Motorcross

Motorcross op tv

Beelden van de races in het wereldkampioenschap motorcross zijn op tv te zien in de uitzendingen van NOS Studio Sport, in samenvatting en soms live op tv of via de website van de NOS. Uitgebreide samenvattingen zijn te zien op RTL 7 in het programma RTL GP: MXGP.

Eurosport doet regelmatig rechtstreeks verslag van de wereldkampioenschappen motorcross op tv. Deze registraties zijn niet altijd op een van de Eurosport-kanalen te zien, maar worden vaak wel aangeboden via de Eurosport Player-app en -website.

WK motorcross

Het wereldkampioenschap motorcross bestaat uit twee verschillende categorieën: de MXGP-klasse en de MX2-klasse. De MXGP-klasse is de grootste klasse in de motorcross, met de zwaarste motoren, de beste rijders en de meeste aandacht. De meeste MXGP-coureurs hebben eerst ervaring opgedaan in de MX2-klasse, waarin veel talenten worden opgeleid. De MX2-klasse heeft een maximumleeftijd van 23 jaar.

Jeffrey Herlings

De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings is de afgelopen jaren drie keer wereldkampioen in de MX2-klasse geworden. Sinds 2017 rijdt hij mee in de koningsklasse, de MXGP.

Motorcross Grand Prix van Nederland

De motorcrossers rijden jaarlijks ook een GP-wedstrijd in het wereldkampioenschap in Nederland. Het TT-circuit van Assen wordt daarvoor omgebouwd door motorcross-parcours. In 2017 vindt de Nederlandse GP plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september. Op deze dag worden niet alleen de races in de MXGP en MX2 verreden, maar ook het WK voor veteranen, het EK150 en het WK voor dames staan op het programma.

Een rechtstreeks verslag van de GP van Nederland wordt live op NOS.nl uitgezonden. RTL GP zendt op RTL 7 een uitgebreide samenvatting op tv uit.

Motorcross op tv (overige uitzendingen NL)

Zo 4 juli 2021 | 22:45 Crime Scene Investigation

Seizoen 13 - Sheltered Het onderzoek naar de moord op een jeugdige motorcrosser leidt het CSI-team naar een natuurreservaat. Daar stuiten ze op een ondergrondse bunker waar een vermeende seriemoordenaar en zijn dochter zich schuilhouden.

Ma 5 juli 2021 | 07:25 Kindertijd

Seizoen 2020 - Aflevering 36 van 335 - KRO-NCRV Stoer toont een portretje van een kleuter die een superstoere activiteit doet, zoals bijvoorbeeld kickboxen, BMX-fietsen of motorcross. In Kijk mij nou mogen kleuters laten zien wat zij belangrijk of leuk vinden. Of het nu gaat om een radslag, een kunstje of het zingen van een lied.

Di 6 juli 2021 | 07:25 Kindertijd

Seizoen 2020 - Aflevering 37 van 335 - KRO-NCRV Stoer toont een portretje van een kleuter die een superstoere activiteit doet, zoals bijvoorbeeld kickboxen, BMX-fietsen of motorcross. In Kijk mij nou mogen kleuters laten zien wat zij belangrijk of leuk vinden. Of het nu gaat om een radslag, een kunstje of het zingen van een lied.

Wo 7 juli 2021 | 07:25 Kindertijd

Seizoen 2020 - Aflevering 38 van 335 - KRO-NCRV Stoer toont een portretje van een kleuter die een superstoere activiteit doet, zoals bijvoorbeeld kickboxen, BMX-fietsen of motorcross. In Kijk mij nou mogen kleuters laten zien wat zij belangrijk of leuk vinden. Of het nu gaat om een radslag, een kunstje of het zingen van een lied.

Motorcross op tv (overige uitzendingen)

Overmorgen | 07:58 Ernst, Bobbie En De Rest

Seizoen 5 - Motorcrosser (Broedseizoen) Kinderserie waarin de vrienden Ernst en Bobbie spannende avonturen beleven.

Ma 5 juli 2021 | 00:58 Dorg Van Dango

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Dorg in de knoei / Dorg krijgt een bijbaantje Om de ultieme sandwich af te maken, heeft Dorg een augurk nodig. Maar iedereen gaat voor de allerlaatste augurk. // Dorg en z'n vrienden willen graag naar het motorcrossfestijn, maar ze hebben geen geld.

Ma 5 juli 2021 | 10:28 Dorg Van Dango

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Dorg in de knoei / Dorg krijgt een bijbaantje Om de ultieme sandwich af te maken, heeft Dorg een augurk nodig. Maar iedereen gaat voor de allerlaatste augurk. // Dorg en z'n vrienden willen graag naar het motorcrossfestijn, maar ze hebben geen geld.

Motorcross gemist

Eerder Vandaag | 07:28 Ernst, Bobbie En De Rest

Seizoen 5 - Motorcrosser (Broedseizoen) Kinderserie waarin de vrienden Ernst en Bobbie spannende avonturen beleven.