Gp Bahrein op tv (tv-tip)

Di 26 februari 2019 | 08:00 Formule 1: GP Kalender 2018

Wanneer komt in het seizoen 2018 de formule 1 op TV? Dit jaar worden de volgende races verreden in de Formule 1: De GP Australie wordt verreden op 25 maart De race van Australië is op het circuit Albert Park De GP Bahrein wordt verreden op 8 april De race van China is op het circuit Shanghai De GP China wordt verreden op 15 april De race van Bahrein is op het circuit Sakhir De GP Azerbeidzjan wordt verreden op 29 april De race van Azerbeidzjan is op het circuit Baku Street Circuit De GP Spanje wordt verreden op 13 mei De race van Spanje is op het circuit Circuit de Catalunya De GP Monaco wordt verreden op 27 mei De race van Monaco is op het circuit Monte Carlo De GP Canada wordt verreden op 10 juni De race van Canada is op het circuit Montreal De GP Frankrijk wordt verreden op 24 juni De race van Frankrijk is op het Circuit Paul Ricard De GP Oostenrijk wordt verreden op 1 juli De race van Oostenrijk is op het circuit Red Bull Ring De GP van Groot Brittannie wordt verreden op 8 juli De race van Groot-Brittannië is op het circuit Silverstone De GP Duitsland wordt verreden op 22 juli De race van Duitsland is op het circuit Hockenheimring De GP Hongarije wordt verreden op 29 juli De race van Hongarije is op het circuit Hungaroring De GP Belgie wordt verreden op 26 augustus De race van België is op het circuit Spa Francorchamps De GP Italie wordt verreden op 2 september De race van Italië is op het circuit Monza De GP Singapore wordt verreden op 16 september De race van Singapore is op het circuit Marina Bay De GP Rusland wordt verreden op 30 september De race van Rusland is op het circuit Sotsji De GP Japan wordt verreden op 7 oktober De race van Japan is op het circuit Suzuka De GP Verenigde Staten wordt verreden op 21 oktober De race van Amerika is op het circuit Circuit of the Americas De GP Mexico wordt verreden op 28 oktober De race van Mexico is op het circuit Mexico Stad De GP Brazilie wordt verreden op 11 november De race van Brazilië is op het circuit Interlagos De GP Abu Dhabi wordt verreden op 25 november De race van Abu Dhabi is op het circuit Yas Marina

GP Bahrein

GP van Bahrein op tv

De Grand Prix van Bahrein is een Formule 1-race in Bahrein gesponsord door Gulf Air. De GP wordt live op tv uitgezonden op RTL (Duitsland) en de Nederlandse zender Ziggo Sport. Olav Mol verzorgd daar het commentaar. Bij NOS Studio Sport kun je een uitzending van de samenvatting van deze race zien.

Geschiedenis GP van Bahrein

De Grand Prix van Bahrein is nog niet heel lang onderdeel van de Formule 1-kalender. De eerste race vond plaats op het Bahrain International Circuit op 4 april 2004. Het schreef geschiedenis als de eerste Formula 1 Grand Prix die in het Midden-Oosten werd gehouden.

De Grand Prix van Bahrein is meestal de derde race van het Formule 1-seizoen. Echter, in het seizoen 2006 verwisselde Bahrein van plek met de traditionele openingsrace, de Australische Grand Prix. Die werd verzet om een ??botsing met de Commonwealth Games te voorkomen. De Grand Prix van 2011 werd afgelast vanwege de protesten in het land, en op aandringen van coureurs, waaronder Damon Hill en Mark Webber. Ook in 2012 waren er protesten, maar de race vond toch doorgang.

In 2014, op de tiende verjaardag van de Grand Prix van Bahrein, werd de race gehouden als een nacht-evenement onder schijnwerpers. Daarmee werd het de tweede Formule 1-nachtrace na de Grand Prix van Singapore in 2008. Bahreins eerste nacht-evenement werd gewonnen door Lewis Hamilton. Daaropvolgende races zijn ook 's nachts verreden.

Kort na de wintertests in februari 2014, kondigden de organisatoren van de GP aan om de eerste bocht van het iconische circuit te vernoemen naar zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Ter ere van zijn prestaties en ook als support na zijn bijna noodlottige ski-ongeluk eind december 2013.