Koningin op tv (tv-tip)

Morgen | 20:30 Brave IMDb: 7.1

Morgen - IMDB * 7.1 - Animatiefilm, Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om ...

Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om haar eigen pad in het leven te bepalen gaat ze tegen alle eeuwenoude tradities in die heilig zijn voor de grote leiders van het land: de grote Lord MacGuffin, de chagrijnige Lord Macintosh en de humeurige Lord Dingwall. Wanneer Merida de excentrieke oude Heks tegenkomt, krijgt ze de mogelijkheid om een wens in vervulling te laten gaan die rampzalige gevolgen heeft. Het grote gevaar dat op de loer ligt dwingt Merida er toe om de ware betekenis van moed te ontdekken om zo de beestachtige vloek te kunnen stoppen voordat het te laat is. Pixars eerste animatiefilm met een vrouwelijke hoofdrol is geschreven door Brenda Chapman. Zij was eerder mede verantwoordelijk voor de scenario's van Beauty and the Beast, The Lion King en Pixars Cars. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/brave

Je vindt hier de programma's van Koningin op tv We hebben de volgende programma's voor Koningin Brave: Morgen - IMDB * 7.1 - Animatiefilm, Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om. Regal Academy: Seizoen 2 Aflevering 26 Het Sneeuwrijk: De helden zijn in het Sneeuwrijk van de Sneeuwkoningin om alle vrienden,. Peppa Pig: Seizoen 1 Aflevering 39 Het museum: Peppa en haar familie gaan naar het museum. Peppa stelt zich voor dat ze de. Mijn ridder en ik: Tekenfilm, Seizoen 1 Aflevering 4 Frans Belgische animatieserie. Stoute, stoute mandoline. Als Jimmy de mandoline van. Blauw Bloed: Royalty magazine, Aflevering 41 Royaltymagazine. Koning Felipe van Spanje heeft onrustige dagen achter de rug. Samen. De Garde van Gert: Culinair magazine, 'Vol au vent.' Gert Verhulst roert vandaag in de potten met Roger van Damme. De chef bakt stukjes. Max & Ruby: Seizoen 5 Aflevering 6 Een ritje voor Max/Max op wacht!/Ruby’s echte theekransje: Ruby, Max en oma zijn in Bunningham. Peppa Pig: Morgen - Seizoen 1 Aflevering 36 De slaperige prinses: Papa Big vertelt Peppa en George een verhaaltje over een. Huizenjagers: Morgen - Jana en Jens zullen ongetwijfeld streng zijn, want ze zijn al twee jaar op zoek naar hun droomhuisje. Het moet. Huizenjagers: Morgen - Jana en Jens zullen ongetwijfeld streng zijn, want ze zijn al twee jaar op zoek naar hun droomhuisje. Het moet.

Koningin op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 12:48 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Frans-Belgische animatieserie. Stoute, stoute mandoline. Als Jimmy de mandoline van zijn vader kwijt is geraakt, sluit hij een deal met een heks om die te vervangen. Maar als Henri voor de koningin op de mandoline speelt en zij raar begint te doen, beseffen Jimmy en Cat dat de heks iets van plan is en moeten ze daar een stokje voor steken.

Vandaag | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 41 - Royaltymagazine. Koning Felipe van Spanje heeft onrustige dagen achter de rug. Samen met koningin Letizia en hun dochters was hij in Catalonië, maar daar zaten ze niet bepaald op koninklijk bezoek te wachten. De naar onafhankelijk strevende Catalanen riepen daarom op tot een boycot van het koninklijk bezoek. Op straat vonden protesten plaats waarbij zelfs foto's van Felipe verbrand werden. * Een drukke dag woensdag voor koningin Máxima. In de ochtend woonde zij een conferentie van de European Venture Philantropy Association bij. In de middag snelde de koningin naar de tweede conferentie: die van SchuldenlabNL. Daar hield ze een toespraak over hoe belangrijk het is om te voorkomen dat mensen heel hoge schulden krijgen.

Overmorgen | 07:01 Maya de bij

Seizoen 1 - Aflevering 47 - Belgische animatieserie. De gestolen framboos. Paul heeft een framboos verborgen als cadeau voor de mierenkoningin op het fruitfestival. Lara steelt de framboos, maar Paul verdenkt Willy. Als de tweede framboos ook verdwijnt en Willy weer wordt verdacht, gaan Willy en Maya op onderzoek uit.

Za 16 november 2019 | 07:20 Blauw Bloed

Aflevering 41 - Royaltymagazine. Koning Felipe van Spanje heeft onrustige dagen achter de rug. Samen met koningin Letizia en hun dochters was hij in Catalonië, maar daar zaten ze niet bepaald op koninklijk bezoek te wachten. De naar onafhankelijk strevende Catalanen riepen daarom op tot een boycot van het koninklijk bezoek. Op straat vonden protesten plaats waarbij zelfs foto's van Felipe verbrand werden. * Een drukke dag woensdag voor koningin Máxima. In de ochtend woonde zij een conferentie van de European Venture Philantropy Association bij. In de middag snelde de koningin naar de tweede conferentie: die van SchuldenlabNL. Daar hield ze een toespraak over hoe belangrijk het is om te voorkomen dat mensen heel hoge schulden krijgen.

Za 16 november 2019 | 09:32 Blinky Bill

Seizoen 1 - Aflevering 30 - Australische animatieserie. De pitaartenkoningin. Greenpatch maakt zich op voor de jaarlijkse taartenwedstrijd, maar de taarten en hun bewaker, Marcia, worden gestolen door een bende snode pitaarten. Tijdens hun ontsnappingspoging raken de snoodaards hun pitaartenkoningin kwijt. Blinky en Jacko moeten samenwerken met de pitaartenkoningin om de taarten en hun vriend te redden.

Zo 17 november 2019 | 12:30 Welkom in de jaren 20 en 30

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Nederlandse historische komische jeugdserie. Opkrabbelen na de oorlog. Koningin Wilhelmina is de hoofdgast. Zij vertelt over de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en hoe Europa weer opkrabbelde. Maar ook over haar eigen leven, haar kille jeugd, haar mislukte huwelijk, haar idolen en dromen. Met o.a. De Spaanse griep, Troelstra en Het winterpaleis.

Zo 17 november 2019 | 14:35 Welkom in de jaren 20 en 30

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Nederlandse historische komische jeugdserie. Oorlogsdreiging. Hoofdgast is Hendrikus Colijn, de premier van Nederland, en hij vertelt Dorine alles over de dreigende oorlog, de opkomst van Mussert en Hitler, tot aan de Duitse inval en de evacuatie van koningin Wilhelmina naar Engeland. Met o.a. Het Jordaanoproer-lied, De dienstkeuring van Mussert en Colijns radiopraatje.

Zo 17 november 2019 | 16:15 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Frans-Belgische animatieserie. Koninklijke lijfwacht. Nadat Jimmy en Cat dieven tegen hebben gehouden die de koningin wilden beroven, verstopt Cat zich, zodat haar moeder er niet achter komt dat ze weer aan het spijbelen was. Maar als de koningin Jimmy looft als held, wordt Cat jaloers en zet een roofoverval in scène, zodat zij deze keer erkenning krijgt voor het redden van de koningin.

Di 19 november 2019 | 07:00 Maya de bij

Seizoen 1 - Aflevering 65 - Belgische animatieserie. Koningin voor een dag. De koningin komt vast te zitten in een vleesetende plant. Rechter Bijenwas komt op bezoek en vindt dat een korf zonder koningin niet kan. Hij zegt dat Ludivine koningin moet worden, maar volgens juf Cassandra is ze er nog lang niet aan toe.

Di 19 november 2019 | 07:46 Super 4

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Frans-Duitse animatieserie. Ruby, koningin van de zee (deel 1). Een ridder, een piraat, een fee en een slimme techneut vormen samen Super 4. Ze beleven de spannendste avonturen in de gevaarlijkste omgevingen. Niets staat de Super 4 en hun ultramoderne voertuig in de weg!

Wo 20 november 2019 | 07:46 Super 4

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Frans-Duitse animatieserie. Ruby, koningin van de zee (deel 2). Een ridder, een piraat, een fee en een slimme techneut vormen samen Super 4. Ze beleven de spannendste avonturen in de gevaarlijkste omgevingen. Niets staat de Super 4 en hun ultramoderne voertuig in de weg!

Do 21 november 2019 | 07:46 Super 4

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Frans-Duitse animatieserie. Ruby, koningin van de zee (deel 3). Een ridder, een piraat, een fee en een slimme techneut vormen samen Super 4. Ze beleven de spannendste avonturen in de gevaarlijkste omgevingen. Niets staat de Super 4 en hun ultramoderne voertuig in de weg!

 Meer

Koningin op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 02:45 Regal Academy

Seizoen 2 - Aflevering 26 - Het Sneeuwrijk: De helden zijn in het Sneeuwrijk van de Sneeuwkoningin om alle vrienden, familieleden, leraren, leerlingen die de Koningin gevangen houdt te bevrijden.

Vandaag | 08:35 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 39 - Het museum: Peppa en haar familie gaan naar het museum. Peppa stelt zich voor dat ze de koningin is in de Koninklijke Zaal. George stelt zich voor dat hij een dinosaurus is in de Dinosauruszaal.

Vandaag | 14:50 De Garde van Gert

'Vol-au-vent.' Gert Verhulst roert vandaag in de potten met Roger van Damme. De chef bakt stukjes sappige kip en laat Gert gehaktballetjes rollen. Het resultaat is een rijkelijke klassieker van formaat: een smeuïg koninginnenhapje of vol-au-vent.

Vandaag | 14:55 Max & Ruby

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Een ritje voor Max/Max op wacht!/Ruby’s echte theekransje: Ruby, Max en oma zijn in Bunningham (Londen). Ruby wil graag de hele stad gaan verkennen met een toerbus. Maar Max ziet dat er nog heel veel andere vervoersmiddelen zijn om een ritje mee te maken./Ruby, Max en oma zijn bij Bunningham Palace aangekomen, het paleis van de koningin. Max is druk bezig met foto’s maken en wil dat iedereen lacht op zijn foto. Maar de lijfwacht die voor het paleis staat wil maar niet lachen. Ondertussen gaat Ruby kijken of ze de koningin misschien kan zien./Oma neemt Ruby en Max mee naar een theekransje in de tuin van Bunningham Palace. Ruby vind het heel belangrijk dat ze alles volgens de regels doen zoals het hoort. Want ja, stel dat de koningin toevallig voorbij komt. Max heeft zijn speelgoedkikker bij zich. Nou ja, bij zich…..

Morgen | 14:50 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 36 - De slaperige prinses: Papa Big vertelt Peppa en George een verhaaltje over een slaperige prinses. In het verhaaltje is Peppa de prinses, George is de prins, Mama Big is de koningin en Papa Big is de koning.

Morgen | 19:40 Huizenjagers

Jana en Jens zullen ongetwijfeld streng zijn, want ze zijn al twee jaar op zoek naar hun droomhuisje. Het moet een karaktervolle en lichtrijke woning zijn met een tuin en garage. En voor vlogger Jens is een mancave de belangrijkste eis. Welke Huizenjager mag zich deze week de koning of koningin van het vastgoed noemen?

Morgen | 23:20 Huizenjagers

Jana en Jens zullen ongetwijfeld streng zijn, want ze zijn al twee jaar op zoek naar hun droomhuisje. Het moet een karaktervolle en lichtrijke woning zijn met een tuin en garage. En voor vlogger Jens is een mancave de belangrijkste eis. Welke Huizenjager mag zich deze week de koning of koningin van het vastgoed noemen?

Overmorgen | 04:10 Winx Club

Seizoen 6 - Aflevering 19 - Koningin voor een dag: Stella wordt voor één dag koningin van Solaria, maar dit loopt niet helemaal zoals de bedoeling was. Ze krijgt het hoog in haar bol en uiteindelijk ziet ze zelfs de heksen als haar vrienden.

Overmorgen | 05:20 Shimmer & Shine

Seizoen 2 - Aflevering 13 - De Kristalkoningin / De Blob: Zeta sluit Samira op in een magische grot zodat ze eindelijk de baas wordt in Zahramay Falls! Leah, Shimmer en Shine vragen Samira's Geestjesjuf, Keizerin Caliana om hulp en reizen af naar de Kristallen Wereld om Samira te redden en Zeta tegen te houden met haar plan om de macht over Zahramay Falls te grijpen. // Een toverdrankje creëert per ongeluk een Blob-wezen die helemaal gemaakt is van Stretchy Snekkie Geestjes Spekkies. Omdat hij vreselijk nieuwsgierig is, wandelt de Blob zo het paleis uit en belandt uiteindelijk op de marktplaats. Maar nu er een Glitternado (een tornado gemaakt van glitter) recht op Zahramay Falls afkomt, moeten Leah, Shimmer en Shine snel zijn om hun stretchy blubberige vriendje terug naar het paleis te brengen voor hij in de storm belandt!

Overmorgen | 14:35 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 39 - Het museum: Peppa en haar familie gaan naar het museum. Peppa stelt zich voor dat ze de koningin is in de Koninklijke Zaal. George stelt zich voor dat hij een dinosaurus is in de Dinosauruszaal.

Overmorgen | 15:40 Phineas And Ferb

Voorwaarts Mars! / Voorwaarts Mars Opnieuw: Phineas en Ferb helpen Baljeet bouwen met een poort naar Mars. Die wordt tentoongesteld op dezelfde beurs waarvoor Doofenshmirtz een vulkaan bouwt, om zo een trauma uit zijn kinderjaren te verwerken. / Terwijl er nog aan de poort gesleuteld wordt komt Candace per ongeluk op Mars terecht, alwaar zij als Koningin beschouwd wordt. Een reddingsactie moet worden ondernomen.

Za 16 november 2019 | 11:05 Promzillas

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Episode 5: Twee tieners worden met behulp van een stylist en een kapper omgetoverd tot schoonheidskoninginnen voor hun schoolbal.

Za 16 november 2019 | 11:30 Beauty Queen Murders

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Stalking Beauty: Wanneer schoonheidskoningin Elizabeth Kenyon verdwijnt, vreest de politie dat ze door een seriemoordenaar is gegrepen. Zullen ze erin slagen de dader op tijd te vinden?

Za 16 november 2019 | 12:00 Promzillas

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Episode 6: Twee tieners worden met behulp van een stylist en een kapper omgetoverd tot schoonheidskoninginnen voor hun schoolbal.

Za 16 november 2019 | 19:15 Huizenjagers

Jana en Jens zullen ongetwijfeld streng zijn, want ze zijn al twee jaar op zoek naar hun droomhuisje. Het moet een karaktervolle en lichtrijke woning zijn met een tuin en garage. En voor vlogger Jens is een mancave de belangrijkste eis. Welke Huizenjager mag zich deze week de koning of koningin van het vastgoed noemen?

Za 16 november 2019 | 20:00 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 36 - De slaperige prinses: Papa Big vertelt Peppa en George een verhaaltje over een slaperige prinses. In het verhaaltje is Peppa de prinses, George is de prins, Mama Big is de koningin en Papa Big is de koning.

Za 16 november 2019 | 21:00 Mary Queen of Scots IMDb: 6.3

16/11 - IMDB * 6.3 - Biografisch drama, Mary Queen of Scots is een biografische dramafilm uit het jaar 2018. Deze productie is geregisseerd door Josie Rourke. De Hoofdrollen worden vertolkt door Saoirse Ronan, Margot Robbie en Jack Lowden. De film ...

Mary Queen of Scots is een biografische dramafilm uit het jaar 2018. Deze productie is geregisseerd door Josie Rourke. De Hoofdrollen worden vertolkt door Saoirse Ronan, Margot Robbie en Jack Lowden. De film Mary Queen of Scots laat het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart zien. Koningin van Frankrijk op haar 16de en weduwe op de leeftijd van 18 jaar. Mary gaat in tegen de druk om te hertrouwen en in plaats daarvan keert ze terug naar haar geboorteland Schotland om haar rechtmatige troon terug te vorderen. Maar Schotland en Engeland vallen onder de heerschappij van de meeslepende Elizabeth 1. Elke jonge koningin aanschouwt haar “zus” in angst en fascinatie. Rivalen in macht en in liefde, en vrouwelijke regenten waar mannen over de wereld heersen, moeten de twee beslissen hoe ze het spel van huwelijk versus onafhankelijkheid moeten spelen. Vastbesloten om te regeren als meer dan een boegbeeld, eist Mary haar claim op de Engelse troon, die de soevereiniteit van Elizabeth bedreigt. Van vriendschap naar oorlog, en er zit niets tussen in. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/mary-queen-of-scots

Zo 17 november 2019 | 01:05 Zack & Quack

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Chagrijn in Pop-Up Land / Pop Fu Eend: Zack en Quack vallen in een konijnenhol en komen uit in een vreemde wereld, waar een chagrijnige koningin een hofnar zoekt...// Zack, Quack en Kira gaan naar het Pop Fu Festival, maar wanneer een draak het festival aanvalt moeten ze zo snel mogelijk pop fu meesters worden om de draak weg te jagen. Zack & Quack is een animatie serie die de avonturen volgt van de dappere Zack en zijn beste vriend Quack, een impulsieve en nieuwsgierige jonge eend. Ze wonen in een prachtig papieren land.

Zo 17 november 2019 | 01:45 Zack & Quack

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Chagrijn in Pop-Up Land / Pop Fu Eend: Zack en Quack vallen in een konijnenhol en komen uit in een vreemde wereld, waar een chagrijnige koningin een hofnar zoekt...// Zack, Quack en Kira gaan naar het Pop Fu Festival, maar wanneer een draak het festival aanvalt moeten ze zo snel mogelijk pop fu meesters worden om de draak weg te jagen. Zack & Quack is een animatie serie die de avonturen volgt van de dappere Zack en zijn beste vriend Quack, een impulsieve en nieuwsgierige jonge eend. Ze wonen in een prachtig papieren land.

Ma 18 november 2019 | 01:45 Zack & Quack

Seizoen 2 - Aflevering 4 - De Parelpopkoningin /De Pop-Up Kikkerprins: Zack & Quack is een animatie serie die de avonturen volgt van de dappere Zack en zijn beste vriend Quack, een impulsieve en nieuwsgierige jonge eend. Ze wonen in een prachtig papieren land.

Ma 18 november 2019 | 02:34 Nelsons dirigeert R. Strauss' Eine Alpensinfonie

Sergey Khachatryan wordt begeleid door het Orchestre de Paris onder leiding van Andris Nelsons tijdens een uitvoering van Beethovens Vioolconcert, Op. 61. De Armeense violist won topprijzen tijdens de International Jean Sibelius Competition in Helsinki in 2000 en de Koningin Elizabeth Competitie in Brussel in 2005. In dit concert, opgenomen in de Salle Pleyel te Parijs in 2012, toont Khachatryan zijn talenten in het virtuoze Vioolconcert van Ludwig van Beethoven. Na de première in 1806 genoot het werk niet al te veel populariteit. Dit veranderde echter in 1844 toen het werd uitgevoerd door het London Philharmonic Orchestra onder leiding van componist Felix Mendelssohn. Andris Nelsons en de Orchestre de Parijs sluiten de avond af met Eine Alpensinfonie, Op. 64 van Richard Strauss.

Ma 18 november 2019 | 08:25 ALVINNN!!! En de Chipmunks

Seizoen 3 - Aflevering 20 - Positieve plantenkunde / De bijenkoningin: Simon's experiment waarin hij planten laat reageren op positieve of negatieve aandacht creëert een monster, en het groeit… . // Brittany's angst voor bijen verandert in waardering wanneer ze krimpt tot hun formaat en ervaart hoe het is om een bij te zijn.

Ma 18 november 2019 | 08:35 ALVINNN!!! En de Chipmunks

Seizoen 3 - Aflevering 20 - Positieve plantenkunde / De bijenkoningin: Simon's experiment waarin hij planten laat reageren op positieve of negatieve aandacht creëert een monster, en het groeit… . // Brittany's angst voor bijen verandert in waardering wanneer ze krimpt tot hun formaat en ervaart hoe het is om een bij te zijn.

Ma 18 november 2019 | 09:25 Butterbean's Café

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Een nare nies dag / Koningin Quiche: Poppy moet ineens erg veel niezen in Butterbean's café. maar wat is hiervan de reden? // In Butterbean's café gaan ze een heerlijke quiche bakken, zelfs de burgemeester wil er een hebben. Mevrouw Marmalady is jaloers en bedenkt een plan.

Ma 18 november 2019 | 12:43 Sjostakovitsj - Symfonie Nr. 5

Het Vlaamse symfonieorkest deFilharmonie heeft zich gespecialiseerd in de historische verantwoorde uitvoering van composities uit verschillende periodes. Het unieke karakter van deFilharmonie wordt gevormd door verschillende dirigenten, onder wie de Nederlandse dirigent Edo de Waart en de Vlaming Philippe Herreweghe, die zich vanuit zijn specifieke achtergrond toespitst op de (pre)romantische muziek. Het orkest heeft een bijzondere positie in Vlaanderen dankzij unieke concertreeksen in het binnen- en buitenland. Concerten in de Weense Musikverein, het Festspielhaus te Baden-Baden en het Concertgebouw in Amsterdam werden goed bezocht. Dit concert wordt uitgevoerd in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen en staat onder leiding van de Nederlandse dirigent Jaap van Zweden. Op het programma staat Symfonie Nr. 5 in d klein van Dmitri Sjostakovitsj.

Ma 18 november 2019 | 16:05 Beauty Queen Murders

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Deadly Sins: Schoonheidskoningin Sheila Jo Harris verhuist naar een nieuwe stad. De 18-jarige zou net een nieuw appartement betrekken, wanneer ze dood wordt aangetroffen.

Ma 18 november 2019 | 17:00 Beauty Queen Murders

Seizoen 1 - Aflevering 5 - If Looks Could Kill: Schoonheidskoningin Peggy Sue Thomas uit Washington lijkt de ideale vrouw en moeder te zijn. Of heeft ze iets te maken met de moord op de man van haar beste vriendin?

Ma 18 november 2019 | 19:16 Mozart on Tour - Aflevering 4: Mannheim

Mozarts tijd in Mannheim (1777-78) was er een vol waardevolle ontmoetingen. Voor zijn muzikale ontwikkeling waren het orkest van Mannheim en de ‘Mannheimse school’ van groot belang. Zijn artistieke en persoonlijke leven maakten ook een belangrijke ontwikkeling door. In Mannheim kwam Mozart in contact met kopiist Fidolin Weber en zijn zingende dochters. Mozart werd gelijk verliefd op de tweede dochter, Aloysia. Haar oudere zus Josepha kreeg later de rol van Koningin van de Nacht in Mozarts Die Zauberflöte. Een derde dochter, Constanze, zou later Mozarts echtgenote worden. In deze aflevering is Christian Zacharias de solist in Mozarts Pianoconcert Nr. 6, KV 238. Het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart staat onder leiding van Gianluigi Gelmetti. Het concert is opgenomen in Schloss Schwetzingen, dat in Mozarts tijd frequent als zomerverblijf fungeerde voor het kiescollege van Mannheim.

Di 19 november 2019 | 01:05 Zack & Quack

Seizoen 2 - Aflevering 4 - De Parelpopkoningin /De Pop-Up Kikkerprins: Zack & Quack is een animatie serie die de avonturen volgt van de dappere Zack en zijn beste vriend Quack, een impulsieve en nieuwsgierige jonge eend. Ze wonen in een prachtig papieren land.

Di 19 november 2019 | 07:50 Beauty Queen Murders

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Deadly Sins: Schoonheidskoningin Sheila Jo Harris verhuist naar een nieuwe stad. De 18-jarige zou net een nieuw appartement betrekken, wanneer ze dood wordt aangetroffen.

Di 19 november 2019 | 08:45 Beauty Queen Murders

Seizoen 1 - Aflevering 5 - If Looks Could Kill: Schoonheidskoningin Peggy Sue Thomas uit Washington lijkt de ideale vrouw en moeder te zijn. Of heeft ze iets te maken met de moord op de man van haar beste vriendin?

Di 19 november 2019 | 18:25 Paw Patrol

Seizoen 5 - Aflevering 18 - Mission Paw. Pups redden een koninklijk concert / Mission Paw. Pups redden de vriendjes van de prinses: Luke Stars geeft een concert in Blaffenburcht. Maar Sweetie op het podium staan. // Als de prinses een dagje weg is om een gewonde pinguin op te halen, creëert Sweetie chaos op het kasteel en kroont zichzelf ondertussen tot koningin.

Wo 20 november 2019 | 06:00 How Do They Do It?

Seizoen 14 - Aflevering 7 - Iron Ore, Wave Flume, Chandeliers: Hoe wordt ijzererts gewonnen uit een van de meest afgelegen mijnen ter wereld? En hoe maak je een kandelaar voor een koningin?

Wo 20 november 2019 | 09:00 HMS Ark Royal

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Episode 6: De HMS Ark Royal-bemanning bereidt zich voor op de International Fleet Review voor het 100-jarig bestaan van de Royal Canadian Navy, waarbij de koningin het defilé zal afnemen.

Wo 20 november 2019 | 13:30 HMS Ark Royal

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Episode 6: De HMS Ark Royal-bemanning bereidt zich voor op de International Fleet Review voor het 100-jarig bestaan van de Royal Canadian Navy, waarbij de koningin het defilé zal afnemen.

Wo 20 november 2019 | 18:00 HMS Ark Royal

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Episode 6: De HMS Ark Royal-bemanning bereidt zich voor op de International Fleet Review voor het 100-jarig bestaan van de Royal Canadian Navy, waarbij de koningin het defilé zal afnemen.

Wo 20 november 2019 | 21:05 Zack & Quack

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Chagrijn in Pop-Up Land / Pop Fu Eend: Zack en Quack vallen in een konijnenhol en komen uit in een vreemde wereld, waar een chagrijnige koningin een hofnar zoekt...// Zack, Quack en Kira gaan naar het Pop Fu Festival, maar wanneer een draak het festival aanvalt moeten ze zo snel mogelijk pop fu meesters worden om de draak weg te jagen. Zack & Quack is een animatie serie die de avonturen volgt van de dappere Zack en zijn beste vriend Quack, een impulsieve en nieuwsgierige jonge eend. Ze wonen in een prachtig papieren land.

Do 21 november 2019 | 00:00 HMS Ark Royal

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Episode 6: De HMS Ark Royal-bemanning bereidt zich voor op de International Fleet Review voor het 100-jarig bestaan van de Royal Canadian Navy, waarbij de koningin het defilé zal afnemen.

 Meer

Koningin gemist

Vr 8 november 2019 | 21:10 Verborgen verleden van Nederland: Paleis Soestdijk

08/11 - Documentaire, In deze aflevering van Verborgen verleden van Nederland gaat Waldemar Torenstra op zoek naar de verhalen achter Paleis Soestdijk. Verbouwing Voordat Paleis Soestdijk op slot gaat voor een grondige...

In deze aflevering van Verborgen verleden van Nederland gaat Waldemar Torenstra op zoek naar de verhalen achter Paleis Soestdijk. Verbouwing Voordat Paleis Soestdijk op slot gaat voor een grondige verbouwing bezoekt Waldemar dit Huis van Oranje. Hij dwaalt van kamer naar kamer en hoort de verhalen die erbij horen. Amateurtoneel Zo is er de zaal waar Koningin Juliana haar passie voor amateurtoneel botvierde. Een andere kamer eert Koning Willem II, de held van Quatre-Bras. Sterke vrouwen Ook Koningin Wilhelmina en Koningin-regentes Emma hebben hun sporen nagelaten. Hoe verder Waldemar teruggaat in de geschiedenis van Soestdijk, hoe meer sterke vrouwen van Soestdijk hij tegenkomt.

Wo 23 oktober 2019 | 10:00 Koffietijd

23/10 - Magazine, De collega's van Antje, Soy Kroon en Jolijn Henneman, zijn de hoofdrolspelers van de musical Mamma Mia! Hoe was hun eerste onmoeting? en hoe is hun band na een jaar samen spelen? We horen het allemaal...

De collega's van Antje, Soy Kroon en Jolijn Henneman, zijn de hoofdrolspelers van de musical Mamma Mia! Hoe was hun eerste onmoeting? en hoe is hun band na een jaar samen spelen? We horen het allemaal bij Koffietijd! Maandelijks bespreken we het meest opvallende royal-nieuws met onze eigen deskundige Rick Evers. Deze maand reisde hij mee met Koning Willem-Alexander en koningin Máxima die op staatsbezoek waren in India. Wat is nu eigenlijk een staatsbezoek? Hoe gaat dat zijn werk ter voorbereiding? En wat doet Rick zelf precies op zo'n reis?

Vr 18 oktober 2019 | 19:00 Verslag: Koningspaar in India

18/10 - Magazine, Verslag van het staatsbezoek van koning Willem Alexander en koningin Máxima aan India. Waterbeheer Met drie ministers en een staatssecretaris bezoekt het koningspaar de steden New Delhi en Mumbai en...

Verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan India. Waterbeheer Met drie ministers en een staatssecretaris bezoekt het koningspaar de steden New Delhi en Mumbai en de staat Kerala. Eén van de thema's van het staatsbezoek is waterbeheer, een onderwerp waarin koning Willem-Alexander is gespecialiseerd. Zelfredzaam Ze bezoeken ook een grote tech-beurs en een school waar meisjes worden gestimuleerd om door te leren en zelfredzaam te zijn. In de staat Kerala worden VOC-overblijfselen bezocht en maakt het koningspaar een rondvaart door het gebied dat geregeld wordt getroffen door zware overstromingen. Activiteiten In de uitzending doet Astrid Kersseboom verslag van de meest in het oog springende activiteiten en praat ze met gesprekspartners van het koninklijk paar en waterdeskundigen. Ook zijn reportages te zien.

Wo 2 oktober 2019 | 20:35 Docu: Máxima, de pleitbezorger

02/10 - Documentaire over het VN werk van koningin Máxima, die nu tien jaar speciale pleitbezorger is voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Financiële diensten Koningin Máxima spant zich bij de VN...

Documentaire over het VN-werk van koningin Máxima, die nu tien jaar speciale pleitbezorger is voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Financiële diensten Koningin Máxima spant zich bij de VN in om er overal ter wereld voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot financiële diensten. Rekening Het hebben van bijvoorbeeld een pinpas of een bankrekening om online te betalen is voor ons heel normaal, maar voor 1,7 miljard mensen, onder meer in landen als Ethiopië en Pakistan, absoluut niet vanzelfsprekend. Dat geldt ook voor toegang krijgen tot verzekeringen, leningen voor de opbouw of uitbreiding van een bedrijf en pensioenen. Dichtbij De documentairemakers hebben koningin Máxima een half jaar gevolgd tijdens het werk dat zij doet als speciale pleitbezorger. We maken de koningin van heel dichtbij mee en zien wat de impact is van haar werk op het leven van anderen, maar ook op haar eigen leven.

Di 17 september 2019 | 12:25 Live: Prinsjesdag 2019

17/09 - Actualiteitenmagazine, Uitgebreid verslag van Prinsjesdag. Met de rijtoer van koning Willem Alexander en koningin Máxima van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal, de troonrede en de traditionele balkonscène. Kijk LIVE naar...

Uitgebreid verslag van Prinsjesdag. Met de rijtoer van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal, de troonrede en de traditionele balkonscène. Kijk LIVE naar Prinsjesdag 2019: gids.tv/v112535/live-prinsjesdag Miljoenennota Vast onderdeel is het aanbieden van de Miljoenennota. Minister Hoekstra van Financiën neemt de plannen van het kabinet in zijn koffertje mee naar de Tweede Kamer. Gesprekken Ook zijn er in deze uitzending gesprekken met ministers, fractievoorzitters en 'gewone' Nederlanders over de Troonrede, de Miljoenennota en kwesties als de koopkracht. Presentatie Astrid Kersseboom presenteert het 'koninklijke' deel van het programma, Rob Trip neemt het politieke deel voor zijn rekening, met politieke duiding van Arjan Noorlander.

Di 10 september 2019 | 15:20 Jinek: o.a. Robert ten Brink en Astrid Joosten

10/09 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Robert ten Brink en Astrid Joosten zijn koning en koningin van de tv quiz Tussen de groeiende hoeveelheid realityprogramma’s, dramaseries, talkshows en...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Robert ten Brink en Astrid Joosten zijn koning en koningin van de tv-quiz Tussen de groeiende hoeveelheid realityprogramma’s, dramaseries, talkshows en Netflix-series, staat één televisiegenre al jaren als een huis: de quiz. Of je er nou 500 euro of een miljoen mee kunt winnen, of dat je alleen maar meedoet voor de eer: het spelletje scoort ontzettend goed. Maandagavond schuiven Robert ten Brink en Astrid Joosten aan tafel, de onbetwiste koning en koningin van de tv-quiz. DJ Armin van Buuren blijft hits scoren en komt met een nieuw album Armin van Buuren scoorde één van de grootste hits deze zomer met ‘Hoe het danst’ en vliegt als dj de hele wereld over. Nu kondigt hij alweer een nieuw album aan, genaamd ‘Balance’. Vandaag is hij even in het land en praat hij ons bij over hoe hij zelf de balans bewaart in zijn leven. Joost Vullings, Saskia Belleman en Gerard Spong bespreken het proces tegen Wilders Nieuwe ontwikkelingen in het proces tegen Geert Wilders: na onthullingen van RTL Nieuws doet de PVV-leider vandaag aangifte tegen zijn aanklagers wegens een ernstig vermoeden van valsheid in geschrifte. Te gast zijn politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings, rechtbankverslaggever Saskia Belleman en strafrechtadvocaat Gerard Spong.

Di 10 september 2019 | 00:40 Jinek: o.a. Robert ten Brink en Astrid Joosten

10/09 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Robert ten Brink en Astrid Joosten zijn koning en koningin van de tv quiz Tussen de groeiende hoeveelheid realityprogramma’s, dramaseries, talkshows en...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Robert ten Brink en Astrid Joosten zijn koning en koningin van de tv-quiz Tussen de groeiende hoeveelheid realityprogramma’s, dramaseries, talkshows en Netflix-series, staat één televisiegenre al jaren als een huis: de quiz. Of je er nou 500 euro of een miljoen mee kunt winnen, of dat je alleen maar meedoet voor de eer: het spelletje scoort ontzettend goed. Maandagavond schuiven Robert ten Brink en Astrid Joosten aan tafel, de onbetwiste koning en koningin van de tv-quiz. DJ Armin van Buuren blijft hits scoren en komt met een nieuw album Armin van Buuren scoorde één van de grootste hits deze zomer met ‘Hoe het danst’ en vliegt als dj de hele wereld over. Nu kondigt hij alweer een nieuw album aan, genaamd ‘Balance’. Vandaag is hij even in het land en praat hij ons bij over hoe hij zelf de balans bewaart in zijn leven. Joost Vullings, Saskia Belleman en Gerard Spong bespreken het proces tegen Wilders Nieuwe ontwikkelingen in het proces tegen Geert Wilders: na onthullingen van RTL Nieuws doet de PVV-leider vandaag aangifte tegen zijn aanklagers wegens een ernstig vermoeden van valsheid in geschrifte. Te gast zijn politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings, rechtbankverslaggever Saskia Belleman en strafrechtadvocaat Gerard Spong.

Ma 9 september 2019 | 15:15 Jinek: o.a. Wendy van Dijk

09/09 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Wendy van Dijk keert terug op haar oude nest SBS6 Met Flirty Dancing is Wendy van Dijk aanstaande zondag weer terug bij SBS6, waar haar carrière 25 jaar...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Wendy van Dijk keert terug op haar oude nest SBS6 Met Flirty Dancing is Wendy van Dijk aanstaande zondag weer terug bij SBS6, waar haar carrière 25 jaar geleden begon. We blikken terug op de grote succesnummers die ze had met programma’s als Hart in Aktie, The Voice of Holland en Moordvrouw. En ze vertelt aan tafel bij Jinek wat ze de komende tijd gaat doen voor de zender van John de Mol. Pierre Bokma en Niek Barendsen over jeugdserie 'Welkom in de jaren 20 en 30' Koningin Juliana, Albert Einstein en Adolf Hitler samen in één serie. Het gebeurt bij ‘Welkom in de jaren 20 en 30’. Talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) ontrafelt de geschiedenis voor de jeugd met de hoofdrolspelers van die tijd. Zondag is de serie te zien bij NPO Zapp. We praten erover met de schrijver en regisseur Niek Barendsen en met Pierre Bokma die in de serie de rol van Adolf Hitler vertolkt. Joost Vullings en Ron Fresen over de naderende opening van Lelystad Airport Ook al is er overeenstemming met Brussel, de kans dat minister Van Nieuwenhuizen nog deze regeerperiode het lint mag doorknippen van Lelystad Airport is bijzonder klein. Wanneer zal de grote opening dan wel gaan plaatsvinden? Te gast zijn politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings en politiek verslaggever van de NOS Ron Fresen.

Ma 9 september 2019 | 11:00 DWDD: o.a. Claudia de Breij

09/09 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van drie jaar...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van drie jaar geleden zal De Breij nu voor de tweede keer het jaar afsluiten. December lijkt nog ver weg, maar voor Claudia is het nu echt begonnen; morgen start de kaartverkoop en volgende week beginnen de try-outs. Website NOS over 75 jaar bevrijding De NOS volgt online een jaar lang het nieuws van 75 jaar geleden alsof het nu gebeurt, met de modernste technieken. De website ’75 jaar bevrijding’ opende bijvoorbeeld met het bericht dat de geallieerden al de grens met Nederland zijn overgestoken en NSB'ers bijltjesdag vrezen. De dag erna volgt de deceptie dat deze Dolle Dinsdag op een misverstand gebaseerd was: de geallieerden waren wel in de buurt, maar de strijd zou nog maanden duren. Aan tafel Marieke de Vries en Lies van der Boon van de NOS, die het project hebben gerealiseerd. Nieuw album Ilse DeLange Een nieuw album van Ilse DeLange! ‘Gravel & Dust’ is alweer het vijftiende studio-album van onze eigen koningin van de country. Met een minder poppy geluid, Nashville klinkt weer in alle noten door. Ze werkte samen met een van haar favoriete producers: T-Bone Burnett. Goed voor 13 Grammy’s en bekend van zijn werk met grootheden als Elton John, Roy Orbison en Elvis Costello. We zijn benieuwd hoe dat klinkt! Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Za 7 september 2019 | 04:40 DWDD: o.a. Claudia de Breij

07/09 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van drie jaar geleden zal De Breij nu voor de tweede keer het jaar afsluiten. December lijkt nog ver weg, maar voor Claudia is het nu echt begonnen; morgen start de kaartverkoop en volgende week beginnen de try-outs. Website NOS over 75 jaar bevrijding De NOS volgt online een jaar lang het nieuws van 75 jaar geleden alsof het nu gebeurt, met de modernste technieken. De website ’75 jaar bevrijding’ opende bijvoorbeeld met het bericht dat de geallieerden al de grens met Nederland zijn overgestoken en NSB'ers bijltjesdag vrezen. De dag erna volgt de deceptie dat deze Dolle Dinsdag op een misverstand gebaseerd was: de geallieerden waren wel in de buurt, maar de strijd zou nog maanden duren. Aan tafel Marieke de Vries en Lies van der Boon van de NOS, die het project hebben gerealiseerd. Nieuw album Ilse DeLange Een nieuw album van Ilse DeLange! ‘Gravel & Dust’ is alweer het vijftiende studio-album van onze eigen koningin van de country. Met een minder poppy geluid, Nashville klinkt weer in alle noten door. Ze werkte samen met een van haar favoriete producers: T-Bone Burnett. Goed voor 13 Grammy’s en bekend van zijn werk met grootheden als Elton John, Roy Orbison en Elvis Costello. We zijn benieuwd hoe dat klinkt! Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Za 7 september 2019 | 03:50 DWDD: o.a. Claudia de Breij

07/09 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van drie jaar geleden zal De Breij nu voor de tweede keer het jaar afsluiten. December lijkt nog ver weg, maar voor Claudia is het nu echt begonnen; morgen start de kaartverkoop en volgende week beginnen de try-outs. Website NOS over 75 jaar bevrijding De NOS volgt online een jaar lang het nieuws van 75 jaar geleden alsof het nu gebeurt, met de modernste technieken. De website ’75 jaar bevrijding’ opende bijvoorbeeld met het bericht dat de geallieerden al de grens met Nederland zijn overgestoken en NSB'ers bijltjesdag vrezen. De dag erna volgt de deceptie dat deze Dolle Dinsdag op een misverstand gebaseerd was: de geallieerden waren wel in de buurt, maar de strijd zou nog maanden duren. Aan tafel Marieke de Vries en Lies van der Boon van de NOS, die het project hebben gerealiseerd. Nieuw album Ilse DeLange Een nieuw album van Ilse DeLange! ‘Gravel & Dust’ is alweer het vijftiende studio-album van onze eigen koningin van de country. Met een minder poppy geluid, Nashville klinkt weer in alle noten door. Ze werkte samen met een van haar favoriete producers: T-Bone Burnett. Goed voor 13 Grammy’s en bekend van zijn werk met grootheden als Elton John, Roy Orbison en Elvis Costello. We zijn benieuwd hoe dat klinkt! Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Za 7 september 2019 | 02:55 DWDD: o.a. Claudia de Breij

07/09 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van drie jaar geleden zal De Breij nu voor de tweede keer het jaar afsluiten. December lijkt nog ver weg, maar voor Claudia is het nu echt begonnen; morgen start de kaartverkoop en volgende week beginnen de try-outs. Website NOS over 75 jaar bevrijding De NOS volgt online een jaar lang het nieuws van 75 jaar geleden alsof het nu gebeurt, met de modernste technieken. De website ’75 jaar bevrijding’ opende bijvoorbeeld met het bericht dat de geallieerden al de grens met Nederland zijn overgestoken en NSB'ers bijltjesdag vrezen. De dag erna volgt de deceptie dat deze Dolle Dinsdag op een misverstand gebaseerd was: de geallieerden waren wel in de buurt, maar de strijd zou nog maanden duren. Aan tafel Marieke de Vries en Lies van der Boon van de NOS, die het project hebben gerealiseerd. Nieuw album Ilse DeLange Een nieuw album van Ilse DeLange! ‘Gravel & Dust’ is alweer het vijftiende studio-album van onze eigen koningin van de country. Met een minder poppy geluid, Nashville klinkt weer in alle noten door. Ze werkte samen met een van haar favoriete producers: T-Bone Burnett. Goed voor 13 Grammy’s en bekend van zijn werk met grootheden als Elton John, Roy Orbison en Elvis Costello. We zijn benieuwd hoe dat klinkt! Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Za 7 september 2019 | 01:25 DWDD: o.a. Claudia de Breij

07/09 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Claudia de Breij Claudia de Breij verzorgt dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Oudejaarsconference. Na haar succes van drie jaar geleden zal De Breij nu voor de tweede keer het jaar afsluiten. December lijkt nog ver weg, maar voor Claudia is het nu echt begonnen; morgen start de kaartverkoop en volgende week beginnen de try-outs. Website NOS over 75 jaar bevrijding De NOS volgt online een jaar lang het nieuws van 75 jaar geleden alsof het nu gebeurt, met de modernste technieken. De website ’75 jaar bevrijding’ opende bijvoorbeeld met het bericht dat de geallieerden al de grens met Nederland zijn overgestoken en NSB'ers bijltjesdag vrezen. De dag erna volgt de deceptie dat deze Dolle Dinsdag op een misverstand gebaseerd was: de geallieerden waren wel in de buurt, maar de strijd zou nog maanden duren. Aan tafel Marieke de Vries en Lies van der Boon van de NOS, die het project hebben gerealiseerd. Nieuw album Ilse DeLange Een nieuw album van Ilse DeLange! ‘Gravel & Dust’ is alweer het vijftiende studio-album van onze eigen koningin van de country. Met een minder poppy geluid, Nashville klinkt weer in alle noten door. Ze werkte samen met een van haar favoriete producers: T-Bone Burnett. Goed voor 13 Grammy’s en bekend van zijn werk met grootheden als Elton John, Roy Orbison en Elvis Costello. We zijn benieuwd hoe dat klinkt! Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Za 7 september 2019 | 00:50 Jinek: o.a. Wendy van Dijk

07/09 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Wendy van Dijk keert terug op haar oude nest SBS6 Met Flirty Dancing is Wendy van Dijk aanstaande zondag weer terug bij SBS6, waar haar carrière 25 jaar...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Wendy van Dijk keert terug op haar oude nest SBS6 Met Flirty Dancing is Wendy van Dijk aanstaande zondag weer terug bij SBS6, waar haar carrière 25 jaar geleden begon. We blikken terug op de grote succesnummers die ze had met programma’s als Hart in Aktie, The Voice of Holland en Moordvrouw. En ze vertelt aan tafel bij Jinek wat ze de komende tijd gaat doen voor de zender van John de Mol. Pierre Bokma en Niek Barendsen over jeugdserie 'Welkom in de jaren 20 en 30' Koningin Juliana, Albert Einstein en Adolf Hitler samen in één serie. Het gebeurt bij ‘Welkom in de jaren 20 en 30’. Talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) ontrafelt de geschiedenis voor de jeugd met de hoofdrolspelers van die tijd. Zondag is de serie te zien bij NPO Zapp. We praten erover met de schrijver en regisseur Niek Barendsen en met Pierre Bokma die in de serie de rol van Adolf Hitler vertolkt. Joost Vullings en Ron Fresen over de naderende opening van Lelystad Airport Ook al is er overeenstemming met Brussel, de kans dat minister Van Nieuwenhuizen nog deze regeerperiode het lint mag doorknippen van Lelystad Airport is bijzonder klein. Wanneer zal de grote opening dan wel gaan plaatsvinden? Te gast zijn politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings en politiek verslaggever van de NOS Ron Fresen.

Wo 4 september 2019 | 15:55 Jinek: o.a. Caroline Tensen

04/09 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: 'Het Spijt Me' keert terug: zonder bloemen, maar mét Caroline Tensen Caroline Tensen noemt zichzelf niet graag de koningin van de emo tv, maar toch kunnen we...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: 'Het Spijt Me' keert terug: zonder bloemen, maar mét Caroline Tensen Caroline Tensen noemt zichzelf niet graag de koningin van de emo-tv, maar toch kunnen we stellen dat ze dat wel degelijk is. Met haar compassie weet ze de kijker mee te nemen in de emotionele achtbaan van mensen die sorry willen zeggen. ‘Het Spijt Me’ keert terug, dit keer zonder bloemetje, maar met een spiksplinternieuw decor. Al in 1993 presenteerde Caroline dit programma, en met dit nieuwe seizoen maakt zij haar retour als vredesduif. 'Het Mooiste Meisje van de Klas' Saskia van der Zee over haar alcoholverslaving Saskia van der Zee groeit op in Haarlem waar ze een onbezorgd leven leidt. Als mooiste meisje van de klas geniet ze van alle aandacht én alle feestjes. Maar de drank begint zijn tol te eisen en Saskia raakt verslaafd. Het wordt zo erg dat ze in 2017 wordt opgenomen in een verslavingskliniek in Kaapstad. Na terugkomst ziet Saskia de schade die de verslaving bij haar gezin heeft aangericht. Nu zet Saskia zich in als voorlichter op middelbare scholen, is ze coach en werkt ze voor een stichting waar betrokkenen van alcoholverslaving hulp krijgen. Morgen zal het verhaal van Saskia te zien zijn in het tv-programma 'Het Mooiste Meisje van de Klas'. Vanavond schuift ze aan bij Jinek erover te praten. Advocaat Royce de Vries en 'Dream or Donate' gedupeerden Lindcy en Joris Krijgen de gedupeerden van donatiesite 'Dream or Donate' ooit hun geld terug? De crowdfundingsite ging vorige week plotseling offline. Volgens de oprichter Robert-Jan Mastenbroek is hij gehackt en moest hij stoppen met de site. Lindcy Terborg haalde duizenden euro’s op voor de begrafenis van haar beste vriend. Joris Janmaat verzamelde geld om zijn eigen buikwandoperatie te financieren. Samen met tientallen andere gedupeerden hebben zij zich verenigd om te kijken of ze hun geld terug kunnen krijgen. Vanavond schuiven Lindcy en Joris aan bij Jinek samen met advocaat Royce de Vries.

Wo 4 september 2019 | 00:40 Jinek: o.a. Caroline Tensen

04/09 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: 'Het Spijt Me' keert terug: zonder bloemen, maar mét Caroline Tensen Caroline Tensen noemt zichzelf niet graag de koningin van de emo tv, maar toch kunnen we...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: 'Het Spijt Me' keert terug: zonder bloemen, maar mét Caroline Tensen Caroline Tensen noemt zichzelf niet graag de koningin van de emo-tv, maar toch kunnen we stellen dat ze dat wel degelijk is. Met haar compassie weet ze de kijker mee te nemen in de emotionele achtbaan van mensen die sorry willen zeggen. ‘Het Spijt Me’ keert terug, dit keer zonder bloemetje, maar met een spiksplinternieuw decor. Al in 1993 presenteerde Caroline dit programma, en met dit nieuwe seizoen maakt zij haar retour als vredesduif. 'Het Mooiste Meisje van de Klas' Saskia van der Zee over haar alcoholverslaving Saskia van der Zee groeit op in Haarlem waar ze een onbezorgd leven leidt. Als mooiste meisje van de klas geniet ze van alle aandacht én alle feestjes. Maar de drank begint zijn tol te eisen en Saskia raakt verslaafd. Het wordt zo erg dat ze in 2017 wordt opgenomen in een verslavingskliniek in Kaapstad. Na terugkomst ziet Saskia de schade die de verslaving bij haar gezin heeft aangericht. Nu zet Saskia zich in als voorlichter op middelbare scholen, is ze coach en werkt ze voor een stichting waar betrokkenen van alcoholverslaving hulp krijgen. Morgen zal het verhaal van Saskia te zien zijn in het tv-programma 'Het Mooiste Meisje van de Klas'. Vanavond schuift ze aan bij Jinek erover te praten. Advocaat Royce de Vries en 'Dream or Donate' gedupeerden Lindcy en Joris Krijgen de gedupeerden van donatiesite 'Dream or Donate' ooit hun geld terug? De crowdfundingsite ging vorige week plotseling offline. Volgens de oprichter Robert-Jan Mastenbroek is hij gehackt en moest hij stoppen met de site. Lindcy Terborg haalde duizenden euro’s op voor de begrafenis van haar beste vriend. Joris Janmaat verzamelde geld om zijn eigen buikwandoperatie te financieren. Samen met tientallen andere gedupeerden hebben zij zich verenigd om te kijken of ze hun geld terug kunnen krijgen. Vanavond schuiven Lindcy en Joris aan bij Jinek samen met advocaat Royce de Vries.

Do 29 augustus 2019 | 01:10 Nieuwsuur: o.a. drugscriminelen grotendeels vrij spel in Amsterdam

29/08 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: 'Drugscriminelen hebben grotendeels vrij spel in Amsterdam' In Amsterdam ontbreekt het aan kennis van drugscriminaliteit en een actief opsporingsbeleid....

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: 'Drugscriminelen hebben grotendeels vrij spel in Amsterdam' In Amsterdam ontbreekt het aan kennis van drugscriminaliteit en een actief opsporingsbeleid. Door de gigantische bedragen die in de onderwereld omgaan, is een omvangrijke en gewelddadige schaduweconomie ontstaan, die leidt tot ontwrichting van de samenleving. Dat concluderen hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en onderzoeksjournalist Jan Tromp in het rapport De achterkant van Amsterdam. De twee onderzoekers, die het onderzoek deden in opdracht van de gemeente, zeggen dat binnen de politie alle prioriteit wordt gegeven aan liquidaties van drugscriminelen. Bovendien krijgt het reguliere politiewerk voorrang, zaken waar Amsterdammers last van hebben en aangifte van doen. Hoogleraar Pieter Tops is vanavond te gast. Britse regering gaat parlement schorsen in aanloop naar brexit De Britse regering gaat het parlement een aantal weken schorsen; hiertoe is een verzoek ingediend bij koningin Elizabeth. Volgens premier Boris Johnson is dat nodig omdat hij op 14 oktober de nieuwe plannen van zijn regering wil presenteren, maar de voorzitter van het Lagerhuis en de oppositie zijn woedend. Johnson zet volgens hen het parlement buitenspel om te voorkomen dat het Lagerhuis een no-deal-brexit op 31 oktober dwarsboomt. De premier spreekt dit tegen en zegt dat er "genoeg tijd" overblijft om over de brexit te debatteren. Vanavond praat correspondent Tim de Wit ons bij. Nieuwsuur Sport Mountainbiken: Bart Brentjens over de WK

Do 29 augustus 2019 | 00:30 Nieuwsuur: o.a. drugscriminelen grotendeels vrij spel in Amsterdam

29/08 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: 'Drugscriminelen hebben grotendeels vrij spel in Amsterdam' In Amsterdam ontbreekt het aan kennis van drugscriminaliteit en een actief opsporingsbeleid....

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: 'Drugscriminelen hebben grotendeels vrij spel in Amsterdam' In Amsterdam ontbreekt het aan kennis van drugscriminaliteit en een actief opsporingsbeleid. Door de gigantische bedragen die in de onderwereld omgaan, is een omvangrijke en gewelddadige schaduweconomie ontstaan, die leidt tot ontwrichting van de samenleving. Dat concluderen hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en onderzoeksjournalist Jan Tromp in het rapport De achterkant van Amsterdam. De twee onderzoekers, die het onderzoek deden in opdracht van de gemeente, zeggen dat binnen de politie alle prioriteit wordt gegeven aan liquidaties van drugscriminelen. Bovendien krijgt het reguliere politiewerk voorrang, zaken waar Amsterdammers last van hebben en aangifte van doen. Hoogleraar Pieter Tops is vanavond te gast. Britse regering gaat parlement schorsen in aanloop naar brexit De Britse regering gaat het parlement een aantal weken schorsen; hiertoe is een verzoek ingediend bij koningin Elizabeth. Volgens premier Boris Johnson is dat nodig omdat hij op 14 oktober de nieuwe plannen van zijn regering wil presenteren, maar de voorzitter van het Lagerhuis en de oppositie zijn woedend. Johnson zet volgens hen het parlement buitenspel om te voorkomen dat het Lagerhuis een no-deal-brexit op 31 oktober dwarsboomt. De premier spreekt dit tegen en zegt dat er "genoeg tijd" overblijft om over de brexit te debatteren. Vanavond praat correspondent Tim de Wit ons bij. Nieuwsuur Sport Mountainbiken: Bart Brentjens over de WK

Do 18 juli 2019 | 01:30 EenVandaag: o.a. vegetarisch voedsel voor huisdieren

18/07 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Als je een vegetarisch huisdier wil, neem je maar een schildpad' Vegetarisch voedsel voor onze huisdieren is een groeimarkt. Maar wat voor mensen prima werkt,...

Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Als je een vegetarisch huisdier wil, neem je maar een schildpad' Vegetarisch voedsel voor onze huisdieren is een groeimarkt. Maar wat voor mensen prima werkt, lijkt voor dieren niet altijd goed. "Als je echt vegetarisch wil, moet je je afvragen of je wel een kat in huis wil halen." Dierenarts Tjerk Bosje plaatst grote vraagtekens bij de trend om huisdieren alleen plantaardig te laten eten. "Dat is geen goede ontwikkeling." 5 jaar na de MH17-ramp maakte Gita de reis die haar moeder nooit afmaakte Gita Wiegel verloor op 13-jarige leeftijd haar moeder bij de MH17-ramp. Ze was in 2014 op weg naar Bali. In januari maakte Gita, helemaal alleen, de reis die haar moeder nooit heeft kunnen maken. Gita maakte 5 jaar geleden diepe indruk met haar toespraak tijdens de nationale herdenking, waarmee ze zelfs koningin Máxima tot tranen roerde. Op indrukwekkende wijze sprak ze over het verlies van haar moeder en hoe ze daar mee omgaat. Advocaat Michael P. blij dat agenten die hem arresteerden mogelijk worden vervolgd Michael P. heeft bij het gerechtshof afgedwongen dat de agenten die hem arresteerden mogelijk worden vervolgd. De man die Anne Faber verkrachtte en doodde zou in het arrestantenbusje ruw zijn aangepakt, waardoor hij schouderletsel opliep. Eigenlijk wilde het Openbaar Ministerie de agenten niet vervolgen, maar P. spande met succes een zogenoemde artikel 12-procedure aan. Hiermee kan je als burger toch vervolging afdwingen. Volgens het gerechtshof in Amsterdam is de klacht van P. gegrond en moet het OM alsnog onderzoeken of de agenten moeten worden vervolgd. 'Een dergelijke inbreuk op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid' kan volgens het gerechtshof niet zonder gevolgen blijven.

Za 15 juni 2019 | 19:25 Verslag: Koningspaar in Ierland

15/06 - Magazine, Verslag van het staatsbezoek van koning Willem Alexander en koningin Máxima aan Ierland de afgelopen dagen. Het terugblik wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Omdat de brexit juist voor Ierland...

Verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland de afgelopen dagen. Het terugblik wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Omdat de brexit juist voor Ierland veel gevolgen heeft, wordt in de uitzending uitgebreid stilgestaan bij de vraag wat de Ieren vinden en gaan voelen als hun buren, de Britten, daadwerkelijk de EU verlaten. Correspondent Tim de Wit gaat in een reportage met een aantal Ieren op zoek naar de antwoorden. Verder wordt verslag gedaan van het programma van het koningspaar, te beginnen met de ontvangst in Dublin door president Higgins. Ook is er aandacht voor de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven en de ontmoeting met Nederlanders die in Ierland wonen. Het laatste onderdeel is een bezoek aan een door vrijwilligers opgeknapt fort, dat ooit diende om Cork te verdedigen tegen de aanvallen van de protestantse Willem III van Oranje.

Do 13 juni 2019 | 01:30 EenVandaag: o.a. vuurwerkramp Enschede is een doofpotaffaire

13/06 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Vuurwerkramp Enschede is een doofpotaffaire' Na de vuurwerkramp in Enschede zijn onschuldige mensen ten onrechte veroordeeld, zodat de overheid zelf...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - 'Vuurwerkramp Enschede is een doofpotaffaire' Na de vuurwerkramp in Enschede zijn onschuldige mensen ten onrechte veroordeeld, zodat de overheid zelf buiten schot bleef. Die harde conclusie trekt klokkenluider Paul van Buitenen na jarenlang onderzoek. In de Tweede Kamer groeit de roep om antwoorden. Bijna 20 jaar na dato is er opnieuw twijfel ontstaan over de oorzaak van de vuurwerkramp in Enschede, die op 13 mei 2000 aan 23 mensen het leven kostte. Aanleiding: een meer dan 1.300 pagina's tellend rapport van klokkenluider Paul van Buitenen dat de basis vormt voor een reconstructie in De Groene Amsterdammer. Hij beet zich de afgelopen 4 jaar vast in het dossier en is overtuigd dat er sprake is van 'één grote doofpotaffaire'. - De meeste mensen gaan niet dood door terreur en moord, al lijkt dat soms wel zo Waar gaan we echt aan dood, en welke doodsoorzaken zien we vooral terug in het nieuws? Volgens een Amerikaans onderzoeksbureau krijgen daadwerkelijke oorzaken als kanker en hartfalen in verhouding veel minder aandacht dan moord, terreur en zelfmoord. De methode is simpel. Onderzoekers van de Amerikaanse site Our World in Data vergeleken het percentage daadwerkelijke doodsoorzaken in de VS met het aantal vermeldingen van doden in media als de New York Times en de Guardian. Als toetje keken ze naar welke doodsoorzaken mensen googelen. Het verschil tussen gegoogelde doodsoorzaken, daadwerkelijke doodsoorzaken en vermeldingen in de media blijkt groot. - 'Alle Nederlandse pers oprotten', dit keer zal de koning het niet roepen in Ierland Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben voet aan de grond gezet in Ierland. Een bezoek aan dat land brengt waarschijnlijk veel herinneringen naar boven: in de jaren 70 deed hij er een uitspraak die hem nog steeds achtervolgt. Het ging destijds natuurlijk wel om een veel jongere Willem-Alexander, die in 1978 met zijn ouders en broers op vakantie ging in Ierland. De vaste vakantieplaats Porto Ercole in Italië kon dat jaar niet worden aangedaan door terreurdreiging, dus week het prinselijk gezin - Juliana was nog net koningin - uit naar het Ierse plaatsje Sneem. De traditionele fotosessie die daarbij hoort duurde prins Willem-Alexander, toen elf jaar oud, net iets te lang. "Alle Nederlandse pers, oprotten!", riep hij. Het kwam hem direct op een waarschuwing van zijn moeder Beatrix te staan.

Wo 12 juni 2019 | 18:15 EenVandaag: o.a. vuurwerkramp Enschede is een doofpotaffaire

12/06 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Vuurwerkramp Enschede is een doofpotaffaire' Na de vuurwerkramp in Enschede zijn onschuldige mensen ten onrechte veroordeeld, zodat de overheid zelf buiten schot...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - 'Vuurwerkramp Enschede is een doofpotaffaire' Na de vuurwerkramp in Enschede zijn onschuldige mensen ten onrechte veroordeeld, zodat de overheid zelf buiten schot bleef. Die harde conclusie trekt klokkenluider Paul van Buitenen na jarenlang onderzoek. In de Tweede Kamer groeit de roep om antwoorden. Bijna 20 jaar na dato is er opnieuw twijfel ontstaan over de oorzaak van de vuurwerkramp in Enschede, die op 13 mei 2000 aan 23 mensen het leven kostte. Aanleiding: een meer dan 1.300 pagina's tellend rapport van klokkenluider Paul van Buitenen dat de basis vormt voor een reconstructie in De Groene Amsterdammer. Hij beet zich de afgelopen 4 jaar vast in het dossier en is overtuigd dat er sprake is van 'één grote doofpotaffaire'. - De meeste mensen gaan niet dood door terreur en moord, al lijkt dat soms wel zo Waar gaan we echt aan dood, en welke doodsoorzaken zien we vooral terug in het nieuws? Volgens een Amerikaans onderzoeksbureau krijgen daadwerkelijke oorzaken als kanker en hartfalen in verhouding veel minder aandacht dan moord, terreur en zelfmoord. De methode is simpel. Onderzoekers van de Amerikaanse site Our World in Data vergeleken het percentage daadwerkelijke doodsoorzaken in de VS met het aantal vermeldingen van doden in media als de New York Times en de Guardian. Als toetje keken ze naar welke doodsoorzaken mensen googelen. Het verschil tussen gegoogelde doodsoorzaken, daadwerkelijke doodsoorzaken en vermeldingen in de media blijkt groot. - 'Alle Nederlandse pers oprotten', dit keer zal de koning het niet roepen in Ierland Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben voet aan de grond gezet in Ierland. Een bezoek aan dat land brengt waarschijnlijk veel herinneringen naar boven: in de jaren 70 deed hij er een uitspraak die hem nog steeds achtervolgt. Het ging destijds natuurlijk wel om een veel jongere Willem-Alexander, die in 1978 met zijn ouders en broers op vakantie ging in Ierland. De vaste vakantieplaats Porto Ercole in Italië kon dat jaar niet worden aangedaan door terreurdreiging, dus week het prinselijk gezin - Juliana was nog net koningin - uit naar het Ierse plaatsje Sneem. De traditionele fotosessie die daarbij hoort duurde prins Willem-Alexander, toen elf jaar oud, net iets te lang. "Alle Nederlandse pers, oprotten!", riep hij. Het kwam hem direct op een waarschuwing van zijn moeder Beatrix te staan.

Wo 5 juni 2019 | 12:15 Live: Herdenking 75 jaar na D-Day

05/06 - Actuele reportage, Rechtstreeks verslag van de herdenking van D Day. Vandaag vanuit het Britse Portsmouth, waar 75 jaar geleden de geallieerde troepen aan boord gingen. Morgen is de herdenking vanuit Frankrijk waar ze...

Rechtstreeks verslag van de herdenking van D-Day. Vandaag vanuit het Britse Portsmouth, waar 75 jaar geleden de geallieerde troepen aan boord gingen. Morgen is de herdenking vanuit Frankrijk waar ze landden op de invasiestranden in Normandië. Bij de herdenking in Portsmouth zijn 300 D-Day veteranen uitgenodigd. De ceremonie wordt bijgewoond door onder anderen koningin Elizabeth, de Britse premier May, president Trump en premier Rutte. Correspondent Tim de Wit staat presentator Mark Visser terzijde. Het verslag van beide herdenkingen wordt donderdag 6 juni om 19:22 uur samengevat op NPO 2.

Ma 20 mei 2019 | 15:55 Pauw: Duncan Laurence in Songfestival-special

20/05 - Actuele talkshow - herhaling, Herhaling. Op deze zondagavond is een speciale Songfestivaluitzending van Pauw te zien op NPO 1. Na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Arcade, wordt door Jeroen...

Herhaling. Op deze zondagavond is een speciale Songfestivaluitzending van Pauw te zien op NPO 1. Na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Arcade, wordt door Jeroen Pauw uitgebreid teruggeblikt. Duncan Laurence is zelf te gast om over zijn overwinning te praten. Verder zitten onder anderen Ilse deLange, onderdeel van zijn team in Tel Aviv, Gerard Joling en Songfestival-commentatoren Jan Smit en Cornald Maas aan tafel. Bekijk de hoogtepunten van de finale op gids.tv/v67487/finale-songfestival-2019.

Za 18 mei 2019 | 11:40 Pauw: o.a. Robin van Persie

18/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Robin van Persie en Henk Spaan Vanavond bij PAUW praten we met de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal: Robin van Persie. In de 102 wedstrijden...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Robin van Persie en Henk Spaan Vanavond bij PAUW praten we met de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal: Robin van Persie. In de 102 wedstrijden die hij speelde voor Oranje scoorde hij 50 keer. Hij werd speler van jaar in Engeland, de zwaarste competitie van de wereld en haalde met Oranje de WK-finale. Na een carrière van 17 jaar bij onder andere Feyenoord, Arsenal en Manchester United nam de spits zondag groots afscheid in de Kuip. Vanavond is hij te gast, samen met Henk Spaan, die de carrière van de Rotterdammer op de voet heeft gevolgd. - Ali B. Rapper Ali B. schreef samen met organisatiedeskundige Karin Manuel een managementboek. Wat kunnen managers leren van Ali B’s oog voor talent? - Khadija Arib De voorzitter van Tweede Kamer Khadija Arib over de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. Vandaag wordt dat gevierd in de Ridderzaal in Den Haag in aanwezigheid van de koning en de koningin.

Vr 17 mei 2019 | 23:40 Pauw: o.a. Robin van Persie

17/05 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Robin van Persie en Henk Spaan Vanavond bij PAUW praten we met de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal: Robin van Persie. In de 102 wedstrijden...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Robin van Persie en Henk Spaan Vanavond bij PAUW praten we met de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal: Robin van Persie. In de 102 wedstrijden die hij speelde voor Oranje scoorde hij 50 keer. Hij werd speler van jaar in Engeland, de zwaarste competitie van de wereld en haalde met Oranje de WK-finale. Na een carrière van 17 jaar bij onder andere Feyenoord, Arsenal en Manchester United nam de spits zondag groots afscheid in de Kuip. Vanavond is hij te gast, samen met Henk Spaan, die de carrière van de Rotterdammer op de voet heeft gevolgd. - Ali B. Rapper Ali B. schreef samen met organisatiedeskundige Karin Manuel een managementboek. Wat kunnen managers leren van Ali B’s oog voor talent? - Khadija Arib De voorzitter van Tweede Kamer Khadija Arib over de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. Vandaag wordt dat gevierd in de Ridderzaal in Den Haag in aanwezigheid van de koning en de koningin.

Gisteren 14:40 Verborgen verleden van Nederland

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Documentairereeks over de verhalen en de werelden achter iconische plekken in Nederland. Paleis Soestdijk. Voordat Paleis Soestdijk op slot gaat voor een grondige verbouwing bezoekt Waldemar dit Huis van Oranje. Hij dwaalt van kamer naar kamer en hoort de verhalen die erbij horen. Zo is er de zaal waar Koningin Juliana haar passie voor amateurtoneel botvierde. Een andere kamer eert Koning Willem II, de held van Quatre-Bras. Ook Koningin Wilhelmina en Koningin-regentes Emma hebben hun sporen nagelaten. Hoe verder Waldemar teruggaat in de geschiedenis van Soestdijk, hoe meer sterke vrouwen van Soestdijk hij tegenkomt.

Gisteren 08:35 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 36 - De slaperige prinses: Papa Big vertelt Peppa en George een verhaaltje over een slaperige prinses. In het verhaaltje is Peppa de prinses, George is de prins, Mama Big is de koningin en Papa Big is de koning.

Eergisteren 12:48 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Frans-Belgische animatieserie. De kat en de zwaan. Om het begin van het Jaar van de Draak te vieren, is Bad Jack van plan Henri en Jimmy in een bodemloze put te gooien. Als Cat ze gaat redden, staat de koningin erop dat ze met Cat meegaat en de outfit van "De Zwaan" aantrekt, een jeugdheld van haar. De twee trekken eropuit om te zorgen dat alles weer goedkomt.

Za 9 november 2019 | 16:10 Shakespeare & Hathaway: Private Investigators

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Als een LARP-gevecht in de bossen mis gaat, moeten Lu en Frank de naam van de koningin zuiveren en de schuldige vangen. 2/10

Za 9 november 2019 | 16:05 Verborgen verleden van Nederland

Herhaling. In deze aflevering van Verborgen verleden van Nederland gaat Waldemar Torenstra op zoek naar de verhalen achter Paleis Soestdijk. Verbouwing Voordat Paleis Soestdijk op slot gaat voor een grondige verbouwing bezoekt Waldemar dit Huis van Oranje. Hij dwaalt van kamer naar kamer en hoort de verhalen die erbij horen. Amateurtoneel Zo is er de zaal waar Koningin Juliana haar passie voor amateurtoneel botvierde. Een andere kamer eert Koning Willem II, de held van Quatre-Bras. Sterke vrouwen Ook Koningin Wilhelmina en Koningin-regentes Emma hebben hun sporen nagelaten. Hoe verder Waldemar teruggaat in de geschiedenis van Soestdijk, hoe meer sterke vrouwen van Soestdijk hij tegenkomt.

Za 9 november 2019 | 16:01 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 150 - Frans-Belgische animatieserie. Mijn ridder, mijn draak en ik. Als een oude nicht op bezoek komt bij de koningin, zijn Cat, Jimmy en Henri ervan overtuigd dat ze een vermomde schurk is en verkleden Jimmy en Henri zich als lakeien om haar te kunnen bespioneren. Ze weten niet dat Wilfried ook in het kasteel is - en dat hij degene is waar ze zich zorgen over zouden moeten maken.

Za 9 november 2019 | 14:38 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. Kikkerkoning. Er was eens, heel lang geleden, in een tijd toen dromen nog geen bedrog waren, een koning die samen met zijn vrouw, de koningin, één dochter had. Het lievelingsspeelgoed van die prinses was een gouden bal. Maar op een dag viel die bal tijdens het spelen in een vijver. Die was zo diep dat je de bodem niet meer kon zien. Gelukkig had een kikker gezien wat er gebeurde en hij beloofde de prinses dat hij de gouden bal zou opvissen.

Za 9 november 2019 | 07:30 Blauw Bloed

Aflevering 40 - Royaltymagazine. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen deze week bezoek van de Poolse president Andrzej Duda en zijn echtgenote. Tijdens een lunch op Paleis Noordeinde stond de koning stil bij de relatie tussen de twee landen.

Vr 8 november 2019 | 21:30 André Rieu Welcome to my world

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Realityreeks over de wereld achter de schermen van de concerten van orkestleider André Rieu. Love from Lisbon. André keert triomfantelijk terug naar Lissabon en kan niet wachten om de stad te verkennen. Het orkest maakt een historische tramrit door de pittoreske straatjes en André wordt uitgenodigd in Queluz Palace, ooit de thuisbasis van de muziekliefhebbende koningin Maria. Die avond geeft hij een concert dat geschikt is voor koningen en koninginnen.

Vr 8 november 2019 | 10:04 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Nederlandse komische serie. De verjaardag. De koningin heeft besloten dit jaar op Koninginnedag de wijk Zonnedael met een bezoek te vereren. Groot alarm op het gemeentehuis, bij Sjakie en de rest van de buurt. Alle pogingen om de familie Flodder uit het zicht van de koninklijke familie te houden, mislukken op het laatste moment. Voor de koningin wordt het een verjaardag om nooit te vergeten.

Wo 6 november 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 40 - Royaltymagazine. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen deze week bezoek van de Poolse president Andrzej Duda en zijn echtgenote. Tijdens een lunch op Paleis Noordeinde stond de koning stil bij de relatie tussen de twee landen.

Wo 6 november 2019 | 00:00 Purcell - The Indian Queen

Regisseur Peter Sellars vervaardigt een frisse en hedendaagse versie van de opera The Indian Queen, Henry Purcells (1659-1695) laatste meesterwerk. Sellars herschreef de tekst van de opera om het verhaal in een 21e-eeuws perspectief te zetten en baseerde zich daarbij op een boek van de Nicaraguaanse schrijver Rosario Aguilar. Deze nieuwe versie werd voor het eerst uitgevoerd in de Russische stad Perm in 2013. Het originele verhaal van John Dryden speelt zich af aan het hof van Lima en Mexico voor de Spaanse invasie. Daar ontwikkelt zich een onmogelijke liefde tussen de koningin van de Azteken en een Inca-generaal. De persoonlijke visie van Sellars is van een meer politieke aard. Muziek, dans, literatuur, theater en beeldende kunsten worden met elkaar verweven. De nieuwe opera beschrijft het eerste contact tussen de Europeanen en de Nieuwe Wereld in een persoonlijke vertelling van de Spaanse kolonialisatie (‘Conquista’), gezien door de ogen van twee vrouwen die een nieuwe cultuur scheppen. MusicAeterna staat onder muzikale leiding van Teodor Currentzis. Deze productie is opgenomen in het Teatro Real in 2013. Solisten zijn Vince Yi, Julia Bullock, Markus Brutscher, Nadine Koutcher, Noah Stewart, Christophe Dumaux en Luthando Qave.

Ma 4 november 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 40 - Royaltymagazine. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen deze week bezoek van de Poolse president Andrzej Duda en zijn echtgenote. Tijdens een lunch op Paleis Noordeinde stond de koning stil bij de relatie tussen de twee landen.

Ma 4 november 2019 | 04:30 Salvage Hunters

Seizoen 11 - Aflevering 12 - Eccentric People: In het Lake District ontmoet Drew een alpacahouder met een voorliefde voor ongewoon antiek. En in een kasteel in Staffordshire ontmoet hij een lookalike van koningin Elizabeth I.

Zo 3 november 2019 | 19:10 MAX maakt mogelijk

Aflevering 2 - Magazine rond goede doelen die de leefomstandigheden van ouderen in binnen- en buitenland verbeteren. Jan Slagter keert terug naar Oeganda om te zien hoe de leefsituatie van de ouderen is veranderd.

Zo 3 november 2019 | 11:40 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag maken de collega's in een autoshowroom zelf muziek met de auto's als muziekinstrumenten. Ertebrekers verrassen fans in de loft met een akoestische versie van 'De Zji'. Bart en Nora vermommen zich als de bomma en haar zoon, en zetten een volle studentenaula in vuur en vlam. En onze jonge muzikantjes spelen en zingen samen het 'Merci voor de muziek-lied' op het slotconcert voor koningin Mathilde.

Za 2 november 2019 | 07:30 Blauw Bloed

Aflevering 39 - Royaltymagazine. Onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en vele andere gasten van over de hele wereld heeft keizer Naruhito dinsdag officieel de troon aanvaard.

Vr 1 november 2019 | 18:30 Salvage Hunters

Seizoen 11 - Aflevering 12 - Eccentric People: In het Lake District ontmoet Drew een alpacahouder met een voorliefde voor ongewoon antiek. En in een kasteel in Staffordshire ontmoet hij een lookalike van koningin Elizabeth I.

Do 31 oktober 2019 | 10:15 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

Wo 30 oktober 2019 | 17:00 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

Wo 30 oktober 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 39 - Royaltymagazine. Onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en vele andere gasten van over de hele wereld heeft keizer Naruhito dinsdag officieel de troon aanvaard.

Di 29 oktober 2019 | 10:15 The Young Victoria IMDb: 7.3

29/10 - IMDB * 7.3 - Historisch, Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige...

Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-victoria

Ma 28 oktober 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 39 - Royaltymagazine. Onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en vele andere gasten van over de hele wereld heeft keizer Naruhito dinsdag officieel de troon aanvaard.

Ma 28 oktober 2019 | 06:45 The Young Victoria IMDb: 7.3

28/10 - IMDB * 7.3 - Historisch, Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige...

Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-victoria

Zo 27 oktober 2019 | 13:15 The Young Victoria IMDb: 7.3

27/10 - IMDB * 7.3 - Historisch, Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige...

Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-victoria

Za 26 oktober 2019 | 07:25 Blauw Bloed

Aflevering 38 - Royaltymagazine. Koningspaar brengt staatsbezoek aan India. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week een vijfdaags staatsbezoek gebracht aan India. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet verslag van alle ontmoetingen.

Vr 25 oktober 2019 | 14:30 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag maken de collega's in een autoshowroom zelf muziek met de auto's als muziekinstrumenten. Ertebrekers verrassen fans in de loft met een akoestische versie van 'De Zji'. Bart en Nora vermommen zich als de bomma en haar zoon, en zetten een volle studentenaula in vuur en vlam. En onze jonge muzikantjes spelen en zingen samen het 'Merci voor de muziek-lied' op het slotconcert voor koningin Mathilde.

Do 24 oktober 2019 | 22:20 Nation's Best Takeaways

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Culinaire reportagereeks over de favoriete afhaalmaaltijden van de Britten. Indiase curry. Chef-kok Tom Kerridge reist door het land om erachter te komen wat de beste Indiase curry is. Intussen ontdekt Cherry Healy hoe koningin Victoria curry op het Britse menu heeft gezet. Drie bekroonde Indiase afhaalrestaurants worden uitgenodigd om deel te nemen aan een wedstrijd in Bradford, de curry-hoofdstad van Groot-Brittannië.

Do 24 oktober 2019 | 21:20 The Young Victoria IMDb: 7.3

24/10 - IMDB * 7.3 - Historisch, Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige...

Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-victoria

Do 24 oktober 2019 | 20:40 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag maken de collega's in een autoshowroom zelf muziek met de auto's als muziekinstrumenten. Ertebrekers verrassen fans in de loft met een akoestische versie van 'De Zji'. Bart en Nora vermommen zich als de bomma en haar zoon, en zetten een volle studentenaula in vuur en vlam. En onze jonge muzikantjes spelen en zingen samen het 'Merci voor de muziek-lied' op het slotconcert voor koningin Mathilde.

Wo 23 oktober 2019 | 17:21 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. De vondeling. Een origineel kerstcadeau voor de Flodders: een baby in een boodschappentas bij de voordeur. Verrassend om te krijgen, maar lastig om op passende wijze weer vanaf te komen. Johnnie en zoon Kees vinden een oplossing door de baby weer bij een andere voordeur achter te laten. Niemand houdt er echter rekening mee dat het moederinstinct van dochter Kees is ontwaakt. Intussen heeft de moeder spijt gekregen van haar daad en wil ze haar baby terug.

Wo 23 oktober 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 38 - Royaltymagazine. Koningspaar brengt staatsbezoek aan India. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week een vijfdaags staatsbezoek gebracht aan India. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet verslag van alle ontmoetingen.

Di 22 oktober 2019 | 18:39 Secrets d'histoire

Historisch magazine. Marie de Médicis ou l'obsession du pouvoir. In het hart van Parijs, in de wijk Saint-Germain-des-Prés, staat sinds het begin van de zeventiende eeuw het paleis van Luxemburg, vandaag de zetel van de Senaat. Koningin Marie de Medici gaf de opdracht voor de bouw ervan, ter herinnering aan het paleis Pitti in Florence, waar ze in april 1575 werd geboren. De jonge Marie kwam uit de zwoele familie Toscaanse bankiers, de Medici, en kende de luxe, de macht, de vernedering en de armoede. Welk stel vormde ze met koning Henri IV, die 22 jaar ouder was? Speelde ze een rol bij de moord op haar man, 24 nadat ze op haar beurt tot koningin was gekroond? De vraagt boeit historici tot op de dag van vandaag.

Ma 21 oktober 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 38 - Royaltymagazine. Koningspaar brengt staatsbezoek aan India. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week een vijfdaags staatsbezoek gebracht aan India. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet verslag van alle ontmoetingen.

Zo 20 oktober 2019 | 16:41 The Red Priest and the Tanguero

Yes Camerata (Young European String Camerata) en violist William Hagen bundelen de krachten in een concertprogramma getiteld ‘The Red Priest and the Tanguero’, opgenomen in de Academiezaal in Sint-Truiden te België in 2017. Yes Camerata is een jong strijkersensemble dat speelt zonder dirigent. De jonge Amerikaanse violist William Hagen is de derde laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd van 2015. Op het programma staan de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi (1679-1741) en Astór Piazzolla’s (1921-1992) ‘Las quatros estaciones porteñas’ in een bewerking van Leonid Desyatnikov. Met de toevoeging ‘porteño’, dat refereert naar zij die geboren zijn in Buenos Aires, wil Piazzolla de indruk wekken van de vier jaargetijden in Buenos Aires.

Zo 20 oktober 2019 | 10:28 Musical: Assepoester

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Musical. Assepoester woont bij haar gemene stiefmoeder. Van haar mag Assepoester niet naar het bal van de prins. De stiefmoeder wil namelijk dat haar eigen dochter, Priscilla, de nieuwe koningin wordt. Een goede fee zorgt ervoor dat Assepoester toch naar het bal kan, maar ze moet voor middernacht naar huis. De prins danst de hele avond met Assepoester. Vlak voor twaalf uur vlucht Assepoester weg en verliest één van haar schoentjes. De prins gaat op zoek naar het meisje dat het schoentje past, want met haar wil hij trouwen. De stiefmoeder bedenkt een list, waardoor Priscilla het schoentje zal passen. Zal de liefde het van bedrog winnen?

Za 19 oktober 2019 | 10:25 NOS Koningspaar in India

Herhaling. Verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan India. Waterbeheer Met drie ministers en een staatssecretaris bezoekt het koningspaar de steden New Delhi en Mumbai en de staat Kerala. Eén van de thema's van het staatsbezoek is waterbeheer, een onderwerp waarin koning Willem-Alexander is gespecialiseerd. Zelfredzaam Ze bezoeken ook een grote tech-beurs en een school waar meisjes worden gestimuleerd om door te leren en zelfredzaam te zijn. In de staat Kerala worden VOC-overblijfselen bezocht en maakt het koningspaar een rondvaart door het gebied dat geregeld wordt getroffen door zware overstromingen. Activiteiten In de uitzending doet Astrid Kersseboom verslag van de meest in het oog springende activiteiten en praat ze met gesprekspartners van het koninklijk paar en waterdeskundigen. Ook zijn reportages te zien.

Do 17 oktober 2019 | 22:10 Dragonheart IMDb: 6.5

17/10 - IMDB * 6.5 - Fantasy-film, Dragonheart is een Amerikaanse fantasie en actiefilm uit het jaar 1996. Deze productie is geregisseerd door Rob Cohen. De hoofdrollen worden vertolkt door Dennis Quaid en Pete Postlethwaite. Sean Connery is te horen als de stem van de reuze draak Draco. Hoofdpersonage is Ridder Bowen. Hij is de mentor van prins Einon. De knaap heeft hem plechtig beloofd een betere koning te worden dan zijn vader, een gevreesde tiran. In het jaar 984 breekt er een grote opstand uit. De koning valt in een...

Dragonheart is een Amerikaanse fantasie- en actiefilm uit het jaar 1996. Deze productie is geregisseerd door Rob Cohen. De hoofdrollen worden vertolkt door Dennis Quaid en Pete Postlethwaite. Sean Connery is te horen als de stem van de reuze draak Draco. Hoofdpersonage is Ridder Bowen. Hij is de mentor van prins Einon. De knaap heeft hem plechtig beloofd een betere koning te worden dan zijn vader, een gevreesde tiran. In het jaar 984 breekt er een grote opstand uit. De koning valt in een hinderlaag en wordt vermoord. Einon wordt zwaar gewond door Kara, een jonge vrouwelijke rebel. Om haar zoon te redden, roept koningin Aislinn de hulp in van een machtige draak. Het grote wezen dwingt Einon om de erecode van de draken te gehoorzamen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/dragonheart

Do 17 oktober 2019 | 00:02 Purcell - The Indian Queen

Regisseur Peter Sellars vervaardigt een frisse en hedendaagse versie van de opera The Indian Queen, Henry Purcells (1659-1695) laatste meesterwerk. Sellars herschreef de tekst van de opera om het verhaal in een 21e-eeuws perspectief te zetten en baseerde zich daarbij op een boek van de Nicaraguaanse schrijver Rosario Aguilar. Deze nieuwe versie werd voor het eerst uitgevoerd in de Russische stad Perm in 2013. Het originele verhaal van John Dryden speelt zich af aan het hof van Lima en Mexico voor de Spaanse invasie. Daar ontwikkelt zich een onmogelijke liefde tussen de koningin van de Azteken en een Inca-generaal. De persoonlijke visie van Sellars is van een meer politieke aard. Muziek, dans, literatuur, theater en beeldende kunsten worden met elkaar verweven. De nieuwe opera beschrijft het eerste contact tussen de Europeanen en de Nieuwe Wereld in een persoonlijke vertelling van de Spaanse kolonialisatie (‘Conquista’), gezien door de ogen van twee vrouwen die een nieuwe cultuur scheppen. MusicAeterna staat onder muzikale leiding van Teodor Currentzis. Deze productie is opgenomen in het Teatro Real in 2013. Solisten zijn Vince Yi, Julia Bullock, Markus Brutscher, Nadine Koutcher, Noah Stewart, Christophe Dumaux en Luthando Qave.

Wo 16 oktober 2019 | 18:30 Salvage Hunters

Seizoen 11 - Aflevering 12 - Eccentric People: In het Lake District ontmoet Drew een alpacahouder met een voorliefde voor ongewoon antiek. En in een kasteel in Staffordshire ontmoet hij een lookalike van koningin Elizabeth I.

Wo 16 oktober 2019 | 12:43 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Frans-Belgische animatieserie. Wapenstilstand. Als de koningin aangeeft dat ze haar ridders wel even rust zou willen geven tijdens een intense, langdurige strijd tegen de Schurken, stelt Jimmy voor een wapenstilstand te sluiten en hun vijanden uit te nodigen voor een minstreelconcert. Maar als de spanningen tussen de vijanden oplopen, is het aan Jimmy, Henri, Cat en Bjorn om de vrede te bewaren en ervoor te zorgen dat de wapenstilstand voor de koningin goed uitpakt.

Zo 13 oktober 2019 | 17:45 Welkom in de jaren 20 en 30

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Nederlandse historische komische jeugdserie. Oorlogsdreiging. Hoofdgast is Hendrikus Colijn, de premier van Nederland, en hij vertelt Dorine alles over de dreigende oorlog, de opkomst van Mussert en Hitler, tot aan de Duitse inval en de evacuatie van koningin Wilhelmina naar Engeland. Met o.a. Het Jordaanoproer-lied, De dienstkeuring van Mussert en Colijns radiopraatje.

Zo 13 oktober 2019 | 16:11 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Frans-Belgische animatieserie. Vet klein. Als de koningin een lolly eet waarvan ze begint te krimpen, moeten Jimmy en Henri de Heks van het Duistere Woud te pakken zien te krijgen om aan tegengif te komen. Maar dan moeten ze eerst iets zien te doen aan een betovering waardoor hun paard liefdesverdriet heeft. B-VERHAAL: Terwijl Cat voor haar krimpende moeder zorgt, raken ze verknocht aan een romantische soapserie.

Zo 13 oktober 2019 | 15:59 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Frans-Belgische animatieserie. Henri de misdadiger. Als Jimmy per ongeluk de heks van het Vervloekte Bos in staat stelt de koningin te ontvoeren, wordt Wilfried de regent over het rijk. Wilfried vaardigt meteen domme nieuwe wetten uit en pakt Henri op. Jimmy heeft al snel door dat Wilfried het wel prettig vindt om de baas van het koninkrijk te zijn en dat hij de koningin niet wil bevrijden... Onze held wil de koningin zelf redden, maar beseft al snel dat hij om dat te doen slagen eerst zijn vader moet bevrijden...

Zo 13 oktober 2019 | 14:38 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. De magische klok. Heel lang geleden woonden er in een ver land in een prachtig kasteel zes koningszonen die erg ijdel waren. De koning en koningin waren erg vroeg gestorven en de opvoeding van de raadsheren liet te wensen over. Er viel met de zes zonen geen land te bezeilen.

Zo 13 oktober 2019 | 10:30 Musical: Sneeuwwitje

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Musical. Het prinsesje Sneeuwwitje verliest op jonge leeftijd haar ouders en woont sinds die tijd bij haar ijdele tante Adora, die koningin is geworden. Adora is ontzettend jaloers op de schoonheid van Sneeuwwitje. Als Adora's toverspiegel vertelt dat niet langer zij, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is, geeft de koningin haar man de opdracht Sneeuwwitje voorgoed te laten verdwijnen. Zo komt Sneeuwwitje terecht in een huisje, diep in het bos, waar ze kennis maakt met twee dwergen. Het prinsesje mag in het huisje blijven wonen, zodat de koningin haar niet zal vinden. Maar Adora komt er al snel achter dat Sneeuwwitje nog in leven is en verzint een list om het meisje voorgoed in slaap te laten vallen.

Vr 11 oktober 2019 | 16:20 Star VS De Kracht van het Kwaad

Vlinder-gekheid (Special): Star en Marco zijn op zoek naar Koningin Maan.

Vr 11 oktober 2019 | 14:25 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag verrassen Bart en Nora buschauffeur Victor met een emotionele ode van Dana Winner. Ibe Wuyts bedankt een aantal trouwe fans in de loft. Jan en Jonas demonstreren hun accordeon voor de koningin. Bart en Nora vermommen zich weer als bejaarden en leven zich uit op de kermis. En Michelle komt tot haar eigen verbazing op het podium van het Kursaal terecht, waar ze voor een volle zaal een duet zingt met Natalia. Jef Neve begeleidt hen op de piano.

Do 10 oktober 2019 | 20:40 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag verrassen Bart en Nora buschauffeur Victor met een emotionele ode van Dana Winner. Ibe Wuyts bedankt een aantal trouwe fans in de loft. Jan en Jonas demonstreren hun accordeon voor de koningin. Bart en Nora vermommen zich weer als bejaarden en leven zich uit op de kermis. En Michelle komt tot haar eigen verbazing op het podium van het Kursaal terecht, waar ze voor een volle zaal een duet zingt met Natalia. Jef Neve begeleidt hen op de piano.

Wo 9 oktober 2019 | 22:30 HMS Ark Royal

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Episode 6: De HMS Ark Royal-bemanning bereidt zich voor op de International Fleet Review voor het 100-jarig bestaan van de Royal Canadian Navy, waarbij de koningin het defilé zal afnemen.

Wo 9 oktober 2019 | 12:44 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Frans-Belgische animatieserie. Raad eens wie er komt eten?. De goeie Henri en Jimmy bieden onderdak aan de boze heks, die uit haar huis is getrapt door haar zus Stinkende Moerasheks. Jimmy en Cat zijn ervan overtuigd dat ze eigenlijk van plan is om de koningin te ontvoeren, die zondag bij Henri op de boerderij komt eten.

Zo 6 oktober 2019 | 14:47 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Animatieserie. De koningscobra. In het oude Egypte wordt een koningin bedreigd door een mummie. Ondanks dat haar adviseur Sakara het een slecht idee vindt, roept ze de hulp in van de Lummels. Het is de stuntelige, langzame Lau die uiteindelijk de mummie tot bedaren brengt en ontdekt dat Sakara op de troon van de koningin uit is.

Zo 6 oktober 2019 | 08:40 Máxima, de pleitbezorger

Documentaire over het VN-werk van koningin Máxima. Dit jaar viert de Nederlandse koningin Máxima haar tienjarig jubileum als speciale pleitbezorger bij de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. We volgen haar tijdens haar VN-werk.

Za 5 oktober 2019 | 15:55 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Frans-Belgische animatieserie. Koninklijke lijfwacht. Nadat Jimmy en Cat dieven tegen hebben gehouden die de koningin wilden beroven, verstopt Cat zich, zodat haar moeder er niet achter komt dat ze weer aan het spijbelen was. Maar als de koningin Jimmy looft als held, wordt Cat jaloers en zet een roofoverval in scène, zodat zij deze keer erkenning krijgt voor het redden van de koningin.

Za 5 oktober 2019 | 08:55 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Animatieserie. De koningscobra. In het oude Egypte wordt een koningin bedreigd door een mummie. Ondanks dat haar adviseur Sakara het een slecht idee vindt, roept ze de hulp in van de Lummels. Het is de stuntelige, langzame Lau die uiteindelijk de mummie tot bedaren brengt en ontdekt dat Sakara op de troon van de koningin uit is.

Za 5 oktober 2019 | 07:50 Blauw Bloed

Aflevering 35 - Royaltymagazine. Máxima viert 10-jarig jubileum VN-werk. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren deze week in de New York vanwege de grote jaarvergadering van de Verenigde Naties.

Vr 4 oktober 2019 | 14:25 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag overvallen Jeroen Lenaerts (Tim uit 'Thuis') en Lucas Van den Eynde shoppende klanten in een kledingboetiek met een musical. Ariana Grande duikt op in een tankstation om twee superfans te verrassen. Sofia versiert een staande ovatie bij de koningin. Metejoor zingt een persoonlijk lied voor zijn trouwe fans. En een schooltje dat gaat sluiten krijgt op de allerlaatste schooldag een ongelofelijk slotfeest met '#Like Me'.

Do 3 oktober 2019 | 21:55 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag overvallen Jeroen Lenaerts (Tim uit 'Thuis') en Lucas Van den Eynde shoppende klanten in een kledingboetiek met een musical. Ariana Grande duikt op in een tankstation om twee superfans te verrassen. Sofia versiert een staande ovatie bij de koningin. Metejoor zingt een persoonlijk lied voor zijn trouwe fans. En een schooltje dat gaat sluiten krijgt op de allerlaatste schooldag een ongelofelijk slotfeest met '#Like Me'.

Do 3 oktober 2019 | 20:40 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag overvallen Jeroen Lenaerts (Tim uit 'Thuis') en Lucas Van den Eynde shoppende klanten in een kledingboetiek met een musical. Ariana Grande duikt op in een tankstation om twee superfans te verrassen. Sofia versiert een staande ovatie bij de koningin. Metejoor zingt een persoonlijk lied voor zijn trouwe fans. En een schooltje dat gaat sluiten krijgt op de allerlaatste schooldag een ongelofelijk slotfeest met '#Like Me'.

Wo 2 oktober 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 35 - Royaltymagazine. Máxima viert 10-jarig jubileum VN-werk. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren deze week in de New York vanwege de grote jaarvergadering van de Verenigde Naties.

Ma 30 september 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 35 - Royaltymagazine. Máxima viert 10-jarig jubileum VN-werk. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren deze week in de New York vanwege de grote jaarvergadering van de Verenigde Naties.

Zo 29 september 2019 | 16:11 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Frans-Belgische animatieserie. Stoute, stoute mandoline. Als Jimmy de mandoline van zijn vader kwijt is geraakt, sluit hij een deal met een heks om die te vervangen. Maar als Henri voor de koningin op de mandoline speelt en zij raar begint te doen, beseffen Jimmy en Cat dat de heks iets van plan is en moeten ze daar een stokje voor steken.

Zo 29 september 2019 | 15:00 Johnny English IMDb: 6.2

29/09 - IMDB * 6.2 - Johnny English, De Britse geheime dienst verliest al zijn elitespionnen, door een bomaanslag tijdens de begrafenis van een van hun agenten. Allemaal zijn ze op slag dood, behalve Johnny English, die niet bepaald bekend staat om zijn bekwaamheid. Hij krijgt de opdracht om de gestolen kroonjuwelen terug te vinden. Hoofdverdachte is de Franse crimineel Pascal Sauvage, die de koningin van de troon wil stoten. Johnny vliegt erin, want hij kent geen gevaar en geen vrees. In feite kent Johnny English helemaal niets....

De Britse geheime dienst verliest al zijn elitespionnen, door een bomaanslag tijdens de begrafenis van een van hun agenten. Allemaal zijn ze op slag dood, behalve Johnny English, die niet bepaald bekend staat om zijn bekwaamheid. Hij krijgt de opdracht om de gestolen kroonjuwelen terug te vinden. Hoofdverdachte is de Franse crimineel Pascal Sauvage, die de koningin van de troon wil stoten. Johnny vliegt erin, want hij kent geen gevaar en geen vrees. In feite kent Johnny English helemaal niets. De kluns wordt bovendien smoorverliefd op dubbelagente Lorna Campbell, wat het redden van de natie nog spannender maakt. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/johnny-english

Za 28 september 2019 | 16:06 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Frans-Belgische animatieserie. De kat en de zwaan. Om het begin van het Jaar van de Draak te vieren, is Bad Jack van plan Henri en Jimmy in een bodemloze put te gooien. Als Cat ze gaat redden, staat de koningin erop dat ze met Cat meegaat en de outfit van "De Zwaan" aantrekt, een jeugdheld van haar. De twee trekken eropuit om te zorgen dat alles weer goedkomt.

Za 28 september 2019 | 07:40 Blauw Bloed

Aflevering 34 - Royaltymagazine. Prinsjesdag en een verliefd koningspaar in Drenthe. Het was een drukke week voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De dag na Prinsjesdag moest het koningspaar alweer vroeg uit de veren voor een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe.

Vr 27 september 2019 | 15:05 Victoria

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Britse historische dramaserie. The Sins of the Father. De koningin bevalt van een gezonde zoon, de prins van Wales, maar Victoria wordt overvallen door een onverklaarbaar verdriet. Door een drama in Coburg wordt Albert geconfronteerd met een duister familiegeheim.

Vr 27 september 2019 | 14:20 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag springt Bart uit een bioscoopscherm om oma Francine te verrassen. Victor speelt conga voor de koningin en zet het paleis op stelten. Arno verrast een paar fans met een akoestische versie van 'Les yeux de ma mère'. Bart en Nora halen als bejaarden hun beste Beyoncé-moves boven voor een vol terras. En Glauco wordt per verrassing op het podium van een vol Sportpaleis gedropt. Het publiek wordt helemaal gek!

Do 26 september 2019 | 22:05 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag springt Bart uit een bioscoopscherm om oma Francine te verrassen. Victor speelt conga voor de koningin en zet het paleis op stelten. Arno verrast een paar fans met een akoestische versie van 'Les yeux de ma mère'. Bart en Nora halen als bejaarden hun beste Beyoncé-moves boven voor een vol terras. En Glauco wordt per verrassing op het podium van een vol Sportpaleis gedropt. Het publiek wordt helemaal gek!

Do 26 september 2019 | 20:40 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag springt Bart uit een bioscoopscherm om oma Francine te verrassen. Victor speelt conga voor de koningin en zet het paleis op stelten. Arno verrast een paar fans met een akoestische versie van 'Les yeux de ma mère'. Bart en Nora halen als bejaarden hun beste Beyoncé-moves boven voor een vol terras. En Glauco wordt per verrassing op het podium van een vol Sportpaleis gedropt. Het publiek wordt helemaal gek!

Do 26 september 2019 | 20:30 Brave IMDb: 7.1

26/09 - IMDB * 7.1 - Animatiefilm, Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om haar eigen pad in het leven te bepalen gaat ze tegen alle eeuwenoude tradities in die heilig zijn voor de grote leiders van het land: de grote Lord MacGuffin, de chagrijnige Lord Macintosh en de humeurige Lord Dingwall. Wanneer Merida de excentrieke oude Heks tegenkomt, krijgt ze de...

Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om haar eigen pad in het leven te bepalen gaat ze tegen alle eeuwenoude tradities in die heilig zijn voor de grote leiders van het land: de grote Lord MacGuffin, de chagrijnige Lord Macintosh en de humeurige Lord Dingwall. Wanneer Merida de excentrieke oude Heks tegenkomt, krijgt ze de mogelijkheid om een wens in vervulling te laten gaan die rampzalige gevolgen heeft. Het grote gevaar dat op de loer ligt dwingt Merida er toe om de ware betekenis van moed te ontdekken om zo de beestachtige vloek te kunnen stoppen voordat het te laat is. Pixars eerste animatiefilm met een vrouwelijke hoofdrol is geschreven door Brenda Chapman. Zij was eerder mede verantwoordelijk voor de scenario's van Beauty and the Beast, The Lion King en Pixars Cars. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/brave

Do 26 september 2019 | 14:15 Blauw Bloed

Aflevering 34 - Royaltymagazine. Prinsjesdag en een verliefd koningspaar in Drenthe. Het was een drukke week voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De dag na Prinsjesdag moest het koningspaar alweer vroeg uit de veren voor een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe.

Wo 25 september 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 34 - Royaltymagazine. Prinsjesdag en een verliefd koningspaar in Drenthe. Het was een drukke week voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De dag na Prinsjesdag moest het koningspaar alweer vroeg uit de veren voor een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe.

Wo 25 september 2019 | 12:45 Shakespeare & Hathaway: Private Investigators

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Als een LARP-gevecht in de bossen mis gaat, moeten Lu en Frank de naam van de koningin zuiveren en de schuldige vangen. 2/10

Wo 25 september 2019 | 12:44 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 150 - Frans-Belgische animatieserie. Mijn ridder, mijn draak en ik. Als een oude nicht op bezoek komt bij de koningin, zijn Cat, Jimmy en Henri ervan overtuigd dat ze een vermomde schurk is en verkleden Jimmy en Henri zich als lakeien om haar te kunnen bespioneren. Ze weten niet dat Wilfried ook in het kasteel is - en dat hij degene is waar ze zich zorgen over zouden moeten maken.

Di 24 september 2019 | 18:00 Shakespeare & Hathaway: Private Investigators

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Als een LARP-gevecht in de bossen mis gaat, moeten Lu en Frank de naam van de koningin zuiveren en de schuldige vangen. 2/10

Ma 23 september 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 34 - Royaltymagazine. Prinsjesdag en een verliefd koningspaar in Drenthe. Het was een drukke week voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De dag na Prinsjesdag moest het koningspaar alweer vroeg uit de veren voor een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe.

Zo 22 september 2019 | 18:40 The World's Most Famous Tiger

The World's Most Famous Tiger: Machli, beter bekend als de Koningin van Ranghambore, is de beroemdste tijger ter wereld. Ze is een legendarische jager en moeder van maar liefst vier nesten met jongen.

Zo 22 september 2019 | 16:00 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 46 - Frans-Belgische animatieserie. Operatie appeltaart. Als Cat er bij de koningin op aandringt om te mogen oppassen op haar neefje Louis, komt ze erachter dat de vijfjarige een veel grotere deugniet is dan ze ooit gedacht had. En als Louis stiekem meegaat tijdens een missie en zich opsluit in het huisje van de heks, moeten Cat, Jimmy en Henri de kleine stouterd redden en hem terug zien te krijgen in het kasteel voor dit de koningin ter ore komt!

Zo 22 september 2019 | 14:33 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. Ganzenhoedstertje. Er was eens een koningin met haar dochter. Ooit werd bepaald dat de prinses zou trouwen met de zoon van de koning van een naburig rijk. Op haar achttiende verjaardag gaat de prinses naar haar prins. Onderweg gebeurt er iets bijzonders.

Zo 22 september 2019 | 12:29 Married with Children

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Amerikaanse komische serie. Married... with prom queen: the sequel (part 2). Tijdens de reünie van de Polk High School is Peggy in een felle strijd verwikkeld om de titel Koningin van de Reünie, terwijl Al een oude rekening vereffent met een klasgenoot van vroeger.

Vr 20 september 2019 | 22:10 Victoria

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Britse historische dramaserie. Et in Arcadia. Albert geniet van zijn verblijf met zijn gezin in zijn geliefde Osborne House. Ondertussen wil Victoria het liefst zo snel mogelijk terug naar Londen om haar taken als koningin naar behoren te vervullen, zeker als ze hoort dat Lord Palmerston in Londen voor onrust zorgt. Als ze hem en de premier ontbiedt op Osborne House, lopen de spanningen in het koninklijk huishouden verder op. De bemoeienissen van Victoria's halfzus maken de zaken er niet beter op.

Vr 20 september 2019 | 14:25 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag vraagt Geoffrey zijn vriendin Iris zingend ten huwelijk. Niels Destadsbader bedankt een aantal fans met een persoonlijk lied. Bart, Nora, Stefaan Degand en operaster Liesbeth De Vos verrassen mensen in de wachtzaal van de dokter met een heuse opera. De 12-jarige Dalbert uit Zwijnaarde gaat rappen bij Koningin Mathilde in het Paleis. En Luc speelt samen met Bart muziek op zijn eigen begrafenis.

Do 19 september 2019 | 22:00 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag vraagt Geoffrey zijn vriendin Iris zingend ten huwelijk. Niels Destadsbader bedankt een aantal fans met een persoonlijk lied. Bart, Nora, Stefaan Degand en operaster Liesbeth De Vos verrassen mensen in de wachtzaal van de dokter met een heuse opera. De 12-jarige Dalbert uit Zwijnaarde gaat rappen bij Koningin Mathilde in het Paleis. En Luc speelt samen met Bart muziek op zijn eigen begrafenis.

Do 19 september 2019 | 20:40 Merci voor de muziek

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Humaninterestreeks waarin Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang Vlamingen verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek. Vandaag vraagt Geoffrey zijn vriendin Iris zingend ten huwelijk. Niels Destadsbader bedankt een aantal fans met een persoonlijk lied. Bart, Nora, Stefaan Degand en operaster Liesbeth De Vos verrassen mensen in de wachtzaal van de dokter met een heuse opera. De 12-jarige Dalbert uit Zwijnaarde gaat rappen bij Koningin Mathilde in het Paleis. En Luc speelt samen met Bart muziek op zijn eigen begrafenis.

Wo 18 september 2019 | 12:25 NOS Prinsjesdag 2019

Eerste aflevering. Magazine met een verslag van de gebeurtenissen n.a.v. Prinsjesdag. Uitgebreid verslag van Prinsjesdag. Met de rijtoer van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal, de troonrede en de traditionele balkonscène. Vast onderdeel is het aanbieden van de Miljoenennota. Minister Hoekstra van Financiën neemt de plannen van het kabinet in zijn koffertje mee naar de Tweede Kamer. En er zijn gesprekken met ministers, fractievoorzitters en 'gewone' Nederlanders over de Troonrede, de Miljoenennota en kwesties als de koopkracht. Astrid Kersseboom presenteert het 'koninklijke' deel van het programma, Rob Trip neemt 's middags het politieke deel voor zijn rekening, met politieke duiding van Arjan Noorlander.

Di 17 september 2019 | 18:38 Secrets d'histoire

Historisch magazine. Néfertiti, mystérieuse reine d'Egypte. Het is nu 35 eeuwen geleden sinds koningin Néfertiti samen met haar man, farao Akhenaton, regeerde. Heel wat oude representaties van deze historische figuur beelden haar uit in verschillende situaties en houdingen, wat bewijst dat ze aanzienlijke macht uitoefende. Wie was ze? Wat weten we over haar afkomst en de lijn waar ze vandaan komt? Stéphane Bern gaat naar Egypte om de verzamelde gegevens van archeologen en historici te bekijken. Hoe was het dagelijkse leven van deze heersers? Tot slot wordt ook gekeken naar Néfertiti's fameuze buste, die in Berlijn staat, om te bepalen of de gracieuze vrouw die ze vertegenwoordigt inderdaad de grote koninklijke vrouw van farao Akhenaton is.

Di 17 september 2019 | 18:20 NOS Prinsjesdag 2019

Herhaling. Uitgebreid verslag van Prinsjesdag. Met de rijtoer van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal, de troonrede en de traditionele balkonscène. Kijk LIVE naar Prinsjesdag 2019: gids.tv/v112535/live-prinsjesdag Miljoenennota Vast onderdeel is het aanbieden van de Miljoenennota. Minister Hoekstra van Financiën neemt de plannen van het kabinet in zijn koffertje mee naar de Tweede Kamer. Gesprekken Ook zijn er in deze uitzending gesprekken met ministers, fractievoorzitters en 'gewone' Nederlanders over de Troonrede, de Miljoenennota en kwesties als de koopkracht. Presentatie Astrid Kersseboom presenteert het 'koninklijke' deel van het programma, Rob Trip neemt het politieke deel voor zijn rekening, met politieke duiding van Arjan Noorlander.

Di 17 september 2019 | 16:48 Married with Children

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Amerikaanse komische serie. Married... with prom queen: the sequel (part 2). Tijdens de reünie van de Polk High School is Peggy in een felle strijd verwikkeld om de titel Koningin van de Reünie, terwijl Al een oude rekening vereffent met een klasgenoot van vroeger.

Di 17 september 2019 | 15:05 Victoria

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Britse historische dramaserie. A Soldier's Daughter. Koningin Victoria is nog maar net bevallen, of ze wil al meteen weer aan de slag gaan en regeren over haar land. Albert probeert haar zo veel mogelijk te sparen van het vele slechte nieuws over Britse soldaten in Afghanistan.

Di 17 september 2019 | 12:25 NOS Prinsjesdag met gebarentolk 2019

Magazine met een verslag van de gebeurtenissen n.a.v. Prinsjesdag. Met de rijtoer van koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar de Ridderzaal, de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde.

Ma 16 september 2019 | 06:30 The Man who Would Be King IMDb: 7.8

16/09 - IMDB * 7.8 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Zo 15 september 2019 | 16:30 Star VS De Kracht van het Kwaad

De juiste manier/Ik kom helpen: Koningin Eclipsa redden. / Maan schiet te hulp.

Zo 15 september 2019 | 06:30 The Man who Would Be King IMDb: 7.8

15/09 - IMDB * 7.8 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Za 14 september 2019 | 20:15 Victoria

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Britse historische dramaserie. Et in Arcadia. Albert geniet van zijn verblijf met zijn gezin in zijn geliefde Osborne House. Ondertussen wil Victoria het liefst zo snel mogelijk terug naar Londen om haar taken als koningin naar behoren te vervullen, zeker als ze hoort dat Lord Palmerston in Londen voor onrust zorgt. Als ze hem en de premier ontbiedt op Osborne House, lopen de spanningen in het koninklijk huishouden verder op. De bemoeienissen van Victoria's halfzus maken de zaken er niet beter op.

Za 14 september 2019 | 07:35 Blauw Bloed

Aflevering 21 - Royaltymagazine. De baard van de koning. We volgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima onder meer tijdens hun eerste werkzaamheden na de zomervakantie.

Wo 11 september 2019 | 17:18 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Nederlandse komische serie. De verjaardag. De koningin heeft besloten dit jaar op Koninginnedag de wijk Zonnedael met een bezoek te vereren. Groot alarm op het gemeentehuis, bij Sjakie en de rest van de buurt. Alle pogingen om de familie Flodder uit het zicht van de koninklijke familie te houden, mislukken op het laatste moment. Voor de koningin wordt het een verjaardag om nooit te vergeten.

Wo 11 september 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 21 - Royaltymagazine. De baard van de koning. We volgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima onder meer tijdens hun eerste werkzaamheden na de zomervakantie.

Di 10 september 2019 | 11:40 The Man who Would Be King IMDb: 7.8

10/09 - IMDB * 7.8 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Ma 9 september 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 21 - Royaltymagazine. De baard van de koning. We volgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima onder meer tijdens hun eerste werkzaamheden na de zomervakantie.

Ma 9 september 2019 | 09:29 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Nederlandse komische serie. De verjaardag. De koningin heeft besloten dit jaar op Koninginnedag de wijk Zonnedael met een bezoek te vereren. Groot alarm op het gemeentehuis, bij Sjakie en de rest van de buurt. Alle pogingen om de familie Flodder uit het zicht van de koninklijke familie te houden, mislukken op het laatste moment. Voor de koningin wordt het een verjaardag om nooit te vergeten.

Zo 8 september 2019 | 17:50 Welkom in de jaren 20 en 30

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Nederlandse historische komische jeugdserie. Opkrabbelen na de oorlog. Koningin Wilhelmina is de hoofdgast. Zij vertelt over de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en hoe Europa weer opkrabbelde. Maar ook over haar eigen leven, haar kille jeugd, haar mislukte huwelijk, haar idolen en dromen. Met o.a. De Spaanse griep, Troelstra en Het winterpaleis.

Za 7 september 2019 | 16:06 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 127 - Frans-Belgische animatieserie. Ouder-kinddag. Als Jimmy Cat en Bjorn vertelt over de zoveelste geweldige dag met Henri, verzuchten zijn twee vrienden dat hun ouders niet zo geweldig zijn. Jimmy stelt voor dat ze allebei een dagje met hun ouders doorbrengen om te zien dat ze het mis hebben. Maar de plannen van de koningin en Bad Jack gaan niet goed samen en dus moeten Jimmy en zijn vader ervoor zorgen dat het voor iedereen een leuk dagje wordt.

Za 7 september 2019 | 07:35 Blauw Bloed

Aflevering 31 - Royaltymagazine. Zomerspecial: Van Limburg tot Curaçao. O.a. vanuit een zonnig Maastricht een terugblik op de werkbezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de provincie Limburg.

Wo 4 september 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 31 - Royaltymagazine. Zomerspecial: Van Limburg tot Curaçao. O.a. vanuit een zonnig Maastricht een terugblik op de werkbezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de provincie Limburg.

Wo 4 september 2019 | 10:05 The Man who Would Be King IMDb: 7.8

04/09 - IMDB * 7.8 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Di 3 september 2019 | 08:30 The Man who Would Be King IMDb: 7.8

03/09 - IMDB * 7.8 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Ma 2 september 2019 | 22:40 Snow White and the Huntsman IMDb: 6.1

02/09 - IMDB * 6.1 - Fantasy-film, De duistere en kwaadaardige Ravenna verleidt en vermoordt de koning om zo de macht in handen te krijgen. Ze zet Sneeuwwitje gevangen in een hoge toren, maar die weet uiteindelijk te ontsnappen en vlucht het gevaarlijke donkere woud in. Als een magische spiegel de boze koningin vertelt dat Sneeuwwitje de sleutel tot de bron van eeuwige jeugd is, stuurt ze een jager het bos in om de sneeuwwitje te doden. Maar wanneer de jager en Sneeuwwitje elkaar ontmoeten ontfermt hij zich over haar en gaat ze...

De duistere en kwaadaardige Ravenna verleidt en vermoordt de koning om zo de macht in handen te krijgen. Ze zet Sneeuwwitje gevangen in een hoge toren, maar die weet uiteindelijk te ontsnappen en vlucht het gevaarlijke donkere woud in. Als een magische spiegel de boze koningin vertelt dat Sneeuwwitje de sleutel tot de bron van eeuwige jeugd is, stuurt ze een jager het bos in om de sneeuwwitje te doden. Maar wanneer de jager en Sneeuwwitje elkaar ontmoeten ontfermt hij zich over haar en gaat ze bij hem in de leer om haar koninkrijk terug te kunnen winnen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/snow-white-and-the-huntsman

Ma 2 september 2019 | 17:10 Witse

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Politieserie. Pianissimo. De Amerikaanse pianist David Ingle wordt dood aangetroffen achter zijn vleugelpiano. De arrogante Ingle, in het land voor de Koningin Elisabethwedstrijd, blijkt tijdens zijn korte verblijf in recordtempo vijanden te hebben gemaakt. Toch is het vooral gastvrouw en muziekmecenas Mathilde Blève de Hainaut die Witse intrigeert: een humeurige misantrope met een uitgesproken voorliefde voor stukken in mineur.

Ma 2 september 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 31 - Royaltymagazine. Zomerspecial: Van Limburg tot Curaçao. O.a. vanuit een zonnig Maastricht een terugblik op de werkbezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de provincie Limburg.

Za 31 augustus 2019 | 07:40 Blauw Bloed

Aflevering 30 - Royaltymagazine. Zomerspecial: Terugblikken vanuit Zuid-Holland. Vanuit de Hofstad kijken we onder meer terug op de koninklijke werkbezoeken in de provincie Zuid-Holland, zoals het bezoek van koningin Máxima aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Vr 30 augustus 2019 | 13:25 Say Yes to the Dress: Atlanta

Seizoen 9 - Aflevering 17 - Mother Of The Groom: Lori's zoon gaat trouwen. Het kost de koningin van de bruidsjurk veel moeite zich in te houden. Daarom vraagt ze Monte haar te helpen de perfecte bruiloft te plannen.

Vr 30 augustus 2019 | 09:00 Say Yes to the Dress: Atlanta

Seizoen 9 - Aflevering 17 - Mother Of The Groom: Lori's zoon gaat trouwen. Het kost de koningin van de bruidsjurk veel moeite zich in te houden. Daarom vraagt ze Monte haar te helpen de perfecte bruiloft te plannen.

Do 29 augustus 2019 | 19:30 Say Yes to the Dress: Atlanta

Seizoen 9 - Aflevering 17 - Mother Of The Groom: Lori's zoon gaat trouwen. Het kost de koningin van de bruidsjurk veel moeite zich in te houden. Daarom vraagt ze Monte haar te helpen de perfecte bruiloft te plannen.

Do 29 augustus 2019 | 12:32 Super 4

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Frans-Duitse animatieserie. Ruby, koningin van de zee (deel 1). Een ridder, een piraat, een fee en een slimme techneut vormen samen Super 4. Ze beleven de spannendste avonturen in de gevaarlijkste omgevingen. Niets staat de Super 4 en hun ultramoderne voertuig in de weg!

Wo 28 augustus 2019 | 17:15 Victoria

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Britse historische dramaserie. Special deel 2. Victoria en Albert hebben zo hun eigen idee over het kerstgebeuren. Kapitein Forbes heeft een Afrikaans weesmeisje mee voor de koningin, en dat brengt het koppel helemaal op ramkoers.

Wo 28 augustus 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 30 - Royaltymagazine. Zomerspecial: Terugblikken vanuit Zuid-Holland. Vanuit de Hofstad kijken we onder meer terug op de koninklijke werkbezoeken in de provincie Zuid-Holland, zoals het bezoek van koningin Máxima aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Di 27 augustus 2019 | 17:15 Victoria

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Britse historische dramaserie. Special deel 1. Victoria en Albert hebben zo hun eigen idee over het kerstgebeuren. Kapitein Forbes heeft een Afrikaans weesmeisje mee voor de koningin, en dat brengt het koppel helemaal op ramkoers.

Ma 26 augustus 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 30 - Royaltymagazine. Zomerspecial: Terugblikken vanuit Zuid-Holland. Vanuit de Hofstad kijken we onder meer terug op de koninklijke werkbezoeken in de provincie Zuid-Holland, zoals het bezoek van koningin Máxima aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Ma 26 augustus 2019 | 12:50 Babar en de belevenissen van Badou

Seizoen 1 - Aflevering 36 - Animatieserie. Het Bananenbal. Het jaarlijkse Bananenbal is er weer, maar dit jaar raakt Babar, degene die alles moet regelen en op die avond de wals moet dansen met de koningin, geblesseerd. Badou mag de inval-koning zijn. Maar hij wil de voorbereidingen zo perfect doen, dat alles eigenlijk alleen maar misgaat. En uiteraard helpt Krokodillus een pootje mee in het creëren van alle chaos. Uiteindelijk legt Babar uit aan Badou dat Celeste-stad er nooit zou zijn geweest als hij alles in zijn eentje had moeten doen.

Zo 25 augustus 2019 | 16:08 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Frans-Belgische animatieserie. Koninklijke lijfwacht. Nadat Jimmy en Cat dieven tegen hebben gehouden die de koningin wilden beroven, verstopt Cat zich, zodat haar moeder er niet achter komt dat ze weer aan het spijbelen was. Maar als de koningin Jimmy looft als held, wordt Cat jaloers en zet een roofoverval in scène, zodat zij deze keer erkenning krijgt voor het redden van de koningin.

Zo 25 augustus 2019 | 14:33 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. Kikkerkoning. Er was eens, heel lang geleden, in een tijd toen dromen nog geen bedrog waren, een koning die samen met zijn vrouw, de koningin, één dochter had. Het lievelingsspeelgoed van die prinses was een gouden bal. Maar op een dag viel die bal tijdens het spelen in een vijver. Die was zo diep dat je de bodem niet meer kon zien. Gelukkig had een kikker gezien wat er gebeurde en hij beloofde de prinses dat hij de gouden bal zou opvissen.

Za 24 augustus 2019 | 16:40 Witse

Seizoen 6 - Aflevering 13 - Politieserie. Bloedlijn (deel 2). Witse krijgt af te rekenen met een tegenstander die machtiger is dan alle anderen die hij ooit in zijn carrière tegenover zich heeft gekregen: de Italiaanse maffia. Na de dramatische moord op de echtgenote van Witses chef, Peter Wijtinckx, wordt Witse van het onderzoek gehaald. Maar hij berust niet en gaat koppig door met zijn onderzoek. Helaas isoleert Witse zich daardoor van zijn collega's op de federale recherche en wordt hij gedwongen de strijd op te geven.

Za 24 augustus 2019 | 14:45 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Animatieserie. De koningscobra. In het oude Egypte wordt een koningin bedreigd door een mummie. Ondanks dat haar adviseur Sakara het een slecht idee vindt, roept ze de hulp in van de Lummels. Het is de stuntelige, langzame Lau die uiteindelijk de mummie tot bedaren brengt en ontdekt dat Sakara op de troon van de koningin uit is.

Vr 23 augustus 2019 | 06:30 The Man who Would Be King IMDb: 7.8

23/08 - IMDB * 7.8 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Wo 21 augustus 2019 | 20:35 Johnny English IMDb: 6.2

21/08 - IMDB * 6.2 - Komedie, De Britse geheime dienst verliest al zijn elitespionnen, door een bomaanslag tijdens de begrafenis van een van hun agenten. Allemaal zijn ze op slag dood, behalve Johnny English, die niet bepaald bekend staat om zijn bekwaamheid. Hij krijgt de opdracht om de gestolen kroonjuwelen terug te vinden. Hoofdverdachte is de Franse crimineel Pascal Sauvage, die de koningin van de troon wil stoten. Johnny vliegt erin, want hij kent geen gevaar en geen vrees. In feite kent Johnny English helemaal niets....

De Britse geheime dienst verliest al zijn elitespionnen, door een bomaanslag tijdens de begrafenis van een van hun agenten. Allemaal zijn ze op slag dood, behalve Johnny English, die niet bepaald bekend staat om zijn bekwaamheid. Hij krijgt de opdracht om de gestolen kroonjuwelen terug te vinden. Hoofdverdachte is de Franse crimineel Pascal Sauvage, die de koningin van de troon wil stoten. Johnny vliegt erin, want hij kent geen gevaar en geen vrees. In feite kent Johnny English helemaal niets. De kluns wordt bovendien smoorverliefd op dubbelagente Lorna Campbell, wat het redden van de natie nog spannender maakt. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/johnny-english

Wo 21 augustus 2019 | 08:10 The Man who Would Be King IMDb: 7.8

21/08 - IMDB * 7.8 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Zo 18 augustus 2019 | 23:40 Queen of the South

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Amerikaanse dramaserie. La Última Hora Mata. Er kan maar één koningin zijn. Wie komt er als winnares uit de strijd: Camila of Teresa?

Zo 18 augustus 2019 | 16:25 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Frans-Belgische animatieserie. De kat en de zwaan. Om het begin van het Jaar van de Draak te vieren, is Bad Jack van plan Henri en Jimmy in een bodemloze put te gooien. Als Cat ze gaat redden, staat de koningin erop dat ze met Cat meegaat en de outfit van "De Zwaan" aantrekt, een jeugdheld van haar. De twee trekken eropuit om te zorgen dat alles weer goedkomt.

Zo 18 augustus 2019 | 06:30 The Man who Would Be King IMDb: 7.8

18/08 - IMDB * 7.8 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Zo 18 augustus 2019 | 06:00 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

Za 17 augustus 2019 | 22:50 Queen of the South

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Amerikaanse dramaserie. La Última Hora Mata. Er kan maar één koningin zijn. Wie komt er als winnares uit de strijd: Camila of Teresa?

Za 17 augustus 2019 | 13:00 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

Za 17 augustus 2019 | 10:20 De mooiste sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Sprookjesserie. De prinses op de erwt. De koning wordt 70 en moet daarom aftreden. Zijn zus wacht al jaren op de kans om koningin te worden en alleen de zoon van de koning kan dit voorkomen. Hij moet dan wel snel trouwen, maar met wie?

Za 17 augustus 2019 | 00:10 Prinses Christina 1947-2019

Prinses Christina, vanmorgen overleden op 72-jarige leeftijd, was niet alleen de jongste, maar ook de minst bekende dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Een terugblik op haar leven

Vr 16 augustus 2019 | 20:45 Prinses Christina 1947-2019

Prinses Christina, vanmorgen overleden op 72-jarige leeftijd, was niet alleen de jongste, maar ook de minst bekende dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Een terugblik op haar leven

Vr 16 augustus 2019 | 20:25 Prinses Christina 1947-2019

Prinses Christina, vanmorgen overleden op 72-jarige leeftijd, was niet alleen de jongste, maar ook de minst bekende dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Een terugblik op haar leven

Do 15 augustus 2019 | 20:30 Brave IMDb: 7.1

15/08 - IMDB * 7.1 - Familiefilm, Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om haar eigen pad in het leven te bepalen gaat ze tegen alle eeuwenoude tradities in die heilig zijn voor de grote leiders van het land: de grote Lord MacGuffin, de chagrijnige Lord Macintosh en de humeurige Lord Dingwall. Wanneer Merida de excentrieke oude Heks tegenkomt, krijgt ze de...

Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om haar eigen pad in het leven te bepalen gaat ze tegen alle eeuwenoude tradities in die heilig zijn voor de grote leiders van het land: de grote Lord MacGuffin, de chagrijnige Lord Macintosh en de humeurige Lord Dingwall. Wanneer Merida de excentrieke oude Heks tegenkomt, krijgt ze de mogelijkheid om een wens in vervulling te laten gaan die rampzalige gevolgen heeft. Het grote gevaar dat op de loer ligt dwingt Merida er toe om de ware betekenis van moed te ontdekken om zo de beestachtige vloek te kunnen stoppen voordat het te laat is. Pixars eerste animatiefilm met een vrouwelijke hoofdrol is geschreven door Brenda Chapman. Zij was eerder mede verantwoordelijk voor de scenario's van Beauty and the Beast, The Lion King en Pixars Cars. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/brave

Do 15 augustus 2019 | 12:30 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Flambeau schakelt de hulp in van Father Brown bij de diefstal van het inhuldigingscadeau van de paus aan de koningin van Engeland. 5/10

Do 15 augustus 2019 | 08:15 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Flambeau schakelt de hulp in van Father Brown bij de diefstal van het inhuldigingscadeau van de paus aan de koningin van Engeland. 5/10

Wo 14 augustus 2019 | 18:04 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Nederlandse komische serie. De verjaardag. De koningin heeft besloten dit jaar op Koninginnedag de wijk Zonnedael met een bezoek te vereren. Groot alarm op het gemeentehuis, bij Sjakie en de rest van de buurt. Alle pogingen om de familie Flodder uit het zicht van de koninklijke familie te houden, mislukken op het laatste moment. Voor de koningin wordt het een verjaardag om nooit te vergeten.

Wo 14 augustus 2019 | 16:50 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Flambeau schakelt de hulp in van Father Brown bij de diefstal van het inhuldigingscadeau van de paus aan de koningin van Engeland. 5/10

Di 13 augustus 2019 | 17:15 Victoria

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Britse historische dramaserie. The Sins of the Father. De koningin bevalt van een gezonde zoon, de prins van Wales, maar Victoria wordt overvallen door een onverklaarbaar verdriet. Door een drama in Coburg wordt Albert geconfronteerd met een duister familiegeheim.

Di 13 augustus 2019 | 12:55 Babar en de belevenissen van Badou

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Animatieserie. Het bange dappere stekelvarken. Nadat Koningin Celeste de kinderen een eng verhaal heeft verteld over de Sluiper doet Munroe alsof hij als enige niet bang is, maar eigenlijk is hij extreem bang en kan hij niet meer slapen. Om zichzelf en de anderen te overtuigen dat hij niet bang is, probeert hij iets dappers te doen, maar doet dat steeds op het verkeerde moment.

Di 13 augustus 2019 | 06:30 The Man who Would Be King IMDb: 7.9

13/08 - IMDB * 7.9 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Ma 12 augustus 2019 | 19:05 The Making of Spain

Seizoen 1 - Aflevering 3 - BBC-reeks waarin historicus, journalist en schrijver Simon Sebag Montefiore op zoek gaat naar 2000 jaar Spaanse geschiedenis. Nation. Voor Spanje breekt een gouden tijdperk aan. Koning Filips II is oppermachtig en is een tijdje koning van zowel Spanje als Engeland door zijn huwelijk met koningin Maria van Engeland. Hij sticht Madrid en stuurt een armada naar Engeland. We brengen een bezoek aan el Escorial, het indrukwekkende paleis van Filips. Daar zien we hoe Filips' opvolgers zijn macht nooit hebben kunnen evenaren. Spanje wordt geleid door de Bourbons en zal deel uitmaken van het Napoleontisch Keizerrijk. Na een donker tijdperk van burgeroorlog en de dictatuur onder Franco, groeit Spanje uit tot een moderne, 20ste-eeuwse, democratische monarchie.

Zo 11 augustus 2019 | 21:05 The Making of Spain

Seizoen 1 - Aflevering 3 - BBC-reeks waarin historicus, journalist en schrijver Simon Sebag Montefiore op zoek gaat naar 2000 jaar Spaanse geschiedenis. Nation. Voor Spanje breekt een gouden tijdperk aan. Koning Filips II is oppermachtig en is een tijdje koning van zowel Spanje als Engeland door zijn huwelijk met koningin Maria van Engeland. Hij sticht Madrid en stuurt een armada naar Engeland. We brengen een bezoek aan el Escorial, het indrukwekkende paleis van Filips. Daar zien we hoe Filips' opvolgers zijn macht nooit hebben kunnen evenaren. Spanje wordt geleid door de Bourbons en zal deel uitmaken van het Napoleontisch Keizerrijk. Na een donker tijdperk van burgeroorlog en de dictatuur onder Franco, groeit Spanje uit tot een moderne, 20ste-eeuwse, democratische monarchie.

Do 8 augustus 2019 | 23:04 Concours Reine Elisabeth 2019

Verslag van de Koningin Elisabethwedstrijd 2019, een internationale klassieke muziekwedstrijd. Concert de clôture

Do 8 augustus 2019 | 17:10 Victoria

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Britse historische dramaserie. A Soldier's Daughter. Koningin Victoria is nog maar net bevallen, of ze wil al meteen weer aan de slag gaan en regeren over haar land. Albert probeert haar zo veel mogelijk te sparen van het vele slechte nieuws over Britse soldaten in Afghanistan.

Do 8 augustus 2019 | 09:00 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

Wo 7 augustus 2019 | 17:55 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

Wo 7 augustus 2019 | 14:34 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 139 - Frans-Belgische animatieserie. Jack slaapt. Terwijl Bad Jack eindelijk slaapt, moet Bjorn zijn schat bewaken. Bjorn roept de hulp in van Jimmy en Cat, die voorstelt om, om dieven weg te houden, te doen alsof Bad Jack wakker is door te doen alsof hij een konvooi met een diamant voor de koningin aanvalt. Maar Bjorn kan zich niet inhouden en steelt de kostbare steen echt. Henri, Wilfried en de andere ridders gaan meteen de confrontatie met Bad Jack aan. De waarheid komt aan het licht en ze nemen de schat van Jack in beslag, en dan is het aan Jimmy, Cat en Henri om alles recht te zetten.

Wo 7 augustus 2019 | 08:35 The Man who Would Be King IMDb: 7.9

07/08 - IMDB * 7.9 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Di 6 augustus 2019 | 08:05 The Man who Would Be King IMDb: 7.9

06/08 - IMDB * 7.9 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Ma 5 augustus 2019 | 19:05 The Making of Spain

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Documentairereeks waarin historicus, journalist en schrijver Simon Sebag Montefiore op zoek gaat naar 2000 jaar Spaanse geschiedenis. Reconquest. In het noorden is het christendom aan een heropleving bezig, en de moslimstaatjes vallen een voor een. Vanuit Noord-Afrika proberen islamitische sekten Spanje te heroveren. In de 15e eeuw rest enkel nog de stadstaat Granada, maar ook die wordt belegerd door de katholieke koning Ferdinand en zijn vrouw, koningin Isabella. Granada valt in 1492 en dat jaar betekent meteen het einde van 700 jaar moslimtijdperk. De joden worden verdreven en de inquisitie gaat van start. Ook Simon Sebag Montefiore komt vervelende informatie over zijn familie te weten.

Ma 5 augustus 2019 | 14:35 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Animatieserie. De apenkoningin. Masha steelt de bril van Baloo en benoemt zichzelf daarmee tot koningin van de jungle. Mowgli doet er alles aan om de bril van Baloo terug te krijgen.

Zo 4 augustus 2019 | 21:00 The Making of Spain

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Documentairereeks waarin historicus, journalist en schrijver Simon Sebag Montefiore op zoek gaat naar 2000 jaar Spaanse geschiedenis. Reconquest. In het noorden is het christendom aan een heropleving bezig, en de moslimstaatjes vallen een voor een. Vanuit Noord-Afrika proberen islamitische sekten Spanje te heroveren. In de 15e eeuw rest enkel nog de stadstaat Granada, maar ook die wordt belegerd door de katholieke koning Ferdinand en zijn vrouw, koningin Isabella. Granada valt in 1492 en dat jaar betekent meteen het einde van 700 jaar moslimtijdperk. De joden worden verdreven en de inquisitie gaat van start. Ook Simon Sebag Montefiore komt vervelende informatie over zijn familie te weten.

Zo 4 augustus 2019 | 10:15 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Frans-Belgische animatieserie. Koninklijke lijfwacht. Nadat Jimmy en Cat dieven tegen hebben gehouden die de koningin wilden beroven, verstopt Cat zich, zodat haar moeder er niet achter komt dat ze weer aan het spijbelen was. Maar als de koningin Jimmy looft als held, wordt Cat jaloers en zet een roofoverval in scène, zodat zij deze keer erkenning krijgt voor het redden van de koningin.

Zo 4 augustus 2019 | 09:05 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Frans-Belgische animatieserie. Stoute, stoute mandoline. Als Jimmy de mandoline van zijn vader kwijt is geraakt, sluit hij een deal met een heks om die te vervangen. Maar als Henri voor de koningin op de mandoline speelt en zij raar begint te doen, beseffen Jimmy en Cat dat de heks iets van plan is en moeten ze daar een stokje voor steken.

Zo 4 augustus 2019 | 08:41 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Frans-Belgische animatieserie. De kat en de zwaan. Om het begin van het Jaar van de Draak te vieren, is Bad Jack van plan Henri en Jimmy in een bodemloze put te gooien. Als Cat ze gaat redden, staat de koningin erop dat ze met Cat meegaat en de outfit van "De Zwaan" aantrekt, een jeugdheld van haar. De twee trekken eropuit om te zorgen dat alles weer goedkomt.

Za 3 augustus 2019 | 14:33 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. De magische klok. Heel lang geleden woonden er in een ver land in een prachtig kasteel zes koningszonen die erg ijdel waren. De koning en koningin waren erg vroeg gestorven en de opvoeding van de raadsheren liet te wensen over. Er viel met de zes zonen geen land te bezeilen.

Za 3 augustus 2019 | 09:30 The Man who Would Be King IMDb: 7.9

03/08 - IMDB * 7.9 - Avontuur, The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als...

The Man who Would Be King is een Amerikaanse en Britse avonturen en dramafilm uit het jaar 1975. Deze productie is geregisseerd door John Huston. De hoofdrollen worden vertolkt door Sean Connery, Michael Caine en Christopher Plummer. Twee Britse avonturiers, Sean Connery en Michael Caine, voormalige soldaten in dienst van de Engelse koningin in India, besluiten dat India te klein en vooral te arm voor hen is. Ze vertekken naar het afgelegen en geïsoleerde landje Kafiristan in de hoop daar als helden, of beter nog, als koningen vereerd te worden. Daartoe probeert de een de lokale bevolking ervan te overtuigen dat de ander een God is, zodat ze hem tot koning zullen kronen. Maar daarvoor moeten ze eerst de plaatselijke hogepriesters overtuigen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-man-who-would-be-king

Za 3 augustus 2019 | 08:10 Blauw Bloed

Aflevering 26 - Royaltymagazine. Het koningspaar en het Oranjefonds. De Nederlandse bevolking gaf het Oranjefonds in 2002 als huwelijkscadeau aan het koningspaar. De organisatie steunt sociale initiatieven die mensen helpen onderdeel te blijven van de samenleving. De koning of koningin neemt vaak onaangekondigd een kijkje bij deze projecten. Zoals afgelopen maart: toen bezocht de koning in Zoetermeer Samen Sterk. In dit project helpen vrijwilligers gezinnen in moeilijkheden. Een aantal initiatieven wordt eens per jaar in het zonnetje gezet, als op Paleis Noordeinde de 'Appeltjes van Oranje' worden uitgereikt. Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u in deze aflevering.

Wo 31 juli 2019 | 17:15 Victoria

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Britse historische dramaserie. Brocket Hall. Victoria's oom Leopold stelt Albert voor als echtgenoot, wat zorgt voor een stormloop aan aanbidders die met de koningin willen trouwen. Hoewel Victoria vastberaden is om alleen te heersen, vermoedt Leopold terecht dat haar onverschilligheid tegenover het huwelijk iets te maken heeft met de chemie tussen haar en Melbourne.

Wo 31 juli 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 26 - Royaltymagazine. Het koningspaar en het Oranjefonds. De Nederlandse bevolking gaf het Oranjefonds in 2002 als huwelijkscadeau aan het koningspaar. De organisatie steunt sociale initiatieven die mensen helpen onderdeel te blijven van de samenleving. De koning of koningin neemt vaak onaangekondigd een kijkje bij deze projecten. Zoals afgelopen maart: toen bezocht de koning in Zoetermeer Samen Sterk. In dit project helpen vrijwilligers gezinnen in moeilijkheden. Een aantal initiatieven wordt eens per jaar in het zonnetje gezet, als op Paleis Noordeinde de 'Appeltjes van Oranje' worden uitgereikt. Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u in deze aflevering.

Di 30 juli 2019 | 17:15 Victoria

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse historische dramaserie. Ladies in waiting. Victoria is ondersteboven van het ontslag van eerste minister Melbourne. De ambitieuze Conroy en haar oom Cumberland zweren samen tegen haar. De kwetsbare koningin bedenkt een riskant plan om Melbourne terug te krijgen. Maar haar koppige aanpak dreigt de fundamenten van de monarchie te ondermijnen.

Di 30 juli 2019 | 15:50 How Do They Do It?

Seizoen 12 - Aflevering 5 - Episode 5: Hoe wordt het favoriete beleg van de Koningin, jam, van bittere sinaasappelen gemaakt? En hoe wordt een jurk voor de catwalk gemaakt?

Di 30 juli 2019 | 15:45 How Do They Do It?

Seizoen 12 - Aflevering 5 - Episode 5: Hoe wordt het favoriete beleg van de Koningin, jam, van bittere sinaasappelen gemaakt? En hoe wordt een jurk voor de catwalk gemaakt?

Ma 29 juli 2019 | 22:25 Viceroy's House IMDb: 6.7

29/07 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Ma 29 juli 2019 | 16:55 Victoria

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Britse historische dramaserie. Doll 123. Het leven van de achttienjarige Alexandrina verandert helemaal wanneer ze koningin wordt. Niet langer verborgen gehouden in Kensington Palace onder het repressieve regime van haar moeders adviseur Conroy, geeft ze zichzelf de naam Victoria en ze viert haar vrijheid met de charismatische eerste minister Melbourne. Maar Victoria's gebrek aan ervaring maakt haar vatbaar voor fouten en uiteindelijk ook schandalen.

Ma 29 juli 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 26 - Royaltymagazine. Het koningspaar en het Oranjefonds. De Nederlandse bevolking gaf het Oranjefonds in 2002 als huwelijkscadeau aan het koningspaar. De organisatie steunt sociale initiatieven die mensen helpen onderdeel te blijven van de samenleving. De koning of koningin neemt vaak onaangekondigd een kijkje bij deze projecten. Zoals afgelopen maart: toen bezocht de koning in Zoetermeer Samen Sterk. In dit project helpen vrijwilligers gezinnen in moeilijkheden. Een aantal initiatieven wordt eens per jaar in het zonnetje gezet, als op Paleis Noordeinde de 'Appeltjes van Oranje' worden uitgereikt. Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u in deze aflevering.

Zo 28 juli 2019 | 17:40 Inside the Ambulance

Seizoen 3 - Aflevering 10 - In deze aflevering: een taxichauffeur die op een auto is gebotst die door de politie werd gevolgd, een man die heftig bloedt nadat hij z'n been heeft verwond en een vrouw die gevallen is tijdens het uitlaten van haar hond. In de auto praat het personeel over de toekomst van TomToms, wat koningin Victoria van de West Midlands vindt en hamburgers uit de magnetron.

Zo 28 juli 2019 | 15:36 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 127 - Frans-Belgische animatieserie. Ouder-kinddag. Als Jimmy Cat en Bjorn vertelt over de zoveelste geweldige dag met Henri, verzuchten zijn twee vrienden dat hun ouders niet zo geweldig zijn. Jimmy stelt voor dat ze allebei een dagje met hun ouders doorbrengen om te zien dat ze het mis hebben. Maar de plannen van de koningin en Bad Jack gaan niet goed samen en dus moeten Jimmy en zijn vader ervoor zorgen dat het voor iedereen een leuk dagje wordt.

Za 27 juli 2019 | 19:25 Blauw Bloed

Aflevering 26 - Royaltymagazine. Het koningspaar en het Oranjefonds. De Nederlandse bevolking gaf het Oranjefonds in 2002 als huwelijkscadeau aan het koningspaar. De organisatie steunt sociale initiatieven die mensen helpen onderdeel te blijven van de samenleving. De koning of koningin neemt vaak onaangekondigd een kijkje bij deze projecten. Zoals afgelopen maart: toen bezocht de koning in Zoetermeer Samen Sterk. In dit project helpen vrijwilligers gezinnen in moeilijkheden. Een aantal initiatieven wordt eens per jaar in het zonnetje gezet, als op Paleis Noordeinde de 'Appeltjes van Oranje' worden uitgereikt. Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u in deze aflevering.

Za 27 juli 2019 | 15:36 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Frans-Belgische animatieserie. Wapenstilstand. Als de koningin aangeeft dat ze haar ridders wel even rust zou willen geven tijdens een intense, langdurige strijd tegen de Schurken, stelt Jimmy voor een wapenstilstand te sluiten en hun vijanden uit te nodigen voor een minstreelconcert. Maar als de spanningen tussen de vijanden oplopen, is het aan Jimmy, Henri, Cat en Bjorn om de vrede te bewaren en ervoor te zorgen dat de wapenstilstand voor de koningin goed uitpakt.

Za 27 juli 2019 | 08:10 Blauw Bloed

Aflevering 25 - Royaltymagazine. Special vanuit vrolijk Friesland. Vanuit Leeuwarden blikken we terug op werkbezoeken van de koning en koningin, en er is aandacht voor de mode van de royals.

Vr 26 juli 2019 | 18:25 Inside the Ambulance

Seizoen 3 - Aflevering 10 - In deze aflevering: een taxichauffeur die op een auto is gebotst die door de politie werd gevolgd, een man die heftig bloedt nadat hij z'n been heeft verwond en een vrouw die gevallen is tijdens het uitlaten van haar hond. In de auto praat het personeel over de toekomst van TomToms, wat koningin Victoria van de West Midlands vindt en hamburgers uit de magnetron.

Vr 26 juli 2019 | 16:45 Viceroy's House IMDb: 6.7

26/07 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Do 25 juli 2019 | 14:37 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 22 - Frans-Belgische animatieserie. Vet klein. Als de koningin een lolly eet waarvan ze begint te krimpen, moeten Jimmy en Henri de Heks van het Duistere Woud te pakken zien te krijgen om aan tegengif te komen. Maar dan moeten ze eerst iets zien te doen aan een betovering waardoor hun paard liefdesverdriet heeft. B-VERHAAL: Terwijl Cat voor haar krimpende moeder zorgt, raken ze verknocht aan een romantische soapserie.

Do 25 juli 2019 | 12:50 Babar en de belevenissen van Badou

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Animatieserie. Chocolade-bananensoep. Koningin Celeste is verkouden, dus besluit Babar samen met Badou en Chiku een chocolade-bananensoep voor haar te maken, met een geheim ingrediënt. Badou gaat de bananen halen en Chiku gaat naar de markt voor chocola. Het is een ruilmarkt en Chiku is niet goed in ruilen. Ze heeft knikkers mee, maar die wil niemand hebben. Ze is er uiteindelijk zó lang mee bezig dat, tegen de tijd dat ze het juiste ruilmiddel in handen heeft, de chocola al is uitverkocht.

Wo 24 juli 2019 | 14:35 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Frans-Belgische animatieserie. Henri de misdadiger. Als Jimmy per ongeluk de heks van het Vervloekte Bos in staat stelt de koningin te ontvoeren, wordt Wilfried de regent over het rijk. Wilfried vaardigt meteen domme nieuwe wetten uit en pakt Henri op. Jimmy heeft al snel door dat Wilfried het wel prettig vindt om de baas van het koninkrijk te zijn en dat hij de koningin niet wil bevrijden... Onze held wil de koningin zelf redden, maar beseft al snel dat hij om dat te doen slagen eerst zijn vader moet bevrijden...

Wo 24 juli 2019 | 13:22 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Animatieserie. De koningscobra. In het oude Egypte wordt een koningin bedreigd door een mummie. Ondanks dat haar adviseur Sakara het een slecht idee vindt, roept ze de hulp in van de Lummels. Het is de stuntelige, langzame Lau die uiteindelijk de mummie tot bedaren brengt en ontdekt dat Sakara op de troon van de koningin uit is.

Wo 24 juli 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 25 - Royaltymagazine. Special vanuit vrolijk Friesland. Vanuit Leeuwarden blikken we terug op werkbezoeken van de koning en koningin, en er is aandacht voor de mode van de royals.

Di 23 juli 2019 | 17:25 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Nederlandse komische serie. De verjaardag. De koningin heeft besloten dit jaar op Koninginnedag de wijk Zonnedael met een bezoek te vereren. Groot alarm op het gemeentehuis, bij Sjakie en de rest van de buurt. Alle pogingen om de familie Flodder uit het zicht van de koninklijke familie te houden, mislukken op het laatste moment. Voor de koningin wordt het een verjaardag om nooit te vergeten.

Ma 22 juli 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 25 - Royaltymagazine. Special vanuit vrolijk Friesland. Vanuit Leeuwarden blikken we terug op werkbezoeken van de koning en koningin, en er is aandacht voor de mode van de royals.

Zo 21 juli 2019 | 15:30 Koningin van Niendorf

21/07 - Familiefilm, Duitse familiefilm. De tienjarige Lea is niet zo'n 'meisjes meisje'. Ze wil lid worden van de jongensclub in haar dorp en doet daarom mee aan een weddenschap. Vanaf dat moment start een zomer vol avonturen.

Duitse familiefilm. De tienjarige Lea is niet zo'n 'meisjes-meisje'. Ze wil lid worden van de jongensclub in haar dorp en doet daarom mee aan een weddenschap. Vanaf dat moment start een zomer vol avonturen.

Zo 21 juli 2019 | 14:00 Preludiumconcert 2019

Uitzending van het Preludiumconcert tot de Nationale Feestdag. Aan de vooravond van de Nationale Feestdag speelt het Belgian National Orchestra elk jaar een feestelijk gratis concert, bijgewoond door het koningspaar en zo'n 2.000 muziekliefhebbers. De solist van dit concert in Bozar is de Amerikaanse pianist Henry Kramer, tweede laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016. Hij brengt met het BNO het Concerto voor piano en orkest nr.4, opus 58 van Ludwig van Beethoven. Ook de Egmont-ouverture opus 84 van dezelfde componist staat op het programma. Afgesloten wordt met Dansen van Galanta van Zoltan Kodàly. Dirigent is Hugh Wolff.

Za 20 juli 2019 | 22:15 Viceroy's House IMDb: 6.7

20/07 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Za 20 juli 2019 | 15:38 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Frans-Belgische animatieserie. Raad eens wie er komt eten?. De goeie Henri en Jimmy bieden onderdak aan de boze heks, die uit haar huis is getrapt door haar zus Stinkende Moerasheks. Jimmy en Cat zijn ervan overtuigd dat ze eigenlijk van plan is om de koningin te ontvoeren, die zondag bij Henri op de boerderij komt eten.

Do 18 juli 2019 | 19:05 Jerusalem: The Making of a Holy City

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Documentairereeks over de geschiedenis van de Heilige Stad Jeruzalem. Invasion, Invasion, Invasion. In het tweede deel van zijn onderzoek in en over Jeruzalem gaat Simon dieper in op de relatie tussen Mohammed en Jeruzalem, de bouw van de Rotskoepel en de pogingen om de stad opnieuw te christianiseren tijdens de kruistochten. Hij komt ook meer te weten over enkele minder gekende figuren die evenwel een grote impact hebben gehad op de stad: Al-Hakim, koningin Melisende, Saladin en Richard Leeuwenhart. Eindigen doet hij in de 13de eeuw, bij Frederik II, die de macht gelijk wilde verdelen, wat vandaag de dag nog steeds een moeizame klus is. En net als nu bleef ook toen de vrede niet duren.

Do 18 juli 2019 | 14:12 SynDROOM

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Realityreeks over de ambities en dromen van mensen met het syndroom van Down. De 25-jarige Jan heeft een licht verstandelijke beperking en een vorm van autisme. Van één ding gaat Jans hart echt sneller kloppen: het leger. Zijn droom is om een keer echt onderdeel te mogen zijn van de commando's. De 23-jarige Aniek heeft het syndroom van Down. Haar grootste passie is onze vorstin. Dagelijks tut ze zichzelf op als koningin en oefent ze het zwaaien van Máxima. Ze wil dolgraag een dag echt koningin zijn. Daar komt meer bij kijken dan ze denkt.

Do 18 juli 2019 | 11:10 Viceroy's House IMDb: 6.7

18/07 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Za 13 juli 2019 | 08:10 Blauw Bloed

Aflevering 23 - Royaltymagazine. Special. Den Bosch is de standplaats van deze zomerspecial. Koningin Máxima bezocht de bierbrouwers Bavaria in Lieshout, waar ze van dichtbij zag hoe hun bier wordt gemaakt.

Wo 10 juli 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 23 - Royaltymagazine. Special. Den Bosch is de standplaats van deze zomerspecial. Koningin Máxima bezocht de bierbrouwers Bavaria in Lieshout, waar ze van dichtbij zag hoe hun bier wordt gemaakt.

Di 9 juli 2019 | 18:45 Viceroy's House IMDb: 6.7

09/07 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Di 9 juli 2019 | 02:25 Blauw Bloed

Aflevering 22 - Royaltymagazine. Koningspaar in Zeeland en Trump bezoekt Queen. O.a. een terugblik op de koninklijke bezoeken aan de provincie Zeeland, met onder andere het zonnige streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Schouwen-Duiveland en Tholen.

Ma 8 juli 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 23 - Royaltymagazine. Special. Den Bosch is de standplaats van deze zomerspecial. Koningin Máxima bezocht de bierbrouwers Bavaria in Lieshout, waar ze van dichtbij zag hoe hun bier wordt gemaakt.

Ma 8 juli 2019 | 14:15 Viceroy's House IMDb: 6.7

08/07 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Zo 7 juli 2019 | 10:02 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. Ganzenhoedstertje. Er was eens een koningin met haar dochter. Ooit werd bepaald dat de prinses zou trouwen met de zoon van de koning van een naburig rijk. Op haar achttiende verjaardag gaat de prinses naar haar prins. Onderweg gebeurt er iets bijzonders.

Zo 7 juli 2019 | 09:15 Shakespeare & Hathaway: Private Investigators

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Als een LARP-gevecht in de bossen mis gaat, moeten Lu en Frank de naam van de koningin zuiveren en de schuldige vangen. 2/10

Zo 7 juli 2019 | 08:29 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. Kikkerkoning. Er was eens, heel lang geleden, in een tijd toen dromen nog geen bedrog waren, een koning die samen met zijn vrouw, de koningin, één dochter had. Het lievelingsspeelgoed van die prinses was een gouden bal. Maar op een dag viel die bal tijdens het spelen in een vijver. Die was zo diep dat je de bodem niet meer kon zien. Gelukkig had een kikker gezien wat er gebeurde en hij beloofde de prinses dat hij de gouden bal zou opvissen.

Za 6 juli 2019 | 15:31 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 150 - Frans-Belgische animatieserie. Mijn ridder, mijn draak en ik. Als een oude nicht op bezoek komt bij de koningin, zijn Cat, Jimmy en Henri ervan overtuigd dat ze een vermomde schurk is en verkleden Jimmy en Henri zich als lakeien om haar te kunnen bespioneren. Ze weten niet dat Wilfried ook in het kasteel is - en dat hij degene is waar ze zich zorgen over zouden moeten maken.

Za 6 juli 2019 | 12:35 Shakespeare & Hathaway: Private Investigators

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Als een LARP-gevecht in de bossen mis gaat, moeten Lu en Frank de naam van de koningin zuiveren en de schuldige vangen. 2/10

Za 6 juli 2019 | 08:50 The Young Victoria IMDb: 7.3

06/07 - IMDB * 7.3 - Historisch, Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige...

Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-victoria

Do 4 juli 2019 | 09:30 The Young Victoria IMDb: 7.3

04/07 - IMDB * 7.3 - Historisch, Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige...

Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-victoria

Di 2 juli 2019 | 07:25 The Young Victoria IMDb: 7.3

02/07 - IMDB * 7.3 - Historisch, Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige...

Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-victoria

Ma 1 juli 2019 | 22:15 Viceroy's House IMDb: 6.7

01/07 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Ma 1 juli 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 22 - Royaltymagazine. Koningspaar in Zeeland en Trump bezoekt Queen. O.a. een terugblik op de koninklijke bezoeken aan de provincie Zeeland, met onder andere het zonnige streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Schouwen-Duiveland en Tholen.

Ma 1 juli 2019 | 09:59 Flodder

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Komische serie. Computerkoorts. Henkie blijkt een computerexpert te zijn. Betalingsproblemen van de Flodders worden spontaan opgelost. Het wordt in Zonnedael ook opvallend druk met werklieden die, tegen de zin van de buurtbewoners, allerlei vreemde voorzieningen treffen. De techniek staat voor niets, de familie Flodder uiteraard ook niet en de ellende is niet te overzien.

Vr 28 juni 2019 | 17:53 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Nederlandse komische serie. De verjaardag. De koningin heeft besloten dit jaar op Koninginnedag de wijk Zonnedael met een bezoek te vereren. Groot alarm op het gemeentehuis, bij Sjakie en de rest van de buurt. Alle pogingen om de familie Flodder uit het zicht van de koninklijke familie te houden, mislukken op het laatste moment. Voor de koningin wordt het een verjaardag om nooit te vergeten.

Do 27 juni 2019 | 18:45 Viceroy's House IMDb: 6.7

27/06 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Di 25 juni 2019 | 15:25 Groeten uit Holland!

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Realityreeks. Prinsjesdag. De Marokkaanse vrouwen verkennen de Nederlandse monarchie. Ze zouden koning Willem-Alexander en koningin Máxima dolgraag willen ontmoeten. Zou het op Prinsjesdag lukken?

Zo 23 juni 2019 | 17:20 Dragonheart IMDb: 6.5

23/06 - IMDB * 6.5 - Dragonheart is een Amerikaanse fantasie en actiefilm uit het jaar 1996. Deze productie is geregisseerd door Rob Cohen. De hoofdrollen worden vertolkt door Dennis Quaid en Pete Postlethwaite. Sean Connery is te horen als de stem van de reuze draak Draco. Hoofdpersonage is Ridder Bowen. Hij is de mentor van prins Einon. De knaap heeft hem plechtig beloofd een betere koning te worden dan zijn vader, een gevreesde tiran. In het jaar 984 breekt er een grote opstand uit. De koning valt in een...

Dragonheart is een Amerikaanse fantasie- en actiefilm uit het jaar 1996. Deze productie is geregisseerd door Rob Cohen. De hoofdrollen worden vertolkt door Dennis Quaid en Pete Postlethwaite. Sean Connery is te horen als de stem van de reuze draak Draco. Hoofdpersonage is Ridder Bowen. Hij is de mentor van prins Einon. De knaap heeft hem plechtig beloofd een betere koning te worden dan zijn vader, een gevreesde tiran. In het jaar 984 breekt er een grote opstand uit. De koning valt in een hinderlaag en wordt vermoord. Einon wordt zwaar gewond door Kara, een jonge vrouwelijke rebel. Om haar zoon te redden, roept koningin Aislinn de hulp in van een machtige draak. Het grote wezen dwingt Einon om de erecode van de draken te gehoorzamen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/dragonheart

Wo 19 juni 2019 | 22:30 HMS Ark Royal

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Episode 6: De HMS Ark Royal-bemanning bereidt zich voor op de International Fleet Review voor het 100-jarig bestaan van de Royal Canadian Navy, waarbij de koningin het defilé zal afnemen.

Wo 19 juni 2019 | 18:30 Salvage Hunters

Seizoen 11 - Aflevering 12 - Eccentric People: In het Lake District ontmoet Drew een alpacahouder met een voorliefde voor ongewoon antiek. En in een kasteel in Staffordshire ontmoet hij een lookalike van koningin Elizabeth I.

Ma 17 juni 2019 | 16:10 NOS Koningspaar in Ierland

Royaltymagazine met een verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland (12-14 juni). Met o.a. de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven.

Zo 16 juni 2019 | 11:45 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

Zo 16 juni 2019 | 09:05 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Frans-Belgische animatieserie. Stoute, stoute mandoline. Als Jimmy de mandoline van zijn vader kwijt is geraakt, sluit hij een deal met een heks om die te vervangen. Maar als Henri voor de koningin op de mandoline speelt en zij raar begint te doen, beseffen Jimmy en Cat dat de heks iets van plan is en moeten ze daar een stokje voor steken.

Za 15 juni 2019 | 23:30 Hooten & the Lady

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Britse avontuurlijke dramaserie. Ethiopia. Ella wordt ontvoerd door huurlingen in Oost-Afrika. Alex en Hooten laten alles vallen om haar te gaan redden. De verloren schat van de koningin van Seba is de sleutel om Ella te bevrijden.

Za 15 juni 2019 | 20:25 NOS Koningspaar in Ierland

Royaltymagazine met een verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland (12-14 juni). Met o.a. de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven.

Za 15 juni 2019 | 14:40 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

Za 15 juni 2019 | 14:32 Sprookjes

Seizoen 1 - Aflevering 26 - Acteur Jan Decleir leest voor uit zijn grote sprookjesboek. De magische klok. Heel lang geleden woonden er in een ver land in een prachtig kasteel zes koningszonen die erg ijdel waren. De koning en koningin waren erg vroeg gestorven en de opvoeding van de raadsheren liet te wensen over. Er viel met de zes zonen geen land te bezeilen.

Za 15 juni 2019 | 12:10 NOS Koningspaar in Ierland

Royaltymagazine met een verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland (12-14 juni). Met o.a. de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven.

Za 15 juni 2019 | 09:50 NOS Koningspaar in Ierland

Royaltymagazine met een verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland (12-14 juni). Verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, met o.a. de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven.

Za 15 juni 2019 | 07:35 Blauw Bloed

Aflevering 22 - Royaltymagazine. Koningspaar in Zeeland en Trump bezoekt Queen. O.a. een terugblik op de koninklijke bezoeken aan de provincie Zeeland, met onder andere het zonnige streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Schouwen-Duiveland en Tholen.

Za 15 juni 2019 | 00:35 Vikings

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Iers-Canadese historische dramaserie. The Profit and the Loss. Ragnar stelt voor om zowel vanaf de rivier als vanaf het land Parijs aan te vallen. Het is het begin van een intense strijd tussen Rollo en de Vikings. Rollo beveelt de Franken om de Vikingschepen in brand te steken en te laten kapseizen, zodat ze geen kant meer op kunnen. Tijdens de strijd redt Bjorn Harald en Halfdan, en Ragnar redt Floki. Ecbert verlaat Mercia en ontmoet prins Wigstan, die hem vertelt dat de Mercianen Kwenthrith niet zullen accepteren als koningin. Ondertussen in Kattegat ziet Sigurd dat Harbard en Aslaug elkaar kussen.

Za 15 juni 2019 | 00:10 NOS Koningspaar in Ierland

Royaltymagazine met een verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland (12-14 juni). Met o.a. de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven.

Vr 14 juni 2019 | 21:50 NOS Koningspaar in Ierland

Royaltymagazine met een verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland (12-14 juni). Met o.a. de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven.

Vr 14 juni 2019 | 12:05 Maya de Bij

Seizoen 2 - Aflevering 32 - Animatieserie. Flip redt de koningin. De wespen hebben een nieuw geheim wapen: een vreemd zaad dat iedereen gek maakt. Dankzij dat zaad kunnen ze de Koningin ontvoeren en vragen ze losgeld. Maya, Willy en Flip gaan op reddingsmissie.

Do 13 juni 2019 | 22:50 De legende van Korra

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Leve de Koningin: Om de Avatar in handen te krijgen, sluit Zaheer een deal met de Aardkoningin. Maar Korra ontsnapt. Zaheer onttroont de koningin en brengt chaos en anarchie in Ba Sing Se. Bolin en Mako worden bevrijd door Zaheer, maar met een boodschap voor Korra…

Do 13 juni 2019 | 00:00 Reign

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Historische dramaserie. Three Queens, Two Tigers. Koningin Mary worstelt om haar macht in Schotland te behouden terwijl koningin Elizabeth haar saboteert met de hulp van een nieuwe bondgenoot koningin Catherine.

Wo 12 juni 2019 | 20:30 Viceroy's House IMDb: 6.7

12/06 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Wo 12 juni 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 22 - Royaltymagazine. Koningspaar in Zeeland en Trump bezoekt Queen. O.a. een terugblik op de koninklijke bezoeken aan de provincie Zeeland, met onder andere het zonnige streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Schouwen-Duiveland en Tholen.

Wo 12 juni 2019 | 07:47 Super 4

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Franse animatieserie. Ruby, koningin van de zee (deel 2). Een ridder, een piraat, een fee en een slimme techneut vormen samen Super 4. Ze beleven de spannendste avonturen in de gevaarlijkste omgevingen. Niets staat de Super 4 en hun ultramoderne voertuig in de weg!

Di 11 juni 2019 | 07:51 Super 4

Seizoen 1 - Aflevering 18 - Franse animatieserie. Ruby, koningin van de zee (deel 1). Een ridder, een piraat, een fee en een slimme techneut vormen samen Super 4. Ze beleven de spannendste avonturen in de gevaarlijkste omgevingen. Niets staat de Super 4 en hun ultramoderne voertuig in de weg!

Zo 9 juni 2019 | 15:35 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Frans-Belgische animatieserie. Raad eens wie er komt eten?. De goeie Henri en Jimmy bieden onderdak aan de boze heks, die uit haar huis is getrapt door haar zus Stinkende Moerasheks. Jimmy en Cat zijn ervan overtuigd dat ze eigenlijk van plan is om de koningin te ontvoeren, die zondag bij Henri op de boerderij komt eten.

Za 8 juni 2019 | 15:32 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Frans-Belgische animatieserie. Het oogstfestival. Epic, de koningin vraagt Henri om een lied te componeren om haar geliefde onderdanen wat op te beuren voor het oogstfestival van dit jaar. Maar als Cat besluit om de boeren en haar moeder te helpen door voor eens en altijd af te rekenen met Bad Jack, roept ze de hulp van Jimmy in om het tegen de slechterik op te nemen.

Vr 7 juni 2019 | 09:32 Flodder

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Nederlandse komische serie. Lopende zaken. Johnnie probeert geld te verdienen aan de jaarlijkse hardloopwedstrijd door Zonnedael. Helaas gaat er wat mis en komt het aan op de benen van dochter Kees om de wedstrijd te winnen.

Vr 7 juni 2019 | 08:50 Viceroy's House IMDb: 6.7

07/06 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Do 6 juni 2019 | 17:18 Flodder

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Nederlandse komische serie. Lopende zaken. Johnnie probeert geld te verdienen aan de jaarlijkse hardloopwedstrijd door Zonnedael. Helaas gaat er wat mis en komt het aan op de benen van dochter Kees om de wedstrijd te winnen.

Ma 3 juni 2019 | 15:25 American Dad!

Seizoen 10 - Aflevering 13 - I Ain't No Holodeck Boy: Stan is gefrustreerd omdat Steve en zijn vrienden nooit buiten spelen. Hij drogeert ze en neemt ze mee naar het holodeck van de CIA, wat natuurlijk misgaat. Hayley koopt Rogers thuisplaneet en beweert dat ze zijn koningin is.

Za 1 juni 2019 | 12:30 Viceroy's House IMDb: 6.7

01/06 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Za 1 juni 2019 | 07:25 Blauw Bloed

Aflevering 20 - Royaltymagazine. Koningspaar voor een-na-laatste keer naar Duitsland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week hun tour langs alle zestien Duitse deelstaten voortgezet. Dit keer stonden Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg op de agenda. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet uitgebreid verslag.

Za 1 juni 2019 | 00:35 Vikings

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Iers-Canadese historische dramaserie. Kill the Queen. Terwijl in Kattegat Ragnar en Floki het nog steeds oneens zijn met elkaar, probeert Rollo in Parijs zijn nieuwe bruid, prinses Gisla, voor zich te winnen. Ondertussen worden de overlevingstechnieken van Bjorn op de proef gesteld in de wildernis en geeft koning Ecbert zijn zoon Aethewulf de taak om koningin Kwenthrith te redden in Mercia.

Vr 31 mei 2019 | 19:45 Hyena Queen

Hyena Queen: Een unieke kennismaking met het leven van een troep hyena's en hun koningin, in het Mala Mala-wildpark van Zuid-Afrika.

Do 30 mei 2019 | 12:10 Maya de Bij

Seizoen 2 - Aflevering 21 - Animatieserie. Maya de Eerste. De Koningin wil dat Maya haar voor één dag vervangt. Maya is verrast: ze kent niks van het beheer van de korf. Bijenwas is erg jaloers: hij wilde de vervanger zijn. Hij bedenkt een plan om Maya te dwarsbomen.

Wo 29 mei 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 20 - Royaltymagazine. Koningspaar voor een-na-laatste keer naar Duitsland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week hun tour langs alle zestien Duitse deelstaten voortgezet. Dit keer stonden Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg op de agenda. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet uitgebreid verslag.

Di 28 mei 2019 | 22:30 Viceroy's House IMDb: 6.7

28/05 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Ma 27 mei 2019 | 19:00 Koningin Elisabethwedstrijd Viool 2019: Hoogtepunten

Hoogtepunten van de afgelopen Koningin Elisabethwedstrijd 2019 voor viool

Ma 27 mei 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 20 - Royaltymagazine. Koningspaar voor een-na-laatste keer naar Duitsland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week hun tour langs alle zestien Duitse deelstaten voortgezet. Dit keer stonden Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg op de agenda. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet uitgebreid verslag.

Ma 27 mei 2019 | 15:10 Viceroy's House IMDb: 6.7

27/05 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Zo 26 mei 2019 | 20:55 Treasures of Ancient Egypt

Aflevering 3 - Documentairereeks over de kunst van het oude Egypte. A New Dawn. Alistair Sooke besluit zijn epische reis doorheen de Egyptische kunst met de vaststelling dat de kunst van het Egyptische Rijk op het laatst toch weer een heropleving kende. Getuige daarvan zijn de kolossale beelden van Ramses II, die de macht van de farao moesten weerspiegelen, en de laatste bloei, tijdens het bewind van koningin Cleopatra. De invasies, gepleegd door achtereenvolgens de Nubiërs, Alexander de Grote en de Romeinen, zorgden voor nieuwe stromingen binnen de kunst. Sooke ontdekt ook een reeks satirische werken van gewone burgers, die de Egyptische graffitikunstenaars van vandaag nog steeds inspireren.

Zo 26 mei 2019 | 20:00 Koningin Elisabethwedstrijd Viool 2019: Hoogtepunten

Hoogtepunten van de afgelopen Koningin Elisabethwedstrijd 2019 voor viool

Zo 26 mei 2019 | 15:31 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 150 - Frans-Belgische animatieserie. Mijn ridder, mijn draak en ik. Als een oude nicht op bezoek komt bij de koningin, zijn Cat, Jimmy en Henri ervan overtuigd dat ze een vermomde schurk is en verkleden Jimmy en Henri zich als lakeien om haar te kunnen bespioneren. Ze weten niet dat Wilfried ook in het kasteel is - en dat hij degene is waar ze zich zorgen over zouden moeten maken.

Za 25 mei 2019 | 20:05 Finale Koningin Elisabethwedstrijd Viool 2019

Aflevering 6 - Liveverslag van de finale van de Koningin Elisabethwedstijd 2019 voor viool. Dag 6 + proclamatie. Vanavond treden de laatste twee finalisten aan: de Amerikaans-Canadese Shannon Lee en de Oekraïense Eva Rabchevska. Ze vertolken beiden een concerto naar keuze en een verplicht werk dat speciaal voor deze vioolwedstrijd werd geschreven door de Finse componist Kimmo Hakola. Ze worden begeleid door het Nationaal Orkest van België, gedirigeerd door Hugh Wolff. Na het optreden volgt de proclamatie van de rangschikking van de laureaten.

Za 25 mei 2019 | 18:30 Opgelegd werk

Documentaire waarin de finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool in 2015 gevolgd worden tijdens hun verblijf in 'De Kapel'. In deze documentaire film wordt een blik geworpen achter de schermen van de Koningin Elisabethwedstrijd, een internationale wedstrijd met wereldfaam. De focus ligt op het einde van de wedstrijd en wil via rake portretten van de finalisten een beeld schetsen van de liefde voor viool en hun keuze voor dit concours. De opnamen vonden grotendeels plaats in de muziekkapel, waar de finalisten in afzondering verblijven gedurende de wedstrijd. Dit toont een uitzonderlijke en tot nog toe vrij onbekende kant van de wedstrijd.

Za 25 mei 2019 | 07:35 Blauw Bloed

Aflevering 19 - Royaltymagazine. Koningin Máxima weer terug in Ethiopië. Uitzending vanuit Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Koningin Máxima was opnieuw in het Afrikaanse land vanwege haar werk voor de Verenigde Naties. Ze ging terug om te kijken of eerder gemaakte afspraken rond het bevorderen van financiële toegankelijkheid worden nageleefd. Jeroen Snel volgde koningin Máxima op de voet en sprak haar over haar missie. Nog geen dag na haar werkbezoek aan Ethiopië was koningin Máxima donderdag alweer op pad in eigen land. Ze reisde af naar de haven van Amsterdam voor de opening van een nieuwe scheepswerf. Koning Willem-Alexander was te vinden op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. In Bruinisse opende hij een bijzonder windmolenpark; het grootste burgerinitiatief van Nederland. Mode-expert Josine Droogendijk voorziet ons van leuke weetjes over de kleding die Máxima de laatste weken heeft gedragen.

Do 23 mei 2019 | 22:10 Dragonheart IMDb: 6.5

23/05 - IMDB * 6.5 - Fantasy-film, Dragonheart is een Amerikaanse fantasie en actiefilm uit het jaar 1996. Deze productie is geregisseerd door Rob Cohen. De hoofdrollen worden vertolkt door Dennis Quaid en Pete Postlethwaite. Sean Connery is te horen als de stem van de reuze draak Draco. Hoofdpersonage is Ridder Bowen. Hij is de mentor van prins Einon. De knaap heeft hem plechtig beloofd een betere koning te worden dan zijn vader, een gevreesde tiran. In het jaar 984 breekt er een grote opstand uit. De koning valt in een...

Dragonheart is een Amerikaanse fantasie- en actiefilm uit het jaar 1996. Deze productie is geregisseerd door Rob Cohen. De hoofdrollen worden vertolkt door Dennis Quaid en Pete Postlethwaite. Sean Connery is te horen als de stem van de reuze draak Draco. Hoofdpersonage is Ridder Bowen. Hij is de mentor van prins Einon. De knaap heeft hem plechtig beloofd een betere koning te worden dan zijn vader, een gevreesde tiran. In het jaar 984 breekt er een grote opstand uit. De koning valt in een hinderlaag en wordt vermoord. Einon wordt zwaar gewond door Kara, een jonge vrouwelijke rebel. Om haar zoon te redden, roept koningin Aislinn de hulp in van een machtige draak. Het grote wezen dwingt Einon om de erecode van de draken te gehoorzamen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/dragonheart

Do 23 mei 2019 | 20:30 Brave IMDb: 7.1

23/05 - IMDB * 7.1 - Familiefilm, Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om haar eigen pad in het leven te bepalen gaat ze tegen alle eeuwenoude tradities in die heilig zijn voor de grote leiders van het land: de grote Lord MacGuffin, de chagrijnige Lord Macintosh en de humeurige Lord Dingwall. Wanneer Merida de excentrieke oude Heks tegenkomt, krijgt ze de...

Al generaties lang worden in de mysterieuze Schotse Hooglanden grote legendes en mythes verteld. Merida, de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor, is een ervaren boogschutter. Vastbesloten om haar eigen pad in het leven te bepalen gaat ze tegen alle eeuwenoude tradities in die heilig zijn voor de grote leiders van het land: de grote Lord MacGuffin, de chagrijnige Lord Macintosh en de humeurige Lord Dingwall. Wanneer Merida de excentrieke oude Heks tegenkomt, krijgt ze de mogelijkheid om een wens in vervulling te laten gaan die rampzalige gevolgen heeft. Het grote gevaar dat op de loer ligt dwingt Merida er toe om de ware betekenis van moed te ontdekken om zo de beestachtige vloek te kunnen stoppen voordat het te laat is. Pixars eerste animatiefilm met een vrouwelijke hoofdrol is geschreven door Brenda Chapman. Zij was eerder mede verantwoordelijk voor de scenario's van Beauty and the Beast, The Lion King en Pixars Cars. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/brave

Wo 22 mei 2019 | 13:30 Shakespeare & Hathaway: Private Investigators

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Als een LARP-gevecht in de bossen mis gaat, moeten Lu en Frank de naam van de koningin zuiveren en de schuldige vangen. 2/10

Wo 22 mei 2019 | 13:20 Blauw Bloed

Aflevering 19 - Royaltymagazine. Koningin Máxima weer terug in Ethiopië. Uitzending vanuit Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Koningin Máxima was opnieuw in het Afrikaanse land vanwege haar werk voor de Verenigde Naties. Ze ging terug om te kijken of eerder gemaakte afspraken rond het bevorderen van financiële toegankelijkheid worden nageleefd. Jeroen Snel volgde koningin Máxima op de voet en sprak haar over haar missie. Nog geen dag na haar werkbezoek aan Ethiopië was koningin Máxima donderdag alweer op pad in eigen land. Ze reisde af naar de haven van Amsterdam voor de opening van een nieuwe scheepswerf. Koning Willem-Alexander was te vinden op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. In Bruinisse opende hij een bijzonder windmolenpark; het grootste burgerinitiatief van Nederland. Mode-expert Josine Droogendijk voorziet ons van leuke weetjes over de kleding die Máxima de laatste weken heeft gedragen.

Wo 22 mei 2019 | 08:15 Shakespeare & Hathaway: Private Investigators

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Als een LARP-gevecht in de bossen mis gaat, moeten Lu en Frank de naam van de koningin zuiveren en de schuldige vangen. 2/10

Di 21 mei 2019 | 17:10 Shakespeare & Hathaway: Private Investigators

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Als een LARP-gevecht in de bossen mis gaat, moeten Lu en Frank de naam van de koningin zuiveren en de schuldige vangen. 2/10

Ma 20 mei 2019 | 16:10 Blauw Bloed

Aflevering 19 - Royaltymagazine. Koningin Máxima weer terug in Ethiopië. Uitzending vanuit Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Koningin Máxima was opnieuw in het Afrikaanse land vanwege haar werk voor de Verenigde Naties. Ze ging terug om te kijken of eerder gemaakte afspraken rond het bevorderen van financiële toegankelijkheid worden nageleefd. Jeroen Snel volgde koningin Máxima op de voet en sprak haar over haar missie. Nog geen dag na haar werkbezoek aan Ethiopië was koningin Máxima donderdag alweer op pad in eigen land. Ze reisde af naar de haven van Amsterdam voor de opening van een nieuwe scheepswerf. Koning Willem-Alexander was te vinden op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. In Bruinisse opende hij een bijzonder windmolenpark; het grootste burgerinitiatief van Nederland. Mode-expert Josine Droogendijk voorziet ons van leuke weetjes over de kleding die Máxima de laatste weken heeft gedragen.

Zo 19 mei 2019 | 15:55 Reign

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Historische dramaserie. Spiders in a Jar. Na haar hele jeugd te hebben verstopt in een klooster, vertrekt de jonge Schotse koningin Mary Stuart naar Frankrijk. Hier staat zij voor politieke en seksuele intriges in de verraderlijke wereld van het Franse hof. In deze aflevering neemt Mary een gewaagde zet om haar kroon te verdedigen, wat resulteert in een grootse strijd met haar nicht Elizabeth. Lola wordt beschuldigd van een gruwelijke misdaad en lijdt de drastische gevolgen. Als Catherine terugkeert in Frankrijk merkt ze dat Charles een andere man is geworden na het betalen van een prijs voor zijn moeders zoektocht naar macht.

Zo 19 mei 2019 | 15:00 Reign

Seizoen 3 - Aflevering 17 - Historische dramaserie. Intruders. Na haar hele jeugd te hebben verstopt in een klooster, vertrekt de jonge Schotse koningin Mary Stuart naar Frankrijk. Hier staat zij voor politieke en seksuele intriges in de verraderlijke wereld van het Franse hof. In deze aflevering is Elizabeth verondersteld dat Mary dood is, dus wilt zij met behulp van Lola haar kroon overnemen. Ondertussen probeert Mary's halfbroer haar troon te beschermen tegen John Knox. Mary en Bash komen oog in oog te staan met de intimiderende clanleider die Francis heeft vermoord.

Za 18 mei 2019 | 19:15 Blauw Bloed

Aflevering 19 - Royaltymagazine. Koningin Máxima weer terug in Ethiopië. Uitzending vanuit Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Koningin Máxima was opnieuw in het Afrikaanse land vanwege haar werk voor de Verenigde Naties. Ze ging terug om te kijken of eerder gemaakte afspraken rond het bevorderen van financiële toegankelijkheid worden nageleefd. Jeroen Snel volgde koningin Máxima op de voet en sprak haar over haar missie. Nog geen dag na haar werkbezoek aan Ethiopië was koningin Máxima donderdag alweer op pad in eigen land. Ze reisde af naar de haven van Amsterdam voor de opening van een nieuwe scheepswerf. Koning Willem-Alexander was te vinden op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. In Bruinisse opende hij een bijzonder windmolenpark; het grootste burgerinitiatief van Nederland. Mode-expert Josine Droogendijk voorziet ons van leuke weetjes over de kleding die Máxima de laatste weken heeft gedragen.

Za 18 mei 2019 | 15:35 Mijn ridder en ik

Seizoen 1 - Aflevering 139 - Frans-Belgische animatieserie. Jack slaapt. Terwijl Bad Jack eindelijk slaapt, moet Bjorn zijn schat bewaken. Bjorn roept de hulp in van Jimmy en Cat, die voorstelt om, om dieven weg te houden, te doen alsof Bad Jack wakker is door te doen alsof hij een konvooi met een diamant voor de koningin aanvalt. Maar Bjorn kan zich niet inhouden en steelt de kostbare steen echt. Henri, Wilfried en de andere ridders gaan meteen de confrontatie met Bad Jack aan. De waarheid komt aan het licht en ze nemen de schat van Jack in beslag, en dan is het aan Jimmy, Cat en Henri om alles recht te zetten.

Vr 17 mei 2019 | 14:45 100 jaar kiesrecht

Rechtstreeks verslag van de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. In 1919 werd een wet aangenomen waardoor ook vrouwen konden stemmen. Daarmee was het algemeen kiesrecht voor mannen én vrouwen in Nederland een feit en dat wordt gevierd in de Ridderzaal in Den Haag, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De viering is rechtstreeks te volgen.

Wo 15 mei 2019 | 22:30 HMS Ark Royal

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Episode 6: De HMS Ark Royal-bemanning bereidt zich voor op de International Fleet Review voor het 100-jarig bestaan van de Royal Canadian Navy, waarbij de koningin het defilé zal afnemen.

Wo 15 mei 2019 | 10:02 Flodder

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Nederlandse komische serie. Onder hypnose. Zoon Kees wil nu echt eens een vriendinnetje leren kennen. Ten einde raad bestelt hij het cursusboek 'Hypnose in zes heel eenvoudige lessen'. Om te kijken of het boek werkt, oefent hij met een slinger eerst even bij de familie. Tevreden over de resultaten trekt hij de wijk Zonnedael in, op zoek naar zijn eerste prooi.

Di 14 mei 2019 | 06:00 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Flambeau schakelt de hulp in van Father Brown bij de diefstal van het inhuldigingscadeau van de paus aan de koningin van Engeland. 5/10

Ma 13 mei 2019 | 14:15 Viceroy's House IMDb: 6.7

13/05 - IMDB * 6.7 - Drama, Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe , moslim en Sikh bedienden. Als de politieke...

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

Ma 13 mei 2019 | 12:35 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Flambeau schakelt de hulp in van Father Brown bij de diefstal van het inhuldigingscadeau van de paus aan de koningin van Engeland. 5/10

Za 11 mei 2019 | 19:50 The Young Victoria IMDb: 7.3

11/05 - IMDB * 7.3 - The Young Victoria, Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige...

Engeland, 1837. De jonge Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof en haar overbezorgde moeder. Als nieuwe koningin heeft ze het bovendien heel druk met allerlei taken die haar aandacht vragen. Maar met de komst van de Duitse prins Albert, die gestuurd is door zijn familie om haar hand te winnen, ziet Victoria de toekomst opnieuw rooskleurig in. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hen, die geleidelijk uitgroeit tot een intense en evenwichtige liefde voor elkaar en het koninkrijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-young-victoria

Za 11 mei 2019 | 04:30 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Flambeau schakelt de hulp in van Father Brown bij de diefstal van het inhuldigingscadeau van de paus aan de koningin van Engeland. 5/10

Vr 10 mei 2019 | 19:00 Father Brown

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Flambeau schakelt de hulp in van Father Brown bij de diefstal van het inhuldigingscadeau van de paus aan de koningin van Engeland. 5/10

Ma 6 mei 2019 | 19:55 Death in Paradise

Seizoen 8 - Aflevering 5 - In deze eerste aflevering van een tweedelige special werpt de moord op 'Mama D'Mer' Tiana, koningin van het festival, een schaduw over een kleine visgemeenschap in het dorp Belle Mer. 5/8

 Meer