Motorcross

Motorcross op tv

Beelden van de races in het wereldkampioenschap motorcross zijn op tv te zien in de uitzendingen van NOS Studio Sport, in samenvatting en soms live op tv of via de website van de NOS. Uitgebreide samenvattingen zijn te zien op RTL 7 in het programma RTL GP: MXGP.

Eurosport doet regelmatig rechtstreeks verslag van de wereldkampioenschappen motorcross op tv. Deze registraties zijn niet altijd op een van de Eurosport-kanalen te zien, maar worden vaak wel aangeboden via de Eurosport Player-app en -website.

WK motorcross

Het wereldkampioenschap motorcross bestaat uit twee verschillende categorieën: de MXGP-klasse en de MX2-klasse. De MXGP-klasse is de grootste klasse in de motorcross, met de zwaarste motoren, de beste rijders en de meeste aandacht. De meeste MXGP-coureurs hebben eerst ervaring opgedaan in de MX2-klasse, waarin veel talenten worden opgeleid. De MX2-klasse heeft een maximumleeftijd van 23 jaar.

Jeffrey Herlings

De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings is de afgelopen jaren drie keer wereldkampioen in de MX2-klasse geworden. Sinds 2017 rijdt hij mee in de koningsklasse, de MXGP.

Motorcross Grand Prix van Nederland

De motorcrossers rijden jaarlijks ook een GP-wedstrijd in het wereldkampioenschap in Nederland. Het TT-circuit van Assen wordt daarvoor omgebouwd door motorcross-parcours. In 2017 vindt de Nederlandse GP plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september. Op deze dag worden niet alleen de races in de MXGP en MX2 verreden, maar ook het WK voor veteranen, het EK150 en het WK voor dames staan op het programma.

Een rechtstreeks verslag van de GP van Nederland wordt live op NOS.nl uitgezonden. RTL GP zendt op RTL 7 een uitgebreide samenvatting op tv uit.

Motorcross op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 23:00 Het Spreekuur

Seizoen 2 1 op 20 kinderen wordt geboren met flaporen. Ook de 36-jarige Geert kampt ermee. Hij schaamt zich en vraagt dokter Jan om raad. Dokter Cathy krijgt verpleegkundige Sandra op gesprek. Zij heeft last van roos en is de vervelende schilfertjes op haar hoofdhuid meer dan beu. Katty is 44 en sukkelt al tien jaar met een kwaaltje aan de vulva. Ze kampt met verschillende kleine gezwellen die alsmaar in grootte en hoeveelheid toenemen. Katty stelde een doktersbezoek jarenlang uit, tot nu. Dokter Clara stuurt haar door naar een gynaecoloog. Ook mannen stellen een doktersbezoek vaak uit omdat ze onzeker zijn over hun penis. Wat is nu juist een normale lengte voor het mannelijke geslachtsdeel? Enkele motorcrossers nemen de proef op de som.