NAC Breda

NAC op tv

Alle wedstrijden van NAC Breda in de eredivisie worden op tv uitgezonden op FOX Sports. De samenvattingen van de eredivisieduels van NAC zijn op tv ook te zien in de uitzendingen van NOS Studio Sport Eredivisie op NPO 1. De voetbalclub maakt ook eigen uitzendingen onder de naam NAC TV, te zien op FOX Sports en via de site en het YouTube-kanaal van NAC Breda.

NAC Breda

De club NAC bestaat sinds 19 september 1912. Op die dag fuseerden NOAD (Nooit Opgeven Altijd Doorzetten) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning) tot NAC (Noad Advendo Combinatie). Daarmee is de volledige naam van de voetbalclub de een-na-langste clubnaam van de wereld.

NAC speelt haar wedstrijden in het Rat Verlegh Stadion, dat sinds 1996 de thuisbasis van de club is. De 19.000 supporters die het stadion kunnen bezoeken noemen een avondwedstrijd van NAC Breda vaak 'een avondje NAC'.

De laatste Europese wedstrijden speelde NAC Breda in het seizoen 2009/2010. In de tweede en derde voorronde van de UEFA Europa League werd nog gewonnen van tegenstanders uit Armenië en Polen, maar in de play-off-ronde was het Spaanse Villarreal te sterk.


Nac Breda op tv (overige uitzendingen)

Wo 10 juni 2020 | 13:07 DOC: Alles en niets

Seizoen 2018-2019 - Aflevering 25 van 45 NAC Breda beleeft in het seizoen 2007-2008 een ongekende voetbaljaargang. De club die vaak strijdt tegen degradatie eindigt onder leiding van Ernie Brandts als derde in de Eredivisie. Toch loopt NAC in de play-offs Europees voetbal mis en wordt het contract met de hoofdtrainer niet verlengd. Deze FOX Sports DOC onderzoekt het seizoen van alles en niets.

Do 11 juni 2020 | 09:00 DOC: Nooit Opgeven, Altijd Gudelj

Seizoen 2018-2019 - Aflevering 26 van 45 Familie en topsport lijkt het enige dat telt voor het gezin Gudelj. Vader Nebojsa speelde bijna 250 wedstrijden voor het eerste van NAC Breda en beide zoons traden in zijn voetsporen. Daarnaast tennis dochter Vanja op hoog niveau. Ondanks hun liefde voor de club en Breda kwamen er barsten in het imago van de familie Gudelj. ‘Arrogant’ was al snel het stempel. Wat schuilt er werkelijk achter de afgetrainde topsportlijven? Een eerlijk portret van een bijzondere familie.

Do 11 juni 2020 | 12:45 DOC: Grenzeloze clubliefde

Seizoen 2018-2019 - Aflevering 39 van 45 Midden in de nacht staat Michael de Bruyckere in Australië op om de club van zijn opa te zien spelen. Eén keer was hij in het stadion van Willem II, om zijn opa’s laatste wens in vervulling te laten gaan. Eindelijk is het zover, Willem II - NAC Breda, in het stadion waar opa Sjel de Bruyckere jaren furore maakte.