Hockey

Wanneer komt hockey op TV?

Iedere speelronde van de Nederlandse Hoofdklasse zijn er zowel bij NOS Studio Sport als op Ziggo Sport hockeywedstrijden te zien in de uitzending. Dit kunnen hele live-wedstrijden zijn, of samenvattingen. Dit is afhankelijk van de overige sporten die op dat moment ook uitzendtijd krijgen op TV. Tijdens de Olympische Spelen zijn de wedstrijden bij de NOS te zien. Ook het Vlaamse Eén, RTL Duitsland en de BBC hebben de uitzendrechten.

Wat is hockey?

Hockey is een teamsport binnen de hockeyfamilie. De vroegste oorsprong van de sport dateert uit de middeleeuwen in Engeland, Schotland en Nederland. Het spel kan gespeeld worden op een grasveld of een kunstgrasveld en in de zaal. Elk team speelt met elf spelers, inclusief de keeper. Spelers gebruiken sticks om een ronde, harde, plastic bal te raken.

Vandaag de dag wordt het spel wereldwijd gespeeld, en is met name populair in heel West-Europa, het Indiase subcontinent, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, het zuiden van de Verenigde Staten en het noordoosten van de Verenigde Staten. Hockey is de nationale sport van Pakistan. In Nederland is het na voetbal de meest gespeelde teamsport. De Nederlandse mannen en vrouwen doen al decennia lang mee in de wereldtop, en wonnen al EK's, WK's en hebben meerdere Olympische titels.

Hockey op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 17:50 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 129 - Verslag van het EK Hockey. Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen, België.

Vandaag | 18:55 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 130 - Verslag van het EK Hockey. Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen, België.

Morgen | 17:55 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 131 - Verslag van het EK Hockey. Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen, België.

Morgen | 18:55 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 132 - Verslag van het EK Hockey. Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen, België.

Overmorgen | 20:25 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 133 - Verslag van het EK Hockey. Verslag van de mannenfinale van het EK Hockey, live vanuit Antwerpen

Overmorgen | 21:35 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 134 - Verslag van het EK Hockey

Zo 25 augustus 2019 | 11:50 Topdoks

Aflevering 7 - Magazine over het menselijk lichaam. Rachel trekt een middagje op met Sana. Sana houdt van hockey en muziek maken. En van racen in haar rolstoel. Elbert steelt iets uit een winkel. Niet voor de heb, maar voor de wetenschap natuurlijk. En in het lab leggen Elbert en Rachel uit hoe ons poepgat werkt.

Di 3 september 2019 | 06:25 Pingu

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Zwitsers-Britse klei-animatieserie over Pingu en zijn familie. IJshockey

Wo 4 september 2019 | 22:10 Het mooiste meisje van de klas

Aflevering 1 - Realityreeks over de levens van de mooiste meisjes van de klas. Saskia. Het leven van Saskia (43) uit Haarlem begint onbezorgd en als tiener geniet ze van de aandacht die ze als mooiste meisje van de klas krijgt. Van school- tot hockeyfeest: Saskia is erbij en ze houdt wel van een drankje. Dat is iets wat zeker anderen ook opvalt. Het uitgaan en met name haar drankgebruik beginnen zijn tol te eisen. Zo erg zelfs, dat ze uiteindelijk moet worden opgenomen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika om van een drankverslaving af te komen. Het moet het keerpunt in haar leven en dat van haar gezin worden. Saskia beseft dat er veel schade in haar gezin is aangericht door de verslaving. Hoe krijgt ze haar leven en dat van haar gezin weer op de rit?

Hockey op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 09:55 Beerland

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Realityreeks over mensen die gepassioneerd bezig zijn met bier. New York. In New York City praat Meg met Dailey, die bier brouwt met een boomstronk die hij in het park vond. En ze zoekt Chuck & Pope op, die bier brouwen voor hun hockeyteam.

Vandaag | 20:20 Sporza: Hockey

Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen. Halve finale mannen. Halve finale mannen: België - Duitsland. Commentaar: Eddy Demarez en Manu Leroy; presentatie: Aster Nzeyimana; interviews: Floris Geerts.

Vandaag | 20:25 Hockey: Hockey Championnat d'Europe

Morgen | 11:40 Speed Is The New Black

Aflevering 2 - Hockey Mad Nomad: Een sportief gezin wil hun Nomad uit 1957 laten upgraden tot een snelle auto voor dagelijks gebruik en voor op het circuit. En een vader en zoon restylen hun Mustang uit 1967.

Morgen | 12:00 De Speelgoeddokter

Snowy Gablooey/Gooooal!: Kleefje bevriest. / Het speelgoed speelt ijshockey.

Morgen | 20:25 Hockey: Hockey Championnat d'Europe

Overmorgen | 20:20 Hockey: Hockey Championnat d'Europe

'Finale Hommes.'

Overmorgen | 20:25 Sporza: Hockey

Aflevering 8 - Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen. Finale mannen. Finale mannen: Commentaar: Eddy Demarez en Manu Leroy; interviews: Aster Nzeyimana

Zo 25 augustus 2019 | 13:30 Sporza op zondag

Sportmagazine. Atletiek: hoogtepunten van de Diamond League atletiekmeeting in Parijs. - Wielrennen: liveverslag van de Schaal Sels Merksem. Commentaar: Christophe Vandegoor - Wielrennen: liveverslag van de Ronde van Spanje. Rit 2: Benidorm - Calpe (193 km). Commentaar: Michel Wuyts en José De Cauwer - Motorcross: MXGP Zweden. - EK Hockey in Antwerpen: liveverslag van de finale bij de vrouwen.

Zo 25 augustus 2019 | 15:50 Hockey: Hockey Championnat d'Europe

'Finale femmes.'

Ma 26 augustus 2019 | 01:30 American Dad!

Herhaling. Animated series about Stan Smith, a hapless CIA man who is constantly on the alert for terrorist activity. Stan discovers that Roger played in the 1980 US Olympic hockey team, making him one of Stan's genuine real-life heroes. Then Roger admits that he took steroids to help him win, prompting Stan to insist that he hand the medal back.

Di 27 augustus 2019 | 21:45 First Dates

Seizoen 6 - Aflevering 19 - Datingshow waarin singles elkaar leren kennen op restaurant. De 26-jarige Josh is advocaat en houdt van kunst. Hij ontmoet in het restaurant de studente Sophia. Ze hebben wel dezelfde interesses, maar hun meningen verschillen toch dusdanig. Leslie is nog maar 22, maar weet precies wat hij wil als het op vrouwen aankomt: een Michelle Obama. Benieuwd of de 26-jarige blogster Babs de perfecte Michelle Obama kan zijn. De 43 jaar oude Amanda heeft nog niet vaak gedatet, maar ze staat er wel open voor. Nu nog afwachten of ze ook openstelt voor de charmes van hockeyspeler Brad. De 52-jarige Sue is terug in het restaurant. Ze waagt een nieuwe poging, vandaag met de sympathieke Londenaar Eddy.

Vr 30 augustus 2019 | 20:00 Auction Hunters

Seizoen 5 - Aflevering 16 - Pucks for Bucks: De mannen zitten opgescheept met een box die ze niet wilden, maar dan vinden ze instrumenten van een glasblazer, gesigneerde honkballen en een apparaat dat hockeypucks afschiet.

Vr 30 augustus 2019 | 20:00 Auction Hunters

Seizoen 5 - Aflevering 16 - Pucks for Bucks: De mannen zitten opgescheept met een box die ze niet wilden, maar dan vinden ze instrumenten van een glasblazer, gesigneerde honkballen en een apparaat dat hockeypucks afschiet.

 Meer

Hockey gemist

Gisteren 20:25 Hockey: Hockey Championnat d'Europe

'Belgique vs. Espagne (F).'

Gisteren 20:20 Sporza: Hockey

Aflevering 6 - Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen. België - Spanje (vrouwen). Commentaar: Eddy Demarez en Manu Leroy. Presentatie & interviews: Ruben Van Gucht.

Gisteren 18:55 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 128 - Verslag van het EK Hockey. Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen, België.

Gisteren 17:55 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 127 - Verslag van het EK Hockey. Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen, België.

Gisteren 17:50 Take Me Out

Herhaling. Paddy McGuinness hosts another sizzling new line up of 30 single girls all hoping to bag themselves a date to the Isle of Fernandos. The likely lads keen to impress include Irish dancer Mitch from Bristol, diamond consultant Adam from Essex, musician Nathan from Salisbury and ice hockey player Rick from Blackburn.

Eergisteren 20:25 Hockey: Hockey Championnat d'Europe

'Belgique vs. Pays de Galles (H).'

Eergisteren 20:20 Sporza: Hockey

Aflevering 5 - Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen. België - Wales (mannen). Commentaar: Eddy Demarez en Manu Leroy

Eergisteren 18:55 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 126 - Verslag van het EK Hockey. Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen, België.

Eergisteren 17:50 NOS Sport: EK Hockey

Aflevering 125 - Verslag van het EK Hockey. Liveverslag van een wedstrijd op het EK Hockey in Antwerpen, België.