Herhaling op tv (tv-tips)

Vandaag | 23:50 Op1: Jan Slagter, Maurice de Hond en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Jan Slagter keert vanaf vandaag terug met het MAX ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Jan Slagter keert vanaf vandaag terug met het MAX Ouderenjournaal Het MAX Ouderenjournaal keert vanaf vandaag terug! Het programma richt zich op positief en hoopvol nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen tijdens deze tweede coronagolf. Omroepdirecteur én presentator Jan Slagter vertelt vanavond bij Op1 waarom het MAX Ouderenjournaal terugkeert en wat we kunnen verwachten van de nieuwe afleveringen. Voormalig Nederlands model Thysia Huisman deelt haar schokkende verhaal in nieuw boek Thysia Huisman stond dertig jaar geleden op achttienjarige leeftijd een gouden toekomst te wachten als topmodel in Parijs. Haar droom viel echter in duigen. Ze werd verkracht door Jeffrey-Epstein-handlanger en modellenscout Jean-Luc Brunel. Later kwam Thysia erachter dat Brunel een van de grootste meisjesronselaars was van Jeffrey Epstein. Ze schreef haar verhaal op in het boek ‘Close-up’ en vanavond vertelt Tysia hierover bij Op1. Ab Osterhaus en Maurice de Hond in debat over wel of geen complete lockdown Het RIVM meldt vandaag 10.353 nieuwe bevestigde coronabesmettingen en dat is weer een stijging. Het zijn 145 meer bevestigde besmettingen dan gisteren. Viroloog Ab Osterhaus pleit voor een complete lockdown om zo het coronavirus weg te drukken. Sociaal geograaf en opiniepeiler Maurice de Hond is tegen een complete lockdown, die volgens hem schade toebrengt aan de samenleving. Vanavond bij Op1 gaan Ab Osterhaus en Maurice de Hond hierover met elkaar in debat. Jan Struijs en Paul Depla over coronamoeheid en toenemende spanningen in de samenleving Coronamoeheid zorgt voor spanningen in de samenleving. Hier bij Op1 aan tafel Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse politiebond en Paul Depla, burgemeester van Breda. Beiden hadden ze dit weekend te maken met ongeregeldheden in hun omgeving. Joost Vullings over de toenemende druk op het kabinet om strengere maatregelen Gaat Nederland in een volledige lockdown of niet? Het kabinet volgt de besmettingscijfers op de voet en hoopt de komende dagen de stijging van coronagevallen af te zien nemen. Terwijl Den Haag wacht, neemt de druk om verder in te grijpen toe. Politiek verslaggever Joost Vullings weet of het kabinet de roep om strengere maatregelen kan weerstaan.

Vandaag | 23:35 Terug: M

Informatief, Herhaling. Talkshow M is terug! Ook in dit nieuwe seizoen ontvangt Magriet van der Linden weer een ...

Herhaling. Talkshow M is terug! Ook in dit nieuwe seizoen ontvangt Magriet van der Linden weer een uiteenlopende selectie gasten met wie ze uiteenlopende gesprekken en discussies voert. In de eerste week ontvangt Magriet onder andere de finalisten van Wie Is De Mol, Famke Louise en Twan Huys Napret met de finalisten van Wie is de Mol?: samen blikken zij terug! Twintig jaar Wie is de Mol?: een uniek seizoen met uitsluitend oud-kandidaten. Na weken vol spanning hebben de fans eindelijk antwoord op de vraag die hen tijden bezig heeft gehouden… Jeroen Kijk in de Vegte is de mol! Hoe voelt het om zijn geheim na al die tijd te mogen delen? Hoe kijkt verliezend finalist Tygo Gernandt terug op het seizoen? En hoe voelt Nikkie de Jager zich na de overwinning? Bij M genieten zij na én blikken terug op het avontuur! De jeugd weer aan het lezen, zo gaan Dio, Famke Louise en Jeangu Macrooy dat doen Er is sprake van ontlezing onder Nederlandse jongeren en daarom is de Weddenschap in het leven geroepen. De campagne gaat vandaag van start, zo hopen ze leerlingen uit te dagen om meer te lezen. Leescoaches Dio, Famke Louise en Jeangu Macrooy tekenen straks zelf óók het contract. Het eerste optreden van het seizoen: Tim Akkerman samen met huisband Her Majesty! De komende uitzendingen zal de band Her Majesty de huisband van M zijn. Elke avond treden zij op met een campagnenummer uit de geschiedenis van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Vanavond trapt de band hun eerste optreden van het seizoen af samen met Tim Akkerman. En dat doen ze met het nummer: Born in the USA!

Vandaag | 23:42 Jinek: Dolf Jansen, Art Rooijakkers en meer

Amusement, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending The Boss is back! En hoe! The Boss is back. En hoe! Nadat Bruce ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending The Boss is back! En hoe! The Boss is back. En hoe! Nadat Bruce Springsteen afgelopen vrijdag zijn twintigste album uitbracht, werd hij bedolven onder lovende recensies. Dolf Jansen, Art Rooijakkers en Kluun zijn fans van het eerste uur en vertellen waarom zij de hele wereld afreizen om hun held in actie te zien.

Morgen | 01:20 EenVandaag: o.a. niets ruiken/proeven en toch lekker eten

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Niks ruiken en proeven door corona en toch lekker eten? Met de ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Niks ruiken en proeven door corona en toch lekker eten? Met de uitleg van sterrenchef Jos Grootscholten lukt het je Het is een bekend en veel voorkomend symptoom van corona: het verlies van geur en smaak. Hoe kun je nog van eten genieten wanneer je niets of nauwelijks meer kan proeven? Sterrenchef Jos Grootscholten bedacht gerechten speciaal voor coronapatiënten. Het idee daarvoor kwam van de vereniging Reuksmaakstoornis.nl. "Wat wij met koks als Jos Grootscholten willen bereiken, is dat je mensen leert hoe je toch nog voedzaam en lekker kunt koken, ook al doet je neus (even) niet goed mee", vertelt voorzitter en ervaringsdeskundige Kirsten Jaarsma. 'Grijp je kans, verleg je grenzen': hoe de Zeeuwen erin slagen docenten uit België naar Nederland te halen Het kost Zeeland veel moeite om leraren te vinden die in de kustprovincie aan de slag willen gaan. Het zou ver van de Randstad zijn, te afgelegen. Maar de Zeeuwen bedachten een creatieve oplossing: buurten bij de Belgen. Het lerarentekort is in heel Nederland voelbaar, maar is vooral in Zeeland een groot probleem. Voor docenten uit de Randstad voelt de provincie te ver weg. Uiteindelijk vonden de Zeeuwen de oplossing dicht bij huis: ze zetten Vlamingen voor de Zeeuwse klas. Gorik Hageman is docent Duits én de Zeeuwse onderwijsambassadeur. Met zijn oproep 'Grijp je kans, verleg je grenzen. Hier zijn banen.' wil hij Vlaamse docenten overhalen. Het gevecht van molenaar Maarten tegen de windmolens: 'Als je niets doet, dan komen ze er gewoon' Het komende jaar moet elke gemeente, opgedeeld in 30 regio's, onderzoeken waar en op welke manier het best duurzame elektriciteit op land kan worden opgewekt. Molenaar Maarten van Dijk vreesde dat zijn molen erdoor in gevaar zou komen en kwam in actie. "Ik kan hier eindeloos zitten, kijken en luisteren naar de houten tandwielen." Maarten van Dijk is al 10 jaar molenaar en ging de strijd aan met zijn gemeente Ronde Venen. Hij wilde ervoor zorgen dat er geen windturbines in het Geingebied zouden komen staan, waar zijn Mondriaanmolen staat. De molen uit 1874 werd meer dan 20 keer door Piet Mondriaan geschilderd.

Herhaling op tv
De volgende herhalingen zijn op tv:

Herhaling op tv (overige uitzendingen NL)

Morgen | 00:50 Nieuwsuur: o.a. ondernemers in problemen

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Ondernemers in problemen Bedrijven van ondernemers die ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Ondernemers in problemen Bedrijven van ondernemers die jarenlang een paar keer modaal verdienden, zijn nu volledig stilgevallen. Na maanden van coronacrisis zijn zij nu door de reserves heen. De buffer is op. Normaal gesproken helpt gemeente Amsterdam op jaarbasis zo'n 1000 ondernemers die in de problemen komen. D it jaar zijn het er al meer dan 40.000. Ongeveer de helft van alle ondernemers in Amsterdam heeft zich gemeld voor (financiële) hulp. 30 procent van hen heeft te weinig buffer om zonder hulp van de overheid de crisis uit te zingen. Huidige waterstofplannen niet realistisch Het wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste instrumenten om afscheid te nemen van fossiele brandstof: groene waterstof. We zouden er schoon door kunnen rijden, het aardgas in ons huis ermee kunnen vervangen en fabrieken CO2-vrij laten draaien. Veel goede vooruitzichten. Maar volgens deskundigen zijn de kabinetsplannen niet realistisch. Om de plannen werkelijkheid te maken is er namelijk veel meer groene elektriciteit nodig dan er daadwerkelijk is. Crisisexpert kritisch op crisisaanpak Het is een cruciale week als het gaat om de cijfers van coronabesmettingen. Het kabinet gaat volgens ingewijden naar alle waarschijnlijkheid waarschuwen voor 'draconische maatregelen', als mensen zich niet aan de regels houden en de cijfers niet dalen. Crisisexpert Gert-Jan Ludden is gaat in de studio in op het beleid. "De samenleving is best bereid om een strengere aanpak te accepteren, maar dan willen ze wel de zekerheid dat het beter gaat daarna. Niets doen is geen optie als de cijfers niet minder worden. Maar we moeten tegelijkertijd perspectief bieden." Verdronken dorpen teruggevonden in Noordoostpolder In de Noordoostpolder zijn vier verdronken dorpen teruggevonden. Lange tijd werd gedacht dat Urk en Schokland de enige twee nederzettingen waren die in de late Middeleeuwen in het noordoostelijke deel van de Zuiderzee lagen. Maar dat blijkt nu toch anders te zijn. Maritiem archeoloog Yftinus van Popta ontdekte nog vier dorpjes. Voordat de zee rond 1400 na Christus het gebied opslokte, lagen er verschillende nederzettingen.

Morgen | 01:35 Hunted

Herhaling. Voor de vijfde keer gaat een groep Nederlanders de uitdaging aan om als voortvluchtige drie weken uit handen van een opsporingsdienst te blijven. Hunted is de komende maandagen om 20:25 uur te zien op NPO 3. Onder de radar De vrijwillige voortvluchtigen zetten alles op alles om 500 uur 'onder de radar' te blijven, terwijl het speciaal voor het programma opgerichte opsporingsteam er juist alles aan doet om deze mensen zo snel mogelijk te vinden. Alle middelen Deze 'hunters' hebben ervaring bij politie, defensie en in de private sector. Onder leiding van oud-recherchechef Sander Schaepman jaagt het hoofdkwartier op de deelnemers, met alle middelen die de politie vandaag de dag tot zijn beschikking heeft. Telefoongebruik, geld pinnen, met de auto over de snelweg rijden, alles wordt in de gaten gehouden als je voortvluchtig bent. Bekijk de eerste beelden van het nieuwe seizoen van Hunted op gids.tv/v261732/hunted-seizoen-5. (Foto: Elvin Boer/AVROTROS)

Morgen | 01:40 Nieuwsuur: o.a. ondernemers in problemen

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Ondernemers in problemen Bedrijven van ondernemers die ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Ondernemers in problemen Bedrijven van ondernemers die jarenlang een paar keer modaal verdienden, zijn nu volledig stilgevallen. Na maanden van coronacrisis zijn zij nu door de reserves heen. De buffer is op. Normaal gesproken helpt gemeente Amsterdam op jaarbasis zo'n 1000 ondernemers die in de problemen komen. D it jaar zijn het er al meer dan 40.000. Ongeveer de helft van alle ondernemers in Amsterdam heeft zich gemeld voor (financiële) hulp. 30 procent van hen heeft te weinig buffer om zonder hulp van de overheid de crisis uit te zingen. Huidige waterstofplannen niet realistisch Het wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste instrumenten om afscheid te nemen van fossiele brandstof: groene waterstof. We zouden er schoon door kunnen rijden, het aardgas in ons huis ermee kunnen vervangen en fabrieken CO2-vrij laten draaien. Veel goede vooruitzichten. Maar volgens deskundigen zijn de kabinetsplannen niet realistisch. Om de plannen werkelijkheid te maken is er namelijk veel meer groene elektriciteit nodig dan er daadwerkelijk is. Crisisexpert kritisch op crisisaanpak Het is een cruciale week als het gaat om de cijfers van coronabesmettingen. Het kabinet gaat volgens ingewijden naar alle waarschijnlijkheid waarschuwen voor 'draconische maatregelen', als mensen zich niet aan de regels houden en de cijfers niet dalen. Crisisexpert Gert-Jan Ludden is gaat in de studio in op het beleid. "De samenleving is best bereid om een strengere aanpak te accepteren, maar dan willen ze wel de zekerheid dat het beter gaat daarna. Niets doen is geen optie als de cijfers niet minder worden. Maar we moeten tegelijkertijd perspectief bieden." Verdronken dorpen teruggevonden in Noordoostpolder In de Noordoostpolder zijn vier verdronken dorpen teruggevonden. Lange tijd werd gedacht dat Urk en Schokland de enige twee nederzettingen waren die in de late Middeleeuwen in het noordoostelijke deel van de Zuiderzee lagen. Maar dat blijkt nu toch anders te zijn. Maritiem archeoloog Yftinus van Popta ontdekte nog vier dorpjes. Voordat de zee rond 1400 na Christus het gebied opslokte, lagen er verschillende nederzettingen.

Morgen | 02:40 Verdoofd

Herhaling. In de vierdelige documentaireserie Verdoofd worden vier verslaafde mensen gevolgd in hun strijd met hun grootste liefde: drugs en drank. De komende maandagen rond 21:25 uur op NPO 3. Vicieuze cirkel Deze serie laat zien hoe het leven eruitziet als je verslaafd bent en vertelt het verhaal van de vicieuze cirkel die verslaving is. Confronterend Van de drang de realiteit te verdoven tot de innerlijke strijd, gevolgd door confronterende momenten van besef. Lukt het deze mensen om te breken uit hun impasse? Indringende wijze Een programma met vier persoonlijke reizen dat op rauwe en indringende wijze laat kennismaken met de complexe wereld van drank- en drugsverslaving.

Morgen | 03:25 Terug: M

Informatief, Herhaling. Talkshow M is terug! Ook in dit nieuwe seizoen ontvangt Magriet van der Linden weer een ...

Herhaling. Talkshow M is terug! Ook in dit nieuwe seizoen ontvangt Magriet van der Linden weer een uiteenlopende selectie gasten met wie ze uiteenlopende gesprekken en discussies voert. In de eerste week ontvangt Magriet onder andere de finalisten van Wie Is De Mol, Famke Louise en Twan Huys Napret met de finalisten van Wie is de Mol?: samen blikken zij terug! Twintig jaar Wie is de Mol?: een uniek seizoen met uitsluitend oud-kandidaten. Na weken vol spanning hebben de fans eindelijk antwoord op de vraag die hen tijden bezig heeft gehouden… Jeroen Kijk in de Vegte is de mol! Hoe voelt het om zijn geheim na al die tijd te mogen delen? Hoe kijkt verliezend finalist Tygo Gernandt terug op het seizoen? En hoe voelt Nikkie de Jager zich na de overwinning? Bij M genieten zij na én blikken terug op het avontuur! De jeugd weer aan het lezen, zo gaan Dio, Famke Louise en Jeangu Macrooy dat doen Er is sprake van ontlezing onder Nederlandse jongeren en daarom is de Weddenschap in het leven geroepen. De campagne gaat vandaag van start, zo hopen ze leerlingen uit te dagen om meer te lezen. Leescoaches Dio, Famke Louise en Jeangu Macrooy tekenen straks zelf óók het contract. Het eerste optreden van het seizoen: Tim Akkerman samen met huisband Her Majesty! De komende uitzendingen zal de band Her Majesty de huisband van M zijn. Elke avond treden zij op met een campagnenummer uit de geschiedenis van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Vanavond trapt de band hun eerste optreden van het seizoen af samen met Tim Akkerman. En dat doen ze met het nummer: Born in the USA!

Morgen | 06:10 Tijd voor MAX

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Met vaak gevaar voor eigen leven, gaan zij brandende ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Met vaak gevaar voor eigen leven, gaan zij brandende huizen in om andere levens te redden. De brandweer, we kunnen niet zonder ze. En dat ze meer doen dan een brandje blussen of een kat uit de boom halen, bewijzen ze in de nieuwe realityserie 'Als de Brandweer'. Bij ons aan tafel twee brandweerlieden Cindy Morbeck en Menno Rijnberk. - William Spaaij komt optreden.

Morgen | 10:10 Nieuwsuur: o.a. ondernemers in problemen

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Ondernemers in problemen Bedrijven van ondernemers die ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Ondernemers in problemen Bedrijven van ondernemers die jarenlang een paar keer modaal verdienden, zijn nu volledig stilgevallen. Na maanden van coronacrisis zijn zij nu door de reserves heen. De buffer is op. Normaal gesproken helpt gemeente Amsterdam op jaarbasis zo'n 1000 ondernemers die in de problemen komen. D it jaar zijn het er al meer dan 40.000. Ongeveer de helft van alle ondernemers in Amsterdam heeft zich gemeld voor (financiële) hulp. 30 procent van hen heeft te weinig buffer om zonder hulp van de overheid de crisis uit te zingen. Huidige waterstofplannen niet realistisch Het wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste instrumenten om afscheid te nemen van fossiele brandstof: groene waterstof. We zouden er schoon door kunnen rijden, het aardgas in ons huis ermee kunnen vervangen en fabrieken CO2-vrij laten draaien. Veel goede vooruitzichten. Maar volgens deskundigen zijn de kabinetsplannen niet realistisch. Om de plannen werkelijkheid te maken is er namelijk veel meer groene elektriciteit nodig dan er daadwerkelijk is. Crisisexpert kritisch op crisisaanpak Het is een cruciale week als het gaat om de cijfers van coronabesmettingen. Het kabinet gaat volgens ingewijden naar alle waarschijnlijkheid waarschuwen voor 'draconische maatregelen', als mensen zich niet aan de regels houden en de cijfers niet dalen. Crisisexpert Gert-Jan Ludden is gaat in de studio in op het beleid. "De samenleving is best bereid om een strengere aanpak te accepteren, maar dan willen ze wel de zekerheid dat het beter gaat daarna. Niets doen is geen optie als de cijfers niet minder worden. Maar we moeten tegelijkertijd perspectief bieden." Verdronken dorpen teruggevonden in Noordoostpolder In de Noordoostpolder zijn vier verdronken dorpen teruggevonden. Lange tijd werd gedacht dat Urk en Schokland de enige twee nederzettingen waren die in de late Middeleeuwen in het noordoostelijke deel van de Zuiderzee lagen. Maar dat blijkt nu toch anders te zijn. Maritiem archeoloog Yftinus van Popta ontdekte nog vier dorpjes. Voordat de zee rond 1400 na Christus het gebied opslokte, lagen er verschillende nederzettingen.

Morgen | 11:10 Tijd voor MAX

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Met vaak gevaar voor eigen leven, gaan zij brandende ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Met vaak gevaar voor eigen leven, gaan zij brandende huizen in om andere levens te redden. De brandweer, we kunnen niet zonder ze. En dat ze meer doen dan een brandje blussen of een kat uit de boom halen, bewijzen ze in de nieuwe realityserie 'Als de Brandweer'. Bij ons aan tafel twee brandweerlieden Cindy Morbeck en Menno Rijnberk. - William Spaaij komt optreden.

Morgen | 13:35 Waar is De Mol?: Fred van Leer

Herhaling. In deze aflevering van 'Waar is De Mol?' in Nederland gaat Johnny de Mol met topstylist en tv-presentator Fred van Leer naar Zeeland. Stacaravan Fred van Leer bracht als kind al zijn vakanties door in Zeeland. Hij neemt Johnny mee naar de camping waar zijn ouders een stacaravan hadden en waar hij nog flikflooide met meisjes in de duinen. Vlucht Ook vertelt hij over zijn jeugd in Alblasserdam, zijn vlucht naar Rotterdam waar hij zich stortte op het excentrieke uitgaansleven en zijn drang om de top te bereiken. Autorijles Onderweg geeft Johnny Fred, die geen rijbewijs heeft, autorijles waarbij Fred de longen uit zijn lijf schreeuwt van angst. Ten slotte bezoeken ze de beroemde molens van Kinderdijk en proppen ze zich vol met patat. Je kunt alle afleveringen van Waar is De Mol? terugkijken op KIJK.nl en via gids.tv/programma/waar-is-de-mol.

Morgen | 13:35 Radar: o.a. burgerinitiatief tegen niet-transparante kosten woekerpolissen

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Burgerinitiatief: einde aan niet transparante kosten ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Burgerinitiatief: einde aan niet-transparante kosten Financiële producten die zoveel verborgen kosten hadden dat het rendement dat je ooit beloofd was nooit gehaald kon worden. De zogenaamde woekerpolissen. In Nederland zijn zeven miljoen van deze polissen afgesloten. Radar berichtte in 2006 als eerste over deze affaire. Banken en verzekeraars zijn al flink door het stof gegaan. Sinds 2008 krijgen consumenten ieder jaar verplicht een De Ruiter waarde-overzicht. Desondanks zijn bepaalde (beleggings)kosten nog steeds niet transparant en onzichtbaar voor de klant. En daar moet nu echt, via een wetswijziging, een einde aan komen. Dat vinden de Consumentenbond, ConsumentenClaim, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl. Zij startten in mei samen een burgerinitiatief. Ondertussen hebben ze ruim 52.000 handtekeningen binnen en komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te staan. Wat kunnen we verwachten? Radar checkt: klanten van Vitens moeten zelf de put in Veel mensen in Driebergen hebben hun watermeter in een put in hun voortuin zitten. Makkelijk voor het waterbedrijf, Vitens, om de meterstand op te nemen als de bewoners niet thuis zijn. Maar nu, zo'n twintig jaar later, wil Vitens zelf niet meer de put in en sturen ze brieven dat bewoners het zelf maar moeten doen. De put is diep, vies en zit vol insecten. Daarnaast is de deksel loeizwaar en nauwelijks los te krijgen. Fons gaat langs bij de bewoners én bij Vitens. En je hebt afgelopen juni een koffiezetautomaat gekocht van maar liefst 1300 euro en het apparaat is nog steeds niet binnen. Bellen, mailen en nog eens bellen maar je krijgt de leverancier niet te pakken. Een ronde op internet leert dat er talloze klachten zijn over het bedrijf. Weet Fons ze wel te pakken te krijgen? Betrouwbaarheid van DNA-thuistesten Er wordt behoorlijk wat reclame voor gemaakt, DNA-testen die inzicht geven in jouw genen. Vanaf 99 euro kun je een DNA test kopen. Niet bij de huisarts of in een ziekenhuis, maar op internet. Je stuurt wat spuug op en na zes tot acht weken krijg je de uitslag via de mail binnen. Heb je bijvoorbeeld verhoogde kans op borstkanker, of op alzheimer? Maar hoe wordt de test gedaan, en hoe moet je de uitslag analyseren? Hoe betrouwbaar zijn de uitslagen van dit soort testen? De Vereniging van Klinische Genetica Nederland (VKGN) zet grote vraagtekens bij de testen. De VKGN en iGene, een van de aanbieders van deze testen, zitten aan tafel.

Morgen | 13:56 Jinek: Dolf Jansen, Art Rooijakkers en meer

Morgen - Amusement, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending The Boss is back! En hoe! The Boss is back. En hoe! ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending The Boss is back! En hoe! The Boss is back. En hoe! Nadat Bruce Springsteen afgelopen vrijdag zijn twintigste album uitbracht, werd hij bedolven onder lovende recensies. Dolf Jansen, Art Rooijakkers en Kluun zijn fans van het eerste uur en vertellen waarom zij de hele wereld afreizen om hun held in actie te zien.

Morgen | 14:25 2Doc: Harry Mulisch - schepper van zichzelf

Herhaling. Tien jaar na de dood van schrijver Harry Mulisch gaat regisseur Coen Verbraak op zoek naar de persoon achter de schrijver, door in Mulisch' oude werkkamer met intimi te praten. Onaangeroerd Op 30 oktober 2010 stierf Harry Mulisch. Zijn werkkamer in Amsterdam is sinds die dag onaangeroerd gebleven. Daar schreef hij de klassiekers als 'Het Stenen Bruidsbed', 'De Aanslag' en 'De Ontdekking van de Hemel'. Fidel Castro Coen Verbraak gaat op zoek naar de persoon achter de schrijver. Hoe was hij als vader en echtgenoot? Waarom had hij zoveel sympathie voor Fidel Castro en is het waar dat hij meer van teckels hield dan van mensen? Gesprekspartners Verbraak spreekt onder anderen met Adriaan van Dis, Jeroen Krabbé, Remco Campert, Mulisch' dochter Anna en zijn partner Kitty Saal. Ook komt de schrijver zelf volop aan het woord via archiefbeelden, waarvan sommige nooit eerder zijn vertoond.

Morgen | 15:55 Op1: Jan Slagter, Maurice de Hond en meer

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Jan Slagter keert vanaf vandaag terug met het MAX ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Jan Slagter keert vanaf vandaag terug met het MAX Ouderenjournaal Het MAX Ouderenjournaal keert vanaf vandaag terug! Het programma richt zich op positief en hoopvol nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen tijdens deze tweede coronagolf. Omroepdirecteur én presentator Jan Slagter vertelt vanavond bij Op1 waarom het MAX Ouderenjournaal terugkeert en wat we kunnen verwachten van de nieuwe afleveringen. Voormalig Nederlands model Thysia Huisman deelt haar schokkende verhaal in nieuw boek Thysia Huisman stond dertig jaar geleden op achttienjarige leeftijd een gouden toekomst te wachten als topmodel in Parijs. Haar droom viel echter in duigen. Ze werd verkracht door Jeffrey-Epstein-handlanger en modellenscout Jean-Luc Brunel. Later kwam Thysia erachter dat Brunel een van de grootste meisjesronselaars was van Jeffrey Epstein. Ze schreef haar verhaal op in het boek ‘Close-up’ en vanavond vertelt Tysia hierover bij Op1. Ab Osterhaus en Maurice de Hond in debat over wel of geen complete lockdown Het RIVM meldt vandaag 10.353 nieuwe bevestigde coronabesmettingen en dat is weer een stijging. Het zijn 145 meer bevestigde besmettingen dan gisteren. Viroloog Ab Osterhaus pleit voor een complete lockdown om zo het coronavirus weg te drukken. Sociaal geograaf en opiniepeiler Maurice de Hond is tegen een complete lockdown, die volgens hem schade toebrengt aan de samenleving. Vanavond bij Op1 gaan Ab Osterhaus en Maurice de Hond hierover met elkaar in debat. Jan Struijs en Paul Depla over coronamoeheid en toenemende spanningen in de samenleving Coronamoeheid zorgt voor spanningen in de samenleving. Hier bij Op1 aan tafel Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse politiebond en Paul Depla, burgemeester van Breda. Beiden hadden ze dit weekend te maken met ongeregeldheden in hun omgeving. Joost Vullings over de toenemende druk op het kabinet om strengere maatregelen Gaat Nederland in een volledige lockdown of niet? Het kabinet volgt de besmettingscijfers op de voet en hoopt de komende dagen de stijging van coronagevallen af te zien nemen. Terwijl Den Haag wacht, neemt de druk om verder in te grijpen toe. Politiek verslaggever Joost Vullings weet of het kabinet de roep om strengere maatregelen kan weerstaan.

Overmorgen | 02:30 Hij is een Zij: tijd voor borstvergroting

Herhaling. In deze aflevering van Hij is een Zij krijgt Maria (23) een borstvergroting. Ze droomt van een vrouwelijk silhouet, het liefst met een grote cupmaat. Staand plassen Voor Finn (41) is het dubbel feest: hij is jarig én heeft na lang wachten een datum voor de geslachtsbevestigende operatie. Het is zijn droom om staand te kunnen plassen. Trans llona (59) is op latere leeftijd uit de kast gekomen als trans vrouw, de medische transitie kan Ilona daarom niet snel genoeg gaan. Vandaag wordt haar gezicht voor het eerst gelaserd. X op ID Nanoah (19) krijgt als tweede Nederlander een X als geslachtsaanduiding op diens officiële documenten. Samen met presentator Jan Kooijman haalt Nanoah de nieuwe ID-kaart op. Transitie In Hij is een Zij volgt Jan Kooijman een jaar lang transgender personen in hun transitie en dagelijks leven. Dat is elke dinsdag om 21:15 uur te volgen op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Hij is een Zij terugkijken via gids.tv/programma/hij-is-een-zij.

 Meer

Herhaling op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 23:00 herhalingen Nieuwsuur

NOS Dagelijks tussen tien en elf: nieuws, sport en achtergronden.

Morgen | 00:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 00:00 The ZOZO Championship

The ZOZO Championship. herhaling van de derde dag van het ZOZO Championship, gespeeld op Accordia Narashino Country Club, in Chiba Prefecture, Japan.

Morgen | 00:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 00:10 Herhalingen NOS Journaal

NOS - Kabinet wacht nog met nieuwe regels * RIVM:10.353 nieuwe besmettingen * Problemen basisscholen door corona * Politie over illegale feesten * Controle op vuurwerk in grensstreek * Slob weg bij debat,in quarantaine * Amsterdam last 'schuldenrust' in * Hoorzitting Belastingdienst * Demonstatie tegen president Macron * Forse schade na uitbraakpoging Omar L * Zeven aanhoudingen op olietanker * Staking legt Wit-Rusland niet plat * Collectief oplossen coldcase-zaken * Het weer

Morgen | 01:50 Racing: Formule 1 GP van Portugal Race

herhaling van de GP van Portugal, gereden op het circuit de Autódromo Internacional do Algarve, Portimão, Portugal. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid. Presentatie Rob Kamphues.

Morgen | 03:00 Italian Open

Italian Open. herhaling van de derde dag van het Italian Open, gespeeld op Olgiata Golfcourse, Rome, Italië.

Morgen | 06:30 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Morgen | 07:00 Racing: Formule 1 GP van Portugal Race

herhaling van de GP van Portugal, gereden op het circuit de Autódromo Internacional do Algarve, Portimão, Portugal. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid. Presentatie Rob Kamphues.

Morgen | 08:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 08:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 09:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Morgen | 09:10 EenVandaag: o.a. niets ruiken/proeven en toch lekker eten

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Niks ruiken en proeven door corona en toch lekker ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Niks ruiken en proeven door corona en toch lekker eten? Met de uitleg van sterrenchef Jos Grootscholten lukt het je Het is een bekend en veel voorkomend symptoom van corona: het verlies van geur en smaak. Hoe kun je nog van eten genieten wanneer je niets of nauwelijks meer kan proeven? Sterrenchef Jos Grootscholten bedacht gerechten speciaal voor coronapatiënten. Het idee daarvoor kwam van de vereniging Reuksmaakstoornis.nl. "Wat wij met koks als Jos Grootscholten willen bereiken, is dat je mensen leert hoe je toch nog voedzaam en lekker kunt koken, ook al doet je neus (even) niet goed mee", vertelt voorzitter en ervaringsdeskundige Kirsten Jaarsma. 'Grijp je kans, verleg je grenzen': hoe de Zeeuwen erin slagen docenten uit België naar Nederland te halen Het kost Zeeland veel moeite om leraren te vinden die in de kustprovincie aan de slag willen gaan. Het zou ver van de Randstad zijn, te afgelegen. Maar de Zeeuwen bedachten een creatieve oplossing: buurten bij de Belgen. Het lerarentekort is in heel Nederland voelbaar, maar is vooral in Zeeland een groot probleem. Voor docenten uit de Randstad voelt de provincie te ver weg. Uiteindelijk vonden de Zeeuwen de oplossing dicht bij huis: ze zetten Vlamingen voor de Zeeuwse klas. Gorik Hageman is docent Duits én de Zeeuwse onderwijsambassadeur. Met zijn oproep 'Grijp je kans, verleg je grenzen. Hier zijn banen.' wil hij Vlaamse docenten overhalen. Het gevecht van molenaar Maarten tegen de windmolens: 'Als je niets doet, dan komen ze er gewoon' Het komende jaar moet elke gemeente, opgedeeld in 30 regio's, onderzoeken waar en op welke manier het best duurzame elektriciteit op land kan worden opgewekt. Molenaar Maarten van Dijk vreesde dat zijn molen erdoor in gevaar zou komen en kwam in actie. "Ik kan hier eindeloos zitten, kijken en luisteren naar de houten tandwielen." Maarten van Dijk is al 10 jaar molenaar en ging de strijd aan met zijn gemeente Ronde Venen. Hij wilde ervoor zorgen dat er geen windturbines in het Geingebied zouden komen staan, waar zijn Mondriaanmolen staat. De molen uit 1874 werd meer dan 20 keer door Piet Mondriaan geschilderd.

Morgen | 09:40 Terug: M

Morgen - Informatief, Herhaling. Talkshow M is terug! Ook in dit nieuwe seizoen ontvangt Magriet van der Linden weer ...

Herhaling. Talkshow M is terug! Ook in dit nieuwe seizoen ontvangt Magriet van der Linden weer een uiteenlopende selectie gasten met wie ze uiteenlopende gesprekken en discussies voert. In de eerste week ontvangt Magriet onder andere de finalisten van Wie Is De Mol, Famke Louise en Twan Huys Napret met de finalisten van Wie is de Mol?: samen blikken zij terug! Twintig jaar Wie is de Mol?: een uniek seizoen met uitsluitend oud-kandidaten. Na weken vol spanning hebben de fans eindelijk antwoord op de vraag die hen tijden bezig heeft gehouden… Jeroen Kijk in de Vegte is de mol! Hoe voelt het om zijn geheim na al die tijd te mogen delen? Hoe kijkt verliezend finalist Tygo Gernandt terug op het seizoen? En hoe voelt Nikkie de Jager zich na de overwinning? Bij M genieten zij na én blikken terug op het avontuur! De jeugd weer aan het lezen, zo gaan Dio, Famke Louise en Jeangu Macrooy dat doen Er is sprake van ontlezing onder Nederlandse jongeren en daarom is de Weddenschap in het leven geroepen. De campagne gaat vandaag van start, zo hopen ze leerlingen uit te dagen om meer te lezen. Leescoaches Dio, Famke Louise en Jeangu Macrooy tekenen straks zelf óók het contract. Het eerste optreden van het seizoen: Tim Akkerman samen met huisband Her Majesty! De komende uitzendingen zal de band Her Majesty de huisband van M zijn. Elke avond treden zij op met een campagnenummer uit de geschiedenis van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Vanavond trapt de band hun eerste optreden van het seizoen af samen met Tim Akkerman. En dat doen ze met het nummer: Born in the USA!

Morgen | 10:25 Nieuwsuur: o.a. ondernemers in problemen

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Ondernemers in problemen Bedrijven van ondernemers die ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Ondernemers in problemen Bedrijven van ondernemers die jarenlang een paar keer modaal verdienden, zijn nu volledig stilgevallen. Na maanden van coronacrisis zijn zij nu door de reserves heen. De buffer is op. Normaal gesproken helpt gemeente Amsterdam op jaarbasis zo'n 1000 ondernemers die in de problemen komen. D it jaar zijn het er al meer dan 40.000. Ongeveer de helft van alle ondernemers in Amsterdam heeft zich gemeld voor (financiële) hulp. 30 procent van hen heeft te weinig buffer om zonder hulp van de overheid de crisis uit te zingen. Huidige waterstofplannen niet realistisch Het wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste instrumenten om afscheid te nemen van fossiele brandstof: groene waterstof. We zouden er schoon door kunnen rijden, het aardgas in ons huis ermee kunnen vervangen en fabrieken CO2-vrij laten draaien. Veel goede vooruitzichten. Maar volgens deskundigen zijn de kabinetsplannen niet realistisch. Om de plannen werkelijkheid te maken is er namelijk veel meer groene elektriciteit nodig dan er daadwerkelijk is. Crisisexpert kritisch op crisisaanpak Het is een cruciale week als het gaat om de cijfers van coronabesmettingen. Het kabinet gaat volgens ingewijden naar alle waarschijnlijkheid waarschuwen voor 'draconische maatregelen', als mensen zich niet aan de regels houden en de cijfers niet dalen. Crisisexpert Gert-Jan Ludden is gaat in de studio in op het beleid. "De samenleving is best bereid om een strengere aanpak te accepteren, maar dan willen ze wel de zekerheid dat het beter gaat daarna. Niets doen is geen optie als de cijfers niet minder worden. Maar we moeten tegelijkertijd perspectief bieden." Verdronken dorpen teruggevonden in Noordoostpolder In de Noordoostpolder zijn vier verdronken dorpen teruggevonden. Lange tijd werd gedacht dat Urk en Schokland de enige twee nederzettingen waren die in de late Middeleeuwen in het noordoostelijke deel van de Zuiderzee lagen. Maar dat blijkt nu toch anders te zijn. Maritiem archeoloog Yftinus van Popta ontdekte nog vier dorpjes. Voordat de zee rond 1400 na Christus het gebied opslokte, lagen er verschillende nederzettingen.

Morgen | 11:15 Op1: Jan Slagter, Maurice de Hond en meer

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Jan Slagter keert vanaf vandaag terug met het MAX ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Jan Slagter keert vanaf vandaag terug met het MAX Ouderenjournaal Het MAX Ouderenjournaal keert vanaf vandaag terug! Het programma richt zich op positief en hoopvol nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen tijdens deze tweede coronagolf. Omroepdirecteur én presentator Jan Slagter vertelt vanavond bij Op1 waarom het MAX Ouderenjournaal terugkeert en wat we kunnen verwachten van de nieuwe afleveringen. Voormalig Nederlands model Thysia Huisman deelt haar schokkende verhaal in nieuw boek Thysia Huisman stond dertig jaar geleden op achttienjarige leeftijd een gouden toekomst te wachten als topmodel in Parijs. Haar droom viel echter in duigen. Ze werd verkracht door Jeffrey-Epstein-handlanger en modellenscout Jean-Luc Brunel. Later kwam Thysia erachter dat Brunel een van de grootste meisjesronselaars was van Jeffrey Epstein. Ze schreef haar verhaal op in het boek ‘Close-up’ en vanavond vertelt Tysia hierover bij Op1. Ab Osterhaus en Maurice de Hond in debat over wel of geen complete lockdown Het RIVM meldt vandaag 10.353 nieuwe bevestigde coronabesmettingen en dat is weer een stijging. Het zijn 145 meer bevestigde besmettingen dan gisteren. Viroloog Ab Osterhaus pleit voor een complete lockdown om zo het coronavirus weg te drukken. Sociaal geograaf en opiniepeiler Maurice de Hond is tegen een complete lockdown, die volgens hem schade toebrengt aan de samenleving. Vanavond bij Op1 gaan Ab Osterhaus en Maurice de Hond hierover met elkaar in debat. Jan Struijs en Paul Depla over coronamoeheid en toenemende spanningen in de samenleving Coronamoeheid zorgt voor spanningen in de samenleving. Hier bij Op1 aan tafel Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse politiebond en Paul Depla, burgemeester van Breda. Beiden hadden ze dit weekend te maken met ongeregeldheden in hun omgeving. Joost Vullings over de toenemende druk op het kabinet om strengere maatregelen Gaat Nederland in een volledige lockdown of niet? Het kabinet volgt de besmettingscijfers op de voet en hoopt de komende dagen de stijging van coronagevallen af te zien nemen. Terwijl Den Haag wacht, neemt de druk om verder in te grijpen toe. Politiek verslaggever Joost Vullings weet of het kabinet de roep om strengere maatregelen kan weerstaan.

Morgen | 12:00 Italian Open

Italian Open. herhaling van de derde dag van het Italian Open, gespeeld op Olgiata Golfcourse, Rome, Italië.

Morgen | 12:10 Tijd voor MAX

Morgen - Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Met vaak gevaar voor eigen leven, gaan zij brandende ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Met vaak gevaar voor eigen leven, gaan zij brandende huizen in om andere levens te redden. De brandweer, we kunnen niet zonder ze. En dat ze meer doen dan een brandje blussen of een kat uit de boom halen, bewijzen ze in de nieuwe realityserie 'Als de Brandweer'. Bij ons aan tafel twee brandweerlieden Cindy Morbeck en Menno Rijnberk. - William Spaaij komt optreden.

Morgen | 12:20 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 12:20 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Morgen | 16:00 Italian Open

Italian Open. herhaling van de vierde en beslissende dag van het Italian Open, gespeeld op Olgiata Golfcourse, Rome, Italië.

Morgen | 17:05 NOS Journaal/RegioNed/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Morgen | 18:10 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Morgen | 18:45 NOS Jeugdjournaal/herhaling NOS Jeugdjournaal

Het nieuws van de dag en nieuws voor jeugdige kijkers.

Morgen | 19:15 Herhalingen NOS Journaal

NOS Het nieuws van de dag.

Morgen | 20:20 Herhalingen NOS Journaal

NOS Het nieuws van de dag.

Morgen | 23:00 herhalingen Nieuwsuur

NOS Dagelijks tussen tien en elf: nieuws, sport en achtergronden.

Overmorgen | 00:00 The ZOZO Championship

The ZOZO Championship. herhaling van de vierde en beslissende dag van het ZOZO Championship, gespeeld op Accordia Narashino Country Club, in Chiba Prefecture, Japan.

Overmorgen | 00:10 Herhalingen NOS Journaal

NOS Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 03:00 Italian Open

Italian Open. herhaling van de vierde en beslissende dag van het Italian Open, gespeeld op Olgiata Golfcourse, Rome, Italië.

Overmorgen | 04:40 Racing: Formule 1 GP van Portugal Race

herhaling van de GP van Portugal, gereden op het circuit de Autódromo Internacional do Algarve, Portimão, Portugal. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid. Presentatie Rob Kamphues.

Overmorgen | 06:30 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 07:55 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Overmorgen | 09:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Overmorgen | 09:45 Racing: Formule 1 GP van Portugal Race

herhaling van de GP van Portugal, gereden op het circuit de Autódromo Internacional do Algarve, Portimão, Portugal. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid. Presentatie Rob Kamphues.

Overmorgen | 11:00 The ZOZO Championship

The ZOZO Championship. herhaling van de derde dag van het ZOZO Championship, gespeeld op Accordia Narashino Country Club, in Chiba Prefecture, Japan.

 Meer

Herhaling gemist

Eerder Vandaag | 15:35 Op1

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Annechien Steenhuizen en Lita Cabellut over een nieuw seizoen ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Annechien Steenhuizen en Lita Cabellut over een nieuw seizoen van ‘Project Rembrandt’ Vorig jaar was het een kijkcijferhit: Project Rembrandt, de talentenjacht waarin de beste Nederlandse amateurschilder werd gezocht. Niet alleen de deelnemers, maar ook de kijkers kwamen veel te weten over de genialiteit van de wereldberoemde kunstschilder Rembrandt van Rijn. Aankomende zondag begint een nieuw seizoen. Bij Op1 schuiven journalist en presentatrice Annechien Steenhuizen en kunstenares en jurylid Lita Cabellut aan om erover te vertellen. Tamara van Ark, Ernst Kuipers en Peter Paul van Benthem over de oplopende coronacijfers Het aantal besmettingen is voor het eerst boven de 10.000 en ook de ziekenhuisopnames lopen op. De reguliere zorg staat steeds verder onder druk; de eerste patiënten zijn vandaag per helikopter naar Duitse ziekenhuizen gevlogen. Wie beslist eigenlijk welke patiënt wordt overgebracht? Hoe lang nog voordat de reguliere zorg instort? En welk beleid is nodig om te voorkomen dat een tweede golf in een tsunami verandert? We bespreken het vanavond bij Op1 met de minister voor Medische Zorg Tamara van Ark, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Ernst Kuipers en met Peter Paul van Benthem, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten. Thomas Acda over zijn liefde voor Amerika en zijn nieuwe boek ‘Scenario’ Theatermaker, zanger, acteur, schrijver… De veelzijdige Thomas Acda is gek op Amerika. Hij reisde door 35 staten en slenterde door de straten van New York. De inspiratie vloeide voor zijn nieuwste boek ‘Scenario’, een verhaal dat zich niet toevallig afspeelt in de Verenigde Staten. Vanavond schuift Acda aan bij Op1. Sahar Meradji, Boaz en Mulu over de documentaireserie ‘Verdoofd’ In Nederland zijn naar schatting ruim 1,2 miljoen mensen verslaafd aan drank of drugs. In de serie ‘Verdoofd’ volgt documentairemaker Sahar Meradji vier mensen in hun strijd tegen deze heftige verslavingen. Hoe ziet hun leven eruit? En lukt het ze om de vicieuze cirkel te doorbreken? Vanavond bij Op1 schuift Sahar aan, samen met Boaz en Mulu, wiens strijd tegen drugs gevolgd werd in de documentaire.

Eerder Vandaag | 14:02 Jinek

Amusement, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het laatste debat tussen Trump en Biden! Amerikanen hadden zich ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Het laatste debat tussen Trump en Biden! Amerikanen hadden zich schrap gezet voor een nieuwe partij moddergooien, maar zagen vannacht zowaar een inhoudelijk debat tussen Donald Trump en Joe Biden. Heeft dit de campagne beïnvloed of hebben de Amerikanen hun keuze allang gemaakt? Te gast zijn Amerikadeskundige Michiel Vos en politicus Joost Eerdmans. Het was Wereldstotterdag: wij praten met ervaringsdeskundigen! Van internationale filmhelden tot Nederlandse politici en van wereldberoemde popsterren tot topfitte atleten. Wereldwijd zijn er ongeveer zestig miljoen mensen die stotteren of spraakproblemen hebben. In Nederland stottert 1% van de bevolking wat neerkomt op 170.000 mensen. We praten er vanavond over met evaringsdeskundigen Femke Merel van Kooten-Arissen, Erben Wennemars en Waldemar Torenstra. Over de wereld van misdaad, geweld en boeven Het blijft een eindeloze bron van fascinatie: de wereld van misdaad, geweld en boeven. De kijker smult en gruwelt ervan, maar wie zijn de mannen die écht oog in oog durven te staan met de criminelen. Kees van der Spek en Ewout Genemans lijken op het eerste gezicht allebei verschillend, maar in de kern doen ze hetzelfde: boeven ontmaskeren. Een nieuw dagrecord: 10.000 besmettingen Diederik Gommers is te gast.

Eerder Vandaag | 11:45 Tijd voor MAX: Robèrt van Beckhoven, Rob Mommersteeg en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Morgen staat Heel Holland Bakt Kids in het teken van Halloween. ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Morgen staat Heel Holland Bakt Kids in het teken van Halloween. Met Robèrt van Beckhoven kijken we vast vooruit. - In het boek '50 Jaar FC Utrecht, 50 verhalen vanuit het hart' worden onder andere de verhalen van mister FC Utrecht Leo van Veen en worstverkoper Rob Mommersteeg verteld. Beiden schuiven aan. - Zondag is de Memorial Day of Canada. Op deze dag worden de Canadezen die sneuvelden bij de bevrijding van Nederland herdacht in Bergen op Zoom. Bij ons Ines Coppoolse, ambassadeur van Canada. - Eind deze maand start De grote klimaatkwis op NPO 1. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt in de show over de meest recente innovaties en onderzoeken en geeft tips hoe mensen kunnen bijdragen aan een beter klimaat. We praten erover. - Rob Dekay treedt op.

Eerder Vandaag | 11:10 Tijd voor MAX: Robèrt van Beckhoven, Rob Mommersteeg en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Morgen staat Heel Holland Bakt Kids in het teken van Halloween. ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Morgen staat Heel Holland Bakt Kids in het teken van Halloween. Met Robèrt van Beckhoven kijken we vast vooruit. - In het boek '50 Jaar FC Utrecht, 50 verhalen vanuit het hart' worden onder andere de verhalen van mister FC Utrecht Leo van Veen en worstverkoper Rob Mommersteeg verteld. Beiden schuiven aan. - Zondag is de Memorial Day of Canada. Op deze dag worden de Canadezen die sneuvelden bij de bevrijding van Nederland herdacht in Bergen op Zoom. Bij ons Ines Coppoolse, ambassadeur van Canada. - Eind deze maand start De grote klimaatkwis op NPO 1. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt in de show over de meest recente innovaties en onderzoeken en geeft tips hoe mensen kunnen bijdragen aan een beter klimaat. We praten erover. - Rob Dekay treedt op.

Eerder Vandaag | 10:50 Buitenhof: Lodewijk Asscher, Marcel Levi en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending PvdA leider Lodewijk Asscher over de woningnood en het ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - PvdA-leider Lodewijk Asscher over de woningnood en het klaslokaal als nieuw maatschappelijk mijnenveld. - Marcel Levi is CEO van University College London Hospitals en belast met de crisisbestrijding van corona in zeventien Londense ziekenhuizen. - De bestseller Sapiens van Yuval Noah Harari verschijnt als beeldverhaal.

Eerder Vandaag | 10:25 Nieuwsuur: o.a. kunnen de scholen open blijven?

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Kunnen we de scholen openhouden? De druk op de ziekenhuizen ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Kunnen we de scholen openhouden? De druk op de ziekenhuizen blijft toenemen, en dus zullen de coronamaatregelen komende week zeker niet worden versoepeld, eerder strenger. En net als tijdens de eerste golf neemt daardoor ook de onrust over besmettingen op scholen toe. Niemand kan met zekerheid zeggen welke rol scholen spelen bij de verspreiding van het virus, maar bijvoorbeeld het Redteam roept alweer op tot strengere maatregelen. Te gast is kinderarts Károly Illy, tevens lid van het OMT dat het kabinet adviseert over coronamaatregelen. Een coronadrama in Norg In verpleeghuis De Omloop in Norg wonen mensen met dementie. Afgelopen maand zijn ze bijna allemaal besmet met het coronavirus. Veertien mensen overleden in twee weken tijd. Ook vijftien personeelsleden liepen corona op. Een verpleegkundige, een nabestaande en de directeur vertellen over het grote drama waar ze opeens in terecht kwamen. Hoe een Zweedse scholier de wereld veroverde In augustus 2018 filmde regisseur Nathan Grossman een jong meisje dat voor het Zweedse parlement zat en spijbelde, vóór het klimaat. Zonder te weten dat zij zou uitgroeien tot een icoon. Haar initiatief groeide uit tot een wereldwijd klimaatprotest door jongeren. Inmiddels is activiste Greta Thunberg niet meer weg te denken van het wereldtoneel. De documentaire I am Greta geeft een zeer persoonlijke inkijk in het jaar dat haar leven radicaal veranderde.

Eerder Vandaag | 10:20 Nieuwsuur: o.a. kunnen de scholen open blijven?

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Kunnen we de scholen openhouden? De druk op de ziekenhuizen ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Kunnen we de scholen openhouden? De druk op de ziekenhuizen blijft toenemen, en dus zullen de coronamaatregelen komende week zeker niet worden versoepeld, eerder strenger. En net als tijdens de eerste golf neemt daardoor ook de onrust over besmettingen op scholen toe. Niemand kan met zekerheid zeggen welke rol scholen spelen bij de verspreiding van het virus, maar bijvoorbeeld het Redteam roept alweer op tot strengere maatregelen. Te gast is kinderarts Károly Illy, tevens lid van het OMT dat het kabinet adviseert over coronamaatregelen. Een coronadrama in Norg In verpleeghuis De Omloop in Norg wonen mensen met dementie. Afgelopen maand zijn ze bijna allemaal besmet met het coronavirus. Veertien mensen overleden in twee weken tijd. Ook vijftien personeelsleden liepen corona op. Een verpleegkundige, een nabestaande en de directeur vertellen over het grote drama waar ze opeens in terecht kwamen. Hoe een Zweedse scholier de wereld veroverde In augustus 2018 filmde regisseur Nathan Grossman een jong meisje dat voor het Zweedse parlement zat en spijbelde, vóór het klimaat. Zonder te weten dat zij zou uitgroeien tot een icoon. Haar initiatief groeide uit tot een wereldwijd klimaatprotest door jongeren. Inmiddels is activiste Greta Thunberg niet meer weg te denken van het wereldtoneel. De documentaire I am Greta geeft een zeer persoonlijke inkijk in het jaar dat haar leven radicaal veranderde.

Eerder Vandaag | 09:30 Buitenhof: Lodewijk Asscher, Marcel Levi en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending PvdA leider Lodewijk Asscher over de woningnood en het ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - PvdA-leider Lodewijk Asscher over de woningnood en het klaslokaal als nieuw maatschappelijk mijnenveld. - Marcel Levi is CEO van University College London Hospitals en belast met de crisisbestrijding van corona in zeventien Londense ziekenhuizen. - De bestseller Sapiens van Yuval Noah Harari verschijnt als beeldverhaal.

Eerder Vandaag | 09:25 WNL Op Zondag

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Te gast zijn de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra over de ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Te gast zijn de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker over radicale en extremistische groepen, arts-microbioloog Mark Bonten en zorgjournalist Anna Dijkman over het vaccin en tot slot voormalig Amerika-correspondent Max Westerman over zijn documentaire My Friend, The Mayor.

Eerder Vandaag | 06:25 De Rijdende Rechter: Bij-zaak

Informatief, Herhaling. Vandaag in De Rijdende Rechter: Bij zaak Deze week wordt de hulp ingeroepen van De Rijdende ...

Herhaling. Vandaag in De Rijdende Rechter: Bij-zaak Deze week wordt de hulp ingeroepen van De Rijdende Rechter bij een conflict op Volkstuincomplex 't Plataantje in Valkenswaard. Meneer Van der Made heeft er al jaren naar volle tevredenheid een tuin. Maar sinds één van de leden een bijenkast heeft neergezet, is meneer Van der Made boos. Het bestuur zegt dat meneer Van der Made een lastig lid is. Hij ligt regelmatig dwars in de vergaderingen, en maakt van elke mug een olifant. Meester John Reid begeeft zich naar de volkstuin en komt oog in oog te staan met de bijen.

Eerder Vandaag | 06:10 Tijd voor MAX: Robèrt van Beckhoven, Rob Mommersteeg en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Morgen staat Heel Holland Bakt Kids in het teken van Halloween. ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Morgen staat Heel Holland Bakt Kids in het teken van Halloween. Met Robèrt van Beckhoven kijken we vast vooruit. - In het boek '50 Jaar FC Utrecht, 50 verhalen vanuit het hart' worden onder andere de verhalen van mister FC Utrecht Leo van Veen en worstverkoper Rob Mommersteeg verteld. Beiden schuiven aan. - Zondag is de Memorial Day of Canada. Op deze dag worden de Canadezen die sneuvelden bij de bevrijding van Nederland herdacht in Bergen op Zoom. Bij ons Ines Coppoolse, ambassadeur van Canada. - Eind deze maand start De grote klimaatkwis op NPO 1. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt in de show over de meest recente innovaties en onderzoeken en geeft tips hoe mensen kunnen bijdragen aan een beter klimaat. We praten erover. - Rob Dekay treedt op.

Eerder Vandaag | 20:20 Herhalingen NOS Journaal

NOS - Kabinet wacht nog met nieuwe regels * RIVM:10.353 nieuwe besmettingen * Problemen basisscholen door corona * Politie over illegale feesten * Controle op vuurwerk in grensstreek * Slob weg bij debat,in quarantaine * Amsterdam last 'schuldenrust' in * Hoorzitting Belastingdienst * Demonstatie tegen president Macron * Forse schade na uitbraakpoging Omar L * Zeven aanhoudingen op olietanker * Staking legt Wit-Rusland niet plat * Collectief oplossen coldcase-zaken * Het weer

Eerder Vandaag | 19:15 Herhalingen NOS Journaal

NOS - Kabinet wacht nog met nieuwe regels * RIVM:10.353 nieuwe besmettingen * Problemen basisscholen door corona * Politie over illegale feesten * Controle op vuurwerk in grensstreek * Slob weg bij debat,in quarantaine * Amsterdam last 'schuldenrust' in * Hoorzitting Belastingdienst * Demonstatie tegen president Macron * Forse schade na uitbraakpoging Omar L * Zeven aanhoudingen op olietanker * Staking legt Wit-Rusland niet plat * Collectief oplossen coldcase-zaken * Het weer

Eerder Vandaag | 18:45 NOS Jeugdjournaal/herhaling NOS Jeugdjournaal

- Stiekem feestje ondanks coronaverbod * 15.000 knuffelberen bij sc Heerenveen * Finale tv-programma Wie is de Mol? * Agent overleden na botsing bij Nuenen * Campagnefilmpje tegen racisme * Noodtoestand uitgeroepen in Spanje * Protest in Italië tegen coronaregels * Ajax won met liefst 13-0 bij VVV * Op bezoek bij youtuber Boaz * CheckDitDan! * Het weer

Eerder Vandaag | 18:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

- Kabinet wacht nog met nieuwe regels * RIVM:10.353 nieuwe besmettingen * Problemen basisscholen door corona * Politie over illegale feesten * Controle op vuurwerk in grensstreek * Slob weg bij debat,in quarantaine * Amsterdam last 'schuldenrust' in * Hoorzitting Belastingdienst * Demonstatie tegen president Macron * Forse schade na uitbraakpoging Omar L * Zeven aanhoudingen op olietanker * Staking legt Wit-Rusland niet plat * Collectief oplossen coldcase-zaken * Het weer

Eerder Vandaag | 17:00 NOS Journaal/RegioNed/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Eerder Vandaag | 16:30 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 16:15 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 15:00 The ZOZO Championship

The ZOZO Championship. herhaling van de vierde en beslissende dag van het ZOZO Championship, gespeeld op Accordia Narashino Country Club, in Chiba Prefecture, Japan.

Eerder Vandaag | 14:40 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 12:45 Tennis: European Open Finale

Tennis: European Open Finale. herhaling van de finale op de European Open, gespeeld in de ATP Tour 250 in Antwerpen, België.

Eerder Vandaag | 12:40 Tennis: European Open Finale

Tennis: European Open Finale. herhaling van de finale op de European Open, gespeeld in de ATP Tour 250 in Antwerpen, België.

Eerder Vandaag | 11:40 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 11:35 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 11:20 Talkshow: Formule 1 Café

Aflevering 33 - herhaling In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Eerder Vandaag | 11:00 Italian Open

Italian Open. herhaling van de vierde en beslissende dag van het Italian Open, gespeeld op Olgiata Golfcourse, Rome, Italië.

Eerder Vandaag | 09:05 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 09:00 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 09:00 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

Eerder Vandaag | 08:55 Talkshow: Rondo

Aflevering 8 - herhaling waarin Jack van Gelder met vaste gasten Marco van Basten, Youri Mulder en andere prominenten uit de voetbalwereld de laatste ontwikkelingen op de buitenlandse en binnenlandse voetbalvelden bespreekt.

Eerder Vandaag | 06:30 NOS Journaal/herhalingen NOS Journaal

Het nieuws van de dag.

 Meer