Festival op tv (tv-tips)

Vandaag | 19:25 Live: Junior Songfestival Nationale Finale

Overige, Live uitzending met de finale van het Nationaal Junior Songfestival in Rotterdam Ahoy, gepresenteerd door Romy ...

Live-uitzending met de finale van het Nationaal Junior Songfestival in Rotterdam Ahoy, gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder. Polen In deze finale wordt bepaald wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Polen. Vier acts worden beoordeeld door de kijkers thuis, een professionele kinderjury en een vakjury. Jury In de vakjury zitten dit jaar Duncan Laurence, Emma Heesters en Ronnie Flex. In de kinderjury zitten oud-winnaar Matheu Hinzen en de meiden van 6TIMES: Gioia, Yosina, Roxy, Idaila, Noa en Amy. Zij werden vorig jaar tweede. Finalisten De finalisten die het grote podium in Ahoy mogen betreden zijn Robin, de girlband UNITY, het duo Janae en Jacky en de boyband T-Square. Zij hebben maandenlang gerepeteerd om met hun eigen nummer een fantastische show neer te zetten.

Wo 30 september 2020 | 20:25 Cannabis

30/09 - Documentaire, Seizoen 1 Aflevering 1 van 6 Pioniers KRO NCRV De opkomst en ondergang van coffeeshophouder Johan ...

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 6 - Pioniers - KRO-NCRV De opkomst en ondergang van coffeeshophouder Johan van Laarhoven, verteld tegen de achtergrond van vijftig jaar Nederlands gedoogbeleid. In 1970 wordt op het Holland Popfestival in het Kralingse Bos voor het eerst oogluikend het gebruik van hasj gedoogd. Een tijd van pionierende cannabisondernemers breekt aan. Dankzij het gedoogbeleid wordt cannabis net zo'n groot exportproduct als Heineken, Goudse kaas en Johan Cruyff. De Nederlandse coffeeshopondernemer Johan van Laarhoven wordt in 2014 in Thailand tot 103 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld. Familie en vrienden beginnen een wanhopig gevecht om Johan en zijn vrouw uit de 'hel van Bangkok' te halen.

Je vindt hier de programma's van Festival op tv We hebben de volgende programma's voor Festival Live: Junior Songfestival Nationale Finale: Overige, Live uitzending met de finale van het Nationaal Junior Songfestival in Rotterdam Ahoy, gepresenteerd door Romy. Cannabis: 30/09 - Documentaire, Seizoen 1 Aflevering 1 van 6 Pioniers KRO NCRV De opkomst en ondergang van coffeeshophouder Johan. Heavy Trip: Comedy, Film, Turo is blijven hangen in een klein dorpje in Finland. Het hoogtepunt in zijn dagelijks leven is dat hij de leadzanger is bij een amateur heavy metalbandje met de naam Impaled Rektum. Het enige probleem is dat ze na twaalf jaar. Giovanni de Macque - Madrigalen: Muziek, Een expressionistische serenade als opmaat naar een zinderende festivalweek: de opdracht voor Manfred Cordes en. Mondo: Informatief, Seizoen 01 Aflevering 23 van 36 VPRO Fotograaf, grafisch ontwerper en regisseur Anton Corbijn werkte met. Op1: Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Suzanne Raes en Cornald Maas over de documentaire 'Nog eentje. Inui: Jeugd, Seizoen 1 Aflevering 13 van 26 Het maanfestival KRO NCRV Onze vrienden vinden een verdwaald uilenjong. Ze. Ein Dorf rockt ab: Film, Die resolute Landwirtin Caro hat die Hosen in ihrer Familie an. Dennoch weiß selbst sie keinen Ausweg mehr: Der Hof ist rettungslos verschuldet. Die Wiese für ein Heavy Metal Festival zu vermieten, würde das Problem lösen. Aber Caro hasst. Marathon: Strawberry Shortcake: Jeugd, Seizoen 1 Berry festivalprinses Welkom in Berry Bitty City, een miniatuurstadje in een tuin vol. Summertime at the Domaine Forget: Muziek, De korte documentaire Summertime at the Domaine Forget toont u een klassieke parel: het onder musici. Op1: Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Suzanne Raes en Cornald Maas over de documentaire 'Nog eentje.

Festival op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 09:25 Mondo

Seizoen 01 - Aflevering 23 van 36 - VPRO Fotograaf, grafisch ontwerper en regisseur Anton Corbijn werkte met de groten der aarde uit de kunst- en muziekwereld. Hij vertelt over de fototentoonstelling 'Mood/Mode' en neemt enkele foto's van deze tentoonstelling mee. * Rapper Sef is ambassadeur van de muziekcompetitie 'ArtRocks' 2020, waarin artiesten gevraagd wordt een nummer te schrijven bij een kunstwerk. Sef koos voor het werk 'BLKNWS' van de Amerikaanse kunstenaar en videomaker Kahlil Joseph, die eerder videoclips maakte voor Kendrick Lamar en Beyoncé. * Regisseur Eché Janga en hoofdrolspeler Felix de Rooy praten over de film Buladó, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2020.

Vandaag | 14:27 Op Weg Naar Cannes

Seizoen 1 - Aflevering 2 Programma waarin tien Nederlandse modellen worden gevolgd die kans maken op de sjerp en het kroontje dat hoort bij 'Miss Festival du Cannes'. Uit de Nederlandse selectie gaan uiteindelijk de winnares en de eerste en tweede runner-up naar het Franse Cannes. Daar delen ze het glamoureuze podium met zeven kandidaten uit andere Europese landen.

Vandaag | 15:54 Films & Sterren

Aflevering 39 Filmprogramma waarin René Mioch je meeneemt naar premières en filmfestivals en je op de hoogte houdt van wat er te zien is in de bioscoop.

Vandaag | 17:20 Zapplive op Zaterdag

Seizoen 2020 njr - Aflevering 4 van 16 - KRO-NCRV Zapplive laat samen met rapper Young Sor zien hoe je als slechthorende muziek maakt, Willie Wartaal beantwoordt dilemma's en Emma Heesters neemt ons mee naar het Junior Songfestival.

Morgen | 08:56 Films & Sterren

Aflevering 39 Filmprogramma waarin René Mioch je meeneemt naar premières en filmfestivals en je op de hoogte houdt van wat er te zien is in de bioscoop.

Morgen | 15:30 Op Ooghoogte IMDb: 6.9

Morgen - IMDB * 6.9 - Jeugd, Film, Dit jeugddrama viel op meerdere filmfestivals in de prijzen. Sinds de dood van zijn moeder woont de elfjarige Michael in een kindertehuis. Wanneer hij het adres van zijn biologische vader vindt lijkt zijn grootste ...

Dit jeugddrama viel op meerdere filmfestivals in de prijzen. Sinds de dood van zijn moeder woont de elfjarige Michael in een kindertehuis. Wanneer hij het adres van zijn biologische vader vindt lijkt zijn grootste droom in vervulling te gaan: hij krijgt eindelijk weer een echt gezin. Maar Michaels vader is niet helemaal wat de jongen had verwacht. Hij blijkt een persoon te zijn met een zeer kleine gestalte. Als de kinderen in het tehuis daar achter komen gaan ze Michael pesten. Hij houdt zijn vader hiervoor verantwoordelijk, waardoor hun relatie onder spanning komt te staan. Oorspronkelijke titel: Auf Augenhöhe Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/op-ooghoogte

Morgen | 15:56 Op Weg Naar Cannes

Seizoen 1 - Aflevering 3 Programma waarin tien Nederlandse modellen worden gevolgd die kans maken op de sjerp en het kroontje dat hoort bij 'Miss Festival du Cannes'. Uit de Nederlandse selectie gaan uiteindelijk de winnares en de eerste en tweede runner-up naar het Franse Cannes. Daar delen ze het glamoureuze podium met zeven kandidaten uit andere Europese landen.

Festival op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:30 Heavy Trip

Comedy, Film, Turo is blijven hangen in een klein dorpje in Finland. Het hoogtepunt in zijn dagelijks leven is dat hij de leadzanger is bij een amateur heavy metalbandje met de naam Impaled Rektum. Het enige probleem is dat ze na twaalf jaar ...

Turo is blijven hangen in een klein dorpje in Finland. Het hoogtepunt in zijn dagelijks leven is dat hij de leadzanger is bij een amateur heavy metalbandje met de naam Impaled Rektum. Het enige probleem is dat ze na twaalf jaar repeteren nog steeds geen enkel optreden hebben gehad. Wanneer ze onverwachts bezoek krijgen van een promotor van een groot heavy metalfestival in Noorwegen, besluiten ze alles op alles te zetten om hun dromen waar te maken.

Vandaag | 07:36 Giovanni de Macque - Madrigalen

Een expressionistische serenade als opmaat naar een zinderende festivalweek: de opdracht voor Manfred Cordes en Weser-Renaissance Bremen. In Giovanni De Macque – een van de beste madrigalisten van rond 1600 – vonden ze de perfecte partner. De Macque, geboren in Valenciennes, kreeg zijn opleiding in Napels en evolueerde van conservatief naar experimenteel, met veelkleurige, beeldende muziek op teksten over extase en gebroken harten.

Vandaag | 11:05 Op1

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Suzanne Raes en Cornald Maas over de documentaire 'Nog eentje ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Suzanne Raes en Cornald Maas over de documentaire 'Nog eentje dan' over Jochem Myjer Het Nederlands Filmfestival is begonnen. Met aandacht voor twee documentaires die daar te zien zijn, waaronder deze: Nog eentje dan. Nog eentje dan is een aangrijpende documentaire die Suzanne Raes maakte over cabaretier Jochem Myjer. Het is een uniek kijkje achter de schermen; welke grote offers moet Jochem Myjer brengen om een voorstelling als Adem in, adem uit te maken? Aan tafel: Suzanne Raes en programmamaker en kleinkunstkenner Cornald Maas. Lou Landré, Olga Zuiderhoek en René Mioch over 'De Dick Maas Methode' Het Nederlands Filmfestival is begonnen. Met aandacht voor twee documentaires die daar te zien zijn, waaronder deze: De Dick Maas Methode. In De Dick Maas Methode worden de films van regisseur Dick Maas ontleedt. Met acteurs wordt teruggekeken op sleutelscènes, collega-regisseurs vertellen over zijn invloed en Dick zelf vertelt over zijn opkomst en financiële ondergang. Aan tafel filmkenner René Mioch, die Maas veelvuldig sprak, en acteurs Olga Zuiderhoek (zij speelde in Maas' eerste lange film Rigor Mortis) en Lou Landré, beter bekend als Sjakie uit de Flodder-films en -serie.

Vandaag | 11:50 Inui

Seizoen 1 - Aflevering 13 van 26 - Het maanfestival - KRO-NCRV Onze vrienden vinden een verdwaald uilenjong. Ze brengen het terug naar zijn ouders die hen uit dank uitnodigen op het maanfestival.

Vandaag | 12:15 Ein Dorf rockt ab

Film, Die resolute Landwirtin Caro hat die Hosen in ihrer Familie an. Dennoch weiß selbst sie keinen Ausweg mehr: Der Hof ist rettungslos verschuldet. Die Wiese für ein Heavy Metal Festival zu vermieten, würde das Problem lösen. Aber Caro hasst ...

Die resolute Landwirtin Caro hat die Hosen in ihrer Familie an. Dennoch weiß selbst sie keinen Ausweg mehr: Der Hof ist rettungslos verschuldet. Die Wiese für ein Heavy-Metal-Festival zu vermieten, würde das Problem lösen. Aber Caro hasst diese Musik und das Dorf auch. Da aber die Banken keinen weiteren Kredit mehr gewähren, sieht Caro keinen Ausweg und lässt sich auf das Abenteuer ein. Dummerweise hat sie diese Lösung vorher nicht mit ihrem Mann Paul besprochen. Schon länger möchte dieser den Hof zu einem Abenteuerhof umgestalten. Als studierter Betriebswirt hat er dazu auch ein fundiertes Konzept, von dem Caro aber nichts wissen will. Zu sehr hängt sie am Erbe ihrer Eltern. Als die Metalheads zum Aufbauen auf den Hof rollen, herrscht eisiges Schweigen zwischen Caro und Paul. Denn der ist über den erneuten Alleingang seiner Frau stinksauer, auch wenn er die Idee im tiefsten Inneren gar nicht so schlecht findet. Mit den Rockern zieht eine so ganz andere Kultur auf dem Hof ein.

Vandaag | 12:24 Marathon: Strawberry Shortcake

Seizoen 1 - Berry festivalprinses Welkom in Berry Bitty City, een miniatuurstadje in een tuin vol aardbeienplanten. Hier wonen Strawberry Shortcake en haar vriendinnetjes. Samen beleven ze avonturen en leren ze nuttige dingen.

Vandaag | 12:58 Summertime at the Domaine Forget

De korte documentaire Summertime at the Domaine Forget toont u een klassieke parel: het onder musici internationaal hoog aangeschreven festival Domaine Forget van Saint-Irénée in het Canadese Quebec. De muziek- en dansschool van Domaine Forget is de gastheer van dit jaarlijkse festival ter promotie van muziek en dans. Van over de hele wereld reizen elke zomer 500 jonge musici naar Saint-Irénée om er deel te nemen aan één van Canada's belangrijkste muziekzomerscholen. Hen staat een intensief cursusprogramma te wachten vol masterclasses, privélessen, kamermuzieksessies, lezingen, interessante workshops, en een gevarieerde reeks concerten.

Vandaag | 16:00 Limburg Doc

Mannen in Zwart Mannen in Zwart is een indringende documentaire in opdracht van L1 over hetgeen zich buiten het zicht van het publiek afspeelt tijdens concerten en festivals. De camera neemt een kijkje achter de schermen waar iedere dag een groep grenzeloos loyale professionals aan het werk is om de productie rond een optreden te laten slagen. En wel op tijd. Om een dag later hetzelfde te doen, in een andere stad, in een ander land. Wie zijn die mensen? Waarom kiezen ze voor een leven waarbij ze vaak maandenlang van huis zijn? Wat offeren ze daarvoor op? 'Mannen In Zwart - in de schaduw van de muziek' volgt vijf Limburgers die werkzaam zijn in het grote circus van de live-muziek. Met buitenlandse artiesten in Nederland of met Nederlandse artiesten in het buitenland. Zij vertellen over de euforie die vrijkomt als alles lukt, de ongekende verslaving die het werken in deze industrie met zich meebrengt. Maar ook over moordende schema’s, leven in vliegtuigen tussen tijdzones. Of wekenlang in veel te krappe bandbusjes door Europa crossen terwijl het leven thuis gewoon doorgaat. Met: Howard Heckers (geluidsman o.a. Dana Fuchs), Jules Thijssen (stagemanager), Michael Seeverens (lichtman Armin van Buuren), Toine van den Meulenhof (tourmanager Live + Ed Kowalczyk) en Ton Derks (productie voorbereider). Regie: Sander Selen, aaar een idee van Ton Derks

Vandaag | 16:00 Boy Machine

Seizoen 1 - Aflevering 7 Zweedse comedyserie over vier mannen die ooit de grootste boyband vormden en nu na achttien jaar weer bij elkaar komen. Stargaze krijgt alle aandacht van de media op het liedjesfestival, dus bedenkt Mange een plan om aandacht te trekken voor Boy Machine, een slecht plan. Ondertussen krijgt Peder slecht nieuws en lijken Torkel en Pippi eindelijk nader tot elkaar te komen.

Vandaag | 16:23 Boy Machine

Seizoen 1 - Aflevering 8 Zweedse comedyserie over vier mannen die ooit de grootste boyband vormden en nu na achttien jaar weer bij elkaar komen. Nadat Mange eruit heeft geflapt dat hij met Pippi naar bed is geweest, is Torkel verdwenen. Zullen de jongens, met nog maar een paar uur tot hun optreden op het songfestival te gaan, erin slagen om hem te vinden en terug te halen?

Vandaag | 16:26 Huize Herrie

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Net Miss / Pap in de piepzak Lola wint de Kleine Miss Royal Woods verkiezing en mag daardoor meedoen met de regionale verkiezing van Michigan. // Pap wil met zijn vriend Kotaro naar het Koebella muziekfestival, maar hij moet onverwachts op Lily passen.

Vandaag | 17:28 Top Wing

Seizoen 1 - Aflevering 11 - De bananen-bandieten / Shirley's avontuur De bananen-bandieten gaan er vandoor met Rhonda's bananen voor het Bananenfestival. // Shirley bouwt samen met Bea haar eigen vliegtuig en bouwt zelf alvast de motor in. Dat blijkt echter de motor te zijn voor Swift zijn Flash-Wing.

Vandaag | 17:40 Absolute Prokofiev: Het derde concert

Het Paasfestival is internationaal een belangrijk evenement voor liefhebbers van klassieke muziek; elke Paaszondag gaat het volgens de traditie in Moskou van start, en elk jaar reist het orkest van het Mariinskytheater onder leiding van Valery Gergiev dwars door Rusland – nu al 10 jaar lang! Dit jaar kunnen we uitkijken naar een bijzonder muzikaal geschenk: het symfonieorkest van het Mariinsky zal, voortgestuwd door Valery Gergiev, de gehele cyclus van Sergej Prokofievs symfonieën en pianoconcerten te horen brengen – en het werk van deze componist lijkt Maestro Gergiev en het orkest bijzonder goed te liggen. Op het programma: 'Symfonie Nr. 4', 'Pianoconcert Nr. 4 'linkshandig'', 'Pianosonate Nr. 7, III', 'Romeo & Julia': "Maskers", "Broeder Laurence", "Montagues & Capulets".

Vandaag | 20:55 Inui

Seizoen 1 - Aflevering 13 van 26 - Het maanfestival - KRO-NCRV Onze vrienden vinden een verdwaald uilenjong. Ze brengen het terug naar zijn ouders die hen uit dank uitnodigen op het maanfestival.

Vandaag | 21:00 Rainald Grebe: Das Münchhausenkonzert

Rainald Grebe hat sich Inspiration aus der Vergangenheit geholt. Beim Blick ins Geschichtsbuch des legendären Lügenbarons stellt er fest: So viel hat sich seitdem gar nicht geändert. Und so singen und erzählen beide von Fake News, gefühlten Wahrheiten und phantasievollen Geschichten mit zeitloser Aktualität - beim 3satFestival 2020 aus der Festhalle Frankfurt. Rainald Grebe singt und schafft Geschichten. Hat man ein Lied von ihm zu Ende gehört, meint man, man habe ein ganzes Buch gelesen, ein Hörspiel gehört, sei selbst bei seinen ganzen Erlebnissen dabei gewesen. Mit seinen Liedtexten schafft er es, zehn Minuten Musik so voller Bilder und Leben zu füllen, dass sie sich anfühlen wie eine Reise, von der man voller neuer Erkenntnisse und ein wenig verändert wiederkehrt. Bei seinem neuen Solo-Programm "Das Münchhausenkonzert" übernimmt er die Rolle des Reiseleiters durch die gesellschaftlichen Landschaften unserer Zeit.

Vandaag | 21:31 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Het Lentefestival / De dansende narcissen Het is lente en dat betekent dat Sandy Ooievaar opnieuw een ei komt brengen. Als ze het ei tenminste niet verliest. // De Dansende narcissen bloeien alleen in de lente. Kolonel Kalkoen neemt zijn Koentjes mee om ze van dichtbij te gaan bekijken.

Vandaag | 21:45 Hennes Bender: Ich hab nur zwei Hände!

Komisch, kreativ und wortreich wie immer präsentiert Hennes Bender beim 3satFestival 2020 aus der Festhalle Frankfurt 30 Minuten aus seinem Programm "Ich hab nur zwei Hände!" Eigentlich sollte uns die moderne Technik doch das Leben erleichtern. Tut sie aber nicht! Hennes Bender ist überfordert. Monatelang eingesperrt mit sprechenden Geräten und Staubsaugerroboter, stellt er fest: Es ist Zeit für Widerstand. Hennes Bender ist ein Freund der vielen Worte. Ein alter Hase in der Kabarettszene, aber kein bisschen langsamer. Fröhlich-quirlig redet er sich seit drei Jahrzehnten in Rage und feuert dabei Pointen in alle Richtungen. Wenn ihn überhaupt etwas überfordern kann, dann die moderne Technologie. Siri und Alexa, Staubsaugerroboter und soziale Medien sollten unser Leben doch vereinfachen! Tun sie aber nicht, stellt Hennes Bender fest. Nichts ist leichter als je zuvor. Wir versuchen Halt zu finden in einem Meer aus Optionen und Möglichkeiten und geraten ins Straucheln.

Vandaag | 22:00 Festival de cine de San Sebastian

Vandaag | 22:15 Tahnee: Vulvarine

Tahnee redet Klartext. Über Frauen und Männer, das Erwachsenwerden und die Grenzen des guten Geschmacks. Mitreißend, mühelos und immer in bester Absicht. In einer Welt zwischen seichtem Boulevard und ständig lauerndem Shitstorm kämpft sie heldenhaft für Humor und Menschlichkeit. So auch in diesem Jahr: beim 3satFestival aus der Festhalle Frankfurt. Tahnee ist eine Frau mit Superkräften. Sie kann Klartext reden, bis jedes Blatt vor ihrem Mund zerfetzt. Sie kann mit spielerischer Leichtigkeit in ungeheurem Tempo die Irrwege des menschlichen Miteinanders durchstreifen und dabei treffsichere Pointen abfeuern. Und sie schafft vor allem eins: Sie spricht den Menschen aus der Seele. Sie benennt Tabus, die uns alle etwas angehen. Auf ungeschützt ehrliche Art schafft sie Bilder und Situationen, die brüllend komisch und zugleich hintergründig und gefühlsecht sind. Sie lässt ihr Publikum wissen: Ich bin nicht allein. Die 28-Jährige ist ausgebildete Tänzerin.

Vandaag | 22:45 Simon & Jan: Alles wird gut

Für alle die Weltschmerz haben, denen kleine Probleme große Sorgen bereiten, und die sich über diejenigen aufregen, denen große Probleme nur kleine Sorgen bereiten: Für sie sind Simon & Jan da. Simon & Jan kommen zum 3satFestival 2020 in die Festhalle Frankfurt, um dem Zuschauer ein wenig Last von den Schultern zu nehmen. Ihre Message und der Titel ihres aktuellen Programms: "Alles wird gut". Bestes Musikkabarett in 3sat. Simon & Jan singen über Themen wie Versagensängste, Nationalsozialismus oder Klimapolitik. Ernste Themen. Hochmusikalisch, mit viel Wortwitz und Situationskomik lullen sie den Zuschauer ein und treffen mit ihren Worten genau da, wo es zählt. Noch nie zuvor verband sich allgemeiner Weltschmerz mit solch einer Leichtigkeit, die Mut macht und anspornt, Dinge zu ändern. Wichtig für die beiden Liedermacher: Sie schlagen keine explizit politische Richtung ein, sondern kritisieren immer die Gesellschaft im Ganzen. Von ihnen auch gerne betitelt als "Demokratischer Humor".

Vandaag | 23:30 Rusty Rivets

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Rusty en de perzikstrijd / Rusty's apenkermis Voor het perzikfestival-recept willen Sammie en Chef Betty allebei winnen en ze roepen de hulp in van Rusty en Ruby, maar gaat 't eigenlijk wel om winnen? // De 3 aapjes uit 't dierenpark gaan in staking, ze vinden hun show-act niet leuk meer.

Morgen | 00:00 Bizet - Carmen

De Oostenrijkse Opernfestspiele St. Margarethen, één van de belangrijkste openluchtfestivals van Europa, trekken jaarlijks bijna 220 duizend operaliefhebbers . De indrukwekkende en adembenemende omgeving van de wild-romantische Romeinse steengroeve van St. Margarethen in Oostenrijk vormt dan ook het perfecte, unieke decor voor de kleurrijke openluchtopvoering van Georges Bizets opera Carmen (1875) in deze uitzending. Met een cast van 400 medewerkers is deze overdadige uitvoering van Bizets beroemdste opera een feest voor de zintuigen! Het Orkest en koor van het Nationaal Brno-theater staan onder leiding van dirigent Ernst Märzendorfer. Solisten zijn Nadia Krasteva, Russi Nikov en Alexandr Antonenko. De choreografie is van Marieta Romero.

Morgen | 02:45 Inui

Seizoen 1 - Aflevering 13 van 26 - Het maanfestival - KRO-NCRV Onze vrienden vinden een verdwaald uilenjong. Ze brengen het terug naar zijn ouders die hen uit dank uitnodigen op het maanfestival.

Morgen | 05:45 Rusty Rivets

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Rusty en de perzikstrijd / Rusty's apenkermis Voor het perzikfestival-recept willen Sammie en Chef Betty allebei winnen en ze roepen de hulp in van Rusty en Ruby, maar gaat 't eigenlijk wel om winnen? // De 3 aapjes uit 't dierenpark gaan in staking, ze vinden hun show-act niet leuk meer.

Morgen | 07:00 De Familie Slim IMDb: 5.6

Morgen - IMDB * 5.6 - Film, De Familie Slim gaat over een uitvindersgezin waarvan de jongste zoon Max zich het buitenbeentje voelt van de familie. Zijn uitvindingen mislukken altijd. Wanneer zijn ouders en zus ontvoerd worden tijdens een groot ...

De Familie Slim gaat over een uitvindersgezin waarvan de jongste zoon Max zich het buitenbeentje voelt van de familie. Zijn uitvindingen mislukken altijd. Wanneer zijn ouders en zus ontvoerd worden tijdens een groot uitvindersfestival moet Max alles op alles zetten om hen te redden met een uitvinding die werkt. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/de-familie-slim

Morgen | 08:50 Inui

Seizoen 1 - Aflevering 13 van 26 - Het maanfestival - KRO-NCRV Onze vrienden vinden een verdwaald uilenjong. Ze brengen het terug naar zijn ouders die hen uit dank uitnodigen op het maanfestival.

Morgen | 09:15 48 Stunden in Georgien

Die Pianistin Khatia Buniatishvili und der Dirigent Zubin Mehta - zwei weltweit bekannte Stars der klassischen Musik - reisen zur Eröffnung eines neuen internationalen Musikfestivals in Tsinandali nach Georgien, Buniatishvilis Heimat. In zwei Tagen wollen sie Robert Schumanns Klavierkonzert zusammen mit dem Israel Philharmonic Orchestra aufführen. Doch noch ist das Amphitheater nicht fertiggestellt. Und auch bezüglich der Interpretation haben sie unterschiedliche Auffassungen. Wie der Titel der Dokumentation verrät: "48 Stunden in Georgien - Mit Khatia Buniatishvili und Zubin Mehta".

Morgen | 09:30 Pickup on South Street

Morgen - Film, Da das Thema Kalter Krieg den Filmverleihern im alten Europa zu heiß und zu unkommerziell war, wurden in den Synchronfassungen in Deutschland wie in Frankreich aus den Kommunisten kurzerhand Drogendealer. Samuel Fuller hat sich ...

Da das Thema Kalter Krieg den Filmverleihern im alten Europa zu heiß - und zu unkommerziell - war, wurden in den Synchronfassungen - in Deutschland wie in Frankreich - aus den Kommunisten kurzerhand Drogendealer. Samuel Fuller hat sich mehrfach über diese Entpolitisierung seines Films beklagt. "Polizei greift ein" gewann 1953 beim Filmfestival in Venedig einen Bronzenen Löwen für die beste Regie - der Goldene Löwe als Hauptpreis wurde in dem Jahr nicht vergeben. Er entwickelte sich zu einem der einflussreichsten und meistzitierten Filme für die Nouvelle Vague und den Neuen Deutschen Film.

Morgen | 09:38 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Morgen | 11:00 Boy Machine

Seizoen 1 - Aflevering 7 Zweedse comedyserie over vier mannen die ooit de grootste boyband vormden en nu na achttien jaar weer bij elkaar komen. Stargaze krijgt alle aandacht van de media op het liedjesfestival, dus bedenkt Mange een plan om aandacht te trekken voor Boy Machine, een slecht plan. Ondertussen krijgt Peder slecht nieuws en lijken Torkel en Pippi eindelijk nader tot elkaar te komen.

Morgen | 11:23 Boy Machine

Seizoen 1 - Aflevering 8 Zweedse comedyserie over vier mannen die ooit de grootste boyband vormden en nu na achttien jaar weer bij elkaar komen. Nadat Mange eruit heeft geflapt dat hij met Pippi naar bed is geweest, is Torkel verdwenen. Zullen de jongens, met nog maar een paar uur tot hun optreden op het songfestival te gaan, erin slagen om hem te vinden en terug te halen?

Morgen | 11:26 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Morgen | 14:30 The Simpsons

Seizoen 19 - Aflevering 18 - Any Given Sundance Lisa makes a revealing documentary about life with her family for a school project. However, after it receives praise at the Sundance Film Festival, the Simpsons become national hate figures. Featuring the guest voices of Jim Jarmusch and John C Reilly.

Morgen | 15:07 Djammen

Een programma over alles waar muziek in zit. Over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie. Met iedere week een reportage, het laatste muzieknieuws en een agenda, zodat je altijd weet welke concerten of festivals er in de buurt zijn.

Morgen | 15:30 Rapunzels Wilde Avontuur

Goede wil is duur Rapunzel wil het Goede Wil Festival naar Vardaros halen. Maar als de burgers het plan van Cassandra leuker vinden, barst de competitie los.

Morgen | 16:00 Limburg Doc

Mannen in Zwart Mannen in Zwart is een indringende documentaire in opdracht van L1 over hetgeen zich buiten het zicht van het publiek afspeelt tijdens concerten en festivals. De camera neemt een kijkje achter de schermen waar iedere dag een groep grenzeloos loyale professionals aan het werk is om de productie rond een optreden te laten slagen. En wel op tijd. Om een dag later hetzelfde te doen, in een andere stad, in een ander land. Wie zijn die mensen? Waarom kiezen ze voor een leven waarbij ze vaak maandenlang van huis zijn? Wat offeren ze daarvoor op? 'Mannen In Zwart - in de schaduw van de muziek' volgt vijf Limburgers die werkzaam zijn in het grote circus van de live-muziek. Met buitenlandse artiesten in Nederland of met Nederlandse artiesten in het buitenland. Zij vertellen over de euforie die vrijkomt als alles lukt, de ongekende verslaving die het werken in deze industrie met zich meebrengt. Maar ook over moordende schema’s, leven in vliegtuigen tussen tijdzones. Of wekenlang in veel te krappe bandbusjes door Europa crossen terwijl het leven thuis gewoon doorgaat. Met: Howard Heckers (geluidsman o.a. Dana Fuchs), Jules Thijssen (stagemanager), Michael Seeverens (lichtman Armin van Buuren), Toine van den Meulenhof (tourmanager Live + Ed Kowalczyk) en Ton Derks (productie voorbereider). Regie: Sander Selen, aaar een idee van Ton Derks

Morgen | 16:10 Inui

Seizoen 1 - Aflevering 13 van 26 - Het maanfestival - KRO-NCRV Onze vrienden vinden een verdwaald uilenjong. Ze brengen het terug naar zijn ouders die hen uit dank uitnodigen op het maanfestival.

Morgen | 16:39 Live in Aix-En-Provence

De verlegen en bijna ongrijpbare Grigory Sokolov is zonder twijfel één van de grootste pianisten van onze tijd. Zijn uitvoeringen laten zowel publiek als critici sprakeloos; alsof zijn toehoorders nog niet in staat zijn om te bevatten wat ze zojuist hebben meegemaakt. In 2015 verzorgde Sokolov een gevarieerd concertprogramma tijdens het Festival La Roque D'Anthéron in Aix-en-Provence. En zoals men van Sokolov mag verwachten werd het wederom een onvergetelijke avond, voorzien van vele magische muzikale momenten! Op het programma staan Bachs Partita Nr. 1 (BWV 825), Beethovens Pianosonate Nr. 7, Op. 10/3 en Schuberts Pianosonate Nr. 14 (D. 784) en Moments Musicaux (D. 780). Sokolov sluit af met enkele toegiften: Chopins Mazurka, Op. 50/3 en Prelude, Op. 28, Nr. 15 en Debussy’s Prelude ‘Canope’ uit diens tweede Preludeboek.

Morgen | 17:10 Twist

Seizoen 1 - Aflevering 6 Party-Touristen und lärmende Horden machten aus Amsterdam ein Disneyland an den Grachten, jedenfalls bis zur Corona Krise. Die Pandemie stellt alles auf Null: Es kehrte Stille ein. Das war ein Moment zum Umdenken: Nachhaltiger Tourismus soll nun mehr Kulturinteressierte anlocken. Für diese Reportage wurden in Amsterdam das Fringe Festival und Rein Wolfs besucht, den Leiter des Stedelijk Museums.

Morgen | 21:00 Vince Ebert: Make Science Great Again

In "Make Science Great Again" schildert Vince Ebert beim 3satFestival aus der Festhalle Frankfurt seine erstaunlichen Erfahrungen aus einem Jahr satirischer Wissenschaftsreise in die USA. Die USA - eine Nation, die als erste den Mond bereiste, in der aber 34 Prozent der Menschen bezweifeln, die Erde sei eine Kugel. Vince Ebert wollte wissen, was es auf sich hat mit dem Land der unbegrenzten Möglichkeiten und des begrenzten Verstandes. Die USA - die führende Wissenschaftsnation, in der 90 Prozent der Bevölkerung die Evolutionstheorie für Mumpitz halten. Ein Land, in dem Studenten glauben, Hitler sei eine Staubsaugermarke. In dem es Käse aus Sprühdosen gibt und in dem Menschen denken, die Ukraine liege in Portugal. Solch ein Land soll die führende Wissenschaftsnation dieser Welt sein? Vince Ebert reiste für ein Jahr nach New York. Zum einen, um dort als Kabarettist aufzutreten, zum anderen, um dieses polarisierende und teilweise irritierende Land zu verstehen.

Morgen | 23:20 Heavy Trip

Morgen - Comedy, Film, Turo is blijven hangen in een klein dorpje in Finland. Het hoogtepunt in zijn dagelijks leven is dat hij de leadzanger is bij een amateur heavy metalbandje met de naam Impaled Rektum. Het enige probleem is dat ze na twaalf ...

Turo is blijven hangen in een klein dorpje in Finland. Het hoogtepunt in zijn dagelijks leven is dat hij de leadzanger is bij een amateur heavy metalbandje met de naam Impaled Rektum. Het enige probleem is dat ze na twaalf jaar repeteren nog steeds geen enkel optreden hebben gehad. Wanneer ze onverwachts bezoek krijgen van een promotor van een groot heavy metalfestival in Noorwegen, besluiten ze alles op alles te zetten om hun dromen waar te maken.

Overmorgen | 00:10 Inui

Seizoen 1 - Aflevering 13 van 26 - Het maanfestival - KRO-NCRV Onze vrienden vinden een verdwaald uilenjong. Ze brengen het terug naar zijn ouders die hen uit dank uitnodigen op het maanfestival.

Overmorgen | 01:05 PABSTs virtueller Sommer 2020

Das Trio PABST aus Berlin hat es sich zur Aufgabe gemacht, "die Definitionen moderner Rockmusik zu transzendieren", wie die Band auf ihrer Facebook-Seite schreibt. PABST wollen das Genre Grunge Rock mit Noise, Stoner Rock und R&B-Elementen wiederbeleben. Und tatsächlich: PABST, die Einflüsse aus oben genannten Genres mit Garagenrock und Indie verbinden, singen auf Englisch und klingen schon auf ihrer ersten EP "Skinwalker" nach Vorbildern wie Nirvana oder Dinosaur jr. Sänger und Gitarrist Erik Heise, Schlagzeuger Tore Knipping und Bassist Tilman Kettner spielten mit ihrem Debüt in der Tasche zunächst einige Gigs in Deutschland und der Schweiz, bevor sie 2017 beim Reeperbahn-Festival für den Anchor Award nominiert wurden. Ihr Debüt "Chlorine" von 2018 erhielt seitens der Musikpresse viel Lob für seinen internationalen Sound. Neben einer Headliner-Tournee 2018 spielte die Band Support-Gigs für Drangsal, Leoniden und Bob Mould.

 Meer

Festival gemist

Eerder Vandaag | 06:00 Op1

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Suzanne Raes en Cornald Maas over de documentaire 'Nog eentje ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Suzanne Raes en Cornald Maas over de documentaire 'Nog eentje dan' over Jochem Myjer Het Nederlands Filmfestival is begonnen. Met aandacht voor twee documentaires die daar te zien zijn, waaronder deze: Nog eentje dan. Nog eentje dan is een aangrijpende documentaire die Suzanne Raes maakte over cabaretier Jochem Myjer. Het is een uniek kijkje achter de schermen; welke grote offers moet Jochem Myjer brengen om een voorstelling als Adem in, adem uit te maken? Aan tafel: Suzanne Raes en programmamaker en kleinkunstkenner Cornald Maas. Lou Landré, Olga Zuiderhoek en René Mioch over 'De Dick Maas Methode' Het Nederlands Filmfestival is begonnen. Met aandacht voor twee documentaires die daar te zien zijn, waaronder deze: De Dick Maas Methode. In De Dick Maas Methode worden de films van regisseur Dick Maas ontleedt. Met acteurs wordt teruggekeken op sleutelscènes, collega-regisseurs vertellen over zijn invloed en Dick zelf vertelt over zijn opkomst en financiële ondergang. Aan tafel filmkenner René Mioch, die Maas veelvuldig sprak, en acteurs Olga Zuiderhoek (zij speelde in Maas' eerste lange film Rigor Mortis) en Lou Landré, beter bekend als Sjakie uit de Flodder-films en -serie.