Gent op tv (tv-tips)

Morgen | 23:35 Death Squad

Morgen - SF-actiefilm, 2047: Sights of Death (Alternatieve titel: Death Squad) is een Italiaanse actie en sciencefictionfilm uit het jaar 2014. Met de Nederlandse acteur Rutger Hauer in de hoofdrol. De planeet wordt in het jaar 2047 geregeerd door ...

2047: Sights of Death (Alternatieve titel: Death Squad) is een Italiaanse actie- en sciencefictionfilm uit het jaar 2014. Met de Nederlandse acteur Rutger Hauer in de hoofdrol. De planeet wordt in het jaar 2047 geregeerd door een repressieve en wrede overheid (de CCG). Landen die niet toegetreden zijn worden beschouwd als dood en verschroeide aarde. Ryan, een opstandige agent van de 'Green War'-groep, wordt op een missie gestuurd om bewijs te verzamelen over de gruwelijke misdaden van de militaire vleugel van de CCG. Tijdens zijn belangrijke missie wordt hij geconfronteerd met kolonel Asimov. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/death-squad

Morgen | 23:20 The Brothers Grimsby IMDb: 6.2

Morgen - IMDB * 6.2 - Actiekomedie, Nobby heeft alles wat een man uit Grimsby zou willen: 11 kinderen en de mooiste vriendin uit het noordoosten van Engeland. Er ontbreekt maar één ding, namelijk zijn kleine broertje Sebastian. Nadat ze van kinds ...

Nobby heeft alles wat een man uit Grimsby zou willen: 11 kinderen en de mooiste vriendin uit het noordoosten van Engeland. Er ontbreekt maar één ding, namelijk zijn kleine broertje Sebastian. Nadat ze van kinds af aan gescheiden zijn is Nobby al jaren naar hem op zoek geweest. Nobby weet een verzoening te regelen, maar is zich er niet van bewust dat Sebastian een dodelijke MI6-agent is die een terroristische aanslag moet zien te voorkomen. Op de vlucht en ten onrechte beschuldigd, beseft Sebastian dat hij zal moeten samenwerken met zijn idiote broer om de wereld te redden. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/grimsby

Overmorgen | 21:25 Nieuw: FBI

Overmorgen - Serie, Vanaf vanavond is de Amerikaanse misdaadreeks FBI elke donderdag om 21:25 uur te zien op Veronica. ...

Vanaf vanavond is de Amerikaanse misdaadreeks FBI elke donderdag om 21:25 uur te zien op Veronica. Het eerste seizoen bestaat uit 22 afleveringen. New York De serie gaat over het New Yorkse FBI-bureau. De agenten die hier werken gebruiken al hun talenten en kennis bij grote gebeurtenissen om New York en de Verenigde Staten veilig te houden. Het team De FBI-agenten die centraal staan in deze serie zijn Maggie Bell en Omar Adom 'O. A.' Zidan. Dana Mosier is hun baas en werkt 24 uur per dag onder enorme druk. Het team bestaat verder uit special agent Jubal Valentine en de briljante analist Kristen Chazal. Bom In de eerste aflevering wordt een flatgebouw in New York vernietigd door een bom. De FBI-agenten geloven dat deze explosie in verband kan worden gebracht met een bendeoorlog.

Vr 22 november 2019 | 20:30 Terug: Finding Escobar's Millions

22/11 - Bring In The DEA, Vanaf vanavond is het tweede seizoen van Finding Escobar's Millions elke vrijdag om 20:30 uur ...

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van Finding Escobar's Millions elke vrijdag om 20:30 uur te zien op Disovery. Twee voormalig DEA-agenten trekken twee serieuze sporen na in het onderzoek naar de miljoenen van Pablo Escobar. Bekijk op welk kanaal Discovery bij jouw tv-aanbieder te zien is op gids.tv/4311/kanaal-discovery. Erfenis Ligt het geld nog verborgen in Colombia? Vorig seizoen maakten Chris Feistl en Jerry Salameh al een belangrijke start om de mogelijke erfenis van de grootste drugsbaas ooit te vinden, nu denken ze echt beet te hebben. Hun zoektocht is alleen niet niet zonder risico. Vliegvelden Ze zoeken langs de vele illegale vliegvelden die Escobar aanlegde om de drugs te transporteren. Een voormalige piloot van deze vliegtuigen vertelde namelijk aan Jerry en Chris dat het ingevlogen geld geregeld werd begraven langs de landingsbanen. Safehouses Daarnaast gaan ze langs bij enkele van de vele 'safehouses' die Escobar in zijn nadagen gebruikte om uit handen te blijven van de politie. Die huizen zouden volgestopt zijn met cashgeld, zodat Escobar er altijd direct over kon beschikken als hij de huizen nodig had.

Je vindt hier de programma's van Gent op tv We hebben de volgende programma's voor Gent Death Squad: Morgen - SF-actiefilm, 2047: Sights of Death (Alternatieve titel: Death Squad) is een Italiaanse actie en sciencefictionfilm uit het jaar 2014. Met de Nederlandse acteur Rutger Hauer in de hoofdrol. De planeet wordt in het jaar 2047 geregeerd door. The Brothers Grimsby: Morgen - IMDB * 6.2 - Actiekomedie, Nobby heeft alles wat een man uit Grimsby zou willen: 11 kinderen en de mooiste vriendin uit het noordoosten van Engeland. Er ontbreekt maar één ding, namelijk zijn kleine broertje Sebastian. Nadat ze van kinds. Nieuw: FBI: Overmorgen - Serie, Vanaf vanavond is de Amerikaanse misdaadreeks FBI elke donderdag om 21:25 uur te zien op Veronica.. Terug: Finding Escobar's Millions: 22/11 - Bring In The DEA, Vanaf vanavond is het tweede seizoen van Finding Escobar's Millions elke vrijdag om 20:30 uur. MAX Geheugentrainer: Magazine, Aflevering 230 Magazine. Vice: Documentaire, Seizoen 5 Aflevering 11 Reportagereeks waarin het team van VICE de wereld rondreist om de belangrijke en. Telekids Mini's: Poppenkast TV: Kinderprogramma. De zes poppen Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, het ondeugende meisje. Shaun het schaap: Animatiereeks, Seizoen 4 Aflevering 7 Britse animatieserie (2014). Doe het zelf. Shaun is een bijzonder schaap dat niet. MAX Geheugentrainer: Magazine, Aflevering 231 Magazine. Live PD: Police Patrol: Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Gent op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 06:10 MAX Geheugentrainer

Aflevering 230 - Magazine

Vandaag | 08:10 Shaun het schaap

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Britse animatieserie (2014). Doe het zelf. Shaun is een bijzonder schaap dat niet meegaat met de kudde en menselijk gedrag vertoont. Shaun bezit de intelligentie, creativiteit en het gedrag van een mens.

Vandaag | 09:40 MAX Geheugentrainer

Aflevering 231 - Magazine

Vandaag | 15:45 Het Regent Gehaktballen

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Amerikaans-Canadese animatieserie

Morgen | 06:10 MAX Geheugentrainer

Aflevering 231 - Magazine

Morgen | 08:01 Shaun het schaap

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Britse animatieserie (2014). Het konijn. Shaun is een bijzonder schaap dat niet meegaat met de kudde en menselijk gedrag vertoont. Shaun bezit de intelligentie, creativiteit en het gedrag van een mens.

Morgen | 09:40 MAX Geheugentrainer

Aflevering 232 - Magazine

Gent op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:30 Vice

Seizoen 5 - Aflevering 11 - Reportagereeks waarin het team van VICE de wereld rondreist om de belangrijke en meeslepende verhalen te vertellen die de gewone media links laten liggen. Engineering Immortality/Robot Revolution. We praten met wetenschappers en dokters over hoe we almaar ouder kunnen worden en we zien hoe robots klaar zijn voor een grote sprong voorwaarts dankzij artificiële intelligentie.

Vandaag | 06:50 Telekids Mini's: Poppenkast TV

Kinderprogramma. De zes poppen Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, het ondeugende meisje Pipa, het lieve jongetje Flinky en Pup de Puppie beleven avonturen, halen grappen uit en zorgen voor hilarische momenten. Iedere aflevering staat een thema centraal, zoals spelen, jarig zijn en op vakantie gaan.

Vandaag | 10:25 Live PD: Police Patrol

Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Vandaag | 10:33 Tashi

Animatieserie. Het leven van Jack wordt op zijn kop gezet als hij door zijn ouders naar zijn neef Tashi wordt gestuurd. Tashi woont in een afgelegen dorp dat hij beschermt tegen vreemde wezens en vreselijke schurken. Jacks intelligente aanpak en Tashi's impulsieve avontuurlijkheid maken dat ze samen een sterk team vormen. Ze beleven de gekste avonturen samen met de vrolijke Lotus. Het drietal neemt het op tegen reuzen, spoken, heksen, bandieten, demonen, draken en ander onguur gezelschap.

Vandaag | 10:46 De Daltons

Animatieserie over de Daltons, die er alles aan doen om uit de gevangenis te komen. Ze maken gebruik van explosieven, luchtballonen, regendansjes, een doolhof van tunnels en nog veel meer. Het enige wat zij niet gebruiken, zijn hun hersenen. Maar wat ze missen aan intelligentie, zijn ze rijk aan wilskracht en verbeelding. Zal het de Daltons ooit lukken om echt op vrije voeten te komen?

Vandaag | 10:55 Live PD: Police Patrol

Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Vandaag | 12:15 Live PD: Police Patrol

Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Vandaag | 12:35 Bubble Guppies

Seizoen 3 - Aflevering 14 - Muziek uit de ruimte: Strijkers! Koper! Houtblazers! Slagwerk! Nadat Gil en Molly een dirigent hebben ontmoet, willen alle guppies in een orkest spelen. Onder leiding van een buitenaardse dirigent maakt het guppie-orkest de beste muziek van het heelal!

Vandaag | 12:40 Code Name: The Cleaner

Jake is een conciërge die vanwege geheugenverlies denkt dat hij iemand anders is. Een mysterieuze 'femme fatale' maakt hier dankbaar gebruik van door hem te laten geloven dat hij een undercover agent is. Ze stuurt hem achter wapensmokkelaars aan, ...

Jake is een conciërge die vanwege geheugenverlies denkt dat hij iemand anders is. Een mysterieuze 'femme fatale' maakt hier dankbaar gebruik van door hem te laten geloven dat hij een undercover agent is. Ze stuurt hem achter wapensmokkelaars aan, waarbij zowel de CIA als de FBI betrokken blijken te zijn. De mysterieuze vrouw blijkt kwade bedoelingen te hebben met Jake, terwijl een collega agente verliefd op hem wordt. Jake moet zijn hoofd koel houden bij deze knappe vrouwen terwijl hij met een levensgevaarlijke missie bezig is.

Vandaag | 12:45 Live PD: Police Patrol

Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Vandaag | 15:00 Dr. Phil

Meer dan 27 miljoen Mensen zijn wereldwijd het slachtoffer van moderne slavernij. Ze worden gedwongen om te werken in veel te zware arbeidsomstandigheden of in de seksindustrie. Veel van deze slachtoffers zijn onschuldige kinderen die gelokt worden in de criminaliteit. Vorig jaar verdienden slavendrijvers meer geld dan Google, Nike en Starbucks samen. Een nieuwe documentaire 'Call+Response' brengt enkele bekende actrices die strijden tegen dit onrecht. Julia Ormond is ambassadrice bij de UN en is te gast bij Dr. Phil. Zij deelt haar ervaringen met mensenhandel en legt hoe de kijker kan helpen om het te stoppen. In de VS alleen worden er jaarlijks meer dan 17 000 mensen gesmokkeld. In Texas trof de politie een 16-jarig meisje aan die opgesloten was in een huis waar ze minstens vijf nachten per week zichzelf moest prostitueren. Een FBI-agent geeft meer uitleg over deze praktijken.

Vandaag | 15:45 Dr. Phil

Meer dan 27 miljoen Mensen zijn wereldwijd het slachtoffer van moderne slavernij. Ze worden gedwongen om te werken in veel te zware arbeidsomstandigheden of in de seksindustrie. Veel van deze slachtoffers zijn onschuldige kinderen die gelokt worden in de criminaliteit. Vorig jaar verdienden slavendrijvers meer geld dan Google, Nike en Starbucks samen. Een nieuwe documentaire 'Call+Response' brengt enkele bekende actrices die strijden tegen dit onrecht. Julia Ormond is ambassadrice bij de UN en is te gast bij Dr. Phil. Zij deelt haar ervaringen met mensenhandel en legt hoe de kijker kan helpen om het te stoppen. In de VS alleen worden er jaarlijks meer dan 17 000 mensen gesmokkeld. In Texas trof de politie een 16-jarig meisje aan die opgesloten was in een huis waar ze minstens vijf nachten per week zichzelf moest prostitueren. Een FBI-agent geeft meer uitleg over deze praktijken.

Vandaag | 20:30 Criminal Minds

Amerikaanse misdaadserie waarin de rechercheurs van de eenheid Gedragsanalyse van de FBI worden gevolgd tijdens hun jacht op ongrijpbare, meedogenloze misdadigers. Het team schetst onder leiding van agent Aaron Hotchner profielen van misdadigers om te kunnen voorspellen wat hun volgende stap zal zijn. Hoe denken ze? Waarom worden de slachtoffers uitgekozen en wat is zijn of haar volgende stap?

Vandaag | 20:30 Rogerio Tutti in Concert

In dit concert, opgenomen in de Citibank Hall in São Paulo in 2015, brengt de Braziliaanse dirigent, componist en pianist Rogerio Tutti (1979) samen met zijn orkest een gevarieerde mix van pop, jazz en klassieke muziek ten gehore. Van Russische melodieën van Sergej Rachmaninov en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski tot zwoele Latinklanken uit Zuid-Amerika. Hoogtepunten van het concert zijn een heuse Ludwig van Beethoven- en Georges Bizetmedley, en de reeks swingende songs van George Gershwin. De show bevat optredens van geweldige instrumentale virtuozen, zoals de saxofonist Derico en gitarist Marcos Pópolo, maar ook spectaculaire tango- en tapdansinterventies.

Vandaag | 20:35 The Bone Collector

Lincoln Rhyme is na een auto ongeluk bijna volledig verlamd. De ex agent kan het leven niet meer aan en plant zijn zelfmoord. Zijn interesse in het leven wordt echter weer opgewekt door een sadistische seriemoordenaar. Lincoln is vastberaden om de ...

Lincoln Rhyme is na een auto-ongeluk bijna volledig verlamd. De ex-agent kan het leven niet meer aan en plant zijn zelfmoord. Zijn interesse in het leven wordt echter weer opgewekt door een sadistische seriemoordenaar. Lincoln is vastberaden om de zaak op te lossen. Hij krijgt hiervoor de hulp van de jonge Amelia. Zij wordt met behulp van radiocontact zijn ogen en benen. Maar niet iedereen is even enthousiast om de zaak op te lossen. De districtscommandant lijkt meer geïnteresseerd in de media-aandacht dan in de zaak zelf.

Vandaag | 21:25 Criminal Minds

Amerikaanse misdaadserie waarin de rechercheurs van de eenheid Gedragsanalyse van de FBI worden gevolgd tijdens hun jacht op ongrijpbare, meedogenloze misdadigers. Het team schetst onder leiding van agent Aaron Hotchner profielen van misdadigers om te kunnen voorspellen wat hun volgende stap zal zijn. Hoe denken ze? Waarom worden de slachtoffers uitgekozen en wat is zijn of haar volgende stap?

Vandaag | 22:20 Criminal Minds

Amerikaanse misdaadserie waarin de rechercheurs van de eenheid Gedragsanalyse van de FBI worden gevolgd tijdens hun jacht op ongrijpbare, meedogenloze misdadigers. Het team schetst onder leiding van agent Aaron Hotchner profielen van misdadigers om te kunnen voorspellen wat hun volgende stap zal zijn. Hoe denken ze? Waarom worden de slachtoffers uitgekozen en wat is zijn of haar volgende stap?

Vandaag | 23:10 Criminal Minds

Amerikaanse misdaadserie waarin de rechercheurs van de eenheid Gedragsanalyse van de FBI worden gevolgd tijdens hun jacht op ongrijpbare, meedogenloze misdadigers. Het team schetst onder leiding van agent Aaron Hotchner profielen van misdadigers om te kunnen voorspellen wat hun volgende stap zal zijn. Hoe denken ze? Waarom worden de slachtoffers uitgekozen en wat is zijn of haar volgende stap?

Morgen | 02:35 Rabbids Invasie

Seizoen 2 - Aflevering 15 - De laatste Rabbid/Mini-Rabbid/Rabbid onderhandelingen: De Rabbids ontdekken de wip om zo naar de maan gelanceerd te worden. Maar wie lanceert de laatste Rabbid? Een Rabbid belandt in de droger en komt er gekrompen uit. Een FBI Agente wordt gebeld als de Rabbids een huis betreden en voor problemen zorgen.

Morgen | 02:45 Live PD: Police Patrol

Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Morgen | 03:09 Mozart Celebration vanuit Berlijn

Deze Mozartviering vindt plaats in de Staatsoper Unter den Linden, Berlijns meest prestigieuze operahuis. Het eenmalige concertgala staat volledig in het teken van de werken van Wolfgang Amadeus Mozart. Vele pareltjes uit zijn oeuvre worden uitgevoerd door ‘s werelds beste klassieke musici, waaronder violist Nicolaj Znaider, bariton Thomas Quasthoff en sopraan Sylvia Schwartz. De Staatskapelle Berlin staat onder leiding van dirigent Julien Salemkour. Op het programma staan de ouverture uit Clemenza di Tito (KV. 621), het Vijfde Vioolconcert (KV. 219), “Chi sà, chi sà, qual sia” (KV.582), Pianoconcert Nr. 23 (KV. 488), "Per questa bella mano" (KV. 612) en enkele aria’s uit Die Zauberflöte. Er wordt afgelosten met Symfonie Nr. 40 (KV. 550).

Morgen | 03:10 Live PD: Police Patrol

Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Morgen | 03:15 The Spy Who Dumped Me

Morgen - Audrey (Mila Kunis) en Morgan (Kate McKinnon) zijn twee beste vriendinnen in Los Angeles die onverwachts verstrikt raken in een internationale samenzwering als Audrey's ex, die een spion blijkt te zijn, opduikt in hun appartement met een ...

Audrey (Mila Kunis) en Morgan (Kate McKinnon) zijn twee beste vriendinnen in Los Angeles die onverwachts verstrikt raken in een internationale samenzwering als Audrey's ex, die een spion blijkt te zijn, opduikt in hun appartement met een team van huurmoordenaars achter zich aan. Tot hun eigen grote verrassing belandt het duo midden in de actie en moeten ze dwars door Europa op de vlucht voor moordenaars en een verdachte maar ook zeer charmante Britse agent terwijl ze een plan maken om de wereld te redden.

Morgen | 05:40 Criminal Minds

Amerikaanse misdaadserie waarin de rechercheurs van de eenheid Gedragsanalyse van de FBI worden gevolgd tijdens hun jacht op ongrijpbare, meedogenloze misdadigers. Het team schetst onder leiding van agent Aaron Hotchner profielen van misdadigers om te kunnen voorspellen wat hun volgende stap zal zijn. Hoe denken ze? Waarom worden de slachtoffers uitgekozen en wat is zijn of haar volgende stap?

Morgen | 06:00 Haydn - Die Schöpfung

Dirigent Ádám Fischer dirigeert Het Weense Kamerkoor en de Osterreichisch-Ungarische Haydn Philharmonie in een uitvoering van Joseph Haydns (1732-1809) Die Schöpfung. Solisten zijn Annette Dasch (sopraan), Christoph Strehl (tenor) en Thomas Quasthoff (bariton). Deze uitvoering vanuit de prachtige historische concertzaal van het Esterházy paleis in Eisenstadt in Oostenrijk is een eerbetoon aan een van ’s werelds grootste muzikale geniën. Het oratorium beschrijft de schepping van de wereld. De eerste vier dagen staan in het teken van de schepping van aarde en de sterren, de vijfde en zesde dag van de dieren en mensen en zevende dag van het leven in het paradijs.

Morgen | 06:20 Criminal Minds

Amerikaanse misdaadserie waarin de rechercheurs van de eenheid Gedragsanalyse van de FBI worden gevolgd tijdens hun jacht op ongrijpbare, meedogenloze misdadigers. Het team schetst onder leiding van agent Aaron Hotchner profielen van misdadigers om te kunnen voorspellen wat hun volgende stap zal zijn. Hoe denken ze? Waarom worden de slachtoffers uitgekozen en wat is zijn of haar volgende stap?

Morgen | 06:30 Mickey And The Roadster Racers

Geheim agent Goofy: De koningin komt theedrinken,

Morgen | 06:30 Twenty Twenty-Four

Morgen - De eenzame wetenschapper Roy zit opgesloten in Plethura, een ondergrondse bunker die bedoeld is als bescherming voor een wereldwijde kernramp. Zijn enige gezelschap is de intelligente computerconsole 'Arthur'. Na enkele vreemde en ...

De eenzame wetenschapper Roy zit opgesloten in Plethura, een ondergrondse bunker die bedoeld is als bescherming voor een wereldwijde kernramp. Zijn enige gezelschap is de intelligente computerconsole 'Arthur'. Na enkele vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen begint een steeds meer paranoïde Roy de confrontatie aan te gaan met het angstaanjagende vooruitzicht dat hij mogelijk niet alleen in de bunker zal zijn. Roy wordt gedwongen zijn eigen geestelijke gezondheid in twijfel te trekken maar heeft uiteindelijk geen andere keuze dan de werkelijke terreur van Plethura het hoofd te bieden.

Morgen | 06:50 Telekids Mini's: Poppenkast TV

Kinderprogramma. De zes poppen Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, het ondeugende meisje Pipa, het lieve jongetje Flinky en Pup de Puppie beleven avonturen, halen grappen uit en zorgen voor hilarische momenten. Iedere aflevering staat een thema centraal, zoals spelen, jarig zijn en op vakantie gaan.

Morgen | 07:05 Criminal Minds

Amerikaanse misdaadserie waarin de rechercheurs van de eenheid Gedragsanalyse van de FBI worden gevolgd tijdens hun jacht op ongrijpbare, meedogenloze misdadigers. Het team schetst onder leiding van agent Aaron Hotchner profielen van misdadigers om te kunnen voorspellen wat hun volgende stap zal zijn. Hoe denken ze? Waarom worden de slachtoffers uitgekozen en wat is zijn of haar volgende stap?

Morgen | 07:55 De Thundermans

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Het ruikt hier naar teamgeest: Om bij de Z-Force te kunnen komen moeten Phoebe en Max goed leren presteren als team. Helaas liggen ze elkaar helemaal niet. Hank en Barb besluiten hen een handje te helpen met hun eigen teambuildingcursus die ze ooit in de jaren negentig gemaakt hebben. Het loopt echter niet zoals gepland en Phoebe gooit bijna het bijltje erbij neer.

Morgen | 08:00 De Pinguïns van Madagascar

Seizoen 2 - Aflevering 23 - Bezoek van oom Nigel / Maurice' laatste dag: Private’s oom Nigel komt op bezoek bij de pinguins. Hij doet zich voor als suf en braaf, maar is eigenlijk geheim agent. // Er komt een fax binnen waaruit de dieren opmaken dat Maurice nog maar 24 uur te leven heeft.

Morgen | 08:00 Criminal Minds

Amerikaanse misdaadserie waarin de rechercheurs van de eenheid Gedragsanalyse van de FBI worden gevolgd tijdens hun jacht op ongrijpbare, meedogenloze misdadigers. Het team schetst onder leiding van agent Aaron Hotchner profielen van misdadigers om te kunnen voorspellen wat hun volgende stap zal zijn. Hoe denken ze? Waarom worden de slachtoffers uitgekozen en wat is zijn of haar volgende stap?

Morgen | 08:10 Bing

Bing has broken his arm and is struggling to do his usual activities. Petting Arlo hurts, playing with blocks hurts, and even drinking juice hurts. But when Bing and Sula draw together it doesn't hurt, and so he forgets about his arm and does a big, painful 'hoppity voosh'! Amma gently explains to Bing, Sula and Flop that when she broke her arm, she learnt that sometimes you have to ask for help.

Morgen | 09:46 TEMKO - Darkness Rises

Hoe klinkt de ruimte? Dat vroeg componist Aart Strootman, artist in residence bij Theaters Tilburg en winnaar van de Gaudeamus Prijs 2017, zich af. Hij ging te rade bij de laatste data die de NASA in 2003 ontving van ruimtesonde Pioneer 10 en vertaalde deze geluiden naar mysterieuze muziek voor zijn ensemble TEMKO. De ijle lange lijnen, de korte explosies, de elektronica en de stemmen gaven alles bij elkaar inderdaad een kosmische ervaring. Vorig jaar bewerkte Strootman deze indringende partituur op verzoek van philharmonie zuidnederland voor zijn eigen TEMKO en orkest. Het resultaat was zo mogelijk nog indringender. Wat mede te danken was aan de videobeelden vol ruimte-impressies die Dries Alkemade bij de muziek maakte. Omdat er vele verzoeken kwamen om het programma nog eens te herhalen, keert Darkness Rises nu onveranderd terug als onderdeel van November Music. Net als vorig jaar staat het geheel onder leiding van dirigent Karel Deseure. Een geestverruimende ervaring voor iedereen die dit programma nog niet gezien en gehoord heeft en een mooie gelegenheid om weer nieuwe lagen te ontdekken voor hen die er eerder ook al bij waren.

Morgen | 10:33 Tashi

Animatieserie. Het leven van Jack wordt op zijn kop gezet als hij door zijn ouders naar zijn neef Tashi wordt gestuurd. Tashi woont in een afgelegen dorp dat hij beschermt tegen vreemde wezens en vreselijke schurken. Jacks intelligente aanpak en Tashi's impulsieve avontuurlijkheid maken dat ze samen een sterk team vormen. Ze beleven de gekste avonturen samen met de vrolijke Lotus. Het drietal neemt het op tegen reuzen, spoken, heksen, bandieten, demonen, draken en ander onguur gezelschap.

Morgen | 10:46 De Daltons

Animatieserie over de Daltons, die er alles aan doen om uit de gevangenis te komen. Ze maken gebruik van explosieven, luchtballonen, regendansjes, een doolhof van tunnels en nog veel meer. Het enige wat zij niet gebruiken, zijn hun hersenen. Maar wat ze missen aan intelligentie, zijn ze rijk aan wilskracht en verbeelding. Zal het de Daltons ooit lukken om echt op vrije voeten te komen?

Morgen | 12:15 Live PD: Police Patrol

Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Morgen | 12:37 Zip Zip

Van de regen in de drup: Het regent ontzettend, Waldemar heeft er een hekel aan.

Morgen | 12:45 Live PD: Police Patrol

Een onverschrokken blik op agenten in actie.

Morgen | 13:00 Bach revisited - Gardiner in Saxen en Thuringen

In een ambitieuze concertserie voert de Britse dirigent John Eliot Gardiner alle cantates van Johann Sebastian Bach uit. Een aantal van deze concerten vindt plaats in Saksen en Thüringen, waar Bach woonde. Dit geeft Gardiner de kans om het leven en werk van Bach op een persoonlijke manier te ontdekken. Bach Revisited volgt Gardiner naar Eisenach, Arnstadt, Pomßen en Leipzig. De Britse dirigent bezoekt de oude kerk van Pomßen, ontdekt dat Martin Luther en J.S. Bach dezelfde school bezochten, en spreekt met de plaatselijke organist over het nieuwe Bachorgel in de Thomaskerk van Leipzig.

Morgen | 14:25 Bing

Herhaling. Bing has broken his arm and is struggling to do his usual activities. Petting Arlo hurts, playing with blocks hurts, and even drinking juice hurts. But when Bing and Sula draw together it doesn't hurt, and so he forgets about his arm and does a big, painful 'hoppity voosh'! Amma gently explains to Bing, Sula and Flop that when she broke her arm, she learnt that sometimes you have to ask for help.

Morgen | 15:05 Dr. Phil

Meer dan 27 miljoen Mensen zijn wereldwijd het slachtoffer van moderne slavernij. Ze worden gedwongen om te werken in veel te zware arbeidsomstandigheden of in de seksindustrie. Veel van deze slachtoffers zijn onschuldige kinderen die gelokt worden in de criminaliteit. Vorig jaar verdienden slavendrijvers meer geld dan Google, Nike en Starbucks samen. Een nieuwe documentaire 'Call+Response' brengt enkele bekende actrices die strijden tegen dit onrecht. Julia Ormond is ambassadrice bij de UN en is te gast bij Dr. Phil. Zij deelt haar ervaringen met mensenhandel en legt hoe de kijker kan helpen om het te stoppen. In de VS alleen worden er jaarlijks meer dan 17 000 mensen gesmokkeld. In Texas trof de politie een 16-jarig meisje aan die opgesloten was in een huis waar ze minstens vijf nachten per week zichzelf moest prostitueren. Een FBI-agent geeft meer uitleg over deze praktijken.

 Meer

Gent gemist

Eergisteren 19:00 Het journaal - Sportweekend

Eergisteren - Nieuwsuitzending, Live uitzending, Met vanavond onder andere: Voetbal: EK voorronde. Verslag van Rusland ...

Met vanavond onder andere: Voetbal: EK-voorronde. Verslag van Rusland - België + reacties - verslag van Noord-Ierland - Nederland. - Wielrennen: verslag van de laatste dag van de Zesdaagse van Gent + reacties - de recordpoging van Victor Campenaerts - live-interventie vanop de Zesdaagse - reportage over de recordpoging van een 82-jarige renner (uurrecord) - verslag van de veldrit in Hamme + reacties. Tennis: verslag van de finale van de Masters Tennis - reportage over de start van de vernieuwde Davis Cup - live-interventie vanop de Davis Cup. Basketbal: verslag van Finland - Belgian Cats in de kwalificatie voor het EK + reacties. Zeilen: reportage met Emma Plasschaert in La Rochelle. Kort: - F1 Brazilië - Rally Australië - Moto GP Valencia

Zo 10 november 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

10/11 - Nieuwsuitzending, Live uitzending, Met vanavond onder andere: Voetbal: speeldag 15 in de Jupiler Pro League een verslag van Antwerp Club Brugge + reacties een stand van zaken in KRC Genk AA Gent een reportage over KV Oostende uit 1B:...

Met vanavond onder andere: Voetbal: speeldag 15 in de Jupiler Pro League - een verslag van Antwerp - Club Brugge + reacties - een stand van zaken in KRC Genk - AA Gent - een reportage over KV Oostende - uit 1B: een reportage over de eerste periodekampioen - uit de Premier League: een verslag van Liverpool - Manchester City Veldrijden: een verslag van het EK in het Italiaanse Selville + reacties Zwemmen: een reportage over Pïeter Timmers, n.a.v. het BK kortebaan in Gent Motorcross: een reportage over de Trial Int. du Mont Panisel, de oudste van het land Acrogym: een reportage over de Belgische Europese kampioenen Kort: - ATP Finals - CrossCup Mol

Zo 6 oktober 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

06/10 - Nieuwsuitzending, Live uitzending, Met vanavond onder andere: Voetbal: speeldag 10 in de Jupiler Pro League een verslag van Club Brugge AA Gent + reacties 1B: een reportage over OHL, n.a.v. OHL Lokeren Atletiek: een verslag van de...

Met vanavond onder andere: Voetbal: speeldag 10 in de Jupiler Pro League - een verslag van Club Brugge - AA Gent + reacties - 1B: een reportage over OHL, n.a.v. OHL - Lokeren Atletiek: - een verslag van de laatste dag op het WK in Doha - een reportage over Koen Naert, n.a.v. Brussels marathon Gymnastiek: WK in Stuttgart - een reportage over het meisjesteam - analyse door Inge Van Meensel Basketbal: een live gesprek met Christophe Vandegoor in Connecticut, vóór de 3e match in de WNBA Finals met Emma Meesseman en Kim Mestdagh Wielrennen: - een reportage over Tom Dumoulin, n.a.v. Tour de Dumoulin - een reportage over de Ronde van Vlaanderen off road - een verslag van de veldrit in Pelt Kort: - WRC Wales - MotoGP Thailand - Nascar Zolder - WK rugby

Ma 30 september 2019 | 22:15 Extra Time

30/09 - Sportmagazine, Extra time kijkt terug op de 9e speeldag in de Jupiler Pro League. Gert Verheyen, Arnar Vidarsson en Franky Van der Elst zijn de analisten. Voetbaltalkshow waarin Frank Raes en Filip Joos met de hulp...

Extra time kijkt terug op de 9e speeldag in de Jupiler Pro League. Gert Verheyen, Arnar Vidarsson en Franky Van der Elst zijn de analisten. Voetbaltalkshow waarin Frank Raes en Filip Joos met de hulp van spraakmakende gasten de vinger aan de pols houden van de voetbalactualiteit. Met vaste rubrieken als 'Het moment van de week' en 'De kijk van Filip Joos'.

Zo 29 september 2019 | 01:00 EenVandaag: o.a. verdubbeling aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten

29/09 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Twee keer zoveel vrouwen met depressieve klachten tijdens zwangerschap Het aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten is in 25 jaar verdubbeld....

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Twee keer zoveel vrouwen met depressieve klachten tijdens zwangerschap Het aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten is in 25 jaar verdubbeld. Onderzoekers spreken van een paradox. "Aspecten als hoge opleiding en meer inkomen, die juist zouden moeten beschermen tegen depressie, zijn sterk verbeterd." Toen Anitna Janse (27) zwanger bleek te zijn kon ze in eerste instantie haar geluk niet op. "Je zit op een roze wolk, en dat is ook precies wat je omgeving van je verwacht, namelijk dat je de hele tijd blij en gelukkig bent." Maar tijdens haar zwangerschap gebeurden er een aantal dingen waardoor Anitna van de befaamde roze wolk af kukelde en in een donker gat terechtkwam. Supporters Roda JC zetten investeerder het stadion uit Het ging er heftig aan toe in het stadion Parkstad Limburg. Boze supporters van Roda JC zetten de beoogde nieuwe eigenaar en investeerder Mauricio Garcia de la Vega het stadion uit. De la Vega heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. Volgens de supporters brengt de nieuwe Mexicaanse investeerder niets dan ellende. "Hij zou miljoenen in Roda JC investeren, maar tot nu toe heeft hij nog geen cent in de club gestoken. Hij heeft alleen zichzelf verrijkt", zegt Ingo Bulles van de supportersvereniging van Roda JC. Burgemeester over gasboringen Schiermonnikoog: 'Ze willen alleen geld verdienen, laat ze dat ergens anders doen' In Groningen halen ze opgelucht adem: de gaswinning stopt in 2022. Maar voor de kust van het Friese Schiermonnikoog verrijst straks een nieuwe boortoren. Eilanders maken zich zorgen over bodemdaling en natuurschade. "Niet verstandig! Niet doen!" "De kleine gasvelden zijn geopend en daarmee ook de aanval op kwetsbaar natuurgebied", zegt Ineke van Gent, de burgemeester van Schiermonnikoog. "De plannen zijn vrij serieus. Het gasbedrijf heeft al een hele procedure doorlopen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat." Hoe schadelijk zijn de boringen voor het Waddeneiland en is de onrust terecht?

Za 28 september 2019 | 18:15 EenVandaag: o.a. verdubbeling aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten

28/09 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Twee keer zoveel vrouwen met depressieve klachten tijdens zwangerschap Het aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten is in 25 jaar verdubbeld....

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Twee keer zoveel vrouwen met depressieve klachten tijdens zwangerschap Het aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten is in 25 jaar verdubbeld. Onderzoekers spreken van een paradox. "Aspecten als hoge opleiding en meer inkomen, die juist zouden moeten beschermen tegen depressie, zijn sterk verbeterd." Toen Anitna Janse (27) zwanger bleek te zijn kon ze in eerste instantie haar geluk niet op. "Je zit op een roze wolk, en dat is ook precies wat je omgeving van je verwacht, namelijk dat je de hele tijd blij en gelukkig bent." Maar tijdens haar zwangerschap gebeurden er een aantal dingen waardoor Anitna van de befaamde roze wolk af kukelde en in een donker gat terechtkwam. Supporters Roda JC zetten investeerder het stadion uit Het ging er heftig aan toe in het stadion Parkstad Limburg. Boze supporters van Roda JC zetten de beoogde nieuwe eigenaar en investeerder Mauricio Garcia de la Vega het stadion uit. De la Vega heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. Volgens de supporters brengt de nieuwe Mexicaanse investeerder niets dan ellende. "Hij zou miljoenen in Roda JC investeren, maar tot nu toe heeft hij nog geen cent in de club gestoken. Hij heeft alleen zichzelf verrijkt", zegt Ingo Bulles van de supportersvereniging van Roda JC. Burgemeester over gasboringen Schiermonnikoog: 'Ze willen alleen geld verdienen, laat ze dat ergens anders doen' In Groningen halen ze opgelucht adem: de gaswinning stopt in 2022. Maar voor de kust van het Friese Schiermonnikoog verrijst straks een nieuwe boortoren. Eilanders maken zich zorgen over bodemdaling en natuurschade. "Niet verstandig! Niet doen!" "De kleine gasvelden zijn geopend en daarmee ook de aanval op kwetsbaar natuurgebied", zegt Ineke van Gent, de burgemeester van Schiermonnikoog. "De plannen zijn vrij serieus. Het gasbedrijf heeft al een hele procedure doorlopen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat." Hoe schadelijk zijn de boringen voor het Waddeneiland en is de onrust terecht?

Zo 15 september 2019 | 20:15 Het journaal - Sportweekend

15/09 - Nieuws, Actualiteiten, Herhaling. Met vanavond onder andere: Voetbal: verslag en interviews van Anderlecht Antwerp uitslag AA Gent KV Mechelen verslag van de belangrijkste matchen van zaterdag Wielrennen: verslag van de...

Herhaling. Met vanavond onder andere: Voetbal: - verslag en interviews van Anderlecht - Antwerp - uitslag AA Gent - KV Mechelen - verslag van de belangrijkste matchen van zaterdag Wielrennen: - verslag van de slotetappe in de Vuelta - verslag van de slotrit in Tour of Britain - verslag van de prestaties van de Belgen op het WK paracycling - reportage met José De Cauwer: "Welke renners moeten nog in de WK-selectie?" - reportage met Victor Campenaerts - verslag van de eerste wereldbekerveldrit in Iowa Zaalsport: - verslag van België - Spanje op het EK volleybal Atletiek: - reportage over de Borlées die voor het eerst geen individuele 400m lopen op een groot toernooi (WK Doha) - Rally van Turkije - MOTO GP San Marino - MX GP China

Zo 15 september 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

15/09 - Nieuwsuitzending, Live uitzending, Met vanavond onder andere: Voetbal: verslag en interviews van Anderlecht Antwerp uitslag AA Gent KV Mechelen verslag van de belangrijkste matchen van zaterdag Wielrennen: verslag van de slotetappe in...

Met vanavond onder andere: Voetbal: - verslag en interviews van Anderlecht - Antwerp - uitslag AA Gent - KV Mechelen - verslag van de belangrijkste matchen van zaterdag Wielrennen: - verslag van de slotetappe in de Vuelta - verslag van de slotrit in Tour of Britain - verslag van de prestaties van de Belgen op het WK paracycling - reportage met José De Cauwer: "Welke renners moeten nog in de WK-selectie?" - reportage met Victor Campenaerts - verslag van de eerste wereldbekerveldrit in Iowa Zaalsport: - verslag van België - Spanje op het EK volleybal Atletiek: - reportage over de Borlées die voor het eerst geen individuele 400m lopen op een groot toernooi (WK Doha) - Rally van Turkije - MOTO GP San Marino - MX GP China

Zo 8 september 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

08/09 - Nieuwsuitzending, Live uitzending, Met vanavond onder andere: Voetbal: de lotgevallen van de Rode Duivels in Schotland training en persconferentie live interventie vanuit Glasgow Wielrennen: verslag van de 15e etappe in de Vuelta...

Met vanavond onder andere: Voetbal: - de lotgevallen van de Rode Duivels in Schotland - training en persconferentie - live interventie vanuit Glasgow Wielrennen: - verslag van de 15e etappe in de Vuelta - verslag van de Antwerp Port Epic - verslag van de tweede rit in de Tour of Britain - de eerste veldrit van het seizoen in Eeklo met een reportage van onze ploeg ter plekke Tennis: - verslag van de vrouwenfinale op de US Open + reacties - analyse van Inge Van Meensel + vooruitblik mannenfinale Autosport: verslag van de GP F1 van Monza + reacties Triatlon: verslag van het WK triatlon 70.3 in Nice + reacties Reportage: - BK skateboarden in Gent, met topskater Axel Cruysberghs - Noah Lyles de opvolger van Usain Bolt op de 200m Kort: MXGP Turkije (onder voorbehoud van bijkomende actualiteit)

Zo 30 juni 2019 | 22:15 Het journaal - Sportweekend

30/06 - Nieuws, Actualiteiten, Wielrennen: alles over het BK in Gent een uitgebreid wedstrijdverslag + reacties een livegesprek met Christophe Vandegoor een reportage van Chris Picavet kort: een verslag van de wedstrijd voor...

Wielrennen: alles over het BK in Gent een uitgebreid wedstrijdverslag + reacties een livegesprek met Christophe Vandegoor een reportage van Chris Picavet kort: een verslag van de wedstrijd voor vrouwen & de wereldrecordpoging # gele truien op één plaats Voetbal: een reportage over de 1e match van Kompany bij Anderlecht, in Oudenaarde kort: Uruguay - Peru op de Copa America Hockey: een verslag van de match met de Red Lions in de Pro League Europese Spelen: een verslag met reacties van Nina Derwael, na de toestelfinales gymnastiek een reportage over Matthias Casse, de nieuwe Europese judokampioen F1: een verslag van de Grote Prijs van Oostenrijk Kort: Knokke Hippique jumping MotoGP Nederland(onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Zo 30 juni 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

30/06 - Nieuwsuitzending, Live uitzending, Wielrennen: alles over het BK in Gent een uitgebreid wedstrijdverslag + reacties een livegesprek met Christophe Vandegoor een reportage van Chris Picavet kort: een verslag van de wedstrijd voor...

Wielrennen: alles over het BK in Gent een uitgebreid wedstrijdverslag + reacties een livegesprek met Christophe Vandegoor een reportage van Chris Picavet kort: een verslag van de wedstrijd voor vrouwen & de wereldrecordpoging # gele truien op één plaats Voetbal: een reportage over de 1e match van Kompany bij Anderlecht, in Oudenaarde kort: Uruguay - Peru op de Copa America Hockey: een verslag van de match met de Red Lions in de Pro League Europese Spelen: een verslag met reacties van Nina Derwael, na de toestelfinales gymnastiek een reportage over Matthias Casse, de nieuwe Europese judokampioen F1: een verslag van de Grote Prijs van Oostenrijk Kort: Knokke Hippique jumping MotoGP Nederland(onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Do 2 mei 2019 | 02:05 Nieuwsuur: o.a. machtsovername Venezuela mislukt?

02/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Machtsovername Venezuela mislukt? De Venezolaanse president Maduro zegt dat de couppoging is mislukt. "Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Machtsovername Venezuela mislukt? De Venezolaanse president Maduro zegt dat de couppoging is mislukt. "Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het verdedigen van de vrede", zei hij in een televisietoespraak. Oppositieleider Juan Guaidó riep militairen gisteren op zijn kant te kiezen, maar het lijkt er niet op dat het leger hem massaal steunt. Hij wil dat zijn aanhangers vandaag opnieuw de straat op gaan. Het is vandaag Dag van de Arbeid en heel Venezuela is vrij. Vanavond bespreken we alle ontwikkelingen met correspondent Marc Bessems. - In 2030 aardgasvrij Alle huizen in Nederland moeten uiteindelijk van het gas af. Huizen en gebouwen duurzaam verwarmen is nodig om de klimaatdoelen van Parijs te halen. In 2050 moet het zover zijn, maar de gemeente Amersfoort wil al in 2030 CO2-neutraal zijn, besloot de gemeenteraad tien jaar geleden. In een reportage kijken we hoe het staat met de groene ambities van Amersfoort. - Moeten atletes hun testosteronspiegels reguleren? De internationale atletiekfederatie IAAF mag een testosteronlimiet instellen voor atletes op de 400 en 800 meter. Dat heeft het internationaal sporttribunaal CAS woensdag bepaald in de zaak die door de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya was aangespannen. Semenya (tweevoudig olympisch kampioen op de 800 meter) was het niet eens met nieuwe regels van de IAAF dat atletes met een van nature hoge testosteronspiegel medicijnen moeten slikken om de waarde te verlagen. Die sporters, onder wie Semenya, hebben volgens het IAAF een te groot voordeel. Het College voor de Rechten van de Mens van de VN zegt dat de regels mogelijk in strijd zijn met mensenrechten, maar het CAS heeft de regels dus toch goedgekeurd. Oud-hordeloper Gregory Sedoc is te gast. Hij maakt een televisieprogramma over wetenschap en sport. - Nieuwsuur Sport Atletiek: uitspraak CAS in zaak IAAF versus Caster Semenya Voetbal: beladen bekerfinale België KV Mechelen-AA Gent

Do 2 mei 2019 | 01:05 Nieuwsuur: o.a. machtsovername Venezuela mislukt?

02/05 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Machtsovername Venezuela mislukt? De Venezolaanse president Maduro zegt dat de couppoging is mislukt. "Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Machtsovername Venezuela mislukt? De Venezolaanse president Maduro zegt dat de couppoging is mislukt. "Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het verdedigen van de vrede", zei hij in een televisietoespraak. Oppositieleider Juan Guaidó riep militairen gisteren op zijn kant te kiezen, maar het lijkt er niet op dat het leger hem massaal steunt. Hij wil dat zijn aanhangers vandaag opnieuw de straat op gaan. Het is vandaag Dag van de Arbeid en heel Venezuela is vrij. Vanavond bespreken we alle ontwikkelingen met correspondent Marc Bessems. - In 2030 aardgasvrij Alle huizen in Nederland moeten uiteindelijk van het gas af. Huizen en gebouwen duurzaam verwarmen is nodig om de klimaatdoelen van Parijs te halen. In 2050 moet het zover zijn, maar de gemeente Amersfoort wil al in 2030 CO2-neutraal zijn, besloot de gemeenteraad tien jaar geleden. In een reportage kijken we hoe het staat met de groene ambities van Amersfoort. - Moeten atletes hun testosteronspiegels reguleren? De internationale atletiekfederatie IAAF mag een testosteronlimiet instellen voor atletes op de 400 en 800 meter. Dat heeft het internationaal sporttribunaal CAS woensdag bepaald in de zaak die door de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya was aangespannen. Semenya (tweevoudig olympisch kampioen op de 800 meter) was het niet eens met nieuwe regels van de IAAF dat atletes met een van nature hoge testosteronspiegel medicijnen moeten slikken om de waarde te verlagen. Die sporters, onder wie Semenya, hebben volgens het IAAF een te groot voordeel. Het College voor de Rechten van de Mens van de VN zegt dat de regels mogelijk in strijd zijn met mensenrechten, maar het CAS heeft de regels dus toch goedgekeurd. Oud-hordeloper Gregory Sedoc is te gast. Hij maakt een televisieprogramma over wetenschap en sport. - Nieuwsuur Sport Atletiek: uitspraak CAS in zaak IAAF versus Caster Semenya Voetbal: beladen bekerfinale België KV Mechelen-AA Gent

Ma 15 april 2019 | 20:45 Terug: De noodcentrale

15/04 - Documentaire, Vanavond start het derde seizoen van De Noodcentrale op België Eén. Het programma werpt een blik op het kloppende hart van de hulpdiensten. Dit seizoen kun je acht afleveringen lang meekijken bij de...

Vanavond start het derde seizoen van De Noodcentrale op België Eén. Het programma werpt een blik op het kloppende hart van de hulpdiensten. Dit seizoen kun je acht afleveringen lang meekijken bij de centralisten in drie nieuwe meldkamers: Gent (112), Brussel (101) en Hasselt (101). Ook deze keer werden de makers weer bij de keel gegrepen door de intensiteit en diversiteit van de oproepen: van reanimaties en zware verkeersongevallen tot gewelddadige overvallen. Maar ook de eigenheid van elke regio is hoorbaar: van anderstalige bellers en de verkeersproblemen in Brussel tot loslopende everzwijnen in Limburg, de centralisten staan overal paraat om de bellers 24/24 bij te staan. Bekijk op welk kanaal je België Eén kunt vinden bij jouw tv-aanbieder op gids.tv/3715/kanaal-belgie-1.

Zo 14 april 2019 | 22:05 Andere Tijden Sport: Gerrie Knetemann

14/04 - Sportreportage, Gerrie Knetemann (1951 2004) is in de jaren 70 en 80 een van Nederlands beste en populairste wielrenners. Hij wint tien Touretappes en wordt in 1978 wereldkampioen op de weg. In de wielerwedstrijd...

Gerrie Knetemann (1951-2004) is in de jaren 70 en 80 een van Nederlands beste en populairste wielrenners. Hij wint tien Touretappes en wordt in 1978 wereldkampioen op de weg. In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botst 'de Kneet' in volle koers op een auto. Hij ligt voor dood op de weg, met een beenbreuk en een slagaderlijke bloeding. Men vreest voor zijn leven. Maar al in het ziekenhuis in Gent begint Knetemann aan zijn revalidatie. Hij vecht terug en wat niemand voor mogelijk houdt: twee jaar later wint hij de Amstel Gold Race. Een historisch moment, ook al omdat hij zijn ellende en vreugde live op televisie uithuilt op de schouder bij Mart Smeets. Andere Tijden Sport kijkt terug op dat dramatische ongeluk en de wederopstanding van een van Nederlands meest kleurrijke wielrenners. Met zijn weduwe Gré, zijn dochter en wielrenster Roxane, oud-ploeggenoten en vrienden Aad van den Hoek en Jac van Meer en ooggetuigen van het ongeluk. Jac van Meer: "Na zijn val is er toch een ander soort Kneet ontstaan."

Vr 8 maart 2019 | 20:00 Terzake: o.a. Eric Schoentjes

08/03 - Nieuws en duiding, Live uitzending, Vanavond onder andere in Terzake: "Ik wil de waarheid kunnen zeggen, zo luid als ik de leugen moest verkondigen." Kinder en jeugdpsychiater Eric Schoentjes van de Universiteit Gent en netmanager...

Vanavond onder andere in Terzake: "Ik wil de waarheid kunnen zeggen, zo luid als ik de leugen moest verkondigen." Kinder- en jeugdpsychiater Eric Schoentjes van de Universiteit Gent en netmanager Olivier Goris blikken vooruit naar de documentaire Leaving Neverland.

Ma 24 december 2018 | 10:00 Buitenhof: o.a. Ahmed Aboutaleb

24/12/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar zelf van? En wat vindt hij van deze veranderende rol van de burgervader? In Buitenhof: een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. - De autoritaire verleiding Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek ‘De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.’ - Eenzaamheid In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? In Buitenhof: een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Ma 24 december 2018 | 02:15 Buitenhof: o.a. Ahmed Aboutaleb

24/12/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar zelf van? En wat vindt hij van deze veranderende rol van de burgervader? In Buitenhof: een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. - De autoritaire verleiding Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek ‘De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.’ - Eenzaamheid In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? In Buitenhof: een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Zo 23 december 2018 | 15:35 Buitenhof: o.a. Ahmed Aboutaleb

23/12/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar zelf van? En wat vindt hij van deze veranderende rol van de burgervader? In Buitenhof: een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. - De autoritaire verleiding Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek ‘De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.’ - Eenzaamheid In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? In Buitenhof: een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Zo 23 december 2018 | 12:10 Buitenhof: o.a. Ahmed Aboutaleb

23/12/18 - Actualiteitenmagazine, Vandaag onder andere in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt...

Vandaag onder andere in Buitenhof: - Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar zelf van? En wat vindt hij van deze veranderende rol van de burgervader? In Buitenhof: een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. - De autoritaire verleiding Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek ‘De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.’ - Eenzaamheid In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? In Buitenhof: een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Wo 17 oktober 2018 | 01:50 Nieuwsuur: o.a. minister Van Nieuwenhuizen over klimaatmaatregelen

17/10/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Klimaatmaatregelen: minister Van Nieuwenhuizen wil de wereld overtuigen Te gast vanavond is minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Klimaatmaatregelen: minister Van Nieuwenhuizen wil de wereld overtuigen Te gast vanavond is minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. We praten met haar over de Global Commission on Adaptation, die vandaag wordt gelanceerd. Een mondiale klimaatcommissie die de wereld moet wakker schudden om maatregelen te nemen tegen de gevolgen van klimaatverandering. De commissie is een Nederlands initiatief. Want waar het nog aan ontbreekt, is het mondiale inzicht dat landen concrete maatregelen moeten treffen om bestand te zijn tegen de gevolgen van de onvermijdelijke zeespiegelstijging, extreme regenval en droogte. "Het gekke is dat het in veel gevallen goedkoper is om die dure investeringen eenmalig te doen, dan ieder jaar een hele stad onder water. De ramp laten gebeuren is vaak duurder dan je erop voor te bereiden", aldus de minister. Ook een gesprek met de voormalig VN-topman Ban Ki-moon, een van de leidinggevenden van de klimaatcommissie. - Blijven de zeven terreurverdachten langer vastzitten? De zeven terreurverdachten die vorige maand werden opgepakt, horen vandaag of ze langer vast blijven zitten. De mannen zouden vergevorderde plannen hebben gehad voor een aanslag bij een groot evenement in Nederland. Volgens de landelijke recherche ging het om de meest serieuze aanslagplannen in Nederland tot nu toe. Te gast is terrorisme-expert Jelle van Buuren. - Restauratie Nachtwacht, live voor het oog van publiek De Nachtwacht van Rembrandt wordt gerestaureerd, voor het oog van het publiek. De restauratie zal worden uitgevoerd in de Nachtwachtzaal en zal ook live te volgen zijn via de website van het Rijksmuseum. Het schilderij uit 1642 komt op een beweegbare ezel te staan, achter een glazen wand. Een nieuwe restauratie is nodig, omdat er een lichte waas op het doek te zien is. Ook zijn er verkleuringen. In het Belgische Gent hebben ze al ervaring met een live-restauratie, van het wereldberoemde vijftiende-eeuwse kunstwerk 'De Aanbidding van het Lam Gods'. Nieuwsuur gaat in Gent kijken. - Hoofdofficier OM Zeeland-West-Brabant stopt na klachten personeel Charles van der Voort, hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Zeeland-West-Brabant, legt zijn functie neer. Bij het parket klinken al lange tijd geluiden over een slechte werksfeer en een gebrek aan transparantie. Afgelopen zomer stelde de landelijke leiding van het OM daarom een onderzoek in. Dat is onlangs afgerond. De resultaten zijn besproken met leidinggevenden in de regio Zeeland-West-Brabant, maar worden voorlopig niet openbaargemaakt. - Nieuwsuur Sport Voetbal: oefeninterland: België-Nederland Voetbal: Nations League: Frankrijk-Duitsland Volleybal: Final Six WK:Servië-Italië

Wo 17 oktober 2018 | 00:55 Nieuwsuur: o.a. minister Van Nieuwenhuizen over klimaatmaatregelen

17/10/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Klimaatmaatregelen: minister Van Nieuwenhuizen wil de wereld overtuigen Te gast vanavond is minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Klimaatmaatregelen: minister Van Nieuwenhuizen wil de wereld overtuigen Te gast vanavond is minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. We praten met haar over de Global Commission on Adaptation, die vandaag wordt gelanceerd. Een mondiale klimaatcommissie die de wereld moet wakker schudden om maatregelen te nemen tegen de gevolgen van klimaatverandering. De commissie is een Nederlands initiatief. Want waar het nog aan ontbreekt, is het mondiale inzicht dat landen concrete maatregelen moeten treffen om bestand te zijn tegen de gevolgen van de onvermijdelijke zeespiegelstijging, extreme regenval en droogte. "Het gekke is dat het in veel gevallen goedkoper is om die dure investeringen eenmalig te doen, dan ieder jaar een hele stad onder water. De ramp laten gebeuren is vaak duurder dan je erop voor te bereiden", aldus de minister. Ook een gesprek met de voormalig VN-topman Ban Ki-moon, een van de leidinggevenden van de klimaatcommissie. - Blijven de zeven terreurverdachten langer vastzitten? De zeven terreurverdachten die vorige maand werden opgepakt, horen vandaag of ze langer vast blijven zitten. De mannen zouden vergevorderde plannen hebben gehad voor een aanslag bij een groot evenement in Nederland. Volgens de landelijke recherche ging het om de meest serieuze aanslagplannen in Nederland tot nu toe. Te gast is terrorisme-expert Jelle van Buuren. - Restauratie Nachtwacht, live voor het oog van publiek De Nachtwacht van Rembrandt wordt gerestaureerd, voor het oog van het publiek. De restauratie zal worden uitgevoerd in de Nachtwachtzaal en zal ook live te volgen zijn via de website van het Rijksmuseum. Het schilderij uit 1642 komt op een beweegbare ezel te staan, achter een glazen wand. Een nieuwe restauratie is nodig, omdat er een lichte waas op het doek te zien is. Ook zijn er verkleuringen. In het Belgische Gent hebben ze al ervaring met een live-restauratie, van het wereldberoemde vijftiende-eeuwse kunstwerk 'De Aanbidding van het Lam Gods'. Nieuwsuur gaat in Gent kijken. - Hoofdofficier OM Zeeland-West-Brabant stopt na klachten personeel Charles van der Voort, hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Zeeland-West-Brabant, legt zijn functie neer. Bij het parket klinken al lange tijd geluiden over een slechte werksfeer en een gebrek aan transparantie. Afgelopen zomer stelde de landelijke leiding van het OM daarom een onderzoek in. Dat is onlangs afgerond. De resultaten zijn besproken met leidinggevenden in de regio Zeeland-West-Brabant, maar worden voorlopig niet openbaargemaakt. - Nieuwsuur Sport Voetbal: oefeninterland: België-Nederland Voetbal: Nations League: Frankrijk-Duitsland Volleybal: Final Six WK:Servië-Italië

Di 16 oktober 2018 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. minister Van Nieuwenhuizen over klimaatmaatregelen

16/10/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Klimaatmaatregelen: minister Van Nieuwenhuizen wil de wereld overtuigen Te gast vanavond is minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. We...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Klimaatmaatregelen: minister Van Nieuwenhuizen wil de wereld overtuigen Te gast vanavond is minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. We praten met haar over de Global Commission on Adaptation, die vandaag wordt gelanceerd. Een mondiale klimaatcommissie die de wereld moet wakker schudden om maatregelen te nemen tegen de gevolgen van klimaatverandering. De commissie is een Nederlands initiatief. Want waar het nog aan ontbreekt, is het mondiale inzicht dat landen concrete maatregelen moeten treffen om bestand te zijn tegen de gevolgen van de onvermijdelijke zeespiegelstijging, extreme regenval en droogte. "Het gekke is dat het in veel gevallen goedkoper is om die dure investeringen eenmalig te doen, dan ieder jaar een hele stad onder water. De ramp laten gebeuren is vaak duurder dan je erop voor te bereiden", aldus de minister. Ook een gesprek met de voormalig VN-topman Ban Ki-moon, een van de leidinggevenden van de klimaatcommissie. - Blijven de zeven terreurverdachten langer vastzitten? De zeven terreurverdachten die vorige maand werden opgepakt, horen vandaag of ze langer vast blijven zitten. De mannen zouden vergevorderde plannen hebben gehad voor een aanslag bij een groot evenement in Nederland. Volgens de landelijke recherche ging het om de meest serieuze aanslagplannen in Nederland tot nu toe. Te gast is terrorisme-expert Jelle van Buuren. - Restauratie Nachtwacht, live voor het oog van publiek De Nachtwacht van Rembrandt wordt gerestaureerd, voor het oog van het publiek. De restauratie zal worden uitgevoerd in de Nachtwachtzaal en zal ook live te volgen zijn via de website van het Rijksmuseum. Het schilderij uit 1642 komt op een beweegbare ezel te staan, achter een glazen wand. Een nieuwe restauratie is nodig, omdat er een lichte waas op het doek te zien is. Ook zijn er verkleuringen. In het Belgische Gent hebben ze al ervaring met een live-restauratie, van het wereldberoemde vijftiende-eeuwse kunstwerk 'De Aanbidding van het Lam Gods'. Nieuwsuur gaat in Gent kijken. - Hoofdofficier OM Zeeland-West-Brabant stopt na klachten personeel Charles van der Voort, hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Zeeland-West-Brabant, legt zijn functie neer. Bij het parket klinken al lange tijd geluiden over een slechte werksfeer en een gebrek aan transparantie. Afgelopen zomer stelde de landelijke leiding van het OM daarom een onderzoek in. Dat is onlangs afgerond. De resultaten zijn besproken met leidinggevenden in de regio Zeeland-West-Brabant, maar worden voorlopig niet openbaargemaakt. - Nieuwsuur Sport Voetbal: oefeninterland: België-Nederland Voetbal: Nations League: Frankrijk-Duitsland Volleybal: Final Six WK:Servië-Italië

Za 13 oktober 2018 | 20:00 Terug: Helden Van Hier - Door Het Vuur

13/10/18 - Realityreeks, Vanavond start het tweede seizoen van deze realityserie over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. De afleveringen zijn elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 5. Midden...

Vanavond start het tweede seizoen van deze realityserie over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. De afleveringen zijn elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 5. Midden in de nacht is brand gesticht in een woning waar drie mensen liggen te slapen. Verschillende brandweerposten rukken uit om het vuur met man en macht te bestrijden. Bij het blussen krijgen ze van de politie te horen dat er mogelijk kwaad opzet in het spel is. De ambulanciers worden uitgestuurd naar een hoogzwangere vrouw met hevige weeën. Al snel is het duidelijk dat de vrouw niet op tijd op de materniteit zal geraken. De ambulanceploeg moet met spoed uitrukken voor een vrouw met een zwak hart die bewusteloos op haar bed ligt. Ze slagen erin haar te reanimeren, maar onderweg naar het ziekenhuis loopt het opnieuw mis. Voor kersvers duiker Angelo breekt er een uniek moment aan. In de haven is een schip binnengevaren met een dode vinvis op de boeg en de rederij roept de hulp in van de brandweerduikers.

Do 11 oktober 2018 | 01:50 Nieuwsuur: o.a. Timmermans' kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie

11/10/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Timmermans komt vanmiddag met kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie Eurocommissaris Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Timmermans komt vanmiddag met kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie Eurocommissaris Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat zal hij vanmiddag bekend maken in Heerlen, de plaats waar hij woonde tot hij naar Brussel verhuisde. - Seksueel geweld in het uitgaansleven Naar aanleiding van acht aangiften van zedendelicten ruim een jaar geleden, liet de gemeente Rotterdam een onderzoek uitvoeren naar seksueel geweld in het uitgaansleven. Vanavond heeft Nieuwsuur de resultaten. - Groot justitieel onderzoek naar fraude in top Belgische voetbal De Belgische politie heeft woensdagochtend invallen gedaan en aanhoudingen verricht in de top van het Belgische voetbal. Anderlecht, Club Brugge, RC Genk, AA Gent, Standard Luik, KV Kortrijk, Lokeren, KV Mechelen en KV Oostende kregen bezoek van de gerechtsdienaars in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen. Het onderzoek richt zich op het netwerk van de spelersmakelaars Mogi Bayat, die beschouwd wordt als de machtigste spelersmakelaar van België, en Dejan Veljkovic. Beide spelersmakelaars zijn aangehouden voor verhoor. - Nieuwsuur Sport Voetbal: wat vindt KNVB eigenlijk zelf van de VAR?

Do 11 oktober 2018 | 01:00 Nieuwsuur: o.a. Timmermans' kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie

11/10/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Timmermans komt vanmiddag met kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie Eurocommissaris Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Timmermans komt vanmiddag met kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie Eurocommissaris Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat zal hij vanmiddag bekend maken in Heerlen, de plaats waar hij woonde tot hij naar Brussel verhuisde. - Seksueel geweld in het uitgaansleven Naar aanleiding van acht aangiften van zedendelicten ruim een jaar geleden, liet de gemeente Rotterdam een onderzoek uitvoeren naar seksueel geweld in het uitgaansleven. Vanavond heeft Nieuwsuur de resultaten. - Groot justitieel onderzoek naar fraude in top Belgische voetbal De Belgische politie heeft woensdagochtend invallen gedaan en aanhoudingen verricht in de top van het Belgische voetbal. Anderlecht, Club Brugge, RC Genk, AA Gent, Standard Luik, KV Kortrijk, Lokeren, KV Mechelen en KV Oostende kregen bezoek van de gerechtsdienaars in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen. Het onderzoek richt zich op het netwerk van de spelersmakelaars Mogi Bayat, die beschouwd wordt als de machtigste spelersmakelaar van België, en Dejan Veljkovic. Beide spelersmakelaars zijn aangehouden voor verhoor. - Nieuwsuur Sport Voetbal: wat vindt KNVB eigenlijk zelf van de VAR?

Wo 10 oktober 2018 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. Timmermans' kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie

10/10/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Timmermans komt vanmiddag met kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie Eurocommissaris Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de Partij...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Timmermans komt vanmiddag met kandidatuur voorzitterschap Europese Commissie Eurocommissaris Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat zal hij vanmiddag bekend maken in Heerlen, de plaats waar hij woonde tot hij naar Brussel verhuisde. - Seksueel geweld in het uitgaansleven Naar aanleiding van acht aangiften van zedendelicten ruim een jaar geleden, liet de gemeente Rotterdam een onderzoek uitvoeren naar seksueel geweld in het uitgaansleven. Vanavond heeft Nieuwsuur de resultaten. - Groot justitieel onderzoek naar fraude in top Belgische voetbal De Belgische politie heeft woensdagochtend invallen gedaan en aanhoudingen verricht in de top van het Belgische voetbal. Anderlecht, Club Brugge, RC Genk, AA Gent, Standard Luik, KV Kortrijk, Lokeren, KV Mechelen en KV Oostende kregen bezoek van de gerechtsdienaars in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen. Het onderzoek richt zich op het netwerk van de spelersmakelaars Mogi Bayat, die beschouwd wordt als de machtigste spelersmakelaar van België, en Dejan Veljkovic. Beide spelersmakelaars zijn aangehouden voor verhoor. - Nieuwsuur Sport Voetbal: wat vindt KNVB eigenlijk zelf van de VAR?

Vr 28 september 2018 | 21:05 Nieuw: 80 Jaar oorlog

28/09/18 - Geschiedkundige documentaire, Na succesvolle NTR series als De Gouden Eeuw en de IJzeren Eeuw, duikt Hans Goedkoop dit keer in de bloedige geboorte van ons land: de Tachtigjarige Oorlog. In 1568 brandt een strijd los die meer dan...

Na succesvolle NTR-series als De Gouden Eeuw en de IJzeren Eeuw, duikt Hans Goedkoop dit keer in de bloedige geboorte van ons land: de Tachtigjarige Oorlog. In 1568 brandt een strijd los die meer dan een mensenleven zal duren. Propaganda, geloofsfanaten, terrorisme, plunderingen en moordpartijen zwepen de gemoederen hoog op. Van Groningen tot Gent, van Alkmaar tot Groenlo, overal krijgen burgers te maken met wraak, verraad en excessief geweld. Hoewel niemand het bij aanvang had kunnen bedenken, groeit uit die chaos tenslotte na jaren een zelfstandig land. Ons land met ongeveer de huidige grenzen. De zevendelige serie 80 Jaar Oorlog, elke vrijdag rond 21:05 uur op NPO 2, rekent af met het ronkende beeld van de Tachtigjarige Oorlog als een heldhaftige, eendrachtige opstand van ons volk tegen de wrede Spaanse onderdrukker. Natuurlijk, de voornaamste strijd is gericht tegen het wettig gezag - de Spaanse koning. Maar het is tegelijk ook een burgeroorlog. Buren tegen buren, religie tegen religie. Zelfs tot in de familie Oranje zijn de partijen verdeeld. Bekende begrippen uit de schoolbanken zoals de Beeldenstorm, de moord op Willem van Oranje en de Slag bij Nieuwpoort krijgen kleur door dagboeken, animaties en de verhalen van deskundigen. Maar ook minder bekende verhalen - bijvoorbeeld over Amsterdam als 'asielcentrum' voor katholieke vluchtelingen - worden verteld. Bij al deze verhalen zijn de mechanismes te herkennen die we ook in huidige conflictgebieden zien. Wat dat betreft is de Tachtigjarige Oorlog minder ver weg dan we denken. Vanavond in de eerste aflevering: In 1568 worden de graven Egmont en Van Horne op de markt in Brussel onthoofd. Het is het voorlopige slotstuk van de hoogoplopende spanningen tussen de edelen in de Nederlanden en onze vorst Philips II van Spanje. En het begin van een oorlog die 80 jaar zou gaan duren. De strijd gaat om macht en vrijheid van geloof. Het dagboek van een non geeft een dramatisch beeld van de Beeldenstorm, de schedel van Egmont wordt onderzocht om te zien of zijn gezicht na zijn onthoofding nog extra is geschonden en de zoektocht naar het graf van Horne in Weert eindigt voorlopig op de binnenplaats van een klooster.

Eergisteren 23:05 De aanbidding

Documentaire over het creatieproces van Milo Raus controversiële toneelstuk 'Lam Gods' voor NTGent. De film volgt het maandenlange proces van de casting, waarmee het project zich in het hier en nu van de Gentse stadsgemeenschap stortte: wie is de Kaïn van Gent, wie de Abel? Wie speelt Adam en wie Eva? Wie zijn de martelaren van de 21ste eeuw? De kruisvaarders en de rechtvaardige rechters? De mecenassen? Wat vertellen zij over de thema's van dit schilderij, over de erfzonde en het menselijk lijden, over geloof en tragedie, dood en verlossing? In de reconstructie van Het Lam Gods op het toneel ontstaat als het ware een panorama van onze huidige wereld, tussen traditie en onzekere toekomst. En tegelijk een manifest voor de betekenis van kunst en spiritualiteit voor een mensenleven.

Eergisteren 20:00 Donderen in Keulen

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Humoristische zondagavondquiz met Sven de Leijer. Jeroom en Goedele Wachters spelen voor Jels Devlaminck uit Kuurne. Peter Van de Veire en Jan Verheyen spelen voor Viënna Vanden Brugghen uit Gent.

Eergisteren 13:30 Live: Sporza op zondag

Live: Aflevering 40 - Sportmagazine. Veldrijden: liveverslag van de Flandriencross in Hamme, 2e manche van de DVV-Trofee (13.45 uur vrouwen, 15.00 uur mannen). Commentaar: Ruben Van Gucht en Paul Herygers; interviews: Maarten Vangramberen - Baanwielrennen: liveverslag van de Zesdaagse van Gent. Commentaar: Renaat Schotte; interviews: Christophe Vandegoor.

Zo 10 november 2019 | 20:00 Donderen in Keulen

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Humoristische zondagavondquiz met Sven de Leijer. Otto-Jan Ham en Annemie Struyf spelen voor Ewoud Opdekamp uit Bilzen. Erhan Demirci en Maaike Cafmeyer spelen voor Joke Maes uit Mol.

Zo 10 november 2019 | 19:45 3 op Reis

Seizoen 13 - Aflevering 10 - Toeristisch magazine waarin verschillende presentatoren de wereld rondreizen op zoek naar de mooiste bestemmingen. Oezbekistan - Gent - New Mexico. Nienke reist door Oezbekistan en bereikt de ruige bergen van Nuratau. Geraldine is in Gent, bekend om haar eigenwijze inwoners. Chris begint in New Mexico een roadtrip door het zuiden van de VS.

Do 7 november 2019 | 20:35 Live: Sporza: Europa League

Live: Aflevering 12 - Rechtstreeks verslag van een wedstrijd uit de UEFA Europa League. VfL Wolfsburg - AA Gent. Verslag van de vierde wedstrijd van AA Gent in groep I van de Europa League, live vanuit de Volkswagen Arena in Wolfsburg. Commentaar: Filip Joos. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Maarten Vangramberen. Studiogasten: Mo Messoudi en Wesley Sonck.

Wo 6 november 2019 | 04:50 AA Gent - Standard Luik (samenvatting)

Voetbal

Wo 6 november 2019 | 04:50 AA Gent - Standaard Luik (samenvatting)

Voetbal

Di 5 november 2019 | 12:35 AA Gent - Standaard Luik (samenvatting)

Voetbal

Zo 3 november 2019 | 17:55 Live Belgische Pro League: AA Gent - Standard Luik

Verslag van de wedstrijd AA Gent - Standard Luik, gespeeld in de Belgische Pro League.

Vr 1 november 2019 | 11:00 Eucharistieviering/Eurovisie

Aflevering 5 - Eucharistieviering. Eurovisieviering Allerheiligen vanuit Gent, België. Op het hoogfeest van Allerheiligen komt de Eurovisieviering vanuit de Sint-Baafskathedraal in Gent.

Do 31 oktober 2019 | 20:25 Live: Belgische Pro League: Anderlecht - AA Gent

Live: Voetbal

Za 26 oktober 2019 | 17:00 De Slag om de Schelde (serie)

De Slag om de Schelde met Zeeland als strijdtoneel. Het verhaal van de vergeten Slag, met beeldmateriaal uit die tijd en uitleg van militair historicus Tobias van Gent.

Do 24 oktober 2019 | 18:35 Live: Sporza: Europa League

Live: Aflevering 7 - Rechtstreeks verslag van een wedstrijd uit de UEFA Europa League. AA Gent - VfL Wolfsburg. Verslag van de derde wedstrijd van AA Gent in groep I van de UEFA Europa League, live vanuit de Ghelamco Arena in Gent. Commentaar: Filip Joos. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Maarten Vangramberen. (vanaf 19.55 uur gaat de tweede helft verder op het kanaal van Ketnet)

Di 22 oktober 2019 | 22:37 Händel - Te Deum de Dettingen (HV 283)

Patrick Debrabande dirigeert het koor Vox Mago in een uitvoering van Händels Dettingen Te Deum (HWV 283). Het werk werd voor de eerste keer uitgevoerd op 27 november 1743 in Londen in aanwezigheid van George II, naar aanleiding van de overwinning in de slag om Dettingen. Het werk is een grootse krijgshaftige lofrede en bevat achttien korte solo's en koren. Na een korte instrumentale prelude opent het werk met een triomfantelijk koor met trompetten en pauken. Het is gecomponeerd voor vijfstemmig koor waarbij de sopranen zijn opgesplitst. Solisten zijn Bart Uvyn (alt), Denzil Delaere (tenor), Helena Maes (sopraan) en Joris Stroobants (bas). Opgenomen in de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatiekerk te Gent in 2018.

Vr 18 oktober 2019 | 22:15 Hell Ride IMDb: 5.1

18/10 - IMDB * 5.1 - Actiethriller, Hell Ride is een Amerikaanse thriller en actiefilm uit het jaar 2008. Met Michael Madsen, Eric Balfour, Larry Bishop en Vinnie Jones in de hoofdrol. Ook zijn er bijrollen voor Dennis Hopper en David Carradine. De agressieve Pistolero (Larry Bishop) gaat samen met zijn broer The Gent (Michael Madsen) en Comanche de weg op om de dood van Pistolero's vrouw Cherokee Kisum te wreken. Ze jagen op de Six Six Six'ers, een gevaarlijke rivaliserende motorbende. Kijk waar je deze film kunt streamen op...

Hell Ride is een Amerikaanse thriller- en actiefilm uit het jaar 2008. Met Michael Madsen, Eric Balfour, Larry Bishop en Vinnie Jones in de hoofdrol. Ook zijn er bijrollen voor Dennis Hopper en David Carradine. De agressieve Pistolero (Larry Bishop) gaat samen met zijn broer The Gent (Michael Madsen) en Comanche de weg op om de dood van Pistolero's vrouw Cherokee Kisum te wreken. Ze jagen op de Six-Six-Six'ers, een gevaarlijke rivaliserende motorbende. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/hell-ride

Do 3 oktober 2019 | 18:35 Live: Sporza: Europa League

Live: Aflevering 4 - Rechtstreeks verslag van een wedstrijd uit de UEFA Europa League. FC Oleksandria - AA Gent. Verslag van de tweede wedstrijd van AA Gent in groep I van de UEFA Europa League, live vanuit Oleksandria, Oekraïne. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke. Studiogasten: Frank Boeckx en Wesley Sonck. (vanaf 19.55 uur gaat de tweede helft verder op het kanaal van Ketnet)

Wo 25 september 2019 | 20:30 Live: Sporza: De cup

Live: Aflevering 3 - Rechtstreeks verslag van een voetbalwedstrijd in de Beker van België. Beerschot VA - RSC Anderlecht. 1/16e finale: Beerschot VA - RSC Anderlecht. Commentaar: Filip Joos. Interviews: Eddy Demarez. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke. Studiogasten: Mo Messoudi en Gert Verheyen. Gevolgd door een samenvatting van Eendracht Aalst - AA Gent en Franc Borains - Club Brugge en en STVV - OH Leuven.

Za 21 september 2019 | 22:25 Black IMDb: 7.1

21/09 - IMDB * 7.1 - Misdaaddrama, Black is een Belgische film uit 2015 onder regie van Adil El Arbi & Bilall Fallah, en is gebaseerd op de boeken Black en Back van jeugdauteur Dirk Bracke. De film ging in première op 11 september op het Internationaal filmfestival van Toronto en kreeg zijn Belgische première tijdens het Film Fest Gent 2015. ’Black’ vertelt het rauwe verhaal van de vijftienjarige Mavela – zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende “Black Bronx”. Ze wordt brutaal gedwongen om te kiezen tussen loyaliteit en...

Black is een Belgische film uit 2015 onder regie van Adil El Arbi & Bilall Fallah, en is gebaseerd op de boeken Black en Back van jeugdauteur Dirk Bracke. De film ging in première op 11 september op het Internationaal filmfestival van Toronto en kreeg zijn Belgische première tijdens het Film Fest Gent 2015. ’Black’ vertelt het rauwe verhaal van de vijftienjarige Mavela – zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende “Black Bronx”. Ze wordt brutaal gedwongen om te kiezen tussen loyaliteit en liefde wanneer ze halsoverkop verliefd wordt op een Marokkaanse jongen uit de rivaliserende gang “1080”. Maar één ding leert Mavela snel: ‘Eens een bendelid, altijd een bendelid; bij de Black Bronx geraak je nooit meer weg.’ Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/black

Do 19 september 2019 | 20:35 Live: Sporza: Europa League

Live: Aflevering 3 - Rechtstreeks verslag van een wedstrijd uit de UEFA Europa League. AA Gent - AS Saint-Étienne. Verslag van de eerste wedstrijd van AA Gent in groep I van de Europa League, live vanuit de Ghelamco Arena in Gent. Commentaar: Filip Joos. Interviews: Eddy Demarez. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Maarten Vangramberen. Studiogasten: Imke Courtois en Wesley Sonck.

Do 19 september 2019 | 14:15 Dieren in nesten

Seizoen 11 - Aflevering 3 - Dierenmagazine met Chris Dusauchoit. Lief en Henk behoren tot het uitstervende ras van schaapsherders. Ze dwalen met hun Drentsche heideschapen over het uitgestrekte militaire domein van Leopoldsburg. In de zomer moeten de dieren geschoren worden, een arbeidsintensief werk. Chris zal hen daarbij assisteren. - Tom is student burgerlijk ingenieur in Gent. Hij is in alle staten, want zijn kat is in een hoge toren geklauterd, en durft er niet meer uit. Superman was niet beschikbaar die dag, dus werden er andere grote middelen ingeschakeld. - In 'Zoo was het vroeger' kijken we met plezier nog een keertje naar Gust, de laaglandgorilla. 34 jaar lang was hij de klasbak van de dierentuin. Tijdens zijn eerste Belgische winter moest hij binnenblijven, omdat hij anders ziek werd. Maar dat vond hij supersaai, ook al was er een klimrek en een knuffelbeer. Nee, dan waren de kleine leeuwenwelpen een stuk uitdagender.

Wo 4 september 2019 | 14:20 Dieren in nesten

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Dierenmagazine. Chris Dusauchoit is in de Universitaire Dierenkliniek in Gent, waar twee studentes hun eigen konijn mogen vaccineren. Dierenarts Johan moet een operatie onderbreken vanwege een noodgeval: een poesje met de gevreesde kattenziekte wordt in coma binnengebracht. In de Zoo van Antwerpen werkt Francis aan een gewonde steppenvaraan, een soort van mini-sauriër. Sil van het Natuurhulpcentrum trekt met zijn verdovingsgeweer het bos in, op zoek naar een weggelopen damhert.

Zo 1 september 2019 | 16:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Realityreeks over de brandweerlieden en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum Gent. In een appartement in het Patershol is een frietketel in brand gevlogen. Wanneer de ambulanciers en de brandweer toekomen, willen de bewoners net een hond door het raam gooien om hem in veiligheid te brengen. Sergeant Gunter trekt zonder aarzelen samen met zijn mannen het brandende gebouw binnen. Het dierenreddingsteam komt voor een moeilijke opdracht te staan. Op de faculteit diergeneeskunde heeft een paard in paniek met zijn poot door de vloer van een trailer gestampt. Het dier zit muurvast en de bevrijding moet snel gebeuren, voordat de verdoving uitgewerkt is.

Za 31 augustus 2019 | 19:23 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Realityreeks over de brandweerlieden en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum Gent. In een appartement in het Patershol is een frietketel in brand gevlogen. Wanneer de ambulanciers en de brandweer toekomen, willen de bewoners net een hond door het raam gooien om hem in veiligheid te brengen. Sergeant Gunter trekt zonder aarzelen samen met zijn mannen het brandende gebouw binnen. Het dierenreddingsteam komt voor een moeilijke opdracht te staan. Op de faculteit diergeneeskunde heeft een paard in paniek met zijn poot door de vloer van een trailer gestampt. Het dier zit muurvast en de bevrijding moet snel gebeuren, voordat de verdoving uitgewerkt is.

Vr 30 augustus 2019 | 22:35 Hell Ride IMDb: 5.1

30/08 - IMDB * 5.1 - Actiethriller, Hell Ride is een Amerikaanse thriller en actiefilm uit het jaar 2008. Met Michael Madsen, Eric Balfour, Larry Bishop en Vinnie Jones in de hoofdrol. Ook zijn er bijrollen voor Dennis Hopper en David Carradine. De agressieve Pistolero (Larry Bishop) gaat samen met zijn broer The Gent (Michael Madsen) en Comanche de weg op om de dood van Pistolero's vrouw Cherokee Kisum te wreken. Ze jagen op de Six Six Six'ers, een gevaarlijke rivaliserende motorbende. Kijk waar je deze film kunt streamen op...

Hell Ride is een Amerikaanse thriller- en actiefilm uit het jaar 2008. Met Michael Madsen, Eric Balfour, Larry Bishop en Vinnie Jones in de hoofdrol. Ook zijn er bijrollen voor Dennis Hopper en David Carradine. De agressieve Pistolero (Larry Bishop) gaat samen met zijn broer The Gent (Michael Madsen) en Comanche de weg op om de dood van Pistolero's vrouw Cherokee Kisum te wreken. Ze jagen op de Six-Six-Six'ers, een gevaarlijke rivaliserende motorbende. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/hell-ride

Zo 25 augustus 2019 | 16:39 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Realityreeks over de brandweerlieden en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum Gent. Midden in de nacht is brand gesticht in een woning waar drie mensen liggen te slapen. Verschillende brandweerposten rukken uit om het vuur met man en macht te bestrijden. Bij het blussen krijgen ze van de politie te horen dat er mogelijk kwaad opzet in het spel is. De ambulanciers worden uitgestuurd naar een hoogzwangere vrouw met hevige weeën. Al snel is het duidelijk dat de vrouw niet op tijd op de materniteit zal geraken. De ambulanceploeg moet met spoed uitrukken voor een vrouw met een zwak hart die bewusteloos op haar bed ligt. Ze slagen erin haar te reanimeren, maar onderweg naar het ziekenhuis loopt het opnieuw mis ... Voor kersvers duiker Angelo breekt er een uniek moment aan. In de haven is een schip binnengevaren met een dode vinvis op de boeg en de rederij roept de hulp in van de brandweerduikers.

Za 24 augustus 2019 | 19:22 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Realityreeks over de brandweerlieden en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum Gent. Midden in de nacht is brand gesticht in een woning waar drie mensen liggen te slapen. Verschillende brandweerposten rukken uit om het vuur met man en macht te bestrijden. Bij het blussen krijgen ze van de politie te horen dat er mogelijk kwaad opzet in het spel is. De ambulanciers worden uitgestuurd naar een hoogzwangere vrouw met hevige weeën. Al snel is het duidelijk dat de vrouw niet op tijd op de materniteit zal geraken. De ambulanceploeg moet met spoed uitrukken voor een vrouw met een zwak hart die bewusteloos op haar bed ligt. Ze slagen erin haar te reanimeren, maar onderweg naar het ziekenhuis loopt het opnieuw mis ... Voor kersvers duiker Angelo breekt er een uniek moment aan. In de haven is een schip binnengevaren met een dode vinvis op de boeg en de rederij roept de hulp in van de brandweerduikers.

Wo 21 augustus 2019 | 21:30 Dierendokters 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Documentairereeks over de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent. Rubini is een 20-jarige fokmerrie. Ze heeft al veel veulens op de wereld gezet, maar deze keer gaat het mis. Het veulen zit dood in de baarmoeder met zowel voor- als achterbenen in het geboortekanaal. Het wordt een zware uitdaging om het veulen uit de merrie te krijgen. In de snijzaal van de afdeling Morfologie krijgen de studenten van de tweede bachelor een uitdagende opdracht. Ze moeten een kat dissecteren en volgens een stappenplan de organen en structuren terugvinden en prepareren. In het centrum van Gent wordt door de dierenartsen en studenten van de faculteit ook het 'Dispensarium' uitgebaat. Het is een kleine eerstelijnskliniek voor kleine huisdieren. Het werd opgericht voor mensen die de normale diergeneeskundige zorg voor hun huisdier niet kunnen betalen.

Ma 19 augustus 2019 | 13:55 Dieren in nesten

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Dierenmagazine. Met Chris volgen we Francis en Cois van Planckendael. Zij moeten een Zuid-Amerikaanse boshond verdoven en onderzoeken. We maken kennis met de zieke pony Rakker, die zich op homeopathische wijze laat behandelen door een Duitse paardenspecialiste. In de dierenkliniek te Gent krijgen we een valk te zien met een erg gezwollen poot, terwijl Johan katjes gaat inenten tegen het gevaarlijke kattenaids.

Zo 18 augustus 2019 | 16:53 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum in Gent. De hele ploeg wordt opgeroepen voor een hevige brand in een appartementsgebouw aan het Sint-Pietersstation. Wanneer luitenant Brecht en kapitein Joris toekomen, zien ze de vlammen al van ver uit de ramen slaan. Het appartement op de eerste verdieping staat in lichterlaaie en door de dichte zwarte rook is het extra moeilijk werken voor de ploeg. Dit wordt een stevige klus. Wanneer brandweerman Meindert hoort dat er nog vier bewoners in het gebouw zitten, gaat zijn hartslag flink naar omhoog. Ook spannend wordt het als een man na een frontale aanrijding bekneld zit in zijn auto. Het is moeilijk hem uit het voertuig te krijgen.

Zo 18 augustus 2019 | 13:55 80 Jaar oorlog

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Documentairereeks over de Tachtigjarige Oorlog. Geloof. Katholiek of protestant, dat is de kwestie tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Hoewel Willem van Oranje het idee heeft dat hij beide partijen kan verenigen. En dat lijkt even te lukken met een verdrag, waarbij de verschillend gelovigen de handen ineen slaan om samen tegen de Spaanse vorst op te trekken. Het credo is: tolerantie. Maar lang duurt die verbroedering niet. In Gent grijpen fanatieke protestanten de macht, waarbij de katholieken het moeten ontgelden. Amsterdam, dat relatief lang rooms-katholiek blijft, zwicht in 1578 voor de protestanten. En dat heeft een enorme stroom katholieke vluchtelingen tot gevolg, onder wie de burgemeester die zijn heil zoekt in het Duitse Kalkar. In vrede samenleven blijkt moeilijker dan gedacht. En dan wordt in 1584 Willem van Oranje vermoord, notabene door een fanatieke katholiek.

Za 17 augustus 2019 | 19:27 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum in Gent. De hele ploeg wordt opgeroepen voor een hevige brand in een appartementsgebouw aan het Sint-Pietersstation. Wanneer luitenant Brecht en kapitein Joris toekomen, zien ze de vlammen al van ver uit de ramen slaan. Het appartement op de eerste verdieping staat in lichterlaaie en door de dichte zwarte rook is het extra moeilijk werken voor de ploeg. Dit wordt een stevige klus. Wanneer brandweerman Meindert hoort dat er nog vier bewoners in het gebouw zitten, gaat zijn hartslag flink naar omhoog. Ook spannend wordt het als een man na een frontale aanrijding bekneld zit in zijn auto. Het is moeilijk hem uit het voertuig te krijgen.

Do 15 augustus 2019 | 21:25 Live: Sporza: voorronde Europa League

Live: Rechtstreeks verslag van een wedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League. AA Gent - AEK Larnaca. Verslag van AA Gent - AEK Larnaca, terugwedstrijd van de derde kwalificatieronde voor de UEFA Europa League, live vanuit de Ghelamco Arena in Gent. Commentaar: Filip Joos.

Do 15 augustus 2019 | 21:25 Live: Sporza: voorronde Europa League

Live: Rechtstreeks verslag van een wedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League. AA Gent - AEK Larnaca. Verslag van AA Gent - AEK Larnaca, terugwedstrijd van de derde kwalificatieronde voor de UEFA Europa League, live vanuit de Ghelamco Arena in Gent. Commentaar: Filip Joos.

Do 15 augustus 2019 | 20:30 Live: Sporza: voorronde Europa League

Live: Rechtstreeks verslag van een wedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League. AA Gent - AEK Larnaca. Verslag van AA Gent - AEK Larnaca, terugwedstrijd van de derde kwalificatieronde voor de UEFA Europa League, live vanuit de Ghelamco Arena in Gent. Commentaar: Filip Joos.

Do 15 augustus 2019 | 20:30 Live: Sporza: voorronde Europa League

Live: Rechtstreeks verslag van een wedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League. AA Gent - AEK Larnaca. Verslag van AA Gent - AEK Larnaca, terugwedstrijd van de derde kwalificatieronde voor de UEFA Europa League, live vanuit de Ghelamco Arena in Gent. Commentaar: Filip Joos.

Ma 12 augustus 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 30 - Quiz. Kandidaten deze week zijn clinical trial consultant Marike uit Heverlee, restauranteigenaar Debbie uit Koekelare-Zande, student Bedrijfsmanagement - International Business Fares uit Gent, student Journalistiek Joke uit Hamme, en tandarts Senne uit Gent.

Zo 11 augustus 2019 | 16:31 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum in Gent. Aan de Slachthuisbrug in het centrum van Gent breekt brand uit. Onder de brug loopt een gasleiding en de vlammen schieten metershoog de lucht in. Kapitein Paul en zijn mannen proberen het vuur onder controle te houden, tot de gasleiding volledig is afgesloten. Een moeilijke job, want ze mogen het vuur absoluut niet blussen. Dan komt het gas immers vrij en kan de boel exploderen. Ambulanciers Guy en Seppe rijden uit om een man te helpen die door een raam is gevallen.

Za 10 augustus 2019 | 19:31 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum in Gent. Aan de Slachthuisbrug in het centrum van Gent breekt brand uit. Onder de brug loopt een gasleiding en de vlammen schieten metershoog de lucht in. Kapitein Paul en zijn mannen proberen het vuur onder controle te houden, tot de gasleiding volledig is afgesloten. Een moeilijke job, want ze mogen het vuur absoluut niet blussen. Dan komt het gas immers vrij en kan de boel exploderen. Ambulanciers Guy en Seppe rijden uit om een man te helpen die door een raam is gevallen.

Vr 9 augustus 2019 | 20:15 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 30 - Quiz. Kandidaten deze week zijn clinical trial consultant Marike uit Heverlee, restauranteigenaar Debbie uit Koekelare-Zande, student Bedrijfsmanagement - International Business Fares uit Gent, student Journalistiek Joke uit Hamme, en tandarts Senne uit Gent.

Vr 9 augustus 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 29 - Quiz. Kandidaten deze week zijn clinical trial consultant Marike uit Heverlee, restauranteigenaar Debbie uit Koekelare-Zande, student Bedrijfsmanagement - International Business Fares uit Gent, student Journalistiek Joke uit Hamme, en tandarts Senne uit Gent.

Do 8 augustus 2019 | 20:15 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 29 - Quiz. Kandidaten deze week zijn clinical trial consultant Marike uit Heverlee, restauranteigenaar Debbie uit Koekelare-Zande, student Bedrijfsmanagement - International Business Fares uit Gent, student Journalistiek Joke uit Hamme, en tandarts Senne uit Gent.

Do 8 augustus 2019 | 17:25 Live: Sporza: voorronde Europa League

Live: Rechtstreeks verslag van een wedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League. AEK Larnaca - AA Gent. 3de kwalificatieronde (heenwedstrijd): AEK Larnaca - AA Gent. Commentaar: Filip Joos. Met tijdens de rust een samenvatting van de tijdrit bij de elite mannen op het EK Wielrennen in Alkmaar (Nederland).

Do 8 augustus 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 28 - Quiz. Kandidaten deze week zijn clinical trial consultant Marike uit Heverlee, restauranteigenaar Debbie uit Koekelare-Zande, student Bedrijfsmanagement - International Business Fares uit Gent, student Journalistiek Joke uit Hamme, en tandarts Senne uit Gent.

Wo 7 augustus 2019 | 20:16 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 28 - Quiz. Kandidaten deze week zijn clinical trial consultant Marike uit Heverlee, restauranteigenaar Debbie uit Koekelare-Zande, student Bedrijfsmanagement - International Business Fares uit Gent, student Journalistiek Joke uit Hamme, en tandarts Senne uit Gent.

Wo 7 augustus 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 27 - Quiz. Kandidaten deze week zijn clinical trial consultant Marike uit Heverlee, restauranteigenaar Debbie uit Koekelare-Zande, student Bedrijfsmanagement - International Business Fares uit Gent, student Journalistiek Joke uit Hamme, en tandarts Senne uit Gent.

Di 6 augustus 2019 | 20:20 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 27 - Quiz. Kandidaten deze week zijn clinical trial consultant Marike uit Heverlee, restauranteigenaar Debbie uit Koekelare-Zande, student Bedrijfsmanagement - International Business Fares uit Gent, student Journalistiek Joke uit Hamme, en tandarts Senne uit Gent.

Zo 4 augustus 2019 | 16:41 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum in Gent. Een visser is in het water gevallen en kan niet zwemmen. Wanhopig klampt hij zich vast aan een staketsel. Ambulancier Antoon is al ter plaatse, maar krijgt de man alleen niet uit het water. Een klus voor de brandweerduikers dus. De jonge brandweerman Angelo is vastbesloten om ook duiker te worden, maar eerst moet hij nog een aantal proeven doorstaan. Ambulanciers Tom en Younes krijgen een oproep voor een man die een epileptische aanval heeft gekregen.

Za 3 augustus 2019 | 19:28 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum in Gent. Een visser is in het water gevallen en kan niet zwemmen. Wanhopig klampt hij zich vast aan een staketsel. Ambulancier Antoon is al ter plaatse, maar krijgt de man alleen niet uit het water. Een klus voor de brandweerduikers dus. De jonge brandweerman Angelo is vastbesloten om ook duiker te worden, maar eerst moet hij nog een aantal proeven doorstaan. Ambulanciers Tom en Younes krijgen een oproep voor een man die een epileptische aanval heeft gekregen.

Do 1 augustus 2019 | 18:00 Live: Sporza: voorronde Europa League

Live: Rechtstreeks verslag van een wedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League. FC Viitorul Constanta - AA Gent. 2e kwalificatieronde (terugwedstrijd). Met voorbeschouwing gepresenteerd door Ruben Van Gucht

Do 1 augustus 2019 | 16:50 Live: Sporza: voorronde Europa League

Live: Rechtstreeks verslag van een wedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League. FC Viitorul Constanta - AA Gent. 2e kwalificatieronde (terugwedstrijd). Met voorbeschouwing gepresenteerd door Ruben Van Gucht

Do 1 augustus 2019 | 16:04 Topdokters

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Documentairereeks. Dr. Robert Hes werkt als Nederlandse neurochirurg in AZ Klina in Brasschaat. Hij is gespecialiseerd in rug- en nekwervels en vaak de enige hoop voor vele rugpatiënten. In deze aflevering opereert hij een vrouw met scoliose: een zware verkromming aan de rugwervels. Maar de operatie verloopt niet volgens plan en Dr. Hes moet een plan B bedenken. Ondertussen moet Prof. T'Sjoen in het UZ Gent samen met een uitgebreid team beslissen wie in het transgendertraject kan starten.

Wo 31 juli 2019 | 20:33 Topdokters

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Documentairereeks. Dr. Robert Hes werkt als Nederlandse neurochirurg in AZ Klina in Brasschaat. Hij is gespecialiseerd in rug- en nekwervels en vaak de enige hoop voor vele rugpatiënten. In deze aflevering opereert hij een vrouw met scoliose: een zware verkromming aan de rugwervels. Maar de operatie verloopt niet volgens plan en Dr. Hes moet een plan B bedenken. Ondertussen moet Prof. T'Sjoen in het UZ Gent samen met een uitgebreid team beslissen wie in het transgendertraject kan starten.

Zo 28 juli 2019 | 16:53 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum in Gent. Door hevige windstoten is een gevelpaneel losgeraakt aan een flatgebouw. De ladder opstellen met deze wind is veel te gevaarlijk en dus wordt het klimteam erbij gehaald om met touwen af te dalen vanaf het dak van het gebouw. Ambulanciers Antoon en Tom rijden midden in de nacht uit voor een man die stuipen heeft gekregen na een astma-aanval. De jongeman reageert zo heftig dat ze de hulp van de politie nodig hebben om hem in bedwang te houden. Wanneer ook de omstaanders overstuur geraken, moet Antoon in de bres springen zodat Tom zich volledig kan focussen op het slachtoffer.

Za 27 juli 2019 | 19:28 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulancewerkers van Brandweerzone Centrum in Gent. Door hevige windstoten is een gevelpaneel losgeraakt aan een flatgebouw. De ladder opstellen met deze wind is veel te gevaarlijk en dus wordt het klimteam erbij gehaald om met touwen af te dalen vanaf het dak van het gebouw. Ambulanciers Antoon en Tom rijden midden in de nacht uit voor een man die stuipen heeft gekregen na een astma-aanval. De jongeman reageert zo heftig dat ze de hulp van de politie nodig hebben om hem in bedwang te houden. Wanneer ook de omstaanders overstuur geraken, moet Antoon in de bres springen zodat Tom zich volledig kan focussen op het slachtoffer.

Zo 21 juli 2019 | 16:44 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Twee dronken mannen zetten Gent op stelten. Ze klimmen op de stelling van de Sint-Baafskathedraal en spelen een kat-en-muisspel met de politie. Het klimteam van de Gentse brandweer wordt opgeroepen om de mannen in te rekenen. Vroeg in de ochtend rukken ambulanciers Tom en Antoon uit voor een meisje dat gevallen is. Het blijkt echter veel erger dan de oproep doet vermoeden. De jonge vrouw is van twee verdiepingen hoog op de pinnen van een hek gevallen. Tom en Antoon kunnen haar echter niet verzorgen zonder hulp van de brandweer.

Za 20 juli 2019 | 19:28 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Twee dronken mannen zetten Gent op stelten. Ze klimmen op de stelling van de Sint-Baafskathedraal en spelen een kat-en-muisspel met de politie. Het klimteam van de Gentse brandweer wordt opgeroepen om de mannen in te rekenen. Vroeg in de ochtend rukken ambulanciers Tom en Antoon uit voor een meisje dat gevallen is. Het blijkt echter veel erger dan de oproep doet vermoeden. De jonge vrouw is van twee verdiepingen hoog op de pinnen van een hek gevallen. Tom en Antoon kunnen haar echter niet verzorgen zonder hulp van de brandweer.

Ma 15 juli 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Za 13 juli 2019 | 20:05 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Za 13 juli 2019 | 19:25 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Ploeg vier wordt opgeroepen voor een woningbrand met mogelijk een moeder en twee kinderen in huis. Ze hebben de grootste moeite om de versterkte deur open te krijgen. Ambulanciers Gerrit en Antoon moeten uitrukken voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Voor Gerrit, die zelf een kind verloor in een ongeval, is het een confronterende interventie. Als bij valavond brand uitbreekt op de negende verdieping van een appartementsgebouw, is het alle hens aan dek om voldoende druk op de bluslijnen te krijgen. Brandweermannen Tim en Olivier zoeken zich op de tast een weg door de rook, op zoek naar de vuurhaard.

Za 13 juli 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Vr 12 juli 2019 | 20:50 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Do 11 juli 2019 | 10:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Wo 10 juli 2019 | 20:50 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Wo 10 juli 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Di 9 juli 2019 | 20:50 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Di 9 juli 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 6 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Ma 8 juli 2019 | 20:45 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 6 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Zo 7 juli 2019 | 16:15 Sporza: Gymnastiek: FIT-Challenge

Samenvatting van The Flanders International Team Challenge, in de Topsporthal van Vlaanderen in Gent. Teamfinales junioren & senioren. Commentaar: Inge Van Meensel

Zo 30 juni 2019 | 13:30 Live: Sporza op zondag

Live: Aflevering 24 - Sportmagazine. Wielrennen: liveverslag van het BK in Gent. Commentaar: Michel Wuyts en José De Cauwer. Interviews: Ruben Van Gucht.

Zo 30 juni 2019 | 12:55 Live: Sporza: Wielrennen: BK Gent

Live: Liveverslag van het BK voor vrouwen in Gent. Commentaar: Ruben Van Gucht en Lieselot Decroix.

Zo 30 juni 2019 | 12:15 Live: Sporza op zondag

Live: Aflevering 24 - Sportmagazine. Wielrennen: liveverslag van het BK in Gent. Commentaar: Michel Wuyts en José De Cauwer. Interviews: Ruben Van Gucht.

Do 27 juni 2019 | 22:15 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. Vandaag de derde kwartfinale: 'Nautische Wetenschappen' van de Hogere Zeevaartschool meet zich met 'Rechten' van Universiteit Gent. De winnaar stoot door naar de halve finales.

Di 25 juni 2019 | 14:40 Dieren in nesten

Seizoen 11 - Aflevering 14 - Dierenmagazine met Chris Dusauchoit. Chris is vandaag in Tarifa, het zuidelijkste punt van Spanje. Hij maakt er kennis met Katharina en de Stichting Firmm die er al tien jaar zeezoogdieren bestuderen. - Laika is een dertien jaar oude Ierse setter. Haar baasje was verbijsterd toen hij de hond na twee weken vakantie terug ging oppikken. Ze was dramatisch vermagerd. - Het is meer dan druk in het dierenasiel in het Citadelpark in Gent. Inspecteurs van dierenwelzijn hebben een zwartkwekerij van raskatten opgerold, en die zijn allemaal naar het asiel gebracht. - In "Dierennieuws" blikken we nog eens terug op één van de meest ophefmakende en mysterieuze verhalen van de laatste jaren. In 2000 teisterde de zogenoemde Waaslandwolf de schapenpopulatie aan de Belgisch-Nederlandse grens.

Ma 24 juni 2019 | 22:25 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. In de laatste aflevering van de voorrondes speelt 'Geneeskunde' van Universiteit Gent tegen de opleiding 'Handelsingenieur' van Universiteit Hasselt.

Zo 23 juni 2019 | 14:00 Dieren in nesten

Seizoen 11 - Aflevering 13 - Dierenmagazine met Chris Dusauchoit. Chris is met Sil en dierenarts Stef in een natuurgebied aan de grens met Nederlands Limburg. Daar leven Galloways, een oud Schots runderras, die er in alle vrijheid hun gang mogen gaan. - In het Sea Life Center in Blankenberge wonen zes Aziatische bergotters. Die hebben wel eens last van nierstenen, dus worden er vandaag röntgenfoto's genomen.

Zo 23 juni 2019 | 14:00 Dieren in nesten

Seizoen 11 - Aflevering 14 - Dierenmagazine met Chris Dusauchoit. Chris is vandaag in Tarifa, het zuidelijkste punt van Spanje. Hij maakt er kennis met Katharina en de Stichting Firmm die er al tien jaar zeezoogdieren bestuderen. - Laika is een dertien jaar oude Ierse setter. Haar baasje was verbijsterd toen hij de hond na twee weken vakantie terug ging oppikken. Ze was dramatisch vermagerd. - Het is meer dan druk in het dierenasiel in het Citadelpark in Gent. Inspecteurs van dierenwelzijn hebben een zwartkwekerij van raskatten opgerold, en die zijn allemaal naar het asiel gebracht. - In "Dierennieuws" blikken we nog eens terug op één van de meest ophefmakende en mysterieuze verhalen van de laatste jaren. In 2000 teisterde de zogenoemde Waaslandwolf de schapenpopulatie aan de Belgisch-Nederlandse grens.

Za 22 juni 2019 | 20:10 Vranckx

Aflevering 23 - Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over de grote brandhaarden op het wereldtoneel. Fish. Fisseha is geboren in Eritrea en groeit op in Ethiopië. Na de dood van zijn vader neemt zijn oom hem onder zijn hoede. Wanneer er spanningen losbreken in de regio moeten ze vluchten omdat ze omwille van hun geloof niet meer veilig zijn. Fisseha woont nu in een vissersdorp in Zuid-Engeland. Nomade Laura Zuallaert gaat hem daar opzoeken. Laura leerde Fisseha, die onderweg Fish genoemd werd, kennen in Gent, waar hij een tijdje woonde. Maar vooraleer hij daar geraakte, moest hij een helse tocht ondernemen. Een reportage van Laura Zuallaert © 2019 Met steun van het Fonds Pascal Decroos

Vr 21 juni 2019 | 19:05 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. In deze aflevering speelt de opleiding 'Sociale en Militaire Wetenschappen' van de Koninklijke Militaire school tegen de studenten 'Slavistiek' van de Universiteit Gent.

Vr 21 juni 2019 | 14:25 Dierendokters 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Documentairereeks over de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent. Rubini is een 20-jarige fokmerrie. Ze heeft al veel veulens op de wereld gezet, maar deze keer gaat het mis. Het veulen zit dood in de baarmoeder met zowel voor- als achterbenen in het geboortekanaal. Het wordt een zware uitdaging om het veulen uit de merrie te krijgen. In de snijzaal van de afdeling Morfologie krijgen de studenten van de tweede bachelor een uitdagende opdracht. Ze moeten een kat dissecteren en volgens een stappenplan de organen en structuren terugvinden en prepareren. In het centrum van Gent wordt door de dierenartsen en studenten van de faculteit ook het 'Dispensarium' uitgebaat. Het is een kleine eerstelijnskliniek voor kleine huisdieren. Het werd opgericht voor mensen die de normale diergeneeskundige zorg voor hun huisdier niet kunnen betalen.

Do 20 juni 2019 | 22:15 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. In deze aflevering speelt de opleiding 'Sociale en Militaire Wetenschappen' van de Koninklijke Militaire school tegen de studenten 'Slavistiek' van de Universiteit Gent.

Do 20 juni 2019 | 20:40 Dierendokters 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Documentairereeks over de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent. Rubini is een 20-jarige fokmerrie. Ze heeft al veel veulens op de wereld gezet, maar deze keer gaat het mis. Het veulen zit dood in de baarmoeder met zowel voor- als achterbenen in het geboortekanaal. Het wordt een zware uitdaging om het veulen uit de merrie te krijgen. In de snijzaal van de afdeling Morfologie krijgen de studenten van de tweede bachelor een uitdagende opdracht. Ze moeten een kat dissecteren en volgens een stappenplan de organen en structuren terugvinden en prepareren. In het centrum van Gent wordt door de dierenartsen en studenten van de faculteit ook het 'Dispensarium' uitgebaat. Het is een kleine eerstelijnskliniek voor kleine huisdieren. Het werd opgericht voor mensen die de normale diergeneeskundige zorg voor hun huisdier niet kunnen betalen.

Do 20 juni 2019 | 19:10 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. De studenten 'Journalistiek' van de Arteveldehogeschool meten zich vandaag met de opleiding 'Geschiedenis' van Universiteit Gent.

Wo 19 juni 2019 | 22:30 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. De studenten 'Journalistiek' van de Arteveldehogeschool meten zich vandaag met de opleiding 'Geschiedenis' van Universiteit Gent.

Do 13 juni 2019 | 22:10 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. Vandaag spelen de studenten 'Farmaceutische Wetenschappen' van de KU Leuven tegen de opleiding 'Politieke Wetenschappen' van Universiteit Gent.

Di 11 juni 2019 | 22:05 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. De richting 'Secundair Onderwijs' van Hogeschool Gent komt uit tegen de opleiding 'Geneeskunde' van Universiteit Antwerpen.

Ma 10 juni 2019 | 21:55 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. Vandaag spelen de studenten 'Burgerlijk ingenieur' van de Vrije Universiteit Brussel tegen de opleiding 'Geografie en geomatica' van de Universiteit Gent.

Do 6 juni 2019 | 20:35 Dierendokters 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Documentairereeks over de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent. Een Belgisch witblauw rund moet bevallen. Bij dit ras gaat dat altijd via een keizersnede. De bevalling gaat vlot, maar krijgt dan plots een verrassende wending. Chihuahua Mila is zwanger. De bevruchting gebeurde enkele weken geleden via kunstmatige inseminatie. Vandaag krijgt Mila haar eerste echo om te kijken of er al leven te zien is. Hengst Stand-up heeft hartritmestoornissen. Zijn baasje wil er alles aan doen om hem weer gezond te krijgen. Maar de hartspecialisten hier in Gent willen eerst onderzoeken of het paard wel gezond genoeg is om de operatie te verantwoorden.

Do 6 juni 2019 | 19:05 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. Vandaag nemen de 'Bio-ingenieurs' van Universiteit Gent het op tegen de 'Pedagogische Wetenschappen' van KU Leuven.

Wo 5 juni 2019 | 21:55 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. Vandaag nemen de 'Bio-ingenieurs' van Universiteit Gent het op tegen de 'Pedagogische Wetenschappen' van KU Leuven.

Vr 31 mei 2019 | 19:05 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. Vandaag een Gentse derby: 'Verpleegkunde' van Hogeschool Gent versus 'Officemanagement' van Arteveldehogeschool.

Do 30 mei 2019 | 21:30 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. Vandaag een Gentse derby: 'Verpleegkunde' van Hogeschool Gent versus 'Officemanagement' van Arteveldehogeschool.

Do 30 mei 2019 | 19:05 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. In deze aflevering nemen de studenten 'Wiskunde' van Universiteit Gent het op tegen de studenten 'Diplomatie' van Universiteit Antwerpen.

Wo 29 mei 2019 | 23:20 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. In deze aflevering nemen de studenten 'Wiskunde' van Universiteit Gent het op tegen de studenten 'Diplomatie' van Universiteit Antwerpen.

Di 28 mei 2019 | 19:10 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. In deze aflevering meet 'Rechten' van Universiteit Gent zich met 'Fysica' van de KU Leuven.

Ma 27 mei 2019 | 22:20 De Campus Cup

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. In deze aflevering meet 'Rechten' van Universiteit Gent zich met 'Fysica' van de KU Leuven.

Vr 24 mei 2019 | 14:30 Dieren in nesten

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Reportagereeks met Chris Dusauchoit. Chris Dusauchoit is in de Dierenkliniek in Gent, waar hij de kijkoperatie volgt van Djoek, een Berner Sennen hond met een zere knie. In Planckendael staan Francis en co. voor een moeilijke opdracht: ze moeten een zenuwachtige zebra verhuizen. Francis moet het hypernerveuze dier eerst verdoven. Sil van het Natuurhulpcentrum moet uitrukken voor een gewonde groene specht.

Zo 19 mei 2019 | 18:11 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Vr 17 mei 2019 | 14:20 Dieren in nesten

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Reportagereeks met Chris Dusauchoit. Chris Dusauchoit is in het Boudewijnpark te Brugge, waar dolfijn Roxanne op het punt staat te bevallen. Sil van het Natuurhulpcentrum trekt er met de brandweer van Maasmechelen op uit om een losgebroken hangbuikzwijn te vangen. Dierenarts Johan toont ons hoe men een joekel van een blaassteen moet verwijderen uit een klein hondje, en Heidi moet een paard van kolieken bevrijden.

Zo 12 mei 2019 | 19:17 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 12 mei 2019 | 18:20 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 12 mei 2019 | 16:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Do 9 mei 2019 | 14:15 Dieren in nesten

Seizoen 11 - Aflevering 3 - Dierenmagazine met Chris Dusauchoit. Lief en Henk behoren tot het uitstervende ras van schaapsherders. Ze dwalen met hun Drentsche heideschapen over het uitgestrekte militaire domein van Leopoldsburg. In de zomer moeten de dieren geschoren worden, een arbeidsintensief werk. Chris zal hen daarbij assisteren. - Tom is student burgerlijk ingenieur in Gent. Hij is in alle staten, want zijn kat is in een hoge toren geklauterd, en durft er niet meer uit. Superman was niet beschikbaar die dag, dus werden er andere grote middelen ingeschakeld. - In 'Zoo was het vroeger' kijken we met plezier nog een keertje naar Gust, de laaglandgorilla. 34 jaar lang was hij de klasbak van de dierentuin. Tijdens zijn eerste Belgische winter moest hij binnenblijven, omdat hij anders ziek werd. Maar dat vond hij supersaai, ook al was er een klimrek en een knuffelbeer. Nee, dan waren de kleine leeuwenwelpen een stuk uitdagender.

Zo 5 mei 2019 | 20:55 20 jaar S.M.A.K

Documentaire n.a.v. de 20ste verjaardag van het S.M.A.K. Het S.M.A.K. wordt 20. En dat viert het Gentse museum op de best mogelijke manier: met een indrukwekkende tentoonstelling van kunstwerken uit de eigen verzameling. Canvas-documentairemakers Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine volgden de opbouw van nabij en vroegen aan artistiek directeur Philippe Van Cauteren om een aantal sleutelwerken en persoonlijke favorieten uit de collectie te lichten. Het resultaat is een portret van een uniek museum met een al even unieke geschiedenis. Een museum, dat volledig in de geest van oprichter Jan Hoet, de wereld van de hedendaagse kunst zoveel mogelijk wil opentrekken...

Zo 5 mei 2019 | 19:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 5 mei 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 125 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Voetbal: - een verslag van Anderlecht - Standard + reacties - live de stand van zaken in KAA Gent - Club Brugge - de belangrijkste wedstrijden van zaterdag - de titelstrijd in de Premier League: Newcastle - Liverpool Wielrennen: - een verslag van de slotrit in de Ronde van Romandië - een reportage uit de Ronde van Romandië - een verslag van de Tour de Yorkshire Zaalsport: - een verslag van de finale en de match om het brons in de Final 4 van de Champions League basket - volleybal: Roeselare - Maaseik in de play-offs - een reportage over de mogelijke degradatie van traditieclub Sasja Een reportage met Koen Naert en Bashir Abdi over de marathonweelde op dit moment Een reportage over speedskiën (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Zo 5 mei 2019 | 18:34 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 5 mei 2019 | 16:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Vr 3 mei 2019 | 14:20 Dieren in nesten

Seizoen 11 - Aflevering 2 - Dierenmagazine met Chris Dusauchoit. Gent heeft teveel zwerfkatten. Samen met de Dierenkliniek in Merelbeke probeert de stad daar wat aan te doen. Chris gaat vandaag op pad met Dirk van de Milieudienst om katten te vangen, en ze naar de kliniek te brengen. Daar mag Chris assisteren bij de castratie en sterilisatie van de dieren. Na de ingreep worden ze netjes terug naar hun territorium gebracht. Kindjes maken is er dan wel niet meer bij. - Alexander is een Aziatische olifant van wel 5.500 kilo. Hij woont eigenlijk in de Zoo van Rotterdam, maar doet nu aan sekstoerisme in de Zoo van Antwerpen. Zijn taakomschrijving is puur en helder, de vrouwtjes bezwangeren. Maar wat vinden zij daar van?

Do 2 mei 2019 | 14:15 Dieren in nesten

Seizoen 11 - Aflevering 2 - Dierenmagazine met Chris Dusauchoit. Gent heeft teveel zwerfkatten. Samen met de Dierenkliniek in Merelbeke probeert de stad daar wat aan te doen. Chris gaat vandaag op pad met Dirk van de Milieudienst om katten te vangen, en ze naar de kliniek te brengen. Daar mag Chris assisteren bij de castratie en sterilisatie van de dieren. Na de ingreep worden ze netjes terug naar hun territorium gebracht. Kindjes maken is er dan wel niet meer bij. - Alexander is een Aziatische olifant van wel 5.500 kilo. Hij woont eigenlijk in de Zoo van Rotterdam, maar doet nu aan sekstoerisme in de Zoo van Antwerpen. Zijn taakomschrijving is puur en helder, de vrouwtjes bezwangeren. Maar wat vinden zij daar van?

Wo 1 mei 2019 | 13:30 Live: Sporza: Croky Cup finale

Live: Rechtstreeks verslag van de finale van de Beker van België. KAA Gent - KV Mechelen. Commentaar: Frank Raes. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke. (verlengingen en strafschoppen mogelijk)

Ma 29 april 2019 | 14:20 Dieren in nesten

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Reportagereeks met Chris Dusauchoit. Chris Dusauchoit staat stand-by in de dierenkliniek in Gent, waar men Omega, de oude trouwe hond van José probeert te redden nadat die door de zoon van zijn baasje werd overreden. In Planckendael moeten er dwergotters gevangen worden. Met dierenarts Johan gaan we naar het bejaardentehuis voor een kanarie en parkiet. Collega Heidi heeft een moeilijkere opdracht: zij moet een kwaaie poes van haar mondprobleem afhelpen.

Zo 28 april 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 118 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Wielrennen: alles over Luik - Bastenaken - Luik - een uitgebreid wedstrijdverslag met reacties van alle hoofdrolspelers - analyse door Michel Wuyts & een livegesprek met Renaat Schotte - een reportage van Chris Picavet Voetbal: alles over de 6e speeldag van de play-offs - een reportage over AA Gent - Racing Genk - uit het buitenland: een verslag van Barcelona - Levante OF Manchester United - Chelsea Autosport: - een verslag van de GP F1 van Azerbeidzjan, de 4e van het WK - een (kort) verslag van WRC Argentinië en van de Rally van Wallonië (BK) Hockey: een reportage over Watducks - Dragons, terugmatch van de ¼ finale v/h BK Volleybal: een (kort) verslag van Oostende - Asterix Motorcross: een reportage over Stefan Everts Speedski: een reportage over Joost Vandendries (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Zo 28 april 2019 | 18:32 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 28 april 2019 | 16:37 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Za 27 april 2019 | 20:25 Live: AA Gent - Racing Genk

Verslag van de wedstrijd AA Gent - Racing Genk, gespeeld in de Belgische Pro League.

Wo 24 april 2019 | 21:45 De Noodcentrale

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Humaninterestreeks over de noodcentrales 112 en 101. Van reanimaties, over zware verkeersongevallen, tot gewelddadige overvallen: de calltakers in de meldkamers van Gent (112), Brussel (101) en Hasselt (101) staan altijd paraat om de bellers bij te staan.

Zo 21 april 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 111 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Wielrennen: alles over de Amstel Gold Race - een uitgebreid wedstrijdverslag met reacties van alle hoofdrolspelers - analyse door Michel Wuyts en een live gesprek met Maarten Vangramberen (o.v.) - een reportage van Marc Willems Voetbal: alles over de 5e speeldag van de play-offs - een reportage vóór Anderlecht - AA Gent en een livegesprek met Wouter De Smet aan het Constant Vanden Stockstadion - uit het buitenland: een verslag van de titelmatch van Juventus (o.v.) Tennis: een verslag van dag 2 van de Fed Cupwedstrijd België - Spanje Hockey: een verslag van de ½ finale van de Euro Hockey League mét een Belgische vertegenwoordiger Handbal: een verslag van de bekerfinale bij de mannen tussen Sporting Nelo en Achilles Bocholt

Zo 21 april 2019 | 18:27 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 21 april 2019 | 18:15 Live: Anderlecht - AA Gent

Verslag van de wedstrijd Anderlecht - AA Gent, gespeeld in de Belgische Pro League.

Zo 21 april 2019 | 16:22 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Di 16 april 2019 | 18:40 Wereldrecord

Aflevering 5 - Reportagereeks met Maarten Vangramberen. Werelduurrecord (Bradley Wiggins). 7 juni 2015. Op de velodroom van Lee Valley Park in Londen fietst Bradley Wiggins 54,526 kilometer in één uur tijd en plaatst daarmee een nieuwe mijlpaal in de roemrijke geschiedenis van het werelduurrecord. In de hypermoderne windtunnel van de Technische Universiteit Eindhoven laat Maarten zich van zijn meest gestroomlijnde kant zien. Op de wielerpiste van Gent probeert hij één enkel rondje te rijden aan het tempo van Wiggins. Hij merkt al vlug dat hij daarvoor noch de snelheid noch de stuurmanskunst bezit. Bij professor Peter Hespel ontdekt Maarten dat iemand met de traptechniek van een Flandrien nooit het werelduurrecord zal breken. Ex-wereldrecordhouder Alex Dowsett vertelt waarom hij toch nog een kans ziet om binnenkort het werelduurrecord van Wiggins van de tabellen te rijden.

Ma 15 april 2019 | 21:10 Wereldrecord

Aflevering 5 - Reportagereeks met Maarten Vangramberen. Werelduurrecord (Bradley Wiggins). 7 juni 2015. Op de velodroom van Lee Valley Park in Londen fietst Bradley Wiggins 54,526 kilometer in één uur tijd en plaatst daarmee een nieuwe mijlpaal in de roemrijke geschiedenis van het werelduurrecord. In de hypermoderne windtunnel van de Technische Universiteit Eindhoven laat Maarten zich van zijn meest gestroomlijnde kant zien. Op de wielerpiste van Gent probeert hij één enkel rondje te rijden aan het tempo van Wiggins. Hij merkt al vlug dat hij daarvoor noch de snelheid noch de stuurmanskunst bezit. Bij professor Peter Hespel ontdekt Maarten dat iemand met de traptechniek van een Flandrien nooit het werelduurrecord zal breken. Ex-wereldrecordhouder Alex Dowsett vertelt waarom hij toch nog een kans ziet om binnenkort het werelduurrecord van Wiggins van de tabellen te rijden.

Zo 14 april 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 104 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Wielrennen: Parijs - Roubaix - een uitgebreid wedstrijdverslag met reacties van alle hoofdrolspelers - analyse door Michel Wuyts en (o.v.) een live gesprek met Ruben Van Gucht - een reportage van Rutger Vanseveren. Werelduurrecordpoging Campenaerts: een reportage van en een live gesprek met Maarten Vangramberen, in Mexico - Voetbal: alles over de vierde speeldag van de play-offs - een reportage over AA Gent - Antwerp - o.v. uit het buitenland: een verslag van Liverpool - Chelsea OF Fortuna Düsseldorf - Bayern München - F1: een verslag van de Grote Prijs van China, de derde wedstrijd voor het WK - Basketbal: een reportage over Ismael Bako van Antwerp Giants - Kort: - EK turnen in Polen - Masters Golf in Augusta National - TAC-rally voor BK (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Zo 14 april 2019 | 18:20 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 14 april 2019 | 16:21 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 7 april 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 97 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Met: wielrennen: Ronde van Vlaanderen - ruim verslag + reacties van winnaars en verliezers - reportage uit de koers - live analyse met Michel Wuyts - Maarten Vangramberen live bij de winnaar - verslag van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen + reacties Voetbal: - reportage over KRC Genk - KAA Gent uit Play-off 1 - uitslag Anderlecht - Antwerp - Buitenland: Borussia Dortmund - Bayern München + Barcelona - Atlético Madrid Atletiek: verslag van de marathon van Rotterdam (met Koen Naert) + reacties Paardensport: verslag van de Wereldbekerfinale in Göteborg + reacties Roeien: verslag van 'The Boat Race' tussen Oxford en Cambridge Kort: - Motorcross: MXGP Trentino - Volleybal: Play-offs (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Zo 7 april 2019 | 18:26 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 7 april 2019 | 16:27 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Wo 3 april 2019 | 17:16 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Wo 3 april 2019 | 13:30 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Wo 3 april 2019 | 13:18 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Wo 3 april 2019 | 05:00 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Wo 3 april 2019 | 05:00 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Wo 3 april 2019 | 05:00 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Wo 3 april 2019 | 05:00 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Wo 3 april 2019 | 01:26 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Di 2 april 2019 | 23:10 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Di 2 april 2019 | 23:10 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Di 2 april 2019 | 22:59 Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Di 2 april 2019 | 18:59 Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Di 2 april 2019 | 01:00 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Ma 1 april 2019 | 19:11 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Ma 1 april 2019 | 18:03 Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Ma 1 april 2019 | 13:31 Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Ma 1 april 2019 | 12:30 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Ma 1 april 2019 | 04:00 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Ma 1 april 2019 | 00:31 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Zo 31 maart 2019 | 22:05 Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Verslag

Zo 31 maart 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 90 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Wielrennen: alles over Gent - Wevelgem - een uitgebreid wedstrijdverslag met reacties van alle hoofdrolspelers - analyse door Michel Wuyts en (o.v.) een live gesprek met Maarten Vangramberen - een reportage van Chris Picavet Voetbal: alles over de 1ste speeldag van de play-offs - Play-off 1: een reportage over Racing Genk - Anderlecht - Play-off 2 (kort): een verslag van STVV - Charleroi - o.v. uit het buitenland: een verslag van Liverpool - Tottenham OF Ajax - PSV F1: een verslag van de Grote Prijs van Bahrein, de 2de wedstrijd voor het WK Kort: - WRC Corsica - MXGP Nederland Paardensport: een reportage over Gudrun Patteet, in de aanloop naar de WB-finale jumping Zaalsporten: - handbal: een verslag van de finale van de Final 4 van de BeNeLeague - volleybal: een verslag van Maaseik - Aalst in de play-offs Waterpolo: een reportage over de finale van de beker van België

Zo 31 maart 2019 | 18:29 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 31 maart 2019 | 16:38 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Zo 31 maart 2019 | 14:30 Live: Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Live verslag van de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem. Lees er meer over op gids.tv/3870/gent-wevelgem-2019.

Zo 31 maart 2019 | 14:30 Live: Wielrennen: Gent - Wevelgem (België)

Live: Verslag

Zo 31 maart 2019 | 13:30 Live: Sporza op zondag

Live: Aflevering 13 - Sportmagazine. Met: wielrennen: liveverslag van Gent - Wevelgem voor vrouwen. Commentaar: Ruben Van Gucht en Lieselot Decroix. - Wielrennen: liveverslag van Gent - Wevelgem voor mannen. Commentaar: Michel Wuyts en José De Cauwer. Presentatie omkadering: Karl Vannieuwkerke. Lees meer over de favorieten voor Gent-Wevelgem op gids.tv/3870/gent-wevelgem-2019.

Do 28 maart 2019 | 19:10 Therapie

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Humaninterestreeks waarin zeven therapeuten gevolgd worden. Prof. dr. Sarah Bal (50, Sint-Martens-Latem) is licentiaat klinische psychologie en doctor in de psychologische wetenschappen. In 2003 behaalde ze haar doctoraat rond jongeren die te maken hebben gekregen met seksueel misbruik. Vandaag is ze als gastprofessor verbonden aan de vakgroep Psychiatrie en Medische Psychologie van de Universiteit Gent. Haar expertise omvat chronische stress en trauma bij kinderen en jongeren. Als klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut werkt ze daarnaast binnen de afdeling Kinderen Jeugdpsychiatrie van het Universitair Ziekenhuis Gent. Daar bestaat haar taak voornamelijk uit diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren, en hun gezinsleden, die te maken hebben met uiteenlopende psychiatrische problemen. Sarah Bal geeft geregeld lezingen en ze geeft les aan verschillende hogescholen.

Wo 27 maart 2019 | 21:20 Therapie

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Humaninterestreeks waarin zeven therapeuten gevolgd worden. Prof. dr. Sarah Bal (50, Sint-Martens-Latem) is licentiaat klinische psychologie en doctor in de psychologische wetenschappen. In 2003 behaalde ze haar doctoraat rond jongeren die te maken hebben gekregen met seksueel misbruik. Vandaag is ze als gastprofessor verbonden aan de vakgroep Psychiatrie en Medische Psychologie van de Universiteit Gent. Haar expertise omvat chronische stress en trauma bij kinderen en jongeren. Als klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut werkt ze daarnaast binnen de afdeling Kinderen Jeugdpsychiatrie van het Universitair Ziekenhuis Gent. Daar bestaat haar taak voornamelijk uit diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren, en hun gezinsleden, die te maken hebben met uiteenlopende psychiatrische problemen. Sarah Bal geeft geregeld lezingen en ze geeft les aan verschillende hogescholen.

Zo 24 maart 2019 | 18:30 Helden Van Hier: Door Het Vuur

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Realityreeks over het werk van de brandweerlui en ambulanciers in Gent

Di 19 maart 2019 | 19:25 STVV - AA Gent (samenvatting)

Samenvatting van de voetbalwedstrijd STVV - AA Gent, gespeeld in de Belgische Pro League.

Di 19 maart 2019 | 19:15 STVV - AA Gent (samenvatting)

Voetbal

Di 19 maart 2019 | 17:10 Flikken

Seizoen 10 - Aflevering 8 - Politieserie. Een vrouwelijke kant (deel 2). Michiel verzwijgt tegen zijn collega's dat de vermoorde ex-Miss België enkele uren voor haar dood nog de lakens deelde met hem. Hij verdenkt een spits van AA Gent en stort zich in het onderzoek. Zijn geheim komt uit wanneer foto's van hem en de vermoorde Miss België de volgende dag paginagroot in de krant staan. Michiel wordt op non-actief gezet en de overige flikken moeten er alles aan doen om te voorkomen dat hun collega de moord in de schoenen geschoven krijgt.

Zo 17 maart 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 76 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Voetbal: - de laatste speeldag van de reguliere competitie, met de focus op STVV - AA Gent en de strijd om het laatste play-off 1 ticket. - reportage over KV Mechelen OF Beerschot (promotie uit 1B) - uit het buitenland - FA Cup: Wolverhampton - Manchester United + Swansea - Man.City Wielrennen: - verslag van de laatste rit in Parijs-Nice - verslag van de 5e rit in de Tirreno - Adriatico - verslag van het Para-WK baanwielrennen Autosport: - verslag van de eerste F1-wedstrijd van het seizoen in Melbourne - reacties en analyse na de F1-wedstrijd - kort verslag rally van SPA Wintersport: reportage over Sam Maes, de beste Belgische skiër. Special Olympics: reportage van onze ploeg ter plaatse Kort: - Grand Slam judo in Baku - Red Bull One Breakdance finales - Start play-offs volleybal Aalst - Roeselare (Maaseik - Menen) - Interview met Jacques Borlée (o.v.)

Vr 15 maart 2019 | 17:15 Flikken

Seizoen 10 - Aflevering 5 - Politieserie. Bonnie & Clyde (deel 1). Op de kleine ring rond Gent worden twee brutale overvallen gepleegd. Een gemaskerde dader slaat zijn slachtoffers knock-out en verdwijnt met de inhoud van de kassa. Er zijn gelijkenissen met een dossier van negen jaar geleden en het ziet ernaaruit dat de zaak in een recordtijd zal worden opgelost. Tot er een derde overval gebeurt. De flikken moeten de daders vinden voor er nog meer slachtoffers vallen. Ze gaan op zoek in het Gentse boksmilieu en boeken een eerste overwinning. Maar dan krijgt een routineklus een dramatische wending.

Wo 6 maart 2019 | 17:15 Flikken

Seizoen 9 - Aflevering 10 - Vlaamse politieserie. De plaag (deel 1). Een inbrakenplaag teistert Gent. Dirk komt net op tijd thuis om drie inbrekers te zien weglopen. Volgens zijn vrouw stond hij oog in oog met hen. Toch kan hij niemand identificeren. De plaag houdt aan. Het team draait massa's overuren en moet optornen tegen een boze burgerwacht. Tijdens de lange patrouilles kan Emma het steeds beter vinden met Michiel. Bij een wegcontrole wordt een oude bekende van John betrapt met inbrekersgereedschap. Hij zegt dat hij alleen werkt. De bewijzen spreken dat tegen.

Zo 3 maart 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 62 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Wielrennen: alles over Kuurne-Brussel-Kuurne: een uitgebreid wedstrijdverslag, reacties van alle hoofdrolspelers, een live gesprek met Michel Wuyts (o.v.) en een reportage van Chris Picavet. - Baanwielrennen: een verslag van de slotdag van het WK in Polen + reacties. - Voetbal: alles over speeldag 28 in 1A - een verslag van Zulte Waregem - AA Gent + reacties - een reportage over Club Brugge - STVV - een verslag over de ontknoping in 1B - uit Spanje: een verslag van Real Madrid - Barcelona (o.v.) - Atletiek: een verslag van de slotdag van het EK Indoor in Schotland + reacties Gymnastiek: een reportage over Nina Derwael - Kort: Vasaloppet langlaufen - WK allround snelschaatsen in Calgary (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Zo 17 februari 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 48 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Voetbal: alles over de 26ste speeldag in de hoogste klasse. Met een verslag van Club Brugge - Racing Genk, met reacties en een analyse door Peter Vandenbempt. Daarna een reportage over Waasland-Beveren - AA Gent. Wielrennen: een reportage over Yves Lampaert. Veldrijden: een verslag van de wedstrijd in Hulst, de laatste van Mathieu van der Poel. Atletiek: een reportage over het BK indoor in Gent. Rally: een verslag van de WK-manche in Zweden. Skiën: een verslag van het WK slalom (mannen). Boksen: een reportage over de Europese titelkamp van Yves Ngabu in Roeselare. Squash: een reportage over de zusjes Gilis, n.a.v. het BK in Nimy. (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Za 16 februari 2019 | 18:00 Kijk uit

Aflevering 7 - Verkeersmagazine. Kijk uit in de 'schoolstraat'. De 'schoolstraat' is een principe dat in 1989 voor het eerst werd toegepast in de Italiaanse stad Bolzano. In België kreeg Gent de primeur. De stad startte in 2012 met een proefproject en nadien volgden nog heel wat andere steden en gemeenten dit voorbeeld. Pas sinds oktober van vorig jaar is het concept 'schoolstraat' ook wettelijk verankerd in de wegcode met een duidelijke definitie, een eigen verkeersbord en eigen verkeersregels. Je verneemt er alles over in deze Kijk uit.

Zo 10 februari 2019 | 19:00 Het journaal - Sportweekend

Aflevering 41 - Nieuws, met in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. Voetbal: alles over de 25ste speeldag in de hoogste klasse: een verslag van Cercle Brugge - Club Brugge + reacties - een reportage over STVV - Waasland-Beveren - uit de Premier League: een verslag van Manchester City - Chelsea Veldrijden: een verslag van de wedstrijd in Hoogstraten, de zevende manche voor de Superprestige - een reportage over wereldkampioene Sanne Cant. Schaatsen: een verslag van het WK afstanden in Inzell, met Bart Swings. Tennis: - een verslag van dag 2 van België - Frankrijk (Fed Cup) - een reportage over de Belgische ploeg in de Fed Cup. Atletiek: een reportage over Hanne Maudens n.a.v. IFAM Gent. Skiën: een verslag van het WK afdaling, de laatste wedstrijd van Lindsey Vonn. Kort: CrossCup Rotselaar. (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Zo 10 februari 2019 | 16:12 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Een jeugdhuis staat in lichterlaaie. De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken. Ambulancemedewerker Kenneth helpt een oudere man met psychische problemen. Hij is op zijn hoede, want de man staat bekend om zijn agressieve gedrag. Bij een brand in een garage is de hitte zo overweldigend, dat het team niet bij de brandende auto's kan.

Zo 10 februari 2019 | 12:05 NOS Studio Sport

Vanavond onder andere in NOS Studio Sport: - Skiën: afdaling mannen op WK - Schaatsen: WK afstanden in Inzell - Shorttrack: WB in Turijn - Boksen: Rudi Lubbers in Nederland - Tennis: Fed Cup:Nederland-Canada - Rugby: zeslandentoernooi - Judo: grandslamtoernooi in Parijs - Atletiek: Liemarvin Bonevaca in Gent

Za 9 februari 2019 | 23:25 NOS Studio Sport

Vanavond onder andere in NOS Studio Sport: - Skiën: afdaling mannen op WK - Schaatsen: WK afstanden in Inzell - Shorttrack: WB in Turijn - Boksen: Rudi Lubbers in Nederland - Tennis: Fed Cup:Nederland-Canada - Rugby: zeslandentoernooi - Judo: grandslamtoernooi in Parijs - Atletiek: Liemarvin Bonevaca in Gent

Zo 3 februari 2019 | 18:26 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Een jeugdhuis staat in lichterlaaie. De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken. Ambulancemedewerker Kenneth helpt een oudere man met psychische problemen. Hij is op zijn hoede, want de man staat bekend om zijn agressieve gedrag. Bij een brand in een garage is de hitte zo overweldigend, dat het team niet bij de brandende auto's kan.

Zo 3 februari 2019 | 16:06 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Brandweerzone Gent wordt om versterking gevraagd bij een brand in een speelgoedwinkel. Er ligt mogelijk vuurwerk binnen en het gebouw staat op instorten, dus ze moeten snel te werk gaan. Ambulancemedewerkers Bas en Antoon hebben hun handen vol na de Gentse feesten. De ochtendtaferelen spreken voor zich.

Wo 30 januari 2019 | 20:30 Live: Sporza: De cup

Live: Aflevering 2 - Rechtstreeks verslag van een voetbalwedstrijd in de Beker van België. Halve finale (terugwedstrijd): KV Oostende - AA Gent. Commentaar: Frank Raes. Interviews: Eddy Demarez. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke.

Zo 27 januari 2019 | 18:33 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Brandweerzone Gent wordt om versterking gevraagd bij een brand in een speelgoedwinkel. Er ligt mogelijk vuurwerk binnen en het gebouw staat op instorten, dus ze moeten snel te werk gaan. Ambulancemedewerkers Bas en Antoon hebben hun handen vol na de Gentse feesten. De ochtendtaferelen spreken voor zich.

Zo 27 januari 2019 | 16:22 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. In een torenhoog appartementsgebouw woedt een brand op de bovenste verdieping. Alle bewoners moeten worden geëvacueerd, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De politie schakelt de hulp van de ambulancemedewerkers in voor een uitgetelde vluchteling. De man is al maanden onderweg, lijkt volledig uitgeput en geeft bijna geen teken van leven meer.

Vr 25 januari 2019 | 19:50 KAA Gent - Anderlecht (samenvatting)

Voetbal

Vr 25 januari 2019 | 14:55 Die Donau – Reise in ein unbekanntes Europa

Aflevering 2 - Die zweite Etappe führt Werner van Gent bis in die Slowakei. Vom Machland, einer fruchtbaren Ebene in Oberösterreich, geht es weiter Richtung Wien. Dort findet sich ein Friedhof der Namenlosen, eine Begräbnisstätte für unbekannte Wasserleichen. Letzte Station ist die slowakische Hauptstadt Bratislava.

Vr 25 januari 2019 | 14:15 Die Donau – Reise in ein unbekanntes Europa

Eerste aflevering. Schweizer Journalisten reisen entlang der Donau vom Quellgebiet im Schwarzwald bis zur Mündung ins Schwarze Meer. Die erste Etappe führt Werner van Gent bis nach Linz. Bei Immendingen beobachtet der Reporter ein Naturphänomen der besonderen Art: das Versickern des Flusses im Karstgestein. In Ulm wird er Zeuge fastnachtlicher Ausgelassenheit mitten im Sommer. In Bayern erlebt Werner van Gent sowohl die weltliche als auch die geistliche Seite des Benediktinerklosters Weltenburg. Ab Passau macht er sich auf einem der schönsten Fahrradwege Europas auf nach Linz.

Do 24 januari 2019 | 20:30 Live: Sporza: De cup

Live: Aflevering 1 - Rechtstreeks verslag van een voetbalwedstrijd in de Beker van België. Rechtstreeks verslag van de halve finale AA Gent - KV Oostende (heenwedstrijd). Commentaar: Frank Raes. Interviews: Eddy Demarez. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke.

Do 24 januari 2019 | 20:10 KAA Gent - Anderlecht (samenvatting)

Voetbal

Ma 21 januari 2019 | 17:30 KAA Gent - Anderlecht (samenvatting)

Voetbal

Zo 20 januari 2019 | 18:39 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. In een torenhoog appartementsgebouw woedt een brand op de bovenste verdieping. Alle bewoners moeten worden geëvacueerd, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De politie schakelt de hulp van de ambulancemedewerkers in voor een uitgetelde vluchteling. De man is al maanden onderweg, lijkt volledig uitgeput en geeft bijna geen teken van leven meer.

Zo 20 januari 2019 | 17:55 Live: KAA Gent - Anderlecht

Verslag van de wedstrijd KAA Gent - Anderlecht, gespeeld in de Belgische Pro League.

Zo 20 januari 2019 | 16:22 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Er komt een oproep binnen over een uitslaande brand in een schuur waar ook gasflessen staan. Daardoor is er een grote kans op een ontploffing. Ambulancemedewerker Sven komt ter plaatse bij een verkeersongeval waarbij een vrouw zwaargewond is geraakt. En een jongedame is in haar hand gebeten door een hond. Ambulancemedewerker Marvin probeert de schade te beperken.

Zo 13 januari 2019 | 18:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Er komt een oproep binnen over een uitslaande brand in een schuur waar ook gasflessen staan. Daardoor is er een grote kans op een ontploffing. Ambulancemedewerker Sven komt ter plaatse bij een verkeersongeval waarbij een vrouw zwaargewond is geraakt. En een jongedame is in haar hand gebeten door een hond. Ambulancemedewerker Marvin probeert de schade te beperken.

Zo 13 januari 2019 | 16:13 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Op een parkeerterrein zit een groep vluchtelingen opgesloten in een koelwagen. Binnenin wordt er op de deur geklopt, maar het slot aan de buitenkant zit muurvast. Luitenant Erwin en zijn team bedenken een oplossing. Een jonge bestuurder is van de weg geraakt met zijn auto. De wagen is op zijn dak beland en ambulanciers Sven en Bas werken samen met de brandweer om de man uit het wrak te halen.

Zo 6 januari 2019 | 18:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Op een parkeerterrein zit een groep vluchtelingen opgesloten in een koelwagen. Binnenin wordt er op de deur geklopt, maar het slot aan de buitenkant zit muurvast. Luitenant Erwin en zijn team bedenken een oplossing. Een jonge bestuurder is van de weg geraakt met zijn auto. De wagen is op zijn dak beland en ambulanciers Sven en Bas werken samen met de brandweer om de man uit het wrak te halen.

Zo 6 januari 2019 | 16:14 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Vlaamse realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum Gent. Er woedt een brand in een kraakpand en korporaal Robin hoort dat er nog iemand in het gebouw zit. Met twee teams kammen ze het pand uit, op zoek naar de vermiste kraker. Er staat een schouw in brand, maar de bewoners zelf slapen rustig verder terwijl de brandweer al binnen is. Tijdens de Gentse feesten krijgt een man een hartstilstand in zijn camper. Ambulancemedewerker Bas moet razendsnel overgaan tot reanimatie.

Vr 4 januari 2019 | 11:15 Flikken

Over een team van zeven Gentse politieagenten, met in de hoofdrol twee jonge, vrouwelijke agenten in burger: Britt en Tony. Een internationale bende Pickpockets is naar Gent afgereist en de Unit Gauwdiefstallen vraagt het team bij te springen. De mannen hebben zich terdege op deze opdracht voorbereid en trakteren Britt en Tony op een verrassing. Bovendien wil de burgemeester bij het begin van het toeristisch seizoen meer blauw op straat.

Wo 2 januari 2019 | 15:00 Flikken

Over een team van zeven Gentse politieagenten, met in de hoofdrol twee jonge, vrouwelijke agenten in burger: Britt en Tony. Een internationale bende Pickpockets is naar Gent afgereist en de Unit Gauwdiefstallen vraagt het team bij te springen. De mannen hebben zich terdege op deze opdracht voorbereid en trakteren Britt en Tony op een verrassing. Bovendien wil de burgemeester bij het begin van het toeristisch seizoen meer blauw op straat.

Ma 31 december 2018 | 20:30 Flikken

Over een team van zeven Gentse politieagenten, met in de hoofdrol twee jonge, vrouwelijke agenten in burger: Britt en Tony. Een internationale bende Pickpockets is naar Gent afgereist en de Unit Gauwdiefstallen vraagt het team bij te springen. De mannen hebben zich terdege op deze opdracht voorbereid en trakteren Britt en Tony op een verrassing. Bovendien wil de burgemeester bij het begin van het toeristisch seizoen meer blauw op straat.

Za 29 december 2018 | 19:59 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Er woedt een brand in een kraakpand en korporaal Robin hoort dat er nog iemand in het gebouw zit. Met twee teams kammen ze het pand uit, op zoek naar de vermiste kraker. Er staat een schouw in brand, maar de bewoners zelf slapen rustig verder terwijl de brandweer al binnen is. Tijdens de Gentse feesten krijgt een man een hartstilstand in zijn camper. Ambulancemedewerker Bas moet razendsnel overgaan tot reanimatie.

Za 29 december 2018 | 16:49 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Een jongen is gevallen met zijn BMX en heeft last van tintelingen in zijn vingers en benen. Alles wijst erop dat hij een ernstig nekletsel heeft opgelopen. De buurman van een ouder koppel heeft al een week niets meer van zich laten horen. De penetrante geur rond de woning doet het ergste vermoeden. Een vrouw is op het terras van haar appartement gevallen en heeft dringend hulp nodig. Gerrit, de oudste ambulancemedewerker van het korps, heeft een ernstig fietsongeval en belandt zelf in het ziekenhuis.

Wo 26 december 2018 | 20:25 Live: Racing Genk - AA Gent

Verslag van de wedstrijd Racing Genk - AA Gent, gespeeld in de Belgische Pro League.

Di 25 december 2018 | 17:22 Internationaal Franz Liszt Concours - Mengjie Han

Totentanz: Paraphrase on Dies irae, S.126. Pianist Mengjie Han studeerde bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en met Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft meegedaan aan masterclasses van onder andere Paul Komen, Rian de Waal, Boris Petrushansky, Jacques Rouvier, Leslie Howard, en Dmitri Bashkirov. Hij won de Eerste Prijs op het Steinway Pianoconcours, het Prinses Christina Concours, en de International Piano Contest Maria Campina in Portugal. Mengjie Han treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Hij speelde op het Canal Festival en het International Steinway Festival Hamburg. Als prijswinnaar van het Prinses Christina Concours kreeg hij de kans op te treden in Griekenland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, en Canada. Hij is lid van het Amatis Trio, waarmee hij de Publieksprijs won op het Canal Festival van 2013.

Za 22 december 2018 | 20:00 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Een jongen is gevallen met zijn BMX en heeft last van tintelingen in zijn vingers en benen. Alles wijst erop dat hij een ernstig nekletsel heeft opgelopen. De buurman van een ouder koppel heeft al een week niets meer van zich laten horen. De penetrante geur rond de woning doet het ergste vermoeden. Een vrouw is op het terras van haar appartement gevallen en heeft dringend hulp nodig. Gerrit, de oudste ambulancemedewerker van het korps, heeft een ernstig fietsongeval en belandt zelf in het ziekenhuis.

Za 22 december 2018 | 16:20 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Aan een sluis in Evergem is een plezierjacht ontploft en twee Fransmannen zijn zwaar verbrand. De brandweer en de ambulancemedewerkers kunnen alleen via een smalle loopbrug bij de boot komen. Een van de schippers zit gekneld onder de brokstukken en er wordt gevreesd dat de boot kan zinken. Ploeg 2 krijgt een bizarre oproep: een oude vrouw is klem komen te zitten onder haar ingestorte plafond.

Vr 21 december 2018 | 14:15 Flikken

Over een team van zeven Gentse politieagenten, met in de hoofdrol twee jonge, vrouwelijke agenten in burger: Britt en Tony. Op zondagochtend wordt in de haven van Gent het lijk aangetroffen van een taxichauffeur; zijn keel is doorgesneden, zijn geld geroofd. Britt en Tony overtuigen onderzoeksrechter Francken de zaak aan hen toe te wijzen en niet aan de Federale politie. De twee vrouwen krijgen 24 uur. Pasmans heeft ook Raymond op zijn vrije dag voor dit onderzoek gemobiliseerd, maar zij krijgen van Deprez een ander "zwaar" vergrijp toegewezen.

Wo 19 december 2018 | 18:00 Flikken

Over een team van zeven Gentse politieagenten, met in de hoofdrol twee jonge, vrouwelijke agenten in burger: Britt en Tony. Op zondagochtend wordt in de haven van Gent het lijk aangetroffen van een taxichauffeur; zijn keel is doorgesneden, zijn geld geroofd. Britt en Tony overtuigen onderzoeksrechter Francken de zaak aan hen toe te wijzen en niet aan de Federale politie. De twee vrouwen krijgen 24 uur. Pasmans heeft ook Raymond op zijn vrije dag voor dit onderzoek gemobiliseerd, maar zij krijgen van Deprez een ander "zwaar" vergrijp toegewezen.

Ma 17 december 2018 | 23:30 Flikken

Over een team van zeven Gentse politieagenten, met in de hoofdrol twee jonge, vrouwelijke agenten in burger: Britt en Tony. Op zondagochtend wordt in de haven van Gent het lijk aangetroffen van een taxichauffeur; zijn keel is doorgesneden, zijn geld geroofd. Britt en Tony overtuigen onderzoeksrechter Francken de zaak aan hen toe te wijzen en niet aan de Federale politie. De twee vrouwen krijgen 24 uur. Pasmans heeft ook Raymond op zijn vrije dag voor dit onderzoek gemobiliseerd, maar zij krijgen van Deprez een ander "zwaar" vergrijp toegewezen.

Za 15 december 2018 | 20:00 Helden Van Hier: Door Het Vuur

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Aan een sluis in Evergem is een plezierjacht ontploft en twee Fransmannen zijn zwaar verbrand. De brandweer en de ambulancemedewerkers kunnen alleen via een smalle loopbrug bij de boot komen. Een van de schippers zit gekneld onder de brokstukken en er wordt gevreesd dat de boot kan zinken. Ploeg 2 krijgt een bizarre oproep: een oude vrouw is klem komen te zitten onder haar ingestorte plafond.

Za 8 december 2018 | 17:30 Beethoven - Symfonie Nr. 4

In de serie "Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven" komen alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma's dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonieën door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. Nadat Ludwig van Beethoven zijn toehoorders de stuipen op het lijf had gejaagd met zijn 'Eroïca', begon hij aantekeningen te maken voor een nieuwe, energieke symfonie in c klein. De ene schets na de andere kwam op papier, maar in 1806 zette hij de plannen voor dit werk even opzij. In plaats daarvan begon hij aan een andere symfonie, die - om met Robert Schumann te spreken - eerder "een Grieks, slank meisje" werd dan een nieuwe symfonische reus. Het is goed voor te stellen dat de lichte en heldere toon van deze Vierde symfonie in Bes, opus 60 te maken had met de gelukkige momenten die Beethoven in de zomer van dat jaar beleefde bij de bevriende familie Brunswick.

Vr 7 december 2018 | 22:30 Black IMDb: 7.1

07/12/18 - IMDB * 7.1 - Misdaaddrama, Black is een Belgische film uit 2015 onder regie van Adil El Arbi & Bilall Fallah, en is gebaseerd op de boeken Black en Back van jeugdauteur Dirk Bracke. De film ging in première op 11 september op het Internationaal filmfestival van Toronto en kreeg zijn Belgische première tijdens het Film Fest Gent 2015. ’Black’ vertelt het rauwe verhaal van de vijftienjarige Mavela – zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende “Black Bronx”. Ze wordt brutaal gedwongen om te kiezen tussen loyaliteit en...

Black is een Belgische film uit 2015 onder regie van Adil El Arbi & Bilall Fallah, en is gebaseerd op de boeken Black en Back van jeugdauteur Dirk Bracke. De film ging in première op 11 september op het Internationaal filmfestival van Toronto en kreeg zijn Belgische première tijdens het Film Fest Gent 2015. ’Black’ vertelt het rauwe verhaal van de vijftienjarige Mavela – zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende “Black Bronx”. Ze wordt brutaal gedwongen om te kiezen tussen loyaliteit en liefde wanneer ze halsoverkop verliefd wordt op een Marokkaanse jongen uit de rivaliserende gang “1080”. Maar één ding leert Mavela snel: ‘Eens een bendelid, altijd een bendelid; bij de Black Bronx geraak je nooit meer weg.’ Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/black

Di 4 december 2018 | 20:30 Live: Sporza: De cup

Live: Aflevering 3 - Voetbalmagazine. Liveverslag van de 1/8ste finale: AA Gent - Beerschot Wilrijk. Commentaar: Frank Raes; interviews: Eddy Demarez. Met voor- en nabeschouwing gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke.

Ma 26 november 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Eén jaar na hun opname in het kinderziekenhuis bezoeken we de kinderen opnieuw. We willen graag weten hoe het met hen gaat en hoe ze terugkijken op hun ziekte, en op die moeilijke periode uit hun leven.

Za 24 november 2018 | 16:55 Flikken

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Politieserie (2001). Corrupt. In het centrum van Gent wordt een juwelierswinkel overvallen. Als kort daarop de vermoedelijke dader voor dood wordt aangetroffen, staan de agenten voor een raadsel. En van de buit is geen spoor. Een zenuwachtige Tony heeft haar teamgenoten iets mee te delen. Ze beseft ook dat zij een confrontatie met Sam niet langer uit de weg kan gaan. Britt wordt gecontacteerd door een geschokte Danny. Hij is te weten gekomen dat Nadine Vanbruane haar baas is.

Do 22 november 2018 | 22:40 Beethoven - Symfonie Nr. 8

In de serie "Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven" komen alle negen symfonie?n van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma's dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonie?n door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. De achtste is Beethovens definitieve afscheid van de klassieke symfonie zoals die vastgelegd werd door Haydn. Rossini en diens Italiaanse bel canto stijl vormden, zo wordt gezegd, de inspiratie voor het tweede deel dat zich wat pedant en met de onverstoorbare precisie van een metronoom ontvouwt. Beethoven vormt het derde deel, een uiterst klassiek menuet, om tot een parodie op het genre, met statige trompetten en pauken die soms net een tel te laat lijken te komen. En het eindeloos aanslepende slot van deze symfonie, waarbij Beethoven het einde steeds uitstelt en eindakkoord na eindakkoord op elkaar stapelt, moet beslist niet al te ernstig opgevat worden.

Ma 19 november 2018 | 21:30 In Vlaamse velden

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Dramaserie (2014). Augustus 1915. Vincent wordt bevorderd tot korporaal. Hij ergert zich aan de Franstalige legerleiding. In Gent organiseert Philippe - die droomt van een carrière als docent aan de universiteit - gratis hulp voor zwangere vrouwen. Het leven achter de linies biedt Guillaume onvermoede mogelijkheden. Marie smokkelt voor de weerstand. Maar er is ook haar band met Hans-Peter.

Ma 19 november 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Jarne is terug in het ziekenhuis. Hij heeft veel koorts en van de vrolijke Jarne die we enkele weken geleden zagen, blijft nog maar weinig over. Matto heeft een week lang heel hard gevochten tegen de slechte celletjes. Ook de ramenwassers moeten eraan geloven. De familie van Robin zou de palliatieve zorg het liefst thuis voortzetten.

Ma 19 november 2018 | 16:50 Flikken

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Politieserie (2001). Horen en zien. Wanneer André De Meyer uit het Gentse gerechtshof ontsnapt, vermoedt de federale politie dat hij naar Frankrijk probeert te vluchten. Raymond weet dat De Meyer in Gent een ex en een dochter heeft en stelt zijn collega's een observatie voor. Hij kent zelfs de ideale plek. Britt en Tony worden naar de 'cirk' gestuurd, waar een ongeruste postbode zich zorgen maakt over aanhoudend kindergehuil in een van de woningen.

Zo 18 november 2018 | 18:00 Alleen Elvis blijft bestaan

Seizoen 8 - Aflevering 6 - Talkshow (2018) met Thomas Vanderveken. Khalid Benhaddou. Deze week heeft Thomas een bijzondere stem uit de islam te gast. Khalid Benhaddou is imam in de El Fath-moskee in Gent, voorzitter van het Platform Vlaamse Imams én auteur van het boek 'Is dit nu de Islam? - Hoe ik als moslim voor nieuwe tijden ga: rationeel, Europees en verzoenend'. En hij is amper 30. De brug te leggen tussen de Koran, die hij al sinds zijn 13de uit het hoofd kent, en de Europese maatschappij waarin hij opgroeit, wordt zijn roeping. Spiritualiteit is belangrijk, maar boven alles wil hij met een scherpe geest blijven kijken, blijven analyseren, blijven leren. Hij houdt een warm pleidooi voor een 'mondiale verlichting van de islam'.

Zo 18 november 2018 | 13:30 Live: Sporza op zondag

Live: Aflevering 34 - Sportmagazine. Met: Veldrijden: liveverslag van de Flandriencross in Hamme, 3de manche van de DVV-trofee. Commentaar: Michel Wuyts en Paul Herygers. Interviews: Ruben Van Gucht. - Baanwielrennen: liveverslag van de Zesdaagse van Gent. Commentaar: Christophe Vandegoor. Interviews: Chris Picavet. - G-sport: BOIC-stage paralympics.

Za 17 november 2018 | 22:20 Alleen Elvis blijft bestaan

Seizoen 8 - Aflevering 6 - Talkshow (2018) met Thomas Vanderveken. Khalid Benhaddou. Deze week heeft Thomas een bijzondere stem uit de islam te gast. Khalid Benhaddou is imam in de El Fath-moskee in Gent, voorzitter van het Platform Vlaamse Imams én auteur van het boek 'Is dit nu de Islam? - Hoe ik als moslim voor nieuwe tijden ga: rationeel, Europees en verzoenend'. En hij is amper 30. De brug te leggen tussen de Koran, die hij al sinds zijn 13de uit het hoofd kent, en de Europese maatschappij waarin hij opgroeit, wordt zijn roeping. Spiritualiteit is belangrijk, maar boven alles wil hij met een scherpe geest blijven kijken, blijven analyseren, blijven leren. Hij houdt een warm pleidooi voor een 'mondiale verlichting van de islam'.

Za 17 november 2018 | 16:40 Flikken

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Politieserie (2001). Blinde hoek. In een buitenwijk van Gent vindt een voorbijrijdende chauffeur de zwaargewonde Ferry Pauwels naast zijn wagen: hij is in elkaar geslagen. Er zijn geen getuigen van het incident, maar alles wijst op een geval van verkeersagressie. Tony vraagt zich inmiddels af hoe dokter Sam aan haar nummer is geraakt, maar Britt pleit onschuldig. Vanneste wil wat meer te weten komen over Nadine Vanbruane en neust in haar dossier.

Vr 16 november 2018 | 14:15 Die Donau – Reise in ein unbekanntes Europa

Eerste aflevering. Schweizer Journalisten reisen entlang der Donau vom Quellgebiet im Schwarzwald bis zur Mündung ins Schwarze Meer. Die erste Etappe führt Werner van Gent bis nach Linz. Bei Immendingen beobachtet der Reporter ein Naturphänomen der besonderen Art: das Versickern des Flusses im Karstgestein. In Ulm wird er Zeuge fastnachtlicher Ausgelassenheit mitten im Sommer. In Bayern erlebt Werner van Gent sowohl die weltliche als auch die geistliche Seite des Benediktinerklosters Weltenburg. Ab Passau macht er sich auf einem der schönsten Fahrradwege Europas auf nach Linz.

Ma 12 november 2018 | 21:30 In Vlaamse velden

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Dramaserie (2014). Kerstmis 1914. Aan het front verbroedert Vincent met de Duitsers. In Gent helpen Virginie en Marie met de voedsel- en kledingbedelingen. Guillaume wordt naar het front gestuurd. Marie legt contact met de weerstand. Ze wordt ingeschakeld om informatie de stad uit te smokkelen. Philippe wordt gevraagd om een Duitse loyaliteitsverklaring te ondertekenen.

Ma 12 november 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Malina (6) heeft in de binnenspeeltuin een pot hete thee over zich heen gekregen. De keuze om Robin vanaf nu palliatief te begeleiden is voor zijn familie hartverscheurend en zorgt voor twijfel. Amber begint aan een intensief revalidatietraject. Zo kan ze leren om met haar zeer beperkte zicht toch zelfstandig te worden.

Zo 11 november 2018 | 23:25 De allerlaatste getuigen

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Documentairereeks (2013). Uitzicht op vrede. In 1918 startte het Duitse leger een ultiem offensief. Veel families die in de buurt van het front woonden, moesten vluchten. Zo ook de familie van Martha. Op 11 november 1918 was er na vier jaar oorlog eindelijk uitzicht op vrede. Het was wapenstilstand en de vreugde barstte los. Yvonne uit Gent herinnert het zich goed. De vader van Marcel kwam thuis, maar het blije weerzien was van korte duur. Hij kwam thuis met een longontsteking en heeft nog maar 24 dagen geleefd.

Zo 11 november 2018 | 19:00 Het Journaal - Sportweekend

Aflevering 315 - Nieuws en sport. Nieuws, met om 19u20 in 'Sportweekend' een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit (presentatie: Ruben Van Gucht). Voetbal: alles over de 15e speeldag in de eerste klasse: een verslag van Anderlecht - AA Gent met reacties + een reportage over Zulte Waregem - Lokeren + uit het buitenland: een verslag van Manchester City - Manchester United OF Borussia Dortmund - Bayern München. - Wielrennen: een verslag van de 4e veldrit voor de Superprestige, in Gavere. - Hockey: een reportage over de fandag van de Red Lions, in de aanloop naar het WK. - Gewichtheffen: een reportage over Nina Sterckx n.a.v. het BK. - Kort: F1: kwalificaties GP Brazilië + Supercup volleybal (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Ma 5 november 2018 | 21:30 In Vlaamse Velden

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Dramaserie (2014). Oktober 1914. Gent is bezet. Het huis van de familie Boesman wordt opgeëist door kapitein Gerolf Hoffman en feldwebel Hans-Peter Lehman. Guillaume overleeft in een strafkamp in Frankrijk. De compagnie van de verzwakte Vincent moet de IJzerlinie verdedigen. Marie wordt heen en weer geslingerd tussen haar bewondering voor de weerstand en de attenties van Hans-Peter.

Ma 5 november 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Het gaat beter met Fieke. Ze mag naar huis, maar ze zal nog lang dagelijks spuitjes moeten krijgen. Leonore mag eindelijk de intensieve zorgen verlaten. Saar werkt hard aan haar revalidatie. Matto (3) heeft leukemie. Als piraat vecht hij tegen de boze celletjes. Robin (13) werd geboren met zuurstoftekort en heeft daardoor een ernstige mentale en motorische beperking. Maar de toestand van Robin gaat nog verder achteruit, en er zijn ernstige vragen bij zijn levenskwaliteit.

Ma 29 oktober 2018 | 21:30 In Vlaamse Velden

Aflevering 2 - Dramaserie (2014). September 1914. Gent wordt overspoeld door vluchtelingen. Berichten over vernielde steden, neergeschoten burgers en gesneuvelde soldaten worden op verbijstering onthaald. Philippe houdt vol dat de oorlog een kwestie van een paar weken is. Vincent strijdt aan het front. Guillaume krijgt zijn oproepingsbevel. De Duitsers naderen Gent. Marie en Virginie vluchten naar Nederland.

Ma 29 oktober 2018 | 20:35 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Het is een belangrijke dag voor Amber. De dokters bespreken hoe ze ervoor staat en of het haalbaar zou zijn om haar naar huis te laten gaan. Op haar tweede verjaardag leek het wat beter te gaan met Leonore. Maar schijn bedriegt. Het tweede herseninfarct heeft bij Saar nog meer hersenweefsel beschadigd. Ook haar spraakcentrum heeft een flinke slag gehad. De revalidatie begint van vooraf aan.

Za 27 oktober 2018 | 16:30 Helden Van Hier: Door Het Vuur

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. In een appartement in het Patershol is een frietketel in brand gevlogen. Wanneer de ambulanciers en de brandweer toekomen, willen de bewoners net een hond door het raam gooien om hem in veiligheid te brengen. Sergeant Gunter trekt zonder aarzelen samen met zijn mannen het brandende gebouw binnen. Het dierenreddingsteam komt voor een moeilijke opdracht te staan. Op de faculteit diergeneeskunde heeft een paard in paniek met zijn poot door de vloer van een trailer gestampt. Het dier zit muurvast en de bevrijding moet snel gebeuren, voordat de verdoving uitgewerkt is.

Ma 22 oktober 2018 | 21:30 In Vlaamse Velden

Aflevering 1 - Dramaserie (2014). Juli 1914. Gent. Culturele avond. Gastheer dokter Philippe Boesman is er heilig van overtuigd dat er geen oorlog komt. Marie, zijn naïeve puberdochter, hoopt stiekem van wel. Voor haar lijkt oorlog immers één groot avontuur. Zoon Vincent wordt gemobiliseerd. Hij maant zijn broer Guillaume aan om zich als vrijwilliger te melden. Maar Guillaume weigert.

Ma 22 oktober 2018 | 20:35 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Hoewel Amber fysiek al goed opgeknapt is, ziet ze nog steeds bijna niets. De oogartsen proberen in te schatten of het nog kan verbeteren. Leonore viert haar tweede verjaardag op intensieve zorgen. Met Lily gaat het eindelijk opnieuw wat beter. En ze krijgt goed nieuws. Fieke is op de specialistische afdeling toegekomen met een sinustrombose. Haar medicijnen krijgt ze via spuitjes. Maar Fieke is doodsbang voor de prik. Net nu met Saar alles goed leek te gaan, heeft ze plots opnieuw geen gevoel meer in haar rechterhand.

Ma 22 oktober 2018 | 16:50 Flikken

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Politieserie (2000). Scoren. Het is zaterdagavond en de agenten bereiden zich voor op een risicomatch in het stadion van AA Gent. Tony onderwerpt Britt aan een kruisverhoor. Zij vreest dat Britts relatie met de nieuwe baas zal doorwegen op hun werkrelatie. Britt verzekert een sceptische Tony van het tegendeel. Door de discussie verschijnen beide vrouwen rijkelijk laat op de briefing van Kris. Die briefing is nauwelijks afgelopen of er wordt een eerste incident gemeld: een groep supporters houdt lelijk huis in een benzinestation.

Zo 21 oktober 2018 | 19:00 Het Journaal - Sportweekend

Aflevering 294 - Nieuws en sport. Voetbal: alles over de 11de speeldag in de eerste klasse, met een verslag van Anderlecht - Cercle Brugge. Verslagen van de belangrijkste wedstrijden van zaterdagavond. Uit 1B: een verslag van KV Mechelen - Beerschot-Wilrijk + reacties.Uit Frankrijk: een verslag van Straatsburg - Monaco, de eerste match van Thierry Henry als clubcoach. Wielrennen: een verslag van de veldrit in Bern, de 3de voor de Wereldbeker. Een reportage over Niels Albert, n.a.v. de Superprestigeveldrit in Boom. Tennis: een verslag van de finale van ATP Antwerpen. Atletiek: een reportage over Koen Naert, n.a.v. de halve marathon van Brugge. Een (kort) verslag van de CrossCup Relays in Gent. Basketbal: een reportage over Oostende - Antwerp Giants. Kort: MotoGP Japan, WK para tafeltennis. (onder voorbehoud van andere en bijkomende actualiteit)

Zo 21 oktober 2018 | 15:00 Live: Sporza op zondag

Live: Aflevering 31 - Sportmagazine. Met: Tennis: European Open in Antwerpen (ATP World Tour). Finale. Commentaar: Gert Gommé en en Johan Van Herck. Interviews: Inge Van Meensel. - Veldrijden: 3de manche van de Wereldbeker in Bern. Commentaar: Michel Wuyts en Paul Herygers. - Veldlopen: CrossCup Relays van Oost Vlaanderen in Gent. Commentaar: Kris Meertens.

Za 20 oktober 2018 | 19:59 Helden Van Hier: Door Het Vuur

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. In een appartement in het Patershol is een frietketel in brand gevlogen. Wanneer de ambulanciers en de brandweer toekomen, willen de bewoners net een hond door het raam gooien om hem in veiligheid te brengen. Sergeant Gunter trekt zonder aarzelen samen met zijn mannen het brandende gebouw binnen. Het dierenreddingsteam komt voor een moeilijke opdracht te staan. Op de faculteit diergeneeskunde heeft een paard in paniek met zijn poot door de vloer van een trailer gestampt. Het dier zit muurvast en de bevrijding moet snel gebeuren, voordat de verdoving uitgewerkt is.

Za 20 oktober 2018 | 16:31 Helden Van Hier: Door Het Vuur

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Realityreeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Midden in de nacht is brand gesticht in een woning waar drie mensen liggen te slapen. Verschillende brandweerposten rukken uit om het vuur met man en macht te bestrijden. Bij het blussen krijgen ze van de politie te horen dat er mogelijk kwaad opzet in het spel is. De ambulanciers worden uitgestuurd naar een hoogzwangere vrouw met hevige weeën. Al snel is het duidelijk dat de vrouw niet op tijd op de materniteit zal geraken. De ambulanceploeg moet met spoed uitrukken voor een vrouw met een zwak hart die bewusteloos op haar bed ligt. Ze slagen erin haar te reanimeren, maar onderweg naar het ziekenhuis loopt het opnieuw mis ... Voor kersvers duiker Angelo breekt er een uniek moment aan. In de haven is een schip binnengevaren met een dode vinvis op de boeg en de rederij roept de hulp in van de brandweerduikers.

Za 20 oktober 2018 | 16:05 80 Jaar oorlog

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Documentairereeks over de Tachtigjarige Oorlog. Geloof. Katholiek of protestant, dat is de kwestie tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Hoewel Willem van Oranje het idee heeft dat hij beide partijen kan verenigen. En dat lijkt even te lukken met een verdrag, waarbij de verschillend gelovigen de handen ineen slaan om samen tegen de Spaanse vorst op te trekken. Het credo is: tolerantie. Maar lang duurt die verbroedering niet. In Gent grijpen fanatieke protestanten de macht, waarbij de katholieken het moeten ontgelden. Amsterdam, dat relatief lang rooms-katholiek blijft, zwicht in 1578 voor de protestanten. En dat heeft een enorme stroom katholieke vluchtelingen tot gevolg, onder wie de burgemeester die zijn heil zoekt in het Duitse Kalkar. In vrede samenleven blijkt moeilijker dan gedacht. En dan wordt in 1584 Willem van Oranje vermoord, notabene door een fanatieke katholiek.

Vr 19 oktober 2018 | 21:05 80 Jaar oorlog

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Documentairereeks over de Tachtigjarige Oorlog. Geloof. Katholiek of protestant, dat is de kwestie tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Hoewel Willem van Oranje het idee heeft dat hij beide partijen kan verenigen. En dat lijkt even te lukken met een verdrag, waarbij de verschillend gelovigen de handen ineen slaan om samen tegen de Spaanse vorst op te trekken. Het credo is: tolerantie. Maar lang duurt die verbroedering niet. In Gent grijpen fanatieke protestanten de macht, waarbij de katholieken het moeten ontgelden. Amsterdam, dat relatief lang rooms-katholiek blijft, zwicht in 1578 voor de protestanten. En dat heeft een enorme stroom katholieke vluchtelingen tot gevolg, onder wie de burgemeester die zijn heil zoekt in het Duitse Kalkar. In vrede samenleven blijkt moeilijker dan gedacht. En dan wordt in 1584 Willem van Oranje vermoord, notabene door een fanatieke katholiek.

Vr 19 oktober 2018 | 16:50 Flikken

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Politieserie (2000). Scoren. Het is zaterdagavond en de agenten bereiden zich voor op een risicomatch in het stadion van AA Gent. Tony onderwerpt Britt aan een kruisverhoor. Zij vreest dat Britts relatie met de nieuwe baas zal doorwegen op hun werkrelatie. Britt verzekert een sceptische Tony van het tegendeel. Door de discussie verschijnen beide vrouwen rijkelijk laat op de briefing van Kris. Die briefing is nauwelijks afgelopen of er wordt een eerste incident gemeld: een groep supporters houdt lelijk huis in een benzinestation.

Ma 15 oktober 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Het gaat veel beter met Amber. Ze mag eindelijk intensieve zorgen verlaten. Ook Saar gaat dankzij de intensieve revalidatie met grote sprongen vooruit. Ze krijgt een kamer op de 4de verdieping. Met Lily gaat het niet zo goed. Ze wil nauwelijks eten. Haar mama maakt zich erg veel zorgen. De antibiotica heeft de infectie bij mucopatiënt Juta gelukkig klein gekregen. Ze kan eindelijk naar huis.

Za 13 oktober 2018 | 16:35 Flikken

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Politieserie (1999). Doodrijder. Voor een bar wordt een oude man met zijn hondje van zijn bromfiets gereden door een onvoorzichtige chauffeur. De bestuurder pleegt vluchtmisdrijf. Raymond en Pasmans ontfermen zich over de arme sukkelaar en het gewonde dier. Britt en Tony hebben een afspraak met onderzoeksrechter Francken, die op zich laat wachten. Dan krijgt Tony een telefoontje van Vanneste.

Za 13 oktober 2018 | 16:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. De hele ploeg wordt opgeroepen voor een hevige brand in een appartementsgebouw aan het Sint-Pietersstation. Wanneer luitenant Brecht en kapitein Joris toekomen, zien ze de vlammen al van ver uit de ramen slaan. Het appartement op de eerste verdieping staat in lichterlaaie en door de dichte zwarte rook is het extra moeilijk werken voor de ploeg. Dit wordt een stevige klus. Wanneer brandweerman Meindert hoort dat er nog vier bewoners in het gebouw zitten, gaat zijn hartslag flink naar omhoog. Ook spannend wordt het als een man na een frontale aanrijding bekneld zit in zijn auto. Het is moeilijk hem uit het voertuig te krijgen.

Vr 12 oktober 2018 | 20:40 2Doc: Op de rand van het geluk

Een film over een groepje Bulgaarse daklozen dat illegaal in het industriegebied rond het Belgische Gent bivakkeert. Ze kunnen daar niet langer blijven, omdat het terrein leeg moet worden opgeleverd vanwege de bouw van een nieuwe tramremise. Als de bewoners uiteindelijk met het noorderzon zijn vertrokken, blijkt dat die nieuwbouw vanwege de economische crisis tot 2018 is uitgesteld.

Vr 12 oktober 2018 | 16:50 Flikken

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Politieserie (1999). Pickpocket. Een internationale bende pickpockets is naar Gent afgezakt en de unit Gauwdiefstallen vraagt het team bij te springen. De mannen hebben zich terdege op deze opdracht voorbereid en trakteren Britt en Tony op een verrassing. Bovendien wil de burgemeester bij het begin van het toeristisch seizoen meer blauw op straat.

Vr 12 oktober 2018 | 15:35 Flikken

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Politieserie (1999). Slagen en verwondingen. Wanneer Dany De Volder 's nachts thuiskomt, treft hij er de politie en een ambulance. Zijn moeder is door een inbreker zwaar mishandeld. Maar Britt en Tony ontdekken tegenstrijdigheden in het verhaal van de vader en zijn er van overtuigd dat hij het hele inbrekersverhaal heeft verzonnen. Raymond kent de familie en heeft grote twijfels bij de piste die door Britt en Tony wordt gevolgd.

Do 11 oktober 2018 | 21:28 Beethoven - Symfonie Nr. 8

In de serie "Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven" komen alle negen symfonie?n van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma's dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonie?n door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. De achtste is Beethovens definitieve afscheid van de klassieke symfonie zoals die vastgelegd werd door Haydn. Rossini en diens Italiaanse bel canto stijl vormden, zo wordt gezegd, de inspiratie voor het tweede deel dat zich wat pedant en met de onverstoorbare precisie van een metronoom ontvouwt. Beethoven vormt het derde deel, een uiterst klassiek menuet, om tot een parodie op het genre, met statige trompetten en pauken die soms net een tel te laat lijken te komen. En het eindeloos aanslepende slot van deze symfonie, waarbij Beethoven het einde steeds uitstelt en eindakkoord na eindakkoord op elkaar stapelt, moet beslist niet al te ernstig opgevat worden.

Ma 8 oktober 2018 | 20:35 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Het begint beter te gaan met Amber. De kinesist wil proberen haar voor het eerst even uit bed te krijgen. Bij Lily is een grote Wilmstumor weggehaald. Maar na de zware operatie voelt ze zich niet echt goed. Bij Leonore proberen de dokters de infectie met streptokokken onder controle te houden met medicijnen en veel pijnstillers. Ibe (5) heeft PID, een immuniteitsziekte. Hij moet zo dikwijls naar het ziekenhuis komen en infuusjes krijgen, dat de dokters bij hem een poortkatheter willen inplanten. Saar (13) ligt op intensieve zorgen. Vorige week kreeg ze in de zwemles met school een herseninfarct. Ze zal nu intensief moeten revalideren.

Za 6 oktober 2018 | 19:59 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. De hele ploeg wordt opgeroepen voor een hevige brand in een appartementsgebouw aan het Sint-Pietersstation. Wanneer luitenant Brecht en kapitein Joris toekomen, zien ze de vlammen al van ver uit de ramen slaan. Het appartement op de eerste verdieping staat in lichterlaaie en door de dichte zwarte rook is het extra moeilijk werken voor de ploeg. Dit wordt een stevige klus. Wanneer brandweerman Meindert hoort dat er nog vier bewoners in het gebouw zitten, gaat zijn hartslag flink naar omhoog. Ook spannend wordt het als een man na een frontale aanrijding bekneld zit in zijn auto. Het is moeilijk hem uit het voertuig te krijgen.

Za 6 oktober 2018 | 16:37 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Aan de Slachthuisbrug in het centrum van Gent breekt brand uit. Onder de brug loopt een gasleiding en de vlammen schieten metershoog de lucht in. Kapitein Paul en zijn mannen proberen het vuur onder controle te houden, tot de gasleiding volledig is afgesloten. Een moeilijke job, want ze mogen het vuur absoluut niet blussen. Dan komt het gas immers vrij en kan de boel exploderen. Ambulanciers Guy en Seppe rijden uit om een man te helpen die door een raam is gevallen.

Vr 5 oktober 2018 | 16:55 Flikken

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Politieserie (1999). Dood spoor. Op zondagochtend wordt in de haven van Gent het lijk aangetroffen van een taxichauffeur. Zijn keel is overgesneden, zijn recette geroofd. Britt en Tony overtuigen onderzoeksrechter Francken de zaak aan hen toe te wijzen en niet aan de Federale politie. De twee vrouwen krijgen 24 uur. Pasmans heeft ook Raymond op zijn vrije dag voor dit onderzoek gemobiliseerd, maar zij krijgen van Deprez een ander 'zwaar' vergrijp toegewezen.

Vr 5 oktober 2018 | 15:35 Flikken

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Politieserie (1999). Dood spoor. Op zondagochtend wordt in de haven van Gent het lijk aangetroffen van een taxichauffeur. Zijn keel is overgesneden, zijn recette geroofd. Britt en Tony overtuigen onderzoeksrechter Francken de zaak aan hen toe te wijzen en niet aan de Federale politie. De twee vrouwen krijgen 24 uur. Pasmans heeft ook Raymond op zijn vrije dag voor dit onderzoek gemobiliseerd, maar zij krijgen van Deprez een ander 'zwaar' vergrijp toegewezen.

Ma 1 oktober 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. De hersentumor kon bij Amber gelukkig helemaal verwijderd worden. Ze is nu veel wakker, maar is nog steeds aan het bed gekluisterd na haar zware operatie. Zo heeft ze te veel tijd om te piekeren. Lily (9) heeft een grote tumor op een van haar nieren. Het is een kwaadaardig en snelgroeiend gezwel dat dringend weggehaald moet worden. Leonore is net geen 2 jaar. Ze werd met spoed naar het kinderziekenhuis gebracht, omdat ze een infectie met een vleesetende bacterie opliep.

Za 29 september 2018 | 20:00 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Aan de Slachthuisbrug in het centrum van Gent breekt brand uit. Onder de brug loopt een gasleiding en de vlammen schieten metershoog de lucht in. Kapitein Paul en zijn mannen proberen het vuur onder controle te houden, tot de gasleiding volledig is afgesloten. Een moeilijke job, want ze mogen het vuur absoluut niet blussen. Dan komt het gas immers vrij en kan de boel exploderen. Ambulanciers Guy en Seppe rijden uit om een man te helpen die door een raam is gevallen.

Za 29 september 2018 | 16:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Een visser is in het water gevallen en kan niet zwemmen. Wanhopig klampt hij zich vast aan een staketsel. Ambulancier Antoon is al ter plaatse, maar krijgt de man alleen niet uit het water. Een klus voor de brandweerduikers dus. De jonge brandweerman Angelo is vastbesloten om ook duiker te worden, maar eerst moet hij nog een aantal proeven doorstaan. Ambulanciers Tom en Younes krijgen een oproep voor een man die een epileptische aanval heeft gekregen.

Vr 28 september 2018 | 22:18 Beethoven - Symfonie Nr. 3 "Eroica"

In de serie "Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven" komen alle negen symfonie?n van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma's dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonie?n door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. Toen Beethoven in 1804 zijn Derde Symfonie, de "Eroica", voltooide, was hij omhooggekrabbeld uit een zwarte afgrond. Enkele jaren daarvoor had hij zich gerealiseerd dat zijn gehoorkwaal ongeneeslijk was en hoogstwaarschijnlijk op afzienbare termijn tot complete doofheid zou leiden. Zoals uit zijn beroemde "Darmstadter Testament" blijkt, heeft hij gebalanceerd op de rand van de zelfmoord. Maar de Derde Symfonie is ongelofelijk levenslustig; letterlijk, maar ook in de zin dat zo ongeveer alle aspecten van het (gevoels)leven de revue passeren. Niet alleen dat: vanaf de premiere is erkend dat deze symfonie een omwenteling in de muziekgeschiedenis betekende. Nog steeds staat in de conservatoriumleerboekjes te lezen dat Beethoven met twee 'ferme klappen' (oftewel de openingsaccoorden van de "Eroica") een eind maakte aan de Klassieke periode, waarmee de Romantiek een aanvang nam.

Ma 24 september 2018 | 20:35 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Amber herstelt maar heel langzaam van haar hersenoperatie en haar zicht blijft heel wazig. De dokters onderzoeken of de tumor na de operatie volledig weg is. Vandaag wachten Kobe en zijn ouders in spanning op de resultaten van de laatste testen. Heeft hij leukemie of niet? Juta is 15. Ze is bijzonder creatief en staat heel vrolijk in het leven, ondanks haar mucoviscidose. Ze is naar het ziekenhuis gekomen omdat ze een intraveneuze antibioticakuur nodig heeft.

Za 22 september 2018 | 19:59 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Een visser is in het water gevallen en kan niet zwemmen. Wanhopig klampt hij zich vast aan een staketsel. Ambulancier Antoon is al ter plaatse, maar krijgt de man alleen niet uit het water. Een klus voor de brandweerduikers dus. De jonge brandweerman Angelo is vastbesloten om ook duiker te worden, maar eerst moet hij nog een aantal proeven doorstaan. Ambulanciers Tom en Younes krijgen een oproep voor een man die een epileptische aanval heeft gekregen.

Za 22 september 2018 | 16:31 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Door hevige windstoten is een gevelpaneel losgeraakt aan een flatgebouw. De ladder opstellen met deze wind is veel te gevaarlijk en dus wordt het klimteam erbij gehaald om met touwen af te dalen vanaf het dak van het gebouw. Ambulanciers Antoon en Tom rijden midden in de nacht uit voor een man die stuipen heeft gekregen na een astma-aanval. De jongeman reageert zo heftig dat ze de hulp van de politie nodig hebben om hem in bedwang te houden. Wanneer ook de omstaanders overstuur geraken, moet Antoon in de bres springen zodat Tom zich volledig kan focussen op het slachtoffer.

Vr 21 september 2018 | 20:01 Ontdek je plekje

Reportage, Reisprogramma Afl. Belgi? deel 1. Idyllische beelden van steden en dorpen in Nederland, begeleid door de rustgevende stem van Joop Scheltens. In tien minuten worden de hoogtepunten van een plaatse belicht, met oog voor detail en hart voor de historie. Speciale aandacht is er voor de architectonische hoogtepunten van plaatsen. "Ontdek je plekje" voert u mee langs stadsmuren, halsgevels, gedenkstenen en wapenschilden. In deze aflevering: Brugge, Damme en Gent.

Ma 17 september 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Jarne hoopt dat hij naar huis mag, zodat hij zijn twaalfde verjaardag thuis kan vieren. Nina krijgt sinds haar rugoperatie dagelijks kinesitherapie. En het harde werk begint te lonen. Amber heeft een heel zware operatie achter de rug. Ze wordt maar langzaam wakker. Kobe is vier jaar. De dokters denken dat hij de ziekte van Kawasaki heeft. Maar het kan ook iets veel ergers zijn.

Za 15 september 2018 | 19:59 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Door hevige windstoten is een gevelpaneel losgeraakt aan een flatgebouw. De ladder opstellen met deze wind is veel te gevaarlijk en dus wordt het klimteam erbij gehaald om met touwen af te dalen vanaf het dak van het gebouw. Ambulanciers Antoon en Tom rijden midden in de nacht uit voor een man die stuipen heeft gekregen na een astma-aanval. De jongeman reageert zo heftig dat ze de hulp van de politie nodig hebben om hem in bedwang te houden. Wanneer ook de omstaanders overstuur geraken, moet Antoon in de bres springen zodat Tom zich volledig kan focussen op het slachtoffer.

Za 15 september 2018 | 16:28 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Twee dronken mannen zetten Gent op stelten. Ze klimmen op de stelling van de Sint-Baafskathedraal en spelen een kat-en-muisspel met de politie. Het klimteam van de Gentse brandweer wordt opgeroepen om de mannen in te rekenen. Vroeg in de ochtend rukken ambulanciers Tom en Antoon uit voor een meisje dat gevallen is. Het blijkt echter veel erger dan de oproep doet vermoeden. De jonge vrouw is van twee verdiepingen hoog op de pinnen van een hek gevallen. Tom en Antoon kunnen haar echter niet verzorgen zonder hulp van de brandweer.

Ma 10 september 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Vandaag wordt Amber geopereerd. De chirurg gaat proberen een tumor zo groot als een appelsien uit haar achterhoofd weg te halen. Jarne wordt opnieuw opgenomen in het kinderziekenhuis. Hij is bijna meer hier dan thuis. De rugoperatie van Nina is goed gelukt. Ze heeft nu een mooie rechte rug. Guust reageert niet op de medicijnen die hij krijgt voor zijn nieraandoening. Hij is therapieresistent. En de dokters hebben nog meer slecht nieuws voor Guust.

Za 8 september 2018 | 20:00 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Twee dronken mannen zetten Gent op stelten. Ze klimmen op de stelling van de Sint-Baafskathedraal en spelen een kat-en-muisspel met de politie. Het klimteam van de Gentse brandweer wordt opgeroepen om de mannen in te rekenen. Vroeg in de ochtend rukken ambulanciers Tom en Antoon uit voor een meisje dat gevallen is. Het blijkt echter veel erger dan de oproep doet vermoeden. De jonge vrouw is van twee verdiepingen hoog op de pinnen van een hek gevallen. Tom en Antoon kunnen haar echter niet verzorgen zonder hulp van de brandweer.

Za 8 september 2018 | 16:30 Helden van hier: Door het vuur

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Reportagereeks over de brandweerlui en ambulanciers van Brandweerzone Centrum in Gent. Ploeg vier wordt opgeroepen voor een woningbrand met mogelijk een moeder en twee kinderen in huis. Ze hebben de grootste moeite om de versterkte deur open te krijgen. Ambulanciers Gerrit en Antoon moeten uitrukken voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Voor Gerrit, die zelf een kind verloor in een ongeval, is het een confronterende interventie. Als bij valavond brand uitbreekt op de negende verdieping van een appartementsgebouw, is het alle hens aan dek om voldoende druk op de bluslijnen te krijgen. Brandweermannen Tim en Olivier zoeken zich op de tast een weg door de rook, op zoek naar de vuurhaard.

Ma 3 september 2018 | 21:48 Beethoven - Symfonie Nr. 7

In de serie "Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven" komen alle negen symfonie?n van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma's dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonie?n door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. Beethoven vond zijn zevende symfonie minder geslaagd dan zijn achtste symfonie, die hij eveneens in 1812 schreef. Het publiek gaf echter de voorkeur aan Symfonie 7. Hoewel Beethoven het publiek verweet geen verstand van muziek te hebben, zijn tegenwoordig de meningen over de twee symfonie?n onveranderd en steekt Symfonie 7 boven Symfonie 8 uit. De Zevende is beroemd en geliefd, vooral vanwege het Allegretto, dat na de eerste uitvoering in Wenen op verzoek van het publiek herhaald werd.

Ma 3 september 2018 | 20:40 Kinderziekenhuis 24/7

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Humaninterestreeks (2018) over het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Nina is 13. Haar rug groeide op enkele jaren tijd helemaal scheef. Nina's rug moet nu geopereerd worden om hem opnieuw recht te krijgen en de scoliose te stoppen. Guust is 12. Hij is het afgelopen jaar al heel dikwijls in het ziekenhuis geweest. Hij heeft nefrotisch syndroom, een aandoening aan zijn nieren waardoor hij eiwitten uitplast, en dat moet dringend behandeld worden. Jarne is bijna 12 en heeft al heel zijn leven een combinatie van zeldzame, zeer ernstige ziektes. Maar dat kan zijn levensvreugde niet drukken. Bij de 10-jarige Amber werd zopas een grote hersentumor ontdekt.

Ma 3 september 2018 | 12:05 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 35 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Vr 31 augustus 2018 | 20:50 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 35 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Vr 31 augustus 2018 | 12:30 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 34 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Do 30 augustus 2018 | 22:45 Bordeaux - AA Gent

TBA - TBA

Do 30 augustus 2018 | 20:50 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 34 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Do 30 augustus 2018 | 20:40 Bordeaux - AA Gent

TBA - TBA

Do 30 augustus 2018 | 20:40 Bordeaux - AA Gent

TBA - TBA

Do 30 augustus 2018 | 12:30 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 33 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Wo 29 augustus 2018 | 20:55 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 33 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Wo 29 augustus 2018 | 12:30 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 32 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Di 28 augustus 2018 | 20:45 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 32 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Di 28 augustus 2018 | 12:30 Switch

Seizoen 3 - Aflevering 31 - Quiz (2018). In de laatste week ontvangt Adriaan Arne uit Stekene, Elias uit Sterrebeek, Stacey uit Krombeke, Beth uit Gent en Stijn uit Assebroek.

Vr 24 augustus 2018 | 22:09 Beethoven - Symfonie Nr. 6

In de serie "Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven" komen alle negen symfonie?n van Ludwig van Beethoven aan bod. De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe richtte in 1970 het Collegium Vocale Gent op waar hij ook nog regelmatig prachtige programma's dirigeert. Hij werd in 1997 aangesteld als chef-dirigent van deFilharmonie en is een veel gevraagd gastdirigent bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. Herreweghe staat bekend om zijn kennis van onder andere de klassieke muziek uit de romantiek. Deze reeks uitvoeringen van alle Beethovensymfonie?n door deFilharmonie zijn goed voorbeelden van de authentieke uitvoeringspraktijk. De opnames werden gemaakt in het prachtige Palais des Beaux-Arts te Brussel. Vergeleken met andere Beethoven symfonie?n is de zesde de meest milde. In deze symfonie valt weinig strijdlust en bombarie te bespeuren. In plaats daarvan onbekommerde en vreugdevolle natuurindrukken. De Pastorale is een verklanking van de atmosfeer van het platteland. Toen Beethoven steeds duidelijker de gevolgen van zijn doofheid begon te ondervinden, voelde hij zich meer en meer tot de natuur aangetrokken. Zodra het concertseizoen ten einde was vluchtte hij naar rustige oorden. De omstreken van Wenen met haar glooiende heuvels, valleien, kabbelende beken en ruisende korenvelden vormden voor hem een bron van inspiratie.

 Meer