Muziek op tv (tv-tips)

Vandaag | 21:30 Terug: André Rieu - Welcome to My World

Realityreeks, Vanavond start het nieuwe seizoen van het realityprogramma over de wereld achter de schermen van de ...

Vanavond start het nieuwe seizoen van het realityprogramma over de wereld achter de schermen van de concerten van André Rieu. De tien afleveringen zijn elke vrijdag om 21:25 uur te zien op NPO 1. Zomerconcerten Rieu viert muziek van over de hele wereld tijdens zijn zomerconcerten in Maastricht. Repetities met sopraan Donij van Doorn die een aria uit La Traviata zingt, zorgen bij André voor tranen en op het podium wordt hij vergezeld door de Corioallum Pipe Band voor een ongelooflijke uitvoering van Highland Cathedral. Knightrider Het orkest krijgt de verrassing van hun leven wanneer de Amerikaanse superster David Hasselhoff in KITT, de Knightrider-auto, aankomt in de studio. Ondertussen bereidt André een spectaculaire entree voor, voor David Hasselfhoff op het podium.

Vandaag | 21:20 Paradise City

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks waarin Triggerfinger-drummer Mario Goossens in zes steden op zoek gaat naar de helende kracht van muziek. New Orleans, VS. New Orleans was eerst Frans, dan Spaans, opnieuw Frans en pas in 1804 kwam de stad in handen van de Amerikanen. New Orleans was dan een smeltkroes van Frans- en Spaanssprekende creolen, Anglo-Amerikanen, slaven en vrije zwarten. Onder Amerikaans bewind werd New Orleans een gokstad met legale prostitutie. De bordelen in de toenmalige wijk Storyville boden jazzpioniers werk en algauw werden de artiesten een grotere attractie dan de meisjes van plezier. Vanuit de bordelen in New Orleans verovert jazz de wereld. New Orleans kreeg de bijnaam 'The Big Easy', naar het onbezorgde leven van de jazzartiesten. Tegelijk blijft de stad lijden onder de hitte, epidemieën, misdaad, stormen en orkanen. De inwoners zijn wat gewoon, maar de orkaan Katrina haalt in 2005 ongemeen hard uit.

Morgen | 21:15 Awakenings IMDb: 7.8

Morgen - IMDB * 7.8 - Drama, Awakenings is een Amerikaanse dramafilm uit het jaar 1990. Met in de hoofdrol Robert De Niro en Robin Williams. Deze productie is geregisseerd door Penny Marshall. Dokter Malcolm Sayer ontdekt toevallig dat de comateuze ...

Awakenings is een Amerikaanse dramafilm uit het jaar 1990. Met in de hoofdrol Robert De Niro en Robin Williams. Deze productie is geregisseerd door Penny Marshall. Dokter Malcolm Sayer ontdekt toevallig dat de comateuze patiënten op zijn afdeling reageren op impulsen. Ondanks hun toestand, veroorzaakt door een hersenontsteking, zijn er die reageren op muziek of een bal kunnen vangen. Malcolm vraagt de toelating om een nieuw medicijn, L-Dopa, uit te testen op zijn patiënt Leonard Lowe. Die ligt al sinds zijn kindertijd in coma. Na lang experimenteren slaagt de arts erin om Lowe uit zijn coma te laten ontwaken. Na de eerste euforie blijkt dat het medicijn bijwerkingen, zoals agressie, veroorzaakt en ook de sociale aanpassing na al die jaren in coma te liggen valt heel zwaar. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/awakenings

Vandaag | 22:20 MAX PubQuiz

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Quiz. In een gezellige kroegsfeer wordt de kennis van de deelnemende teams en de kijkers getest met vragen in de categorieën geschiedenis, muziek, sport en eten & drinken. In elke aflevering strijden vijf teams tegen elkaar om de winst. Vijf afleveringswinnaars strijden in de finale tegen elkaar om de felbegeerde 'MAX PubQuiz'-bokaal. De teams bestaan uit drie personen, want drie weten immers meer dan één. Hoe goed zijn de teams op elkaar ingespeeld? Vullen ze elkaar goed aan? En heb je voordeel als je verschillende generaties in je team hebt?

Vandaag | 22:45 Hart & Ziel

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Reportagereeks. Gershwin Bonevacia en Gershwin. Stadsdichter van Amsterdam Gershwin Bonevacia is vernoemd naar George Gershwin. Van die componist draaiden zijn grootouders op Curaçao elke dag muziek.

Morgen | 23:40 A Knight's Tale IMDb: 6.9

Morgen - IMDB * 6.9 - Avonturenfilm, A Knight's Tale is een Amerikaanse actie en avonturenfilm uit het jaar 2001. Met Heath Ledger, Rufus Sewell en Shannyn Sossamon in de hoofdrol. Deze productie heeft onder andere de muziek van Queen's We Will Rock ...

A Knight's Tale is een Amerikaanse actie- en avonturenfilm uit het jaar 2001. Met Heath Ledger, Rufus Sewell en Shannyn Sossamon in de hoofdrol. Deze productie heeft onder andere de muziek van Queen's We Will Rock You en David Bowie's Golden Years. William is een jonge schildknaap die heel behendig is in steekspelen. Wanneer zijn meester plots sterft, besluit William met zijn kameraden Roland en Wat de wijde wereld in te trekken. Onderweg maken ze kennis met de onbekende schrijver Geoffrey Chaucer. William kan hem ervan overtuigen om stamboomdocumenten te vervalsen en hem tot ridder te benoemen. Met zijn gloednieuwe identiteit op zak, besluit William om die ridderstitel ook alle eer aan te doen en zijn kansen te wagen in een gerenommeerde, landelijke competitie. Dit is een doorn in het oog van ridder Adhemar. Wanneer William verliefd wordt op een schone jonkvrouw die voor Adhemar is bestemd, ontstaan er moeilijkheden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/a-knights-tale

Je vindt hier de programma's van Muziek op tv We hebben de volgende programma's voor Muziek Terug: André Rieu - Welcome to My World: Realityreeks, Vanavond start het nieuwe seizoen van het realityprogramma over de wereld achter de schermen van de. Paradise City: Documentaire, Seizoen 1 Aflevering 3 Documentairereeks waarin Triggerfinger drummer Mario Goossens in zes steden op. Awakenings: Morgen - IMDB * 7.8 - Drama, Awakenings is een Amerikaanse dramafilm uit het jaar 1990. Met in de hoofdrol Robert De Niro en Robin Williams. Deze productie is geregisseerd door Penny Marshall. Dokter Malcolm Sayer ontdekt toevallig dat de comateuze. MAX PubQuiz: Quiz, Seizoen 1 Aflevering 2 Quiz. In een gezellige kroegsfeer wordt de kennis van de deelnemende teams en de kijkers. Hart & Ziel: Muziekdocumentaire, Seizoen 2 Aflevering 5 Reportagereeks. Gershwin Bonevacia en Gershwin. Stadsdichter van Amsterdam. A Knight's Tale: Morgen - IMDB * 6.9 - Avonturenfilm, A Knight's Tale is een Amerikaanse actie en avonturenfilm uit het jaar 2001. Met Heath Ledger, Rufus Sewell en Shannyn Sossamon in de hoofdrol. Deze productie heeft onder andere de muziek van Queen's We Will Rock. The Graham Norton Show: Te gast: Oscarwinnares Dame Helen Mirren, die speelt in de nieuwe HBO reeks 'Catherine the Great'; komiek en acteur. The Big Music Quiz: Spelshow, Seizoen 3 Aflevering 4 Muziekquiz waarin twee teams met BN'ers het tegen elkaar opnemen. In deze aflevering. The Vanilla Ice Project: Seizoen 5 Aflevering 5 Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een. The Vanilla Ice Project: Seizoen 5 Aflevering 6 Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een.

Muziek op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 22:58 The Big Music Quiz

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Muziekquiz waarin twee teams met BN'ers het tegen elkaar opnemen. In deze aflevering krijgen Rolf Sanchez, Jayh, Dennis van Aarssen, Henk Westbroek, Babette van Veen, Berget Lewis, Linda Hakeboom en Froukje de Both de kans om hun muziekkennis in de strijd te gooien.

Morgen | 04:10 Rosewood

Seizoen 2 - Aflevering 11 - Amerikaanse dramaserie. Mummies & Meltdowns. Het team onderzoekt de moord op een muziekproducer wiens lijk gemummificeerd werd teruggevonden op zijn jacht. De capriolen van Tawnya hebben verregaande gevolgend voor Rosewood.

Morgen | 06:35 Sarah en Eend

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Animatieserie. Wollige muziek. Sarah en Eend zijn op visite bij Dasdame. Die heeft een jukebox, waar ze swingende muziek op speelt. Sarah en Eend vinden de muziek mooi en daarom breit Dasdame instrumenten voor hen.

Morgen | 08:10 Zapp Kids Top 20

Aflevering 31 - Muziekprogramma voor kinderen. Gebaseerd op een unieke hitlijst die kinderen (van 6 tot 12 jaar) zelf samenstellen door te stemmen via de website.

Morgen | 09:00 VPRO Vrije Geluiden

Aflevering 24 - Muziekmagazine dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet en tv. Kate Tempest, Luke Winslow King en Mo van der Does. Giovanca ontvangt altsaxofonist Mo van der Does, vertegenwoordiger van de nieuwe generatie jazzmusici, de Britse rapper en dichter Kate Tempest en singer-songwriter Luke Winslow King.

Morgen | 12:20 Sterren NL Top 25

Aflevering 42 - Muziekmagazine met een overzicht van de populairste Nederlandstalige hits

Morgen | 14:25 Podium Witteman

Seizoen 7 - Aflevering 24 - Muziekmagazine dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen. Te gast: violiste Luna de Mol, het Pavel Haas Quartet, componist en pianist Daahoud Salim en huisband Fuse.

Morgen | 15:40 MAX PubQuiz

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Quiz. In een gezellige kroegsfeer wordt de kennis van de deelnemende teams en de kijkers getest met vragen in de categorieën geschiedenis, muziek, sport en eten & drinken. In elke aflevering strijden vijf teams tegen elkaar om de winst. Vijf afleveringswinnaars strijden in de finale tegen elkaar om de felbegeerde 'MAX PubQuiz'-bokaal. De teams bestaan uit drie personen, want drie weten immers meer dan één. Hoe goed zijn de teams op elkaar ingespeeld? Vullen ze elkaar goed aan? En heb je voordeel als je verschillende generaties in je team hebt?

Morgen | 18:20 Nederland Zingt

Aflevering 24 - Muziekmagazine met massale koor- en samenzang vanuit een van de vele monumentale kerkgebouwen in Nederland. Nederland Zingt Dag 2019. Ruim tienduizend zangers zingen de mooiste liederen. In elk lied klinkt iets door van het thema van die dag: 'Hij laat niet los'. Op een grootse en geweldige manier wordt God de lof toegezongen.

Muziek op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 22:40 The Graham Norton Show

Te gast: Oscarwinnares Dame Helen Mirren, die speelt in de nieuwe HBO-reeks 'Catherine the Great'; komiek en acteur Jack Whitehall; auteur, avonturier en documentairemaker Simon Reeve; en de enige echte RuPaul, die zijn populaire programma nu ook op de BBC brengt. Muziek is er van Normani, die haar nieuwe single 'Motivation' brengt.

Vandaag | 23:30 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Morgen | 00:00 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Morgen | 00:49 Acoustic

Muziekmagazine waarin een artiest live zijn muziek speelt

Morgen | 01:05 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Pups feesten met vleermuizen / Pups redden Sensei Yumi: Er is een dansfeest in de Avonturenbaai en Dj Rubble haalt met zijn muziek vleermuizen uit hun grot. // Yumi leert de pups Pup-Fu en Marshall bewijst dat hij de groene band meer dan verdiend heeft.

Morgen | 02:00 David Maasbach

Programma met zang, muziek, interviews, reportages en een boodschap van David Maasbach.

Morgen | 03:16 Boulez dirigeert Bartòk

Pierre Boulez staat op de bok voor de Berliner Philharmoniker in een concertprogramma met de muziek van Béla Bartók. Gidon Kremer, één van de belangrijkste violisten van onze tijd, soleert in Bartóks Concert voor Viool en Orkest Nr. 1 (Sz. 36). Yuri Bashmet, één van de meest vooraanstaande altviolisten van dit tijdperk, vertolkt Bartóks Concerto for Viola und Orchestra (Sz. 120). Het orkest speelt De Wonderbaarlijke Mandarijn (Sz. 73) en Danssuite (Sz. 77).

Morgen | 03:24 Drenthe's Muziekmix

Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Morgen | 04:45 Lip Sync Battle

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Christina Aguilera Tribute: Taye Diggs vs. Erika Jayne: Lip Sync Battle begint het nieuwe seizoen met een iconische ode aan de muziek van superster Christina Aguilera. De Queen of Pop is te gast en Taye Diggs en Erika Jayne playbacken op haar grootste hits.

Morgen | 05:00 Early Birds

XITE helpt je de vroege uurtjes door te komen! Opbeurende muziek voor ochtendmensen, met de tofste nummers van deze eeuw en natuurlijk de lekkerste hits om mee op te staan.

Morgen | 06:05 J. S. Bach - Hohe Messe (BWV 232)

Georg Christoph Biller dirigeert het Gewandhausorchester en Kammerchor in een uitvoering van J. S. Bachs Mis in b-klein (BWV 232). Solisten zijn Ruth Holton (sopraan), Matthias Rexroth (alt), Christoph Genz (tenor) en Klaus Mertens (bas). Opgenomen in de Thomaskiche tijdens het Bachfest Leipzig in 2000. De muziek is gezet op de vaste onderdelen van de Rooms-Katholieke mis (Ordo Missae), het zogeheten Ordinarium. De Hohe Messe is een van de laatste composities die Bach voltooide, slechts een jaar voor zijn dood in 1750. Georg Christoph Biller is Bachs zestiende opvolger als cantor van de Thomaskirche, een positie die hij bekleedde van van 1992 to 2015. Het Bachfest Leipzig wordt sinds 1999 georganiseerd en geldt als het een van de belangrijkste festivals gewijd aan J. S. Bachs muziek.

Morgen | 06:38 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 07:28 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 08:18 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 08:30 Homecoming

Muziekprogramma met Bill en Gloria Gaither.

Morgen | 09:08 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 09:58 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 10:00 Hangover Cures

Brak van vrijdagavond? Bijkomen doe je met Hangover Hits, de chillste muziekvideo's om van je kater af te komen.

Morgen | 10:35 Welkom in de Wayne toren

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Muziek Knurdel!: De spion zit achter Andrei aan. Olly organiseert een etentje met zijn ouders en de vader van Ansi. Andrei is er ook, ze willen hem immers beschermen voor de spion. Maar dan staat de spion ineens voor de deur, en ze komt gezellig mee-eten.

Morgen | 10:48 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 11:38 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 12:28 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 12:58 Discovering Masterpieces – Beethoven Nr. 9

Brava presenteert de nieuwe serie ‘Discovering Masterpieces’: uw gids in woord en beeld bij de grote meesterwerken van de klassieke muziek! De reeks bestaat uit 20 documentaires van een half uur elk, waarin 20 klassieke meesterwerken centraal staan: gerenommeerde experts, beroemde solisten en wereldberoemde dirigenten nemen u mee op een reis door de geschiedenis, terug naar de tijd waarin het meesterwerk gecomponeerd werd. In deze aflevering staat Ludwig van Beethovens ‘Symfonie Nr. 9’ centraal. Beethovens negende en laatste symfonie wordt gezien als één van de belangrijkste symfonieën ooit geschreven. Door de liedkunst te gebruiken plaatst Beethoven kritische vraagtekens bij de effectiviteit van puur instrumentale muziek. Dit werk bepaalde deels de langdurige invloed die zijn muziek uitoefent op alle componisten na hem. De Duitse Beethoven-expert Wulf Konold legt uit hoe dit opwindende meesterwerk is opgebouwd.

Morgen | 13:00 Toppers van Toen LIVE

Webcambeelden van het radioprogramma Toppers van Toen met de muziek van de jaren zestig en zeventig. Presentatie: Oene Loonstra.

Morgen | 13:18 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 13:35 The Graham Norton Show

Chris Hemsworth en Paul Rudd vertellen over de nieuwe 'Avengers: End Game'. Ze krijgen het gezelschap van Julianne Moore, die het heeft over 'Gloria Bell' en Emilia Clarke en Kit Harington die een tipje van de sluier oplichten van het laatste seizoen 'Game of Thrones'. Voor muziek zorgt Tom Walker met 'Just You and I' uit BRITS.

Morgen | 13:45 De Slag om Grolle

Op 18, 19 en 20 oktober vindt de 7e editie van het historisch-cultureel evenement “De Slag om Grolle” plaats. Drie dagen en nachten gaat Groenlo terug in de tijd, naar het jaar 1627. Overdag is de gehele binnenstad autovrij en zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, kun je heerlijk eten in stijl en aanschouw je de veldslag die hier vier eeuwen geleden plaatsvond.

Morgen | 14:00 Radio - Volkooren

Vlot en actueel zaterdagmiddagprogramma met een vleugje nieuws, cultuur, veel muziek en gezelligheid.

Morgen | 14:00 Cafe Martini

Café Martini is een gevarieerd programma met fijne muziek en de geur van koffie. Presentator Eric Bats zorgt voor het ultieme weekendgevoel! Leuke muziek en een hoop gezelligheid.

Morgen | 14:08 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 14:58 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 15:48 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 16:02 TEMKO - Darkness Rises

Hoe klinkt de ruimte? Dat vroeg componist Aart Strootman, artist in residence bij Theaters Tilburg en winnaar van de Gaudeamus Prijs 2017, zich af. Hij ging te rade bij de laatste data die de NASA in 2003 ontving van ruimtesonde Pioneer 10 en vertaalde deze geluiden naar mysterieuze muziek voor zijn ensemble TEMKO. De ijle lange lijnen, de korte explosies, de elektronica en de stemmen gaven alles bij elkaar inderdaad een kosmische ervaring. Vorig jaar bewerkte Strootman deze indringende partituur op verzoek van philharmonie zuidnederland voor zijn eigen TEMKO en orkest. Het resultaat was zo mogelijk nog indringender. Wat mede te danken was aan de videobeelden vol ruimte-impressies die Dries Alkemade bij de muziek maakte. Omdat er vele verzoeken kwamen om het programma nog eens te herhalen, keert Darkness Rises nu onveranderd terug als onderdeel van November Music. Net als vorig jaar staat het geheel onder leiding van dirigent Karel Deseure. Een geestverruimende ervaring voor iedereen die dit programma nog niet gezien en gehoord heeft en een mooie gelegenheid om weer nieuwe lagen te ontdekken voor hen die er eerder ook al bij waren.

Morgen | 16:32 Acoustic

Muziekmagazine waarin een artiest live zijn muziek speelt

Morgen | 16:41 Hart voor Muziek

Muziekprogramma boordevol optredens van Nederlandse toppers.

Morgen | 16:50 Clips

Aflevering 1 - Muziekclips. Clipintro

Morgen | 17:10 Rijker Dan Je Denkt?

Staf en zijn experten verzamelen in Het Pand in Gent. Expert Gert krijgt een viool in handen die aan de binnenkant het label 'Stradivarius' draagt. Maar is het een authentieke? Dan zou het instrument veel geld waard zijn. Een man laat een schilderij van de hand van de Brusselse schilder J.B. Robie taxeren. Hij kon het werk voor een prikje op de kop tikken. Daarnaast passeren een muziekdoos, een verzameling zakhorloges, een glazen karaf die ontworpen is door 'Schneider' en een blazer van Chanel de revue.

Morgen | 17:20 De Slag om Grolle

Op 18, 19 en 20 oktober vindt de 7e editie van het historisch-cultureel evenement “De Slag om Grolle” plaats. Drie dagen en nachten gaat Groenlo terug in de tijd, naar het jaar 1627. Overdag is de gehele binnenstad autovrij en zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, kun je heerlijk eten in stijl en aanschouw je de veldslag die hier vier eeuwen geleden plaatsvond.

Morgen | 18:20 De Slag om Grolle

Op 18, 19 en 20 oktober vindt de 7e editie van het historisch-cultureel evenement “De Slag om Grolle” plaats. Drie dagen en nachten gaat Groenlo terug in de tijd, naar het jaar 1627. Overdag is de gehele binnenstad autovrij en zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, kun je heerlijk eten in stijl en aanschouw je de veldslag die hier vier eeuwen geleden plaatsvond.

Morgen | 18:46 Drenthe's Muziekmix

Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Morgen | 19:16 Mozart on Tour - Aflevering 6: Parijs

Salzburg, waar Mozart werd geboren en zijn jeugd doorbracht, was van grote invloed op Mozarts rondzwervende bestaan. Hij had een hekel aan de stad en verafschuwde de weinig gerespecteerde baan om muziek uit te voeren en te componeren voor de aartsbisschop. Mede daarom besloot Mozart in 1777 naar Parijs te vertrekken om aldaar zijn geluk te beproeven. Zijn verblijf in de Stad van het Licht werd geen succes. Mozart kreeg weinig aansprekende aanstellingen aangeboden. Tot overmaat van ramp overleed zijn moeder na een kort en hevig ziekbed. In deze aflevering is Mitsuko Uchida de soliste in Mozarts Pianoconcert Nr. 9, KV 271, welke de bijnaam ‘Jeunehomme’ kreeg en gecomponeerd was voor Victoire Jenamy, de dochter van Mozarts vriend, de danser en choreograaf Jean-Georges Noverre. Het Mozarteum Orkest staat onder leiding van dirigent Jeffrey Tate, de uitvoering vond plaats tijdens het Salzburg Festival.

 Meer

Muziek gemist

Eergisteren 21:25 Live: Eén tegen Eenzaamheid

Eergisteren - Actualiteitenmagazine, In het live programma Eén tegen eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor een van ...

In het live-programma Eén tegen eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor een van de grootste uitdagingen van onze samenleving: het groeiende aantal mensen dat zich eenzaam voelt. Initiatieven In dit programma zijn ervaringsverhalen te zien. Ook is er een belpanel met prominenten uit het bedrijfsleven en met professionals van de Luisterlijn, die enerzijds eenzame mensen te woord staan, maar ook bijzondere initiatieven om eenzaamheid te bestrijden verzamelen. Taxi Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge en MAX-directeur Jan Slagter zijn vandaag voor één dag taxichauffeur. Ze geven mensen die zich eenzaam voelen een lift naar vrienden of kennissen, waar ze om verscheidene redenen het contact mee zijn verloren. Minicolleges Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder en gedragsbioloog Patrick van Veen geven minicolleges. Scherder laat zien wat eenzaamheid met het menselijk brein doet. Van Veen kijkt juist naar de dierenwereld, waar eenzaamheid ook bestaat en gevolgen heeft. Ook is er muziek van onder anderen Trijntje Oosterhuis.

Eergisteren 11:05 DWDD: o.a. Merel Westrik en Linda de Mol

Eergisteren - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Talkshow 'Ladies Night': Linda ...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Talkshow 'Ladies Night': Linda de Mol en Merel Westrik Linda de Mol stapte van RTL over naar Talpa, het bedrijf van haar broer John de Mol. Ze kreeg de creatieve leiding over Net5, dat dé vrouwenzender van Nederland moet worden. En dat kan natuurlijk niet zonder talkshow, dus nu is ‘Ladies Night’ een feit, gepresenteerd door Merel Westrik. Beide dames zitten aan tafel. Familie leeft geïsoleerd in Drenthse boederij Te bizar voor woorden: de situatie bij het Drentse dorp Ruinerwold. In een boerderij werden zes kinderen gevonden die waarschijnlijk al negen jaar zonder contact met buitenwereld hebben geleefd. In een kelder wachtten zij met, naar alle waarschijnlijkheid hun vader, ‘het einde der tijden af’. Vandaag werden ze door de politie uit de boerderij gehaald. Aan tafel Sander Dekker, verslaggever bij Dagblad van het Noorden. Docu: 'Mijn dochter de vlogger' Joep van Osch en Doortje Smithuijsen volgen in de documentaire ‘Mijn dochter de vlogger’ de ouders van kinderen met een eigen YouTube-kanaal. Jaydie (3), Jaylinn (9) en Nina (13) worden door hun moeders geregisseerd bij het opnemen van video’s, poseren voor de camera van hun vader voor Instagramfoto’s en nemen samen met hun ouders filmpjes op. De documentaire onderzoekt de vraag waarom deze ouders zo betrokken zijn bij het online succes van hun jonge kind en biedt een intieme, eerlijke kijk achter de schermen van de camera’s. De documentairemakers zitten aan tafel met Jaylinn en haar vader Andy. Muziek SYML SYML is het alter ego van Brian Fennell. SYML betekent ‘simpel’ in Welsh, de taal van Fennells biologische voorouders, alhoewel hij zelf uit Seattle komt. Na twee EP’s verschijnt in 2019 zijn officiële solodebuut, getiteld SYML. 'Where’s My Love' werd dankzij meerdere tv-series een wereldhit, met bijna honderd miljoen streams op Spotify. Simpele doch prachtige liedjes, met een mooie stem, folky inslag en een elektronisch jasje. Op ons podium speelt hij 'Clean Eyes'. Özcan Akyol is tafelheer!

Eergisteren 10:00 Koffietijd

Eergisteren - Magazine, Jeroen van der Boom komt zijn nieuwe single "Zeg me" zingen. Het lied is geschreven ...

Jeroen van der Boom komt zijn nieuwe single "Zeg me" zingen. Het lied is geschreven door Diggy Dex en Jeroen’s vaste rechterhand Han Kooreneef. Daarnaast komt hij vertellen over zijn nieuwe concept 'cover me': zijn idee om amateurmuzikanten de begeleidende muziek te laten maken onder zijn nieuwe single. Op dinsdag 15 oktober komt de eerste autobiografie van Elton John uit. Het verhaal van een verlegen jongetje (Reginald Dwight) die transformeerde tot een 23-jarige ster die het publiek tijdens zijn eerste Amerikaanse tournee verbijsterde met zijn felgroene tuinbroek en een handstand. Met radio-dj Tim Klijn en sterrenfotograaf William Rutten bespreken we de belangrijkste personen en momenten uit het leven van deze bijzondere man. Vandaag is het Wereldvoedseldag! Alexandra van Nieuwenhuyzen van Cordaid schuift aan en gaat vertellen over de resultaten van het project 'Boerinnen verdienen beter'. Influencer: Fransesca Kookt, komt praten over de campagne #Footbattle van Cordaid.

Eerder Vandaag | 19:00 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 10 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eerder Vandaag | 18:53 Drenthe's Muziekmix

Nieuw en Oud, Regionaal of Nationaal, de leukste muziekclips in Drenthe's Muziekmix

Eerder Vandaag | 18:30 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 9 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eerder Vandaag | 18:00 David Maasbach

Programma met zang, muziek, interviews, reportages en een boodschap van David Maasbach.

Eerder Vandaag | 17:17 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Nederlandse komische serie. Goud geld. Johnnie wil met zijn vriend Kareltje een aantal sekslijnen exploiteren. Met behulp van de familie worden bandjes geproduceerd met daarop de gebruikelijke, opwindende teksten. Buurman Neuteboom wil op de begrafenis van z'n overleden chef een afscheidswoord voorlezen, vergezeld van een stuk klassieke muziek waarvoor hij thuis een bandopname maakt. Een waardig afscheid zou eindelijk zijn langverwachte promotie kunnen betekenen. Intussen wordt Sjakie op het gemeentehuis beschuldigd van het bellen naar geldverslindende sekslijnen. Dat doet een trouwe ambtenaar natuurlijk niet.

Eerder Vandaag | 16:59 Waldbühne 2000 - Rhythm and Dance

Het jaarlijkse zomerconcert van de Berliner Philharmoniker in de Waldbühne in Berlijn is legendarisch. Het milleniumconcert, opgenomen op 25 juni 2000, trok meer dan 22.000 bezoekers naar een van de meest aantrekkelijke amfitheaters van Europa voor een van de meer geliefde klassieke concerten van de wereld. Dirigent Kent Nagano het programma met populaire en ongewone twintigste-eeuwse muziek de titel “Rhythm and Dance”. Het bleek een insprirerende combinatie van klassieke werken, show-tunes en Oosterse muziek, resulterend in een muzikale potpourri die terecht een van de meest opwindende optredens ooit op de Waldbühne genoemd kan worden. Tijdens het concert zijn vele klassiekers van George Gershwin te horen (Lady, Be Good!, Strike Up the Band, A Damsel in Distress, Oh, Kay!, Porgy and Bess and Girl Crazy) , gezongen door de Amerikaanse mezzosopraan Susan Graham. Daarnaast zijn staan werken van Ravel (‘La Valse’ en ‘Daphnis et Chloe Suite No. 2’) en de soundtrack van de succesvolle Chinese film "Farewell My Concubine" op het programma.

Eerder Vandaag | 16:00 Oetse op Noord

Oetse Eilander loodst je door de avondspits. Nieuws, actualiteiten, evenementen, sport, weer en muziek. Met het gesprek van de dag in Het Lopend Vuur, Altijd wat Anders en vele andere zaken.

Eerder Vandaag | 15:48 Beethoven - Symfonie Nr. 9

Als bekroning op hun twaalfjarige samenwerking voerden chefdirigent Claudio Abbado en de Berliner Philharmoniker alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven uit. Het resultaat mocht er zijn: de Italiaanse krant La Repubblica repte over 'de mooiste symfoniecyclus van het afgelopen decennium', en de Süddeutsche Zeitung schreef lovende woorden: “Abbado geeft alle tegenstrijdigheden in Ludwig van Beethovens universum de vrije loop – niets verloopt volgens verwachting, de muziek dreigt definitief te exploderen, uit welke hoek zal de verlossing komen? Een krachtige, genadeloze analyse van Beethoven en diens persoonlijkheid...”

Eerder Vandaag | 15:30 Culture Express

Eerder Vandaag | 15:10 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eerder Vandaag | 15:00 Radio - Met Arnold naar de avond

Beelden uit de radiostudio. Voor de grootste hits, mooie prijzen, maar ook nieuws uit Drenthe, ga je naar met Arnold naar de avond. Arnold staat garant voor een brede muziekkeuze, met elke dag een hitlijst waar jij het verschil kunt maken!

Eerder Vandaag | 14:45 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 7 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eerder Vandaag | 14:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Eerder Vandaag | 14:03 A Salute to Brasil

Kristjan Järvi dirigeert het Orchestre de Paris in een concertprogramma dat een eerbetoon is aan Braziliaanse muziek. Op het programma staan onder meer Arturo Márquez’ Danzón No. 2, Paul Aragãos Concerto Nazareth en Yamandu Costa’s Passeios Suite. Onder de solisten zijn gitarist Yamandu Costa en accordeonist Alessandro ‘Bebê’ Kramer. Opgenomen in La Salle Pleyel te Parijs in 2014.

Eerder Vandaag | 13:55 Clips

Aflevering 1 - Muziekclips. Clipintro

Eerder Vandaag | 13:00 Karel op Noord

Je middag vliegt voorbij met Karel op Noord! Karel brengt een lach op je gezicht, de lekkerste muziek en zorgt dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws uit de provincie! Slome Harrie is ook van de partij. Weet je wat hij zegt? Dan is die stoere Karel op Noord powerbank voor jou! Heb je iets leuks wat je met heel Groningen wil delen? Bel Karel! 050-3188288 Karel op Noord! Elke werkdag van 13.00 tot 16.00 uur

Eerder Vandaag | 12:31 Mozart on Tour - Aflevering 12: Munich

De dertiendelige serie ‘Mozart on Tour’ geeft inzicht in de reizen die Wolfgang Amadeus Mozart gedurende zijn leven ondernam door Europa. De Beierse hoofdstad München is altijd een van Mozarts favoriete plekken geweest. Veel van zijn belangrijke instrumentale werken werden hier uitgevoerd. München zag onder meer de première van Mozarts opera seria Idomeneo, re di Creta. Het Pianoconcert nr. 26, KV 537, was ook geschreven ter gelegenheid van de kroning van Leopold II tot keizer van het Heilige Rooms Rijk, in 1790 te Frankfurt. De eerste publicatie van het werk is opmerkelijk, omdat de partituur niet alle noten van de pianosolo bevat. Deze methode maakte de bladmuziek onaantrekkelijk voor oneerlijke kopiisten, maar laat ook zien dat van de uitvoerend pianist verwacht werd dat hij kon improviseren over de uitgeschreven harmonieën van de componist. Pianist Homero Francesch is de solist in Mozarts Pianoconcert nr. 26 (KV 537). Het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks staat onder leiding van Wilhelm Keitel. De uitvoering is opgenomen in de Residentie van München.

Eerder Vandaag | 12:10 Apennoten

Aflevering 19 - Kinderprogramma. Wiebeltand. Een groepje kinderen heeft op school het liedje 'Wiebeltand' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over wisselen, de tanden fee en flink zijn. Morris Kliphuis komt langs met een hoorn, maar ook met een jachthoorn. De kinderen luisteren naar de prachtige muziek die je er mee kunt maken. Samen met de meegebrachte instrumenten, Bas, Pepijn en Morris zingen de kinderen 't liedje nog eens.

Eerder Vandaag | 12:00 Radio - Met Judith door de middag

Beelden uit de radiostudio. Hou je van bijzondere verhalen, ga dan met Judith door de middag! Met opvallende gasten, veel muziek en er valt ook wat te winnen. Judith is elke dag op zoek naar bijzondere verhalen. Met een lach en een traan, en altijd dichtbij.

Eerder Vandaag | 10:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Eerder Vandaag | 10:00 Brabants Bont

Hubert Mol maakt de aller gezelligste radio van heel Brabant (en ver daarbuiten). De beste muziek om op te werken of te poetsen, leuke gasten en natuurlijk een spelletje.

Eerder Vandaag | 10:00 Babette op Noord

Iedere ochtend tussen 10 en 13 hoor je Babette Alma op Radio Noord. Een verrassende mix van actualiteit, muziek en informatie.

Eerder Vandaag | 09:30 Culture Express

Eerder Vandaag | 09:25 The Bélier Family

In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve de oudste dochter Paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders, waar zij met name een belangrijke rol speelt in het managen van de familieboerderij. Op een dag besluit Paula ...

In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve de oudste dochter Paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders, waar zij met name een belangrijke rol speelt in het managen van de familieboerderij. Op een dag besluit Paula met de steun van haar muziekleraar, die ontdekt dat ze geweldig kan zingen, mee te doen aan een zangwedstrijd. Een keuze die haar bij haar gezin kan weghalen, maar haar leven voorgoed zal veranderen.

Eerder Vandaag | 09:00 Radio - Met Anouk door de morgen

Beelden uit de radiostudio. Zoek je sfeer en gezelligheid, stem dan af op Anouk door de morgen! Met lekker veel muziek, een spelletje én veel interactie. Wil jij dat verslaggever Aaldert naar je toe komt? Je regelt het bij Anouk.

Eerder Vandaag | 08:30 Homecoming

Muziekprogramma met Bill en Gloria Gaither.

Eerder Vandaag | 08:15 Noisey

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks over de belangrijkste steden van de internationale muziekscene. Las Vegas with Steve Angelo, Wayne Newton, Justin Bieber, Tiesto. Zach Goldbaum bezoekt Vegas, dé dancehoofdstad van de wereld. Hij ontmoet er Armin van Buuren, Steve Angello en Tiësto, en ontdekt hoe het leven eruitziet voor de best betaalde deejays ter wereld.

Eerder Vandaag | 07:25 School of Rock IMDb: 7.1

IMDB * 7.1 - School of Rock is een Amerikaanse en Duitse muziek en komediefilm uit het jaar 2003. Met in de hoofdrol acteur Jack Black. Dewey Finn is een ruziemaker en een matig gitarist die zich een ster waant. Wanneer hij door zijn band wordt ...

School of Rock is een Amerikaanse en Duitse muziek- en komediefilm uit het jaar 2003. Met in de hoofdrol acteur Jack Black. Dewey Finn is een ruziemaker en een matig gitarist die zich een ster waant. Wanneer hij door zijn band wordt buitengegooid gaat hij wanhopig op zoek naar werk. Uiteindelijk klopt hij aan bij een school en komt hij als leerkracht voor de klas te staan. Hij is vastberaden om van zijn leerlingen volbloed rock-'n-rollers te maken, maar het schoolhoofd is allerminst opgetogen wanneer zijn nieuwe leerkracht de leerlingen inschrijft voor een muziekwedstrijd voor nieuwe bands. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-school-of-rock

Eerder Vandaag | 06:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Eerder Vandaag | 06:00 Radio - Met Rene in de ochtend

Beelden uit de radiostudio. Fris opstaan, met lekkere muziek en het laatste nieuws? Dan ben je bij René op het juiste radio-adres! Grote hits wisselen zich af met gouwe-ouwe en René heeft een dagelijks muziektoetje uit z'n eigen platenkoffer.

Eerder Vandaag | 06:00 Radio - Met Rene in de ochtend

Beelden uit de radiostudio. Fris opstaan, met lekkere muziek en het laatste nieuws? Dan ben je bij René op het juiste radio-adres! Grote hits wisselen zich af met gouwe-ouwe en René heeft een dagelijks muziektoetje uit z'n eigen platenkoffer.

Eerder Vandaag | 06:00 Edwin op Noord

Iedere ochtend ontwaak je met Edwin op Noord. Daarin het laatste nieuws uit Groningen, weer en verkeer, het gesprek van de dag in het Lopend Vuur, de Noord Nieuwsquiz, onze rondreizende verslaggever in de provincie en lekkere muziek.

Eerder Vandaag | 06:00 Edwin op Noord

Iedere ochtend ontwaak je met Edwin op Noord. Daarin het laatste nieuws uit Groningen, weer en verkeer, het gesprek van de dag in het Lopend Vuur, de Noord Nieuwsquiz, onze rondreizende verslaggever in de provincie en lekkere muziek.

Eerder Vandaag | 05:00 Early Birds

XITE helpt je de vroege uurtjes door te komen! Opbeurende muziek voor ochtendmensen, met de tofste nummers van deze eeuw en natuurlijk de lekkerste hits om mee op te staan.

Eerder Vandaag | 02:00 David Maasbach

Programma met zang, muziek, interviews, reportages en een boodschap van David Maasbach.

Eerder Vandaag | 00:20 Pillowtalk

Relaxen doe je 's avonds met de beste muziek van XITE tijdens Pillow Talk.

Eerder Vandaag | 00:00 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Gisteren 23:30 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Gisteren 23:10 Pillowtalk

Relaxen doe je 's avonds met de beste muziek van XITE tijdens Pillow Talk.

Gisteren 20:40 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek

Gisteren 19:00 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Gisteren 18:30 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 7 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Gisteren 18:00 David Maasbach

Programma met zang, muziek, interviews, reportages en een boodschap van David Maasbach.

Gisteren 17:00 Welkom in de Wayne toren

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Muziek Knurdel!: De spion zit achter Andrei aan. Olly organiseert een etentje met zijn ouders en de vader van Ansi. Andrei is er ook, ze willen hem immers beschermen voor de spion. Maar dan staat de spion ineens voor de deur, en ze komt gezellig mee-eten.

Gisteren 16:00 Oetse op Noord

Oetse Eilander loodst je door de avondspits. Nieuws, actualiteiten, evenementen, sport, weer en muziek. Met het gesprek van de dag in Het Lopend Vuur, Altijd wat Anders en vele andere zaken.

Gisteren 15:30 Culture Express

Gisteren 15:10 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Gisteren 14:45 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Gisteren 14:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Gisteren 13:36 Muziek

Kinderprogramma

Gisteren 13:00 Karel op Noord

Je middag vliegt voorbij met Karel op Noord! Karel brengt een lach op je gezicht, de lekkerste muziek en zorgt dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws uit de provincie! Slome Harrie is ook van de partij. Weet je wat hij zegt? Dan is die stoere Karel op Noord powerbank voor jou! Heb je iets leuks wat je met heel Groningen wil delen? Bel Karel! 050-3188288 Karel op Noord! Elke werkdag van 13.00 tot 16.00 uur

Gisteren 12:54 Beethoven - Symfonie Nr. 2

Als bekroning op hun twaalfjarige samenwerking voerden chefdirigent Claudio Abbado en de Berliner Philharmoniker alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven uit. Het resultaat mocht er zijn: de Italiaanse krant La Repubblica repte over 'de mooiste symfoniecyclus van het afgelopen decennium', en de Süddeutsche Zeitung schreef lovende woorden: “Abbado geeft alle tegenstrijdigheden in Ludwig van Beethovens universum de vrije loop – niets verloopt volgens verwachting, de muziek dreigt definitief te exploderen, uit welke hoek zal de verlossing komen? Een krachtige, genadeloze analyse van Beethoven en diens persoonlijkheid...”

Gisteren 12:50 American Boyband

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Realityreeks over het hiphopcollectief Brockhampton. Meetings Suck. Kevin Abstract is gestrest door het regelen van zijn eerste tour en probeert zijn korte film, Helmet Boy, op te nemen. In LA gaat de rest van het team door met muziek maken.

Gisteren 12:00 Radio - Met Judith door de middag

Beelden uit de radiostudio. Hou je van bijzondere verhalen, ga dan met Judith door de middag! Met opvallende gasten, veel muziek en er valt ook wat te winnen. Judith is elke dag op zoek naar bijzondere verhalen. Met een lach en een traan, en altijd dichtbij.

Gisteren 10:56 Monteverdi - Vespro della beata vergine

Componist Claudio Monteverdi (1567-1643), één van de grote meesters uit de barokperiode, scheef rond 1600 een nieuw werk voor koor en solisten waarin hij oude en nieuwe stijlen uit zijn tijd combineerde, zoals de madrigaal en liturgische composities. Deze combinatie bleek een gouden greep: het groeide uit tot de standaard voor alle grote vormen van religieuze muziek in de barokperiode, zoals het oratorium, de cantate, en de passie. Het combineren van verschillende stijlen zou later niet alleen in religieuze muziek, maar ook in de opera worden toegepast. Een goed voorbeeld waarin hij de combinatie van stijlen laat zien is het werk ‘Vespro della beata vergine’, ook wel de ‘Mariavespers’ genoemd. Zulke vespers werden vooral in de rooms-katholieke kerk gezongen. Solisten: Dorothee Blotzki-Mields, Katharine Fuge, Mark Padmore, Jan Kobow, Furio Zanasi, Dominik Wörner.

Gisteren 10:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Gisteren 10:00 Babette op Noord

Iedere ochtend tussen 10 en 13 hoor je Babette Alma op Radio Noord. Een verrassende mix van actualiteit, muziek en informatie.

Gisteren 10:00 Brabants Bont

Hubert Mol maakt de aller gezelligste radio van heel Brabant (en ver daarbuiten). De beste muziek om op te werken of te poetsen, leuke gasten en natuurlijk een spelletje.

Gisteren 09:30 Culture Express

Gisteren 09:00 Radio - Met Anouk door de morgen

Beelden uit de radiostudio. Zoek je sfeer en gezelligheid, stem dan af op Anouk door de morgen! Met lekker veel muziek, een spelletje én veel interactie. Wil jij dat verslaggever Aaldert naar je toe komt? Je regelt het bij Anouk.

Gisteren 07:37 Mozart Concert vanuit Berlijn

Dit concertprogramma vanuit het Konzerthaus Berlin staat volledig in het teken van W. A. Mozart. Het Carl Philippe Emanuel Bach Kamerorkest staat onder leiding van Hartmut Haenchen. In de uitvoeringen van Haenchen en zijn gereduceerde ensemble komen de veelzijdige kwaliteiten van Mozarts muziek optimaal naar voren, mede door de uitstekende instrumentatie en divisie van de orkestpartijen. Stefan Vladars fijnzinnige touché en stillistische zekerheid maakt hem een ideale partner voor Haenchen en zijn orkest. Op het programma staan Mozarts Divertimento in Es-groot (KV. 113), het Pianoconcert Nr. 20 (KV. 466) en de ‘Jupiter’ Symfonie Nr. 41 in C (KV. 551).

Gisteren 06:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Gisteren 06:00 Radio - Met Rene in de ochtend

Beelden uit de radiostudio. Fris opstaan, met lekkere muziek en het laatste nieuws? Dan ben je bij René op het juiste radio-adres! Grote hits wisselen zich af met gouwe-ouwe en René heeft een dagelijks muziektoetje uit z'n eigen platenkoffer.

Gisteren 06:00 Edwin op Noord

Iedere ochtend ontwaak je met Edwin op Noord. Daarin het laatste nieuws uit Groningen, weer en verkeer, het gesprek van de dag in het Lopend Vuur, de Noord Nieuwsquiz, onze rondreizende verslaggever in de provincie en lekkere muziek.

Gisteren 06:00 Edwin op Noord

Iedere ochtend ontwaak je met Edwin op Noord. Daarin het laatste nieuws uit Groningen, weer en verkeer, het gesprek van de dag in het Lopend Vuur, de Noord Nieuwsquiz, onze rondreizende verslaggever in de provincie en lekkere muziek.

Gisteren 06:00 Radio - Met Rene in de ochtend

Beelden uit de radiostudio. Fris opstaan, met lekkere muziek en het laatste nieuws? Dan ben je bij René op het juiste radio-adres! Grote hits wisselen zich af met gouwe-ouwe en René heeft een dagelijks muziektoetje uit z'n eigen platenkoffer.

Gisteren 05:48 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 05:24 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 05:00 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 05:00 Early Birds

XITE helpt je de vroege uurtjes door te komen! Opbeurende muziek voor ochtendmensen, met de tofste nummers van deze eeuw en natuurlijk de lekkerste hits om mee op te staan.

Gisteren 04:36 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 04:12 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 03:48 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 03:24 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 03:00 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 02:36 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 02:12 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 02:00 David Maasbach

Programma met zang, muziek, interviews, reportages en een boodschap van David Maasbach.

Gisteren 01:48 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 01:24 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 01:00 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 00:36 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 00:20 Pillowtalk

Relaxen doe je 's avonds met de beste muziek van XITE tijdens Pillow Talk.

Gisteren 00:13 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Gisteren 00:02 Purcell - The Indian Queen

Regisseur Peter Sellars vervaardigt een frisse en hedendaagse versie van de opera The Indian Queen, Henry Purcells (1659-1695) laatste meesterwerk. Sellars herschreef de tekst van de opera om het verhaal in een 21e-eeuws perspectief te zetten en baseerde zich daarbij op een boek van de Nicaraguaanse schrijver Rosario Aguilar. Deze nieuwe versie werd voor het eerst uitgevoerd in de Russische stad Perm in 2013. Het originele verhaal van John Dryden speelt zich af aan het hof van Lima en Mexico voor de Spaanse invasie. Daar ontwikkelt zich een onmogelijke liefde tussen de koningin van de Azteken en een Inca-generaal. De persoonlijke visie van Sellars is van een meer politieke aard. Muziek, dans, literatuur, theater en beeldende kunsten worden met elkaar verweven. De nieuwe opera beschrijft het eerste contact tussen de Europeanen en de Nieuwe Wereld in een persoonlijke vertelling van de Spaanse kolonialisatie (‘Conquista’), gezien door de ogen van twee vrouwen die een nieuwe cultuur scheppen. MusicAeterna staat onder muzikale leiding van Teodor Currentzis. Deze productie is opgenomen in het Teatro Real in 2013. Solisten zijn Vince Yi, Julia Bullock, Markus Brutscher, Nadine Koutcher, Noah Stewart, Christophe Dumaux en Luthando Qave.

Gisteren 00:00 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 2 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eergisteren 23:35 iCarly

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Fan-tastisch: Mandy wordt uitgenodigd om in het livepubliek de show bij te wonen. Als Mandy arriveert, verbreekt ze heel opzichtig en vaak de show. Ze volgt het trio overal en ze worden een beetje gek van haar. Spencer wordt gevraagd om als drummer te werken voor de band van Blake, maar hij kan helemaal niet drummen. Als Mandy op een gegeven moment bij Carly thuis komt, hoort ze de muziek van de band en wordt ze helemaal gek van die band, in plaats van Carly.

Eergisteren 23:30 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eergisteren 23:16 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eergisteren 23:10 Pillowtalk

Relaxen doe je 's avonds met de beste muziek van XITE tijdens Pillow Talk.

Eergisteren 22:45 Hart & Ziel

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Reportagereeks. Merol en Philip Glass. Actrice en zangeres Merol speelde als kind mee in de opera 'Akhnaten' van Philip Glass. Hier is haar liefde voor klassieke muziek, en met name Philip Glass, ontstaan.

Eergisteren 22:24 German Brass goes Bach

Het German Brass Ensemble presenteert enkele van Bachs populairste melodieën in adembenemende, virtuoze arrangementen voor koperensemble. De werken zijn opgenomen in de St. Thomas Kirche in Leipzig en het programma bevat onsterfelijke stukken als de ‘Toccata en Fuga in d klein’, het ‘Adagio on a G String’, ‘Jesus bleibet meine Freude (Jesu, Joy of Man’s Desiring)’ en nog veel meer. German Brass behoort tot een van de meest succesvolle koperensembles van de afgelopen jaren en bestaat uit musici afkomstig uit de beste Duitse orkesten, zoals het Berliner Filharmoniker en de Müncher Filharmoniker. De uitvoeringen zijn opgenomen in de kerk waarin veel van Bachs stukken ontstonden, welke voorzien is van een geweldige akoestiek. De hoge kwaliteit van de opname, op zowel visueel als auditief vlak, doet eer aan de viering van Bachs muziek.

Eergisteren 22:16 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eergisteren 21:16 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eergisteren 20:16 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eergisteren 19:16 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eergisteren 19:00 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eergisteren 18:34 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eergisteren 18:30 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eergisteren 18:00 David Maasbach

Programma met zang, muziek, interviews, reportages en een boodschap van David Maasbach.

Eergisteren 17:16 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Eergisteren 16:00 Oetse op Noord

Oetse Eilander loodst je door de avondspits. Nieuws, actualiteiten, evenementen, sport, weer en muziek. Met het gesprek van de dag in Het Lopend Vuur, Altijd wat Anders en vele andere zaken.

Eergisteren 15:30 Culture Express

Eergisteren 15:10 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eergisteren 14:45 The Vanilla Ice Project

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Vanilla Ice staat bekend om z'n muziek uit de jaren 90, maar het popicoon heeft nog een verborgen talent: 15 jaar ervaring met renovaties. Kijk toe hoe hij met z'n crew villa's in Florida oppimpt.

Eergisteren 14:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Eergisteren 13:00 Karel op Noord

Je middag vliegt voorbij met Karel op Noord! Karel brengt een lach op je gezicht, de lekkerste muziek en zorgt dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws uit de provincie! Slome Harrie is ook van de partij. Weet je wat hij zegt? Dan is die stoere Karel op Noord powerbank voor jou! Heb je iets leuks wat je met heel Groningen wil delen? Bel Karel! 050-3188288 Karel op Noord! Elke werkdag van 13.00 tot 16.00 uur

Eergisteren 12:40 Komen Eten

Evi (25) ontvangt haar gasten op camping De Groene Linden in Brecht. Ze heeft er een eigen stekje, een bungalow waarin ze van mei tot oktober verblijft. Als kind bracht Evi vele maanden en jaren door op de camping, niemand die het campinggevoel beter kent dan zij. Het leukste aan het campingleven is het in contact komen met verschillende soorten mensen. In haar bungalow heeft Evi een kleine muziekstudio, waar ze zichzelf begeleidt op piano tijdens het zingen. Evi houdt enorm veel van de jaren 50, zowel van de stijl van toen als van de muziek uit die jaren stillekes. Evi heeft niet minder dan zeven tatoeages, die allemaal verwijzen naar een persoon of een periode die belangrijk voor haar zijn. Als voorgerecht serveert ze vandaag een knapperig kruidenkaasje, als hoofdgerecht cannelloni met spinazie, en als top of the bill heeft ze een spetterend nagerecht in gedachten.

Eergisteren 12:00 Radio - Met Judith door de middag

Beelden uit de radiostudio. Hou je van bijzondere verhalen, ga dan met Judith door de middag! Met opvallende gasten, veel muziek en er valt ook wat te winnen. Judith is elke dag op zoek naar bijzondere verhalen. Met een lach en een traan, en altijd dichtbij.

Eergisteren 11:20 Crimes That Shook Britain

Rolf Harris was beroemd om z'n kunst en muziek en schilderde zelfs een prtret van de Britse koningin. Maar in augustus 2013 werd hij beschuldigd van 12 gevallen van aanranding, onder andere van meisjes van pas 8 jaar, tussen 1968 en 1986.

Eergisteren 10:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Eergisteren 10:07 Bach - Brandenburgse Concerten

Toen Bach werkzaam was aan het hof van prins Leopold in Köthen had hij zijn eigen orkest tot zijn beschikking. Dit bood hem de mogelijkheid veel instrumentale muziek te componeren en nieuwe compositietechnieken te verkennen om zijn eigen muzikale stijl te ontwikkelen. De zes Brandenburgse concerten tot de meesterwerken die Bach componeerde voor kleine ensembles. De aanstekelijke uitvoeringen van de Brandenburgse concerten door het Freiburg Barokorkest laten zien dat er een hoog niveau van professionaliteit bereikt kan worden door gebruik te maken van authentieke instrumenten. De keuze om werken zonder dirigent uit te voeren is een bewuste keuze; in de 18e eeuw was dit onderdeel van de uitvoeringspraktijk.

Eergisteren 10:00 Brabants Bont

Hubert Mol maakt de aller gezelligste radio van heel Brabant (en ver daarbuiten). De beste muziek om op te werken of te poetsen, leuke gasten en natuurlijk een spelletje.

Eergisteren 10:00 Babette op Noord

Iedere ochtend tussen 10 en 13 hoor je Babette Alma op Radio Noord. Een verrassende mix van actualiteit, muziek en informatie.

Eergisteren 09:49 TEMKO - Darkness Rises

Hoe klinkt de ruimte? Dat vroeg componist Aart Strootman, artist in residence bij Theaters Tilburg en winnaar van de Gaudeamus Prijs 2017, zich af. Hij ging te rade bij de laatste data die de NASA in 2003 ontving van ruimtesonde Pioneer 10 en vertaalde deze geluiden naar mysterieuze muziek voor zijn ensemble TEMKO. De ijle lange lijnen, de korte explosies, de elektronica en de stemmen gaven alles bij elkaar inderdaad een kosmische ervaring. Vorig jaar bewerkte Strootman deze indringende partituur op verzoek van philharmonie zuidnederland voor zijn eigen TEMKO en orkest. Het resultaat was zo mogelijk nog indringender. Wat mede te danken was aan de videobeelden vol ruimte-impressies die Dries Alkemade bij de muziek maakte. Omdat er vele verzoeken kwamen om het programma nog eens te herhalen, keert Darkness Rises nu onveranderd terug als onderdeel van November Music. Net als vorig jaar staat het geheel onder leiding van dirigent Karel Deseure. Een geestverruimende ervaring voor iedereen die dit programma nog niet gezien en gehoord heeft en een mooie gelegenheid om weer nieuwe lagen te ontdekken voor hen die er eerder ook al bij waren.

Eergisteren 09:30 Culture Express

Eergisteren 09:00 Radio - Met Anouk door de morgen

Beelden uit de radiostudio. Zoek je sfeer en gezelligheid, stem dan af op Anouk door de morgen! Met lekker veel muziek, een spelletje én veel interactie. Wil jij dat verslaggever Aaldert naar je toe komt? Je regelt het bij Anouk.

Eergisteren 06:30 Dit is Flevoland

Live radio met nieuws, informatie, weer, verkeer en muziek. Presentatie: Leo Schouwenaar en Kasper Kooij.

Eergisteren 06:00 Radio - Met Rene in de ochtend

Beelden uit de radiostudio. Fris opstaan, met lekkere muziek en het laatste nieuws? Dan ben je bij René op het juiste radio-adres! Grote hits wisselen zich af met gouwe-ouwe en René heeft een dagelijks muziektoetje uit z'n eigen platenkoffer.

Eergisteren 06:00 Radio - Met Rene in de ochtend

Beelden uit de radiostudio. Fris opstaan, met lekkere muziek en het laatste nieuws? Dan ben je bij René op het juiste radio-adres! Grote hits wisselen zich af met gouwe-ouwe en René heeft een dagelijks muziektoetje uit z'n eigen platenkoffer.

Eergisteren 06:00 Edwin op Noord

Iedere ochtend ontwaak je met Edwin op Noord. Daarin het laatste nieuws uit Groningen, weer en verkeer, het gesprek van de dag in het Lopend Vuur, de Noord Nieuwsquiz, onze rondreizende verslaggever in de provincie en lekkere muziek.

Eergisteren 06:00 Edwin op Noord

Iedere ochtend ontwaak je met Edwin op Noord. Daarin het laatste nieuws uit Groningen, weer en verkeer, het gesprek van de dag in het Lopend Vuur, de Noord Nieuwsquiz, onze rondreizende verslaggever in de provincie en lekkere muziek.

 Meer