Muziek op tv (tv-tip)

Vandaag | 21:05 Blokhuis Extra: Madonna en Klein Orkest

Muziek, Overig, In de Pride week op NPO 3 zie je in de Jaren 80 serie van Blokhuis Extra onder andere het ultieme gay ...

In de Pride-week op NPO 3 zie je in de Jaren 80-serie van Blokhuis Extra onder andere het ultieme gay-icoon Madonna en het synthpoptrio Bronski Beat. Protest De mannen van Tears for Fears vertellen over de grote hit Shout, hun vuist-in-de-lucht-protestsong. Harrie Jekkers van Klein Orkest blikt terug op zijn bekendste nummer Over de muur. Madonna Het is Gay Pride, dus gaat het ook over de muziek van het ultieme gay-icoon Madonna en zie je reportages over Smalltown Boy van het synthpoptrio Bronski Beat, waarvan de leden hun homo-zijn niet onder stoelen of banken staken, en het Pride-lijflied It's raining men van The Weather Girls. Je kunt alle afleveringen van Blokhuis Extra: de jaren 80 terugkijken via gids.tv/programma/blokhuis-extra-de-jaren-80. (Foto: Ricky Koole/NTR)

Je vindt hier de programma's van Muziek op tv We hebben de volgende programma's voor Muziek Blokhuis Extra: Madonna en Klein Orkest: Muziek, Overig, In de Pride week op NPO 3 zie je in de Jaren 80 serie van Blokhuis Extra onder andere het ultieme gay. Seniorencollege: Serie, Aflevering 3 Bluesmuziek. Het is misschien al even geleden dat u zelf nog in de collegebanken zat. Maar het is. Waffel de wonderhond: Jeugd, Seizoen 2 Aflevering 14 van 30 Waffel de muziekhond KRO NCRV Dirk vindt een nieuw drumstel uit en Simon, mevrouw. Vrije Geluiden: Muziek, Overig, Seizoen 2019 Aflevering 14 van 34 Filmmuziek special VPRO Drie regisseurs en drie componisten vertellen. Telekids Mini's: Jokie: Serie, Jeugd, Seizoen 1 Kermis Jokie en Jet horen vanuit hun luchtballon vrolijke muziek. Ze zien een meisje huppelen.. Feel Good Video's: Informatief, Seizoen 2021 Aflevering 18 van 60 Geef je mood een boost met de beste muziek en mooiste videoclips op TV. Bing: Jeugd, Seizoen 1 Aflevering 55 van 78 Kom op, Charlie NTR Charlie komt spelen en Bing heeft al helemaal bedacht met. Flip This House: Amusement, Reality, Seizoen 4 Aflevering 16 van 17 Rudy's Jefferson Jam Rudy komt met een pand aanzetten waarin een. Een Dag Met Henry en: Jeugd, Seizoen 4 Aflevering 19 Saxofoon Vandaag ontmoet Henry een saxofoon in Dublin. Henry leert alles over. Common Senses - De muziekwereld van Gerard Ammerlaan: Cultuur & Maatschappij, Documentaire, Kunst/cultuur, NTR Documentaire die het Haydn Jeugd Strijkorkest volgt bij.

Muziek op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 07:51 Waffel de wonderhond

Seizoen 2 - Aflevering 14 van 30 - Waffel de muziekhond - KRO-NCRV Dirk vindt een nieuw drumstel uit en Simon, mevrouw Hobbs en Waffel mogen erop spelen.

Vandaag | 10:20 Bing

Seizoen 1 - Aflevering 55 van 78 - Kom op, Charlie - NTR Charlie komt spelen en Bing heeft al helemaal bedacht met welk speelgoed ze gaan spelen. Maar als Charlie er is, wil hij helemaal niet spelen met de dingen die Bing heeft uitgezocht. Bing is boos, totdat Flop voorstelt om te gaan kijken waar Charlie mee wil spelen. Charlie kruipt meteen naar de keuken waar hij, en Bing, heel veel plezier hebben met het maken van muziek op potten en pannen.

Vandaag | 10:24 Flip This House

Seizoen 4 - Aflevering 16 van 17 - Rudy's Jefferson Jam Rudy komt met een pand aanzetten waarin een zwerver woont en dat is vergeven van de duiven. Het team ziet er weinig muziek in, maar Rudy des te meer. De vloer is verrot en de stank niet te harden.

Vandaag | 21:48 Humberto

Seizoen 2 - Aflevering 43 Talkshow vol actualiteit, entertainment, persoonlijke verhalen, muziek en uiteraard een flinke dosis sport. Met de bomvolle sportzomer voor de deur is er naast de dagelijkse actualiteit veel ruimte voor de passie, emotie en hopelijk vele successen op sportgebied.

Vandaag | 23:47 Humberto

Seizoen 2 - Aflevering 43 Talkshow vol actualiteit, entertainment, persoonlijke verhalen, muziek en uiteraard een flinke dosis sport. Met de bomvolle sportzomer voor de deur is er naast de dagelijkse actualiteit veel ruimte voor de passie, emotie en hopelijk vele successen op sportgebied.

Morgen | 00:35 Blokhuis Extra: Madonna en Klein Orkest

Herhaling. In de Pride-week op NPO 3 zie je in de Jaren 80-serie van Blokhuis Extra onder andere het ultieme gay-icoon Madonna en het synthpoptrio Bronski Beat. Protest De mannen van Tears for Fears vertellen over de grote hit Shout, hun vuist-in-de-lucht-protestsong. Harrie Jekkers van Klein Orkest blikt terug op zijn bekendste nummer Over de muur. Madonna Het is Gay Pride, dus gaat het ook over de muziek van het ultieme gay-icoon Madonna en zie je reportages over Smalltown Boy van het synthpoptrio Bronski Beat, waarvan de leden hun homo-zijn niet onder stoelen of banken staken, en het Pride-lijflied It's raining men van The Weather Girls. Je kunt alle afleveringen van Blokhuis Extra: de jaren 80 terugkijken via gids.tv/programma/blokhuis-extra-de-jaren-80. (Foto: Ricky Koole/NTR)

Morgen | 14:00 Humberto

Seizoen 2 - Aflevering 43 Talkshow vol actualiteit, entertainment, persoonlijke verhalen, muziek en uiteraard een flinke dosis sport. Met de bomvolle sportzomer voor de deur is er naast de dagelijkse actualiteit veel ruimte voor de passie, emotie en hopelijk vele successen op sportgebied.

Morgen | 21:50 Humberto

Seizoen 2 - Aflevering 44 Talkshow vol actualiteit, entertainment, persoonlijke verhalen, muziek en uiteraard een flinke dosis sport. Met de bomvolle sportzomer voor de deur is er naast de dagelijkse actualiteit veel ruimte voor de passie, emotie en hopelijk vele successen op sportgebied.

Muziek op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 07:36 Seniorencollege

Aflevering 3 - Bluesmuziek. Het is misschien al even geleden dat u zelf nog in de collegebanken zat. Maar het is natuurlijk nooit te laat om te leren. In Seniorencollege duiken studenten van nu in de rol van docent en geven colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen. In een reeks van 8 afleveringen worden verschillende vakgebieden besproken. Van de Middeleeuwen tot de blues en van alles daar tussenin. Cognitief uitdagende sessies die jong en oud verbinden en ‘een leven lang leren’ werkelijkheid maken. Seniorencollege wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan.

Vandaag | 09:25 Vrije Geluiden

Seizoen 2019 - Aflevering 14 van 34 - Filmmuziek special - VPRO Drie regisseurs en drie componisten vertellen over hun samenwerking: Djurre de Haan en Michiel ter Horn, Vincent van Warmerdam en Ester Gould en Alex Simu en Boudewijn Koole. Filmpianist Daan van den Hurk vertelt over zijn werk.

Vandaag | 09:53 Telekids Mini's: Jokie

Seizoen 1 - Kermis Jokie en Jet horen vanuit hun luchtballon vrolijke muziek. Ze zien een meisje huppelen. Ze is op weg naar de kermis. Jokie en Jet gaan met haar mee en spelen leuke spelletjes.

Vandaag | 10:00 Feel Good Video's

Seizoen 2021 - Aflevering 18 van 60 Geef je mood een boost met de beste muziek en mooiste videoclips op TV 538!

Vandaag | 10:28 Een Dag Met Henry en

Seizoen 4 - Aflevering 19 - Saxofoon Vandaag ontmoet Henry een saxofoon in Dublin. Henry leert alles over straatmuzikanten en de muziek die ze op straat spelen. Henry wordt jazzzanger en speelt samen met Saxofoon tijdens een optreden in New Orleans.

Vandaag | 11:00 Common Senses - De muziekwereld van Gerard Ammerlaan

NTR Documentaire die het Haydn Jeugd Strijkorkest volgt bij het instuderen en uitvoeren van het werk Common Senses van de Groningse componist Gerard Ammerlaan. De maker vertelt hierdoor niet alleen een boeiend verhaal over hoe deze jonge musici zich de compositie van Ammerlaan eigen maken, maar schetst tegelijk ook een indringend portret van een unieke en soms wat tegendraadse componist.

Vandaag | 11:05 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Vandaag | 11:10 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Muziekinstrumenten Mama Big en Papa Big vinden een doos met instrumenten op zolder. Peppa en George proberen ze uit.

Vandaag | 12:00 Hits Now

Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Vandaag | 14:33 De Plaat Blijft Hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Vandaag | 15:00 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Vandaag | 15:10 Het beste van...de jaren 80

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 6 - Het beste van de jaren 80 - AVROTROS Verschillende gasten vertellen hun herinneringen aan dit decennium. We zien hoe de invloed van Madonna veel verder ging dan haar muziek alleen. Iedereen wilde er uitzien als Madonna: zonder nethempje, sjaal in je haar en beenwarmers hoorde je er niet bij. We bekijken historische beelden van de kroning van koningin Beatrix. Op deze dag waren ook de heftige krakersrellen. We horen meerdere mensen die er bij toeval in terecht kwamen. Zij vertellen over hoe eng en bedreigend de sfeer in Amsterdam was deze dag. We zien series als Miami Vice en The A-Team en kijken naar unieke beelden van Wubbo Ockels: de eerste Nederlandse man in de ruimte.

Vandaag | 15:45 2 Meter Sessies

Aflevering 14 van 27 - Lamb - NTR Sessie nummer 622, opgenomen op 30 januari 1997. Na deze opname zouden er nog vele volgen met zangeres Louise Rhodes. Samen met Andy Barlow is ze Lamb, een band die zijn tijd ver vooruit was met een soort drum-'n-bass. De studio was in deze opname voor het eerst alleen een filmlocatie, aangezien Barlow zelf ter plekke de muziek mixte.

Vandaag | 16:00 Hits Now

Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Vandaag | 18:15 We Love Music Videos

"We Love Music Videos!" Muziekvideo's die je sowieso 1 keer gezien moet hebben.

Vandaag | 19:20 We Love Music Videos

"We Love Music Videos!" Muziekvideo's die je sowieso 1 keer gezien moet hebben.

Vandaag | 20:10 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Vandaag | 21:00 538 Top 50 Hits

Seizoen 2021 - Aflevering 1 van 416 De beste muziek & videoclips uit de meest actuele hitlijst van Nederland: de 538 Top 50.

Vandaag | 23:00 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Morgen | 00:00 Rock On

Ontdek de rockmuziek van nu. Een mix van rock & alternative.

Morgen | 00:35 Common Senses - De muziekwereld van Gerard Ammerlaan

NTR Documentaire die het Haydn Jeugd Strijkorkest volgt bij het instuderen en uitvoeren van het werk Common Senses van de Groningse componist Gerard Ammerlaan. De maker vertelt hierdoor niet alleen een boeiend verhaal over hoe deze jonge musici zich de compositie van Ammerlaan eigen maken, maar schetst tegelijk ook een indringend portret van een unieke en soms wat tegendraadse componist.

Morgen | 04:40 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Morgen | 05:55 2 Meter Sessies

Aflevering 14 van 27 - Lamb - NTR Sessie nummer 622, opgenomen op 30 januari 1997. Na deze opname zouden er nog vele volgen met zangeres Louise Rhodes. Samen met Andy Barlow is ze Lamb, een band die zijn tijd ver vooruit was met een soort drum-'n-bass. De studio was in deze opname voor het eerst alleen een filmlocatie, aangezien Barlow zelf ter plekke de muziek mixte.

Morgen | 07:50 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Morgen | 08:30 The Bélier Family

Morgen - Film, In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve de oudste dochter Paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders, waar zij met name een belangrijke rol speelt in het managen van de familieboerderij. Op een dag ...

In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve de oudste dochter Paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders, waar zij met name een belangrijke rol speelt in het managen van de familieboerderij. Op een dag besluit Paula met de steun van haar muziekleraar, die ontdekt dat ze geweldig kan zingen, mee te doen aan een zangwedstrijd. Een keuze die haar bij haar gezin kan weghalen, maar haar leven voorgoed zal veranderen.

Morgen | 10:00 Feel Good Video's

Seizoen 2021 - Aflevering 19 van 60 Geef je mood een boost met de beste muziek en mooiste videoclips op TV 538!

Morgen | 10:40 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Morgen | 10:50 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Morgen | 12:00 Hits Now

Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Morgen | 14:35 AVROTROS Klassiek presenteert: Het Chimaera Trio

Klarinettiste Annemiek de Bruin, celliste Irene Kok en pianist Laurens de Man vormen samen het Chimaera Trio. In het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum speelden ze in november 2019 hun allermooiste versie van werken van Bruch, Mahler en Pachelbel. Bekijk de videoregistratie van de 'Rumänische Melodie' uit Bruchs '8 stukken voor klarinet, cello en piano opus 83', 'Urlicht' uit Mahlers 'Des Knaben Wunderhorn' en Pachelbels 'Ciacona in f-klein'.

Morgen | 15:45 Het Uur van de Wolf: Vrienten, Kooymans en de Groot

NTR Muzieklegendes Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten bundelen hun krachten en toeren langs de theaters onder de naam Vreemde Kostgangers. Wat krijg je als de 'eenzame troubadour' Boudewijn, de Golden Earring-rocker George en Doe Maar-idool Henny samen op tournee gaan? De mannen delen een halve eeuw Nederlandse muziekgeschiedenis maar weten ze elkaar hierin te vinden? En wat zal deze muzikale mix hen opleveren? Een filmisch verslag over een bijzondere muzikale samenwerking tussen drie grootheden.

Morgen | 16:00 Hits Now

Check de populairste muziekvideo's van dit moment in Hits Now.

Morgen | 17:01 Retourtje Toen

Herinneringen ophalen aan mode, popmuziek en de gezondheidszorg van vroeger.

Morgen | 18:10 Amphibia

Ivy loopt weg/ Na de regen Anne vraagt Hop Pop om de muziekdoos te halen, waardoor zijn geheim onthuld wordt. Ivy is haar moeders strenge regels zat en verzint een plan om weg te lopen.

Morgen | 18:15 We Love Music Videos

"We Love Music Videos!" Muziekvideo's die je sowieso 1 keer gezien moet hebben.

Morgen | 18:36 Egmond Binnen

Seizoen 2 - Aflevering 2. Anne van Egmond is een radio-icoon. Haar herkenbare stem is verbonden geweest aan tientallen radioprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Tombola, Met Anne… en Adres Onbekend. Anne straalt een zekere warmte en betrokkenheid uit waarmee ze luisteraars deelgenoot weet te maken van het programma. Haar laatste succes op de radio, het programma Egmond Binnen, heeft inmiddels een televisievariant bij ONS. Egmond Binnen is een twee uur durend muziekprogramma waarvan Anne zelf de samenstelling en presentatie doet. Ze vult het programma met muziek die je op de radio steeds minder vaak hoort: jazz, chansons, cabaret. Een genre dat haar op de radio een trouwe schare fans opleverde. Deze fans kunnen nu hun hart ophalen met hetzelfde genre, maar dan ook nog voorzien van unieke beelden.

Morgen | 18:45 Toppop

Aflevering 8 van 12 - Best of the 70s - AVROTROS Selectie van clips uit het legendarische muziekprogramma Toppop.

Morgen | 19:20 We Love Music Videos

"We Love Music Videos!" Muziekvideo's die je sowieso 1 keer gezien moet hebben.

Morgen | 20:00 Teletubbies

Seizoen 1 - Aflevering 53 van 60 - Muziek - NTR De Teletubbies beginnen samen een band en spelen een liedje. In het verhaaltje kijken de kinderen naar een eenmansorkest en maken daarna samen muziek met hem.

Morgen | 21:00 538 Top 50 Hits

Seizoen 2021 - Aflevering 2 van 416 De beste muziek & videoclips uit de meest actuele hitlijst van Nederland: de 538 Top 50.

Morgen | 21:38 PAW Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Pups Feesten met Vleermuizen / Pups Redden Sensei Yumi Er is een dansfeest in de Avonturenbaai en Dj Rubble haalt met zijn muziek vleermuizen uit hun grot. // Yumi leert de pups Pup-Fu en Marshall bewijst dat hij de groene band meer dan verdiend heeft.

Morgen | 21:45 De Thundermans

Seizoen 2 - Aflevering 14 - De waanzinnige rat-race Phoebe organisseert een schoolfeest maar als op het laatste moment de DJ afbelt zit ze met de handen in het haar. Wie moet er nu de muziek verzorgen? De band van Max lijkt een optie maar dan moeten de bandleden het wel eerst eens worden.

 Meer