Geweld op tv (tv-tips)

Morgen | 21:20 Pay It Forward IMDb: 7.2

Morgen - IMDB * 7.2 - Film, Als de jonge Trevor voor een bijzondere schoolopdracht een plan moet bedenken om de wereld te verbeteren, bedenkt hij dat iedereen iets goeds moet doen voor drie mensen in zijn of haar omgeving. Die mensen moeten op hun ...

Als de jonge Trevor voor een bijzondere schoolopdracht een plan moet bedenken om de wereld te verbeteren, bedenkt hij dat iedereen iets goeds moet doen voor drie mensen in zijn of haar omgeving. Die mensen moeten op hun beurt weer iets goeds doen voor drie anderen. Op het eerste gezicht lijkt het idee te mislukken, maar na een tijdje vindt er een geweldige verandering plaats in de omgeving van Trevor. Pay It Forward is een Amerikaanse romantische dramafilm uit het jaar 2000. Met Kevin Spacey, Helen Hunt en Haley Joel Osment in de hoofdrol. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/pay-it-forward

Overmorgen | 22:05 Nieuw: Why We Hate

Overmorgen - Documentaire, Vanaf vanavond zendt NPO 2 de veelgeroemde documentaireserie Why We Hate, geproduceerd door ...

Vanaf vanavond zendt NPO 2 de veelgeroemde documentaireserie Why We Hate, geproduceerd door Steven Spielberg, uit over welke mechanismen een rol spelen bij het ontstaan van haat en de oplossingen om haat uit te bannen. Facetten van haat In zes afleveringen komen de verschillende facetten van haat voorbij. Zijn we allemaal in staat om te haten en wat is ervoor nodig om die haat aan te wakkeren? Gewelddadig Hoe werkt het als haat voortkomt uit ideologie? Wat is er nodig om het ergste of het beste in ons naar boven te halen? En wat kunnen we doen om gewelddadige conflicten te voorkomen? Gesprekken Door gesprekken met wetenschappers, archiefbeelden en interviews met daders en slachtoffers proberen de makers Geeta Gandbhir en Sam Pollard antwoorden te vinden.

Di 9 juni 2020 | 21:25 Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde'

09/06 - Informatief, In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de ...

In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'. Geweld en vernieling In februari 2014 is Nederland in rep en roer door het criminele duo Antonio Marcos van der P. en Enise Merve B., die al snel bekend komen te staan als 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'. Het koppel laat een spoor van geweld en vernieling achter in onder andere het Drentse Echten, Meppel en op een camping bij Enschede. Klopjacht De Nederlandse politie zoekt met man en macht naar de twee. Na een intensieve klopjacht wordt het stel in een Duitse hotelkamer in de boeien geslagen. De onderzoeksleiders van de politie, de Officier van Justitie en andere directbetrokkenen vertellen onder leiding van Rick Nieman hoe ze deze landelijke klopjacht tot een goed einde wisten te brengen en beantwoorden zij vragen van het publiek. Bekijk de vorige afleveringen van Misdaadcollege op gids.tv/programma/misdaadcollege.

Je vindt hier de programma's van Geweld op tv We hebben de volgende programma's voor Geweld Pay It Forward: Morgen - IMDB * 7.2 - Film, Als de jonge Trevor voor een bijzondere schoolopdracht een plan moet bedenken om de wereld te verbeteren, bedenkt hij dat iedereen iets goeds moet doen voor drie mensen in zijn of haar omgeving. Die mensen moeten op hun. Nieuw: Why We Hate: Overmorgen - Documentaire, Vanaf vanavond zendt NPO 2 de veelgeroemde documentaireserie Why We Hate, geproduceerd door. Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde': 09/06 - Informatief, In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de. Wittekerke: Serie/soap, Debbie en Sneyers hebben hun problemen uitgepraat en een belangrijke beslissing genomen: vanaf nu komt hun. Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto: Amusement, Seizoen 1 Aflevering 1 Ewout Genemans reist af naar de sloppenwijken van Zuid Afrika. Hier vallen dagelijks. The Mechanic: IMDB * 6.6 - Misdaad, Film, Amerikaanse actiethriller uit 2011 van regisseur Simon West met Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland en anderen. Arthur Bishop is de beste huurmoordenaar die er is. Met uiterste precisie voert hij zijn opdrachten. The Reckoning: Misdaad, Film, Rechercheurs Robbie Green en Jane Lambert doen onderzoek naar de moord op Robbies voormalige partner. Op diens lichaam vinden ze videomateriaal van twee tieners, Rachel en AJ, die met hun eigen onderzoek bezig zijn: Rachel heeft. CSI: New York: Serie, Pay up Connor Dunbrook staat op het punt tegen zijn vader, mediamagnaat Robert Dunbrook, te getuigen als hij met. De Psammy Show: Jeugd, Psammy Et Nous S1 Ep: 35 Martha en de kinderen organiseren een feest voor Nonkel Richard. De kinderen schrijven. Zoo: Drama, Seizoen 2 Aflevering 7 van 13 Jamie's Got a Gun Na eeuwen van onderdrukking zijn de dieren het zat om door.

Geweld op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 20:30 Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto

Seizoen 1 - Aflevering 1 Ewout Genemans reist af naar de sloppenwijken van Zuid-Afrika. Hier vallen dagelijks tientallen doden als gevolg van bende- en drugsgerelateerd geweld. In de wijk Lavender Hill hebben de gangs het voor het zeggen en regeren zij de straten met moord en geweld. Deze wijk staat bekend als no-go area voor blanken én de politie. En dat ervaart Ewout ook als een van de bendes het op zijn apparatuur heeft voorzien.

Vandaag | 23:45 Zoo

Seizoen 2 - Aflevering 7 van 13 - Jamie's Got a Gun Na eeuwen van onderdrukking zijn de dieren het zat om door mensen te worden opgesloten, getemd, gegeten of te worden gedood voor vermaak. Een team van experts gaat op zoek naar een manier om het geweld te stoppen voordat de mens het onderspit delft. Mitch helpt Jackson in zijn verleden te kijken in hun voortdurende zoektocht naar de remedie.

Morgen | 00:00 Person of Interest

Seizoen 5 - Aflevering 4 van 13 - 6,741 John Reese is een voormalig doodgewaand CIA-agent die samenwerkt met de mysterieuze miljardair Finch om geweldsmisdrijven te voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde software waarmee terroristische bedreigingen voorspeld kunnen worden. Zo krijgt Finch informatie binnen over mensen die betrokken raken bij een toekomstige misdaad. Finch probeert het mysterie rondom de persoon op de lijst, de 'person of interest', te ontrafelen en het misdrijf te stoppen, voordat deze zal plaatsvinden. Sameen ontsnapt uit Decima en wordt herenigd met het team. Ze krijgt steeds meer last van visioenen en heftige hoofdpijn. Ze realiseert zich dat er iets ernstig mis is en er is maar een uitweg.

Overmorgen | 22:55 Chicago P.D.

Seizoen 7 - Aflevering 16 van 20 - Intimate Violence Een gewapende overval blijkt al gauw een moordzaak te zijn. Als de achtergrond van een van de verdachten op huiselijk geweld wijst, ziet Upton zich gedwongen haar eigen jeugd onder ogen te zien.

Ma 8 juni 2020 | 16:30 Married With Children

Pump fiction Al en Kelly maken een korte film over schoenen. Dan krijgen ze een geweldig aanbod en 10.000 dollar om nog een film te maken.

Geweld op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 14:10 Wittekerke

Debbie en Sneyers hebben hun problemen uitgepraat en een belangrijke beslissing genomen: vanaf nu komt hun relatie op de eerste plaats. Max en Elke zijn blij voor het koppel, maar het is zeer de vraag hoe Celine zal reageren. Ook Magda heeft een besluit genomen: ze wil zich niet nog eens laten opereren. Sam en Frank gaan samen met Nellie en Jan rond de tafel zitten om hun ruzie bij te leggen. Marcel hoopt uit de grond van zijn hart dat het tot een verzoening komt, want hij is het jonge geweld in zijn hotel meer dan beu. Het onderzoek naar de verkrachter zit opnieuw strop. Joke is in alle staten wanneer ze ontdekt hoe de bluts in de wagen van de commandant is gekomen.

Vandaag | 20:35 The Mechanic IMDb: 6.6

IMDB * 6.6 - Misdaad, Film, Amerikaanse actiethriller uit 2011 van regisseur Simon West met Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland en anderen. Arthur Bishop is de beste huurmoordenaar die er is. Met uiterste precisie voert hij zijn opdrachten ...

Amerikaanse actiethriller uit 2011 van regisseur Simon West met Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland en anderen. Arthur Bishop is de beste huurmoordenaar die er is. Met uiterste precisie voert hij zijn opdrachten koelbloedig uit, zonder sporen achter te laten. Bishop houdt alles zakelijk, maar wanneer zijn leermeester en vriend Harry wordt vermoord, besluit hij een persoonlijke wraakactie uit te voeren. Zijn missie wordt gecompliceerd als Harry's zoon Steve hem benadert met het verzoek de kneepjes van het vak te leren. De uitvoering van de opdrachten als duo verloopt niet vlekkeloos en Steve ontdekt een groot geheim van Arthur. Arthur en Steve die als huurmoordenaars problemen van anderen oplossen, zullen onderling eerst een strijd moeten uitvechten. Kijkwijzer indicatie: let op met kinderen tot 12 jaar, programma bevat angst en geweld. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-mechanic

Vandaag | 21:00 The Reckoning

Misdaad, Film, Rechercheurs Robbie Green en Jane Lambert doen onderzoek naar de moord op Robbies voormalige partner. Op diens lichaam vinden ze videomateriaal van twee tieners, Rachel en AJ, die met hun eigen onderzoek bezig zijn: Rachel heeft ...

Rechercheurs Robbie Green en Jane Lambert doen onderzoek naar de moord op Robbies voormalige partner. Op diens lichaam vinden ze videomateriaal van twee tieners, Rachel en AJ, die met hun eigen onderzoek bezig zijn: Rachel heeft ontdekt dat haar verongelukte zus betrokken was bij een ingewikkelde zaak van corruptie en zware criminaliteit. Het stel filmt alles. Telkens wanneer Robbie en Jane weer een slachtoffer vinden, zijn er ook weer een nieuwe beelden. Met iedere video ontdekken de rechercheurs steeds meer over de gewelddadige wraaktocht van de tieners en de beerput van corruptie en moord.

Vandaag | 22:33 CSI: New York

Pay up Connor Dunbrook staat op het punt tegen zijn vader, mediamagnaat Robert Dunbrook, te getuigen als hij met veel geweld wordt ontvoerd. Rechercheur Angell raakt hierbij zwaargewond. Mac denkt dat Robert Dunbrook achter de ontvoering zit. Als het team slecht nieuws krijgt, zijn de rechercheurs vastbesloten de waarheid te achterhalen en voor gerechtigheid te zorgen.

Vandaag | 23:36 De Psammy Show

Psammy Et Nous S1 Ep: 35 Martha en de kinderen organiseren een feest voor Nonkel Richard. De kinderen schrijven zelfs een lied. Psammy zingt nogal vals, dus de kinderen wensen dat de zangeestfee een geweldige stem heeft.

Vandaag | 23:55 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Aflevering 712 - De liefde Bobert denkt dat hij een vreselijk computervirus te pakken heeft, maar hij blijkt verliefd te zijn op de stofzuiger. Om dit duidelijk te maken aan zijn digitale hard- en software, zingen Gumball, Darwin, familie en vrienden een ode aan de liefde. Geweldige aflevering!

Morgen | 02:45 Documentaire: Maradona, Eusebio & George Best

The Immortals Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering: de ongenaakbare Diego Maradona, de grootste voetballer van Argentinië, Eusebio, de koning van het Portugese voetbal en de verontruste superster van Noord-Ierland, de geweldige George Best.

Morgen | 04:05 CSI: New York

Pay up Connor Dunbrook staat op het punt tegen zijn vader, mediamagnaat Robert Dunbrook, te getuigen als hij met veel geweld wordt ontvoerd. Rechercheur Angell raakt hierbij zwaargewond. Mac denkt dat Robert Dunbrook achter de ontvoering zit. Als het team slecht nieuws krijgt, zijn de rechercheurs vastbesloten de waarheid te achterhalen en voor gerechtigheid te zorgen.

Morgen | 05:30 The Professionals

Seizoen 5, Aflevering 3 - You'll Be All Right. In de Britse actieserie The Professionals draait alles om CI5, een speciale inlichtingendienst die door de overheid in het leven is geroepen als wapen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, spionage en internationaal terrorisme. De dienst staat onder leiding van de stoere George Cowley, een man die altijd precies zegt waar het op staat. Hij heeft twee assistenten op wie hij kan rekenen: William Bodie en Raymond Doyle. Echte kerels die niet terugschrikken voor gevaar en geweld. Samen zetten deze ‘professionals’ alles op alles om de samenleving te bevrijden van allerlei onfrisse elementen.

Morgen | 07:15 Serengeti

Seizoen 2019 - Aflevering 4 van 6 - Tegenslag - EO Het langverwachte begin van de Grote Migratie zorgt voor nieuwe kansen en voor voedsel in overvloed. Maar er ontstaan ook conflicten, omdat alle families in de Serengeti op de proef worden gesteld. Het ongeluk slaat toe voor leeuwin Kali, die een van de moeilijkste beslissingen van haar leven moet nemen. Kan ze terugkeren naar de groep die haar heeft verbannen? Wat ze ook besluit, haar jongen lopen hoe dan ook gevaar. Shani de zebramoeder ziet zich gedwongen de rivier over te steken, maar de krokodil ligt op de loer en de stromingen zijn verraderlijk. Zal haar veulen het overleven? Bakari moet uiteindelijk de confrontatie aangaan met de jaloerse leider van de bavianengroep. Als gevolg van hun gewelddadige krachtmeting moet Bakari een verschrikkelijk besluit nemen dat zijn lot zal veranderen. De familie wilde honden, aangevoerd door mannetje Jasari, moet ook het gevecht aangaan als Zalika en haar hyenaclan de jonge familie de oorlog verklaren in de hoop hen uit hun territorium te verdrijven.

Morgen | 07:30 James Martin's American Adventure

Seizoen 1 - Aflevering 20 van 20 - New York James sluit z'n geweldige reis af met een bezoek aan New York City. Na een pizza van de populaire pizzeria in Greenwich Village, gaat James zelf koken op een van de beroemde pieren van New York.

Morgen | 08:10 Evil Talks: Chilling Confessions

Seizoen 1 - Aflevering 2 - The Killer Collective Na een gewelddadige inbraak met moord in Michigan die op bewakingscamera werd vastgelegd, verhoort de politie zes verdachten. Wie van hen is de aanstichter en wie is de moordenaar?

Morgen | 08:13 Bluey

Dierentuin De dierentuin van Bluey zit vol met geweldige dieren, vooral de grote blauwe papa-baviaan. Maar als hij bezoeker Bingo grijpt en ontsnapt, moet dierenoppasser Bluey het wilde beest gaan vangen.

Morgen | 11:10 American Pickers

Seizoen 16 - Aflevering 2 - The Great Pick Off De geweldige zoektocht gaat door, terwijl Mike en Danielle hun teaminspanningen voortzetten om Frank en Robbie aan te pakken voor hun ultieme picker-opschepperij.

Morgen | 13:34 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 49 - De Stroomstroring Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

Morgen | 14:25 Scenic Route

Morgen - Misdaad, Film, Mitchell en Carter waren in hun jeugd beste vrienden. Maar nu zijn ze uit elkaar gegroeid. Ze besluiten om samen op een roadtrip te gaan om het goed te maken. Maar ze hebben allebei een bijbedoeling. Er blijkt een enorme ...

Mitchell en Carter waren in hun jeugd beste vrienden. Maar nu zijn ze uit elkaar gegroeid. Ze besluiten om samen op een roadtrip te gaan om het goed te maken. Maar ze hebben allebei een bijbedoeling. Er blijkt een enorme hoeveelheid kwaad bloed tussen de twee te zitten, waardoor ze allebei gefrustreerde mannen zijn geworden. Aan de oppervlakte lijken de dingen niet zo slecht te zijn. Maar als hun auto midden in de woestijn kapot gaat, wordt het duidelijk hoeveel haat er tussen hen heerst. Na de eerste gewelddadige uitbarsting is de enige resterende vraag wie doodt wie het eerst?

Morgen | 14:47 Family Guy

Seizoen 15 - Aflevering 1 - Bookie of the Year Peter en Lois vinden het tijd dat Chris z'n woedeproblemen oplost door een sport te doen. Chris verrast iedereen en wordt een geweldige pitcher, waarna Peter gaat gokken op honkbalwedstrijden van z'n zoon.

Morgen | 19:20 How the Universe Works

Seizoen 7 - Aflevering 2 - When Supernovas Strike Een supernova toont de gewelddadige dood van een reuzenster. Nieuwe ontdekkingen duiden erop dat hier elementen worden gecreëerd die onmisbaar zijn voor al het leven in het heelal.

Morgen | 20:00 Shetland

Seizoen 3 - Aflevering 3 van 6 - KRO-NCRV Als de hoofdverdachte van de moord op Robbie Morton dood wordt aangetroffen, reizen inspecteur Perez en zijn collega Tosh af naar Glasgow om de reden van de gewelddadige moord en de relatie tussen de twee slachtoffers te achterhalen. Een nieuwe verdachte probeert daar echter een stokje voor te steken en diept privézaken uit Perez' verleden op om hem de stuipen op het lijf te jagen. Ondertussen vecht Leanne nog steeds voor haar leven.

Morgen | 20:05 Heat IMDb: 8.2

Morgen - IMDB * 8.2 - Misdaad, Film, Amerikaanse misdaadthriller: Los Angeles. Neil McCauley is een beroepscrimineel die een fortuin vergaarde met een indrukwekkende reeks gewelddadige kraken. Vincent Hanna is luitenant bij de misdaadbrigade die met ...

Amerikaanse misdaadthriller: Los Angeles. Neil McCauley is een beroepscrimineel die een fortuin vergaarde met een indrukwekkende reeks gewelddadige kraken. Vincent Hanna is luitenant bij de misdaadbrigade die met een ziekelijke verbetenheid achter McCauley aanzit. Tijdens een overval op een geldtransport doden McCauley en zijn trawanten drie bewakers. Hanna bijt zich in de zaak vast. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/heat

Overmorgen | 00:35 Shetland

Seizoen 3 - Aflevering 3 van 6 - KRO-NCRV Als de hoofdverdachte van de moord op Robbie Morton dood wordt aangetroffen, reizen inspecteur Perez en zijn collega Tosh af naar Glasgow om de reden van de gewelddadige moord en de relatie tussen de twee slachtoffers te achterhalen. Een nieuwe verdachte probeert daar echter een stokje voor te steken en diept privézaken uit Perez' verleden op om hem de stuipen op het lijf te jagen. Ondertussen vecht Leanne nog steeds voor haar leven.

Overmorgen | 01:47 De Psammy Show

Ik wou dat ik geweldig goed was in kauwgombellen blazen! Cyril kan geen bellen blazen met zijn kauwgum en dus vraagt hij aan Psammy om te helpen. Twee wetenschappers zien dat Psammy de wens van Cyril vervult en kidnappen hem om zijn geheim te ontdekken.

Overmorgen | 03:25 American Pickers

Seizoen 16 - Aflevering 2 - The Great Pick Off De geweldige zoektocht gaat door, terwijl Mike en Danielle hun teaminspanningen voortzetten om Frank en Robbie aan te pakken voor hun ultieme picker-opschepperij.

Overmorgen | 04:17 De Psammy Show

Psammy Et Nous S1 Ep: 35 Martha en de kinderen organiseren een feest voor Nonkel Richard. De kinderen schrijven zelfs een lied. Psammy zingt nogal vals, dus de kinderen wensen dat de zangeestfee een geweldige stem heeft.

Overmorgen | 04:45 The Enemy

Morgen - Misdaad, Film, Bosnië, 1995. De zevende dag van de vrede. Een technische eenheid verwijdert mijnen op de grens tussen de twee kampen. Iedere soldaat wordt op zijn eigen manier geconfronteerd met zijn angsten. Sommigen zijn geneigd tot ...

Bosnië, 1995. De zevende dag van de vrede. Een technische eenheid verwijdert mijnen op de grens tussen de twee kampen. Iedere soldaat wordt op zijn eigen manier geconfronteerd met zijn angsten. Sommigen zijn geneigd tot zelfverwonding, terwijl anderen blij zijn dat ze nog leven. Sommigen zijn catatonisch door een trauma, anderen zoeken hun toevlucht in het gebed. Net als in de begindagen van de zojuist beëindigde oorlog is één vonkje waanzin genoeg om een voortdurende motie, of 'perpetuum mobile' van conflict en geweld onder vrienden, te ontketenen.

Overmorgen | 05:30 The Professionals

Seizoen 5, Aflevering 3 - You'll Be All Right. In de Britse actieserie The Professionals draait alles om CI5, een speciale inlichtingendienst die door de overheid in het leven is geroepen als wapen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, spionage en internationaal terrorisme. De dienst staat onder leiding van de stoere George Cowley, een man die altijd precies zegt waar het op staat. Hij heeft twee assistenten op wie hij kan rekenen: William Bodie en Raymond Doyle. Echte kerels die niet terugschrikken voor gevaar en geweld. Samen zetten deze ‘professionals’ alles op alles om de samenleving te bevrijden van allerlei onfrisse elementen.

Overmorgen | 07:58 Bluey

Backpack-reis Mama en papa gaan op 'reis' met Bluey, Bingo, Muffin en Socks al hun backpacks. Alles gaat geweldig, totdat de paspoorten kwijt zijn…

Overmorgen | 16:05 CSI: New York

Pay up Connor Dunbrook staat op het punt tegen zijn vader, mediamagnaat Robert Dunbrook, te getuigen als hij met veel geweld wordt ontvoerd. Rechercheur Angell raakt hierbij zwaargewond. Mac denkt dat Robert Dunbrook achter de ontvoering zit. Als het team slecht nieuws krijgt, zijn de rechercheurs vastbesloten de waarheid te achterhalen en voor gerechtigheid te zorgen.

Overmorgen | 17:10 Heat IMDb: 8.2

Overmorgen - IMDB * 8.2 - Misdaad, Film, Amerikaanse misdaadthriller: Los Angeles. Neil McCauley is een beroepscrimineel die een fortuin vergaarde met een indrukwekkende reeks gewelddadige kraken. Vincent Hanna is luitenant bij de misdaadbrigade die ...

Amerikaanse misdaadthriller: Los Angeles. Neil McCauley is een beroepscrimineel die een fortuin vergaarde met een indrukwekkende reeks gewelddadige kraken. Vincent Hanna is luitenant bij de misdaadbrigade die met een ziekelijke verbetenheid achter McCauley aanzit. Tijdens een overval op een geldtransport doden McCauley en zijn trawanten drie bewakers. Hanna bijt zich in de zaak vast. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/heat

Overmorgen | 21:30 The Professionals

Seizoen 5, Aflevering 4 - Lawson's Last Stand. In de Britse actieserie The Professionals draait alles om CI5, een speciale inlichtingendienst die door de overheid in het leven is geroepen als wapen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, spionage en internationaal terrorisme. De dienst staat onder leiding van de stoere George Cowley, een man die altijd precies zegt waar het op staat. Hij heeft twee assistenten op wie hij kan rekenen: William Bodie en Raymond Doyle. Echte kerels die niet terugschrikken voor gevaar en geweld. Samen zetten deze ‘professionals’ alles op alles om de samenleving te bevrijden van allerlei onfrisse elementen.

Overmorgen | 21:55 Rick Stein's secret France

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 6 Rick Stein begint aan een nieuwe reis door Frankijk, van het Kanaal tot de Middellandse Zee, op zoek naar dingen die de Fransen ons kunnen leren. Hij begint zijn tocht aan de haven van Dieppe in Normandië, waar hij de tarbot recht van de boten haalt. Aan de baai van de Somme gaat hij op zoek naar kruiden. Hier vindt hij inspiratie voor zijn gerecht, een gratin met zeevruchten. Hij zet zijn reis verder richting Champagne, een regio die heel geliefd was door Renoir, wiens vrouw toevallig een geweldige kok was.

Overmorgen | 22:20 The Outsider

Overmorgen - Film, Wanneer de Britse militair Lex Walker het schokkende bericht krijgt dat zijn dochter dood is aangetroffen in Los Angeles, blijkt bij aankomst dat het lichaam van iemand anders is. Met grof geweld begint Lex een zoektocht naar zijn ...

Wanneer de Britse militair Lex Walker het schokkende bericht krijgt dat zijn dochter dood is aangetroffen in Los Angeles, blijkt bij aankomst dat het lichaam van iemand anders is. Met grof geweld begint Lex een zoektocht naar zijn dochter. Het spoor leidt naar keiharde criminelen en hij heeft al zijn militaire training nodig om in de wereld van maffia en moordenaars te overleven en zijn dochter te redden uit de klauwen van haar wrede ontvoerder. Tegelijkertijd moet hij de politie zien te ontlopen, die achter hem aanzit vanwege het grote aantal lijken van zware criminelen dat gevonden wordt sinds Lex in LA is aangekomen.

Overmorgen | 23:30 How the Universe Works

Seizoen 7 - Aflevering 2 - When Supernovas Strike Een supernova toont de gewelddadige dood van een reuzenster. Nieuwe ontdekkingen duiden erop dat hier elementen worden gecreëerd die onmisbaar zijn voor al het leven in het heelal.

Ma 8 juni 2020 | 00:00 The Professionals

Seizoen 5, Aflevering 4 - Lawson's Last Stand. In de Britse actieserie The Professionals draait alles om CI5, een speciale inlichtingendienst die door de overheid in het leven is geroepen als wapen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, spionage en internationaal terrorisme. De dienst staat onder leiding van de stoere George Cowley, een man die altijd precies zegt waar het op staat. Hij heeft twee assistenten op wie hij kan rekenen: William Bodie en Raymond Doyle. Echte kerels die niet terugschrikken voor gevaar en geweld. Samen zetten deze ‘professionals’ alles op alles om de samenleving te bevrijden van allerlei onfrisse elementen.

Ma 8 juni 2020 | 00:25 Weediquette

Seizoen 3 - Aflevering 5 van 10 - Chronic Trauma Bendecriminaliteit en politiegeweld veroorzaken trauma's in het hele land en Krishna gaat naar Compton om te bekijken of wiet aan stedelijke PTSS lijdende Amerikanen kan helpen.

Ma 8 juni 2020 | 00:56 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 49 - De Stroomstroring Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

Ma 8 juni 2020 | 04:44 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 49 - De Stroomstroring Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

Ma 8 juni 2020 | 06:01 The Professionals

Seizoen 5, Aflevering 4 - Lawson's Last Stand. In de Britse actieserie The Professionals draait alles om CI5, een speciale inlichtingendienst die door de overheid in het leven is geroepen als wapen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, spionage en internationaal terrorisme. De dienst staat onder leiding van de stoere George Cowley, een man die altijd precies zegt waar het op staat. Hij heeft twee assistenten op wie hij kan rekenen: William Bodie en Raymond Doyle. Echte kerels die niet terugschrikken voor gevaar en geweld. Samen zetten deze ‘professionals’ alles op alles om de samenleving te bevrijden van allerlei onfrisse elementen.

Ma 8 juni 2020 | 06:30 John Wick IMDb: 7.4

08/06 - IMDB * 7.4 - Film, John Wick is een levende legende door zijn onnavolgbare kwaliteiten als huurmoordenaar voor de Russische maffia. De mysterieuze eenling heeft zijn verleden afgezworen en wil niets liever dan in alle rust genieten van zijn ...

John Wick is een levende legende door zijn onnavolgbare kwaliteiten als huurmoordenaar voor de Russische maffia. De mysterieuze eenling heeft zijn verleden afgezworen en wil niets liever dan in alle rust genieten van zijn luxe leven in New York. Totdat alles wat hem lief is, wordt afgenomen door een groep gewelddadige gangsters. Er rest John Wick nog maar een ding: wraak. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/john-wick

Ma 8 juni 2020 | 09:40 May God Save Us

08/06 - Film, In de broeierige zomer van 2011 in Madrid heeft een gewelddadige seriemoordenaar het voorzien op oudere vrouwen. Omdat de veiligheidsdiensten hun handen al vol hebben aan massale straatprotesten, worden de gesloten workaholic Velarde ...

In de broeierige zomer van 2011 in Madrid heeft een gewelddadige seriemoordenaar het voorzien op oudere vrouwen. Omdat de veiligheidsdiensten hun handen al vol hebben aan massale straatprotesten, worden de gesloten workaholic Velarde en de explosieve Alfaro – beiden niet vrij van persoonlijke problemen – geacht deze zaak zo spoedig en zo stil mogelijk op te lossen. Langzaam ontrafelt zich het psychologische profiel van zowel de dader als de rechercheurs, die zichzelf allemaal in zekere mate niet in de hand hebben. De dader is het duo echter steeds een stap voor.

Ma 8 juni 2020 | 10:50 De Slimste Mens ter Wereld

Seizoen 16 Erik Van Looy gaat voor de zestiende keer op zoek naar De Slimste Mens ter Wereld. Het jurygestoelte wordt opgeblonken voor maar liefst twaalf geweldige bijzitters die elke avond opnieuw zorgen voor de nodige extra bijdrages en subtiele nuanceringen. De kandidaten van dit seizoen zijn: Dominique Van Malder, Saïd Boumazoughe, Hans Vanaken, Wouter Vandenhaute, Liesa Naert, Jinnih Beels, Tourist LeMC, Luca Brecel, Clara Cleymans, Niels Albert, Soe Nsuki, Peter Van de Veire, Omar Souidi, Jeroen van Koningsbrugge, Brigitte Kaandorp, Pieter Delanoy, Rani De Coninck, Pieter De Crem, Franck Boeckx, Youri Mulder, Michele Cuvelier, Wim Lybaert, Sven Gatz, Viktor Verhulst, Julie Colpaert, Hugo Borst, Annelies Van Herck, Layla El-Dekmak, Guy T'Sjoen, Hakim Chatar en Boris Van Severen.

Ma 8 juni 2020 | 13:39 Beestjes Hotel

Een Tweede Kans / Fan Beestjes Hotel is een sitcom over drie vrienden die hun weg vinden in een geweldige nieuwe stad die spannender en avontuurlijker is dan wat ze ooit hebben gezien.

Ma 8 juni 2020 | 14:00 L1 Concert

Maestro of music deel 2 Op een prachtige zomeravond beleefde Maestro Guido Dieteren samen met zangeres Wendy Kokkelkoren, het virtuoze poporkest en het publiek een onvergetelijke avond op de Markt in Kerkrade. Het wervelende muziekspektakel met gastartiesten als VoXXclub, Cristian Lanza, Roy Verbeek en DJ Kim Kaey toverde het volle plein om tot een intieme concertarena. Het was van de eerste tot de laatste minuut een muziekspektakel van kippenvel tot feest. Grote verrassing van de avond was dochter Emma-Sophie: Zij maakte haar podiumdebuut in een duet met mama Wendy "Samen voor Altijd". De ontroerend mooie zang, de prachtige composities, het authentieke speelplezier en de geweldige sfeer en ambiance op het plein maakten dit een concert om nooit te vergeten.

Ma 8 juni 2020 | 14:01 Beestjes Hotel

Spring, Mo, Spring / Mijn Telefoon Beestjes Hotel is een sitcom over drie vrienden die hun weg vinden in een geweldige nieuwe stad die spannender en avontuurlijker is dan wat ze ooit hebben gezien.

Ma 8 juni 2020 | 17:40 The Switch

Seizoen 1 - Aflevering 4 Om Zoey een beetje op te vrolijken geeft Sü haar op voor Doomball, een vrouwensport die erg gewelddadig blijkt te zijn. Tijdens hun eerste wedstrijd proberen Chris en Antonia een van de spelers te pakken te krijgen die ze nodig hebben in hun strijd tegen de olielobbyisten.

 Meer

Geweld gemist

Eerder Vandaag | 09:00 EenVandaag: o.a. gemeentes maken zich zorgen om 5G

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Gemeenten vinden het plaatsingsbeleid van 5G masten te ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Gemeenten vinden het plaatsingsbeleid van 5G-masten te dwingend: 'Wij moeten de regie terugpakken' Supersnel internet door 5G, gemeenten in Nederland zien kansen en willen het graag. Maar wel willen ze in de uitvoering graag zelf de regie hebben. Ze zijn bang met de kosten te worden opgezadeld en vrezen een verstoring van het straatbeeld. Het is inmiddels een rijdende trein, de invoering van het 5G-netwerk. Binnenkort worden de eerste frequenties geveild. Het is voor gemeenten lastig om zelf nog keuzes te maken, ziet Franc Weerwind. Hij spreekt namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en is burgemeester van de stad Almere. "Wij moeten de regie terugpakken. Het hele antennebeleid stelt overheden verplicht om mee te werken. Het gaat er nu om goede afspraken te maken." 10.000 extra woonplekken voor daklozen: 'Mooi plan, maar waar is er ruimte?' Het is door corona misschien wel urgenter dan ooit: extra woonruimte voor daklozen in Nederland. Maar de uitvoering van het plan om 10.000 nieuwe woonplekken te creëren verloopt moeizaam. "Het is een mooi plan, maar waar is er ruimte?" Staatssecretaris Blokhuis maakte in april bekend 200 miljoen euro ter beschikking te stellen voor dak- en thuislozen. Het moet gemeenten helpen oplossingen te vinden voor deze almaar groeiende groep mensen. Maar het vinden van goede plekken blijkt voor gemeenten lastig. Zo gaat het onderbrengen van mensen in reguliere woningen bijvoorbeeld ten koste van 'gewone' woningzoekenden. Toch is er ook ruimte voor optimisme. In 2014 werd Michaels zoon doodgeschoten door de politie, nu is het George Floyd: 'Er is niks veranderd' De wereld was in shock na de dood van Michael Brown in 2014. De 18 jaar oude zwarte man werd op straat doodgeschoten door een witte agent. 6 jaar later ziet zijn vader hoe de geschiedenis zich herhaalt. "Ik wilde de video niet afspelen. Ik werd er misselijk van, maar ik heb het toch gedaan." Michael Brown sr. vertelt wat hij voelde toen hij de beelden zag van de gewelddadige dood van George Floyd. Die beelden gingen de wereld over en veroorzaakten protesten in heel de Verenigde Staten en daarbuiten.

Eerder Vandaag | 13:35 Serengeti

Seizoen 2019 - Aflevering 4 van 6 - Tegenslag - EO Het langverwachte begin van de Grote Migratie zorgt voor nieuwe kansen en voor voedsel in overvloed. Maar er ontstaan ook conflicten, omdat alle families in de Serengeti op de proef worden gesteld. Het ongeluk slaat toe voor leeuwin Kali, die een van de moeilijkste beslissingen van haar leven moet nemen. Kan ze terugkeren naar de groep die haar heeft verbannen? Wat ze ook besluit, haar jongen lopen hoe dan ook gevaar. Shani de zebramoeder ziet zich gedwongen de rivier over te steken, maar de krokodil ligt op de loer en de stromingen zijn verraderlijk. Zal haar veulen het overleven? Bakari moet uiteindelijk de confrontatie aangaan met de jaloerse leider van de bavianengroep. Als gevolg van hun gewelddadige krachtmeting moet Bakari een verschrikkelijk besluit nemen dat zijn lot zal veranderen. De familie wilde honden, aangevoerd door mannetje Jasari, moet ook het gevecht aangaan als Zalika en haar hyenaclan de jonge familie de oorlog verklaren in de hoop hen uit hun territorium te verdrijven.

Eerder Vandaag | 13:30 Bangkok Bound

Film, Een voormalige Amerikaanse bokser is verbannen naar Bangkok. Wanneer hij wordt benaderd door een mysterieuze vechtsportliefhebber uit zijn geboortestad, moet hij de confrontatie met zijn gewelddadige verleden aangaan.

Een voormalige Amerikaanse bokser is verbannen naar Bangkok. Wanneer hij wordt benaderd door een mysterieuze vechtsportliefhebber uit zijn geboortestad, moet hij de confrontatie met zijn gewelddadige verleden aangaan.

Eerder Vandaag | 12:20 NOS Journaal

- Opvallend veel schuim bij surfdrama * Betoger VS zwaargewond na duw agent * Rellen in Mexico door politiegeweld * Rutte denkt anders over Zwarte Piet * Minister oordeelt niet over Halsema * Wellicht staatssteun voor Hema * Overleg over staatssteun KLM * "Helft horeca niet open op 1 juni" * Toename hulpvragen om corona verwacht * 'Corona-dashboard' online te vinden * Kaag wordt niet hoogste baas van WTO * Het weer

Eerder Vandaag | 12:05 NOS Journaal / Actueel / herhalingen NOS Journaal / Extra onderwerpen

- Opvallend veel schuim bij surfdrama * Betoger VS zwaargewond na duw agent * Rellen in Mexico door politiegeweld * Rutte denkt anders over Zwarte Piet * Minister oordeelt niet over Halsema * Wellicht staatssteun voor Hema * Overleg over staatssteun KLM * "Helft horeca niet open op 1 juni" * Toename hulpvragen om corona verwacht * 'Corona-dashboard' online te vinden * Kaag wordt niet hoogste baas van WTO * Het weer

Eerder Vandaag | 12:00 NOS Journaal

- Opvallend veel schuim bij surfdrama * Betoger VS zwaargewond na duw agent * Rellen in Mexico door politiegeweld * Rutte denkt anders over Zwarte Piet * Minister oordeelt niet over Halsema * Wellicht staatssteun voor Hema * Overleg over staatssteun KLM * "Helft horeca niet open op 1 juni" * Toename hulpvragen om corona verwacht * 'Corona-dashboard' online te vinden * Kaag wordt niet hoogste baas van WTO * Het weer

Eerder Vandaag | 12:00 NOS Journaal

- Opvallend veel schuim bij surfdrama * Betoger VS zwaargewond na duw agent * Rellen in Mexico door politiegeweld * Rutte denkt anders over Zwarte Piet * Minister oordeelt niet over Halsema * Wellicht staatssteun voor Hema * Overleg over staatssteun KLM * "Helft horeca niet open op 1 juni" * Toename hulpvragen om corona verwacht * 'Corona-dashboard' online te vinden * Kaag wordt niet hoogste baas van WTO * Het weer

Eerder Vandaag | 09:52 Unikitty

Aflevering 36 van 104 - Dans Gevaar Het jaarlijkse dansfeest barst weer los in het UniKoninkrijk. Een knallend evenement waar iedereen zijn beste dansmoves laat zien. Iedereen is enthousiast, behalve Richard, die het moeilijk vind zijn innerlijke groove te vinden. Unikitty weet dat Richard zichzelf vrij moet kunnen uiten. Wanneer ze vervolgens een robotpak voor hem hebben, durft Richard eindelijk zichzelf te laten gaan met geweldige moves.

Eerder Vandaag | 08:15 Documentaire: Maradona, Eusebio & George Best

The Immortals Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering: de ongenaakbare Diego Maradona, de grootste voetballer van Argentinië, Eusebio, de koning van het Portugese voetbal en de verontruste superster van Noord-Ierland, de geweldige George Best.

Eerder Vandaag | 08:15 Pound of Flesh IMDb: 5.1

IMDB * 5.1 - Film, Deacon, een voormalige black ops agent, is in China om zijn nier af te staan aan zijn stervende nichtje. Een dag voor de operatie wordt hij wakker en blijkt hij het slachtoffer te zijn van orgaandiefstal. Op zoek naar zijn nier ...

Deacon, een voormalige black-ops agent, is in China om zijn nier af te staan aan zijn stervende nichtje. Een dag voor de operatie wordt hij wakker en blijkt hij het slachtoffer te zijn van orgaandiefstal. Op zoek naar zijn nier laat hij een spoor van geweld achter in de donkerste uithoeken van de stad, bordelen, vechtclubs, zwarte markten en landgoederen van miljardairs. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/pound-of-flesh

Eerder Vandaag | 08:00 The Professionals

Seizoen 5, Aflevering 4 - Lawson's Last Stand. In de Britse actieserie The Professionals draait alles om CI5, een speciale inlichtingendienst die door de overheid in het leven is geroepen als wapen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, spionage en internationaal terrorisme. De dienst staat onder leiding van de stoere George Cowley, een man die altijd precies zegt waar het op staat. Hij heeft twee assistenten op wie hij kan rekenen: William Bodie en Raymond Doyle. Echte kerels die niet terugschrikken voor gevaar en geweld. Samen zetten deze ‘professionals’ alles op alles om de samenleving te bevrijden van allerlei onfrisse elementen.

Eerder Vandaag | 06:04 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 49 - De Stroomstroring Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

 Meer