Ijshockey

IJshockey op TV

De grootste ijshockey-competitie ter wereld, de NHL, wordt in Nederland bij FOX Sports uitgezonden. Zij zenden wekelijks vijf duels uit. De NHL uitzendingen op FOX Sports zijn voorzien van het originele Amerikaanse commentaar. Bij Studio Sport van de NOS kun je op tv ook regelmatig kijken naar samenvattingen van ijshockeywedstrijden uit de Nederlandse competitie.

Wat is IJshockey?

IJshockey is een contactsport gespeeld op ijs, meestal in een ijsbaan, waarin twee teams van spelers hun sticks gebruiken om een ?rubberen puck in het net van de tegenstander te schieten om punten te scoren. IJshockeyteams bestaan ??meestal uit zes spelers elk: één goalie en vijf spelers.

Het is een snelle, fysieke sport die het meest populair is in gebieden van Noord-Amerika (met name Canada en de noordelijke Verenigde Staten) en Noord-en Oost-Europa. IJshockey is de officiële nationale wintersport van Canada, waar het spel immense populariteit geniet. In Noord-Amerika is de National Hockey League (NHL) het hoogste niveau voor de heren. De Kontinental Hockey League (KHL) is de hoogste competitie in Rusland en een groot deel van Oost-Europa. De International Ice Hockey Federation (IIHF) is de formele overkoepelende organisatie voor internationale ijshockey. De IIHF beheert internationale toernooien en onderhoudt de IIHF Wereld Ranking. Wereldwijd zijn er ijshockeyfederaties in 74 landen.

IJshockey op de Olympische Winterspelen

IJshockey is op de Olympische Spelen van 2018 enkel live te zien bij Eurosport. Gids.tv heeft alles over ijshockey op de Winterspelen op een rij gezet: ijshockey op de Olympische Spelen.

Ijshockey op tv (overige uitzendingen NL)

Za 2 november 2019 | 17:10 Mees Kees

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Nederlandse jeugdserie. IJshockey. Fred wil dolgraag aan zijn vader laten zien hoe goed hij kan ijshockeyen, maar vlak voor de wedstrijd wordt zijn hele team ziek.

Ijshockey op tv (overige uitzendingen)

Zo 27 oktober 2019 | 06:00 How Do They Do It?

Aflevering 8 - Episode 8: Ontdek hoe robots geprogrammeerd worden om auto's te produceren en hoe 's werelds grootste footballstadion getransformeerd wordt tot het grootste ijshockeystadion.

Ma 4 november 2019 | 02:55 Vice World of Sports

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks over sporten overal ter wereld. The Perfect Sheet. De Gibson Cup is in het ijshockey even oud als de sport zelf. En in een rustig dorpje in Michigan, waar het allemaal begon, strijden twee teams al meer dan 100 jaar voor de beker.

Ijshockey gemist

Di 30 april 2019 | 01:15 EenVandaag: o.a. app voor jongeren met psychische problemen

30/04 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Deze app gaat jongeren met psychische problemen helpen "Hoe mooi zou het zijn als we jongeren niet meer uit huis hoeven plaatsen, maar gewoon thuis...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Deze app gaat jongeren met psychische problemen helpen "Hoe mooi zou het zijn als we jongeren niet meer uit huis hoeven plaatsen, maar gewoon thuis kunnen helpen?" Levi van Dam ontwikkelt een app die psychische problemen sneller helpt opsporen. En daarvoor hoeft de telefoon bijna niet uit de broekzak. Van Dam is onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en werkt voor het innovatieplatform Garage 2020. Dat platform ontwikkelt de nieuwe app G-moji. "Via zogenaamde 'passieve data' kan de app je gedrag bijhouden", vertelt Van Dam. "En daarmee kunnen we beter reageren op hoe iemand zich voelt." - Studente Eva ontdekte een onbekende insectensoort: 'Het is de droom van elke bioloog' Vanaf haar dertiende is Eva Drukker (24) al dol op insecten. De liefde is zo groot, dat ze tijdens haar master Biologie onderzoek deed naar insecten op zogenaamde 'groene daken'. Met succes: ze vond een wesp, die nog nooit in Nederland was gezien. In samenwerking met Bureau Stadsnatuur deed de 24-jarige studente onderzoek naar 'groene daken' in Nederland. Een van de motivaties voor het onderzoek was om te analyseren hoeveel insecten er rondvliegen op 100 meter hoogte. Drukker deed dat door groene daken op verschillende hoogtes te analyseren in Amsterdam, Rotterdam, Wageningen en Utrecht. - We zijn goed op het ijs en met de hockeystick, toch bakken we niets van ijshockey Nederland is goed in hockey en misschien wel de beste in schaatsen. Maar van ijshockey bakken we weinig. Ook op het aankomende wereldkampioenschap ontbreekt het Nederlands team. "Geld." Volgens de directeur van de Nederlandse IJshockeybond Rob van Rijswijk is de reden simpel. "De NOC-NSF heeft geen prioriteit bij ijshockey, omdat de medaillekansen laag zijn. Hierdoor krijgen wij nog geen 50.000 euro per jaar." - Meer fraude met kilometertellers bij geïmporteerde auto’s Er wordt nog altijd volop gerommeld met de kilometerstand van tweedehands auto's. Van auto's die uit Duitsland worden geïmporteerd is liefst twintig procent verdacht. "Er rijden in Nederland 260.000 auto's met een teruggedraaide teller rond." Het is officieel bij wet verboden, maar het gebeurt toch volop: het terugdraaien van tellers van tweedehands auto's. Dit ondanks de dreiging van een boete van 10.000 euro of een jaar celstraf. Vooral bij auto's uit het buitenland is de kilometerstand vaak onbetrouwbaar. En het is ook nog eens buitengewoon kostbaar. - Amsterdam worstelt met lachgas, Alkmaar verbood het al In Amsterdam werden op Koningsdag tientallen mensen onwel na het gebruik van lachgas. In Alkmaar kon het zover niet komen. De gemeente hanteert een verbod op de partydrug. En met succes. De burgemeester van Alkmaar, Piet Bruinooge, kondigde voor Koningsdag aan dat de stad een verbod instelde op de verkoop en het venten van lachgas. De afgelopen jaren steeg de populariteit van lachgas in de Noord-Hollandse plaats en dat leidde eerder tot incidenten bij evenementen.

Do 26 april 2018 | 02:05 Nieuwsuur: o.a. debat omstreden memo's dividendbelasting

26/04/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Debat over omstreden memo's dividendbelasting De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met premier Mark Rutte over de memo's over de afschaffing van de...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Debat over omstreden memo's dividendbelasting De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met premier Mark Rutte over de memo's over de afschaffing van de dividendbelasting, die gisteravond zijn verspreid. Uit dit stukken blijkt dat ambtenaren van het ministerie van Financiën grote twijfels hebben geuit tijdens de formatie over het afschaffen van de dividendbelasting. De oppositie in de Tweede Kamer heeft fel gereageerd. Er zijn veel vragen over de kennis die de premier tijdens de formatie had over de ambtelijke stukken over de afschaffing van de dividendbelasting. Nieuwsuur volgt het debat vandaag. - Commissie komt met advies nieuw beleid Oostvaardersplassen De commissie-Van Geel brengt vandaag advies uit over de toekomst van de Oostvaardersplassen. Mogelijk komt er verandering in het beheer van de grote grazers in het natuurgebied. Daar is al maanden veel over te doen. Waar de een gelooft in de natuur haar gang laten gaan, gelooft de ander heilig in het bijvoeren van dieren zodat die de winter overleven. Beide kampen staan lijnrecht tegenover elkaar. In de studio zit Pieter van Geel, voorzitter van de commissie. - Informatie over moskeeën achtergehouden voor gemeenten Het ministerie van Sociale Zaken en Integratie heeft vorig jaar informatie over moskeeën die financiering hebben aangevraagd in Saudi-Arabië en Koeweit, achtergehouden voor gemeenten. In brieven aan de Tweede Kamer beweerde het kabinet dat die informatie wél werd gedeeld. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en Nieuwsuur. Maandag publiceerden Nieuwsuur en NRC lijsten met informatie over moskeefinanciering. Zeker dertig islamitische organisaties in Nederland hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. - Nieuwsuur Sport Voetbal: samenvatting Bayern-Real IJshockey: reportage over toekomst van ijshockey in Nederland

Do 26 april 2018 | 01:10 Nieuwsuur: o.a. debat omstreden memo's dividendbelasting

26/04/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Debat over omstreden memo's dividendbelasting De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met premier Mark Rutte over de memo's over de afschaffing van de...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Debat over omstreden memo's dividendbelasting De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met premier Mark Rutte over de memo's over de afschaffing van de dividendbelasting, die gisteravond zijn verspreid. Uit dit stukken blijkt dat ambtenaren van het ministerie van Financiën grote twijfels hebben geuit tijdens de formatie over het afschaffen van de dividendbelasting. De oppositie in de Tweede Kamer heeft fel gereageerd. Er zijn veel vragen over de kennis die de premier tijdens de formatie had over de ambtelijke stukken over de afschaffing van de dividendbelasting. Nieuwsuur volgt het debat vandaag. - Commissie komt met advies nieuw beleid Oostvaardersplassen De commissie-Van Geel brengt vandaag advies uit over de toekomst van de Oostvaardersplassen. Mogelijk komt er verandering in het beheer van de grote grazers in het natuurgebied. Daar is al maanden veel over te doen. Waar de een gelooft in de natuur haar gang laten gaan, gelooft de ander heilig in het bijvoeren van dieren zodat die de winter overleven. Beide kampen staan lijnrecht tegenover elkaar. In de studio zit Pieter van Geel, voorzitter van de commissie. - Informatie over moskeeën achtergehouden voor gemeenten Het ministerie van Sociale Zaken en Integratie heeft vorig jaar informatie over moskeeën die financiering hebben aangevraagd in Saudi-Arabië en Koeweit, achtergehouden voor gemeenten. In brieven aan de Tweede Kamer beweerde het kabinet dat die informatie wél werd gedeeld. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en Nieuwsuur. Maandag publiceerden Nieuwsuur en NRC lijsten met informatie over moskeefinanciering. Zeker dertig islamitische organisaties in Nederland hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. - Nieuwsuur Sport Voetbal: samenvatting Bayern-Real IJshockey: reportage over toekomst van ijshockey in Nederland

Wo 25 april 2018 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. debat omstreden memo's dividendbelasting

25/04/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Debat over omstreden memo's dividendbelasting De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met premier Mark Rutte over de memo's over de afschaffing van de...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Debat over omstreden memo's dividendbelasting De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met premier Mark Rutte over de memo's over de afschaffing van de dividendbelasting, die gisteravond zijn verspreid. Uit dit stukken blijkt dat ambtenaren van het ministerie van Financiën grote twijfels hebben geuit tijdens de formatie over het afschaffen van de dividendbelasting. De oppositie in de Tweede Kamer heeft fel gereageerd. Er zijn veel vragen over de kennis die de premier tijdens de formatie had over de ambtelijke stukken over de afschaffing van de dividendbelasting. Nieuwsuur volgt het debat vandaag. - Commissie komt met advies nieuw beleid Oostvaardersplassen De commissie-Van Geel brengt vandaag advies uit over de toekomst van de Oostvaardersplassen. Mogelijk komt er verandering in het beheer van de grote grazers in het natuurgebied. Daar is al maanden veel over te doen. Waar de een gelooft in de natuur haar gang laten gaan, gelooft de ander heilig in het bijvoeren van dieren zodat die de winter overleven. Beide kampen staan lijnrecht tegenover elkaar. In de studio zit Pieter van Geel, voorzitter van de commissie. - Informatie over moskeeën achtergehouden voor gemeenten Het ministerie van Sociale Zaken en Integratie heeft vorig jaar informatie over moskeeën die financiering hebben aangevraagd in Saudi-Arabië en Koeweit, achtergehouden voor gemeenten. In brieven aan de Tweede Kamer beweerde het kabinet dat die informatie wél werd gedeeld. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en Nieuwsuur. Maandag publiceerden Nieuwsuur en NRC lijsten met informatie over moskeefinanciering. Zeker dertig islamitische organisaties in Nederland hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. - Nieuwsuur Sport Voetbal: samenvatting Bayern-Real IJshockey: reportage over toekomst van ijshockey in Nederland

Zo 4 februari 2018 | 22:05 Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

04/02/18 - Geschiedkundig magazine, Andere Tijden Sport over de gloriejaren van het Nederlandse ijshockey, toen het nationale team wereldkampioen werd bij de B landen (1979) en zich daarmee plaatste voor de Olympische Spelen van 1980....

Andere Tijden Sport over de gloriejaren van het Nederlandse ijshockey, toen het nationale team wereldkampioen werd bij de B-landen (1979) en zich daarmee plaatste voor de Olympische Spelen van 1980. En over een mysterieus boekje dat een grote rol zou gaan spelen bij die Winterspelen. Het wordt The Miracle on Ice genoemd. De overwinning van het Amerikaanse ijshockeyteam op de onverslaanbaar geachte Sovjet-Unie tijdens de Olympische Winterspelen van 1980 in Lake Placid. Terwijl de Koude Oorlog op zijn hevigst is, sleept Team USA een nooit verwachte gouden medaille in de wacht. The Miracle on Ice valt samen met de hoogtijdagen van het Nederlandse ijshockey. Ook wij zijn erbij, die Winterspelen, voor de eerste en enige keer. Het Nederlandse ijshockeyteam hoort, mede dankzij de inbreng van diverse 'Canadese Nederlanders', tot de beste acht van de wereld. Natuurlijk hebben wij niets van doen met The Miracle on Ice. Of toch wel? In aanloop naar de Spelen traint het team van de Sovjet-Unie diverse keren in Nederland. De Zweedse bondscoach van Nederland, Hans Westberg, ontwikkelt een strategie om de Red Army te bestrijden. Hij houdt een boekje bij waarin één vraag centraal staat, een vraag die de hele ijshockeywereld in die periode bezighoudt: hoe versla je de Russen? De Amerikaanse coach, Herb Brooks, is dan ook zeer geïnteresseerd in dat boekje. Andere Tijden Sport over ijshockey in tijden van oorlog.

Do 30 maart 2017 | 23:00 Docu: Nice People IMDb: 7.7

30/03/17 - IMDB * 7.7 - Documentaire, In Borlänge, een kleine stad ergens in een achterhoek van Zweden, hebben drieduizend Somalische emigranten een onderkomen gevonden. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel...

In Borlänge, een kleine stad ergens in een achterhoek van Zweden, hebben drieduizend Somalische emigranten een onderkomen gevonden. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadishu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren. Lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandykampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen. Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. En het is niet zomaar een ploeg, maar het nationale bandyteam van Somalië.

Do 25 juni 2015 | 20:30 DWDD Summerschool: American Sports

25/06/15 - Cultuurmagazine, Mart Smeets heeft het in deze aflevering van DWDD Summerschool over zijn fascinatie voor de vier grote Amerikaanse sporten: honkbal, ijshockey, basketbal en American football. Mart Smeets is...

Mart Smeets heeft het in deze aflevering van DWDD Summerschool over zijn fascinatie voor de vier grote Amerikaanse sporten: honkbal, ijshockey, basketbal en American football. Mart Smeets is sportjournalist, tv- en radiopresentator en schrijver. Hij is sinds 1974 het boegbeeld van Studio Sport, waarbij hij zich vooral op het schaatsen en het wielrennen richt. Smeets is zelf ook een actief sporter geweest: hij was basketballer bij het Nederlands team. Tijdens en na zijn carrière schreef hij al voor onder meer de Volkskrant en Trouw. Daarna stapte hij over naar de NOS. Naast sport is muziek een grote passie van Smeets. Op Radio 2 presenteerde hij het muziekprogramma ‘For the Record’. Hij schrijft daarnaast boeken, over sport, lekker eten en muziek. DWDD Summerschool is een zomervariant van DWDD University. Een team van topdocenten neemt ons deze zomer mee in de werelden van Shakespeare, de Clintons, Miles Davis' album Kind of Blue, Het Nederlandse Lied, Amerikaanse Sport en Het Rijksmuseum. Elk college duurt 30 minuten. Volgende week is het laatste college te zien, van Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

Do 18 juni 2015 | 20:30 DWDD Summerschool: Rijksmuseum

18/06/15 - Cultuurmagazine, In deze aflevering van DWDD Summerschool een 30 minuten college van Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum Amsterdam. Hij heeft het over de fascinerende geschiedenis van het museum en zijn...

In deze aflevering van DWDD Summerschool een 30-minuten college van Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum Amsterdam. Hij heeft het over de fascinerende geschiedenis van het museum en zijn ideale route door het gebouw. DWDD Summerschool is een zomervariant van DWDD University. Een team van topdocenten neemt ons mee in de werelden van Shakespeare, de Clintons, Miles Davis' album Kind of Blue, Het Nederlandse Lied, Amerikaanse Sport en Het Rijksmuseum. Na vanavond staan er nog twee afleveringen op het programma: 25 juni: American Sports Mart Smeets over zijn fascinatie voor de grote Amerikaanse vier: honkbal, ijshockey, basketbal en American Football. 2 juli: Miles Davis Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

Do 11 juni 2015 | 20:30 DWDD Summerschool

11/06/15 - Cultuurmagazine, Vanavond het derde college van 30 minuten in de zomervariant van DWDD University. Claudia de Breij geeft in deze aflevering een aanzet tot haar definitieve canon van het Nederlandse Lied, van Willeke...

Vanavond het derde college van 30 minuten in de zomervariant van DWDD University. Claudia de Breij geeft in deze aflevering een aanzet tot haar definitieve canon van het Nederlandse Lied, van Willeke Alberti tot Typhoon. De komende uitzendingen zien er als volgt uit: -Uitzending 18 juni, 20:30 uur: Het Rijksmuseum Wim Pijbes over de fascinerende geschiedenis van het Rijksmuseum en zijn ideale route door het gebouw. -Uitzending 25 juni, 20:30 uur: American Sports Mart Smeets over zijn fascinatie voor de grote Amerikaanse vier: honkbal, ijshockey, basketbal en American Football. -Uitzending 2 juli, 20:30 uur: Miles Davis Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

Do 4 juni 2015 | 20:30 DWDD Summerschool: Shakespeare

04/06/15 - Cultuurmagazine, Vanavond de tweede aflevering van de zomervariant van DWDD University! Gijs Scholten van Asschat bespreekt in zijn college van 30 minuten de invloed van Shakespeare op de hedendaagse film en...

Vanavond de tweede aflevering van de zomervariant van DWDD University! Gijs Scholten van Asschat bespreekt in zijn college van 30 minuten de invloed van Shakespeare op de hedendaagse film en televisie. Komende afleveringen: -Uitzending 11 juni, 20:30 uur: Het Nederlandse Lied Claudia de Breij geeft een aanzet tot haar definitieve canon van het Nederlandse Lied. Van Willeke Alberti tot Typhoon -Uitzending 18 juni, 20:30 uur: Het Rijksmuseum Wim Pijbes over de fascinerende geschiedenis van het Rijksmuseum en zijn ideale route door het gebouw. -Uitzending 25 juni, 20:30 uur: American Sports Mart Smeets over zijn fascinatie voor de grote Amerikaanse vier: honkbal, ijshockey,basketbal en American Football. -Uitzending 2 juli, 20:30 uur: Kind of Blue Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

Do 28 mei 2015 | 20:30 Nieuw: DWDD Summerschool

28/05/15 - Cultuurmagazine, De Wereld Draait Door gaat door deze zomer! Niet met de vaste dagelijkse uitzendingen, maar met een wekelijkse collegereeks. In DWDD Summerschool geven zes bekende "docenten" een bevlogen college over...

De Wereld Draait Door gaat door deze zomer! Niet met de vaste dagelijkse uitzendingen, maar met een wekelijkse collegereeks. In DWDD Summerschool geven zes bekende "docenten" een bevlogen college over hun vak- of interessegebied: Shakespeare, Miles Davis, Het Nederlandse Lied, De Clintons, Amerikaanse Sport en Het Rijksmuseum. DWDD Summerschool is vanaf vanavond iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1. Twan Huys neemt vanavond het eerste college voor zijn rekening. Dit is het programma voor de komende weken: -Vanavond: De Clintons Twan Huys neemt ons mee in de rijke geschiedenis van de Clinton’s en blikt vooruit op de campagne van Hillary. -4 juni: Shakespeare Gijs Scholten van Asschat bespreekt de invloed van Shakespeare op de hedendaagse film en televisie. -11 juni: Het Nederlandse Lied Claudia de Breij geeft een aanzet tot haar definitieve canon van het Nederlandse Lied. Van Willeke Alberti tot Typhoon -18 juni: Het Rijksmuseum Wim Pijbes over de fascinerende geschiedenis van het Rijksmuseum en zijn ideale route door het gebouw. -25 juni: American Sports Marts Smeets over zijn fascinatie voor de grote Amerikaanse vier: honkbal, ijshockey,basketbal en American Football. -2 juli: Miles Davis Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

Vr 21 februari 2014 | 16:55 Sotsji Live: dag 14

21/02/14 - Wintersport, Met vandaag: 16.50 17.05: biatlon: estafette dames 17.05 17.15: ijshockey heren: vervolg 1/2 finale Zweden Finland 17.30 17.42: shorttrack: series 500 meter heren 17.45 18.05: shorttrack: series 1000...

Met vandaag: 16.50-17.05: biatlon: estafette dames 17.05-17.15: ijshockey heren: vervolg 1/2 finale Zweden-Finland 17.30-17.42: shorttrack: series 500 meter heren 17.45-18.05: shorttrack: series 1000 meter dames 18.05-18.14: schaatsen: samenvatting ploegenachtervolging 18.14-18.20: shorttrack: halve finales 500 meter heren 18.23-18.31: shorttrack: halve finales 1000 meter dames 18.31-18.43: samenvatting skiën (slalom dames), biatlon, freestyleskiën en curling 18.49-18.51: shorttrack: finale 500 meter heren 19.00-19.02: shorttrack: finale 1000 meter dames 19.15-19.30: ijshockey: samenvatting eerste en tweede periode VS-Canada 19.33-19.41: shorttrack: finale aflossing heren 19.49-20.20: ijshockey: derde periode VS-Canada

Wo 19 februari 2014 | 18:50 Sotsji Live: dag 12

19/02/14 - Wintersport, Met vandaag: 18.45 19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20 20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Met vandaag: 18.45-19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20-20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Za 9 februari 2013 | 02:35 Nieuwsuur

09/02/13 - Onderwerpen: Kamer twijfelt aan nut Benelux Unie Een meerderheid in de Tweede Kamer twijfelt aan de meerwaarde van de Benelux Unie, nu een rapport van Buitenlandse Zaken kritisch is over de...

Onderwerpen: -Kamer twijfelt aan nut Benelux Unie Een meerderheid in de Tweede Kamer twijfelt aan de meerwaarde van de Benelux Unie, nu een rapport van Buitenlandse Zaken kritisch is over de toegevoegde waarde. -Onrustbarend tekort aan technici Terwijl de werkloosheid in Nederland oploopt, zitten technische bedrijven te springen om personeel. En het probleem wordt steeds nijpender. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Henry Schut: IJSHOCKEY OKT, Oostenrijk - Nederland.

Za 9 februari 2013 | 01:20 Nieuwsuur

09/02/13 - Onderwerpen: Kamer twijfelt aan nut Benelux Unie Een meerderheid in de Tweede Kamer twijfelt aan de meerwaarde van de Benelux Unie, nu een rapport van Buitenlandse Zaken kritisch is over de...

Onderwerpen: -Kamer twijfelt aan nut Benelux Unie Een meerderheid in de Tweede Kamer twijfelt aan de meerwaarde van de Benelux Unie, nu een rapport van Buitenlandse Zaken kritisch is over de toegevoegde waarde. -Onrustbarend tekort aan technici Terwijl de werkloosheid in Nederland oploopt, zitten technische bedrijven te springen om personeel. En het probleem wordt steeds nijpender. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Henry Schut: IJSHOCKEY OKT, Oostenrijk - Nederland.

Vr 8 februari 2013 | 22:00 Nieuwsuur

08/02/13 - Onderwerpen: Kamer twijfelt aan nut Benelux Unie Een meerderheid in de Tweede Kamer twijfelt aan de meerwaarde van de Benelux Unie, nu een rapport van Buitenlandse Zaken kritisch is over de...

Onderwerpen: -Kamer twijfelt aan nut Benelux Unie Een meerderheid in de Tweede Kamer twijfelt aan de meerwaarde van de Benelux Unie, nu een rapport van Buitenlandse Zaken kritisch is over de toegevoegde waarde. -Onrustbarend tekort aan technici Terwijl de werkloosheid in Nederland oploopt, zitten technische bedrijven te springen om personeel. En het probleem wordt steeds nijpender. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Henry Schut: IJSHOCKEY OKT, Oostenrijk - Nederland.

Vr 8 februari 2013 | 02:30 Nieuwsuur

08/02/13 - Onderwerpen: AIVD waarschuwt voor jihadgangers Nieuwsuur had inzage in het strafdossier van de zaak van drie mannen die vorig jaar in Rotterdam zijn opgepakt. Zij zouden moslimstrijders op weg naar...

Onderwerpen: -AIVD waarschuwt voor jihadgangers Nieuwsuur had inzage in het strafdossier van de zaak van drie mannen die vorig jaar in Rotterdam zijn opgepakt. Zij zouden moslimstrijders op weg naar Syrië zijn geweest. -Veel rechters verzwijgen bijbaan Nieuwsuur en het Financeele Dagblad ontdekten dat meer dan vijftig rechters nog steeds verzuimen hun nevenfuncties op te geven. -De wereld van Jean Paul Gaultier De Kunsthal in Rotterdam opent dit weekend een tentoonstelling met werk van ontwerper en enfant terrible van de mode Jean Paul Gaultier. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Dione de Graaff: SCHAATSEN Wereldbekerwedstrijden in Inzell, voorbeschouwing IJSHOCKEY OKT, Duitsland - Nederland

Vr 8 februari 2013 | 01:05 Nieuwsuur

08/02/13 - Onderwerpen: AIVD waarschuwt voor jihadgangers Nieuwsuur had inzage in het strafdossier van de zaak van drie mannen die vorig jaar in Rotterdam zijn opgepakt. Zij zouden moslimstrijders op weg naar...

Onderwerpen: -AIVD waarschuwt voor jihadgangers Nieuwsuur had inzage in het strafdossier van de zaak van drie mannen die vorig jaar in Rotterdam zijn opgepakt. Zij zouden moslimstrijders op weg naar Syrië zijn geweest. -Veel rechters verzwijgen bijbaan Nieuwsuur en het Financeele Dagblad ontdekten dat meer dan vijftig rechters nog steeds verzuimen hun nevenfuncties op te geven. -De wereld van Jean Paul Gaultier De Kunsthal in Rotterdam opent dit weekend een tentoonstelling met werk van ontwerper en enfant terrible van de mode Jean Paul Gaultier. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Dione de Graaff: SCHAATSEN Wereldbekerwedstrijden in Inzell, voorbeschouwing IJSHOCKEY OKT, Duitsland - Nederland

Do 7 februari 2013 | 22:00 Nieuwsuur

07/02/13 - Onderwerpen: AIVD waarschuwt voor jihadgangers Nieuwsuur had inzage in het strafdossier van de zaak van drie mannen die vorig jaar in Rotterdam zijn opgepakt. Zij zouden moslimstrijders op weg naar...

Onderwerpen: -AIVD waarschuwt voor jihadgangers Nieuwsuur had inzage in het strafdossier van de zaak van drie mannen die vorig jaar in Rotterdam zijn opgepakt. Zij zouden moslimstrijders op weg naar Syrië zijn geweest. -Veel rechters verzwijgen bijbaan Nieuwsuur en het Financeele Dagblad ontdekten dat meer dan vijftig rechters nog steeds verzuimen hun nevenfuncties op te geven. -De wereld van Jean Paul Gaultier De Kunsthal in Rotterdam opent dit weekend een tentoonstelling met werk van ontwerper en enfant terrible van de mode Jean Paul Gaultier. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws met Dione de Graaff: SCHAATSEN Wereldbekerwedstrijden in Inzell, voorbeschouwing IJSHOCKEY OKT, Duitsland - Nederland

Do 16 augustus 2012 | 22:25 Terug: Over mijn lijk

16/08/12 - Je bent jong, in de kracht van je leven, maar je hebt te horen gekregen dat je niet lang meer te leven hebt. Wat dan? In Over Mijn Lijk volgt Patrick Lodiers vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek...

Je bent jong, in de kracht van je leven, maar je hebt te horen gekregen dat je niet lang meer te leven hebt. Wat dan? In Over Mijn Lijk volgt Patrick Lodiers vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn, maar alles uit het leven proberen te halen. Dit seizoen zijn dat Amber, Jip, Marieke, Ronald en Mehtap. Patrick presenteerde in 2006 en 2008 het programma, waarna Yvon Jaspers het in 2010 van hem overnam. Patrick neemt dit seizoen het stokje weer over. Over Mijn Lijk is vanaf vanavond iedere donderdag om 22.30 uur te zien bij BNN op Nederland 1. Patrick: ‘Na twee seizoenen Over Mijn Lijk trok ik het niet meer. Werk en privé lopen op dat moment door elkaar heen, je bent er altijd mee bezig. Maar de batterij is nu weer opgeladen. Wat ik meemaak is slechts een peulenschil van wat die vijf mensen die we volgen meemaken, je zal die strijd maar aan moeten gaan. Dit seizoen wordt wederom bijzonder. Het is prachtige en intense televisie om te maken. Verhalen die verteld moeten worden over veerkrachtige personen. Want het zijn echt niet alleen maar sombere draaidagen: er wordt hard gelachen en hard geleefd'. In Over Mijn Lijk worden Marieke, Ronald, Amber, Mehtap en Jip gevolgd in de laatste fase van hun Leven. Bij Marieke (37) wordt in 2009 eierstokkanker geconstateerd. Daarom maakt ze een ‘bucketlist' van dingen die ze graag nog wil doen. Bovenaan de lijst staat trouwen met haar grote liefde. In februari 2010 wordt bij Ronald (32) darmkanker ontdekt met uitzaaiingen in de lever. Op dat moment is zijn vriendin zes weken in verwachting van hun dochtertje Evi. Ronald besluit alleen nog maar leuke dingen te doen. Hij stopt met werken en gaat vol voor zijn gezin en passies; ijshockey en muziek. Zonder ooit met asbest in aanraking te zijn geweest, krijgt Amber (18) in maart 2010 te horen dat ze asbestkanker heeft. Eerst fanantiek turnster en dan opeens ongeneeslijk ziek. Leuke activiteiten houden haar op de been; zoals winkelen met haar moeder en het bezoeken van concerten van Nick en Simon. Als Mehtap (14) negen jaar is krijgt ze hevige pijn aan haar nek. Een ruggenmergtumor is de veroorzaker en ze wordt met spoed geopereerd. Hier houdt ze een dwarslaesie aan over. Toch wil ze het liefst zo normaal mogelijk leven, ondanks haar beperkingen. In juni 2008 krijgt de Jip (23) te horen dat hij botkanker heeft in zijn pols. Hij probeert zoveel mogelijk te genieten van het leven met vrienden en familie en hij maakt mooie reizen. Vierhonderd mensen komen bij elkaar om voor hem te mediteren en zo hopelijk een wonder te verrichten. Want dat is wat Jip nodig heeft om nog te kunnen genezen van zijn ziekte. Over Mijn Lijk wordt in opdracht van BNN geproduceerd door Skyhigh TV. Check voor meer informatie overmijnlijk.bnn.nl of Facebook. Op de site is de mogelijkheid tot steunbetuiging en vind je uitgebreide levenslijnen op hun persoonlijke pagina's. Daarnaast start vanaf 16 augustus de webserie 'Na de Dood' waarin verschillende mensen vertellen op welke manier zij te maken hebben met de dood.

Vr 8 juni 2012 | 20:35 Live EK: Rusland-Tsjechië

08/06/12 - Live verslag van de wedstrijd Rusland Tsjechië (Groep A) in Wroclaw. Commentaar: Philip Kooke. Portret Rusland Rusland liep op overtuigende wijze de kwalificatiereeks door. Eén nederlaag en slechts...

Live verslag van de wedstrijd Rusland-Tsjechië (Groep A) in Wroclaw. Commentaar: Philip Kooke. -Portret Rusland Rusland liep op overtuigende wijze de kwalificatiereeks door. Eén nederlaag en slechts vier tegentreffers in tien duels geven aan dat de Russen lastig te kloppen zijn. Toegegeven, de concurrentie bestaande uit landen als Ierland en Slowakije maakte de groep niet tot één van de lastigste. Maar Rusland is onder Dick Advocaat een meer dan gemiddelde subtopper in Europa. De Russen leunen zeker niet alleen op de defensie. De defensieve zekerheid wordt gekoppeld aan een snelle omschakeling waarbij de twee balvaste middenvelders de ene spits regelmatig vinden. Opvallend in de kwalificatiereeks is dat aanvoerder en sterspeler Andrei Arsjavin niet tot scoren kwam. Samen met verdediger Vasili Berezutski is Arshavin de enige speler op wie Advocaat in alle tien kwalificatiewedstrijden een beroep deed. Dick Advocaat maakte naam in Rusland door met Zenit Sint-Petersburg in 2007 de landstitel, de UEFA Cup en de Europese Super Cup te winnen. In mei 2010 keerde de voormalige Oranje-bondscoach terug naar het land waar hij successen vierde om als opvolger van landgenoot Guus Hiddink aan te treden als keuzeheer van de Russen. Of de Kleine Generaal Rusland naar succes leidt, valt te bezien. Het overleven van de groep is zeker een realistische verwachting. Voor Advocaat betekent het na acht jaar afwezigheid een terugkeer op het EK. In zijn tweede periode als Oranje-bondscoach leidde hij Nederland in 2004 in Portugal naar de halve finale. Het was het toernooi van de ongebrijpelijke Arjen Robben-wissel tegen Tsjechië. Heel Nederland viel over de trainer heen. Advocaat loodste Oranje tien jaar eerder naar de kwartfinale op het WK in de Verenigde Staten. Advocaat is een ervaren bondscoach. Naast Oranje en Rusland had Advocaat ook de nationale ploegen van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en België onder zijn hoede. Als clubcoach werkte hij in het betaalde voetbal bij Haarlem, FC Dordrecht, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Monchengladbach, Zenit Sint Petersburg en AZ. De middenvelder van weleer (hij speelde voor ADO Den Haag, Roda JC, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta, Berchem Sport en FC Utrecht) is één van de meest ervaren coaches op dit EK. Na het EK keert hij terug als trainer van PSV. Andrei Arshavin zag heel even zijn EK-deelname serieus in gevaar komen. Bij Arsenal was zijn rol marginaal geworden en nog langer op de bank zitten zou hem zijn plek in de Russische EK-selectie kunnen kosten. De spelmaker verkoos een terugkeer op huurbasis naar Zenit Sint Petersburg (de club in zijn geboortestad waar hij van 2000 tot 2008 al een succesvolle tijd kende) boven een financieel aantrekkelijk avontuur bij Anzhi Makhachkala. Precies veertig seconden voor het verstrijken van de transferdeadline waren de formaliteiten voor de tijdelijke overstap geregeld. Begin 2009 kreeg Arshavin eindelijk zijn zo gewenste transfer. Nadat Barcelona, Newcastle United en Tottenham Hotspur niet aan de vraagprijs van Zenit wilde voldoen, sloeg Arsenal toe. In Londen wisselde hij goede en zwakke wedstrijden af. Een vertrek werd door het nakende EK onvermijdelijk. De aanvoerder van de Russen debuteerde voor Rusland in mei 2002, maar op het WK van 2002 en op het EK van 2004 was hij er niet bij. Even dreigde bondscoach Guus Hiddink hem ook niet mee te nemen naar het EK van 2008. Een schorsing maakte zijn meespelen in de eerste twee duels onmogelijk, maar de Russen gokten. In de derde groepswedstrijd tegen Zweden en in de kwartfinale tegen Nederland rechtvaardigde Arshavin de keuze. Hij blonk uit, maar in de halve finale tegen Spanje kon hij zijn stempel niet drukken. Zijn twee uitstekende optredens leverde hem wel een uitverkiezing in het team van het toernooi op. Arshavin is bij Zenit direct weer op zijn plaats. Evenals zijn collega-internationals Roman Pavlyuchenko (Lokomotiv Moskou), Diniyar Bilyaletdinov (Spartak Moskou) en Pavel Pogrebnyak (Fulham) koos hij voor speeltijd om zijn land te kunnen dienen. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is Rusland op drie van de vier EK-toernooien aanwezig geweest. Alleen in 2000 ontbraken de Russen. In 1996 en in 2004 speelde Rusland geen vooraanstaande rol. Uitschakeling in de groepsfase maakte een vroegtijdig einde aan de illusies. In 1996 plaatsten de Russen zich zonder nederlaag voor het eindtoernooi, maar bleven Duitsland, Tsjechië en Italië het land voor in de groep. Acht jaar later was er opnieuw een vierde stek in een poule met Portugal, Griekenland en Spanje. In 2008 leidde Guus Hiddink de Russen naar de beste EK-prestatie. Na een 4-1 nederlaag tegen Spanje kwamen de Russen los met zeges op Zweden, Griekenland en in de kwartfinale tegen Nederland. De halve finale bleek het hoogst haalbare, omdat toen Spanje opnieuw de tegenstander was. Het bereiken van de laatste vier betekende wel dat Rusland het niet meer voor minder wil doen. Op de EK's van 1960 tot en met 1992 maakte Rusland nog deel uit van de Sovjet-Unie. Op het laatste toernooi was dat onder de naam GOS. De Sovjets kroonden zich in 1960 tot de allereerste Europese kampioen. In 1964, 1972 en 1988 waren er ook finaleplekken, maar verloor de Sovjet-Unie in de eindstrijd respectievelijk van Spanje, West-Duitsland en Nederland. -Portret Tsjechië Tsjechië plaatste zich voor de vijfde opeenvolgende keer voor de EK-eindronde, maar veel wordt niet verwacht van de internationals. Met horten en stoten plaatste de ploeg zich voor het toernooi in Polen en Oekraine. Pas op de laatste speeldag passeerden de Tsjechen Schotland in de poule na een 1-4 zege in Litouwen. In de play-offs rekende het over twee wedstrijden simpel af met Montenegro. Het mislopen van het WK 2010 in Zuid-Afrika was voor de Tsjechische bond reden schoon schip te maken. Bondscoach Michal Bílek (Praag, 13 april 1965) kreeg de opdracht weer een representatief elftal op de been te brengen. Het Tsjechische voetbal dreef jarenlang op een gouden generatie talenten. Met toppers als Pavel Nedved, Karel Poborsky en Jan Koller maakte het land dat zich in 1993 losmaakte van Slowakije indruk op de grote toernooien. In de aanloop naar het WK van 2010 werd duidelijk dat de Tsjechen hun glas verloren waren. Milan Baros, Petr Cech en Tomas Rosicky zijn nu de enige internationals die bij het grote publiek bekend zijn. Ook het cv van de Tsjechische bondscoach is niet overal even bekend. Bilek, zelf ooit een robuuste middenvelder, voetbalde voor onder meer Sparta Praag, Betis Sevilla en Teplice, bereikte met Tsjechoslowakije de kwartfinale van het WK 1990 en pakte snel na het beëindigen van zijn actieve loopbaan in 200 het trainersvak op. Via een aantal kleinere clubs in Tsjechië en Slowakije en een kortstondig avontuur in Costa Rica belandde hij in 2006 bij Sparta Praag. Met de Tsjechische topclub veroverde hij in 2007 de dubbel. Als bondscoach deed hij eerder ervaring op als trainer van de Onder-19. Bilek werkt overigens nauw samen met Vladimir Smicer, een van de gezichten van de gouden generatie. De voormalige aanvaller van onder meer Liverpool fungeert als technisch directeur van de bond. Het zag er lange tijd niet naar uit dat Petr Cech als voetballer de top zou halen. Zijn ambities lagen op het ijs. Zoals veel Tsjechen was en is hij een groot liefhebber van ijshockey. De in Plzen geboren Cech had de ambitie in die sport de opvolger te worden van de legendarische keeper Dominek Hasek, maar omdat de uitrusting te duur was, concentreerde hij zich op het voetbal. Cech begon als spits in de jeugd van Viktoria Plzen, maar kwam al op negenjarige leeftijd tussen de palen terecht. Op die positie groeide hij uit tot een van de besten ter wereld. Als negentienjarige doelman van Sparta Praag schreef Cech in eigen land al geschiedenis. In het seizoen 2001/02 was hij liefst 902 minuten niet te passeren. Daarmee brak hij een record dat al 47 jaar in de Tsjechische boeken stond. Ook in zijn eerste op Stamford Bridge viel Cech meteen op door 1024 minuten achtereen de nul te houden en daarmee het uit 1997 stammende record van voormalig Manchester United-doelman Peter Schmeichel te breken. International viel hij voor het eerst op tijdens het EK Onder-21. Cech loodste de Tsjechische beloftes van coach Karel Brückner naar de eindstrijd, waarin Frankrijk de tegenstander was. Nadat het duel ook na de verlenging in 0-0 was geëindigd, pakte Cech twee strafschoppen in de noodzakelijke serie. Daarmee bezorgde hij zijn land de Europese titel. Cech speelde met zijn land twee EK's en één WK. Het scheelde overigens weinig of hij had het EK in Oostenrijk en Zwitserland in 2008 moeten missen. De doelman mag zich zelfs gelukkig prijzen dat hij überhaupt nog kan keepen nadat hij in 2006 een schedelbasisfractuur had opgelopen na een ongelukkige botsing met Reading-middenvelder Stephen Hunt. Sindsdien keept de Tsjech met een helm. Ineens stond in 1996 Tsjechië in de finale van het EK in Engeland. Het was twintig jaar nadat het land als Tsjechoslowakije het toernooi had gewonnen, door onder meer Nederland uit te schakelen en in de eindstrijd West-Duitsland na penalty's te verslaan. Antonín Panenka maakte faam met de strafschop die hij over de Duitse doelman Sepp Maier stiftte. Het succes van 1996 (Duitsland was ditmaal in de verlenging te sterk met 2-1) was de opmaat voor een sterke periode van het Tsjechische voetbal. Het land werd na de scheuring met Slowakije in 1993 weer Tsjechië. Was het team in 1976 een elftal met voornamelijk Slowaken, in 1996 bestond het weer uit louter Tsjechen. Ook in de jaren daarna bleef Tsjechië opzien baren. Het plaatste zich weliswaar niet voor de WK's van 1998 en 2002, maar wél voor de EK's van 2000 (derde in de poule achter Nederland en Frankrijk) en 2004 (halve finale), alsmede het WK van 2006. Het afgelopen EK werden de Tsjechen in de groepsfase uitgeschakeld, vooral door een blunderende Cech in het laatste groepsduel met Turkije.

Za 4 februari 2012 | 18:00 LIVE: Red Bull crashed ice Valkenburg

04/02/12 - Live verslag van het Red Bull Crashed Ice World Championship vanuit Valkenburg. Het Nederlandse team, onder leiding van coach Ab Krook en zijn vroegere pupil Falko Zandstra, gaat de strijd aan om de...

Live verslag van het Red Bull Crashed Ice World Championship vanuit Valkenburg. Het Nederlandse team, onder leiding van coach Ab Krook en zijn vroegere pupil Falko Zandstra, gaat de strijd aan om de wereldtitel van het ice cross downhill. Deze relatief nieuwe sport ice cross downhill is een combinatie van skicross, ijshockey en downhill waarbij ijshockeyschaatsers een lange ijsbaan vol obstakels, ijstrappen en vlijmscherpe haarspeldbochten trotseren.

Za 21 januari 2012 | 19:30 Live: Red Bull crashed ice Amerika

21/01/12 - Live verslag van het Red Bull Crashed Ice World Championship vanuit Saint Paul VS. Het Nederlandse team, onder leiding van coach Ab Krook en zijn vroegere pupil Falko Zandstra, gaat de strijd aan om...

Live verslag van het Red Bull Crashed Ice World Championship vanuit Saint Paul VS. Het Nederlandse team, onder leiding van coach Ab Krook en zijn vroegere pupil Falko Zandstra, gaat de strijd aan om de wereldtitel van het ice cross downhill. Deze relatief nieuwe sport ice cross downhill is een combinatie van skicross, ijshockey en downhill waarbij ijshockeyschaatsers een lange ijsbaan vol obstakels, ijstrappen en vlijmscherpe haarspeldbochten trotseren.

Zo 29 september 2019 | 10:10 Willem Wever

Aflevering 3 - Jongerenmagazine dat op zoek gaat naar het antwoord op de meest lastige vragen. Lucas vraagt zich af hoe je met ijshockey een goede bodycheck doet, Marthe wil weten hoe we ons eten bewaarden voordat er koelkasten waren, de challenge is in Haarlem EN ons 25-jarig jubileum.

Zo 7 juli 2019 | 12:25 Mees Kees

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Nederlandse jeugdserie. IJshockey. Fred wil dolgraag aan zijn vader laten zien hoe goed hij kan ijshockeyen, maar vlak voor de wedstrijd wordt zijn hele team ziek.

Za 8 juni 2019 | 11:10 Science of Stupid 7

Seizoen 3 - Aflevering 19 - Most Unsporting Moments: Ontdek hoeveel manieren er zijn om jezelf te verwonden en voor schut te zetten met een slapshot in ijshockey en bij het hoogspringen.

Za 25 mei 2019 | 06:30 Pingu

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Zwitsers-Britse klei-animatieserie over Pingu en zijn familie. IJshockey

Za 27 april 2019 | 13:25 Willem Wever

Aflevering 3 - Jongerenprogramma. Evelien wil weten wat een veearts allemaal doet, Ricky maakt zich zorgen om de plastic soep in Nederland en Diederik legt uit hoe energie in je lichaam werkt.

Do 21 maart 2019 | 23:55 Nice People

Documentaire. In Borlänge, een kleine stad ergens in een achterhoek van Zweden, hebben drieduizend Somalische emigranten een onderkomen gevonden. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadiscu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren. Lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandykampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen. Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. En het is niet zomaar een ploeg, maar het nationale bandyteam van Somalië.

Za 9 maart 2019 | 17:40 Mees Kees

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Jeugdserie (2016). IJshockey. Fred wil dolgraag aan zijn vader laten zien hoe goed hij kan ijshockeyen, maar vlak voor de wedstrijd wordt zijn hele team ziek.

Za 16 februari 2019 | 08:55 Zappsport

Aflevering 12 - Sportprogramma voor kinderen. Battle para ijshockey. Alle takken van sport komen aan bod. Zo krijgen kinderen met een sportprobleem hulp van een beroemde topsporter in de 'Hellup', worden de coolste trucs uitgelegd in 'The Move' en zijn er regelmatig specials te zien over grote sporttoernooien. In het wekelijkse onderdeel 'The Battle' strijden de jongens tegen de meiden in een bepaalde sport. Ron staat in dit onderdeel tegenover de bloedfanatieke 'teamcaptain' Naomi van As.

Di 29 januari 2019 | 17:35 Willem Wever

Aflevering 3 - Jongerenprogramma. Lucas vraagt zich af hoe je met ijshockey een goede bodycheck doet, Marthe wil weten hoe we ons eten bewaarden voordat er koelkasten waren, de challenge is in Haarlem EN ons 25-jarig jubileum.

Zo 27 januari 2019 | 09:40 Willem Wever

Aflevering 3 - Jongerenprogramma. Lucas vraagt zich af hoe je met ijshockey een goede bodycheck doet, Marthe wil weten hoe we ons eten bewaarden voordat er koelkasten waren, de challenge is in Haarlem EN ons 25-jarig jubileum.

Zo 20 januari 2019 | 08:40 Zappsport

Aflevering 5 - Sportprogramma voor kinderen. IJshockey, Reno de Hondt en Delaney Hessels. Alle takken van sport komen aan bod. Zo krijgen kinderen met een sportprobleem hulp van een beroemde topsporter in de 'Hellup', worden de coolste trucs uitgelegd in 'The Move' en zijn er regelmatig specials te zien over grote sporttoernooien. In het wekelijkse onderdeel 'The Battle' strijden de jongens tegen de meiden in een bepaalde sport. Ron staat in dit onderdeel tegenover de bloedfanatieke 'teamcaptain' Naomi van As.

Di 15 januari 2019 | 11:25 The Goldbergs

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Amerikaanse komische serie. Lame Gretzky. Adam probeert indruk te maken op zijn vader door ijshockey te spelen, maar de sport is niets voor hem en zijn moeder probeert haar man op andere gedachten te brengen. Erica krijgt de kans om te gaan studeren op een universiteit ver van huis, maar dat ziet Beverly niet zitten.

Ma 14 januari 2019 | 16:10 The Goldbergs

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Amerikaanse komische serie. Lame Gretzky. Adam probeert indruk te maken op zijn vader door ijshockey te spelen, maar de sport is niets voor hem en zijn moeder probeert haar man op andere gedachten te brengen. Erica krijgt de kans om te gaan studeren op een universiteit ver van huis, maar dat ziet Beverly niet zitten.

Do 27 december 2018 | 09:30 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Documentaire. Ijshockey

Do 27 december 2018 | 07:30 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Documentaire. Ijshockey

Ma 24 december 2018 | 07:37 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Documentaire. Ijshockey

Wo 19 december 2018 | 17:29 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Documentaire. Ijshockey

Di 18 december 2018 | 19:00 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Documentaire. Ijshockey

Ma 17 december 2018 | 21:30 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Documentaire. Ijshockey

Ma 10 december 2018 | 10:04 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Documentaire. Ijshockey

Za 10 november 2018 | 06:30 Pingu

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Animatieserie met kleifiguren. IJshockey

Za 10 november 2018 | 06:30 Pingu

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Animatieserie met kleifiguren. IJshockey

Zo 23 september 2018 | 14:15 Mees Kees

Aflevering 9 - Nederlandse jeugdserie. IJshockey. Fred wil dolgraag aan zijn vader laten zien hoe goed hij kan ijshockeyen, maar vlak voor de wedstrijd wordt zijn hele team ziek.

Do 6 september 2018 | 23:37 Rollerball IMDb: 3

06/09/18 - IMDB * 3 - Actiefilm, Amerikaanse actiefilm. IJshockeyspeler en fervent liefhebber van extreme sporten Jonathan Cross wordt door een oude vriend gerekruteerd om in Kazachstan 'rollerball' te spelen, een buitengewoon gewelddadige kruising tussen ijshockey, rolschaatsen en motorcross. Cross blijkt aanleg te hebben voor deze nieuwe sport en hij maakt zich op korte tijd bijzonder populair. Dan ontdekt hij echter dat Alexis Petrovich, de bedenker en tevens producer van het televisiefenomeen, de kijkcijfers van de show...

Amerikaanse actiefilm. IJshockeyspeler en fervent liefhebber van extreme sporten Jonathan Cross wordt door een oude vriend gerekruteerd om in Kazachstan 'rollerball' te spelen, een buitengewoon gewelddadige kruising tussen ijshockey, rolschaatsen en motorcross. Cross blijkt aanleg te hebben voor deze nieuwe sport en hij maakt zich op korte tijd bijzonder populair. Dan ontdekt hij echter dat Alexis Petrovich, de bedenker en tevens producer van het televisiefenomeen, de kijkcijfers van de show probeert op te krikken door met opzet levensgevaarlijke ongevallen uit te lokken.

Za 28 juli 2018 | 17:20 Mees Kees

Aflevering 9 - Nederlandse jeugdserie. IJshockey. Fred wil dolgraag aan zijn vader laten zien hoe goed hij kan ijshockeyen, maar vlak voor de wedstrijd wordt zijn hele team ziek.

Za 21 juli 2018 | 17:10 Mees Kees

Aflevering 9 - Nederlandse jeugdserie. IJshockey. Fred wil dolgraag aan zijn vader laten zien hoe goed hij kan ijshockeyen, maar vlak voor de wedstrijd wordt zijn hele team ziek.

Zo 1 juli 2018 | 17:00 Live hockey: finale Champions Trophy

Vervolg van 16.00 uur. Live verslag van de finale van de laatste editie van de Champions Trophy hockey in Breda. Lees meer over het toernooi en het tijdschema van de wedstrijden op gids.tv/2757/champions-trophy.

Zo 1 juli 2018 | 16:00 Live hockey: finale Champions Trophy

Live verslag van de finale van de laatste editie van de Champions Trophy hockey in Breda. Lees meer over het toernooi en het tijdschema van de wedstrijden op gids.tv/2757/champions-trophy.

Za 30 juni 2018 | 17:00 NOS Sport: Hockey Champions Trophy

Vervolg van 16.00 uur. Live verslag van de wedstrijd Nederland - India van de hocheymannen op de Champions Trophy hockey in Breda. De NOS doet rechtstreeks verslag van de duels van Nederland. Lees meer over het toernooi en het tijdschema van de wedstrijden op gids.tv/2757/champions-trophy.

Za 30 juni 2018 | 16:00 Live hockey: Nederland - India (Champions Trophy)

Live verslag van de wedstrijd Nederland - India van de hocheymannen op de Champions Trophy hockey in Breda. De NOS doet rechtstreeks verslag van de duels van Nederland. Lees meer over het toernooi en het tijdschema van de wedstrijden op gids.tv/2757/champions-trophy.

Zo 24 juni 2018 | 14:50 NOS Sport: Hockey Champions Trophy

Live verslag van de wedstrijd van de Nederlandse mannen op de Champions Trophy hockey in Breda tegen België (wedstrijd begint om 14:00 uur). Het is de laatste editie van het toernooi. In het weekend doet de NOS rechtstreeks verslag van de duels van Nederland op NPO 2. Op werkdagen zijn de wedstrijden via een livestream op NOS.nl te zien. Lees meer over het toernooi en het tijdschema van de wedstrijden op gids.tv/2757/champions-trophy.

Zo 24 juni 2018 | 14:00 NOS Sport: Hockey Champions Trophy

Live verslag van de wedstrijd van de Nederlandse mannen op de Champions Trophy hockey in Breda tegen België. Het is de laatste editie van het toernooi. In het weekend doet de NOS rechtstreeks verslag van de duels van Nederland op NPO 2. Op werkdagen zijn de wedstrijden via een livestream op NOS.nl te zien. Lees meer over het toernooi en het tijdschema van de wedstrijden op gids.tv/2757/champions-trophy.

Za 23 juni 2018 | 16:50 Live: Hockey Champions Trophy

Live verslag van de openingswedstrijd van de Nederlandse mannen op de Champions Trophy hockey in Breda tegen Argentinië (wedstrijd begint om 16:00 uur). Het is de laatste editie van het toernooi. In het weekend doet de NOS rechtstreeks verslag van de duels van Nederland op NPO 2. Op werkdagen zijn de wedstrijden via een livestream op NOS.nl te zien. Lees meer over het toernooi en het tijdschema van de wedstrijden op gids.tv/2757/champions-trophy.

Za 23 juni 2018 | 16:00 Live: Hockey Champions Trophy

Live verslag van de openingswedstrijd van de Nederlandse mannen op de Champions Trophy hockey in Breda tegen Argentinië. Het is de laatste editie van het toernooi. In het weekend doet de NOS rechtstreeks verslag van de duels van Nederland op NPO 2. Op werkdagen zijn de wedstrijden via een livestream op NOS.nl te zien. Lees meer over het toernooi en het tijdschema van de wedstrijden op gids.tv/2757/champions-trophy.

Di 19 juni 2018 | 20:40 Good Luck Charlie

Maak het uit: Teddy wil het uitmaken met Derek maar het lukt niet. Gabe wil op ijshockey en Amy wil zijn coach zijn.

Za 2 juni 2018 | 23:01 Rollerball IMDb: 3

02/06/18 - IMDB * 3 - Actiefilm, Amerikaanse actiefilm. IJshockeyspeler en fervent liefhebber van extreme sporten Jonathan Cross wordt door een oude vriend gerekruteerd om in Kazachstan 'rollerball' te spelen, een buitengewoon gewelddadige kruising tussen ijshockey, rolschaatsen en motorcross. Cross blijkt aanleg te hebben voor deze nieuwe sport en hij maakt zich op korte tijd bijzonder populair. Dan ontdekt hij echter dat Alexis Petrovich, de bedenker en tevens producer van het televisiefenomeen, de kijkcijfers van de show...

Amerikaanse actiefilm. IJshockeyspeler en fervent liefhebber van extreme sporten Jonathan Cross wordt door een oude vriend gerekruteerd om in Kazachstan 'rollerball' te spelen, een buitengewoon gewelddadige kruising tussen ijshockey, rolschaatsen en motorcross. Cross blijkt aanleg te hebben voor deze nieuwe sport en hij maakt zich op korte tijd bijzonder populair. Dan ontdekt hij echter dat Alexis Petrovich, de bedenker en tevens producer van het televisiefenomeen, de kijkcijfers van de show probeert op te krikken door met opzet levensgevaarlijke ongevallen uit te lokken.

Wo 21 februari 2018 | 15:30 NOS Pyeongchang live

Verslag van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, met vanaf 15:30 uur samenvattingen van het ijshockey.

Do 15 februari 2018 | 18:35 Movies That Matter: Nice People

In Borlänge, een klein stadje ergens in een achterhoek van Zweden, zijn drieduizend Somalische emigranten beland. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadiscu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren. Een lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandykampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen. Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. En het is niet zomaar een ploeg, maar het nationale bandyteam van Somalië. De ploeg gaat meedoen aan de wereldkampioenschappen bandy in Siberië. Het lijkt een onmogelijke taak om met weinig geld deze amateurs in acht maanden zo ver te krijgen, dat ze kunnen presenteren op wereldniveau. Gaat het ze lukken?

Do 15 februari 2018 | 03:25 Movies That Matter: Nice People

In Borlänge, een klein stadje ergens in een achterhoek van Zweden, zijn drieduizend Somalische emigranten beland. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadiscu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren. Een lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandykampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen. Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. En het is niet zomaar een ploeg, maar het nationale bandyteam van Somalië. De ploeg gaat meedoen aan de wereldkampioenschappen bandy in Siberië. Het lijkt een onmogelijke taak om met weinig geld deze amateurs in acht maanden zo ver te krijgen, dat ze kunnen presenteren op wereldniveau. Gaat het ze lukken?

Di 13 februari 2018 | 21:25 Movies That Matter: Nice People

In Borlänge, een klein stadje ergens in een achterhoek van Zweden, zijn drieduizend Somalische emigranten beland. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadiscu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren. Een lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandykampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen. Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. En het is niet zomaar een ploeg, maar het nationale bandyteam van Somalië. De ploeg gaat meedoen aan de wereldkampioenschappen bandy in Siberië. Het lijkt een onmogelijke taak om met weinig geld deze amateurs in acht maanden zo ver te krijgen, dat ze kunnen presenteren op wereldniveau. Gaat het ze lukken?

Ma 12 februari 2018 | 12:55 Movies That Matter: Nice People

In Borlänge, een klein stadje ergens in een achterhoek van Zweden, zijn drieduizend Somalische emigranten beland. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadiscu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren. Een lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandykampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen. Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. En het is niet zomaar een ploeg, maar het nationale bandyteam van Somalië. De ploeg gaat meedoen aan de wereldkampioenschappen bandy in Siberië. Het lijkt een onmogelijke taak om met weinig geld deze amateurs in acht maanden zo ver te krijgen, dat ze kunnen presenteren op wereldniveau. Gaat het ze lukken?

Zo 11 februari 2018 | 01:00 Andere Tijden Sport

Aflevering 5 - Magazine over historische sportgebeurtenissen: Het geheime boekje van het Nederlandse ijshockey: hoe versla je de Russen?: Het wordt 'The Miracle on Ice' genoemd. De overwinning van het Amerikaanse ijshockeyteam op de onverslaanbaar geachte Sovjet-Unie tijdens de Olympische Winterspelen van 1980 in Lake Placid. Terwijl de Koude Oorlog op zijn hevigst is, sleept Team USA een nooit verwachte gouden medaille in de wacht. The Miracle on Ice valt samen met de hoogtijdagen van het Nederlandse ijshockey, mede dankzij de inbreng van diverse 'Canadese Nederlanders'.

Za 10 februari 2018 | 17:55 Movies That Matter: Nice People

In Börlange, een klein stadje ergens in een achterhoek van Zweden zijn 3000 Somalische emigranten beland. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadiscu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren. Een lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandy'kampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen. Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. En het is niet zo maar een ploeg, maar het nationale bandy team van Somalië. De ploeg gaat mee doen aan de wereldkampioenschappen bandy in Siberië. Het lijkt een onmogelijke taak om met weinig geld deze amateurs in 8 maanden zo ver te krijgen, dat ze kunnen presenteren op wereldniveau. Gaat het ze lukken?

Vr 9 februari 2018 | 20:30 Movies That Matter: Nice People

In Borlänge, een klein stadje ergens in een achterhoek van Zweden, zijn drieduizend Somalische emigranten beland. De spanningen lopen op. De plaatselijke McDonalds wordt al snel 'Little Mogadiscu' genoemd. Er moet dringend iets gebeuren. Een lokale journalist en duizendpoot Patrik Andersson zweert bij sport. Sport verenigt. De lokale sport is bandy, een soort ijshockey. Samen met een voormalige bandykampioen zet Andersson zich in om de Somaliërs te trainen. Er wordt een team opgezet voor jongens die nooit eerder op de schaats hebben gestaan en die voor het eerst kennismaken met temperaturen van 20 graden onder nul. En het is niet zomaar een ploeg, maar het nationale bandyteam van Somalië. De ploeg gaat meedoen aan de wereldkampioenschappen bandy in Siberië. Het lijkt een onmogelijke taak om met weinig geld deze amateurs in acht maanden zo ver te krijgen, dat ze kunnen presenteren op wereldniveau. Gaat het ze lukken?

Ma 8 januari 2018 | 21:05 Sporting Rivalries (The Miracle on Ice)

Rechtstreeks verslag/Verslag Documentaire reeks waar de mooiste rivaliteiten worden belicht, deze aflevering 'The Miracle On Ice', de ijshockey wedstrijd tussen de USA en Rusland, in Lake Placid, New York, tijdens de 1980 Winter Spelen.

Ma 8 januari 2018 | 21:00 Sporting Rivalries (The Miracle On Ice)

Documentaire reeks waar de mooiste rivaliteiten worden belicht, deze aflevering 'The Miracle On Ice', de ijshockey wedstrijd tussen de USA en Rusland, in Lake Placid, New York, tijdens de 1980 Winter Spelen.

Di 2 januari 2018 | 08:15 Den Brother

02/01/18 - Jeugd, Film, Wanneer Alex wordt geschorst door zijn coach voor het ijshockey team moet hij van zijn vader laten zien dat hij verantwoording kan dragen en op deze manier z'n auto verdienen. Zijn zusje heeft hulp nodig heeft bij haar scoutinggroepje en ongewild valt hij in als hulp akela. Om de meisjes deel te kunnen laten nemen aan Camporee moet hij hen helpen om insignes te halen. Daar heeft Alex zo zijn eigen ideeen over.

Wanneer Alex wordt geschorst door zijn coach voor het ijshockey team moet hij van zijn vader laten zien dat hij verantwoording kan dragen en op deze manier z'n auto verdienen. Zijn zusje heeft hulp nodig heeft bij haar scoutinggroepje en ongewild valt hij in als hulp akela. Om de meisjes deel te kunnen laten nemen aan Camporee moet hij hen helpen om insignes te halen. Daar heeft Alex zo zijn eigen ideeen over.

Ma 1 januari 2018 | 09:28 Science of Stupid

Ontdek hoeveel manieren er zijn om jezelf te verwonden en voor schut te zetten met een slapshot in ijshockey en bij het hoogspringen.

Do 28 december 2017 | 23:30 Science of Stupid

Ontdek hoeveel manieren er zijn om jezelf te verwonden en voor schut te zetten met een slapshot in ijshockey en bij het hoogspringen.

Wo 27 december 2017 | 23:30 Science of Stupid

Ontdek hoeveel manieren er zijn om jezelf te verwonden en voor schut te zetten met een slapshot in ijshockey en bij het hoogspringen.

Di 26 december 2017 | 19:00 Vice World of Sports

Documentaireserie. De ijshockey Gibson Cup is zo oud als de sport zelf. In een rustig stadje in Michigan waar de sport is ontstaan strijden hier al meer dan 100 jaar twee teams om.

Ma 6 november 2017 | 20:30 Vice World of Sports

Documentaireserie. De ijshockey Gibson Cup is zo oud als de sport zelf. In een rustig stadje in Michigan waar de sport is ontstaan strijden hier al meer dan 100 jaar twee teams om.

Zo 8 oktober 2017 | 10:30 Den Brother

08/10/17 - Jeugd, Film, Wanneer Alex wordt geschorst door zijn coach voor het ijshockey team moet hij van zijn vader laten zien dat hij verantwoording kan dragen en op deze manier z'n auto verdienen. Zijn zusje heeft hulp nodig heeft bij haar scoutinggroepje en ongewild valt hij in als hulp akela. Om de meisjes deel te kunnen laten nemen aan Camporee moet hij hen helpen om insignes te halen. Daar heeft Alex zo zijn eigen ideeen over.

Wanneer Alex wordt geschorst door zijn coach voor het ijshockey team moet hij van zijn vader laten zien dat hij verantwoording kan dragen en op deze manier z'n auto verdienen. Zijn zusje heeft hulp nodig heeft bij haar scoutinggroepje en ongewild valt hij in als hulp akela. Om de meisjes deel te kunnen laten nemen aan Camporee moet hij hen helpen om insignes te halen. Daar heeft Alex zo zijn eigen ideeen over.

Do 24 augustus 2017 | 10:30 Den Brother

Wanneer Alex wordt geschorst door zijn coach voor het ijshockey team moet hij van zijn vader laten zien dat hij verantwoording kan dragen en op deze manier z'n auto verdienen. Zijn zusje heeft hulp nodig heeft bij haar scoutinggroepje en ongewild valt hij in als hulp akela. Om de meisjes deel te kunnen laten nemen aan Camporee moet hij hen helpen om insignes te halen. Daar heeft Alex zo zijn eigen ideeen over.

Zo 30 juli 2017 | 16:50 American Sports

Reportage: Mart Smeets heeft het in deze aflevering van 'DWDD Summerschool' uit 2015 over zijn fascinatie voor de vier grote Amerikaanse sporten: honkbal, ijshockey, basketbal en American football.

Za 15 juli 2017 | 15:30 The Goldbergs

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Amerikaanse komische reeks: Lame Gretzky: Adam probeert indruk te maken op zijn vader door ijshockey te spelen, maar de sport is niets voor hem en zijn moeder probeert haar man op andere gedachten te brengen. Erica krijgt de kans om te gaan studeren op een universiteit ver van huis, maar dat ziet Beverly niet zitten.

Do 13 juli 2017 | 16:15 The Goldbergs

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Amerikaanse komische reeks: Lame Gretzky: Adam probeert indruk te maken op zijn vader door ijshockey te spelen, maar de sport is niets voor hem en zijn moeder probeert haar man op andere gedachten te brengen. Erica krijgt de kans om te gaan studeren op een universiteit ver van huis, maar dat ziet Beverly niet zitten.

Di 20 juni 2017 | 20:00 Sporting Rivalries (The Miracle on Ice)

Rechtstreeks verslag/Verslag Documentaire reeks waar de mooiste rivaliteiten worden belicht, deze aflevering 'The Miracle On Ice', de ijshockey wedstrijd tussen de USA en Rusland, in Lake Placid, New York, tijdens de 1980 Winter Spelen.

Di 20 juni 2017 | 19:30 Great Sporting Moments

Sportnieuws Documentaire over twee memorabele momenten in sport. The Rumble in the Jungle: Legendarisch gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974. The Miracle on Ice: IJshockey wedstrijd tussen USA en de USSR tijdens de Olympische Winter Spelen van 1980.

Zo 14 mei 2017 | 11:40 The Goldbergs

Adam probeert indruk te maken op zijn vader door ijshockey te spelen, maar de sport is niets voor hem en zijn moeder probeert haar man op andere gedachten te brengen. Erica krijgt de kans om te gaan studeren op een universiteit ver van huis, maar dat ziet Beverly niet zitten.

Za 13 mei 2017 | 14:45 The Goldbergs

Adam probeert indruk te maken op zijn vader door ijshockey te spelen, maar de sport is niets voor hem en zijn moeder probeert haar man op andere gedachten te brengen. Erica krijgt de kans om te gaan studeren op een universiteit ver van huis, maar dat ziet Beverly niet zitten.

Zo 14 juni 2015 | 09:55 DWDD Summerschool

Vanavond het derde college van 30 minuten in de zomervariant van DWDD University. Claudia de Breij geeft in deze aflevering een aanzet tot haar definitieve canon van het Nederlandse Lied, van Willeke Alberti tot Typhoon. De komende uitzendingen zien er als volgt uit: -Uitzending 18 juni, 20:30 uur: Het Rijksmuseum Wim Pijbes over de fascinerende geschiedenis van het Rijksmuseum en zijn ideale route door het gebouw. -Uitzending 25 juni, 20:30 uur: American Sports Mart Smeets over zijn fascinatie voor de grote Amerikaanse vier: honkbal, ijshockey, basketbal en American Football. -Uitzending 2 juli, 20:30 uur: Miles Davis Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

Zo 7 juni 2015 | 09:55 DWDD Summerschool: Shakespeare

Vanavond de tweede aflevering van de zomervariant van DWDD University! Gijs Scholten van Asschat bespreekt in zijn college van 30 minuten de invloed van Shakespeare op de hedendaagse film en televisie. Komende afleveringen: -Uitzending 11 juni, 20:30 uur: Het Nederlandse Lied Claudia de Breij geeft een aanzet tot haar definitieve canon van het Nederlandse Lied. Van Willeke Alberti tot Typhoon -Uitzending 18 juni, 20:30 uur: Het Rijksmuseum Wim Pijbes over de fascinerende geschiedenis van het Rijksmuseum en zijn ideale route door het gebouw. -Uitzending 25 juni, 20:30 uur: American Sports Mart Smeets over zijn fascinatie voor de grote Amerikaanse vier: honkbal, ijshockey,basketbal en American Football. -Uitzending 2 juli, 20:30 uur: Kind of Blue Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

Zo 31 mei 2015 | 08:50 Nieuw: DWDD Summerschool

De Wereld Draait Door gaat door deze zomer! Niet met de vaste dagelijkse uitzendingen, maar met een wekelijkse collegereeks. In DWDD Summerschool geven zes bekende "docenten" een bevlogen college over hun vak- of interessegebied: Shakespeare, Miles Davis, Het Nederlandse Lied, De Clintons, Amerikaanse Sport en Het Rijksmuseum. DWDD Summerschool is vanaf vanavond iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1. Twan Huys neemt vanavond het eerste college voor zijn rekening. Dit is het programma voor de komende weken: -Vanavond: De Clintons Twan Huys neemt ons mee in de rijke geschiedenis van de Clinton’s en blikt vooruit op de campagne van Hillary. -4 juni: Shakespeare Gijs Scholten van Asschat bespreekt de invloed van Shakespeare op de hedendaagse film en televisie. -11 juni: Het Nederlandse Lied Claudia de Breij geeft een aanzet tot haar definitieve canon van het Nederlandse Lied. Van Willeke Alberti tot Typhoon -18 juni: Het Rijksmuseum Wim Pijbes over de fascinerende geschiedenis van het Rijksmuseum en zijn ideale route door het gebouw. -25 juni: American Sports Marts Smeets over zijn fascinatie voor de grote Amerikaanse vier: honkbal, ijshockey,basketbal en American Football. -2 juli: Miles Davis Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

Zo 23 februari 2014 | 07:00 Sotsji Live: dag 16

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met onder meer (langlaufen (50km vrije stijl heren), bobsleeën (viermansbob heren) en ijshockey (finale heren).

Za 22 februari 2014 | 06:15 Sotsji Live: dag 15

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met onder meer snowboarden (parallelslalom heren en dames, langlaufen (30km vrije stijl dames), alpineskiën (slalom heren) en een samenvatting van het ijshockey.

Vr 21 februari 2014 | 13:00 Sotsji Live: dag 14

Met vandaag: 12.58-13.40: ijshockey heren: halve finale Zweden-Finland 13.52-14.10: freestyleskiën: samenvatting cross dames 14.15-16.40: schaatsen: achtervolging heren en dames 16.50-17.05: biatlon: estafette dames 17.05-17.15: ijshockey heren: vervolg 1/2 finale Zweden-Finland 17.30-17.42: shorttrack: series 500 meter heren 17.45-18.05: shorttrack: series 1000 meter dames 18.05-18.14: schaatsen: samenvatting ploegenachtervolging 18.14-18.20: shorttrack: halve finales 500 meter heren 18.23-18.31: shorttrack: halve finales 1000 meter dames 18.31-18.43: samenvatting skiën (slalom dames), biatlon, freestyleskiën en curling 18.49-18.51: shorttrack: finale 500 meter heren 19.00-19.02: shorttrack: finale 1000 meter dames 19.15-19.30: ijshockey: samenvatting eerste en tweede periode VS-Canada 19.33-19.41: shorttrack: finale aflossing heren 19.49-20.20: ijshockey: derde periode VS-Canada

Vr 21 februari 2014 | 12:00 Sotsji Live: dag 14

Met vandaag: 11.50-12.50: curling: vervolg duel om brons heren: Zweden-China 12.58-13.40: ijshockey heren: halve finale Zweden-Finland 13.52-14.10: freestyleskiën: samenvatting cross dames 14.15-16.40: schaatsen: achtervolging heren en dames 16.50-17.05: biatlon: estafette dames 17.05-17.15: ijshockey heren: vervolg 1/2 finale Zweden-Finland 17.30-17.42: shorttrack: series 500 meter heren 17.45-18.05: shorttrack: series 1000 meter dames 18.05-18.14: schaatsen: samenvatting ploegenachtervolging 18.14-18.20: shorttrack: halve finales 500 meter heren 18.23-18.31: shorttrack: halve finales 1000 meter dames 18.31-18.43: samenvatting skiën (slalom dames), biatlon, freestyleskiën en curling 18.49-18.51: shorttrack: finale 500 meter heren 19.00-19.02: shorttrack: finale 1000 meter dames 19.15-19.30: ijshockey: samenvatting eerste en tweede periode VS-Canada 19.33-19.41: shorttrack: finale aflossing heren 19.49-20.20: ijshockey: derde periode VS-Canada

Vr 21 februari 2014 | 11:00 Sotsji Live: dag 14

Met vandaag: 10.30-11.35: freestyleskiën: kwart- en halve finales cross dames 11.45-11.50: freestyleskiën: finale cross dames 11.50-12.50: curling: vervolg duel om brons heren: Zweden-China 12.58-13.40: ijshockey heren: halve finale Zweden-Finland 13.52-14.10: freestyleskiën: samenvatting cross dames 14.15-16.40: schaatsen: achtervolging heren en dames 16.50-17.05: biatlon: estafette dames 17.05-17.15: ijshockey heren: vervolg 1/2 finale Zweden-Finland 17.30-17.42: shorttrack: series 500 meter heren 17.45-18.05: shorttrack: series 1000 meter dames 18.05-18.14: schaatsen: samenvatting ploegenachtervolging 18.14-18.20: shorttrack: halve finales 500 meter heren 18.23-18.31: shorttrack: halve finales 1000 meter dames 18.31-18.43: samenvatting skiën (slalom dames), biatlon, freestyleskiën en curling 18.49-18.51: shorttrack: finale 500 meter heren 19.00-19.02: shorttrack: finale 1000 meter dames 19.15-19.30: ijshockey: samenvatting eerste en tweede periode VS-Canada 19.33-19.41: shorttrack: finale aflossing heren 19.49-20.20: ijshockey: derde periode VS-Canada

Vr 21 februari 2014 | 10:00 Sotsji Live: dag 14

Met vandaag: 09.35-10.20: curling: duel om brons heren: Zweden-China 10.30-11.35: freestyleskiën: kwart- en halve finales cross dames 11.45-11.50: freestyleskiën: finale cross dames 11.50-12.50: curling: vervolg duel om brons heren: Zweden-China 12.58-13.40: ijshockey heren: halve finale Zweden-Finland 13.52-14.10: freestyleskiën: samenvatting cross dames 14.15-16.40: schaatsen: achtervolging heren en dames 16.50-17.05: biatlon: estafette dames 17.05-17.15: ijshockey heren: vervolg 1/2 finale Zweden-Finland 17.30-17.42: shorttrack: series 500 meter heren 17.45-18.05: shorttrack: series 1000 meter dames 18.05-18.14: schaatsen: samenvatting ploegenachtervolging 18.14-18.20: shorttrack: halve finales 500 meter heren 18.23-18.31: shorttrack: halve finales 1000 meter dames 18.31-18.43: samenvatting skiën (slalom dames), biatlon, freestyleskiën en curling 18.49-18.51: shorttrack: finale 500 meter heren 19.00-19.02: shorttrack: finale 1000 meter dames 19.15-19.30: ijshockey: samenvatting eerste en tweede periode VS-Canada 19.33-19.41: shorttrack: finale aflossing heren 19.49-20.20: ijshockey: derde periode VS-Canada

Vr 21 februari 2014 | 09:00 Sotsji Live: dag 14

Met vandaag: 08.40-09.25: freestyleskiën: plaatsing cross dames 09.35-10.20: curling: duel om brons heren: Zweden-China 10.30-11.35: freestyleskiën: kwart- en halve finales cross dames 11.45-11.50: freestyleskiën: finale cross dames 11.50-12.50: curling: vervolg duel om brons heren: Zweden-China 12.58-13.40: ijshockey heren: halve finale Zweden-Finland 13.52-14.10: freestyleskiën: samenvatting cross dames 14.15-16.40: schaatsen: achtervolging heren en dames 16.50-17.05: biatlon: estafette dames 17.05-17.15: ijshockey heren: vervolg 1/2 finale Zweden-Finland 17.30-17.42: shorttrack: series 500 meter heren 17.45-18.05: shorttrack: series 1000 meter dames 18.05-18.14: schaatsen: samenvatting ploegenachtervolging 18.14-18.20: shorttrack: halve finales 500 meter heren 18.23-18.31: shorttrack: halve finales 1000 meter dames 18.31-18.43: samenvatting skiën (slalom dames), biatlon, freestyleskiën en curling 18.49-18.51: shorttrack: finale 500 meter heren 19.00-19.02: shorttrack: finale 1000 meter dames 19.15-19.30: ijshockey: samenvatting eerste en tweede periode VS-Canada 19.33-19.41: shorttrack: finale aflossing heren 19.49-20.20: ijshockey: derde periode VS-Canada

Vr 21 februari 2014 | 08:00 Sotsji Live: dag 14

Met vandaag: 08.05-08.40: ijshockey: samenvatting finale dames: Canada-VS (van donderdag) 08.40-09.25: freestyleskiën: plaatsing cross dames 09.35-10.20: curling: duel om brons heren: Zweden-China 10.30-11.35: freestyleskiën: kwart- en halve finales cross dames 11.45-11.50: freestyleskiën: finale cross dames 11.50-12.50: curling: vervolg duel om brons heren: Zweden-China 12.58-13.40: ijshockey heren: halve finale Zweden-Finland 13.52-14.10: freestyleskiën: samenvatting cross dames 14.15-16.40: schaatsen: achtervolging heren en dames 16.50-17.05: biatlon: estafette dames 17.05-17.15: ijshockey heren: vervolg 1/2 finale Zweden-Finland 17.30-17.42: shorttrack: series 500 meter heren 17.45-18.05: shorttrack: series 1000 meter dames 18.05-18.14: schaatsen: samenvatting ploegenachtervolging 18.14-18.20: shorttrack: halve finales 500 meter heren 18.23-18.31: shorttrack: halve finales 1000 meter dames 18.31-18.43: samenvatting skiën (slalom dames), biatlon, freestyleskiën en curling 18.49-18.51: shorttrack: finale 500 meter heren 19.00-19.02: shorttrack: finale 1000 meter dames 19.15-19.30: ijshockey: samenvatting eerste en tweede periode VS-Canada 19.33-19.41: shorttrack: finale aflossing heren 19.49-20.20: ijshockey: derde periode VS-Canada

Vr 21 februari 2014 | 07:00 Sotsji Live: dag 14

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met o.a. freestyleskiën (ski cross dames), curling (troostfinale heren) en ijshockey (halve finale heren).

Do 20 februari 2014 | 07:00 Sotsji Live: dag 13

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met o.a. noordse combinatie (team grote schans/4x5km heren), curling (troostfinale en finale dames), ijshockey (troostfinale dames), freestyleskiën (ski cross heren; halfpipe dames) en kunstrijden (individueel, vrije kür dames).

Wo 19 februari 2014 | 16:50 Sotsji Live: dag 12

Met vandaag: 16.50-17.00: ijshockey: samenvatting Finland-Rusland (heren) 17.00-17.10: biatlon: samenvatting gemengde estafette 17.10-17.45: bobsleeën: derde run dames 17.45-17.55: huldiging 10.000 meter heren 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.45-19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20-20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Wo 19 februari 2014 | 13:00 Sotsji Live: dag 12

Met vandaag: 12.40-13.45: langlaufen: finales teamsprint dames en heren 13.55-16.45: schaatsen: 5.000 meter dames 16.50-17.00: ijshockey: samenvatting Finland-Rusland (heren) 17.00-17.10: biatlon: samenvatting gemengde estafette 17.10-17.45: bobsleeën: derde run dames 17.45-17.55: huldiging 10.000 meter heren 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.45-19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20-20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Wo 19 februari 2014 | 12:00 Sotsji Live: dag 12

Met vandaag: 11.50-12.20: skiën: reuzenslalom heren: tweede run 12.30-12.40: ijshockey: samenvatting Zweden-Slovenië (heren) 12.40-13.45: langlaufen: finales teamsprint dames en heren 13.55-16.45: schaatsen: 5.000 meter dames 16.50-17.00: ijshockey: samenvatting Finland-Rusland (heren) 17.00-17.10: biatlon: samenvatting gemengde estafette 17.10-17.45: bobsleeën: derde run dames 17.45-17.55: huldiging 10.000 meter heren 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.45-19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20-20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Wo 19 februari 2014 | 11:00 Sotsji Live: dag 12

Met vandaag: 09.55-11.50: snowboarden: parallelreuzenslalom heren en dames 11.50-12.20: skiën: reuzenslalom heren: tweede run 12.30-12.40: ijshockey: samenvatting Zweden-Slovenië (heren) 12.40-13.45: langlaufen: finales teamsprint dames en heren 13.55-16.45: schaatsen: 5.000 meter dames 16.50-17.00: ijshockey: samenvatting Finland-Rusland (heren) 17.00-17.10: biatlon: samenvatting gemengde estafette 17.10-17.45: bobsleeën: derde run dames 17.45-17.55: huldiging 10.000 meter heren 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.45-19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20-20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Wo 19 februari 2014 | 10:00 Sotsji Live: dag 12

Met vandaag: 09.55-11.50: snowboarden: parallelreuzenslalom heren en dames 11.50-12.20: skiën: reuzenslalom heren: tweede run 12.30-12.40: ijshockey: samenvatting Zweden-Slovenië (heren) 12.40-13.45: langlaufen: finales teamsprint dames en heren 13.55-16.45: schaatsen: 5.000 meter dames 16.50-17.00: ijshockey: samenvatting Finland-Rusland (heren) 17.00-17.10: biatlon: samenvatting gemengde estafette 17.10-17.45: bobsleeën: derde run dames 17.45-17.55: huldiging 10.000 meter heren 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.45-19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20-20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Wo 19 februari 2014 | 09:00 Sotsji Live: dag 12

Met vandaag: 08.10-09.15: skiën: reuzenslalom heren: eerste run 09.25-09.45: snowboarden: samenvatting parallelreuzenslalom 09.55-11.50: snowboarden: parallelreuzenslalom heren en dames 11.50-12.20: skiën: reuzenslalom heren: tweede run 12.30-12.40: ijshockey: samenvatting Zweden-Slovenië (heren) 12.40-13.45: langlaufen: finales teamsprint dames en heren 13.55-16.45: schaatsen: 5.000 meter dames 16.50-17.00: ijshockey: samenvatting Finland-Rusland (heren) 17.00-17.10: biatlon: samenvatting gemengde estafette 17.10-17.45: bobsleeën: derde run dames 17.45-17.55: huldiging 10.000 meter heren 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.45-19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20-20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Wo 19 februari 2014 | 08:00 Sotsji Live: dag 12

Met vandaag: 08.10-09.15: skiën: reuzenslalom heren: eerste run 09.25-09.45: snowboarden: samenvatting parallelreuzenslalom 09.55-11.50: snowboarden: parallelreuzenslalom heren en dames 11.50-12.20: skiën: reuzenslalom heren: tweede run 12.30-12.40: ijshockey: samenvatting Zweden-Slovenië (heren) 12.40-13.45: langlaufen: finales teamsprint dames en heren 13.55-16.45: schaatsen: 5.000 meter dames 16.50-17.00: ijshockey: samenvatting Finland-Rusland (heren) 17.00-17.10: biatlon: samenvatting gemengde estafette 17.10-17.45: bobsleeën: derde run dames 17.45-17.55: huldiging 10.000 meter heren 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.45-19.07: bobsleeën: vierde run dames 19.20-20.15: ijshockey heren: kwartfinale & curling: samenvatting halve finales heren

Di 18 februari 2014 | 11:00 Sotsji Live: dag 11

Met vandaag: 10.30-11.02: shorttrack: series 1000 meter dames 11.12-11.45: shorttrack: series 500 meter heren 11.50-12.00: ijshockey heren: Slovenië-Oostenrijk 12.00-12.15: shorttrack: aflossing dames 12.30-13.00: biatlon: 15 km massastart heren 13.00-13.15: skiën: reuzenslalom dames tweede run 13.25-17.15: schaatsen: 10.000 meter heren 17.20-17.35: ijshockey: Rusland-Noorwegen 17.35-17.55: bobslee, tweemansbob vrouwen eerste en tweede run 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.55-19.20: freestyle skiën: finale halfpipe 19.25-20.20: ijshockey: Tsjechië-Slowakije

Di 18 februari 2014 | 10:00 Sotsji Live: dag 11

Met vandaag: 10.10-10.25: voorbeschouwing shorttrack met Annita van Doorn 10.30-11.02: shorttrack: series 1000 meter dames 11.12-11.45: shorttrack: series 500 meter heren 11.50-12.00: ijshockey heren: Slovenië-Oostenrijk 12.00-12.15: shorttrack: aflossing dames 12.30-13.00: biatlon: 15 km massastart heren 13.00-13.15: skiën: reuzenslalom dames tweede run 13.25-17.15: schaatsen: 10.000 meter heren 17.20-17.35: ijshockey: Rusland-Noorwegen 17.35-17.55: bobslee, tweemansbob vrouwen eerste en tweede run 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.55-19.20: freestyle skiën: finale halfpipe 19.25-20.20: ijshockey: Tsjechië-Slowakije

Di 18 februari 2014 | 09:00 Sotsji Live: dag 11

Met vandaag: 09.00-09.45: ijshockey heren: Slovenië-Oostenrijk 10.10-10.25: voorbeschouwing shorttrack met Annita van Doorn 10.30-11.02: shorttrack: series 1000 meter dames 11.12-11.45: shorttrack: series 500 meter heren 11.50-12.00: ijshockey heren: Slovenië-Oostenrijk 12.00-12.15: shorttrack: aflossing dames 12.30-13.00: biatlon: 15 km massastart heren 13.00-13.15: skiën: reuzenslalom dames tweede run 13.25-17.15: schaatsen: 10.000 meter heren 17.20-17.35: ijshockey: Rusland-Noorwegen 17.35-17.55: bobslee, tweemansbob vrouwen eerste en tweede run 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.55-19.20: freestyle skiën: finale halfpipe 19.25-20.20: ijshockey: Tsjechië-Slowakije

Di 18 februari 2014 | 08:00 Sotsji Live: dag 11

Met vandaag: 07.50-08.25: snowboard: cross heren 08.30-08.50: skiën: reuzenslalom dames eerste run, samenvatting 09.00-09.45: ijshockey heren: Slovenië-Oostenrijk 10.10-10.25: voorbeschouwing shorttrack met Annita van Doorn 10.30-11.02: shorttrack: series 1000 meter dames 11.12-11.45: shorttrack: series 500 meter heren 11.50-12.00: ijshockey heren: Slovenië-Oostenrijk 12.00-12.15: shorttrack: aflossing dames 12.30-13.00: biatlon: 15 km massastart heren 13.00-13.15: skiën: reuzenslalom dames tweede run 13.25-17.15: schaatsen: 10.000 meter heren 17.20-17.35: ijshockey: Rusland-Noorwegen 17.35-17.55: bobslee, tweemansbob vrouwen eerste en tweede run 18.00-18.45: NOS Sotsji Vandaag 18.55-19.20: freestyle skiën: finale halfpipe 19.25-20.20: ijshockey: Tsjechië-Slowakije

Di 18 februari 2014 | 07:00 Sotsji Live: dag 11

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met o.a. alpineskiën (reuzenslalom vrouwen), ijshockey (mannen: kwalificatiewedstrijd voor kwartfinale; vrouwen: finale 7-8), shorttrack (1.000m vrouwen, 500m mannen en 3.000m aflossing vrouwen) en een samenvatting van de noordse combinatie (Gundersen grote schans/10km mannen individueel).

Ma 17 februari 2014 | 07:00 Sotsji Live: dag 10

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met o.a. snowboarden (boardercross mannen), curling (voorronde vrouwen en mannen), ijshockey (halve finale vrouwen), bobsleeën (tweemansbob mannen), biatlon (12,5km massastart vrouwen) en een samenvatting van het freestyleskiën (aerials mannen).

Zo 16 februari 2014 | 08:00 Sotsji Live: dag 9

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met o.a. curling (voorronde mannen: VS/Canada, Groot-Brittannië/Noorwegen, Zweden/Rusland; voorronde vrouwen: Denemarken/Zuid-Korea, Japan/Zwitserland, Zweden/Rusland, VS/Canada), alpineskiën (Super G mannen), snowboarden (boardercoss vrouwen), langlaufen (4x10km estafette mannen) en ijshockey ( voorronde mannen: Oostenrijk/Noorwegen en Slovenië/VS; plaatsingsronde 5-8 vrouwen).

Zo 16 februari 2014 | 07:00 Sotsji Live: dag 9

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met o.a. curling (voorronde mannen: VS/Canada, Groot-Brittannië/Noorwegen, Zweden/Rusland; voorronde vrouwen: Denemarken/Zuid-Korea, Japan/Zwitserland, Zweden/Rusland, VS/Canada), alpineskiën (Super G mannen), snowboarden (boardercoss vrouwen), langlaufen (4x10km estafette mannen) en ijshockey ( voorronde mannen: Oostenrijk/Noorwegen en Slovenië/VS; plaatsingsronde 5-8 vrouwen).

Za 15 februari 2014 | 08:00 Sotsji Live: dag 8

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met o.a. alpineskiën (Super G vrouwen), ijshockey (voorronde mannen: Slowakije/Slovenië en VS/Rusland; kwartfinale vrouwen) en shorttrack (1.500m vrouwen en 1.000m mannen).

Za 15 februari 2014 | 07:00 Sotsji Live: dag 8

Rechtstreeks verslag vanop de Olympische Winterspelen in Sotsji. Met o.a. alpineskiën (Super G vrouwen), ijshockey (voorronde mannen: Slowakije/Slovenië en VS/Rusland; kwartfinale vrouwen) en shorttrack (1.500m vrouwen en 1.000m mannen).

Za 23 november 2013 | 19:35 'Til Death

(herh.) Afl. 12 van 22: The Hockey Lie. Als Steph opbiecht dat ze de pest heeft aan ijshockey, slaat dat voor Jeff het fundament onder hun relatie weg. Eddie corrigeert hem, maar wordt dan bang dat Joy en hij te veel op elkaar lijken.

Wo 20 november 2013 | 23:45 'Til Death

(herh. van 19-11-2013) Afl. 12 van 22: The Hockey Lie. Als Steph opbiecht dat ze de pest heeft aan ijshockey, slaat dat voor Jeff het fundament onder hun relatie weg. Eddie corrigeert hem, maar wordt dan bang dat Joy en hij te veel op elkaar lijken

Wo 20 november 2013 | 16:00 'Til Death

(herh. van 19-11-2013) Afl. 12 van 22: The Hockey Lie. Als Steph opbiecht dat ze de pest heeft aan ijshockey, slaat dat voor Jeff het fundament onder hun relatie weg. Eddie corrigeert hem, maar wordt dan bang dat Joy en hij te veel op elkaar lijken

Di 19 november 2013 | 20:00 'Til Death

Afl. 12 van 22: The Hockey Lie. Als Steph opbiecht dat ze de pest heeft aan ijshockey, slaat dat voor Jeff het fundament onder hun relatie weg. Eddie corrigeert hem, maar wordt dan bang dat Joy en hij te veel op elkaar lijken.

Vr 8 februari 2013 | 18:45 NOS Sportjournaal

Presentatie: Henry Schut IJSHOCKEY OKT, Oostenrijk - Nederland SCHAATSEN Wereldbekerwedstrijden Inzell, voorbeschouwing

Vr 8 februari 2013 | 13:49 NOS Sportjournaal

Presentatie: Rivkah op `t Veld IJSHOCKEY OKT, Duitsland - Nederland

Vr 8 februari 2013 | 13:31 NOS Sportjournaal

Presentatie: Rivkah op `t Veld IJSHOCKEY OKT, Duitsland - Nederland

Vr 8 februari 2013 | 13:10 NOS Sportjournaal

Presentatie: Rivkah op `t Veld IJSHOCKEY OKT, Duitsland - Nederland

Do 7 februari 2013 | 18:45 NOS Sportjournaal

Presentatie: Dione de Graaff SCHAATSEN Wereldbekerwedstrijden in Inzell, voorbeschouwing IJSHOCKEY OKT, Duitsland - Nederland Commentaar: Han Kock

Zo 13 januari 2013 | 19:00 NOS Studio Sport

SCHAATSEN EK Allround in Heerenveen BOBSLEEËN Wereldbeker Koningsee IJSHOCKEY Bekerfinale in Tilburg VELDRIJDEN NK in Hilvarenbeek ATLETIEK Halve Marathon van Egmond

Vr 8 juni 2012 | 21:45 Live EK: Rusland-Tsjechië

Live verslag van de wedstrijd Rusland-Tsjechië (Groep A) in Wroclaw. Commentaar: Philip Kooke. -Portret Rusland Rusland liep op overtuigende wijze de kwalificatiereeks door. Eén nederlaag en slechts vier tegentreffers in tien duels geven aan dat de Russen lastig te kloppen zijn. Toegegeven, de concurrentie bestaande uit landen als Ierland en Slowakije maakte de groep niet tot één van de lastigste. Maar Rusland is onder Dick Advocaat een meer dan gemiddelde subtopper in Europa. De Russen leunen zeker niet alleen op de defensie. De defensieve zekerheid wordt gekoppeld aan een snelle omschakeling waarbij de twee balvaste middenvelders de ene spits regelmatig vinden. Opvallend in de kwalificatiereeks is dat aanvoerder en sterspeler Andrei Arsjavin niet tot scoren kwam. Samen met verdediger Vasili Berezutski is Arshavin de enige speler op wie Advocaat in alle tien kwalificatiewedstrijden een beroep deed. Dick Advocaat maakte naam in Rusland door met Zenit Sint-Petersburg in 2007 de landstitel, de UEFA Cup en de Europese Super Cup te winnen. In mei 2010 keerde de voormalige Oranje-bondscoach terug naar het land waar hij successen vierde om als opvolger van landgenoot Guus Hiddink aan te treden als keuzeheer van de Russen. Of de Kleine Generaal Rusland naar succes leidt, valt te bezien. Het overleven van de groep is zeker een realistische verwachting. Voor Advocaat betekent het na acht jaar afwezigheid een terugkeer op het EK. In zijn tweede periode als Oranje-bondscoach leidde hij Nederland in 2004 in Portugal naar de halve finale. Het was het toernooi van de ongebrijpelijke Arjen Robben-wissel tegen Tsjechië. Heel Nederland viel over de trainer heen. Advocaat loodste Oranje tien jaar eerder naar de kwartfinale op het WK in de Verenigde Staten. Advocaat is een ervaren bondscoach. Naast Oranje en Rusland had Advocaat ook de nationale ploegen van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en België onder zijn hoede. Als clubcoach werkte hij in het betaalde voetbal bij Haarlem, FC Dordrecht, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Monchengladbach, Zenit Sint Petersburg en AZ. De middenvelder van weleer (hij speelde voor ADO Den Haag, Roda JC, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta, Berchem Sport en FC Utrecht) is één van de meest ervaren coaches op dit EK. Na het EK keert hij terug als trainer van PSV. Andrei Arshavin zag heel even zijn EK-deelname serieus in gevaar komen. Bij Arsenal was zijn rol marginaal geworden en nog langer op de bank zitten zou hem zijn plek in de Russische EK-selectie kunnen kosten. De spelmaker verkoos een terugkeer op huurbasis naar Zenit Sint Petersburg (de club in zijn geboortestad waar hij van 2000 tot 2008 al een succesvolle tijd kende) boven een financieel aantrekkelijk avontuur bij Anzhi Makhachkala. Precies veertig seconden voor het verstrijken van de transferdeadline waren de formaliteiten voor de tijdelijke overstap geregeld. Begin 2009 kreeg Arshavin eindelijk zijn zo gewenste transfer. Nadat Barcelona, Newcastle United en Tottenham Hotspur niet aan de vraagprijs van Zenit wilde voldoen, sloeg Arsenal toe. In Londen wisselde hij goede en zwakke wedstrijden af. Een vertrek werd door het nakende EK onvermijdelijk. De aanvoerder van de Russen debuteerde voor Rusland in mei 2002, maar op het WK van 2002 en op het EK van 2004 was hij er niet bij. Even dreigde bondscoach Guus Hiddink hem ook niet mee te nemen naar het EK van 2008. Een schorsing maakte zijn meespelen in de eerste twee duels onmogelijk, maar de Russen gokten. In de derde groepswedstrijd tegen Zweden en in de kwartfinale tegen Nederland rechtvaardigde Arshavin de keuze. Hij blonk uit, maar in de halve finale tegen Spanje kon hij zijn stempel niet drukken. Zijn twee uitstekende optredens leverde hem wel een uitverkiezing in het team van het toernooi op. Arshavin is bij Zenit direct weer op zijn plaats. Evenals zijn collega-internationals Roman Pavlyuchenko (Lokomotiv Moskou), Diniyar Bilyaletdinov (Spartak Moskou) en Pavel Pogrebnyak (Fulham) koos hij voor speeltijd om zijn land te kunnen dienen. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is Rusland op drie van de vier EK-toernooien aanwezig geweest. Alleen in 2000 ontbraken de Russen. In 1996 en in 2004 speelde Rusland geen vooraanstaande rol. Uitschakeling in de groepsfase maakte een vroegtijdig einde aan de illusies. In 1996 plaatsten de Russen zich zonder nederlaag voor het eindtoernooi, maar bleven Duitsland, Tsjechië en Italië het land voor in de groep. Acht jaar later was er opnieuw een vierde stek in een poule met Portugal, Griekenland en Spanje. In 2008 leidde Guus Hiddink de Russen naar de beste EK-prestatie. Na een 4-1 nederlaag tegen Spanje kwamen de Russen los met zeges op Zweden, Griekenland en in de kwartfinale tegen Nederland. De halve finale bleek het hoogst haalbare, omdat toen Spanje opnieuw de tegenstander was. Het bereiken van de laatste vier betekende wel dat Rusland het niet meer voor minder wil doen. Op de EK's van 1960 tot en met 1992 maakte Rusland nog deel uit van de Sovjet-Unie. Op het laatste toernooi was dat onder de naam GOS. De Sovjets kroonden zich in 1960 tot de allereerste Europese kampioen. In 1964, 1972 en 1988 waren er ook finaleplekken, maar verloor de Sovjet-Unie in de eindstrijd respectievelijk van Spanje, West-Duitsland en Nederland. -Portret Tsjechië Tsjechië plaatste zich voor de vijfde opeenvolgende keer voor de EK-eindronde, maar veel wordt niet verwacht van de internationals. Met horten en stoten plaatste de ploeg zich voor het toernooi in Polen en Oekraine. Pas op de laatste speeldag passeerden de Tsjechen Schotland in de poule na een 1-4 zege in Litouwen. In de play-offs rekende het over twee wedstrijden simpel af met Montenegro. Het mislopen van het WK 2010 in Zuid-Afrika was voor de Tsjechische bond reden schoon schip te maken. Bondscoach Michal Bílek (Praag, 13 april 1965) kreeg de opdracht weer een representatief elftal op de been te brengen. Het Tsjechische voetbal dreef jarenlang op een gouden generatie talenten. Met toppers als Pavel Nedved, Karel Poborsky en Jan Koller maakte het land dat zich in 1993 losmaakte van Slowakije indruk op de grote toernooien. In de aanloop naar het WK van 2010 werd duidelijk dat de Tsjechen hun glas verloren waren. Milan Baros, Petr Cech en Tomas Rosicky zijn nu de enige internationals die bij het grote publiek bekend zijn. Ook het cv van de Tsjechische bondscoach is niet overal even bekend. Bilek, zelf ooit een robuuste middenvelder, voetbalde voor onder meer Sparta Praag, Betis Sevilla en Teplice, bereikte met Tsjechoslowakije de kwartfinale van het WK 1990 en pakte snel na het beëindigen van zijn actieve loopbaan in 200 het trainersvak op. Via een aantal kleinere clubs in Tsjechië en Slowakije en een kortstondig avontuur in Costa Rica belandde hij in 2006 bij Sparta Praag. Met de Tsjechische topclub veroverde hij in 2007 de dubbel. Als bondscoach deed hij eerder ervaring op als trainer van de Onder-19. Bilek werkt overigens nauw samen met Vladimir Smicer, een van de gezichten van de gouden generatie. De voormalige aanvaller van onder meer Liverpool fungeert als technisch directeur van de bond. Het zag er lange tijd niet naar uit dat Petr Cech als voetballer de top zou halen. Zijn ambities lagen op het ijs. Zoals veel Tsjechen was en is hij een groot liefhebber van ijshockey. De in Plzen geboren Cech had de ambitie in die sport de opvolger te worden van de legendarische keeper Dominek Hasek, maar omdat de uitrusting te duur was, concentreerde hij zich op het voetbal. Cech begon als spits in de jeugd van Viktoria Plzen, maar kwam al op negenjarige leeftijd tussen de palen terecht. Op die positie groeide hij uit tot een van de besten ter wereld. Als negentienjarige doelman van Sparta Praag schreef Cech in eigen land al geschiedenis. In het seizoen 2001/02 was hij liefst 902 minuten niet te passeren. Daarmee brak hij een record dat al 47 jaar in de Tsjechische boeken stond. Ook in zijn eerste op Stamford Bridge viel Cech meteen op door 1024 minuten achtereen de nul te houden en daarmee het uit 1997 stammende record van voormalig Manchester United-doelman Peter Schmeichel te breken. International viel hij voor het eerst op tijdens het EK Onder-21. Cech loodste de Tsjechische beloftes van coach Karel Brückner naar de eindstrijd, waarin Frankrijk de tegenstander was. Nadat het duel ook na de verlenging in 0-0 was geëindigd, pakte Cech twee strafschoppen in de noodzakelijke serie. Daarmee bezorgde hij zijn land de Europese titel. Cech speelde met zijn land twee EK's en één WK. Het scheelde overigens weinig of hij had het EK in Oostenrijk en Zwitserland in 2008 moeten missen. De doelman mag zich zelfs gelukkig prijzen dat hij überhaupt nog kan keepen nadat hij in 2006 een schedelbasisfractuur had opgelopen na een ongelukkige botsing met Reading-middenvelder Stephen Hunt. Sindsdien keept de Tsjech met een helm. Ineens stond in 1996 Tsjechië in de finale van het EK in Engeland. Het was twintig jaar nadat het land als Tsjechoslowakije het toernooi had gewonnen, door onder meer Nederland uit te schakelen en in de eindstrijd West-Duitsland na penalty's te verslaan. Antonín Panenka maakte faam met de strafschop die hij over de Duitse doelman Sepp Maier stiftte. Het succes van 1996 (Duitsland was ditmaal in de verlenging te sterk met 2-1) was de opmaat voor een sterke periode van het Tsjechische voetbal. Het land werd na de scheuring met Slowakije in 1993 weer Tsjechië. Was het team in 1976 een elftal met voornamelijk Slowaken, in 1996 bestond het weer uit louter Tsjechen. Ook in de jaren daarna bleef Tsjechië opzien baren. Het plaatste zich weliswaar niet voor de WK's van 1998 en 2002, maar wél voor de EK's van 2000 (derde in de poule achter Nederland en Frankrijk) en 2004 (halve finale), alsmede het WK van 2006. Het afgelopen EK werden de Tsjechen in de groepsfase uitgeschakeld, vooral door een blunderende Cech in het laatste groepsduel met Turkije.

Vr 8 juni 2012 | 21:38 Analyse EK: Rusland-Tsjechië

Presentatie: Jack van Gelder. Analyse: Ron Jans. -Portret Rusland Rusland liep op overtuigende wijze de kwalificatiereeks door. Eén nederlaag en slechts vier tegentreffers in tien duels geven aan dat de Russen lastig te kloppen zijn. Toegegeven, de concurrentie bestaande uit landen als Ierland en Slowakije maakte de groep niet tot één van de lastigste. Maar Rusland is onder Dick Advocaat een meer dan gemiddelde subtopper in Europa. De Russen leunen zeker niet alleen op de defensie. De defensieve zekerheid wordt gekoppeld aan een snelle omschakeling waarbij de twee balvaste middenvelders de ene spits regelmatig vinden. Opvallend in de kwalificatiereeks is dat aanvoerder en sterspeler Andrei Arsjavin niet tot scoren kwam. Samen met verdediger Vasili Berezutski is Arshavin de enige speler op wie Advocaat in alle tien kwalificatiewedstrijden een beroep deed. Dick Advocaat maakte naam in Rusland door met Zenit Sint-Petersburg in 2007 de landstitel, de UEFA Cup en de Europese Super Cup te winnen. In mei 2010 keerde de voormalige Oranje-bondscoach terug naar het land waar hij successen vierde om als opvolger van landgenoot Guus Hiddink aan te treden als keuzeheer van de Russen. Of de Kleine Generaal Rusland naar succes leidt, valt te bezien. Het overleven van de groep is zeker een realistische verwachting. Voor Advocaat betekent het na acht jaar afwezigheid een terugkeer op het EK. In zijn tweede periode als Oranje-bondscoach leidde hij Nederland in 2004 in Portugal naar de halve finale. Het was het toernooi van de ongebrijpelijke Arjen Robben-wissel tegen Tsjechië. Heel Nederland viel over de trainer heen. Advocaat loodste Oranje tien jaar eerder naar de kwartfinale op het WK in de Verenigde Staten. Advocaat is een ervaren bondscoach. Naast Oranje en Rusland had Advocaat ook de nationale ploegen van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en België onder zijn hoede. Als clubcoach werkte hij in het betaalde voetbal bij Haarlem, FC Dordrecht, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Monchengladbach, Zenit Sint Petersburg en AZ. De middenvelder van weleer (hij speelde voor ADO Den Haag, Roda JC, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta, Berchem Sport en FC Utrecht) is één van de meest ervaren coaches op dit EK. Na het EK keert hij terug als trainer van PSV. Andrei Arshavin zag heel even zijn EK-deelname serieus in gevaar komen. Bij Arsenal was zijn rol marginaal geworden en nog langer op de bank zitten zou hem zijn plek in de Russische EK-selectie kunnen kosten. De spelmaker verkoos een terugkeer op huurbasis naar Zenit Sint Petersburg (de club in zijn geboortestad waar hij van 2000 tot 2008 al een succesvolle tijd kende) boven een financieel aantrekkelijk avontuur bij Anzhi Makhachkala. Precies veertig seconden voor het verstrijken van de transferdeadline waren de formaliteiten voor de tijdelijke overstap geregeld. Begin 2009 kreeg Arshavin eindelijk zijn zo gewenste transfer. Nadat Barcelona, Newcastle United en Tottenham Hotspur niet aan de vraagprijs van Zenit wilde voldoen, sloeg Arsenal toe. In Londen wisselde hij goede en zwakke wedstrijden af. Een vertrek werd door het nakende EK onvermijdelijk. De aanvoerder van de Russen debuteerde voor Rusland in mei 2002, maar op het WK van 2002 en op het EK van 2004 was hij er niet bij. Even dreigde bondscoach Guus Hiddink hem ook niet mee te nemen naar het EK van 2008. Een schorsing maakte zijn meespelen in de eerste twee duels onmogelijk, maar de Russen gokten. In de derde groepswedstrijd tegen Zweden en in de kwartfinale tegen Nederland rechtvaardigde Arshavin de keuze. Hij blonk uit, maar in de halve finale tegen Spanje kon hij zijn stempel niet drukken. Zijn twee uitstekende optredens leverde hem wel een uitverkiezing in het team van het toernooi op. Arshavin is bij Zenit direct weer op zijn plaats. Evenals zijn collega-internationals Roman Pavlyuchenko (Lokomotiv Moskou), Diniyar Bilyaletdinov (Spartak Moskou) en Pavel Pogrebnyak (Fulham) koos hij voor speeltijd om zijn land te kunnen dienen. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is Rusland op drie van de vier EK-toernooien aanwezig geweest. Alleen in 2000 ontbraken de Russen. In 1996 en in 2004 speelde Rusland geen vooraanstaande rol. Uitschakeling in de groepsfase maakte een vroegtijdig einde aan de illusies. In 1996 plaatsten de Russen zich zonder nederlaag voor het eindtoernooi, maar bleven Duitsland, Tsjechië en Italië het land voor in de groep. Acht jaar later was er opnieuw een vierde stek in een poule met Portugal, Griekenland en Spanje. In 2008 leidde Guus Hiddink de Russen naar de beste EK-prestatie. Na een 4-1 nederlaag tegen Spanje kwamen de Russen los met zeges op Zweden, Griekenland en in de kwartfinale tegen Nederland. De halve finale bleek het hoogst haalbare, omdat toen Spanje opnieuw de tegenstander was. Het bereiken van de laatste vier betekende wel dat Rusland het niet meer voor minder wil doen. Op de EK's van 1960 tot en met 1992 maakte Rusland nog deel uit van de Sovjet-Unie. Op het laatste toernooi was dat onder de naam GOS. De Sovjets kroonden zich in 1960 tot de allereerste Europese kampioen. In 1964, 1972 en 1988 waren er ook finaleplekken, maar verloor de Sovjet-Unie in de eindstrijd respectievelijk van Spanje, West-Duitsland en Nederland. -Portret Tsjechië Tsjechië plaatste zich voor de vijfde opeenvolgende keer voor de EK-eindronde, maar veel wordt niet verwacht van de internationals. Met horten en stoten plaatste de ploeg zich voor het toernooi in Polen en Oekraine. Pas op de laatste speeldag passeerden de Tsjechen Schotland in de poule na een 1-4 zege in Litouwen. In de play-offs rekende het over twee wedstrijden simpel af met Montenegro. Het mislopen van het WK 2010 in Zuid-Afrika was voor de Tsjechische bond reden schoon schip te maken. Bondscoach Michal Bílek (Praag, 13 april 1965) kreeg de opdracht weer een representatief elftal op de been te brengen. Het Tsjechische voetbal dreef jarenlang op een gouden generatie talenten. Met toppers als Pavel Nedved, Karel Poborsky en Jan Koller maakte het land dat zich in 1993 losmaakte van Slowakije indruk op de grote toernooien. In de aanloop naar het WK van 2010 werd duidelijk dat de Tsjechen hun glas verloren waren. Milan Baros, Petr Cech en Tomas Rosicky zijn nu de enige internationals die bij het grote publiek bekend zijn. Ook het cv van de Tsjechische bondscoach is niet overal even bekend. Bilek, zelf ooit een robuuste middenvelder, voetbalde voor onder meer Sparta Praag, Betis Sevilla en Teplice, bereikte met Tsjechoslowakije de kwartfinale van het WK 1990 en pakte snel na het beëindigen van zijn actieve loopbaan in 200 het trainersvak op. Via een aantal kleinere clubs in Tsjechië en Slowakije en een kortstondig avontuur in Costa Rica belandde hij in 2006 bij Sparta Praag. Met de Tsjechische topclub veroverde hij in 2007 de dubbel. Als bondscoach deed hij eerder ervaring op als trainer van de Onder-19. Bilek werkt overigens nauw samen met Vladimir Smicer, een van de gezichten van de gouden generatie. De voormalige aanvaller van onder meer Liverpool fungeert als technisch directeur van de bond. Het zag er lange tijd niet naar uit dat Petr Cech als voetballer de top zou halen. Zijn ambities lagen op het ijs. Zoals veel Tsjechen was en is hij een groot liefhebber van ijshockey. De in Plzen geboren Cech had de ambitie in die sport de opvolger te worden van de legendarische keeper Dominek Hasek, maar omdat de uitrusting te duur was, concentreerde hij zich op het voetbal. Cech begon als spits in de jeugd van Viktoria Plzen, maar kwam al op negenjarige leeftijd tussen de palen terecht. Op die positie groeide hij uit tot een van de besten ter wereld. Als negentienjarige doelman van Sparta Praag schreef Cech in eigen land al geschiedenis. In het seizoen 2001/02 was hij liefst 902 minuten niet te passeren. Daarmee brak hij een record dat al 47 jaar in de Tsjechische boeken stond. Ook in zijn eerste op Stamford Bridge viel Cech meteen op door 1024 minuten achtereen de nul te houden en daarmee het uit 1997 stammende record van voormalig Manchester United-doelman Peter Schmeichel te breken. International viel hij voor het eerst op tijdens het EK Onder-21. Cech loodste de Tsjechische beloftes van coach Karel Brückner naar de eindstrijd, waarin Frankrijk de tegenstander was. Nadat het duel ook na de verlenging in 0-0 was geëindigd, pakte Cech twee strafschoppen in de noodzakelijke serie. Daarmee bezorgde hij zijn land de Europese titel. Cech speelde met zijn land twee EK's en één WK. Het scheelde overigens weinig of hij had het EK in Oostenrijk en Zwitserland in 2008 moeten missen. De doelman mag zich zelfs gelukkig prijzen dat hij überhaupt nog kan keepen nadat hij in 2006 een schedelbasisfractuur had opgelopen na een ongelukkige botsing met Reading-middenvelder Stephen Hunt. Sindsdien keept de Tsjech met een helm. Ineens stond in 1996 Tsjechië in de finale van het EK in Engeland. Het was twintig jaar nadat het land als Tsjechoslowakije het toernooi had gewonnen, door onder meer Nederland uit te schakelen en in de eindstrijd West-Duitsland na penalty's te verslaan. Antonín Panenka maakte faam met de strafschop die hij over de Duitse doelman Sepp Maier stiftte. Het succes van 1996 (Duitsland was ditmaal in de verlenging te sterk met 2-1) was de opmaat voor een sterke periode van het Tsjechische voetbal. Het land werd na de scheuring met Slowakije in 1993 weer Tsjechië. Was het team in 1976 een elftal met voornamelijk Slowaken, in 1996 bestond het weer uit louter Tsjechen. Ook in de jaren daarna bleef Tsjechië opzien baren. Het plaatste zich weliswaar niet voor de WK's van 1998 en 2002, maar wél voor de EK's van 2000 (derde in de poule achter Nederland en Frankrijk) en 2004 (halve finale), alsmede het WK van 2006. Het afgelopen EK werden de Tsjechen in de groepsfase uitgeschakeld, vooral door een blunderende Cech in het laatste groepsduel met Turkije.

Vr 8 juni 2012 | 20:20 VB EK: Rusland-Tsjechië

Presentatie: Jack van Gelder. Analyse: Ron Jans. -Portret Rusland Rusland liep op overtuigende wijze de kwalificatiereeks door. Eén nederlaag en slechts vier tegentreffers in tien duels geven aan dat de Russen lastig te kloppen zijn. Toegegeven, de concurrentie bestaande uit landen als Ierland en Slowakije maakte de groep niet tot één van de lastigste. Maar Rusland is onder Dick Advocaat een meer dan gemiddelde subtopper in Europa. De Russen leunen zeker niet alleen op de defensie. De defensieve zekerheid wordt gekoppeld aan een snelle omschakeling waarbij de twee balvaste middenvelders de ene spits regelmatig vinden. Opvallend in de kwalificatiereeks is dat aanvoerder en sterspeler Andrei Arsjavin niet tot scoren kwam. Samen met verdediger Vasili Berezutski is Arshavin de enige speler op wie Advocaat in alle tien kwalificatiewedstrijden een beroep deed. Dick Advocaat maakte naam in Rusland door met Zenit Sint-Petersburg in 2007 de landstitel, de UEFA Cup en de Europese Super Cup te winnen. In mei 2010 keerde de voormalige Oranje-bondscoach terug naar het land waar hij successen vierde om als opvolger van landgenoot Guus Hiddink aan te treden als keuzeheer van de Russen. Of de Kleine Generaal Rusland naar succes leidt, valt te bezien. Het overleven van de groep is zeker een realistische verwachting. Voor Advocaat betekent het na acht jaar afwezigheid een terugkeer op het EK. In zijn tweede periode als Oranje-bondscoach leidde hij Nederland in 2004 in Portugal naar de halve finale. Het was het toernooi van de ongebrijpelijke Arjen Robben-wissel tegen Tsjechië. Heel Nederland viel over de trainer heen. Advocaat loodste Oranje tien jaar eerder naar de kwartfinale op het WK in de Verenigde Staten. Advocaat is een ervaren bondscoach. Naast Oranje en Rusland had Advocaat ook de nationale ploegen van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en België onder zijn hoede. Als clubcoach werkte hij in het betaalde voetbal bij Haarlem, FC Dordrecht, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Monchengladbach, Zenit Sint Petersburg en AZ. De middenvelder van weleer (hij speelde voor ADO Den Haag, Roda JC, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta, Berchem Sport en FC Utrecht) is één van de meest ervaren coaches op dit EK. Na het EK keert hij terug als trainer van PSV. Andrei Arshavin zag heel even zijn EK-deelname serieus in gevaar komen. Bij Arsenal was zijn rol marginaal geworden en nog langer op de bank zitten zou hem zijn plek in de Russische EK-selectie kunnen kosten. De spelmaker verkoos een terugkeer op huurbasis naar Zenit Sint Petersburg (de club in zijn geboortestad waar hij van 2000 tot 2008 al een succesvolle tijd kende) boven een financieel aantrekkelijk avontuur bij Anzhi Makhachkala. Precies veertig seconden voor het verstrijken van de transferdeadline waren de formaliteiten voor de tijdelijke overstap geregeld. Begin 2009 kreeg Arshavin eindelijk zijn zo gewenste transfer. Nadat Barcelona, Newcastle United en Tottenham Hotspur niet aan de vraagprijs van Zenit wilde voldoen, sloeg Arsenal toe. In Londen wisselde hij goede en zwakke wedstrijden af. Een vertrek werd door het nakende EK onvermijdelijk. De aanvoerder van de Russen debuteerde voor Rusland in mei 2002, maar op het WK van 2002 en op het EK van 2004 was hij er niet bij. Even dreigde bondscoach Guus Hiddink hem ook niet mee te nemen naar het EK van 2008. Een schorsing maakte zijn meespelen in de eerste twee duels onmogelijk, maar de Russen gokten. In de derde groepswedstrijd tegen Zweden en in de kwartfinale tegen Nederland rechtvaardigde Arshavin de keuze. Hij blonk uit, maar in de halve finale tegen Spanje kon hij zijn stempel niet drukken. Zijn twee uitstekende optredens leverde hem wel een uitverkiezing in het team van het toernooi op. Arshavin is bij Zenit direct weer op zijn plaats. Evenals zijn collega-internationals Roman Pavlyuchenko (Lokomotiv Moskou), Diniyar Bilyaletdinov (Spartak Moskou) en Pavel Pogrebnyak (Fulham) koos hij voor speeltijd om zijn land te kunnen dienen. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is Rusland op drie van de vier EK-toernooien aanwezig geweest. Alleen in 2000 ontbraken de Russen. In 1996 en in 2004 speelde Rusland geen vooraanstaande rol. Uitschakeling in de groepsfase maakte een vroegtijdig einde aan de illusies. In 1996 plaatsten de Russen zich zonder nederlaag voor het eindtoernooi, maar bleven Duitsland, Tsjechië en Italië het land voor in de groep. Acht jaar later was er opnieuw een vierde stek in een poule met Portugal, Griekenland en Spanje. In 2008 leidde Guus Hiddink de Russen naar de beste EK-prestatie. Na een 4-1 nederlaag tegen Spanje kwamen de Russen los met zeges op Zweden, Griekenland en in de kwartfinale tegen Nederland. De halve finale bleek het hoogst haalbare, omdat toen Spanje opnieuw de tegenstander was. Het bereiken van de laatste vier betekende wel dat Rusland het niet meer voor minder wil doen. Op de EK's van 1960 tot en met 1992 maakte Rusland nog deel uit van de Sovjet-Unie. Op het laatste toernooi was dat onder de naam GOS. De Sovjets kroonden zich in 1960 tot de allereerste Europese kampioen. In 1964, 1972 en 1988 waren er ook finaleplekken, maar verloor de Sovjet-Unie in de eindstrijd respectievelijk van Spanje, West-Duitsland en Nederland. -Portret Tsjechië Tsjechië plaatste zich voor de vijfde opeenvolgende keer voor de EK-eindronde, maar veel wordt niet verwacht van de internationals. Met horten en stoten plaatste de ploeg zich voor het toernooi in Polen en Oekraine. Pas op de laatste speeldag passeerden de Tsjechen Schotland in de poule na een 1-4 zege in Litouwen. In de play-offs rekende het over twee wedstrijden simpel af met Montenegro. Het mislopen van het WK 2010 in Zuid-Afrika was voor de Tsjechische bond reden schoon schip te maken. Bondscoach Michal Bílek (Praag, 13 april 1965) kreeg de opdracht weer een representatief elftal op de been te brengen. Het Tsjechische voetbal dreef jarenlang op een gouden generatie talenten. Met toppers als Pavel Nedved, Karel Poborsky en Jan Koller maakte het land dat zich in 1993 losmaakte van Slowakije indruk op de grote toernooien. In de aanloop naar het WK van 2010 werd duidelijk dat de Tsjechen hun glas verloren waren. Milan Baros, Petr Cech en Tomas Rosicky zijn nu de enige internationals die bij het grote publiek bekend zijn. Ook het cv van de Tsjechische bondscoach is niet overal even bekend. Bilek, zelf ooit een robuuste middenvelder, voetbalde voor onder meer Sparta Praag, Betis Sevilla en Teplice, bereikte met Tsjechoslowakije de kwartfinale van het WK 1990 en pakte snel na het beëindigen van zijn actieve loopbaan in 200 het trainersvak op. Via een aantal kleinere clubs in Tsjechië en Slowakije en een kortstondig avontuur in Costa Rica belandde hij in 2006 bij Sparta Praag. Met de Tsjechische topclub veroverde hij in 2007 de dubbel. Als bondscoach deed hij eerder ervaring op als trainer van de Onder-19. Bilek werkt overigens nauw samen met Vladimir Smicer, een van de gezichten van de gouden generatie. De voormalige aanvaller van onder meer Liverpool fungeert als technisch directeur van de bond. Het zag er lange tijd niet naar uit dat Petr Cech als voetballer de top zou halen. Zijn ambities lagen op het ijs. Zoals veel Tsjechen was en is hij een groot liefhebber van ijshockey. De in Plzen geboren Cech had de ambitie in die sport de opvolger te worden van de legendarische keeper Dominek Hasek, maar omdat de uitrusting te duur was, concentreerde hij zich op het voetbal. Cech begon als spits in de jeugd van Viktoria Plzen, maar kwam al op negenjarige leeftijd tussen de palen terecht. Op die positie groeide hij uit tot een van de besten ter wereld. Als negentienjarige doelman van Sparta Praag schreef Cech in eigen land al geschiedenis. In het seizoen 2001/02 was hij liefst 902 minuten niet te passeren. Daarmee brak hij een record dat al 47 jaar in de Tsjechische boeken stond. Ook in zijn eerste op Stamford Bridge viel Cech meteen op door 1024 minuten achtereen de nul te houden en daarmee het uit 1997 stammende record van voormalig Manchester United-doelman Peter Schmeichel te breken. International viel hij voor het eerst op tijdens het EK Onder-21. Cech loodste de Tsjechische beloftes van coach Karel Brückner naar de eindstrijd, waarin Frankrijk de tegenstander was. Nadat het duel ook na de verlenging in 0-0 was geëindigd, pakte Cech twee strafschoppen in de noodzakelijke serie. Daarmee bezorgde hij zijn land de Europese titel. Cech speelde met zijn land twee EK's en één WK. Het scheelde overigens weinig of hij had het EK in Oostenrijk en Zwitserland in 2008 moeten missen. De doelman mag zich zelfs gelukkig prijzen dat hij überhaupt nog kan keepen nadat hij in 2006 een schedelbasisfractuur had opgelopen na een ongelukkige botsing met Reading-middenvelder Stephen Hunt. Sindsdien keept de Tsjech met een helm. Ineens stond in 1996 Tsjechië in de finale van het EK in Engeland. Het was twintig jaar nadat het land als Tsjechoslowakije het toernooi had gewonnen, door onder meer Nederland uit te schakelen en in de eindstrijd West-Duitsland na penalty's te verslaan. Antonín Panenka maakte faam met de strafschop die hij over de Duitse doelman Sepp Maier stiftte. Het succes van 1996 (Duitsland was ditmaal in de verlenging te sterk met 2-1) was de opmaat voor een sterke periode van het Tsjechische voetbal. Het land werd na de scheuring met Slowakije in 1993 weer Tsjechië. Was het team in 1976 een elftal met voornamelijk Slowaken, in 1996 bestond het weer uit louter Tsjechen. Ook in de jaren daarna bleef Tsjechië opzien baren. Het plaatste zich weliswaar niet voor de WK's van 1998 en 2002, maar wél voor de EK's van 2000 (derde in de poule achter Nederland en Frankrijk) en 2004 (halve finale), alsmede het WK van 2006. Het afgelopen EK werden de Tsjechen in de groepsfase uitgeschakeld, vooral door een blunderende Cech in het laatste groepsduel met Turkije.

Zo 6 februari 2011 | 16:05 Eredivisie IJshockey

Sportprogramma rond de Nederlandse ijshockeycompetitie. Acht ploegen strijden in de Eredivisie om het kampioenschap. Tot eind februari staan deze teams in de reguliere competitie, waarna de play-offs van start gaan. Er wordt een specifieke wedstrijd uitgelicht en enkele andere wedstrijden worden samengevat. Het is een afwisseling tussen wedstrijdbeelden en uitleg van de sport. Ook worden de rangen en standen binnen het Nederlandse ijshockey doorgenomen.

Wo 19 januari 2011 | 22:40 Bekerfinale ijshockey

De bekerfinale tussen Hijs Den Haag en Tilburg Trappers wordt in zijn geheel uitgezonden op RTL 7. Dit gebeurt op dezelfde avond als de finale zelf wordt gespeeld. Dat heeft Den Haag bekendgemaakt. Een nieuwe stichting die zich bezig gaat houden met de mediabelangen binnen de eredivisie. Deze stichting zit ook achter de uitgave van het nieuwe ijshockeyblad Powerplay en hoopt ook de wekelijkse uitzendingen met samenvattingen te kunnen continueren. De bekerfinale wordt uitgezonden vanaf half elf ’s avonds. Als voorproefje zendt RTL 7 eerst de speelfilm Sudden Death uit met Jean-Claude Vandamme. Deze film speelt zich voor een belangrijk deel af in een ijshockeystadion. De totale uitzending van de bekerfinale duurt tot middernacht. Afgelopen jaar verhuisden de ijshockey-uitzendingen van SBS6 naar RTL7. Net als de afgelopen jaren het geval was verzorgt Eyeworks de productie van de beelden en als de verdere televisie-uitzendingen doorgaan ook het wekelijkse programma. Gesprekken daarover zijn nog gaande.

 Meer