Muziek op tv (tv-tip)

Morgen | 20:30 We Want More: aflevering 4

Morgen - Amusement, Vanavond is de vierde auditie aflevering van de zangwedstrijd We Want More. Ook deze week komen ...

Vanavond is de vierde auditie-aflevering van de zangwedstrijd We Want More. Ook deze week komen allerlei muziekstijlen voorbij in dit verrassende en afwisselende programma. Met minstens vier van de vijf 'I Want More's' van de jury volgt een plek in de halve finale. Alle muziekstijlen Van jong tot oud en van koor tot solist. Iedereen is welkom, welke muziekstijl je ook zingt. Presentatoren Wendy van Dijk en Johnny de Mol ontvangen de deelnemers voor- en achteraf en bekijken de audities met vrienden en familie van de kandidaten. Jury De vijf juryleden Henk Poort, Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis en André Hazes beoordelen alle optredens na een kort introductiepraatje. Tijdens het optreden kunnen ze op de knop drukken om hun 'I Want More' in te zetten, maar mogen ze hem ook weer terugtrekken. Winnaar Na de halve finales volgt over een aantal weken de grote finale, waarin de winnaar met 100 duizend euro naar huis gaat. Bekijk de leukste fragmenten uit We Want More of de volledige uitzendingen op KIJK.nl via gids.tv/programma/we-want-more.

Je vindt hier de programma's van Muziek op tv We hebben de volgende programma's voor Muziek We Want More: aflevering 4: Morgen - Amusement, Vanavond is de vierde auditie aflevering van de zangwedstrijd We Want More. Ook deze week komen. 3voor12 presenteert...: Muziek, Populaire muziek, Aflevering 11 van 26 Jungle By Night VPRO Programma met aandacht voor de betere popmuziek. Mr. Dynamite - The Rise of James Brown: Documentaire, Kunst/cultuur, NTR In deze documentaire laat Alex Gibney zien hoe funk en soullegende James Brown. Pim & Pom: Jeugd, Seizoen 1 Aflevering 41 van 52 Dansfeest KRO NCRV Pim heeft een dansfeest georganiseerd. Kees en Pastei komen. Telekids Mini's: Ollie: Jeugd, Ballerina Mabel vindt een muziekdoos, wat haar blij maakt, tot Ollie ermee komt spelen. Gelukkig is Spin er om. BuitenSpelen: Muziek, Aflevering 13 van 34 Gabriel Royal VPRO Muzikale sessies waarin artiesten uit binnen en buitenland in een. M: Informatief, Herhaling. M (her)opent feestelijk de deuren van Carré! Vanavond heropent M de deuren van Koninklijk. My Super Sweet 16: Amusement, Seizoen 10 Aflevering 2 Sweet 16 In De Spotlights Kindacteur Noah Urrea wil zijn jongensimago verruilen voor. Telekids Mini's: Sprookjesboom - Zing En Dans Mee: Jeugd, Muziekfeest in het Sprookjesbos Animatieserie. Swing en zing mee met de allerleukste Sprookjesboomliedjes!. Hits Now: Muziek, Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Muziek op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 09:06 Telekids Mini's: Ollie

Ballerina Mabel vindt een muziekdoos, wat haar blij maakt, tot Ollie ermee komt spelen. Gelukkig is Spin er om te helpen.

Vandaag | 10:53 Telekids Mini's: Sprookjesboom - Zing En Dans Mee

Muziekfeest in het Sprookjesbos Animatieserie. Swing en zing mee met de allerleukste Sprookjesboomliedjes!

Vandaag | 13:18 Socutera

Aflevering 26 van 55 - Humanitas, MS Research en Nationaal Muziekinstrumenten Fonds - SOCUTERA Aandacht voor Humanitas, MS Research en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Morgen | 13:25 Angelina Ballerina

Seizoen 4 - Aflevering 13 van 40 - Angelina en de dirigent - EO Angelina zit in een muziekgroep, maar ze hebben moeite om maat te houden. Normaal lukt het wel als A.J. de drummer de maat aangeeft, maar één van zijn drumstokjes is kapot.

Muziek op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:35 3voor12 presenteert...

Aflevering 11 van 26 - Jungle By Night - VPRO Programma met aandacht voor de betere popmuziek.

Vandaag | 07:50 Mr. Dynamite - The Rise of James Brown

NTR In deze documentaire laat Alex Gibney zien hoe funk- en soullegende James Brown uitgroeide tot een icoon. In de beginjaren zestig, toen Brown op kwam, was de muziekscene tussen blank en zwart nog gescheiden. Brown wist een brug te slaan tussen beide werelden.

Vandaag | 08:36 Pim & Pom

Seizoen 1 - Aflevering 41 van 52 - Dansfeest - KRO-NCRV Pim heeft een dansfeest georganiseerd. Kees en Pastei komen ook. Maar Pom vindt een dansfeest helemaal geen goed idee, want hij kan niet dansen! Pim probeert het hem te leren, maar het lukt niet. Als het feest begint is Kees de discjockey. Hij draait allerlei verschillende muziek en Pastei leert Pim en Pom allerlei verschillende dansen. Van reggae tot disco. Pom doet ijverig mee, maar als hij klassieke muziek hoort, wordt hij helemaal blij en danst een prachtig ballet. Zo geniet iedereen van zijn eigen muziek en danst op zijn eigen manier.

Vandaag | 09:30 BuitenSpelen

Aflevering 13 van 34 - Gabriel Royal - VPRO Muzikale sessies waarin artiesten uit binnen- en buitenland in een ongewone setting hun muziek ten gehore brengen.

Vandaag | 09:30 M

Informatief, Herhaling. M (her)opent feestelijk de deuren van Carré! Vanavond heropent M de deuren van Koninklijk ...

Herhaling. M (her)opent feestelijk de deuren van Carré! Vanavond heropent M de deuren van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op die dag mogen alle theaters in Nederland weer publiek ontvangen. Nu zonder bovengrens voor het aantal, mits de anderhalve meter afstand wordt gehandhaafd. Vandaar dat M vanavond uitgezonden wordt in het prachtige theater aan de Amstel! De volgende onderwerpen komen langs: Welke inzichten uit de afgelopen tijd nemen we mee naar de toekomst? Met veerkracht en verandering komt hoop. Mensen laten massaal hun stem horen en de premier heeft zelfs opgeroepen tot een revolutie. Jongeren bewegen zich nu als een verbond richting Den Haag. Wat kunnen we leren van de veranderingen waar we de afgelopen maanden getuige van zijn geweest? Gaan we ooit terug naar het 'oude normaal' en hoe biedt het 'nieuwe normaal' hoop voor de toekomst? Dat bespreken we vanuit Carré met Natacha Harlequin, Jeroen Smit, Talitha Muusse en Typhoon. Podium Carré gevuld met een bijzonder lied en een pas de deux: het mag weer! De kunst- en cultuursector kreeg het in de afgelopen maanden zwaar te verduren. Eindelijk mogen de theaters weer open en krijgt kunst weer een podium. Dansers zijn vanaf vandaag een uitzondering op de anderhalvemeter-regels en dat vieren we in Carré met een pas de deux door voormalig koningskoppel van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en Marijn Rademaker. Naast ruimte voor dans is het podium ook vrij voor Freek de Jonge, vanavond zingt hij een speciaal aangepaste versie van zijn lied Leven na de dood: Leven als het kan. Eindelijk klinkt er weer muziek in Carré: Shary-An Nivillac en Jett Rebel treden op Nederland werd stil halverwege maart. Waar normaal gesproken de theaters zich vullen met cabaret, muziek en toneel, was er nu maanden niks… Tot vandaag, 1 juli. We (her)openen Carré en doen dat - uiteraard - met muziek, die eindelijk weer mag klinken in het theater aan de Amstel. Shary-An treedt samen met 10 vocalisten van het G-Roots Gospel Koor en een samengesteld orkest onder leiding van Fuse op. Jett Rebel zingt Landslide van Fleetwood Mac. Hoe crisis en stilstand voor veerkracht en verandering zorgen De afgelopen maanden waren roerig: een onvoorziene pandemie raast de wereld over, het dagelijks leven van alle (Nederlandse) burgers stond op zijn kop en mondiale anti-racisme protesten hebben een luidere stem dan ooit. Heeft stilstand gezorgd voor een stroomversnelling aan veranderingen? Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent en Andrew Makkinga, programmamaker, schijnen vanavond hun licht op deze vraag vanuit een vers heropend Carré.

Vandaag | 09:59 My Super Sweet 16

Seizoen 10 - Aflevering 2 - Sweet 16 In De Spotlights Kindacteur Noah Urrea wil zijn jongensimago verruilen voor een nieuwe volwassen look en sound. Er staat veel op het spel bij de lancering van zijn popmuziekcarrière op zijn eigen Sweet 16-feest met klassiek Hollywoodthema.

Vandaag | 11:00 Hits Now

Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Vandaag | 12:20 Danny's House

Seizoen 1 - Aflevering 5 van 8 - Music L Danny Brown nodigt comedian Luenell en rapper El-P uit voor een gesprek over hoe muziek hun leven beïnvloedt. Samen besluiten ze welke buurtvriend de beste Jay-Z-imitator is.

Vandaag | 12:34 Telekids Mini's: Jokie

Muziek Jokie en Jet horen vanuit hun luchtballon vrolijke muziek. Beneden in het park staat een orkest in een muziektent te spelen. Jokie en Jet mogen meedoen en maken vrolijke muziek!

Vandaag | 14:26 Mythbusters

Seizoen 11 - Aflevering 8 - Rock 'N' Roll Road Rage Jon en Brian onderzoeken een mythe over dodelijke karpers en waterskiërs. Ze willen ook weten of je agressiever gaat rijden met luide muziek in de auto.

Vandaag | 15:00 Hits Now

Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Vandaag | 15:05 Jazzportretten

Aflevering 36 van 37 - Ferdinand Povel - NTR Ferdinand Povel behoort tot de beste jazzsaxofonisten van ons land. Hij wordt beschouwd als een verfijnd solist die een aansprekend breed geluid koppelt aan een vloeiende, melodieuze manier van soleren. Povel is in zijn lange carrière een veelgevraagd instrumentalist in orkesten en groepen, zowel op tenor- als op altsaxofoon. Hij speelt met beroemde (inter)nationale artiesten als Dexter Gordon, Sarah Vaughan, Philly Joe Jones, Kenny Clarke, Boy Edgar, John Engels, Cees Slinger en Piet Noordijk. Sinds 1978 geeft hij ook les aan diverse conservatoria, sinds 1990 als hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Veel oud-leerlingen van hem hebben ondertussen zelf een succesvolle muziekcarrière opgebouwd.

Vandaag | 15:28 Top 40 Hitdossier

Aflevering 12 - Erik de Zwart presenteert in het programma Top 40 Hitdossier de leukste hits en clips uit de befaamde Top 40. In elke aflevering staat de Top 40 van een bijzondere datum uit de geschiedenis centraal. In deze aflevering: de top 40 van 31 januari 1987. Met een Oscar voor de film De aanslag. En muziek van o.a. Genesis, Spandau Ballet en The Bangles.

Vandaag | 16:00 Kijk Radio: De Coen & Sander Show

live Muziek, nieuws, entertainment en live optredens.

Vandaag | 16:05 No-No

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 52 - No-No wil een muziekinstrument bespelen - AVROTROS No-No is een vogelbekdier dat elke dag wakker wordt met een nieuw idee. Hij weet niet zo goed wat hij met al die ideeën moet, maar gelukkig heeft hij genoeg vriendjes die hem willen helpen.

Vandaag | 16:35 Jazzportretten

Aflevering 21 van 22 - Bart Suèr - NTR Bart Suèr is saxofonist, producer en labelbaas. Hij is medeoprichter van de fusionband SFeQ waarmee hij vanaf 1989 een mengeling speelt van funk, hiphop en geïmproviseerde muziek. Zijn inspiratiebronnen zijn onder anderen Lee Konitz en Ornette Coleman. Vanaf de tweede helft van de jaren negentig is hij één van de drijvende krachten achter label, boekingsbureau en muziekuitgever Dox. Hij produceert platen van aanstormende talenten als Wouter Hamel en Giovanca. Bart Suèr is daarnaast docent aan de opleiding Muzikant/Producer aan het ROC Albeda College in Rotterdam.

Vandaag | 17:15 We Love Music Videos

"We Love Music Videos!" Muziekvideo's die je sowieso 1 keer gezien moet hebben.

Vandaag | 18:30 We Love Music Videos

"We Love Music Videos!" Muziekvideo's die je sowieso 1 keer gezien moet hebben.

Vandaag | 19:08 Egmond Binnen

Seizoen 1 - Aflevering 2. Anne van Egmond is een radio-icoon. Haar herkenbare stem is verbonden geweest aan tientallen radioprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Tombola, Met Anne… en Adres Onbekend. Anne straalt een zekere warmte en betrokkenheid uit waarmee ze luisteraars deelgenoot weet te maken van het programma. Haar laatste succes op de radio, het programma Egmond Binnen, krijgt nu een televisievariant bij ONS. Egmond Binnen is een twee uur durend muziekprogramma waarvan Anne zelf de samenstelling en presentatie doet. Ze vult het programma met muziek die je op de radio steeds minder vaak hoort: jazz, chansons, cabaret. Een genre dat haar op de radio een trouwe schare fans opleverde. Deze fans kunnen nu hun hart ophalen met hetzelfde genre, maar dan ook nog voorzien van unieke beelden.

Vandaag | 19:18 Huize Herrie

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Herrie muziek / Inspiratie Het Familiefestival is er weer en de familie Herrie vormt met alle kinderen een band om mee te doen aan de talentenjacht. // Lincoln mag een dag mee met mam naar haar werk bij de tandarts.

Vandaag | 20:13 Iedereen klaar? Dansen maar!

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Wat is mijn Jam? Met een opbeurend verhaal over een kind dat er gewoon bij wil horen volgt een reis van zelfontdekking die de gemeenschap samenbrengt op het ritme van de muziek.

Vandaag | 20:32 School of Rock

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Geef Nooit Op! De band krijgt eindelijk de kans om tijdens het Austin Muziek Festival hun muziek aan top producer Mick Bronson te laten horen maar als hij niet onder de indruk is vragen ze zich af of de band nog wel verder moet gaan.

Morgen | 00:15 No-No

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 52 - No-No wil een muziekinstrument bespelen - AVROTROS No-No is een vogelbekdier dat elke dag wakker wordt met een nieuw idee. Hij weet niet zo goed wat hij met al die ideeën moet, maar gelukkig heeft hij genoeg vriendjes die hem willen helpen.

Morgen | 00:55 Bravetown

Film, Door een foute dosis drugs ontsnapt de getalenteerde DJ Josh op een haartje na aan de dood. Zijn moeder stuurt hem vanuit New York naar het plattelandsstadje van zijn vader, waar Josh terug naar school moet en zijn ontspoorde leven weer op de ...

Door een foute dosis drugs ontsnapt de getalenteerde DJ Josh op een haartje na aan de dood. Zijn moeder stuurt hem vanuit New York naar het plattelandsstadje van zijn vader, waar Josh terug naar school moet en zijn ontspoorde leven weer op de rit moet krijgen. De enige met wie hij een klein beetje contact maakt is zijn reclasseringsambtenaar, Alex. Dan ontmoet hij Mary, die hem vraagt om te draaien voor haar dansteam. Het regionale kampioenschap staat voor de deur en met de trendy undergroundmuziek van Josh wil ze de cup pakken. Josh raakt beetje bij beetje gemotiveerd om de problemen van Alex, Mary én zichzelf te overwinnen.

Morgen | 02:00 Mythbusters

Seizoen 11 - Aflevering 8 - Rock 'N' Roll Road Rage Jon en Brian onderzoeken een mythe over dodelijke karpers en waterskiërs. Ze willen ook weten of je agressiever gaat rijden met luide muziek in de auto.

Morgen | 02:00 Ons Gouden Uurtje

Aflevering 11 - In Ons Gouden Uurtje ziet u de allerleukste muziek van toen weer terug. Van overbekende klassiekers tot minder bekende pareltjes. Met nationale en internationale artiesten. Trek uw dansschoenen aan en swing maar mee! In deze aflevering ziet u onder anderen Corrie Konings, BZN en Cliff Richard & The Shadows.

Morgen | 02:43 LoliRock

Ik Wil Mijn LTV Wanneer Iris, Talia en Auriana besluiten om hun laatste single te promoten met een muziekvideo, doen Mephisto en Praxina zich voor als regisseur en assistent om een duister plan uit te voeren.

Morgen | 05:00 Dora

Seizoen 8 - Aflevering 17 - Kom mee naar de muziekschool! Dora, Emma en Kate helpen Gus de bus alle instrumenten naar de kinderen bij de muziekschool brengen.

Morgen | 06:15 No-No

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 52 - No-No wil een muziekinstrument bespelen - AVROTROS No-No is een vogelbekdier dat elke dag wakker wordt met een nieuw idee. Hij weet niet zo goed wat hij met al die ideeën moet, maar gelukkig heeft hij genoeg vriendjes die hem willen helpen.

Morgen | 06:20 Tribute to Blackstar

NTR Een eerbetoon aan David Bowie, de legendarische popster die in 2016 overleed. Samen met zangeressen Anna Calvi, Laetitia Sadier (Stereolab) en Anja Plaschg (Soap&Skin) voert het muzikantencollectief Stargaze Bowie's veelgeprezen laatste album Blackstar uit. Nieuwe arrangementen door componisten als Aart Strootman, Jherek Bischoff, André de Ridder en Josephine Stephenson onderzoeken en accentueren de ritmes, melodieën en emotionele dieptes van Bowie's muziek. Ze gaan daarbij uit van de mogelijkheden van het avontuurlijke ensemble, zodat compleet nieuwe versies ontstaan van nummers als Lazarus, I Can't Give Everything Away en Blackstar.

Morgen | 06:39 Muziekmaten

In deze aflevering van MuziekMaten volgen we het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het jeugdorkest Jong Beatrix in aanloop naar Veteranendag 2014.

Morgen | 11:00 Hits Now

Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Morgen | 11:35 AVROTROS Klassiek presenteert: Ramon van Engelenhoven

Pianist Ramon van Engelenhoven (1995) groeide op in een gezin waarin klassieke muziek helemaal niet vanzelfsprekend was. Inmiddels neemt zijn carrière een hoge vlucht en trad hij in het Mariinsky Theater o.l.v. topdirigent Valery Gergiev op als solist in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev. We volgen Ramon in zijn dagelijks leven: thuis, op het conservatorium, maar ook als hij in Medemblik langsgaat in de biowinkel van zijn moeder en bij zijn oma. De documentaire wordt afgesloten met een registratie van de Images I van Debussy.

Morgen | 12:10 No-No

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 52 - No-No wil een muziekinstrument bespelen - AVROTROS No-No is een vogelbekdier dat elke dag wakker wordt met een nieuw idee. Hij weet niet zo goed wat hij met al die ideeën moet, maar gelukkig heeft hij genoeg vriendjes die hem willen helpen.

Morgen | 15:00 Hits Now

Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Morgen | 15:29 Bubble Guppies

Seizoen 3 - Aflevering 14 - Muziek uit de ruimte Strijkers! Koper! Houtblazers! Slagwerk! Nadat Gil en Molly een dirigent hebben ontmoet, willen alle guppies in een orkest spelen. Onder leiding van een buitenaardse dirigent maakt het guppie-orkest de beste muziek van het heelal!

Morgen | 16:00 No-No

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 52 - No-No wil een muziekinstrument bespelen - AVROTROS No-No is een vogelbekdier dat elke dag wakker wordt met een nieuw idee. Hij weet niet zo goed wat hij met al die ideeën moet, maar gelukkig heeft hij genoeg vriendjes die hem willen helpen.

Morgen | 17:15 We Love Music Videos

"We Love Music Videos!" Muziekvideo's die je sowieso 1 keer gezien moet hebben.

Morgen | 18:30 Jazzportretten

Aflevering 36 van 37 - Ferdinand Povel - NTR Ferdinand Povel behoort tot de beste jazzsaxofonisten van ons land. Hij wordt beschouwd als een verfijnd solist die een aansprekend breed geluid koppelt aan een vloeiende, melodieuze manier van soleren. Povel is in zijn lange carrière een veelgevraagd instrumentalist in orkesten en groepen, zowel op tenor- als op altsaxofoon. Hij speelt met beroemde (inter)nationale artiesten als Dexter Gordon, Sarah Vaughan, Philly Joe Jones, Kenny Clarke, Boy Edgar, John Engels, Cees Slinger en Piet Noordijk. Sinds 1978 geeft hij ook les aan diverse conservatoria, sinds 1990 als hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Veel oud-leerlingen van hem hebben ondertussen zelf een succesvolle muziekcarrière opgebouwd.

Morgen | 18:30 We Love Music Videos

"We Love Music Videos!" Muziekvideo's die je sowieso 1 keer gezien moet hebben.

Morgen | 19:30 Fresh Friday

Vers van de pers: iedere vrijdag de allernieuwste muziekvideos van dit moment.

Morgen | 20:00 The Crazy Project: Een ode aan klassieke muziek

AVROTROS 'It's a crazy project!', riep de New Yorkse dirigente Karina Canellakis na het horen van de plannen voor een nieuw en innovatief soort AVROTROS Vrijdagconcert. En misschien is het dat ook wel. Maar bovenal is het project een bijzondere ode aan klassieke muziek, klassieke musici en iedereen die in tijden van corona het podium en het publiek mist. Wat houdt het concert in? De ode neemt de vorm aan van een videoclip, waarin de emotie van de muziek centraal staat en je de musici en dirigent ziet op een manier zoals je ze nooit eerder zag. Op de huid, soms zelfs onder de huid, intiem en dichtbij, alsof je ernaast staat en ze kunt aanraken. De muziek, Shaker Loops van John Adams en Bartóks Blauwbaards Burcht, is minder onconventioneel maar alles eromheen des te meer: de opstelling, de beeldvoering, de belichting en de sfeer in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Morgen | 20:00 XITE Top 20

In de XITE Top 20 check je de allerbeste muziekvideo's van dit moment.

Morgen | 21:10 No-No

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 52 - No-No wil een muziekinstrument bespelen - AVROTROS No-No is een vogelbekdier dat elke dag wakker wordt met een nieuw idee. Hij weet niet zo goed wat hij met al die ideeën moet, maar gelukkig heeft hij genoeg vriendjes die hem willen helpen.

Morgen | 21:30 Siempre Latino

Geniet van de populairste latin en reggaeton muziekvideo's met o.a. Daddy Yankee, Maluma & Karol G.

Morgen | 23:45 2 Meter Sessies

Aflevering 15 van 27 - Soulwax - NTR Sessie nummer 579, opgenomen op 27 juli 1996. Een spannende opname met de electrohouse/rockgroep Soulwax van de broers Stephan en David Dewaele. Alweer een Belgische band in de studio die internationaal zou doorbreken. Alles aan deze opname voelt experimenteel, van de muziek tot aan de beeldvoering.

 Meer