Eeuw op tv (tv-tips)

Vandaag | 20:30 The Fugitive IMDb: 7.8

IMDB * 7.8 - Film, The Fugitive is een Amerikaanse actiethriller uit het jaar 1993. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 60 van de 20e eeuw. De film is geregisseerd door Andrew Davis. Hoofdrollen worden vertolkt door ...

The Fugitive is een Amerikaanse actiethriller uit het jaar 1993. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 60 van de 20e eeuw. De film is geregisseerd door Andrew Davis. Hoofdrollen worden vertolkt door Harrison Ford, Tommy Lee Jones en Jeroen Krabbé. U.S. Marshals was het vervolg op The Fugitive, maar helaas was acteur Harrison Ford niet te zien in het tweede deel. Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) is een gedistingeerde chirurg, heeft een perfect leven, een beeldschone vrouw, wordt gerespecteerd in de medische wereld en woont in een prachtig huis. Zijn leven stort echter in één klap in, wanneer hij op een avond thuiskomt en zijn vrouw Helen vermoord is door een inbreker. Richard kan echter niet bewijzen dat er iemand anders in zijn huis was. Hij wordt schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw en tot levenslang veroordeeld. Wanneer hij bij toeval weet te ontsnappen, is hij vastbesloten de werkelijke moordenaar te vinden. Terwijl Richard het mysterie probeert op te lossen, wordt hij op de hielen gezeten door het politieteam van de vasthoudende Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-fugitive

Vandaag | 20:30 Crimson Peak IMDb: 6.5

IMDB * 6.5 - Film, Crimson Peak is een Amerikaanse en Canadese fantasy en horrorfilm uit het jaar 2015. Deze productie is geregisseerd Guillermo del Toro (bekend van films zoals Oscarwinnaar 'The Shape of Water' en 'Pan's Labyrinth'). De hoofdrollen ...

Crimson Peak is een Amerikaanse en Canadese fantasy- en horrorfilm uit het jaar 2015. Deze productie is geregisseerd Guillermo del Toro (bekend van films zoals Oscarwinnaar 'The Shape of Water' en 'Pan's Labyrinth'). De hoofdrollen worden vertolkt door Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Charlie Hunnam en Tom Hiddleston. Net 5 zendt vanavond de sfeervolle horrorfilm Crimson Peak uit. Op jonge leeftijd verloor Edith (Mia Wasikowska) op tragische wijze haar moeder. Die komt 's nachts terug, met zwarte klauwen morrelend aan de deur en onheilspellend fluisterend 'Pas op voor Crimson Peak'. Edith valt voor een Britse vreemdeling, die haar na de gewelddadige dood van haar vader meeneemt naar zijn gotische villa bovenop een berg. Daar delft hij rode aarde, die als bloed afsteekt tegen de sneeuw. Zusterlief (Jessica Chastain) is minder blij met de komst van de prachtige blondine, met wie ze haar broer moet delen. Ook dwaalt Edith met een kandelaar rond in nadrukkelijk verboden en duistere vertrekken. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/crimson-peak

Je vindt hier de programma's van Eeuw op tv We hebben de volgende programma's voor Eeuw The Fugitive: IMDB * 7.8 - Film, The Fugitive is een Amerikaanse actiethriller uit het jaar 1993. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 60 van de 20e eeuw. De film is geregisseerd door Andrew Davis. Hoofdrollen worden vertolkt door. Crimson Peak: IMDB * 6.5 - Film, Crimson Peak is een Amerikaanse en Canadese fantasy en horrorfilm uit het jaar 2015. Deze productie is geregisseerd Guillermo del Toro (bekend van films zoals Oscarwinnaar 'The Shape of Water' en 'Pan's Labyrinth'). De hoofdrollen. Verborgen verleden: Documentaire, Geschiedenis, Aflevering 6 van 27 Bennie Jolink NTR Bennie Jolink is met zijn band Normaal het boegbeeld. Verborgen verleden: Informatief, Seizoen 10 en 11 Aflevering 10 van 12 Astrid Kersseboom NTR De kinderen van nieuwslezeres Astrid. Andere Tijden: Informatief, Seizoen 19 Aflevering 31 van 36 NTR/VPRO Geschiedenisprogramma waar onderwerpen uit de geschiedenis van de. Telekids Mini's: Fien & Teun: Serie, Jeugd, Aflevering 23 Kinderprogramma over Fien en Teun. Ze wonen met hun ouders op een boerderij in het dorpje. Let's Go Viral: Amusement, Seizoen 1 Aflevering 8 van 15 Noah Zeeuw en Sverre Denis nemen je in hun nieuwe show onder andere mee in de. Rail Away: Brazilië: Ouro Preto-Mariana, São João del Rei-Tiradentes: Reizen, EO We reizen door de deelstaat Minas Gerais. De route gaat dwars door een gebied waar een paar eeuwen geleden. B.O.Z.: Draken - Race Naar De Rand: Jeugd, Aflevering 1 Animatieserie over de drakenrijder Hiccup en zijn draak Toothless. Ze ontdekken een mysterieus en. Chillen met de Ronks: Serie, Jeugd, Verjaardag verpest / De Ronks op latten Als Flash het begrip 'verjaardag' introduceert ontstaat er meteen.

Eeuw op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 07:19 Telekids Mini's: Fien & Teun

Aflevering 23 Kinderprogramma over Fien en Teun. Ze wonen met hun ouders op een boerderij in het dorpje Molenwaard. Samen met Sebastiaan het varken, Rosa de koe, Pim de hond en hun schaapjes Mike en Molly beleven Fien en Teun elke dag weer een nieuw, spannend en leerzaam avontuur. Ze zingen graag vrolijke meezingliedjes en er worden vragen beantwoord als: hoe wordt een rups een vlinder? Wat is bloem en hoe maak je het? En kan een sneeuwpop praten?

Vandaag | 07:38 Let's Go Viral

Seizoen 1 - Aflevering 8 van 15 Noah Zeeuw en Sverre Denis nemen je in hun nieuwe show onder andere mee in de wereld van viral videos.

Vandaag | 08:26 B.O.Z.: Draken - Race Naar De Rand

Aflevering 1 Animatieserie over de drakenrijder Hiccup en zijn draak Toothless. Ze ontdekken een mysterieus en eeuwenoud Drakenoog dat vele geheimen bevat. Het leidt de vrienden naar nieuwe werelden met nieuwe draken. Hiccup en Toothless komen in gevaar, want de drakenjagers willen het Drakenoog hebben en achtervolgen hen!

Vandaag | 10:08 Chillen met de Ronks

Verjaardag verpest / De Ronks op latten Als Flash het begrip 'verjaardag' introduceert ontstaat er meteen een competitie over wie het beste feest kan houden. / De berg ligt bezaaid met een dik pak sneeuw en Mormagnon komt heerlijk tot rust.

Vandaag | 10:11 De Opmerkelijke Meneer King

Meneer Kings slaapfeestje Animatieserie over het goedbedoelende leeuwtje Meneer King. Hij denkt veel na, maar maakt niet altijd de juiste keuze. In het Kaleidoscoopbos beleeft Meneer King avonturen en leert hij iedere dag weer iets nieuws.

Vandaag | 11:29 Paf de hond

Aardbijen en een hoop Geschreeuw Lola en Pat hebben een klein tuintje waarin ze een aardbei planten. Het is misschien maar een enkele aardbei, maar prachtig is het zeker.

Vandaag | 11:30 BinnensteBuiten

Seizoen 2020 - Aflevering 60 van 321 - KRO-NCRV In het Zuid-Hollandse Oudenhoorn wonen Ada en haar man in een eeuwenoude boerderij. Minstens honderd jaar is er niets aan de boerderij gedaan als zij op slag verliefd worden op het gebouw en de plek. Stukje bij beetje knappen ze zelf de boerderij op, ook al noemen ze het wel eens hun 'zorgboerderij'. Alles wat ze doen, doen ze met liefde, zodat de boerderij de komende vijftig jaar weer mee kan. * Sharon maakt een heerlijke vegan frambozencrumble met slagroom. Voor iedereen die denkt dat je met uitsluitend plantaardige ingrediënten geen lekker gebak kunt maken, kijk (en proef) zelf maar. * Het is rammeltijd. Samen met boswachter Jeroen observeert boswachter Marieke in het Hollandse polderlandschap boksende hazen. De vrouwtjeshaas laat de mannetjes eindeloos achter haar aan rennen en zij beslist of er een partner van haar keuze bij zit.

Vandaag | 12:54 Lummels

De zwarte ridder De Engelse koning Edward wordt ontvoerd door een ridder die de macht over wil nemen. De Lummels beloven de koning om hem te bevrijden. Maar dan moeten ze wel eerst een duistere burcht binnendringen. De Zwarte Ridder neemt iedereen gevangen, alleen Luk ontsnapt. De eeuwige grapjas ontpopt zich tot een serieuze held, die met zijn pijl en boog zijn vrienden én de koning bevrijdt.

Vandaag | 13:47 Mijn Ridder En Ik

De drakentemmer Animatieserie. Henri van Oranje is een klungelige, maar welgemanierde ridder. Hij beleeft avonturen met zijn pientere zoon, Jimmy de Schildknaap, en Jimmy's beste vriendin, Cat de Prinses, die gek is op lol maken. Dit ridderlijke drietal maakt de donkere tijden van de middeleeuwen een stuk leuker!

Vandaag | 13:50 Het zal mij een zorg zijn

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 4 In Het zal mij een zorg zijn volgen Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen (voorheen de Bucket Boys), mensen met dementie die wonen op Ouderenlandgoed Grootenhout in Brabant. Op deze zorgboerderij, waar kwaliteit van leven hoog in het vaandel staat, wordt volgens een bijzondere visie geleefd. Joep en Thijs geven een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners, helpen mee met de zorg en laten daarbij de ontroerende, schrijnende, maar vooral de menselijke kant van dementie zien.

Vandaag | 13:58 Mijn Ridder En Ik

Wapenstilstand Animatieserie. Henri van Oranje is een klungelige, maar welgemanierde ridder. Hij beleeft avonturen met zijn pientere zoon, Jimmy de Schildknaap, en Jimmy's beste vriendin, Cat de Prinses, die gek is op lol maken. Dit ridderlijke drietal maakt de donkere tijden van de middeleeuwen een stuk leuker!

Vandaag | 14:20 Peter Pan

Seizoen 1 - Aflevering 22 van 26 - De eeuwigdurende dag - KRO-NCRV Tot wanhoop van Peter Pan begint op onverklaarbare wijze dezelfde dag steeds opnieuw. Een rampzalige dag, want de Boom van de Slimme Jongens wordt vernietigd. Met behulp van John probeert Peter het raadsel op te lossen en daarmee een einde te maken aan de nachtmerrie.

Vandaag | 16:30 Rail Away

Seizoen 2017 - Aflevering 2 van 3 - Kroatië: Zagreb-Knin - EO De legendarische Oriënt Express rijdt er niet meer, maar nog steeds is de trein een uitstekend vervoermiddel om Kroatië te leren kennen. Als je uit het treinraam kijkt, trekken er eeuwenoude forten, kristalheldere rivieren en watervallen, uitgestrekte bossen en diepe canyons aan je voorbij. Doe je het raampje open, dan ruik je de zoete, kruidige buitenlucht. We stappen op in de hoofdstad Zagreb en rijden tot aan Knin. Zagreb was vroeger een tussenstop voor reizigers met de Oriënt Express. Daarom werd in 1925 pal naast het station het fameuze Esplanade-hotel gebouwd, met een voor die tijd ongekende luxe. Eenmaal in de trein passeren we onderweg tal van interessante plaatsen, zoals de wijnstreek van Plešivica, ingebed in een prachtig landschap van golvende heuvels en wijngaarden. En ook het nationale park Plitvice-meren is een populaire bestemming. Het is dan ook het beroemdste, oudste en meest bezochte natuurpark van Kroatië. Het is vooral bekend door de watervallen en de zestien blauwe en groene meren, die allemaal op verschillende hoogtes liggen en trapsgewijs in elkaar overvloeien. De Likalijn brengt ons verder door de uitgestrekte groene vlakten en bossen van het Kroatische binnenland. Vlakbij Gospiç bezoeken we de woonplaats van een van de bekendste uitvinders aller tijden: Nikola Tesla. Met de regioswinger of kanteltrein van de Kroatische Spoorwegen HŽPP vervolgen we onze tocht. De Duitsers hebben dit type trein de bijnaam Wackel-Dackel gegeven, de 'waggelende teckel'. De trein helt in bochten automatisch over en hoeft daardoor in die bochten nauwelijks te remmen. Na een tocht van een kleine drie uur lopen we binnen op het zonovergoten station van Knin.

Vandaag | 17:05 Het echte leven in de dierentuin

Seizoen 1 - Aflevering 5 van 6 - NTR In aflevering 5 bloeit er een romance op tussen Orang Oetans Bako en Tjintah. Pinguïns Snavel en Opa krijgen nieuwe uitdagingen voor meer lichaamsbeweging. Siberische tijger Colina heeft plotseling geen eetlust meer en dat is alarmerend. En het wordt winter in het park. De bruine beren zijn verdwenen in hun holen, maar de reuzenpanda's hebben de tijd van hun leven in de sneeuw.

Morgen | 07:21 Telekids Mini's: Fien & Teun

Aflevering 24 Kinderprogramma over Fien en Teun. Ze wonen met hun ouders op een boerderij in het dorpje Molenwaard. Samen met Sebastiaan het varken, Rosa de koe, Pim de hond en hun schaapjes Mike en Molly beleven Fien en Teun elke dag weer een nieuw, spannend en leerzaam avontuur. Ze zingen graag vrolijke meezingliedjes en er worden vragen beantwoord als: hoe wordt een rups een vlinder? Wat is bloem en hoe maak je het? En kan een sneeuwpop praten?

Morgen | 08:24 B.O.Z.: Draken - Race Naar De Rand

Aflevering 2 Animatieserie over de drakenrijder Hiccup en zijn draak Toothless. Ze ontdekken een mysterieus en eeuwenoud Drakenoog dat vele geheimen bevat. Het leidt de vrienden naar nieuwe werelden met nieuwe draken. Hiccup en Toothless komen in gevaar, want de drakenjagers willen het Drakenoog hebben en achtervolgen hen!

Morgen | 09:45 Inui

Seizoen 1 - Aflevering 23 van 26 - Het donzige witte spook - KRO-NCRV Een wit, donzig wezen jaagt onze vrienden behoorlijk angst aan. Gelukkig blijkt het om een spierwit poolvosje te gaan, dat onzichtbaar is in de sneeuw.

Morgen | 10:06 De Opmerkelijke Meneer King

Meneer Kings zwembad Animatieserie over het goedbedoelende leeuwtje Meneer King. Hij denkt veel na, maar maakt niet altijd de juiste keuze. In het Kaleidoscoopbos beleeft Meneer King avonturen en leert hij iedere dag weer iets nieuws.

Morgen | 13:47 Mijn Ridder En Ik

De tovenaars Animatieserie. Henri van Oranje is een klungelige, maar welgemanierde ridder. Hij beleeft avonturen met zijn pientere zoon, Jimmy de Schildknaap, en Jimmy's beste vriendin, Cat de Prinses, die gek is op lol maken. Dit ridderlijke drietal maakt de donkere tijden van de middeleeuwen een stuk leuker!

Morgen | 13:59 Mijn Ridder En Ik

Ouder-kinddag Animatieserie. Henri van Oranje is een klungelige, maar welgemanierde ridder. Hij beleeft avonturen met zijn pientere zoon, Jimmy de Schildknaap, en Jimmy's beste vriendin, Cat de Prinses, die gek is op lol maken. Dit ridderlijke drietal maakt de donkere tijden van de middeleeuwen een stuk leuker!

Morgen | 18:40 BinnensteBuiten

Seizoen 2020 - Aflevering 62 van 321 - KRO-NCRV 'Anerozemone' prijkt er op de gevel van de statige herenboerderij van Raymon en Sofie de Kruijff in Hillegom. Vermoedelijk vernoemd naar de dochters van de rijke bollenboer, die het statige pand in de vorige eeuw bewoont. Ruim drie jaar staat het te koop, totdat Sofie haar oog erop laat vallen en de oude boerderij binnen zes weken omtovert tot het karakteristieke droomhuis, waar ze nu met het hele gezin woont. * Wie denkt dat ansjovis alleen maar uit de Middellandse Zee komt, heeft het mis. In onze eigen Oosterschelde vist de familie van Dort naar deze lekkernij op een zeer bijzondere manier. Culinair expert Alain Caron loopt een dagje met de vissers mee en gaat aan de slag met deze bijzondere vis.

Overmorgen | 07:20 Telekids Mini's: Fien & Teun

Aflevering 25 Kinderprogramma over Fien en Teun. Ze wonen met hun ouders op een boerderij in het dorpje Molenwaard. Samen met Sebastiaan het varken, Rosa de koe, Pim de hond en hun schaapjes Mike en Molly beleven Fien en Teun elke dag weer een nieuw, spannend en leerzaam avontuur. Ze zingen graag vrolijke meezingliedjes en er worden vragen beantwoord als: hoe wordt een rups een vlinder? Wat is bloem en hoe maak je het? En kan een sneeuwpop praten?

Overmorgen | 08:24 B.O.Z.: Draken - Race Naar De Rand

Aflevering 3 Animatieserie over de drakenrijder Hiccup en zijn draak Toothless. Ze ontdekken een mysterieus en eeuwenoud Drakenoog dat vele geheimen bevat. Het leidt de vrienden naar nieuwe werelden met nieuwe draken. Hiccup en Toothless komen in gevaar, want de drakenjagers willen het Drakenoog hebben en achtervolgen hen!

Overmorgen | 09:45 Inui

Seizoen 1 - Aflevering 24 van 26 - Sneeuwdoolhof - KRO-NCRV Er is een metersdikke laag sneeuw gevallen en onze vrienden moeten zich er een weg doorheen graven om elkaar te kunnen bereiken. Maar omdat ze elkaar niet kunnen zien, missen ze elkaar telkens en ontstaat er langzaam een doolhof in de sneeuw.

Overmorgen | 10:05 De Opmerkelijke Meneer King

Meneer Kings paraplu Animatieserie over het goedbedoelende leeuwtje Meneer King. Hij denkt veel na, maar maakt niet altijd de juiste keuze. In het Kaleidoscoopbos beleeft Meneer King avonturen en leert hij iedere dag weer iets nieuws.

Overmorgen | 11:25 BinnensteBuiten

Seizoen 2020 - Aflevering 62 van 321 - KRO-NCRV 'Anerozemone' prijkt er op de gevel van de statige herenboerderij van Raymon en Sofie de Kruijff in Hillegom. Vermoedelijk vernoemd naar de dochters van de rijke bollenboer, die het statige pand in de vorige eeuw bewoont. Ruim drie jaar staat het te koop, totdat Sofie haar oog erop laat vallen en de oude boerderij binnen zes weken omtovert tot het karakteristieke droomhuis, waar ze nu met het hele gezin woont. * Wie denkt dat ansjovis alleen maar uit de Middellandse Zee komt, heeft het mis. In onze eigen Oosterschelde vist de familie van Dort naar deze lekkernij op een zeer bijzondere manier. Culinair expert Alain Caron loopt een dagje met de vissers mee en gaat aan de slag met deze bijzondere vis.

 Meer

Eeuw op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:00 Verborgen verleden

Aflevering 6 van 27 - Bennie Jolink - NTR Bennie Jolink is met zijn band Normaal het boegbeeld van de Nederlandse dialectpop. Het Achterhoeks is zijn taal en de Achterhoek zijn streek. Hij vermoedt dat dat ook voor zijn voorouders gold: hoogstwaarschijnlijk eeuwenlang allemaal boeren uit de grensstreek tussen Nederland en Duitsland. Maar misschien is er meer. Het familiewapen dat altijd bij zijn oma hing suggereert een andere afkomst. Duitse adel? Bennie doorkruist heel Duitsland op zoek naar documenten die adellijk bloed bij hem aantonen. De uitkomst stelt hem heel tevreden. En dan is er nog die voorouder die in de 19de eeuw in Noord-Brabant werkte als 'heerenknecht'. Wat deed hij daar, zo ver van de vertrouwde Achterhoek?

Vandaag | 06:20 Verborgen verleden

Seizoen 10 en 11 - Aflevering 10 van 12 - Astrid Kersseboom - NTR De kinderen van nieuwslezeres Astrid Kersseboom zijn inmiddels volwassen en haar ouders leven nog. Astrid kan nu dus van drie generaties zien wat typische karaktertrekken zijn van haar familie. Waar komen die eigenschappen vandaan? Van de in Rotterdam gewortelde familie Kersseboom of de Brabantse familie Oomen? Van welke tak heeft ze zelf het meest meegekregen? Tijdens haar zoektocht stuit ze op verhalen waar ze niet op had kunnen rekenen. Over een weddenschap over het eind van de Tachtigjarige Oorlog, over ernstig kindermisbruik in de Gouden Eeuw en persbreidel in de achttiende eeuw.

Vandaag | 06:45 Andere Tijden

Informatief, Seizoen 19 Aflevering 31 van 36 NTR/VPRO Geschiedenisprogramma waar onderwerpen uit de geschiedenis van de ...

Seizoen 19 - Aflevering 31 van 36 - NTR/VPRO Geschiedenisprogramma waar onderwerpen uit de geschiedenis van de twintigste eeuw worden behandeld. Voor deze onderwerpen zoekt het programma naar een relatie met de actualiteit, naar het opmerkelijke, onbekende verhaal, naar nieuwe feiten en naar nooit eerder in Nederland vertoonde beelden.

Vandaag | 08:00 Rail Away: Brazilië: Ouro Preto-Mariana, São João del Rei-Tiradentes

EO We reizen door de deelstaat Minas Gerais. De route gaat dwars door een gebied waar een paar eeuwen geleden volop goudkoorts heerste. Deze goudkoorts is tot op de dag van vandaag terug te zien in de talloze kerken en koloniale gebouwen. Toch kon lang niet iedereen meeprofiteren van de rijkdommen die uit de mijnen naar boven werden gehaald. Bepalend voor de geschiedenis van dit gebied was ook de rol van Joaquim Jose da Silva Xavier, beter bekend als Tiradentes. Deze tandarts was aanvoerder van het verzet tegen de Portugese, koloniale overheersers, maar moest zijn verzet met de dood bekopen. Nu is hij een nationale held en zijn sterfdag is in Brazilië uitgeroepen tot een nationale feestdag.

Vandaag | 12:45 The Aquarium

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Toddler Sea Lion Scarlett Een zeeotter wordt met spoed naar de kliniek gebracht. Het team is in Key Largo, waar ze helpen bij een herstelproject voor koraal en zeeleeuw Scarlett wordt getraind.

Vandaag | 21:45 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Secrets Of The Pyramids Met behulp van CGI-animatie laten we eeuwenoude bouwwerken zoals het Parthenon en enorme Middeleeuwse kathedralen 'uiteen knallen', zodat we kunnen zien hoe ze zijn gebouwd.

Morgen | 03:00 Gold Rush

Seizoen 7 - Aflevering 18 - Miners Vs. Beavers De mannen van Gold Rush zijn terug! Deze 21e-eeuwse goudzoekers zijn bereid onder primitieve omstandigheden in de wildernis van de Yukon te leven in de hoop rijkdom te vergaren.

Morgen | 03:45 Barnwood Builders

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Barn Storming: A Wild Takedown Mark en het team zijn gewend aan regen, sneeuw en hitte, maar tijdens een klus in Ohio kampen ze met zulke harde windvlagen dat een toch al lastige klus zeer gevaarlijk wordt.

Morgen | 04:30 The Aquarium

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Toddler Sea Lion Scarlett Een zeeotter wordt met spoed naar de kliniek gebracht. Het team is in Key Largo, waar ze helpen bij een herstelproject voor koraal en zeeleeuw Scarlett wordt getraind.

Morgen | 08:35 Wild 24

Seizoen 3 - Aflevering 1 van 8 - Big Cat Battlefield Een reis van 24 uur door het koninkrijk van de kat, waar cheeta's, luipaarden, jaguars en leeuwen vechten om hun plek bovenaan de voedselketen.

Morgen | 11:40 Rail Away: Brazilië: Ouro Preto-Mariana, São João del Rei-Tiradentes

EO We reizen door de deelstaat Minas Gerais. De route gaat dwars door een gebied waar een paar eeuwen geleden volop goudkoorts heerste. Deze goudkoorts is tot op de dag van vandaag terug te zien in de talloze kerken en koloniale gebouwen. Toch kon lang niet iedereen meeprofiteren van de rijkdommen die uit de mijnen naar boven werden gehaald. Bepalend voor de geschiedenis van dit gebied was ook de rol van Joaquim Jose da Silva Xavier, beter bekend als Tiradentes. Deze tandarts was aanvoerder van het verzet tegen de Portugese, koloniale overheersers, maar moest zijn verzet met de dood bekopen. Nu is hij een nationale held en zijn sterfdag is in Brazilië uitgeroepen tot een nationale feestdag.

Morgen | 12:45 The Aquarium

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Ophelia The Octopus De trainers bereiden twee geredde zeeleeuwen voor op een oogoperatie en de slimme reuzenoctopus Ophelia heeft verzorging nodig. En het team reist af naar de Bahama's.

Morgen | 16:17 Wild 24

Seizoen 3 - Aflevering 1 van 8 - Big Cat Battlefield Een reis van 24 uur door het koninkrijk van de kat, waar cheeta's, luipaarden, jaguars en leeuwen vechten om hun plek bovenaan de voedselketen.

Morgen | 16:30 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Secrets Of The Pyramids Met behulp van CGI-animatie laten we eeuwenoude bouwwerken zoals het Parthenon en enorme Middeleeuwse kathedralen 'uiteen knallen', zodat we kunnen zien hoe ze zijn gebouwd.

Morgen | 16:55 Rail Away: Brazilië: Ouro Preto-Mariana, São João del Rei-Tiradentes

EO We reizen door de deelstaat Minas Gerais. De route gaat dwars door een gebied waar een paar eeuwen geleden volop goudkoorts heerste. Deze goudkoorts is tot op de dag van vandaag terug te zien in de talloze kerken en koloniale gebouwen. Toch kon lang niet iedereen meeprofiteren van de rijkdommen die uit de mijnen naar boven werden gehaald. Bepalend voor de geschiedenis van dit gebied was ook de rol van Joaquim Jose da Silva Xavier, beter bekend als Tiradentes. Deze tandarts was aanvoerder van het verzet tegen de Portugese, koloniale overheersers, maar moest zijn verzet met de dood bekopen. Nu is hij een nationale held en zijn sterfdag is in Brazilië uitgeroepen tot een nationale feestdag.

Morgen | 21:15 Verborgen verleden

Seizoen 10 en 11 - Aflevering 11 van 12 - Kees Prins - NTR Kees Prins is als acteur onder meer bekend van Jiskefet, Overspel en Bij ons in de Jordaan. Hij is nieuwsgierig naar de geschiedenis van de katholieke enclave Heemstede waar hij opgroeide. Ook wil hij weten of er meer artistieke lijnen in zijn familie te vinden zijn, kunstenaars met wie hij een verwantschap kan voelen. Bovenal zou hij echte vrijbuiters onder zijn voorouders willen vinden, mensen die echt gelééfd hebben. En gelukkig zijn die er ook geweest. Voor sommige voorouders ging dat vrije leven wel gepaard met menig bezoek aan de gevangenis, maar het levert Kees mooie verhalen op. Ook over de liefde vindt hij mooie verhalen. Zijn broer laat hem een pas ontdekte liefdesbrief van zijn ouders van vóór hun huwelijk lezen en eeuwen daarvoor liet een verre voorvader vastleggen dat hij echt met de vrouw bij wie hij een kind had verwekt zou trouwen als hij terug zou komen van zijn zeereis. Ware liefde heeft altijd bestaan.

Morgen | 21:30 Wild 24

Seizoen 3 - Aflevering 1 van 8 - Big Cat Battlefield Een reis van 24 uur door het koninkrijk van de kat, waar cheeta's, luipaarden, jaguars en leeuwen vechten om hun plek bovenaan de voedselketen.

Morgen | 21:45 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Great Wall Of China Met behulp van CGI-animatie laten we eeuwenoude bouwwerken zoals het Parthenon en enorme Middeleeuwse kathedralen 'uiteen knallen', zodat we kunnen zien hoe ze zijn gebouwd.

Overmorgen | 03:00 Gold Rush

Seizoen 7 - Aflevering 19 - Dredge Vs. Washplant De mannen van Gold Rush zijn terug! Deze 21e-eeuwse goudzoekers zijn bereid onder primitieve omstandigheden in de wildernis van de Yukon te leven in de hoop rijkdom te vergaren.

Overmorgen | 04:30 The Aquarium

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Ophelia The Octopus De trainers bereiden twee geredde zeeleeuwen voor op een oogoperatie en de slimme reuzenoctopus Ophelia heeft verzorging nodig. En het team reist af naar de Bahama's.

Overmorgen | 06:30 Andere Tijden

Seizoen 19 - Aflevering 33 van 36 - Stamppot in Spanje - NTR/VPRO Geschiedenisprogramma waar onderwerpen uit de geschiedenis van de twintigste eeuw worden behandeld. Voor deze onderwerpen zoekt het programma naar een relatie met de actualiteit, naar het opmerkelijke, onbekende verhaal, naar nieuwe feiten en naar nooit eerder in Nederland vertoonde beelden.

Overmorgen | 07:45 Rail Away: Brazilië: Ouro Preto-Mariana, São João del Rei-Tiradentes

EO We reizen door de deelstaat Minas Gerais. De route gaat dwars door een gebied waar een paar eeuwen geleden volop goudkoorts heerste. Deze goudkoorts is tot op de dag van vandaag terug te zien in de talloze kerken en koloniale gebouwen. Toch kon lang niet iedereen meeprofiteren van de rijkdommen die uit de mijnen naar boven werden gehaald. Bepalend voor de geschiedenis van dit gebied was ook de rol van Joaquim Jose da Silva Xavier, beter bekend als Tiradentes. Deze tandarts was aanvoerder van het verzet tegen de Portugese, koloniale overheersers, maar moest zijn verzet met de dood bekopen. Nu is hij een nationale held en zijn sterfdag is in Brazilië uitgeroepen tot een nationale feestdag.

Overmorgen | 11:36 How Do They Do It?

Seizoen 10 - Aflevering 11 - Lion Dance/ Tunnel/ Super Sopper Wat is het geheim achter de leeuwendans, hoe worden tunnels gebouwd en wat is een Super Sopper? Deze en meer voorwerpen worden onder de microscoop gelegd.

Overmorgen | 12:00 Blowing Up History

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Secrets Of The Pyramids Met behulp van CGI-animatie laten we eeuwenoude bouwwerken zoals het Parthenon en enorme Middeleeuwse kathedralen 'uiteen knallen', zodat we kunnen zien hoe ze zijn gebouwd.

 Meer