Europa op tv (tv-tip)

Do 11 juni 2020 | 20:35 Docu: Zweden doen het anders

11/06 - Documentaire, Het coronavirus heeft de wereld in z'n greep. Veel landen reageren met een lockdown, maar in ...

Het coronavirus heeft de wereld in z'n greep. Veel landen reageren met een lockdown, maar in Zweden blijven scholen en horeca gewoon open. Waarom? Journalisten Thomas Erdbrink en Sander Schimmelpenninck onderzoeken het in deze eenmalige special. Lockdown Vol verbazing kijken we sinds een paar weken naar de Zweden. Tijdens de coronacrisis gaat de wereld in lockdown, maar in Zweden zijn scholen en horeca gewoon open. Het dagelijks leven én de economie moeten zo min mogelijk ontwricht worden, dat is het uitgangspunt van de regering. Vertrouwen Correspondent Thomas Erdbrink heeft Iran verruild voor Noord-Europa als standplaats. Voor The New York Times doet hij verslag van de aanpak van het coronavirus in Zweden. Met verbazing en verwondering kijkt hij naar de kracht van de welvaartsstaat en het vertrouwen van de burgers in elkaar en in hun overheid. Viroloog Hij spreekt de viroloog die achter het Zweedse plan zit, migranten die extra hard zijn geraakt door de coronacrisis, een twaalfjarige Pippi Langkous-actrice over de rechten van het kind om naar school te blijven gaan en met Björn van Abba. Horeca Quote-hoofdredacteur en Op1-presentator Sander Schimmelpenninck bezoekt Zweden al jaren wekelijks voor zijn geliefde. Schimmelpenninck bezoekt het platteland van Grebbestad, waar zijn vriendin oesters duikt. Met zijn schoonfamilie heeft hij het over vertrouwen in de overheid en met lokale horecaondernemers bespreekt hij de situatie daar.

Je vindt hier de programma's van Europa op tv We hebben de volgende programma's voor Europa Docu: Zweden doen het anders: 11/06 - Documentaire, Het coronavirus heeft de wereld in z'n greep. Veel landen reageren met een lockdown, maar in. die nordstory: Informatief, Wahrscheinlich ist Gartenarbeit eine der beliebtesten Freizeitbeschäftigungen, zwei Drittel der Deutschen. heute - in Europa: Nieuws/actualiteiten. Kloosters en Abdijen: Serie, Aflevering 35 (44) Benedictijnen in Hongarije. Met de serie Kloosters & Abdijen reist u langs diverse. RTL Weer: Informatief, RTL Weer 18:30 Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en. DAS!: Informatief, DAS! , Uni Tübingen, Forschungsschwerpunkt Verschwörungstheorien Warum glauben manche Menschen an. RTL Weer: Informatief, RTL Weer 19:55 Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en. Treckerfahrer dürfen das!: Informatief, Für Sven Tietzer und seine "Brunhilde" geht es diesmal vom platten Land in die Berge! Denn Sven. Miljuschka In Mexico: Amusement, Seizoen 1 Aflevering 2 van 6 Avocado Miljuschka gaat op zoek naar de oorsprong van avocado. In Europa is. RTL Weer: Informatief, RTL Weer Laat Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en. Nazi Megastructures 5: America's War: History, Seizoen 5 Aflevering 6 van 6 D Day Lente 1944, een aanval op Hitlers Fort Europa is op handen. Onder leiding. Mozart on Tour - Aflevering 8: Wenen II: Muziek, De dertiendelige serie ‘Mozart on Tour’ geeft inzicht in de reizen die Wolfgang Amadeus Mozart gedurende. DOC: Van degradatie tot Manchester: Sport, Seizoen 2015 2016 Aflevering 60 van 60 In 1963 wint Willem II de KNVB beker door o.a. Ajax te verslaan en in de. The Middle: Comedy, Seizoen 8 Aflevering 23 van 23 Fight or Flight Axl is afgestudeerd en maakt een kans om de zomer in Europa door. Mozart - Pianoconcert Nr. 13, KV. 415: Muziek, Sinds 1991 speelt de Berliner Philharmoniker ieder jaar een Europaconcert in een verschillende Europese stad..

Europa op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 18:33 RTL Weer

RTL Weer 18:30 Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

Vandaag | 19:56 RTL Weer

RTL Weer 19:55 Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

Vandaag | 23:18 RTL Weer

RTL Weer - Laat Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

Morgen | 18:06 RTL Weer

RTL Weer 18:05 Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

Morgen | 19:05 Dierenpark Emmen: de grote expeditie

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 8 Na tachtig jaar sluit Dierenpark Emmen de deuren om plaats te maken voor een nieuw dierenpark vol belevenissen. In Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie wordt de bouw van dit nieuwste avonturenpark van Europa gevolgd.

Morgen | 19:20 Ik mis je

Seizoen 2020 - Ik mis je herdenkt - EO De vader van Miriam Guensberg was een Poolse, militaire arts die met de Poolse geallieerde troepen vocht voor de bevrijding van Europa. In 1944 kwam hij in Nederland Miriams moeder tegen en bleef hier wonen. Dat zijn ouders op een verschrikkelijke manier in Polen zijn omgekomen, daar heeft hij het nooit over. Tijdens een reis naar Polen ontdekt Miriam wat haar grootouders is overkomen. * De Veluwse plaats Putten zal altijd verbonden blijven met het drama van de razzia van 1 en 2 oktober 1944. Meer dan 600 mannen worden door de Duitsers opgepakt als vergelding voor een mislukte aanslag op een aantal Duitse officieren. Voor An Termaat is de razzia bepalend voor haar leven. Zij verliest als klein meisje zowel haar vader als haar oudste broer Peter. * 'Deze boom heeft goede en slechte dingen gezien', vertelt Gonny Tafuni-Smit bij de liefdesboom in park Ockenburg in Den Haag. In de boom staat al sinds hun verloving in 1940 het hart gekerfd met de voorletters van haar ouders. Gonny's vader vecht mee bij de slag om Ockenburg op 10 mei 1940. Sindsdien is de meimaand altijd een beladen tijd voor hem.

Morgen | 19:56 RTL Weer

RTL Weer 19:55 Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

Morgen | 23:39 RTL Weer

RTL Weer - Laat Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

Overmorgen | 18:03 RTL Weer

RTL Weer 18:05 Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

Overmorgen | 19:00 Bizarre Bestuurders

Aflevering 3 Realityserie waarin we dankzij de explosieve groei van de dashcam mee kunnen kijken met de bestuurders in Rusland, Australië, Azië, Europa, kortom: de hele wereld. We zien de meest bizarre, bloedstollende ongelukken, acties en ontsnappingen.

Overmorgen | 19:55 RTL Weer

RTL Weer 19:55 Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

Overmorgen | 23:45 RTL Weer

RTL Weer - Laat Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa.

 Meer

Europa op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 14:15 die nordstory

Wahrscheinlich ist Gartenarbeit eine der beliebtesten Freizeitbeschäftigungen, zwei Drittel der Deutschen jäten, graben und harken. Ralf Mahnke ist Gärtnermeister von Beruf und Herr über den Barockgarten von Schloss Gottorf in Schleswig. Im 17. Jahrhundert, als die Herzöge Schleswig-Holsteins hier noch Hof hielten, bewirtschaftete ein Dutzend Gärtner mit vielen Helfern die Terrassen. Rolf Mahnke hat nur noch fünf Kollegen, mit denen er das Areal beackern muss. In den vergangenen Jahren wurde hier einer der ersten barocken Terrassengärten Nordeuropas rekonstruiert. Aber besonders die Buchsbäume bereiten Gärtner Mahnke und seinen Kollegen Sorge. Gärtnermeister Bernhard Jaesch pflegt einen 4.000 Quadratmeter großen Naturgarten im niedersächsischen Springe/Bennigsen. Hier stehen Pflanzen aus aller Welt, darunter viele botanische Raritäten. Und irgendetwas blüht immer, damit die vielen Wildbienenarten, Hummeln, Schmetterlinge und Honigbienen möglichst viel Nahrung finden.

Vandaag | 16:00 heute - in Europa

Vandaag | 17:01 Kloosters en Abdijen

Aflevering 35 (44) - Benedictijnen in Hongarije. Met de serie Kloosters & Abdijen reist u langs diverse kloosterordes in Nederland en Vlaanderen, maar ook in de rest van Europa en het Midden-Oosten. Elke aflevering beschrijft de geschiedenis en het heden van een orde. Hoe zijn ze ontstaan? Wat zijn hun gebruiken en rituelen? Hoe houden ze hun tradities in stand? Een serie vol inspirerende verhalen. Verhalen van gewone mensen die hun leven op een bijzondere wijze wijden aan God.

Vandaag | 18:45 DAS!

DAS! , Uni Tübingen, Forschungsschwerpunkt Verschwörungstheorien Warum glauben manche Menschen an Verschwörungstheorien? Und wo kommen solche Mythen eigentlich her? Antworten auf solche Fragen hat der Amerikanist Prof. Dr. Michael Butter. Der Professor von der Universität Tübingen ist ein gefragter Experte und arbeitet auch im Auftrag der Europäischen Union: Als stellvertretender Vorsitzender eines europaweiten Forschungsprojekts beschäftigt er sich damit, wie kruden Theorien begegnet werden kann, die gerade in Zeiten von Corona Hochkonjunktur haben. Geboren in München machte Butter sein Abitur in Heidenheim und studierte dann an der Universität Freiburg. Er promovierte an der Universität Bonn und erhielt 2012 an der Universität Freiburg seine Habilitation. Im März 2018 erschien Butters Buch "Nichts ist, wie es scheint: Über Verschwörungstheorien". Es ist aktueller denn je und steht seit einigen Wochen auf der "SPIEGEL"-Bestsellerliste.

Vandaag | 21:15 Treckerfahrer dürfen das!

Für Sven Tietzer und seine "Brunhilde" geht es diesmal vom platten Land in die Berge! Denn Sven wollte seinem roten Porsche-Trecker schon immer einmal die Geburtsstätte aller Porsche-Trecker am Bodensee zeigen. Und so machen sich die beiden auf zu einer Tour durchs Ländle. Und treffen viele Treckerverrückte. Sven Tietzer und "Brunhilde" sind beim Dreggschaufle Cup in Hambrücken dabei, einem Fräsenrennen. Dort treffen sie dort unter anderem auf die 25-jährige Anna. Dann besucht Sven mit seinem knallroten Trecker alte Bekannte aus Bodnegg. Familie Hofer ist mehrmals im Jahr auf den Wettkämpfen unterwegs, bei denen Traktoren ihre Zugkraft unter Beweis stellen müssen. Besonders die 18-jährige Melanie hat das Fieber gepackt. Sie ist oft als einzige Frau am Start und lässt viele der teilnehmenden Männer hinter sich. Mit neun Jahren war sie bereits Europameisterin.

Vandaag | 22:34 Miljuschka In Mexico

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 6 - Avocado Miljuschka gaat op zoek naar de oorsprong van avocado. In Europa is deze vrucht pas 10 jaar populair, maar in Mexico kennen ze het al eeuwenlang. Miljuschka gaat langs bij een boer die avocado’s teelt. Natuurlijk proeft ze ook van de guacemole en maakt ze kennis met jonge Mexicanen die midden in de stad een groentetuin zijn begonnen. Ze krijgt bij topchef Jorge Vallejo (nummer 24 op de 50Best-lijst) een gerechtje met verkoolde avocado en kaviaar van miereneitjes. Ook bezoekt ze de toeristische rivier Xochimilco.

Morgen | 00:00 Europa League Highlights

Europa League Highlights. Seizoen 2019-2020 - Aflevering 5 van 15 De hoogtepunten van de afgelopen speelronde in de Europa League.

Morgen | 05:15 DAS!

DAS! , Uni Tübingen, Forschungsschwerpunkt Verschwörungstheorien Warum glauben manche Menschen an Verschwörungstheorien? Und wo kommen solche Mythen eigentlich her? Antworten auf solche Fragen hat der Amerikanist Prof. Dr. Michael Butter. Der Professor von der Universität Tübingen ist ein gefragter Experte und arbeitet auch im Auftrag der Europäischen Union: Als stellvertretender Vorsitzender eines europaweiten Forschungsprojekts beschäftigt er sich damit, wie kruden Theorien begegnet werden kann, die gerade in Zeiten von Corona Hochkonjunktur haben. Geboren in München machte Butter sein Abitur in Heidenheim und studierte dann an der Universität Freiburg. Er promovierte an der Universität Bonn und erhielt 2012 an der Universität Freiburg seine Habilitation. Im März 2018 erschien Butters Buch "Nichts ist, wie es scheint: Über Verschwörungstheorien". Es ist aktueller denn je und steht seit einigen Wochen auf der "SPIEGEL"-Bestsellerliste.

Morgen | 08:30 Treckerfahrer dürfen das!

Für Sven Tietzer und seine "Brunhilde" geht es diesmal vom platten Land in die Berge! Denn Sven wollte seinem roten Porsche-Trecker schon immer einmal die Geburtsstätte aller Porsche-Trecker am Bodensee zeigen. Und so machen sich die beiden auf zu einer Tour durchs Ländle. Und treffen viele Treckerverrückte. Sven Tietzer und "Brunhilde" sind beim Dreggschaufle Cup in Hambrücken dabei, einem Fräsenrennen. Dort treffen sie dort unter anderem auf die 25-jährige Anna. Dann besucht Sven mit seinem knallroten Trecker alte Bekannte aus Bodnegg. Familie Hofer ist mehrmals im Jahr auf den Wettkämpfen unterwegs, bei denen Traktoren ihre Zugkraft unter Beweis stellen müssen. Besonders die 18-jährige Melanie hat das Fieber gepackt. Sie ist oft als einzige Frau am Start und lässt viele der teilnehmenden Männer hinter sich. Mit neun Jahren war sie bereits Europameisterin.

Morgen | 12:00 Markt

Eis am Stiel: Magnum vs. Supermarkt- & Discountereis Es ist der Klassiker unter den Stiel-Eissorten: Vanilleeis ummantelt von knackiger Schokolade. Ein Produkt, bei dem mal wieder eine Marke stellvertretend für die gesamten Eisproduzenten seht: Magnum. Doch auch Rewe, Edeka, Aldi und Lidl haben den Klassiker in der eigenen Interpretation im Kühlregal - und das preiswerter! Welches Eis liegt in puncto Geschmack vorn und was ist da eigentlich drin? Markt macht den Lecker-Check und versüßt nebenbei einer Firma die Mittagspause - am Mittwoch, 3. Juni um 20.15 Uhr WDR Fernsehen. - Sommerferien in Deutschland - was außer Balkonien möglich ist "Zuhause ist es doch am schönsten." Dieser Satz gilt für die meisten Deutschen - vor allem, wenn sie gerade aus dem Urlaub zurückkommen. Gerade wir Nordrhein-Westfalen, die nicht das Meer oder die Berge direkt vor der Haustür haben, reisen gerne ins europäische Ausland.

Morgen | 12:00 Europa League Highlights

Europa League Highlights. Seizoen 2019-2020 - Aflevering 6 van 15 De hoogtepunten van de afgelopen speelronde in de Europa League.

Morgen | 12:57 DOC: De derde thermometer - FC Twente in Moskou

Seizoen 2015-2016 - Aflevering 24 van 60 Wie was nou eigenlijk de tegenstander van FC Twente op 17 februari 2011? Was het Rubin Kazan, in de zestiende finales van de Europa League, bij een bizarre temperatuur van -18 graden? Of werd het echte gevecht achter de schermen gevoerd, tegen de UEFA? In de documentaire De Derde Thermometer – FC Twente in Moskou kijken betrokkenen terug op een krankzinnig duel, dat nooit gespeeld had mogen worden.

Morgen | 13:15 Åland - Schweden im finnischen Schärengarten

Seizoen 22 - Aflevering 3 Knapp 30 000 Menschen, verteilt auf 16 Inseln im weiten Schärengarten zwischen Finnland und Schweden - das ist Åland. Eine autonome Region Finnlands mit Schwedisch als einziger Amtssprache. Eine kaum bekannte "ferne Welt" mitten in Europa mit eigener Flagge, eigenen Briefmarken, Autokennzeichen und einer Internetdomäne, noch dazu mit traditionsreichen Verbindungen in alle Welt.

Morgen | 14:45 Racing: Formule 1 Jaaroverzicht 1997

Het Formule 1 seizoen 1997 was het 48ste FIA Formula One World Championship seizoen. Het begon op 9 maart 1997 en eindigde op 26 oktober na zestien races. Jacques Villeneuve won de wereldtitel na een duel met Michael Schumacher. Door een incident in de Grand Prix van Europa werd Schumacher gediskwalificeerd: hij verloor zijn tweede plaats in het kampioenschap maar behield zijn punten en overwinningen. Regerend wereldkampioen Damon Hill ging bij het kleine Arrows rijden.

Morgen | 14:45 Racing: Formule 1 Jaaroverzicht 1997

Het Formule 1 seizoen 1997 was het 48ste FIA Formula One World Championship seizoen. Het begon op 9 maart 1997 en eindigde op 26 oktober na zestien races. Jacques Villeneuve won de wereldtitel na een duel met Michael Schumacher. Door een incident in de Grand Prix van Europa werd Schumacher gediskwalificeerd: hij verloor zijn tweede plaats in het kampioenschap maar behield zijn punten en overwinningen. Regerend wereldkampioen Damon Hill ging bij het kleine Arrows rijden.

Morgen | 17:49 Tom Daley Goes Global

Seizoen 1 - Aflevering 5 Tom reist naar Europa, waar hij een rondreis gaat maken.

Morgen | 20:10 Vranckx

Seizoen 2020 - Zwart bloedt Wat nu gebeurt in Amerika, komt niet onverwacht. De steden die nu in brand stonden, waren toen al aan het smeulen. Dat merkte Rudi Vranckx toen hij er enkele jaren geleden op reportage was voor de reeks 'Kleine helden'. In de buitenwijken van de Amerikaanse grootsteden broeit iets dat wij in Europa zelf ook maar al te goed kennen. De Brusselse concentratiewijken en de Parijse banlieues zie je daar in de vorm van echte getto's op de maat van steden. Jongeren groeien op zonder ouders en zonder toekomst. Ze zwerven maar wat rond door de straten, raken aan de drugs, en belanden daardoor al te makkelijk in de kleine en grotere criminaliteit. Vaak zijn ze al tienerouders wanneer ze achter de tralies belanden, kunnen ze vervolgens hun kinderen niet opvoeden... en dan herhaalt de hele cyclus zich. Zowel bij ons als in de VS vervreemden die jongeren in snel tempo van een samenleving die geen plaats voor hen lijkt te hebben, een proces dat hand in hand gaat met een diepgeworteld gevoel van wantrouwen tegenover het symbool bij uitstek van die samenleving: de politie. Hun huidskleur verschilt, net als de achterliggende oorzaken van hun problemen, maar de problemen zelf lijken wel erg goed op elkaar. In deze reportage volgen we drie Amerikaanse kleine helden die proberen uit alle macht die vicieuze cirkel te doorbreken. In Baltimore bouwde Ericka Alston, zelf ooit een tienermoeder en drugsverslaafde, een wassalon uit tot een dagcentrum waarin ze kinderen opvangt die anders op straat zouden belanden. En ze helpt drugsverslaafden in een afkickcentrum. Michael Brown Sr. moest vier uur lang toekijken terwijl zijn zoon dood op straat lag, doodgeschoten door de politie. Hij probeert de jeugd van Ferguson, St.-Louis, nu uit alle macht te behoeden voor hetzelfde lot. En in Brooklyn, New York, richtte Pat Russo een boksschool op die risicojongeren een positief doel geeft in het leven. O ja, Pat is blank. En een voormalige politieman. Kunnen wij iets opsteken van hun werk? (Oorspronkelijk: 'Kleine Helden: VS' © 2016)

Morgen | 23:55 Bram Stoker's Dracula

Morgen - Film, Na tientallen jaren alleen in zijn vervallen kasteel te hebben gewoond, verhuist de prins van Transylvanië van Oost Europa naar Londen. Hij heeft alle contact met de mensheid verloren en zijn verlangen om dat te herstellen wordt ...

Na tientallen jaren alleen in zijn vervallen kasteel te hebben gewoond, verhuist de prins van Transylvanië van Oost-Europa naar Londen. Hij heeft alle contact met de mensheid verloren en zijn verlangen om dat te herstellen wordt steeds groter. Hij komt terecht in een wereld van bevrijding, horror, passie, romantiek en offers en doet er alles aan om de verloren tijd in te halen. Daarbij gaat hij op zoek naar de enige vrouw in zijn leven zonder wie hij absoluut niet verder kan.

Overmorgen | 00:15 Europa League Highlights

Europa League Highlights. Seizoen 2019-2020 - Aflevering 6 van 15 De hoogtepunten van de afgelopen speelronde in de Europa League.

Overmorgen | 00:41 Vranckx

Seizoen 2020 - Zwart bloedt Wat nu gebeurt in Amerika, komt niet onverwacht. De steden die nu in brand stonden, waren toen al aan het smeulen. Dat merkte Rudi Vranckx toen hij er enkele jaren geleden op reportage was voor de reeks 'Kleine helden'. In de buitenwijken van de Amerikaanse grootsteden broeit iets dat wij in Europa zelf ook maar al te goed kennen. De Brusselse concentratiewijken en de Parijse banlieues zie je daar in de vorm van echte getto's op de maat van steden. Jongeren groeien op zonder ouders en zonder toekomst. Ze zwerven maar wat rond door de straten, raken aan de drugs, en belanden daardoor al te makkelijk in de kleine en grotere criminaliteit. Vaak zijn ze al tienerouders wanneer ze achter de tralies belanden, kunnen ze vervolgens hun kinderen niet opvoeden... en dan herhaalt de hele cyclus zich. Zowel bij ons als in de VS vervreemden die jongeren in snel tempo van een samenleving die geen plaats voor hen lijkt te hebben, een proces dat hand in hand gaat met een diepgeworteld gevoel van wantrouwen tegenover het symbool bij uitstek van die samenleving: de politie. Hun huidskleur verschilt, net als de achterliggende oorzaken van hun problemen, maar de problemen zelf lijken wel erg goed op elkaar. In deze reportage volgen we drie Amerikaanse kleine helden die proberen uit alle macht die vicieuze cirkel te doorbreken. In Baltimore bouwde Ericka Alston, zelf ooit een tienermoeder en drugsverslaafde, een wassalon uit tot een dagcentrum waarin ze kinderen opvangt die anders op straat zouden belanden. En ze helpt drugsverslaafden in een afkickcentrum. Michael Brown Sr. moest vier uur lang toekijken terwijl zijn zoon dood op straat lag, doodgeschoten door de politie. Hij probeert de jeugd van Ferguson, St.-Louis, nu uit alle macht te behoeden voor hetzelfde lot. En in Brooklyn, New York, richtte Pat Russo een boksschool op die risicojongeren een positief doel geeft in het leven. O ja, Pat is blank. En een voormalige politieman. Kunnen wij iets opsteken van hun werk? (Oorspronkelijk: 'Kleine Helden: VS' © 2016)

Overmorgen | 06:00 Documentaire: Homage The Rivals

Documentaire: Homage The Rivals. Een eerbetoon aan grote sporticonen. In deze aflevering: The Rivals. America's Cup (VS vs Nieuw-Zeeland), cricket (India vs Pakistan) en Ryder Cup (VS vs Europa).

Overmorgen | 06:00 Documentaire: Homage The Rivals

Documentaire: Homage The Rivals. Een eerbetoon aan grote sporticonen. In deze aflevering: The Rivals. America's Cup (VS vs Nieuw-Zeeland), cricket (India vs Pakistan) en Ryder Cup (VS vs Europa).

Overmorgen | 06:25 Nazi Megastructures

Seizoen 3 - Aflevering 2 van 6 - Lightning War Machine Ruïnes in heel Europa vertellen het verhaal van de Blitzkrieg, een revolutie in oorlogvoering waarmee Hitler zijn Duizendjarig Rijk creëerde.

Overmorgen | 09:01 Schubert - Symfonie Nr. 8, D. 759

Sinds 1991 speelt de Berliner Philharmoniker ieder jaar een Europaconcert in een verschillende Europese stad. Hiermee herdenkt het orkest de oprichting van het orkest op 1 mei 1882, en vieren de musici het gedeelde erfgoed van de Oude Wereld. De editie van 1992 vanuit El Escorial in Madrid staat onder de muzikale leiding van Daniel Barenboim met de wereldberoemde tenor Placido Domingo in een glansrol. Op het programma staan Giuseppe Verdi's ouverture tot La forza del destino en Verdi's Lo l'ho perduta! uit Don Carlos, gevolgd door delen uit Hector Berlioz' La damnation de Faust en Franz Schuberts onvoltooide Symfonie Nr. 7. Het concert sluit af met muziek van Richard Wagner, van wie Winterstürme wichen dem Wonnemond uit Die Walküre, de prelude tot de eerste akte uit Die Meistersinger von Nürnberg, en orkestdelen uit Götterdämmerung op het programma staan.

Overmorgen | 09:30 Miljuschka In Mexico

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 6 - Avocado Miljuschka gaat op zoek naar de oorsprong van avocado. In Europa is deze vrucht pas 10 jaar populair, maar in Mexico kennen ze het al eeuwenlang. Miljuschka gaat langs bij een boer die avocado’s teelt. Natuurlijk proeft ze ook van de guacemole en maakt ze kennis met jonge Mexicanen die midden in de stad een groentetuin zijn begonnen. Ze krijgt bij topchef Jorge Vallejo (nummer 24 op de 50Best-lijst) een gerechtje met verkoolde avocado en kaviaar van miereneitjes. Ook bezoekt ze de toeristische rivier Xochimilco.

Overmorgen | 11:45 Europa League Highlights

Europa League Highlights. Seizoen 2019-2020 - Aflevering 7 van 15 De hoogtepunten van de afgelopen speelronde in de Europa League.

Overmorgen | 12:02 El Sistema

'El Sistema' is een netwerk van kinder- en jeugdorkesten, muziekcentra en workshops in Venezuela, in het kader waarvan meer dan 250.000 kinderen en jonge mensen op dit moment een instrument leren bespelen. De organisatie werd meer dan dertig jaar geleden opgericht door José Antonio Abreu, gedreven door een utopische visie op de toekomst: het ongelooflijke verhaal – dat alle elementen van een sprookje in zich heeft – van een visie die werkelijkheid wordt. Meerdere Sistema-kinderen zijn ondertussen in Europa als groot talent binnengehaald, waarvan dirigent Gustavo Dudamel zelf het grootste voorbeeld is. In deze documentaire, 'El Sistema', is te zien hoe de wonderlijke ideeën van Abreu voor honderden duizenden kinderen een ontsnapping werden uit de vicueuze cirkel die armoede is, en hoe de kracht van muziek hun levens totaal veranderd heeft. De film laat de ingrijpende manier zien waarop El Sistema doorgaans werkt in de arme stedelijke gebieden. Het centrum La Rinconada ligt pal naast de sloppenwijk met dezelfde naam, een van de armste en meest gevaarlijke delen van Caracas. Dagelijks bezoeken wel 300 kinderen het centrum.

Overmorgen | 12:45 Europamagazin

Overmorgen | 12:50 Tom Daley Goes Global

Seizoen 1 - Aflevering 5 Tom reist naar Europa, waar hij een rondreis gaat maken.

Overmorgen | 13:15 Wildes Deutschland

Seizoen 6 - Aflevering 5 van 6 Von den Bergkuppen der Rhön aus kann man den Blick weit übers Land schweifen lassen. Das Biosphärenreservat beheimatet Schwarzstörche in Buchenwäldern, man findet Basaltsäulen, Moore und eiszeitliche Blockschutthalden. Über der Landschaft kreisen Greifvögel wie Uhus und Wiesenweihen. Ihre Lage in Mitteleuropa macht die Rhön zu einem Knotenpunkt für wandernde Tierarten wie Luchs und Wildkatze.

Overmorgen | 15:25 De Gevaarlijkste Wegen

Seizoen 5 - Aflevering 4 van 8 - Slowakije - PowNed In het hart van Europa, gelegen tussen de rivier de Donau en het Tatragebergte, ligt Slowakije. Het land van de legenden en kastelen wordt doorkruist door oud-profwielrenner Michael Boogerd en tv-presentator en cabaretier Edson da Graça. Samen stuiteren zij door het relatief anonieme land dat pas 27 jaar een onafhankelijke staat is. De reis/verkenningstocht die de ras-Hagenees en Kaapverdiaanse Amsterdammer samen maken, start in de hoofdstad Bratislava. De reis brengt hen verder langs het voormalige IJzeren Gordijn noordwaarts richting het Tatragebergte met als finish: Banska Stiavnica. Slaagt dit duo erin om zich te sleuren door de Slovaakse moerassen, door de wildernis en de steile Tatra?

Overmorgen | 16:04 Bartók - Concert voor Orkest

In 1943, nadat zijn gezondheid in korte tijd achteruit gegaan was, werd er leukemie geconstateerd bij Béla Bartók. Een kleine drie jaar eerder was hij het Europa van de Tweede Wereldoorlog ontvlucht naar de Verenigde Staten, maar daar voelde hij zich artistiek geïsoleerd en hij had bovendien financiële zorgen. Erkenning kreeg hij alleen voor zijn pianospel maar door zijn slechte gezondheid kon hij na januari 1943 niet meer concerteren. De Hongaarse componist was emotioneel en fysiek bankroet. Hij lag in het ziekenhuis toen Serge Koussevitzky, dirigent van het Boston Symphony Orchestra, hem kwam vragen of hij een groot orkestraal werk wilde componeren. Wat Bartók niet wist is dat de financiering van deze opdracht tot stand was gekomen door zijn mede-emigranten en goede vrienden: de violist Joseph Szigeti en de dirigent Fritz Reiner. Deze opdracht kwam voor Bartók op een cruciaal moment in zijn leven: hij hervond zijn energie en binnen zeven weken had hij zijn Concert voor Orkest af. De première op 1 december 1944 in Boston was een groot succes en Bartóks muziek werd eindelijk ook in de Verenigde Staten gewaardeerd. Nieuwe compositieopdrachten kwamen binnen maar zijn gezondheid liet hem wederom in de steek: Bartók stierf in september 1945.

Overmorgen | 17:07 Europakonzert 2007 - Berlijn

Het Europakonzert van 2007 vond plaats in Berlijn ter ere van de 125ste verjaardag van de Berliner Philharmoniker. Het concertprogramma met als thema ‘Het jaar 1882’ staat onder de muzikale leiding van Sir Simon Rattle. Op het programma staan onder meer Brahms’ Vioolconcert, Op. 77 en Symfonie Nr. 4, Op. 98 en de Prelude uit Wagners Parsifal, een stuk dat door het orkest al in 1913 werd vastgelegd onder leiding van Alfred Hertz. Het feestelijke concert wordt afgesloten met Brahms Dubbelconcert, Op. 102. Solisten van de avond zijn Lisa Batiashvili (viool) en Truls Mørk (cello). Opgenomen in de ‘Kraftwerk und Kabelwerk Oberspree’; een indrukwekkend, historisch industrieel gebouw uit het laat 19e-eeuwse Berlijn.

Overmorgen | 19:10 Vranckx

Seizoen 2020 - Zwart bloedt Wat nu gebeurt in Amerika, komt niet onverwacht. De steden die nu in brand stonden, waren toen al aan het smeulen. Dat merkte Rudi Vranckx toen hij er enkele jaren geleden op reportage was voor de reeks 'Kleine helden'. In de buitenwijken van de Amerikaanse grootsteden broeit iets dat wij in Europa zelf ook maar al te goed kennen. De Brusselse concentratiewijken en de Parijse banlieues zie je daar in de vorm van echte getto's op de maat van steden. Jongeren groeien op zonder ouders en zonder toekomst. Ze zwerven maar wat rond door de straten, raken aan de drugs, en belanden daardoor al te makkelijk in de kleine en grotere criminaliteit. Vaak zijn ze al tienerouders wanneer ze achter de tralies belanden, kunnen ze vervolgens hun kinderen niet opvoeden... en dan herhaalt de hele cyclus zich. Zowel bij ons als in de VS vervreemden die jongeren in snel tempo van een samenleving die geen plaats voor hen lijkt te hebben, een proces dat hand in hand gaat met een diepgeworteld gevoel van wantrouwen tegenover het symbool bij uitstek van die samenleving: de politie. Hun huidskleur verschilt, net als de achterliggende oorzaken van hun problemen, maar de problemen zelf lijken wel erg goed op elkaar. In deze reportage volgen we drie Amerikaanse kleine helden die proberen uit alle macht die vicieuze cirkel te doorbreken. In Baltimore bouwde Ericka Alston, zelf ooit een tienermoeder en drugsverslaafde, een wassalon uit tot een dagcentrum waarin ze kinderen opvangt die anders op straat zouden belanden. En ze helpt drugsverslaafden in een afkickcentrum. Michael Brown Sr. moest vier uur lang toekijken terwijl zijn zoon dood op straat lag, doodgeschoten door de politie. Hij probeert de jeugd van Ferguson, St.-Louis, nu uit alle macht te behoeden voor hetzelfde lot. En in Brooklyn, New York, richtte Pat Russo een boksschool op die risicojongeren een positief doel geeft in het leven. O ja, Pat is blank. En een voormalige politieman. Kunnen wij iets opsteken van hun werk? (Oorspronkelijk: 'Kleine Helden: VS' © 2016)

Overmorgen | 20:15 Auf dem Wasser durch den Norden

"Mini-Schweden", so wird das Dalsland im Westen von Schweden genannt. Zwischen dem Vänern, dem größten See Westeuropas, und der Grenze zu Norwegen liegt die wasserreichste Region des Landes mit unzähligen größeren und kleineren Seen, die meisten lang und schmal, von den Gletschern der Eiszeit in die Hügellandschaft gefräst. Ein Paradies für Paddler, Ruderer, Ausflugsboote, für Angler, Floßfahrer und Freizeitkapitäne. Der Dalsland-Kanal, angelegt im 19. Jahrhundert, verbindet einige dieser Seen zu einer traumhaft schönen Passage durch ein Schweden wie aus dem Bilderbuch. Der Film stellt Orte und Naturhighlights entlang des Dalsland-Kanals vor, begleitet Einheimische und Touristen, die mit den unterschiedlichsten Gefährten auf dem Wasser unterwegs sind. Und Kronprinzessin Victoria von Schweden, die anlässlich des 150-jährigen Jubiläums des Kanals selbst durch eines der beliebtesten Wassersportreviere Europas paddelt.

Overmorgen | 20:30 Hate Thy Neighbour

Seizoen 1 - Aflevering 3 van 6 - Football, Fascists & the Frontline Oekraïne is het enige land in Europa dat een oorlog op eigen bodem uitvecht. Jamali ontmoet Azov, een extreemrechtse groep waarvan de legitimiteit ondanks zijn neonazistische grondslag is toegenomen.

Overmorgen | 22:30 Secrets of the Arsenal

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Courage Under Fire Vier verhalen over helden die moed toonden terwijl ze onder vuur lagen, met onder andere een geluksymbool dat levens redde en een wapen dat Europa in de Koude Oorlog beschermde.

Overmorgen | 23:45 Europa League Highlights

Europa League Highlights. Seizoen 2019-2020 - Aflevering 7 van 15 De hoogtepunten van de afgelopen speelronde in de Europa League.

 Meer

Europa gemist

Eerder Vandaag | 13:00 Nazi Megastructures 5: America's War

Seizoen 5 - Aflevering 6 van 6 - D-Day Lente 1944, een aanval op Hitlers Fort Europa is op handen. Onder leiding van veldmaarschalk Erwin Rommel vallen de Duitsers kustgebieden aan, niet wetende wanneer de geallieerden zullen toeslaan.

Eerder Vandaag | 12:08 Mozart on Tour - Aflevering 8: Wenen II

De dertiendelige serie ‘Mozart on Tour’ geeft inzicht in de reizen die Wolfgang Amadeus Mozart gedurende zijn leven ondernam door Europa. Toen Wolfgang en Constanze in Wenen waren genesteld, verbeterde de componist zijn artistieke positie door het organiseren van zogenoemde ‘academies’. Dit waren geen educatieve bijeenkomsten, maar eerder grootschalige concerten waarin werken van de componist centraal stonden. De relatie tussen Wolfgang en vader Leopold was intussen verslechterd en Leopold maakte er geen geheim van dat de frivole en losbandige levensstijl van zijn zoon hem niet aanstond. Dit veranderde toen Joseph Haydn, de gevierde componist van die tijd, een bezoek bracht om Leopold te bedanken voor de muzikale opvoeding van Wolfgang, die volgens Haydn de grootste componist was die hij ooit had gekend. Ivan Klánský is de solist in Mozarts Pianoconcert Nr. 20, KV. 466. Hij wordt bijgestaan door het Praags Kamerorkest onder leiding van Jiri Belohlávek. De uitvoering is opgenomen in het Waldstein Paleis in Praag.

Eerder Vandaag | 11:00 DOC: Van degradatie tot Manchester

Seizoen 2015-2016 - Aflevering 60 van 60 In 1963 wint Willem II de KNVB beker door o.a. Ajax te verslaan en in de finale ADO met 3-0 te kloppen. Een grote verrassing omdat de Tricolores in dat seizoen ook degraderen uit de Eredivisie. Hierdoor speelt Willem II als eerste divisieclub in het Europa Cup-toernooi voor bekerwinnaars. In de eerste ronde is het grote Manchester United de tegenstander, de 'Busby Babes' met o.a. Denis Law en Bobby Charlton. Tot voor kort leken alle beelden van deze duels verloren te zijn gegaan, totdat oud-speler Frits Louer unieke beelden van twee cineasten in zijn bezit bleek te hebben. Clubcoryfee Peter Annee gaat op bezoek bij vijf spelers van Willem II uit 1963 en haalt herinneringen op. En zelfs 53 jaar na dato blijken de ontmoetingen met Manchester United nog altijd veel emoties los te maken.

Eerder Vandaag | 09:27 The Middle

Seizoen 8 - Aflevering 23 van 23 - Fight or Flight Axl is afgestudeerd en maakt een kans om de zomer in Europa door te brengen met zijn kamergenoot. Brick wil weten waarom hij rugpijn heeft en wil de tuinstoel van vroeger terug. Sue bekrast per ongeluk een SUV en maakt zich zorgen over de gevolgen.

Eerder Vandaag | 08:52 Mozart - Pianoconcert Nr. 13, KV. 415

Sinds 1991 speelt de Berliner Philharmoniker ieder jaar een Europaconcert in een verschillende Europese stad. Hiermee herdenkt het orkest de oprichting van het orkest op 1 mei 1882, en vieren de musici het gedeelde erfgoed van de Oude Wereld. Het Europakonzert van 1997 vond plaats Koninklijke Opera te Versailles. Daniel Barenboim neemt niet alleen de rol van dirigent op zich maar is ook de solist in één van W. A. Mozarts minder vaak uitgevoerde Weense pianoconcerten: het Pianoconcert Nr. 13 in C, KV. 415.