Herhaling op tv (tv-tips)

Morgen | 21:30 Terug: Dokters van Morgen

Morgen - Informatief, In het nieuwe seizoen van Dokters van Morgen brengt Antoinette Hertsenberg bijzondere ...

In het nieuwe seizoen van Dokters van Morgen brengt Antoinette Hertsenberg bijzondere patiëntverhalen in beeld. Ook volgt ze inwoners van Bakkeveen, waar de huisarts een missie heeft om het dorp langer en gezonder te laten leven dan in de rest van de wereld. Vier woensdagen rond 21:30 uur op NPO 1. Meetbaar gezonder Huisarts Jon Brouwers wil van zijn dorp Bakkeveen een 'blue zone' maken, waar mensen meetbaar langer en gezonder leven dan in de rest van de wereld. Antoinette volgt onder anderen Durk en Janny, die nu al verbluffende resultaten laten zien. Na twinig jaar bloeddrukverlagers slikken wisten zijn met een gezondere levensstijl binnen twee weken van deze medicatie af te komen. Torenhoge bloeddruk Bloeddruk is het thema van deze eerste aflevering. Antoinette volgt ook de zwangere Anneloes. Als gevolg van een torenhoge bloeddruk kreeg zij tijdens haar eerste zwangerschap ernstige complicaties. Ze beviel noodgedwongen met 28 weken van haar zoontje. Nu ze zwanger is van haar tweede wordt ze nauwgezet gevolgd door het MUMC in Maastricht om herhaling te voorkomen. Je kunt alle afleveringen van Dokters van Morgen terugkijken via gids.tv/programma/dokters-van-morgen. (Foto: Elvin Boer/AVROTROS)

Vandaag | 23:55 Op1

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending OMT lid Károly Illy over de beste maatregelen in de ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending OMT-lid Károly Illy over de beste maatregelen in de bestrijding van het coronavirus Het aantal coronabesmettingen is het afgelopen etmaal gedaald, net als de ziekenhuis-en IC-opnames. Maar het RIVM constateert wel dat de daling is gestagneerd en het R-getal is ook weer boven de 1 uitgekomen. Vandaag kwam het OMT met het advies naar buiten dat een versoepeling van de maatregelen in december niet mogelijk is en zij willen laten onderzoeken of de kerstvakantie met een week verlengd kan worden. OMT-lid en kinderarts Károly Illy schuift aan om erover te praten. Hij vraagt zich af of deze extra vakantieweek zinvol is om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen. Vier oprichters van aspirant-omroepen over hun ambities Voor 31 december moeten aspirant-omroepen die willen toetreden tot de NPO, vijftigduizend leden hebben geworven. Het is Omroep Zwart inmiddels gelukt. Vanavond nog vier trappelende omroepbazen aan tafel; Arnold Karskens van Ongehoord Nederland, Mildred Roethof van EVNS, Hui-Hui Pan van PAC en Brahim Azamouri van M24. Wat willen ze straks en wat missen ze nu?

Morgen | 01:25 EenVandaag: o.a. psychische aandoening door trage afhandeling aardbevingsschade

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Psychische aandoeningen door trage afhandeling ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Psychische aandoeningen door trage afhandeling aardbevingsschade: 'Mijn kinderen zijn bang dat ik eraan overlijd' Maar liefst 3500 mensen met aardbevingsschade in Groningen wachten te lang op een vergoeding. Dat heeft grote gevolgen. Psycholoog Janneke Hollander ziet psychische aandoeningen ontstaan: "Er is maar heel weinig nodig om ze te laten 'ontploffen'." Joop Aukes uit Delfzijl is een van de 3500 mensen om wie het gaat. Hij is een van de zogenoemde 'specials', een term die door het onafhankelijke Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) bedacht is voor de moeilijke gevallen. Door de aardbevingen raakte de sportschool van Joop zwaar beschadigd. Hij vecht al 8 jaar om een schadevergoeding van miljoenen van de NAM en betrokken overheden. Kan Forum voor Democratie verder zonder Thierry Baudet? 5 vragen aan Joost Vullings Hoe moet het verder met de politieke partij Forum voor Democratie nu Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen? Vorige week raakte JFVD, de jongerenvereniging van FVD, in opspraak vanwege racistische en antisemitische appjes. En dat was niet voor het eerst. Voor FVD-kopstukken als Annabel Nanninga was het een reden om te eisen dat de jongerenvereniging zou saneren. Dat Thierry Baudet daar anders over denkt, leidde tot een conflict met als uitkomst dat hij gisteren zijn vertrek als lijsttrekker van de partij aankondigde. Hoe nu verder? We vroegen het politiek commentator Joost Vullings. Philip overleed bijna door corona en schreef er een boek over: 'Ik wil vertellen dat het iedereen kan overkomen' Philip Reedijk en Tracy Hamill kregen beiden corona en moesten tegelijkertijd worden opgenomen in het ziekenhuis. Hun kinderen bleven thuis achter. Philip lag meer dan een maand op de ic-afdeling. Over die donkere periode schreef hij een boek. "We zijn allebei in de 50, we zijn gezond en hebben geen onderliggende ziektes. We behoorden helemaal niet tot een risicogroep wat corona betreft. Toch ging het mis", vertelt de 57-jarige Philip. En dat is geen understatement: meer dan een maand lag Philip op de intensive care-afdeling van het Erasmus MC, nadat hij en zijn vrouw met het coronavirus besmet waren geraakt.

Vandaag | 23:45 BEAU: Olcay Gulsen, Jamal Ben Saddik en meer

Amusement, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met lichamelijk of seksueel geweld. In Nederland is dat bijna de helft. Olcay Gulsen groeide op met een gewelddadige vader. Ellen Vermeulen werd jarenlang mishandeld door haar man. Vanavond delen ze hun verhaal. - Het gevecht om de wereldtitel kickboxen gaat plaatsvinden op 30 januari 2021: Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik. Het staat 1-1, dus het ultieme gevecht om de wereldtitel is aanstaande! Vanavond is Jamal Ben Saddik bij Beau te gast en legt hij uit hoe hij Rico gaat verslaan.

Morgen | 00:05 M

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Een eerbetoon aan Corrie van Gorp Gisteravond werd bekend dat ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Een eerbetoon aan Corrie van Gorp Gisteravond werd bekend dat actrice en comédienne Corrie van Gorp afgelopen weekend op 78-jarige leeftijd is overleden. Tineke Schouten, Freek de Jonge en Anne-Marie Jung schuiven straks aan bij M. Met hen blikken we terug op de gloriedagen van de actrice en op de 'gewone' Corrie. Connie Palmen wordt morgen 65: we blikken terug en kijken vooruit! Connie Palmen viert dit jaar haar 30-jarig jubileum als schrijver. Haar debuut, 'De Wetten' is toe aan de 40e druk. Later dit jaar wordt 'I.M.' als 4-delige dramaserie uitgebracht en in januari verschijnt de Amerikaanse editie van 'Jij zegt het'. Als klap op de vuurpijl wordt ze morgen 65 jaar. Onze 'grande dame' van de literatuur schuift straks aan bij M!

Herhaling op tv
De volgende herhalingen zijn op tv:

Herhaling op tv (overige uitzendingen NL)

Morgen | 01:25 Nieuwsuur: o.a. het plein in Minsk

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het plein in Minsk Al 108 dagen wordt er geprotesteerd. Vandaag ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het plein in Minsk Al 108 dagen wordt er geprotesteerd. Vandaag waren het de artsen, gister de gepensioneerden. En afgelopen weekend gingen er - voor het 15e weekend op rij - duizenden burgers de straat op, om te protesteren tegen dictator Loekasjenko. Volgens de oppositie heeft hij de verkiezingen op 9 augustus vervalst en heeft eigenlijk oppositiekandidaat Svetlana Tichanovskaja gewonnen. Zij moest het land uit vluchten, en vorige week was ze even kort in Nederland. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp doet verslag, onder meer van een van de pleinen die een centrale rol spelen in het verzet tegen Loekasjenko. Minder nieuwe besmettingen, maar R-getal boven 1 Het RIVM is vandaag met nieuwe weekcijfers gekomen. Het zijn er 37.000, 700 minder dan de week ervoor. De daling die eind oktober werd ingezet, is gestagneerd. Dat blijkt ook uit het besmettingsgetal. Dat was op 6 oktober 1,02, wat betekent dat 100 mensen samen 102 anderen besmetten. Alleen als de R lager wordt dan 1, neemt de verspreiding van het virus af. We bespreken de laatste stand van zaken vanavond in de studio. Chaos bij Forum voor Democratie De chaos bij Forum voor Democratie is compleet. Thierry Baudet is opgestapt als partijvoorzitter, partijleider en lijsttrekker. Theo Hiddema is per direct vertrokken uit de Tweede Kamer. Voorlopig wordt de voorzittersfunctie waargenomen door vicevoorzitter Lennart van der Linde, die zegt te werken aan een goede en zorgvuldige transitie.

Morgen | 02:15 Nieuwsuur: o.a. het plein in Minsk

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het plein in Minsk Al 108 dagen wordt er geprotesteerd. Vandaag ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het plein in Minsk Al 108 dagen wordt er geprotesteerd. Vandaag waren het de artsen, gister de gepensioneerden. En afgelopen weekend gingen er - voor het 15e weekend op rij - duizenden burgers de straat op, om te protesteren tegen dictator Loekasjenko. Volgens de oppositie heeft hij de verkiezingen op 9 augustus vervalst en heeft eigenlijk oppositiekandidaat Svetlana Tichanovskaja gewonnen. Zij moest het land uit vluchten, en vorige week was ze even kort in Nederland. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp doet verslag, onder meer van een van de pleinen die een centrale rol spelen in het verzet tegen Loekasjenko. Minder nieuwe besmettingen, maar R-getal boven 1 Het RIVM is vandaag met nieuwe weekcijfers gekomen. Het zijn er 37.000, 700 minder dan de week ervoor. De daling die eind oktober werd ingezet, is gestagneerd. Dat blijkt ook uit het besmettingsgetal. Dat was op 6 oktober 1,02, wat betekent dat 100 mensen samen 102 anderen besmetten. Alleen als de R lager wordt dan 1, neemt de verspreiding van het virus af. We bespreken de laatste stand van zaken vanavond in de studio. Chaos bij Forum voor Democratie De chaos bij Forum voor Democratie is compleet. Thierry Baudet is opgestapt als partijvoorzitter, partijleider en lijsttrekker. Theo Hiddema is per direct vertrokken uit de Tweede Kamer. Voorlopig wordt de voorzittersfunctie waargenomen door vicevoorzitter Lennart van der Linde, die zegt te werken aan een goede en zorgvuldige transitie.

Morgen | 02:55 M

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Een eerbetoon aan Corrie van Gorp Gisteravond werd bekend dat ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Een eerbetoon aan Corrie van Gorp Gisteravond werd bekend dat actrice en comédienne Corrie van Gorp afgelopen weekend op 78-jarige leeftijd is overleden. Tineke Schouten, Freek de Jonge en Anne-Marie Jung schuiven straks aan bij M. Met hen blikken we terug op de gloriedagen van de actrice en op de 'gewone' Corrie. Connie Palmen wordt morgen 65: we blikken terug en kijken vooruit! Connie Palmen viert dit jaar haar 30-jarig jubileum als schrijver. Haar debuut, 'De Wetten' is toe aan de 40e druk. Later dit jaar wordt 'I.M.' als 4-delige dramaserie uitgebracht en in januari verschijnt de Amerikaanse editie van 'Jij zegt het'. Als klap op de vuurpijl wordt ze morgen 65 jaar. Onze 'grande dame' van de literatuur schuift straks aan bij M!

Morgen | 03:50 Terug: Down the Road

Herhaling. Het Vlaamse programma Down the Road is terug met een nieuw seizoen, waarin de groep van het eerste seizoen opnieuw op reis gaat. De afleveringen zijn wekelijks twee dagen na de première op de Belgische televisie te zien op NPO 3, elke dinsdag om 21:15 uur. Kou Dieter Coppens gaat met zijn zes reisgenoten voor hun grootste avontuur tot nu toe: naar Fins Lapland. Daar trotseren ze de kou, worden ze uitgedaagd tijdens een tocht met hondensledes, leven ze samen met een lokale rendierherder, gaan ze ijsklimmen, en nog veel meer. Gezelschap De reis is niet enkel een spannend avontuur, want in de kou genieten ze nog extra van elkaars gezelschap en warmte. Het is bovendien een reüniereis en dus de ideale gelegenheid om samen wat quality time door te brengen en te horen hoe ieders leven sinds de eerste reis veranderd is. Je kunt alle afleveringen van Down the Road terugkijken via gids.tv/programma/down-the-road.

Morgen | 04:45 M

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Een eerbetoon aan Corrie van Gorp Gisteravond werd bekend dat ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Een eerbetoon aan Corrie van Gorp Gisteravond werd bekend dat actrice en comédienne Corrie van Gorp afgelopen weekend op 78-jarige leeftijd is overleden. Tineke Schouten, Freek de Jonge en Anne-Marie Jung schuiven straks aan bij M. Met hen blikken we terug op de gloriedagen van de actrice en op de 'gewone' Corrie. Connie Palmen wordt morgen 65: we blikken terug en kijken vooruit! Connie Palmen viert dit jaar haar 30-jarig jubileum als schrijver. Haar debuut, 'De Wetten' is toe aan de 40e druk. Later dit jaar wordt 'I.M.' als 4-delige dramaserie uitgebracht en in januari verschijnt de Amerikaanse editie van 'Jij zegt het'. Als klap op de vuurpijl wordt ze morgen 65 jaar. Onze 'grande dame' van de literatuur schuift straks aan bij M!

Morgen | 06:10 Tijd voor MAX - Spierfonds

Herhaling. Vandaag staat Tijd voor Max volledig in het teken van spierziekten. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor de 200.000 mensen in Nederland met een spierziekte en is gestart met een groot onderzoeksprogramma naar gentherapie voor onder meer de ziekte van Duchenne. - Hoogleraar ontwikkelingsbiologie Niels Geijsen, verbonden aan het LUMC, is betrokken bij dit traject. Sonja van der Velden schuift aan namens het Prinses Beatrix Spierfonds en Jan Kooijman zet zich al jaren in als ambassadeur. - 200.000 Nederlanders hebben dus een spierziekte. Onder hen ook veel kinderen. De 5-jarige Dean is één van hen. Zijn moeder Bianca van Gemert is te gast. Ook zijn behandelend arts, neuroloog dr. Erik Niks, schuift aan. Hij doet dankzij het Prinses Beatrix Spierfonds onderzoek naar gentherapie voor de spierziekte die Dean heeft. - Ruim drie jaar geleden kreeg Judith van Rijswijk, na jaren van klachten, te horen dat ze een zeldzame, ernstige en ongeneeslijke spierziekte heeft. Een onheilstijding die haar leven volledig op zijn kop zet. Ze vertelt erover. - En Dennis van Aarssen treedt op.

Morgen | 09:45 De Hofbar: Woningnood is hoog, Utrecht bouwt liever windmolens

Morgen - Informatief, Herhaling. Vandaag in De Hofbar: Woningnood is hoog, Utrecht bouwt liever windmolens De ...

Herhaling. Vandaag in De Hofbar: Woningnood is hoog, Utrecht bouwt liever windmolens De Rijnenburgpolder is een enorme lap grond die klaarligt om 25.000 woningen op te bouwen. Die zijn hard nodig, want er is in dat gebied een groot tekort aan betaalbare huizen. En toch besluit het gemeentebestuur dat het een energielandschap moet worden, met drie windmolens. En dat in een tijd van woningnood. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil dat er woningen worden gebouwd. “Op veel plekken, en ook in Utrecht.” Rutger gaat langs bij omwonenden van de Rijnenburgpolder, want zitten zij wel te wachten op een energielandschap, of zien ze liever woningen gebouwd worden? Woningzoekenden komen ook aan het woord.

Morgen | 10:10 Nieuwsuur: o.a. het plein in Minsk

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het plein in Minsk Al 108 dagen wordt er ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het plein in Minsk Al 108 dagen wordt er geprotesteerd. Vandaag waren het de artsen, gister de gepensioneerden. En afgelopen weekend gingen er - voor het 15e weekend op rij - duizenden burgers de straat op, om te protesteren tegen dictator Loekasjenko. Volgens de oppositie heeft hij de verkiezingen op 9 augustus vervalst en heeft eigenlijk oppositiekandidaat Svetlana Tichanovskaja gewonnen. Zij moest het land uit vluchten, en vorige week was ze even kort in Nederland. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp doet verslag, onder meer van een van de pleinen die een centrale rol spelen in het verzet tegen Loekasjenko. Minder nieuwe besmettingen, maar R-getal boven 1 Het RIVM is vandaag met nieuwe weekcijfers gekomen. Het zijn er 37.000, 700 minder dan de week ervoor. De daling die eind oktober werd ingezet, is gestagneerd. Dat blijkt ook uit het besmettingsgetal. Dat was op 6 oktober 1,02, wat betekent dat 100 mensen samen 102 anderen besmetten. Alleen als de R lager wordt dan 1, neemt de verspreiding van het virus af. We bespreken de laatste stand van zaken vanavond in de studio. Chaos bij Forum voor Democratie De chaos bij Forum voor Democratie is compleet. Thierry Baudet is opgestapt als partijvoorzitter, partijleider en lijsttrekker. Theo Hiddema is per direct vertrokken uit de Tweede Kamer. Voorlopig wordt de voorzittersfunctie waargenomen door vicevoorzitter Lennart van der Linde, die zegt te werken aan een goede en zorgvuldige transitie.

Morgen | 13:35 Opsporing Verzocht

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Man (25) uit België levensgevaarlijk gewond nadat hij ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Man (25) uit België levensgevaarlijk gewond nadat hij in de nacht van 22 op 23 oktober werd neergestoken in Spijkenisse, in buurt van Beverveen. - Eind april werd in Dordrecht Johnny Henriques (42) om het leven gebracht op de Jacob van Heemskerckstraat. De dader was mogelijk op de fiets. - Verder: beelden beschieting kapper aan de Slotermeerlaan A'dam,een update in zaak serie-aanrander in Alkmaar en beelden van twee overvallen die een man in Eindhoven pleegde.

Morgen | 13:43 BEAU: Olcay Gulsen, Jamal Ben Saddik en meer

Morgen - Amusement, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met lichamelijk of seksueel geweld. In Nederland is dat bijna de helft. Olcay Gulsen groeide op met een gewelddadige vader. Ellen Vermeulen werd jarenlang mishandeld door haar man. Vanavond delen ze hun verhaal. - Het gevecht om de wereldtitel kickboxen gaat plaatsvinden op 30 januari 2021: Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik. Het staat 1-1, dus het ultieme gevecht om de wereldtitel is aanstaande! Vanavond is Jamal Ben Saddik bij Beau te gast en legt hij uit hoe hij Rico gaat verslaan.

Morgen | 15:33 Het Perfecte Plaatje

Herhaling. De vijf overgebleven deelnemers van Het Perfecte Plaatje worden in deze aflevering getest op hun koelbloedigheid tijdens een Dakar-fotoshoot. Voertuigen Er zijn verschillende voertuigen uit de beroemde woestijnrally geregeld die op een speciaal gebouwd oefenterrein moeten gaan zorgen voor dirt and dust. Actiefoto Topmotorsportfotograaf Frits van Eldik zorgt dat iedereen het er levend van afbrengt, maar wel met een spectaculaire actiefoto terugkomt. Coverfotografie William Rutten wijdt de hobbyfotografen deze aflevering in de wereld van de coverfotografie in. Je kunt Het Perfecte Plaatje terugkijken via gids.tv/programma/het-perfecte-plaatje. (Foto: William Rutten/RTL)

 Meer

Herhaling op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 23:00 herhalingen Nieuwsuur

NOS Dagelijks tussen tien en elf: nieuws, sport en achtergronden.

Vandaag | 23:30 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Vandaag | 23:30 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 00:00 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Morgen | 00:10 Herhalingen NOS Journaal

NOS - OMT:onderzoek langere kerstvakantie * RIVM:3979 nieuwe coronabesmettingen * Meer meldingen vuurwerkoverlast * Ook verbod op vervoeren van vuurwerk * KPN investeert in glasvezelnetwerk * Frank Elderson directielid ECB * Baudet ook weg als FvD-voorzitter * Theo Hiddema per direct uit Kamer * Onderzoek ontruiming kamp in Parijs * Rellen bij protesten in Zuid-Brazilië * Actrice Corrie van Gorp overleden * Trump steunt machtsoverdracht Biden * Campagne voor statiegeld op blikjes * Qantas:zonder vaccinatie niet mee * Problemen in onderwijs door corona

Morgen | 02:20 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Morgen | 06:30 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Morgen | 08:45 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Morgen | 09:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 09:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Morgen | 09:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 09:05 EenVandaag: o.a. psychische aandoening door trage afhandeling aardbevingsschade

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Psychische aandoeningen door trage afhandeling ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Psychische aandoeningen door trage afhandeling aardbevingsschade: 'Mijn kinderen zijn bang dat ik eraan overlijd' Maar liefst 3500 mensen met aardbevingsschade in Groningen wachten te lang op een vergoeding. Dat heeft grote gevolgen. Psycholoog Janneke Hollander ziet psychische aandoeningen ontstaan: "Er is maar heel weinig nodig om ze te laten 'ontploffen'." Joop Aukes uit Delfzijl is een van de 3500 mensen om wie het gaat. Hij is een van de zogenoemde 'specials', een term die door het onafhankelijke Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) bedacht is voor de moeilijke gevallen. Door de aardbevingen raakte de sportschool van Joop zwaar beschadigd. Hij vecht al 8 jaar om een schadevergoeding van miljoenen van de NAM en betrokken overheden. Kan Forum voor Democratie verder zonder Thierry Baudet? 5 vragen aan Joost Vullings Hoe moet het verder met de politieke partij Forum voor Democratie nu Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen? Vorige week raakte JFVD, de jongerenvereniging van FVD, in opspraak vanwege racistische en antisemitische appjes. En dat was niet voor het eerst. Voor FVD-kopstukken als Annabel Nanninga was het een reden om te eisen dat de jongerenvereniging zou saneren. Dat Thierry Baudet daar anders over denkt, leidde tot een conflict met als uitkomst dat hij gisteren zijn vertrek als lijsttrekker van de partij aankondigde. Hoe nu verder? We vroegen het politiek commentator Joost Vullings. Philip overleed bijna door corona en schreef er een boek over: 'Ik wil vertellen dat het iedereen kan overkomen' Philip Reedijk en Tracy Hamill kregen beiden corona en moesten tegelijkertijd worden opgenomen in het ziekenhuis. Hun kinderen bleven thuis achter. Philip lag meer dan een maand op de ic-afdeling. Over die donkere periode schreef hij een boek. "We zijn allebei in de 50, we zijn gezond en hebben geen onderliggende ziektes. We behoorden helemaal niet tot een risicogroep wat corona betreft. Toch ging het mis", vertelt de 57-jarige Philip. En dat is geen understatement: meer dan een maand lag Philip op de intensive care-afdeling van het Erasmus MC, nadat hij en zijn vrouw met het coronavirus besmet waren geraakt.

Morgen | 09:30 M

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Een eerbetoon aan Corrie van Gorp Gisteravond werd ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Een eerbetoon aan Corrie van Gorp Gisteravond werd bekend dat actrice en comédienne Corrie van Gorp afgelopen weekend op 78-jarige leeftijd is overleden. Tineke Schouten, Freek de Jonge en Anne-Marie Jung schuiven straks aan bij M. Met hen blikken we terug op de gloriedagen van de actrice en op de 'gewone' Corrie. Connie Palmen wordt morgen 65: we blikken terug en kijken vooruit! Connie Palmen viert dit jaar haar 30-jarig jubileum als schrijver. Haar debuut, 'De Wetten' is toe aan de 40e druk. Later dit jaar wordt 'I.M.' als 4-delige dramaserie uitgebracht en in januari verschijnt de Amerikaanse editie van 'Jij zegt het'. Als klap op de vuurpijl wordt ze morgen 65 jaar. Onze 'grande dame' van de literatuur schuift straks aan bij M!

Morgen | 10:20 Nieuwsuur: o.a. het plein in Minsk

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het plein in Minsk Al 108 dagen wordt er ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het plein in Minsk Al 108 dagen wordt er geprotesteerd. Vandaag waren het de artsen, gister de gepensioneerden. En afgelopen weekend gingen er - voor het 15e weekend op rij - duizenden burgers de straat op, om te protesteren tegen dictator Loekasjenko. Volgens de oppositie heeft hij de verkiezingen op 9 augustus vervalst en heeft eigenlijk oppositiekandidaat Svetlana Tichanovskaja gewonnen. Zij moest het land uit vluchten, en vorige week was ze even kort in Nederland. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp doet verslag, onder meer van een van de pleinen die een centrale rol spelen in het verzet tegen Loekasjenko. Minder nieuwe besmettingen, maar R-getal boven 1 Het RIVM is vandaag met nieuwe weekcijfers gekomen. Het zijn er 37.000, 700 minder dan de week ervoor. De daling die eind oktober werd ingezet, is gestagneerd. Dat blijkt ook uit het besmettingsgetal. Dat was op 6 oktober 1,02, wat betekent dat 100 mensen samen 102 anderen besmetten. Alleen als de R lager wordt dan 1, neemt de verspreiding van het virus af. We bespreken de laatste stand van zaken vanavond in de studio. Chaos bij Forum voor Democratie De chaos bij Forum voor Democratie is compleet. Thierry Baudet is opgestapt als partijvoorzitter, partijleider en lijsttrekker. Theo Hiddema is per direct vertrokken uit de Tweede Kamer. Voorlopig wordt de voorzittersfunctie waargenomen door vicevoorzitter Lennart van der Linde, die zegt te werken aan een goede en zorgvuldige transitie.

Morgen | 11:00 Op1

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending OMT lid Károly Illy over de beste maatregelen in de ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending OMT-lid Károly Illy over de beste maatregelen in de bestrijding van het coronavirus Het aantal coronabesmettingen is het afgelopen etmaal gedaald, net als de ziekenhuis-en IC-opnames. Maar het RIVM constateert wel dat de daling is gestagneerd en het R-getal is ook weer boven de 1 uitgekomen. Vandaag kwam het OMT met het advies naar buiten dat een versoepeling van de maatregelen in december niet mogelijk is en zij willen laten onderzoeken of de kerstvakantie met een week verlengd kan worden. OMT-lid en kinderarts Károly Illy schuift aan om erover te praten. Hij vraagt zich af of deze extra vakantieweek zinvol is om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen. Vier oprichters van aspirant-omroepen over hun ambities Voor 31 december moeten aspirant-omroepen die willen toetreden tot de NPO, vijftigduizend leden hebben geworven. Het is Omroep Zwart inmiddels gelukt. Vanavond nog vier trappelende omroepbazen aan tafel; Arnold Karskens van Ongehoord Nederland, Mildred Roethof van EVNS, Hui-Hui Pan van PAC en Brahim Azamouri van M24. Wat willen ze straks en wat missen ze nu?

Morgen | 11:20 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Morgen | 11:55 Tijd voor MAX - Spierfonds

Morgen - Informatief, Herhaling. Vandaag staat Tijd voor Max volledig in het teken van spierziekten. In Nederland heeft ...

Herhaling. Vandaag staat Tijd voor Max volledig in het teken van spierziekten. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor de 200.000 mensen in Nederland met een spierziekte en is gestart met een groot onderzoeksprogramma naar gentherapie voor onder meer de ziekte van Duchenne. - Hoogleraar ontwikkelingsbiologie Niels Geijsen, verbonden aan het LUMC, is betrokken bij dit traject. Sonja van der Velden schuift aan namens het Prinses Beatrix Spierfonds en Jan Kooijman zet zich al jaren in als ambassadeur. - 200.000 Nederlanders hebben dus een spierziekte. Onder hen ook veel kinderen. De 5-jarige Dean is één van hen. Zijn moeder Bianca van Gemert is te gast. Ook zijn behandelend arts, neuroloog dr. Erik Niks, schuift aan. Hij doet dankzij het Prinses Beatrix Spierfonds onderzoek naar gentherapie voor de spierziekte die Dean heeft. - Ruim drie jaar geleden kreeg Judith van Rijswijk, na jaren van klachten, te horen dat ze een zeldzame, ernstige en ongeneeslijke spierziekte heeft. Een onheilstijding die haar leven volledig op zijn kop zet. Ze vertelt erover. - En Dennis van Aarssen treedt op.

Morgen | 16:30 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 16:35 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 17:05 NOS Journaal/RegioNed/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Morgen | 18:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Morgen | 18:45 NOS Jeugdjournaal/herhaling NOS Jeugdjournaal

Het nieuws van de dag en nieuws voor jeugdige kijkers.

Morgen | 19:15 Herhalingen NOS Journaal

NOS Het nieuws van de dag.

Morgen | 20:20 Herhalingen NOS Journaal

NOS Het nieuws van de dag.

Morgen | 23:00 herhalingen Nieuwsuur

NOS Dagelijks tussen tien en elf: nieuws, sport en achtergronden.

Overmorgen | 00:10 Herhalingen NOS Journaal

NOS Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 00:15 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Overmorgen | 05:00 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Overmorgen | 06:30 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 07:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Overmorgen | 09:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 09:35 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Overmorgen | 14:55 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Overmorgen | 16:55 Radar: o.a. commerciële snelteststraten

Overmorgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Commerciële snelteststraten De commerciële ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Commerciële snelteststraten De commerciële snelteststraten waar je je kunt laten testen op corona, schieten als paddestoelen uit de grond. De prijzen variëren van 60 tot 145 euro en binnen een kwartier tot twee uur heb je een uitslag en kun je weer verder. Met het oog op de feestdagen misschien wel handig om de hele familie te laten testen voor je Sinterklaas of kerst gaat vieren. Maar is die uitslag van een commerciële teststraat wel betrouwbaar, door wie wordt de test uitgevoerd, op welke manier en wat verklaart het prijsverschil tussen de verschillende locaties? Maandag in Radar een overzicht en uitleg. Waar is mijn 6500 euro? Radar checkt Tijdens het opruimen kom je een stortingsbewijs tegen van 10.000 gulden op een beleggingsrekening, nu omgerekend een kleine 6500 euro. Je bent na ruim twintig jaar benieuwd wat er op die rekening staat. Je gaat met al je papieren naar de bank, maar die zegt met droge ogen dat ze na zeven jaar een slapende rekening mogen opheffen en dat je dus simpelweg pech hebt. Ook bij alle andere instanties loop je keihard tegen een muur. Komt Fons wel verder? De zin of onzin van voedingssupplement VitaePro In de wintermaanden en zeker nu met het coronavirus, grijpen veel mensen naar voedingssupplementen om hun weerstand te vergroten. Uit een enquête van Radar blijkt dat twee derde van ruim 20.000 respondenten weleens een voedingssupplement heeft gebruikt, en dat meer dan de helft (56%) dat op dit moment doet. Neem bijvoorbeeld het product VitaePro. De reclame van het voedingssupplement komt regelmatig langs. Als we Erben Wennemars mogen geloven, neem je dit product als je spieren belangrijk vindt. Het product is niet te koop in de winkel, je moet een abonnement nemen. Hiervoor betaal je bijna 40 euro per zending, wat gelijk staat aan 60 tabletten. Maar heb je deze supplementen echt nodig? In Radar onderzoeken we wat voor product dit eigenlijk is, hoe gezond het is en of de prijs en kwaliteit in verhouding staan. Welke kledingstomer is de beste? Je wil je kleding kreukvrij maken met een handzame kledingstomer, maar welke is de beste? Is een strijkijzer nu overbodig? En maken kledingstomers hun claim waar dat ze 99 procent van de bacteriën doden en nare geurtjes uit je kleding laten verdwijnen? Drie experts onderwierpen vijf kledingstomers van onder de 65 euro aan testen. Maandag in Radar de uitslag.

Overmorgen | 17:00 NOS Journaal/RegioNed/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 18:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 18:45 NOS Jeugdjournaal/herhaling NOS Jeugdjournaal

Het nieuws van de dag en nieuws voor jeugdige kijkers.

Overmorgen | 19:15 Herhalingen NOS Journaal

NOS Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 20:20 Herhalingen NOS Journaal

NOS Het nieuws van de dag.

 Meer

Herhaling gemist

Eerder Vandaag | 13:55 BEAU

Amusement, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Al sinds 1966 wordt ieder jaar het grootste cabarettalent van ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Al sinds 1966 wordt ieder jaar het grootste cabarettalent van Nederland aangewezen op het Camerettenfestival. Dit jaar voor het eerst niet. Wat is de magie van het oudste cabaretfestival van Nederland? Oud-winnaars Patrick Stoof, Martine Sandifort en Marc-Marie Huijbregts schuiven aan. - Al ruim 20 jaar scharrelen er hanen en kippen rondom de Kuip. Franse voetbalsupporters lieten de beesten daar los en de 150 nakomelingen waren er nog steeds te vinden. Nu is daar een einde aan gekomen, tot groot verdriet van Hamza Karaman. Vanavond schuift hij aan. - Zanger Douwe Bob steekt in zijn nieuwe single 'Hold On' een hart onder de riem van ouders met een gepest kind. Een zaak die hem ook persoonlijk aangaat.

Eerder Vandaag | 13:35 Radar: o.a. commerciële snelteststraten

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Commerciële snelteststraten De commerciële snelteststraten ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Commerciële snelteststraten De commerciële snelteststraten waar je je kunt laten testen op corona, schieten als paddestoelen uit de grond. De prijzen variëren van 60 tot 145 euro en binnen een kwartier tot twee uur heb je een uitslag en kun je weer verder. Met het oog op de feestdagen misschien wel handig om de hele familie te laten testen voor je Sinterklaas of kerst gaat vieren. Maar is die uitslag van een commerciële teststraat wel betrouwbaar, door wie wordt de test uitgevoerd, op welke manier en wat verklaart het prijsverschil tussen de verschillende locaties? Maandag in Radar een overzicht en uitleg. Waar is mijn 6500 euro? Radar checkt Tijdens het opruimen kom je een stortingsbewijs tegen van 10.000 gulden op een beleggingsrekening, nu omgerekend een kleine 6500 euro. Je bent na ruim twintig jaar benieuwd wat er op die rekening staat. Je gaat met al je papieren naar de bank, maar die zegt met droge ogen dat ze na zeven jaar een slapende rekening mogen opheffen en dat je dus simpelweg pech hebt. Ook bij alle andere instanties loop je keihard tegen een muur. Komt Fons wel verder? De zin of onzin van voedingssupplement VitaePro In de wintermaanden en zeker nu met het coronavirus, grijpen veel mensen naar voedingssupplementen om hun weerstand te vergroten. Uit een enquête van Radar blijkt dat twee derde van ruim 20.000 respondenten weleens een voedingssupplement heeft gebruikt, en dat meer dan de helft (56%) dat op dit moment doet. Neem bijvoorbeeld het product VitaePro. De reclame van het voedingssupplement komt regelmatig langs. Als we Erben Wennemars mogen geloven, neem je dit product als je spieren belangrijk vindt. Het product is niet te koop in de winkel, je moet een abonnement nemen. Hiervoor betaal je bijna 40 euro per zending, wat gelijk staat aan 60 tabletten. Maar heb je deze supplementen echt nodig? In Radar onderzoeken we wat voor product dit eigenlijk is, hoe gezond het is en of de prijs en kwaliteit in verhouding staan. Welke kledingstomer is de beste? Je wil je kleding kreukvrij maken met een handzame kledingstomer, maar welke is de beste? Is een strijkijzer nu overbodig? En maken kledingstomers hun claim waar dat ze 99 procent van de bacteriën doden en nare geurtjes uit je kleding laten verdwijnen? Drie experts onderwierpen vijf kledingstomers van onder de 65 euro aan testen. Maandag in Radar de uitslag.

Eerder Vandaag | 11:50 Tijd voor MAX: special Nationale Heldendag

Informatief, Herhaling. Vandaag in Tijd voor Max een speciale uitzending, die volledig in het teken staat van Nationale ...

Herhaling. Vandaag in Tijd voor Max een speciale uitzending, die volledig in het teken staat van Nationale Heldendag 2020. - Onze Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen is sinds enkele jaar betrokken bij de Heldendag. Hij laat een speciale column horen. - Jaap Smit is de commissaris van de koning van Zuid-Holland maar ook de voorzitter van Stichting Carnegie Heldenfonds en daarmee de bedenker van deze Heldendag die sinds 2015 bestaat. - Johann, Jelle en Jouke kenden elkaar tot voor kort nog niet, maar op 18 augustus veranderde dat toen ze een man uit een brandende auto redden. - Giel de Koning redde het leven van zijn overbuurvrouw door haar uit een brandende woning te halen. Hij ontving hiervoor de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. De Erepenning is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor dappere daden. Ook Henk Morsink schuift aan, hij is Kanselier der Nederlandse Orden. - Op 17 april stapt Eric Schipper op zijn fiets om een nieuw boek te halen in de boekwinkel. Maar dat ritje verloopt heel anders, onderweg redt hij namelijk een baby uit de gracht. Hiervoor krijgt hij een onderscheiding van burgemeester Sybrand Buma. De zilveren penning is gegeven vanuit de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, waarvan Jan de Bie Leuveling Tjeenk de voorzitter is.

Eerder Vandaag | 11:10 Tijd voor MAX: special Nationale Heldendag

Informatief, Herhaling. Vandaag in Tijd voor Max een speciale uitzending, die volledig in het teken staat van Nationale ...

Herhaling. Vandaag in Tijd voor Max een speciale uitzending, die volledig in het teken staat van Nationale Heldendag 2020. - Onze Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen is sinds enkele jaar betrokken bij de Heldendag. Hij laat een speciale column horen. - Jaap Smit is de commissaris van de koning van Zuid-Holland maar ook de voorzitter van Stichting Carnegie Heldenfonds en daarmee de bedenker van deze Heldendag die sinds 2015 bestaat. - Johann, Jelle en Jouke kenden elkaar tot voor kort nog niet, maar op 18 augustus veranderde dat toen ze een man uit een brandende auto redden. - Giel de Koning redde het leven van zijn overbuurvrouw door haar uit een brandende woning te halen. Hij ontving hiervoor de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. De Erepenning is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor dappere daden. Ook Henk Morsink schuift aan, hij is Kanselier der Nederlandse Orden. - Op 17 april stapt Eric Schipper op zijn fiets om een nieuw boek te halen in de boekwinkel. Maar dat ritje verloopt heel anders, onderweg redt hij namelijk een baby uit de gracht. Hiervoor krijgt hij een onderscheiding van burgemeester Sybrand Buma. De zilveren penning is gegeven vanuit de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, waarvan Jan de Bie Leuveling Tjeenk de voorzitter is.

Eerder Vandaag | 10:55 Op1: Jean-Luc Murk, Joost Vullings en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Arts microbioloog Jean Luc Murk en gezondheidseconoom Xander ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Arts-microbioloog Jean-Luc Murk en gezondheidseconoom Xander Koolman over de hoge besmettingsaantallen Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is toegenomen. Volgens voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers zijn het aantal coronabesmettingen nog veel te hoog om aan versoepelingen te denken. Ook voor Rutte reden tot zorgen. Ondertussen zeggen verschillende landen in december al te gaan vaccineren. Wanneer zijn wij aan de beurt? We bespreken het met arts-microbioloog Jean-Luc Murk en gezondheidseconoom Xander Koolman. Harm Ede Botje en Joost Vullings over het vertrek van Thierry Baudet als lijsttrekker bij Forum voor Democratie Thierry Baudet trekt zich terug als leider van Forum voor Democratie en wil ook geen lijsttrekker meer zijn voor de verkiezingen in maart. Schrijver van het boek ‘’Mijn mening, zijn feiten’’ Harm Ede Botje en politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings bespreken vanavond bij Op1 het vertrek van Thierry Baudet bij de partij. Nellie Benner en Imad Hadar over rouwen op jonge leeftijd Presentatrice Nellie Benner is 28 jaar als haar moeder overlijdt. Het verdriet is groot en het lijkt er voor haar op alsof iedereen weet hoe ze moet rouwen. In de documentaire ‘Ik Rouw van Jou’ onderzoekt Nellie Benner de tegenstrijdigheden van het verliezen van een ouder op jonge leeftijd. In de documentaire spreekt ze onder anderen de jonge kickbokser Imad Hadar die kortgeleden zijn moeder verloor. Vanavond bij Op1 vertellen Nellie en Imad hoe zij met hun verdriet en rouwverwerking omgaan. S10 (Stien den Hollander) krijgt lovende recensies voor haar nieuwe album ‘Vlinders’ ‘Vlinders’ is het nieuwe, vierde album van de 20-jarige S10. Hiphop is nog wel een inspiratiebron, maar muzikaal is ze veel breder geworden. De recensies zijn unaniem lovend. Gebleven is haar emotionele impact, een liedje van S10 kun je haast niet onberoerd beluisteren. Ze kreeg op de plaat hulp van onder meer Wende Snijders en Ronnie Flex, vanavond praat en zingt ze alleen.

Eerder Vandaag | 10:15 Nieuwsuur: o.a. politici verhoord over toeslagenaffaire

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Politici verhoord over toeslagenaffaire Hoe heeft het zo mis ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Politici verhoord over toeslagenaffaire Hoe heeft het zo mis kunnen gaan in de kinderopvangtoeslagenaffaire? De Tweede kamer doet er twee weken lang onderzoek naar. Vandaag beginnen de verhoren van oud-bewindspersonen Frans Weekers, Eric Wiebes en Lodewijk Asscher. Vanavond maken we de balans op en blikken we terug op de dag vol verhoren. Opmars van terreurgroepen in Afrikaanse landen Dit jaar zijn terreurgroepen IS en Al-qaida bezig aan een opmars in veel Afrikaanse landen. Dit gaat met veel geweld gepaard en destabiliseert veel toch al zwakke landen. We praten erover met onderzoeker Jacob Zenn, die terreurgroepen in Afrika volgt.

Eerder Vandaag | 10:10 Nieuwsuur: o.a. politici verhoord over toeslagenaffaire

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Politici verhoord over toeslagenaffaire Hoe heeft het zo mis ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Politici verhoord over toeslagenaffaire Hoe heeft het zo mis kunnen gaan in de kinderopvangtoeslagenaffaire? De Tweede kamer doet er twee weken lang onderzoek naar. Vandaag beginnen de verhoren van oud-bewindspersonen Frans Weekers, Eric Wiebes en Lodewijk Asscher. Vanavond maken we de balans op en blikken we terug op de dag vol verhoren. Opmars van terreurgroepen in Afrikaanse landen Dit jaar zijn terreurgroepen IS en Al-qaida bezig aan een opmars in veel Afrikaanse landen. Dit gaat met veel geweld gepaard en destabiliseert veel toch al zwakke landen. We praten erover met onderzoeker Jacob Zenn, die terreurgroepen in Afrika volgt.

Eerder Vandaag | 09:25 M

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Gordon en zijn levenslustige honderdplussers terug op ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Gordon en zijn levenslustige honderdplussers terug op televisie! Gordon Heuckeroth is weer helemaal terug na een jaar van diepe dalen. In '100 Jaar Jong' krijgt Gordon een kijkje in het leven van, nog altijd, levenslustige honderdplussers. Maar waarom past dit programma zo goed bij hem? En hoe vinden de honderdplussers het om met Gordon op pad te gaan? Straks schuift de presentator samen met de 100-jarige Corrie de Longte-Buurmeester aan. Staredown tussen EU en Groot-Brittannië: wie knippert als eerste? De onderhandelingen over de Brexit zijn nog steeds in volle gang. Afgelopen week had er al een deal moeten liggen, maar tussen de EU en Groot-Brittannië lijken de afspraken maar lastig van de grond te komen. Daarnaast ligt ook de BBC flink onder vuur, maar dan over het bekende interview van prinses Diana uit 1995. We bespreken het vanavond met minister voor Buitenlandse Handel Sigrid Kaag, correspondent Suse van Kleef en oud-correspondent Hieke Jippes.

Eerder Vandaag | 09:00 EenVandaag: o.a. ongediertebestrijders druk door corona

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Als de werknemer thuis is, dansen de muizen op de bureaus: ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Als de werknemer thuis is, dansen de muizen op de bureaus: ongediertebestrijders druk door corona Nu de bedrijfspanden leegstaan en het kouder wordt, staat de telefoon roodgloeiend bij de ongediertebestrijding: als de werknemer van kantoor is, dansen de muizen op de bureaus. Vreemd geritsel, kleine zwarte stukjes en af en toe een hoge piep: het moment waarop de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Je hebt muizen. Of misschien nog erger, ratten. Nu de winter in aantocht is, trekt het knagend ongedierte massaal naar binnen. Dat gebeurt elk jaar in de herfstmaanden, maar de afgelopen weken heeft ongediertebestrijder Richard het drukker dan normaal. Suriname 45 jaar onafhankelijk, maar niet in feeststemming: 'Voor gewone man en vrouw is het er diepe ellende' Het zou een groot feest moeten zijn, de 45ste verjaardag van de Surinaamse onafhankelijkheid van Nederland. Maar het is een feest in mineur. "Er is geen geld om te feesten, er zijn geen omstandigheden om te feesten", zegt journalist Iwan Brave. Toch worden tal van buitenlandse gasten uitgenodigd, onder wie onze eigen minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Hij noemde het Suriname van Desi Bouterse 2 jaar geleden nog een 'failed state', wat hem veel kritiek opleverde. Inmiddels is de opvolger van Bouterse Chan Santhoki bezig met puinruimen. Een ondankbare taak, waarbij hij steun van andere landen kan gebruiken. Verpleegkundige Felicia ging naar Curaçao om te helpen en ziet nu toeristen 'hutje mutje op het strand' Verpleegkundige Felicia Burger reisde in september naar Sint Eustatius, om bij te springen op een corona-afdeling. Vorige week werd ze overgeplaatst naar Curaçao, waar het lijkt alsof toeristen nooit weg zijn geweest. "Een gekke gewaarwording." Covid-verpleegkundige Felicia was 2 maanden aan het werk op Sint Eustatius, toen het uitzendbureau haar belde. 'Morgen vlieg je naar Curaçao', was de boodschap. 41 medewerkers van het ziekenhuis in Willemstad zaten thuis vanwege coronabesmetting. Een onhoudbare situatie voor het overige personeel.

Eerder Vandaag | 06:10 Tijd voor MAX: special Nationale Heldendag

Informatief, Herhaling. Vandaag in Tijd voor Max een speciale uitzending, die volledig in het teken staat van Nationale ...

Herhaling. Vandaag in Tijd voor Max een speciale uitzending, die volledig in het teken staat van Nationale Heldendag 2020. - Onze Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen is sinds enkele jaar betrokken bij de Heldendag. Hij laat een speciale column horen. - Jaap Smit is de commissaris van de koning van Zuid-Holland maar ook de voorzitter van Stichting Carnegie Heldenfonds en daarmee de bedenker van deze Heldendag die sinds 2015 bestaat. - Johann, Jelle en Jouke kenden elkaar tot voor kort nog niet, maar op 18 augustus veranderde dat toen ze een man uit een brandende auto redden. - Giel de Koning redde het leven van zijn overbuurvrouw door haar uit een brandende woning te halen. Hij ontving hiervoor de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. De Erepenning is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor dappere daden. Ook Henk Morsink schuift aan, hij is Kanselier der Nederlandse Orden. - Op 17 april stapt Eric Schipper op zijn fiets om een nieuw boek te halen in de boekwinkel. Maar dat ritje verloopt heel anders, onderweg redt hij namelijk een baby uit de gracht. Hiervoor krijgt hij een onderscheiding van burgemeester Sybrand Buma. De zilveren penning is gegeven vanuit de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, waarvan Jan de Bie Leuveling Tjeenk de voorzitter is.

Eerder Vandaag | 20:20 Herhalingen NOS Journaal

NOS - OMT:onderzoek langere kerstvakantie * RIVM:3979 nieuwe coronabesmettingen * Meer meldingen vuurwerkoverlast * Ook verbod op vervoeren van vuurwerk * KPN investeert in glasvezelnetwerk * Frank Elderson directielid ECB * Baudet ook weg als FvD-voorzitter * Theo Hiddema per direct uit Kamer * Onderzoek ontruiming kamp in Parijs * Rellen bij protesten in Zuid-Brazilië * Actrice Corrie van Gorp overleden * Trump steunt machtsoverdracht Biden * Campagne voor statiegeld op blikjes * Qantas:zonder vaccinatie niet mee * Problemen in onderwijs door corona

Eerder Vandaag | 19:15 Herhalingen NOS Journaal

NOS - OMT:onderzoek langere kerstvakantie * RIVM:3979 nieuwe coronabesmettingen * Meer meldingen vuurwerkoverlast * Ook verbod op vervoeren van vuurwerk * KPN investeert in glasvezelnetwerk * Frank Elderson directielid ECB * Baudet ook weg als FvD-voorzitter * Theo Hiddema per direct uit Kamer * Onderzoek ontruiming kamp in Parijs * Rellen bij protesten in Zuid-Brazilië * Actrice Corrie van Gorp overleden * Trump steunt machtsoverdracht Biden * Campagne voor statiegeld op blikjes * Qantas:zonder vaccinatie niet mee * Problemen in onderwijs door corona

Eerder Vandaag | 19:00 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Eerder Vandaag | 18:45 NOS Jeugdjournaal/herhaling NOS Jeugdjournaal

- Het aantal coronabesmettingen op * Vuurwerkoverlast in Arnhemse wijk * Meer bruinvissen dan 30 jaar geleden * Gedoe om een edelhert in Drenthe * T-rex Trix heeft tweelingzus gekregen * Weer goed nieuws over coronavaccin * Chinese maanlander vertrekt vanavond * Diepste zwembad ter wereld geopend * Record voor Charli D'Amelio op Tiktok * Checkditdan! * Pianist geeft concert voor apen * Het weer

Eerder Vandaag | 18:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

- OMT:onderzoek langere kerstvakantie * RIVM:3979 nieuwe coronabesmettingen * Meer meldingen vuurwerkoverlast * Ook verbod op vervoeren van vuurwerk * KPN investeert in glasvezelnetwerk * Frank Elderson directielid ECB * Baudet ook weg als FvD-voorzitter * Theo Hiddema per direct uit Kamer * Onderzoek ontruiming kamp in Parijs * Rellen bij protesten in Zuid-Brazilië * Actrice Corrie van Gorp overleden * Trump steunt machtsoverdracht Biden * Het weer

Eerder Vandaag | 17:00 NOS Journaal/RegioNed/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Eerder Vandaag | 14:35 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 37 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Eerder Vandaag | 14:35 2Doc IDFA Primeur: Dierbaren

Herhaling. Vlak na de première op filmfestival IDFA is de documentaire Dierbaren (Sheltered) te zien op NPO 2. De docu zit vol rauwe en gevoelige observaties van het wel en wee in een dierenasiel. Zielige straatkatjes Een onophoudelijke stroom van levensgevaarlijke honden, zielige straatkatjes en afgedankte konijnen zet binnen de muren van het dierenasiel de liefdevolle band tussen mens en dier op spanning. Juiste match Met aandachtige verzorging en training worden de kanshebbers door gedreven medewerkers en vrijwilligers weer opgeknapt en klaargestoomd voor een juiste match met een nieuw baasje. Alles draait erom de verschoppelingen een nieuw thuis te geven. Toevluchtsoord We zien het dagelijkse leven in het asiel, waar verzorgers stank en agressie trotseren om honden weer handelbaar te maken en we beleven met hen de vreugde of het verdriet als het goed of slecht gaat met de dieren. Het asiel is een toevluchtsoord waar mensen onvoorwaardelijke liefde geven en troost vinden bij hun dierbaren.

Eerder Vandaag | 12:50 100 jaar jong

Herhaling. In deze aflevering van Alle Hens Aan Dek ligt nonchalance op de loer, waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat. Ook is er hilariteit om Marco Kroon. Slaapgebrek Na vier dagen onderweg te zijn, begint het leven aan boord te wennen. En dat is gevaarlijk! Nonchalance ligt op de loer, zeker in combinatie met slaapgebrek is een foutje snel gemaakt. Ramp dreigt Marco sloopt het halve interieur, omdat blijven staan nog altijd niet goed lukt. Het leidt tot veel hilariteit. Maar dat midden in de nacht een pannetje op het vuur blijft staan, is niet meer grappig; een ramp dreigt. De bemanningsleden leren elkaar ook steeds beter kennen en delen hun levensverhalen. Je kunt alle afleveringen van Alle Hens Aan Dek terugkijken op KIJK.nl en via gids.tv/programma/alle-hens-aan-dek.

Eerder Vandaag | 11:15 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 11:15 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 09:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Eerder Vandaag | 08:45 Racing: Formule 1 GP van Turkije Race

herhaling van de GP van Turkije, gereden op het Istanbul Park Circuit, in Istanbul. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid. Presentatie Rob Kamphues.

Eerder Vandaag | 07:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 07:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 12 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 06:30 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

 Meer