Kunst op tv (tv-tips)

Vandaag | 20:30 As Good as It Gets IMDb: 7.7

IMDB * 7.7 - Drama, Romantische komedie. De sarcastische Melvin gaat geen confrontatie uit de weg en schept er een duivels genoegen in om zijn medemens te kwetsen. De enige die zijn scheldpartijen kan trotseren, is Carol Connelly, een serveerster ...

Romantische komedie. De sarcastische Melvin gaat geen confrontatie uit de weg en schept er een duivels genoegen in om zijn medemens te kwetsen. De enige die zijn scheldpartijen kan trotseren, is Carol Connelly, een serveerster wier leven in het teken van haar zieke zoon staat. De getalenteerde Simon Bishop wordt in de kunstwereld op handen gedragen, maar heeft de pech op dezelfde verdieping als Melvin te wonen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/as-good-as-it-gets

Overmorgen | 23:05 Io sono l'amore IMDb: 7.0

Overmorgen - IMDB * 7.0 - Drama, Io sono l'amore (Engelse titel: 'I Am Love') is een Italiaanse dramafilm uit het jaar 2009. De hoofdrol wordt vertolkt door Britse actrice Tilda Swington. Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun ...

Io sono l'amore (Engelse titel: 'I Am Love') is een Italiaanse dramafilm uit het jaar 2009. De hoofdrol wordt vertolkt door Britse actrice Tilda Swington. Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun imposant Milanees landhuis om de verjaardag van de pater familias te vieren. Kleinzoon Eduardo stelt zijn verloofde voor aan de familie en zus Elisabetta presenteert een schilderij aan haar grootvader. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekend maakt, beginnen de gecontroleerde manieren en de etiquette van de Recchi familie scheurtjes te vertonen. Tijdens deze avond stelt Eduardo zijn moeder Emma (Tilda Swinton) voor aan een vriend Antonio die chefkok is. Emma raakt in de ban van hem en zijn kookkunsten. Passies bloeien en spanningen groeien. De familie Recchi begint te beseffen dat alles voortaan anders zal zijn. Regisseur Guadagnino schreef Io sono l’amore, thematisch verwant aan Thomas Manns 'Buddenbrooks: Verfall einer Familie', op maat voor Tilda Swinton. Deze bijzondere actrice leerde voor haar rol zowel Russisch als Italiaans. Dit romantische drama werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Kostuumontwerp. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/io-sono-lamore

Je vindt hier de programma's van Kunst op tv We hebben de volgende programma's voor Kunst As Good as It Gets: IMDB * 7.7 - Drama, Romantische komedie. De sarcastische Melvin gaat geen confrontatie uit de weg en schept er een duivels genoegen in om zijn medemens te kwetsen. De enige die zijn scheldpartijen kan trotseren, is Carol Connelly, een serveerster. Io sono l'amore: Overmorgen - IMDB * 7.0 - Drama, Io sono l'amore (Engelse titel: 'I Am Love') is een Italiaanse dramafilm uit het jaar 2009. De hoofdrol wordt vertolkt door Britse actrice Tilda Swington. Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun. B.O.Z.: Blazing Team: Jeugd, Aflevering 4 Avontuurlijke animatieserie over het Blazing Team, een groep heldhaftige tieners die strijden tegen. Pim & Pom: Jeugd, Seizoen 1 Aflevering 38 van 52 Kunstwerk KRO NCRV De vrouw maakt een schilderij van Pim en Pom. Maar als ze even. Kindertijd: Jeugd, Seizoen 2020 Aflevering 18 van 153 KRO NCRV In Bevers volgen we de jongste leden van Scoutinggroep Salwega: De. Huize Herrie: Animatie, Seizoen 3 Aflevering 3 Roadie Nergens Heen / Koude Oorlog Luna wil graag doorbreken als rock ster. Als ze. Ik zie, ik zie...: Informatief, Aflevering 2 van 5 Scheepvaartmuseum AVROTROS We gaan op zoek naar de persoonlijke relatie van de. Kunst in coronatijd - Robin de Puy: Informatief, AVROTROS Jasper Krabbé gaat op bezoek bij fotograaf Robin de Puy. Een gesprek over creatie, inspiratie en. Ik zie, ik zie...: Informatief, Aflevering 1 van 5 De Nieuwe Kerk AVROTROS We gaan op zoek naar de persoonlijke relatie van de. Kunst in coronatijd - Robin de Puy: Informatief, AVROTROS Jasper Krabbé gaat op bezoek bij fotograaf Robin de Puy. Een gesprek over creatie, inspiratie en.

Kunst op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 06:30 B.O.Z.: Blazing Team

Aflevering 4 Avontuurlijke animatieserie over het Blazing Team, een groep heldhaftige tieners die strijden tegen het mysterieuze kwaad. Ze maken daarbij gebruik van de magische krachten van Yo Kwon Do, een combinatie van jojoën en de vechtkunst taekwondo.

Vandaag | 06:36 Pim & Pom

Seizoen 1 - Aflevering 38 van 52 - Kunstwerk - KRO-NCRV De vrouw maakt een schilderij van Pim en Pom. Maar als ze even een kopje koffie gaat drinken, gaan Pim en Pom zelf het schilderij afmaken. Pom gebruikt het penseel en Pim schildert met zijn pootjes. Ze gaan zo op in hun werk dat ze met schildersezel en al op de grond vallen. Daar gaan ze verder met hun 'action painting'. Wanneer de vrouw op het lawaai afkomt is ze heel erg boos omdat haar schilderij verpest is. Maar dan ziet ze de prachtige kleuren en als ze het schilderij op z'n kop houdt is het toch wel heel goed gelukt. Zo goed zelfs, dat ze het boven de bank hangt.

Vandaag | 07:25 Kindertijd

Seizoen 2020 - Aflevering 18 van 153 - KRO-NCRV In Bevers volgen we de jongste leden van Scoutinggroep Salwega: De Bevers. Ze knutselen, zingen, leren over de natuur en hebben vooral plezier. In elke aflevering staat één kind centraal en één activiteit van de bevers. In Kijk mij nou mogen kleuters laten zien wat zij belangrijk of leuk vinden. Of het nu gaat om een radslag, een kunstje of het zingen van een lied.

Vandaag | 18:15 The A-Team

The Chrystal Skull 5 /10 Het A-Team gaat op een eiland op zoek naar een religieus kunstvoorwerp. Daar stuiten de mannen op een stam die in Murdock hun God ziet en deze laat zich de verering welgevallen. Maar al snel moeten de mannen in actie komen als het dorp van de stam wordt aangevallen.

Vandaag | 20:30 Tussen Kunst en Kitsch

Aflevering 4 van 16 - Stedelijk Museum Alkmaar - AVROTROS In Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een Prometheusbeeld. Dit beeld doet sterk denken aan het werk van Hildo Krop en John Rädecker, beeldhouwers die in de jaren 20 en 30 furore maakten. Maar het werk is veel later gemaakt, na de Tweede Wereldoorlog in 1956. Het beeld is van Prometheus, die volgens de Griekse mythologie vuur steelt van de Goden en aan de mensen schenkt. De mens leerde hierdoor metaal bewerken en een technische beschaving te ontwikkelen. Promotheus wordt nog steeds geassocieerd met techniek en is de mascotte van T.U. Delft. Verder taxeert Willem de Winter een schilderij van een landschap. Het schilderij is gemaakt door Wim Oepts. Voor de oorlog maakte hij donkere, sombere schilderijen. In 1946 vestigt hij zich in Parijs, waar hij kleurrijk werk ziet van de Fauvisten. Vanaf die tijd speelt hij met kleur en is hij een ware colorist te noemen.

Morgen | 06:30 B.O.Z.: Blazing Team

Aflevering 5 Avontuurlijke animatieserie over het Blazing Team, een groep heldhaftige tieners die strijden tegen het mysterieuze kwaad. Ze maken daarbij gebruik van de magische krachten van Yo Kwon Do, een combinatie van jojoën en de vechtkunst taekwondo.

Morgen | 07:30 Kindertijd

Seizoen 2020 - Aflevering 19 van 153 - KRO-NCRV In Bevers volgen we de jongste leden van Scoutinggroep Salwega: De Bevers. Ze knutselen, zingen, leren over de natuur en hebben vooral plezier. In elke aflevering staat één kind centraal en één activiteit van de bevers. In Kijk mij nou mogen kleuters laten zien wat zij belangrijk of leuk vinden. Of het nu gaat om een radslag, een kunstje of het zingen van een lied.

Morgen | 17:10 Tijd voor MAX

Seizoen 2020 - Aflevering 107 van 173 Live magazine met een goede mix van nieuws, informatie, kunst, cultuur en entertainment met boeiende gasten, interessante onderwerpen en een heldere blik op de dagelijkse actualiteit.

Morgen | 17:45 De Krant Van Morgen

Cultuur Steeds vaker worden subsidies van culturele instellingen ingetrokken. Wat betekent dit voor onze culturele ontwikkeling? Voormalig Minister van OCW Hedy d'Ancona, ondernemer Duncan Stutterheim en oprichter van Museum Voorlinden Joop van Caldenborgh vertellen waarom zij het belangrijk vinden om in kunst en cultuur te blijven investeren.

Morgen | 21:25 Magnum, P.I.

Seizoen 1 - Aflevering 4 van 20 - Six Paintings, One Frame Ex-Navy SEAL Thomas Magnum keert terug uit Afghanistan en gebruikt zijn militaire vaardigheden om privé-detective te worden op Hawaii. In deze aflevering wordt Magnum gearresteerd als hoofdverdachte wanneer een goede vriend van Higgins, een kunstkenner die onlangs Thomas inhuurt om zijn beveiliging te testen, is vermoord.

Kunst op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 08:11 Huize Herrie

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Roadie Nergens Heen / Koude Oorlog Luna wil graag doorbreken als rock ster. Als ze ontdekt dat Chunk, haar roadie, die droom ook had en hij het dus niet gemaakt heeft, wil Luna de muziek opgeven. // De restjes van paps kookkunst zijn erg in trek; er wordt om gevochten.

Vandaag | 09:13 Ik zie, ik zie...

Aflevering 2 van 5 - Scheepvaartmuseum - AVROTROS We gaan op zoek naar de persoonlijke relatie van de museumdirecteur met enkele kunstobjecten in haar/zijn museum. We vernemen waarom het getoonde werk haar/hem (altijd of juist nú) zo raakt en het één van zijn/haar favoriete werken van de collectie is.

Vandaag | 09:20 Kunst in coronatijd - Robin de Puy

AVROTROS Jasper Krabbé gaat op bezoek bij fotograaf Robin de Puy. Een gesprek over creatie, inspiratie en creativiteit in tijden van corona.

Vandaag | 09:30 Ik zie, ik zie...

Aflevering 1 van 5 - De Nieuwe Kerk - AVROTROS We gaan op zoek naar de persoonlijke relatie van de museumdirecteur met enkele kunstobjecten in haar/zijn museum. We vernemen waarom het getoonde werk haar/hem (altijd of juist nú) zo raakt en het één van zijn/haar favoriete werken van de collectie is.

Vandaag | 11:40 Kunst in coronatijd - Robin de Puy

AVROTROS Jasper Krabbé gaat op bezoek bij fotograaf Robin de Puy. Een gesprek over creatie, inspiratie en creativiteit in tijden van corona.

Vandaag | 11:50 Scaled

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Monkey-Tailed Skink Adventure Het team maakt een terrarium met als thema de film Bill & Ted's Excellent Adventure. Jordan wil een kunstzinnig terrarium dat bovendien haar liefde voor de triatlon weerspiegelt.

Vandaag | 13:31 Evert Thielen – De Meester van het Veelluik

Aflevering 3 - Portretten volgens het Oude Ambacht. De serie ‘Evert Thielen, de Meester van het Veelluik’ is gebaseerd op het vele weerzien dat Job Cieraad in de loop der jaren heeft gehad met één van de markantste kunstenaars die Nederland rijk is. Sinds hun eerste ontmoeting is Evert Thielen nationaal en internationaal bekend geworden met zijn veelluiken, waarin figuratieve kunst gecombineerd wordt met symboliek en magie. Als kind raakte Evert in de ban van de veelluiken van de gebroeders Van Eyck. Een opleiding aan de kunstacademie leek vanzelfsprekend, maar hij kon zijn draai niet vinden tussen de experimentele stromingen en gebrek aan belangstelling voor figuratieve kunst. Hij verliet de academie en ging zelf op zoek naar de geheimen van het middeleeuwse schildersambacht. Een zoektocht die meer dan tien jaar duurde. Toewijding, vakmanschap, discipline en liefde voor puurheid zijn aspecten die als een rode draad door deze serie lopen. We zien het allemaal in zijn manier van werken terug op de houten panelen. In zijn monumentale huis en atelier in Brugge volgen wij de schilder op de voet. Zo zijn er beelden te zien van het maken van zijn eigen verf volgens geheel middeleeuwse receptuur. De publieke belangstelling voor zijn veelluiken is heel groot. Deze serie is een lust voor het oog met heel veel nooit eerder getoond materiaal van een bijzonder getalenteerd vakman.

Vandaag | 14:45 Tussen Kunst en Kitsch

Aflevering 11 van 16 - Art Center Hugo Voeten Herentals Belgie - AVROTROS In deze aflevering van Tussen Kunst en Kitsch vanuit het Art Center Hugo Voeten Herentals taxeert expert Bas Hesselink een getijdenboek. De aanbrenger kocht dit getijdenboek tijdens een kampeervakantie voor maar liefste vijfduizend gulden. In het getijdenboek staan gebeden voor elk uur van de dag en van de week. Er zijn een heleboel van dit soort boeken gemaakt, maar tegenwoordig vormen ze een zeldzaamheid. Verder taxeert expert Rob Driessen een bordje beschilderd door Pablo Picasso. Enkele afgevaardigden uit verschillende Europese landen kregen het bordje als dank voor hun komst naar het congres in Parijs van de Communistische Partij. Volgens Rob zijn er waarschijnlijk 13 bordjes gemaakt.

Vandaag | 15:05 Sophie and the Rising Sun IMDb: 6.5

IMDB * 6.5 - Film, Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog woedt, krijgt het Amerikaanse vissersdorpje Salty Creek in de herfst van 1941 bezoek van een gewonde vreemdeling, de Aziatische Grover Ohta. Dorpsbewoonster Sophie raakt gefascineerd door ...

Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog woedt, krijgt het Amerikaanse vissersdorpje Salty Creek in de herfst van 1941 bezoek van een gewonde vreemdeling, de Aziatische Grover Ohta. Dorpsbewoonster Sophie raakt gefascineerd door Ohta. Hun gezamenlijke liefde voor kunst schept een band en er ontstaat een verboden verhouding tussen de twee. Na het bombardement op Pear Harbor, wordt Ohta van allerlei kanten bedreigd. Door zich te verzetten tegen de inwonders van Salty Creek, zet Sophie haar eigen leven op het spel. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/sophie-and-the-rising-sun

Vandaag | 15:50 Kunst in coronatijd - Robin de Puy

AVROTROS Jasper Krabbé gaat op bezoek bij fotograaf Robin de Puy. Een gesprek over creatie, inspiratie en creativiteit in tijden van corona.

Vandaag | 16:30 Pawn Stars South Africa

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Lost In Translation Vreemde, mooie en historische kunstvoorwerpen uit Zuid-Afrika komen de deur binnen wanneer Pawn Shop-eigenaar Roy Peretz en z'n partners Liel en Ethan er weer op uit gaan om de beste koopjes binnen te halen.

Vandaag | 16:41 Rusty Rivets

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Rusty's Olifanten-express / Rusty en Ruby in de war Rusty en Ruby brengen met Boswachter Anna de baby-olifant terug naar haar ouders. Maar als de wagon waarin ze zitten losraakt van de locomotief, moeten ze hun uitvinderskunsten gebruiken om het verhaal tot een goed einde te brengen. // Rusty en Ruby's robots worden in de war gebracht door Frankie, die er een flinke bende van maakt. Om de controle weer terug te krijgen, moeten ze een snel nieuwe machine uitvinden.

Vandaag | 17:30 Top 50 Goals Luc Nilis

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 97 van 110 Meer dan honderd keer stond Luc Nilis als doelpuntenmaker voor PSV op het wedstrijdformulier. Het ene kunststukje nog sierlijker dan het andere. In deze special zie je de vijftig mooiste Eredivisiegoals van de Belg.

Vandaag | 17:35 Krabbé zoekt Picasso

Seizoen 01 - Aflevering 8 van 8 - Op leven en dood - AVROTROS In 1953 begint Picasso een relatie met de 46 jaar jongere Jacqueline Roque, met wie hij in 1961 trouwt. Ze vestigen zich in eerste instantie in Cannes, maar vanwege de niet aflatende stroom bezoekers, verhuizen ze uiteindelijk naar Mougins. Hier trekt Picasso zich terug in zijn studio waar hij werkt alsof de dood hem op de hielen zit. Jacqueline bewaakt het fort en het ene na het andere contact met de buitenwereld wordt verbroken. Aan het einde van zijn leven gaat Picasso in zijn werk het gevecht aan met grootheden als Rembrandt, Velazquez en Manet. Ook Jacqueline is in de werken te herkennen, waarin het gaat over zijn sterfelijkheid, zijn Spaanse identiteit, het isolement waarin hij is terechtgekomen en de zoektocht naar zijn plek in de kunstgeschiedenis. In 1973 sterft Picasso in Mougins. Hij wordt vrijwel zonder aanwezigen begraven in Vauvenargues. In 1985 opent het Picasso Museum in Parijs.

Vandaag | 18:15 As Good as It Gets IMDb: 7.7

IMDB * 7.7 - Film, Romantische komedie. De sarcastische Melvin gaat geen confrontatie uit de weg en schept er een duivels genoegen in om zijn medemens te kwetsen. De enige die zijn scheldpartijen kan trotseren, is Carol Connelly, een serveerster ...

Romantische komedie. De sarcastische Melvin gaat geen confrontatie uit de weg en schept er een duivels genoegen in om zijn medemens te kwetsen. De enige die zijn scheldpartijen kan trotseren, is Carol Connelly, een serveerster wier leven in het teken van haar zieke zoon staat. De getalenteerde Simon Bishop wordt in de kunstwereld op handen gedragen, maar heeft de pech op dezelfde verdieping als Melvin te wonen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/as-good-as-it-gets

Vandaag | 18:20 The Myth of Beethoven - His Life in Six Sonatas

Aflevering 1 van 6 - The Revolutionary - NTR Serie over het leven van de componist Ludwig van Beethoven. Al tijdens zijn leven werd Beethoven beschouwd als een mythe, als de eerste moderne, autonome kunstenaar, enkel toegewijd aan zijn eigen werk. Maar hoe werd Beethoven held, mythe en legende? Deze docuserie beschouwt zes van zijn pianosonates als de sleutel tot deze en nog veel meer vragen.

Vandaag | 18:50 The Myth of Beethoven - His Life in Six Sonatas

Aflevering 2 van 6 - The Lover - NTR Serie over het leven van de componist Ludwig van Beethoven. Al tijdens zijn leven werd Beethoven beschouwd als een mythe, als de eerste moderne, autonome kunstenaar, enkel toegewijd aan zijn eigen werk. Maar hoe werd Beethoven held, mythe en legende? Deze docuserie beschouwt zes van zijn pianosonates als de sleutel tot deze en nog veel meer vragen.

Vandaag | 19:14 Huize Herrie

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Roadie Nergens Heen / Koude Oorlog Luna wil graag doorbreken als rock ster. Als ze ontdekt dat Chunk, haar roadie, die droom ook had en hij het dus niet gemaakt heeft, wil Luna de muziek opgeven. // De restjes van paps kookkunst zijn erg in trek; er wordt om gevochten.

Vandaag | 19:20 Ik zie, ik zie...

Aflevering 4 van 5 - Van Gogh Museum - AVROTROS We gaan op zoek naar de persoonlijke relatie van de museumdirecteur met enkele kunstobjecten in haar/zijn museum. We vernemen waarom het getoonde werk haar/hem (altijd of juist nú) zo raakt en het een van zijn/haar favoriete werken van de collectie is.

Vandaag | 19:25 Ik zie, ik zie...

Aflevering 5 van 5 - Frans Hals Museum - AVROTROS We gaan op zoek naar de persoonlijke relatie van de museumdirecteur met enkele kunstobjecten in haar/zijn museum. We vernemen waarom het getoonde werk haar/hem (altijd of juist nú) zo raakt en het een van zijn/haar favoriete werken van de collectie is.

Vandaag | 19:30 Kunst in coronatijd - Robin de Puy

AVROTROS Jasper Krabbé gaat op bezoek bij fotograaf Robin de Puy. Een gesprek over creatie, inspiratie en creativiteit in tijden van corona.

Vandaag | 21:30 Het uur van de wolf: Christo - Walking on Water

NTR Energieke documentaire over de totstandkoming van de Floating Piers van gerenommeerd kunstenaar Christo (84). Hij is bekend om zijn inpakkunst van onder andere de Rijksdag in Berlijn en de Pont Neuf in Parijs. Zes jaar na het overlijden van zijn vrouw en tevens creatieve wederhelft, heeft Christo de ambitie opgevat om als Jezus over het water te lopen. Deze documentaire legt de totstandkoming van de Floating Piers in een Italiaans meer vast. Christo en zijn enorme team worden flink op de proef gesteld, door technische en logistieke problemen en complexe botsingen tussen kunst en politiek. En er is de natuur die zich niet laat temmen. Regisseur Andrey Paounov weet met adembenemende opnames vanuit de lucht heel fraai de lyriek in Christo's werk te vangen en geeft tevens een onthullend inkijkje in de kunstwereld. Een geestig portret van een temperamentvolle charmeur die iedereen weet in te pakken.

Vandaag | 23:32 Langs de Rijn

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 5 - De schenkende stroom - MAX Martin en Huub ontdekken dat de Rijn ook een gulle gever is. Eeuwenlang trad de Rijn buiten haar oevers en daarom is het gebied rond Eltville-am-Rhein de perfecte ondergrond voor wijnteelt. Ook bezoeken de mannen klooster Eberback en ontmoeten ze kunstenaar Joachim Römer. Hij verzamelt flessenpost van mensen die hun geheimen delen met vader Rijn.

Morgen | 02:20 Pawn Stars South Africa

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Lost In Translation Vreemde, mooie en historische kunstvoorwerpen uit Zuid-Afrika komen de deur binnen wanneer Pawn Shop-eigenaar Roy Peretz en z'n partners Liel en Ethan er weer op uit gaan om de beste koopjes binnen te halen.

Morgen | 04:09 Top 50 Goals Luc Nilis

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 97 van 110 Meer dan honderd keer stond Luc Nilis als doelpuntenmaker voor PSV op het wedstrijdformulier. Het ene kunststukje nog sierlijker dan het andere. In deze special zie je de vijftig mooiste Eredivisiegoals van de Belg.

Morgen | 05:40 Pawn Stars South Africa

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Lost In Translation Vreemde, mooie en historische kunstvoorwerpen uit Zuid-Afrika komen de deur binnen wanneer Pawn Shop-eigenaar Roy Peretz en z'n partners Liel en Ethan er weer op uit gaan om de beste koopjes binnen te halen.

Morgen | 09:35 Het uur van de wolf: Christo - Walking on Water

NTR Energieke documentaire over de totstandkoming van de Floating Piers van gerenommeerd kunstenaar Christo (84). Hij is bekend om zijn inpakkunst van onder andere de Rijksdag in Berlijn en de Pont Neuf in Parijs. Zes jaar na het overlijden van zijn vrouw en tevens creatieve wederhelft, heeft Christo de ambitie opgevat om als Jezus over het water te lopen. Deze documentaire legt de totstandkoming van de Floating Piers in een Italiaans meer vast. Christo en zijn enorme team worden flink op de proef gesteld, door technische en logistieke problemen en complexe botsingen tussen kunst en politiek. En er is de natuur die zich niet laat temmen. Regisseur Andrey Paounov weet met adembenemende opnames vanuit de lucht heel fraai de lyriek in Christo's werk te vangen en geeft tevens een onthullend inkijkje in de kunstwereld. Een geestig portret van een temperamentvolle charmeur die iedereen weet in te pakken.

Morgen | 12:05 Tijd voor MAX

Morgen - Informatief, Seizoen 2020 Aflevering 106 van 173 Live magazine met een goede mix van nieuws, informatie, ...

Seizoen 2020 - Aflevering 106 van 173 Live magazine met een goede mix van nieuws, informatie, kunst, cultuur en entertainment met boeiende gasten, interessante onderwerpen en een heldere blik op de dagelijkse actualiteit.

Morgen | 13:30 Huize Herrie

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Koude Oorlog De restjes van paps kookkunst zijn erg in trek; er wordt om gevochten.

Morgen | 13:45 The Best Offer

Morgen - Film, Virgil Oldman leeft een geordend en comfortabel leventje als kunstexpert. Op een dag krijgt hij een mysterieus telefoontje van ene Claire. Zij wil dat hij haar volledige kunstbezit evalueert. De man geraakt volledig in de ban van de ...

Virgil Oldman leeft een geordend en comfortabel leventje als kunstexpert. Op een dag krijgt hij een mysterieus telefoontje van ene Claire. Zij wil dat hij haar volledige kunstbezit evalueert. De man geraakt volledig in de ban van de vrouw, die achter gesloten deuren leeft. Wanneer een tweede man opduikt, loopt alles anders dan verwacht. Er ontstaat een gevaarlijk spel vol spanning en passie.

Morgen | 14:50 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 29 - Verven Al hij Peppa en George vol overgave ziet verven, krijgt Papa Big weer helemaal de schildersmaak te pakken. Samen met Peppa en George maakt hij in de tuin een prachtig kunstwerk. Tot de eendjes komen...

Morgen | 15:40 Werk ohne Autor

Morgen - Film, Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de ...

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Morgen | 16:00 Langs de Rijn

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 5 - De schenkende stroom - MAX Martin en Huub ontdekken dat de Rijn ook een gulle gever is. Eeuwenlang trad de Rijn buiten haar oevers en daarom is het gebied rond Eltville-am-Rhein de perfecte ondergrond voor wijnteelt. Ook bezoeken de mannen klooster Eberback en ontmoeten ze kunstenaar Joachim Römer. Hij verzamelt flessenpost van mensen die hun geheimen delen met vader Rijn.

Morgen | 17:05 Bed & Breakfast

Seizoen 10 - Aflevering 1 van 6 - MAX Er wordt gelogeerd pal naast de kerk in een Brabants dorpje. Paul en Christe runnen hier namelijk hun bed & breakfast in een oude pastorie. Ski-liefhebbers Aad en Christel hebben een B&B met kamers in wintersportstijl in Midden-Delfland. Natuurlijk gaan de gasten hier skiën maar ze brengen ook een bezoek aan een zeer bijzondere kunstenaar. De laatste B&B is van Peter en Anneriet. In de gemeente Boxmeer hebben zij een bed & breakfast met retrokamers. De gasten gaan wandelvoetballen tegen het dorpsteam, dit onder leiding van niemand minder dan internationaal scheidsrechter Pol van Boekel.

Morgen | 21:30 Dwarse denkers

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 5 - Eus en Roxane van Iperen - NTR Özcan Akyol praat met schrijfster Roxane van Iperen over rebellen en dwarsdenkers die haar inspireren, van rapper Tupac tot de Russische dichter Boris Ryzhy. De schrijfster van bestseller 't Hooge Nest vertelt wat deze kunstenaars gemeen hebben en op welke manier ze invloed hebben op haar werk en persoonlijke leven.

Morgen | 21:30 Unpolished

Seizoen 1 - Aflevering 3 Lexi Martone creëert de meest ongelooflijke, unieke en modieuze nail art nagelkunst van Amerika. Samen met haar oma, moeder en zus runt ze een succesvolle manicure-salon.

Morgen | 22:35 ALVINNN!!! en de Chipmunks

Seizoen 1 - Aflevering 49 - Kunst met een Grote K Brittany besluit te gaan schilderen. Alvin en z'n vrienden vinden het maar niks, maar wanneer er een auto over een schilderij rijdt blijkt dat toch de goede toon aan te slaan…

Overmorgen | 01:30 Unpolished

Seizoen 1 - Aflevering 3 Lexi Martone creëert de meest ongelooflijke, unieke en modieuze nail art nagelkunst van Amerika. Samen met haar oma, moeder en zus runt ze een succesvolle manicure-salon.

Overmorgen | 03:10 Bed & Breakfast

Seizoen 10 - Aflevering 1 van 6 - MAX Er wordt gelogeerd pal naast de kerk in een Brabants dorpje. Paul en Christe runnen hier namelijk hun bed & breakfast in een oude pastorie. Ski-liefhebbers Aad en Christel hebben een B&B met kamers in wintersportstijl in Midden-Delfland. Natuurlijk gaan de gasten hier skiën maar ze brengen ook een bezoek aan een zeer bijzondere kunstenaar. De laatste B&B is van Peter en Anneriet. In de gemeente Boxmeer hebben zij een bed & breakfast met retrokamers. De gasten gaan wandelvoetballen tegen het dorpsteam, dit onder leiding van niemand minder dan internationaal scheidsrechter Pol van Boekel.

Overmorgen | 05:25 Ik zie, ik zie...

Aflevering 2 van 5 - Scheepvaartmuseum - AVROTROS We gaan op zoek naar de persoonlijke relatie van de museumdirecteur met enkele kunstobjecten in haar/zijn museum. We vernemen waarom het getoonde werk haar/hem (altijd of juist nú) zo raakt en het één van zijn/haar favoriete werken van de collectie is.

 Meer