Napoli

Napoli op tv

Napoli is een Italiaanse voetbalclub uit de stad Napels. Maurizio Sarri is de coach van de ploeg die dit seizoen op jacht gaat naar de titel in de Italiaanse Serie A. Die competitie wordt door Eurosport op tv uitgezonden.

Napoli Champions League

Napoli speelt in de Champions League in het seizoen 2017/2018 in dezelfde groep als de Nederlandse kampioen Feyenoord. Dat betekent dat de duels tussen Feyenoord en Napoli live op Veronica te zien zijn. De overige duels van Napoli worden in samenvatting uitgezonden op Veronica.

Alle duels van Napoli in de CL worden op tv door Ziggo Sport Totaal uitgezonden.

Coppa Italia

Het bekertoernooi van Italië, de Coppa Italia, wordt live uitgezonden op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.

Napoli op tv (overige uitzendingen)

Do 23 september 2021 | 18:25 Voetbal: Sampdoria - Napoli

Voetbal: Sampdoria - Napoli. van de wedstrijd Sampdoria - Napoli, gespeeld in de Italiaanse Serie A.

Do 23 september 2021 | 18:25 Voetbal: Sampdoria - Napoli

Voetbal: Sampdoria - Napoli. van de wedstrijd Sampdoria - Napoli, gespeeld in de Italiaanse Serie A.

Vr 24 september 2021 | 03:52 Opera Singalong 2018

De philharmonie zuidnederland en het Brabant Koor presenteren een unieke Opera Sing Along met de meest geliefde operahits! Op het feestelijke programma staan de grootste operaklassiekers en Napolitaanse liederen. Onder de solisten zijn Francis van Broekhuizen (sopraan), Adriano Granziani (tenor) en jonge sterren als Laetitia Gerards (sopraan) en Raoul Steffani (bariton). Ook Leona Philippo, bekend van tv-programma's als de Voice of Holland en Maestro zal het podium betreden, net als speciale gastzanger Marco Bakker. Het koor en orkest staan onder de muzikale leiding van Enrico Delamboye. De Opera Sing Along is een coproductie van philharmonie zuidnederland en NTVF producties, het Brabant Koor, Theater aan de Parade en Teepe Productions.

Vr 24 september 2021 | 10:20 Voetbal: Sampdoria - Napoli

Voetbal: Sampdoria - Napoli. van de wedstrijd Sampdoria - Napoli, gespeeld in de Italiaanse Serie A.

Vr 24 september 2021 | 16:00 Good Bones

Seizoen 5 - Aflevering 3 Het moeder- en dochter-duo, Karen E. Laine en Mina Starsiak, kopen vervallen huizen in Indianapolis op en transformeren deze tot prachtige stedelijke bouwwerken.

Zo 26 september 2021 | 10:00 Napoli - De vergeten hoofdstad van de Muziek I

In de zomer van 2019 verkende Festival Oude Muziek Utrecht de muzikale nalatenschap van Napels: een culturele metropool vol tegenstrijdigheden én solidariteit. In de documentaire 'Napels – De vergeten hoofdstad van de muziek' maakt Thomas Höft, mede-curator van het festival, de kijker deelgenoot van sappige verhalen over en uit deze veelzijdige stad.

Ma 27 september 2021 | 06:50 Good Bones

Seizoen 5 - Aflevering 3 Het moeder- en dochter-duo, Karen E. Laine en Mina Starsiak, kopen vervallen huizen in Indianapolis op en transformeren deze tot prachtige stedelijke bouwwerken.

Di 28 september 2021 | 06:00 Gennaro Manna - Arias Wereldpremiére

Als telg van een van Napels’ meest vooraanstaande muzikale families was Gennaro Manna gezegend met een even veelzijdige als vaardige pen. En als icoon van de Napolitaanse opera seria bewandelde hij met zijn levendige muziektaal het pad tussen barok en preklassiek. Abchordis Ensemble brengt de wereldpremière van Manna's mooiste aria’s, afgewisseld met instrumentale werken van Durante, Porpora en Santangelo.

Di 28 september 2021 | 07:01 Napels, Klavierstad: Pier Domenico Paradisi

De geboren Napolitaan Pier Domenico Paradisi, ook bekend als Paradies, timmerde tijdens de achttiende eeuw met wisselend succes aan zijn operacarrière. Echt beroemd werd hij als klavecinist en docent. Stadsgenoot Enrico Baiano brengt hulde aan Paradisi met een selectie uit zijn bundel sprankelende solosonates voor klavecimbel, die in heel Europa populair waren.

Do 30 september 2021 | 16:00 Good Bones

Seizoen 5 - Aflevering 7 Het moeder en dochter duo, Karen E. Laine en Mina Starsiak, kopen verwaarloosde huizen in Indianapolis op en transformeren deze in prachtige, stedelijke bouwwerken.

Vr 1 oktober 2021 | 06:50 Good Bones

Seizoen 5 - Aflevering 7 Het moeder en dochter duo, Karen E. Laine en Mina Starsiak, kopen verwaarloosde huizen in Indianapolis op en transformeren deze in prachtige, stedelijke bouwwerken.

Vr 1 oktober 2021 | 13:06 The World of Opera - Teatro di San Carlo, Napoli

Stingray Brava reist de aarde rond op zoek naar de geheimen van 's werelds beroemdste operahuizen. Reis in deze aflevering mee naar Italië en ontdek alle wetenswaardigheden over het Teatro San Carlo in Napels. Nadat het oorspronkelijke koninklijke operahuis van Napels door een uitslaande brand was verwoest, werd het in recordtijd herbouwd onder leiding van architect Antonio Niccolini (1772-1850). Het gebouw werd op 12 januari 1817 heropend en is een schoolvoorbeeld van de bouwstijl van de Italiaanse operahuizen uit de achttiende en negentiende eeuw. Het ontwerp wijkt nauwelijks af van dat van andere theaters, al was het met z'n drieduizend zitplaatsen indertijd het grootste operahuis ter wereld – Napels was dan ook de grootste stad van Italië. Toen de zaal na de brand werd heropend stond het operaminnende publiek, dat van ver buiten de stadsgrenzen was samengekomen, versteld van de adembenemende architectuur. Napels is een bakermat van de Italiaanse opera, en daarmee van het hele operagenre. De beroemde conservatoria die de stad telde brachten musici en componisten voort als Domenico Cimarosa (1749-1801) en Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736). Dankzij hun grote interesse in de liedkunst groeide Napels uit tot geboorteplek van de belcanto-stijl. Het uistekende orkest verleende het koninklijke theater z’n magnetische aantrekkingskracht op virtuose zangers en vertolkers van bravuraliederen. Deze documentaire richt zich dan ook op een recente Napelse premiere van Giuseppe Verdi’s Il trovatore (1853), een werk dat bij uitstek de Italiaanse opera belichaamt. Daarnaast geven we een historisch overzicht van de opvallendste Italiaanse componisten: vanaf 1815 was Gioachino Rossini (1792-1868) de artistiek leider van het Teatro San Carlo, waar hij veel van zijn werk in premiere zag gaan. Gaetano Donizetti (1797-1848) leidde het theater 16 jaar lang, waarin hij 16 opera’s voor het San Carlo schreef, waaronder het onsterfelijke Lucia di Lammermoor (1835). De belangrijkste Italiaanse operacomponist van de negentiende eeuw, Giuseppe Verdi (1813-1901), volgde hem op. Al sinds de première van één van zijn vroege werken, Alzira (1842), stond Verdi hier te boek als legende. Hij bleef verbonden aan het San Carlo, waar hij een jaar lang de artistieke leiding had. Van hem kwam het voorstel om een extra orkestbak aan te leggen.

Vr 1 oktober 2021 | 16:00 Good Bones

Seizoen 5 - Aflevering 8 Het moeder en dochter duo, Karen E. Laine en Mina Starsiak, kopen verwaarloosde huizen in Indianapolis op en transformeren deze in prachtige, stedelijke bouwwerken.

Za 2 oktober 2021 | 06:00 Giaches de Wert: Van Ghent via Napels Naar de Top

Palestrina en Monteverdi waren zijn fans. De Gonzaga’s en de d’Estes zijn werkgevers. En de markiezin van Padulla was zijn Napolitaanse weldoenster. Dankzij zijn talenten kwam Giaches De Wert vanuit zijn geboortestreek rond Gent terecht in de belangrijkste Italiaanse centra van de renaissancepolyfonie. Hij groeide uit tot een internationale ster. Het Belgische vocale ensemble Utopia zingt zijn motetten en Missa dominicalis.

Za 2 oktober 2021 | 07:03 De Viool in Napels - Matteis en Guido

‘Geen sterveling speelde beter viool dan Signor Nichola.’ De Engelsen wreven zich de ogen uit toen de Napolitaan Nicola Matteis eind zeventiende eeuw zijn superieure spel in Londen demonstreerde. Uit Matteis’ Ayres koos Josef Žák, Tsjech en viooltalent van de jongste generatie, drie suites. Hij combineert ze met werk van Giovanni Antonio Guido, die werd opgeleid in Napels en carrière maakte in Frankrijk.

 Meer