Je vindt hier de programma's van Megafactories op tv We hebben de volgende programma's voor Megafactories

Megafactories gemist

Za 16 februari 2013 | 22:00 Megafactories: Supercars

16/02/13 - Super Auto’s, Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste,...

Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken demonstreren de kracht en materialen die nodig zijn om de nieuwste autocreaties te ontwikkelen. In Megafactories: Supercars komen Porsche 911, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Corvette ZR1, Pagani, Mustang, Nissan Gt-R, Tesla Model S, Lexus LFA en de Gumpert Apollo met fascinerende beelden aan bod.

Do 15 november 2012 | 21:00 Start Megafactories: Supercars

15/11/12 - Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste,...

Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken demonstreren de kracht en materialen die nodig zijn om de nieuwste autocreaties te ontwikkelen. In Megafactories: Supercars komen Porsche 911, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Corvette ZR1, Pagani, Mustang, Nissan Gt-R, Tesla Model S, Lexus LFA en de Gumpert Apollo met fascinerende beelden aan bod. Vanavond in de eerste uitzending van Megafactories Supercars: Ferrari FF. Ga mee naar de Ferrari-fabriek waar de spectaculaire FF wordt gemaakt: de eerste Ferrari met vierwielaandrijving en vier zitplaatsen.

Do 12 juli 2012 | 21:00 Megafactories: Boeing 747

12/07/12 - Documentaireserie. De Boeing 747 wacht op een opvolger, sinds de Airbus A380 in 2007 de toppositie van de 747 overnam als het grootste passagiersvliegtuig. Vanavond krijg je een uniek kijkje achter...

Documentaireserie. De Boeing 747 wacht op een opvolger, sinds de Airbus A380 in 2007 de toppositie van de 747 overnam als het grootste passagiersvliegtuig. Vanavond krijg je een uniek kijkje achter schermen van de upgrade van de Boeing 747.

Do 14 juni 2012 | 21:00 Megafactories: Bacardi

14/06/12 - Documentaireserie. In Puerto Rico wordt een oude familietraditie voortgezet met de modernste technieken, om de populairste rum ter wereld te maken: Bacardi.

Documentaireserie. In Puerto Rico wordt een oude familietraditie voortgezet met de modernste technieken, om de populairste rum ter wereld te maken: Bacardi.

Do 31 mei 2012 | 21:00 Megafactories: Michelin

31/05/12 - Documentaireserie. Een kijkje in een van de grootste bandenfabrieken ter wereld: Michelin. Hier maken ze banden voor motorfietsen, spaceshuttles en alles daartussenin. Meer dan 200 onderdelen worden...

Documentaireserie. Een kijkje in een van de grootste bandenfabrieken ter wereld: Michelin. Hier maken ze banden voor motorfietsen, spaceshuttles en alles daartussenin. Meer dan 200 onderdelen worden gebruikt om een moderne Michelin-band te maken.

Do 5 april 2012 | 21:00 Megafactories: Guinness

05/04/12 - Met een oppervlak van twintig hectare is de St. James Gate Brewery in het hart van Dublin de grootste brouwerij van donker bier ter wereld: Guinness. Guinness is een beroemd bier van het type stout...

Met een oppervlak van twintig hectare is de St.-James Gate Brewery in het hart van Dublin de grootste brouwerij van donker bier ter wereld: Guinness. Guinness is een beroemd bier van het type stout uit Ierland. Het bier is het belangrijkste product van de St. James' Gate brewery in Dublin. De brouwerij werd gesticht in 1759 door Arthur Guinness en produceerde oorspronkelijk een porter. Uit deze porter kwam later een stout-porter voort, de huidige stout. De kleur van het bier wordt vaak aangezien voor zwart, maar in het juiste licht is te zien dat het bier eigenlijk 'ruby red' is, wat door Guinness zelf bevestigd wordt. Arthur Guinness was een revolutionair waar het ging om personeelsbeleid: hij gaf zijn mensen 10-20% boven de standaard, gaf een weduwepensioen en betaalde vrije dagen (dat bestond niet in die tijd). Daarnaast ook gratis gezondheidszorg, onderwijs etc. In 1930 was 1 op de 10 mannen in Dublin direct of indirect afhankelijk van de brouwerij. Guinness is ook de oorspronkelijke uitgeverij van het Guinness Book of Records. Oorspronkelijk was het bedoeld om gespreksstof te leveren in cafés (natuurlijk bij een goed glas Guinness). Dit glas zou volgens de traditie ingeschonken moeten worden op zodanige wijze, dat er tijdens het tappen een klavertje of een harp (beiden symbolen die kenmerkend zijn voor Ierland) getekend kan worden in de stevige schuimkraag van het bier. De harp komt overigens ook terug in het logo van het bedrijf. Guinness heeft hiervoor goede afspraken met de Ierse regering moeten maken, aangezien het nationale wapen (de harp) niet verward mocht worden met de harp van Guinness. De Guinness-harp is daarom gespiegeld ten opzichte van die in het landswapen. Het bier wordt vandaag de dag volgens de brouwerij nog steeds gebrouwen als vroeger, met vier ingrediënten: water, gerst, hop en gist. Het water dat bij dit proces gebruikt wordt is, in tegenstelling tot wat vele Ieren elkaar proberen wijs te maken, niet afkomstig uit de rivier de Liffey die door Dublin stroomt, maar van een bron die zich op enige afstand van Dublin, in de Wicklow Mountains bevindt. BRON: Wikipedia

Do 29 maart 2012 | 21:00 Megafactories: Porsche Panamera

29/03/12 - Documentaireserie. Neem een kijkje in de hypermoderne fabriek waar de controversiële vierdeurs Panamera Porsche gebouwd wordt.

Documentaireserie. Neem een kijkje in de hypermoderne fabriek waar de controversiële vierdeurs Panamera Porsche gebouwd wordt.

Do 1 maart 2012 | 21:00 Megafactories: FIFA12

01/03/12 - Documentaireserie. In Burnaby, Canada staat de studio van gamesproducent EA. Beleef hier hoe ze het voetbalspel FIFA 12 hebben omgevormd tot een virtueel spektakel.

Documentaireserie. In Burnaby, Canada staat de studio van gamesproducent EA. Beleef hier hoe ze het voetbalspel FIFA 12 hebben omgevormd tot een virtueel spektakel.

Do 28 juli 2011 | 21:00 Megafactories: Corvette

28/07/11 - Automobiel fabriek, Documentaireserie. Ditmaal nemen we een kijkje achter de schermen bij de Corvette fabriek in de USA, waar de ZO6 wordt ontworpen. Met deze superauto kan een snelheid van 320 km/u worden bereikt.

Documentaireserie. Ditmaal nemen we een kijkje achter de schermen bij de Corvette fabriek in de USA, waar de ZO6 wordt ontworpen. Met deze superauto kan een snelheid van 320 km/u worden bereikt.

Do 23 juni 2011 | 21:00 Megafactories: Ducati

23/06/11 - Documentaireserie. Een kijkje bij de wereldberoemde Italiaanse motorfabrikant Ducati, waar de Multistrada 1200 wordt ontworpen en gebouwd.

Documentaireserie. Een kijkje bij de wereldberoemde Italiaanse motorfabrikant Ducati, waar de Multistrada 1200 wordt ontworpen en gebouwd.

Do 9 juni 2011 | 21:00 Megafactories: Coca Cola

09/06/11 - Documentaireserie. Het recept is het best bewaarde geheim ter wereld; het drankje is al decennia lang immens populair. Hoe wordt deze Amerikaanse frisdrank gemaakt?

Documentaireserie. Het recept is het best bewaarde geheim ter wereld; het drankje is al decennia lang immens populair. Hoe wordt deze Amerikaanse frisdrank gemaakt?

Do 7 april 2011 | 21:00 Megafactories: Bugatti

07/04/11 - Educatie, Documentaireserie. Verbaas je over de verbluffende Bugatti Veyron. Dit monster is ontworpen met luchtvaarttechnologie en heeft een topsnelheid van 407 km/u.

Documentaireserie. Verbaas je over de verbluffende Bugatti Veyron. Dit monster is ontworpen met luchtvaarttechnologie en heeft een topsnelheid van 407 km/u.

Do 24 maart 2011 | 21:00 Terug: Megafactories afl. Heineken

24/03/11 - Educatie, Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied....

Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels. Dit is de grootste brouwerij van Europa: het hoofdkwartier van Heineken in Zoeterwoude, met een oppervlakte van één miljoen vierkante meter.

Do 10 juni 2010 | 21:00 Megafactories

10/06/10 - IKEA. Documentaireserie. Ikea wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

IKEA. Documentaireserie. Ikea wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

Di 1 oktober 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de Peterbilt-fabriek in Texas worden vrachtwagens gebouwd. Ze tellen ruim 20.000 onderdelen, en elk exemplaar wordt aangepast aan de wensen van de klant. Robotarmen tillen het complete chassis op.

Di 1 oktober 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 31 - Swedish Super Car: De Koenigsegg is snel een van de beste hypercars ter wereld geworden. Elke auto wordt met de hand gemaakt in een Zweedse fabriek die meer op een atelier dan een autofabriek lijkt.

Zo 29 september 2019 | 04:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Chevy Volt: Exclusieve beelden van achter de schermen bij GM's preproductiefabriek laten de geheimen zien achter de elektrische Chevy Volt.

Zo 29 september 2019 | 03:30 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Camaro: Met een oppervlak van bijna een vierkante kilometer is dit de fabriek waar bijna tien jaar geleden, in 2010, de magnifieke Camaro SS van de band rolde.

Za 28 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 30 - Jaguar XJ: In Castle Bromwich, Engeland nemen we een kijkje in de Jaguar-fabriek. Hoe wordt de nieuwe XJ gemaakt?

Za 28 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 29 - Eurofighter: De Eurofighter Typhoon is 'werelds beste gevechtsvliegtuig en haalt een snelheid van 2000 kilometer per uur. Hij wordt gebouwd in drie fabrieken verspreid over drie landen. Het is een mega-uitdaging.

Do 26 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Armored Troop Carrier: Deze fabriek in Bolzano in Noord-Italië maakte in de jaren '70 militair materieel en nu een serie oorlogsmachines, van een simpel 4x4-voertuig tot gepantserde auto's en dé Italiaanse oorlogstank.

Do 26 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Wo 25 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 24 - Lego: Een zoektocht naar de connectie tussen de uitvinding van het buskruit en de virtual reality-scanner.

Wo 25 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 23 - Heineken: Over de connectie tussen het middeleeuwse Europese waterrad en de technologie die in de Boeing 777 werd toegepast.

Di 24 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Mercedes: De Mercedes Benz 1954 300SL Gullwing verscheen ruim 50 jaar geleden en is een klassieker geworden. Hij wordt nu vernieuwd.

Di 24 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Maserati: De Maserati is bekend door zijn betaalbare prijs en strakke ontwerp. Ontdek hoe de ontwerpers de hoge standaard bewaren en de kosten toch laag houden.

Ma 23 september 2019 | 04:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Super Subway: Kijk mee hoe een R-160-metrostel wordt gemaakt, de nieuwste aanwinst van de stad New York. Veiligheid en technologische innovaties uit de 21e eeuw op een vervoersnetwerk van ruim 100 jaar oud.

Ma 23 september 2019 | 03:30 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Rolls Royce: Eén exemplaar wordt in gemiddeld 450 uur in elkaar gezet, met bijdragen van ambachtsmensen, ingenieurs en schilders. Zo wordt de Rolls-Royce Phantom gemaakt.

Zo 22 september 2019 | 04:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Porsche: In 1964 uit de fabriek gerold en meteen de wereld veroverd: de Porsche 911 is nu een van de bekendste sportwagens ter wereld. Er zijn inmiddels 14 versies van.

Zo 22 september 2019 | 03:30 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Lamborghini: Wat is ervoor nodig om een auto te maken die in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/uur kan en een topsnelheid van 340 km/uur heeft? We gaan naar de fabriek waar de Lamborghini Murcielago SV wordt gemaakt.

Za 21 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Jack Daniels: Volg de levenscyclus van Amerikaanse bourbon, van het maïsveld tot de bottelarij in het kleine stadje Lynchburg, Tennessee.

Za 21 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Dodge Viper: De Dodge Viper is een muscle car, een super car en een Amerikaans icoon. Hij kost 93.000 dollar en heeft 600 pk. Hij wordt gebouwd in de Dodge Viper Ultimate Factory in Detroit, helemaal met de hand.

Vr 20 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Dodge Challenger: De Dodge Challenger, een echte Amerikaanse klassieker. Luidruchtig, gestileerd en vol vermogen blijft de moderne versie trouw aan die uit de jaren 70, maar dan met moderne technologie.

Vr 20 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Coca Cola: Het recept is het best bewaarde geheim ter wereld; het drankje is al decennia lang immens populair. Hoe wordt deze Amerikaanse frisdrank gemaakt?

Do 19 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Bentley: Door het produceren van de nieuwe Mulsanne gaat Bentley terug naar zijn roots, en wordt de passie voor kracht en snelheid onderstreept.

Do 19 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Bugatti Super Car: Deze aflevering valt onder de serie Mega Factories. Dit is een interne heruitgave van een bestaand product. Dit is een heruitgave van Bugatti Super Car.

Wo 18 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Chevy Volt: Exclusieve beelden van achter de schermen bij GM's preproductiefabriek laten de geheimen zien achter de elektrische Chevy Volt.

Wo 18 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Camaro: Met een oppervlak van bijna een vierkante kilometer is dit de fabriek waar bijna tien jaar geleden, in 2010, de magnifieke Camaro SS van de band rolde.

Di 17 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Super Subway: Kijk mee hoe een R-160-metrostel wordt gemaakt, de nieuwste aanwinst van de stad New York. Veiligheid en technologische innovaties uit de 21e eeuw op een vervoersnetwerk van ruim 100 jaar oud.

Di 17 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Rolls Royce: Eén exemplaar wordt in gemiddeld 450 uur in elkaar gezet, met bijdragen van ambachtsmensen, ingenieurs en schilders. Zo wordt de Rolls-Royce Phantom gemaakt.

Ma 16 september 2019 | 04:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Ikea: IKEA wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

Ma 16 september 2019 | 03:30 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Audi: Neem een kijkje in de Audi R8-fabriek in Duitsland. Met de introductie van de R8 creëert Audi een sportwagen die kan concurreren met Porsche en Lamborghini en te zien is geweest in tv-series.

Zo 15 september 2019 | 04:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tanks: De Abrams-tank is een van de krachtigste landwapensystemen ter wereld. Neem een kijkje in twee fabrieken waar de tanks worden gebouwd en getest. In Irak wordt de tank dagelijks ingezet.

Zo 15 september 2019 | 03:30 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ferrari: Het is 's werelds beroemdste sportwagen: de Ferrari. Neem een kijkje in de geheime fabriek in Maranello, Italië. Daar wordt de nieuwste en snelste Ferrari ooit gefabriceerd en getest.

Za 14 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Porsche: In 1964 uit de fabriek gerold en meteen de wereld veroverd: de Porsche 911 is nu een van de bekendste sportwagens ter wereld. Er zijn inmiddels 14 versies van.

Za 14 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Lamborghini: Wat is ervoor nodig om een auto te maken die in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/uur kan en een topsnelheid van 340 km/uur heeft? We gaan naar de fabriek waar de Lamborghini Murcielago SV wordt gemaakt.

Vr 13 september 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 30 - Jaguar XJ: In Castle Bromwich, Engeland nemen we een kijkje in de Jaguar-fabriek. Hoe wordt de nieuwe XJ gemaakt?

Vr 13 september 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 29 - Eurofighter: De Eurofighter Typhoon is 'werelds beste gevechtsvliegtuig en haalt een snelheid van 2000 kilometer per uur. Hij wordt gebouwd in drie fabrieken verspreid over drie landen. Het is een mega-uitdaging.

Vr 13 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Ikea: IKEA wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

Vr 13 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Audi: Neem een kijkje in de Audi R8-fabriek in Duitsland. Met de introductie van de R8 creëert Audi een sportwagen die kan concurreren met Porsche en Lamborghini en te zien is geweest in tv-series.

Do 12 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tanks: De Abrams-tank is een van de krachtigste landwapensystemen ter wereld. Neem een kijkje in twee fabrieken waar de tanks worden gebouwd en getest. In Irak wordt de tank dagelijks ingezet.

Do 12 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ferrari: Het is 's werelds beroemdste sportwagen: de Ferrari. Neem een kijkje in de geheime fabriek in Maranello, Italië. Daar wordt de nieuwste en snelste Ferrari ooit gefabriceerd en getest.

Wo 11 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Apache Helicopter: De Apache is misschien wel de dodelijkste aanvalshelikopter ter wereld. In de Boeing-fabriek in Arizona worden ze gebouwd. Hij kan laag over het slagveld vliegen en is bestand tegen hevige tegenstand.

Wo 11 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de Peterbilt-fabriek in Texas worden vrachtwagens gebouwd. Ze tellen ruim 20.000 onderdelen, en elk exemplaar wordt aangepast aan de wensen van de klant. Robotarmen tillen het complete chassis op.

Di 10 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: In de fabriek van John Deere zijn meer dan 2000 werknemers, 49 robotlassers en acht lastersnijders bezig om de STS-maaidorser in elkaar te zetten, een megagrote oogstmachine.

Di 10 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Ma 9 september 2019 | 04:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Apache Helicopter: De Apache is misschien wel de dodelijkste aanvalshelikopter ter wereld. In de Boeing-fabriek in Arizona worden ze gebouwd. Hij kan laag over het slagveld vliegen en is bestand tegen hevige tegenstand.

Ma 9 september 2019 | 03:30 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de Peterbilt-fabriek in Texas worden vrachtwagens gebouwd. Ze tellen ruim 20.000 onderdelen, en elk exemplaar wordt aangepast aan de wensen van de klant. Robotarmen tillen het complete chassis op.

Zo 8 september 2019 | 04:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: In de fabriek van John Deere zijn meer dan 2000 werknemers, 49 robotlassers en acht lastersnijders bezig om de STS-maaidorser in elkaar te zetten, een megagrote oogstmachine.

Zo 8 september 2019 | 03:30 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Za 7 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 68 - High Speed Delivery: Kijk mee bij het grootste en meest efficiënte automatische bezorgingssyteem. UPS is niet alleen een koerier, maar heeft ook een gigantisch transportnetwerk.

Za 7 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 67 - Winnebago: Deze camper heeft een oppervlakte van bijna 40 vierkante meter en kan wel 120 kilometer per uur. Kijk mee naar de Winnebago, Amerika's mooiste vakantiehuis.

Vr 6 september 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 73 - Caterpillar: With more horsepower than 30 Ferraris, CAT make the biggest mining trucks in the world, with 12ft wheels and engines bigger than a car.

Vr 6 september 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Ducati: We nemen een kijkje in de wereldberoemde Italiaanse Ducati-fabriek om te zien hoe de Multistrada 1200 wordt gemaakt.

Vr 6 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 66 - Fire Truck: Brandweerwagens worden omgebouwd en krijgen er allerlei technische snufjes bij. Dit is de ultieme brandweerwagen.

Vr 6 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 65 - Corona: Kijk mee hoe in een megabrouwerij in Mexico de productie 24 uur per dag doorgaat om aan de enorme vraag naar bier te voldoen.

Do 5 september 2019 | 21:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de Peterbilt-fabriek in Texas worden vrachtwagens gebouwd. Ze tellen ruim 20.000 onderdelen, en elk exemplaar wordt aangepast aan de wensen van de klant. Robotarmen tillen het complete chassis op.

Do 5 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 64 - Almarai: Almarai is sinds de opening in 1977 uitgegroeid tot een van de grootste zuivelproducenten in het Midden Oosten. Kijk mee naar het verwerkingsproces en volg de melk van de koe tot de winkel.

Do 5 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 63 - Technogym: De Technogym HQ in Italië is geen gebouw, maar een dorp. Er is een conferentieruimte, een bibliotheek, een kuuroord, een restaurant, en natuurlijk een unieke fitnessruimte.

Wo 4 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 62 - Super Cars: Tesla Model S: Nu fossiele brandstoffen steeds schaarser worden, wordt het tijd voor een volledig elektrische luxe sedan, zoals de Tesla Model S.

Wo 4 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 61 - Super Cars: Nissan GTR: In de fabriek van Nissan wordt een superauto voor de massa geproduceerd, dankzij aerodynamica, precisie-ontwerp en een handgemaakte V6-motor.

Di 3 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 60 - Super Cars: Lexus LFA: Ontdek hoe Lexus aan een nieuw imago werkt met een gloednieuwe superauto, die in nog geen vier seconden optrekt van 0 naar 100 km/u.

Di 3 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: In de fabriek van John Deere zijn meer dan 2000 werknemers, 49 robotlassers en acht lastersnijders bezig om de STS-maaidorser in elkaar te zetten, een megagrote oogstmachine.

Ma 2 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Ma 2 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 57 - Super Cars: Lamborghini Aventator: In 2011, bijna tien jaar na het uitbrengen van het vorige paradepaardje, de Murcielago, bracht Lamborghini zijn laatste creatie uit, de Aventador. De topsnelheid is 350 km/u en hij rijdt nog fijner.

Zo 1 september 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 56 - Super Cars: Ford Mustang: Een kijkje in Fords indrukwekkende Mustang-fabriek, waar vier modellen worden gemaakt, waaronder de krachtige 650 HP V8.

Zo 1 september 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 55 - Super Cars: Ferrari FF: Een zeldzaam inkijkje in de fabriek van Ferrari, waar de nieuwe FF wordt gebouwd. Het is de eerste 4WD Ferrari met vier ruime zitplaatsen, terwijl de 12-cilindermotor maar liefst 651 pk produceert.

Za 31 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 54 - Super Cars: Corvette ZR1: Een zeldzaam inkijkje in de Corvette-fabriek, waar de Amerikaanse superauto ZR1-a wordt geproduceerd. Deze snelste, krachtigste en duurste Corvette ooit kan het tegen de beste Europese auto's opnemen.

Za 31 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 53 - Riva: In de jaren '50 en '60 maakte de Riva-megafabriek van Carlo Riva 's werelds mooiste boten. Na een financiële crisis probeert ondernemer Norberto Ferretti al 10 jaar het merk nieuw leven in te blazen.

Vr 30 augustus 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Armored Troop Carrier: Deze fabriek in Bolzano in Noord-Italië maakte in de jaren '70 militair materieel en nu een serie oorlogsmachines, van een simpel 4x4-voertuig tot gepantserde auto's en dé Italiaanse oorlogstank.

Vr 30 augustus 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Rolls Royce: Eén exemplaar wordt in gemiddeld 450 uur in elkaar gezet, met bijdragen van ambachtsmensen, ingenieurs en schilders. Zo wordt de Rolls-Royce Phantom gemaakt.

Vr 30 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 52 - Illy: Kijk hoe deze Italiaanse onderneming 37.500 kg koffie per dag produceert en naar 140 landen exporteert, dankzij de nieuwste technologie.

Vr 30 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 51 - Learjet: Al 50 jaar staat Learjet synoniem met luxe op grote hoogte en de jetset. Dit is het verhaal achter de Learjet 60XR, een van de meest iconische privévliegtuigen ter wereld.

Do 29 augustus 2019 | 21:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Porsche: In 1964 uit de fabriek gerold en meteen de wereld veroverd: de Porsche 911 is nu een van de bekendste sportwagens ter wereld. Er zijn inmiddels 14 versies van.

Do 29 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 50 - Pyrotechnics: Bij Howard and Sons in Australië wordt al 100 jaar vuurwerk gemaakt. Nu de nieuwe generatie aan het roer staat, wordt met tradities gebroken. In 2011 doen ze mee aan het vuurwerkfestival in Montreal.

Do 29 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 49 - Extreme Rollercoaster: Met een hoogte van 60 meter en snelheden van 100 kilometer per uur ervaar je G-krachten die meestal voorbehouden zijn aan gevechtspiloten. Ontdek hoe deze angstaanjagende attractie gebouwd werd.

Wo 28 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 48 - Mv Agusta: MV Augusta is een legendarische Italiaanse motorfabrikant. Het bedrijf is gekocht door 'n vader en zoon en richt zich op de productie van een nieuwe motor. Zal MV zich daarmee weer op de kaart zetten?

Wo 28 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 47 - Michelin: Neem een kijkje in de fabrieken en R&D-faciliteiten van een van 's werelds grootste bandenfabrikanten: Michelin. Ze maken banden voor auto's, motoren, vliegtuigen en zelfs de Space Shuttle.

Di 27 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 46 - Tata Nano: Sir Ratan Tata wil wegen in India veiliger maken door mensen 's werelds goedkoopste auto aan te bieden: de Tata Nano. Maar de auto dreigt duurder te worden dan 2200 dollar vanwege designproblemen.

Di 27 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 45 - Boeing 747: In 2007 won de enorme Airbus A380 het van de Boeing 747 wat betreft grootte en capaciteit. Boeing wil dat record terug, maar daar moet een nieuw vliegtuig voor gebouwd worden.

Ma 26 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 44 - Guiness: Met een oppervlak van twintig hectare is de St.-James Gate Brewery in het hart van Dublin de grootste brouwerij van donker bier ter wereld.

Ma 26 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 43 - Swiss Army Knife: Bij de fabriek van Victorinox in Zwitserland wordt keihard staal omgevormd tot het bekendste gereedschap ter wereld: het rode zakmes.

Zo 25 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Lamborghini: Wat is ervoor nodig om een auto te maken die in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/uur kan en een topsnelheid van 340 km/uur heeft? We gaan naar de fabriek waar de Lamborghini Murcielago SV wordt gemaakt.

Zo 25 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 41 - Williams F1: Megafactories krijgt toegang tot het Formule 1-team Williams F1. Ze hebben een week om de auto te herstellen voordat ze weer maandenlang op reis moeten. De auto moet aerodynamischer worden.

Za 24 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 40 - Lotus Evora: We nemen een kijkje bij de charismatische CEO Dany Bahar in Norfolk, waar de Lotus-megafabriek staat. Daar onthult hij de plannen voor hun nieuwste superauto: de Evora.

Za 24 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 39 - Aston Martin: Volg de productie van de Aston Martin One-77, een auto van een miljoen pond die werd gemaakt op het hoogtepunt van de economische crisis.

Vr 23 augustus 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 24 - Lego: Een zoektocht naar de connectie tussen de uitvinding van het buskruit en de virtual reality-scanner.

Vr 23 augustus 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 23 - Heineken: Over de connectie tussen het middeleeuwse Europese waterrad en de technologie die in de Boeing 777 werd toegepast.

Vr 23 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Ikea: IKEA wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

Vr 23 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 37 - Mack Truck: Toen de broers Mack trucks begonnen te bouwen, wilden ze de duurzaamste trucks en motoren ter wereld maken. Ruim honderd jaar later zet de Mack Titan die traditie voort. Hij kan 200 ton voorttrekken.

Do 22 augustus 2019 | 21:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Audi: Neem een kijkje in de Audi R8-fabriek in Duitsland. Met de introductie van de R8 creëert Audi een sportwagen die kan concurreren met Porsche en Lamborghini en te zien is geweest in tv-series.

Do 22 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 36 - Frito Lay: Frito Lay gebruikt dagelijks duizenden kilo's aardappelen om genoeg chips te produceren voor de Fourth of July. In Perry, Georgia staat de enorme fabriek waar fulltime chips wordt gemaakt.

Do 22 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 35 - Ford F150: Kijk mee naar de bouw van de Ford F150 in de Dearborn Truck Plant in Michigan.

Wo 21 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 34 - Barcardi: In een distilleerderij in San Juan, Puerto Rico wordt een van 's werelds populairste rums gemaakt: Bacardi. Het is een mix van traditie en technologie.

Wo 21 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tanks: De Abrams-tank is een van de krachtigste landwapensystemen ter wereld. Neem een kijkje in twee fabrieken waar de tanks worden gebouwd en getest. In Irak wordt de tank dagelijks ingezet.

Di 20 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 32 - Mercedes Overhaul: Elke nieuwe versie van de Actros wordt op maat gemaakt door Mercedes-Benz: de ultieme efficiëntietest voor een fabriek die elke twee minuten een truck bouwt.

Di 20 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 31 - Swedish Super Car: De Koenigsegg is snel een van de beste hypercars ter wereld geworden. Elke auto wordt met de hand gemaakt in een Zweedse fabriek die meer op een atelier dan een autofabriek lijkt.

Ma 19 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 30 - Jaguar XJ: In Castle Bromwich, Engeland nemen we een kijkje in de Jaguar-fabriek. Hoe wordt de nieuwe XJ gemaakt?

Ma 19 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 29 - Eurofighter: De Eurofighter Typhoon is 'werelds beste gevechtsvliegtuig en haalt een snelheid van 2000 kilometer per uur. Hij wordt gebouwd in drie fabrieken verspreid over drie landen. Het is een mega-uitdaging.

Zo 18 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 28 - Super Chopper: De nieuwste super choppers kunnen op plaatsen komen die andere helikopters nooit konden bereiken. Ze kunnen zelfs naar de ruimte. Met filmbeelden, archiefbeelden en CGI zien we hoe ze gemaakt worden.

Zo 18 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Ducati: We nemen een kijkje in de wereldberoemde Italiaanse Ducati-fabriek om te zien hoe de Multistrada 1200 wordt gemaakt.

Za 17 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Armored Troop Carrier: Deze fabriek in Bolzano in Noord-Italië maakte in de jaren '70 militair materieel en nu een serie oorlogsmachines, van een simpel 4x4-voertuig tot gepantserde auto's en dé Italiaanse oorlogstank.

Za 17 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Speed Rail: De AGV is Alstoms geavanceerde hogesnelheidstrein voor de toekomst. Hoe wordt hij gemaakt?

Vr 16 augustus 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Mercedes: De Mercedes Benz 1954 300SL Gullwing verscheen ruim 50 jaar geleden en is een klassieker geworden. Hij wordt nu vernieuwd.

Vr 16 augustus 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Maserati: Een Maserati is betaalbaar en ziet er strak uit. Hoe kunnen ze voor dat geld toch een goede auto bouwen?

Vr 16 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 24 - Lego: Een zoektocht naar de connectie tussen de uitvinding van het buskruit en de virtual reality-scanner.

Vr 16 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 23 - Heineken: Over de connectie tussen het middeleeuwse Europese waterrad en de technologie die in de Boeing 777 werd toegepast.

Do 15 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Mercedes: De Mercedes Benz 1954 300SL Gullwing verscheen ruim 50 jaar geleden en is een klassieker geworden. Hij wordt nu vernieuwd.

Do 15 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Maserati: Een Maserati is betaalbaar en ziet er strak uit. Hoe kunnen ze voor dat geld toch een goede auto bouwen?

Wo 14 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Jack Daniels: Volg de levenscyclus van Amerikaanse bourbon, van het maïsveld tot de bottelarij in het kleine stadje Lynchburg, Tennessee.

Wo 14 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Dodge Viper: De Dodge Viper is een muscle car, een super car en een Amerikaans icoon. Hij kost 93.000 dollar en heeft 600 pk. Hij wordt gebouwd in de Dodge Viper Ultimate Factory in Detroit, helemaal met de hand.

Di 13 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Dodge Challenger: De Dodge Challenger, een echte Amerikaanse klassieker. Luidruchtig, gestileerd en vol vermogen blijft de moderne versie trouw aan die uit de jaren 70, maar dan met moderne technologie.

Di 13 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Coca Cola: Het recept is het best bewaarde geheim ter wereld; het drankje is al decennia lang immens populair. Hoe wordt deze Amerikaanse frisdrank gemaakt?

Ma 12 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Bentley: Door het produceren van de nieuwe Mulsanne gaat Bentley terug naar zijn roots, en wordt de passie voor kracht en snelheid onderstreept.

Ma 12 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Bugatti Super Car: Deze aflevering valt onder de serie Mega Factories. Dit is een interne heruitgave van een bestaand product. Dit is een heruitgave van Bugatti Super Car.

Zo 11 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Chevy Volt: Exclusieve beelden van achter de schermen bij GM's preproductiefabriek laten de geheimen zien achter de elektrische Chevy Volt.

Zo 11 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Camaro: Met een oppervlak van bijna een vierkante kilometer is dit de fabriek waar bijna tien jaar geleden, in 2010, de magnifieke Camaro SS van de band rolde.

Za 10 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Super Subway: Kijk mee hoe een R-160-metrostel wordt gemaakt, de nieuwste aanwinst van de stad New York. Veiligheid en technologische innovaties uit de 21e eeuw op een vervoersnetwerk van ruim 100 jaar oud.

Za 10 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Rolls Royce: Eén exemplaar wordt in gemiddeld 450 uur in elkaar gezet, met bijdragen van ambachtsmensen, ingenieurs en schilders. Zo wordt de Rolls-Royce Phantom gemaakt.

Vr 9 augustus 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Jack Daniels: Volg de levenscyclus van Amerikaanse bourbon, van het maïsveld tot de bottelarij in het kleine stadje Lynchburg, Tennessee.

Vr 9 augustus 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Dodge Viper: De Dodge Viper is een muscle car, een super car en een Amerikaans icoon. Hij kost 93.000 dollar en heeft 600 pk. Hij wordt gebouwd in de Dodge Viper Ultimate Factory in Detroit, helemaal met de hand.

Vr 9 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Porsche: In 1964 uit de fabriek gerold en meteen de wereld veroverd: de Porsche 911 is nu een van de bekendste sportwagens ter wereld. Er zijn inmiddels 14 versies van.

Vr 9 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Lamborghini: Wat is ervoor nodig om een auto te maken die in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/uur kan en een topsnelheid van 340 km/uur heeft? We gaan naar de fabriek waar de Lamborghini Murcielago SV wordt gemaakt.

Do 8 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Ikea: IKEA wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

Do 8 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Audi: Neem een kijkje in de Audi R8-fabriek in Duitsland. Met de introductie van de R8 creëert Audi een sportwagen die kan concurreren met Porsche en Lamborghini en te zien is geweest in tv-series.

Wo 7 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tanks: De Abrams-tank is een van de krachtigste landwapensystemen ter wereld. Neem een kijkje in twee fabrieken waar de tanks worden gebouwd en getest. In Irak wordt de tank dagelijks ingezet.

Wo 7 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ferrari: Het is 's werelds beroemdste sportwagen: de Ferrari. Neem een kijkje in de geheime fabriek in Maranello, Italië. Daar wordt de nieuwste en snelste Ferrari ooit gefabriceerd en getest.

Di 6 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Apache Helicopter: De Apache is misschien wel de dodelijkste aanvalshelikopter ter wereld. In de Boeing-fabriek in Arizona worden ze gebouwd. Hij kan laag over het slagveld vliegen en is bestand tegen hevige tegenstand.

Di 6 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de Peterbilt-fabriek in Texas worden vrachtwagens gebouwd. Ze tellen ruim 20.000 onderdelen, en elk exemplaar wordt aangepast aan de wensen van de klant. Robotarmen tillen het complete chassis op.

Ma 5 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: In de fabriek van John Deere zijn meer dan 2000 werknemers, 49 robotlassers en acht lastersnijders bezig om de STS-maaidorser in elkaar te zetten, een megagrote oogstmachine.

Ma 5 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Zo 4 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ferrari: Het is 's werelds beroemdste sportwagen: de Ferrari. Neem een kijkje in de geheime fabriek in Maranello, Italië. Daar wordt de nieuwste en snelste Ferrari ooit gefabriceerd en getest.

Zo 4 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ferrari: Het is 's werelds beroemdste sportwagen: de Ferrari. Neem een kijkje in de geheime fabriek in Maranello, Italië. Daar wordt de nieuwste en snelste Ferrari ooit gefabriceerd en getest.

Za 3 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Apache Helicopter: De Apache is misschien wel de dodelijkste aanvalshelikopter ter wereld. In de Boeing-fabriek in Arizona worden ze gebouwd. Hij kan laag over het slagveld vliegen en is bestand tegen hevige tegenstand.

Za 3 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Apache Helicopter: De Apache is misschien wel de dodelijkste aanvalshelikopter ter wereld. In de Boeing-fabriek in Arizona worden ze gebouwd. Hij kan laag over het slagveld vliegen en is bestand tegen hevige tegenstand.

Vr 2 augustus 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Dodge Challenger: De Dodge Challenger, een echte Amerikaanse klassieker. Luidruchtig, gestileerd en vol vermogen blijft de moderne versie trouw aan die uit de jaren 70, maar dan met moderne technologie.

Vr 2 augustus 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Coca Cola: Het recept is het best bewaarde geheim ter wereld; het drankje is al decennia lang immens populair. Hoe wordt deze Amerikaanse frisdrank gemaakt?

Vr 2 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de Peterbilt-fabriek in Texas worden vrachtwagens gebouwd. Ze tellen ruim 20.000 onderdelen, en elk exemplaar wordt aangepast aan de wensen van de klant. Robotarmen tillen het complete chassis op.

Vr 2 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de Peterbilt-fabriek in Texas worden vrachtwagens gebouwd. Ze tellen ruim 20.000 onderdelen, en elk exemplaar wordt aangepast aan de wensen van de klant. Robotarmen tillen het complete chassis op.

Do 1 augustus 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: In de fabriek van John Deere zijn meer dan 2000 werknemers, 49 robotlassers en acht lastersnijders bezig om de STS-maaidorser in elkaar te zetten, een megagrote oogstmachine.

Do 1 augustus 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: In de fabriek van John Deere zijn meer dan 2000 werknemers, 49 robotlassers en acht lastersnijders bezig om de STS-maaidorser in elkaar te zetten, een megagrote oogstmachine.

Wo 31 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Wo 31 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Di 30 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 60 - Super Cars: Lexus LFA: Ontdek hoe Lexus aan een nieuw imago werkt met een gloednieuwe superauto, die in nog geen vier seconden optrekt van 0 naar 100 km/u.

Di 30 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 59 - Super Cars: Gumpert Appollo: The Gumpert Apollo Enraged - a $1 million street-legal racing car for the road. It's one of the fastest cars on Earth and one of the most exclusive. It's hand built in Germany, using some of the finest racing components Europe has to offer. Roland Gumpert, the firm's founder, is counting on selling it to keep his company afloat.

Ma 29 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 58 - Mini: Volg de Mini Coupé door de geavanceerde Mini-fabriek. Dit is de eerste tweepersoons sportwagen die in de fabriek in Oxford wordt gemaakt.

Ma 29 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 57 - Super Cars: Lamborghini Aventator: In 2011, bijna tien jaar na het uitbrengen van het vorige paradepaardje, de Murcielago, bracht Lamborghini zijn laatste creatie uit, de Aventador. De topsnelheid is 350 km/u en hij rijdt nog fijner.

Zo 28 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 56 - Super Cars: Ford Mustang: Een kijkje in Fords indrukwekkende Mustang-fabriek, waar vier modellen worden gemaakt, waaronder de krachtige 650 HP V8.

Zo 28 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 55 - Super Cars: Ferrari FF: Een zeldzaam inkijkje in de fabriek van Ferrari, waar de nieuwe FF wordt gebouwd. Het is de eerste 4WD Ferrari met vier ruime zitplaatsen, terwijl de 12-cilindermotor maar liefst 651 pk produceert.

Za 27 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 54 - Super Cars: Corvette ZR1: Een zeldzaam inkijkje in de Corvette-fabriek, waar de Amerikaanse superauto ZR1-a wordt geproduceerd. Deze snelste, krachtigste en duurste Corvette ooit kan het tegen de beste Europese auto's opnemen.

Za 27 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 53 - Riva: Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken demonstreren de kracht en materialen die nodig zijn om de nieuwste autocreaties te ontwikkelen. In Megafactories: Supercars komen Porsche 911, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Corvette ZR1, Pagani, Mustang, Nissan Gt-R, Tesla Model S, Lexus LFA en de Gumpert Apollo met fascinerende beelden aan bod.

Vr 26 juli 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Bentley: Door het produceren van de nieuwe Mulsanne gaat Bentley terug naar zijn roots, en wordt de passie voor kracht en snelheid onderstreept.

Vr 26 juli 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Bugatti Super Car: Deze aflevering valt onder de serie Mega Factories. Dit is een interne heruitgave van een bestaand product. Dit is een heruitgave van Bugatti Super Car.

Vr 26 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 52 - Illy: Kijk hoe deze Italiaanse onderneming 37.500 kg koffie per dag produceert en naar 140 landen exporteert, dankzij de nieuwste technologie.

Vr 26 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 51 - Learjet: Al 50 jaar staat Learjet synoniem met luxe op grote hoogte en de jetset. Dit is het verhaal achter de Learjet 60XR, een van de meest iconische privévliegtuigen ter wereld.

Do 25 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 50 - Pyrotechnics: Bij Howard and Sons in Australië wordt al 100 jaar vuurwerk gemaakt. Nu de nieuwe generatie aan het roer staat, wordt met tradities gebroken. In 2011 doen ze mee aan het vuurwerkfestival in Montreal.

Do 25 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 49 - Extreme Rollercoaster: Met een hoogte van 60 meter en snelheden van 100 kilometer per uur ervaar je G-krachten die meestal voorbehouden zijn aan gevechtspiloten. Ontdek hoe deze angstaanjagende attractie gebouwd werd.

Wo 24 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 48 - Mv Agusta: MV Augusta is een legendarische Italiaanse motorfabrikant. Het bedrijf is gekocht door 'n vader en zoon en richt zich op de productie van een nieuwe motor. Zal MV zich daarmee weer op de kaart zetten?

Wo 24 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 47 - Michelin: Neem een kijkje in de fabrieken en R&D-faciliteiten van een van 's werelds grootste bandenfabrikanten: Michelin. Ze maken banden voor auto's, motoren, vliegtuigen en zelfs de Space Shuttle.

Di 23 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 46 - Tata Nano: Sir Ratan Tata wil wegen in India veiliger maken door mensen 's werelds goedkoopste auto aan te bieden: de Tata Nano. Maar de auto dreigt duurder te worden dan 2200 dollar vanwege designproblemen.

Di 23 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 45 - Boeing 747: In 2007 won de enorme Airbus A380 het van de Boeing 747 wat betreft grootte en capaciteit. Boeing wil dat record terug, maar daar moet een nieuw vliegtuig voor gebouwd worden.

Ma 22 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 44 - Guiness: Met een oppervlak van twintig hectare is de St.-James Gate Brewery in het hart van Dublin de grootste brouwerij van donker bier ter wereld.

Ma 22 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 43 - Swiss Army Knife: Bij de fabriek van Victorinox in Zwitserland wordt keihard staal omgevormd tot het bekendste gereedschap ter wereld: het rode zakmes.

Zo 21 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 42 - EA Sports: FIFA 12: In het EA-hoofdkwartier in Burnaby, Canada, wordt van een potje voetbal een virtueel meesterwerk gemaakt.

Zo 21 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 41 - Williams F1: Megafactories krijgt toegang tot het Formule 1-team Williams F1. Ze hebben een week om de auto te herstellen voordat ze weer maandenlang op reis moeten. De auto moet aerodynamischer worden.

Za 20 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 40 - Lotus Evora: We nemen een kijkje bij de charismatische CEO Dany Bahar in Norfolk, waar de Lotus-megafabriek staat. Daar onthult hij de plannen voor hun nieuwste superauto: de Evora.

Za 20 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 39 - Aston Martin: Volg de productie van de Aston Martin One-77, een auto van een miljoen pond die werd gemaakt op het hoogtepunt van de economische crisis.

Vr 19 juli 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Chevy Volt: Exclusieve beelden van achter de schermen bij GM's preproductiefabriek laten de geheimen zien achter de elektrische Chevy Volt.

Vr 19 juli 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Camaro: Met een oppervlak van bijna een vierkante kilometer is dit de fabriek waar bijna tien jaar geleden, in 2010, de magnifieke Camaro SS van de band rolde.

Vr 19 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 38 - Porsche Panamera: Kijk mee in de geavanceerde fabriek van 200 miljoen waar de controversiële Panamera wordt gemaakt.

Vr 19 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 37 - Mack Truck: Toen de broers Mack trucks begonnen te bouwen, wilden ze de duurzaamste trucks en motoren ter wereld maken. Ruim honderd jaar later zet de Mack Titan die traditie voort. Hij kan 200 ton voorttrekken.

Do 18 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 36 - Frito Lay: Frito Lay gebruikt dagelijks duizenden kilo's aardappelen om genoeg chips te produceren voor de Fourth of July. In Perry, Georgia staat de enorme fabriek waar fulltime chips wordt gemaakt.

Do 18 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 35 - Ford F150: Kijk mee naar de bouw van de Ford F150 in de Dearborn Truck Plant in Michigan.

Wo 17 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 34 - Barcardi: In een distilleerderij in San Juan, Puerto Rico wordt een van 's werelds populairste rums gemaakt: Bacardi. Het is een mix van traditie en technologie.

Wo 17 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 33 - BMW: Neem een kijkje in de moderne en innovatieve fabrieken van BMW waar de strakke en stijlvolle Z4 Roadster wordt gemaakt.

Di 16 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 32 - Mercedes Overhaul: Elke nieuwe versie van de Actros wordt op maat gemaakt door Mercedes-Benz: de ultieme efficiëntietest voor een fabriek die elke twee minuten een truck bouwt.

Di 16 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 31 - Swedish Super Car: De Koenigsegg is snel een van de beste hypercars ter wereld geworden. Elke auto wordt met de hand gemaakt in een Zweedse fabriek die meer op een atelier dan een autofabriek lijkt.

Ma 15 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 30 - Jaguar XJ: In Castle Bromwich, Engeland nemen we een kijkje in de Jaguar-fabriek. Hoe wordt de nieuwe XJ gemaakt?

Ma 15 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 29 - Eurofighter: De Eurofighter Typhoon is 'werelds beste gevechtsvliegtuig en haalt een snelheid van 2000 kilometer per uur. Hij wordt gebouwd in drie fabrieken verspreid over drie landen. Het is een mega-uitdaging.

Zo 14 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Zo 14 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Ducati: We nemen een kijkje in de wereldberoemde Italiaanse Ducati-fabriek om te zien hoe de Multistrada 1200 wordt gemaakt.

Za 13 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Armored Troop Carrier: Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken demonstreren de kracht en materialen die nodig zijn om de nieuwste autocreaties te ontwikkelen. In Megafactories: Supercars komen Porsche 911, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Corvette ZR1, Pagani, Mustang, Nissan Gt-R, Tesla Model S, Lexus LFA en de Gumpert Apollo met fascinerende beelden aan bod.

Za 13 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Speed Rail: De AGV is Alstoms geavanceerde hogesnelheidstrein voor de toekomst. Hoe wordt hij gemaakt?

Vr 12 juli 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Super Subway: Kijk mee hoe een R-160-metrostel wordt gemaakt, de nieuwste aanwinst van de stad New York. Veiligheid en technologische innovaties uit de 21e eeuw op een vervoersnetwerk van ruim 100 jaar oud.

Vr 12 juli 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Rolls Royce: Eén exemplaar wordt in gemiddeld 450 uur in elkaar gezet, met bijdragen van ambachtsmensen, ingenieurs en schilders. Zo wordt de Rolls-Royce Phantom gemaakt.

Vr 12 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 24 - Lego: Een zoektocht naar de connectie tussen de uitvinding van het buskruit en de virtual reality-scanner.

Vr 12 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 23 - Heineken: Over de connectie tussen het middeleeuwse Europese waterrad en de technologie die in de Boeing 777 werd toegepast.

Do 11 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Mercedes: De Mercedes Benz 1954 300SL Gullwing verscheen ruim 50 jaar geleden en is een klassieker geworden. Hij wordt nu vernieuwd.

Do 11 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Maserati: Een Maserati is betaalbaar en ziet er strak uit. Hoe kunnen ze voor dat geld toch een goede auto bouwen?

Wo 3 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tanks: De Abrams-tank is een van de krachtigste landwapensystemen ter wereld. Neem een kijkje in twee fabrieken waar de tanks worden gebouwd en getest. In Irak wordt de tank dagelijks ingezet.

Wo 3 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ferrari: Het is 's werelds beroemdste sportwagen: de Ferrari. Neem een kijkje in de geheime fabriek in Maranello, Italië. Daar wordt de nieuwste en snelste Ferrari ooit gefabriceerd en getest.

Di 2 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Apache Helicopter: De Apache is mogelijk de dodelijkste gevechtshelikopter ter wereld. In dit programma wordt een kijkje genomen in de fabriek van Boeing in Mesa, Arizona, om te kijken hoe deze kanjer wordt gemaakt.

Di 2 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de fabriek van Peterbilt in Texas worden vrachtwagens gemaakt van het model 387, die wel 36 ton kunnen trekken. Geen enkele vrachtwagen is hetzelfde, want ze worden voor de klant speciaal gemaakt.

Ma 1 juli 2019 | 02:45 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: In de fabriek van John Deere zijn meer dan 2000 werknemers, 49 robotlassers en acht lastersnijders bezig om de STS-maaidorser in elkaar te zetten, een megagrote oogstmachine.

Ma 1 juli 2019 | 02:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Vr 28 juni 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Ikea: IKEA wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

Vr 28 juni 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Audi: Onze camera's gaan de Audi R8-fabriek binnen in Neckarsulm, Duitsland en volgen hoe deze auto wordt gemaakt op basis van een kampioensracewagen, de R8 die op LeMans domineerde.

Vr 21 juni 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tanks: De Abrams-tank is een van de krachtigste landaanvalswapens ter wereld. In deze aflevering twee fabrieken die de enorme taak hebben om de 70 ton zware Abrams te reviseren.

Vr 21 juni 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ferrari: Dit gaat over het beroemdste sportwagenmerk Ferrari. Er wordt een kijkje genomen in de ultrageheime fabriek in Maranello, Italië. Hier zie je hoe de nieuwste en krachtigste Ferrari wordt vervaardigd.

Vr 14 juni 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Apache Helicopter: De Apache is mogelijk de dodelijkste gevechtshelikopter ter wereld. In dit programma wordt een kijkje genomen in de fabriek van Boeing in Mesa, Arizona, om te kijken hoe deze kanjer wordt gemaakt.

Vr 14 juni 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: In de fabriek van Peterbilt in Texas worden vrachtwagens gemaakt van het model 387, die wel 36 ton kunnen trekken. Geen enkele vrachtwagen is hetzelfde, want ze worden voor de klant speciaal gemaakt.

Vr 7 juni 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: The John Deere factory houses more than 2,000 employees, 49 robotic welders and eight laser cutters, all of which help make the John Deere STS Combine – a harvesting mega-machine.

Vr 7 juni 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Vr 31 mei 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Dodge Challenger: De Dodge Challenger, een echte Amerikaanse klassieker. Luidruchtig, gestileerd en vol vermogen blijft de moderne versie trouw aan die uit de jaren 70, maar dan met moderne technologie.

Vr 31 mei 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Coca Cola: Het recept is het best bewaarde geheim ter wereld; het drankje is al decennia lang immens populair. Hoe wordt deze Amerikaanse frisdrank gemaakt?

Vr 24 mei 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Bentley: Door het produceren van de nieuwe Mulsanne gaat Bentley terug naar zijn roots, en wordt de passie voor kracht en snelheid onderstreept.

Vr 24 mei 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Bugatti Super Car: Deze aflevering valt onder de serie Mega Factories. Dit is een interne heruitgave van een bestaand product. Dit is een heruitgave van Bugatti Super Car.

Vr 17 mei 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Chevy Volt: Exclusieve beelden van achter de schermen bij GM's preproductiefabriek laten de geheimen zien achter de elektrische Chevy Volt.

Vr 17 mei 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Camaro: Met een oppervlak van bijna een vierkante kilometer is dit de fabriek waar bijna tien jaar geleden, in 2010, de magnifieke Camaro SS van de band rolde.

Vr 10 mei 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Super Subway: Kijk mee hoe een R-160-metrostel wordt gemaakt, de nieuwste aanwinst van de stad New York. Veiligheid en technologische innovaties uit de 21e eeuw op een vervoersnetwerk van ruim 100 jaar oud.

Vr 10 mei 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Rolls Royce: Eén exemplaar wordt in gemiddeld 450 uur in elkaar gezet, met bijdragen van ambachtsmensen, ingenieurs en schilders. Zo wordt de Rolls-Royce Phantom gemaakt.

Vr 3 mei 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Porsche: Rolling of the assembly line and taking the world by storm in 1964, the Porsche 911 is now one of the worlds iconic sports cars. Still produced on the same grounds that gave birth to the first 911, this car has grown to 14 variations. From the "modest" 911 Carrera with a top track speed of 185 mph to the 911 GT3, a street legal racecar that tops out at 194 mph; this Ultimate Factory, in Stuttgart, Germany, can offer a color, style, and speed for even the most fastidious driver.

Vr 3 mei 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Lamborghini: What does it take to build a car that can go from zero to 62 mph in 3.4 seconds and hit a top speed of 211 mph? NGC heads to the small farming community in Italy that is home to the main factory for the Lamborghini Murcielago SV to find out. See how a workforce of 130 people makes the Murcielago's lightweight carbon fiber frame and a 640-horsepower V-12 engine. Much of the work is done by hand, and despite the massive workforce the factory outputs a mere 2.7 Murcielagos a day.

Vr 26 april 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Ikea: IKEA wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

Vr 26 april 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Audi: Our cameras go inside the Audi R8 factory in Neckarsulm, Germany and follow the crafting of a road car modeled after a champion racecar. With the introduction of the R8, Audi breaks out of its elegant sedan image to create a sportscar that rivals the likes of Porsche and Lamborghini. Modeled after the R8 racecar that dominated at LeMans, the Audi R8 road car is a mid-engine two-seater with explosive power and a smooth ride. Audi has combined all of its engineering innovations over the last few decades into this one sportscarall wheel drive, an ultra-light aluminum spaceframe and high-tech fuel injection. Since its launch in 2007, the super sleek R8 has appeared in many films and TV shows, including: "Iron Man", "Transformers", "Dirty Sexy Money", "CSI: Miami", "Chuck", and "17 Again". This car is grabbing the attention of sports car fanatics, photographers and automotive journalists all over the world.

Vr 19 april 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Tanks: The Abrams tank is one of the most powerful land weapons systems in the world. It is also rebuilt from the ground up, rather than built new. ULTIMATE FACTORIES brings you to two factories responsible for the Herculean effort of overhauling the 70 ton Abrams, to the proving grounds of Fort Bliss, Texas where the reborn tanks flex their better-than-new muscles and to the dangerous battle zones of Iraq where the tank is seeing action daily. PARAGRAPH The Abrams tank is one of the most powerful land weapons systems in the world. It is also rebuilt from the ground up, rather than built new. ULTIMATE FACTORIES brings you to two of the factories that are responsible for the Herculean effort of overhauling the 70-ton Abrams, the Anniston Army Depot in Alabama, and the Lima Army Tank Plant in Lima, Ohio. In these two facilities, decades-old Abrams tanks are completely disassembled, cleaned, refurbished, and upgraded and then rebuilt from the ground up to return to the proving grounds at Fort Bliss, Texas in zero-miles condition.

Vr 19 april 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Ferrari: PARAGRAPH It is the worlds most famous sports car Ferrari. ULTIMATE FACTORIES takes you inside Ferraris top-secret factory in Maranello, Italy. Witness the creation of the newest and most powerful Ferrari ever from molten metal to two-hundred miles an hour sports car. Incredible robots and spectacular processes at every point along the production line are filmed with special close-up lenses and illustrated with advanced 3D computer graphics. Learn the design secrets of Ferraris newest car, and take the final test drive on Ferraris private race track, where failure could be catastrophic. TV GUIDE Witness the birth of a Ferrari from molten metal inside one of the most advanced automobile factories on the planet. ULTIMATE FACTORIES shows the creation of one of the worlds most famous sports car the incredible robots and spectacular processes brought to life by unique close-up lenses and three-dimensional computer graphics. Come along on the Ferraris final road test at speeds of over two hundred miles an hour where failure could be catastrophic.

Vr 12 april 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Apache Helicopter: The Apache is perhaps the most lethal attack helicopter in the world. ULTIMATE FACTORIES takes you to the Boeing plant in Mesa, Arizona, to see how this battle tank of the air is built and how it has evolved from the days of the Huey in Vietnam into a Cold War tank destroyer and now a 21st century digital fighter, the eyes in the sky for the troops on the ground. Aerial cavalry. PARAGRAPH The Apache is perhaps the most lethal attack helicopter in the world. ULTIMATE FACTORIES takes you to the Boeing plant in Mesa, Arizona, to see how this battle tank of the air is built. How it is engineered to be a stealth fighter, flying low over the battlefield, resistant to heavy groundfire. Built to take multiple hits yet bring its pilots home. How it is engineered to hide its tracks as it steals through the skies, to evade enemy radar and heat-seeking missiles. How it sports some of the most sophisticated military technology on the planet. Workers at the Boeing plant, and the men who actually fight the battles and come back home in the Apache, reveal the secrets of this deadly fighting machine.

Vr 12 april 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Trucks: At the Peterbilt factory in Texas, workers are busy building Model 387 trucks titans of the road, made to pull vehicles weighing up to 36 tonnes. To produce this aerodynamic marvel, the Peterbilt design team partnered with its engineers to create the ideal full-scale model. However, with more than 20,000 parts per vehicle, turning this truck from life-size model into a full-fledged vehicle made of aluminium and steel is a formidable task. Making things more difficult, each truck is individually made to fit exact customer specifications so no two trucks are built exactly alike. In this Mega Factories episode, viewers will see the ultimate test of strength as giant robotic arms, capable of lifting over 8000 kilograms, are put to the test of lifting the trucks entire chassis. While robotic "Rembrandts" are used to paint the trucks cab with one of more than 5,000 different paint colours, assemblers must put together by hand a custom-made dashboard featuring anywhere from 50 to 60 connections and roughly 300 metres of wiring. With its mechanical brute strength and human creativity, this mega factory brings Peterbilts aerodynamic king of the long-distance fleet to the road.

Vr 5 april 2019 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 2 - John Deere: The John Deere factory houses more than 2,000 employees, 49 robotic welders and eight laser cutters, all of which help make the John Deere STS Combine – a harvesting mega-machine.

Vr 5 april 2019 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Harley-Davidson: De Harley-Davidson V-Rod trek op van 0 tot 96 km/u in 3,52 seconden. In Kansas City bezoeken we de Harley-Davidson-fabriek, waar een van de meest revolutionaire motoren tot nu toe wordt gebouwd.

Za 26 januari 2019 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 57 - Super Cars: Lamborghini Aventator: In 2011, bijna tien jaar na het uitbrengen van het vorige paradepaardje, de Murcielago, bracht Lamborghini zijn laatste creatie uit, de Aventador. De topsnelheid is 350 km/u en hij rijdt nog fijner.

Za 19 januari 2019 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 56 - Super Cars: Ford Mustang: Een kijkje in Fords indrukwekkende Mustang-fabriek, waar vier modellen worden gemaakt, waaronder de krachtige 650 HP V8.

Za 12 januari 2019 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 55 - Super Cars: Ferrari FF: Een zeldzaam inkijkje in de fabriek van Ferrari, waar de nieuwe FF wordt gebouwd. Het is de eerste 4WD Ferrari met vier ruime zitplaatsen, terwijl de 12-cilindermotor maar liefst 651 pk produceert.

Za 5 januari 2019 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 54 - Super Cars: Corvette ZR1: Een zeldzaam inkijkje in de Corvette-fabriek, waar de Amerikaanse superauto ZR1-a wordt geproduceerd. Deze snelste, krachtigste en duurste Corvette ooit kan het tegen de beste Europese auto's opnemen.

Za 29 december 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 53 - Riva: Hoe worden de nieuwste modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? National Geographic neemt een kijkje achter de schermen van tien wereldbekende productiebedrijven die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken demonstreren de kracht en materialen die nodig zijn om de nieuwste autocreaties te ontwikkelen. In Megafactories: Supercars komen Porsche 911, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Corvette ZR1, Pagani, Mustang, Nissan Gt-R, Tesla Model S, Lexus LFA en de Gumpert Apollo met fascinerende beelden aan bod.

Za 22 december 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 52 - Illy: Kijk hoe deze Italiaanse onderneming 37.500 kg koffie per dag produceert en naar 140 landen exporteert, dankzij de nieuwste technologie.

Za 15 december 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 51 - Learjet: Al 50 jaar staat Learjet synoniem met luxe op grote hoogte en de jetset. Dit is het verhaal achter de Learjet 60XR, een van de meest iconische privévliegtuigen ter wereld.

Za 8 december 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 50 - Pyrotechnics: Bij Howard and Sons in Australië wordt al 100 jaar vuurwerk gemaakt. Nu de nieuwe generatie aan het roer staat, wordt met tradities gebroken. In 2011 doen ze mee aan het vuurwerkfestival in Montreal.

Za 1 december 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 49 - Extreme Rollercoaster: Met een hoogte van 60 meter en snelheden van 100 kilometer per uur ervaar je G-krachten die meestal voorbehouden zijn aan gevechtspiloten. Ontdek hoe deze angstaanjagende attractie gebouwd werd.

Za 24 november 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 48 - Mv Agusta: MV Agusta is a legendary Italian motorcycle manufacturer. Purchased by a father and son team, the company is now betting its future on a brand new motorcycle design. Our story is about the MV Factory in Varese, Italy, and we will be there as the new motorcycle goes into production. It's design and manufacturing is key to whether the MV brand can return to glory.

Za 17 november 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 47 - Michelin: Our story will take you inside the factories and R & D facilities for one of the largest tire companies in the world: Michelin. The company designs and manufactures everything from car and motorcycle tires to the tires on Jumbo Jets and even the Space Shuttle.

Za 10 november 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 46 - Tata Nano: Sir Ratan Tata is a man on a mission: to make India's roads safer by getting people off motorbikes and into the world's cheapest car - the Tata Nano. In India it's common to see a family of four ride together on a motorbike. On bad roads in Monsoon rain that's a lethal way to commute. Tata envisages the Nano as a 'people's car' - India's answer to the Model T. But to bring his car to the people he must overcome some formidable challenges. Design issues and skyrocketing costs threaten to blow out the car's $2200 price tag, and violent protests force him to dismantle and shift his 3 billion dollar Megafactory 2100km across India.

Za 3 november 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 45 - Boeing 747: In 2007 the mammoth Airbus A380 took the Boeing 747's crown for size and capacity - a record Boeing held for decades. Boeing wants its crown back, but it needs to get a new plane in the air, and fast. The upgrading of Boeing's 747 is already two years overdue.

Za 27 oktober 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 44 - Guiness: Met een oppervlak van twintig hectare is de St.-James Gate Brewery in het hart van Dublin de grootste brouwerij van donker bier ter wereld.

Za 20 oktober 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 43 - Swiss Army Knife: Bij de fabriek van Victorinox in Zwitserland wordt keihard staal omgevormd tot het bekendste gereedschap ter wereld: het rode zakmes.

Zo 14 oktober 2018 | 17:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 70 - Super Cars: Porsche 911: A closer look at the redesigning of the seventh-generation Porsche 911, which is virtually brand new in terms of size, design and performance.

Zo 14 oktober 2018 | 16:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 39 - Aston Martin: Volg de productie van de Aston Martin One-77, een auto van een miljoen pond die werd gemaakt op het hoogtepunt van de economische crisis.

Zo 14 oktober 2018 | 15:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 74 - World's Greatest Concert Hall: On top of an old warehouse in Hamburg, the architects of Beijings Birds Nest Stadium are building a dramatic new concert hall. Its hoped the stunning design will make Hamburg famous throughout the world. But to attract the worlds best musicians, the concert hall must sound perfect, and getting the acoustics right is notoriously difficult. To add to the pressure, the building is years behind schedule, and millions of Euros over budget.

Za 13 oktober 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 41 - Williams F1: Megafactories is granted unprecedented access to elite Formula One team Williams F1. Back from their latest race in Europe, the team have a week to get the car in shape at their English HQ before they leave for months away on the other side of the globe. They must improve the aerodynamics and completely repair and rebuild the car at their state-of-the-art facility before they fly away. Cutting edge design and incredible technology need to come together as team race for success.

Za 6 oktober 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 40 - Lotus Evora: We nemen een kijkje bij de charismatische CEO Dany Bahar in Norfolk, waar de Lotus-megafabriek staat. Daar onthult hij de plannen voor hun nieuwste superauto: de Evora.

Za 29 september 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 39 - Aston Martin: Volg de productie van de Aston Martin One-77, een auto van een miljoen pond die werd gemaakt op het hoogtepunt van de economische crisis.

Za 22 september 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 74 - World's Greatest Concert Hall: On top of an old warehouse in Hamburg, the architects of Beijings Birds Nest Stadium are building a dramatic new concert hall. Its hoped the stunning design will make Hamburg famous throughout the world. But to attract the worlds best musicians, the concert hall must sound perfect, and getting the acoustics right is notoriously difficult. To add to the pressure, the building is years behind schedule, and millions of Euros over budget.

Za 15 september 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 73 - Caterpillar: With more horsepower than 30 Ferraris, CAT make the biggest mining trucks in the world, with 12ft wheels and engines bigger than a car.

Za 8 september 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 72 - Corvette: Go behind the scenes at Corvette, where they create the ZO6 supercar. It has a unique, hand-built, powerful engine that can propel it to speeds of 200mph.

Za 1 september 2018 | 11:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 71 - BMW X3: It’s the SUV with the spirit of a sports car! Explore why BMW moved production of the iconic X3 from Europe to South Carolina.

Za 25 augustus 2018 | 11:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 70 - Super Cars: Porsche 911: A closer look at the redesigning of the seventh-generation Porsche 911, which is virtually brand new in terms of size, design and performance.

Za 18 augustus 2018 | 11:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 61 - Super Cars: Nissan GTR: In de fabriek van Nissan wordt een superauto voor de massa geproduceerd, dankzij aerodynamica, precisie-ontwerp en een handgemaakte V6-motor.

Za 11 augustus 2018 | 11:10 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 60 - Super Cars: Lexus LFA: Ontdek hoe Lexus aan een nieuw imago werkt met een gloednieuwe superauto, die in nog geen vier seconden optrekt van 0 naar 100 km/u.

Za 4 augustus 2018 | 11:15 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 57 - Super Cars: Lamborghini Aventador: In 2011, almost a decade since the release of its last flagship model, the Murcielago, Lamborghini launched its latest creation - the Aventador. With a top-speed of 350 kmh and improved handling, it's a symbol of a new era for Lamborghini. Megafactories visits its factory in northern Italy, to follow the story of its creation from conception to launch and to witness an incredible production process, from the brand-new 5,400 square ft facility, devoted entirely to the creation of the Aventador's revolutionary full carbon-fibre monocoque, to the assembly line, where highly skilled mechanics work alongside state-of-the-art equipment to produce four of these supercars every day.

Zo 24 juni 2018 | 02:40 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 60 - Super Cars: Lexus LFA: Ontdek hoe Lexus aan een nieuw imago werkt met een gloednieuwe superauto, die in nog geen vier seconden optrekt van 0 naar 100 km/u.

Zo 24 juni 2018 | 01:55 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 62 - Super Cars: Tesla Model S: Nu fossiele brandstoffen steeds schaarser worden, wordt het tijd voor een volledig elektrische luxe sedan, zoals de Tesla Model S.

Za 23 juni 2018 | 14:55 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 60 - Super Cars: Lexus LFA: Ontdek hoe Lexus aan een nieuw imago werkt met een gloednieuwe superauto, die in nog geen vier seconden optrekt van 0 naar 100 km/u.

Za 23 juni 2018 | 14:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 62 - Super Cars: Tesla Model S: Nu fossiele brandstoffen steeds schaarser worden, wordt het tijd voor een volledig elektrische luxe sedan, zoals de Tesla Model S.

Za 23 juni 2018 | 13:00 Megafactories

Seizoen 1 - Aflevering 61 - Super Cars: Nissan GTR: In de fabriek van Nissan wordt een superauto voor de massa geproduceerd, dankzij aerodynamica, precisie-ontwerp en een handgemaakte V6-motor.

Za 31 maart 2018 | 12:14 Megafactories

Een kijkje achter de schermen van de grootste, snelste en meest exclusieve merken. Ontdek het productieproces van het begin tot het einde.

Za 24 maart 2018 | 11:10 Megafactories

Een kijkje achter de schermen van de grootste, snelste en meest exclusieve merken. Ontdek het productieproces van het begin tot het einde.

Za 17 maart 2018 | 12:15 Megafactories

In de fabriek van Nissan wordt een superauto voor de massa geproduceerd, dankzij aerodynamica, precisie-ontwerp en een handgemaakte V6-motor.

Za 10 maart 2018 | 12:05 Megafactories

Ontdek hoe Lexus aan een nieuw imago werkt met een gloednieuwe superauto, die in nog geen vier seconden optrekt van 0 naar 100 km/u.

Za 3 maart 2018 | 12:15 Megafactories

Nu fossiele brandstoffen steeds schaarser worden, wordt het tijd voor een volledig elektrische luxe sedan, zoals de Tesla Model S.

Do 9 augustus 2012 | 21:00 Megafactories: Coca Cola

Documentaireserie. Het recept van Coca Cola is het best bewaarde geheim ter wereld; het drankje is al decennia lang immens populair. In vroeger tijden werd het zelfs een medicinale werking toebedeeld. Hoe wordt deze Amerikaanse frisdrank gemaakt?

Za 19 mei 2012 | 20:00 Megafactories

Documentaireserie. Volg de Mini Coupé door de geavanceerde Mini-fabriek. Dit is de eerste tweepersoons sportwagen die in de fabriek in Oxford wordt gemaakt.

Do 29 maart 2012 | 16:00 Megafactories

Documentaireserie. We kijken hoe het familiebedrijf Illy in Trieste, Italië elke dag 37.500 kilo koffie kan exporteren dankzij moderne robots en een team van proevers.

Za 23 april 2011 | 20:00 Megafactories

Documentaireserie. Dodge Challenger Deze moderne Amerikaanse klassieker, gebouwd in twee geavanceerde fabrieken, is een samenspel van vloeiende lijnen en puur vermogen.

Za 23 april 2011 | 12:00 Megafactories

Documentaireserie. Dodge Challenger Deze moderne Amerikaanse klassieker, gebouwd in twee geavanceerde fabrieken, is een samenspel van vloeiende lijnen en puur vermogen.

Za 23 april 2011 | 07:00 Megafactories

Documentaireserie. Dodge Challenger Deze moderne Amerikaanse klassieker, gebouwd in twee geavanceerde fabrieken, is een samenspel van vloeiende lijnen en puur vermogen.

Vr 22 april 2011 | 17:00 Megafactories

Documentaireserie. Dodge Challenger Deze moderne Amerikaanse klassieker, gebouwd in twee geavanceerde fabrieken, is een samenspel van vloeiende lijnen en puur vermogen.

Vr 22 april 2011 | 10:00 Megafactories

Documentaireserie. Dodge Challenger Deze moderne Amerikaanse klassieker, gebouwd in twee geavanceerde fabrieken, is een samenspel van vloeiende lijnen en puur vermogen.

Vr 22 april 2011 | 03:00 Megafactories

Documentaireserie. Dodge Challenger Deze moderne Amerikaanse klassieker, gebouwd in twee geavanceerde fabrieken, is een samenspel van vloeiende lijnen en puur vermogen.

Do 21 april 2011 | 23:00 Megafactories

Documentaireserie. Dodge Challenger Deze moderne Amerikaanse klassieker, gebouwd in twee geavanceerde fabrieken, is een samenspel van vloeiende lijnen en puur vermogen.

Do 21 april 2011 | 21:00 Megafactories

Documentaireserie. Dodge Challenger Deze moderne Amerikaanse klassieker, gebouwd in twee geavanceerde fabrieken, is een samenspel van vloeiende lijnen en puur vermogen.

Vr 8 april 2011 | 17:00 Megafactories

Documentaireserie. Verbaas je over de verbluffende Bugatti Veyron. Dit monster is ontworpen met luchtvaarttechnologie en heeft een topsnelheid van 407 km/u.

Vr 8 april 2011 | 10:00 Megafactories

Documentaireserie. Verbaas je over de verbluffende Bugatti Veyron. Dit monster is ontworpen met luchtvaarttechnologie en heeft een topsnelheid van 407 km/u.

Vr 8 april 2011 | 03:00 Megafactories

Documentaireserie. Verbaas je over de verbluffende Bugatti Veyron. Dit monster is ontworpen met luchtvaarttechnologie en heeft een topsnelheid van 407 km/u.

Do 7 april 2011 | 23:00 Megafactories

Documentaireserie. Verbaas je over de verbluffende Bugatti Veyron. Dit monster is ontworpen met luchtvaarttechnologie en heeft een topsnelheid van 407 km/u.

Zo 3 april 2011 | 20:00 Lego

Lego is het populairste constructiespeelgoed ooit. Wereldwijd brengen kinderen meer dan vijf miljard uur per jaar door met Legosteentjes.

Vr 1 april 2011 | 17:00 Lego

Lego is het populairste constructiespeelgoed ooit. Wereldwijd brengen kinderen meer dan vijf miljard uur per jaar door met Legosteentjes. Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels.

Vr 1 april 2011 | 10:00 Lego

Lego is het populairste constructiespeelgoed ooit. Wereldwijd brengen kinderen meer dan vijf miljard uur per jaar door met Legosteentjes. Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels.

Vr 1 april 2011 | 03:00 Lego

Lego is het populairste constructiespeelgoed ooit. Wereldwijd brengen kinderen meer dan vijf miljard uur per jaar door met Legosteentjes. Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels.

Do 31 maart 2011 | 23:00 Lego

Lego is het populairste constructiespeelgoed ooit. Wereldwijd brengen kinderen meer dan vijf miljard uur per jaar door met Legosteentjes. Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels.

Do 31 maart 2011 | 21:00 Lego

Lego is het populairste constructiespeelgoed ooit. Wereldwijd brengen kinderen meer dan vijf miljard uur per jaar door met Legosteentjes. Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels.

Vr 25 maart 2011 | 17:00 Megafactories

Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels. Dit is de grootste brouwerij van Europa: het hoofdkwartier van Heineken in Zoeterwoude, met een oppervlakte van één miljoen vierkante meter.

Vr 25 maart 2011 | 10:00 Megafactories

Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels. Dit is de grootste brouwerij van Europa: het hoofdkwartier van Heineken in Zoeterwoude, met een oppervlakte van één miljoen vierkante meter.

Do 24 maart 2011 | 23:00 Megafactories

Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van ’s werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels. Dit is de grootste brouwerij van Europa: het hoofdkwartier van Heineken in Zoeterwoude, met een oppervlakte van één miljoen vierkante meter.

Do 27 mei 2010 | 23:00 Megafactories

Megafactories is een programma dat iedere week een kijkje neemt in de meest bijzondere fabrieken. Deze week in de fabriek van Porsche. De Duitse autoproducent bouwt al sinds 1938 een van de beroemdste sportwagens ter wereld. Het merk staat nog steeds symbool voor klasse, luxe en snelheid. De Porsche 911 is een van de grootste klassiekers onder de auto`s. Er zijn 14 varianten, één voor elk type chauffeur. A.s. zondag Rolls-Royce om 19:00 uur.

Do 27 mei 2010 | 21:00 Megafactories

Megafactories is een programma dat iedere week een kijkje neemt in de meest bijzondere fabrieken. Deze week in de fabriek van Porsche. De Duitse autoproducent bouwt al sinds 1938 een van de beroemdste sportwagens ter wereld. Het merk staat nog steeds symbool voor klasse, luxe en snelheid. De Porsche 911 is een van de grootste klassiekers onder de auto`s. Er zijn 14 varianten, één voor elk type chauffeur. A.s. zondag Rolls-Royce om 19:00 uur.

 Meer