Je vindt hier de programma's van Gouden op tv We hebben de volgende programma's voor Gouden BinnensteBuiten: Informatief, Seizoen 2020 Aflevering 53 van 131 KRO NCRV Fleur wilde liever niet terugkeren naar de plek waar zij in. Documentaire: Ireen Wüst, Puntjes op de Ü: Sport, In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2018 in Korea wordt Ireen Wüst een jaar lang op de voet gevolgd. Heathrow: Informatief, Aflevering 11 Vandaag krijgen ze in Heathrow een koninklijke overrompeling met vips die zowat uit elke. Spring Breakers: Comedy, Film, Brit, Candy, Cotty, en Faith zijn beste vriendinnen. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en hongeren naar avontuur. Omdat de dames geld nodig hebben om op vakantie te gaan, overvallen ze een restaurant, waarna ze afreizen naar. Sanjay & Craig: Animatie, Seizoen 2 Aflevering 20 Het Ultieme Gerecht / Gaapyrint Sanjay en Craig volgen een fijnproever van de tv op. Monteverdi - Vespro della beata vergine: Muziek, Componist Claudio Monteverdi (1567 1643), één van de grote meesters uit de barokperiode, scheef rond 1600 een. Unikitty: Morgen - Animatie, Aflevering 69 van 104 Carrière Dag Na een overmatig uitgavenpatroon vertelt de Gouden Gans onze. Zomer Kamp Eiland: Morgen - Animatie, Aflevering 17 van 90 De Basketbal Leugen Met de hulp van Basketbal maakt Oscar een indrukwekkend. Limburg Doc: Morgen - Documentaire, portret Theu Boermans De Venlose regisseur Theu Boermans (1950) behoort al decennia tot de top. Prinsessia: Morgen - Jeugd, Seizoen 1 Ergens in het kasteel zou een gouden prinsessenkroontje liggen. Violet vindt dat andere. Andere Tijden Sport: Sport, Herhaling. Andere Tijden Sport blikt vanavond terug op de lange reis van judoka Mark Huizinga naar zijn gouden. Paw Patrol: Jeugd, Seizoen 6 Aflevering 18 MEGAPUPS SUPER PAWS Pups en de grote tweelingtruc / MEGAPUPS SUPER PAWS Pups redden een. Prinsessia: Jeugd, Seizoen 1 Ergens in het kasteel zou een gouden prinsessenkroontje liggen. Violet vindt dat andere prinsessen er. Prinsessia: Jeugd, Seizoen 1 Ergens in het kasteel zou een gouden prinsessenkroontje liggen. Violet vindt dat andere prinsessen er. Limburg Doc: Documentaire, portret Theu Boermans De Venlose regisseur Theu Boermans (1950) behoort al decennia tot de top van de. De Amazone: Informatief, Reizen, Seizoen 1 Aflevering 4 van 12 Brazilië 'Weg met het Bos' BNNVARA Brazilië is de een na grootste.

Gouden op tv (overige uitzendingen NL)

Overmorgen | 11:35 Moomin Vallei

Seizoen 1 - Aflevering 5 van 13 - De gouden staart - KRO-NCRV Animatieserie over de Moomins, een bijzondere en idealistische familie, met veel liefde voor de natuur. De nieuwsgierige MoominTrol gaat voorop in het ontdekken van de magie van de Moominvallei.

Overmorgen | 20:25 Aanmodderfakker IMDb: 6.8

Overmorgen - IMDB * 6.8 - Film, Romantische komedie:Tragikomisch coming of ageverhaal met Gijs Naber als de lamzak en eeuwige student Thijs die wordt wakkergeschud door de jonge, ambitieuze Lisa. Thijs is een tweeëndertigjarige, eeuwige student, ...

Romantische komedie:Tragikomisch coming-of-ageverhaal met Gijs Naber als de lamzak en eeuwige student Thijs die wordt wakkergeschud door de jonge, ambitieuze Lisa. Thijs is een tweeëndertigjarige, eeuwige student, die op een relaxed tempo door zijn leven vol bier, chicks en een incidentele dienst in een sfeerloze mediagigant sloft. Wanneer hij weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus treft hij niet haar semi-perfecte gezin, maar de oppas aan: de zestienjarige Lisa, een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities. Lisa heeft ongewild invloed op Thijs' bewustzijn. Aanmodderfakker is de tweede film die scenarioschrijver Anne Barnhoorn en regisseur Michiel ten Horn samen maakten. In 2012 debuteerden zij met de film De ontmaagding van Eva van End. Tijdens het Nederlands Film Festival werd Aanmodderfakker bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Film, Beste Acteur, en Beste Scenario. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/aanmodderfakker

Di 11 augustus 2020 | 07:29 Ducktales

Het gouden meer van de Witte Kwelling Kreek! Dagobert moet samenwerken met zijn verraderlijke ex-partner en oude vlam Knappe Kitty Glittergoud om de schat te vinden die ze nooit hebben gevonden.

Di 11 augustus 2020 | 12:40 Suske En Wiske Junior

De gouden afgod Suske en Wiske lezen een boek over een gouden beeldje. Voor ze het weten vliegen ze boven de jungle, op zoek naar het beeldje. Alles gaat goed, tot Schanulleke wordt ontvoerd door een gemaskerde man.

Di 11 augustus 2020 | 14:35 100 dagen voor de klas

Seizoen 01 - Aflevering 6 van 6 - Waar doe je het voor? - VPRO Het experiment loopt ten einde. De vraag dient zich aan of Tim en Nicolaas op hun plek zijn als leraar. Het eindoordeel van de leerlingen en de begeleiders is eerlijk, mooi en een beetje pijnlijk. Bij Tim begint de twijfel toe te slaan en die kan hij niet meer verbergen in de klas. Nicolaas pakt in zijn havo/vwo-klas uit met een debat over de Gouden Eeuw. Voordat meneer Den Besten en meneer Veul samen met de leerlingen het feest induiken, nemen ze afscheid en dan strijden de vermoeidheid en de emoties om voorrang.

Wo 12 augustus 2020 | 14:35 Tashi

De Gouden Kaak Animatieserie. Het leven van Jack wordt op zijn kop gezet als hij door zijn ouders naar zijn neef Tashi wordt gestuurd. Tashi woont in een afgelegen dorp dat hij beschermt tegen vreemde wezens en vreselijke schurken. Jacks intelligente aanpak en Tashi's impulsieve avontuurlijkheid maken dat ze samen een sterk team vormen. Ze beleven de gekste avonturen samen met de vrolijke Lotus. Het drietal neemt het op tegen reuzen, spoken, heksen, bandieten, demonen, draken en ander onguur gezelschap.

Gouden op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 17:05 BinnensteBuiten

Seizoen 2020 - Aflevering 53 van 131 - KRO-NCRV Fleur wilde liever niet terugkeren naar de plek waar zij in Utrecht is opgegroeid, maar juist dat is toch gebeurd. Al vijf jaar geniet ze nu samen met partner Kees en hun twee dochters van een ruime jaren 30-woning in haar geboortewijk. De achtergrond van Fleur als interieurvormgever is duidelijk terug te zien in hun huis, met de spetterende blauwe muur en mid-century meubels als absolute uitschieters. Maar ook Kees heeft zijn stempel op het interieur gedrukt; overal in huis sieren bijzondere schilderijen en fotokunstwerken de muren. En als eyecatcher hebben ze boven op zolder een gouden jungledouche. * Chef-kok Ramon Brugman pakt uit. Niet alleen zijn keuken behoort tot zijn kookdomein, maar ook de tuin is erbij betrokken. Hier rookt hij verse makrelen, die hij gebruikt in zijn makreelsalade. * Boswachter Marieke Schatteleijn is in het land van Maas en Waal in de Millingerwaard. Met veel water is dit een topplek voor bevers. Marieke hoopt ze vandaag te spotten en gaat op pad met boswachter Daan, die alles weet over dit grootste knaagdier van Europa. Wist je bijvoorbeeld dat doodsoorzaak nummer een onder bevers bomen zijn die ze zelf hebben omgeknaagd en die ze vervolgens op zich krijgen? Bevers kijken niet omhoog en zijn niet zo snel. Geen handige eigenschappen als je 300 tot 4.000 kilo per jaar omknaagt.

Vandaag | 18:45 Documentaire: Ireen Wüst, Puntjes op de Ü

In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2018 in Korea wordt Ireen Wüst een jaar lang op de voet gevolgd door Annette Gerritsen. Haar ambitie is duidelijk; Goud winnen. Ze gaat voor haar 5e gouden individuele medaille op de Olympische Spelen. Het wordt gaar 4e goudeen op rij en het zal haar de grootste olympiër aller tijden maken. Annette Gerristen kijkt met veel bewondering naar Ireen Wüst, ze staat er altijd als het moet. Ze gat door waar ieder ander zou stoppen en spreekt haar amibitie uit naar ieder die dat wil horen. Hoe krijgt ze het voor elkaar om te doen wat zij doet. Welke prijs betaaalt zij daarvoor? Wie is Ireen als ze niet op het ijs staat en wie is zij zonder haar prijzen? Annette praat met de mensen dicht om Ireen heen en volgde haar tijdens haar trainingen, wedstrijden en uiteindelijk het volbrengen van haar missie.

Vandaag | 19:42 Heathrow

Aflevering 11 Vandaag krijgen ze in Heathrow een koninklijke overrompeling met vips die zowat uit elke terminal komen gestroomd. Sue wordt van haar sokken geblazen door al dat bekend volk, terwijl in Terminal 4 de hockeykampioenen met hun gouden medaille een upgrade proberen te versieren.

Morgen | 01:55 Spring Breakers

Comedy, Film, Brit, Candy, Cotty, en Faith zijn beste vriendinnen. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en hongeren naar avontuur. Omdat de dames geld nodig hebben om op vakantie te gaan, overvallen ze een restaurant, waarna ze afreizen naar ...

Brit, Candy, Cotty, en Faith zijn beste vriendinnen. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en hongeren naar avontuur. Omdat de dames geld nodig hebben om op vakantie te gaan, overvallen ze een restaurant, waarna ze afreizen naar Florida voor een week vol wilde feestjes tijdens hun voorjaarsvakantie alias spring break. Al snel worden de vriendinnen opgepakt en belanden ze in de gevangenis. Hun borgtocht wordt betaald door de drugs- en wapenhandelaar Alien, die het viertal mee op sleeptouw neemt. De griezelige crimineel met gouden tanden heeft een aantal bizarre klusjes voor de losgeslagen meiden in petto.

Morgen | 02:33 Sanjay & Craig

Seizoen 2 - Aflevering 20 - Het Ultieme Gerecht / Gaapyrint Sanjay en Craig volgen een fijnproever van de tv op zoek naar het ultieme gerecht. // Sanjay en Craig gaan op zoek naar de Gouden Kelk in Remington Tufflips' Gaapyrint.

Morgen | 03:45 Monteverdi - Vespro della beata vergine

Componist Claudio Monteverdi (1567-1643), één van de grote meesters uit de barokperiode, scheef rond 1600 een nieuw werk voor koor en solisten waarin hij oude en nieuwe stijlen uit zijn tijd combineerde, zoals de madrigaal en liturgische composities. Deze combinatie bleek een gouden greep: het groeide uit tot de standaard voor alle grote vormen van religieuze muziek in de barokperiode, zoals het oratorium, de cantate, en de passie. Het combineren van verschillende stijlen zou later niet alleen in religieuze muziek, maar ook in de opera worden toegepast. Een goed voorbeeld waarin hij de combinatie van stijlen laat zien is het werk ‘Vespro della beata vergine’, ook wel de ‘Mariavespers’ genoemd. Zulke vespers werden vooral in de rooms-katholieke kerk gezongen. Solisten: Dorothee Blotzki-Mields, Katharine Fuge, Mark Padmore, Jan Kobow, Furio Zanasi, Dominik Wörner.

Morgen | 06:24 Unikitty

Aflevering 69 van 104 - Carrière Dag Na een overmatig uitgavenpatroon vertelt de Gouden Gans onze vrienden dat ze geen gouden eieren meer krijgen, totdat ze de waarde van geld leren kennen. Ze volgen Rick's advies om geld te besparen, openen een koekjeswinkel om zelf geld te verdienen en slaan dit op in een enorme kluis.

Morgen | 11:01 Zomer Kamp Eiland

Aflevering 17 van 90 - De Basketbal Leugen Met de hulp van Basketbal maakt Oscar een indrukwekkend schot dat hem een plekje oplevert in het Gouden Team.

Morgen | 13:30 Limburg Doc

portret Theu Boermans De Venlose regisseur Theu Boermans (1950) behoort al decennia tot de top van de Nederlandse theaterwereld. Zijn nieuwste productie Amadeus, op de planken gebracht door Het Nationale Theater, is in september en oktober in Limburg te zien. Aan de vooravond van de Limburgse première zendt L1 TV een portret uit van Boermans. Uit gesprekken met hem en zijn naasten rijst het beeld van een man die zijn leven in dienst stelt van de kunst. Theu Boermans begon zijn carrière als acteur. "Het was eigenlijk het enige dat overbleef,” vertelt zus Lottie. Na een stormachtige middelbare schooltijd stuurde zijn vader, de vermaarde Venlose tekstschrijver Frans Boermans, Theu naar de Toneelacademie in Maastricht. Het bleek een gouden zet. In de jaren erna speelde Theu grote rollen op het toneel en ook was hij te zien op het witte doek. Begin jaren negentig maakte hij furore met het door hem opgerichte gezelschap De Trust. Toen hij in 2009 zijn eigen gezelschap zag verdwijnen als gevolg van de cultuurbezuinigingen, begon hij aan zijn grootste commerciële succes tot nu toe: Soldaat van Oranje. Dat is de langstlopende Nederlandse musical ooit. Volgens zijn broers en zus werd de basis voor dat succes gelegd in Venlo, waar Theu jarenlang de revues van zijn vader regisseerde.

Morgen | 14:05 Prinsessia

Seizoen 1 Ergens in het kasteel zou een gouden prinsessenkroontje liggen. Violet vindt dat andere prinsessen er nogal onnozel over doen en besluit een grap uit te halen, samen met Kamiel en Linde. Ze maken een valse schatkaart. De andere prinsessen gaan naarstig op zoek naar de kroon.

Morgen | 14:20 Prinsessia

Seizoen 1 Ergens in het kasteel zou een gouden prinsessenkroontje liggen. Violet vindt dat andere prinsessen er nogal onnozel over doen en besluit een grap uit te halen, samen met Kamiel en Linde. Ze maken een valse schatkaart. De andere prinsessen gaan naarstig op zoek naar de kroon.

Morgen | 15:00 Limburg Doc

portret Theu Boermans De Venlose regisseur Theu Boermans (1950) behoort al decennia tot de top van de Nederlandse theaterwereld. Zijn nieuwste productie Amadeus, op de planken gebracht door Het Nationale Theater, is in september en oktober in Limburg te zien. Aan de vooravond van de Limburgse première zendt L1 TV een portret uit van Boermans. Uit gesprekken met hem en zijn naasten rijst het beeld van een man die zijn leven in dienst stelt van de kunst. Theu Boermans begon zijn carrière als acteur. "Het was eigenlijk het enige dat overbleef,” vertelt zus Lottie. Na een stormachtige middelbare schooltijd stuurde zijn vader, de vermaarde Venlose tekstschrijver Frans Boermans, Theu naar de Toneelacademie in Maastricht. Het bleek een gouden zet. In de jaren erna speelde Theu grote rollen op het toneel en ook was hij te zien op het witte doek. Begin jaren negentig maakte hij furore met het door hem opgerichte gezelschap De Trust. Toen hij in 2009 zijn eigen gezelschap zag verdwijnen als gevolg van de cultuurbezuinigingen, begon hij aan zijn grootste commerciële succes tot nu toe: Soldaat van Oranje. Dat is de langstlopende Nederlandse musical ooit. Volgens zijn broers en zus werd de basis voor dat succes gelegd in Venlo, waar Theu jarenlang de revues van zijn vader regisseerde.

Morgen | 16:54 Paw Patrol

Seizoen 6 - Aflevering 18 - MEGAPUPS SUPER PAWS Pups en de grote tweelingtruc / MEGAPUPS SUPER PAWS Pups redden een mega burgemeester De Vogelvrouw is terug en steelt het Gouden Standbeeld van Lupo. Hierdoor krijgt ze weer superkrachten en het is aan de Megapups om haar tegen te houden. // Burgemeester Humdinger vind een stukje meteoriet en krijgt superkrachten.

Overmorgen | 03:40 De Pinguïns van Madagascar

Seizoen 2 - Aflevering 5 - De Verloren Schat van de Gouden Eekhoorn De groep gaat op zoek naar een schat terwijl de rattenkoning op hun hielen zit.

Overmorgen | 05:35 Slutever

Seizoen 1 - Aflevering 6 van 10 - Luxury Sex Karley vraagt zich af of haar seksleven beter wordt door er geld in te investeren. Met icoon Dita Von Tesse verkent ze de wereld van luxe seks, van gouden dildo's tot gewone latex.

Overmorgen | 07:55 Jabaloe

Het gouden hoefijzer Kinderserie. In de Saloon van Moe Jabaloe spelen zich de leukste en dwaaste avonturen van het hele Wilde Westen af. Moe Jabaloe ziet er misschien wel uit als een stokoud en versleten omaatje, zelf vindt ze dat ze in de bloei van haar leven is. Ze heeft er geen moeite mee om haar zoon Joe allemaal klusjes te laten doen of de andere bewoners van Jabaloe Town de les te leren.

Overmorgen | 10:00 The Joy of Painting with Bob Ross

Seizoen 17 - Aflevering 1 - Golden Mist Oval Bob Ross creëert een ovaal tafereel met warme bruine en gouden tonen die de essentie van een eenzame rivier in een bos vangt.

Overmorgen | 12:00 Gouden Tijden

Nostalgische en herkenbare filmbeelden uit de hele regio.

Overmorgen | 12:55 The Joy of Painting with Bob Ross

Seizoen 17 - Aflevering 6 - A Mild Winter's Day Wintertaferelen hoeven niet koud te zijn! Met een straaltje zonnewarmte verandert Bob Ross de winterkilte in een gouden dag.

Overmorgen | 13:00 Gouden Tijden

Nostalgische en herkenbare filmbeelden uit de hele regio.

Overmorgen | 13:30 Limburg Doc

portret Theu Boermans De Venlose regisseur Theu Boermans (1950) behoort al decennia tot de top van de Nederlandse theaterwereld. Zijn nieuwste productie Amadeus, op de planken gebracht door Het Nationale Theater, is in september en oktober in Limburg te zien. Aan de vooravond van de Limburgse première zendt L1 TV een portret uit van Boermans. Uit gesprekken met hem en zijn naasten rijst het beeld van een man die zijn leven in dienst stelt van de kunst. Theu Boermans begon zijn carrière als acteur. "Het was eigenlijk het enige dat overbleef,” vertelt zus Lottie. Na een stormachtige middelbare schooltijd stuurde zijn vader, de vermaarde Venlose tekstschrijver Frans Boermans, Theu naar de Toneelacademie in Maastricht. Het bleek een gouden zet. In de jaren erna speelde Theu grote rollen op het toneel en ook was hij te zien op het witte doek. Begin jaren negentig maakte hij furore met het door hem opgerichte gezelschap De Trust. Toen hij in 2009 zijn eigen gezelschap zag verdwijnen als gevolg van de cultuurbezuinigingen, begon hij aan zijn grootste commerciële succes tot nu toe: Soldaat van Oranje. Dat is de langstlopende Nederlandse musical ooit. Volgens zijn broers en zus werd de basis voor dat succes gelegd in Venlo, waar Theu jarenlang de revues van zijn vader regisseerde.

Overmorgen | 14:00 Gouden Tijden

Nostalgische en herkenbare filmbeelden uit de hele regio.

Overmorgen | 14:05 Prinsessia

Seizoen 1 Ergens in het kasteel zou een gouden prinsessenkroontje liggen. Violet vindt dat andere prinsessen er nogal onnozel over doen en besluit een grap uit te halen, samen met Kamiel en Linde. Ze maken een valse schatkaart. De andere prinsessen gaan naarstig op zoek naar de kroon.

Overmorgen | 15:00 Gouden Tijden

Nostalgische en herkenbare filmbeelden uit de hele regio.

Overmorgen | 16:00 Gouden Tijden

Nostalgische en herkenbare filmbeelden uit de hele regio.

Overmorgen | 19:30 Baggage Battles

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Platinum Hits De kopers bezoeken een veiling van muziekartikelen in New York, waar ze een naaktfoto van Madonna vinden en een gouden plaat van het album 'Dark Side Of The Moon' van Pink Floyd.

Overmorgen | 19:35 Baggage Battles

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Platinum Hits De kopers bezoeken een veiling van muziekartikelen in New York, waar ze een naaktfoto van Madonna vinden en een gouden plaat van het album 'Dark Side Of The Moon' van Pink Floyd.

Overmorgen | 19:55 De Kotmadam

Seizoen 16 - Aflevering 5 - Stookhout Jef kan drie dagen gaan vissen op de Noordzee. Hij laat zich deze gouden kans niet ontglippen en hij vertelt Jeanne dat hij zijn oude schoolkameraad en houthandelaar Bernard gaat helpen met het kappen van een bos. Zijn plannetje loopt gesmeerd, tot Jeanne een houtkachel laat installeren en dringend stookhout nodig heeft. Saskia en Jill slijmen bij Arnold om mee te kunnen naar de jaarlijkse fuif van zijn volksdansgroep.

Overmorgen | 22:00 Slutever

Seizoen 1 - Aflevering 6 van 10 - Luxury Sex Karley vraagt zich af of haar seksleven beter wordt door er geld in te investeren. Met icoon Dita Von Tesse verkent ze de wereld van luxe seks, van gouden dildo's tot gewone latex.

Di 11 augustus 2020 | 02:00 Slutever

Seizoen 1 - Aflevering 6 van 10 - Luxury Sex Karley vraagt zich af of haar seksleven beter wordt door er geld in te investeren. Met icoon Dita Von Tesse verkent ze de wereld van luxe seks, van gouden dildo's tot gewone latex.

Di 11 augustus 2020 | 07:29 Ducktales

Het gouden meer van de Witte Kwelling Kreek! Dagobert moet samenwerken met zijn verraderlijke ex-partner en oude vlam Knappe Kitty Glittergoud om de schat te vinden die ze nooit hebben gevonden.

Di 11 augustus 2020 | 14:10 Het mooiste meisje van de klas

Seizoen 2020 - Aflevering 5 van 5 - Claudia - AVROTROS Claudia Rademaker groeide op als Indisch meisje in het Haarlemse Parkwijk. Op de lagere school had ze het niet makkelijk, ze was het enige meisje in de klas met een ander kleurtje en dit leidde tot pesterijen van haar klasgenoten. Dit had een grote impact op Claudia. Op de middelbare school ontwikkelde ze zich tot een prachtige tiener en maakte ze veel nieuwe vrienden. Ze was ze door iedereen geliefd, maar Claudia bleef onzeker. Nadat ze haar havodiploma had gehaald vonden haar ouders het tijd dat Claudia uit haar schulp zou kruipen, ze gaven haar op voor de Miss Haarlem verkiezing die zij ook meteen won. Toen Claudia eindelijk ook in zichzelf begon te geloven ging het snel. Het modellenwerk bracht haar naar Azië en in Indonesië groeide zij uit tot een van de meest bekende modellen. Ze trouwde met een welgestelde man en Claudia leefde als een prinses. Maar het sprookje kende ook een keerzijde; als je opgroeit met een minderwaardigheidscomplex dan is het moeilijk om je eigen grenzen aan te geven en Claudia voelde zich gevangen in een gouden kooi... Na vele jaren van verdriet en angst heeft Claudia zich weten te ontworstelen uit het milieu waarin zij niet zichzelf kon zijn. Momenteel leidt ze een leven in het Zweedse Stockholm.

Di 11 augustus 2020 | 18:56 Are You The One?

Seizoen 4 - Aflevering 3 - She Don't Want You John flipt als Stephen Julia probeert te versieren. Tori en Camille richten hun pijlen op dezelfde jongen. De druk is hoog bij de "gouden koppels” die naar het Waarheidshok moeten.

Wo 12 augustus 2020 | 04:30 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 25 - Pups Redden Baby Humdinger / Pups Redden een Piñata Tracker droomt dat het water uit een gouden kokosnoot Burgemeester Humdinger in een baby laat veranderen. // Alex is jarig en heeft een piñata gemaakt voor op het feestje, maar Burgemeester Humdigner steelt de piñata.

Wo 12 augustus 2020 | 17:28 De Gouden Jaren

In De Gouden Jaren neemt presentatrice Mari Carmen Oudendijk de kijker mee terug in de tijd. Terug naar die mooie momenten van vroeger waar we een warm gevoel van krijgen. In deze aflevering: 1962.

Wo 12 augustus 2020 | 19:45 Unikitty

Aflevering 69 van 104 - Carrière Dag Na een overmatig uitgavenpatroon vertelt de Gouden Gans onze vrienden dat ze geen gouden eieren meer krijgen, totdat ze de waarde van geld leren kennen. Ze volgen Rick's advies om geld te besparen, openen een koekjeswinkel om zelf geld te verdienen en slaan dit op in een enorme kluis.

Wo 12 augustus 2020 | 20:30 Zodiac IMDb: 7.7

12/08 - IMDB * 7.7 - Film, Zodiac is een Amerikaans misdaad mysterie uit het jaar 2007 onder regie van David Fincher. Met in de hoofdrol Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo. De film werd genomineerd voor meer dan twintig prijzen, ...

Zodiac is een Amerikaans misdaad-mysterie uit het jaar 2007 onder regie van David Fincher. Met in de hoofdrol Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo. De film werd genomineerd voor meer dan twintig prijzen, waaronder de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Robert Graysmith is een jonge cartoonist bij de San Francisco Chronicle. Zijn leven komt op zijn kop te staan wanneer de krant op een dag een brief ontvangt waarin meerdere moorden in de regio worden opgeëist. De moordenaar, die zichzelf Zodiac noemt, voegt bij de verklaring een tekst in geheimschrift. Graysmith raakt geïntrigeerd door de zaak en gaat samen met zijn collega op zoek naar de moordenaar. Dat doen ook de politie-inspecteurs David Toschi en William Armstrong. Jarenlang speelt Zodiac een sinister spel met de politie en journalisten door hen raadsels te sturen, juiste en foute verklaringen af te leggen, televisieoproepen te doen en nieuwe moorden te plegen of op te eisen. Voor de rechercheurs en de journalisten wordt de zaak Zodiac een ware obsessie. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/zodiac

Do 13 augustus 2020 | 09:31 De Gouden Jaren

In De Gouden Jaren neemt presentatrice Mari Carmen Oudendijk de kijker mee terug in de tijd. Terug naar die mooie momenten van vroeger waar we een warm gevoel van krijgen. In deze aflevering: 1962.

Do 13 augustus 2020 | 13:20 Verborgen verleden

Aflevering 4 van 27 - Cees Geel - NTR Cees Geel is acteur en niet zo maar een: hij won een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in Simon, een film die ook voor de Oscar werd geselecteerd. In het theater speelde hij onder meer met veel succes in Heren van de thee en Af: een veteranenmonoloog. Cees Geel is als acteur een buitenbeentje in de familie. Voor zover hij weet, waren zijn familie en voorouders allemaal arbeiders. Mensen die geen ander motto voor hun leven konden kiezen dan 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Cees doet bijna het omgekeerde. Zijn voornaamste zoekvraag is dan ook: Zijn er misschien voorouders te vinden die net als hij de koude geboortegrond van Noord-Holland verlieten om hun geluk elders te zoeken?

Do 13 augustus 2020 | 16:40 Het Oversticht

Historie over Het orkest van het Oosten. Het Orkest van het Oosten kan bogen op een rijke muzikale traditie en een rumoerig verleden. In 1983 fuseert het Overijssels Filharmonisch Orkest met Opera Forum. De fusie roept veel weerstand op, maar blijkt artistiek een gouden greep. Contrabassist Wilton Jongmans en hoornist Ton ten Broeke vertellen over die roerige periode. Als blijkt dat de fusie toch te veel geld kost gaan de beide organisaties weer uiteen: Opera Forum als Nationale Reisopera en het orkest onder de nieuwe naam Orkest van het Oosten. In 1997 wordt violist Jaap van Zweden aangetrokken als chef-dirigent. Volgens directeur Pieter Prick kwam er vanaf dat moment een nieuw elan over het orkest.

Do 13 augustus 2020 | 18:15 The secret life of the zoo

Aflevering 11 Thi de matriarch van de olifantenkudde van Chester Zoo is vermagerd. Een dringende reden voor haar verzorgers om haar goed in de gaten te houden en al snel merken ze dat Thi erg moe lijkt. Ze besluiten het slaappatroon van de kudde te observeren omdat nachtrust ook voor deze dieren erg belangrijk is. En dan blijkt dat de jongste van de bende aan de nachten een heel eigen invulling geeft. Bij de Maleise tapirs is er een jong op komst. Dat is niet alleen heel belangrijk voor de dierentuin, maar ook voor het voortbestaan van deze soort. Maar er is een probleem. De toekomstige vader is veel te wild met z'n zwangere vrouwtje. De verzorgers zien geen andere keuze en halen het koppel uit elkaar tot de kleine geboren is. Ook de gouden mantella's zijn met uitsterven bedreigd omdat hun leefgebied almaar kleiner wordt. Chester neemt dan ook deel aan een internationaal kweekprogramma om deze wondermooie kikkers te redden.

Do 13 augustus 2020 | 19:00 The Pizza Show

Seizoen 2 - Aflevering 5 van 10 - The Obsession with Pizza We gaan de wereld van de pizza helemaal doorgronden. Van een met hars omhulde punt tot een 24 karaats gouden pizza onderzoeken we waarom de pizzacultuur zo'n hoogtepunt heeft bereikt.

Do 13 augustus 2020 | 21:37 Het Oversticht

Historie over Het orkest van het Oosten. Het Orkest van het Oosten kan bogen op een rijke muzikale traditie en een rumoerig verleden. In 1983 fuseert het Overijssels Filharmonisch Orkest met Opera Forum. De fusie roept veel weerstand op, maar blijkt artistiek een gouden greep. Contrabassist Wilton Jongmans en hoornist Ton ten Broeke vertellen over die roerige periode. Als blijkt dat de fusie toch te veel geld kost gaan de beide organisaties weer uiteen: Opera Forum als Nationale Reisopera en het orkest onder de nieuwe naam Orkest van het Oosten. In 1997 wordt violist Jaap van Zweden aangetrokken als chef-dirigent. Volgens directeur Pieter Prick kwam er vanaf dat moment een nieuw elan over het orkest.

Do 13 augustus 2020 | 22:30 The Joy of Painting with Bob Ross

Seizoen 28 - Aflevering 5 - The Magic of Fall Wandel samen met Bob Ross langs een oud hek in het herfstlandschap en rust uit onder de gouden takken van een statige schaduwrijke boom.

 Meer

Gouden gemist

Eerder Vandaag | 16:20 Andere Tijden Sport

Sport, Herhaling. Andere Tijden Sport blikt vanavond terug op de lange reis van judoka Mark Huizinga naar zijn gouden ...

Herhaling. Andere Tijden Sport blikt vanavond terug op de lange reis van judoka Mark Huizinga naar zijn gouden olympische medaille in 2000. Uniek Het goud op de Spelen van Sydney is een unieke prestatie van de judoka en een groot succes voor het Nederlandse judo. Ook voor Chris de Korte, de sensei (judomeester) van Huizinga. Bakermat De basis voor dit succes ligt 35 jaar eerder in Japan. De Korte trekt in 1965 in zijn eentje richting de bakermat van het judo. Andere Tijden Sport maakt een reconstructie van de unieke reis. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden Sport terugkijken via gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Eerder Vandaag | 15:39 Paw Patrol

Seizoen 6 - Aflevering 18 - MEGAPUPS SUPER PAWS Pups en de grote tweelingtruc / MEGAPUPS SUPER PAWS Pups redden een mega burgemeester De Vogelvrouw is terug en steelt het Gouden Standbeeld van Lupo. Hierdoor krijgt ze weer superkrachten en het is aan de Megapups om haar tegen te houden. // Burgemeester Humdinger vind een stukje meteoriet en krijgt superkrachten.

Eerder Vandaag | 14:20 Prinsessia

Seizoen 1 Ergens in het kasteel zou een gouden prinsessenkroontje liggen. Violet vindt dat andere prinsessen er nogal onnozel over doen en besluit een grap uit te halen, samen met Kamiel en Linde. Ze maken een valse schatkaart. De andere prinsessen gaan naarstig op zoek naar de kroon.

Eerder Vandaag | 14:06 Prinsessia

Seizoen 1 Ergens in het kasteel zou een gouden prinsessenkroontje liggen. Violet vindt dat andere prinsessen er nogal onnozel over doen en besluit een grap uit te halen, samen met Kamiel en Linde. Ze maken een valse schatkaart. De andere prinsessen gaan naarstig op zoek naar de kroon.

Eerder Vandaag | 13:30 Limburg Doc

portret Theu Boermans De Venlose regisseur Theu Boermans (1950) behoort al decennia tot de top van de Nederlandse theaterwereld. Zijn nieuwste productie Amadeus, op de planken gebracht door Het Nationale Theater, is in september en oktober in Limburg te zien. Aan de vooravond van de Limburgse première zendt L1 TV een portret uit van Boermans. Uit gesprekken met hem en zijn naasten rijst het beeld van een man die zijn leven in dienst stelt van de kunst. Theu Boermans begon zijn carrière als acteur. "Het was eigenlijk het enige dat overbleef,” vertelt zus Lottie. Na een stormachtige middelbare schooltijd stuurde zijn vader, de vermaarde Venlose tekstschrijver Frans Boermans, Theu naar de Toneelacademie in Maastricht. Het bleek een gouden zet. In de jaren erna speelde Theu grote rollen op het toneel en ook was hij te zien op het witte doek. Begin jaren negentig maakte hij furore met het door hem opgerichte gezelschap De Trust. Toen hij in 2009 zijn eigen gezelschap zag verdwijnen als gevolg van de cultuurbezuinigingen, begon hij aan zijn grootste commerciële succes tot nu toe: Soldaat van Oranje. Dat is de langstlopende Nederlandse musical ooit. Volgens zijn broers en zus werd de basis voor dat succes gelegd in Venlo, waar Theu jarenlang de revues van zijn vader regisseerde.

Eerder Vandaag | 13:10 De Amazone

Seizoen 1 - Aflevering 4 van 12 - Brazilië - 'Weg met het Bos' - BNNVARA Brazilië is de een na grootste sojaproducent ter wereld, en president Bolsonaro ziet zijn land het liefst op de eerste plaats komen. De sojaboeren willen wel; ze rukken op naar het noorden, recht de Amazone in. Sandra Korstjens reist over de 'soja-snelweg', de BR163, waar ze sojaboeren en cowboys ontmoet die een gouden toekomst voor zich zien. Ze beschouwen zichzelf als dé voedselleverancier van de wereld. Hoe meer ze kunnen produceren, hoe liever het ze is. Er wordt dan ook volop geïnvesteerd in asfalt en overslaghavens, ten koste van de inheemse bevolking.