Napoli

Napoli op tv

Napoli is een Italiaanse voetbalclub uit de stad Napels. Maurizio Sarri is de coach van de ploeg die dit seizoen op jacht gaat naar de titel in de Italiaanse Serie A. Die competitie wordt door Eurosport op tv uitgezonden.

Napoli Champions League

Napoli speelt in de Champions League in het seizoen 2017/2018 in dezelfde groep als de Nederlandse kampioen Feyenoord. Dat betekent dat de duels tussen Feyenoord en Napoli live op Veronica te zien zijn. De overige duels van Napoli worden in samenvatting uitgezonden op Veronica.

Alle duels van Napoli in de CL worden op tv door Ziggo Sport Totaal uitgezonden.

Coppa Italia

Het bekertoernooi van Italië, de Coppa Italia, wordt live uitgezonden op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.

Napoli op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 05:20 Racing: Indycar The 103rd Indianapolis 500

Racing: Indycar The 103rd Indianapolis 500. Hoogtepunten van de 103e editie van de Indianapolis 500, gereden op de Indianapolis Motor Speedway.

Morgen | 05:25 Racing: Indycar The 103rd Indianapolis 500

Racing: Indycar The 103rd Indianapolis 500. Hoogtepunten van de 103e editie van de Indianapolis 500, gereden op de Indianapolis Motor Speedway.

Overmorgen | 10:04 The World of Opera - Teatro di San Carlo, Napoli

Stingray Brava reist de aarde rond op zoek naar de geheimen van 's werelds beroemdste operahuizen. Reis in deze aflevering mee naar Italië en ontdek alle wetenswaardigheden over het Teatro San Carlo in Napels. Nadat het oorspronkelijke koninklijke operahuis van Napels door een uitslaande brand was verwoest, werd het in recordtijd herbouwd onder leiding van architect Antonio Niccolini (1772-1850). Het gebouw werd op 12 januari 1817 heropend en is een schoolvoorbeeld van de bouwstijl van de Italiaanse operahuizen uit de achttiende en negentiende eeuw. Het ontwerp wijkt nauwelijks af van dat van andere theaters, al was het met z'n drieduizend zitplaatsen indertijd het grootste operahuis ter wereld – Napels was dan ook de grootste stad van Italië. Toen de zaal na de brand werd heropend stond het operaminnende publiek, dat van ver buiten de stadsgrenzen was samengekomen, versteld van de adembenemende architectuur. Napels is een bakermat van de Italiaanse opera, en daarmee van het hele operagenre. De beroemde conservatoria die de stad telde brachten musici en componisten voort als Domenico Cimarosa (1749-1801) en Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736). Dankzij hun grote interesse in de liedkunst groeide Napels uit tot geboorteplek van de belcanto-stijl. Het uistekende orkest verleende het koninklijke theater z’n magnetische aantrekkingskracht op virtuose zangers en vertolkers van bravuraliederen. Deze documentaire richt zich dan ook op een recente Napelse premiere van Giuseppe Verdi’s Il trovatore (1853), een werk dat bij uitstek de Italiaanse opera belichaamt. Daarnaast geven we een historisch overzicht van de opvallendste Italiaanse componisten: vanaf 1815 was Gioachino Rossini (1792-1868) de artistiek leider van het Teatro San Carlo, waar hij veel van zijn werk in premiere zag gaan. Gaetano Donizetti (1797-1848) leidde het theater 16 jaar lang, waarin hij 16 opera’s voor het San Carlo schreef, waaronder het onsterfelijke Lucia di Lammermoor (1835). De belangrijkste Italiaanse operacomponist van de negentiende eeuw, Giuseppe Verdi (1813-1901), volgde hem op. Al sinds de première van één van zijn vroege werken, Alzira (1842), stond Verdi hier te boek als legende. Hij bleef verbonden aan het San Carlo, waar hij een jaar lang de artistieke leiding had. Van hem kwam het voorstel om een extra orkestbak aan te leggen.

Di 2 juni 2020 | 20:00 Baggage Battles

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Indianapolis Mark, Billy, Laurence en Sally bezoeken een vliegtuigloods in Indianapolis, waar een kofferveiling wordt gehouden. Ze bieden op koffers, antiek en sportmemorabilia.

Di 2 juni 2020 | 20:00 Baggage Battles

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Indianapolis Mark, Billy, Laurence en Sally bezoeken een vliegtuigloods in Indianapolis, waar een kofferveiling wordt gehouden. Ze bieden op koffers, antiek en sportmemorabilia.

Vr 5 juni 2020 | 01:45 Liverpool - Napoli

Liverpool - Napoli. UEFA Champions League van de wedstrijd Liverpool - Napoli, gespeeld in de speelronde van de UEFA Champions League.

Za 6 juni 2020 | 21:25 Opera Singalong 2018

De philharmonie zuidnederland en het Brabant Koor presenteren een unieke Opera Sing Along met de meest geliefde operahits! Op het feestelijke programma staan de grootste operaklassiekers en Napolitaanse liederen. Onder de solisten zijn Francis van Broekhuizen (sopraan), Adriano Granziani (tenor) en jonge sterren als Laetitia Gerards (sopraan) en Raoul Steffani (bariton). Ook Leona Philippo, bekend van tv-programma's als de Voice of Holland en Maestro zal het podium betreden, net als speciale gastzanger Marco Bakker. Het koor en orkest staan onder de muzikale leiding van Enrico Delamboye. De Opera Sing Along is een coproductie van philharmonie zuidnederland en NTVF producties, het Brabant Koor, Theater aan de Parade en Teepe Productions.

Ma 8 juni 2020 | 01:45 Voetbal: Brescia - Napoli

Voetbal: Brescia - Napoli. van de wedstrijd Brescia - Napoli, gespeeld in de Italiaanse Serie A.

Ma 8 juni 2020 | 03:30 Voetbal: Sampdoria - Napoli

Voetbal: Sampdoria - Napoli. van de wedstrijd Sampdoria - Napoli, gespeeld in de Italiaanse Serie A.

Ma 8 juni 2020 | 05:15 Voetbal: Napoli - Juventus

Voetbal: Napoli - Juventus. van de wedstrijd Napoli - Juventus, gespeeld in de Italiaanse Serie A.

Ma 8 juni 2020 | 22:25 Documentaire: Napoli – AC Milan mei 1988

Tussen De Palen wedstrijd van de wedstrijd Napoli - AC Milan van 1 mei 1988. Deze wedstrijd is voor Emile Schelvis de beste wedstrijd ooit gespeeld in de Italiaanse Serie A. In het hiervoorgaande programma "Tussen De Palen” heeft hij uitgelegd waarom hij zo heeft genoten van deze wedstrijd.

Wo 10 juni 2020 | 07:25 Documentaire: Napoli – AC Milan mei 1988

Tussen De Palen wedstrijd van de wedstrijd Napoli - AC Milan van 1 mei 1988. Deze wedstrijd is voor Ruud Gullit de beste wedstrijd ooit gespeeld in Italiaanse Serie A. In het hiervoorgaande programma "Tussen De Palen” heeft hij uitgelegd waarom hij zo heeft genoten van deze wedstrijd.

Wo 10 juni 2020 | 15:25 Documentaire: Napoli – AC Milan mei 1988

Tussen De Palen wedstrijd van de wedstrijd Napoli - AC Milan van 1 mei 1988. Deze wedstrijd is voor Ruud Gullit de beste wedstrijd ooit gespeeld in Italiaanse Serie A. In het hiervoorgaande programma "Tussen De Palen” heeft hij uitgelegd waarom hij zo heeft genoten van deze wedstrijd.

Do 11 juni 2020 | 03:30 Napoli - FC Barcelona

Napoli - FC Barcelona. UEFA Champions League van de wedstrijd Napoli - FC Barcelona, gespeeld in de UEFA Champions League.

 Meer