Excelsior

Excelsior op tv

Excelsior, voluit SBV Excelsior, is een voetbalclub die uitkomt in de Eredivisie. De wedstrijden van Excelsior zijn live op tv te zien bij FOX Sports en worden in samenvatting uitgezonden in NOS Studio Sport Eredivisie.

SBV Excelsior

Voetbalclub SBV Excelsior uit Rotterdam is in 1902 opgericht door een aantal vrienden uit de Rotterdamse wijk Kralingen. De afgelopen decennia speelde Excelsior wisselend in de eredivisie en de Eerste Divisie. Sinds 2014 is de club weer terug op het hoogste niveau.

Excelsior op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 15:15 DOC: Vallen en Opstaan

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 8 van 43 De FOX Sports DOC Vallen en Opstaan vertelt het verhaal van doelman Ronald Graafland. Een belofte in de jeugd van Feyenoord en voorbestemd voor de Kuip. Tot een hersenkneuzing, opgelopen in een duel met FC Dordrecht, hem terugwierp. Hij kwam terug, werd eerste keeper bij excelsior. En juist toen hij dacht dat zijn carrière voorbij was overleed zijn vader en belde Ajax. De keuze was: werken in de familiesnackbar of naar Amsterdam. Terwijl het verdriet van het verlies van zijn vader nog niet verwerkt was.

Overmorgen | 09:30 DOC: Inside Excelsior

Seizoen 2017-2018 - Aflevering 9 van 43 Een seizoen lang achter de schermen bij Excelsior Rotterdam. Een club die met een van de laagste begrotingen in de Eredivisie bijna de play-offs om Europees voetbal haalde. Maar wat gebeurt er in de trainerskamer, de kleedkamer, tijdens de trainingen op het veld en rondom de wedstrijden? Tien maanden lang zien we van nabij de ontwikkeling van de ploeg, spelers en coaches. Niet alleen de hoogtepunten, maar ook tegenslagen in de jacht op het record: 5 jaar op rij spelen in de Eredivisie.

Do 11 juni 2020 | 06:00 DOC: Een bewogen seizoen in Kralingen

Seizoen 2018-2019 - Aflevering 11 van 45 Het had een historisch jaar moeten worden voor Excelsior. Voor het eerst zes jaar op rij in de Eredivisie en dat met de voormalig fysiotherapeut als hoofdtrainer voor de groep. Het werd echter een deceptie. Spelers kwamen niet, de club zocht naar spitsen, een trainerswissel voor de laatste zes duels en Excelsior degradeerde. De camera’s legden alles vast; in de groep, in de kleedkamer, in de trainerskamer en bij de algemeen directeur.