Energie op tv (tv-tips)

Za 11 april 2020 | 00:15 Intouchables IMDb: 8.5

Overmorgen - IMDB * 8.5 - Drama, NPO 2 zendt aan het begin van de nacht van vrijdag op zaterdag de hooggewaardeerde Franse dramafilm Intouchables uit. Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een ...

NPO 2 zendt aan het begin van de nacht van vrijdag op zaterdag de hooggewaardeerde Franse dramafilm Intouchables uit. Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in één van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan als persoonlijk verzorger van Philippe opgescheept. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-intouchables

Zo 12 april 2020 | 21:30 Nieuw: Dragons' Den

12/04 - Informatief, Het wereldwijd succesvolle business programma Dragons' Den is na tien jaar terug op de Nederlandse ...

Het wereldwijd succesvolle business-programma Dragons' Den is na tien jaar terug op de Nederlandse televisie. Sander Schimmelpenninck presenteert het programma de komende zondagen om 21:30 uur op NPO 1. Kans In Dragons' Den krijgen beginnende ondernemers die op zoek zijn naar een investeerder, de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan vijf van de meest succesvolle zakenmensen van ons land. Zij hebben hun sporen ruimschoots verdiend en gaan nu hun geld, kennis en ervaring delen met startende ondernemers. Pitchers Veertig ondernemers willen allemaal van hun bedrijf een wereldsucces maken. De pitchers krijgen één kans om met een hun presentatie de Dragons te overtuigen om in hun bedrijf te investeren. En dat gaat niet iedereen even makkelijk af. Ondernemers De succesvolle ondernemers die de deelnemers beoordelen zijn: - Michel Perridon (oud-eigenaar van computeraccessoire-merk Trust) - Pieter Schoen (serial-entrepreneur en oud-eigenaar van de Nederlandse Energie Maatschappij) - Nikkie Plessen (eigenaar modeconcern NP Fashion) - Won Yip (horeca-ondernemer, eigenaar en oprichter van de Yip Group) - Shawn Harris (oud-eigenaar Nature's Pride, eigenaar investeringsmaatschappij Orange Wings)

Je vindt hier de programma's van Energie op tv We hebben de volgende programma's voor Energie Intouchables: Overmorgen - IMDB * 8.5 - Drama, NPO 2 zendt aan het begin van de nacht van vrijdag op zaterdag de hooggewaardeerde Franse dramafilm Intouchables uit. Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een. Nieuw: Dragons' Den: 12/04 - Informatief, Het wereldwijd succesvolle business programma Dragons' Den is na tien jaar terug op de Nederlandse. Jaroussky zingt Bach en Telemann: Muziek, Deze film portretteert een zeer speciale vocalist en twee exceptionele barokcomponisten. De engelachtige stem. Le Grand Bain: Morgen - Sportkomedie, In het gemeentelijk zwembad trainen Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry en anderen onder. Meister des Alltags: Morgen - Amusement, Aflevering 41 Die zwei Rateteams treten gegeneinander an und müssen Fragen zu folgenden Kategorien. Blaze en de Monsterwielen: Morgen - Jeugd, Seizoen 3 Aflevering 4 Opladen Blaze en AJ zijn bij de ridders in het koninkrijk. Een draak steelt het. Teenage Mutant Ninja Turtles: Morgen - Animatie, Seizoen 1 Aflevering 16 De Pulverizer Donnie bouwt een voertuig van Leatherhead's oude metrokar en. Donal Skehan's Kitchen Hero: Morgen - Amusement, Seizoen 1 Aflevering 2 van 14 Friends for Dinner De energieke Donal Skehan laat zien dat koken echt. Dennis De Bengel: Morgen - Jeugd, Aflevering 56 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen. Dennis De Bengel: Morgen - Jeugd, Aflevering 57 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen.

Energie op tv (overige uitzendingen NL)

Za 11 april 2020 | 18:45 BinnensteBuiten

Seizoen 2020 - Aflevering 24 van 109 - KRO-NCRV In Raamsdonksveer gaat achter een oer-Hollandse gevel een zinderende 'Casa Colorida' schuil. Pâmela en John kopen dit huisje in gedateerde staat en nemen als handige klussers het heft in eigen hand. Ze geven de woning een eigentijdse serre en voorzien het van alle moderne gemakken. In het huis ontmoeten twee culturen elkaar, want de Braziliaanse vintageliefhebber Pâmela voorziet het interieur van veel kleurrijke objecten, zoals bijzondere kasten en keramische kunst. * Chef-kok Ramon Brugman slaat weer aan het bakken. Hij maakt Utrechtse boterspritsen. * Anita Wichers is een gepassioneerd schaapsherder, die het allerliefst met haar honden de Lemelerberg op gaat om haar kudde schapen te hoeden. Maar in deze tijd van het jaar worden er ook weer lammetjes geboren en ondanks dat het een drukke periode is, levert dat veel energie en geluk op. Zij neemt ons mee de schaapskooi in om de lammetjes te bekijken en ook de Lemelerbergse heide op, waar zij de kudde met de eenjarige schaapjes hoedt.

Zo 12 april 2020 | 14:25 Ik Zou Wel Eens Willen Weten

Aflevering 15 Informatief programma waarin nieuwsgierige mensen samen met de presentator op zoek gaan naar interessante en verrassende antwoorden. Een expert van een bedrijf zal antwoord geven op specifieke vragen als: Hoe wordt glas gemaakt? Wat is groene energie? Hoe krijg ik witte tanden? Het antwoord zal zo visueel en begrijpelijk mogelijk worden uitgelegd.

Zo 12 april 2020 | 19:20 BinnensteBuiten

Seizoen 2020 - Aflevering 25 van 109 - KRO-NCRV In het Zuid-Hollandse Zevenhoven, midden in het groen hart, wonen Albert, Karin en hun drie kinderen in een voormalig gereformeerde kerk. Het gebouw uit 1909 hebben ze verbouwd tot energiezuinige woning. Daarbij hebben ze zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Zo hebben ze naast een aantal kerkbanken om op te zitten, ook een tafel gemaakt van twee rugleuningen van overgebleven kerkbanken. Het kerkorgel staat nog steeds als vanouds op dezelfde plek, als herinnering aan de geschiedenis van deze kerk. * Sharon maakt een kipgerecht op Italiaanse wijze: chicken piccata. De kipfilet wordt hierbij heel dungesneden en gebakken, en opgediend in een saus van citroen, boter en kappertjes.

Ma 13 april 2020 | 13:23 Big Hero 6: De Serie

De tweede catastrofe (Special Deel 1) Hiro stelt voor om een mislukt Krei Tech prototype voor een energieversterker te repareren als zijn eindopdracht, maar professor Granville wijst zijn idee af omdat het te gevaarlijk is.

Ma 13 april 2020 | 13:47 Big Hero 6: De Serie

De tweede catastrofe (Special Deel 2) Hiro blijft de waarschuwingen van professor Granville negeren en maakt zijn energieversterker af. Obake steelt hem tijdens de open dag van SFTI en neemt controle over Baymax.

Energie op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 03:56 Jaroussky zingt Bach en Telemann

Deze film portretteert een zeer speciale vocalist en twee exceptionele barokcomponisten. De engelachtige stem van contratenor Philippe Jaroussky (1978) is tijdloos. De Fransman wordt gezien als een van de meest bijzondere countertenors van zijn generatie. Combineer dat met de muziek van Telemann en Bach en al snel is duidelijk dat de emotionele kracht en pure energie van hun werken door de eeuwen heen niet is afgenomen. Op het programma staan naast Telemanns Jesus liegt in letzten Zügen (Der sterbende Jesus) en Die stille Nacht (uit Der am Ölberg zagende Jesus) ook Bachs Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust (BWV 170) en Ich habe genug (BWV 82).

Morgen | 08:45 Le Grand Bain

In het gemeentelijk zwembad trainen Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry en anderen onder het gezag van Delphine. Ze gooien al hun energie in een bijzondere discipline: het synchroonzwemmen.

Morgen | 10:45 Meister des Alltags

Aflevering 41 Die zwei Rateteams treten gegeneinander an und müssen Fragen zu folgenden Kategorien beantworten: Haus & Garten, Ernährung & Kochen, Gesundheit & Sport, Auto & Verkehr, Energie & Sparen, Familie & Beziehung, Schule & Beruf sowie Freizeit & Reise. Um als Siegerteam vom Platz zu gehen, ist nicht nur Wissen gefragt, sondern auch Tempo.

Morgen | 11:46 Blaze en de Monsterwielen

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Opladen Blaze en AJ zijn bij de ridders in het koninkrijk. Een draak steelt het koninklijke oplaadstation en dus kunnen de ridders niet meer opladen. Ze zitten zonder energie en vallen in slaap. Blaze en AJ gaan achter de draak aan.

Morgen | 12:30 Teenage Mutant Ninja Turtles

Seizoen 1 - Aflevering 16 - De Pulverizer Donnie bouwt een voertuig van Leatherhead's oude metrokar en de Kraang energie cel.

Morgen | 17:27 Donal Skehan's Kitchen Hero

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 14 - Friends for Dinner De energieke Donal Skehan laat zien dat koken echt leuk is. Hij verrast zijn vrienden met Thaise viskoekjes en teriyakizalm met noedels.

Morgen | 21:57 Dennis De Bengel

Aflevering 56 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Morgen | 22:19 Dennis De Bengel

Aflevering 57 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Morgen | 22:40 Dennis De Bengel

Aflevering 58 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Overmorgen | 01:25 Sportfood

'Fietsen op zondag.' Wielertoerist Staf fietst elke zondag meer dan 100km. Chef Michaël en topsportdiëtiste Stephanie maken een krachtontbijt, een zelfgemaakte energiereep en een recuperatieshake, als alternatief voor de trappist die Staf drinkt na zijn tocht.

Overmorgen | 04:29 Young Euro Classic 2017

Gedurende negentien dagen verzorgden ‘s werelds beste jeugdorkesten, onder leiding van de vermaarde dirigenten en bijgestaan door virtuoze solisten, talloze inspirerende en zinderende concertuitvoeringen tijdens Young Euro Classic 2017. Het muziekfestival is ‘s werelds belangrijkste podium voor de ontwikkeling van internationale jeugdorkesten. Deze uitzending is een verzameling van energieke en buitengewone uitvoeringen door jonge musici vanover de hele wereld. Het repertoire bestaat uit bekende meesterwerken en composities van lokale componisten. Op het programma staat onder meer muziek uit Verdi’s La Forza del destino, Beethovens ‘Meeresstille und glückliche Fahrt’, Tsjaikovksi’s Pianoconcert Nr. 1, Op. 23 en 6 Romances, Op. 38 en Weinbergs Rapsodie op Moldavische thema’s, Op. 47.

Overmorgen | 05:30 VICE: The Future of Energy

Seizoen 4 - Aflevering 9 van 18 Op de VN klimaatveranderingsconferentie in Parijs werd de klimaatverandering een onmiddellijke bedreiging genoemd. VICE bekijkt hoe we in de toekomst energie opwekken en ermee omgaan.

Overmorgen | 08:00 De Weg Naar Goud!

WK Handbal 2019 Afgelopen maand hebben de Nederlandse handbalvrouwen historie geschreven door Wereldkampioen te worden. Geniet nogmaals van dit succes en zie hoe dit tot stand kwam. Met een valse start in de openingswedstrijd, wederopstanding tegen topploegen, een haperende 2e poulefase en zinderende wedstrijden in het finale weekend. Maar bovenalles straalt de energie en het enthousisamse er van af, op en naast en het veld, in Japan maar ook in Nederland.

Overmorgen | 08:00 De Weg Naar Goud!

WK Handbal 2019 Afgelopen maand hebben de Nederlandse handbalvrouwen historie geschreven door Wereldkampioen te worden. Geniet nogmaals van dit succes en zie hoe dit tot stand kwam. Met een valse start in de openingswedstrijd, wederopstanding tegen topploegen, een haperende 2e poulefase en zinderende wedstrijden in het finale weekend. Maar bovenalles straalt de energie en het enthousisamse er van af, op en naast en het veld, in Japan maar ook in Nederland.

Overmorgen | 08:12 Donal Skehan's Kitchen Hero

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 14 - Friends for Dinner De energieke Donal Skehan laat zien dat koken echt leuk is. Hij verrast zijn vrienden met Thaise viskoekjes en teriyakizalm met noedels.

Overmorgen | 12:52 Huize Herrie

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Energiek bij de Casagrandes / Ruimte voor verbetering bij de Casagrandes De water en elektriciteitsrekening is schrikbarend hoog. Ronnie Anne denkt dat het komt door haar, Bobby en hun moeder. // Ronnie Anne en Sid zijn fan van K-popgroep Twelve is Midnight. Ze willen hun dans oefenen bij Ronnie Anne.

Overmorgen | 12:55 De Eilanden

Seizoen 1 - Aflevering 4 van 6 - Ameland - MAX Schrijver en presentator Midas Dekkers waagt zich op het zelfbewuste Ameland. Eeuwenlang was dit eiland autonoom en dat voel je nog steeds. Veel mensen zijn er verwant. Zeker als je naar hun stamboom kijkt. Toch komen er ook tal van mensen uit het Oosten en blijven sommige van die Duitsers er wonen. Voorts wekken de Amelanders hun eigen energie op en schieten ze in de duinen op hun avondmaal. Op Ameland kan dit allemaal. Al lukt niet alles: de vaargeul slibt regelmatig dicht, waardoor de veerboot vertraging oploopt. En hoewel de zon veel energie schenkt, staat naast het eiland een enorme boortoren.

Overmorgen | 22:00 Dennis De Bengel

Aflevering 59 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Overmorgen | 22:21 Dennis De Bengel

Aflevering 60 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Overmorgen | 22:43 Dennis De Bengel

Aflevering 61 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Za 11 april 2020 | 06:40 De Eilanden

Seizoen 1 - Aflevering 4 van 6 - Ameland - MAX Schrijver en presentator Midas Dekkers waagt zich op het zelfbewuste Ameland. Eeuwenlang was dit eiland autonoom en dat voel je nog steeds. Veel mensen zijn er verwant. Zeker als je naar hun stamboom kijkt. Toch komen er ook tal van mensen uit het Oosten en blijven sommige van die Duitsers er wonen. Voorts wekken de Amelanders hun eigen energie op en schieten ze in de duinen op hun avondmaal. Op Ameland kan dit allemaal. Al lukt niet alles: de vaargeul slibt regelmatig dicht, waardoor de veerboot vertraging oploopt. En hoewel de zon veel energie schenkt, staat naast het eiland een enorme boortoren.

Za 11 april 2020 | 08:45 Le Grand Bain

In het gemeentelijk zwembad trainen Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry en anderen onder het gezag van Delphine. Ze gooien al hun energie in een bijzondere discipline: het synchroonzwemmen.

Za 11 april 2020 | 16:52 Blaze en de Monsterwielen

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Darington Vliegt naar de Maan Darington wil naar de maan vliegen, maar de accu van zijn raket is leeg. Blaze en AJ helpen Darington zijn accu weer op te laden - met water-, wind- en zonne-energie.

Za 11 april 2020 | 22:03 Dennis De Bengel

Aflevering 62 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Za 11 april 2020 | 22:23 Dennis De Bengel

Aflevering 63 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Za 11 april 2020 | 22:40 Dennis De Bengel

Aflevering 64 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Zo 12 april 2020 | 03:40 Rusty Rivets

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Rusty's Speelproject / Rusty zit vast Bottosaurus krijgt een nieuwe batterij om hem meer energie te geven, maar nu wil hij niet meer ophouden met spelen! // Ruby vindt de sterkste lijm van de wereld uit, maar ze morst die overal en daardoor plakt ze iedereen vast…

Zo 12 april 2020 | 08:00 Rethink

Aflevering 12 (1): 3D-Stereoskopie Bilder, die einem aus dem Bildschirm heraus entgegenragen? Willkommen in der Welt der Stereoskopie oder 3D-Technik! (2): Van-de-Graaff-Generator Ein Apparat, der mechanische in elektrische Energie umwandelt. (3): Zeitwahrnehmung Das Zeitgefühl beziehungsweise die subjektive Wahrnehmung der Zeit wird in Disziplinen wie Psychologie und Neurowissenschaft erforscht. (4): Obertongesang Bei dieser Gesangstechnik gelingt es geübten Sängern, zwei Töne gleichzeitig zu produzieren. (5): Querdenker - Robert Van de Graaff Robert Jemison Van de Graaff war ein US-amerikanischer Physiker, sowie der Erfinder und Namensgeber für den Van-de-Graaff-Generator, einen Apparat, der zur Erzeugung hoher elektrischer Gleichspannungen fähig ist.

Zo 12 april 2020 | 09:10 Wolf

12/04 - Film, Will Randall (Jack Nicholson) is een uitgever van middelbare leeftijd. Hij raakt ten einde raad wanneer een jongere collega zowel zijn baan als zijn vrouw inpikt. Maar nadat Will gebeten wordt door een wolf krijgt hij plotseling nieuwe ...

Will Randall (Jack Nicholson) is een uitgever van middelbare leeftijd. Hij raakt ten einde raad wanneer een jongere collega zowel zijn baan als zijn vrouw inpikt. Maar nadat Will gebeten wordt door een wolf krijgt hij plotseling nieuwe energie. Zijn nieuwe vriendin Laura (Michelle Pfeiffer) wil hem graag helpen, maar realiseert zich nog niet dat Will een weerwolf geworden is.

Zo 12 april 2020 | 09:35 De Eilanden

Seizoen 1 - Aflevering 4 van 6 - Ameland - MAX Schrijver en presentator Midas Dekkers waagt zich op het zelfbewuste Ameland. Eeuwenlang was dit eiland autonoom en dat voel je nog steeds. Veel mensen zijn er verwant. Zeker als je naar hun stamboom kijkt. Toch komen er ook tal van mensen uit het Oosten en blijven sommige van die Duitsers er wonen. Voorts wekken de Amelanders hun eigen energie op en schieten ze in de duinen op hun avondmaal. Op Ameland kan dit allemaal. Al lukt niet alles: de vaargeul slibt regelmatig dicht, waardoor de veerboot vertraging oploopt. En hoewel de zon veel energie schenkt, staat naast het eiland een enorme boortoren.

Zo 12 april 2020 | 18:10 Sportfood

'Fietsen op zondag.' Wielertoerist Staf fietst elke zondag meer dan 100km. Chef Michaël en topsportdiëtiste Stephanie maken een krachtontbijt, een zelfgemaakte energiereep en een recuperatieshake, als alternatief voor de trappist die Staf drinkt na zijn tocht.

Zo 12 april 2020 | 21:55 Dennis De Bengel

Aflevering 65 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Zo 12 april 2020 | 22:15 Dennis De Bengel

Aflevering 66 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Zo 12 april 2020 | 22:40 Dennis De Bengel

Aflevering 67 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Zo 12 april 2020 | 23:25 Sportfood

'Fietsen op zondag.' Wielertoerist Staf fietst elke zondag meer dan 100km. Chef Michaël en topsportdiëtiste Stephanie maken een krachtontbijt, een zelfgemaakte energiereep en een recuperatieshake, als alternatief voor de trappist die Staf drinkt na zijn tocht.

Ma 13 april 2020 | 10:50 The China Syndrome

13/04 - Film, Spannend drama met Jane Fonda, Jack Lemmon en Michael Douglas waarin een briljante en ambitieuze tv verslaggever ontdekt dat er in de controlekamer van een energiecentrale in Zuid Californië een crisis dreigt waarbij de supervisor van ...

Spannend drama met Jane Fonda, Jack Lemmon en Michael Douglas waarin een briljante en ambitieuze tv-verslaggever ontdekt dat er in de controlekamer van een energiecentrale in Zuid-Californië een crisis dreigt waarbij de supervisor van de fabriek betrokken is.

Ma 13 april 2020 | 13:23 Big Hero 6: De Serie

De tweede catastrofe (Special Deel 1) Hiro stelt voor om een mislukt Krei Tech prototype voor een energieversterker te repareren als zijn eindopdracht, maar professor Granville wijst zijn idee af omdat het te gevaarlijk is.

Ma 13 april 2020 | 13:47 Big Hero 6: De Serie

De tweede catastrofe (Special Deel 2) Hiro blijft de waarschuwingen van professor Granville negeren en maakt zijn energieversterker af. Obake steelt hem tijdens de open dag van SFTI en neemt controle over Baymax.

Ma 13 april 2020 | 22:03 Dennis De Bengel

Aflevering 68 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Ma 13 april 2020 | 22:23 Dennis De Bengel

Aflevering 69 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Ma 13 april 2020 | 22:40 Dennis De Bengel

Aflevering 70 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Di 14 april 2020 | 02:05 Teenage Mutant Ninja Turtles

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Gevaar uit de diepte Diep in het riool ontmoeten de Turtles Leatherhead, een gemuteerde alligator, die ontsnapt is aan de Kraang met een voor de Kraang onmisbare energie cel. Mickey bevriendt de mutant, maar tijdens een woedeuitbarsting gaat het mis en stuurt Splinter hem weg

Di 14 april 2020 | 10:45 Meister des Alltags

Aflevering 42 Die zwei Rateteams treten gegeneinander an und müssen Fragen zu folgenden Kategorien beantworten: Haus & Garten, Ernährung & Kochen, Gesundheit & Sport, Auto & Verkehr, Energie & Sparen, Familie & Beziehung, Schule & Beruf sowie Freizeit & Reise. Um als Siegerteam vom Platz zu gehen, ist nicht nur Wissen gefragt, sondern auch Tempo.

Di 14 april 2020 | 13:37 ALVINNN!!! en de Chipmunks

Seizoen 1 - Aflevering 35 - Groene Energie De Chipmunks doen mee aan een wedstrijd om te zien welk huishouden het meest milieubewust bezig is. Ze zijn echter behoorlijk fel tegen de concurrentie.

Di 14 april 2020 | 17:40 Het Groene Oosten

Over muskus- en beverratten en het opwekken van zonne-energie op daken. Muskus- en beverratten veroorzaken veel schade. Ze graven voortdurend holen en gaten in oevers en waterwerken. Hierdoor zijn ze een bedreiging voor onze waterveiligheid. De beesten zijn invasieve exoten en komen dus van oorsprong niet in Nederland voor. Ze planten zich razendsnel voort, waardoor ze tevens een gevaar zijn voor de inheemse dieren, zoals bijvoorbeeld de bever. Presentator André van der Zee gaat langs de Duits-Nederlandse grens op pad met de rattenvangers van Waterschap Vechtstromen. Bijna 95% van de vangsten vindt namelijk plaats in een strook van 10 kilometer langs de grens met Duitsland. Door deze gerichte aanpak wordt voorkomen dat de beesten zich over geheel Nederland verspreiden. Onze daken worden nog te weinig gebruikt voor het opwekken van zonne-energie. Vooral bij bedrijfsdaken valt er nog een grote slag te slaan. Van de 20.000 bedrijven in Overijssel, met een gezamenlijk dakoppervlak van bijna 20 miljoen vierkante meter, wordt slechts 5 procent benut. In de aflevering is te zien welke mogelijkheden er zoal zijn rondom 'zon op dak'. Tot slot maakt Groene Vlogger Anke Jansen samen met haar zoon Silke een overheerlijke vegan burger.

 Meer

Energie gemist

Eerder Vandaag | 22:40 Dennis De Bengel

Aflevering 55 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Eerder Vandaag | 22:19 Dennis De Bengel

Aflevering 54 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Eerder Vandaag | 21:57 Dennis De Bengel

Aflevering 53 Animatieserie over Dennis, een energiek jongetje dat vaak onbedoeld problemen veroorzaakt. Hij ziet buurman George Wilson als zijn idool en probeert hem regelmatig te helpen, maar Wilson wordt het liefst met rust gelaten aangezien Dennis meer problemen veroorzaakt dan oplost.

Eerder Vandaag | 17:43 Blaze en de Monsterwielen

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Opladen Blaze en AJ zijn bij de ridders in het koninkrijk. Een draak steelt het koninklijke oplaadstation en dus kunnen de ridders niet meer opladen. Ze zitten zonder energie en vallen in slaap. Blaze en AJ gaan achter de draak aan.

Eerder Vandaag | 16:06 ALVINNN!!! en de Chipmunks

Seizoen 1 - Aflevering 35 - Groene Energie De Chipmunks doen mee aan een wedstrijd om te zien welk huishouden het meest milieubewust bezig is. Ze zijn echter behoorlijk fel tegen de concurrentie.

Eerder Vandaag | 11:08 Scandale

De Duitse zender ZDF omschreef het concertprogramma ‘Scandale’ als "classical music for the pop age”, en dat zou weleens exact de juiste bewoording zijn voor deze pianosamenwerking tussen de Duitse Alice Sara Ott en Luxemburgse Francesco Tristano! Wanneer deze twee getalenteerde musici samen het podium betreden straalt de energie en het speelplezier er van af. Dit concert is opgenomen tijdens het gerenommeerde klassieke muziekfestival Heidelberger Frühling in 2015. Op het programma staan arrangementen van Ravels ‘Bolero’ en ‘La Valse’, ‘Nuages’ en ‘Fêtes’ uit Debussy’s Trois Nocturnes en de balletmuziek uit Igor Stravinsky’s Le sacre du printemps. Daarnaast introduceert het duo een compositie van Tristano, getiteld ‘A Soft Shell Groove Suite’.

Eerder Vandaag | 10:45 Meister des Alltags

Aflevering 40 Die zwei Rateteams treten gegeneinander an und müssen Fragen zu folgenden Kategorien beantworten: Haus & Garten, Ernährung & Kochen, Gesundheit & Sport, Auto & Verkehr, Energie & Sparen, Familie & Beziehung, Schule & Beruf sowie Freizeit & Reise. Um als Siegerteam vom Platz zu gehen, ist nicht nur Wissen gefragt, sondern auch Tempo.

Eerder Vandaag | 09:30 Let There Be Light

Die Reserven an fossilen Brennstoffen sind bekanntermaßen begrenzt. Erneuerbare Energien aus Wind, Sonne und Wasser haben den Nachteil, dass sie aktuell noch zu teuer sind und den derzeitigen Energiebedarf nicht decken können. Eine Technologie aber scheint langfristig geeignet, all diese Probleme zu lösen: die Kernfusion. Ziel der Fusionsforschung ist es, in einem Kraftwerk mittels der Verschmelzung von Atomkernen Energie zu gewinnen. Die Sonne ist dabei das Vorbild. Die Dokumentation fragt nach der Zukunft der Kernfusion und begleitet Physiker im Max-Planck-Institut für Plasmaphysik in Greifswald (Wendelstein 7-X) und im Kernforschungszentrum Cadarache (ITER) rund 60 Kilometer nordöstlich von Marseille. Sie arbeiten daran, diese scheinbar ideale Technologie für die Energieproduktion nutzbar zu machen.

Eerder Vandaag | 08:00 B.O.Z.: Pokémon

Het licht vullen met duisternis! Professor Kukui en Burnet hebben 's morgens moeite met wakker worden. Als Ash op school komt, ontdekt hij dat dat alle volwassen familieleden van zijn vrienden hetzelfde probleem hebben. De boosdoener is een wezen aan de andere kant van het Wormgat dat alle energie van de Ultra Aura's opzuigt. Onze helden zijn opgewonden als de legendarische Pokémon Lunala verschijnt.

Eerder Vandaag | 06:10 Blaze en de Monsterwielen

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Darington Vliegt naar de Maan Darington wil naar de maan vliegen, maar de accu van zijn raket is leeg. Blaze en AJ helpen Darington zijn accu weer op te laden - met water-, wind- en zonne-energie.

Gisteren 16:52 Rusty Rivets

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Rusty's Speelproject / Rusty zit vast Bottosaurus krijgt een nieuwe batterij om hem meer energie te geven, maar nu wil hij niet meer ophouden met spelen! // Ruby vindt de sterkste lijm van de wereld uit, maar ze morst die overal en daardoor plakt ze iedereen vast…

Gisteren 12:30 Blue Planet

Seizoen 2 - Aflevering 2 van 6 - De diepzee - EO De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen bloeien in absolute duisternis. In de diepzee leven meer koraalsoorten dan in de ondiepe tropische riffen. In de kale wildernis van een diepe kloof zet een walvissenkarkas de boel op stelten. Haaien die net zo groot zijn als een witte haai vechten voor wat weleens hun eerste maaltijd van het jaar zou kunnen zijn. Voedsel is hier schaars en een partner vinden is bijna onmogelijk, maar de dieren passen zich op bijzondere manieren aan. Er zijn vissen die lopen in plaats van zwemmen, wormen die alleen maar botten eten en garnalen die bijna hun hele leven met hun partner opgesloten zitten in een kristallijne spons. Hoe dieper je komt, hoe extremer de omstandigheden worden. Alleen het gewicht van het water zorgt al voor een bijna onverdraaglijke druk. Maar zelfs op acht kilometer diepte, een diepte waarvan lang gedacht werd dat er geen leven mogelijk was, zien we vreemde wezens in de duisternis zwemmen. Hiervandaan reizen we naar het diepste punt op aarde, de Marianentrog. Deze elf kilometer diepe kloof splijt de zeebodem in tweeën. Slechts drie mensen zijn er ooit geweest en toch is er ook in zulke diepe oceaantroggen leven te vinden. Het kan er heftig aan toegaan in de diepzee. Tektonische platen breken of komen met een enorme klap tegen elkaar aan. Op zulke vulkanische hotspots ontstaan bijzondere microwerelden vol leven die verstoken zijn van de energie van de zon. Behaarde krabben voeden zich met wolken waterstofsulfide die voor andere dieren giftig zijn. Garnalen zwemmen langs wolken vulkanische chemicaliën die zo heet zijn dat lood erdoor kan smelten.

Gisteren 12:29 Teenage Mutant Ninja Turtles

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Gevaar uit de diepte Diep in het riool ontmoeten de Turtles Leatherhead, een gemuteerde alligator, die ontsnapt is aan de Kraang met een voor de Kraang onmisbare energie cel. Mickey bevriendt de mutant, maar tijdens een woedeuitbarsting gaat het mis en stuurt Splinter hem weg

Gisteren 10:45 Meister des Alltags

Aflevering 39 Die zwei Rateteams treten gegeneinander an und müssen Fragen zu folgenden Kategorien beantworten: Haus & Garten, Ernährung & Kochen, Gesundheit & Sport, Auto & Verkehr, Energie & Sparen, Familie & Beziehung, Schule & Beruf sowie Freizeit & Reise. Um als Siegerteam vom Platz zu gehen, ist nicht nur Wissen gefragt, sondern auch Tempo.

Eergisteren 13:34 Bartók - Concert voor Orkest, deel I

In 1943, nadat zijn gezondheid in korte tijd achteruit gegaan was, werd er leukemie geconstateerd bij Béla Bartók. Een kleine drie jaar eerder was hij het Europa van de Tweede Wereldoorlog ontvlucht naar de Verenigde Staten, maar daar voelde hij zich artistiek geïsoleerd en hij had bovendien financiële zorgen. Erkenning kreeg hij alleen voor zijn pianospel maar door zijn slechte gezondheid kon hij na januari 1943 niet meer concerteren. De Hongaarse componist was emotioneel en fysiek bankroet. Hij lag in het ziekenhuis toen Serge Koussevitzky, dirigent van het Boston Symphony Orchestra, hem kwam vragen of hij een groot orkestraal werk wilde componeren. Wat Bartók niet wist is dat de financiering van deze opdracht tot stand was gekomen door zijn mede-emigranten en goede vrienden de violist Joseph Szigeti en de dirigent Fritz Reiner. Deze opdracht kwam voor Bartók op een cruciaal moment in zijn leven: hij hervond zijn energie in binnen zeven weken had hij zijn Concert voor Orkest af. De première op 1 december 1944 in Boston was een groot succes en Bartóks muziek werd eindelijk ook in de Verenigde Staten gewaardeerd. Nieuwe compositieopdrachten kwamen binnen maar zijn gezondheid liet hem wederom in de steek: Bartók stierf in september 1945. Tijdens deze uitzending: het eerste deel. Dirigent: Pierre Boulez Uitvoerenden: Berliner Philharmoniker Locatie: Mosteiro dos Jerónimo, Lissabon, Portugal Jaar: 2003

Eergisteren 10:45 Meister des Alltags

Aflevering 38 Die zwei Rateteams treten gegeneinander an und müssen Fragen zu folgenden Kategorien beantworten: Haus & Garten, Ernährung & Kochen, Gesundheit & Sport, Auto & Verkehr, Energie & Sparen, Familie & Beziehung, Schule & Beruf sowie Freizeit & Reise. Um als Siegerteam vom Platz zu gehen, ist nicht nur Wissen gefragt, sondern auch Tempo.

 Meer