Welke zender Feyenoord?

Feyenoord op tv

Alle wedstrijden van Feyenoord zijn live te volgen in de uitzendingen op FOX Sports. Bij Studio Sport Eredivisie zijn alle samenvattingen op tv te zien op NPO 1. Het eigen programma Feyenoord TV komt bij FOX Sports en RTV Rijnmond op tv.

Feyenoord Champions League op tv

In het seizoen 2017/2018 komt Feyenoord uit in de groepsfase van de Champions League. Deze wedstrijden van Feyenoord zullen live op tv zijn op de tv-zender Veronica, maar ook via internet op de website & apps van NU.nl. De wedstrijden worden ook bij Ziggo Sport Totaal op tv uitgezonden. De tegenstanders in Groep F zijn Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. De eerste wedstrijd is op 13 september in De Kuip tegen Manchester City. De exacte tijden van de uitzendingen van Feyenoord in de Champions League kun je hieronder en in de tv-gids vinden.

Feyenoord

Feyenoord Rotterdam is een Nederlandse professionele voetbalclub uit Rotterdam, die uitkomt in de Eredivisie. Opgericht als Wilhelmina in 1908, veranderde de club zijn naam in 1912 in SC Feijenoord. In 1974 in SC Feyenoord en Feyenoord Rotterdam in 1978. Sinds 1937 speelt Feyenoord in Stadion Feijenoord, ook wel genaamd De Kuip.

Feyenoord is een van de meest succesvolle clubs in Nederland, met 14 Eredivisie-titels, 12 KNVB-bekers en twee Johan Cruijff-schalen. Op het internationale toneel won het een Europa Cup 1 (nu Champions League), twee UEFA Cups en één Intercontinental Cup.

Feyenoord staat bekend als een volksclub, met een grote achterban uit het hele land. De meest succesvolle periode in de clubgeschiedenis waren de jaren '60 en '70 toen Coen Moulijn en Ove Kindvall de club leidde naar zes landstitels, twee Europese trofeeën en een Intercontinental Cup. Het werd daardoor de eerste Nederlandse club die zowel de Europa Cup 1 en de Intercontinental Cup wist te winnen.

Feyenoord heeft de grootste rivaliteit met AFC Ajax. Een duel tussen de clubs wordt De Klassieker genoemd. Het clublied van Feyenoord is "Hand in Hand".

Feyenoord op tv (overige uitzendingen NL)

Za 25 juli 2020 | 19:10 De Verandering

Seizoen 2020 - Aflevering 1 van 6 - Jaap Willemstein - EO Alhoewel zijn moeder flink haar best doet om de kinderen een goede opvoeding te geven, is er thuis veel spanning. Vader is zwaar depressief en de kleine Jaap Willemstein moet mee naar de kerk, soms wel een paar keer per zondag. Maar Jaap is een rebels jongetje dat al snel leert praten met zijn vuisten. Via een jeugdbende komt hij bij zeer fanatieke en beruchte zogenaamde Feyenoordsupporters terecht. Voor deze hooligans is een wedstrijd pas geslaagd als er flink gevochten wordt. En Jaap staat natuurlijk vooraan en slaat er flink op los. Dat hij zelf ook vaak flinke klappen krijgt deert hem niet, integendeel, hij is er trots op. Niet zelden registreren de camera's een vechtende Jaap, terwijl het bloed over zijn hoofd stroomt. Langzaam maar zeker wordt Jaap de leider van de hooligans, die met ontzag tegen hem opkijken en ook respecteren dat Jaap nooit iets lelijks over joden wil roepen. Maar met de agressie doen ook drank en drugs hun intrede en uiteindelijk raakt Jaap verslaafd aan het geweld. Hij is een niet meer te houden atoombom van geweld geworden. Hoe groter de vechtpartij, hoe groter de voldoening in Jaap. Om zijn ouders een plezier te doen gaat hij op een oudejaarsavond mee naar de kerk en de woorden en het gebed van de dominee raken Jaap als een donderslag bij heldere hemel.

Feyenoord op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 07:48 DOC: GIO - Afscheid door de voordeur

Seizoen 2018-2019 - Aflevering 20 van 45 Na vier bewogen jaren komt er een einde aan het hoofdtrainerschap van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. Onder zijn leiding kende Feyenoord grote successen. Vijf prijzen in vier jaar tijd maakten Van Bronckhorst de meest gelauwerde Feyenoord-trainer ooit. Presentator Sander de Kramer volgt Van Bronckhorst in aanloop naar zijn afscheid als hoofdtrainer van Feyenoord. Een afscheid door de voordeur.

Vandaag | 15:00 DOC: John Guidetti - The Goalden Year

DOC: John Guidetti - The Goalden Year. Seizoen 2018-2019 - Aflevering 44 van 45 Documentaire over het gouden jaar van John Guidetti bij Feyenoord in het seizoen 2011/2012, waarin hij werd gehuurd van Manchester City.

Vandaag | 18:30 De jaren van Perez: Jaap Stam

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 7 van 8 Kenneth Perez blikt met oud-teamgenoten en oud-tegenstanders terug op de jaren uit zijn voetballoopbaan bij onder meer AZ, Ajax, PSV en FC Twente. In deze aflevering Feyenoord-trainer Jaap Stam.

Vandaag | 19:00 Afscheidsinterview Kenneth Vermeer

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 135 van 140 Na een bijzondere periode van zes seizoenen in Rotterdam nam Kenneth Vermeer begin 2020 afscheid van Feyenoord voor een voetbalavontuur in Los Angeles. In een uitgebreid afscheidsinterview met Feyenoord TV blikt de doelman nog één terug op zijn sportieve hoogtepunten in De Kuip en zijn teleurstellende blessures.

Vandaag | 21:00 Afscheidsinterview Kenneth Vermeer

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 135 van 140 Na een bijzondere periode van zes seizoenen in Rotterdam nam Kenneth Vermeer begin 2020 afscheid van Feyenoord voor een voetbalavontuur in Los Angeles. In een uitgebreid afscheidsinterview met Feyenoord TV blikt de doelman nog één terug op zijn sportieve hoogtepunten in De Kuip en zijn teleurstellende blessures.

Morgen | 07:00 DOC: Cultuurschok in Tirana

Seizoen 2016-2017 - Aflevering 18 van 75 Feyenoord beleeft in het seizoen 1991-1992 een bijzonder Europees jaar waarin de dubbele ontmoeting met het Albanese Partizan Tirana bij veel betrokkenen nog steeds op het netvlies gebrand staat. De Rotterdamse ploeg stapt een land binnen dat door het communisme is verscheurd en waar armoede regeert. Een kwart eeuw later blikken onder andere John de Wolf en John Metgod terug op deze bijzondere ervaring en in Tirana komen cultheld Artur Lekbello en trainer Sulejman Starova uitgebreid aan het woord over twee onuitwisbare duels.

Morgen | 12:00 DOC: Iedereen houdt van Gini

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 22 van 43 Georginio Wijnaldum speelt bij Liverpool, een van de grootste clubs ter wereld. Een stap die met een goed doordacht plan via Feyenoord en PSV tot stand kwam. En met de juiste mensen om zich heen. Alle betrokkenen zien zijn ontwikkeling en status groeien en hopen collectief nog een ding: een leidersrol in Oranje. Hoe dan ook: iedereen houdt van hem, als voetballer en als mens.

Overmorgen | 10:30 DOC: Uli – Weg van de pijn

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 42 van 43 Ulrich van Gobbel is als kind getuige van de klappen die zijn vader aan zijn moeder geeft. Samen met zijn moeder vlucht hij naar Bavel. Zijn vader pleegt later zelfmoord nadat hij een vrouw vermoord heeft. Ulrich stort zich volledig op het voetbal totdat hij noodgedwongen moet stoppen vanwege een slepende heupblessure. Na zijn carrière gaat het niet zo goed met hem. Incidenten achtervolgen de achtvoudig international. Nu laat hij het verleden achter zich en is jeugdtrainer bij Feyenoord. Ulrich wil weg van de pijn.

Do 16 juli 2020 | 16:00 DOC: Glasgow Connectie

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 11 van 45 In de jaren '90 en '00 ondergaan de Schotse topclubs Celtic en Rangers F.C. grote kwaliteitsinjecties om de strijd met elkaar aan te gaan én aansluiting te vinden bij de Europese top. In deze documentaire blikken we met oud-Feyenoorders Pierre van Hooijdonk, Regi Blinker, Bobby Petta, Bert Konterman en Michaels Mols terug op hun bijzondere periodes in de fanatieke voetbalstad Glasgow en staan we stil bij de succesvolste oud-Feyenoorder in Schotland: Henrik Larsson.

Vr 17 juli 2020 | 12:00 DOC: Coen

Seizoen 2015-2016 - Aflevering 30 van 60 Coen Moulijn was uniek. Als voetballer, maar ook als mens. De schok in Rotterdam was dan ook groot toen Mister Feyenoord op 4 januari 2011 onverwacht overleed. Vijf jaar later is hij nog niet vergeten. Sterker nog: in deze documentaire – waaraan onder andere zijn weduwe Adrie, vele oud-ploeggenoten en burgemeester Aboutaleb hun medewerking verleenden – komt naar voren dat Coen Moulijn inmiddels een nog grotere legende is dan hij bij leven al was.

Za 18 juli 2020 | 09:45 DOC: John Guidetti - The Goalden Year

DOC: John Guidetti - The Goalden Year. Seizoen 2018-2019 - Aflevering 44 van 45 Documentaire over het gouden jaar van John Guidetti bij Feyenoord in het seizoen 2011/2012, waarin hij werd gehuurd van Manchester City.

Za 18 juli 2020 | 17:50 Mijn History Moment

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Feyenoord Glory Years In 1970 wordt Feyenoord de eerste Nederlandse club in de geschiedenis die de Europa Cup I wint. Willem van Hanegem vertelt het verhaal over de finale en de feesten in Rotterdam.

Zo 19 juli 2020 | 00:45 DOC: The Lensky project

Seizoen 2018-2019 - Aflevering 17 van 45 Jacob Lensky is een groot Canadees voetbaltalent. Op zijn vijftiende staan de Britse topclubs voor hem in de rij. Hij tekent een droomcontract bij Celtic, waarna hij de overstap maakt naar Feyenoord. Weggepest uit Rotterdam zweert hij nooit meer te zullen voetballen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en hij besluit om nog één ultieme poging te wagen om een volwaardig prof te worden en daarmee de droom van zijn vader te laten uitkomen. Hij tekent bij FC Utrecht. Even gaat het goed, maar dan slaat de eenzaamheid toe, waarna Lensky in een wereld van drank en drugs terecht komt.

Zo 19 juli 2020 | 15:07 DOC: Shinji, Japanse voetbalkunst in De Kuip

Seizoen 2016-2017 - Aflevering 17 van 75 In het karakterteam van Feyenoord dat in 2002 de UEFA Cup won sprongen de exceptionele kwaliteiten van Shinji Ono in het oog. Diverse voetbalkenners voorspelden de Japanse balvirtuoos een carriere in de Europese top, maar door blessures en overbelasting ging het mis. Openhartige interviews met diverse oud-collega's en een ontmoeting met Shinji in Tokio zorgen voor een boeiend portret van een Japanse voetbalkunstenaar in De Kuip.

Zo 19 juli 2020 | 16:30 Afscheidsinterview Kenneth Vermeer

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 135 van 140 Na een bijzondere periode van zes seizoenen in Rotterdam nam Kenneth Vermeer begin 2020 afscheid van Feyenoord voor een voetbalavontuur in Los Angeles. In een uitgebreid afscheidsinterview met Feyenoord TV blikt de doelman nog één terug op zijn sportieve hoogtepunten in De Kuip en zijn teleurstellende blessures.

Zo 19 juli 2020 | 22:30 DOC: Nicky Hofs - Thuis op het veld

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 36 van 45 Als echte Arnhemmer speelde Nicky Hofs het grootste gedeelte van zijn carrière bij Vitesse. Naast Vitesse speelde hij voor Feyenoord, AEL Limassol en Willem ll en won hij onder leiding van Foppe de Haan in 2006 het EK met Jong Oranje. Zo’n zeven jaar na het beëindigen van zijn voetballoopbaan volgt hij het pad van zijn ‘voetbalvader’ Theo Bos: van speler, jeugdtrainer en assistent naar uiteindelijk hoofdtrainer.

Ma 20 juli 2020 | 00:22 DOC: Nicky Hofs - Thuis op het veld

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 36 van 45 Als echte Arnhemmer speelde Nicky Hofs het grootste gedeelte van zijn carrière bij Vitesse. Naast Vitesse speelde hij voor Feyenoord, AEL Limassol en Willem ll en won hij onder leiding van Foppe de Haan in 2006 het EK met Jong Oranje. Zo’n zeven jaar na het beëindigen van zijn voetballoopbaan volgt hij het pad van zijn ‘voetbalvader’ Theo Bos: van speler, jeugdtrainer en assistent naar uiteindelijk hoofdtrainer.

Ma 20 juli 2020 | 11:15 DOC: John Guidetti - The Goalden Year

DOC: John Guidetti - The Goalden Year. Seizoen 2018-2019 - Aflevering 44 van 45 Documentaire over het gouden jaar van John Guidetti bij Feyenoord in het seizoen 2011/2012, waarin hij werd gehuurd van Manchester City.

Di 21 juli 2020 | 01:00 DOC: Niemand wordt geboren als Rebel

Seizoen 2016-2017 - Aflevering 72 van 75 Sinds een paar jaar toert 'n gezelschap oud-profvoetballers met veel succes langs de Nederlandse theaters met de voorstelling FC de Rebellen. Oud-profs als Glenn Helder, John de Wolf, Andy van der Meijde en Ricky van den Bergh nemen de theaterbezoekers mee naar de kleedkamers van Arsenal, Feyenoord, Ajax en ADO Den Haag. En daar blijft het niet bij want ook de geheimen uit de diverse slaapkamers komen aan bod. Maar ook wordt duidelijk dat de stoere rebellen zonder uitzondering erg kleine hartjes hebben.

Di 21 juli 2020 | 11:00 DOC: Glasgow Connectie

Seizoen 2019-2020 - Aflevering 11 van 45 In de jaren '90 en '00 ondergaan de Schotse topclubs Celtic en Rangers F.C. grote kwaliteitsinjecties om de strijd met elkaar aan te gaan én aansluiting te vinden bij de Europese top. In deze documentaire blikken we met oud-Feyenoorders Pierre van Hooijdonk, Regi Blinker, Bobby Petta, Bert Konterman en Michaels Mols terug op hun bijzondere periodes in de fanatieke voetbalstad Glasgow en staan we stil bij de succesvolste oud-Feyenoorder in Schotland: Henrik Larsson.

Wo 22 juli 2020 | 18:30 DOC: Dirk Kuyt, terug op Zuid

Seizoen 2015-2016 - Aflevering 29 van 60 Negen jaar na zijn vertrek uit De Kuip is de droom van Dirk Kuyt uitgekomen: hij is terug bij Feyenoord. Kuyt wordt gevolgd vanaf het moment dat hij zijn handtekening zet in zijn huis in Istanbul tot het moment van zijn officiële rentree, de eerste competitiewedstrijd. Het levert exclusieve beelden op, waarin duidelijk wordt wat de terugkeer van Kuyt teweeg brengt. Bij Feyenoord, de supporters én Kuyt zelf.

Wo 22 juli 2020 | 20:30 DOC: Dirk Kuyt, terug op Zuid

Seizoen 2015-2016 - Aflevering 29 van 60 Negen jaar na zijn vertrek uit De Kuip is de droom van Dirk Kuyt uitgekomen: hij is terug bij Feyenoord. Kuyt wordt gevolgd vanaf het moment dat hij zijn handtekening zet in zijn huis in Istanbul tot het moment van zijn officiële rentree, de eerste competitiewedstrijd. Het levert exclusieve beelden op, waarin duidelijk wordt wat de terugkeer van Kuyt teweeg brengt. Bij Feyenoord, de supporters én Kuyt zelf.

Do 23 juli 2020 | 06:00 DOC: Buitenkant Links - Willem in woord en daad

Seizoen 2018-2019 - Aflevering 43 van 45 Hij was een begenadigd voetballer, de rust zelve als trainer en altijd even onnavolgbaar: Willem van Hanegem. Omarmd door voetbalminnend Nederland, bewierookt in Rotterdam, de stad van ‘zijn’ Feyenoord. Zijn 75ste verjaardag ging niet ongemerkt voorbij. Dat had van hem best gemogen, maar stiekem genoot hij toch ook van alle aandacht. In deze FOX Sports DOC volgen we Willem van Hanegem in zijn dagelijkse leven en gaan we onder meer met hem terug naar de plaatsen die belangrijk voor hem waren: geboorteplaats Breskens, Utrecht (waar hij opgroeide) én de Kuip in Rotterdam. Ontroerend, verhalend, hilarisch en stoer. Van Hanegem in woord en daad.

Vr 24 juli 2020 | 06:30 DOC: John Guidetti - The Goalden Year

DOC: John Guidetti - The Goalden Year. Seizoen 2018-2019 - Aflevering 44 van 45 Documentaire over het gouden jaar van John Guidetti bij Feyenoord in het seizoen 2011/2012, waarin hij werd gehuurd van Manchester City.

Vr 24 juli 2020 | 09:30 DOC: Saluut van een Poolse strijder

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 30 van 43 Het is 1988 als Wlodi Smolarek voor het eerst voet zet op Nederlandse bodem. De speler van de Poolse gouden generatie zit in de herfst van zijn carriere, maar maakt een transfer van Eintracht Frankfurt naar Feyenoord. Als hij daar na een trainerswissel op een zijspoor belandt, vertrekt de kleine dribbelaar naar FC Utrecht. Daar is hij uit op revanche. Over zijn voetbalkwaliteiten bestond geen twijfel, maar de persoon Smolarek bleef voor velen een groot mysterie. Een exclusieve inkijk in het veel te korte leven van een publiekslieveling.

Za 25 juli 2020 | 07:00 DOC: Iedereen houdt van Gini

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 22 van 43 Georginio Wijnaldum speelt bij Liverpool, een van de grootste clubs ter wereld. Een stap die met een goed doordacht plan via Feyenoord en PSV tot stand kwam. En met de juiste mensen om zich heen. Alle betrokkenen zien zijn ontwikkeling en status groeien en hopen collectief nog een ding: een leidersrol in Oranje. Hoe dan ook: iedereen houdt van hem, als voetballer en als mens.

Za 25 juli 2020 | 15:00 DOC: Tango met De Oude Dame

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 10 van 43 In 1997 debuteert Feyenoord in de Champions League in een sterke poule met FC Kosice, Manchester United en Juventus. In speelronde vijf ontvangt het dan uitgeschakelde Feyenoord de Italiaanse grootmacht. De verwachtingen zijn niet hoog na een eerdere oorwassing in Turijn, een moeizaam competieverloop en het ontslag van trainer Arie Haan. Leo Beenhakker stapt in en krijgt in een korte periode de boel weer op de rails voordat Juventus naar De Kuip komt. Een duel van prestige en eerherstel bij Het Legioen en ook de wedstrijd van Julio Cruz. Bijna twintig jaar na dato blikt hij in Buenos Aires terug op zijn bevrijdende doelpunten.

Za 25 juli 2020 | 16:30 DOC: Uli – Weg van de pijn

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 42 van 43 Ulrich van Gobbel is als kind getuige van de klappen die zijn vader aan zijn moeder geeft. Samen met zijn moeder vlucht hij naar Bavel. Zijn vader pleegt later zelfmoord nadat hij een vrouw vermoord heeft. Ulrich stort zich volledig op het voetbal totdat hij noodgedwongen moet stoppen vanwege een slepende heupblessure. Na zijn carrière gaat het niet zo goed met hem. Incidenten achtervolgen de achtvoudig international. Nu laat hij het verleden achter zich en is jeugdtrainer bij Feyenoord. Ulrich wil weg van de pijn.

 Meer