Holland op tv (tv-tip)

Vandaag | 20:25 Make Holland Great Again: actie tegen schelden

Show, Sahil Amar Aïssa en zijn team proberen in deze aflevering van Make Holland Great Again uit wat er gebeurt als je ...

Sahil Amar Aïssa en zijn team proberen in deze aflevering van Make Holland Great Again uit wat er gebeurt als je bij de bakker of op straat net zo scheldt als langs de sportvelden. Tipje van de sluier: dat wordt niet echt gewaardeerd. Schelden Om weer wat vriendelijker met elkaar om te gaan, en zo Nederland weer een beetje greater te maken, introduceren ze de not-so-great-kaart tegen schelden. Dansen Daarnaast komt het Great-team met een oplossing voor ouderen die eenzaam zijn én onvoldoende bewegen: dansen. Want dansen is gezond en maakt nog eens gelukkig ook. Reanimeren Tot slot houdt het team een experiment om te kijken of mensen kunnen reanimeren. Omdat lang niet iedereen weet hoe je in zo'n situatie moet handelen, biedt Sahil in alle provincies een gratis cursus levensreddend handelen aan.

Je vindt hier de programma's van Holland op tv We hebben de volgende programma's voor Holland Make Holland Great Again: actie tegen schelden: Show, Sahil Amar Aïssa en zijn team proberen in deze aflevering van Make Holland Great Again uit wat er gebeurt als je. Made in Holland: Amusement. Flodder: Komische serie, Seizoen 4 Aflevering 12 Nederlandse komische serie. Schijnvertoning. Een vriend van Hennie doet Johnnie. Two and a Half Men: Komische serie, Seizoen 3 Aflevering 18 Amerikaanse komische serie. The Spit Covered Cobbler. Alan ondervindt al snel. Two and a Half Men: Komische serie, Seizoen 3 Aflevering 19 Amerikaanse komische serie. Golly Moses, She's a Muffin. Charlie ontdekt dat. Make Holland Great Again: Show, Herhaling. Sahil Amar Aïssa en zijn team proberen in deze aflevering van Make Holland Great Again uit wat er. Land im Gezeitenstrom: Morgen - Naturdokureihe, Aflevering 2 Die Niederlande prägt eine vielfältige Landschaft, geformt durch die Urgewalt. Land im Gezeitenstrom: Morgen - Naturdoku, Von Amsterdam aus geht die Reise Richtung Nordseeküste bis in das vielarmige Mündungsdelta von. Two and a Half Men: Morgen - Komische serie, Seizoen 3 Aflevering 20 Amerikaanse komische serie. Always a Bridesmaid, Never a Burro. Alan. Two and a Half Men: Morgen - Komische serie, Seizoen 3 Aflevering 21 Amerikaanse komische serie. And the Plot Moistens. Alan krijgt een. Made in Holland: Amusement. Two and a Half Men: Gisteren - Komische serie, Seizoen 3 Aflevering 17 Amerikaanse komische serie. The Unfortunate Little Schnauser. Alan. Two and a Half Men: Gisteren - Komische serie, Seizoen 3 Aflevering 16 Amerikaanse komische serie. Ergo, The Booty Call. Alan is als de. Made in Holland: Gisteren - Amusement. Holland van Boven: Eergisteren - Life-stylemagazine, Seizoen 2 Aflevering 37 Magazine waarin iedere week een andere provincie aan bod. Ik hou van Holland: Eergisteren - Show, Seizoen 1 Aflevering 2 Spelshow waarin Linda de Mol twee teams onder leiding van Jeroen van. A Wrinkle in Time: Eergisteren - Sf-avonturenfilm, A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. Met. Bon Bini Holland 2: Eergisteren - IMDB * 5.7 - Komedie, Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time out”in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en.

Holland op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 18:00 Flodder

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Schijnvertoning. Een vriend van Hennie doet Johnnie een aanbod. Hij zoekt een degelijke, Hollandse man om te trouwen met één van zijn Poolse naaisters. Na het zien van de foto hapt Johnnie toe.

Vandaag | 18:40 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 18 - Amerikaanse komische serie. The Spit-Covered Cobbler. Alan ondervindt al snel de nadelen van zijn relatie met de 22-jarige Kandi. Om in het levensonderhoud van de bloedmooie jongedame te voorzien, moet hij immers diep in de geldbuidel tasten. Dat breekt hem zuur op: door zijn financiële problemen kan hij zijn alimentatiegeld niet langer betalen. Er resten hem nog maar twee mogelijkheden: ofwel breekt hij met Kandi, ofwel zoekt hij een bijbaantje.

Vandaag | 19:05 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 19 - Amerikaanse komische serie. Golly Moses, She's a Muffin. Charlie ontdekt dat Kandi de voorbije weken bij Alan heeft gelogeerd. Hij is hier allesbehalve blij mee.

Morgen | 01:20 Make Holland Great Again

Herhaling. Sahil Amar Aïssa en zijn team proberen in deze aflevering van Make Holland Great Again uit wat er gebeurt als je bij de bakker of op straat net zo scheldt als langs de sportvelden. Tipje van de sluier: dat wordt niet echt gewaardeerd. Schelden Om weer wat vriendelijker met elkaar om te gaan, en zo Nederland weer een beetje greater te maken, introduceren ze de not-so-great-kaart tegen schelden. Dansen Daarnaast komt het Great-team met een oplossing voor ouderen die eenzaam zijn én onvoldoende bewegen: dansen. Want dansen is gezond en maakt nog eens gelukkig ook. Reanimeren Tot slot houdt het team een experiment om te kijken of mensen kunnen reanimeren. Omdat lang niet iedereen weet hoe je in zo'n situatie moet handelen, biedt Sahil in alle provincies een gratis cursus levensreddend handelen aan.

Morgen | 18:35 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 20 - Amerikaanse komische serie. Always a Bridesmaid, Never a Burro. Alan zit diep in de put: Kandi heeft hem verlaten en woont nu bij zijn ex-vrouw Judith. Zijn ex maakt bovendien van elke gelegenheid gebruik om hem zwart te maken. Hierdoor maakt Alan geen schijn van kans op een verzoening met Kandi. Charlie denkt hem te kunnen helpen door Alan voor te stellen aan zijn nieuwe vriendin Mandi, die de moeder van Kandi blijkt te zijn.

Morgen | 19:05 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 21 - Amerikaanse komische serie. And the Plot Moistens. Alan krijgt een onrustwekkend telefoontje van Francine, de lerares van Jake. Die wil hem dringend spreken over het gebrek aan interesse van zijn zoon voor hobby's en naschoolse activiteiten. Samen slagen ze erin Jake te overtuigen deel te nemen aan de audities voor de schoolmusical.

Morgen | 22:30 Make Holland Great Again

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Show waarin Sahil Amar Aïssa een poging doet om van Nederland een betere plek te maken. Van schelden bij de bakker tot een cursus levensreddend handelen.. Sahil en zijn team proberen uit wat er gebeurt als je bij de bakker of op straat net zo scheldt als langs de sportvelden. Tipje van de sluier: dat wordt niet echt gewaardeerd. Om weer wat vriendelijker met elkaar om te gaan, en zo Nederland weer een beetje greater te maken, introduceren ze de not-so-great-kaart tegen schelden. Daarnaast komt het Great-team met een oplossing voor ouderen die eenzaam zijn én onvoldoende bewegen: dansen! Want dansen is gezond en maakt nog eens gelukkig ook. Tot slot houdt het team een experiment om te kijken of mensen kunnen reanimeren. Omdat lang niet iedereen weet hoe je in zo'n situatie moet handelen, biedt Sahil in alle provincies een gratis cursus levensreddend handelen aan.

Overmorgen | 18:40 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 22 - Amerikaanse komische serie. Just Once with Aunt Sophie. Jake wordt voor de allereerste keer mee uitgevraagd door een meisje van zijn school. Alan hecht bijzonder veel belang aan dit eerste afspraakje en besluit hem wijze raad te geven over hoe hij moet omgaan met het andere geslacht. Jake beseft echter al snel dat hij met de tips van zijn vader weinig succes zal hebben en wendt zich daarom tot oom Charlie.

Overmorgen | 19:05 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 23 - Amerikaanse komische serie. Arguments for the Quickie. Charlie ontdekt dat zijn ex-vriendin Mia in de buurt is voor een optreden met haar balletgroep. Hij wordt door haar uitgenodigd om het gebeuren bij te wonen, maar aanvankelijk twijfelt hij om hierop in te gaan. Confrontaties met ex-liefjes zijn hem in het verleden immers nooit goed bekomen. Wanneer hij beseft dat hij nog steeds gevoelens voor haar koestert, besluit hij haar toch te ontmoeten. Mia heeft een opmerkelijk verzoek voor Charlie: ze wil dolgraag moeder worden en vraagt hem om een spermadonatie.

Vr 20 september 2019 | 12:35 Bak mee met MAX

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Culinair magazine. Makan mee met MAX: Ketoprak. Hans Spitsbaard, winnaar van 'Heel Holland Bakt 2017' maakt toegankelijke en inspirerende lekkernijen. Altijd met een stap voor stap uitleg, zodat de beginnende thuisbakker er ook aan uit kan.

Vr 20 september 2019 | 14:15 Bak mee met MAX

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Culinair magazine. Makan mee met MAX: Ketoprak. Hans Spitsbaard, winnaar van 'Heel Holland Bakt 2017' maakt toegankelijke en inspirerende lekkernijen. Altijd met een stap voor stap uitleg, zodat de beginnende thuisbakker er ook aan uit kan.

Vr 20 september 2019 | 18:30 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 24 - Amerikaanse komische serie. That Pistol-Packin' Hermaphrodite. Het nieuws van Charlie en Mia's huwelijksplannen slaat in als een bom. Een ontmoeting tussen beide families gooit roet in het eten. Aangezien Charlies moeder het helemaal niet kan vinden met de ouders van Mia, besluiten ze het eerste vliegtuig naar Las Vegas te nemen.

Vr 20 september 2019 | 18:55 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Amerikaanse komische serie. Working For Caligula. Alan en Kandi vieren hun wittebroodsweken in stijl nadat ze 500.000 dollar wonnen in een casino in Las Vegas. Hun vreugde is echter van bijzonder korte duur. Vier maanden later maakt Kandi een einde aan hun huwelijk. Voor de tweede keer in zijn leven is Alan dakloos en heeft hij geen cent meer. Hij besluit Charlie om hulp te vragen, maar die staat niet te springen om zijn broer en zijn neefje opnieuw in huis te nemen. Charlie geeft uiteindelijk toch toe, maar hij weigert lijdzaam toe te zien hoe zijn broer in een depressie belandt.

Za 21 september 2019 | 12:20 Holland van Boven

Seizoen 2 - Aflevering 37 - Magazine waarin iedere week een andere provincie aan bod komt. 'Holland van Boven' vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. Verschillende mensen vertellen wat de provincie zo bijzonder maakt.

Za 21 september 2019 | 13:00 Nederland proeft

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Culinair magazine. Het is weer tijd voor de parels van het land: de Hollandse asperges! Lisa laat zien hoe je asperges perfect kunt bereiden. Naast een traditioneel aspergerecept maakt Lisa een verrassende aspergerisotto. En Winston mag onder leiding van een aspergeboer één van de eerste asperges steken.

Za 21 september 2019 | 19:05 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Amerikaanse komische serie. Who's Vod Kanockers. Charlie vertelt eindelijk waarom hij een punt zette achter zijn relatie met Mia: zij wou Alan en Jake het huis uit. Alan is zijn broer hiervoor erg dankbaar, maar tegelijk voelt hij zich schuldig, zeker nu Charlie zijn heil steeds meer zoekt in sterke drank, onenightstands en gokken.

Za 21 september 2019 | 20:00 Ik hou van Holland

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Spelshow waarin Linda de Mol twee teams onder leiding van Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis aan de tand voelt over typisch Hollandse weetjes

Zo 22 september 2019 | 13:25 Ik hou van Holland

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Spelshow waarin Linda de Mol twee teams onder leiding van Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis aan de tand voelt over typisch Hollandse weetjes

Zo 22 september 2019 | 14:55 Holland van Boven

Seizoen 2 - Aflevering 38 - Magazine waarin iedere week een andere provincie aan bod komt. 'Holland van Boven' vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. Verschillende mensen vertellen wat de provincie zo bijzonder maakt.

Zo 22 september 2019 | 19:30 Holland's Next Top Model

Seizoen 12 - Aflevering 3 - Realityreeks waarin aanstormende vrouwelijke én mannelijke modellen strijden om de felbegeerde titel 'Holland's Next Top Model 2019'

Ma 23 september 2019 | 18:30 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie. The Sea is a Harsh Mistress. Een poging om indruk te maken op een knappe surfster wordt Charlie bijna fataal. Een redder slaagt er nog net in om hem uit het water te halen. Charlie is ervan overtuigd dat zijn overleden vader tot hem sprak tijdens zijn bijna-doodervaring.

Ma 23 september 2019 | 19:00 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 23 - Amerikaanse komische serie. Anteaters. They're Just Crazy-Lookin'. Charlie is verbaasd wanneer Chloe meer interesse heeft in de klusjesman dan in hem, maar Alan heeft geen medelijden met hem.

Ma 23 september 2019 | 20:30 Holland's Next Top Model

Seizoen 12 - Aflevering 4 - Realityreeks waarin aanstormende vrouwelijke én mannelijke modellen strijden om de felbegeerde titel 'Holland's Next Top Model 2019'

Di 24 september 2019 | 09:31 Het Hollandse been

Kinderprogramma

Di 24 september 2019 | 18:35 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 24 - Amerikaanse komische serie. Prostitutes and Gelato. Evelyns nieuwe vriend Teddy wil Charlie en Alan voor zich winnen en nodigt hen uit om met zijn privévliegtuig naar een bokswedstrijd in Las Vegas te gaan. Hoewel ze het komen en gaan van de partners van hun moeder meer dan beu zijn, kunnen ze dit aanbod niet weerstaan. Teddy heeft hen echter niet zomaar meegevraagd: hij vraagt hun goedkeuring om met Evelyn te trouwen.

Di 24 september 2019 | 19:05 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Amerikaanse komische serie. Large Birds, Spiders And Mom. Charlie en Alan proberen Jake klaar te stomen voor zijn eerste schooldag.

Di 24 september 2019 | 20:25 Make Holland Great Again

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Show waarin Sahil Amar Aïssa een poging doet om van Nederland een betere plek te maken. Van peuken op straat tot de kinderboerderij in Bakkum. Sahil en zijn team willen een einde maken aan peuken op straat. Sahil gaat in Bakkum op zoek naar de witte pauw die wegliep. En er wordt alles gedaan om hard rijden in de bebouwde kom terug te dringen.

Wo 25 september 2019 | 01:25 Make Holland Great Again

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Show waarin Sahil Amar Aïssa een poging doet om van Nederland een betere plek te maken. Van peuken op straat tot de kinderboerderij in Bakkum. Sahil en zijn team willen een einde maken aan peuken op straat. Sahil gaat in Bakkum op zoek naar de witte pauw die wegliep. En er wordt alles gedaan om hard rijden in de bebouwde kom terug te dringen.

Wo 25 september 2019 | 18:35 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Amerikaanse komische serie. Media Room Slash Dungeon. Charlie spendeert een hele avond met zijn moeder. Alan reageert heel raar, nadat hij seks heeft gehad met zijn date.

Wo 25 september 2019 | 19:05 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Amerikaanse komische serie. Release the Dogs. Alan kampt al enkele dagen met een ernstig slaapgebrek. Na een bezoek aan de psychiater komt de oorzaak van zijn probleem aan het licht: hij is verwikkeld in een innerlijke tweestrijd. Hij is Charlie dankbaar voor zijn gastvrijheid, maar tegelijk ook jaloers op het zorgeloze leven van zijn broer.

Wo 25 september 2019 | 22:20 Make Holland Great Again

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Show waarin Sahil Amar Aïssa een poging doet om van Nederland een betere plek te maken. Van peuken op straat tot de kinderboerderij in Bakkum. Sahil en zijn team willen een einde maken aan peuken op straat. Sahil gaat in Bakkum op zoek naar de witte pauw die wegliep. En er wordt alles gedaan om hard rijden in de bebouwde kom terug te dringen.

Do 26 september 2019 | 18:40 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Amerikaanse komische serie. Corey's Been Dead For An Hour. Charlie vraagt Alan op een dubbel date. In plaats van de kosten te delen, probeert Alan met allerlei excuses de rekening opnieuw door te schuiven naar zijn broer. Charlie wil zijn gierige broer voor eens en voor altijd een lesje leren: ditmaal geeft hij geen duimbreed toe.

Do 26 september 2019 | 19:05 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Amerikaanse komische serie. Kissing Abraham Lincoln. Charlie staat voor een enorm dilemma: hij moet kiezen tussen zijn vriendin Lydia en zijn huishoudster Berta. De twee dames vliegen elkaar immers voortdurend in de haren. Ondertussen probeert Alan zijn ex Kandi te overtuigen hun peperduur appartement te verkopen, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Kandi werpt immers al haar troeven in de strijd om Alan af te leiden.

Vr 27 september 2019 | 12:35 Bak mee met MAX

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Culinair magazine. Makan mee met MAX: Pastei Tutup ajam. Hans Spitsbaard, winnaar van 'Heel Holland Bakt 2017' maakt toegankelijke en inspirerende lekkernijen. Altijd met een stap voor stap uitleg, zodat de beginnende thuisbakker er ook aan uit kan.

Vr 27 september 2019 | 14:15 Bak mee met MAX

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Culinair magazine. Makan mee met MAX: Pastei Tutup ajam. Hans Spitsbaard, winnaar van 'Heel Holland Bakt 2017' maakt toegankelijke en inspirerende lekkernijen. Altijd met een stap voor stap uitleg, zodat de beginnende thuisbakker er ook aan uit kan.

Vr 27 september 2019 | 17:50 Op zoek naar de granaatappel

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Culinaire reportagereeks over zes Arabische vrouwen en hun kookkunsten. Deema. Nadia en Merijn koken met de Jordaanse tv-chef Deema Hajjawi, ambassadrice van twee oer-Hollandse bedrijven en bekend in het hele Midden-Oosten. Ze bespreken het clichébeeld van de Arabische vrouw en ontmoeten twee opmerkelijke zusjes.

Vr 27 september 2019 | 18:30 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 11 - Amerikaanse komische serie. Walnuts And Demerol. Charlie bereidt zich voor om kerstavond met zijn vriendin Gloria door te brengen, maar wordt verrast wanneer zijn hele familie komt binnenvallen.

Vr 27 september 2019 | 18:55 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 12 - Amerikaanse komische serie. Castrating Sheep In Montana. Berta ontdekt dat Alan stiekem een relatie heeft met haar dochter Naomi. Haar reactie verbaast vriend en vijand. Ze heet Alan hartelijk welkom in haar familie, en net dat jaagt hem de stuipen op het lijf.

Vr 27 september 2019 | 21:25 Bed & Breakfast

Seizoen 11 - Aflevering 3 - Realityreeks waarin B&B-eigenaars elkaars zaak beoordelen. De B&B-deelnemers overnachten in Noord-Holland. De gasten slapen in een voormalige dorpskroeg bij Tina en haar goede vriendin Coby. Aan het water in Friesland ligt de B&B van Maurits en Astrid. In de gemeente Edam-Volendam ontvangen Tineke en Kees hun gasten. Vanuit hun B&B kijkt men uit op het Hollandse landschap.

Za 28 september 2019 | 12:35 Holland van Boven

Seizoen 2 - Aflevering 38 - Magazine waarin iedere week een andere provincie aan bod komt. 'Holland van Boven' vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. Verschillende mensen vertellen wat de provincie zo bijzonder maakt.

Za 28 september 2019 | 19:05 Two and a Half Men

Seizoen 4 - Aflevering 14 - Amerikaanse komische serie. That's Summer Sausage, Not Salami. Charlie denkt de perfecte vrouw voor Alan gevonden te hebben: hun nieuwe, bloedmooie buurvrouw Danielle. Hij besluit de twee aan elkaar voor te stellen, maar na een tijdje ontdekt hij de ware aard van Danielle.

 Meer

Holland op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 12:15 Made in Holland

Morgen | 15:45 Land im Gezeitenstrom

Aflevering 2 - Die Niederlande prägt eine vielfältige Landschaft, geformt durch die Urgewalt des Wassers, und vom Menschen, der gegen Hochwasser, Sturm und Flut ankämpft. Eine Reise rund ums Ijsselmeer. Im Norden die Waddenzee und die Friesischen Meere, im Süden das Zeeland-Delta und dazwischen das Ijsselmeer. Dies war einst eine riesige Nordseebucht, die Zuiderzee, die vom Meer abgetrennt zu einem Süßwassersee geworden ist. Drumrum die alten Inseln Urk und Schokland. Schokland zählt zum Weltkulturerbe, und Urk wird bewohnt von Menschen, die noch immer ihr abgeschiedenes Inselleben führen. Sie bewirtschaften den alten Meeresboden um sich herum und stoßen beim Graben gelegentlich auf gestrandete Schiffe ihrer Vorfahren. In Kampen wohnt ein Zigarrenmacher, der früher seinen Tabak aus dem Seehandel bezog, als Kampen noch ein Nordseehafen war. Als die Gezeiten über die Ijssel weit ins Binnenland hinein griffen, wuchsen Orte wie Giethoorn aus der Moorlandschaft heraus, das "Venedig des hohen Nordens". Nobel wird es auf der Huisman-Werft in Vollenhove, die royale Jachten baut – Superschiffe für Superreiche aus modernsten Materialien. Ganz anders die Batavia-Werft auf dem jungen Flevolandpolder. Originalgetreu rekonstruiert man hier vom Segel bis zur Holzplanke historische Schiffe der Ostindien-Kompanie, die den Niederlanden im sogenannten goldenen Zeitalter des 17. Jahrhunderts Weltruhm und Reichtum einfuhren. Einmal im Jahr treffen sich in Erinnerung daran die großen Frachtensegler zum "Klipperrace", der größten Regatta auf dem Ijsselmeer. Ihren Hauptsitz hatte die Ostindien-Kompanie in Amsterdam, dort, wo auch der Amsterdamer Pegel "erfunden" wurde – ein Höhenbezugspunkt, auf den sich noch heute Wasserstandsangaben und - berechnungen in Europa beziehen. Rund um das Ijsselmeer, durch die Provinzen Nordholland, Flevoland und Overijssel geht es um Menschen und Geschichten, die vom Gezeitenmeer geprägt sind, vom Leben am und mit dem Wasser.

Morgen | 16:45 Land im Gezeitenstrom

Von Amsterdam aus geht die Reise Richtung Nordseeküste bis in das vielarmige Mündungsdelta von Rhein, Maas und Schelde und nach Zeeland, der südwestlichen Provinz der Niederlande. Gigantische Küstenschutz- und Sperrwerke, Kanäle und Schleusen sind die Wahrzeichen Zeelands. Ein dicht bewohntes Gebiet, jahrhundertelang bedroht vom Hochwasser der Flüsse und der Nordseeflut. Um hier zu siedeln, musste entwässert werden. Noch heute drehen sich in Kinderdijk die Flügel von 19 Poldermühlen im Wind, so, wie vor 300 Jahren. Sie pumpen das Wasser aus dem flachen, nassen Land – ein UNESCO-Weltkulturerbe. Als "Achtes Weltwunder" bezeichnet der Volksmund die Sturmflutwehre der Deltawerke – errichtet nach der schweren Flut von 1953. Fast 50 Jahre haben die Niederländer an diesem einzigartigen Schutzsystem gebaut. Mit ihm ist die stürmische Nordsee quasi ausgesperrt. Nicht aber die Kraft der Gezeiten: Im Nationalpark "De Biesbosch", 80 Kilometer landeinwärts, steigt und fällt das Wasser mit der Tide. Er ist das größte Süßwassergezeitengebiet der Welt. Nebenan ziehen wandernde Sanddünen noch heute mitten durch das Land. Vielgestaltig und farbenfroh ist die südholländische Gezeitenküste, hier blühen die meisten Tulpen. Ob als Zwiebel oder blau ausgefranst, die Blumenproduktion ist rekordverdächtig, so, wie ihre Bedeutung für die Wirtschaft. Blumen, Drehorgeln, Wasserbauer und Mühlen – das ist Holland. In Schiedam gibt es die höchsten traditionellen Windmühlen der Welt. Sie mahlen Getreide für den berühmten Jenever seit vielen Hundert Jahren, damals, als Rembrandt seine Farben vom Müller kaufte. In Leiden hat er gelebt, nicht weit von Delft, wo Vermeer sein Atelier hatte und wo noch heute das "Delfter Blau" überall präsent ist. Ganz im Süden ist Zeeland zusammengewachsen aus vielen Inseln. Walcheren ist eine von ihnen, mit eigenwilligen Trachten, reitenden Ringstechern, den einst großen Orten Middelburg und Vlissingen und alten Segelschiffen, die übersetzt "Hocharsch" heißen. Doch nicht alle Inseln und Orte haben Stürme und Fluten überlebt: Oud-Rilland versank im Gezeitenschlick und taucht gerade wieder auf – in der Westerschelde, von Ebbe und Flut angehoben. In der Osterschelde ist Erntezeit: Herz- und Miesmuscheln stehen auf dem Speiseplan und eine veredelte Auster, gewachsen dort, wo die Filmreise entlang der niederländischen Küste zu Ende geht.

Overmorgen | 04:30 Land im Gezeitenstrom

Aflevering 2 - Die Niederlande prägt eine vielfältige Landschaft, geformt durch die Urgewalt des Wassers, und vom Menschen, der gegen Hochwasser, Sturm und Flut ankämpft. Eine Reise rund ums Ijsselmeer. Im Norden die Waddenzee und die Friesischen Meere, im Süden das Zeeland-Delta und dazwischen das Ijsselmeer. Dies war einst eine riesige Nordseebucht, die Zuiderzee, die vom Meer abgetrennt zu einem Süßwassersee geworden ist. Drumrum die alten Inseln Urk und Schokland. Schokland zählt zum Weltkulturerbe, und Urk wird bewohnt von Menschen, die noch immer ihr abgeschiedenes Inselleben führen. Sie bewirtschaften den alten Meeresboden um sich herum und stoßen beim Graben gelegentlich auf gestrandete Schiffe ihrer Vorfahren. In Kampen wohnt ein Zigarrenmacher, der früher seinen Tabak aus dem Seehandel bezog, als Kampen noch ein Nordseehafen war. Als die Gezeiten über die Ijssel weit ins Binnenland hinein griffen, wuchsen Orte wie Giethoorn aus der Moorlandschaft heraus, das "Venedig des hohen Nordens". Nobel wird es auf der Huisman-Werft in Vollenhove, die royale Jachten baut – Superschiffe für Superreiche aus modernsten Materialien. Ganz anders die Batavia-Werft auf dem jungen Flevolandpolder. Originalgetreu rekonstruiert man hier vom Segel bis zur Holzplanke historische Schiffe der Ostindien-Kompanie, die den Niederlanden im sogenannten goldenen Zeitalter des 17. Jahrhunderts Weltruhm und Reichtum einfuhren. Einmal im Jahr treffen sich in Erinnerung daran die großen Frachtensegler zum "Klipperrace", der größten Regatta auf dem Ijsselmeer. Ihren Hauptsitz hatte die Ostindien-Kompanie in Amsterdam, dort, wo auch der Amsterdamer Pegel "erfunden" wurde – ein Höhenbezugspunkt, auf den sich noch heute Wasserstandsangaben und - berechnungen in Europa beziehen. Rund um das Ijsselmeer, durch die Provinzen Nordholland, Flevoland und Overijssel geht es um Menschen und Geschichten, die vom Gezeitenmeer geprägt sind, vom Leben am und mit dem Wasser.

Overmorgen | 04:45 Lip Sync Battle

Seizoen 3 - Aflevering 22 - Zendaya vs Tom Holland: Zendaya vs Tom Holland

Overmorgen | 21:55 El Hierro – Mord auf den Kanarischen Inseln

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Die Insel hat ihren Mörder immer noch nicht ausfindig gemacht. Und da die vierjährliche Feier der Bajada naht, haben die Menschen von El Hierro auch andere Prioritäten. Wiederstrebend stimmt Candela zu, dass Díaz' Telefongespräche abgehört werden und er selbst überwacht. Unter den Bildern auf Frans Handy findet die Polizei indes neben Selfies von Pilar mit ihrem zukünftigen Ehemann auch das Bild von Fran mit einer tätowierten Frau. Die Intimität des Fotos scheint dafür zu sprechen, dass das Opfer also eine Geliebte hatte ... Die Ermittlungen müssen vorangetrieben werden, aber Frans Verschwinden hinterlässt bei seiner Großmutter Asunción und seiner Freundin Pilar tiefe Spuren. Eine Geliebte? Kontakte in Holland? Pilar merkt auf einmal, dass sie nicht alles über das Leben ihres Verlobten wusste. Kann ihr Freundeskreis um Yeray, Cabrera und Daniel ihr in dieser schwierigen Phase zur Seite stehen? Währenddessen wird Díaz eng von der Polizei überwacht. Dabei kommt es zu einer brisanten Situation, als er mit seinem neuen Angestellten Yeray am Hafen fast an Bord einer Fähre geht. Die Polizei kann Pilars Vater gerade noch davon abhalten, aber was befindet sich in den Bananenkisten auf dem Kleintransporter? Warum ist Díaz' Kontaktmann Harley plötzlich verschwunden, und hat die Frau mit dem Tattoo etwas mit Candelas engstem Umfeld zu tun?

Vr 20 september 2019 | 19:05 Bon Bini Holland 2 IMDb: 5.7

20/09 - IMDB * 5.7 - Komedie, Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time out”in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar ...

Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out”in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen: de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco? Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/bon-bini-holland-2

Ma 23 september 2019 | 21:30 Circle of Life

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Documentairereeks waarin fotografe Lieve Blancquaert terugblikt op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Geloof. Ook al zijn wij ons geloof misschien wat verloren, bijna overal ter wereld is religie onderdeel van het leven. Lieve trok naar de Hollandse Bible Belt, waar ze Jelle en Nelleke ontmoette, twee jonge mensen die veel van elkaar houden, maar nog meer van God.

Di 24 september 2019 | 14:55 Circle of Life

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Documentairereeks waarin fotografe Lieve Blancquaert terugblikt op de televisiereeksen 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days', waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Geloof. Ook al zijn wij ons geloof misschien wat verloren, bijna overal ter wereld is religie onderdeel van het leven. Lieve trok naar de Hollandse Bible Belt, waar ze Jelle en Nelleke ontmoette, twee jonge mensen die veel van elkaar houden, maar nog meer van God.

Holland gemist

Eerder Vandaag | 07:10 Made in Holland

Gisteren 18:55 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 17 - Amerikaanse komische serie. The Unfortunate Little Schnauser. Alan ontdekt dat Charlie een van de grote kanshebbers is om de titel van 'beste reclamejingle van het jaar' in de wacht te slepen. Charlie is echter niet van plan de awarduitreiking bij te wonen en smeekt zijn broer zijn nominatie geheim te houden voor hun moeder. De voorbije zeven jaar moest hij telkens het onderspit delven tegen zijn grote rivaal Archie Baldwin en hij bedankt voor een nieuwe teleurstelling. Charlie bedenkt zich echter wanneer zijn moeder hem vraagt uit te gaan met de dochter van één van haar vrienden.

Gisteren 18:30 Two and a Half Men

Seizoen 3 - Aflevering 16 - Amerikaanse komische serie. Ergo, The Booty Call. Alan is als de dood om zijn nieuwe vriendin Kandi aan zijn moeder Evelyn voor te stellen. Kandi is namelijk heel jong, heel sexy en niet al te intelligent. Rose gaat onverminderd door met haar jacht op Charlie.

Gisteren 17:00 Made in Holland

Eergisteren 14:55 Holland van Boven

Seizoen 2 - Aflevering 37 - Magazine waarin iedere week een andere provincie aan bod komt. 'Holland van Boven' vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. Verschillende mensen vertellen wat de provincie zo bijzonder maakt.

Eergisteren 13:30 Ik hou van Holland

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Spelshow waarin Linda de Mol twee teams onder leiding van Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis aan de tand voelt over typisch Hollandse weetjes

Eergisteren 11:20 A Wrinkle in Time

Eergisteren - Sf-avonturenfilm, A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. Met ...

A Wrinkle in Time is een Amerikaanse avonturen en fantasiefilm uit 2018. Het verhaal van de film A Wrinkle in Time is niet nieuw, maar gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1963. Met hoofdrollen voor voormalig talkshowhost Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling en Chris Pine. Centraal staat het bijzondere verhaal van de jonge Meg Murry, haar briljante broer Charles Wallace en hun vriend Calvin. Zij ondernemen gezamenlijk een spannend en gevaarlijk avontuur naar andere dimensies om hun vader terug naar huis te halen. Die verdween namelijk nadat hij een schokkende wetenschappelijke ontdekking deed. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/a-wrinkle-in-time

Eergisteren 07:25 Bon Bini Holland 2 IMDb: 5.7

Eergisteren - IMDB * 5.7 - Komedie, Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time out”in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en ...

Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out”in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen: de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco? Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/bon-bini-holland-2