KNVB Beker

Uitzending KNVB Beker

De KNVB Beker is de oudste voetbalcompetitie van Nederland, en wordt al vanaf 1899 gespeeld. Vanwege sponsoring heette de beker eerder Amstel Cup en Gatorade Cup. De beker wordt ook wel de dennenappel genoemd, vanwege de vorm.

De KNVB Beker is live op tv te zien bij FOX Sports. Veronica brengt alle samenvattingen in de uitzending. Ook zenden zij de lotingen en wedstrijden vanaf de kwartfinales live op tv uit. De NOS mag ook de samenvattingen uitzenden in Studio Sport en het sportblok van Nieuwsuur.

KNVB Beker

Deelnemers aan de KNVB beker competitie zijn alle clubs uit het betaald voetbal, zowel uit de Jupiler League (Eerste divisie) en de Eredivisie. Ook de amateurs uit de Topklasse en amateurverenigingen die de halve finales van de regionale districtbekers hebben behaald.

De finale wordt al sinds 1989 in Stadion Feijenoord, ofwel De Kuip, in Rotterdam gespeeld. Meestal op Hemelvaartsdag. De bekerwinnaar mag het seizoen daarna deelnemen aan de Johan Cruijff Schaal, de traditionele seizoensopening. En deze plaatst zich voor de UEFA Europa League. Als een team landskampioen wordt en de KNVB-beker wint, heeft dit team de dubbel gewonnen Ajax, Feyenoord en PSV wonnen de beker het vaakst.


Knvb Beker op tv (overige uitzendingen)

Wo 15 juli 2020 | 11:00 DOC: De zomer van de Zwarte Panter

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 32 van 43 Na het winnen van de KNVB Beker wacht Vitesse-keeper Eloy Room nog een mooi avontuur. Met de nationale ploeg van Curacao wint hij op Martinique de Caribbean Cup en daarna vertrekt hij met het team naar Amerika. Daar doet Curacao voor het eerst in de geschiedenis mee aan de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika. Het wordt een zomer om nooit te vergeten.