Je vindt hier de programma's van Inzichten op tv We hebben de volgende programma's voor Inzichten The Curse of Oak Island - Specials: 20/07 - Documentaire, Seizoen 6 Special. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie. Broodje gezond: 22/07 - Consumentenmagazine, Seizoen 2 Aflevering 5 Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Vezels.. Broodje gezond: 23/07 - Consumentenmagazine, Seizoen 2 Aflevering 5 Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Vezels.. Broodje gezond: 23/07 - Consumentenmagazine, Seizoen 2 Aflevering 6 Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Detox.. Broodje gezond: 24/07 - Consumentenmagazine, Seizoen 2 Aflevering 6 Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Detox.. Broodje gezond: 30/07 - Consumentenmagazine, Seizoen 4 Aflevering 16 Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Bak en. Broodje gezond: 31/07 - Consumentenmagazine, Seizoen 4 Aflevering 17 Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes..

Inzichten op tv (overige uitzendingen NL)

Ma 22 juli 2019 | 19:55 Broodje gezond

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Vezels. Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van: vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we juist vast. Hoe kan dat? Broodje gezond maakt van de droge vezel een sappig verhaal.

Di 23 juli 2019 | 02:25 Broodje gezond

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Vezels. Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van: vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we juist vast. Hoe kan dat? Broodje gezond maakt van de droge vezel een sappig verhaal.

Di 23 juli 2019 | 19:55 Broodje gezond

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Detox. Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde: je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om welk gif gaat het nu precies? En wat gebeurt er in je lijf als je detoxt? En, wellicht nog interessanter, wat gebeurt er niet? Ook Broodje Gezond reinigt zichzelf en onderzoekt de zin en onzin over Detox.

Wo 24 juli 2019 | 03:05 Broodje gezond

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Detox. Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde: je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om welk gif gaat het nu precies? En wat gebeurt er in je lijf als je detoxt? En, wellicht nog interessanter, wat gebeurt er niet? Ook Broodje Gezond reinigt zichzelf en onderzoekt de zin en onzin over Detox.

Di 30 juli 2019 | 03:30 Broodje gezond

Seizoen 4 - Aflevering 16 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Bak en braad. Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. Wat klopt wel en wat is klinkklare onzin? Een rondgang langs wetenschappers, fabrikanten, experts en consumenten levert diverse verrassende inzichten op.

Wo 31 juli 2019 | 02:40 Broodje gezond

Seizoen 4 - Aflevering 17 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Zoetstoffen. Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. Wat klopt wel en wat is klinkklare onzin? Een rondgang langs wetenschappers, fabrikanten, experts en consumenten levert diverse verrassende inzichten op.

Inzichten op tv (overige uitzendingen)

Za 20 juli 2019 | 19:00 The Curse of Oak Island - Specials

Seizoen 6 - Special. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Inzichten gemist

Vr 14 juni 2019 | 22:55 Jane IMDb: 7.8

14/06 - IMDB * 7.8 - Actuele documentaire, Secretaresse Jane Goodall ziet haar levensdroom in vervulling gaan wanneer ze de prachtige kans krijgt om een langdurige studie chimpansees te doen in Gombe National Park in Tanzania. Ze compenseert haar gebrek aan ervaring en wetenschappelijke kennis met een open geest, engelengeduld en vooral een passie voor de dieren. Haar revolutionaire onderzoek, waarbij ze enorm hulp kreeg van cameraman Hugo van Lewick, leverde nieuwe inzichten op in de verwantschap tussen de chimpansees en de mens. In...

Secretaresse Jane Goodall ziet haar levensdroom in vervulling gaan wanneer ze de prachtige kans krijgt om een langdurige studie chimpansees te doen in Gombe National Park in Tanzania. Ze compenseert haar gebrek aan ervaring en wetenschappelijke kennis met een open geest, engelengeduld en vooral een passie voor de dieren. Haar revolutionaire onderzoek, waarbij ze enorm hulp kreeg van cameraman Hugo van Lewick, leverde nieuwe inzichten op in de verwantschap tussen de chimpansees en de mens. In deze documentaire blikt Jane aan de hand de filmbeelden van Van Lewick terug op haar eerste jaren in Gombe. Lees hier meer over de documentaire Jane: gids.tv/3226/prachtige-documentaire-jane-op-netflix.

Di 11 juni 2019 | 01:35 EenVandaag: o.a. zorgen om hallucinerende thee

11/06 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Gemeenten in hun maag met hallucinerende thee "Zonder ayahuasca weet ik niet of ik hier nog had gezeten", zegt Bram Breuer. Vier jaar geleden kampte hij...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Gemeenten in hun maag met hallucinerende thee "Zonder ayahuasca weet ik niet of ik hier nog had gezeten", zegt Bram Breuer. Vier jaar geleden kampte hij met een burn-out. Een reguliere behandeling bij de GGD was geen succes. Via een vriend hoorde hij van het middel ayahuasca. Vier jaar geleden kampte Bram met een burn-out. "Ik had last van depressieve gevoelens en angst. Ik was ten einde raad." Hij belandt in een regulier GGZ-traject, maar dat heeft weinig succes. "Ik heb wel psychotherapie gevolgd en dat heeft ook wel geholpen, maar echt tot de kern van mijn gevoel en emoties komen is niet gelukt." Via een vriend hoort hij van ayahuasca en begint aan zijn eerste ceremonie. Hij is het middel dan ook heel dankbaar, omdat het hem nieuwe inzichten heeft geboden. "Door het middel te gebruiken kon ik mijn gevoelens veel beter begrijpen." - Speciale buddy moet vrouwen tegen anti-abortusdemonstranten beschermen "Het is moord. Je gaat naar de hel", schreeuwt een demonstrant tegen Eva de Goeij waneer ze de abortuskliniek bezoekt. Eenmaal binnen in de kliniek laat Eva weten dat er demonstranten voor de deur staan. De kliniek zegt er niks tegen te kunnen doen, want het is het recht op demonstreren en vrijheid van meningsuiting. Ook minister De Jonge van Volksgezondheid heeft eerder al laten weten voor speciale bufferzones te zijn waarbinnen niet gedemonstreerd mag worden. - Deadline nadert: zeker 19 gemeenten doen mee met wietproef Zeker negentien gemeenten willen meedoen aan de proef voor illegale wietteelt. Grote gemeenten zijn afgehaakt en ook coffeeshops hebben aarzelingen. Haalt het paradepaardje van D66 wel de eindstreep? Vandaag loopt de deadline af waarop gemeenten zich kunnen aanmelden voor de proef. De bedoeling leek zo eenvoudig: 10 gemeenten en 10 telers die onder toezicht van de overheid wiet gaan telen en verkopen. Een langgekoesterde wens van coalitiepartij D66. En een eerste stap om de wiethandel uit het criminele circuit te krijgen. Maar de uitvoering leek nogal wat voeten in de aarde te hebben. Nu de deadline afloopt waarop gemeenten zich kunnen aanmelden, doemt een gemengd beeld op.

Za 8 juni 2019 | 03:05 Nieuwsuur: o.a. interview Filippo Grandi

08/06 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Interview met topman VN Vluchtelingenorganisatie Filippo Grandi is de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van het UNHCR, de VN...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Interview met topman VN-Vluchtelingenorganisatie Filippo Grandi is de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van het UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie. We spreken met hem over de hoop en verwachtingen die hij heeft van Europa: welke koers verwacht hij van de nieuwe Europese Commissie als het gaat om de opvang van vluchtelingen? Hoe gaat Grandi zelf zijn invloed aanwenden in Europa? En hoe kijkt hij naar het verharde debat over vluchtelingen en de groei van populistische en rechts-nationalistische partijen in Europa? - Huisarts steeds moeilijker te vinden in krimpgebieden In sommige delen van het land is het aantal huisartsen zo schaars, dat nieuwe patiënten grote moeite hebben met het vinden van een huisarts die nog plek heeft. Zorgverzekeraars en de Patiëntenfederatie krijgen vaker telefoontjes van klanten die tijdens hun zoektocht maandenlang zonder huisarts zitten. - Invallen na haatberichten In Duitsland zijn gisteren 38 invallen gedaan bij mensen die haatberichten op sociale media hebben geplaatst. De meeste invallen waren bij mensen achter twee extreem-rechtse Facebookgroepen. Een van de beheerders is een prominente lokale AfD-politicus. Duitsland heeft al een van de meest strenge wetten voor sociale mediaplatforms: die riskeren miljoenenboetes als ze haatberichten niet snel genoeg offline halen. Daarmee gaat het land veel verder dan de Europese Unie, die alleen een gedragscode heeft afgesproken met techbedrijven. In de uitzending: hoe ver moeten en mogen sociale media gaan in hun rol als online scheidsrechter? - Een kaart zegt meer dan 1000 woorden Twee conservatoren schreven het boek De geschiedenis van Nederland in 100 kaarten. Ze werkten er zo'n drie jaar aan. Een deel van de kaarten is momenteel te zien in een tentoonstelling in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De oude kaarten geven in een oogopslag inzichten over historische ontwikkelingen of een bepaalde gebeurtenis, zeggen de schrijvers. Een van hen is vanavond te gast. - Een kaart zegt meer dan 1000 woorden Twee conservatoren schreven het boek De geschiedenis van Nederland in 100 kaarten. Ze werkten er zo'n drie jaar aan. Een deel van de kaarten is momenteel te zien in een tentoonstelling in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De oude kaarten geven in een oogopslag inzichten over historische ontwikkelingen of een bepaalde gebeurtenis, zeggen de schrijvers. Een van hen is vanavond te gast. - Nieuwsuur Sport Voetbal: WK vrouwen Tennis: Roland Garros:Nadal-Federer Wielrennen: gesprek met Tom Dumoulin

Za 8 juni 2019 | 02:10 Nieuwsuur: o.a. interview Filippo Grandi

08/06 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Interview met topman VN Vluchtelingenorganisatie Filippo Grandi is de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van het UNHCR, de VN...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Interview met topman VN-Vluchtelingenorganisatie Filippo Grandi is de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van het UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie. We spreken met hem over de hoop en verwachtingen die hij heeft van Europa: welke koers verwacht hij van de nieuwe Europese Commissie als het gaat om de opvang van vluchtelingen? Hoe gaat Grandi zelf zijn invloed aanwenden in Europa? En hoe kijkt hij naar het verharde debat over vluchtelingen en de groei van populistische en rechts-nationalistische partijen in Europa? - Huisarts steeds moeilijker te vinden in krimpgebieden In sommige delen van het land is het aantal huisartsen zo schaars, dat nieuwe patiënten grote moeite hebben met het vinden van een huisarts die nog plek heeft. Zorgverzekeraars en de Patiëntenfederatie krijgen vaker telefoontjes van klanten die tijdens hun zoektocht maandenlang zonder huisarts zitten. - Invallen na haatberichten In Duitsland zijn gisteren 38 invallen gedaan bij mensen die haatberichten op sociale media hebben geplaatst. De meeste invallen waren bij mensen achter twee extreem-rechtse Facebookgroepen. Een van de beheerders is een prominente lokale AfD-politicus. Duitsland heeft al een van de meest strenge wetten voor sociale mediaplatforms: die riskeren miljoenenboetes als ze haatberichten niet snel genoeg offline halen. Daarmee gaat het land veel verder dan de Europese Unie, die alleen een gedragscode heeft afgesproken met techbedrijven. In de uitzending: hoe ver moeten en mogen sociale media gaan in hun rol als online scheidsrechter? - Een kaart zegt meer dan 1000 woorden Twee conservatoren schreven het boek De geschiedenis van Nederland in 100 kaarten. Ze werkten er zo'n drie jaar aan. Een deel van de kaarten is momenteel te zien in een tentoonstelling in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De oude kaarten geven in een oogopslag inzichten over historische ontwikkelingen of een bepaalde gebeurtenis, zeggen de schrijvers. Een van hen is vanavond te gast. - Een kaart zegt meer dan 1000 woorden Twee conservatoren schreven het boek De geschiedenis van Nederland in 100 kaarten. Ze werkten er zo'n drie jaar aan. Een deel van de kaarten is momenteel te zien in een tentoonstelling in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De oude kaarten geven in een oogopslag inzichten over historische ontwikkelingen of een bepaalde gebeurtenis, zeggen de schrijvers. Een van hen is vanavond te gast. - Nieuwsuur Sport Voetbal: WK vrouwen Tennis: Roland Garros:Nadal-Federer Wielrennen: gesprek met Tom Dumoulin

Vr 7 juni 2019 | 22:30 Nieuwsuur: o.a. interview Filippo Grandi

07/06 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Interview met topman VN Vluchtelingenorganisatie Filippo Grandi is de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van het UNHCR, de VN...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Interview met topman VN-Vluchtelingenorganisatie Filippo Grandi is de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van het UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie. We spreken met hem over de hoop en verwachtingen die hij heeft van Europa: welke koers verwacht hij van de nieuwe Europese Commissie als het gaat om de opvang van vluchtelingen? Hoe gaat Grandi zelf zijn invloed aanwenden in Europa? En hoe kijkt hij naar het verharde debat over vluchtelingen en de groei van populistische en rechts-nationalistische partijen in Europa? - Huisarts steeds moeilijker te vinden in krimpgebieden In sommige delen van het land is het aantal huisartsen zo schaars, dat nieuwe patiënten grote moeite hebben met het vinden van een huisarts die nog plek heeft. Zorgverzekeraars en de Patiëntenfederatie krijgen vaker telefoontjes van klanten die tijdens hun zoektocht maandenlang zonder huisarts zitten. - Invallen na haatberichten In Duitsland zijn gisteren 38 invallen gedaan bij mensen die haatberichten op sociale media hebben geplaatst. De meeste invallen waren bij mensen achter twee extreem-rechtse Facebookgroepen. Een van de beheerders is een prominente lokale AfD-politicus. Duitsland heeft al een van de meest strenge wetten voor sociale mediaplatforms: die riskeren miljoenenboetes als ze haatberichten niet snel genoeg offline halen. Daarmee gaat het land veel verder dan de Europese Unie, die alleen een gedragscode heeft afgesproken met techbedrijven. In de uitzending: hoe ver moeten en mogen sociale media gaan in hun rol als online scheidsrechter? - Een kaart zegt meer dan 1000 woorden Twee conservatoren schreven het boek De geschiedenis van Nederland in 100 kaarten. Ze werkten er zo'n drie jaar aan. Een deel van de kaarten is momenteel te zien in een tentoonstelling in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De oude kaarten geven in een oogopslag inzichten over historische ontwikkelingen of een bepaalde gebeurtenis, zeggen de schrijvers. Een van hen is vanavond te gast. - Een kaart zegt meer dan 1000 woorden Twee conservatoren schreven het boek De geschiedenis van Nederland in 100 kaarten. Ze werkten er zo'n drie jaar aan. Een deel van de kaarten is momenteel te zien in een tentoonstelling in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De oude kaarten geven in een oogopslag inzichten over historische ontwikkelingen of een bepaalde gebeurtenis, zeggen de schrijvers. Een van hen is vanavond te gast. - Nieuwsuur Sport Voetbal: WK vrouwen Tennis: Roland Garros:Nadal-Federer Wielrennen: gesprek met Tom Dumoulin

Zo 26 mei 2019 | 21:15 Slot: Morten IMDb: 7.1

26/05 - IMDB * 7.1 - Thrillerserie, Vanavond is de achtste en laatste aflevering van de thrillerserie Morten op NPO 3. Aflevering van Morten gemist? Het hele seizoen is terug te kijken op gids.tv/serie/morten. De dood van Pierre de...

Vanavond is de achtste en laatste aflevering van de thrillerserie Morten op NPO 3. Aflevering van Morten gemist? Het hele seizoen is terug te kijken op gids.tv/serie/morten. De dood van Pierre de Kooning leidt in deze slotaflevering tot geheel nieuwe inzichten over wat er ooit in Maison Neuf heeft plaatsgevonden. Morten confronteert Esther met een geheim uit het verleden en heeft een nietsontziende oplossing voor ogen. De gedwongen dadendrang van Mo Limams zoon en Kelly's onophoudelijk speurwerk leiden tot een onverwachte climax waarin Morten Mathijsen kleur moet bekennen.

Do 25 april 2019 | 20:25 Terug: Broodje Gezond

25/04 - Consumentenmagazine, Het programma Broodje Gezond is vanaf vanavond weer elke donderdag om 20:25 uur te zien op NPO 3. In dit programma onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris de zin en onzin rondom onze voeding en...

Het programma Broodje Gezond is vanaf vanavond weer elke donderdag om 20:25 uur te zien op NPO 3. In dit programma onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. Wat klopt wel en wat is klinkklare onzin? Een rondgang langs wetenschappers, fabrikanten, experts en consumenten levert diverse verrassende inzichten op. Met in deze eerste aflevering soja. Een goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Tijd om eens paal en perk te stellen aan de hele soja-discussie. Want dit gaat niet alleen de vegetariërs aan. Soja zit in legio producten, dus we eten het allemaal vaak, zonder het te weten. Maar is dat nu erg of niet? Hun zoektocht voert Marlijn en Ersin langs de enige Nederlandse sojakweker, ze praten met een arts die soja weigert te eten en een producent die juist ontzettend trots is op zijn sojaburgers. Maar wie heeft nu gelijk? Is de angst voor het sojaboontje nu wel of niet terecht?

Wo 3 april 2019 | 20:25 Nieuw: Terreur

03/04 - Documentaire, Vanavond gaat de zesdelige documentaireserie Terreur van start op NPO 2. De komende woensdagen is om 20:25 uur de zoektocht te zien naar antwoorden op vragen die bij iedere nieuwe aanslag steevast...

Vanavond gaat de zesdelige documentaireserie Terreur van start op NPO 2. De komende woensdagen is om 20:25 uur de zoektocht te zien naar antwoorden op vragen die bij iedere nieuwe aanslag steevast worden gesteld, maar nooit worden beantwoord. In Terreur wordt onderzocht hoe mensen omgaan met politiek geweld. Zowel slachtoffers als daders vertellen openhartig over de invloed die terrorisme op hen heeft gehad. Heeft het verstrijken van de tijd hen tot andere inzichten laten komen of houden zij vast aan hun eigen idealen? Van Algerije tot Noorwegen en van Israël tot de Verenigde Staten. Van een FBI-agent tot het hoofd van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Van de dader van een bomaanslag in Algiers tot een jonge overlevende van de moordpartij op Utøya. Via tientallen bijzondere personages krijgen we een inkijk in de verscheurende effecten van politiek geweld. In Terreur stellen we de vragen: wat maakt iemand tot een terrorist en wie bepaalt eigenlijk wat een terrorist is?

Vr 29 maart 2019 | 11:05 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

29/03 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), de Inspectie Justitie & Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hebben vandaag hun rapporten gepresenteerd, over de rol van betrokken organisaties in deze zaak. De conclusies zijn pijnlijk en nietsontziend. Zo werd P. niet behandeld voor zedenmisdrijven, terwijl hij die wel had gepleegd, kreeg hij in de kliniek te snel te veel vrijheden en kon hij daar drugs gebruiken en zelfs kopen. "De constatering dat de forensische zorg over de volle breedte nauwelijks oog heeft voor de risico’s van gedetineerden met een ernstig zeden- en geweldsverleden, is onvoorstelbaar en schrijnend." liet de familie weten. Aan tafel: Ruth Jager, advocaat van de familie, en Peter R. de Vries. - Columns Robbert Dijkgraaf gebundeld: 'Het Isgelijkteken' Het isgelijkteken is het favoriete wiskundige symbool van Robbert Dijkgraaf omdat het dingen kan koppelen en verbinden, iets wat hij zelf ook graag doet. In de gelijknamige columnbundel laat Dijkgraaf zien hoe de nieuwste inzichten van de wetenschap relevant zijn voor de alledaagse werkelijkheid van ons allemaal. En die nieuwste inzichten volgen elkaar dit jaar in rap tempo op! - Mogelijk vervolg op 'Het beste voor Kees' Aan tafel zitten Monique Nolte en Kees Momma. De autistische Kees is de hoofdpersoon uit de film ‘Het beste voor Kees’, die Monique in 2014 maakte. Onlangs werd de film uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire van de afgelopen vijf jaar. Het verhaal is echter nog niet klaar en om een vervolg te financieren is Monique een crowdfunding gestart. - Muziek: Davina Michelle Davina Michelle werd bekend door een cover van Pink op haar eigen YouTube-kanaal, maar brak pas echt door met haar deelname aan 'Beste Zangers'. In dat programma zong ze 'Duurt te lang' en stond daar maar liefst elf weken mee op nummer 1 in de hitlijsten. Nu is ze hier met haar nieuwe single 'Skyward'! - Tafelheer: Humberto Tan Humberto is vanavond de sidekick van Matthijs.

Vr 29 maart 2019 | 03:25 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

29/03 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), de Inspectie Justitie & Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hebben vandaag hun rapporten gepresenteerd, over de rol van betrokken organisaties in deze zaak. De conclusies zijn pijnlijk en nietsontziend. Zo werd P. niet behandeld voor zedenmisdrijven, terwijl hij die wel had gepleegd, kreeg hij in de kliniek te snel te veel vrijheden en kon hij daar drugs gebruiken en zelfs kopen. "De constatering dat de forensische zorg over de volle breedte nauwelijks oog heeft voor de risico’s van gedetineerden met een ernstig zeden- en geweldsverleden, is onvoorstelbaar en schrijnend." liet de familie weten. Aan tafel: Ruth Jager, advocaat van de familie, en Peter R. de Vries. - Columns Robbert Dijkgraaf gebundeld: 'Het Isgelijkteken' Het isgelijkteken is het favoriete wiskundige symbool van Robbert Dijkgraaf omdat het dingen kan koppelen en verbinden, iets wat hij zelf ook graag doet. In de gelijknamige columnbundel laat Dijkgraaf zien hoe de nieuwste inzichten van de wetenschap relevant zijn voor de alledaagse werkelijkheid van ons allemaal. En die nieuwste inzichten volgen elkaar dit jaar in rap tempo op! - Mogelijk vervolg op 'Het beste voor Kees' Aan tafel zitten Monique Nolte en Kees Momma. De autistische Kees is de hoofdpersoon uit de film ‘Het beste voor Kees’, die Monique in 2014 maakte. Onlangs werd de film uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire van de afgelopen vijf jaar. Het verhaal is echter nog niet klaar en om een vervolg te financieren is Monique een crowdfunding gestart. - Muziek: Davina Michelle Davina Michelle werd bekend door een cover van Pink op haar eigen YouTube-kanaal, maar brak pas echt door met haar deelname aan 'Beste Zangers'. In dat programma zong ze 'Duurt te lang' en stond daar maar liefst elf weken mee op nummer 1 in de hitlijsten. Nu is ze hier met haar nieuwe single 'Skyward'! - Tafelheer: Humberto Tan Humberto is vanavond de sidekick van Matthijs.

Vr 29 maart 2019 | 00:20 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

29/03 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), de Inspectie Justitie & Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hebben vandaag hun rapporten gepresenteerd, over de rol van betrokken organisaties in deze zaak. De conclusies zijn pijnlijk en nietsontziend. Zo werd P. niet behandeld voor zedenmisdrijven, terwijl hij die wel had gepleegd, kreeg hij in de kliniek te snel te veel vrijheden en kon hij daar drugs gebruiken en zelfs kopen. "De constatering dat de forensische zorg over de volle breedte nauwelijks oog heeft voor de risico’s van gedetineerden met een ernstig zeden- en geweldsverleden, is onvoorstelbaar en schrijnend." liet de familie weten. Aan tafel: Ruth Jager, advocaat van de familie, en Peter R. de Vries. - Columns Robbert Dijkgraaf gebundeld: 'Het Isgelijkteken' Het isgelijkteken is het favoriete wiskundige symbool van Robbert Dijkgraaf omdat het dingen kan koppelen en verbinden, iets wat hij zelf ook graag doet. In de gelijknamige columnbundel laat Dijkgraaf zien hoe de nieuwste inzichten van de wetenschap relevant zijn voor de alledaagse werkelijkheid van ons allemaal. En die nieuwste inzichten volgen elkaar dit jaar in rap tempo op! - Mogelijk vervolg op 'Het beste voor Kees' Aan tafel zitten Monique Nolte en Kees Momma. De autistische Kees is de hoofdpersoon uit de film ‘Het beste voor Kees’, die Monique in 2014 maakte. Onlangs werd de film uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire van de afgelopen vijf jaar. Het verhaal is echter nog niet klaar en om een vervolg te financieren is Monique een crowdfunding gestart. - Muziek: Davina Michelle Davina Michelle werd bekend door een cover van Pink op haar eigen YouTube-kanaal, maar brak pas echt door met haar deelname aan 'Beste Zangers'. In dat programma zong ze 'Duurt te lang' en stond daar maar liefst elf weken mee op nummer 1 in de hitlijsten. Nu is ze hier met haar nieuwe single 'Skyward'! - Tafelheer: Humberto Tan Humberto is vanavond de sidekick van Matthijs.

Do 28 maart 2019 | 19:45 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

28/03 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De...

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), de Inspectie Justitie & Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hebben vandaag hun rapporten gepresenteerd, over de rol van betrokken organisaties in deze zaak. De conclusies zijn pijnlijk en nietsontziend. Zo werd P. niet behandeld voor zedenmisdrijven, terwijl hij die wel had gepleegd, kreeg hij in de kliniek te snel te veel vrijheden en kon hij daar drugs gebruiken en zelfs kopen. "De constatering dat de forensische zorg over de volle breedte nauwelijks oog heeft voor de risico’s van gedetineerden met een ernstig zeden- en geweldsverleden, is onvoorstelbaar en schrijnend." liet de familie weten. Aan tafel: Ruth Jager, advocaat van de familie, en Peter R. de Vries. - Columns Robbert Dijkgraaf gebundeld: 'Het Isgelijkteken' Het isgelijkteken is het favoriete wiskundige symbool van Robbert Dijkgraaf omdat het dingen kan koppelen en verbinden, iets wat hij zelf ook graag doet. In de gelijknamige columnbundel laat Dijkgraaf zien hoe de nieuwste inzichten van de wetenschap relevant zijn voor de alledaagse werkelijkheid van ons allemaal. En die nieuwste inzichten volgen elkaar dit jaar in rap tempo op! - Mogelijk vervolg op 'Het beste voor Kees' Aan tafel zitten Monique Nolte en Kees Momma. De autistische Kees is de hoofdpersoon uit de film ‘Het beste voor Kees’, die Monique in 2014 maakte. Onlangs werd de film uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire van de afgelopen vijf jaar. Het verhaal is echter nog niet klaar en om een vervolg te financieren is Monique een crowdfunding gestart. - Muziek: Davina Michelle Davina Michelle werd bekend door een cover van Pink op haar eigen YouTube-kanaal, maar brak pas echt door met haar deelname aan 'Beste Zangers'. In dat programma zong ze 'Duurt te lang' en stond daar maar liefst elf weken mee op nummer 1 in de hitlijsten. Nu is ze hier met haar nieuwe single 'Skyward'! - Tafelheer: Humberto Tan Humberto is vanavond de sidekick van Matthijs.

Do 28 maart 2019 | 19:00 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

28/03 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De Onderzoeksraad...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Vernietigende conclusies zaak Anne Faber Michael P. vermoordde Anne Faber terwijl hij werd behandeld in een kliniek in Den Dolder. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), de Inspectie Justitie & Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hebben vandaag hun rapporten gepresenteerd, over de rol van betrokken organisaties in deze zaak. De conclusies zijn pijnlijk en nietsontziend. Zo werd P. niet behandeld voor zedenmisdrijven, terwijl hij die wel had gepleegd, kreeg hij in de kliniek te snel te veel vrijheden en kon hij daar drugs gebruiken en zelfs kopen. "De constatering dat de forensische zorg over de volle breedte nauwelijks oog heeft voor de risico’s van gedetineerden met een ernstig zeden- en geweldsverleden, is onvoorstelbaar en schrijnend." liet de familie weten. Aan tafel: Ruth Jager, advocaat van de familie, en Peter R. de Vries. - Columns Robbert Dijkgraaf gebundeld: 'Het Isgelijkteken' Het isgelijkteken is het favoriete wiskundige symbool van Robbert Dijkgraaf omdat het dingen kan koppelen en verbinden, iets wat hij zelf ook graag doet. In de gelijknamige columnbundel laat Dijkgraaf zien hoe de nieuwste inzichten van de wetenschap relevant zijn voor de alledaagse werkelijkheid van ons allemaal. En die nieuwste inzichten volgen elkaar dit jaar in rap tempo op! - Mogelijk vervolg op 'Het beste voor Kees' Aan tafel zitten Monique Nolte en Kees Momma. De autistische Kees is de hoofdpersoon uit de film ‘Het beste voor Kees’, die Monique in 2014 maakte. Onlangs werd de film uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire van de afgelopen vijf jaar. Het verhaal is echter nog niet klaar en om een vervolg te financieren is Monique een crowdfunding gestart. - Muziek: Davina Michelle Davina Michelle werd bekend door een cover van Pink op haar eigen YouTube-kanaal, maar brak pas echt door met haar deelname aan 'Beste Zangers'. In dat programma zong ze 'Duurt te lang' en stond daar maar liefst elf weken mee op nummer 1 in de hitlijsten. Nu is ze hier met haar nieuwe single 'Skyward'! - Tafelheer: Humberto Tan Humberto is vanavond de sidekick van Matthijs.

Zo 17 maart 2019 | 21:00 Docu: Rise Of The Warrior Apes IMDb: 7.5

17/03 - IMDB * 7.5 - Verscholen in de Ngogo jungle van Oeganda leeft een bijzonder groep van meer dan 140 chimpansees, de grootste groep chimpansees die ooit gezien is. De chimpansees staan bekend als de 'warrior apes' en...

Verscholen in de Ngogo-jungle van Oeganda leeft een bijzonder groep van meer dan 140 chimpansees, de grootste groep chimpansees die ooit gezien is. De chimpansees staan bekend als de 'warrior apes' en hebben door middel van dominantie en het smeden van politieke allianties een groot imperium opgebouwd. Een imperium dat moet worden beschermd, ten allen tijden. Vreemden apen of vijanden worden opgejaagd en genuttigd als snack, zelfs soortgenoten. De 'warrior apes' werden voor het eerst ontdekt door antropoloog David Watts in 1993 die vanaf dat moment besloot ze te volgen om meer te weten te komen over hun opvallende samenstelling. Pas na een jaar werden David en zijn collega's geaccepteerd door de chimpansees die tot die tijd voortdurend wegrende voor de camera's van de onderzoekers. Meer dan twintig jaar volgden de antropologen het leven van deze unieke groep chimpansees: een groep die drie keer groter in omvang is dan een gemiddelde groep. Het levert een indrukwekkend verhaal op over leiderschap, dominantie en het smeden van politieke allianties, gezien door de ogen van vier chimpansees die nadrukkelijk worden gevolgd. De anderhalf uur durende documentaire Rise Of The Warrior Apes geeft zo een prachtig beeld van het gedrag en de leefwereld van chimpansees en biedt wellicht zelfs nieuwe inzichten in het begrijpen van de menselijke evolutie.

Di 22 januari 2019 | 20:25 Terug: Hier zijn de Van Rossems

22/01 - Cultuurmagazine, Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Hier zijn de Van Rossems, waarin Maarten van Rossem met zijn broer Vincent en zus Sis wekelijks een stad in binnen of buitenland bezoekt. De komende...

Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Hier zijn de Van Rossems, waarin Maarten van Rossem met zijn broer Vincent en zus Sis wekelijks een stad in binnen- of buitenland bezoekt. De komende weken brengen ze een bezoek aan Almere, Zwolle, Düsseldorf, Breda, Alkmaar en Luik. Maarten bekijkt deze steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent als architectuurhistoricus. Ze doen dat zoals alleen zij het kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. In de eerste aflevering gaan de Van Rossems naar Almere. Een nieuwe stad, waar de geschiedenis en kunst van vervlogen eeuwen niet voor het oprapen liggen. Toch valt er meer dan genoeg te zien en meer dan genoeg over te vertellen. Lees meer over dit programma op gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Zo 30 december 2018 | 22:50 Docu: Amy Winehouse - Back to Black IMDb: 7.4

30/12/18 - IMDB * 7.4 - Muziekdocumentaire, Het album Back to Black zet Amy Winehouse in 2006 in de schijnwerpers van het wereldtoneel, met hits als 'Rehab' en 'Love is a Losing Game'. Deze Classic Albums film biedt nieuwe inzichten in de...

Het album Back to Black zet Amy Winehouse in 2006 in de schijnwerpers van het wereldtoneel, met hits als 'Rehab' en 'Love is a Losing Game'. Deze Classic Albums-film biedt nieuwe inzichten in de opmerkelijke talenten van Amy als singer-songwriter, met nooit eerder vertoond beeldmateriaal van Miami- en New York-sessies. Back to Black is de plaat die van Amy Winehouse een internationaal icoon maakt en die onverwacht drie keer platinum behaald en haar vijf Grammy's bezorgt, waaronder die voor Album van het Jaar. Er worden meer dan acht miljoen stuks van verkocht. In de documentaire gaat men terug naar de locaties waar de plaat werd opgenomen, zoals de Electric Lady Studios en de studio van Salaam Remi in Miami. Daar praten de makers van de film niet alleen met de twee producers van de plaat, Mark Ronson en Salaam Remi, maar ook met Dap Kings, Tom Elmhirst, platenbaas Darcus Reese en Ronnie Spector.

Di 27 november 2018 | 20:25 Nieuw: Bad Habits Holy Orders NL

27/11/18 - Serie, Vijf jonge vrouwen die op een kruispunt in hun leven staan. Ze doen afstand van alcohol, mannen en smartphones en duiken onder in het kloosterleven: vier weken lang volgen we hen als ze geestelijk...

Vijf jonge vrouwen die op een kruispunt in hun leven staan. Ze doen afstand van alcohol, mannen en smartphones en duiken onder in het kloosterleven: vier weken lang volgen we hen als ze geestelijk worden begeleid door de zusters van Casa Carmeli in Vogelenzang. Wat er gebeurt er als deze vrouwen, die in alles een leven leiden dat haaks staat op het kloosterleven, de leefregels van de Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus overnemen? En wat leren de zusters van hun bezoekers? De Nederlandse versie van het Britse realityprogramma Bad Habits, Holy Orders is elke dinsdag om 20:25 uur te zien op NPO 3. Casa Carmeli opent haar deuren voor deze vijf vrouwen. Glamourmodel Joy wil er achter komen wie zij is achter de laag make-up en haar rol als entertainer, Influencer Roxanne twijfelt tussen een opleiding en social media stardom. De in Afrika geboren Grace heeft een traumatisch verleden en hoopt dat achter zich te kunnen laten, maar weet niet hoe. Model en hostess Melany wil ontdekken of ze nog meer in zich heeft behalve looks. Shopaholic Desi wil graag zelfstandig worden, maar heeft een duwtje in de rug nodig. De serie laat zien hoe de vrouwen samen met de kloosterzusters openhartige gesprekken voeren, bidden, vieringen meemaken, koken en vrijwilligerswerk doen. En wat gebeurt er als ze samen de stad in gaan? Het kloosterleven daagt de vijf jonge vrouwen uit om na te denken over keuzes in hun leven. Het confronteert hen met de vraag wat echt belangrijk is en wat niet. Welke rol speelt uiterlijk? En hoe geef je nieuwe inzichten vorm als je weer het klooster verlaat? Bad Habits, Holy Orders NL toont dat kloosterzusters en vijf wereldse vrouwen soms meer met elkaar gemeen hebben dan ze diep in hun hart durven toegeven.

Wo 21 november 2018 | 22:00 Nieuw: Me Jane you Tarzan?

21/11/18 - Documentaire, In het nieuwe programma Me Jane You Tarzan? gaan presentatoren Sofie van den Enk en Ersin Kiris op onderzoek uit naar het huidige feminisme in Nederland. Hoe is het daarmee gesteld en wat zijn de...

In het nieuwe programma Me Jane You Tarzan? gaan presentatoren Sofie van den Enk en Ersin Kiris op onderzoek uit naar het huidige feminisme in Nederland. Hoe is het daarmee gesteld en wat zijn de gevolgen daarvan? Welke stereotypen bestaan er, welk effect hebben die op de huidige maatschappij en wat zijn de feiten wanneer je mannen en vrouwen met elkaar vergelijkt? In vijf afleveringen behandelen Sofie en Ersin de onderwerpen seksualiteit, het menselijk lichaam, opvoeding, beeldvorming en werk. Binnen elk onderwerp worden er vragen gesteld, zoals: wat is de oorsprong van me too en is er biologisch gezien wel een verschil in seksuele beleving tussen mannen en vrouwen? Wat levert een meer gender-neutrale opvoeding onze kinderen en daarmee onze maatschappij op? Op welke manier houdt de reclamewereld gender-stereotypering in stand en wat zijn de gevolgen daarvan? En tot slot: Wat kunnen we doen aan bijvoorbeeld de loonkloof tussen mannen en vrouwen? Elke aflevering heeft een journalistieke insteek, met een vleugje humor en levert veel nieuwe inzichten op.

Di 6 november 2018 | 22:55 Nieuw: Onderstromen

06/11/18 - Reportage, In de filosofische reportagereeks Onderstromen gaat filosoof Ad Verbrugge op reis, op zoek naar wijsheid. Die zoekt hij niet bij filosofen of wetenschappers, maar in het alledaagse leven. De vijf...

In de filosofische reportagereeks Onderstromen gaat filosoof Ad Verbrugge op reis, op zoek naar wijsheid. Die zoekt hij niet bij filosofen of wetenschappers, maar in het alledaagse leven. De vijf afleveringen zijn elke dinsdag om 22:55 uur te zien op NPO 2. Verbrugge vaart langs de kustplaatsen van Nederland. Hij meert aan op die plekken waar de inwoners zich geconfronteerd zien met belangrijke levensvragen. Vragen waarmee ieder van ons te maken zou kunnen krijgen. Welke inzichten en wijsheden hebben de mensen die hij ontmoet ons te bieden? In zijn koffer zit de Odyssee van Homerus, het epos vol verhalen over diezelfde levensvragen. Ad Verbrugge vaart in de eerste aflevering naar Den Helder. Niet alleen het bolwerk van de marine, maar ook de stad die gebukt gaat onder de 'Helderse ziekte'; conflicten draaien er al gauw uit op vechten. Hier ontmoet Verbrugge mensen die allemaal op een of andere manier in gevecht zijn. Met zichzelf, zoals Mohad met zijn gewelddadige verleden. Met de gevolgen van een leven- of doodsituatie, zoals marinier Rene. En Jorina, die vecht voor de wereldtitel kickboksen.

Di 30 oktober 2018 | 22:55 Docu: In Praise of Nothing IMDb: 7.4

30/10/18 - IMDB * 7.4 - Documentaire, Een licht satirische beschouwing over Niets, waarin clichés, diepe inzichten en ogenschijnlijk willekeurige associaties tot een raadselachtig, poëtisch geheel aan elkaar geregen worden. Iggy Pop...

Een licht-satirische beschouwing over Niets, waarin clichés, diepe inzichten en ogenschijnlijk willekeurige associaties tot een raadselachtig, poëtisch geheel aan elkaar geregen worden. Iggy Pop vertolkt de stem van Niets, die moe van het onbegrip dat hem telkens ten deel valt, besluit zijn zetel te verlaten om één weekend onze aarde te bezoeken. Wat volgt is een cinematografische roadmovie waarin Niets het aardse bestaan observeert en becommentarieert. In een periode van 8 jaar heeft Mitic 62 cameramensen wereldwijd gevraagd, waaronder prijswinnende filmmakers, wat voor hen niets is en ze dat laten filmen. Het leverde een grote hoeveelheid indrukwekkend materiaal op uit 70 verschillende landen, waaruit hij een visueel betoog over niets heeft samengesmeed. Het niets blijft een van de oudste en meest terugkerende filosofische vraagstukken van de mensheid. Filosofen en wetenschappers worstelen er mee om de essentie van het niets te begrijpen en mystici dromen er van zich het niets te kunnen voorstellen. Leegte is volgens het boeddhisme ‘het niet bestaan van onafhankelijkheid en op zichzelf staan’. Het heeft alles te maken met durven loslaten van waar je in gelooft en hoe je denkt dat iets is, of zou moeten zijn. De vraag naar het niets is een vraag naar de betekenis van het leven zelf. Ondanks al onze pogingen om het niets te begrijpen of te ontkennen, is het niets een bijzonder en tot nu toe in documentaires weinig belicht onderwerp.

Di 9 oktober 2018 | 21:30 Nieuw: Burgemeester Undercover

09/10/18 - Reality-show, In het nieuwe SBS6 programma Burgemeester Undercover gaan verschillende burgemeesters undercover in hun eigen gemeente om een langlopend probleem op onorthodoxe wijze te onderzoeken. De afleveringen...

In het nieuwe SBS6-programma Burgemeester Undercover gaan verschillende burgemeesters undercover in hun eigen gemeente om een langlopend probleem op onorthodoxe wijze te onderzoeken. De afleveringen zijn vanaf vanavond elke dinsdag om 21:30 uur te zien op NPO 2. Vermomd en bewapend met verborgen camera’s probeert de burgemeester, geheel onopvallend, dichtbij de kern van het probleem te komen. Zonder dat zijn burgers het door hebben. Om zo het probleem zelf te ervaren en een passende oplossing te bedenken. Presentator Dennis van der Geest staat de burgemeesters bij tijdens hun undercover operaties. Hij denkt mee over een plan van aanpak, kijkt mee tijdens de acties en is het kritisch geweten van de burgemeester. In de eerste aflevering gaat de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, de strijd aan met woninginbraak. Ondanks alle eerdere maatregelen van de gemeente, blijft dit een groot probleem in Gouda. Naast de burgemeester van Gouda doen ook de burgemeesters van o.a. Weert, Papendrecht en Apeldoorn mee aan het programma om problemen met bijvoorbeeld hangjongeren, asociaal gedrag in het verkeer en verpaupering in de wijk aan te pakken. De acties leveren de burgemeesters veel nieuwe inzichten op, brengt hen geregeld in spannende en ongemakkelijke situaties, maar kunnen uiteindelijk rekenen op veel waardering vanuit hun burgers. Ook nadat zij totaal verrast worden dat hun burgemeester bij hen thuis was, zonder dat ze het doorhadden.

Zo 30 september 2018 | 19:15 Docu: Onze voorouder, de Neanderthaler

30/09/18 - Wetenschappelijke documentaire, Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en met behulp van de meest geavanceerde computeranimatietechnieken weet Hollywoodster Andy Serkis onze prehistorische voorouder op weergaloze wijze...

Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en met behulp van de meest geavanceerde computeranimatietechnieken weet Hollywoodster Andy Serkis onze prehistorische voorouder op weergaloze wijze tot leven te wekken. In dit programma leer je de neanderthalers kennen zoals ze echt waren: slim en snel, en helemaal niet zo anders dan wij. Hollywoodacteur Andy Serkis en paleontoloog Ella Al-Shamahi brengen alle bestaande kennis bij elkaar om onze verre voorouders met behulp van hyperrealistische animatietechnieken tot leven te wekken. Het woord neanderthaler roept het beeld op van een primitieve aapmens. Maar de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontkrachten alle clichés over het uiterlijk, de intelligentie en de cultuur van de neanderthalers – en over de invloed die hun DNA nog op ons heeft. Door alle kennis te bundelen creëren Ella Al-Shamahi en haar team een realistische en waarheidsgetrouwe digitale animatie van neanderthalers, gebaseerd op verrassende wetenschappelijke inzichten. De grootste verrassing is dat deze inzichten misschien nog relevanter zijn voor onze toekomst dan voor ons verleden. Dit programma maakt duidelijk dat de nieuwste ontdekkingen over de genetische eigenschappen, de evolutie, de eetgewoonten en het uitsterven van de neanderthalers ook nieuwe inzichten kunnen opleveren over gezondheidskwesties van ons. Onze voorouder: de neanderthaler, geregisseerd door Oscar-winnaar Vikram Jayanti, biedt door middel van pakkende verhalen, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en 3D-animaties een nieuwe kijk op deze verre voorouder. Ontdek de ware aard van de neanderthaler, en waarom die kennis voor ons allemaal nog steeds van belang is.

Ma 3 september 2018 | 22:15 Nieuw: Een klas vol ouders

03/09/18 - Jeugdprogramma, Op een gewone basisschool in Veenendaal zit een groep buitengewone leerlingen. Voor het nieuwe EO programma Een Klas Vol Ouders duiken zestien volwassenen opnieuw de schoolbanken in. Hier nemen ze...

Op een gewone basisschool in Veenendaal zit een groep buitengewone leerlingen. Voor het nieuwe EO-programma Een Klas Vol Ouders duiken zestien volwassenen opnieuw de schoolbanken in. Hier nemen ze deel aan de lessen van de laatste twee maanden van groep 8. Wat volgt, is een bijzondere confrontatie met de wereld waarin ze hun zoons en dochters dagelijks achterlaten. Wat maken de kinderen werkelijk mee in de klas? En welke inzichten levert dit op? Het programma geeft een zeldzame blik achter de schooldeuren. In de zesdelige serie komt alles langs: taal, rekenen en de Cito-toets, maar ook gymlessen, een sportdag en natuurlijk de musical. De ouders ondervinden nauwgezet hoe het voor hun kinderen is om anno 2018 naar de basisschool te gaan. De bijzondere ervaring leidt bij veel vaders en moeders tot een flashback naar vroeger. Van de spanning om een toets te maken en een cijfer terug te krijgen, tot herinneringen aan pesten. De kijker leeft mee met de grappige situaties, innemende verhalen en worden we onderdeel van ontroerende momenten. Over het 'waarom' van de serie vertelt eindredacteur Herman Wegter: "We hebben allemaal wel een mening over het basisonderwijs. Maar hoe is het écht om anno 2018 als kind op de basisschool te zitten? De ouders die meedoen ervaren aan den lijve wat hun eigen kinderen meemaken. Een prachtig en leerzaam experiment, met verrassende uitkomsten."

Ma 3 september 2018 | 20:25 Docu: De achtste dag

03/09/18 - Informatief programma, In 2008 klapte het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABNAMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008....

In 2008 klapte het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABNAMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. Op 'de achtste dag', delen ze hun diepste inzichten, frustraties en angsten over de crisis. Onder andere Jean-Claude Trichet, Wouter Bos, Jan Peter Balkenende, Nout Wellink en Yves Leterme blikken terug: hoe ging het eraan toe in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later? De Achtste Dag neemt je mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. De Europese leiders vertellen hun persoonlijke verhalen. Van overstroomde badkamers met jengelende kinderen tot hazenslaapjes op zeventiende-eeuwse bankjes en tapijten. Het redden van een bank gaat je niet in koude kleren zitten, laat staan als de val van die ene bank de ondergang van het hele Europese financiële systeem in gang zou kunnen zetten. Een film over een financiële-burenstrijd tussen België en Nederland, die uit de hand dreigt te lopen door conflicterende karakters en cultuurverschillen. De botheid van de Nederlanders, botst hard met de flegmatieke houding van de Belgen. En dat in een week waarin elke beslissing om een bank wel of niet te redden, waar dan ook in Europa, alsnog het wankele evenwicht voorgoed dreigde te verstoren. "Het was zo groot, zo zwart, zo onbekend, ik wilde wegblijven daarvan." Oud-minister Bos is duidelijk over zijn angsten voor de grote onbekende crisis die hard op de deur klopte. Samen met andere Europese politici en toezichthouders stopte hij op kosten van de belastingbetaler honderden miljarden in het redden van banken, om te voorkomen dat de hele boel echt in elkaar klapte. Maar hoe ging dat nou echt? Hoe neem je een beslissing om miljarden, van de belastingbetaler, te stoppen in een bank waarvan je niets weet? En hoe staan we er nu voor? Gaat het echt weer zo goed als we denken? Kunnen we rustig gaan slapen? Dat is nog maar de vraag, aldus Bos en Trichet. "Een van de grootste redenen van de crisis waren de hoge schulden. Nu zijn ze nog hoger dan in 2008. De risico's op een grote crisis zijn nu misschien nog wel groter dan voor 2008."

Zo 1 juli 2018 | 21:30 Nieuw: Nederland in Bed

01/07/18 - Reality-show, Nederland In Bed is een bijzondere en spraakmakende relatietest waarin tien heel uiteenlopende koppels op de meest intieme manier worden geïnterviewd, namelijk in de beslotenheid van hun slaapkamer....

Nederland In Bed is een bijzondere en spraakmakende relatietest waarin tien heel uiteenlopende koppels op de meest intieme manier worden geïnterviewd, namelijk in de beslotenheid van hun slaapkamer. Vanuit hun eigen bed. Hier beantwoorden ze vragen over thema’s die ieder stel bezig houden zoals seks, opvoeding, financiën, trouw en ergernissen. De koppels vertellen heel frank en vrij over hun eigen ervaringen en gevoelens. Dichterbij dan dit kun je niet bij mensen komen. Nederland in Bed is elke zondag om 21:30 uur te zien op SBS6. Elke vraag is voer voor discussie tussen de partners. Bijvoorbeeld: Waar erger je je het meest aan bij je partner? Zal vreemdgaan het einde van jullie relatie betekenen? Of: Is je partner romantisch? De kans is groot dat de geliefden een verschillende kijk hebben op een aantal zaken. Die verdeeldheid leidt ongetwijfeld tot grappige, hartverwarmende, misschien zelfs pittige of gênante anekdotes, maar ook tot inzichten en begrip. Hoe meer we praten, hoe dichter bij elkaar we komen. Nederland In Bed laat een dwarsdoorsnede zien van de relaties in Nederland anno 2018. We nemen niet alleen een kijkje achter slaapkamerdeuren van volstrekt onbekenden, maar kijken ook in de spiegel.

Zo 13 mei 2018 | 19:10 Nieuw: Geheimen van het menselijk lichaam

13/05/18 - Documentaire, De dokterstweeling Chris en Xand van Tulleken laat met baanbrekend beeldmateriaal en experimenten op hun eigen lichaam zien welke bijzondere verhalen er in ieder van ons verborgen liggen: het verhaal...

De dokterstweeling Chris en Xand van Tulleken laat met baanbrekend beeldmateriaal en experimenten op hun eigen lichaam zien welke bijzondere verhalen er in ieder van ons verborgen liggen: het verhaal van hoe wij groeien, hoe wij overleven en hoe wij leren. Een drieluik over de anatomie van het menselijk lichaam zoals nog niet eerder te zien was. Geheimen van het menselijk lichaam is de komende zondagen om 19:10 uur te zien op NPO 2. In de eerste aflevering onderzoeken Chris en Xand van Tulleken de nieuwste inzichten over de manier waarop wij groeien. Ze ontdekken waarom onze kindertijd langer duurt dan bij welk ander dier ook op aarde. En ze brengen de kolonies van micro-organismen - ons microbioom - aan het licht die gedurende ons hele leven in ons lichaam groeien. Ze onthullen de mysterieuze kracht die onze transformatie van kind naar volwassene op gang brengt en tonen - een primeur - de bijzondere levensvonk die overspringt wanneer een zaadje en een eitje elkaar ontmoeten.

Di 6 maart 2018 | 13:53 RTLLN: o.a. Jeffrey Hoogland

06/03/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jeffrey Hoogland, Kirsten Wild en Nadine Visser De Olympische Spelen mogen dan afgelopen zijn, maar het blijft medailles regenen voor Nederland! Zo...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jeffrey Hoogland, Kirsten Wild en Nadine Visser De Olympische Spelen mogen dan afgelopen zijn, maar het blijft medailles regenen voor Nederland! Zo werden er dit weekend weer titels en medailles gewonnen bij het WK Sprint in China. Maar ook dichterbij huis was het een mooie tijd voor Holland. Bij het WK Baanwielrennen in Apeldoorn fietsen we 12 keer een medaille bij elkaar. En daar zaten maar liefst 5 gouden medailles bij. 3 daarvan werden gewonnen door de koningin van de baan; Kirsten Wild. Ook te gast is Jeffrey Hoogland, die zich de snelste man ter wereld mag noemen op de kilometer. En last but no least zit ook atlete Nadine Visser aan tafel Zij won een bronzen medaille op de 60 meter horden tijdens het WK Indoor in Manchester. - Xaviera Plas-Plooij Het opvoedboek Oei, ik groei! is al ruim 25 jaar een nummer-1 bestseller en is inmiddels in meer dan 25 landen vertaald en verkrijgbaar. Vanaf morgen ligt er een volledig herschreven editie in de winkel met de nieuwste inzichten en een nieuw hoofdstuk over slaap. Daarnaast is de app een van de bestverkochte apps ter wereld. Drijvende kracht achter dit grote succes is Xaviera Plas-Plooij. Haar ouders deden meer dan 35 jaar onderzoek naar de interactie tussen ouder en baby. Na het overlijden van haar moeder, is Xaviera vastberaden om de nalatenschap van haar ouders wereldwijd op de kaart te zetten. - Frank Boeijen Frank Boeijen is ontroerd door het optreden van de 8-jarige Maya in The Voice Kids. Afgelopen vrijdag zong zij een indrukwekkende versie van zijn lied Zwart Wit. Het nummer schreef hij 35 jaar geleden na een racistische moord als statement tegen racisme. Maar het blijft ook de nieuwe generaties raken. De kleine Maya wist precies wat de boodschap van het lied is. En dat in een tijd die volgens Frank Boeijen een verergering laat zien van racisme en discriminatie. Vanavond zingt Frank de oerversie van Zwart Wit en praten wij over zijn tot instituut verheven lijflied wat hij nog steeds vol liefde zingt in het theater. - Sébas Diekstra, Will en Andre Bicker Strafrechtadvocaat Sébas Diekstra heeft namens een grote groep nabestaanden een brandbrief aan de Tweede Kamer geschreven. Zij eisen dat ze een kopie kunnen krijgen van onderzoeksdossiers als er twijfels bestaan over de doodsoorzaak van hun familielid. De ouders van de 26-jarige student Youri Bicker worstelen al jaren met de vraag: was de dood van hun zoon een ongeluk of moord? Tot nu toe weigert het OM het onderzoeksdossier in de zaak van hun zoon vrij te geven. Vanavond praten we met Will en Andre, de ouders van Youri en advocaat Sébas Diekstra over hun zaak.

Di 6 maart 2018 | 00:55 RTLLN: o.a. Jeffrey Hoogland

06/03/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jeffrey Hoogland, Kirsten Wild en Nadine Visser De Olympische Spelen mogen dan afgelopen zijn, maar het blijft medailles regenen voor Nederland! Zo...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jeffrey Hoogland, Kirsten Wild en Nadine Visser De Olympische Spelen mogen dan afgelopen zijn, maar het blijft medailles regenen voor Nederland! Zo werden er dit weekend weer titels en medailles gewonnen bij het WK Sprint in China. Maar ook dichterbij huis was het een mooie tijd voor Holland. Bij het WK Baanwielrennen in Apeldoorn fietsen we 12 keer een medaille bij elkaar. En daar zaten maar liefst 5 gouden medailles bij. 3 daarvan werden gewonnen door de koningin van de baan; Kirsten Wild. Ook te gast is Jeffrey Hoogland, die zich de snelste man ter wereld mag noemen op de kilometer. En last but no least zit ook atlete Nadine Visser aan tafel Zij won een bronzen medaille op de 60 meter horden tijdens het WK Indoor in Manchester. - Xaviera Plas-Plooij Het opvoedboek Oei, ik groei! is al ruim 25 jaar een nummer-1 bestseller en is inmiddels in meer dan 25 landen vertaald en verkrijgbaar. Vanaf morgen ligt er een volledig herschreven editie in de winkel met de nieuwste inzichten en een nieuw hoofdstuk over slaap. Daarnaast is de app een van de bestverkochte apps ter wereld. Drijvende kracht achter dit grote succes is Xaviera Plas-Plooij. Haar ouders deden meer dan 35 jaar onderzoek naar de interactie tussen ouder en baby. Na het overlijden van haar moeder, is Xaviera vastberaden om de nalatenschap van haar ouders wereldwijd op de kaart te zetten. - Frank Boeijen Frank Boeijen is ontroerd door het optreden van de 8-jarige Maya in The Voice Kids. Afgelopen vrijdag zong zij een indrukwekkende versie van zijn lied Zwart Wit. Het nummer schreef hij 35 jaar geleden na een racistische moord als statement tegen racisme. Maar het blijft ook de nieuwe generaties raken. De kleine Maya wist precies wat de boodschap van het lied is. En dat in een tijd die volgens Frank Boeijen een verergering laat zien van racisme en discriminatie. Vanavond zingt Frank de oerversie van Zwart Wit en praten wij over zijn tot instituut verheven lijflied wat hij nog steeds vol liefde zingt in het theater. - Sébas Diekstra, Will en Andre Bicker Strafrechtadvocaat Sébas Diekstra heeft namens een grote groep nabestaanden een brandbrief aan de Tweede Kamer geschreven. Zij eisen dat ze een kopie kunnen krijgen van onderzoeksdossiers als er twijfels bestaan over de doodsoorzaak van hun familielid. De ouders van de 26-jarige student Youri Bicker worstelen al jaren met de vraag: was de dood van hun zoon een ongeluk of moord? Tot nu toe weigert het OM het onderzoeksdossier in de zaak van hun zoon vrij te geven. Vanavond praten we met Will en Andre, de ouders van Youri en advocaat Sébas Diekstra over hun zaak.

Ma 5 maart 2018 | 22:28 RTLLN: o.a. Jeffrey Hoogland

05/03/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Jeffrey Hoogland, Kirsten Wild en Nadine Visser De Olympische Spelen mogen dan afgelopen zijn, maar het blijft medailles regenen voor Nederland! Zo werden er...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Jeffrey Hoogland, Kirsten Wild en Nadine Visser De Olympische Spelen mogen dan afgelopen zijn, maar het blijft medailles regenen voor Nederland! Zo werden er dit weekend weer titels en medailles gewonnen bij het WK Sprint in China. Maar ook dichterbij huis was het een mooie tijd voor Holland. Bij het WK Baanwielrennen in Apeldoorn fietsen we 12 keer een medaille bij elkaar. En daar zaten maar liefst 5 gouden medailles bij. 3 daarvan werden gewonnen door de koningin van de baan; Kirsten Wild. Ook te gast is Jeffrey Hoogland, die zich de snelste man ter wereld mag noemen op de kilometer. En last but no least zit ook atlete Nadine Visser aan tafel Zij won een bronzen medaille op de 60 meter horden tijdens het WK Indoor in Manchester. - Xaviera Plas-Plooij Het opvoedboek Oei, ik groei! is al ruim 25 jaar een nummer-1 bestseller en is inmiddels in meer dan 25 landen vertaald en verkrijgbaar. Vanaf morgen ligt er een volledig herschreven editie in de winkel met de nieuwste inzichten en een nieuw hoofdstuk over slaap. Daarnaast is de app een van de bestverkochte apps ter wereld. Drijvende kracht achter dit grote succes is Xaviera Plas-Plooij. Haar ouders deden meer dan 35 jaar onderzoek naar de interactie tussen ouder en baby. Na het overlijden van haar moeder, is Xaviera vastberaden om de nalatenschap van haar ouders wereldwijd op de kaart te zetten. - Frank Boeijen Frank Boeijen is ontroerd door het optreden van de 8-jarige Maya in The Voice Kids. Afgelopen vrijdag zong zij een indrukwekkende versie van zijn lied Zwart Wit. Het nummer schreef hij 35 jaar geleden na een racistische moord als statement tegen racisme. Maar het blijft ook de nieuwe generaties raken. De kleine Maya wist precies wat de boodschap van het lied is. En dat in een tijd die volgens Frank Boeijen een verergering laat zien van racisme en discriminatie. Vanavond zingt Frank de oerversie van Zwart Wit en praten wij over zijn tot instituut verheven lijflied wat hij nog steeds vol liefde zingt in het theater. - Sébas Diekstra, Will en Andre Bicker Strafrechtadvocaat Sébas Diekstra heeft namens een grote groep nabestaanden een brandbrief aan de Tweede Kamer geschreven. Zij eisen dat ze een kopie kunnen krijgen van onderzoeksdossiers als er twijfels bestaan over de doodsoorzaak van hun familielid. De ouders van de 26-jarige student Youri Bicker worstelen al jaren met de vraag: was de dood van hun zoon een ongeluk of moord? Tot nu toe weigert het OM het onderzoeksdossier in de zaak van hun zoon vrij te geven. Vanavond praten we met Will en Andre, de ouders van Youri en advocaat Sébas Diekstra over hun zaak.

Do 8 februari 2018 | 21:30 Nieuw: Focus

08/02/18 - Wetenschappelijk magazine, In Focus gaan presentatoren Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel op onderzoek uit in de wetenschappelijke wereld. Ze nemen de kijker mee naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en...

In Focus gaan presentatoren Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel op onderzoek uit in de wetenschappelijke wereld. Ze nemen de kijker mee naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontdekkingen. Hoe beïnvloeden die ons dagelijks leven? Focus is vanaf vanavond iedere donderdag om 21:25 uur te zien op NPO 2. In Focus komen interessante wetenschappers aan het woord die de kijker zelf niet snel spreekt en ziet de kijker beelden die hij niet eerder zag. Iedere aflevering is een zoektocht naar wetenschappelijke antwoorden op een centrale vraag. In de eerste uitzending gaan Elisabeth en Diederik op zoek naar de werking van ons ingenieuze aandachtssysteem. Hoe werkt dat eigenlijk in ons brein, wat gebeurt er als we appen en bellen in het verkeer? En kan aandacht ook kapot? Focus vervangt De Kennis van Nu, dat tot nu toe wekelijks te zien was op NPO 2.

Za 27 januari 2018 | 19:05 Start: Conquest of the Skies

27/01/18 - Natuurdocumentaire, Vanavond start de driedelige natuurdocumentaire Conquest of the Skies, waarin David Attenborough een reis door de tijd maakt om de verbazingwekkende en 300 miljoen jaar oude geschiedenis van de...

Vanavond start de driedelige natuurdocumentaire Conquest of the Skies, waarin David Attenborough een reis door de tijd maakt om de verbazingwekkende en 300 miljoen jaar oude geschiedenis van de vliegende dieren te ontrafelen. De afleveringen zijn de komende zaterdagen om 19:05 uur te zien op Canvas. David Attenborough vertrekt op een buitengewoon avontuur om een van de meest bijzondere verhalen uit de natuurgeschiedenis te vertellen: de evolutie van de vliegende dieren. Hij begint bij de geavanceerde wereld van de allereerste vliegers: de insecten. Verbluffende beelden bieden ons nieuwe inzichten in dit verbazingwekkende verhaal: van de eerste libel-achtige wezens die met hun vier vleugels uit het water verrezen, tot kevers die harde vleugelschilden ontwikkelden om het land te koloniseren, en vlinders die in staat zijn om van de ene kant van de wereld naar de andere te migreren. We eindigen bij de buitengewone vaardigheden van de straaljager van de insectenwereld: de bescheiden, maar verrassend acrobatische vlieg.

Do 18 januari 2018 | 23:00 Docu: We Margiela IMDb: 6.9

18/01/18 - IMDB * 6.9 - Kunstdocumentaire, In de documentaire We Margiela vertellen mede oprichter Jenny Meirens en het creatieve team voor de eerste keer het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela. De...

In de documentaire We Margiela vertellen mede-oprichter Jenny Meirens en het creatieve team voor de eerste keer het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela. De Belgische modeontwerper Margiela begint in 1988, samen met Jenny Meirens, Maison Martin Margiela. In We Margiela praten Meirens en leden van het creatieve team openlijk over de creatieve processen, de aanpak en de bijzondere filosofie van het huis. Diepgaande interviews en uniek archiefmateriaal geven een fascinerend beeld van het ontstaan en de uiteindelijke verkoop van dit gesloten en mysterieuze huis. Ondanks het feit dat de ontwerper en het team in complete anonimiteit werkten, wist modehuis Maison Martin Margiela uit te groeien tot een van de meest bekende, radicale en invloedrijke modehuizen van de twintigste eeuw. De filmmakers gaan op zoek naar de impact van het werk van Margiela op de huidige modewereld. De unieke innovaties van het modehuis – zoals anonimiteit, hergebruik, het 'wij' versus het 'ik' – zijn voor veel creatieve makers nog steeds centrale concepten. In de film komt naar voren dat veel iconische beelden en inzichten van het modehuis tot stand kwamen door toeval en intuïtie, niet door vooropgezette plannen. Het modehuis werd geleid door een sterk 'gut feeling' en een groot plezier in het nemen van creatieve risico’s. Tegelijkertijd was Maison Martin Margiela een van de eerste hedendaagse modehuizen die ten onder ging aan de druk van financiële groei. Toen het huis werd verkocht, trokken de oprichters zich vrijwel meteen terug uit het publieke leven. Werknemers en fans bleven gedesillusioneerd achter. Meirens en Margiela hebben elkaar sindsdien niet meer gesproken. Mede-oprichter Jenny Meirens is op 1 juli 2017 overleden. De documentaire laat zien hoe zij onzichtbaar en bij velen onbekend, toch gezichtsbepalend was voor het ontstaan, de aanpak en vormgeving van het huis. Na Meirens dood werd in de internationale media haar visionaire- en baanbrekende werk geroemd. We Margiela is de eerste lange documentaire die over dit huis is gemaakt.

Eerder Vandaag | 02:55 Broodje gezond

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Melk. Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en we gaan op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddels al ruim 60 jaar bezighoudt... is melk nu wel of niet gezond voor je?

Gisteren 19:55 Broodje gezond

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Melk. Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en we gaan op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddels al ruim 60 jaar bezighoudt... is melk nu wel of niet gezond voor je?

Gisteren 02:25 Broodje gezond

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?. Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond? Ruim 3 miljoen Nederlanders geloven van wel, want zij drinken elke dag één of meer glazen wijn. In wijn zitten heel veel goede stoffen, die zorgen voor blinkende aderen en een blakend hart. Maar winnen die goede effecten het uiteindelijk van de ravage die alcohol in je lichaam aanricht? Of is alcohol helemaal zo slecht nog niet? Marlijn en Ersin zoeken het uit.

Eergisteren 19:55 Broodje gezond

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?. Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond? Ruim 3 miljoen Nederlanders geloven van wel, want zij drinken elke dag één of meer glazen wijn. In wijn zitten heel veel goede stoffen, die zorgen voor blinkende aderen en een blakend hart. Maar winnen die goede effecten het uiteindelijk van de ravage die alcohol in je lichaam aanricht? Of is alcohol helemaal zo slecht nog niet? Marlijn en Ersin zoeken het uit.

Wo 10 juli 2019 | 03:20 Broodje gezond

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Is sap net zo slecht als cola?. Is sap net zo slecht voor je als cola? In deze aflevering onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris wat er waar is van dit bericht dat enkele jaren geleden tot veel opschudding leidde.

Di 9 juli 2019 | 19:55 Broodje gezond

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Is sap net zo slecht als cola?. Is sap net zo slecht voor je als cola? In deze aflevering onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris wat er waar is van dit bericht dat enkele jaren geleden tot veel opschudding leidde.

Di 9 juli 2019 | 02:05 Broodje gezond

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Krijg je kanker van het eten van vlees?. Marlijn - bourgondische vleesliefhebber - en Ersin - die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen - praten met wetenschappers, medisch specialisten en fabrikanten om erachter te komen in hoeverre onderzoek echt bewezen heeft dat teveel vlees eten slecht voor je is. Wat kun je dan nog wel en wat liever niet meer eten?

Ma 8 juli 2019 | 19:55 Broodje gezond

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Consumentenmagazine over voedselhypes en gezondheidsmythes. Krijg je kanker van het eten van vlees?. Marlijn - bourgondische vleesliefhebber - en Ersin - die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen - praten met wetenschappers, medisch specialisten en fabrikanten om erachter te komen in hoeverre onderzoek echt bewezen heeft dat teveel vlees eten slecht voor je is. Wat kun je dan nog wel en wat liever niet meer eten?

Zo 7 juli 2019 | 15:35 De Boeddhistische Blik: Food for Thought

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Realityreeks waarin zeven jongeren in Frankrijk in gesprek gaan met zeven filosofen uit verschillende windstreken. Perzische balans - Tina Rahimy. De jongeren gaan in gesprek met Tina Rahimy over hoe je ervaart wat je niet kunt grijpen. Bestaat er een wereld buiten de taal?

Zo 30 juni 2019 | 15:45 De Boeddhistische Blik: Food for Thought

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Realityreeks waarin zeven jongeren in Frankrijk in gesprek gaan met zeven filosofen uit verschillende windstreken. Je bent wat je eet - Michael Onyebuchi Eze. De jongeren gaan in gesprek met Michael Onyebuchi Eze over: Hoe leven we samen als we allemaal anders zijn? Iedereen staat verschillend in het leven. Soms leiden die onderlinge verschillen tot conflict. Soms zelfs tot oorlog. Maar de Afrikaanse ubuntu-filosofie laat juist zien hoe waardevol verschillen zijn.

Za 29 juni 2019 | 16:02 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Vr 28 juni 2019 | 21:00 Morten

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Thrillerserie (2019). De dood van Pierre de Kooning leidt tot geheel nieuwe inzichten over wat er ooit in Maison Neuf heeft plaatsgevonden. Morten confronteert Esther met een geheim uit het verleden en heeft een nietsontziende oplossing voor ogen. De gedwongen dadendrang van Mo Limams zoon en Kelly's onophoudelijk speurwerk leiden tot een onverwachte climax waarin Morten Mathijsen kleur moet bekennen.

Do 27 juni 2019 | 00:20 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Wo 26 juni 2019 | 16:50 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Do 20 juni 2019 | 01:10 De Boeddhistische Blik: Food for Thought

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Realityreeks waarin zeven jongeren in Frankrijk in gesprek gaan met zeven filosofen uit verschillende windstreken. De kunst van het niet roeren - Sarah Flavel. De jongeren gaan in gesprek met Sarah Flavel over hoe je om moet gaan met verandering. Het liefst willen we overal controle op uitoefenen. Maar soms bent je niet bij machte om iets te veranderen. De dood bijvoorbeeld. Wat leert het daoïsme over hoe met zulke veranderingen om te gaan?

Ma 17 juni 2019 | 16:50 Chicago Fire

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Amerikaanse dramaserie. Viral. Cruz brengt zichzelf en zijn collega-brandweermannen in een lastig parket. Casey en zijn zus Christie proberen hun problemen met hun moeder en elkaar op te lossen. Ondertussen reikt Severide opnieuw een belangrijk persoon uit zijn verleden de hand, als gunst naar luitenant Whaley toe. Het korps krijgt nieuwe inzichten nadat ze hun collega's hebben geassisteerd bij een extreem gevaarlijke opdracht.

Wo 12 juni 2019 | 21:25 De kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 10 - Wetenschappelijk magazine. Geen spek maar bonen. Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame processen gevolgd worden. Voor efficiëntere methoden vindt onderzoek plaats aan de Universiteit van Wageningen en bij De Vegetarische Slager van Unilever, dat evenals het Amerikaanse Beyond Meat succesvol naar de beurs is gegaan.

Zo 9 juni 2019 | 15:40 De Boeddhistische Blik: Food for Thought

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Realityreeks waarin zeven jongeren in Frankrijk in gesprek gaan met zeven filosofen uit verschillende windstreken. De mensheid in één pan - Hadeer Aboelnagah. De jongeren gaan in gesprek met Hadeer Aboelnagah over hoe je je moet verhouden tot andermans religie? Oordelen en vooroordelen over de islam zijn er in overvloed. Maar vaak komen die voort uit onwetendheid. Wat kan je leren van en over de islam, wanneer je je daarvoor openstelt?

Zo 2 juni 2019 | 15:45 De Boeddhistische Blik: Food for Thought

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Realityreeks waarin zeven jongeren in Frankrijk in gesprek gaan met zeven filosofen uit verschillende windstreken. Koken met commitment - Peter D. Hershock. De jongeren gaan in gesprek met Peter D. Herschock over hoe ze de globale uitdagingen aan moeten gaan.

Wo 29 mei 2019 | 15:55 Clipped

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Amerikaanse komische serie. Mo's Ma. Mo probeert in het reine te komen met de scheiding van zijn ouders. De bende heeft extra inzichten over waarom ze precies uit elkaar zouden gaan.

Za 25 mei 2019 | 14:00 The Curse Of Oak Island

Seizoen 6 - Special. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Vr 24 mei 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 10 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 23 mei 2019 | 23:46 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Wo 22 mei 2019 | 15:55 Clipped

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Amerikaanse komische serie. Mo's Ma. Mo probeert in het reine te komen met de scheiding van zijn ouders. De bende heeft extra inzichten over waarom ze precies uit elkaar zouden gaan.

Ma 20 mei 2019 | 09:25 De kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 7 - Wetenschappelijk magazine. De ongetemde jager. Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op Schiermonnikoog, waar ongeveer vijftig verwilderde huiskatten leven. In de provincies Utrecht en Friesland mag erop gejaagd worden, maar schieten op die katten is riskant.

Zo 19 mei 2019 | 14:50 De kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 7 - Wetenschappelijk magazine. De ongetemde jager. Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op Schiermonnikoog, waar ongeveer vijftig verwilderde huiskatten leven. In de provincies Utrecht en Friesland mag erop gejaagd worden, maar schieten op die katten is riskant.

Zo 19 mei 2019 | 14:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 16 - Jeugdserie (2019). Fotogeniek. De zus van Irma heeft een perfecte familiefoto gemaakt voor de verjaardag van oma. Alles wordt uit de kast gehaald om ook van Irma, Jan, Kees en Floor het perfecte plaatje te schieten.

Zo 19 mei 2019 | 14:00 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Jeugdserie (2019). Vlog. Floor ergert zich aan haar vloggende broer, die werkelijk álles vastlegt, en gaat zelf Kees filmen. 'Krazy-Keesie' en 'Sukkel-Broer' worden onverwachts viral hits in de wereld van influencers.

Zo 19 mei 2019 | 13:50 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Jeugdserie (2019). Hebbes. De buurman is een ontzettende hork en klaagt over alles. Hij steekt ballen lek, knipt een springtouw door en halveert de heg met een zaag. Kees wil actie ondernemen, maar de buurman heeft beet.

Zo 19 mei 2019 | 13:40 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Jeugdserie (2019). Te koop. Irma en Jan hebben een bouwvallige boerderij gevonden en daarom hun huis te koop gezet. Floor en Kees gaan hier absoluut niet mee akkoord en saboteren de boel als er potentiële kopers komen kijken.

Za 18 mei 2019 | 14:35 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Jeugdserie (2019). Hypochonder. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Za 18 mei 2019 | 14:25 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Jeugdserie (2019). Krantenwijk. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Za 18 mei 2019 | 14:20 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Jeugdserie (2019). Minimalisme. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Za 18 mei 2019 | 14:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Jeugdserie (2019). Hoogbegaafd. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Za 18 mei 2019 | 13:40 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Jeugdserie (2019). Schnutsi. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Za 18 mei 2019 | 13:30 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Jeugdserie (2019). Outdoor. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Za 18 mei 2019 | 00:05 Scott & Bailey

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Britse misdaadserie. Wanneer Rachel wordt bekritiseerd voor de trage vooruitgang van het onderzoek, verscherpt ze haar focus. Haar aanhoudende ondervragingen van Steve Dench bezorgen het team nieuwe inzichten. Janet en Rachel staan beiden onder druk door de persoonlijke keuzes die ze maakten in hun werk: ze moeten allesbepalende besluiten nemen om hun toekomst veilig te stellen.

Vr 17 mei 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 9 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Wo 15 mei 2019 | 21:15 De kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 7 - Wetenschappelijk magazine. De ongetemde jager. Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op Schiermonnikoog, waar ongeveer vijftig verwilderde huiskatten leven. In de provincies Utrecht en Friesland mag erop gejaagd worden, maar schieten op die katten is riskant.

Wo 15 mei 2019 | 15:15 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 16 - Jeugdserie (2019). Fotogeniek. De zus van Irma heeft een perfecte familiefoto gemaakt voor de verjaardag van oma. Alles wordt uit de kast gehaald om ook van Irma, Jan, Kees en Floor het perfecte plaatje te schieten.

Wo 15 mei 2019 | 15:05 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Jeugdserie (2019). Vlog. Floor ergert zich aan haar vloggende broer, die werkelijk álles vastlegt, en gaat zelf Kees filmen. 'Krazy-Keesie' en 'Sukkel-Broer' worden onverwachts viral hits in de wereld van influencers.

Ma 13 mei 2019 | 23:10 Chicago Fire

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Amerikaanse dramaserie. Viral. Cruz brengt zichzelf en zijn collega-brandweermannen in een lastig parket. Casey en zijn zus Christie proberen hun problemen met hun moeder en elkaar op te lossen. Ondertussen reikt Severide opnieuw een belangrijk persoon uit zijn verleden de hand, als gunst naar luitenant Whaley toe. Het korps krijgt nieuwe inzichten nadat ze hun collega's hebben geassisteerd bij een extreem gevaarlijke opdracht.

Ma 13 mei 2019 | 09:30 De Kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 6 - Wetenschappelijk magazine (2019). In het spoor van drugsafval. Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om agenten te trainen. De Kennis van Nu kreeg exclusief toegang tot deze drugskeuken op een geheime locatie.

Zo 12 mei 2019 | 14:50 De Kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 3 - Wetenschappelijk magazine (2019). Het moederbrein. De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap. Volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos ontsnappen ook vaders er niet aan: het zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog Marian Bakermans onderzoekt of er door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf Brandt Corstius, Leonie ter Braak, Sofie van den Enk en Lucas van de Meerendonk vertellen over de grote veranderingen die zij gewaar werden toen zij een kind kregen.

Zo 12 mei 2019 | 09:20 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 16 - Jeugdserie (2019). Fotogeniek. De zus van Irma heeft een perfecte familiefoto gemaakt voor de verjaardag van oma. Alles wordt uit de kast gehaald om ook van Irma, Jan, Kees en Floor het perfecte plaatje te schieten.

Zo 12 mei 2019 | 09:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Jeugdserie (2019). Vlog. Floor ergert zich aan haar vloggende broer, die werkelijk álles vastlegt, en gaat zelf Kees filmen. 'Krazy-Keesie' en 'Sukkel-Broer' worden onverwachts viral hits in de wereld van influencers.

Vr 10 mei 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 8 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Wo 8 mei 2019 | 15:15 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Jeugdserie (2019). Hebbes. De buurman is een ontzettende hork en klaagt over alles. Hij steekt ballen lek, knipt een springtouw door en halveert de heg met een zaag. Kees wil actie ondernemen, maar de buurman heeft beet.

Wo 8 mei 2019 | 15:05 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Jeugdserie (2019). Te koop. Irma en Jan hebben een bouwvallige boerderij gevonden en daarom hun huis te koop gezet. Floor en Kees gaan hier absoluut niet mee akkoord en saboteren de boel als er potentiële kopers komen kijken.

Zo 5 mei 2019 | 10:20 De inzichten van

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reeks diepgaande gesprekken. Marleen Temmerman. Dokter Marleen Temmerman krijgt ook wel eens de naam 'Mama Daktari' want ze is naast de eerste vrouwelijke professor gynaecologe ook de eerste vrouwelijke directeur bij World Health Organisation.

Zo 5 mei 2019 | 09:20 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Jeugdserie (2019). Hebbes. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Zo 5 mei 2019 | 09:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Jeugdserie (2019). Te koop. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Vr 3 mei 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 7 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Zo 28 april 2019 | 09:20 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Jeugdserie (2019). Heimwee. Om te bewijzen dat heimwee stom is, wil Floor een heel weekend bij Margreet logeren.Dat gaat echter niet, dus verzint Irma een plan B. Floor kan logeren bij suffe Daphne, met een hele strenge moeder.

Zo 28 april 2019 | 09:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 11 - Jeugdserie (2019). Feestje. Als Floor niet wordt uitgenodigd voor een feestje is ze daar zelf oké mee, maar Irma wil haar opvrolijken met een uitje naar de bios. Als ze daar het verjaardagsfeestje tegenkomen wordt het awkward.

Za 27 april 2019 | 16:25 Great White Appetite

Merkwaardig genoeg weten we maar heel weinig over de populatie, het paargedrag of zelfs het eetgedrag van de mensenhaai. Ontdek nieuwe inzichten over deze mysterieuze jagers.

Vr 26 april 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 6 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 25 april 2019 | 15:25 Typisch Zeewolde

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Humaninterestmagazine (2019) over de gemeente Zeewolde in Flevoland. Bij het ontstaan van Zeewolde was er alle ruimte voor de boeren. Jur volgt straks zijn vader op, maar dan wel naar zijn nieuwe inzichten. Ze gaan langzamerhand helemaal over op biologische akkerbouw.

Wo 24 april 2019 | 19:15 Typisch Zeewolde

Seizoen 8 - Aflevering 3 - Humaninterestmagazine (2019) over de gemeente Zeewolde in Flevoland. Bij het ontstaan van Zeewolde was er alle ruimte voor de boeren. Jur volgt straks zijn vader op, maar dan wel naar zijn nieuwe inzichten. Ze gaan langzamerhand helemaal over op biologische akkerbouw.

Wo 24 april 2019 | 15:15 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Jeugdserie (2019). Hypochonder. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Wo 24 april 2019 | 15:05 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Jeugdserie (2019). Krantenwijk. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Zo 21 april 2019 | 09:15 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Jeugdserie (2019). Hypochonder. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Zo 21 april 2019 | 09:05 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Jeugdserie (2019). Krantenwijk. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Za 20 april 2019 | 13:55 Door andere ogen

Aflevering 9 - Documentairereeks (2019). Michelle Obama. Antoinnette Scheulderman, Michiel Vos, David Maraniss en Tanja Jadnanansing schetsen een beeld van de voormalige first lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama. Ruim twee jaar na haar vertrek uit het Witte Huis is zij nog steeds ongekend populair. Met haar boek 'Becoming' weet ze wereldwijd miljoenen lezers te boeien dankzij haar levensverhaal en inzichten.

Za 20 april 2019 | 08:05 Vroege Vogels

Seizoen 14 - Aflevering 3 - Natuurmagazine (2019). Nieuwkoopse Plassen. Menno en Milouska duiken onder in de Nieuwkoopse Plassen, een onberekenbaar en belangrijk veengebied. Daar wordt met CSI-achtige methoden onderzocht hoe het met de otters gaat, welke vissen er zwemmen, waar woelmuizen leven, waarom trilveen verdwijnt en hoe het zeldzame schorpioenmosje van de ondergang gered kan worden. Deze methoden geven nieuwe inzichten en maken ontwikkelingen zichtbaar die tot nu toe voor ons verborgen bleven.

Vr 19 april 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 5 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 19 april 2019 | 19:35 Vroege Vogels

Seizoen 14 - Aflevering 3 - Natuurmagazine (2019). Nieuwkoopse Plassen. Menno en Milouska duiken onder in de Nieuwkoopse Plassen, een onberekenbaar en belangrijk veengebied. Daar wordt met CSI-achtige methoden onderzocht hoe het met de otters gaat, welke vissen er zwemmen, waar woelmuizen leven, waarom trilveen verdwijnt en hoe het zeldzame schorpioenmosje van de ondergang gered kan worden. Deze methoden geven nieuwe inzichten en maken ontwikkelingen zichtbaar die tot nu toe voor ons verborgen bleven.

Wo 17 april 2019 | 15:15 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Jeugdserie (2019). Minimalisme. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Wo 17 april 2019 | 15:05 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Jeugdserie (2019). Hoogbegaafd. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Di 16 april 2019 | 09:15 Door andere ogen

Aflevering 9 - Documentairereeks (2019). Michelle Obama. Antoinnette Scheulderman, Michiel Vos, David Maraniss en Tanja Jadnanansing schetsen een beeld van de voormalige first lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama. Ruim twee jaar na haar vertrek uit het Witte Huis is zij nog steeds ongekend populair. Met haar boek 'Becoming' weet ze wereldwijd miljoenen lezers te boeien dankzij haar levensverhaal en inzichten.

Ma 15 april 2019 | 20:25 Door andere ogen

Aflevering 9 - Documentairereeks (2019). Michelle Obama. Antoinnette Scheulderman, Michiel Vos, David Maraniss en Tanja Jadnanansing schetsen een beeld van de voormalige first lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama. Ruim twee jaar na haar vertrek uit het Witte Huis is zij nog steeds ongekend populair. Met haar boek 'Becoming' weet ze wereldwijd miljoenen lezers te boeien dankzij haar levensverhaal en inzichten.

Ma 15 april 2019 | 02:48 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Zo 14 april 2019 | 19:05 Drain The Titanic: A Ship Reborn

Drain The Titanic: A Ship Reborn: De Titanic ligt al ruim een eeuw vier kilometer diep op de bodem van de Atlantische oceaan. Tot nu. Met hulp van hypermoderne technologie komen wetenschappers tot nieuwe inzichten over dit mysterie.

Zo 14 april 2019 | 09:20 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Jeugdserie (2019). Minimalisme. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Zo 14 april 2019 | 09:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Jeugdserie (2019). Hoogbegaafd. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Za 13 april 2019 | 15:14 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Vr 12 april 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 4 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Di 9 april 2019 | 16:50 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Ma 8 april 2019 | 22:38 House

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Amerikaanse dramaserie. Three Stories. Gregory House is de kluts kwijt wanneer zijn ex-vriendin Stacy hem opzoekt. Het wordt hem echter snel duidelijk dat ze niet voor hem als mens is gekomen. Haar echtgenoot is doodziek en heeft dringend hulp nodig. Dokter Lisa Cuddy heeft ook een verrassing voor de geniale dokter: hij moet een zieke professor vervangen en een lezing geven aan studenten geneeskunde. House laat hen de symptomen van drie patiënten bestuderen en geeft hen intrigerende inzichten in de geneeskunde en in zichzelf.

Zo 7 april 2019 | 09:20 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Jeugdserie (2019). Dierenaura. Alle dieren komen altijd naar Margreet toe. Tot ergernis van Floor, want zij wil ook knuffelen met geitjes. Dus doet ze er alles aan om ook een dierenaura te krijgen, maar of dat nou zo slim is.

Zo 7 april 2019 | 09:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Jeugdserie (2019). Ex. Kees maakt het uit met Lola, maar ze besluiten vrienden te blijven. Als Kees thuiskomt met Fleur, blijkt Lola door Floor uitgenodigd te zijn. Kees is ziedend en geeft Floor een koekje van eigen deeg.

Vr 5 april 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 3 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Wo 3 april 2019 | 15:20 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Jeugdserie (2019). Schnutsi. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Wo 3 april 2019 | 15:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Jeugdserie (2019). Outdoor. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Zo 31 maart 2019 | 09:20 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Jeugdserie (2019). Schnutsi. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Zo 31 maart 2019 | 09:10 De regels van Floor

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Jeugdserie (2019). Outdoor. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot tot bijzondere inzichten.

Vr 29 maart 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 2 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 28 maart 2019 | 20:56 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Vr 22 maart 2019 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 3 - Aflevering 1 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Zo 17 maart 2019 | 12:39 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Do 14 maart 2019 | 21:30 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Zo 10 maart 2019 | 12:45 Great White Appetite

Merkwaardig genoeg weten we maar heel weinig over de populatie, het paargedrag of zelfs het eetgedrag van de mensenhaai. Ontdek nieuwe inzichten over deze mysterieuze jagers.

Zo 10 maart 2019 | 11:30 De inzichten van

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Reeks diepgaande gesprekken. Caroline Pauwels. De eerste gast is VUB-rector Caroline Pauwels. Caroline is niet alleen rector, filosoof, hoogleraar Communicatiewetenschappen, maar ook de bezieler van 'Difference Day'. Op de internationale dag van de persvrijheid maakt ze zich ernstig zorgen over de vrijheid van meningsuiting in de wereld. Rector Caroline Pauwels noemt zichzelf een 'possibilist': 'weg met het pessimisme en leve het possibilisme en het vooruitgangsoptimisme'.

Zo 3 maart 2019 | 20:00 The Curse Of Oak Island

Seizoen 5 - Realityreeks. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Zo 3 maart 2019 | 10:00 The Curse Of Oak Island

Seizoen 5 - Realityreeks. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Za 2 maart 2019 | 23:00 The Curse Of Oak Island

Seizoen 5 - Realityreeks. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Do 28 februari 2019 | 13:35 River Monsters

Seizoen 7 - Aflevering 3 - Killer Discoveries: Sportvisser Jeremy Wade helpt researchteams bij het vangen van zeldzame en gevaarlijke vissoorten zodat ze onderzoek kunnen doen en nieuwe inzichten kunnen verkrijgen.

Wo 27 februari 2019 | 18:00 The Curse Of Oak Island

Seizoen 3 - Realityreeks. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Wo 27 februari 2019 | 17:10 Flikken

Seizoen 9 - Aflevering 5 - Vlaamse politieserie. Gratuit geweld (deel 2). Hoe meer details van de brutale overval op het eetcafé bekend raken, hoe minder het allemaal te rijmen valt. De verkrachte dienster verzwijgt dingen. De Oostblokbende lijkt van de aardbodem verdwenen. En als de buit zo mager was, waarom gonst het helermilieu dan van de geruchten? Wanneer één van de overvallen klanten ook thuis bedreigd wordt, gaan onze flikken het personeel en de klanten van het café screenen. Dat levert verrassende inzichten op.

Wo 27 februari 2019 | 09:00 The Curse Of Oak Island

Seizoen 3 - Realityreeks. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Wo 27 februari 2019 | 02:00 The Curse Of Oak Island

Seizoen 3 - Realityreeks. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Di 26 februari 2019 | 21:00 The Curse Of Oak Island

Seizoen 3 - Realityreeks. Precious Metal. Nieuwe inzichten over Nolan Cross suggereren een relatie tussen Tempeliers en de Money Pit. En hard bewijs overtuigt het team dat de ontdekking van het loden kruis de meest historische vondst in Noord-Amerika is.

Ma 25 februari 2019 | 09:30 De Kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 5 - Wetenschappelijk magazine (2019). Krekels om te overleven. Het eten van insecten kan mogelijk een oplossing zijn voor het groeiende voedselprobleem van de wereldbevolking. Florence Otieno, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Afrikaanse collega's.

Zo 24 februari 2019 | 14:40 De Kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 5 - Wetenschappelijk magazine (2019). Krekels om te overleven. Het eten van insecten kan mogelijk een oplossing zijn voor het groeiende voedselprobleem van de wereldbevolking. Florence Otieno, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Afrikaanse collega's.

Vr 22 februari 2019 | 17:30 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Do 21 februari 2019 | 22:00 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Do 21 februari 2019 | 19:34 McLeod's Daughters

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Australische dramaserie. Ashes to Ashes. Tess besluit het paardenfokprogramma van Claire nieuw leven in te blazen. Stevie 'leent' de hengst Wildfire van Killarney, tot woede van Tess. Alex probeert zijn verdriet te negeren door zich volop op de rodeo te storten. Een heftige bosbrand, die Drovers Run in gevaar brengt, geeft Tess en Alex nieuwe inzichten.

Wo 20 februari 2019 | 21:25 De Kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 5 - Wetenschappelijk magazine (2019). Krekels om te overleven. Het eten van insecten kan mogelijk een oplossing zijn voor het groeiende voedselprobleem van de wereldbevolking. Florence Otieno, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Afrikaanse collega's.

Vr 15 februari 2019 | 02:28 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Do 14 februari 2019 | 21:53 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Ma 11 februari 2019 | 14:20 Urbanus 70

Aflevering 5 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op zeventig prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met getuigenissen en anekdotes van o.a. Goedele Liekens, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten en Ben Crabbé.

Ma 11 februari 2019 | 00:05 Seven Year Switch: Blijven Of Scheiden?

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Realityreeks. Na zo lang leven zonder hun eigen partner hunkeren de deelnemers naar informatie over hen. Maakt hun geliefde net zulke grote stappen als zijzelf? Ze krijgen foto's te zien van hun partner. Jaloezie ligt op de loer: heeft de partner het niet té leuk met de ander? Daarom ontmoeten ze de tijdelijke switchpartner van hun partner, en dat levert verrassende inzichten op.

Zo 10 februari 2019 | 22:55 Urbanus 70

Aflevering 5 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op zeventig prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met getuigenissen en anekdotes van o.a. Goedele Liekens, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten en Ben Crabbé.

Zo 10 februari 2019 | 18:15 Great White Appetite

Merkwaardig genoeg weten we maar heel weinig over de populatie, het paargedrag of zelfs het eetgedrag van de mensenhaai. Ontdek nieuwe inzichten over deze mysterieuze jagers.

Zo 10 februari 2019 | 11:50 Great White Appetite

Merkwaardig genoeg weten we maar heel weinig over de populatie, het paargedrag of zelfs het eetgedrag van de mensenhaai. Ontdek nieuwe inzichten over deze mysterieuze jagers.

Zo 10 februari 2019 | 07:30 Antwoorden Met Bayless Conley

Seizoen 10 - Aflevering 6 - Amerikaanse religieuze show. Lessen uit Filippenzen 1 (1). Ga met Bayless Conley op reis door Filippenzen 1. Deze preek zal je helpen om effectief te bidden voor specifieke behoeften, je inzichten geven in het leven na de dood en je motiveren om te leven zodat je het Evangelie weerspiegelt. Leer de apostel Paulus beter kennen, die aan de christenen in Filippi uitlegt welk karakter, houding en levensstijl 'burgers van de hemel' moeten hebben.

Za 9 februari 2019 | 13:30 Hier zijn de Van Rossems

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Cultureel magazine. Almere. Op het eerste gezicht is Almere misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een bezoek door de Van Rossems. Het is immers een nieuwe stad, waar de geschiedenis en kunst van vervlogen eeuwen niet voor het oprapen liggen. Toch valt er meer dan genoeg te zien en meer dan genoeg over te vertellen. Maarten heeft het bijvoorbeeld over de tijd dat de zeespiegel meters lager lag dan nu en er ook al mensen woonden in Almere. Sis ontdekt spectaculaire, nieuwe landschapskunst die toch aan vroeger doen denken. En voor Vincent is Almere helemaal een feest want op het gebied van architectuur is er veel geëxperimenteerd in de stad. Elk decennium bracht weer nieuw inzichten voort over wonen en bouwen. Soms heel geslaagd, soms totaal mislukt. Wat dat betreft is Almere nu al een fascinerende staalkaart van moderne architectuur.

Za 9 februari 2019 | 10:55 Great White Appetite

Merkwaardig genoeg weten we maar heel weinig over de populatie, het paargedrag of zelfs het eetgedrag van de mensenhaai. Ontdek nieuwe inzichten over deze mysterieuze jagers.

Wo 6 februari 2019 | 12:00 The Goldbergs

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie. Jimmy 5 Is Alive. Murray bouwt samen met Adam een robot, maar door botsende creatieve inzichten worden ze uit elkaar gedreven. Barry wist per ongeluk Beverly's dierbare video van zijn vijfde verjaardag.

Wo 6 februari 2019 | 10:05 The Goldbergs

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie. Jimmy 5 Is Alive. Murray bouwt samen met Adam een robot, maar door botsende creatieve inzichten worden ze uit elkaar gedreven. Barry wist per ongeluk Beverly's dierbare video van zijn vijfde verjaardag.

Di 5 februari 2019 | 21:20 Urbanus 70

Aflevering 5 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op zeventig prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met getuigenissen en anekdotes van o.a. Goedele Liekens, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten en Ben Crabbé.

Di 5 februari 2019 | 17:20 Great White Appetite

Merkwaardig genoeg weten we maar heel weinig over de populatie, het paargedrag of zelfs het eetgedrag van de mensenhaai. Ontdek nieuwe inzichten over deze mysterieuze jagers.

Di 5 februari 2019 | 16:35 The Goldbergs

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie. Jimmy 5 Is Alive. Murray bouwt samen met Adam een robot, maar door botsende creatieve inzichten worden ze uit elkaar gedreven. Barry wist per ongeluk Beverly's dierbare video van zijn vijfde verjaardag.

Di 5 februari 2019 | 16:00 Seven Year Switch: Blijven Of Scheiden?

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Realityreeks. Na zo lang leven zonder hun eigen partner hunkeren de deelnemers naar informatie over hen. Maakt hun geliefde net zulke grote stappen als zijzelf? Ze krijgen foto's te zien van hun partner. Jaloezie ligt op de loer: heeft de partner het niet té leuk met de ander? Daarom ontmoeten ze de tijdelijke switchpartner van hun partner, en dat levert verrassende inzichten op.

Ma 4 februari 2019 | 20:32 Seven Year Switch: Blijven Of Scheiden?

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Realityreeks. Na zo lang leven zonder hun eigen partner hunkeren de deelnemers naar informatie over hen. Maakt hun geliefde net zulke grote stappen als zijzelf? Ze krijgen foto's te zien van hun partner. Jaloezie ligt op de loer: heeft de partner het niet té leuk met de ander? Daarom ontmoeten ze de tijdelijke switchpartner van hun partner, en dat levert verrassende inzichten op.

Ma 4 februari 2019 | 14:15 Urbanus 70

Aflevering 4 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Zo 3 februari 2019 | 22:45 Urbanus 70

Aflevering 4 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Za 2 februari 2019 | 11:45 Best of Iedereen Verlicht

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Humaninterestreeks (2019) met Narsingh Balwantsingh. Presentator Narsingh Balwantsingh ontmoet mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verlichting of meer levensgeluk. Hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten gekomen?

Di 29 januari 2019 | 21:25 Urbanus 70

Aflevering 4 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Ma 28 januari 2019 | 14:15 Urbanus 70

Aflevering 3 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Zo 27 januari 2019 | 22:45 Urbanus 70

Aflevering 3 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Zo 27 januari 2019 | 16:25 Best of Iedereen Verlicht

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Humaninterestreeks. Presentator Narsingh Balwantsingh ontmoet mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verlichting of meer levensgeluk. Hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten gekomen?

Za 26 januari 2019 | 09:30 Hier zijn de Van Rossems

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Cultureel magazine. Almere. Op het eerste gezicht is Almere misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een bezoek door de Van Rossems. Het is immers een nieuwe stad, waar de geschiedenis en kunst van vervlogen eeuwen niet voor het oprapen liggen. Toch valt er meer dan genoeg te zien en meer dan genoeg over te vertellen. Maarten heeft het bijvoorbeeld over de tijd dat de zeespiegel meters lager lag dan nu en er ook al mensen woonden in Almere. Sis ontdekt spectaculaire, nieuwe landschapskunst die toch aan vroeger doen denken. En voor Vincent is Almere helemaal een feest want op het gebied van architectuur is er veel geëxperimenteerd in de stad. Elk decennium bracht weer nieuw inzichten voort over wonen en bouwen. Soms heel geslaagd, soms totaal mislukt. Wat dat betreft is Almere nu al een fascinerende staalkaart van moderne architectuur.

Wo 23 januari 2019 | 16:15 Hier zijn de Van Rossems

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Cultureel magazine. Almere. Op het eerste gezicht is Almere misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een bezoek door de Van Rossems. Het is immers een nieuwe stad, waar de geschiedenis en kunst van vervlogen eeuwen niet voor het oprapen liggen. Toch valt er meer dan genoeg te zien en meer dan genoeg over te vertellen. Maarten heeft het bijvoorbeeld over de tijd dat de zeespiegel meters lager lag dan nu en er ook al mensen woonden in Almere. Sis ontdekt spectaculaire, nieuwe landschapskunst die toch aan vroeger doen denken. En voor Vincent is Almere helemaal een feest want op het gebied van architectuur is er veel geëxperimenteerd in de stad. Elk decennium bracht weer nieuw inzichten voort over wonen en bouwen. Soms heel geslaagd, soms totaal mislukt. Wat dat betreft is Almere nu al een fascinerende staalkaart van moderne architectuur.

Di 22 januari 2019 | 21:25 Urbanus 70

Aflevering 3 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Ma 21 januari 2019 | 14:15 Urbanus 70

Aflevering 2 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Zo 20 januari 2019 | 22:45 Urbanus 70

Aflevering 2 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Za 19 januari 2019 | 20:10 Blowing Up History

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Viking City Of The Dead: Deze serie laat je met verbluffende computeranimaties en nieuwe archeologische inzichten zien hoe de meest ontzagwekkende wonderen van de oudheid werden gebouwd.

Wo 16 januari 2019 | 21:00 Blowing Up History

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Viking City Of The Dead: Deze serie laat je met verbluffende computeranimaties en nieuwe archeologische inzichten zien hoe de meest ontzagwekkende wonderen van de oudheid werden gebouwd.

Wo 16 januari 2019 | 18:30 Blowing Up History

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Viking City Of The Dead: Deze serie laat je met verbluffende computeranimaties en nieuwe archeologische inzichten zien hoe de meest ontzagwekkende wonderen van de oudheid werden gebouwd.

Di 15 januari 2019 | 21:25 Urbanus 70

Aflevering 2 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Ma 14 januari 2019 | 14:15 Urbanus 70

Aflevering 1 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Di 8 januari 2019 | 21:30 Urbanus 70

Aflevering 1 - Documentairereeks (2019) over Urbain Servranckx, de peetvader van alle Vlaamse komieken. Zestien vrienden en collega's gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Alex Agnew, Stijn Coninx, Adriaan Van den Hoof, Michaël Pas, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Koten, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

Ma 7 januari 2019 | 08:40 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Zo 6 januari 2019 | 11:30 Marathon De regels van Floor

Aflevering 2 - Marathonuitzending van de jeugdserie 'De regels van Floor'. Afl. 9 t/m 16. Hoe ga je om met een irritante broer? Wat doe je als je een spuuglelijke jas cadeau krijgt? In Floors wereld bedenken kinderen hun eigen regels en dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten.

Za 5 januari 2019 | 11:40 Marathon De regels van Floor

Aflevering 1 - Marathonuitzending van de jeugdserie 'De regels van Floor'. Afl. 1 t/m 8. Hoe ga je om met een irritante broer? Wat doe je als je een spuuglelijke jas cadeau krijgt? In Floors wereld bedenken kinderen hun eigen regels en dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten.

Vr 4 januari 2019 | 16:15 Jezus van Nazareth

Aflevering 4 - Documentairereeks over het leven van Jezus Christus. Jezus, hoe zijn missie zijn einde wordt. Kefah Allush komt op zijn zoektocht in Jeruzalem, het decor van Jezus' laatste dagen. Met de hulp van archeologen en historici krijgt Kefah een goed beeld hoe die laatste dagen eruit hebben uitgezien. Kefah reconstrueert het laatste avondmaal en dat levert boeiende inzichten op.

Do 3 januari 2019 | 16:15 Jezus van Nazareth

Aflevering 3 - Documentairereeks over het leven van Jezus Christus. Jezus, hoe zijn missie een revolte wordt. Kefah Allush krijgt te horen hoe de taal die Jezus sprak geklonken moet hebben. Ook zijn er nieuwe inzichten over de kleding die Jezus gedragen moet hebben. Langzaam maar zeker moet Kefah zijn romantische beeld van Jezus bijstellen.

Do 27 december 2018 | 21:15 Jezus van Nazareth

Aflevering 4 - Documentairereeks over het leven van Jezus Christus. Jezus, hoe zijn missie zijn einde wordt. Kefah Allush komt op zijn zoektocht in Jeruzalem, het decor van Jezus' laatste dagen. Met de hulp van archeologen en historici krijgt Kefah een goed beeld hoe die laatste dagen eruit hebben uitgezien. Kefah reconstrueert het laatste avondmaal en dat levert boeiende inzichten op.

Wo 26 december 2018 | 21:15 Jezus van Nazareth

Aflevering 3 - Documentairereeks over het leven van Jezus Christus. Jezus, hoe zijn missie een revolte wordt. Kefah Allush krijgt te horen hoe de taal die Jezus sprak geklonken moet hebben. Ook zijn er nieuwe inzichten over de kleding die Jezus gedragen moet hebben. Langzaam maar zeker moet Kefah zijn romantische beeld van Jezus bijstellen.

Di 25 december 2018 | 23:50 Inspector Banks

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Britse detectiveserie. Dry bones that dream. Op een avond in mei worden Alison Rothwell en haar moeder vastgebonden door twee gemaskerde mannen en wordt Keith Rothwell in zijn garage door het hoofd geschoten. Maar waarom? Dat is de vraag die inspecteur Banks moet beantwoorden wanneer hij zijn onderzoek start naar de moord. Ogenschijnlijk lijken de Rothwells een gelukkige familie. Maar hoe meer Banks graaft in hun verleden, hoe meer vragen er worden opgeroepen. Wanneer opeens Banks' oude partner Richard 'Dirty Dick' Burgess, die inmiddels werkt voor Scotland Yard, zich meldt met nieuwe inzichten, neemt de zaak een onverwachte wending. Het hele onderzoek staat op losse schroeven en niets is meer wat het lijkt. Banks moet alles op alles zetten om de moordenaars een stap voor te blijven. En als blijkt dat ze het ook op hem voorzien hebben, wordt de situatie pas echt netelig.

Di 11 december 2018 | 23:05 Onderstromen

Aflevering 5 - Filosofische reportagereeks. Geweld. Wat betekent het voor een mens om te worden blootgesteld aan pure haat en vernietigingsdrang of om zelf deel uit te maken van een groep waarin een dergelijke vernietigingsdrang de kop opsteekt? Filosoof Ad Verbrugge gaat n.a.v. de 'Odyssee' in Den Haag in gesprek met mensen die oog in oog hebben gestaan met vernietigingsdrang.

Vr 7 december 2018 | 17:45 NCIS

Seizoen 4 - Aflevering 22 - Amerikaanse misdaadserie over een onderzoeksteam van de Amerikaanse marine. In the Dark. Een blinde fotograaf heeft het lichaam van een politieofficier op film vastgelegd. Het NCIS-team maakt handig gebruik van zijn inzichten om deze misdaad op te lossen. Intussen hebben zowel Gibbs als Tony relatieproblemen.

Do 6 december 2018 | 13:50 De Verwondering

Aflevering 28 - Magazine waarin Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities ontvangt. Ardin Mourik-Geluk. Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eigenlijk best goed toeven op die plek. Het is er stil en er komen nieuwe gedachten en inzichten uit voort. Ardin Mourik-Geluk groeide op in een streng reformatorisch gezin, waar hij steeds verder vervreemd van raakte. Zijn huwelijk met een man riep grote weerstand op. Toen hij vervolgens besloot om samen met diezelfde man een kind te adopteren, kwam het tot een definitieve breuk met het ouderlijk milieu. Inmiddels is Mourik-Geluk vader van twee kinderen en haalt hij zijn eigen verloren kindertijd een beetje in: omdat hij opgroeide zonder radio of tv had hij bijvoorbeeld geen idee wat Sesamstraat is.

Di 4 december 2018 | 22:55 Onderstromen

Aflevering 3 - Filosofische reportagereeks. Blikvernauwing. Filosoof Ad Verbrugge spreekt naar aanleiding van de Odyssee met mensen over de vraag op welke manieren wij opgesloten zitten in 'onmenselijke systemen' waarin de menselijk maat verloren is gegaan. En hoe daaraan te ontsnappen? Verbrugge is op de Tweede Maasvlakte, een terrein waar nauwelijks nog mensen zijn, omdat deze stapsgewijs vervangen worden door machines. Het is het landschap van 'truck-platooning', 'smart-shipping' en 'drone-watching'. Havenwerker John herkent zich niet meer in deze omgeving die hem zo aan het hart gaat. Maar hij weet ook dat het proces onomkeerbaar is. De jonge boer Albert denkt een antwoord te hebben gevonden in de ontwikkeling van zijn 'floating farms'. Op een immens drijvend vlot in de haven gaan koeien ons van voedsel voorzien.

Ma 3 december 2018 | 17:20 Great White Appetite

Merkwaardig genoeg weten we maar heel weinig over de populatie, het paargedrag of zelfs het eetgedrag van de mensenhaai. Ontdek nieuwe inzichten over deze mysterieuze jagers.

Zo 2 december 2018 | 08:25 De Verwondering

Aflevering 28 - Magazine waarin Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities ontvangt. Ardin Mourik-Geluk. Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eigenlijk best goed toeven op die plek. Het is er stil en er komen nieuwe gedachten en inzichten uit voort. Ardin Mourik-Geluk groeide op in een streng reformatorisch gezin, waar hij steeds verder vervreemd van raakte. Zijn huwelijk met een man riep grote weerstand op. Toen hij vervolgens besloot om samen met diezelfde man een kind te adopteren, kwam het tot een definitieve breuk met het ouderlijk milieu. Inmiddels is Mourik-Geluk vader van twee kinderen en haalt hij zijn eigen verloren kindertijd een beetje in: omdat hij opgroeide zonder radio of tv had hij bijvoorbeeld geen idee wat Sesamstraat is.

Za 1 december 2018 | 19:00 NCIS

Seizoen 4 - Aflevering 22 - Amerikaanse misdaadserie over een onderzoeksteam van de Amerikaanse marine. In the Dark. Een blinde fotograaf heeft het lichaam van een politieofficier op film vastgelegd. Het NCIS-team maakt handig gebruik van zijn inzichten om deze misdaad op te lossen. Intussen hebben zowel Gibbs als Tony relatieproblemen.

Di 27 november 2018 | 22:55 Onderstromen

Aflevering 4 - Filosofische reportagereeks. Clan. In Katwijk spreekt filosoof Ad Verbrugge naar aanleiding van de 'Odyssee' met mensen over de betekenis van de clan en het groepsgevoel in het menselijk leven. Hoe is het om lid te zijn van een hechte gemeenschap of groep en daar mede je veiligheid en identiteit aan te ontlenen? En wat is de schaduwzijde van het leven in de groep? Hoe kunnen mensen erdoor verstikt raken en belemmerd worden in hun zelfontplooiing? Wat vraagt het van een mens om uit de groep te breken? Ad Verbrugge zoekt antwoorden in Katwijk, waar mensen leven die zowel de schoonheid als de schaduwzijde van het groepsleven kennen.

Vr 23 november 2018 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 2 - Aflevering 30 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 23 november 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

Seizoen 2 - Aflevering 29 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 23 november 2018 | 12:40 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Do 22 november 2018 | 17:05 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Wo 21 november 2018 | 23:25 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Vr 16 november 2018 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 2 - Aflevering 29 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Di 13 november 2018 | 22:55 Onderstromen

Aflevering 2 - Filosofische reportagereeks. Roes. In Bloemendaal spreekt Ad Verbrugge naar aanleiding van de 'Odyssee' met mensen over de ambivalente betekenis van genot, comfort en de roes in het menselijk leven. Hoe kunnen mensen zich wapenen tegen de verleiding en zich blijven herinneren wat ten diepste waardevol voor hen is? Hoe kunnen ze anderen voor 'zelfvergetelheid' behoeden of hen redden die daaraan ten prooi vallen? Ad Verbrugge spreekt mensen die de verleiding van de roes uit ervaring kennen, zoals een wereldberoemde dj en een voormalig GHB-verslaafde.

Zo 11 november 2018 | 13:25 River Monsters

Seizoen 7 - Aflevering 3 - Killer Discoveries: Sportvisser Jeremy Wade helpt researchteams bij het vangen van zeldzame en gevaarlijke vissoorten zodat ze onderzoek kunnen doen en nieuwe inzichten kunnen verkrijgen.

Vr 9 november 2018 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 2 - Aflevering 28 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Zo 4 november 2018 | 15:25 In Praise of Nothing

Documentaire. Licht-satirische beschouwing over Niets, waarin clichés, diepe inzichten en ogenschijnlijk willekeurige associaties tot een raadselachtig, poëtisch geheel aan elkaar geregen worden. Iggy Pop vertolkt de stem van Niets, die moe van het onbegrip dat hem telkens ten deel valt, besluit zijn zetel te verlaten om één weekend onze aarde te bezoeken. Wat volgt is een cinematografische roadmovie waarin Niets het aardse bestaan observeert en becommentarieert. In een periode van acht jaar heeft Mitic 62 cameramensen wereldwijd gevraagd, waaronder prijswinnende filmmakers, wat voor hen Niets is en ze dat laten filmen. Het leverde een grote hoeveelheid indrukwekkend materiaal op uit zeventig verschillende landen, waaruit hij een visueel betoog over Niets heeft samengesmeed. Het Niets blijft een van de oudste en meest terugkerende filosofische vraagstukken van de mensheid.

Zo 4 november 2018 | 15:20 In Praise of Nothing

Documentaire. Licht-satirische beschouwing over Niets, waarin clichés, diepe inzichten en ogenschijnlijk willekeurige associaties tot een raadselachtig, poëtisch geheel aan elkaar geregen worden. Iggy Pop vertolkt de stem van Niets, die moe van het onbegrip dat hem telkens ten deel valt, besluit zijn zetel te verlaten om één weekend onze aarde te bezoeken. Wat volgt is een cinematografische roadmovie waarin Niets het aardse bestaan observeert en becommentarieert. In een periode van acht jaar heeft Mitic 62 cameramensen wereldwijd gevraagd, waaronder prijswinnende filmmakers, wat voor hen Niets is en ze dat laten filmen. Het leverde een grote hoeveelheid indrukwekkend materiaal op uit zeventig verschillende landen, waaruit hij een visueel betoog over Niets heeft samengesmeed. Het Niets blijft een van de oudste en meest terugkerende filosofische vraagstukken van de mensheid.

Za 3 november 2018 | 11:10 Volle Zalen

Aflevering 10 - Reportagemagazine achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Brigitte Kaandorp. Na een sabbatical van twee en een half jaar staat Brigitte Kaandorp weer op het podium met haar fonkelnieuwe theatershow 'Eh'. Wat is er in die periode met haar gebeurd? Heeft de rustperiode haar nieuwe inzichten gebracht? Cornald Maas volgt de cabaretière tijdens de voorbereiding van haar nieuwe voorstelling. Heeft Kaandorp nog genoeg te vertellen? Is ze 'ouder en wijzer' en is het leven daarmee nu 'leuker en luchtiger'?

Vr 2 november 2018 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 2 - Aflevering 27 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 1 november 2018 | 16:45 Volle Zalen

Aflevering 10 - Reportagemagazine achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Brigitte Kaandorp. Na een sabbatical van twee en een half jaar staat Brigitte Kaandorp weer op het podium met haar fonkelnieuwe theatershow 'Eh'. Wat is er in die periode met haar gebeurd? Heeft de rustperiode haar nieuwe inzichten gebracht? Cornald Maas volgt de cabaretière tijdens de voorbereiding van haar nieuwe voorstelling. Heeft Kaandorp nog genoeg te vertellen? Is ze 'ouder en wijzer' en is het leven daarmee nu 'leuker en luchtiger'?

Di 30 oktober 2018 | 20:25 Volle Zalen

Aflevering 10 - Reportagemagazine achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Brigitte Kaandorp. Na een sabbatical van twee en een half jaar staat Brigitte Kaandorp weer op het podium met haar fonkelnieuwe theatershow 'Eh'. Wat is er in die periode met haar gebeurd? Heeft de rustperiode haar nieuwe inzichten gebracht? Cornald Maas volgt de cabaretière tijdens de voorbereiding van haar nieuwe voorstelling. Heeft Kaandorp nog genoeg te vertellen? Is ze 'ouder en wijzer' en is het leven daarmee nu 'leuker en luchtiger'?

Vr 26 oktober 2018 | 20:10 The Jim Jefferies Show

Seizoen 2 - Aflevering 26 - The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 19 oktober 2018 | 20:10 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Za 13 oktober 2018 | 19:10 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Za 13 oktober 2018 | 19:05 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Vr 12 oktober 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Di 9 oktober 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 5 oktober 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 4 oktober 2018 | 20:57 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Wo 3 oktober 2018 | 23:00 Sophie in de Mentale Kreukels

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Reportagereeks. Hormonen. Van welke invloed zijn hormonen op onze gemoedstoestand? Kunnen hormonen burn-outklachten veroorzaken? Om daar antwoord op te krijgen, spreekt Sophie met onder anderen een gynaecoloog. Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen over hun hormonale bijwerkingen nu ze in de overgang zijn. Ook praat Sophie met iemand die maandelijks depressief wordt door een heftige vorm van PMS. Zelf duikt Sophie een zweethut in om te kijken of dit nieuwe inzichten geeft. En in Japan zien we hoe ze daar zó hard werken dat mensen letterlijk dood neervallen.

Wo 3 oktober 2018 | 01:00 Sophie in de Mentale Kreukels

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Reportagereeks. Hormonen. Van welke invloed zijn hormonen op onze gemoedstoestand? Kunnen hormonen burn-outklachten veroorzaken? Om daar antwoord op te krijgen, spreekt Sophie met onder anderen een gynaecoloog. Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen over hun hormonale bijwerkingen nu ze in de overgang zijn. Ook praat Sophie met iemand die maandelijks depressief wordt door een heftige vorm van PMS. Zelf duikt Sophie een zweethut in om te kijken of dit nieuwe inzichten geeft. En in Japan zien we hoe ze daar zó hard werken dat mensen letterlijk dood neervallen.

Di 2 oktober 2018 | 20:25 Sophie in de Mentale Kreukels

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Reportagereeks. Hormonen. Van welke invloed zijn hormonen op onze gemoedstoestand? Kunnen hormonen burn-outklachten veroorzaken? Om daar antwoord op te krijgen, spreekt Sophie met onder anderen een gynaecoloog. Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen over hun hormonale bijwerkingen nu ze in de overgang zijn. Ook praat Sophie met iemand die maandelijks depressief wordt door een heftige vorm van PMS. Zelf duikt Sophie een zweethut in om te kijken of dit nieuwe inzichten geeft. En in Japan zien we hoe ze daar zó hard werken dat mensen letterlijk dood neervallen.

Za 29 september 2018 | 17:27 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Vr 28 september 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 28 september 2018 | 02:12 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Do 27 september 2018 | 09:59 Koffietijd

Dominique van der Hulst, beter bekend als Do, is bij ons te gast in Koffietijd. Vanaf 8 november is ze te zien in theaters door heel Nederland. In haar theatertour Mijn kleine huis zingt ze nummers van haar laatste album Momentum. Volgens Do is dit eerste Nederlandstalige album haar persoonlijkste album ooit. Verder vertelt Do over een samenwerking met de kersverse wereldster Glennis Grace en zingt ze live in de Koffietijdvilla haar nieuwe single: Diegene die gaat. Een reis naar Ghana op haar zeventiende veranderde het leven van de Amerikaanse Leila Janah. Ze kwam tot inzichten waarmee ze nu de wereld probeert te verbeteren. Haar belangrijkste motto: GIVE WORK! Onlangs lanceerde Leila Janah haar cosmeticalijn LXMI op de Nederlandse markt. Met deze cosmeticalijn zorgt ze voor een fatsoenlijk inkomen voor Oegandese vrouwen. Wereldwijd start maandag de VeganChallenge en proberen mensen die meedoen één maand volledig plantaardig te eten. Wij willen niet achterblijven, dus onder de noemer #doemeemetkoffietijd gaan wij het ook een week proberen. Waarom is vegan eten belangrijk? Hoe moeilijk is het? En is het haalbaar, ook als je een gezin hebt? Zangeres Sabrina Starke en presentatrice Milouska Meulens weten het! Zij leven al een hele tijd vegan.

Vr 21 september 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 21 september 2018 | 00:56 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Vr 14 september 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Zo 9 september 2018 | 22:30 What Do Artists Do All Day?

Intieme, observationele portretten van toonaangevende kunstenaars, die unieke inzichten onthullen in hun werkende leven en hun creatieve proces.

Zo 9 september 2018 | 13:16 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Vr 7 september 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Wo 5 september 2018 | 00:10 Nachtzoen

Aflevering 92 - Talkshow. Yvonne Zonderop. Veel mensen doen 's avonds hun ogen dicht en reizen linea recta af naar dromenland. Niet zelden komen ze terug met bijzondere verhalen, zo ook journalist en schrijver Yvonne Zonderop.

Di 4 september 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 31 augustus 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 31 augustus 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 30 augustus 2018 | 10:55 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Wo 29 augustus 2018 | 16:15 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Di 28 augustus 2018 | 23:55 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Zo 26 augustus 2018 | 23:15 Crashes that Changed Flying

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Delta 191: Het ongeluk met Delta Flight 191 zorgde voor nieuwe inzichten in de veiligheid van de luchtvaart. Met behulp van bewijsstukken worden levens gered en vliegtuigen veiliger gemaakt.

Vr 24 augustus 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 23 augustus 2018 | 20:10 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Ma 20 augustus 2018 | 01:00 Het Vermoeden

Aflevering 24 - Religieus magazine. Frits de Lange. Frits de Lange, hoogleraar ethiek aan de PthU, is zelf bepaald geen wandelaar. Toch liet hij zich voor zijn nieuwe boek 'Heilige onrust' inspireren door de moderne pelgrim. De hedendaagse pelgrimage is springlevend. Zo maken jaarlijks meer dan een kwart miljoen mensen de tocht naar Santiago de Compostela. Wat is het dat deze mensen in beweging zet? En wat brengt de tocht hun? Frits de Lange vindt in zijn antwoorden aansluiting bij het christelijke verhaal. De pelgrim fungeert als nieuw paradigma, als metafoor voor ons menszijn. We mogen ons leven verstaan als pelgrimage. Geloven is in beweging zijn en doorlopend nieuwe inzichten en ontdekkingen opdoen. Het is de volgende stap willen en durven zetten. Vertrouwen dat het morgen beter gaat dan vandaag.

Zo 19 augustus 2018 | 11:35 Het Vermoeden

Aflevering 24 - Religieus magazine. Frits de Lange. Frits de Lange, hoogleraar ethiek aan de PthU, is zelf bepaald geen wandelaar. Toch liet hij zich voor zijn nieuwe boek 'Heilige onrust' inspireren door de moderne pelgrim. De hedendaagse pelgrimage is springlevend. Zo maken jaarlijks meer dan een kwart miljoen mensen de tocht naar Santiago de Compostela. Wat is het dat deze mensen in beweging zet? En wat brengt de tocht hun? Frits de Lange vindt in zijn antwoorden aansluiting bij het christelijke verhaal. De pelgrim fungeert als nieuw paradigma, als metafoor voor ons menszijn. We mogen ons leven verstaan als pelgrimage. Geloven is in beweging zijn en doorlopend nieuwe inzichten en ontdekkingen opdoen. Het is de volgende stap willen en durven zetten. Vertrouwen dat het morgen beter gaat dan vandaag.

Vr 17 augustus 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 10 augustus 2018 | 20:15 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Wo 8 augustus 2018 | 00:00 Nachtzoen

Aflevering 55 - Talkshow. Jan Berkvens. Niet zelden komen mensen in de kleine, nachtelijke uurtjes tot grootse inzichten. Ook onderwijskundige Jan Berkvens deed met de sterren aan de hemel prijkend een belangrijke ontdekking.

Di 31 juli 2018 | 22:11 House

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Amerikaanse dramaserie. Three Stories. Gregory House is de kluts kwijt wanneer zijn ex-vriendin Stacy hem opzoekt. Het wordt hem echter snel duidelijk dat ze niet voor hem als mens is gekomen. Haar echtgenoot is doodziek en heeft dringend hulp nodig. Dokter Lisa Cuddy heeft ook een verrassing voor de geniale dokter: hij moet een zieke professor vervangen en een lezing geven aan studenten geneeskunde. House laat hen de symptomen van drie patiënten bestuderen en geeft hen intrigerende inzichten in de geneeskunde en in zichzelf.

Ma 30 juli 2018 | 23:45 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Di 24 juli 2018 | 00:35 Nachtzoen

Aflevering 73 - Talkshow. Yvonne Zonderop. Yvonne Zonderop, journalist en zelfbenoemd 'ongelovige', nam een duik in de wereld van God, geloof en de Bijbel. Ze grijpt de avond aan om belangrijke inzichten uit haar zoektocht te delen.

Ma 23 juli 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Ma 23 juli 2018 | 00:00 Crashes that Changed Flying

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Avianca 052: Het ongeluk met Avianca Flight 52 zorgde voor nieuwe inzichten in de veiligheid van de luchtvaart. Met behulp van bewijsstukken worden levens gered en vliegtuigen veiliger gemaakt.

Zo 22 juli 2018 | 23:15 Crashes that Changed Flying

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Delta 191: Het ongeluk met Delta Flight 191 zorgde voor nieuwe inzichten in de veiligheid van de luchtvaart. Met behulp van bewijsstukken worden levens gered en vliegtuigen veiliger gemaakt.

Ma 16 juli 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 12 juli 2018 | 17:10 Focus

Seizoen 9 - Aflevering 14 - Wetenschappelijk magazine. Orkaan in je hoofd. Migraine, omschreven door patiënten als 'een ritmisch pokende ijspriem, de afschuwelijkste toestand, een orkaan in je hoofd', komt bij vrouwen drie keer zo vaak voor als bij mannen. Hoe kan dat? Vrouwelijke hormonen lijken van invloed op de migraineaanval. Ontstaat migraine bij mannen ook door vrouwelijke hormonen? Dit jaar komt het eerste medicijn op de markt dat gemaakt is om de aanvallen te voorkomen, het is veelbelovend. Maar waarom is er nog geen medicijn dat aangrijpt op de hormonen? Onderzoek naar vrouwen liet lang op zich wachten, maar hier komt snel verandering in. En dat geldt niet alleen voor migraine. Ook kennis over autisme en reuma bij vrouwen levert vernieuwende inzichten. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen zoeken uit waarom medisch onderzoek zich vaak alleen op mannen richtte, waardoor het vinden van de oplossing voor migraine zo'n veertig jaar achterloopt.

Wo 11 juli 2018 | 23:50 Nachtzoen

Aflevering 73 - Talkshow. Yvonne Zonderop. Yvonne Zonderop, journalist en zelfbenoemd 'ongelovige', nam een duik in de wereld van God, geloof en de Bijbel. Ze grijpt de avond aan om belangrijke inzichten uit haar zoektocht te delen.

Zo 8 juli 2018 | 13:16 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Zo 8 juli 2018 | 07:53 Alles Over Niets IMDb: 7.5

08/07/18 - IMDB * 7.5 - Drama, Nederlands drama: Op toegankelijke wijze is te zien hoe je uit de dagelijkse ratrace kunt stappen door een geheel andere kijk op het leven. Die zienswijze heet non dualiteit en heeft zijn wortels in de Indiase filosofie. In onze huidige individualistische consumptiemaatschappij zijn veel Nederlanders bezig zijn met het zoeken naar opvulling. Door van alles te kopen en na te jagen, proberen veel mensen een leegte op te vullen en gelukkig te worden. Iets wat maar tijdelijk lukt. De nieuwe...

Nederlands drama: Op toegankelijke wijze is te zien hoe je uit de dagelijkse ratrace kunt stappen door een geheel andere kijk op het leven. Die zienswijze heet non-dualiteit en heeft zijn wortels in de Indiase filosofie. In onze huidige individualistische consumptiemaatschappij zijn veel Nederlanders bezig zijn met het zoeken naar opvulling. Door van alles te kopen en na te jagen, proberen veel mensen een leegte op te vullen en gelukkig te worden. Iets wat maar tijdelijk lukt. De nieuwe inzichten die worden getoond, zorgen voor meer ontspanning, meer kwetsbaarheid en het meer gaan genieten van het huidige moment. Wanneer je wordt geraakt door deze inzichten, kan alles in je leven ingrijpend veranderen, terwijl je daar niets voor hoeft te doen.

Za 7 juli 2018 | 07:55 Alles Over Niets IMDb: 7.5

07/07/18 - IMDB * 7.5 - Drama, Nederlands drama: Op toegankelijke wijze is te zien hoe je uit de dagelijkse ratrace kunt stappen door een geheel andere kijk op het leven. Die zienswijze heet non dualiteit en heeft zijn wortels in de Indiase filosofie. In onze huidige individualistische consumptiemaatschappij zijn veel Nederlanders bezig zijn met het zoeken naar opvulling. Door van alles te kopen en na te jagen, proberen veel mensen een leegte op te vullen en gelukkig te worden. Iets wat maar tijdelijk lukt. De nieuwe...

Nederlands drama: Op toegankelijke wijze is te zien hoe je uit de dagelijkse ratrace kunt stappen door een geheel andere kijk op het leven. Die zienswijze heet non-dualiteit en heeft zijn wortels in de Indiase filosofie. In onze huidige individualistische consumptiemaatschappij zijn veel Nederlanders bezig zijn met het zoeken naar opvulling. Door van alles te kopen en na te jagen, proberen veel mensen een leegte op te vullen en gelukkig te worden. Iets wat maar tijdelijk lukt. De nieuwe inzichten die worden getoond, zorgen voor meer ontspanning, meer kwetsbaarheid en het meer gaan genieten van het huidige moment. Wanneer je wordt geraakt door deze inzichten, kan alles in je leven ingrijpend veranderen, terwijl je daar niets voor hoeft te doen.

Za 7 juli 2018 | 00:29 Alles Over Niets IMDb: 7.5

07/07/18 - IMDB * 7.5 - Drama, Nederlands drama: Op toegankelijke wijze is te zien hoe je uit de dagelijkse ratrace kunt stappen door een geheel andere kijk op het leven. Die zienswijze heet non dualiteit en heeft zijn wortels in de Indiase filosofie. In onze huidige individualistische consumptiemaatschappij zijn veel Nederlanders bezig zijn met het zoeken naar opvulling. Door van alles te kopen en na te jagen, proberen veel mensen een leegte op te vullen en gelukkig te worden. Iets wat maar tijdelijk lukt. De nieuwe...

Nederlands drama: Op toegankelijke wijze is te zien hoe je uit de dagelijkse ratrace kunt stappen door een geheel andere kijk op het leven. Die zienswijze heet non-dualiteit en heeft zijn wortels in de Indiase filosofie. In onze huidige individualistische consumptiemaatschappij zijn veel Nederlanders bezig zijn met het zoeken naar opvulling. Door van alles te kopen en na te jagen, proberen veel mensen een leegte op te vullen en gelukkig te worden. Iets wat maar tijdelijk lukt. De nieuwe inzichten die worden getoond, zorgen voor meer ontspanning, meer kwetsbaarheid en het meer gaan genieten van het huidige moment. Wanneer je wordt geraakt door deze inzichten, kan alles in je leven ingrijpend veranderen, terwijl je daar niets voor hoeft te doen.

Vr 29 juni 2018 | 21:05 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Ma 25 juni 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Wo 20 juni 2018 | 01:00 Nachtzoen

Aflevering 73 - Talkshow. Yvonne Zonderop. Yvonne Zonderop, journalist en zelfbenoemd 'ongelovige', nam een duik in de wereld van God, geloof en de Bijbel. Ze grijpt de avond aan om belangrijke inzichten uit haar zoektocht te delen.

Zo 17 juni 2018 | 23:15 Crashes that Changed Flying

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Delta 191: Het ongeluk met Delta Flight 191 zorgde voor nieuwe inzichten in de veiligheid van de luchtvaart. Met behulp van bewijsstukken worden levens gered en vliegtuigen veiliger gemaakt.

Do 14 juni 2018 | 11:35 The Bold and the Beautiful

Seizoen 32 - Aflevering 7813 - Amerikaanse soap. Wyatt hoopt dat Bills bijna-doodervaring hem nieuwe inzichten heeft gegeven. Bill wil een deal sluiten met Liam over Steffy en ze krijgen ruzie. Als Thorne met Katie over haar voorgenomen huwelijk praat, komt Wyatt binnen. Thorne waarschuwt Katie voor de toekomst.

Wo 13 juni 2018 | 18:05 The Bold and the Beautiful

Seizoen 32 - Aflevering 7813 - Amerikaanse soap. Wyatt hoopt dat Bills bijna-doodervaring hem nieuwe inzichten heeft gegeven. Bill wil een deal sluiten met Liam over Steffy en ze krijgen ruzie. Als Thorne met Katie over haar voorgenomen huwelijk praat, komt Wyatt binnen. Thorne waarschuwt Katie voor de toekomst.

Vr 8 juni 2018 | 21:05 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 7 juni 2018 | 21:16 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Ma 4 juni 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Za 2 juni 2018 | 21:50 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Za 2 juni 2018 | 00:20 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Vr 1 juni 2018 | 21:05 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 1 juni 2018 | 21:00 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Vr 1 juni 2018 | 18:30 How the Universe Works

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Black Holes: The Secret Origin: Zwarte gaten zijn zó groot dat ze sterren verzwelgen en sterrenstelsels vervormen. De nieuwste inzichten maken duidelijk waarom ze zo groot worden.

Ma 28 mei 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Ma 28 mei 2018 | 16:35 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Ma 28 mei 2018 | 08:41 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Vr 25 mei 2018 | 23:25 Last Man Standing

Seizoen 3 - Aflevering 21 - April, Come She Will: Als Vanessa's klaplopende zus op de stoep staat, vermoedt Mike dat ze geld nodig heeft. En inderdaad, April legt uit dat ze een kind wil, maar geen geld heeft voor een donor. Vanessa en Mike willen niet meewerken, maar Mandy komt met een oplossing. Bij Outdoor Man probeert Mike een grap uit te halen met Chuck Larabee, waardoor hij nieuwe inzichten krijgt.

Vr 25 mei 2018 | 21:05 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Do 24 mei 2018 | 01:00 Nachtzoen

Aflevering 55 - Talkshow. Jan Berkvens. Niet zelden komen mensen in de kleine, nachtelijke uurtjes tot grootse inzichten. Ook onderwijskundige Jan Berkvens deed met de sterren aan de hemel prijkend een belangrijke ontdekking.

Do 24 mei 2018 | 00:59 Nachtzoen

Aflevering 55 - Talkshow. Jan Berkvens. Niet zelden komen mensen in de kleine, nachtelijke uurtjes tot grootse inzichten. Ook onderwijskundige Jan Berkvens deed met de sterren aan de hemel prijkend een belangrijke ontdekking.

Do 24 mei 2018 | 00:59 Nachtzoen

Aflevering 55 - Talkshow. Jan Berkvens. Niet zelden komen mensen in de kleine, nachtelijke uurtjes tot grootse inzichten. Ook onderwijskundige Jan Berkvens deed met de sterren aan de hemel prijkend een belangrijke ontdekking.

Ma 21 mei 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Ma 21 mei 2018 | 08:03 Survival Of The Fabulous

Documentaire. Is homoseksualiteit aangeboren? En zo ja, waar komt het dan vandaan en hoe is het mogelijk dat homoseksualiteit de evolutie heeft overleefd? Dat zijn de vragen waar de homoseksuele documentairemaker Bryce Sage al sinds zijn coming-out mee worstelt. Bryce reist de hele wereld over om op zoek te gaan naar antwoorden op deze fundamentele vragen. Tijdens zijn zoektocht verkrijgt Bryce allerlei nieuwe inzichten over de biologische achtergronden van seksualiteit en komt hij oog in oog te staan met zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis.

Vr 18 mei 2018 | 21:05 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Wo 16 mei 2018 | 00:35 Nachtzoen

Aflevering 55 - Talkshow. Jan Berkvens. Niet zelden komen mensen in de kleine, nachtelijke uurtjes tot grootse inzichten. Ook onderwijskundige Jan Berkvens deed met de sterren aan de hemel prijkend een belangrijke ontdekking.

Ma 14 mei 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 11 mei 2018 | 21:05 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 11 mei 2018 | 16:10 Focus

Seizoen 9 - Aflevering 14 - Wetenschappelijk magazine. Orkaan in je hoofd. Migraine, omschreven door patiënten als 'een ritmisch pokende ijspriem, de afschuwelijkste toestand, een orkaan in je hoofd', komt bij vrouwen drie keer zo vaak voor als bij mannen. Hoe kan dat? Vrouwelijke hormonen lijken van invloed op de migraineaanval. Ontstaat migraine bij mannen ook door vrouwelijke hormonen? Dit jaar komt het eerste medicijn op de markt dat gemaakt is om de aanvallen te voorkomen, het is veelbelovend. Maar waarom is er nog geen medicijn dat aangrijpt op de hormonen? Onderzoek naar vrouwen liet lang op zich wachten, maar hier komt snel verandering in. En dat geldt niet alleen voor migraine. Ook kennis over autisme en reuma bij vrouwen levert vernieuwende inzichten. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen zoeken uit waarom medisch onderzoek zich vaak alleen op mannen richtte, waardoor het vinden van de oplossing voor migraine zo'n veertig jaar achterloopt.

Do 10 mei 2018 | 21:25 Focus

Seizoen 9 - Aflevering 14 - Wetenschappelijk magazine. Orkaan in je hoofd. Migraine, omschreven door patiënten als 'een ritmisch pokende ijspriem, de afschuwelijkste toestand, een orkaan in je hoofd', komt bij vrouwen drie keer zo vaak voor als bij mannen. Hoe kan dat? Vrouwelijke hormonen lijken van invloed op de migraineaanval. Ontstaat migraine bij mannen ook door vrouwelijke hormonen? Dit jaar komt het eerste medicijn op de markt dat gemaakt is om de aanvallen te voorkomen, het is veelbelovend. Maar waarom is er nog geen medicijn dat aangrijpt op de hormonen? Onderzoek naar vrouwen liet lang op zich wachten, maar hier komt snel verandering in. En dat geldt niet alleen voor migraine. Ook kennis over autisme en reuma bij vrouwen levert vernieuwende inzichten. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen zoeken uit waarom medisch onderzoek zich vaak alleen op mannen richtte, waardoor het vinden van de oplossing voor migraine zo'n veertig jaar achterloopt.

Ma 7 mei 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Di 1 mei 2018 | 00:40 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Ma 30 april 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Vr 13 april 2018 | 18:35 McLeod's Daughters

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Australische dramaserie: Ashes to Ashes: Tess besluit het paardenfokprogramma van Claire nieuw leven in te blazen. Stevie 'leent' de hengst Wildfire van Killarney, tot woede van Tess. Alex probeert zijn verdriet te negeren door zich volop op de rodeo te storten. Een heftige bosbrand, die Drovers Run in gevaar brengt, geeft Tess en Alex nieuwe inzichten.

Di 10 april 2018 | 00:39 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Ma 9 april 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Ma 9 april 2018 | 00:35 Het Vermoeden

Aflevering 14 - Religieus magazine: Gea Gort: Al op jonge leeftijd kozen Gea en haar man ervoor om hun leven in dienst van de missie te stellen en voeren ze met hun gezin de wereld rond. Wat begon als een mooi ideaal, groeide langzaam scheef. Gea begon zich af te vragen: wie ben ik zelf en wat wil ik? Door de studies journalistiek en theologie kwam ze tot vele nieuwe en ruimere inzichten over wat geloven betekent. Maar het thema missie liet haar niet los. Nu ze in de stad woont, begint ze het met andere ogen te bekijken. 'Hoe kunnen we iets van God laten zien in de stad? Dat betekent niet meer met je rugzak de wijde wereld in om het goede nieuws te vertellen, maar werkelijk in contact treden met mensen en je missie integreren in je dagelijkse werk.' Dit nieuwe concept van Business as Mission - ondernemen met een missie - heeft Gea uitgewerkt in verschillende boeken.

Zo 8 april 2018 | 23:15 Crashes that Changed Flying

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Delta 191: Het ongeluk met Delta Flight 191 zorgde voor nieuwe inzichten in de veiligheid van de luchtvaart. Met behulp van bewijsstukken worden levens gered en vliegtuigen veiliger gemaakt.

Zo 8 april 2018 | 11:30 Het Vermoeden

Aflevering 14 - Religieus magazine: Gea Gort: Al op jonge leeftijd kozen Gea en haar man ervoor om hun leven in dienst van de missie te stellen en voeren ze met hun gezin de wereld rond. Wat begon als een mooi ideaal, groeide langzaam scheef. Gea begon zich af te vragen: wie ben ik zelf en wat wil ik? Door de studies journalistiek en theologie kwam ze tot vele nieuwe en ruimere inzichten over wat geloven betekent. Maar het thema missie liet haar niet los. Nu ze in de stad woont, begint ze het met andere ogen te bekijken. 'Hoe kunnen we iets van God laten zien in de stad? Dat betekent niet meer met je rugzak de wijde wereld in om het goede nieuws te vertellen, maar werkelijk in contact treden met mensen en je missie integreren in je dagelijkse werk.' Dit nieuwe concept van Business as Mission - ondernemen met een missie - heeft Gea uitgewerkt in verschillende boeken.

Di 3 april 2018 | 00:35 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Ma 2 april 2018 | 19:50 The Jim Jefferies Show

The Jim Jefferies Show wil de standaardformule van de politieke latenightshow opschudden. Jim behandelt het nieuws van de dag met ongezouten openhartigheid, scherpe inzichten en een unieke Australische invalshoek.

Za 24 maart 2018 | 02:20 Perfect horse

Elk weekend is hij te zien in de Spaanse Rijschool in Wenen. De lipizzaner, het paard dat eeuwenlang door generaties paardenfokkers naar perfectie gecre?erd is. De jonge hengsten worden in de groene heuvels van Oostenrijk gefokt en daar voorbereid op hun carri?re in Wenen. Maar deze eeuwenoude kennis wordt inmiddels ingehaald door nieuwe inzichten in de genetica. Tegenwoordig worden paarden gekloond door het DNA-profiel te analyseren en uiteindelijk te modificeren. De mogelijkheden tot het cre?ren van perfectie lijken zo oneindig en de genetica zal in staat zijn dit paard te evenaren. Het roept de vraag op: als er een superpaard gecre?erd kan worden, hoe zit het dan met het klonen van de mens? En ook al is het mogelijk, willen we dat ook?

Ma 19 maart 2018 | 20:30 Perfect horse

Documentaire Elk weekend is hij te zien in de Spaanse Rijschool in Wenen. De lipizzaner, het paard dat eeuwenlang door generaties paardenfokkers naar perfectie gecre?erd is. De jonge hengsten worden in de groene heuvels van Oostenrijk gefokt en daar voorbereid op hun carri?re in Wenen. Maar deze eeuwenoude kennis wordt inmiddels ingehaald door nieuwe inzichten in de genetica. Tegenwoordig worden paarden gekloond door het DNA-profiel te analyseren en uiteindelijk te modificeren. De mogelijkheden tot het cre?ren van perfectie lijken zo oneindig en de genetica zal in staat zijn dit paard te evenaren. Het roept de vraag op: als er een superpaard gecre?erd kan worden, hoe zit het dan met het klonen van de mens? En ook al is het mogelijk, willen we dat ook?Jaar van premiere: 2015 Regisseur: Hans Fels Scenario schrijver: Hans Fels Land van herkomst: NL Componist: Victor Butzelaar Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld

Zo 4 maart 2018 | 23:15 Crashes that Changed Flying

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Delta 191: Het ongeluk met Delta Flight 191 zorgde voor nieuwe inzichten in de veiligheid van de luchtvaart. Met behulp van bewijsstukken worden levens gered en vliegtuigen veiliger gemaakt.

Zo 28 januari 2018 | 23:15 Crashes that Changed Flying

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Delta 191: Het ongeluk met Delta Flight 191 zorgde voor nieuwe inzichten in de veiligheid van de luchtvaart. Met behulp van bewijsstukken worden levens gered en vliegtuigen veiliger gemaakt.

Zo 28 januari 2018 | 18:00 Hoe normaal ben jij? Extra

In Raoul Martinez' boek 'Hoe vrij zijn wij?' (2017) ontrafelt hij de mythe van vrijheid. Het (Westerse) concept van vrijheid vormt het kader voor onze gedachten over straf, beloning, kapitalisme, democratie, handel, media, gedachtevorming, meningsuiting en wil. We zijn echter veel minder vrij dan we denken. Het leven dat we leiden hangt volledig af van onze genen en de omgeving waaraan we worden blootgesteld. Raoul Martinez, een Britse activist, schrijver en filmmaker - bepleit een radicale verandering. Hij onderzoekt de beperkingen van het heersende idee van vrijheid en de tekortkomingen van ons huidige systeem en verkent het potentieel om een betere wereld tot stand te brengen met meer empathie en gelijkheid. Hij baseert zich daarbij op inzichten uit de neurologie, criminologie, psychologie, politiek, biologie, economie en filosofie.

Ma 22 januari 2018 | 23:15 Crashes that Changed Flying

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Delta 191: Het ongeluk met Delta Flight 191 zorgde voor nieuwe inzichten in de veiligheid van de luchtvaart. Met behulp van bewijsstukken worden levens gered en vliegtuigen veiliger gemaakt.

Zo 21 januari 2018 | 21:45 Inspector Banks

Op een avond in mei worden Alison Rothwell en haar moeder vastgebonden door twee gemaskerde mannen en wordt Keith Rothwell in zijn garage door zijn hoofd geschoten. Maar waarom? Dat is de vraag die inspecteur Banks moet beantwoorden als hij zijn onderzoek start naar de moord. Ogenschijnlijk lijken de Rothwells een gelukkige familie. Maar hoe meer Banks graaft in hun verleden, hoe meer vragen er worden opgeroepen. Wanneer opeens Banks' oude partner Richard 'Dirty Dick' Burgess, die inmiddels werkt voor Scotland Yard, zich meldt met nieuwe inzichten, neemt de zaak een onverwachte wending. Het hele onderzoek staat op losse schroeven en niets is meer wat het lijkt. Banks moet alles op alles zetten om de moordenaars een stap voor te blijven. En als blijkt dat ze het ook op hem voorzien hebben, wordt de situatie pas echt netelig.

Za 20 januari 2018 | 16:08 Claudio Abbado: The Silence that Follows the Music

Claudio Abbado: The Silence that Follows the Music levert ons prachtige inzichten op over de immense toewijding en grote betrokkenheid van één van 's werelds grootste dirigenten: Claudio Abbado. Met bijdragen van zangers, solisten, operaproducenten en orkestleden uit verschillende orkesten schept deze documentaire een ontroerend beeld van deze uiterst getalenteerde musicus en toegewijde dirigent. Het programma bevat repetitiebeelden en concertfragmenten met de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker en het Gustav Mahler Jeugdorkest, evenals herinneringen van vrienden en collega's zoals de dirigenten Zubin Mehta, Daniel Barenboim en Pierre Boulez, en filmacteur Maximilian Schell.

 Meer