Gp Mexico op tv (tv-tip)

Za 30 maart 2019 | 08:00 Formule 1: GP Kalender 2018

Wanneer komt in het seizoen 2018 de formule 1 op TV? Dit jaar worden de volgende races verreden in de Formule 1: De GP Australie wordt verreden op 25 maart De race van Australië is op het circuit Albert Park De GP Bahrein wordt verreden op 8 april De race van China is op het circuit Shanghai De GP China wordt verreden op 15 april De race van Bahrein is op het circuit Sakhir De GP Azerbeidzjan wordt verreden op 29 april De race van Azerbeidzjan is op het circuit Baku Street Circuit De GP Spanje wordt verreden op 13 mei De race van Spanje is op het circuit Circuit de Catalunya De GP Monaco wordt verreden op 27 mei De race van Monaco is op het circuit Monte Carlo De GP Canada wordt verreden op 10 juni De race van Canada is op het circuit Montreal De GP Frankrijk wordt verreden op 24 juni De race van Frankrijk is op het Circuit Paul Ricard De GP Oostenrijk wordt verreden op 1 juli De race van Oostenrijk is op het circuit Red Bull Ring De GP van Groot Brittannie wordt verreden op 8 juli De race van Groot-Brittannië is op het circuit Silverstone De GP Duitsland wordt verreden op 22 juli De race van Duitsland is op het circuit Hockenheimring De GP Hongarije wordt verreden op 29 juli De race van Hongarije is op het circuit Hungaroring De GP Belgie wordt verreden op 26 augustus De race van België is op het circuit Spa Francorchamps De GP Italie wordt verreden op 2 september De race van Italië is op het circuit Monza De GP Singapore wordt verreden op 16 september De race van Singapore is op het circuit Marina Bay De GP Rusland wordt verreden op 30 september De race van Rusland is op het circuit Sotsji De GP Japan wordt verreden op 7 oktober De race van Japan is op het circuit Suzuka De GP Verenigde Staten wordt verreden op 21 oktober De race van Amerika is op het circuit Circuit of the Americas De GP Mexico wordt verreden op 28 oktober De race van Mexico is op het circuit Mexico Stad De GP Brazilie wordt verreden op 11 november De race van Brazilië is op het circuit Interlagos De GP Abu Dhabi wordt verreden op 25 november De race van Abu Dhabi is op het circuit Yas Marina

GP Mexico

Uitzending GP Mexico

De Grand Prix van Mexico, ofwel Gran Premio de México, is een FIA-gesanctioneerde autorace gehouden op het Autódromo Hermanos Rodriguez in Mexico City. De GP is onderdeel van het Wereldkampioenschap Formule 1 in 1963-1970 en 1986-1992. De Grand Prix keerde in 2015 terug op het Mexico City circuit. Om de race live te kijken, kun je terecht op Ziggo Sport en de Duitse zender RTL. Wanneer je geen abonnement van Ziggo hebt, kun je de betaalde zenders van Ziggo Sport Totaal afnemen. Ook zijn de samenvattingen in de uitzendingen van Studio Sport op de NPO te zien.

Terugkeer GP van Mexico

Tussen 1993 en 2015 werd er in Mexico geen F1 gereden. In augustus 2011 onthulde de Mexicaanse miljardair Carlos Slim plannen om nieuw leven in de race te blazen. In augustus 2013 werd gesuggereerd door "welingelichte bronnen" dat de Mexicaanse Grand Prix zou kunnen worden opgenomen in de voorlopige 2014 WK-kalender. Maar op 5 december 2013 liet de FIA ?de officiële 2014 Formule 1-kalender zien, zonder de Mexicaanse GP. De FIA maakte ??bekend dat de Mexicaanse Grand Prix werd uitgesteld tot 2015 wegens gebrek aan voorbereidingstijd om het ietwat vervallen Hermanos Rodríguez circuit Formule 1-waardig te maken. In juli 2014 bevestigde Ecclestone een 5-jarige overeenkomst met het Hermanos Rodriguez circuit om de Grand Prix van Mexico te hosten, te beginnen in 2015. Op 3 december 2014 publiceerde de FIA een bevestigde kalender voor 2015 met de Grand Prix van Mexico op 1 november 2015. De Duitser Nico Rosberg won deze race in zijn Mercedes. In 2016 was Lewis Hamilton de sterkste.