Natuur op tv (tv-tips)

Vandaag | 22:35 Dreamcatcher IMDb: 5.5

IMDB * 5.5 - Horrorfilm uit 2003. Vier vrienden krijgen ter compensatie van een heroïsche daad bovennatuurlijke krachten. Vele jaren later gaan ze samen op jacht in de bossen van Maine. Daar verplicht een duistere kracht hen hun eigen grenzen te ...

Horrorfilm uit 2003. Vier vrienden krijgen ter compensatie van een heroïsche daad bovennatuurlijke krachten. Vele jaren later gaan ze samen op jacht in de bossen van Maine. Daar verplicht een duistere kracht hen hun eigen grenzen te verleggen, met het risico de aarde en zijn bewoners in gevaar te brengen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/dreamcatcher

Do 26 september 2019 | 20:40 Nieuw: Earth from Space

26/09 - Natuurdocumentaire, In de nieuwe, vierdelige BBC natuurserie Earth From Space worden met ruimtecamera's ...

In de nieuwe, vierdelige BBC-natuurserie Earth From Space worden met ruimtecamera's bijzondere gebeurtenissen in de natuur vastgelegd. Zoals wisselende seizoenen, een planeet die razendsnel verandert en kleurrijke Nederlandse tulpenvelden. Ruimte Dankzij de allernieuwste technologie kan het verhaal over het leven op aarde vanuit een totaal nieuwe invalshoek worden verteld. Vanuit de ruimte. En dat levert prachtige beelden op, die de komende donderdagen om 20:30 uur te zien zijn op NPO 1. Spectaculair In de eerste aflevering zijn spectaculaire natuurverschijnselen, weersveranderingen en ingrijpende seizoenswisselingen te zien. Vastgelegd met camera's op de grond, in de lucht en in de ruimte. Kleur van poep Een olifantenfamilie heeft met droogte te kampen, nog onbekende kolonies keizerspinguïns zijn te herkennen aan de kleur van hun poep en er worden mysterieuze ijsringen ontdekt die robbenjongen in gevaar kunnen brengen.

Je vindt hier de programma's van Natuur op tv We hebben de volgende programma's voor Natuur Dreamcatcher: IMDB * 5.5 - Horrorfilm uit 2003. Vier vrienden krijgen ter compensatie van een heroïsche daad bovennatuurlijke krachten. Vele jaren later gaan ze samen op jacht in de bossen van Maine. Daar verplicht een duistere kracht hen hun eigen grenzen te. Nieuw: Earth from Space: 26/09 - Natuurdocumentaire, In de nieuwe, vierdelige BBC natuurserie Earth From Space worden met ruimtecamera's. America's Wild Spaces: Seizoen 1 Aflevering 6 Glories of Glacier National Park: Het Glacier National Park in het noorden van Montana is. Peppe's Sicilië: Culinair magazine, 'Sinaasappels.' Citroenen, appelsienen, olijven, rozemarijn, salie,... het staat er allemaal. Als. Peppa Pig: Seizoen 2 Aflevering 32 Schaatsenrijden: Peppa gaat schaatsen, maar moet het eerst nog even onder de knie krijgen.. How the Universe Works: Extinction, Seizoen 3 Aflevering 6 Extinction: Ontdek of rampzalige natuurverschijnselen als vulkaanuitbarstingen,. Atchoo!: Seizoen 1 Aflevering 51 Operatie aardige directeur: Mevrouw Hamer wordt in een tijdschrift genoemd, maar het is niet. Waar is de Mol?: Show, Herhaling. In de nieuwste aflevering van Waar is de Mol? gaat Johnny de Mol met Britt Dekker naar Oekraïne, waar. The Wonder of Animals: Natuurdocumentaire, Aflevering 8 Documentairereeks over unieke karakteristieken van bepaalde diersoorten. Krokodillen.. Huizenjagers: Vastgoedwedstrijd, 'Rivierenland.' Jasper en Lindsay zijn op zoek naar een instapklaar huis dat ruim en.

Natuur op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 15:55 Waar is de Mol?

Herhaling. In de nieuwste aflevering van Waar is de Mol? gaat Johnny de Mol met Britt Dekker naar Oekraïne, waar ze een openhartig gesprek voeren. Kernramp Belangrijkste reden voor Dekker om naar Oekraïne te gaan is de kernramp van Tsjernobyl, die 33 jaar geleden plaatsvond in het land. Dekker is ontzettend nieuwsgierig naar de plek en het verhaal van de ramp. Bovendien kan ze genieten van de manier waarop de natuur de rampplek heeft overgenomen, ondanks haar angst voor radioactieve straling. Beste vriendin Dekker is natuurlijk niet alleen: ze neemt haar beste vriendin Lia, Britts steun en toeverlaat, mee op reis. Tijdens de reis vertelt Dekker openhartig over haar spanningen voorafgaand aan paardenwedstrijden, de moeite die ze had met negatieve reacties op social media, de eetstoornis die ze heeft gehad, haar grote liefde Max en het overlijden van vader Willem.

Vandaag | 17:45 The Wonder of Animals

Aflevering 8 - Documentairereeks over unieke karakteristieken van bepaalde diersoorten. Krokodillen. Natuurvorser en tv-presentator Chris Packham gaat op zoek naar wat er achter het harde pantser van krokodillen zit, in een poging om het geheim te ontraadselen dat achter zijn 250 miljoen jarige geschiedenis zit. Hij mag er dan uitzien als een overblijfsel uit een prehistorische wereld, de krokodil is wel degelijk een van de meest gesofisticeerde wezens op onze planeet.

Morgen | 09:15 Vroege Vogels

Seizoen 15 - Aflevering 3 - Magazine met de mooiste beelden en bijzondere verhalen uit de Nederlandse natuur. De Grevelingen. Van het grootste zoutwatermeer in Europa tot een logeerpartij bij Kees de Kraker op de Hompelvoet, de beroemdste vogelwachter van Nederland.

Overmorgen | 01:10 De Boeddhistische Blik: Leaning into the wind

Documentaire over het wonderschone, vergankelijke werk van landschapskunstenaar Andy Goldsworthy. De natuur is Andy Goldsworthy's inspiratiebron en zijn werkruimte, waarin hij de relatie met de mens onderzoekt.

Overmorgen | 17:30 Secret Life of the Zoo

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Britse realityreeks. De zwarte neushoorn Kitani staat op het punt te bevallen. Voor een bedreigde diersoort is dat heel belangrijk, maar vorige zwangerschappen zijn niet zo vlot verlopen en Kitani is in het verleden al drie kalfjes verloren. De verzorgers doen er dan ook alles aan om de bevalling zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het Congolese zwijn Mali heeft niet zolang geleden twee biggen gekregen, maar in de natuur gebeurt het wel eens dat de mama haar jongen doodt als ze in gevaar is. De verzorgers houden haar nauwlettend in de gaten en ze zijn ook op hun hoede wanneer de twee kleintjes met hun vader Confetti worden herenigd.

Vr 20 september 2019 | 09:30 Flodder

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Komische serie. Klepto ma. In Zonnedael wordt van alles gestolen. Ma Flodder wordt verdacht en op heterdaad betrapt, maar haar diefstallen zijn kennelijk te wijten aan een ziekte. Heel vervelend natuurlijk, zeker als de ziekte uiterst besmettelijk blijkt te zijn.

Vr 20 september 2019 | 19:30 Vroege Vogels

Seizoen 15 - Aflevering 4 - Magazine met de mooiste beelden en bijzondere verhalen uit de Nederlandse natuur. De Westerschelde. De enige openzeeverbinding in Zeeland is de Westerschelde. Grote sterns leven in crèches op de zandplaten, torenvalken worden geringd, baardmannetjes hebben zich in het riet verstopt en er zijn natuurlijk enorme groepen zeehonden op en rond het water.

Za 21 september 2019 | 08:20 Vroege Vogels

Seizoen 15 - Aflevering 4 - Magazine met de mooiste beelden en bijzondere verhalen uit de Nederlandse natuur. De Westerschelde. De enige openzeeverbinding in Zeeland is de Westerschelde. Grote sterns leven in crèches op de zandplaten, torenvalken worden geringd, baardmannetjes hebben zich in het riet verstopt en er zijn natuurlijk enorme groepen zeehonden op en rond het water.

Natuur op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 08:10 America's Wild Spaces

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Glories of Glacier National Park: Het Glacier National Park in het noorden van Montana is misschien wel de meest verbluffende natuurlijke omgeving in Amerika. De ecosystemen hier zijn afhankelijk van smeltend ijs.

Vandaag | 08:15 Peppe's Sicilië

'Sinaasappels.' Citroenen, appelsienen, olijven, rozemarijn, salie,... het staat er allemaal. Als kind was dit voor Peppe één grote speeltuin: het domein van zijn nonkel Vincenzo in Sicilië. En eigenlijk is het dat nog steeds. Vincenzo doet Peppe een vol krat appelsienen cadeau en op de koop toe veel levenswijsheid. Hij trekt ermee naar zijn buitenkeuken en brengt er een zeebaars mee op smaak, puur natuur.

Vandaag | 10:15 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 32 - Schaatsenrijden: Peppa gaat schaatsen, maar moet het eerst nog even onder de knie krijgen. Gelukkig legt Mama Big uit wat ze moet doen. Maar er is altijd baas boven baas, kleine George blijkt een natuurtalent! En daar is Peppa gelukkig trots op.

Vandaag | 12:50 How the Universe Works

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Extinction: Ontdek of rampzalige natuurverschijnselen als vulkaanuitbarstingen, ijstijden en meteorieten het voortbestaan van de mens op Aarde in gevaar kunnen brengen.

Vandaag | 15:10 Atchoo!

Seizoen 1 - Aflevering 51 - Operatie aardige directeur: Mevrouw Hamer wordt in een tijdschrift genoemd, maar het is niet positief. Dus besluit ze de kinderen uit te dagen om een grap met haar uit te halen. Daar voelen de kinderen natuurlijk niets voor uit angst tòch straf te krijgen.

Vandaag | 19:35 Huizenjagers

'Rivierenland.' Jasper en Lindsay zijn op zoek naar een instapklaar huis dat ruim en rolstoelvriendelijk is want Jasper zit sinds enkele jaren in een rolstoel. Drie grote kamers, een inloopdouche en een open keuken staan op het verlanglijstje. Plaats voor een lift mag natuurlijk ook niet ontbreken in hun nieuwe woning.

Morgen | 00:30 Huizenjagers

'Rivierenland.' Jasper en Lindsay zijn op zoek naar een instapklaar huis dat ruim en rolstoelvriendelijk is want Jasper zit sinds enkele jaren in een rolstoel. Drie grote kamers, een inloopdouche en een open keuken staan op het verlanglijstje. Plaats voor een lift mag natuurlijk ook niet ontbreken in hun nieuwe woning.

Morgen | 05:00 Dora

Seizoen 6 - Aflevering 6 - Halloween Parade: Het is Halloween en Dora en haar vriendjes zijn op weg naar de Kostuum Parade. Daar mogen ze mee marcheren in de parade en zal iedereen een kostuum dragen. Onderweg komen ze het Kleine Monster tegen. Hij huilt, omdat ‘ie geen kostuum heeft. Maar da’s natuurlijk geen probleem, want waar de parade is, zijn ook nog heel veel extra kostuums. Ze nemen het Kleine Monster mee op weg naar de parade waar hij zelf een kostuum mag gaan uitkiezen. Onderweg komen ze nog de Trol tegen die de griezelige brug bewaakt en de fruitbomen van wie ze fruit krijgen voor in hun Halloween pompoen. Ze komen net op tijd aan bij de parade en marcheren trots mee.

Morgen | 05:00 America's Wild Spaces

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Glories of Glacier National Park: Het Glacier National Park in het noorden van Montana is misschien wel de meest verbluffende natuurlijke omgeving in Amerika. De ecosystemen hier zijn afhankelijk van smeltend ijs.

Morgen | 07:10 Atchoo!

Seizoen 1 - Aflevering 51 - Operatie aardige directeur: Mevrouw Hamer wordt in een tijdschrift genoemd, maar het is niet positief. Dus besluit ze de kinderen uit te dagen om een grap met haar uit te halen. Daar voelen de kinderen natuurlijk niets voor uit angst tòch straf te krijgen.

Morgen | 15:10 Fairly Odd Parents

Seizoen 8 - Aflevering 6 - Dit zijn de Oddparents: Timmy wordt steeds onvoorzichtiger en op een dag ontdekken Timmy's ouders Cosmo, Wanda en Poef. Volgens De Regels betekent dat dat de feeën Timmy moeten verlaten. Tenzij... Jurgen er natuurlijk niet achterkomt.

Morgen | 15:10 Atchoo!

Seizoen 1 - Aflevering 52 - Onafscheidelijke vijanden: Het is de dag van het jaarlijkse schooltoernooi en de kinderen moeten in teams van twee de finish zien te bereiken. Natuurlijk komt Teo samen met Stan in een team en eerst lijkt dat er voor te gaan zorgen dat ze zullen verliezen.

Morgen | 21:01 Des racines et des ailes

Reportagereeks over mensen die zich inzetten voor het cultureel, architecturaal en natuurlijk patrimonium in Frankrijk. Les trésors de la route Napoléon. Het eiland Elba, waarnaar Napoleon bijna tien maanden lang verbannen werd, was het beginpunt van een lange reis die in 1815 begon. De historicus David Chanteranne loopt de 60 kilometer van de GR51, een spectaculair langeafstandswandelpad dat gebleven is zoals Napoleon en zijn troepen het kenden.

Overmorgen | 05:20 Shimmer & Shine

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Twee Voor de Prijs Van Een / Zainy Ziffilon: Als de meiden de Dubbelsteen in handen krijgen is Zeta er natuurlijk weer als de kippen bij om hem in te pikken. Maar of ze daar nou zoveel aan heeft. // Kaz wilt dolgraag een Ziffilon als huisdier, dus wenst Zac er eentje voor hem.

Overmorgen | 05:55 Kabouter Plop

'Het wonderzaad van Klus.' Klus beweert dat hij een wonderzaadje heeft en dat je zo binnen het uur een mooie bloem hebt. Lui valt natuurlijk weer direct in slaap. Een uurtje later komt Klus met een mooie bloem binnen, maar of dat dezelfde bloem is van dat zaadje?

Overmorgen | 06:55 Atchoo!

Seizoen 1 - Aflevering 52 - Onafscheidelijke vijanden: Het is de dag van het jaarlijkse schooltoernooi en de kinderen moeten in teams van twee de finish zien te bereiken. Natuurlijk komt Teo samen met Stan in een team en eerst lijkt dat er voor te gaan zorgen dat ze zullen verliezen.

Overmorgen | 08:45 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 28 - Zoe Zebra, Dochter Van De Postbode: Zoe Zebra viert haar verjaardagsfeestje en nodigt iedereen uit per brief. Dat is natuurlijk reuze spannend voor Peppa en George, want een brief krijg je niet iedere dag! En een brief terugschrijven en bezorgen is helemaal top!

Overmorgen | 12:25 Bubble Guppies

Seizoen 3 - Aflevering 8 - De tovenaar van Oz-tralië: Molly en Gil ontmoeten Bobby, die een Australisch natuurprogramma presenteert. Daarna willen ze alles weten over dieren in Australië. Buideldieren, vogelbekdieren en nog veel meer - de guppies kunnen er geen genoeg van krijgen!

Overmorgen | 16:15 David Attenborough's Natural Curiosities

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Natuurdocumentairereeks waarin David Attenborough terugblikt op een aantal memorabele momenten uit zijn rijkgevulde carrière als documentairemaker. Animal Frankensteins. Kruisingen in de dierenwereld kunnen soms erg bizar zijn, maar vaak ook dodelijk. We bekijken twee diersoorten van naderbij, die hun bestaan te danken hebben aan inmenging van de mens: de ijsgrizzly, een kruising tussen de ijsbeer en de grizzlybeer. Dit dier is ontstaan als gevolg van de opwarming van de aarde. Een tweede diersoort is de geafrikaniseerde honingbij, ontstaan doordat Afrikaanse bijen in Zuid-Amerika terechtgekomen zijn.

Overmorgen | 17:34 Golden Gays

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Canadese realityshow. Golden Gays neemt je mee naar een hilarische gemeenschap in Palm Springs, waarin iedereen, homo, grijs of allebei is. En natuurlijk passeren alleen de meest neurotische en flamboyante inwoners de revue.

Overmorgen | 19:00 Death in Paradise

Seizoen 5 - Aflevering 4 - From Beyond the Grave: Het team moet aantonen dat een natuurlijke dood is uitgesloten nadat Dwayne een sms krijgt van een overleden lokale kapper die zijn mobiele telefoon mee het graf heeft ingenomen. 4/8

Overmorgen | 19:25 Becca's Bunch

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Wauw-me-Wiebel / De Wensensteen: Om indruk te maken op de talentenjacht van Wiebelstaartbos heeft Becca bedacht dat ze wil meedoen met een ballet. Maar de dansers die ze hiervoor weet te strikken kunnen geen van allen balletten. // Altijd nét als Pedro iets wil wensen, komt er wat tussen. Dus trekt de Bende door het bos op zoek naar de legendarische Wensensteen. Wie die beklimt mag een wens doen. Maar dan moet je dat wel durven natuurlijk.

Vr 20 september 2019 | 00:35 American Dad!

Seizoen 10 - Aflevering 13 - I Ain't No Holodeck Boy: Stan is gefrustreerd omdat Steve en zijn vrienden nooit buiten spelen. Hij drogeert ze en neemt ze mee naar het holodeck van de CIA, wat natuurlijk misgaat. Hayley koopt Rogers thuisplaneet en beweert dat ze zijn koningin is.

Vr 20 september 2019 | 05:00 Dora

Seizoen 6 - Aflevering 8 - Het toverstokje van de grote rode kip: De grote rode kip heeft Boots in een kip omgetoverd. Dan moet hij heel erg niezen en niest hij zijn toverstokje stuk. Boots kan niet meer in een aap getoverd worden tot het stokje weer heel is. Dora en de grote rode kip gaan dan op zoek naar een toverwinkel zodat het stokje gemaakt kan worden. Hierbij hebben ze hulp nodig van de kaart, Merlijn en natuurlijk de kijker!

Vr 20 september 2019 | 07:15 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tibet's High Plateau: Avonturier en natuurkenner Nigel Marven verkent de afgelegen uithoeken van China, waar hij dieren, landschappen en culturen aantreft die nog nooit eerder werden gefilmd.

Vr 20 september 2019 | 07:15 Untamed China with Nigel Marven

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tibet's High Plateau: Avonturier en natuurkenner Nigel Marven verkent de afgelegen uithoeken van China, waar hij dieren, landschappen en culturen aantreft die nog nooit eerder werden gefilmd.

Vr 20 september 2019 | 07:40 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Penny redt Survivalbeer / Penny's jungle-avontuur: Survivalbeer gaat survivallen in de Griezelgrot en raakt in de problemen. En wie bel je dan? Team Top Wing natuurlijk! // Penny gaat op voor haar Jungle-verkennings-badge. Maar dan krijgt ze de melding dat Sammy het aapje in nood verkeert.

Vr 20 september 2019 | 09:20 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Penny redt Survivalbeer / Penny's jungle-avontuur: Survivalbeer gaat survivallen in de Griezelgrot en raakt in de problemen. En wie bel je dan? Team Top Wing natuurlijk! // Penny gaat op voor haar Jungle-verkennings-badge. Maar dan krijgt ze de melding dat Sammy het aapje in nood verkeert.

Vr 20 september 2019 | 12:34 Golden Gays

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Canadese realityshow. Golden Gays neemt je mee naar een hilarische gemeenschap in Palm Springs, waarin iedereen, homo, grijs of allebei is. En natuurlijk passeren alleen de meest neurotische en flamboyante inwoners de revue.

Vr 20 september 2019 | 14:05 What Keeps You Alive

20/09 - Horrorthriller, Jackie en Jules traden een jaar geleden in het huwelijksbootje. Ze besluiten hun huwelijksverjaardag te vieren met een trip naar de natuur. Hun reis verloopt anders dan verwacht wanneer Jackie haar ware gelaat aan haar ...

Jackie en Jules traden een jaar geleden in het huwelijksbootje. Ze besluiten hun huwelijksverjaardag te vieren met een trip naar de natuur. Hun reis verloopt anders dan verwacht wanneer Jackie haar ware gelaat aan haar echtgenote laat zien.

Vr 20 september 2019 | 14:05 Nature's Strangest Mysteries: Solved

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Animal Vandals: Deskundigen proberen de vreemdste mysteries van de natuur te verklaren. Welke dieren breken jaarlijks in in duizenden auto's? En waarom staken de vissen in het filmpje de weg over?

Vr 20 september 2019 | 14:05 Nature's Strangest Mysteries: Solved

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Animal Vandals: Deskundigen proberen de vreemdste mysteries van de natuur te verklaren. Welke dieren breken jaarlijks in in duizenden auto's? En waarom staken de vissen in het filmpje de weg over?

Vr 20 september 2019 | 15:00 Drain The Oceans 2

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Lost Worlds of The Mediterranean: In de oudheid vormde de Middellandse Zee het decor voor de opkomst en ondergang van de Minoïsche, Griekse en Romeinse beschavingen. In dit unieke gebied zijn sterke natuurkrachten aan het werk.

Vr 20 september 2019 | 15:50 American Dad!

Seizoen 10 - Aflevering 13 - I Ain't No Holodeck Boy: Stan is gefrustreerd omdat Steve en zijn vrienden nooit buiten spelen. Hij drogeert ze en neemt ze mee naar het holodeck van de CIA, wat natuurlijk misgaat. Hayley koopt Rogers thuisplaneet en beweert dat ze zijn koningin is.

Vr 20 september 2019 | 18:10 Familie voor Altijd

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Maak je niet te sappig: Sappig lijkt te moeten gaan sluiten, maar dat laten Ivy en Stuart natuurlijk niet gebeuren. Ze proberen eigenaresse Denise te helpen, maar lijken alles alleen maar erger te maken.

Vr 20 september 2019 | 18:35 Night at the Museum

De werkloze, gescheiden Larry is de kritiek van zijn ex beu en aanvaardt een baantje als nachtwaker in het Natuurhistorisch Museum van New York. Tot zijn ontzetting ontdekt Larry echter dat alles er 's nachts tot leven komt.

Vr 20 september 2019 | 21:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Vr 20 september 2019 | 21:45 De Thundermans

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Spijbeldag: Max besluit niet mee te doen aan Spijbeldag en toch naar school te gaan omdat hij naar zomerschool moet als hij nog één keer verzuimt. Phoebe spijbelt natuurlijk sowieso niet en zo treffen de twee elkaar in een lege school. Ze besluiten samen lol te trappen en gebruiken hun superkrachten bij een sneeuwballengevecht. Maar dan merken ze dat alles is opgenomen met de bewakingscamera's en roepen ze de hulp van Billy en Nora in om de beelden te wissen.

Za 21 september 2019 | 03:00 MegaQuake: Hour that Shook Japan

Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende natuurramp. Hoe is de aardbeving ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de wetenschap, de wereld en de toekomst?

Za 21 september 2019 | 06:25 Nature's Strangest Mysteries: Solved

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Animal Vandals: Deskundigen proberen de vreemdste mysteries van de natuur te verklaren. Welke dieren breken jaarlijks in in duizenden auto's? En waarom staken de vissen in het filmpje de weg over?

Za 21 september 2019 | 06:25 Nature's Strangest Mysteries: Solved

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Animal Vandals: Deskundigen proberen de vreemdste mysteries van de natuur te verklaren. Welke dieren breken jaarlijks in in duizenden auto's? En waarom staken de vissen in het filmpje de weg over?

Za 21 september 2019 | 08:34 Golden Gays

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Canadese realityshow. Golden Gays neemt je mee naar een hilarische gemeenschap in Palm Springs, waarin iedereen, homo, grijs of allebei is. En natuurlijk passeren alleen de meest neurotische en flamboyante inwoners de revue.

 Meer

Natuur gemist

Eerder Vandaag | 01:20 EenVandaag: o.a. Minister Hoekstra krijgt meeste vertrouwen

Gisteren - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Minister Hoekstra krijgt meeste ...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Minister Hoekstra krijgt meeste vertrouwen: 'Deskundig', 'degelijk' en 'betrouwbaar' Minister Wopke Hoekstra van Financiën is dit jaar de beste minister van het kabinet. Hij krijgt het meeste vertrouwen in het Prinsjesdag onderzoek van EenVandaag (51 procent). Opvallendste nieuwkomer in de top 5 is premier Mark Rutte. Dankzij drones zien boeren hoeveel schade wilde dieren echt aanrichten Als wilde dieren landbouwgewassen vernielen, krijgen boeren daar een schadevergoeding voor. Een probleem: de boer moet zelf het bewijs leveren. In Limburg doen boeren daarom mee met een proef, waarbij de schade wordt vastgelegd met behulp van drones. Uit recente cijfers blijkt dat er jaarlijks 21 miljoen euro aan faunaschade wordt aangericht, onder andere door wilde dieren als dassen en zwijnen. Boeren met schade kunnen hiervoor claims indienen bij BIJ12, voorheen het Faunafonds. Voor het toekennen van claims bestaat geen eenduidige methode, maar dankzij de inzet van drones staan de boeren sterker en hopen ze makkelijker hun vergoeding te krijgen. Claims lopen jaarlijks op tot tienduizenden euro's. Schiphol heeft al jaren geen natuurvergunning: '100.000 vluchten illegaal' Schiphol is al jarenlang in overtreding omdat het niet beschikt over een natuurvergunning. Zeker 100.000 starts en landingen zijn daardoor illegaal. Dat stelt milieuorganisatie MOB, dat eerder het Nederlandse stikstofbeleid ontmantelde. Het ontbreken van de vergunning blijkt uit documenten in bezit van EenVandaag. "Dat betekent dat Schiphol in overtreding is en er sprake is van een illegale situatie", zegt voorman Johan Vollenbroek van Mobilisation for the Environment (MOB). Hij heeft de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit formeel verzocht te gaan handhaven.

Eerder Vandaag | 02:55 Animal Fight Club

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Plan Of Attack: Ontdek de meest brute strijdplannen van de natuur en zie hoe een intelligente aanval het verschil kan maken tussen leven en dood.

Gisteren 18:45 BinnensteBuiten

Aflevering 110 - Lifestylemagazine. In Giethoorn-Noord wonen Jan en Ineke Bouwmeester op een idyllische plek, boswachter Marieke bezoekt het Bentwoud en Ramon maakt een pittige hotdog.

Gisteren 15:20 Peppe's Sicilië

'Sinaasappels.' Citroenen, appelsienen, olijven, rozemarijn, salie,... het staat er allemaal. Als kind was dit voor Peppe één grote speeltuin: het domein van zijn nonkel Vincenzo in Sicilië. En eigenlijk is het dat nog steeds. Vincenzo doet Peppe een vol krat appelsienen cadeau en op de koop toe veel levenswijsheid. Hij trekt ermee naar zijn buitenkeuken en brengt er een zeebaars mee op smaak, puur natuur.

Gisteren 15:20 Animal Fight Club

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Plan Of Attack: Ontdek de meest brute strijdplannen van de natuur en zie hoe een intelligente aanval het verschil kan maken tussen leven en dood.

Gisteren 12:20 BinnensteBuiten

Aflevering 109 - Lifestylemagazine. Alain gaat zijn favoriete groente lamsoortjes snijden en tuinspecialist Martin helpt Annemarie en Florentijn met hun splitlevel-tuin in Lisse.

Eergisteren 19:10 Wild Dubai

Achter het moderne Dubai schuilt een verborgen schat; een prachtige natuur die getuigt van een duurzame band met de woestijn, de zee en de geschiedenis en traditie van de bewoners.

Eergisteren 19:10 Wild Dubai

Achter het moderne Dubai schuilt een verborgen schat; een prachtige natuur die getuigt van een duurzame band met de woestijn, de zee en de geschiedenis en traditie van de bewoners.

Eergisteren 15:10 De Boeddhistische Blik: Leaning into the wind

Documentaire over het wonderschone, vergankelijke werk van landschapskunstenaar Andy Goldsworthy. De natuur is Andy Goldsworthy's inspiratiebron en zijn werkruimte, waarin hij de relatie met de mens onderzoekt.

Eergisteren 13:30 Half uur natuur

Aflevering 5 - Documentairereeks over unieke karakteristieken van bepaalde diersoorten. Foxes. Over de hele wereld hebben carnivoren het moeilijk om zich aan te passen aan de exploderende bevolkingsgroei van de mens en de gevolgen daarvan. Maar er is één roofdier dat het tegendeel bewijst: de vos. Ze nemen in aantal toe en ook hun verspreidingsgebied breidt uit.