Meester op tv (tv-tip)

Overmorgen | 20:30 Saving Private Ryan IMDb: 8.6

Overmorgen - IMDB * 8.6 - Oorlogsfilm, Saving Private Ryan is een Amerikaanse oorlogsfilm uit het jaar 1998. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg. Met onder andere Tom Hanks, Tom Sizemore en Edward Burns in de hoofdrol. Een groep ...

Saving Private Ryan is een Amerikaanse oorlogsfilm uit het jaar 1998. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg. Met onder andere Tom Hanks, Tom Sizemore en Edward Burns in de hoofdrol. Een groep soldaten onder leiding van kapitein Miller krijgt na de bestorming van Omaha Beach in Normandië het bevel een zekere soldaat Ryan achter de Duitse linies op te sporen en hem naar huis te brengen. Nadat zijn drie broers sneuvelden in diverse veldslagen wil het leger Ryan zo snel mogelijk naar huis sturen. Kapitein Miller beseft dat het een zeer gevaarlijke tocht zal worden en omringt zich dan ook met mensen die hij volledig kan vertrouwen. De indrukwekkende oorlogsfilm is bekroond met vijf Oscars voor onder andere beste geluid en beste regisseur. De film werd zeer goed ontvangen en hij staat hoog in meerdere filmtoplijsten. In de IMDb-top 250 heeft de film in november 2015 een score van 8,5 uit 10. Op dat moment was Steven Spielberg's meesterwerk op de 29ste plaats de hoogst gewaardeerde film ooit gemaakt. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/saving-private-ryan

Je vindt hier de programma's van Meester op tv We hebben de volgende programma's voor Meester Saving Private Ryan: Overmorgen - IMDB * 8.6 - Oorlogsfilm, Saving Private Ryan is een Amerikaanse oorlogsfilm uit het jaar 1998. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg. Met onder andere Tom Hanks, Tom Sizemore en Edward Burns in de hoofdrol. Een groep. Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters: De verloren kristallen van Qalydon: Het keizerrijk steelt de kristallen van Qalydon. Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters: Tekenfilm, Seizoen 1 Amerikaanse animatieserie. De verloren kristallen van Qalydon. Rowan, Kordi en Zander Bouwmeester. Agents of S.H.I.E.L.D: Nu het S.H.I.E.L.D. team de allerlaatste details van het meesterplan van Hive te weten gekomen is, wordt de eindstrijd. Maestro: Klassieke muziek, Seizoen 5 Aflevering 7 Realityreeks waarin acht bekende Nederlanders zich proberen om te scholen tot. Sibelius - Symfonie Nr. 7: In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu studeerde piano en. The Joy of Painting with Bob Ross: Cultuurmagazine, Seizoen 28 Aflevering 11 Magazine. Tranquil Seas. Wandel samen met Bob Ross langs het strand en voel. Paw Patrol: Seizoen 1 Aflevering 5 Puppies en ganzen / Pup pup en de lucht in: Tijdens de ganzentrek blijven er ganzen slapen bij. Monteverdi - Vespro della Beata Vergine: Morgen - Claudio Monteverdi (1567 1643) completeerde De Mariavespers (Italiaans: Vespro della Beata Vergine) op 43. Telekids Mini's: Poppenkast TV: Morgen - Kinderprogramma. De zes poppen Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, het.

Meester op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 15:59 Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters

Seizoen 1 - Amerikaanse animatieserie. De verloren kristallen van Qalydon. Rowan, Kordi en Zander Bouwmeester speuren het sterrenstelsel af voor onderdelen om hun eigen ruimteschepen te bouwen. Wanneer ze een deel van het eeuwenoude Kyber-zwaard ontdekt, worden ze al snel het doelwit van keizer Palpatine en Darth Vader.

Vandaag | 20:25 Maestro

Seizoen 5 - Aflevering 7 - Realityreeks waarin acht bekende Nederlanders zich proberen om te scholen tot dirigent. Halve finale. Acht BN'ers zonder enige dirigeerervaring - Lange Frans, Stefano Keizers, Monic Hendrickx, Natasja Froger, Jörgen Raymann, Tatum Dagelet, Lucas Hamming en Ria Bremer - nemen het tegen elkaar op in deze muzikale afvalrace. Wie stuurt Het orkest van het Oosten het beste aan en mag zich meesterdirigent van 2019 noemen?

Morgen | 10:15 Tijd voor MAX: Sjoerd Mossou, Giovanca, Gerard Joling en meer

Morgen - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending In december bestaat de Koninklijke ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - In december bestaat de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond precies 130 jaar, en daarmee viert ook het Nederlandse amateurvoetbal haar 130ste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan is een speciaal voetbalshirt ontworpen waar alle shirts van de bijna 3.000 amateurverenigingen in terugkomen. Sportjournalist Sjoerd Mossou blikt terug op de geschiedenis van de voetbalsport in Nederland. - Nóg een verjaardag: 7 december wordt kroonprinses Amalia 16 jaar. Met Justine Marcella, hoofdredacteur van het blad Vorsten, kijken we naar hoe Amalia’s leven tot nu toe is verlopen en naar wat de toekomst gaat brengen. - In de keuken Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. - Het optreden is van zangeres Giovanca en haar band. Zij staan in het theater met de voorstelling Giovanca Honours Diana Ross, een ode aan Giovanca’s grote idool. En ook Gerard Joling laat van zich horen.

Morgen | 19:45 The Simpsons

Seizoen 28 - Aflevering 15 - Amerikaanse komische animatieserie. The Cad and the Hat. Bart krijgt akelig last van zijn geweten als hij uit jaloezie de droomdag van Lisa verpest. Homer blijkt een meesterschaker te zijn en dat schept een band met zijn competitieve vader.

Overmorgen | 09:20 The Simpsons

Seizoen 28 - Aflevering 15 - Amerikaanse komische animatieserie. The Cad and the Hat. Bart krijgt akelig last van zijn geweten als hij uit jaloezie de droomdag van Lisa verpest. Homer blijkt een meesterschaker te zijn en dat schept een band met zijn competitieve vader.

Overmorgen | 21:25 Opgelicht?!

Aflevering 19 - Magazine over oplichtingspraktijken. Met in elke uitzending onthullende reportages, actuele nieuwtjes, reconstructies van opmerkelijke oplichtingstrucs en aandacht voor meesteroplichters. Oplichters en fraudeurs worden actief gezocht en geconfronteerd met hun daden en hun slachtoffers.

Wo 11 december 2019 | 03:25 Bones

Seizoen 9 - Aflevering 14 - Amerikaanse misdaadserie. The Master in the Slop. Het team vindt het lijk van een gevierde, maar gehate schaakmeester. Sweets verrast iedereen met zijn schaaktalent en gaat undercover in de schaakwereld om de moordenaar op te sporen.

Meester op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 15:57 Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters

De verloren kristallen van Qalydon: Het keizerrijk steelt de kristallen van Qalydon.

Vandaag | 18:20 Agents of S.H.I.E.L.D

Nu het S.H.I.E.L.D.-team de allerlaatste details van het meesterplan van Hive te weten gekomen is, wordt de eindstrijd verbetener dan ooit. De agenten realiseren zich dat één van hen zal moeten sterven om het plan te kunnen stoppen.

Vandaag | 20:30 Sibelius - Symfonie Nr. 7

In 2013 werd de Finse dirigent Hannu Lintu chef-dirigent van het Fins Radio Symfonie Orkest. Lintu studeerde piano en cello aan de Sibelius Academy en het Turku conservatorium in het Zuidwesten van Zweden. Hij begon met dirigeren en ook dit deed hij vooral aan de Sibelius Academy. Met het Fins Radio Symfonie Orkest gaf hij al in 2012 vele concerten en bleek een logische vervanger voor Sakari Oramo die in 2012 zijn contract, na vele jaren dienst als dirigent én concertmeester, liet aflopen. Het orkest is gespecialiseerd in het uitvoeren van Finse muziek, maar voert ook de grote werken van onder andere Gustav Mahler en Béla Bartók uit. De Finse componist Jean Sibelius is de favoriet van het orkest en de dirigent. Samen met de Finse publieke omroep (Yle) besloten zij om alle zeven symfonieën van Sibelius op te nemen en uit te zenden. Voorafgaand aan de symfonie ziet u een korte gesproken introductie over de desbetreffende symfonie, waarna de symfonie in zijn geheel te beluisteren is. Zijn laatste, de zevende, symfonie was in veel opzichten zijn beste symfonie. De delen volgen logisch op elkaar en klinken als één geheel. Het is een korte symfonie waarin al wordt vooruitgelopen op de componeerstijl die zich na de dood van Sibelius ontwikkelde bij bijvoorbeeld Anton Webern. Ondanks zeven prachtige symfonieën domineerde deze niet zijn gehele oeuvre. Zijn Vioolconcert en het symfonische gedicht Finlandia zijn veel bekender en populairder geworden.

Vandaag | 23:00 The Joy of Painting with Bob Ross

Seizoen 28 - Aflevering 11 - Magazine. Tranquil Seas. Wandel samen met Bob Ross langs het strand en voel de zachte bries terwijl de golven de kust zachtjes kussen in dit ovaal meesterwerk.

Vandaag | 23:05 Paw Patrol

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Puppies en ganzen / Pup pup en de lucht in: Tijdens de ganzentrek blijven er ganzen slapen bij de uitkijktoren van de Paw Patrol. Als de ganzen willen vertrekken, is Pluisje nergens meer te vinden. // Paw Patrol moete burgemeester Goodway helpen bij de jaarlijkse ballonnenrace.

Morgen | 06:00 Monteverdi - Vespro della Beata Vergine

Claudio Monteverdi (1567-1643) completeerde De Mariavespers (Italiaans: Vespro della Beata Vergine) op 43-jarige leeftijd. De verzameling muziekstukken voor zang en diverse instrumenten werd in 1610 uitgegeven door Ricardo Amadino te Venetië. Monteverdi ambieerde met dit werk een verbeterde positie aan het hof van Gonzaga te Mantua te bemachtigen. De Mariavespers wordt beschouwd als het eerste grote religieuze meesterwerk van de barokperiode. Na zijn innovatieve L’Orfeo (1607) bevestigt Monteverdi met dit werk definitief zijn status als de grootste componist van zijn tijd. Sir John Elliot Gardiner dirigeerde het werk voor de eerste keer in 1964. De Mariavespers deed Gardiner besluiten om het Monteverdi Choir op te richten, dat de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde koren ter wereld. Ter ere van het 50-jarig jubileum van het koor stond andermaal de Mariavespers op het programma tijdens een concert in de Chapelle Royale de Versailles in 2014. Het Monteverdi Choir wordt bijgestaan door de English Baroque Soloists en Les Pages du Centre de Musique Baroque de Versailles. Solisten zijn Silvia Frigato, Emanuela Galli, Raffaele Pè, Krystian Adam, Nicholas Mulroy, Gareth Treseder, Alexander Ashworth en Robert Davies.

Morgen | 06:50 Telekids Mini's: Poppenkast TV

Kinderprogramma. De zes poppen Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, het ondeugende meisje Pipa, het lieve jongetje Flinky en Pup de Puppie beleven avonturen, halen grappen uit en zorgen voor hilarische momenten. Iedere aflevering staat een thema centraal, zoals spelen, jarig zijn en op vakantie gaan.

Morgen | 07:15 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 16 - Danny kan Beren-goed stunten / Pups redden de tulpen van de Burgemeester: Danny maakt een sprong met zijn snowboard in een gebied waar beren slapen. // Burgemeester Goodway heeft haar tuin vol tulpen staan, waar ze een prijs mee kan winnen. Maar Burgemeester Humdinger probeert haar tuin te vernielen.

Morgen | 12:10 Agents of S.H.I.E.L.D

Nu het S.H.I.E.L.D.-team de allerlaatste details van het meesterplan van Hive te weten gekomen is, wordt de eindstrijd verbetener dan ooit. De agenten realiseren zich dat één van hen zal moeten sterven om het plan te kunnen stoppen.

Morgen | 14:57 Samson En Gert Winterpret

Kinderprogramma waarin Samson en Gert samen met hun vrienden de Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto de feestdagen doorbrengen in een gezellig chalet. Ze verblijven midden in een prachtig sneeuwlandschap en beleven het ene na het andere doldwaze avontuur.

Morgen | 15:20 Becca's Bunch

Seizoen 1 - Aflevering 1 - De skelter race / Burgemeester voor één dag: Casper en Jasper hebben een hele snelle skelter, maar Becca is ervan overtuigd dat zij een skelter kan bouwen die veel sneller is. Om de kampioen te bepalen, besluiten ze een skelter race te houden.. // De burgemeester moet een dagje weg, dus Becca wil graag voor haar invallen. Ze krijgt de tip mee om niet overal ja op te zeggen. Maar dat is moeilijker dan het lijkt.

Morgen | 16:15 Meesterlijke Klassiekers

'Waterzooi.' Sterrenchef Peter Goossens doet de grootste klassiekers uit onze keuken alle eer aan doen: van stoofvlees tot waterzooi, van kaaskroketten tot vol-au-vent, en toon hoe je deze gerechten op z'n best op tafel tovert.

Morgen | 17:05 Paw Patrol

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Pups redden de Reddingskatten Club / Pups redden een struisvogel: Burgemeester Humdinger is jaloers op de aandacht die de Paw Patrol krijgt en doet alsof hij een beter en sneller reddingsteam heeft. // Meneer en Mevrouw Wignut hebben een struisvogel geadopteerd.

Morgen | 19:05 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Pups redden een kleine pinguin / Pups redden de kattenshow: Jake en Everest gaan pinguins spotten, maar dan zie ze een jonkie dat nog niet kan zwemmen, vast zitten op en eiland. // Burgemeester Humdinger maakt de ultieme kitten om de kattenshow mee te kunnen winnen.

Morgen | 19:43 Legato - Marc-André Hamelin, een portret

We leven in een ,,renaissance van de piano”, zoals de New York Times het onlangs omschreef. Met virtuoos spel en originele repertoirekeuzes brengt een jonge generatie pianisten het instrument opnieuw tot leven. Ze vullen de standaard klassieke meesterwerken aan met minder gespeeld werk en ontdekken onbekende componisten. De serie Legato laat het publiek kennismaken met de meest fascinerende muzikanten van deze nieuwe generatie – met hun speelstijl, werkwijze en persoonlijke eigenaardigheden. Iedere aflevering zoomt in op één pianist en één onderdeel van het vak. Samen geven de portretten een inzichtelijk totaalbeeld van de huidige staat van de klassieke pianokunst. Marc-André Hamelin uit Canada staat bekend om zijn muzikale virtuositeit en verfijnde pianotechnieken. In de New York Times werd een van zijn optredens zelfs geprezen als ,,de ultieme perfectie”.

Overmorgen | 00:35 Full Metal Jacket IMDb: 8.3

Morgen - IMDB * 8.3 - Full Metal Jacket, Joker is een rekruut die in een trainingskamp in Parris Island wordt klaargestoomd voor de oorlog in Vietnam. Een waanzinnige drilmeester verandert de rekruten in machinale doders die elke persoonlijke ...

Joker is een rekruut die in een trainingskamp in Parris Island wordt klaargestoomd voor de oorlog in Vietnam. Een waanzinnige drilmeester verandert de rekruten in machinale doders die elke persoonlijke karaktertrek verliezen en hun geweer beschouwen als hun geliefde. Wie het trainingskamp overleeft, wordt uitgestuurd naar Vietnam. Joker fungeert aanvankelijk als reporter voor de krant van het leger, maar belandt uiteindelijk volop in de vijandelijkheden. Hij trekt tijdens het Tet-offensief van 1968 van Da Nang naar de keizerstad Hué. Daar wordt zijn groep onder vuur genomen door een sluipschutter. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/full-metal-jacket

Overmorgen | 01:30 Paw Patrol

Seizoen 1 - Aflevering 24 - De pups en de dans in de vuurtoren / De pups redden Ryder: Burgemeester Goodway en Alex gaan met een boot het water op om de baby walvis beter te kunnen zien. Maar dan komt er een storm aan en moeten de pups hun redden. // Ryder ontdekt dat Gary vast zit op een klif, maar raakt zelf ook in de problemen.

Overmorgen | 06:35 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 3 - De pups redden de voetbalwedstrijd / De pups redden een gelukshalsband: Burgemeester Goodway speelt met haar team tegen Boerengat, maar ze heeft niet bepaald sterspelers in huis. // Marshall wint met een beetje toeval eindelijk eens een wedstrijd. Met de prijs, een halsband, heeft hij ineens met alles geluk.

Overmorgen | 06:45 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 3 - De pups redden de voetbalwedstrijd / De pups redden een gelukshalsband: Burgemeester Goodway speelt met haar team tegen Boerengat, maar ze heeft niet bepaald sterspelers in huis. // Marshall wint met een beetje toeval eindelijk eens een wedstrijd. Met de prijs, een halsband, heeft hij ineens met alles geluk.

Overmorgen | 06:50 Telekids Mini's: Poppenkast TV

Kinderprogramma. De zes poppen Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, het ondeugende meisje Pipa, het lieve jongetje Flinky en Pup de Puppie beleven avonturen, halen grappen uit en zorgen voor hilarische momenten. Iedere aflevering staat een thema centraal, zoals spelen, jarig zijn en op vakantie gaan.

Overmorgen | 07:20 De Wonderlijke Wereld van Gumball

De Wattersons vrezen het ergste als ze naar de Town Hall vergadering moeten komen maar krijgen tot hun grote verbazing een gloednieuw huis aangeboden. Dan komen ze erachter dat het huis heel ver weg is omdat de Burgemeester ze liever kwijt dan rijk is. De familie besluit te bewijzen dat ze geen last zijn maar juist een uitstekende aanwinst voor de gemeenschap.

Overmorgen | 09:00 Paw Patrol

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Pups redden de boekenbus / Pups redden koppige Humdinger: Mevrouw Merjorie brengt boeken rond. Vlak voordat ze wil vertrekken kruipt Maynard achter het stuur en breekt de rem.. // Burgemeester Humdinger wil een groot beeldhouwwerk van zichzelf. Hij haalt alleen zoveel steen weg dat de rots afbreekt.

Overmorgen | 09:10 Paw Patrol

Seizoen 1 - Aflevering 24 - De pups en de dans in de vuurtoren / De pups redden Ryder: Burgemeester Goodway en Alex gaan met een boot het water op om de baby walvis beter te kunnen zien. Maar dan komt er een storm aan en moeten de pups hun redden. // Ryder ontdekt dat Gary vast zit op een klif, maar raakt zelf ook in de problemen.

Overmorgen | 09:34 Dvorák - Symfonie Nr. 7 deel 4

Toen Antonin Dvorák in 1884 verkozen werd als erelid van de Royal Philharmonic Society in Londen en uitgenodigd werd om een symfonie te schrijven was de componist er klaar voor. Hij was vol bewondering voor Brahms’ destijds nieuwe derde symfonie en was van plan om zelf aan een compositie te beginnen. De eerste ideeën vormden zich toen hij het treinstation in Praag inliep en er een trein met mannen uit Pest binnenkwam. De groep wilde in Praag een avond in het Nationaal Theater bijwonen die erop gericht was om aandacht te geven aan de politieke strubbelingen van de Tsjechische natie. Dvorák besloot dat zijn symfonie deze strubbelingen moest weerspiegelen en een waar meesterwerk was geboren. Tijdens deze uitzending: het vierde deel.

Overmorgen | 10:50 Jamie Cooks Christmas

Eerste aflevering. Culinair magazine waarin Jamie Oliver enkele van zijn favoriete feestmaaltijden bereidt. Jamie Oliver bereidt enkele van zijn favoriete feestmaaltijden, met de hulp van zijn leermeester Gennaro Contaldo. Jamie toont hoe je Kerstmis onvergetelijk culinair kan vieren, zelfs met een beperkt budget

Overmorgen | 12:00 Kung Fu Panda

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Blinde Paniek: De twee Kung Fu meesters nemen een kijkje in het Jade Paleis

Overmorgen | 12:35 The Coroner

Seizoen 1 - Aflevering 3 - De nieuwe burgemeester van de stad wordt dood in een hotelkamer aangetroffen. Jane gaat op zoek naar de waarheid en brengt daarmee haar eigen leven in gevaar. 3/10

Overmorgen | 12:59 Discovering Masterpieces – Symphonie Fantastique

Kijk naar ‘Discovering Masterpieces’: uw gids in woord en beeld bij de grote meesterwerken van de klassieke muziek! De reeks bestaat uit 20 documentaires van een half uur elk, waarin 20 klassieke meesterwerken centraal staan: gerenommeerde experts, beroemde solisten en wereldberoemde dirigenten nemen u mee op een reis door de geschiedenis, terug naar de tijd waarin het meesterwerk gecomponeerd werd. In deze aflevering Hector Berlioz’ ‘Symphonie Fantastique’. Deze ‘Fantastische Symfonie’ wordt beschouwd als één van de belangrijkste en meest representatieve stukken van de vroege Romantische periode. Leonard Bernstein noemde het ooit “de eerste muzikale trip in het psychedelische” wegens het hallucinatoire en dromerige karakter van het werk. De Duitse musicoloog Wulf Konold beschrijft het idee achter en de uitvoering van dit fascinerende werk.

Overmorgen | 13:05 Teenage Mutant Ninja Turtles

Seizoen 3 - Aflevering 19 - De Tijdreizigers: Als de Turtles door leerling Tijd Meester Renet worden meegevoerd door de tijd, moeten ze samen de kwaadaardige Tijd Meester Savanti Romero verslaan.

Overmorgen | 13:31 Elliott Carter - Matribute, Two Diversions

De Franse meesterpianist Pierre-Laurent Aimard speelt in de Akademie der Schönen Künste te München enkele werken van Elliott Carter (1908-2012): ‘Matribute’, ‘Two Diversions’ en ‘Caténaires'.

Overmorgen | 14:05 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 23 - Pups redden vliegende Turbots / Pups redden een vliegtuig: Kaptein Turbot en Francois gaan op zoek naar een zeldzaam albino aapje, maar stranden op Vulkaaneiland. // Burgemeester Goodway krijgt vliegles van Ace. Wanneer de vleugel beschadigd moet de Paw Patrol te hulp schieten.

Overmorgen | 14:57 Samson En Gert Winterpret

Kinderprogramma waarin Samson en Gert samen met hun vrienden de Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto de feestdagen doorbrengen in een gezellig chalet. Ze verblijven midden in een prachtig sneeuwlandschap en beleven het ene na het andere doldwaze avontuur.

Overmorgen | 15:00 Meesterlijke Klassiekers

'Steak Tartaar.' Sterrenchef Peter Goossens doet de grootste klassiekers uit onze keuken alle eer aan doen: van stoofvlees tot waterzooi, van kaaskroketten tot vol-au-vent, en toon hoe je deze gerechten op z'n best op tafel tovert.

Overmorgen | 17:05 Paw Patrol

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Pups redden de Reddingskatten Club / Pups redden een struisvogel: Burgemeester Humdinger is jaloers op de aandacht die de Paw Patrol krijgt en doet alsof hij een beter en sneller reddingsteam heeft. // Meneer en Mevrouw Wignut hebben een struisvogel geadopteerd.

Overmorgen | 17:20 Jamie Cooks Christmas

Eerste aflevering. Culinair magazine waarin Jamie Oliver enkele van zijn favoriete feestmaaltijden bereidt. Jamie Oliver bereidt enkele van zijn favoriete feestmaaltijden, met de hulp van zijn leermeester Gennaro Contaldo. Jamie toont hoe je Kerstmis onvergetelijk culinair kan vieren, zelfs met een beperkt budget

Overmorgen | 20:20 Dvorák - Symfonie Nr. 7 deel 2

Toen Antonin Dvorák in 1884 verkozen werd als erelid van de Royal Philharmonic Society in Londen en uitgenodigd werd om een symfonie te schrijven was de componist er klaar voor. Hij was vol bewondering voor Brahms’ destijds nieuwe derde symfonie en was van plan om zelf aan een compositie te beginnen. De eerste ideeën vormden zich toen hij het treinstation in Praag inliep en er een trein met mannen uit Pest binnenkwam. De groep wilde in Praag een avond in het Nationaal Theater bijwonen die erop gericht was om aandacht te geven aan de politieke strubbelingen van de Tsjechische natie. Dvorák besloot dat zijn symfonie deze strubbelingen moest weerspiegelen en een waar meesterwerk was geboren. Tijdens deze uitzending: het tweede deel.

Overmorgen | 22:35 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Darwin en Gumball moeten het vuilnis buitenzetten voordat mam thuiskomt, en ze hebben er de hele dag voor. Maar ze zijn meesters in uitstelgedrag.

Overmorgen | 22:50 De Garde van Gert

'Sneeuwballetjes met slagroom en chocolade - feest.' Gert Verhulst viert vandaag oudjaar met keukenvriend en meesterpatissier Roger van Damme. En het sneeuwt in de keuken! Figuurlijk dan toch, want de heren maken sneeuwballetjes met slagroom en chocolade. Dat belooft een zoete jaarovergang te worden!

Wo 11 december 2019 | 00:00 Bellini - I Puritani

I puritani is een van Bellini’s meest creatieve en invloedrijke meesterwerken. Het is een bel canto opera die doordrenkt is met vocale en instrumentale muziek van bedwelmende schoonheid en dramatische intensiteit. Het verhaal speelt zich of in Engeland ten tijde van de burgeroorlog na de overwinning van Oliver Cromwell en centreert zich rondom romantische en politieke intriges die worden voorzien van Bellini’s melodieuze en melancholische diepgang. Het werk bevat enkele van Bellini’s meest adembenemende passages, waaronder het door Elvira gezongen 'Qui la voce... Vien, diletto ...’, dat resulteert in een krachtig theatraal effect. Deze productie is exact de versie van I puritani zoals die in 1835 te Parijs in première ging. Het koor en orkest van de Staatsopern Stuttgart staat onder leiding van Manlio Benzi. Solisten zijn onder meer Roland Bracht, (Gualtiero Valton), Adam Palka (Giorgio Valton), Ana Durlovski (Elvira), René Barbera (Arturo Tablo), Diana Haller (Enrichetta di Francia) en Gezim Myshketa (Riccardo Forth). Opgenomen in de Staatsoper Stuttgart in 2018.

Wo 11 december 2019 | 00:20 Paw Patrol

Seizoen 2 - Aflevering 8 - De pups en de strenge vorst / De pups redden een basketbalwedstrijd: Het is winter in Avonturenbaai en de vorst zorgt voor de nodige problemen. // Burgemeester Goodway gaat de strijd aan met burgemeester Humdinger op het gebied van basketbal. Maar dan komt ze erachter dat Avonturenbaai helemaal geen basketbalteam heeft.

Wo 11 december 2019 | 00:50 Meesterlijke Klassiekers

'Kaaskroket.' Sterrenchef Peter Goossens doet de grootste klassiekers uit onze keuken alle eer aan doen: van stoofvlees tot waterzooi, van kaaskroketten tot vol-au-vent, en toon hoe je deze gerechten op z'n best op tafel tovert.

Wo 11 december 2019 | 05:54 Beethoven - Symfonie Nr. 6 deel 3

Wat een concert moet dat geweest zijn: op 22 december 1808 om half zeven ’s avonds ging in het (niet verwarmde) Theater an der Wien het vierde pianoconcert van Ludwig van Beethoven in première, zijn Choral Fantasy, zijn concertaria ‘Ah! perfido ‘ werd gespeeld, delen uit de Mis in C groot én zijn vijfde en zesde Symfonie werden voor het eerst uitgevoerd. Stuk voor stuk meesterwerken die de loop van de muziekgeschiedenis hebben beïnvloed. Beethoven’s zesde symfonie, de ‘Pastorale’ is een uitstekend voorbeeld van programmatische muziek: op een prachtige manier schetst Beethoven het rustige leven op het platteland. Tijdens deze uitzending: het derde deel.

Wo 11 december 2019 | 06:50 Telekids Mini's: Poppenkast TV

Kinderprogramma. De zes poppen Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, het ondeugende meisje Pipa, het lieve jongetje Flinky en Pup de Puppie beleven avonturen, halen grappen uit en zorgen voor hilarische momenten. Iedere aflevering staat een thema centraal, zoals spelen, jarig zijn en op vakantie gaan.

 Meer

Meester gemist

Gisteren 07:00 Tijd voor MAX: Sjoerd Mossou, Giovanca, Gerard Joling en meer

Gisteren - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending In december bestaat de Koninklijke ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - In december bestaat de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond precies 130 jaar, en daarmee viert ook het Nederlandse amateurvoetbal haar 130ste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan is een speciaal voetbalshirt ontworpen waar alle shirts van de bijna 3.000 amateurverenigingen in terugkomen. Sportjournalist Sjoerd Mossou blikt terug op de geschiedenis van de voetbalsport in Nederland. - Nóg een verjaardag: 7 december wordt kroonprinses Amalia 16 jaar. Met Justine Marcella, hoofdredacteur van het blad Vorsten, kijken we naar hoe Amalia’s leven tot nu toe is verlopen en naar wat de toekomst gaat brengen. - In de keuken Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. - Het optreden is van zangeres Giovanca en haar band. Zij staan in het theater met de voorstelling Giovanca Honours Diana Ross, een ode aan Giovanca’s grote idool. En ook Gerard Joling laat van zich horen.

Eerder Vandaag | 13:00 Kung Fu Panda

Seizoen 2 - Aflevering 22 - Mama Zei Nog Zo: Geen Kung Fu!: raan krijgt zijn moeder op bezoek. Het probleem is alleen dat ze niet weet dat hij Kung Fu Meester is, en dat als ze er achter komt dat slecht voor haar hart is.

Eerder Vandaag | 11:14 Mini Ninja´s

De perkamentrol: Iemand krijgt de perkamentrol van de Ninjameester te pakken.

Eerder Vandaag | 10:45 Meesterlijke Klassiekers

'Kabeljauw met Mousseline.' Sterrenchef Peter Goossens doet de grootste klassiekers uit onze keuken alle eer aan doen: van stoofvlees tot waterzooi, van kaaskroketten tot vol-au-vent, en toon hoe je deze gerechten op z'n best op tafel tovert.

Eerder Vandaag | 09:57 Guitar Canon - Usher Waltz

De Guitar Canon presenteert de 50 meesterwerken voor klassiek gitaar!

Eerder Vandaag | 07:15 Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters

Seizoen 1 - Amerikaanse animatieserie. Duel van het lot. Wanneer Kordi en Zander, Rowan en Roger niet kunnen vinden, keren ze terug naar Het Wiel. Daar worden ze gevangen genomen door Naare en Graballa, waarop Rowan terug keert om hen te helpen.

Eerder Vandaag | 07:11 Star Wars: De Avonturen van de Bouwmeesters

Duel van het lot: Rowan gaat de strijd aan met Naare om de rest te redden.

Eerder Vandaag | 06:50 Telekids Mini's: Poppenkast TV

Kinderprogramma. De zes poppen Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, het ondeugende meisje Pipa, het lieve jongetje Flinky en Pup de Puppie beleven avonturen, halen grappen uit en zorgen voor hilarische momenten. Iedere aflevering staat een thema centraal, zoals spelen, jarig zijn en op vakantie gaan.

Gisteren 14:35 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. Gelaarsde kat. Er was eens een oude molenaar. Hij liet aan zijn oudste zoon een molen na, de tweede zoon erfde een ezel en een derde kreeg een kat. Wat moest hij met een kat? De kat begon met het vangen van konijntjes en trok daarmee naar de koning. Hij gaf de koning een konijn cadeau van de 'Markies van Carabas', zijn meester. En dat was nog maar het begin.

Eergisteren 15:55 Mr. Frank Visser rijdt visite

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Magazine waarin Frank Visser mensen met juridische problemen bezoekt. Marjorie uit Rotterdam wordt kotsmisselijk van het balkon van de buurman; deze ligt namelijk vol met duivenstront en is zó smerig, dat Marjorie haar eigen balkon niet eens durft te gebruiken. Haar buurman weigert het op te ruimen en de gemeente en woningbouw kunnen niets voor haar betekenen. In Veenendaal hebben bewoners enorm veel schade en last van een niet onderhouden bos dat grenst aan de parkeerplaats. Deze 'jungle' is eigendom van een verzorgingshuis, maar zij weigeren het te onderhouden. En Meester Visser probeert orde te scheppen in een burenruzie in Oud-Beijerland. Al ruim 10 jaar liggen de buren met elkaar overhoop over van alles en nog wat; aan Meester Visser de taak om over al deze punten een juridisch advies te geven.

Eergisteren 11:01 Evert Thielen: De Meester van het Veelluik

 Meer