Formule 1 op tv (tv-tip)

Za 1 september 2018 | 08:00 Formule 1: GP Kalender 2018

Wanneer komt in het seizoen 2018 de formule 1 op TV? Dit jaar worden de volgende races verreden in de Formule 1: De GP Australie wordt verreden op 25 maart De race van Australië is op het circuit Albert Park De GP Bahrein wordt verreden op 8 april De race van China is op het circuit Shanghai De GP China wordt verreden op 15 april De race van Bahrein is op het circuit Sakhir De GP Azerbeidzjan wordt verreden op 29 april De race van Azerbeidzjan is op het circuit Baku Street Circuit De GP Spanje wordt verreden op 13 mei De race van Spanje is op het circuit Circuit de Catalunya De GP Monaco wordt verreden op 27 mei De race van Monaco is op het circuit Monte Carlo De GP Canada wordt verreden op 10 juni De race van Canada is op het circuit Montreal De GP Frankrijk wordt verreden op 24 juni De race van Frankrijk is op het Circuit Paul Ricard De GP Oostenrijk wordt verreden op 1 juli De race van Oostenrijk is op het circuit Red Bull Ring De GP van Groot Brittannie wordt verreden op 8 juli De race van Groot-Brittannië is op het circuit Silverstone De GP Duitsland wordt verreden op 22 juli De race van Duitsland is op het circuit Hockenheimring De GP Hongarije wordt verreden op 29 juli De race van Hongarije is op het circuit Hungaroring De GP Belgie wordt verreden op 26 augustus De race van België is op het circuit Spa Francorchamps De GP Italie wordt verreden op 2 september De race van Italië is op het circuit Monza De GP Singapore wordt verreden op 16 september De race van Singapore is op het circuit Marina Bay De GP Rusland wordt verreden op 30 september De race van Rusland is op het circuit Sotsji De GP Japan wordt verreden op 7 oktober De race van Japan is op het circuit Suzuka De GP Verenigde Staten wordt verreden op 21 oktober De race van Amerika is op het circuit Circuit of the Americas De GP Mexico wordt verreden op 28 oktober De race van Mexico is op het circuit Mexico Stad De GP Brazilie wordt verreden op 11 november De race van Brazilië is op het circuit Interlagos De GP Abu Dhabi wordt verreden op 25 november De race van Abu Dhabi is op het circuit Yas Marina

Formule 1 uitzendingen

Formule 1 op TV

De kwalificaties en races in de Formule 1 worden in Nederland live op tv uitgezonden op Ziggo Sport. Ben je geen klant van Ziggo, dan kun je gratis naar de uitzendingen van het Duitse RTL kijken of kiezen voor de betaalde zenders van Ziggo Sport Totaal.

Formule 1 2018

Hoe laat beginnen de races in de Formule 1 in 2018? Alle starttijden vind je in onze Formule 1-kalender van 2018.

Formule 1

Formule 1 is de duurste en meest prestigieuze autosport ter wereld. Het Formule 1-seizoen loopt van het voorjaar tot het najaar. Het seizoen 2018 bestaat uit 21 races, die 'grand prixs' worden genoemd. Deze worden gereden op speciale racecircuits of tijdelijk aangelegde stratencircuits, zoals in Monaco.

Van oudsher is Europa het centrum van de F1-wereld. Veel teams hebben er hun fabrieken en ongeveer de helft van alle GP's wordt er gereden. De sport heeft nu over de hele wereld grote aanhang, en meer races worden in Azië en het Midden-Oosten verreden.

Iedere race in de Formule 1 is een zeer groot televisie-evenement. Er kijken wereldwijd naar elke uitzending gemiddeld 55 miljoen mensen, wat veel televisie-gelden oplevert voor de organisatie en de teams. Ook in Nederland is de Formule 1 sinds de komst van Max Verstappen steeds populairder geworden.

Geschiedenis Formule 1

De Formule 1 is ontstaan uit het Grand Prix Racing uit het begin van de vorige eeuw. 'Formule' staat voor een serie reglementen waar de auto's en coureurs aan moesten voldoen. In 1946 werd de Formule 1-klasse opgericht. Het eerste wereldkampioenschap startte op Silverstone in Groot-Brittannië in 1950. De eerste wereldkampioen Formule 1 werd de Italiaan Giuseppe Farina in een Alfa Romeo in.

De Duitse autocoureur Michael Schumacher heeft de meeste wereldtitels op zijn naam staan, namelijk zeven. Daarna volgt de Argentijn Juan Manuel Fangio met vijf wereldtitels in de jaren 50.

Formule 1 op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 17:35 L'agence tous risques

'Un quartier tranquille.' (s 4/ep 4) Kyle Ludwig is een uitstekend chauffeur. Met het geld dat zijn neef en onderwereldfiguur op tafel legt, kan hij zijn energie en tijd stoppen in zijn grote passie: Formule 1-races. Ook Kid Harmon is bezeten van wagens. Kyle is een slechte verliezer en wil een belangrijke wedstrijd winnen. Hij vraagt zijn neef om hulp. Wanneer Kid vroegtijdig wordt uitgeschakeld, contacteert hij 'oom Hannibal'.

Morgen | 19:00 Formule 1 GP van Hongarije Race (samenvatting)

Formule 1 GP van Hongarije Race (samenvatting). Samenvatting van de GP van Hongarije, gereden op de Hungaroring in Budapest, Hongarije.

Morgen | 20:00 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Morgen | 22:00 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Overmorgen | 10:00 Formule 1 GP van Hongarije Race (herhaling)

Herhaling van de GP van Hongarije, gereden op de Hungaroring in Budapest, Hongarije. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid in Budapest. Presentatie Rob Kamphues.

Overmorgen | 15:30 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Overmorgen | 19:30 Formule 1 GP van Hongarije Race (samenvatting)

Formule 1 GP van Hongarije Race (samenvatting). Samenvatting van de GP van Hongarije, gereden op de Hungaroring in Budapest, Hongarije.

Overmorgen | 20:35 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Overmorgen | 21:30 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Overmorgen | 22:05 The Immortals

Een ode aan de carrière van de grootste sporticonen uit de geschiedenis. In deze aflevering de buitengewone dominantie in de Formule 1 van de grote Michael Schumacher en de snelle opkomst van de Britse Lewis Hamilton. En de duurzame genialiteit van MotoGP legende Valenrino Rossi.

Vr 24 augustus 2018 | 08:30 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Vr 24 augustus 2018 | 09:30 Formule 1 GP van Hongarije Race (samenvatting)

Formule 1 GP van Hongarije Race (samenvatting). Samenvatting van de GP van Hongarije, gereden op de Hungaroring in Budapest, Hongarije.

Vr 24 augustus 2018 | 10:55 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 1

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 1 . Live verslag van de eerste vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 11:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 1 (Live Timing Tracker)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 1 (Live Timing Tracker). Live Timing Tracker van de eerste vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 11:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 1 (Pitlanekanaal)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 1 (Pitlanekanaal). Het Pitlanekanaal van de eerste vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 11:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 1 (On Board Camera)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 1 (On Board Camera). De On Board Camera van de eerste vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 14:30 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Vr 24 augustus 2018 | 14:55 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 2

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 2. Live verslag van de tweede vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 14:55 Grand prix de Belgique

'Les essais.' Liveverslag van de oefensessie voor de Grote Prijs Formule 1 van België op het circuit van Spa-Francorchamps.

Vr 24 augustus 2018 | 15:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 2 (On Board Camera)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 2 (On Board Camera). De On Board Camera van de tweede vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 15:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 2 (Live Timing Tracker)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 2 (Live Timing Tracker). Live Timing Tracker van de tweede vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 15:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 2 (Pitlanekanaal)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 2 (Pitlanekanaal). Het Pitlanekanaal van de tweede vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 19:00 Formule 1 GP van België Vrije Training 1 en 2 (herhaling)

Formule 1 GP van België Vrije Training 1 en 2 (herhaling). Herhaling van de eerste en tweede vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Vr 24 augustus 2018 | 20:00 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Vr 24 augustus 2018 | 22:30 Formule 1 Café

Formule 1 Café.

Vr 24 augustus 2018 | 22:30 Live: Formule 1 Café

In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Vr 24 augustus 2018 | 23:00 Formule 1 GP van België Vrije Training 1 en 2 (herhaling)

Formule 1 GP van België Vrije Training 1 en 2 (herhaling). Herhaling van de eerste en tweede vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Za 25 augustus 2018 | 00:00 Formule 1 Café (herhaling)

Formule 1 Café (herhaling).

Za 25 augustus 2018 | 03:00 Formule 1 Café (herhaling)

Formule 1 Café (herhaling).

Za 25 augustus 2018 | 05:00 Formule 1 GP van Duitsland Race (herhaling)

Herhaling van de GP van Duitsland, gereden op de Hockenheimring Baden-Württemberg, in Hockenheim, Duitsland. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid in Montréal. Presentatie Rob Kamphues.

Za 25 augustus 2018 | 07:30 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Za 25 augustus 2018 | 08:30 Formule 1 Café (herhaling)

Formule 1 Café (herhaling).

Za 25 augustus 2018 | 08:30 Formule 1 Café (herhaling)

In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Za 25 augustus 2018 | 10:25 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Za 25 augustus 2018 | 10:25 Formule 1 GP van België Vrije Training 1 en 2 (herhaling)

Formule 1 GP van België Vrije Training 1 en 2 (herhaling). Herhaling van de eerste en tweede vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Za 25 augustus 2018 | 10:55 Formule 1 GP van België Vrije Training 1 en 2 (herhaling)

Formule 1 GP van België Vrije Training 1 en 2 (herhaling). Herhaling van de eerste en tweede vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Za 25 augustus 2018 | 11:55 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 3

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 3. Live verslag van de derde vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Za 25 augustus 2018 | 12:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 3 (Live Timing Tracker)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 3 (Live Timing Tracker). Live Timing Tracker van de derde vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Za 25 augustus 2018 | 12:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 3 (On Board Camera)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 3 (On Board Camera). De On Board Camera van de derde vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Za 25 augustus 2018 | 12:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 3 (Pitlanekanaal)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Training 3 (Pitlanekanaal). Het Pitlanekanaal van de derde vrije training van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Za 25 augustus 2018 | 13:15 Formule 1 Café (herhaling)

Formule 1 Café (herhaling).

Za 25 augustus 2018 | 13:30 Formule 1 Café (herhaling)

In het Formule 1 Café kijken Robert Doornbos, Tom (of is het Tim?) Coronel samen met andere gasten onder leiding van Rob Kamphues vooruit naar de Formule 1. Met hoogtepunten van de vrije trainingen van eerder deze dag en bijdrages vanaf het circuit van Olav Mol en Jack Plooij, inclusief een exclusief interview met Max Verstappen!

Za 25 augustus 2018 | 14:15 Live: Formule 1: GP van België, Kwalificatie

Live: Formule 1: GP van België, Kwalificatie. Live: Verslag

Za 25 augustus 2018 | 14:15 Live: Formule 1 GP van België Kwalificatie

Voorbeschouwing en live verslag van de kwalificatie race van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanf de grid in Budapest. Presentatie Rob Kamphues.

Za 25 augustus 2018 | 14:15 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Za 25 augustus 2018 | 14:30 Grand prix de Belgique F1 avant les qualifs

Za 25 augustus 2018 | 14:55 Grand Prix de Belgique F1 qualifications

Za 25 augustus 2018 | 15:00 Live: Formule 1 GP van België Kwalificatie (Live Timing Tracker)

Live: Formule 1 GP van België Kwalificatie (Live Timing Tracker). Live Timing Tracker van de kwalificatie race van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

Za 25 augustus 2018 | 15:00 Live: Sporza: Formule 1

Live: Aflevering 9 - Verslag van een Grote Prijs uit de Formule 1. Rechtstreeks verslag van de kwalificatieritten van de Formule 1 GP in Spa-Francorchamps, België. Commentaar: Stefaan Lammens.

Za 25 augustus 2018 | 15:00 Live: Formule 1 GP van België Vrije Kwalificatie (On Board Camera)

Live: Formule 1 GP van België Vrije Kwalificatie (On Board Camera). De On Board Camera van de kwalificatie race van de GP van België, gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps, in Luik ,België.

 Meer

Formule 1 gemist

Eerder Vandaag | 09:55 Formule 1 GP van Groot Brittannië Race (herhaling)

Herhaling van de GP van Groot Brittannië, gereden op de Silverstone Circuit in Silver Stone, Groot Brittannië. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid in Silverstone. Presentatie Rob Kamphues.

Gisteren 05:00 Formule 1 GP van Duitsland Race (herhaling)

Herhaling van de GP van Duitsland, gereden op de Hockenheimring Baden-Württemberg, in Hockenheim, Duitsland. Met commentaar van Olav Mol, analyses van o.a. Doornbos en Coronel en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid in Montréal. Presentatie Rob Kamphues.

Eergisteren 23:30 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Eergisteren 15:15 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.

Eergisteren 10:00 The Inside Line

The Inside Line. Wekelijkse magazine met het laatste nieuws en achtergronden uit de Formule 1.