran en Nic leggen hun familieband in de knoop.

Ma 1 oktober 2018 | 02:10 Demain tout commence IMDb: 7.4

01/10/18 - IMDB * 7.4 - Tragikomedie , Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder...

Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria nu in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen...

Zo 30 september 2018 | 18:50 Vranckx

Aflevering 37 - Reportagemagazine van en met Rudi Vranckx. Mogadishu 999. Britse reportage (2018) van Sasha Achilli uit de reeks 'Unreported World' over de vrijwillige ambulancedienst Aamin 999 in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Mogadishu is een van de gevaarlijkste plekken van de wereld. De stad wordt geplaagd door aanslagen van terreurorganisatie Al Shabaab. De telefoon van de vrijwillige ambulancedienst Aamin 999 staat dan ook roodgloeiend. Ook in oorlogsgebied hebben mensen hulp nodig. En dan gaat het niet alleen om slachtoffers van aanslagen. Het is moeilijk werk en de ambulanciers verdienen er niets aan, maar Omar en zijn mannen zijn erg gedreven. De ambulanciers zetten elke dag opnieuw hun eigen levens op het spel om anderen te helpen.

Za 29 september 2018 | 20:05 Vranckx

Aflevering 37 - Reportagemagazine van en met Rudi Vranckx. Mogadishu 999. Britse reportage (2018) van Sasha Achilli uit de reeks 'Unreported World' over de vrijwillige ambulancedienst Aamin 999 in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Mogadishu is een van de gevaarlijkste plekken van de wereld. De stad wordt geplaagd door aanslagen van terreurorganisatie Al Shabaab. De telefoon van de vrijwillige ambulancedienst Aamin 999 staat dan ook roodgloeiend. Ook in oorlogsgebied hebben mensen hulp nodig. En dan gaat het niet alleen om slachtoffers van aanslagen. Het is moeilijk werk en de ambulanciers verdienen er niets aan, maar Omar en zijn mannen zijn erg gedreven. De ambulanciers zetten elke dag opnieuw hun eigen levens op het spel om anderen te helpen.

Vr 28 september 2018 | 22:26 House

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Airborne. Terwijl House en Cuddy een medische conferentie in Singapore bijwonen, neemt Wilson tijdelijk de taken van zijn collega over. Hij onderzoekt een 58-jarige vrouw die met stuiptrekkingen wordt opgenomen. De vrouw blijkt net terug te zijn van een reis naar Caracas, waar ze een tatoeage liet zetten, drugs gebruikte en seks had met een wildvreemde man.

Vr 28 september 2018 | 09:55 The Program IMDb: 6.4

28/09/18 - IMDB * 6.4 - Drama , De film volgt de opkomst van wielrenner Lance Armstrong door de jaren 90 en 00, strijdend tegen kanker, terwijl hij en zijn Amerikaanse teamgenoten de typische Europese wielersport domineren en veranderen. De sportjournalist David Walsh raakt ervan overtuigd dat Armstrong zijn prestaties aandrijft met verboden middelen. Met deze overtuiging begint hij te zoeken naar bewijs.

De film volgt de opkomst van wielrenner Lance Armstrong door de jaren 90 en 00, strijdend tegen kanker, terwijl hij en zijn Amerikaanse teamgenoten de typische Europese wielersport domineren en veranderen. De sportjournalist David Walsh raakt ervan overtuigd dat Armstrong zijn prestaties aandrijft met verboden middelen. Met deze overtuiging begint hij te zoeken naar bewijs.

Do 27 september 2018 | 22:36 House

Seizoen 3 - Aflevering 17 - Amerikaanse ziekenhuisserie. Fetal position. Rockfotografe Emma Sloan is vijf maanden zwanger wanneer ze een beroerte krijgt. Vlak nadat ze in het ziekenhuis wordt opgenomen, ontdekt House dat haar nieren niet naar behoren functioneren. Uit een scan blijkt dat er iets mis is met haar baby. Maar om precies te achterhalen wat er aan de hand is, stelt House voor om de foetus volledig te verdoven, zodat er een MRI-scan kan genomen worden. Dokter Cuddy heeft haar twijfels bij deze risicovolle ingreep.

Do 27 september 2018 | 14:15 Dog Eat Dog IMDb: 4.6

27/09/18 - IMDB * 4.6 - Misdaad , Wanneer drie wanhopige ex gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Wanneer drie wanhopige ex-gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Do 27 september 2018 | 13:50 The Program IMDb: 6.4

27/09/18 - IMDB * 6.4 - Drama , De film volgt de opkomst van wielrenner Lance Armstrong door de jaren 90 en 00, strijdend tegen kanker, terwijl hij en zijn Amerikaanse teamgenoten de typische Europese wielersport domineren en veranderen. De sportjournalist David Walsh raakt ervan overtuigd dat Armstrong zijn prestaties aandrijft met verboden middelen. Met deze overtuiging begint hij te zoeken naar bewijs.

De film volgt de opkomst van wielrenner Lance Armstrong door de jaren 90 en 00, strijdend tegen kanker, terwijl hij en zijn Amerikaanse teamgenoten de typische Europese wielersport domineren en veranderen. De sportjournalist David Walsh raakt ervan overtuigd dat Armstrong zijn prestaties aandrijft met verboden middelen. Met deze overtuiging begint hij te zoeken naar bewijs.

Zo 23 september 2018 | 22:25 Demain tout commence IMDb: 7.4

23/09/18 - IMDB * 7.4 - Tragikomedie , Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder...

Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria nu in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen...

Za 22 september 2018 | 02:10 Dog Eat Dog IMDb: 4.6

22/09/18 - IMDB * 4.6 - Misdaad , Wanneer drie wanhopige ex gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Wanneer drie wanhopige ex-gevangenen een klus krijgen aangeboden van een Mexicaanse maffiabaas, weten ze dat ze beter kunnen weigeren, maar de beloning is te groot om nee te zeggen. Het enige wat ze moeten doen is het kind te kidnappen van iemand die de maffiabaas een poot heeft uitgedraaid. De ontvoering loopt echter mis als een onverwachte indringer wordt gedood. De voormalige gevangenen zijn nu de meest gezochte voortvluchtigen in Los Angeles.

Vr 21 september 2018 | 01:50 Demain tout commence IMDb: 7.4

21/09/18 - IMDB * 7.4 - Tragikomedie , Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder...

Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria nu in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen...

Do 20 september 2018 | 22:40 Menschen hautnah

Die zwei alten Pontons mitten im ehemaligen Hamburger Freihafen sind umgeben von Containerkränen und Schleusen. Hier wohnen Omar, Siggi und Lennert, drei von insgesamt sechs Jugendlichen zwischen 15 und 18, die in der Wohngruppe Ponton ihr Leben wieder auf die Reihe kriegen möchten. Eine letzte Chance, um nicht doch abzurutschen. Eine letzte Chance auf einen Schulabschluss. Auf ein Leben auf eigenen Füßen. Werden sie sie nutzen? Auf der Veranda eines der Pontons hängt ein Boxsack, ihn soll die oft tiefsitzende Aggression der Jungs treffen, nicht Andere, wie so oft in der Vergangenheit. "Lennert! Aufräumen! Jetzt!" ruft eine Stimme. Lennert wohnt seit etwa einem Jahr hier. Wie die anderen Bewohner kommt er aus schwierigen Verhältnissen. Viele mussten schon als kleine Kinder Gewalt, Alkohol und andere Drogen in der Familie erleben. Die meisten der Jungs haben schon mehrere Hilfseinrichtungen hinter sich. Und in der Schule waren Omar, Siggi, Lennert und die anderen seit Monaten oder gar Jahren nicht mehr. Manchmal ist Aufstehen am Morgen schon ein Erfolg. Tom Ricks, einer der Leiter der Gruppe, ist ein erfahrener Intensivpädagoge. Er weiß, dass es dauert, bis Omar es schaffen wird, selbständig, regelmäßig und rechtzeitig für die Schule aufzustehen. Geduldig unterstützt er Siggi bei der Suche nach einem Fußballverein, damit er Stabilität in einem neuen Hobby finden kann. Allen drei Jungs gemeinsam ist der Entschluss, in der Wohngruppe auf dem Ponton dem Teufelskreis aus Schulschwänzen, Drogen und Gewalt zu entkommen. Doch es ist ein langer Weg. Ihr sehnlichster Wunsch: Ein Hauptschulabschluss. Und später mal eine Frau und Kinder. Und ein eigenes Auto. Sechs Wochen lang konnten die "Menschen hautnah"-Autoren Bettina Zbinden und Max von Klitzing das Leben auf dem Ponton begleiten und erleben, ob die drei Jungs ihren Träumen näher gekommen sind. Ihre Dokumentation bietet einen tiefen Einblick in das Leben in der Wohngruppe mit seinem festen Abläufen, Regeln und Pflichten. Eine große Herausforderung für die drei Jungs, die aus ihrer Kindheit und Jugend bisher kaum Grenzen kennen. Ein Film über Siege und Niederlagen und das Erwachsenwerden unter erschwerten Bedingungen.

 Meer