Muziek op tv (tv-tips)

Vandaag | 23:45 Café Lazarus

Aflevering 1 - Talkshow. Shirma Rouse. Marleen Stelling ontvangt zangeres Shirma Rouse die met haar Christmas Gospel Sessions stad en land afreist en de liefde predikt en is er muziek van Sherry Dyanne.

Overmorgen | 22:00 Lauren!: gelukkig van werken

Overmorgen - Show, Lauren Verster gaat op zoek naar wat Nederlanders gelukkig maakt. In deze aflevering bijzondere ...

Lauren Verster gaat op zoek naar wat Nederlanders gelukkig maakt. In deze aflevering bijzondere verhalen van mensen die nergens gelukkiger van worden dan van een lekkere dag werken. Zoals Rianne die met hart en ziel dierenuitvaarten verzorgt. Compleet met opbaring, muziek en een mooie speech. We zien Rianne die de uitvaart van konijn Flip van de vijfentwintigjarige Marloes begeleidt. Ook het verhaal van Melvyn, die evoetbalmakelaar is en voor zijn esporters door het vuur gaat. Hij heeft afgelopen jaar 25 transfers geregeld. We gaan mee naar Ajax, dat stevig inzet op hun eteam. Diana Gabriels werkt zeven dagen in de week in haar cosmetische kliniek, waar met het grootste plezier vaginablekingen en bilvergrotingen uitgevoerd worden. Ondanks drie hartaanvallen denkt ze er niet aan om te stoppen. Al hoeft ze voor het geld allang niet meer te werken.

Wo 19 december 2018 | 20:35 Live: Sportgala 2018

19/12 - Sportprogramma, Vanavond is vanuit AFAS Live in Amsterdam het jaarlijkse NOS|NOC*NSF Sportgala. De crème de la ...

Vanavond is vanuit AFAS Live in Amsterdam het jaarlijkse NOS|NOC*NSF Sportgala. De crème de la crème van de Nederlandse sport maakt vanavond uit wie zich sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar mogen noemen. Sportman: - Jeffrey Herlings (wereldkampioen motorcross) - Kjeld Nuis (tweevoudig olympisch kampioen schaatsen) - Epke Zonderland (wereldkampioen turnen op de rekstok) Sportvrouw: - Anna van der Breggen (wereldkampioen wielrennen) - Jorien ter Mors (olympisch kampioen schaatsen) - Suzanne Schulting (olympisch kampioen shorttrack) - Annemiek van Vleuten (winnares Giro Rosa en La Course) Ook de paralympische sporter en de coach van het jaar worden bekendgemaakt, net als de winnaars van de Young Talent Award, de Fanny Blankers Koen-carrièreprijs en de Zapp Sporter van het jaar. Met de laatstgenoemde prijs eren jonge sportfans hun sporter van het jaar. Sjoerd van Ramshorst ontvangt de feestelijk geklede sporters op de rode loper en tekent in de zaal hun ervaringen op. Een speciale rol is weggelegd voor cabaretier Dolf Jansen, terwijl Peter Heerschop het afgelopen sportjaar humoristisch afsluit. Muziek en sport gaan hand in hand. Er komt een speciaal optreden van de Australische band Sheppard.

Je vindt hier de programma's van Muziek op tv We hebben de volgende programma's voor Muziek Café Lazarus: Praatprogramma, Aflevering 1 Talkshow. Shirma Rouse. Marleen Stelling ontvangt zangeres Shirma Rouse die met haar. Lauren!: gelukkig van werken: Overmorgen - Show, Lauren Verster gaat op zoek naar wat Nederlanders gelukkig maakt. In deze aflevering bijzondere. Live: Sportgala 2018: 19/12 - Sportprogramma, Vanavond is vanuit AFAS Live in Amsterdam het jaarlijkse NOS|NOC*NSF Sportgala. De crème de la. Jacin Trill's Playlist: Muziek. Gouden tijden: Informatief programma, Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH. XITE & Chill: Muziek. Beethoven - Symfonie Nr. 5 deel 2: Muziekprogramma, 'Ta ta ta taa'. Het is waarschijnlijk de meest bekende opening van een van de bekendste symfonieën. Klassik am Odeonsplatz - Wagner en Verdi: Muziekprogramma, Tenor Rolando Villazón en bariton Thomas Hampson worden begeleid door het orkest en koor van de. Drenthe's muziekmix: Muziekprogramma, De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal,. Gouden tijden: Informatief programma, Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH.

Muziek op tv (overige uitzendingen NL)

Morgen | 08:50 Calimero

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Animatieserie. De muziekdoos

Muziek op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 20:00 Jacin Trill's Playlist

Vandaag | 20:05 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Vandaag | 20:20 XITE & Chill

Vandaag | 20:24 Beethoven - Symfonie Nr. 5 deel 2

'Ta-ta-ta-taa'. Het is waarschijnlijk de meest bekende opening van een van de bekendste symfonieën ooit geschreven. Deze Vijfde is nu niet meer weg te denken uit de concertzalen maar voor een symfonie die zo populair is, was de eerste uitvoering vrij desastreus. Op 22 december 1808 ging het werk in première, samen met de Zesde symfonie, de 'Fantasie für Klavier, Chor und Orchester', maar ook het Vierde Pianoconcert en delen uit de Mis in C stonden op het programma. Een ware concertmarathon dus en bovendien een uitputtingsslag voor de hevig onderbetaalde musici. Wenen was op dat moment in de ban van een ijzig koude winter en door de lengte van het concert en de ongeïnspireerde musici was het ook voor het publiek in de onverwarmde concertzaal afzien. Zoals Beethoven biograaf Anton Schindler opmerkte: "De ontvangst van deze werken was niet zoals gewenst en waarschijnlijk ook niet beter dan dat Beethoven had verwacht. Het publiek was niet begiftigd met het vermogen om deze bijzondere muziek te begrijpen en de uitvoering liet veel te wensen over". Tijdens deze uitzending: het tweede deel.

Vandaag | 20:34 Klassik am Odeonsplatz - Wagner en Verdi

Tenor Rolando Villazón en bariton Thomas Hampson worden begeleid door het orkest en koor van de Bayerischen Rundfunks in een concertprogramma met werken van Richard Wagner en Giuseppe Verdi, de twee operagiganten van de negentiende eeuw. Het orkest staat onder leiding van de jonge Canadese dirigent Yannick Nézet-Séguin. De Odeonsplatz is één van de mooiste locaties in München en wordt omgeven door het Residenz Paleis, de Feldherrnhalle en de Theatinerkirche. De omringende historische gebouwen maken het plein een uitermate geschikte openluchtlocatie, voorzien van een excellente akoestiek. Het plein biedt plaats aan liefst 8.000 toeschouwers en is vernoemd naar de populaire concertzaal Odeon, gebouwd door Lodewijk I van Beieren in de vroegnegentiende eeuw. Klassik am Odeonsplatz vormt één van de hoogtepunten van het muziekleven in München.

Vandaag | 20:53 Drenthe's muziekmix

De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Vandaag | 21:05 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Vandaag | 21:53 Drenthe's muziekmix

De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Vandaag | 22:05 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Vandaag | 22:20 XITE & Chill

Vandaag | 22:53 Drenthe's muziekmix

De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Vandaag | 22:55 Copland - Symfonie Nr. 3

Leonard Bernstein (1918-1990) dirigeert de New York Philharmonic in een uitvoering van Coplands Symfonie Nr. 3. Het concert is opgenomen in de Jahrhunderthalle te Frankfurt in 1976. Aaron Copland (1900-1990) behoorde tot de Amerikaanse modernisten en ontwikkelde een geheel eigen stijl door het samenvoegen van populaire muziek en volksmuziek uit Noord- en Zuid-Amerika. Copland en Bernstein raakten al in 1937 bevriend toen Bernstein studeerde aan Harvard. Coplands Symfonie Nr. 3 ligt Bernstein dicht aan het hart omdat hij het verscheidene keren dirigeerde tijdens zijn tour met de Israel Philharmonic in 1948.

Vandaag | 23:00 Pillowtalk

Vandaag | 23:05 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Vandaag | 23:15 Big Time Rush

Seizoen 2 - Aflevering 22 - Big Time Wedstrijd: De jongens moeten een hele dag optrekken met 4 fans die een wedstrijd van het muziekblad Pop Tiger Magazine hebben gewonnen. Gustavo vindt het belangrijk dat de fans een fantastische dag hebben want dan komen ze volgende keer groter op de cover van het blad . Annie is van de redactie van Pop Tiger Magazine en loopt de hele dag achter iedereen aan om een goed stuk te schrijven.

Vandaag | 23:53 Drenthe's muziekmix

De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Morgen | 00:00 Trending 5

Morgen | 00:20 Pillowtalk

Morgen | 00:55 Qmusic

Morgen | 01:00 All Night

Morgen | 02:00 All Night

Morgen | 02:05 South Park

Seizoen 15 - Aflevering 7 - You're Getting Old: Op de tiende verjaardag van Stan krijgt hij een cd van Tween Wave van zijn vrienden. Op het moment is dat hele populaire muziek voor jongeren. De moeder van Stan verbiedt Stan om er naar te luisteren. Als Stan er toch stiekem naar luistert komt hij erachter dat hij het toch niet leuk vindt. Hij snapt er niets van en gaat naar de dokter. Hij zegt dat het normaal is dat je muzieksmaak verandert wanneer ouder wordt. Hij krijgt de diagnose: 'Cynische klootzak'. Kyle, Kenny en Cartman beginnen Stan te ontlopen omdat hij het plezier bederft. Stan verliest bijna zijn vrienden.

Morgen | 05:00 Early Birds

Morgen | 06:00 Radio - Met Rene in de ochtend

Beelden uit de radiostudio. Fris opstaan, met lekkere muziek en het laatste nieuws? Dan ben je bij René op het juiste radio-adres! Grote hits wisselen zich af met gouwe-ouwe en René heeft een dagelijks muziektoetje uit z'n eigen platenkoffer.

Morgen | 06:05 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Morgen | 06:06 Bach - Brandenburgs Concert nr. 3

Wist u dat een mislukte sollicitatie tot een muzikaal succes kan leiden? J. S. Bach was in 1721 in dienst bij Prins Leopold van Anhalt-Köthen, maar hij wilde liever werken voor Christian Ludwig, Markgraaf van Brandenburg. Dus droeg Bach zijn zes nieuwe Concerten op aan deze Markgraaf van Brandenburg, in de hoop dat hij aan diens hof kon komen werken. Helaas: de Markgraaf bedankte de componist niet eens, laat staan dat hij hem in dienst nam. Aan Bachs muziek lag het niet. Bach schreef het derde Concert voor drie violen, drie altviolen, drie cello's en een basso continuo begeleiding.

Morgen | 06:29 Bartók - Concert voor Orkest, deel I

In 1943, nadat zijn gezondheid in korte tijd achteruit gegaan was, werd er leukemie geconstateerd bij Béla Bartók. Een kleine drie jaar eerder was hij het Europa van de Tweede Wereldoorlog ontvlucht naar de Verenigde Staten, maar daar voelde hij zich artistiek geïsoleerd en hij had bovendien financiële zorgen. Erkenning kreeg hij alleen voor zijn pianospel maar door zijn slechte gezondheid kon hij na januari 1943 niet meer concerteren. De Hongaarse componist was emotioneel en fysiek bankroet. Hij lag in het ziekenhuis toen Serge Koussevitzky, dirigent van het Boston Symphony Orchestra, hem kwam vragen of hij een groot orkestraal werk wilde componeren. Wat Bartók niet wist is dat de financiering van deze opdracht tot stand was gekomen door zijn mede-emigranten en goede vrienden de violist Joseph Szigeti en de dirigent Fritz Reiner. Deze opdracht kwam voor Bartók op een cruciaal moment in zijn leven: hij hervond zijn energie in binnen zeven weken had hij zijn Concert voor Orkest af. De première op 1 december 1944 in Boston was een groot succes en Bartóks muziek werd eindelijk ook in de Verenigde Staten gewaardeerd. Nieuwe compositieopdrachten kwamen binnen maar zijn gezondheid liet hem wederom in de steek: Bartók stierf in september 1945. Tijdens deze uitzending: het eerste deel. Dirigent: Pierre Boulez Uitvoerenden: Berliner Philharmoniker Locatie: Mosteiro dos Jerónimo, Lissabon, Portugal Jaar: 2003

Morgen | 06:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Morgen | 06:31 Beethoven - Pianoconcert Nr. 2

Daniel Barenboim kreeg voor zijn 65e verjaardag in 2007 wel een heel bijzonder verjaardagscadeautje: een complete cyclus van alle Beethoven pianoconcerten tijdens het Klavier-Festival in Ruhr. Deze opnames late een zeer persoonlijke en speciale interpretatie van deze composities zien, en Barenboims levenslange toewijding aan deze muziek. Barenboim is en blijft een van de meest bekende artiesten en de meesterwerken van Beethoven hebben gedurende zijn hele leven en carrière een belangrijk deel van zijn repertoire gevormd , zowel als pianist als dirigent. De componist zelf was een absolute pianovirtuoos met een ongelofelijke techniek en het is daarom ook niet verwonderlijk dat deze pianoconcerten een klasse apart zijn. Het voormalige wonderkind Barenboim is de perfecte persoon om deze veeleisende muziek te spelen. Tijdens deze uitzending leidt hij vanachter de vleugel de Staatskapelle Berlin in het 'Tweede Pianoconcert'.

Morgen | 06:35 Podium Witteman

Muziekprogramma met presentator Paul Witteman, huispianist Mike Boddé en klassiekemuziekkenner Floris Kortie dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen, met veel ruimte voor jong talent en live optredens van topmusici. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek. Live uitgezonden vanuit de studio van De Hallen in Amsterdam-West.Programma over de wereld van de klassieke muziek, maar ook over genres daarbuiten, zoals pop, wereldmuziek, of jazz.

Morgen | 07:00 Morning Motivation

Morgen | 07:18 The art of the virtuoso piano transcription

De stichting "Klassiek in 't Veen" is een vrijwilligersorganisatie die ongeveer 10 keer per jaar klassieke kamermuziek,- pianorecitals, jazz concerten en minifestivals organiseert in de Concertboerderij "Onder de Linden" in het Drentse Valthermond. Ter ere van pianist Rian de Waal (1958-2011)werd hier een concert georganiseerd dat is geïnspireerd op zijn boek over de piano 'Metamorphoses, the Art of the Virtuoso Piano Transcription'. De Waal schrijft in dit boek over de ontwikkeling van het pianospel en hoe deze ontwikkeling afhankelijk is geweest van pianisten die het risico namen grenzen te overschrijden. Werken die van belang zijn geweest voor deze ontwikkeling worden in dit concert uitgevoerd door pianist Igor Roma (*1969) en Mengjie Han (*1989).

Morgen | 07:30 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Morgen | 08:30 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Morgen | 09:00 Radio - Met Anouk door de morgen

Beelden uit de radiostudio. Zoek je sfeer en gezelligheid, stem dan af op Anouk door de morgen! Met lekker veel muziek, een spelletje én veel interactie. Wil jij dat verslaggever Aaldert naar je toe komt? Je regelt het bij Anouk.

Morgen | 09:25 Sunny Day

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Cirque Du Sunny: In een serie vol muziek, comedy en avontuur zet kapster Sunny haar unieke talent, positieve instelling en fysieke vaardigheden in om op creatieve wijze problemen op te lossen en haar vrienden te helpen in het kleurrijke Friendly Falls.

Morgen | 09:30 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Morgen | 09:33 Márquez - Conga del Fuego Nuevo

Dat muziek levens kan veranderen bewijst de Fundación del Estado para el Sistema Nacional de las Orquestas Juveniles e Infantiles de Venezuela (ook wel El Sistema genoemd). Dit netwerk van ongeveer 125 jeugdorkesten maakt het voor kinderen uit de sloppenwijken van Venezuela mogelijk om een instrument te leren spelen en geeft hen daarmee de kans op een betere toekomst. Duizenden kinderen zijn al van de straat gehaald maar alleen de kinderen met het meeste talent nemen plaats in het Simon Bolivar Youth Orchestra. Hun dirigent Gustavo Dudamel, zelf een kind van El Sistema, is inmiddels een van de meest veelbelovende jonge dirigenten ter wereld en samen met zijn orkest zetten ze keer op keer een spetterend concert neer. Tijdens deze uitzending spelen ze Marquez' 'Conga del Fuego'.

Morgen | 09:40 Scorpion

'Risky Business.' (s 1/ep 8) Team Scorpion krijgt bij hun onderzoek naar de moord op een muziekblogger de hulp van diens beste vriend, een muzikaal genie dat een algoritme heeft ontworpen waarmee hij de perfecte pophit kan schrijven. Drew neemt Ralph mee naar een honkbalwedstrijd. Walter begint een nieuwe en gevaarlijke hobby.

Morgen | 09:45 Qmusic

Morgen | 09:45 Nella and the Princess Knight

Seizoen 1 - Aflevering 33 - De Dag Dat De Muziek Ermee Ophield - Samenwonen Met Clod: Als Badalf De Valse Tovenaar de instrumenten van Nella en Olivia pikt moeten ze samenwerken om ze terug te krijgen! - Clod trekt in bij Trinket als zijn stal verbouwd wordt.

Morgen | 09:50 NPO Radio 2 presenteert...

Muziekprogramma met Leo Blokhuis. De Britse folkrockband Mumford & Sons bracht vorige maand het nieuwe album 'Delta' uit. In deze aflevering een verslag van een tournee die de mannen door Zuid-Afrika ondernamen, waarbij ze ter plekke het mini-album 'Johannesburg' schreven.

Morgen | 09:50 Beethoven - Vioolromance Nr. 1

Ludwig van Beethoven was een uitmuntende pianist, misschien wordt daarom wel eens vergeten dat het ook een capabele violist was. Alhoewel misschien geen virtuoos, Beethoven hield van het instrument en schreef er maar liefst tien sonates voor, veel kamermuziek en natuurlijk het vioolconcert. Zijn twee Romances voor Viool en Orkest vallen op omdat het stukken zijn uit een deel die veel doen denken aan soloconcerten. Tijdens deze uitzending: de eerste romance.

Morgen | 10:00 Brabants Bont

Leuke gasten, interessante gesprekken én heel veel gezelligheid! Lekker aanschuiven aan de tafel bij Brabants Bont. Koen Wijn en Arianne de Jong zorgen voor het gesprek dat jou raakt. Daar past alleen de beste muziek bij van toen en nu.

Morgen | 10:00 Monica Geuze's Playlist

Morgen | 10:20 We Love Music Videos

Morgen | 10:30 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Morgen | 10:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Morgen | 10:46 Bach - Das wohltemperierte Klavier I: Nr. 1 t/m 12

Toen Johann Sebastian Bach in 1722 in het Duitse Köthen woonde, bracht hij een boek met preludes en fuga's in alle 24 majeur- en mineurtoonsoorten uit. Deze verzameling kreeg de naam Das wohltemperierte Klavier, Boek Een, BWV 846-869. Ongeveer twintig jaar later stelde Bach in Leipzig een vergelijkbare bundel samen, nu bekend als Das wohltemperierte Klavier, Boek Twee, BWV 870-893. Bach schreef deze reeks composities voor het 'klavier', wat zowel op klavecimbel, klavechord, of orgel kan duiden. Deze werken zijn zeer bepalend gebleken voor de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek. In deze uitzending speelt Andrej Gavrilov Preludes en Fuga's Nrs. 1 t/m 12 (BWV 846-857) uit Boek Een van Bachs Das wohltemperierte Klavier. De opname vond plaats in de New Art Gallery in Walsall, Engeland, in 2010.

 Meer

Muziek gemist

Eerder Vandaag | 18:05 Podium Witteman: o.a. Philip Freriks

Muziekmagazine, Seizoen 6 Aflevering 33 Paul Witteman ontvangt presentator Philip Freriks, violist Nemanja Radulovi?, ...

Seizoen 6 - Aflevering 33 - Paul Witteman ontvangt presentator Philip Freriks, violist Nemanja Radulovi?, pianist Nathalia Milstein, accordeonist Robbrecht Van Cauwenberghe, pianist Nino Gvetadze en Fuse - Philip Freriks Presentator Philip Freriks is een bekend francofiel. Freriks woont in Parijs en is verzot op de bijzondere geschiedenis van de stad en haar bekende inwoners. In Podium Witteman vertelt Philip Freriks over componist Maurice Ravel, die bij het begin van de Eerste Wereldoorlog stond te popelen om in dienst te gaan maar vanwege zijn tengere postuur werd afgewezen. De Russische pianist Nathalia Milstein speelt een deel uit Ravels Le tombeau de Couperin. Bekijk ook deze video over Philip Freriks: gids.tv/v22971/philip-freriks-vertelt-hoe-het-kan-dat-hij-live-ontslagen-werd - Nemanja Radulovi? De Frans/Servische violist Nemanja Radulovi? is naast een briljant muzikant ook een bijzondere verschijning. Radulovi? speelt dit weekend in het Zondagochtendconcert op Radio4 en komt aansluitend naar onze studio. Hij speelt met Nino Gvetadze muziek van Antonín Dvo?ák. - Robbrecht Van Cauwenberghe In Pauls Jonge Helden deze week accordeonist Robbrecht Van Cauwenberghe. De 23-jarige Vlaming heeft zich gespecialiseerd in het bespelen van de Bajan, de Russische knoppenaccordeon. In Podium Witteman vertelt hij over zijn liefde voor dit instrument. - Fuse Fuse duikt deze keer in de liederen van de Franse romantische componist Henri Duparc. Podium Witteman wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23:45 uur en op zaterdagmiddag om 14:20 uur.

Gisteren 20:00 Oh, Wat Een Jaar!: 1971

Gisteren - Show, Anita Witzier en Bert van Leeuwen betreden in deze aflevering van Oh, Wat Een Jaar! de retrostudio en ...

Anita Witzier en Bert van Leeuwen betreden in deze aflevering van Oh, Wat Een Jaar! de retrostudio en graven in hun geheugen naar het jaar 1971. Linda de Mol gaat elke zaterdag vanaf 20:00 uur, samen met captains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge, terug in de tijd voor deze nostalgische spelshow. Volledig in de look & feel van het betreffende jaar gaan de mannen, bijgestaan door wekelijks een andere BN'er, de strijd met elkaar aan om erachter te komen wie de meeste kennis over dit jaar heeft en zo de pot met guldens weet te veroveren. De gast-BN'ers van dit seizoen zijn verder onder anderen Danny de Munk (1988), Jack van Gelder (1966) en Myrna Goossen (1975). De teams spelen verschillende spellen waarin trends, groot nieuws en tv-fragmenten van dat jaar naar voren komen. Zo proberen zij in te schatten hoe het panel van honderd jongeren naar verschillende elementen uit de periode kijken. Nieuw dit seizoen is de spelronde waarbij de kandidaten gezichten moeten herkennen uit het betreffende jaar. Ook staat er iedere week weer een gastartiest klaar om de grootste hits uit deze periodes te laten horen. In een zinderende finale wordt uiteindelijk gestreden om de pot met guldens. Deze wordt in euro's uitgereikt aan het publiek dat juist gokte op het winnende team.

Eerder Vandaag | 19:53 Drenthe's muziekmix

De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Eerder Vandaag | 19:25 OverUITdeKUNST

Peter Schoof duikt in de Overijsselse wereld van kunst & cultuur. Hij bezoekt toneelgezelschappen, ballet-opleidingen, schilderscholen en muziektheaters. Op zoek naar 'wat' en 'waarom' gaat hij in gesprek met de makers.

Eerder Vandaag | 19:05 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 18:30 De wielen van de bus

Toet gaat samen met zijn vriendjes op reis door Liedjesstad. Samen beleven ze magische en muzikale avonturen.Toet gaat op reis door Liedjesstad. Samen met zijn band: Jasper de Clown, Bas, Sax, Trombone en Trom. Ze beleven magische, muzikale avonturen. En leren de leukste liedjes en maken kennis met nieuwe vriendjes. Een serie waar muziek in zit.

Eerder Vandaag | 18:25 OverUITdeKUNST

Peter Schoof duikt in de Overijsselse wereld van kunst & cultuur. Hij bezoekt toneelgezelschappen, ballet-opleidingen, schilderscholen en muziektheaters. Op zoek naar 'wat' en 'waarom' gaat hij in gesprek met de makers.

Eerder Vandaag | 18:20 Hungry af.

Eerder Vandaag | 18:05 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 18:00 Trending 5

Eerder Vandaag | 17:50 The Middle

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Amerikaanse komische serie. Friends, Lies and Videotape. Frankie vreest dat Brick later zal zeggen dat hij een slechte jeugd had omdat hij geen vrienden heeft. In een poging dat te verhinderen, gaat de moeder op zoek naar een geschikte kameraad voor hem. Ondertussen gaat Sue in het geheim naar de film met haar vriendin Carly, hoewel Mike dat haar had verboden. Axl en zijn muziekband zijn intussen op zoek naar een knappe vrouw om te figureren in hun videoclip. Ze komen uit bij hun sexy lerares biologie, mevrouw Devereaux, en proberen haar te filmen zonder haar medeweten.

Eerder Vandaag | 17:25 OverUITdeKUNST

Peter Schoof duikt in de Overijsselse wereld van kunst & cultuur. Hij bezoekt toneelgezelschappen, ballet-opleidingen, schilderscholen en muziektheaters. Op zoek naar 'wat' en 'waarom' gaat hij in gesprek met de makers.

Eerder Vandaag | 17:15 Weekend Vibes

Eerder Vandaag | 17:10 NPO Radio 2 presenteert...

Muziekprogramma met Leo Blokhuis. In deze aflevering staat een van dé hofleveranciers van de Top 2000 in de schijnwerpers: Paul McCartney. Hij bracht dit jaar een nieuw album (Egypt Station) uit en deze maand verschijnen er twee heruitgaven uit de Wings-periode. In deze aflevering zie je de complete, twee uur durende concertfilm Rockshow van Paul McCartney & Wings, opgenomen tijdens vier shows van de Wings Over The World-tour in 1976.

Eerder Vandaag | 17:05 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 17:00 Christmas top 5

Eerder Vandaag | 16:35 OverUITdeKUNST

Peter Schoof duikt in de Overijsselse wereld van kunst & cultuur. Hij bezoekt toneelgezelschappen, ballet-opleidingen, schilderscholen en muziektheaters. Op zoek naar 'wat' en 'waarom' gaat hij in gesprek met de makers.

Eerder Vandaag | 16:15 Weekend Vibes

Eerder Vandaag | 16:15 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 16:00 4 at 4

Eerder Vandaag | 16:00 Z Doc: Nile Rodgers - Hoe word je succesvol in de muziek?

Nile Rodgers onthult het moment waarop hij als tiener voor het eerst een gitaar oppakte, en hij nooit meer iets anders heeft gedaan. Hij vertelt hoe zijn muzikale talent ertoe leidde dat hij een zeer succesvolle sessiemuzikant werd, voordat hij zijn droom najaagde om zijn eigen muziek te schrijven met Bernard Edwards for Chic. Documentaire waarin musicus, producent en componist Nile Rodgers vertelt hoe hij succesvol is geworden in de muziekindustrie. Met zijn nummers als leidraad, vertelt Nile over het geheim achter zijn jarenlange succes.

Eerder Vandaag | 15:50 Drenthe's muziekmix

De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Eerder Vandaag | 15:20 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, een zaal helemaal bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg.

Eerder Vandaag | 15:02 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eerder Vandaag | 15:00 Z Doc: Nile Rodgers - Hoe word je succesvol in de muziek?

Nile Rodgers onthult het moment waarop hij als tiener voor het eerst een gitaar oppakte, en hij nooit meer iets anders heeft gedaan. Hij vertelt hoe zijn muzikale talent ertoe leidde dat hij een zeer succesvolle sessiemuzikant werd, voordat hij zijn droom najaagde om zijn eigen muziek te schrijven met Bernard Edwards for Chic. Documentaire waarin musicus, producent en componist Nile Rodgers vertelt hoe hij succesvol is geworden in de muziekindustrie. Met zijn nummers als leidraad, vertelt Nile over het geheim achter zijn jarenlange succes.

Eerder Vandaag | 15:00 Gipfelstammtisch

Boordevol muziek uit de Alpenlanden, gefilmd op locatie in Oostenrijk.

Eerder Vandaag | 14:50 Wadgasten

Documentaireserie over muziek, natuur en het leven op het waddeneiland Vlieland. Met portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de waddenomgeving. Gezadeld en wel worden de bossen van Vlieland te paard getrotseerd met de Rotterdamse band Crying Boys Café. De sessie speelt zich af in de renbak van de lokale manege, waarin de Rotterdamse band muzikale blijdschap combineert met een besef van vergankelijkheid. 'Een viering van verdriet', zo noemen ze het zelf. In 2016 debuteerden ze bij Excelsior Recordings met het album 'The keys not the people'. We spraken ze over hun opmerkelijke liedjes, die wat weg hebben van exotische eighties-pop en ouderwetse gevangenisblues.

Eerder Vandaag | 14:35 The New York Cantors in de Snoge

Concert. In het hart van de oude Jodenbuurt in Amsterdam staat een uniek monument, de Portugese Synagoge, gebouwd tussen 1671 en 1675. Het interieur wordt verlicht met duizend kaarsen. De authenticiteit van het gebouw is altijd gewaarborgd gebleven. Een opname van de uitvoering van The New York Cantors in de Snoge in deze unieke 17e-eeuwse setting. Een concert met klassiek, cantoraal repertoire, maar ook traditioneel joodse muziek en een knipoog naar Broadway. The New York Cantors in de Snoge is meer dan een concert van drie beroemde en hoogbegaafde cantors. Zij worden begeleid door een orkest en koor onder leiding van maestro Jules van Hessen.

Eerder Vandaag | 14:35 OverUITdeKUNST

Peter Schoof duikt in de Overijsselse wereld van kunst & cultuur. Hij bezoekt toneelgezelschappen, ballet-opleidingen, schilderscholen en muziektheaters. Op zoek naar 'wat' en 'waarom' gaat hij in gesprek met de makers.

Eerder Vandaag | 14:30 Weekend Vibes

Eerder Vandaag | 14:25 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, een zaal helemaal bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg.

Eerder Vandaag | 14:15 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 14:05 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Father Brown zit opgesloten in een verlaten gebouw als een voormalig komiek van de muziekhal wraak zweert. 4/10

Eerder Vandaag | 14:00 Nile Rodgers - Hoe Word Je Succesvol In De Muziek?

Nile Rodgers onthult het moment waarop hij als tiener voor het eerst een gitaar oppakte, en hij nooit meer iets anders heeft gedaan. Hij vertelt hoe zijn muzikale talent ertoe leidde dat hij een zeer succesvolle sessiemuzikant werd, voordat hij zijn droom najaagde om zijn eigen muziek te schrijven met Bernard Edwards for Chic. Documentaire waarin musicus, producent en componist Nile Rodgers vertelt hoe hij succesvol is geworden in de muziekindustrie. Met zijn nummers als leidraad, vertelt Nile over het geheim achter zijn jarenlange succes.

Eerder Vandaag | 13:52 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eerder Vandaag | 13:41 De Pul Uden jaar pophistorie

De Pul in Uden bestaat dit jaar precies 50 jaar. Is daarmee het oudste poppodium van Brabant en na Paradiso in Amsterdam ook het op een na oudste poppodium van ons land. Ooit begonnen als soos in een kleine kelder, groeide De Pul uit tot een vermaarde muziektempel waar talloze bekende artiesten uit binnen- en buitenland hebben opgetreden. Zoals Canned Heat, Uriah Heep, The Zombies, Manfred Mann's Earth Band, Focus, Earth & Fire, Herman Brood, De Dijk, Kane, Ilse de Lange en BZB. De Pul Uden, 50 jaar pophistorie is een documentaire geworden met verhalen over het ontstaan en de ontwikkeling van dit poppodium, sappige anekdotes uit de historie en gesprekken met artiesten die optreden in de Pul omschrijven als een 'gevoel van thuis komen'.

Eerder Vandaag | 13:15 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 13:00 Gipfelstammtisch

Boordevol muziek uit de Alpenlanden, gefilmd op locatie in Oostenrijk.

Eerder Vandaag | 13:00 XITE Top 20

Eerder Vandaag | 12:50 Drenthe's muziekmix

De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Eerder Vandaag | 12:35 OverUITdeKUNST

Peter Schoof duikt in de Overijsselse wereld van kunst & cultuur. Hij bezoekt toneelgezelschappen, ballet-opleidingen, schilderscholen en muziektheaters. Op zoek naar 'wat' en 'waarom' gaat hij in gesprek met de makers.

Eerder Vandaag | 12:18 Schumann - Carnaval

In 1834 was Robert Schumann verloofd met de jonge pianiste Ernestine von Fricken, een student van zijn leraar Friedrich Wieck. Hij bedacht zich dat de letters van de geboorteplaats van zijn aanstaande (Asch) vertaald kon worden volgens het Duitse systeem in muzieknoten: de A bleef een A, de S werd een Es, de C bleef de C en de H werd de B. Dit muzikaal motief werd het materiaal voor zijn 22-delige pianocyclus 'Carnaval'.

Eerder Vandaag | 12:15 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 12:12 NSO: The A-Team (arr. Hugo Bouma)

Door muziek voel je je vrij! Verlies jezelf in de muziek en vergeet alle dagelijkse zorgen. Tijdens deze tournee van het Nederlands Studenten Orkest (NSO) staat vrijheid centraal. Zonder beperking geen vrijheid. De Amerikaanse slaven dansten de cakewalk die we horen in Debussy, Trevor Grahl creëert voor het orkest een volledig nieuw werk. Ravel verschafte Wittgenstein de vrijheid alsnog piano te spelen, nadat deze zijn rechterarm had verloren. En Bartók werd bevrijd van enorme zorgen tijdens het componeren van zijn toegankelijke Concert voor orkest. Samen met dirigent Bas Wiegers en de bekende jonge pianist Arthur Jussen storten de studenten - een maand vrij van hun studie - zich op dit prachtige project. Wiegers is een jong Nederlands dirigeertalent en staat dit jaar voor het eerst voor het NSO. Arthur Jussen oogstte veel lof en bekendheid samen met zijn broer Lucas en zal nu met een orkest vol leeftijdgenoten spelen, een unieke ervaring!

Eerder Vandaag | 12:02 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eerder Vandaag | 12:01 Songs of Praise

Aflevering 31 - Godsdienstig programma met koormuziek. Schoolkoor van het jaar. De finale van een competitie tussen de zes beste Engelse schoolkoren voor de titel BBC-schoolkoor van het jaar. Zowel kinderenkoren als jongerenkoren nemen het tegen elkaar op.

Eerder Vandaag | 12:00 Lunch Box

Eerder Vandaag | 11:35 OverUITdeKUNST

Peter Schoof duikt in de Overijsselse wereld van kunst & cultuur. Hij bezoekt toneelgezelschappen, ballet-opleidingen, schilderscholen en muziektheaters. Op zoek naar 'wat' en 'waarom' gaat hij in gesprek met de makers.

Eerder Vandaag | 11:00 All of Bach

In september 2013 begon de Nederlandse Bachvereniging met het project 'All of Bach', waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd en opgenomen voor internet en tv. De concerten gaan vergezeld van gesprekken met de uitvoerenden over wat hen raakt in de muziek. Wekelijks wordt een selectie van de interviews en concerten van "All of Bach" uitgezonden door Brava. "All of Bach" is elke vrijdag om 19.30 uur te zien, met een herhaling op zondag om 10.30 uur.

Eerder Vandaag | 10:52 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eerder Vandaag | 10:50 Eras of music history

Vierdelige documentaireserie over de geschiedenis van klassieke muziek. De serie is laagdrempelig genoeg voor jonge kijkers, maar nog interessant genoeg voor de echte kenner van klassieke muziek. De vier afleveringen delen de geschiedenis van muziek in Europa op in vier tijdsperiodes: Barok, Weense School, Romantiek en Moderne Tijd. Beeldromans, historische scènes, jamsessies en toelichting door bekende klassieke sterren, voetnoten door figuren uit de politiek, filosofie en cultuurwetenschappen; dit alles wordt vervlecht met audio- en video-opnames van de belangrijkste historische uitvoeringen uit de muziekgeschiedenis.4-delige serie over de geschiedenis van klassieke muziek.

Eerder Vandaag | 10:35 The Simpsons

Seizoen 27 - Aflevering 18 - Amerikaanse komische animatieserie. How Lisa Got Her Marge Back. Lisa is kwaad op Marge nadat ze gezegd heeft dat ze niet van Lisa's jazzmuziek houdt. Marge neemt Lisa mee op een tripje naar Capitol City om het goed te maken. Ondertussen betrekt Bart Maggie bij zijn grappen.

Eerder Vandaag | 10:30 Vrije Geluiden

Aflevering 31 - Muziekmagazine dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet en tv. Peter Moore, Natalie Prass, Jacco Gardner. Trombonist Peter Moore speelt samen met pianist James Baillieu onder meer muziek van Johannes Brahms. De Amerikaanse singer-songwriter Natalie Prass herontdekt zichzelf met haar tweede album 'Future and the Past', een artistieke sprong naar meer funk, soul, grooves en maatschappelijk engagement. De derde soloplaat van Jacco Gardner heet 'Somnium' en is een instrumentale plaat vol avontuurlijke synthesizer-improvisaties.

Eerder Vandaag | 10:15 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 10:10 The Graham Norton Show

Graham Norton verwelkomt vanavond Nicole Kidman en Colin Farrell, die samen te zien zijn in de horrorthriller 'The Killing of a Sacred Deer'. 'Breaking Bad'-ster Bryan Cranston is ook van de partij om het over zijn podiumopvoering van de Oscarwinnende film 'Network' te hebben. Jane Fonda en Matt Lucas ronden de gastenlijst af en Niall Horan levert met zijn single 'Too Much to Ask' de muziek.

Eerder Vandaag | 10:00 Qmusic

Eerder Vandaag | 10:00 Gipfelstammtisch

Boordevol muziek uit de Alpenlanden, gefilmd op locatie in Oostenrijk.

Eerder Vandaag | 10:00 Sunday Chill

Eerder Vandaag | 09:25 Sunny Day

Seizoen 1 - Aflevering 15 - A Day at the Beach: In een serie vol muziek, comedy en avontuur zet kapster Sunny haar unieke talent, positieve instelling en fysieke vaardigheden in om op creatieve wijze problemen op te lossen en haar vrienden te helpen in het kleurrijke Friendly Falls.

Eerder Vandaag | 09:22 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eerder Vandaag | 09:17 De Pul Uden jaar pophistorie

De Pul in Uden bestaat dit jaar precies 50 jaar. Is daarmee het oudste poppodium van Brabant en na Paradiso in Amsterdam ook het op een na oudste poppodium van ons land. Ooit begonnen als soos in een kleine kelder, groeide De Pul uit tot een vermaarde muziektempel waar talloze bekende artiesten uit binnen- en buitenland hebben opgetreden. Zoals Canned Heat, Uriah Heep, The Zombies, Manfred Mann's Earth Band, Focus, Earth & Fire, Herman Brood, De Dijk, Kane, Ilse de Lange en BZB. De Pul Uden, 50 jaar pophistorie is een documentaire geworden met verhalen over het ontstaan en de ontwikkeling van dit poppodium, sappige anekdotes uit de historie en gesprekken met artiesten die optreden in de Pul omschrijven als een 'gevoel van thuis komen'.

Eerder Vandaag | 09:15 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 09:13 Bartók - Concert voor Orkest, deel II

In 1943, nadat zijn gezondheid in korte tijd achteruit gegaan was, werd er leukemie geconstateerd bij Béla Bartók. Een kleine drie jaar eerder was hij het Europa van de Tweede Wereldoorlog ontvlucht naar de Verenigde Staten, maar daar voelde hij zich artistiek geïsoleerd en hij had bovendien financiële zorgen. Erkenning kreeg hij alleen voor zijn pianospel maar door zijn slechte gezondheid kon hij na januari 1943 niet meer concerteren. De Hongaarse componist was emotioneel en fysiek bankroet. Hij lag in het ziekenhuis toen Serge Koussevitzky, dirigent van het Boston Symphony Orchestra, hem kwam vragen of hij een groot orkestraal werk wilde componeren. Wat Bartók niet wist is dat de financiering van deze opdracht tot stand was gekomen door zijn mede-emigranten en goede vrienden de violist Joseph Szigeti en de dirigent Fritz Reiner. Deze opdracht kwam voor Bartók op een cruciaal moment in zijn leven: hij hervond zijn energie in binnen zeven weken had hij zijn Concert voor Orkest af. De première op 1 december 1944 in Boston was een groot succes en Bartóks muziek werd eindelijk ook in de Verenigde Staten gewaardeerd. Nieuwe compositieopdrachten kwamen binnen maar zijn gezondheid liet hem wederom in de steek: Bartók stierf in september 1945. Tijdens deze uitzending: het tweede deel.

Eerder Vandaag | 08:57 Drenthe's muziekmix

De leukste regionale of nationale en nieuwe of oude muziekclips.Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Eerder Vandaag | 08:15 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 08:10 De wereld maakt muziek

Muziek bindt mensen, zo blijkt eens te meer uit deze documentaire waarin muziekliefhebbers met verschillende achtergronden en leeftijden aan het woord komen over hun mooiste concertervaring. Het vertrekpunt is de grote zaal van het podium RASA in Utrecht, waar bekende artiesten uit de hele wereld hun muziek delen met een gepassioneerd publiek. Deze ode aan de universele taal van muziek zet muziekliefhebbers in de schijnwerpers. Hun persoonlijke verhalen worden aangevuld met registraties van de concerten die hen altijd bij zullen blijven.

Eerder Vandaag | 08:01 Molter - Clarinet Concertos No. 1 to 5

Klarinettist Henk de Graaf voert samen met het Amadeus Ensemble Rotterdam onder leiding van Marien van Staalen de klarinetconcerten Nr. 1 t/m 5 van Johann Melchior Molter uit. In 1970 behaalde hij alle diploma's met onderscheiding. In 1973 verwierf hij de "Prix d'Exellence". In 1975 werd hij benoemd tot eerste soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met wie hij onder meer de concerten van Mozart en Von Weber speelde en verder het concerto van Lindpainter tijdens een Americaanse tournee van het RPhO. Ook speelde hij enkele jaren in het Nederlands Blazers Ensemble en maakte deel uit van diverse kamermuziekensembles. Tegenwoordig vormt hij zijn eigen ensembles, speelt hij solo en dirigeert hij het Symfonisch Blazers Collectief Nederland wat bestaat uit professionele blazers en goed gevorderde amateurs uit heel Nederland.

Eerder Vandaag | 07:50 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg. De line-up van Vrije Geluiden Live is net zo breed als die van de tv-uitzendingen.

Eerder Vandaag | 07:36 De Pul Uden jaar pophistorie

De Pul in Uden bestaat dit jaar precies 50 jaar. Is daarmee het oudste poppodium van Brabant en na Paradiso in Amsterdam ook het op een na oudste poppodium van ons land. Ooit begonnen als soos in een kleine kelder, groeide De Pul uit tot een vermaarde muziektempel waar talloze bekende artiesten uit binnen- en buitenland hebben opgetreden. Zoals Canned Heat, Uriah Heep, The Zombies, Manfred Mann's Earth Band, Focus, Earth & Fire, Herman Brood, De Dijk, Kane, Ilse de Lange en BZB. De Pul Uden, 50 jaar pophistorie is een documentaire geworden met verhalen over het ontstaan en de ontwikkeling van dit poppodium, sappige anekdotes uit de historie en gesprekken met artiesten die optreden in de Pul omschrijven als een 'gevoel van thuis komen'.

Eerder Vandaag | 07:35 Sarah en Eend

Het zevenjarige meisje Sarah en haar beste vriend Eend spelen de hoofdrol. Sarah is een lief, beleefd meisje met grote ogen, roze wangen en een groene muts. Ze speelt de tuba, houdt van zeekoeien en drinkt citroenwater. En haar beste vriend is Eend. Hij is een wilde eend, zoals wij die kennen uit de sloten, wil graag een pinguïn zijn en heeft een speelgoedrobot. Samen beleven ze allerlei avonturen. Sarah hoort een vreemd muziekje uit de radio komen. Het is muziek gemaakt met geluiden die niet afkomstig zijn van gewone muziekinstrumenten. Dat wil zij ook wel eens proberen.

Eerder Vandaag | 07:33 Iene Miene Boe - muziek maken

Kinderprogramma

Eerder Vandaag | 07:30 Wadgasten

Documentaireserie over muziek, natuur en het leven op het waddeneiland Vlieland. Met portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de waddenomgeving. We gaan het wad op met de meest hardwerkende tweeling van Nederland. Folkduo Tangarine begon jaren geleden met 'plaatjes draaien op de zolderkamer' en besloot hun eigen muziek te gaan maken. Zo kwamen aldaar de eerste albums 'Seek & Sigh' en 'Move On', tourden zij het land door én waren zij een volledig seizoen huisband van DWDD. En wat doe je dan? Dan ga je een plaat opnemen op de plek waar al je inspiratie vandaan komt. Een reis door de Verenigde Staten bracht hen uiteindelijk naar Tucson, Arizona, waar zij met band Calexico het album 'There and Back' opnamen. We hoorden Tangarine als nooit tevoren en dus besloten wij om de jongens mee het wad op te nemen. Tijdens het wadlopen ontdekken ze Vlieland en kijken ze terug naar hun jeugd en de reis door Amerika. Over het wad lopen ze naar een drooggevallen boot, om daar een geweldige sessie op te nemen van drie liedjes van het nieuwe album. We leren overigens ook nog van alles en nog wat over krabben, kokkeltjes en zeewier.

Eerder Vandaag | 07:15 Gouden tijden

Reis door de Utrechtse geschiedenis met muziek als leidraad, van jazzkelders tot nederpop. HH 2014

Eerder Vandaag | 07:05 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, een zaal helemaal bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg.

Eerder Vandaag | 07:00 Morning Motivation

Eerder Vandaag | 06:30 Plop en de Peppers

Pepijn het konijn, Pol de mol en Pip de muis vormen samen de muziekgroep 'De Peppers' met Kabouter Plop als zanger.Pip is het beu dat ze altijd wordt beetgenomen door Pepijn. Na een zoveelste poets beslist ze om Pepijn een poets te bakken. Gelukkig kan ze rekenen op de hulp van Pol en Plop.

Eerder Vandaag | 06:25 Plop en de Peppers

Pepijn het konijn, Pol de mol en Pip de muis vormen samen de muziekgroep 'De Peppers' met Kabouter Plop als zanger.Pol wil altijd alles samen doen met zijn vrienden. Dit beginnen Plop, Pip en Pepijn al snel vervelend te vinden want je kan onmogelijk altijd alles samen doen.

Eerder Vandaag | 06:00 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Father Brown zit opgesloten in een verlaten gebouw als een voormalig komiek van de muziekhal wraak zweert. 4/10

Eerder Vandaag | 05:00 Early Birds

Eerder Vandaag | 03:00 Still Going Strong

Eerder Vandaag | 02:00 Own The Night

Eerder Vandaag | 01:00 Own The Night

Eerder Vandaag | 00:00 XXX

Gisteren 22:30 Own The Night

Gisteren 22:08 Liefde & Haat

Het Frits Ensemble is een collectief musici dat in wisselende samenstelling klassieke muziek combineert met theater. In de voorstelling "Liefde & Haat" soleert de sopraan Marieke Steenhoek in een door Anna Maria Versloot geschreven libretto. Jeppe Moulijn heeft enkele aria's uit opera's van Mozart bewerkt voor sopraan en acht blazers, dezelfde prachtige bezetting als in Mozart's blaasserenade KV388.

Gisteren 22:00 Xite Weekmix

Gisteren 21:00 The Pre-Party

Gisteren 20:07 Prado - Mambos

Dat muziek levens kan veranderen bewijst de Fundación del Estado para el Sistema Nacional de las Orquestas Juveniles e Infantiles de Venezuela (ook wel El Sistema genoemd). Dit netwerk van ongeveer 125 jeugdorkesten maakt het voor kinderen uit de sloppenwijken van Venezuela mogelijk om een instrument te leren spelen en geeft hen daarmee de kans op een betere toekomst. Duizenden kinderen zijn al van de straat gehaald maar alleen de kinderen met het meeste talent nemen plaats in het Simon Bolivar Youth Orchestra. Hun dirigent Gustavo Dudamel, zelf een kind van El Sistema, is inmiddels een van de meest veelbelovende jonge dirigenten ter wereld en samen met zijn orkest zetten ze keer op keer een spetterend concert neer. Tijdens deze uitzending spelen ze Prado's 'Mambos'.

Gisteren 20:00 Sing-a-Long Saturday

Gisteren 19:30 Family Guy

Seizoen 16 - Aflevering 5 - Chris Has Got a Date, Date, Date, Date, Date: Taylor Swift gaat met Chris mee naar zijn schoolgala nadat hij haar online heeft meegevraagd. Maar wanneer ze verliefd op hem wordt, begint haar muziek eronder te lijden. Peter ervaart hoe het is om Uber-chauffeur te zijn.

Gisteren 18:58 Schönberg - Pelléas et Mélisande

Oorspronkelijk was Arnold Schönberg van plan om van zijn "Pelléas und Melisande" een opera te maken, maar al snel stapte hij over op een puur instrumentaal werk. De componist vond namelijk dat de muziek beter tot zijn recht zou komen als ze niet door tekst gebonden zou zijn. Het onderwerp voor de compositie is afkomstig van een hint van Richard Strauss, die Schoenberg wees op het gelijknamige toneelstuk van Maurice Maeterlinck. Er is een groot orkest nodig om deze compositie uit te voeren, maar toch zit het werk vol met details. Zo hebben de hoofdpersonen in het verhaal (Pelléas, Melissande en Golaud), ieder hun eigen thema.

Gisteren 18:50 BuitenSpelen

Muzikale sessies waarin artiesten uit binnen- en buitenland in een ongewone setting hun muziek ten gehore brengen.

Gisteren 18:30 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, een zaal helemaal bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg.

Gisteren 18:30 De wielen van de bus

Toet gaat samen met zijn vriendjes op reis door Liedjesstad. Samen beleven ze magische en muzikale avonturen.Toet gaat op reis door Liedjesstad. Samen met zijn band: Jasper de Clown, Bas, Sax, Trombone en Trom. Ze beleven magische, muzikale avonturen. En leren de leukste liedjes en maken kennis met nieuwe vriendjes. Een serie waar muziek in zit.

Gisteren 18:20 Hungry af.

Gisteren 18:18 IVC 2014: Eric Jurenas & Bretton Brown

Het Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch (IVC) werd in 1954 opgericht. Het is sindsdien uitgegroeid tot het enige internationale klassieke zangconcours in Nederland dat zich, behalve op opera, ook richt op oratorium en Liedkunst. Het IVC besteedt veel aandacht aan muziek uit de 20ste eeuw en eigentijdse muziek. Het is een unieke culturele instelling binnen de podiumkunsten en nauw verbonden met de provincie Noord-Brabant en de stad 's-Hertogenbosch, maar is ook stevig verankerd in de wereld van de internationale klassieke zangconcoursen. Onder de oud-winnaars bevinden zich talloze (inter)nationale grootheden, onder wie Elly Ameling, Cora Burggraaf, Thomas Hampson, Howard Haskin, Robert Holl, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Lenneke Ruiten, Wolfgang Schöne, en Elzbieta Szmytka. Het IVC is een pleitbezorger van vocale muziek in combinatie met het ontdekken en ontwikkelen van jong talent.

Gisteren 18:10 BuitenSpelen

Muzikale sessies waarin artiesten uit binnen- en buitenland in een ongewone setting hun muziek ten gehore brengen.

Gisteren 18:00 Trending 5

Gisteren 17:30 Beethoven - Symfonie Nr. 4

In de serie "Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven" komen alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma's dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonieën door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. Nadat Ludwig van Beethoven zijn toehoorders de stuipen op het lijf had gejaagd met zijn 'Eroïca', begon hij aantekeningen te maken voor een nieuwe, energieke symfonie in c klein. De ene schets na de andere kwam op papier, maar in 1806 zette hij de plannen voor dit werk even opzij. In plaats daarvan begon hij aan een andere symfonie, die - om met Robert Schumann te spreken - eerder "een Grieks, slank meisje" werd dan een nieuwe symfonische reus. Het is goed voor te stellen dat de lichte en heldere toon van deze Vierde symfonie in Bes, opus 60 te maken had met de gelukkige momenten die Beethoven in de zomer van dat jaar beleefde bij de bevriende familie Brunswick.

Gisteren 17:15 Weekend Vibes

Gisteren 17:04 IVC Masterclass: Carina Vinke & Eke Simons

Het Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch (IVC) werd in 1954 opgericht. Het is sindsdien uitgegroeid tot het enige internationale klassieke zangconcours in Nederland dat zich, behalve op opera, ook richt op oratorium en Liedkunst. Het IVC besteedt veel aandacht aan muziek uit de 20ste eeuw en eigentijdse muziek. Het is een unieke culturele instelling binnen de podiumkunsten en nauw verbonden met de provincie Noord-Brabant en de stad 's-Hertogenbosch, maar is ook stevig verankerd in de wereld van de internationale klassieke zangconcoursen. Onder de oud-winnaars bevinden zich talloze (inter)nationale grootheden, onder wie Elly Ameling, Cora Burggraaf, Thomas Hampson, Howard Haskin, Robert Holl, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Lenneke Ruiten, Wolfgang Schöne, en Elzbieta Szmytka. Het IVC is een pleitbezorger van vocale muziek in combinatie met het ontdekken en ontwikkelen van jong talent.

Gisteren 17:00 Christmas top 5

Gisteren 16:50 Lang Leve de Muziek Show

Aflevering 11 - Muziekwedstrijd tussen scholen. Het thema is Love. En de liefde die gaan Buddy Vedder en zijn gast, zangeres en YouTuber Onnedi, in de studio vieren. Samen met de klassen en hun teamcaptains Marije Zuurveld en Furtjuh.

Gisteren 16:15 Weekend Vibes

Gisteren 16:14 Mary Carewe in het Théâtre du Châtelet

De chanteuse Mary Carewe (*1963) weet over de hele wereld het concertpubliek voor zich in te nemen met haar gevarieerde concertprogramma's - samen met orkesten en ensembles, maar ook met cabaretrepertoire. Mary treedt regelmatig op in het Verenigd Koninkrijk met The Royal Philharmonic Orchestra, Manchesters 'The Hallé', het City of Birmingham Symphony Orchestra, The Philharmonia, en The Royal Liverpool Philharmonic, met concerten als 'The Music of Burt Bacharach', 'The Best of Rodgers and Hammerstein', 'La Vie en Rose', 'Songs of the 60's', 'First ladies of song - from Joni to Adele', en 'Oscar Winners'. Met "The Music of James Bond" tourde ze door Amerika, Australië, Azië, en door Europa. Als gastartiest trad ze op met ensembles als het Matrix Ensemble, de Birmingham Contemporary Music Group, het Psappha ensemble, Manchester Camerata, Sinfonia ViVa, en London Sinfonietta, en maakt deel uit van het Sheridan Ensemble. In deze uitzending windt ze, samen met haar pianist Philip Mayers, het publiek van het Parijse Théâtre du Châtelet om haar vinger met de muziek van Kurt Weill: talloze bekende Weill-klassiekers zoals 'I'm a stranger here myself', 'Surabaya Johnny', 'Buddy on the nightshift', 'Speak low', 'Nannas Lied', 'My ship', 'Je ne t'aime plus', en "The saga of Jenny" passeren de revue.

Gisteren 16:05 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Pups feesten met vleermuizen / Pups redden Sensei Yumi: Er is een dansfeest in de Avonturenbaai en Dj Rubble haalt met zijn muziek vleermuizen uit hun grot. // Yumi leert de pups Pup-Fu en Marshall bewijst dat hij de groene band meer dan verdiend heeft.

Gisteren 16:00 4 at 4

Gisteren 16:00 Finn IMDb: 6.7

Gisteren - IMDB * 6.7 - Jeugd, Familiefilm: Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. ...

Familiefilm: Finn is gek op muziek en wil leren vioolspelen, maar zijn vader heeft liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om te oefenen. Op school vraagt de juf of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op Kerstavond te spelen? Ook voor zijn vader? Deze Nederlandse familiefilm, met Daan Schuurmans in de rol van vader, werd geselecteerd voor het Internationale Filmfestival van Berlijn. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/finn

Gisteren 15:01 De plaat Blijft hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Gisteren 14:25 The Pyongang concert

Er kan hier met recht gesproken worden van een historisch concert: toen maestro Lorin Maazel en de New York Philharmonic in 2008 een concert gaven in Pyongyang, de hoofdstad van Noord Korea, leek het even mogelijk om een eind te maken aan meer dan 55 jaar koude oorlog. Met onder andere Dvorák's Symfonie Nr. 9 'Uit de Nieuwe Wereld', Gerswhin's An American in Paris en Wagner's Prelude uit Lohengrin wist het orkest zijn publiek te ontroeren. Nog nooit eerder had een Amerikaans orkest een concert gegeven in Noord Korea en deze indrukwekkende gebeurtenis laat zien dat muziek een universele taal is.

Gisteren 14:00 Winter Vibes

Gisteren 12:00 Lunch Box

Gisteren 11:45 Eras of music history

Vierdelige documentaireserie over de geschiedenis van klassieke muziek. De serie is laagdrempelig genoeg voor jonge kijkers, maar nog interessant genoeg voor de echte kenner van klassieke muziek. De vier afleveringen delen de geschiedenis van muziek in Europa op in vier tijdsperiodes: Barok, Weense School, Romantiek en Moderne Tijd. Beeldromans, historische scènes, jamsessies en toelichting door bekende klassieke sterren, voetnoten door figuren uit de politiek, filosofie en cultuurwetenschappen; dit alles wordt vervlecht met audio- en video-opnames van de belangrijkste historische uitvoeringen uit de muziekgeschiedenis.4-delige serie over de geschiedenis van klassieke muziek.

Gisteren 10:23 "Berlioz - Ouverture ""Le Corsaire"

De Franse componist Hector Berlioz was een van de grootste voorvechters van programmatische muziek (muziek die een verhaal uitbeeld), zijn ouverture "Le Corsaire" heeft echter helemaal niets te maken met het gelijknamige gedicht van Lord Byron over het leven van piraat Jean Lafitte. Hij componeerde het werk tijdens een bezoek aan Nice in 1844 en noemde het in eerste instantie 'De Toren van Nice'. Pas in 1851 kreeg deze ouverture zijn uiteindelijke naam, nadat hij de muziek herzien had voor een uitvoering in Londen.

Gisteren 10:13 Mozart - Symphony Nr. 35, deel I

Toen de jonge Wolfgang Amadeus Mozart in 1782 al meer dan een jaar in Wenen woonde begon hij de vruchten te plukken van zijn Singspiel 'Die Entführung aus dem Serail', en het werk stroomde binnen. Zijn vader, Leopold Mozart, was het echter niet eens met de keuze van zijn zoon om naar Wenen te verhuizen en weigerde bovendien zijn zegen te geven aan het voorgenomen huwelijk met Constanze Weber. Hij wilde echter wel dat zijn zoon de muziek schreef voor de inauguratie van de nieuwe burgemeester van Salzburg, Sigmund Haffner, en ondanks dat de jonge Mozart tot over zijn oren in het werk zat, gaf hij toch gehoor aan de oproep van zijn vader en componeerde een serenade. Toen hij zes maanden later een nieuwe symfonie nodig had herinnerde hij dit werk, bewerkte het en de Haffner Symfonie was geboren. De première was een groot succes, zoals de componist aan zijn vader schreef: "Het theater zat helemaal vol. Maar wat mij de meeste deugd deed was dat Zijne Majesteit de Keizer aanwezig was, en hemel, hoe heeft hij mij toegejuicht!". Tijdens deze uitzending: het eerste deel.

Gisteren 10:00 Qmusic

Gisteren 10:00 Hangover Cures

Gisteren 09:25 Sunny Day

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Poodle Puff Pals: In een serie vol muziek, comedy en avontuur zet kapster Sunny haar unieke talent, positieve instelling en fysieke vaardigheden in om op creatieve wijze problemen op te lossen en haar vrienden te helpen in het kleurrijke Friendly Falls.

Gisteren 09:10 Sahara

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Documentairereeks waarin Bram Vermeulen de Sahara doorkruist. Mali Blues: Timboektoe. Timboektoe is een eldorado voor alle reizigers die het aandurven de Sahara te doorkruisen. Een magische stad vol bibliotheken en misschien wel de beste muziek die in West-Afrika te vinden is. Maar de reis naar Timboektoe is en blijft gevaarlijk. Vele reizigers kwamen nooit meer terug. In 2012 werd de stad veroverd door jihadisten. Het Franse leger moest eraan te pas komen om de stad te bevrijden. Weet Timboektoe zichzelf te hervinden?

Gisteren 09:09 Revueltas - Sensemayá

Alle composities die de Mexicaanse Silvestre Revueltas tijdens zijn korte leven schreef, barsten van de energie en humor. Hij was goed bevriend met Carlos Chávez, een andere Mexicaanse muzikale grootheid, en Chávez was het die hem in 1929 overhaalde om terug naar Mexico te komen. Voor die tijd had hij in Chicago gestudeerd en daar was hij ook blijven hangen. Eenmaal terug in Mexico was hij werkzaam als dirigent assistent bij het Orquesta Sinfónico de México, als leraar en als vioolsolist. Hij schreef veel muziek voor Mexicaanse films en was actief voorstander van de arbeidersbeweging. In 1940 stierf Revueltas, officieel aan longontsteking maar het was een publiek geheim dat hij zichzelf had doodgedronken. Tijdens deze uitzending kunt u luisteren naar 'Sensemaya', een van zijn meest bekende werken.

Gisteren 08:51 Liszt - Après une lecture de Dante

Deze compositie van Franz Liszt is afkomstig uit zijn tweede set van "Années de pèlerinage" en bestaat net zoals de eerste en derde set uit werken die geïnspireerd zijn door de reizen die de componist met zijn minnares Marie d'Agoult maakte. Waar Liszt in de eerste set nog het landschap in zijn muziek wilde beschrijven, zijn de stukken van deze tweede set een beschrijving van de kunstwerken die hij tegenkwam. Zo is deze specifieke sonate (ook wel bekend als de 'Dante-Sonate') geïnspireerd door een gedicht van de Franse schrijven Victor Hugo. De demonische sfeer in het werk is waardoor Liszt zo beroemd is geworden en wat zo typerend is voor zijn composities. Dit stuk is het langste dat gevonden kan worden in al zijn drie 'Années de pèlerinage', en hoewel de muziek ook zijn lieflijke momenten kent, wordt het stuk toch vooral gedomineerd door drama en duisternis.

Gisteren 08:02 Bach - Partita nr. 6 deel 1

Door zijn houding aan de piano, zijn absolute voorliefde voor het werk van Johann Sebastian Bach en zijn ongelofelijke techniek, wordt de jonge Franse pianist David Fray logischerwijs vaak vergeleken met de legendarisch Canadese pianist Glenn Gould. Dat Fray deze vergelijking waard is, is te zien in dit concert met uitsluitend muziek van J.S. Bach. In deze uitzending: 'Partita Nr. 6 in e klein, BWV 830', deel 1.

Gisteren 07:45 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, een zaal helemaal bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg.

Gisteren 07:25 Huize Herrie

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Roadie nergens heen/ Koude oorlog: Luna wil graag doorbreken als rock ster. Als ze ontdekt dat Chunk, haar roadie, die droom ook had en hij het dus niet gemaakt heeft, wil Luna de muziek opgeven./De restjes van paps kookkunst zijn erg in trek; er wordt om gevochten.

Gisteren 07:20 Wadgasten

Documentaireserie over muziek, natuur en het leven op het waddeneiland Vlieland. Met portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de waddenomgeving. We gaan het wad op met de meest hardwerkende tweeling van Nederland. Folkduo Tangarine begon jaren geleden met 'plaatjes draaien op de zolderkamer' en besloot hun eigen muziek te gaan maken. Zo kwamen aldaar de eerste albums 'Seek & Sigh' en 'Move On', tourden zij het land door én waren zij een volledig seizoen huisband van DWDD. En wat doe je dan? Dan ga je een plaat opnemen op de plek waar al je inspiratie vandaan komt. Een reis door de Verenigde Staten bracht hen uiteindelijk naar Tucson, Arizona, waar zij met band Calexico het album 'There and Back' opnamen. We hoorden Tangarine als nooit tevoren en dus besloten wij om de jongens mee het wad op te nemen. Tijdens het wadlopen ontdekken ze Vlieland en kijken ze terug naar hun jeugd en de reis door Amerika. Over het wad lopen ze naar een drooggevallen boot, om daar een geweldige sessie op te nemen van drie liedjes van het nieuwe album. We leren overigens ook nog van alles en nog wat over krabben, kokkeltjes en zeewier.

Gisteren 07:00 Morning Motivation

Gisteren 07:00 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, een zaal helemaal bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg.

Gisteren 06:19 Tsjaikovski - Bloemenwals

Hoewel Pjotr Iljitsj Tsjaikovski's ballet "De Notenkraker" van oudsher met Kerst verbonden is, is de muziek eigenlijk goed voor elk moment van het jaar. Het sprookje van de notenkraker onder de kerstboom die verandert in een sprookjesprins weet vanaf de première in het Tsaristisch Rusland van 1892 tot op de dag van vandaag jong en oud te boeien. Tijdens deze uitzending presenteert de Berliner Philharmoniker onder leiding van Claudio Abbado de 'Bloemenwals'.

Gisteren 05:00 Early Birds

Gisteren 03:00 Still Going Strong

Gisteren 02:24 Short: Honeyblood

Muziek

Gisteren 02:00 Own The Night

Gisteren 00:30 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Pups feesten met vleermuizen / Pups redden Sensei Yumi: Er is een dansfeest in de Avonturenbaai en Dj Rubble haalt met zijn muziek vleermuizen uit hun grot. // Yumi leert de pups Pup-Fu en Marshall bewijst dat hij de groene band meer dan verdiend heeft.

Gisteren 00:20 Own The Night

Gisteren 00:00 Trending 5

Eergisteren 23:39 Hernández - Cabra Mocha

Dat muziek levens kan veranderen bewijst de Fundación del Estado para el Sistema Nacional de las Orquestas Juveniles e Infantiles de Venezuela (ook wel El Sistema genoemd). Dit netwerk van ongeveer 125 jeugdorkesten maakt het voor kinderen uit de sloppenwijken van Venezuela mogelijk om een instrument te leren spelen en geeft hen daarmee de kans op een betere toekomst. Duizenden kinderen zijn al van de straat gehaald maar alleen de kinderen met het meeste talent nemen plaats in het Simon Bolivar Youth Orchestra. Hun dirigent Gustavo Dudamel, zelf een kind van El Sistema, is inmiddels een van de meest veelbelovende jonge dirigenten ter wereld en samen met zijn orkest zetten ze keer op keer een spetterend concert neer. Tijdens deze uitzending spelen ze Hernández' 'Cabra Mocha'.

Eergisteren 23:00 Own The Night

Eergisteren 22:00 FISSA

Eergisteren 21:41 Wadgasten

Documentaireserie over muziek, natuur en het leven op het waddeneiland Vlieland. Met portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de waddenomgeving.Miniserie over muziek, natuur en het leven op het Waddeneiland Vlieland. Portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de Waddenomgeving.

Eergisteren 21:35 Family Guy

Seizoen 16 - Aflevering 5 - Chris Has Got a Date, Date, Date, Date, Date: Taylor Swift gaat met Chris mee naar zijn schoolgala nadat hij haar online heeft meegevraagd. Maar wanneer ze verliefd op hem wordt, begint haar muziek eronder te lijden. Peter ervaart hoe het is om Uber-chauffeur te zijn.

Eergisteren 21:30 The Pre-Party

Eergisteren 21:30 Short: Honeyblood

Muziek

Eergisteren 21:00 Xite Weekmix

Eergisteren 20:30 The Pre-Party

Eergisteren 20:00 Egmond Binnen

Seizoen 2 - Aflevering 1. Anne van Egmond is een radio-icoon. Haar herkenbare stem is verbonden geweest aan tientallen radioprogramma's, zoals bijvoorbeeld Tombola, Met Anne… en Adres Onbekend. Anne straalt een zekere warmte en betrokkenheid uit waarmee ze luisteraars deelgenoot weet te maken van het programma. Haar laatste succes op de radio, het programma Egmond Binnen, heeft inmiddels een televisievariant bij ONS. Egmond Binnen is een twee uur durend muziekprogramma waarvan Anne zelf de samenstelling en presentatie doet. Ze vult het programma met muziek die je op de radio steeds minder vaak hoort: jazz, chansons, cabaret. Een genre dat haar op de radio een trouwe schare fans opleverde. Deze fans kunnen nu hun hart ophalen met hetzelfde genre, maar dan ook nog voorzien van unieke beelden.

Eergisteren 19:53 Bartók - Concert voor Orkest, deel V

In 1943, nadat zijn gezondheid in korte tijd achteruit gegaan was, werd er leukemie geconstateerd bij Béla Bartók. Een kleine drie jaar eerder was hij het Europa van de Tweede Wereldoorlog ontvlucht naar de Verenigde Staten, maar daar voelde hij zich artistiek geïsoleerd en hij had bovendien financiële zorgen. Erkenning kreeg hij alleen voor zijn pianospel maar door zijn slechte gezondheid kon hij na januari 1943 niet meer concerteren. De Hongaarse componist was emotioneel en fysiek bankroet. Hij lag in het ziekenhuis toen Serge Koussevitzky, dirigent van het Boston Symphony Orchestra, hem kwam vragen of hij een groot orkestraal werk wilde componeren. Wat Bartók niet wist is dat de financiering van deze opdracht tot stand was gekomen door zijn mede-emigranten en goede vrienden de violist Joseph Szigeti en de dirigent Fritz Reiner. Deze opdracht kwam voor Bartók op een cruciaal moment in zijn leven: hij hervond zijn energie in binnen zeven weken had hij zijn Concert voor Orkest af. De première op 1 december 1944 in Boston was een groot succes en Bartóks muziek werd eindelijk ook in de Verenigde Staten gewaardeerd. Nieuwe compositieopdrachten kwamen binnen maar zijn gezondheid liet hem wederom in de steek: Bartók stierf in september 1945. Tijdens deze uitzending: het laatste deel.

Eergisteren 19:44 Mozart - Symfonie nr. 35 "Haffner" (2)

Toen de jonge Wolfgang Amadeus Mozart in 1782 al meer dan een jaar in Wenen woonde begon hij de vruchten te plukken van zijn Singspiel 'Die Entführung aus dem Serail', en het werk stroomde binnen. Zijn vader, Leopold Mozart, was het echter niet eens met de keuze van zijn zoon om naar Wenen te verhuizen en weigerde bovendien zijn zegen te geven aan het voorgenomen huwelijk met Constanze Weber. Hij wilde echter wel dat zijn zoon de muziek schreef voor de inauguratie van de nieuwe burgemeester van Salzburg, Sigmund Haffner, en ondanks dat de jonge Mozart tot over zijn oren in het werk zat, gaf hij toch gehoor aan de oproep van zijn vader en componeerde een serenade. Toen hij zes maanden later een nieuwe symfonie nodig had herinnerde hij dit werk, bewerkte het en de Haffner Symfonie was geboren. De première was een groot succes, zoals de componist aan zijn vader schreef: "Het theater zat helemaal vol. Maar wat mij de meeste deugd deed was dat Zijne Majesteit de Keizer aanwezig was, en hemel, hoe heeft hij mij toegejuicht!". Tijdens deze uitzending: het tweede deel.

Eergisteren 19:19 IVC Masterclass

Het Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch (IVC) werd in 1954 opgericht. Het is sindsdien uitgegroeid tot het enige internationale klassieke zangconcours in Nederland dat zich, behalve op opera, ook richt op oratorium en Liedkunst. Het IVC besteedt veel aandacht aan muziek uit de 20ste eeuw en eigentijdse muziek. Het is een unieke culturele instelling binnen de podiumkunsten en nauw verbonden met de provincie Noord-Brabant en de stad 's-Hertogenbosch, maar is ook stevig verankerd in de wereld van de internationale klassieke zangconcoursen. Onder de oud-winnaars bevinden zich talloze (inter)nationale grootheden, onder wie Elly Ameling, Cora Burggraaf, Thomas Hampson, Howard Haskin, Robert Holl, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Lenneke Ruiten, Wolfgang Schöne, en Elzbieta Szmytka. Het IVC is een pleitbezorger van vocale muziek in combinatie met het ontdekken en ontwikkelen van jong talent.

Eergisteren 19:00 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg. De line-up van Vrije Geluiden Live is net zo breed als die van de tv-uitzendingen.

Eergisteren 19:00 XITE Top 20

Eergisteren 18:40 Wadgasten

Documentaireserie over muziek, natuur en het leven op het waddeneiland Vlieland. Met portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de waddenomgeving.Wij trotseren, gezadeld en wel, de bossen van Vlieland te paard met de Rotterdamse band Crying Boys Café. De sessie speelt zich af in de renbak van de locale manege.

Eergisteren 18:30 De wielen van de bus

Toet gaat samen met zijn vriendjes op reis door Liedjesstad. Samen beleven ze magische en muzikale avonturen.Toet gaat op reis door Liedjesstad. Samen met zijn band: Jasper de Clown, Bas, Sax, Trombone en Trom. Ze beleven magische, muzikale avonturen. En leren de leukste liedjes en maken kennis met nieuwe vriendjes. Een serie waar muziek in zit.

Eergisteren 18:30 All of Bach

In september 2013 begon de Nederlandse Bachvereniging met het project 'All of Bach', waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd en opgenomen voor internet en tv. De concerten gaan vergezeld van gesprekken met de uitvoerenden over wat hen raakt in de muziek. Wekelijks wordt een selectie van de interviews en concerten van "All of Bach" uitgezonden door Brava. "All of Bach" is elke vrijdag om 19.30 uur te zien, met een herhaling op zondag om 10.30 uur.

Eergisteren 18:20 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg. De line-up van Vrije Geluiden Live is net zo breed als die van de tv-uitzendingen.

Eergisteren 18:20 Weekend Kick-Off

Eergisteren 18:10 IVC 2014: Agata Schmidt & Bartolomiej Wezner

Het Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch (IVC) werd in 1954 opgericht. Het is sindsdien uitgegroeid tot het enige internationale klassieke zangconcours in Nederland dat zich, behalve op opera, ook richt op oratorium en Liedkunst. Het IVC besteedt veel aandacht aan muziek uit de 20ste eeuw en eigentijdse muziek. Het is een unieke culturele instelling binnen de podiumkunsten en nauw verbonden met de provincie Noord-Brabant en de stad 's-Hertogenbosch, maar is ook stevig verankerd in de wereld van de internationale klassieke zangconcoursen. Onder de oud-winnaars bevinden zich talloze (inter)nationale grootheden, onder wie Elly Ameling, Cora Burggraaf, Thomas Hampson, Howard Haskin, Robert Holl, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Lenneke Ruiten, Wolfgang Schöne, en Elzbieta Szmytka. Het IVC is een pleitbezorger van vocale muziek in combinatie met het ontdekken en ontwikkelen van jong talent.

Eergisteren 18:00 Trending 5

Eergisteren 17:15 Weekend Kick-Off

Eergisteren 17:00 Christmas top 5

Eergisteren 16:33 Gozaran - Time Passing

In deze documentaire uit 2011 volgt regisseur Frank Scheffer de gedreven Iraanse avant-gardecomponist Nader Mashayekhi wanneer hem in 2005 wordt gevraagd om het Symfonieorkest van Teheran te leiden. Na dertig jaar ballingschap in Wenen keert Mashayekhi terug naar zijn geboorteland. Omdat de positie van westerse klassieke en hedendaagse muziek onder het islamitische regime in Iran niet erg stabiel is, weet hij dat hem een zware taak wacht. Zijn missie is om met een voornamelijk uit jonge vrouwen bestaand symfonieorkest westerse klassieke en contemporaine muziek te vertolken. In de dictatoriale, kunst- en vrouwvijandige Islamitische Republiek Iran is klassieke muziek maken geen sinecure, zo illustreert deze bespiegelende documentaire. Amper twee jaar later is Mashayekhi weer terug, met in zijn koffer de brokstukken van zijn droom. Mashayekhi kijkt terug op zijn leven en filosofeert over de betekenis van muziek en poëzie, en zijn onmogelijke, maar ongebroken liefde voor zijn geboorteland.

Eergisteren 16:15 Weekend Kick-Off

Eergisteren 16:00 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg. De line-up van Vrije Geluiden Live is net zo breed als die van de tv-uitzendingen.

Eergisteren 16:00 4 at 4

Eergisteren 15:53 Hartmann - Concerto funèbre

Karl Amadeus Hartmann (1905-1963) was een overtuigd tegenstander van het naziregime. Hij wilde niet dat zijn muziek gespeeld werd in nazi-Duitsland, ging in de ondergrondse en moest uiteindelijk onderduiken. Zijn Concerto Funebre componeerde hij in 1938, als een reactie op de bezetting van Tsjecho-Slowakije. Een rode draad door de compositie is de Hymne van de Hussieten 'Gij strijders voor God', wat al door verschillende Tsjechische componisten zoals Smetana, Janacek en Martinu, verwerkt was in composities. Het concert ging in de herfst van 1939 in Zwitserland in première, net nadat Duitsland Polen was binnengedrongen en de oorlog was losgebarsten.

Eergisteren 15:40 Wadgasten

Documentaireserie over muziek, natuur en het leven op het waddeneiland Vlieland. Met portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de waddenomgeving.Miniserie over muziek, natuur en het leven op het Waddeneiland Vlieland. Portretten van verschillende artiesten en hun achtergrond, gecombineerd met beelden van de Waddenomgeving.

Eergisteren 15:20 VPRO Vrije geluiden

'VPRO Vrije geluiden' staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.Serie concerten in Cloud Nine, bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg. De line-up van Vrije Geluiden Live is net zo breed als die van de tv-uitzendingen.

Eergisteren 14:10 We Love Music Videos

Eergisteren 14:00 3x

Eergisteren 13:30 De plaat Blijft hangen

Oude muziek hits: de beste clips en de mooiste hits uit de jaren '50 tot en met '90.

Eergisteren 12:55 Het molletje

Aflevering 14 - Animatieserie. Het molletje en de muziek

Eergisteren 12:47 Brahms - Dubbelconcert

Toen Johannes Brahms de vermaarde violist Joseph Joachim voor de eerste keer ontmoette was hij net 20 geworden. Het was Joachim die de jonge componist voorstelde aan Robert Schumann en zo indirect voor zijn doorbraak zorgde. 30 jaar lang deelden de twee musici een innige vriendschap het was Joachim waarvoor Brahms zijn vioolconcert schreef. Het ging echter mis toen de violist van zijn vrouw Amalie wilden scheidden. Hij verdacht haar van overspel met zijn uitgever, maar Brahms geloofde dit niet en liet dit middels een brief aan Amalie weten. Later gaf Amalie deze brief aan de rechtbank die haar scheidingszaak behandelde, waarop de rechter haar in het gelijk stelde: Joachim was hier niet blij mee en verbrak alle banden met Brahms alhoewel hij zijn muziek wel bleef spelen. Zes jaar later schreef Brahms zijn Concert voor Viool, Cello en Orkest in a klein (het Doppelkonzert) als verzoeningsoffer. Het werkte: op 18 oktober 1887 ging het werk in première met Johannes Brahms als dirigent, Joseph Joachim als violist en Robert Hausmann als cellist. Dirigent: Simon Rattle. Uitvoerenden: Lisa Batiashvili, Truls Mørk, Berliner Philharmoniker

Eergisteren 12:05 De wereld maakt muziek

Muziek bindt mensen, zo blijkt eens te meer uit deze documentaire waarin muziekliefhebbers met verschillende achtergronden en leeftijden aan het woord komen over hun mooiste concertervaring. Het vertrekpunt is de grote zaal van het podium RASA in Utrecht, waar bekende artiesten uit de hele wereld hun muziek delen met een gepassioneerd publiek. Deze ode aan de universele taal van muziek zet muziekliefhebbers in de schijnwerpers. Hun persoonlijke verhalen worden aangevuld met registraties van de concerten die hen altijd bij zullen blijven.

Eergisteren 12:00 Lunch Box

Eergisteren 11:50 Sunny Day

Seizoen 1 - Aflevering 26 - The Royal Portrait : In een serie vol muziek, comedy en avontuur zet kapster Sunny haar unieke talent, positieve instelling en fysieke vaardigheden in om op creatieve wijze problemen op te lossen en haar vrienden te helpen in het kleurrijke Friendly Falls.

Eergisteren 10:20 We Love Music Videos

Eergisteren 10:00 Michael Schulte's Playlist

Eergisteren 09:45 Qmusic

Eergisteren 09:25 Sunny Day

Seizoen 1 - Aflevering 26 - The Royal Portrait : In een serie vol muziek, comedy en avontuur zet kapster Sunny haar unieke talent, positieve instelling en fysieke vaardigheden in om op creatieve wijze problemen op te lossen en haar vrienden te helpen in het kleurrijke Friendly Falls.

Eergisteren 07:24 Muzikaal portret van Henry Madin

Het ensemble Stradivaria speelt zelden-uitgevoerde werken van de Franse barokcomponist Henry Madin (1698-1748), die werkzaam was aan de Chapelle Royale in Versailles. Tijdens dit concert vanuit het Château de Versailles horen we Madins Te Deum Laudamus, Te Confitemur, Pleni sunt caeli et terra maiestatis gloriae tuae, en Te Ergo Quaesumus. Het ensemble staat onder leiding van violist Daniel Cuiller, en Geoffroy Jourdain dirigeert het koor Les Cris de Paris. Korte maar boeiende interviews met Cuiller en Jourdain over de prachtige muziek van Henry Madin wisselen de optredens af.

Eergisteren 07:00 Morning Motivation

Eergisteren 06:57 Bach - Brandenburgs Concert Nr. 6

Wist u dat een mislukte sollicitatie tot een muzikaal succes kan leiden? J. S. Bach was in 1721 in dienst bij Prins Leopold van Anhalt-Köthen, maar hij wilde liever werken voor Christian Ludwig, Markgraaf van Brandenburg. Dus droeg Bach zijn zes nieuwe Concerten op aan deze Markgraaf van Brandenburg, in de hoop dat hij aan diens hof kon komen werken. Helaas: de Markgraaf bedankte de componist niet eens, laat staan dat hij hem in dienst nam. Aan Bachs muziek lag het niet. In het zesde Concert maakt Bach echter geen gebruik van violen, maar wel van twee solerende altviolen - uitzonderlijk, want altviolen werden in die tijd alleen geschikt geacht als begeleidingsinstrument!

 Meer